Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2020 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2020

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.06.2020 Уже завтра, 1 липня, на UA: Радіо Культура стартує безпрецедентний за масштабами проєкт "Філармонійний маратон" - у прямому ефірі презентують усі 23 філармонії країни. Марафон триватиме щобудня з понеділка по п'ятницю в межах програми "Музична сієста". Початок о 13:10. Кожен випуск проєкту присвячений одній із філармоній. У марафоні - унікальні факти з історії українських філармоній, музика у виконанні солістів і колективів, а також жива розмова в ефірі з очільниками філармоній та художніми керівниками. Розпочне марафон Харківська філармонія, новий органний зал якої - єдиний у країні, що за часи незалежності створили з нуля. 2 липня слухачі почують про Національну філармонію України - головну філармонійну сцену країни. 3 липня в прямому ефірі говоритимуть про Житомирську філармонію, до складу якої належить один із найкращих українських хорових колективів - "Орея". "Філармонійний маратон" триватиме місяць. Саме стільки часу потрібно, щоб розповісти про всі філармонії України. Прикро, що ми втратили зв'язок із філармоніями Донецька, Луганська й Криму. "Філармонійний маратон" - це подарунок усім поціновувачам класики, джазу, фольку та ретро від музичної редакції UA: Радіо Культура", - прокоментував головний редактор музичної редакції UA: Радіо Культура й куратор проєкту Олександр Пірієв. Ведучі "Філармонійного маратону" - Ірина Пашинська, Світлана Галась, Надія Радкевич, Наталія Попудрібко, Наталія Писанка та Олександр Пірієв (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 30.06.2020 На столичну радіостанцю "Київ FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення) після піврічної паузи повернулася програма-інтерв'ю "Людина на мільйон". Програму у парі зі Світланою Василенко вестиме Слава Соломка. Попередній ведучий проекту Андрій Корнаухов працює над іншою програмою "Про:Муз". "Людина на мільйон" - це розгорнуте інтерв'ю з успішною людиною. Першою про свою історію розповість ведуча ранкового шоу "Ранок по-київськи" на телеканалі "Київ" - Євгенія Золотоверха. Також для програми вже записані інтерв'ю з Богданом Бенюком, Ахтемом Сеїтеблаєвим, Михайлом Іллєнком, Іллею Ноябрьовим, Наталею Холоденко. "Людина на мільйон" виходитиме на "Радіо Київ - 98 FM" по понеділках о 20:00. Нагадаємо, Слава Соломка разом із Євгенією Золотоверхою веде на телеканалі "Київ" програму "Ранок по-київськи" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.06.2020 У вівторок, 30 червня, слухайте ексклюзивну презентацію живого альбому "Акустика" від THE HARDKISS ексклюзивно на хвилі столичної радіостанції "Lounge FM" (106.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.)! Особлива атмосфера, 15 музикантів і головні пісні гурту в новому звучанні! (Джерело: Сторінка радіо "Lounge FM" у соцмережі Facebook).
  • 29.06.2020 Проект "Людина на мільйон" повертається в ефір столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення) з неймовірними сюрпризами! Перший - це новий співведучий чарівної Світлани Василенко - харизматичний Слава Соломка! Наступний - неймовірні та талановиті гості, які завітають до студії "Київ FM". І першою про свою історію "Людини на мільйон" розповість ведуча ранкового шоу "Ранок по-київськи" на Телеканалі Київ - Євгенія Золотоверха. До речі, Євгенія - cпівведуча Слави в ранковому шоу. Цікаво, сьогодні він не заплутається між двома партнерками? Вмикайте 98FM сьогодні о 20:00 та відпочивайте разом з "Київ FM"! (Джерело: Сторінка радіостанції "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 27.06.2020 У вівторок, 30 червня, гостями програми "Сьогодні. Вдень" на UA: Українське радіо стануть Тетяна та Юрій Логуші, засновники міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова". Вони будуть на скайп-зв'язку зі студією. Початок розмови у прямому ефірі о 14:35. Цього року "Коронація слова" відзначає 20-річчя. І вперше конкурс частково переносить урочистості онлайн - переможці у номінації "Романи" будуть оголошені на ютуб-каналі "Коронації слова". Про здобутки конкурсу за 20 років, відкриття нових зірок літератури, а також про те, як відбуватиметься нинішня онлайн-церемонія та коли будуть нагороджені переможці в інших номінаціях - у програмі "Сьогодні. Вдень". Нагадаємо, "Коронація слова" - знаковий літературний конкурс, у якому беруть участь твори українською мовою, що раніше не друкувалися. Головна мета конкурсу - підтримка новітньої української культури, відкриття нових імен, стимулювання сучасного літературного процесу. У 2020 році журі "Коронації слова" обирає переможців у шести номінаціях: "Романи", "Пісенна поезія", "Кіносценарії", "П'єси", "Мала проза", "Правосуддя". Подивитися церемонію відзначення переможців у номінації "Романи" можна буде 1 липня о 19:00 за цим посиланням. Також список переможців буде розміщено на сайті та на фейсбук-сторінці "Коронації слова". До речі, у фейсбуці набирає обертів флешмоб #МояПершаКоронація. За цим хештеґом можна прочитати уже більше сотні зворушливих історій учасників конкурсу, літературний успіх яких почався саме з "Коронації слова". Таким чином митці відзначають 20-річчя конкурсу (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 27.06.2020 Зустрічайте завтра, 28 червня, в ефірі львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, а крім того - Інтернет мовлення) спецпроєкт до Дня Конституції. На початку кожної години з 8:00 до 19:00. "Моя Конституція" - 12 фундаментальних статтей та правил життя нашої країни (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 26.06.2020 Білоцерківська місцева радіостанція "Бліц FM" розпочала тестове мовлення у м.Фастів на Київщині. Трансляції здійснюються на частоті 95.0 МГц, потужність передавача 30 Вт. Поки що в ефірі лунає місцевий плейлист, запуск прямої ретрансляції ефіру з Білої Церкви планується найближчим часом (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.06.2020 Цієї неділі, 28 червня, UA: Радіо Промінь запропонує героям своїх програм і слухачам створити власні статті Конституції в ефірі спецпроєкту "Моя Конституція". До проєкту долучаться понад двадцять артистів, серед яких Олег Скрипка, Марія Бурмака, Тарас Тополя ("Антитіла"), Олександр Положинський, Саша Кольцова ("Крихітка"), Іван Леньо (Kozak System), Катерина Офліян (Ofliyan), Ілля Резніков (LETAY), Сергій Мартинюк ("Фіолет"), Тоня Матвієнко, Оксана Муха, Юлія Лорд, KHAYAT, Марина Круть, Laura Marti, Іванка Червінська, Sasha Boole, гурт ЦеШо та Julinoza. "Хоч День Конституції - офіційне свято, нам вдалося в проєкті уникнути зайвого пафосу. Він вийшов емоційним, людяним і часом зворушливим. Для слухачів, які проведуть цей день із UA: Радіо Промінь, він стане нагодою поміркувати, за якими правилами ми живемо, що є цінним і якою має бути наша країна. Окрім популярних музикантів, у проєкті візьмуть участь лідери думок, спортсмени, блогери й слухачі радіостанції. Проте ми не обмежуємося лише радіоефіром, відео й текстова версія з'являться на сторінках Суспільного в соцмережах", - розповів продюсер проєкту "Моя Конституція" Олександр Стасов. У межах спецпроєкту до Дня Конституції на UA: Радіо Промінь відбудеться спеціальний ефір шоу "НеПроБудні" з Дмитром Захарченком, який поспілкується наживо із зірковими гостями й слухачами. Нагадаємо, UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо країни. Нині це понад 60 FM-частот у 24 областях (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 25.06.2020 Аж 3 місяці у ведучих столичної мережевої станції "Радіо П'ятниця" (Київ-101.1МГц, Суми-89.8МГц, Рівне-90.4МГц, Луцьк-90.6МГц, Житомир-91.1МГц, Тернопіль-91.2МГц, Умань-91.5МГц, Ужгород-91.6МГц, Львів-91.9МГц, Вінниця-92.0МГц, Ізмаїл-92.2МГц, Кривий Ріг-99.1МГц, Кіровоград-100.0МГц, Черкаси-100.2МГц, Старобільськ-100.2МГц, Бережани-100.6МГц, Трускавець-100.6МГц, Гадяч-100.9МГц, Чернівці-101.2МГц, Маріуполь-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпро-101.5МГц, Овруч-101.1МГц, Полонне-102.3МГц, Краматорськ-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Благовіщенське-103.1МГц, Мелітополь-103.2МГц, Покровськ-103.3МГц, Івано-Франківськ-103.4МГц, Холми-103.6МГц, Чернігів-103.9МГц, Новий Розділ-104.1МГц, Буки-104.4МГц, Херсон-104.4МГц, Первомайськ-104.5МГц, Хмельницький-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Лохвиця-106.9МГц, Полтава-107.2МГц, Бердянськ-107.5МГц, Кременчук-107.7МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) не було можливості проводити Велику П'ятницю у звичному форматі застілля у прямому ефірі з улюбленими зірками... А ось завтра все стане на свої місця. Вмикайте завтра, 26-го червня, із самого ранку (Джерело: Сторінка "Радіо П'ятниця" у соцмережі Facebook).
  • 25.06.2020 Відомий український культурний діяч, музикант Сергій Жадан випробував себе у ролі радіоведучого волонтерського радіо "Тризуб FM" у прифронтовій Карлівці, що біля окупованого Донецька. Другий тиждень поспіль письменник, поет і музикант Сергій Жадан веде прямі ефіри з невеличкої радіостудії, що знаходиться на другому поверсі волонтерської стоматології у прифронтовій Карлівці, повідомляє "Вчасно". Роботу "Тризуб FM" забезпечують звичайні лікарі-волонтери, які приїхали в Донецьку область лікувати українських військових. Сьогодні "Тризуб FM" - чи не єдиний радіомайданчик, де в прямому ефірі поблизу фронту звучать дискусії з відомими українськими діячами, волонтерами, військовими та, зрештою, звичайними мешканцями фронтового Донбасу. "Радіус нашого покриття 30?40 кілометрів, тобто ми покриваємо прифронтову зону і мовимо в окупований Донецьк, - розповідає творець волонтерського радіо Ігор Ященко. - Місяць назад ми охоплювали більше, десь 50?60 км, але наші ідеологічні вороги поставили на нашу хвилю радіо "Шансон", і користуються цим, коли у нас бувають технічні складнощі. Глушать, бо українське радіо - це для них небезпека, це їх дратує, а нас, навпаки, мотивує розвиватись". Підтримати волонтерів у прифронтовій зоні і долучитись до їх "насильницької українізації", як жартома називають свою діяльність творці Тризубу, вирішив і Сергій Жадан. До розмов у прямому ефірі запрошують від політиків до культурних митців. Вимога єдина - мати притомну українську позицію. "Говоримо про різне - про політику, культуру, освіту, про філософські речі, пов`язані з ідентичністю та національною ідеєю. Говоримо про проблеми армії, загалом про те, про що говоримо і поза ефірами, - розповідає Сергій Жадан. - Ми побачили, що така наша діяльність має великий попит серед слухачів. За цим стоїть страшенна нестача нормального культурного контенту в українському радіо і теле-ефірі. Відповідно, людям бракує нормальної української музики і нормальних розмов людей, які не займаються хайпом та не відпрацьовують гроші олігархів, а дійсно переймаються якоюсь справою та намагаються цим поділитись". Почути "Тризуб FM" можна на хвилі 98,0, а спостерігати за прямим ефірами можна на сторінці радіо у ФБ (Джерело: Портал ІА "Вчасно").
