Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Лютий 2007 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 28.02.2007 1-го березня столичне Радіо "Континент" (94.2МГц та Інтернет-мовлення) розпочинає континентальні вечірки - "Disco night 80". 80-і - це стиль-диско: від зародження до піку популярності. 80-і - це епоха диско: блискучість, яскравість кольорів одягу, ліхтарики, дзеркальні шари, різнокольорові, неонові спалахи, височенні зачіски - взагалі, підкреслена яскравість та шик у всьому. І музика: диско-лихоманка, музика танців та дискотек, та, під яку хочеться рухатися і неможливо стояти спокійно! Радіостанція "Континент" та Disco Radio Hall представляють - відтепер кожен четвер у нічному клубі Disco Radio Hall континентальні вечірки "Disco night 80". 1-го березня о 20.00 відбудеться прем'єра Першої континентальної вечірки - "Континент відкриває Весну! Христофор Колумб змінює професію!". На Вас чекає ексклюзивна розважальна програма: 1. Історичне відкриття пляшки рому; 2. Запальні танці корінного населення Північної Америки; 3. Бойове розфарбовування "індійців"; 4. Багато приємних та несподіваних сюрпризів. І, звичайно, найкращі танцювальні хіти 80-х! Ведучий - героїчний першовідкривач континенту Христофор Колумб! На екранах клубу - популярні піратські блокбастери. На вас чекають за адресою: вул.Набережно-Хрещатицька, причал №6, нічний клуб Disco Radio Hall. Додаткова інформація за телефоном (044)-503-79-43 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.02.2007 28-го лютого на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ухвалено рішення про призначення заступника керівника апарату Національної ради. Ним став Олександр Чабанов, який до цього працював начальником відділу планування та організації перевірок телерадіоорганізацій Національної ради. Директором департаменту контрольно-аналітичної роботи Національної ради призначено Віталія Сокура, який обіймав посаду заступника директора названого департаменту (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.02.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "ТК Промінь", м.Красний Луч Луганської обл.; фізичній особі-підприємцю Підлужній Оксані Михайлівні, м. Ходорів Львівської обл. 2. Про видачу ліцензій на мовлення ТОВ ТРК "Луч", м.Красний Луч Луганської обл.; ТОВ "МК ТРК" (ІСТV), м.Київ. 3. Про державну реєстрацію ТОВ "Компанія СонаР", м.Дніпропетровськ, як суб'єкта інформаційної діяльності. 4. Про переоформлення ліцензій ТОВ "КТБ-Бородинський", м.Запоріжжя; ТОВ Телерадіокомпанії "Рівне ТВМ", м.Рівне; ЦКТ "Сателліт" ПП, м.Полтава; МПБП "ТРК ВелСат", м.Ізмаїл Одеської обл.; ПП "ТРК "Поіск-ТВ", м.Полтава; ДП "ТК "Пріор", м.Хмельницький; ТОВ "Муніципальна ТРК "Вибір", м.Хмельницький; ТОВ "Верховина", м.Бердичів Житомирської обл.; Телерадіокомпанії "РТБ", м.Сімферополь, АР Крим; КП "Мурованокуриловецька районна редакція ефірного радіомовлення", смт.Муровані Курилівці Вінницької обл.; ТОВ "Ера продакшн", м.Київ. 5. Про продовження мовлення на 25 ТВК у м.Дубно Рівненської обл.; ТОВ "Дубенської телевізійної станції", м.Дубно Рівненської обл. 6. Анулювати ліцензії ТОВ "ТРК "Мрія-ТВ", м.Київ; ДО "Київська ДРТРК", м.Київ, у зв'язку з порушенням вимог статті 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". За результатами перевірки і виявлені порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства оголошено попередження ТОВ Телекомпанії "АТВ при Одеській національній академії зв'язку ім. О.С. Попова", м.Одеса; ТРК "Лікком" у формі ТОВ, м.Севастополь. На засіданні Національної ради було заслухано та обговорено звіти представників Національної ради в АР Крим Нізового В.І. та в Сумській обл. Таранюка М.П. за 2006 рік, які взято до відома (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.02.2007 На пленарний тиждень 20-23 березня 2007 року у Верховній Раді заплановано розгляд низки медійних законопроектів. Зокрема, планується розгляд Постанови про затвердження персонального складу громадських рад Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України (проект №2757, н. д. А. Шевченко, фракція "БЮТ"). Крім того, планується розглянути проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення неупередженого ставлення засобів масової інформації до свободи політичних дебатів" (законопроект №3002, н. д. Г. Герман, фракція Партії реґіонів), проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" (законопроект № 2656 н. д. О. Бондаренко, фракція Партії реґіонів, н. д. Є. Філіндаш, фракція Соціалістичної партії України) та проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телекомунікації" (законопроект № 2047, С. Чукмасов, фракція Соціалістичної партії України, І. Алексєєв, фракція фракції Комуністичної партії України, Є. Зімін, фракція "БЮТ"). Запланований на 22 лютого 2007 року розгляд проекту Закону України "Про захист персональних даних" перенесено на невизначений термін. Розгляд проекту Закону України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України" (законопроект № 2666, н. д. В. Толстенко, фракція "БЮТ", н. д. М. Оніщук, фракція блоку "Наша Україна"; щодо використання української мови та визначення статусу перекладача в господарському судочинстві), який був також запланований на 22 лютого 2007 року, перенесено на 20-23 березня 2007 року (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 28.02.2007 Сьогодні замовкли два передавачі Національної Радіокомпанії України, встановлені на РПЦ Бровари під Києвом: середньохвильовий передавач каналу УР-2 (Радіо "Промінь") на частоті 549кГц та довгохвильовий передавач каналу УР-1 на частоті 207кГц (Джерело: ).