  • 25.06.2020 Щоденне нічне інформаційно-розважальне шоу "Нічна вахта" має повернутися в ефір "Українське радіо" в 2020 році. Заплановано 122 випусків. Про це йдеться в оголошенні про проведення мистецького конкурсу на супровід власних проєктів дирекції "Українське радіо" - радіопроєкту "Нічна вахта" для радіоканалу "Українське радіо" дирекції "Українське радіо" ПАТ "НСТУ", опублікованому на корпоративному сайті Суспільного. Шоу "Нічна вахта" виходило на "Українському радіо" з 1 серпня по 31 грудня 2019 року двома блоками з 23:07 до 23:56 та з 00:10 до 00:58. На початку 2020 року у нічному слоті транслювали дайджести, згодом проєкт замінили іншими програмами. "Нічну вахту" тиждень через тиждень вели Марта Мольфар і В'ячеслав Соломка, їхніми співведучими у другому блоці ставали продюсери й редактори Сергій Смальчук і Євген Лєсной. "Супровід радіопроєкту "Нічна вахта" передбачає: а) добір і розробку тем кожного зі 122 випусків радіошоу; б) визначення кола потенційних учасників ефіру для усіх 122 випусків радіошоу; в) створення сценаріїв для всього циклу передач з дотриманням вимог статей 9, 10 Закону України "Про телебачення та радіомовлення"; г) модерування ефіру 122 випусків радіошоу, що передбачає обговорення актуальної теми зі слухачами та учасниками ефіру, побудову інтерактивного діалогу відповідно до сценаріїв і з дотриманням вимог статей 9, 10 Закону України "Про телебачення та радіомовлення" та з урахуванням концепції мовлення радіоканалу; ґ) саунд-продюсування ефіру, що передбачає музичне оформлення елементів радіошоу та виготовлення аудіоматеріалів; д) розроблення тематики вікторин і конкурсів в рамках циклу передач, їх організація та пошук спонсорів із врахуванням тематики конкретної передачі з циклу", - зазначено у творчому завданні конкурсу. Контактна особа конкурсу Оксана Маловічко сказала "Детектору суспільного мовлення", що супровід проєкту передбачає надання різних послуг із підготовки радіошоу, зокрема, й послуги модераторів ефіру (ведучих). "Нічну вахту", як і раніше, куруватимуть штатні працівники, серед яких, продюсер виконавчий ТО "Перший канал" Юрій Табаченко. Проєкти від учасників прийматимуть із 26 червня до 9 липня. Переможця/ницю оголосять 31 липня. Щоб узяти участь у конкурсі, свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу, потрібно надіслати на . Конкурс відбудеться в три етапи. На першому конкурсна комісія відбере найкращі проєкти, на другому - запросить авторів презентувати їх, а на завершальному - визначить переможця/ницю. У конкурсі не можуть брати участь працівники ПАТ "НСТУ", їхні близькі родичі та всі особи, які пов'язані з організацією та проведенням мистецького конкурсу. Із запитаннями пропонують звертатися до Оксани Маловічко за номерами: (050) 310-4945 або (044) 239-6394. Нагадаємо, "Нічна вахта" - щоденне нічне шоу для дорослої аудиторії, що висвітлює різні сфери суспільного життя у легкій, невимушеній манері, з елементами гумору. Програма композиційно складається з двох частин - до та після півночі. Перша частина передбачає участь гостя, друга частина насичена інтерактивними елементами. Кожен випуск містить конкурс для слухачів із розіграшем призів. Шоу "Нічна вахта" розраховане на дорослу аудиторію рівною мірою чоловіків та жінок віком 35+, які цікавляться суспільно-політичним життям країни та відкриті до обговорення гостросоціальних проблем. Форма подачі матеріалу - легка, невимушена, адаптована для сприйняття в пізній час після напруженого робочого дня. Про те, яким було шоу у першому сезоні, можна прочитати у статті Ольги Жук "Нічні вахтери "Українського радіо"". Також ведучі програми "Нічна вахта" на "Українському радіо" розповіли в інтерв'ю "Детектору медіа" про "золоту еру" Суспільного, гостей студії в піжамах, персонажів радіосеріалів, вік радіоакме та секрети щастя. З їхніх відповідей стало відомо у березні 2020 року, що на "Українському радіо" ("УР-1") готується новий сезон шоу "Нічна вахта" (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 25.06.2020 25 червня Чернівецька філія Національної суспільної телерадіокомпанії України (канал "UA: Буковина", "Українське радіо. Буковина") відновлює роботу після двотижневої вимушеної перерви через підтвердження випадку захворювання на COVID-19 в однієї з співробітниць. Про це йдеться на сайті "UA: Буковина". В ефір повертаються вечірнє аналітичне ток-шоу по будням ("Тема дня"), регіональні врізки радіо о 12:10 та 17:10, часткове відновлюється мовлення румуномовної редакції, зазначають у філії. Команда "UA: Буковини" працюватиме позмінно. Менеджерка Чернівецької філії Суспільного Ольга Гришин-Грищук розповіла, що два тижні більшість співробітників виконували свою роботу дистанційно, від 25 червня колектив починає працювати в звичному режимі. "Частково в режимі дистанційної роботи залишаються колеги з адміністративно-управлінського блоку та програмного відділу, вони будуть працювати так до завершення карантину. Ми робимо все, щоб уникати скупчення людей в одному місці, а також максимально дотримуємось правил безпеки в умовах пандемії",- зазначила вона. За словами менеджерки, у філії провели повну дезинфекцію та забезпечують колег засобами індивідуального захисту. Нагадаємо, 12 червня частина працівників Чернівецької філії Суспільного перейшла на дистанційний режим роботи через підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Попри це команда мовника продовжила інформувати населення про найважливіші події регіону. В ефірі продовжили виходити випуски новин на радіо, телебаченні та на діджитал-платформах мовника: на сайт Суспільного Буковини, сторінці Суспільного Буковини у Facebook, Instagram-сторінці, Youtube-каналі і Telegram-каналі філії. Додамо, у травні у семи співробітників "UA: Рівне" підтвердили COVID-19. Інженер філії Микола Теремок пішов із життя через ускладнення, спричинені корона вірусом (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 24.07.2020 Столична мережева станція "Радіо П'ятниця" (Київ-101.1МГц, Суми-89.8МГц, Рівне-90.4МГц, Луцьк-90.6МГц, Житомир-91.1МГц, Тернопіль-91.2МГц, Умань-91.5МГц, Ужгород-91.6МГц, Львів-91.9МГц, Вінниця-92.0МГц, Ізмаїл-92.2МГц, Кривий Ріг-99.1МГц, Кіровоград-100.0МГц, Черкаси-100.2МГц, Старобільськ-100.2МГц, Бережани-100.6МГц, Трускавець-100.6МГц, Гадяч-100.9МГц, Чернівці-101.2МГц, Маріуполь-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпро-101.5МГц, Овруч-101.1МГц, Полонне-102.3МГц, Краматорськ-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Благовіщенське-103.1МГц, Мелітополь-103.2МГц, Покровськ-103.3МГц, Івано-Франківськ-103.4МГц, Холми-103.6МГц, Чернігів-103.9МГц, Новий Розділ-104.1МГц, Буки-104.4МГц, Херсон-104.4МГц, Первомайськ-104.5МГц, Хмельницький-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Лохвиця-106.9МГц, Полтава-107.2МГц, Бердянськ-107.5МГц, Кременчук-107.7МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) розширює музичні кордони! Відтепер, щогодини "Радіо П'ятниця" дарує слухачам найпопулярніші хіти від Зірок світової естради для справжнього літнього настрою! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.06.2020 У рамках проєкту "Media Change Ukraine" за ініціативи члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максима Онопрієнка стартує наступний його етап - цього разу з обміну досвідом. Представників регіональних медіа запрошуємо взяти участь у безкоштовних онлайн-медіатренінгах, які стосуватимуться стандартів новинної журналістики, специфіки управління регіональними мовниками, виробництва програм, роботи із соцмережами та розвитку діджитал-платформ. Вебінари будуть відбуватися на платформі Zoom в онлайн-режимі один раз на тиждень. Їх проводитимуть профільні фахівці з великим досвідом роботи в медіа, зокрема і регіональних. Вебінар розрахований на 2 години. Докладніше про теми вебінарів і на кого вони розраховані. Тема 1: Регіональні медіа в сучасних умовах. Учасники - власники і керівники телеканалів. Ітиметься про: а) аудиторію. Для кого ми працюємо і як "почути" свою аудиторію; б) сітку мовлення. Якою вона має бути і як її формувати; в) новини. Як зрозуміти, на скільки якісно вони працюють і як їх покращити; г) ресурс. Як правильно планувати виробничий і творчий ресурс, і як знайти баланс в трикутнику "дорого-швидко-якісно"; ґ) власне виробництво. Бажання і можливості. Тема 2: Якими мають бути регіональні новини. Учасники - керівники каналів, головні редактори каналів і керівники новин. Буде обговорено питання про: а) переваги регіональних мовників та що глядач очікує побачити в новинах; б) стандарти сучасних телевізійних новин і як їх досягати; в) структуру редакції та розрахунок ресурсу; г) діджиталізацію новин та соціальні мережі. Тема 3: Особливості роботи редакцій в передвиборчий і виборчий період. Учасники - керівники каналів та головні редактори новин і проектів. Мова піде про: а) особливості регулювання медіа під час виборів; б) що можна, а що заборонено медіа; в) реклама, джинса і піар - де грань; г) можливі формати на період виборів. Тема 4. Діджиталізація та соціальні мережі. Учасники - головні редактори та керівники новин. У полі зору: а) соціальні мережі як нові платформи з доставки контенту споживачу; б) особливості facebook, instagram, youtube, tik-tok; в) можливості соціальних мереж для пошуку інформації; г) соцмережі як інструмент просування ефірного контенту. Для реєстрації і для того, щоб спланувати графік проведення семінарів, представників регіональних медіа в Нацраді просять заповнити опитувальник. Якщо у вас з'являться додаткові запитання, ви можете проконсультуватися у представників Національної ради в областях. Сподіваємося, ініціатива Національної ради допоможе мовникам діяти, розвиватися і бути корисним насамперед для свого глядача! (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.06.2020 Wake Up Show із Мішелем Сайкалі - ранок на хвилях столичної мережевої станції "NRJ Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кропивницький-99.3МГц, Нікополь-100.6МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Житомир-107.3МГц, Одеса-91.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Харків-101.1МГц, Кременчук-106.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k. AAC+) тепер починається тут! Поки Let's Go! Show у відпустці, цей перчик стане вашими персональними вейкаперами! Щоранку з 8 до 11! Гороскоп? Мішель знає найточнішу інформацію з космосу! Хочете, щоб в ефірі пролунав улюблений трек? Мішель виконає ваше бажання в рубриці Wake up call! А як на що до свіжих новин? Не проблема! А ще - багато іграшок і призів! Подарунки, рубрики, ігри і улюблена музика - ідеальний рецепт ранку від Wake-Up Show! (Джерело: Портал "RADIOClub").
  • 23.06.2020 Слухай ефір та отримуй пломбір! Столична мережева станція Dance radio KISS FM (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кропивницький-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпро-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) та Морозиво Хрещатик дарують цілий ящик якісного та смачного пломбіру! Хочете виграти морозиво? Слухайте щодня, по буднях, ефір Dance radio KISS FM і як тільки почуєш таку знайому мелодію про морозиво Хрещатик (яку можна прослухати за цим посиланням) - одразу телефонуйте до студії радіоЗтанцями: (044) 537 21 47, кажіть пароль "Хочу пломбір!" та забирайте свій цілий ящик ескімо Хрещатик! Партнер проекту - Морозиво Хрещатик. Відбірний пломбірний! Акція проходить з 24.06.20 до 20.07.2020. Офіційні правила участі шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2020 Співробітникам Національної мережі ХІТ FМ (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Білгород-Дністровський-90.8МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Генічеськ-91.6МГц, Прилуки-97.0МГц, Олександрія-99.8МГц, Корюківка-99.9МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Благовіщенське-101.4МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпро-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Черкаси-104.1МГц, Скадовськ-104.2МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Ніжин-105.2МГц, Кропивницький-105.3МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Луцьк-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Карлівка-106.9МГц, Краматорськ-107.4МГц, Виноградів-107.7МГц, Ладижин-101.1МГц, Вознесенськ-103.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) так подобається, коли вам гарно й смачно! Саме тому разом із Партнером - Морозивом Хрещатик - станція продовжує балувати вас відбірним пломбіром! З 24 червня по 17 липня включно отримуйте щодня ящик морозива Хрещатик на ХІТ FM двічі на день. Для цього слухайте ХІТ FM, і як тільки почуєте звук, який можна прослухати за цим посиланням, телефонуйте в студію ХІТ FM за номером +380 (44) 537-21-45 та скажіть ді-джею: "Хочу пломбір!". Ящик ескімо Хрещатик відправиться до вас! Партнер проекту "Хочу пломбір!" - морозиво Хрещатик. Відбірний пломбірний! Акція триває з 23.06.2020 по 17.07.2020. Офіційні правила участі шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2020 Хочете пломбір? Буде пломбір! Багато пломбіру! Цілий ящик смачного морозива ескімо від столичної мережевої станції "Мелодія FM" (Київ-95.2МГц, Одеса-89.0МГц, Дніпро-90.1МГц, Херсон-90.4МГц, Вінниця-90.5МГц, Ковель-91.0МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Ужгород-94.1МГц, Житомир-98.2МГц, Кропивницький-98.9МГц, Миколаїв-99.2МГц, Олександрія-99.4МГц, Бердянськ-100.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Умань-101.7МГц, Луцьк-102.4МГц, Первомайськ-102.9МГц, Ніжин-104.1МГц, Черкаси-104.5МГц, Миргород-104.7МГц, Нікополь-104.9МГц, Краматорськ-105.0МГц, Кам'янець-Подільський-105.3МГц, Біла Церква-105.3МГц, Карлівка-105.5МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Лубни-106.7МГц, Вознесеньк-107.5МГц, Харків-107.9МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Тернопіль-106.1МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Енергодар-101.7МГц, Токмак-102.5МГц, Пологи-104.3МГц, Мелітополь-106.3МГц, Запоріжжя-107.5МГц, Суми-101.4МГц, Кременчук-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.)! Прослухайте мелодію-сигнал на сторінці акції на офіційному сайті станції та чекайте на нього в ефірі Мелодія FM протягом дня. А коли почуєте - одразу телефонуйте до студії за номером (044)-537-21-42, скажіть "Хочу пломбір!" і ящик смачної солодкої прохолоди буде ваш! Поспішайте, адже гра вже розпочалась! Гра відбувається 2 рази на день з понеділка по п'ятницю на "Мелодія FM"! Офіційні правила участі шукайте за цим посиланням (Джерело: Сторінка радіо "Мелодія FM" у соцмережі Facebook).
  • 23.06.2020 Коли сонце шкварить, а літо у самому розпалі… На столичній мережевій станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпро-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кропивницький-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) знають, чого ви хочете… Ви хочете прохолодного морозива! "Наше Радіо" разом із морозивом ескімо Хрещатик представляють гру "Хочу пломбір!". Щодня лови особливий сигнал в ефірі "Нашого Радіо" - прослухати його можна за цим посиланням. А потім мерщій телефонуйте до студії радіостанції за номером (044)-537-21-71 та кажіть "Хочу пломбір!". Станьте першим, аби двічі на день отримати цілий ящик смачної солодкої прохолоди! Поспішайте, адже гра вже розпочалась! Партнер проекту - Морозиво Хрещатик. Відбірний пломбірний! Акція триває з 23.06.2020 по 17.07.2020. Офіційні правила участі шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2020 Літо ллється - кращий пломбір розігрується! Кожен день уважно слухайте ефір столичної мережевої станції "Русское Радио Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Дніпро-101.1МГц, Авдіївка-101.2МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Сєвєродонецьк-103.3М, Черкаси-103.7МГц, Кропивницький-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Полтава-104.5МГц, Херсон-104.8МГц, Кам'янець-Подільський-104.8МГц, Широкий-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Гірник-106.0МГц, Коростень-106.8МГц, Генічеськ-106.8МГц, Чернігів-107.2МГц, Ковель-107.9МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Щойно почуєте спецсигнал (приклад - за цим посиланням), мерщій телефонуйте в студію за номером (044) 537-21-41 і назвіть пароль "Хочу пломбір". Будете першим - гарантовано отримаєте свій ящик морозива Ескімо "Хрещатик"! Сигнали звучать двічі на день: в ранковий час і протягом дня. Поспішайте, пломбір отримуйте! Партнер проекту - морозиво Хрещатик. Відбірний пломбірний! Акція проходить з 24.06.2020 по 17.07.2020. Офіційні правила участі шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.06.2020 UA: Українське радіо чітко дотримується мовних квот, а більшість показників, за якими стежить Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, виконано майже на 100%. Про це в ефірі UA: Українське радіо заявив відповідальний секретар Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Зіневич. "Нацрада постійно моніторить національний ефір попри карантин. Хочу сказати, що переважна більшість ліцензіатів дотримується вимог законодавства: це стосується як телеканалів, так і радіостанцій. Моніторинг за травень показав, що майже всі телеканали дотрималися мовних квот", - розповів він. За словами Юрія Зіневича, деякі радіостанції припустилися порушень мовних квот. Тому Нацрада перевірятиме їх. Але загалом більшість радіостанцій сумлінно дотримуються вимог законодавства. "На UA: Українське радіо більшість показників майже наближаються до 100% і ніколи не падають нижче ніж 94-95%", - поділився цифрами Юрій Зіневич. Слухайте ефір за посиланням. Нагадаємо, Суспільне радіо очолило річний рейтинг виконання мовних квот (Джерело: ПАТ НСТУ).
  • 22.06.2020 Уже в понеділок, 22 червня, на UA: Радіо Культура стартує спецпроєкт - в ефірі звучатимуть уривки з повістей Тараса Шевченка, записані голосом легендарного диктора Петра Бойка. Раритетні записи можна буде почути щобудня о 15:10 у межах програми "Аудіокнижка". Петро Бойко - український диктор, баритон якого знають мільйони слухачів. Він працював в ефірі понад шістдесят років і виховав не одне покоління радіоведучих. "Петро Тодосьович чудово знався на українській класичній літературі й вмів точно передавати її сенси. Він обожнював Шевченка, мріяв записати всі його твори, створити аудіобібліотеку шевченкіани. До кожного студійного запису ретельно готувався, проробляв титанічну роботу", - анонсувала продюсерка спецпроєктів і ведуча UA: Радіо Культура Світлана Свиридко-Сєрова. На UA: Радіо Культура звучатимуть уривки з повістей Шевченка "Княгиня", "Музика", "Варнак", "Нещасний" та інших. Спецпроєкт триватиме до 3 липня, його присвятили пам'яті Петра Бойка. Нагадаємо, UA: Радіо Культура мовить у Києві на хвилі 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Також слухайте третій канал Суспільного радіо в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: ПАТ НСТУ).
  • 20.06.2020 Радіостанція "49 паралель" вже веде мовлення у місті Біловодськ Луганської області. Мовлення здійснюється на частоті 91.2 МГц, потужність передавача - 100 Вт. Нагадаємо, тимчасовий дозвіл на право використання даної частоти станції було надано Нацрадою з ТРМ наприкінці серпня минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.06.2020 Радіостанція "УНА" розпочала мовлення в місті Бердичеві на Житомирщині. Частота мовлення радіостанції в місті - 97.5 МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.06.2020 Ведучий UA: Радіо Культура Вадим Карп'як долучився до журі конкурсу "Книга року ВВС". Літературний конкурс від ВВС - один із найвідоміших в Україні. Його журі - п'ятірка українських митців, журналістів і літературознавців. Склад журі періодично оновлюють. Цьогоріч переможця/ницю визначатимуть: Віра Агеєва, професорка, докторка філологічних наук, викладачка НаУКМА; Світлана Пиркало, культурна радниця ЄБРР, письменниця; Марта Шокало, головна редакторка BBC News Україна; Віталій Чепінога, блогер, спічрайтер; Вадим Карп'як, теле- й радіоведучий. Нагадаємо, Вадим Карп'як є автором і ведучим проєкту "Про закон і благодать" на UA: Радіо Культура. Гостями ефіру стають відомі інтелектуали, які разом із ведучим обговорюють найважливіші політичні події тижня. Слухайте всі випуски програми за посиланням. UA: Радіо Культура мовить у Києві на хвилі 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти для інших міст можна тут. Також слухайте третій канал Суспільного радіо в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 19.06.2020 18 червня член правління, відповідальний за регіональне мовлення, Микола Чернотицький та генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей відвідали Дніпровську філію Суспільного й представили колективу т. в. о. продюсерки філії. На зустрічі обговорили впровадження концепції регіонального мовлення, як відбувається перехід на проєктний менеджмент та майбутні виклики, пов'язані з місцевими виборами. "У березні ми всі постали перед новим викликом - пандемією коронавірусу у світі. Компанія зреагувала оперативно й швидко змінила підхід до роботи. Ми показали себе як сильна та згуртована команда й за лічені дні об'єдналися, щоб створювати контент, якого в цей тривожний час особливо потребувала наша аудиторія", - зазначив Микола Чернотицький. Генпродюсерка Марія Фрей розповіла про головні зміни, які відбуваються в регіональному мовленні Суспільного. "Разом із регіональними філіями вдалося створити прямоефірний марафон "На карантині", який дивляться мільйони людей по всій країні. Це і є та взаємодія, на якій базується Концепція регіонального мовлення, де всі регіони, окрім власного телевізійного, радійного й діджитал-контенту, працюють спільно над великими проєктами. Готуємося до запуску міжрегіонального ранкового шоу, де щодня транслюватимуть матеріали, які зніматимуть і монтуватимуть журналісти філій у регіонах, а також передаємо у виробництво проєкти, що перемогли в конкурсі регіональних проєктів 2019 року", - розповіла Марія Фрей. На зустрічі член правління представив тимчасову виконувачку обов'язків продюсерки філії Ірину Цибух, яка обійматиме посаду до оголошення конкурсу на продюсера філії та його результатів. Попередня продюсерка Дніпровської філії Суспільного Оксана Цибуля звільнилася за власним бажанням 15 червня. Конкурс на посаду продюсера UA: ДНІПРО оголосять після рішення уряду про зняття карантинних обмежень. "Найближчим часом, як тільки це буде безпечно з огляду на епідеміологічну ситуацію в країні, ми оголосимо конкурс на посаду продюсера Дніпровської філії Суспільного. Тим часом має відбутися перехід філії до нового формату роботи - проєктного. Саме цей перехід буде головним завданням Ірини Цибух як т. в. о. продюсерки. Ми вважаємо, що її розуміння процесів створення контенту філіями Суспільного дасть змогу швидко підхопити цей напрям роботи й допомогти команді UA: ДНІПРО якнайефективніше побудувати взаємодію всіх творчих підрозділів", - прокоментував Микола Чернотицький. Ірина Цибух приєдналася до команди Суспільного 2017 року. Вона координувала створення контенту на радіо й телебаченні в регіональних філіях мовника, виступала тренеркою з удосконалення якості програм. Ірина має досвід роботи журналісткою на "Громадському радіо", працювала репортеркою журналу "Країна", кореспонденткою на сайтах "Gazeta.ua" та "Газета по-українськи". Є тренеркою з медіаграмотності й стала фіналісткою "Честі професії-2018" у номінації "Найкращий репортаж". "Рада взятися до роботи зі знайомою командою, адже з багатьма колегами ми разом уже працювали й навчалися. Сподіваюся на продуктивну та приємну співпрацю й що мій досвід допоможе UA: ДНІПРО стати ще кращим. Люблю працювати у філіях, бо це завжди команди з великим потенціалом та любов'ю до своєї роботи. Також чекаю на реалізацію відібраних на конкурсі проєктів "Створюй із Суспільним" - Дніпру є чим потішити глядача", - поділилася Ірина Цибух. Микола Чернотицький також зауважив, що попереду ще одне випробування для всіх ЗМІ й Суспільного зокрема - місцеві вибори. "Ми відпрацювали разом уже не одні вибори. Ніхто не повинен впливати на наші ефіри й висвітлення подій. Маємо пам'ятати, що від кожного члена команди залежить імідж усього Суспільного. Треба бути прискіпливими й сумлінно виконувати свою роботу", - сказав Микола Чернотицький. Зазначимо, упродовж 2020 року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020-2021 роки, відповідно до якої всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа. Це система централізованого нагромадження й поширення контенту. Концепцію створили після тривалих перемовин із консультантами із суспільних мовників інших країн, продюсерами регіональних філій Суспільного та топменеджментом компанії, після чого її схвалила наглядова рада Суспільного (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 19.06.2020 Карантин не зупинив роботу радіоансамблів Суспільного. Замість концертів із глядачами - звукозаписи та радіоконцерти. Щодня всі працівники Будинку звукозапису приходять на роботу у захисних масках, на вході до комплексу їм обов'язково вимірюють температуру. Перед Днем Незалежності України Симфонічний оркестр Українського радіо дасть теле- і радіоконцерт без глядачів у залі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook член правління НСТУ Дмитро Хоркін. Всього, за його словами, за час карантину оркестр під керівництвом Володимира Шейка дав чотири великих радіоконцерти із відеоверсією для діджитал-платформ Суспільного. Крім того, колектив запише твори до Року Баха в рамках акції Європейської спілки мовників. Хорова капела Українського радіо під керівництвом Юлії Ткач записує для радіоефіру концерт стрілецьких пісень та радіоконцерт до 125-річчя від дня народження Бориса Лятошинського. Колектив веде запис, розділившись на групи, - площа великої концертної студії Будинку звукозапису Українського радіо в 720 кв. м дозволяє це робити без порушення карантинних обмежень. Оркестр народної та популярної музики Українського радіо готує радіоконцерт шлягерів української естради на музику Олександра Білаша - автора пісень "Два кольори", "Ясени", "Осінні тихі небеса", "Впали роси на покоси". "За 90-річну історію художніх колективів Українського радіо - це безпрецедентний карантинний режим роботи, який точно увійде в наш літопис радіомовлення", - зауважив Дмитро Хоркін. Нагадаємо, 22 травня в ефірі радіо "Культура" транслювали запис концерту "Без публіки" камерного складу Симфонічного оркестру Українського радіо під орудою Володимира Шейка. А 23 травня о 20:00 у Facebook та YouTube транслювали онлайн-концерт Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо, який зіграв вперше після запровадження карантину через пандемію COVID-19 (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 19.06.2020 Створено робочу групу з питань функціонування регіонального інформаційного мовлення ПАТ "НСТУ" у контексті інформаційної безпеки України. Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 18 червня 2020 року вирішив створити робочу групу з питань функціонування регіонального інформаційного мовлення ПАТ "НСТУ" у контексті інформаційної безпеки України. Відповідну пропозицію висловила перша заступниця голови Комітету Ірина Констанкевич, акцентуючи на тому, що з приводу філій суспільного мовлення надійшло вже декілька звернень від регіональних відділень. За словами голови Комітету Микити Потураєва, чим ближче місцеві вибори, тим більше народні депутати опікуються регіональним мовленням. Ірина Констанкевич зазначила, що до робочої групи увійшли представники НСТУ, члени Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, громадських організації. Члени Комітету обрали пані Констанкевич головою робочої групи. Також голова Комітету Микита Потураєв ініціював зміни в структурі Комітету, а саме - створення нового підкомітету з питань регіональної гуманітарної політики. Наразі в Комітеті налічується п'ять підкомітетів: із питань культурної політики (очолив Гео Лерос); інформаційної політики (спочатку очолював Микита Потураєв, з 17 червня 2020 рокуЄвгенія Кравчук), туризму та курортів (очолив Дмитро Нальотов), у справах сім'ї та дітей (очолила Тетяна Рябуха), з питань кінематографу та реклами (очолив Павло Сушко) (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 19.06.2020 На онлайн-радіостанції Urban Space Radio літній сезон стартував під слоганом "Голоси наших міст". Усі програми сезону записані під час карантину, тому редакція відмовилася від форматів, які передбачали репортерську роботу й подорожі. Про це 17 червня повідомила пресслужба медіа. "Команда сезону спробує дати голос різним містам України через історії людей, які в них живуть та намагаються щось міняти. Музика в ефірі традиційно звучатиме лише українська, а слухачів розмовних подкастів чекають цілих п'ять нових циклів", - йдеться в повідомленні. Подкасти: 1. Щопонеділка Грицько Семенчук у проєкті "Гриців ковчег" обговорює історії людей культури з різних міст; 2. Сашко Буль та Роман Лебідь на своєму "Стереоранчо" щовівторка читають українські онлайн-газети та говорять про міфи. У восьми випусках вони обговорюватимуть вищу освіту, "міську" й "сільську" ідентичності, автомобільний рух, родинні стосунки тощо; 3. У подкасті "Союзниці" Ляна Мицько та її героїні кожен четвер розбирають, як жінки змінюють різні професії, а професії змінюють їх; 4. Щосереди Олег Гнатів в програмі "Мохом поросло" говорить про музизку 70-90-х років; 5. Щонеділі Саша Буль, Владислав Волочай та Маргарита Кулікова в програмі "Саша, Владік і Марго" обговорюють різні музичні жанри. Слухати подкасти сезону "Голоси наших міст" можна на urbanspaceradio.com, applepodcast, googlepodcast, mixcloud, tune in та інших подкастових сервісах. Сезон Літо 2020 на Urban Space Radio реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Та зміст контенту даної програми є виключною відповідальністю Urban Space Radio і не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів. Нагадаємо, 4 листопада 2015 року в Івано-Франківську у тестовому режимі запрацювало інтернет-радіо Urban Space Radio (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 19.06.2020 Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 18 червня більшістю голосів вирішив перенести розгляд проєкту закону №2693 "Про медіа" у новій редакції, підготовленій Комітетом, та законопроєкту 2693-2 "Про медіа" на 1 липня 2020 року. Оновленого тексту проєкту № 2693 на сайті парламенту ще немає. Проєкт №2693-2 зареєстровано на сайті парламенту 29 травня 2020 року. З проханням перенести розгляд проєкту виступив член Комітету від фракції ОПЗЖ Юрій Павленко. Він зазначив, що це дуже об'ємні проєкти, ухвалення яких вплине на всю медійну галузь на багато років. Тому йому треба детально з ними ознайомитися. Окрім того, на засіданні були відсутні представники фракції "Європейська солідарність", які у той момент брали участь у акції під судом на підтримку лідера своєї політичної сили Петра Порошенка. Микита Потураєв передав їхнє прохання перенести розгляд проєктів про медіа. Так само просили перенести розгляд перша заступниця голови Ірина Констанкевич (депутатська група "За майбутнє") та секретар Комітету Олександр Абдуллін (фракція "Батьківщина"). Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада України направила законопроєкт № 2693 "Про медіа" для підготовки на повторне перше читання. І вирішила розглядати обидва законопроекти за скороченою процедурою. Як писав "Детектор медіа", Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді направити законопроєкт №2693 на повторне перше читання. Раніше голова Комітету Олександр Ткаченко говорив, що всі зміни і пропозиції в законопроєкт про медіа внесуть між першим і другим читанням. А потім зазначив, що через наміри змінити структуру проєкту пропонуватимуть парламенту повернути його на повторне перше читання. Законопроєкт пропонує запровадити регуляцію онлайн-ЗМІ, блогерів та різних веб-платформ (типу Netlix чи Facebook). Передбачено і механізм співрегуляції. Окремий розділ законопроекту присвячено мовленню громад (community media) - третьому сектору мовлення, що існує в Європі поруч із суспільним та комерційним. Нагадаємо, 27 грудня 2019 року зареєстровано законопроект № 2693 "Про медіа". Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також член Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба. Майже всі вони представляють фракцію "Слуга народу", крім Ірини Констанкевич, яка представляє депутатську групу "За майбутнє". 15 січня 2020 року було зареєстровано альтернативний законопроект № 2693-1. Його авторами стали нардепи від фракції "Європейська солідарність": Микола Княжицький, Володимир В'ятрович, Софія Федина, Вікторія Сюмар, Володимир Ар'єв, Ірина Фріз, Олег Синютка та Іванна Климпуш-Цинцадзе. 