  • 28.02.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує керівникам ТРО про необхідність затвердження редакційних статутів. З цього приводу на офіційному Web-сайті Нацради розміщено наступне звернення: "Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення інформує, що відповідно до п. 2 розділу Х (Прикінцеві положення) Закону України "Про телебачення і радіомовлення" телерадіоорганізації повинні затвердити свої редакційні статути і надати їх копії Національній раді протягом року з дня набрання законом чинності (до 1 березня 2007 року). Установчі та/або статутні документи суб'єкта господарювання, який має ліцензію на мовлення, мають передбачати створення у складі органів його управління спеціального наглядового органу (редакційної ради), половина складу якого призначається засновниками або власниками телерадіоорганізації, а половина обирається творчим колективом телерадіоорганізації (п. 4 ст. 12 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"). Нагадуємо, згідно з п. 4 ст. 57 цього закону, редакційний статут телерадіоорганізації визначає: основні вимоги до забезпечення точності, об'єктивності, неупередженості та збалансованості інформації, що розповсюджується телерадіоорганізацією; вимоги до розповсюдження конфіденційної інформації; вимоги до розповсюдження інформації про насильство; вимоги до розповсюдження інформації про злочини; вимоги до розповсюдження інформації про різні групи населення (національні та сексуальні меншини, релігійні групи, хворих та інвалідів); вимоги до захисту дітей від негативного впливу інформації, що розповсюджується телерадіоорганізацією; вимоги до перевірки достовірності інформації, одержаної від третіх осіб; вимоги до дотримання авторських та суміжних прав при розповсюдженні інформації; особливості поширення інформації про політичні партії та політиків під час виборчого процесу та поза його межами; вимоги до реклами та спонсорства; вимоги щодо недопущення прихованої реклами та одержання творчими працівниками телерадіоорганізації товарів і послуг безкоштовно або за пільговими цінами; порядок утворення, діяльності та повноваження редакційної ради. Редакційний статут телерадіоорганізації має бути оприлюднений. Копія редакційного статуту протягом семи днів з часу його прийняття або внесення змін до нього надсилається до Національної ради (п. 6 ст. 57 Закону України "Про телебачення і радіомовлення")" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.02.2007 В рамках акції культурного опору з метою врятувати Євробачення від нашестя прибульця з України, столична сателітарна мережева станція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) дає ще одну відповідь Члемберлену! Depeche Mode в якості альтернативи. "Європа FM" оголошує загальну мобілізацію тих, хто поділяє справжні європейські музичні цінності. 7 березня, 19 година, клуб Вензель. Акція "Break The Silense Party". Приходь, якщо хочеш відтягнутися під музику Depeche Mode та їхніх послідовників. Так, ми знаємо, що Мартін Ґор теж неодноразово якогось милого з'являвся на публіці у жіночих сукнях, что Дейв Ґеан двічі був у стані клінічної смерті від передозування, що Енді Флетчер не влазить у сценічні костюми 5-тирічної давності - але ми їх любимо, більше того фанатіємо… Музон класний! Організатори акції: радіостанція "Європа FM", креативна аґенція "Жмак", New Eriks Family. Інтернет партнер: Music.com.ua. 7 березня, 19 година, клуб Вензель. Ahtung!!!! Всім бажаючим на вході видаються надувні штучні груди. Окрім того, очікується неймовірне Fire-шоу неподалік від "Вензеля" у кращих традиціях середньовічної інквізиції. Присутність теле, відео та фото камер вітається хорошими напоями! В якості ведучих дійства виступають по повній програмі - інвалід депешизму із багаторічним стажем Олександр Лірчук та активно співчуваюча всім учасникам руху Юлія Владіна, яка обіцяла мінімум одягу та максимум адреналіну! Також в рамках акції культурного опору у боротьбі за таке поняття, як смак, радіостанція "Європа FM", пропонує всім бажаючим прослухати пісню київської групи "П'ятки", яку вони наваяли в якості саундтреку виступу. Шедевр вже звучить в ефірі станції в кожному роліку, що присвячений акції "Ні Євросердючці!". Нетлінка має назву "На Європу!". Завантажуй, слухай, рекомендуй іншим... Окремий респект "П'яткам" за бажання щось зробити заради ідеї, а не тільки "корысти ради" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.02.2007 Шакіра мешкає в Україні?! Мабуть, так. Але не сама Шакіра, а її двійник! В рамках проведення гри "Європа Фан Манія" серед слухачів столичної сателітарної мережевої станції "Європи FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) знайшлася представниця прекрасної половини людства, яку на вулиці часто плутають із Шакірою. Федоренко Леся - саме так звати переможницю конкурсу "Двійник Шакіри", що проходив на "Європі FM" з 1-го по 25-е лютого в рамках гри "Європа Фан Манія". За свою перемогу Федоренко Леся одержала додаткові 60 "євробалів", що дозволило їй збільшити відрив від інших учасників, що боролися за право вирушити у поїздку на концерт Шакіри. Зовнішня схожість до колумбійської красуні допомогла переможниці збільшити свої шанси на перемогу в грі "Європа Фан Манія", і тепер усі бажаючі зможуть оцінити її схожість із Шакірою тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.02.2007 28-го лютого о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу, переоформлення, про результати перевірок низки ТРО тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.02.2007 26 лютого 2007 року відбулась церемонія нагородження переможців в щорічному всеукраїнському конкурсі засобів масової інформації "Золоте перо". Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення) отримала в цей день спеціальну нагороду! В категорії "Спеціальна премія" нагороду отримав національний хіт-парад "Знай Наше!", що лунає на хвилях найближчої радіостанції "Наше Радіо"! Спеціальна премія надається особливій радіо-програмі, яка суттєво відрізняється від інших програм та викликає резонанс у суспільстві. В цьому році національний хіт-парад "Знай Наше!" отримав цю нагороду, як найкраща програма, що підтримує українських виконавців та сприяє розвитку вітчизняної пісні! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.02.2007 Ранкове шоу "Надобранок UA!", яке лунає в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), одержало "Золоте перо"! Учора, 26-го лютого, пройшов всеукраїнський щорічний конкурс ЗМІ - "Золоте перо". На церемонії нагородження був присутній весь бомонд: зірки естради, телебачення і радіо, спорту. Нагороджувалися кращі серед кращих у галузі журналістики. "Europa Plus Україна" заслужено одержала премію за кращу розважальну радіопрограму - "Надобранок UA!". Гіп-гіп-ураааа!!! Ведучі шоу "Надобранок UA!" Роман Давидов, Маша Ледіна та Андрій Альохін під бурхливі і тривалі оплески піднялися на сцену, де Лілія Подкопаєва вручила їм нагороду. Дивитеся фотографії з церемонії на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus Україна" за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.02.2007 В ефірі Найбільшої радіомережі в Європі "Радіо 5" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Умань-100.6МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Донецьк-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Миколаїв-106.4МГц, Феодосія-106.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - нове ранкове шоу. Відтепер щоранку, з 7.00 до 10.00 на хвилях станції лунає шоу "Будить все!", яке замінило собою проект "5-ий елемент". В рамках шоу лунають новини, інформаційні рубрики, інтерактивні ігри та багато музики. Ведучі шоу "Будить все!" - Руслан Новиков та Поліна Лаврова (донедавна працювали ведучими ранкового шоу "Гавана" на радіо "Європа FM") (Власна інформація).
  • 26.02.2007 Українська Медіа Спілка (УМС), Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) та Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" 27 лютого 2006 року проведуть конференцію "Український продукт в національному ефірі: стан, проблеми, перспективи". Конференція проводиться за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Метою конференції є обговорення існуючих методів державного стимулювання підвищення кількості українського музичного та аудіовізуального продукту в національному ефірі, а також вироблення рекомендацій щодо підвищення їх ефективності та порядку законодавчого регулювання. "Ця конференція покликана стати майданчиком для обговорення питання ефективності регулювання контенту каналів мовлення. Всім відомо, що після прийняття в січні минулого року нової редакції Закону України "Про телебачення і радіомовлення" питання наповнення ефіру українських компаній стало найбільш актуальним як для самих мовників, так і для державних органів, що здійснюють регулювання у нашій сфері. Саме ця проблема стала однією з основних причин підписання Меморандумів між Національною радою та телерадіокомпаніями. Компаніям і надалі важко виконувати ці норми, тому необхідно виробити спільні принципи та підходи, що влаштовували б галузь" - сказала Катерина М'ясникова, виконавчий директор НАМ, коментуючи мету конференції. До участі в конференції запрошено Голову та членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, членів Комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформації, представників депутатських фракцій, міжнародних експертів з питань регулювання діяльності телерадіоорганізацій, керівників загальнонаціональних та регіональних телерадіокомпаній, авторів та виконавців популярних музичних творів, кінематографістів та представників галузевих недержавних організацій. Конференція відбудеться у Великій вітальні Будинку вчителя, за адресою: м.Київ, вул.Володимирська, 57. Початок конференції о 10.00, реєстрація з 09.30. Організатори запрошують до участі всіх зацікавлених. За більш докладною інформацією звертайтеся до центрального офісу НАМ: (044)-254-55-56, (044)-254-55-50. Незалежна асоціація телерадіомовників - найбільше в Україні професійне об'єднання електронних засобів масової інформації. НАМ було засновано 2000 року як місцеву громадську організацію з метою захисту інтересів національних телерадіомовників і сприяння розвитку телерадіомовного простору. Наразі членами НАМ є понад 100 ТРО України (Джерело: Інформацію надала ).