17 січня 2020 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 "Про медіа". Члени Комітету домовилися, що і альтернативний законопроєкт № 2693-1 теж винесуть на розгляд пленарного засідання Верховної Ради (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 19.06.2020 Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 18 червня більшістю голосів вирішив перенести розгляд проєкту закону №2693 "Про медіа" у новій редакції, підготовленій Комітетом, та законопроєкту 2693-2 "Про медіа" на 1 липня 2020 року. Оновленого тексту проєкту № 2693 на сайті парламенту ще немає. Проєкт №2693-2 зареєстровано на сайті парламенту 29 травня 2020 року. З проханням перенести розгляд проєкту виступив член Комітету від фракції ОПЗЖ Юрій Павленко. Він зазначив, що це дуже об'ємні проєкти, ухвалення яких вплине на всю медійну галузь на багато років. Тому йому треба детально з ними ознайомитися. Окрім того, на засіданні були відсутні представники фракції "Європейська солідарність", які у той момент брали участь у акції під судом на підтримку лідера своєї політичної сили Петра Порошенка. Микита Потураєв передав їхнє прохання перенести розгляд проєктів про медіа. Так само просили перенести розгляд перша заступниця голови Ірина Констанкевич (депутатська група "За майбутнє") та секретар Комітету Олександр Абдуллін (фракція "Батьківщина"). Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада України направила законопроєкт № 2693 "Про медіа" для підготовки на повторне перше читання. І вирішила розглядати обидва законопроекти за скороченою процедурою. Як писав "Детектор медіа", Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді направити законопроєкт №2693 на повторне перше читання. Раніше голова Комітету Олександр Ткаченко говорив, що всі зміни і пропозиції в законопроєкт про медіа внесуть між першим і другим читанням. А потім зазначив, що через наміри змінити структуру проєкту пропонуватимуть парламенту повернути його на повторне перше читання. Законопроєкт пропонує запровадити регуляцію онлайн-ЗМІ, блогерів та різних веб-платформ (типу Netlix чи Facebook). Передбачено і механізм співрегуляції. Окремий розділ законопроекту присвячено мовленню громад (community media) - третьому сектору мовлення, що існує в Європі поруч із суспільним та комерційним. Нагадаємо, 27 грудня 2019 року зареєстровано законопроект № 2693 "Про медіа". Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також член Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба. Майже всі вони представляють фракцію "Слуга народу", крім Ірини Констанкевич, яка представляє депутатську групу "За майбутнє". 15 січня 2020 року було зареєстровано альтернативний законопроект № 2693-1. Його авторами стали нардепи від фракції "Європейська солідарність": Микола Княжицький, Володимир В'ятрович, Софія Федина, Вікторія Сюмар, Володимир Ар'єв, Ірина Фріз, Олег Синютка та Іванна Климпуш-Цинцадзе. 17 січня 2020 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 "Про медіа". Члени Комітету домовилися, що і альтернативний законопроєкт № 2693-1 теж винесуть на розгляд пленарного засідання Верховної Ради (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.06.2020 "Радіо НВ" планує подати нову заявку на переформатування, яка не передбачатиме сплати ліцензійного збору на майже 5 млн грн. Про це інтернет-виданню "Детектор медіа" розказав головний редактор журналу НВ і керівник усіх медіапроєктів НВ Віталій Сич. Він прокоментував рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Регулятор переоформив обидві ліцензії загальнонаціональної мережі "Радіо НВ" та дозволила радіостанції змінити інформаційно-просвітницький формат на інформаційно-музичний. Однак за це суттєве переформатування та зміну програмної концепції "Радіо НВ" має сплатити ліцензійний збір у розмірі 4 млн 787 тис. грн за однією ліцензією (38 частот у Києві, обласних центрах і кількох інших містах) та 88 тис. грн за другою ліцензією. (7 частот у невеликих містах). "Це дуже велика для нас сума. Зараз наш юрист працює над тим, щоб ми подали нову заявку, яка не передбачатиме таких зборів", - сказав Віталій Сич. Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня "Радіо НВ" переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором "Радіо НВ" замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов. Через карантин "Радіо НВ" призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Музичним редактором радіостанції став Віталій Бардецький. "Радіо НВ" було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого "Радіо Ера". Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт "Новое время", завершила угоду з придбання ТРК "Радіо Ера" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.06.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ініціює серію медіатренінгів для регіональних мовників. Це наступний етап проєкту "Media Change Ukraine" - тепер, окрім обміну контентом, учасникам пропонують обмін досвідом. Національна рада ініціює серію безкоштовних медіатренінгів, що проходитимуть в онлайн-режимі для представників регіональних медіа. Серед тем - стандарти новинної журналістики, специфіка управління регіональними мовниками, виробництво програм, робота із соцмережами та розвиток діджитал-платформ. Про це під час засідання повідомив член Національної ради Максим Онопрієнко. Сьогодні учасниками бази "Media Change Ukraine" стали понад 120 телеканалів зі всієї України. Кожен із них наповнив ефір якісним і цікавим контентом. Оскільки карантин продовжено до 31 липня і немає впевненості, що в цей термін він завершиться, платформа працюватиме без змін до остаточного завершення карантину, наголосив Максим Онопрієнко. Він запросив нові компанії долучатися до бази, а також поповнювати її новими програмами. Запропонована ініціатива Національної ради передбачає проведення онлайн-семінарів щодо розвитку регіональних медіа, якісного й ефективного використання їх творчого і технічного ресурсу, покращення закупок, розвитку діджитал-платформ. Вебінари проводитимуть профільні фахівці з великим досвідом роботи в медіа, зокрема і в регіональних. Участь безкоштовна. "Дуже сподіваюсь, що в такий непростий період ця наша з колегами ініціатива допоможе мовникам діяти, розвиватись і бути корисним насамперед для свого глядача", - сказав Максим Онопрієнко. Голова Національної ради Ольга Герасим'юк наголосила, що така праця із ринком, з інформаційним середовищем є однією з найважливіших частин роботи регулятора. "Вона дасть змогу підвищити і освітній рівень, і дати апдейти до нових знань. Це дуже важлива історія, і ми всі при нагоді будемо брати участь у цій роботі… Рідкісна можливість, напевне, якою треба скористатися для блага свого мовника і свого глядача", - висловилася вона. Для реалізації цього етапу "Media Change Ukraine" будуть залучені представники Національної ради в регіонах. Мовникам буде розіслано докладну інформацію про теми вебінарів. Також подробиці та форма для реєстрації незабаром будуть опубліковані на сайті Нацради з ТРМ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.06.2020 Враховуючи вплив запроваджених карантинних заходів на діяльність телерадіоорганізацій, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ще на початку карантину запропонувала мовникам інформувати про труднощі, з якими вони стикаються у своїй роботі. На сьогодні до регуляторного органу надійшло 51 повідомлення від ліцензіатів про вимушені зміни в роботі. "Усі деталі цих повідомлень будуть нами ретельно досліджені, - зауважила голова Національної ради Ольга Герасим'юк під час засідання. - Все, що стосується справді карантинних заходів, буде взято Національною радою до уваги. Решта речей, які можуть стосуватися порушень законодавства, будуть, безперечно у фокусі нашого моніторингу та реагування". За останні 2 тижні фінансові труднощі виникли одразу в кількох компаній. Через неспроможність оплачувати послуги Концерну РРТ ТОВ "Балінформкомпанія" (логотип "знак, який складається зі стилізованих літер "Б" "І" "К"), м. Балта Одеської області, було вимушене зменшити обсяг регіонального телемовлення із 24 год. до 15 год./добу. ТОВ "Студія "Місто" (логотип "Ц ЦЕНТРАЛЬНИЙ" (комбіноване)), м. Полтава, припинило супутникове мовлення. Також із 30.06.2020 припинила ефірне мовлення Приватна регіональна телерадіокомпанія "Дюфюл" (логотип "ТВП", 46 ТВК), м. Першотравенськ Дніпропетровської області, а кабельне мовлення припинило комунальне підприємство "Медіа-центр" (логотип - комбіноване позначення, словесну частину якого представлено написами "Тясмин", "ТЕЛЕРАДІОМОВНА СТУДІЯ" та великою літерою "С", що виконано оригінальним шрифтом) з м. Сміли Черкаської області. Через зміну місцезнаходження студії тимчасово було припинено радіомовлення ТОВ "Інформ мережа" (позивні "Формат"), м. Київ, на частотах у містах Токмаку, Пологах і Мелітополі та ТОВ "Меді мережа" (позивні "Формат"), м. Київ, на частотах у містах Приморську, Бердянську і Запоріжжі, мовлення уже відновлено. ТОВ "Фешн ТВ - Україна" (логотип: "+86NSR"), м. Чернівці, повідомило Національну раду про відновлення супутникового мовлення, яке було припинено 16.05.2020 із технічних причин. А ТОВ "ТРК "Подолянин ТV", с. Абрикосівка Хмельницької обл., розпочне ефірне радіомовлення на частоті 105.7 МГц у м. Кам'янець-Подільському з 01.07.2020. Раніше ліцензіат інформував Національну раду про неможливість вчасно розпочати мовлення через затримку отримання в УДЦР дозволу на експлуатацію РЕЗ мовлення. Також до Національної ради надійшли 2 листи ТОВ "Ера Продакшн", м. Київ. Перший - про припинення надання послуг із трансляції у мультиплексі на 41 ТВК у м. Києві програми "ОТV" (ТОВ "Музичний канал "О-ТВ") з 01.06.2020 через заборгованість компанії за надані послуги. Другий - про відновлення трансляції цифрової програми "ОТV" з 11.06.2020 у зв'язку з частковим виконанням ТОВ "Музичний канал "О-ТВ" фінансових зобов'язань (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.06.2020 18 червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки радіо "Шансон", "Перець FM" і "Маяк" через ознаки порушення пісенних квот. Закон зобов'язує радіостанції транслювати не менше 35% пісень українською мовою на добу та в окремих проміжках денного ефіру. За даними моніторингу Нацради, в ефірі радіо "Шансон" 12 травня з 15:00 до 22:00 частка пісень українською мовою становила 31%. В ефірі "Перець FM" 8 травня з 7:00 до 14:00 - 33%, з 15:00 до 22:00 - 34%, а 11 травня з 15:00 до 22:00 - 32%. В ефірі місцевої ТРК "Маяк" з міста Олександрія Кіровоградської області 9 травня з 7:00 до 14:00 - 33,3%. Якщо перевірка підтвердить порушення, то Нацрада має покарати радіостанції штрафами в розмірі 5% ліцензійного збору. Нагадаємо, що на початку 2017 року Нацрада оштрафувала радіо "Шансон" на 125 тис. 726,40 грн за недотримання пісенних квот. Радіостанція не сплатила штраф та оскаржила його в суді, повідомила голова Нацради Ольга Герасим'юк. У лютому 2019 року Нацрада призначала позапланову перевірку "Шансону" через ознаки недотримання мовних квот (57% ведення програм українською мовою замість 60%). Але у квітні взяла її результати до відома, відкоригувавши дані моніторингу. Нацрада погодилася зарахувати до обсягу ведення передач українською мовою зачитування ведучими смс слухачів російською мовою в межах концерту на замовлення. Оскільки згідно з п. 9 Методологічних роз'яснень Нацради цитування тексту іншою мовою в межах однієї репліки українською мовою зараховується до репліки державною мовою (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.06.2020 18 червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переоформила обидві ліцензії загальнонаціональної мережі "Радіо НВ" та дозволила радіостанції змінити інформаційно-просвітницький формат на інформаційно-музичний. У програмній концепції радіостанції зменшився обсяг інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм до 8,5 годин на добу, натомість з'явилася 1 година розважально-музичних програм і 6 годин підбірки музичних творів. Про це повідомив член Нацради Олександр Ільяшенко. Голова Нацради Ольга Герасим'юк процитувала лист "Радіо НВ" з поясненнями змін. За даними радіостанції, попит на обраний раніше формат виявився нижчим за очікуваний; не вдалося залучити додаткову аудиторію; контент в ефірі був цікавим і важливим, але складним для сприйняття. "Радіо НВ" провело дослідження аудиторії, яке показало, що радіостанції бракує "людяності, емоцій та гумору, релаксу та контрасту". Тому контент вирішили розбавити музикою. За суттєве переформатування та зміну програмної концепції "Радіо НВ" заплатить суттєвий ліцензійний збір, повідомила пані Герасим'юк: 4 млн 787 тис. грн за однією ліцензією (38 частот у Києві, обласних центрах і кількох інших містах) та 88 тис. грн за другою ліцензією. (7 частот у невеликих містах). Члени Нацради одноголосно підтримали переоформлення ліцензій "Радіо НВ". "Радіо НВ" з 1 липня працюватиме у форматі talk & music: розмовна частина займатиме 53% ефіру, музична - 47%. Детально про нову сітку мовлення радіостанції, програми, які залишаться в ефірі, та ідеї для нових проектів - читайте в інтерв'ю Олексія Тарасова, головреда радіостанції. Нагадаємо, наприкінці березня 2020 року стало відомо, що з 1 липня "Радіо НВ" переформатується і відмовиться від формату суто розмовного радіо. З 15 квітня головним редактором "Радіо НВ" замість Валерія Калниша став Олексій Тарасов. Через карантин "Радіо НВ" призупинило виробництво майже всіх авторських проєктів, замість них в ефірі транслювали повтори раніше записаних програм. Згодом через переформатування з радіостанції звільнили третину колективу. Музичним редактором радіостанції став Віталій Бардецький. "Радіо НВ" було розмовним радіо інформаційно-просвітницького формату, транслювало новини, прямоефірні та записані авторські та дискусійні програми. Розпочало мовлення в березні 2018 року на базі переформатованого "Радіо Ера". Перед тим у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт "Новое время", завершила угоду з придбання ТРК "Радіо Ера" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 18.06.2020 На засіданні 18 червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові виїзні перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Шансон", м. Київ (позивні "Шансон"), ТОВ "ТРК "Столиця", м. Київ (позивні "Перець FM"), та місцевому мовнику ТОВ "Телерадіокомпанія МАЯК", м. Олександрія Кіровоградської обл. (позивні послідовне звучання нот "ля", "до", "соль", "мі", "соль"), підставою стали виявлені ознаки порушень законодавчих вимог щодо обов'язкової частки пісень державною мовою. Так, моніторинг ефіру радіостанції "Шансон" за 12.05.2020 зафіксував, що частка пісень державною мовою у проміжок часу між 15.00 та 22.00 становила 31% загального обсягу пісень, хоча законодавством передбачена норма не менше 35 відсотків. Здійснюючи моніторинг радіомовлення "Перець FM" 8 і 11 травня цього року, Національна рада зафіксувала, що в ефірі ліцензіата 8 травня частка пісень українською мовою у проміжку часу з 07:00 до 14:00 становила 33%, а з 15:00 до 22:00 - 34%. А 11 травня у проміжок часу з 15:00 до 22:00 - 32%. Крім того, моніторингом 8 травня в ефірі радіо "Перець FM" не зафіксовано трансляцію дитячих передач та аудіовізуальних творів, розрахованих на дитячу аудиторію, яких за ліцензією має бути не менше 10 хв./добу. Це є ознакою порушення вимог частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28, пункту а) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Моніторингом мовлення ефіру телерадіокомпанії "МАЯК" 9 травня цього року зафіксовано, що частка пісень українською мовою у проміжку часу з 07:00 до 14:00 становила 33,3%. Недотримання мовної квоти має ознаки порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: 1. Частини другої статті 9 (телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення (крім випадку, передбаченого частиною третьою цієї статті) повинні забезпечувати частку пісень (словесно-музичних творів) державною мовою в обсязі не менше 35 відсотків загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менше 35 відсотків загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 07.00 та 14.00 і між 15.00 та 22.00), 2. Частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії), 3. Частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення), 4. Пункту а) частини першої статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії). Для з'ясування дотримання в ефірі цих мовників зазначених законодавчих норм регулятор проведе перевірки та ухвалить відповідні рішення за їх результатами (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.06.2020 На засіданні 18 червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяви ліцензіатів щодо видачі дозволів на тимчасове мовлення на територіях із особливим режимом мовлення та вирішила задовольнити їх, продовживши термін дії дозволів мовників ще на один рік. Ці рішення наберуть чинності з 4 липня 2020 року. Загалом регулятор перевидав дозволи 17 ліцензіатам. На підставі них в ефірі Донецької, Луганської та на півдні Херсонської областей зможуть і далі мовити 13 радіостанцій і 10 телеканалів. Водночас за клопотанням ліцензіата ПП "ФІРМА "ЛЯМІН", м. Київ (позивні "Радіо РОКС - Україна") регулятор також анулював виданий йому минулого року дозвіл на тимчасове мовлення у м. Гірнику Донецької області з використанням частоти 104 МГц. Довідково: Дозвіл на тимчасове мовлення видається ліцензіатам Національної ради відповідно до регуляторного акту - Порядку видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умови дозволу та порядок здійснення нагляду за додержанням законодавства про телебачення і радіомовлення телерадіоорганізаціями, що здійснюють тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення на підставі відповідного дозволу. Термін дії дозволу - 1 рік з дати набрання чинності (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.06.2020 Народний депутат від "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина"", голова Парламентського комітету з питань молоді і спорту Андрій Кожемякін 11 червня 2020 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №3633, яким пропонує внести змін до Кримінального кодексу України та посилити кримінальну відповідальність за злочини проти журналістів. "Законопроєкт спрямований на посилення захисту журналістів, їх близьких родичів та членів їх сімей від застосування погроз або насильства у зв'язку із здійсненням журналістами законної професійної діяльності, а також у випадку перешкоджання їх законній професійній діяльності", - йдеться в пояснювальній записці. Згідно з порівняльною таблицею, пан Кожемякін пропонує внести зміни до ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста): 1. За незаконне вилучення в журналіста матеріалів і техніки, незаконну відмову в доступі до інформації, незаконну заборону висвітлювати певні теми та інші умисні перешкоджання працівнику ЗМІ пропонують збільшити штраф з 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 500-1000 неоподатковуваних мінімумів (від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень). Також за це правопорушення передбачений арешт до шести місяців або обмеженням волі до трьох років; 2. Штраф за вплив на журналіста з метою перешкоджання його діяльності пропонують збільшити з 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 1000-2000 неоподатковуваних мінімумів (від 17 тисяч до 34 тисяч гривень). Також за це правопорушення передбачений арешт до шести місяців або обмеженням волі до чотирьох років; 3. Штраф за вплив на журналіста службовою особою з використанням свого становища або за попередньою змовою групою осіб пропонують збільшити з 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 2000-3000 неоподатковуваних мінімумів (від 34 тисяч до 51 тисячі гривень). Також за це правопорушення передбачене обмеженням волі до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого; 4. Ч. 4 ст.345-1 (дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені організованою групою <…>) пропонують викласти в новій редакції, додавши "вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб". Пан Кожемякін мотивує внесення цих правок: а) заявою генпрокурорки Ірини Венедиктової, що протягом 5 місяців 2020 року правоохоронці розслідували понад 400 справ щодо злочинів проти журналістів; б) постановою "Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів" від 28 лютого 2019 року, яка рекомендувала внести зміни до ст. 345-1 ККУ; в) рекомендаціями парламентських слухань на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення" від 14 січня 2020 року, у яких йшлося про необхідність посилити відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів. Зараз законопроєкт №3633 розглядають Комітети Верховної Ради - з питань правоохоронної діяльності; з питань правової політики; з питань свободи слова; з питань бюджету; з питань антикорупційної політики; з питань інтеграції України з Європейським Союзом. Як писав ДМ, Офіс генерального прокурора запропонував створити міжвідомчу робочу групу для координації діяльності в розслідуваннях злочинів проти журналістів, до якої зможуть увійти представники всіх правоохоронних органів. Водночас Офіс Ради Європи в Україні пропонує спільно з органами влади і правоохоронцями створити онлайн-платформу, яка б фіксувала всі порушення прав журналістів та надавала інформацію про хід розслідування цих справ. Представник Офісу генпрокурора України Олег Пилипюк сказав, що в Україні правоохоронні органи станом на 5 червня розслідували 207 кримінальних проваджень, з яких 149 - Національна поліція України. 6 червня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова додала, що протягом 5 місяців 2020 року в Україні розслідувалось понад 400 справ щодо злочинів проти журналістів. Нагадаємо, 6 листопада 2019 року тоді ще голова парламентського комітету гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко повідомив, що депутати з його фракція будуть ініціювати рішення, згідно з яким злочини проти журналістів повинні розглядатися окремо. За його словами, на рівні тоді ще генерального прокурора Руслана Рябошапки обговорювалося питання щодо створення спеціального прокурорського підрозділу, який буде розслідувати справу проти журналістів; на рівні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - про створення спеціальних слідчих груп. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, своєю чергою, повідомив, що на сайті відомства зранку 7 листопада 2019 року з'явиться розділ "Злочини проти журналістів та хід їх розслідування", у якому буде висвітлюватися інформація по статистиці і щодо стадії розгляду справ, пов'язаних із журналістами. 14 січня 2020 року парламент ухвалив постанову "Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення"" за основу та в цілому. 17 березня 2020 року Офіс генерального прокурора створив робочу групу, яка займається опрацюванням та узагальненням інформації щодо протидії кримінальним правопорушенням, вчиненим проти журналістів (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.06.2020 Президент і генеральний директор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) Джеймі Флай повідомив, що його звільнив Майкл Пак, новий генеральний директор Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням. Про це 18 червня повідомляє "Радіо Свобода". "Із великим сумом я залишаю усіх вас на RFE/RL. Очолювати цю організацію протягом останнього року було честю мого життя", - сказав пан Флай у зверненні до колективу. Він додав, що сподівався значно довше попрацювати в організації, щоб надалі гарантувати її багаторічну місію та ефективність. Агенція Associated Press повідомляє, що Майкл Пак, якого пов'язують із адміністрацією Дональда Трампа, також звільнив керівників трьох інших закордонних мовників США - Радіо Вільна Азія, Бюро Близького Сходу, а також Куби. Звільнений і голова фонду "Відкриті технології", нагляд над яким також здійснює USAGM. Американська агенція з глобальних медіа (USAGM) керує "Голосом Америки" та здійснює контроль за Радіо Вільна Азія, Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода та Радіо Марті. 1 серпня 2019 року Джеймі Флай став новим президентом і генеральним директором некомерційної медіакорпорації "Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода". Пан Флай - фахівець у сфері зовнішньої політики. Він працював у фонді Германа Маршалла в США. Раніше він працював в американському Конгресі, займав різні керівні посади в Раді національної безпеки і Міністерстві оборони США. Нагадаємо, на посаду керівника Американської агенції з глобальних медіа (USAGM), яка здійснює нагляд за американським закордонним мовленням, Майкла Пака на початку червня призначив Сенат, який контролює республіканська більшість. За даними CNN, його призначенню сприяла адміністрація Трампа. 15 червня директорка американської інформаційної служби іномовлення "Голос Америки" Аманда Беннетт та її заступниця Сенді Сугавара залишили свої посади. Вони оголосили про відставку на тлі критики адміністрації Дональда Трампа щодо висвітлення подій довкола Китаю та призначення Майкла Пака. Раніше, у жовтні 2019 року, президент США Дональд Трамп розкритикував американські медіа "Радіо Свобода" та "Голос Америки". Він вважає, що Білий дім повинен створити власну новинну мережу, щоб "розміщувати там справжні новини" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 18.06.2020 Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання регуляторного органу, яке відбудеться 18 червня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.06.2020 Культовий поет і шоумен Сергій Жадан "найближчі пару тижнів" працюватиме на радіо "Тризуб FM" у Карлівці, що біля Авдіївки на Донеччині. Про це він сам повідомив у Фейсбуці. "Буду крутити для вас музику, запрошувати до розмови цікавих людей і загалом розповідати, що тут діється - ближче до Донецька. "Тризуб ФМ", хоч і глушиться тією стороною, але до Донецька добиває. Ну і наші військові на своїх позиціях його охоче слухають", - написав Жадан. Він розповів, що проєкт - цілковито волонтерський, де все роблять власним коштом. Водночас поет і радіоведучий поінформував, що 21 червня в Авдіївці відбудеться "невеличкий фестиваль" за участю Олега Сенцова, Єгора Соболєва, акторки Лариси Руснак, письменників Артема Полежаки та Євгена Чуприни. На заході також виступить рокгурт "Лінія Маннергейма", де солістом є сам Жадан. Громадський активіст Олесь Доній на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що першого ж свого робочого дня на "Тризуб FM" Жадан зателефонував йому і попросив узяти участь у передачі. Доній охоче погодився. "Приємно було поговорити з крутим радіоведучим, який і так все розуміє не гірше за тебе", - поділився враженнями Доній (Джерело: Портал "UKRRAIN. Український дощ").
  • 17.06.2020 Радіостанція "Формат FM" розпочала мовлення на частоті 88.3 МГц у Запоріжжі. Нагадаємо, що до цього часу зазначена радіостанція працювала у багатьох населених пунктах Запорізької області, але не в обласному центрі. І ось нарешті мовлення "Формат FM" розпочалося і там (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.06.2020 Верховна Рада 17 березня 2020 року обрала Микиту Потураєва головою Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, а Павла Сушка - його заступником. За відповідну постанову проголосував 281 народний депутат. Нагадаємо, Верховна Рада України 4 червня 2020 року підтримала призначення голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 15.06.2020 У так званій "червоній зоні" та у деяких регіонах окупованих частин Донбасу знову можна слухати українське радіо "Армія FM". Завдяки відремонтованим і встановленим новим ретрансляторам, у мешканців прифронтових територій відтепер є можливість дізнаватися новини та слухати українську музику. Кілька містечок Донбасу вже отримали потужний сигнал. За ініціативою глави ГО "Група Патріот" Олега Котенка та засновника Фонду "Мир і Ко" Мирослава Гая протягом кількох днів проводилися роботи з налагодження зв'язку прифронтових територій з обох сторін з мирною Україною. Люди, які постійно живуть під обстрілами та знаходяться у вкрай напруженій ситуації протягом триваючої російсько-української війни майже не мали доступу до українських новин. Не могли дізнаватися правду. Не мали можливості чути українську мову та слухати будь-які передачі, як інформаційні, так і розважальні. По-перше, через блокування російськими найманцями всіх українських теле- і радіостанцій, доступу до українських сайтів у мережі… По-друге, через нововведення української влади, яка вирішила закодувати українські телеканали і взагалі не врахувала того, що люди у прифронтових містах та селищах по обидві сторони лінії зіткнення залишилися напризволяще. У повній інформаційній ізоляції зі сторони України. При цьому мали можливість слухати російські новини через активну роботу Кремля та його маріонеток, які не шкодують коштів на інформаційну війну. Така ситуація вкрай небезпечна. І тому вирішувати питання налагодження інформаційного зв'язку з цими територіями доводиться патріотам, активістам та волонтерам. Протягом кількох днів ГО "Група Патріот" та Фонд "Мир і Ко" ремонтували поламані ретранслятори, замінювали запчастини, встановлювали нові конструкції, перевіряли та налагоджували українське радіо "Армія FM". На даний час хвилі можна почути: Широкине - 95.0 FM, Авдіївка - 91.2 FM, Новотроїцьке - 99.5 FM, Гранітне - 98.5 FM. Це те, що дуже добре ловить станом на 14 червня 2020 року у зоні близько 30 км від кожного з вказаних населених пунктів. І це тільки початок. Робота продовжується і найближчим часом будуть проведені додаткові роботи для того, щоб охопити найбільше територій та зробити сигнал більш потужнішим. Донбас - це Україна! І він має чути все українське! (Джерело: Портал "Патріот Донбасу").