  • 26.02.2007 Ефір столичного Радіо "Континент" (94.2МГц та Інтернет-мовлення) поступово наповнюється програмами. Зокрема, на хвилях станції віднедавна з'явилися інформаційні випуски від "РБК Україна" - вони лунають у будні, на 30-ій хвилині щодвігодини. Також у будні з 12.05 протягом години станція виконує музичні замовлення слухачів: вони приймаються на SMS-портал 7507, код 1070, а також на електронну скриньку . Щосуботи з 9.30 до 10.00 на "Континенті" звучить програма "Top 10 - Важка ділянка" виробництва столичної синдикейшн-компанії "ФДР Радіоцентр". Це - огляд українських музичних новин та кращої десятки за підсумками ротацій на радіостанціях, що співпрацюють з "ФДР Радіоцентром". І нарешті щодня по буднях о 21.00 на хвилях Радіо "Континент" розпочинається "Година нової музики", протягом якої ведуча Ольга Здебська знайомить слухачів з новинками джазової та навколоджазової музики (Власна інформація).
  • 26.02.2007 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє: "Kiss FM Longer Club Card". Власники "Kiss FM Longer Club Card" - це обрані люди. Це цінителі нічних розваг. Улюбленці долі. Зірки танцполів. Хочеш стати одним з них - "людей Kiss FM"? "Kiss FM Longer Club Card" - це персональна клубна карта, що дає право на знижку у 25% на вхід до кращих клубів Києва: Arena Entertainment, Цар Project, ПаТіПа, Кайф, Decadence House, Saxon, Maximum, Махаон, Forsage. Для того, щоб стати одним з "людей Kiss FM", тобі необхідно надіслати на електронну скриньку лист із наступною інформацією про тебе: 1. Твоє ім'я та прізвище; 2. Дата народження (день, місяць, рік); 3. Назва міста, в якому ти живеш; 4. Номер телефону, за яким тебе можна знайти в будь-який час доби; 5. Свою фотографію, з яким ти пройдеш самий твердий клубний face-контроль; 6. Рід професійної діяльності/ навчання; 7. А також головний аргумент: чому "Kiss FM Longer Club Card" має дістатися саме тобі? Реєструйся прямо зараз! Уважно слухай Dance radio "Kiss FM"! І, можливо, саме ти станеш обраним власником "Kiss FM Longer Club Card". Можливо, саме ти станеш одним з "людей Kiss FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.02.2007 23-го лютого відбувся святковий концерт - подарунок військовій частині від столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Перемогла військова частина № 3066 внутрішніх військ, що розташована на Печерську. Аня Свиридова взяла на себе командування, а Галібін згадував, як це було в його армійські роки. Незважаючи на армійський режим, зал був переповнений не лише солдатами строкової служби, але й офіцерами і навіть генералами. Команда "струнко" була відсутня, була присутня лише команда "вільно". А "рівняння" було, в основному, на ті частини тіла, що нагадували солдатам форму №1. Свято нагадувало зустріч двох армій - жіночої та чоловічої. З боку жіночої армії - групи ХS, Хентай, Настя Каменських та Мята, з боку чоловіків - військова частина №3066, що успішно справлялися з конкурсними завданнями з боку командуючих "Будильник-Шоу". "Зоряний десант" відбувся і приніс в армію те, чого так бракує солдатам під час служби: домашнього тепла, жіночої уваги і веселого настрою. Дивіться святковий фотозвіт на сторінках офіційного Web-сайту "Русского Радио - Україна" - http://www.rusradio.com.ua/gallery.php?root=67 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.02.2007 25-го лютого на хвилях столичної сателітарної мережі "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) - фінал гри "Europa Fan Mania"! Для тих, хто не встиг вчасно підключитися до гри чи хоче відразу ж потрапити до фіналу розиграшу, станція пропонуємо взяти участь у конкурсі "Європейський Мегашанс"! Для того, щоб потрапити у фінал, тобі необхідно відгадати загадку і відправити число-код (відгадку) на номер SMS порталу 10700 з позначкою MANIA. Перший учасник, що надішле правильний код, відразу ж потрапляє у число фіналістів гри і бере участь у розиграші поїздки на концерт Шакіри! Отже, завдання… Для початку відніміть від кількості кімнат (залів) у Стокгольмському Королівському палаці кількість років, що пробув на дні корабель-музей "VASA" і додайте кількість музеїв, що її дозволяє відвідати наявність Стокгольмської картки. Отримане число розділіть на число дня народження Шакіри. До отриманого числа необхідно додати її вік, а потім відняти кількість метрів діаметру залу "Ґлобен" у Стокгольмі. Отриману цифру слід помножити на порядковий номер пісні "Dreams for plans" з альбому Шакіри "Oral Fixation Volume 2" (реліз: 29 листопада 2005 року), і до отриманого числа потрібно додати число дати святкування Дня Святої Люсії у Швеції. Після цього з отриманого числа Вам необхідно відняти кількість годин різниці в часі між Києвом і Стокгольмом. Далі, з отриманого числа потрібно відняти суму кількості пісень в останньому альбомі Шакіри "Oral Fixation Tour volume 2" (реліз: 29 листопада 2005 року) і дати запланованого концерту в місті Арнем (Голландія) в рамках туру Oral Fixation Tour 2007-го року. І якщо від отриманого числа відняти кількість шведських крон, яку необхідно заплатити за покупку Стокгольмської картки для дорослого терміном на 72 години, то в результаті можна одержати число-код, яке необхідно надіслати по SMS на номер 10700 із позначкою MANIA. Перший учасник, що надішле правильний код, відразу ж потрапляє у число фіналістів гри і бере участь в розиграші поїздки на концерт Шакіри. Варіанти коду на номер SMS порталу 10700 приймаються до 17.00 25-го лютого! Вартість відправлення одного повідомлення - 2 грн. (для абонентів усіх національних GSM операторів) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.02.2007 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) починає поздоровляти жінок зі святом Весни - 8-го Березня. З 19-го лютого усі чоловіки мають можливість отримати подарунок для своєї коханої на "GALA Радіо" в акціі "88 подарунків до 8 Березня". Щодня - в ранковому шоу "Давай Вставай" о 7.00 та о 9.00 ранку, в денному ефірі на початку 12-ї години та в драйв-тайм з Машою Шеремєтьєвою о 16-тій годині, ді-джей "GALA Радіо" наводить цікаву та кумедну ситуацію, яка може трапитись з жінкою. Надсилайте Ваші варіанти вирішення проблеми протягом першої години з моменту наведення ситуації факсом на номер (044)-490-71-99. Найориґінальніші будуть нагороджені досить цікавими подарунками для Вашої коханої. Радять чоловіки - вирішують жінки! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.02.2007 Розглянувши інформацію департаменту контрольно-аналітичної роботи про діяльність представників Національної ради за 2006 рік, на засіданні від 21-го січня 2007 року було ухвалено рішення про затвердження звітів представників Національної ради у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській областях. Звіти представників Національної ради в АР Крим, Донецькій, Сумській, Київській, Херсонській, Полтавській областях, містах Києві та Севастополі будуть заслухані під час наступних засідань Національної ради. Зі звітами представників Національної ради в областях можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Національної ради в пункті меню "Звітна інформація" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.02.2007 Столична онлайн-радіостанція "NetMusic Networks" (UA-IX - 24k., 64k., 128k., World - 64k., 128k.) запустила на своєму Web-сайті дві нові зручності. Зокрема, за лінком http://www.netmusic.com.ua/viewlastplayed.html можна переглянути список останніх 15-ти композицій, що відіграли в ефірі. А на головній сторінці сайту станції можна бачити назву поточного треку, що грає на станції (Джерело: Інформацію надано ).
  • 23.02.2007 Дата "23 лютого" у календарях позначена як "День захисника Батьківщини". Цей день вважається своєрідним "чоловічим днем", коли дами дарують подарунки своїм чоловікам, і в народі існує приказка про те, що "як зустрінеш 23-є лютого, так і проведеш 8-е березня"! Столична сателітарна мережева станція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) пропонує зустріти 23-є лютого як годиться - з подарунками і гумором! 23-го лютого Ви, шановні радіослухачі, додзвонюєтеся в денний і вечірній "Великий привіт". З ваших вуст злітають привіти і поздоровлення близьким та коханим людям. Після того, як усіх своїх знайомих ви вже нагородили привітами, настане час нагородити і вас, але вже подарунками від "Європи FM". У рамках "Дня Захисника По батькові на "Європі FM" ді-джей запропонує вам зіграти у святкову вікторину. Для того, аби одержати подарунок від "Європи FM", вам потрібно буде захистити своє по батькові! Як це зробити? Приміром, ваше по батькові - Сергійович чи Сергіївна. Тоді все, що потрібно для перемоги - це назвати будь-кого із знаменитостей з аналогічним по батькові (наприклад, Олександр Сергійович Пушкін). Кожного радіослухача, що "героїчно" захистить своє по батькові, "Європа FM" нагородить пляшкою шампанського на честь свята. Станція вітає всіх з "Днем Захисника Батьківщини" і бажає численних перемог разом з "Європою FM" і MaXXXimym Music! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.02.2007 Сьогодні в гостях у ведучих ранкового "Будильник-шоу", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), був керівник спеців-проектів цієї станції Валерій Сасковець, що повідав про те, що "Будильник-шоу" у день 23 лютого виїжджає до військової частини № 3066, де пройде святковий концерт за участю груп XS, Хентай, Мята і Настя Каменських. Серьога Галібін та Аня Свиридова приготували конкурси з подарунками від "Русского Радио - Україна" солдатам та офіцерам частини. Разом маршируватимуть та співатимуть на сцені клуба військової частини зірки та військові. От такий зоряний десант "Русское Радио - Україна" приготувало військовим у це свято (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.02.2007 Одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) багато чого встигла розповісти про свою спільну витівку з журналом MAXIM. Ви як і раніше можете взяти участь у цій запаморочливій акції. Однак, тепер Ви можете ще і порадіти першим результатам… Фотогалерея учасниць конкурсу тут: http://prosto.fm/events/gallery_maxim/. Насолоджуйтесь! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.02.2007 Завтра в ефірі столичної онлайн-станції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) - перший випуск "Блоґерського тижня". В ефірі "Молодого радіо" починає виходити ще одна нова програма - "Блоґерський тиждень". Уперше в українському радіопросторі - спеціальна програма про блоґи! Упереше в українському інтернеті - блоґи у радіоформаті! У програмі можна будете почути найцікавіші факти про ЖЖ (LiveJournals) та інші блоґи українського сеґменту Мережі, а також дізнатися, як провели цей тиждень найцікавіші українські блоґери. Ведучий - Дмитро Губенко. Час виходу - 22.00 щоп'ятниці, повтор - щосуботи о 7-й ранку. Тим часом, розширюється команда "Молодого радіо". На станцію приходять нові люди - дехто з них слухав "Молоде" та стежив за розвитком радіо вже давно, дехто - зовсім "новенький". Отже, знайомтеся: Антон Вербіцький - новий звукорежисер "Молодого радіо", який працюватиме у парі з Дмитром Скаленком. Навчається на останньому курсі на факультеті звукорежисери Академії керівних кадрів культури й мистецтв. Павло Булгак - політолог, політичний оглядач. Був гостем програм "Я-виборець" та "Політична реформа: що відбувається?" (1-ї її версії). Тепер став ведучим останньої. І вже згадуваний Дмитро Губенко - професійний журналіст. Працює міжнародним оглядачем газети "Без цензури". Вестиме програму "Блоґерський тиждень". Його особистому ЖЖ вже більше 4 років (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.02.2007 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) триває гра під назвою "Europa Fan Mania"! Переможець вирушить на концерт Шакіри, що пройде у Стокгольмі (Швеція) 12-го березня. Компанію щасливому власнику поїздки складе один з ді-джеїв "Європи FM". З моменту початку гри пройшло вже достатню кількість часу, щоб можна було підбити перші підсумки та визначити лідерів за кількістю набраних "євробалів" (за станом на 21-е лютого). За інформацією, розміщеною на офіційному Web-сайті станції, лідерами наразі є Федоренко Леся, Пастухов Юрій, Вдовенко Галина. Саме ці слухачі виявили найбільшу активність і наразі є головними претендентами на перемогу в грі "Europa Fan Mania". Але що це?! Тебе немає у цьому списку?! Потрібно терміново виправляти ситуацію! До фіналу залишається усього кілька днів і в тебе усе ще є непогані шанси на перемогу! Все що потрібно зробити - це виявити високу активність та ерудицію, і тоді твоє ім'я обов'язкове з'явиться в таблиці лідерів! Ти станеш одним з головних претендентів на перемогу і, можливо, саме без тебе Шакіра не співатиме! Вперед до перемоги! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.02.2007 З 23-го по 26-те лютого в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - повномасштабне висвітлення найгучнішої події світу кіно - вручення кінопремії Оскар! Щодня слухайте прямі включення ведучої радіо "Europa Plus Україна" Тетяни Роменської з Лос-Анджелеса, де буде проходити нагородження кращих фільмів і акторів 2007-го року. У п'ятницю, суботу і неділю тільки на радіо "Europa Plus Україна" слухайте про всі деталі підготовки та таємниці з-за "оскарівських" лаштунків, а у понеділок, одночасно із самою церемонією, у прямому ефірі ранкового шоу "Надобранок.UA" слухачі радіо "Europa Plus Україна" першими дізнаються імена кінозірок, що одержали Оскари! Не проґав! ОСКАР-2007 на радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.02.2007 На засіданні Національної ради 21-го лютого 2007 року було вручено ліцензії на мовлення та ліцензії провайдера програмної послуги таким телерадіоорганізаціям: ТОВ ТРК "Бріз", с.Крижанівка Одеської обл.; ТОВ ТРК "Антена-плюс", м.Черкаси; ТОВ Телестудія "Служба інформації", м.Київ; ТОВ ТРК "СКТ-плюс", м.Стаханов Луганської обл.; ТОВ ТРК "СКТ" м.Стаханов Луганської обл.; ТОВ ТРК "Майбуття", м.Суми ; ТОВ ТРК "Киевские ведомости - телерадіоефір", м.Київ; ЗАТ "Прітекс", м.Харків; ТОВ ТРК "АЛСАТ", м.Харків; ЗАТ ТРК "Холодногірська", м.Харків; ТОВ "Кворум", смт.Червоний Донець Харківської обл.; ПП ТРК "555", м.Алушта АР Крим; ПП "ПТС "Світоч", м.Ямпіль Вінницької обл.; ДП ЛТД "ТРК ДКТ", м.Донецьк (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.02.2007 14-го лютого в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву Рівненської обласної державної телерадіокомпанії, м.Рівне, щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Рівненської обласної державної телерадіокомпанії, м.Рівне, (генеральний директор Велесик Андрій Петрович; юридична та фактичні адреси: 33028, м.Рівне, вул. Котляревського, 20а) про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення УР-1 та частота 66.53МГц у с.