  • 14.06.2020 Старт першого гумористичного проєкту в ефірі вінницького радіо "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - вже в цей понеділок, 15-го червня. Буде мандариново весело з Володимиром Борисовим. "Новини Мандарини" - весело про серйозне. О 10:10 (Джерело: Сторінка радіо "Місто Над Бугом" 101.8 FM у соцмережі Facebook).
  • 12.06.2020 На хвилях кам'янського "TopRadio" (104.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 192k.) - нове вечірне шоу п'ятниці - "Мікс шоу"! І сьогодні, Міша Баюкін та Ксенія Кіss шукають істину у питанні хто за кермом більш уважний, професійний і досвідчений? Чоловіки чи жінки? Відтепер щоп'ятниці з 18:00 - спілкування, розіграші подарунків і на завершення - танці під хіти "Хітоп'ятниці" (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 12.06.2020 Продюсерка Дніпровської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Оксана Цибуля не згідна з Концепцією регіонального мовлення, яку впроваджують у філіях Суспільного. Із 15 червня 2020 року продюсерка Дніпровської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Оксана Цибуля звільнена за власним бажанням (з попередженням за два тижні). Таке рішення прийняли члени правління НСТУ на черговому засіданні. Про це йдеться у протоколі засідання, опублікованому на корпоративному сайті Суспільного. "…звільнити 15.06.2020 Цибулю Оксану Володимирівну з посади продюсера (філії) філії публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Дніпровська регіональна дирекція", - йдеться у документі. Оксана Цибуля працювала продюсеркою філії з 16 лютого 2018 року. Наразі їй не зовсім зрозуміла функція продюсера філії. "У новій Концепції регіонального мовлення ПАТ "НСТУ" я не бачу розвитку для регіонального мовлення, а навпаки - його знищення. За новою штатною структурою мені не зовсім зрозуміла функція продюсера філії, ця штатна одиниця, на мою думку, при 1 годині контенту на добу - марне витрачання грошей платників податків. Я не розумію, чому Концепцію регіонального мовлення затвердили без обговорення з регіонами. Загалом я вважаю, що Суспільне в Україні має бути і має бути популярним. На жаль, я не вмію працювати без чіткої стратегії та KPI. Але, якщо зміниться правління, я не виключаю, що подаватимусь на конкурс знову", - прокоментувала "Детектору суспільного мовлення" своє звільення Оксана Цибуля. Нагадаємо, що упродовж 2020 року Національна суспільна телерадіокомпанія Україні впроваджує нову концепцію регіонального мовлення, згідно з якою всі філії працюватимуть як міжрегіональна платформа. Частина працівників у філіях Суспільного протестували проти змін, зокрема проти скорочення регіонального контенту. У правлінні НСТУ пояснили принцип функціонування міжрегіональної платформи. Міжрегіональна платформа - система централізованого накопичення та поширення контенту, що передбачає три формати його створення: а) "одні для всіх" - коли одна філія самостійно виробляє програмний продукт для спільної міжрегіональної платформи; б) "усі для всіх" - коли всі філії разом створюють спільний програмний продукт; в) "самі для себе" - коли кожна філія працює над власним продуктом. У форматі "одні для всіх" була трансляція недільної літургії з Чернівців, яку могли показувати всі філії. Також у цьому форматі виходять відеоуроки для 11 класу, які філії Суспільного транслюють із 13 квітня. Команда "UA: Київ" завантажує записи, оформлює відповідно до вимог Суспільного та передає всім регіональним каналам мовника. У форматі "усі для всіх" виходив марафон "На карантині", в рамках якого щобудня є включення журналістів із регіонів та їхні сюжети. Саме за такою схемою розпочалася підготовка до запуску міжрегіонального ранкового шоу, для якого матеріали збирають усі регіональні підрозділи, а в ефір виходять із єдиної сучасної студії. Міжрегіональне ранкове шоу планують запустити у липні, у травні на кастингу мали відібрати чотирьох ведучих (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 12.06.2020 З 12 червня частина працівників Чернівецької філії Суспільного переходить на дистанційний режим роботи через підтверджений випадок захворювання на COVID-19. "Попри складну ситуацію ми й далі інформуватимемо населення на платформах Суспільного Буковини. Це випуски новин на радіо й телебаченні та наповнення сайту й соцмереж. А поки ми тимчасово зупиняємо випуск інших теле- та радіопроєктів до стабілізації ситуації", - прокоментував продюсер Чернівецької філії Суспільного Максим Волошин. У приміщеннях UA: БУКОВИНА сьогодні проводять дезінфекцію. Усі колеги, що контактували з інфікованими, перебувають на самоізоляції. "Бажаємо якнайшвидшого одужання нашій колезі. Вдячний колективу філії за зібраність і швидке реагування на нові обставини. Суспільне Буковини й надалі інформуватиме своїх глядачів і слухачів про найважливіше. А вся команда Суспільного підтримує та допомагає нашим колегам у Чернівецькій філії", - зазначив член правління Суспільного, відповідальний за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, Микола Чернотицький. Команда Чернівецької філії Суспільного працюватиме адаптовано - усі, хто може перейти на дистанційну роботу, залишаться вдома. Проте відділ новин працюватиме у звичному режимі, щоб оперативно повідомляти чернівчанам важливу інформацію. Діджитал-платформи філії інформуватимуть підписників про всі доступні без виїздів події Чернівців та області. Уся інформація - на фейсбук-сторінці й сайті UA: БУКОВИНА (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 11.06.2020 У Києві у ніч на 5 червня невідомий намагався пограбувати будинок родини генерального директора "Русское Радио - Україна" та ведучого "Радіо РОКС - Україна" Сергія Кузіна. Про це 10 червня повідомив 24 канал. "Зловмисник близько години намагався проникнути у будинок, стукаючи палицею по камерах спостереження. Сім'ю журналіста врятував випадок. Розбійник випадково наступив на дитячу машинку, впав і наробив шуму. Через це Кузін прокинувся та зрозумів, що відбувається. Далі між чоловіками сталася сутичка, але розбійнику вдалося втекти", - йдеться в повідомленні. Сергій Кузін розповів, що подав заяву до поліції, однак нічого не знає про слідчі дії. Ведучий зараз посилює заходи безпеки вдома. Як писав ДМ, у жовтні 2019 року Сергія Кузіна обікрав водій таксі. Радіоведучий тоді закликав чоловіка самостійно віддати вкрадений гаманець. Згодом водій таксі повернув речі ведучому. Нагадаємо, у Львові в ніч на 4 червня невідомі напали на приватний будинок родини генерального директора медіахолдингу "ТРК Люкс" Романа Андрейка. Поліція Львівської області порушила кримінальне провадження за ч. 3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. У селі Солонка Львівської області в ніч на 10 червня невідомі намагалися пограбувати родину генерального директора телеканалу НТА та медіахолдингу "Вголос" Романа Любицького. Поліція Львівської області порушила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 10.06.2020 29 травня Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України на черговому засіданні погодила річний звіт про фінансово-господарську діяльність ПАТ "НСТУ" за 2019 рік і затвердила річну інформацію емітента цінних паперів за 2019 рік. Звіт про фінансово-господарську діяльність товариства та річна інформація емітента цінних паперів за 2019 рік опубліковані у протоколі засідання наглядової ради на корпоративному сайті Суспільного. Після того, як наглядова рада погодила звіт про фінансово-господарську діяльність товариства, його подають на затвердження акціонеру - Держкомтелерадіо, після чого подають до Кабінету Міністрів України. "Фінансова звітність підготовлена відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (далі - МСФЗ) у редакції, затвердженій Радою з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (далі - РМСБО), на основі принципу історичної вартості з коригуваннями на переоцінку основних засобів та інвестиційної нерухомості", - йдеться у звіті. У НСТУ підготували звіт за період з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року. У документі зібрана інформація про телерадіокомпанію, нематеріальні активи, основні засоби, запаси, інвестиційну нерухомість, торгову та іншу дебіторську заборгованість, грошові кошти та їх еквіваленти, про винагороду працівникам та пов'язаним сторонам, власний капітал НСТУ та інше. У річній інформації емітента цінних паперів за 2019 рік є інформація структуру НСТУ, суспільні телеканали і філії, їхні рейтинги, про посадових осіб, розмiр виплаченої винагороди, про аудиторський звіт незалежного аудитора, наданий за результатами аудиту фінансової звітності емітента аудиторською фірмою "Де Вiзу" та інші відомості. Корпоративний секретар ПАТ "НСТУ" Микола Дроздовський під час засідання наглядової ради сказав, що звіт про винагороду правління в НСТУ складається вперше. Зокрема з річної інформації емітента цінних паперів відомо, що розмiр виплаченої винагороди для голови правління НСТУ Зураба Аласанії у 2019 році становив 1 373 642,64 грн., для членів правління НСТУ Інни Гребенюк - 1 000 255.58 грн, Олександри Кольцової - 508 817.39 грн., Ярослава Лодигіна - 561 626,71 грн., Родiона Никоненка - 748 856.77 грн., Миколи Чернотицького - 1 013 395.94 грн., Дмитра Хоркіна - 441 490,87 грн. Нагадаємо, на початку 2020 року НСТУ оприлюднила річний звіт про грантову роботу та щорічний звіт за 2019 рік (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 10.06.2020 Про ефективність дій української влади під час карантину говоритимуть сьогодні, 10 червня, у прямому ефірі спецпроєкту Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо. Початок о 19:10. Гостя ефіру - народна депутатка й заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук. У програмі: чого в діях української влади під час боротьби з пандемією COVID-19 більше - помилок чи досягнень; якою є ефективність законодавчих ініціатив фракції "Слуга народу" під час коронакризи; як після карантину працюватиме Верховна Рада. Слухачі проєкту "Здорова політика" зможуть поставити запитання в прямому ефірі. Телефон студійного вайберу (097) 107-107-9. Дивіться відеотрансляцію програми на ютуб-каналі UA: Українське радіо. Перший канал Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. Нагадаємо, щосереди на UA: Українське радіо "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 9.06.2020 Цієї середи, 10 червня, гостем прямого ефіру UA: Радіо Культура стане лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк. У програмі Вадима Карп'яка "Про Закон і Благодать" музикант поділиться міркуваннями, чи можуть артисти бути поза політикою. Початок ефіру о 10:07, одразу після випуску новин. "Нині в США багато артистів долучаються до акцій протесту проти поліцейського свавілля. Це спонукає всіх знову заговорити про те, чи може артист бути поза політикою. Андрій Хливнюк - музикант із чіткою громадянською позицією. Два роки тому, коли був скандал із MARUV, Андрій сказав: "Я вважаю, що артист повинен бути поза політикою. Але те, що відбувається нині - не політика, а війна. І не можна бути поза війною, коли на твою країну нападають". Андрій ніколи не втручається саме в політику. Але водночас він має власну позицію. В ефірі UA: Радіо Культура ми поговоримо про те, як це поєднується з музикою і якою Андрій Хливнюк бачить соціальну функцію митця", - зазначив Вадим Карп'як. Слухачі зможуть поставити гостю запитання. Студійний номер - (044) 239-62-95. Нагадаємо, UA: Радіо Культура мовить у Києві на хвилі 97.6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Також слухайте третій канал Суспільного радіо в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 9.06.2020 До 100-річчя з дня народження легендарного льотчика, уродженця Сумщини Івана Кожедуба на UA: Українське радіо. Суми підготували спецпроєкти. Напередодні в програмі "Слобідський салон" слухачі дізналися маловідомі факти про Івана Кожедуба. Автор та ведучий Олександр Бабуров розповів про одну з картин льотчика і його книжки, а ще - про юнацькі листи до коханої та дружбу з Володимиром Висоцьким. А вже 7 та 8 червня вийшла програма "З перших вуст" за участі краєзнавця й військового історика Олега Корнієнка. Тема ефіру - слухачі "Відома та невідома війни Івана Кожедуба". Ідея спецпроєктів про Івана Кожедуба належить журналісту UA: СУМИ Олександрові Бабурову. Він уже багато років створює краєзнавчі програми, серед яких історичні нариси "Сумщина моя: радіочасопис", розповіді про долі непересічних людей - "Краяни" та про митців Сумщини - "Слобідський салон", фольклорний проєкт "Легенди Сумщини". Слухайте UA: Українське радіо. Суми онлайн та на FM-хвилях у Сумській області: Суми - 88.1 МГц; Білопілля - 91.6 МГц; Тростянець - 104.1 МГц; Конотоп - 104.6 МГц; Лебедин - 104.8 МГц; Шостка - 107.8 МГц (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 8.06.2020 На Сколівщині (Львівська область) розпочала роботу нова FM-радіостанція з позивними "Сколівські Бескиди". Створена вона на базі ПП "ІПМЦ "Бойківська думка". Саме це приватне підприємство здобуло перемогу в конкурсі на вільні частоти, зорганізованому Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Для ПП "ІПМЦ "Бойківська думка" отримати таку ліцензію на ефірне мовлення на Сколівщині було надважливим. Адже це дає змогу бути ближчими до людей. На радіо "Сколівські Бескиди" дуже хочуть швидко і якісно доносити достовірну, оперативно збалансовану інформацію. Отож, вперше в історії Сколівщини можна слухати своє рідне радіо FM. Тож, друзі, старт відбувся! Нехай нове радіо, як неперевершені Сколівські Бескиди, стане брендовим і бажаним. Удачі всім і Божого благословення на частоті 99.0 МГц! (Джерело: Сайт ПП ІПМЦ "Бойківська Думка").