Антополі Рівненського району), Національна рада вирішила: видати Рівненській обласній державній телерадіокомпанії, м.Рівне, ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1) та частоті 66.53МГц у с.Антополі Рівненського району, потужність передавача 4.0кВт, середньодобовий обсяг мовлення по 2 години 06 хвилин на добу, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ - 22573268; б) територія розповсюдження - м.Рівне та Рівненська область; в) вид мовлення - ефірне, проводове (радіомовлення); г) позивні - муз. фрагмент з пісні "Очерет мені був за колиску"; д) строк дії ліцензії - 10 років; е) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська; є) місце встановлення передавача - с.Антопіль Рівненського району, вул.Київська, 12, Рівненський ОРТПЦ; ж) сітка мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.45-06.54; 08.10-08.29; 15.40-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; субота: 06.10-06.29; 08.10-08.29; 17.45-17.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; неділя: 06.10-06.29; 08.10-08.29; 15.45-15.59; 18.10-18.59; 20.00-20.29; з) кількість домогосподарств - 144809. Визначити оператором телекомунікацій - Рівненський ОРТПЦ, ВАТ "Укртелеком". Затвердити Рівненській обласній державній телерадіокомпанії, м.Рівне, програмну концепцію мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 год. 06 хв./ добу, 100 %; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 год. 06 хв./ добу, 100 %; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: -; V. Максимальні обсяги ретрансляції: -; VI. Жанровий розподіл програмного наповнення: 1. Інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі - 30 хв./ доб.; 2. Культурно-мистецькі передачі - 30 хв./ доб.; 3. Науково-просвітницькі передачі - 15 хв./ доб; 4. Розважальні і музичні передачі - 15 хв./ добу; 5. Інше - 36 хв./ добу. Рівненській ОДТРК після сплати ліцензійного збору. 2. Про заяву Студії сільського радіомовлення "Голос Богданівки", с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Студії сільського радіомовлення "Голос Богданівки", с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Миру, 10, с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл.; керівник Єдіна Юлія Миколаївна), про видачу ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 59 хвилин на тиждень, Національна рада вирішила: видати Студії сільського радіомовлення "Голос Богданівки", с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 59 хвилин на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) територія розповсюдження радіопрограм - с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл.; б) оператор телекомунікації - ЦЕЗ №3 Кіровоградської філії ВАТ "Укртелеком", вул. Миру, 10, с. Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл.; в) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 59 хвилин на тиждень згідно з сіткою мовлення: четвер: 14.00-14.59; г) вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) вихідні дані (позивні) - "Голос Богданівки"; е) територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) мова: українська - 100%; ж) строк дії ліцензії - 10 років; з) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 377. Здійснити державну реєстрацію аудіовізуального засобу масової інформації Студії сільського радіомовлення "Голос Богданівки", с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл., як суб'єкта інформаційної діяльності. Внести Студію сільського радіомовлення "Голос Богданівки", с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл., до Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення Студії сільського радіомовлення "Голос Богданівки", с.Богданівка Знам'янського району Кіровоградської обл. Жанровий розподіл програмного наповнення (хв./тиждень): 1. Інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі - 20 хвилин; 2. Культурно-мистецькі передачі - 10 хвилин; 3. Науково-просвітницькі передачі - 15 хвилин; 4. Розважальні і музичні передачі - 10 хвилин; 5. Інше - 4 хвилини. 3. Про заяву Акціонерного товариства закритого типу Телерадіоорганізація "Раді.О", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1568 від 29.04.2004). Розглянувши заяву Акціонерного товариства закритого типу Телерадіоорганізація "Раді.О", м.Одеса, (юридична адреса: вул.Фонтанська дорога, 3, м. Одеса, 65063; фактична адреса: вул.Терешкової, 15, м.Одеса, 65078; генеральний директор Вознюк Артем Леонідович) про переоформлення ліцензії НР №1568 від 29.04.2004 (102.5МГц у м.Києві, потужність передавача - 2.0кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Вознюк А.Л., Казімір В.І., Литвіненко Д.В.; стали: Вознюк А.Л., Казімір В.І.), програмної концепції (збільшення програм власного виробництва, розважальних програм, зменшення інформаційних програм), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власників переоформити Акціонерному товариству закритого типу Телерадіоорганізації "Раді.О", м.Одеса, ліцензію на мовлення НР №1568 від 29.04.2004. Розглянути питання про внесення змін до програмної концепції після проведення перевірки Акціонерного товариства закритого типу Телерадіоорганізація "Раді.