  • 7.06.2020 У жовтні потужність ефірного мовлення Радіо Крим Реалії на територію Криму збільшиться у 2,5 рази. Сигналом української радіостанції на частоті 648 АМ буде охоплено майже весь півострів. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook колишній член Нацради з ТРМ Сергій Костинський. Він, зокрема, пише: "Минулого року Радіо Крим Реалії (ГО "Радіо Кримських Громад") отримало підтримку від Посольства США щодо придбання потужного АМ-передавача для ефірного мовлення на територію Криму - з Чонгарської щогли. Наразі передавач, що має потужність 25 кВт, вже радіостанцією придбаний. Мовник займається оформленням відповідних документів - спочатку в УДЦР, потім - в Національній раді. Фактичне мовлення радіостанції з нового передавача з Чонгара в напрямку Криму розпочнеться в жовтні. Нагадую, Радіо Крим Реалії розпочало мовлення на середніх хвилях - на частоті 648 АМ - восени минулого року, в Чонгарі. Потужність мовлення становила 10 кВт. Ефірний сигнал радіостанції окупаційною владою Криму не глушиться. Його можна приймати в більшій частині районів Криму, а також в більшій частині районів Сімферополя. Новий передавач дозволить збільшити потужність мовлення у 2,5 рази. Завдяки цьому буде збільшена територія - майже весь Крим, також значно поліпшиться якість прийому сигналу української радіостанції. Розбудова середньохвильового мовлення стало частиною третього етапу розвитку нашою командою (2015-2020) українського мовлення на територію тимчасово окупованого Криму. Оператором телекомунікацій виступає компанія Телемережі України. Вважаю за необхідне відновити на територію Криму середньохвильове мовлення Українське радіо - на частоті 549 АМ, а також розпочати мовлення військової радіостанції Армія FM, а також кримськотатарської Meydan FM - на завчасно підготовлених Національною радою АМ-частотах. Кількість українських радіостанцій у кримському радіоефірі повинна збільшуватися. Середні хвилі приймаються в Криму практично на приймачах всіх нових автомобілів та будь-якими стаціонарними радіоприймачами. Цей сигнал поширюється в Криму вільно. І кримчани його приймають, про що свідчать прямі ефіри Радіо Крим Реалії. PS. Незважаючи на зміну у вересні-березні складу Комісії при #МІП, яка, за участі Національної ради та #МТОТ, розвивала цей трек всі 5 попередніх років, заплановані кроки продовжують втілюватися. Перш за все, дякуючи самим мовникам - Олександр Янковський. Радіо Крим Реалії - медіапроєкт, який було створено ГО "Радіо Кримських Громад" під керівництвом кримського журналіста Олександра Янковського, за підтримки проєкту Радіо Свобода - Крим Реалії (Володимир Притула), Міністерства інформаційної політики (Юрій Стець) та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Проєкт стартував у 2015 році у вигляді радіопередачі, що виходила в ефірі Українського радіо. Згодом передача розвинулася у повноцінну радіостанцію. PS. Окремо дякую Валерію Юрченку, який виступав консультантом нашої команди з питань розвитку середньохвильового мовлення упродовж 2015-2020 років" (Джерело: Сторінка Сергія Костинського у соцмережі Facebook).
  • 5.06.2020 Пригадайте момент, коли ви придбали перше авто і вперше сіли за кермо. Або коли дізналися, що у вас буде син. Пам'ятаєте першу відпустку закордоном? Усі ці моменти об'єднує музика. Столична мережева радіостанція "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпро-89.7МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Черкаси-92.2МГц, Покровськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Краматорськ-100.3МГц, Умань-100.6МГц, Кременчук-100.9МГц, Кропивницький-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Ніжин-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Лубни-102.6МГц, Андріївка-103.1МГц, Благовіщенське-104.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Красноград-107.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) оновлюється із головною метою, нагадати, як це круто бути молодим. У будь-якому віці. Із 6 червня радіостанція повністю оновиться: від ефірного оформлення до плейлисту. Слухачі щотижня відправлятимуться у віртуальну подорож на концерти кумирів у проекті "Наживо". Щосуботи танцюватимуть разом із хедлайнером гурту RUMBERO'S Амадором Лопесом на латинський дискотеці "Карнавал". Та щогодини згадуватимуть головні треки минулого століття у проектах "Легендарні" та "Лірика". Разом із цим музика стане молодшою, ви почуєте головні хіти нульових та початку 10 их. "Ми не хочемо зупинятися на 80-их та 90-их, адже треки двох десятиліть двохтисячних - це вже теж історія. Ми хотіли, аби поруч із Robbie Williams звучали треки Rihanna та Katy Perry. Разом з цим не варто забувати і про український шоу-біз, головні треки українських виконавців обов'язково супроводжуватимуть вас протягом дня. Круто бути молодим, який би рік народження не красувався у вас у паспорті. Згадаємо про це під круту музику" - говорить програмний директор радіостанції Денис Буданцев. Нове музичне оформлення станції, джигли, створив саунд-продюсер Вадим Лисиця. Брендвойсом радіостанції став телеведучий - Макс Назаров (Джерело: Портал RADIOClub).
  • 5.06.2020 Радіоп'єсу Дмитра Тернового "Палата №7", яка вийшла у фінал конкурсу "Радіодрама UA/UK", організованого спільно Британською Радою, UA: Українське радіо та Мистецьким арсеналом, відібрали для участі у фестивалі Next Stage Europe (Німеччина). Події радіоп'єси "Палата №7" розгортаються у військовому шпиталі під час війни на сході України. На одному ліжку опиняється поранений український військовослужбовець, а на іншому - дівчина, котра мешкає в прифронтовій зоні. "Думаю, німецькій аудиторії стане зрозуміліше, що відбувається в Україні, а це важливо. "Палата №7" - про актуальні події, про те, що нам болить. Водночас це зворушлива історія любові, любові складної і у важких обставинах. Сподіваюся, вона знайде відгук в іноземної аудиторії", - зазначив Дмитро Терновий. Нагадаємо, прем'єра радіоп'єси відбулася в ефірі UA: Радіо Культура у вересні минулого року. Постановниця - продюсерка спецпроєктів UA: Радіо Культура Світлана Свиридко-Сєрова. Дмитро Терновий - драматург і театральний менеджер, співзасновник та актор харківського "Театру на Жуках". У радіовиставі він озвучив роль лікаря Сергія Михайловича. Головну чоловічу роль - пораненого військовика Романа - втілив поет й учасник АТО Олег Короташ. Головну жіночу роль - дівчини Юлії - озвучила акторка та художня керівниця "Театру на Жуках" Ольга Тернова. "Палата №7" Дмитра Тернового - дебют автора в радіодраматургії. А для нас, радійників, п'єса теж стала викликом, адже, окрім запису, також були читання наживо на "Книжковому Арсеналі". Але цей іспит ми гідно склали. І запис постановки, і робота над звуковою палітрою п'єси - це вагання й пошуки, сумніви та перемоги. Але врешті слухачі отримали яскраву, сучасну й оригінальну радіодраму - якісну творчу роботу драматурга, постановника та режисера", - прокоментувала Світлана Свиридко-Сєрова. Для участі у фестивалі Next Stage Europe радіоп'єсу "Палата №7" німецькою мовою переклала Лідія Нагель. Слухайте радіовиставу "Палата №7" онлайн - за посиланням (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 5.06.2020 Суспільне радіо продовжує освоєння нових FM-частот, отриманих на конкурсі, що відбувся минулої осені. Сьогодні радіостанція UA: Радіо Промінь - другий канал Суспільного радіо - розпочала мовлення в місті Нікополь Дніпропетровської області. Трансляції здійснюються на частоті 101.2 МГц, потужність передавача відповідно до ліцензії - 100 Вт. Вочевидь, наразі триває технічне мовлення: трансляція здійснюється в моно-режимі, сигнал RDS - відсутній (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.06.2020 Івано-Франківська радіостанція "Вежа" розпочала мовлення на частоті 88.3 МГц у Малій Тур'ї (Долинського району) Івано-Франківської області. На частоті присутній також сигнал RDS: VEZHA FM / DOLYNA / tel.0342 / 77-61-28 / 107.0 FM +RT: REKLAMA NA VEZHI TEL.0342-77-61-28 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.06.2020 Радіостанція UA: Радіо Промінь припинила мовлення в місті Харків на "нижній" УКХ ЧМ частоті 67.91 МГц. Відключення даного передавача пов'язане з нещодавнім початком трансляцій програм радіостанції на "верхній" частоті 100.5 МГц (Джерело: Інформацію надав Євген Островерх).
  • 4.06.2020 У Львові в ніч на 4 червня невідомі напали на приватний будинок родини генерального директора медіахолдингу "ТРК Люкс" Романа Андрейка. Про це пише Zaxid.net. У коментарі "Детектору медіа" поліція Львівської області повідомила, що вже порушила кримінальне провадження за ч. 3 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Робочі версії в цій справі пресслужба озвучувати відмовилася, посилаючись на таємницю слідства. "Вночі близько 02:30 невідомі грабіжники витиснули віконну раму підвального приміщення і проникли у будинок, де перебувала лише Оксана Андрейко. Вони силою намагалися змусити розказати про гроші у будинку, але жінці вдалося натиснути "тривожну кнопку" і викликати поліцію. Наряд приїхав швидко, але грабіжники встигли втекти, побачивши патрульний автомобіль. Їм вдалося вкрасти лише гроші з гаманця, що лежав на видному місці", - повідомляє видання. У момент нападу пан Андрейко був у Києві. Він не пояснив "Детектору медіа", з чим пов'язує напад на свій будинок, адже лише зараз їде до Львова. Нагадаємо, у Львові 8 грудня 2019 року знайшли бойовий автомат з глушником та коліматорним прицілом з патронами на горищі будинку, де розташовані редакції медіахолдингу ТРК "Люкс" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 4.06.2020 З метою забезпечення належного здійснення регуляторної діяльності Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 червня вирішила внести зміни до Плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Національної ради на 2020 рік, затвердженого рішенням від 12.12.2019 № 2170. Відповідно до Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", а також керуючись частиною другою статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", регулятор доповнив План новим пунктом. Так, у ньому з'явиться регуляторний акт про внесення змін до Порядку видачі та анулювання дозволу на тимчасове мовлення, умов дозволу та порядку здійснення нагляду за додержанням законодавства про телебачення і радіомовлення телерадіоорганізаціями, що здійснюють тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення на підставі відповідного дозволу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 червня ухвалила рішення про звільнення представника Національної ради у Рівненській області Дмитра Тарасюка. Дмитра Тарасюка буде звільнено з посади 16 червня відповідно до пункту 7 частини 1 статті 83 Закону України "Про державну службу" у зв'язку із досягненням ним 65-річного віку. Ольга Герасим'юк подякувала панові Дмитру за його багаторічну і якісну роботу. Дмитро Тарасюк обіймав цю посаду з 1996 року. "Ваш досвід і співпраця - безцінні, тому ми й надалі будемо звертатися до Ваших знань і порад, - наголосила вона. - Ми бажаємо, щоб життя Ваше і надалі було яскравим і цікавим. Нам буде Вас бракувати", - сказала голова Національної ради. Незабаром на цю посаду буде оголошено конкурс. Довідково: відповідно до статті 11 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" представник Національної ради в області призначається регулятором на посаду на конкурсній основі строком на чотири роки (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2020 На засіданні 4 червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензії за клопотаннями трьох компаній: ТОВ "Телеодин", м. Київ, Комунальної організації "Лебединська редакція міськрайонного радіомовлення "Світанок", м. Лебедин Сумської обл., ТОВ "Міська телерадіокомпанія "Чернівці", м. Чернівці. Так, телеканал "М1" звернувся щодо анулювання ліцензії на ефірне загальнонаціональне телебачення НР № 00617-м від 02.04.2013 у зв'язку з припиненням використання аналогового телевізійного мовлення. Лебединська редакція міськрайонного радіомовлення "Світанок" клопотала про анулювання ліцензії на мовлення НР № 01510-м від 20.05.2019 (ефірне радіомовлення, частота 91.8 МГц, Р= 0.03 кВт, територія розповсюдження - м. Лебедин (міськрада), обсяг мовлення - 24 години на добу) у зв'язку зі скрутним фінансовим становищем та невиходом в ефір. Національна рада задовольнила клопотання компанії і під час оголошення конкурсу запропонує цю частоту іншим мовникам. Крім того, регулятор анулював ліцензію НР № 00911-м від 28.05.2017 ТРК "Чернівці" на ефірне телебачення з використанням 37 ТВК у м. Чернівцях. Підставою для такого звернення стало отримання ліцензії на цифрове мовлення. Національна рада зобов'язала зазначені компанії повернути анульовані ліцензії протягом десяти днів з дати ухвалення рішень (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2020 Верховна Рада України 4 червня 2020 року підтримала призначення Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. Постанову про його призначення голосували за скороченою процедурою (нардепи не мали змоги поставити питання кандидату). Її підтримали 263 народні депутати. Серед пріоритетів та викликів на посаді пан Ткаченко назвав - відновити та посилити фінансування культури та креативних галузей, завершити реструктуризацію міністерства, формування агентств та провести аудит. Крім того, він вважає, що на підтримку культури та туризму варто спрямувати 3-4 мільярди гривень. Олександр Ткаченко не голосував за цю постанову, адже це конфлікт інтересів. Пана Ткаченка також звільнили з посади народного депутата. За це проголосували 299 нардепів. Нагадаємо, 1 червня фракція "Слуга народу" підтримала кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. На брифінгу він розповів про свої перші плани на посаді міністра: запустити роботу нових державних агентств у сфері культури, розблокувати фінансування культурної сфери з державного бюджету, провести в Раді законопроєкт №3377 про підтримку культури і креативних індустрій. Олександр Ткаченко запропонував на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики кандидатуру свого заступника в комітеті Микити Потураєва. 3 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання про призначення Олександра Ткаченка міністром культури. Того ж дня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів підтримав кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. Утрималися представники фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький, Софія Федина та Володимир В'ятрович (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 4.06.2020 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання регуляторного органу, яке відбудеться 4 червня, початок об 11.00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.06.2020 Радіостанція UA: Радіо Промінь, що входить до структури Суспільного мовлення, припинила трансляції на частоті 66.84 МГц у Кропивницькому, на 73.88 МГц у Полтаві та на частоті 71.75 МГц в Лозовій (біля Тернополя). Нагадаємо - нещадавно Кропивницькому, Полтаві та Тернополі було розпочато мовлення UA: Радіо Промінь у верхньому піддіапазоні УКХ ЧМ (відомий також як FM). Можливо, мовлення станції припинено в нижньому піддіапазоні УКХ ЧМ і в інших містах, де вона розпочала мовлення на FM-частотах (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 3.06.2020 1 червня на хвилях львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, а крім того - Інтернет мовлення) стартував новий сезон "Слухай літо", повідомляє пресслужба. У ранковому шоу "Легкі на підйом" з'явилась рубрика "Сон в руку": ведучі жартома розгадують сни слухачів, які ті надсилають на студійний вайбер. Також у ранковий ефір повертаються щоденні прем'єри пісень українських виконавців. Композиції щобудня о 9:40 презентують самі артисти. Через карантинні обмеження це поки що відбувається у телефонному режимі. Після прем'єри треки потрапляють у ротацію та претендують на лідерство у хіт-параді "Хіти Незалежності". У денному шоу "Вдалий день" з'явилася забавка під назвою "Догори дригом". У ній слухачі радіостанції наввипередки розшифровують відомий афоризм або ж прислів'я, яке ведучий зашифровує словами-антонімами. Також команда радіостанції анонсувала спецпроєкт "Свій до свого ПРО своє". Він покликаний підтримати та прорекламувати український бізнес, який постраждав через кризу внаслідок пандемії. Декілька разів на тиждень в ефірі радіо "FM Галичина" або на інформаційному порталі Galnet виходитиме інформація про актуальні акції, пропозиції, товари, послуги підприємців. Радіостанція "FM Галичина" - найбільша регіональна радіомережа України, яка веде мовлення зі Львова та охоплює 14 частот у Львівській, Тернопільській, Рівненській, Волинській областях. Щоденно радіостанцію FM Галичина слухають близько 5 мільйонів слухачів. Весняний сезон на "FM Галичина" мав назву "Відчуй весну" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 3.06.2020 З 1 червня в місті Миргород Полтавської області на частоті 96.9 МГц працює місцеве FM-радіо "Миргород". Ліцензію на мовлення отримала міська телестудія "Миргород". Власне мовлення відбуватиметься щодня о 07:00, 12:00, 17:00. Інший час контент, відповідно до ліцензійних умов, заповнюватимуть передачі столичної радіостанції "Армія FM". Сигнал міської телестудії "Миргород" можна буде почути на програвачі і в навколишніх населених пунктах. Слухати FM-радіо "Миргород" можна також на web-сайті Миргородської міської ради у розділі Радіо "Миргород-FM". За словами директора телестудії "Миргород" Євгена Ошеки, від ідеї до втілення у життя проєкту по запровадженню малопотужного FM-радіомовлення як медіа-засобу для покращення забезпечення інформаційних потреб мешканців територіальних громад Миргородського субрегіону, минуло майже два роки. Найбільше зусиль і часу було спрямовано на отримання усіх необхідних дозволів та ліцензії, підбір, закупівлю, встановлення і налаштування необхідного обладнання. Реалізовано ініціативу у співпраці з проєктом ПРОМІС та проєктом "Мовлення громад" Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. За фінансової підтримки проєкту ПРОМІС було закуплено усе необхідне технічне обладнання: сучасний твердотілий передавач потужністю 100 Вт, який успішно інтегрували у систему трансляції, що здійснюється за допомогою вежі Концерну РРТ у центрі міста. За коментарем міського голови Сергія Соломахи, запровадження FM-радіомовлення в Миргороді вирішить проблему скорочення кількості радіоточок дротового радіо. Як відомо, впродовж останніх років ситуація із дротовим радіо на території міста Миргород і Миргородського району стала катастрофічною. Тому міська влада шукала шляхи вирішення цього питання. І от - гарні новини: з 1 червня працює місцеве FM-радіомовлення (Джерело: Сайт Миргородської міської ради).
  • 3.06.2020 2 червня виконавча служба Міністерства юстиції зняла арешт із комерційних рахунків Національної суспільної телерадіокомпанії України. Про це "Детектору Суспільного мовлення" повідомив голова правління НСТУ Зураб Аласанія. Із 3 червня Суспільний мовник може вільно користуватися коштами зі своїх комерційних рахунків, повідомила пресслужба НСТУ. Рахунки НСТУ були арештовані виконавчою службою Мін'юсту для примусового стягнення з НСТУ боргу акціонерному товариству "Євроньюз" у розмірі 10,5 млн євро. 29 травня Господарський суд прийняв ухвалу, якою зупинив примусове стягнення коштів з НСТУ. 1 червня АТ "Євроньюз" попросило виконавчу службу повернути йому документ, який зобов'язував примусово стягувати кошти. Як пояснили в пресслужбі НСТУ, "Євроньюз" погодився дати можливість НСТУ самостійно сплатити борг, а не примусово. Після повернення виконавчого документа "Євроньюзу" 2 червня було знято арешт з рахунків. НСТУ починає виплату боргу з власного бюджету і планує завершити виплати до кінця місяця, повідомили в пресслужбі компанії. Суспільний мовник отримав цей борг у спадок як правонаступник державної Національної телекомпанії України. Нагадаємо, 21 жовтня 2010 році Національна телекомпанія України підписала ліцензійний договір з компанією "Євроньюз" на шість років на створення і випуск української версії телеканалу "Євроньюз". З 2013 року припинилися виплати з державного бюджету на український "Євроньюз" і почав накопичуватися борг. 12 травня 2015 року "Євроньюз" подав до Господарського суду міста Києва позов про стягнення з НТКУ 10 млн 591 тис. 224 євро ліцензійних платежів за період з лютого 2013 по лютий 2015 років. НТКУ, а згодом її правонаступник НСТУ, програвали суди один за одним. 28 лютого стало відомо про арешт усіх рахунків Національної суспільної телерадіокомпанії України. Це сталося після того, як 18 лютого виконавча служба Міністерства юстиції України відкрила виконавче провадження щодо стягнення із Суспільного боргу в сумі 10 млн 591 тис. євро та 73 тис. грн судового збору на користь "Євроньюз". НСТУ звернулася по допомогу до Кабміну, Мінфіну, Мін'юсту та Мінкульту щодо арешту та блокування рахунків і зупинки діяльності компанії. 11 березня стало відомо, що уряд наблизить фінансування НСТУ з державного бюджету з жовтня-грудня 2020 року на березень 2020 року на суму 310 млн грн, щоб НСТУ могла сплатити борг. Та лише 24 квітня Кабмін прийняв відповідну постанову, що відкриває дорогу до виплати боргу НСТУ "Євроньюзу". Голова правління НСТУ Зураб Аласанія розповів "Детектору суспільного мовлення", що робила компанія, щоби вирішити питання 10,5 млн євро боргу перед "Євроньюз", який їй дістався у спадок від державної телекомпанії (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 3.06.2020 "UA: Культура" покаже концерти Симфонічного оркестру Українського радіо і Тараса Петриненка. У вихідні у вечірньому слоті на каналі "UA: Культура" транслюватимуть перший після виходу з карантину концерт Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо та ювілейний концерт Тараса Петриненка. 6 червня о 20:40 "UA: Культура" покаже концерт Симфонічного оркестру Українського радіо, записаний під час карантину. Його транслювали 23 травня Facebook і YouTube. У концерті взяли участь дев'ятнадцять музикантів струнного оркестру, адже для групи духових діють суворіші обмеження. Музиканти на сцені дотримувалися дистанції два метри та усі були в масках. У програмі твори Едварда Гріга, Сергія Рахманінова, Джоржа Гершвіна, Бели Барток та Антоніо Вівальді. 7 червня о 20:20 - ювілейний концерт Тараса Петриненка "Сад нерозкручених пісень". Він відбувся 17 листопада 2017 року. Нагадаємо, 22 травня в ефірі радіо "Культура" транслювали запис концерту "Без публіки" камерного складу Симфонічного оркестру Українського радіо під орудою Володимира Шейка. А 23 травня о 20:00 у Facebook та YouTube транслювали онлайн-концерт Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо, який він зіграв вперше після запровадження карантину через пандемію COVID-19 (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 3.06.2020 Про зміни у вітчизняній спортивній галузі під час карантину говоритимуть сьогодні, 3 червня, у проєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо. Початок о 19:10. Гість прямого ефіру - перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України та віцепрезидент НОК Віктор Корж. У програмі: а) аналіз документів Міністерства охорони здоров'я України з протиепідемічними вимогами до тренувань у спортзалах і басейнах, роботу яких поновили з 1 червня; б) як пандемія COVID-19 вплинула на вітчизняну спортивну сферу, зокрема на діяльність ФСТ "Динамо" України; в) стан спортивної медицини й підтримка медпрацівників спільно із соціально відповідальним бізнесом; г) підготовка України до Олімпійських ігор. Слухачі проєкту "Здорова політика" зможуть поставити свої запитання в прямому ефірі. Телефон студійного вайберу (097) 107-107-9. Дивіться відеотрансляцію програми на ютуб-каналі UA: Українське радіо. Перший канал Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. Нагадаємо, щосереди на UA: Українське радіо "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 3.06.2020 Від сьогодні, 3 червня, Суспільний мовник може вільно користуватися коштами з комерційних рахунків, на які 18.02.2020 наклав арешт відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України задля примусового стягнення з ПАТ "НСТУ" на користь АТ "Євроньюз" боргу в розмірі 10,5 млн євро. У лютому цього року "Євроньюз" подав заяву до суду з проханням видати дублікат наказу Господарського суду міста Києва від 24.04.2017 та копію ухвали Господарського суду міста Києва від 12.10.2017 у справі №910/12143/15, мотивовану тим, що зазначені документи "Євроньюз" втратив. Заяву "Євроньюз" суд задовольнив і видав дублікат наказу Господарського суду міста Києва від 24.04.2017 у справі №910/12143/15. Не погодившись з ухвалою, 18.02.2020 ПАТ "НСТУ" звернулося до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, у якій просило зазначену ухвалу скасувати. 18 травня апеляційну скаргу задовольнили, а справу повернули до Господарського суду м. Києва. Зі свого боку 29 травня Господарський суд м. Києва призначає судове засідання на 5 червня й приймає ухвалу, яка зупиняє виконання за дублікатом наказу 2017 року про примусове стягнення коштів із НСТУ. Не дочекавшись рішення суду, 1 червня АТ "Євроньюз" звертається до державного виконавця з проханням повернути виконавчий документ, який зобов'язував примусово стягнути кошти з НСТУ, для надання можливості НСТУ самостійно сплатити борг, а не через блокування рахунків і примусове стягнення виконавчою службою. Відповідно після повернення виконавчого документа "Євроньюзу" арешт із рахунків НСТУ знімається. У вівторок, 2 червня, відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України знімає арешт із рахунків ПАТ "НСТУ". Тож ПАТ "НСТУ" розпочинає погашення боргу з власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії, і планує завершити виплати "Євроньюз" до кінця місяця. Зазначимо, Суспільний мовник отримав борг у спадок як правонаступник усіх прав та обов'язків колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність 2017 року. Ще 2015 року Рахункова палата у своєму рішенні зазначала про потребу погашення Кабінетом Міністрів України фінансових зобов'язань НТКУ перед АТ "Євроньюз" задля уникнення банкрутства майбутнього новоствореного ПАТ "НСТУ". Проте відповідної реакції уряду на це рішення не було (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 2.06.2020 "Power Morning" - слухайте щобудня з 8:00 ранку на хвилях столичної мережевої станції "Power FM" (Київ-104.0МГц та T-DAB, Суми-87.7МГц, Полтава-102.7МГц, Бердичів-103.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпро-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Чернігів-101.8МГц та Запоріжжя-105.1МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 192k.)! На вас чекає багато музики та прем'єри майбутніх хітів. Астрологічний прогноз - коротко, але змістовно. А ще зірки, чутки, плітки, поради, подарунки та заряд позитиву на цілий день. Все як ви любите - на POWER FM щобудня з 8 ранку! (Джерело: Сторінка радіо "Power FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.06.2020 Сьогодні, 1 червня, виповнюється 5 років із дня виходу в ефір першого випуску шоу "Селекція" на UA: Радіо Промінь, що популяризує нову українську музику. За час існування проєкту з годинної програми, у якій популярні артисти представляють творчість молодих колег, "Селекція" трансформувалася у велике двогодинне шоу. Щоп'ятниці о 19:05 в ефірі UA: Радіо Промінь "Селекція" презентує найкращі нові пісні, відстежує найцікавіші музичні події та за участі експертів музичної індустрії оцінює популярність пісень українських музикантів. "Селекція" - експертне радіошоу. Заявки від нових музикантів слухають популярні артисти й обирають пісні початківців, які презентують в ефірі. У "Селекції" дебютували в радіоефірі гурти "Фіолет", 5 Vymir, Panivalkova, "Без Обмежень" та "Один в каное", а тепер ці вже популярні артисти відкривають слухачам нові імена. Якщо п'ять років тому, коли я готував до ефіру "Селекцію", мої колеги побоювалися, що забракне якісної музики для щотижневої годинної програми, то тепер на UA: Радіо Промінь продюсую великий дванадцятигодинний проєкт, музичним наповненням якого є нова українська музика. Це нові можливості для вітчизняних артистів і нові враження й неймовірні історії для слухачів", - розповів автор і ведучий шоу "Селекція" Олександр Стасов. Шоу "Селекція" не лише презентує нові хіти від популярних артистів, а й представляє слухачам молодих музикантів, які подали заявки на участь на сайті ukr.radio. Як потрапити на шоу "Селекція" - за посиланням (Джерело: Сайт ПАТ НСТУ).
  • 1.06.2020 Для літньої ночі створена своя особлива музика. Саме вона робить цю мить життя - незабутньою. Summertime на хвилі столичної мережевої станції "Radio Jazz" (Київ - 104.6 МГц, Львів-105.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). "Radio Jazz" заколисує кожен літній вечір разом із найвідомішою джазовою балладою. Протягом літа, о 23:55, нова версія Summertime. Radio Jazz. Бути собою (Джерело: Сторінка "Radio Jazz" у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2020

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024