О", м.Одеса. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Акціонерному товариству закритого типу Телерадіоорганізації "Раді.О", м.Одеса, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ 20949031; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) "Просто радіо"; г) територіальна категорія мовлення: реґіональне; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місцезнаходження передавача - м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, частота/ потужність - 102.5МГц, 2.0кВт, територія розповсюдження програм - м.Київ та область. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 102.5МГЦ у м.Києві, Р=2.0кВт - АТЗТ "Раді.О", м.Одеса. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 21.03.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1568 від 29.04.2004 вважається недійсною та вилучається. 4. Про заяву Акціонерного товариства закритого типу Телерадіоорганізація "Раді.О", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1674 від 21.06.2004). Розглянувши заяву Акціонерного товариства закритого типу Телерадіоорганізація "Раді.О", м.Одеса, (юридична адреса: вул.Фонтанська дорога, 3, м. Одеса, 65063; фактична адреса: вул.Терешкової, 15, м.Одеса, 65078; генеральний директор Вознюк Артем Леонідович) про переоформлення ліцензії НР №1674 від 21.06.2004 (105.3МГц у м.Одесі, потужність передавача - 4.0кВт, 104.6МГц у м.Миколаєві, потужність передавача - 1.0кВт, 101.2МГц у м.Ізмаїлі, потужність передавача - 0.5 кВт, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: Вознюк А.Л., Казімір В.І., Литвіненко Д.В.; стали: Вознюк А.Л., Казімір В.І.), місцезнаходження передавача (було: м. Ізмаїл, вул. Желєзнякова, 260; стало: м. Ізмаїл, пр-т Суворова, 62), програмної концепції (збільшення програм власного виробництва, зменшення інформаційних та розважальних програм), враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13510632 від 25.05.2001, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власників переоформити Акціонерному товариству закритого типу Телерадіоорганізації "Раді.О", м.Одеса, ліцензію на мовлення НР №1674 від 21.06.2004. Розглянути питання про внесення змін до програмної концепції після проведення перевірки Акціонерного товариства закритого типу Телерадіоорганізація "Раді.О", м.Одеса. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Акціонерному товариству закритого типу Телерадіоорганізації "Раді.О", м.Одеса, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ 20949031; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) "Просто радіо"; г) територіальна категорія мовлення: реґіональне; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: Місцезнаходження передавача - 1. м.Одеса, вул.Фонтанська дорога, 3, частота/ потужність - 105.3МГц, 4.0кВт, територія розповсюдження програм - м.Одеса та область; 2. м. Миколаїв, Жовтневий пр-т, 43а, частота/ потужність - 104.6МГц, 1.0кВт, територія розповсюдження програм - м.Миколаїв та область; 3. м.Ізмаїл, пр-т Суворова, 62, частота/ потужність - 101.2МГц, 0.5кВт, територія розповсюдження програм - м.Ізмаїл. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 105.3МГц у м.Одесі, потужність передавача - 4.0кВт, на частоті 104.6МГц у м.Миколаєві, потужність передавача - 1.0кВт, на частоті 101.2МГц у м.Ізмаїлі, потужність передавача - 0.5кВт, - АТЗТ "Раді.О", м.Одеса. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 06.07.2008. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1674 від 21.06.2004 вважається недійсною та вилучається. 5. Про заяву ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2734 від 06.11.2006). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, (юридична адреса: площа 10 квітня, 1, м.Одеса, 65009; фактична адреса: площа 10 квітня, 1, м.Одеса, 65009; генеральний директор Мотулько Богдан Богданович) про переоформлення ліцензії НР №2734 від 06.11.2006 (99.4МГц у м.Києві, потужність передавача - 1.5кВт, 91.4МГц у м.Одесі, потужність передавача - 2.0кВт, 103.9МГц у м.Львові, потужність передавача - 1.0кВт, 100.1МГц у м.Миколаєві, потужність передавача - 1.0кВт, обсяг мовлення по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною позивних (були: "STAR FM"; стали: "РЕТРО FM"), програмної концепції (збільшення програм власного виробництва та вітчизняних програм, зменшення інформаційних, культурологічних, просвітницьких, дитячих та розважальних програм), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною позивних та програмної концепції, переоформити ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, ліцензію на мовлення НР №2734 від 06.11.2006. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши у ліцензії: а) вид мовлення: ефірне (радіомовлення); б) код ЄДРПОУ 30376996; в) вихідні дані (логотип, позивні, емблема) "РЕТРО FM"; г) територіальна категорія мовлення: реґіональне; д) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: 1. м.Київ, вул.Олегівська, 34-б, 99.4МГц, 1.5кВт, м.Київ та область; 2. м.Одеса, вул. Фонтанська дорога, 3, 91.4МГц, 2.0кВт, м.Одеса та область; 3. м.Львів, вул. Листопадового Чину, 28, 103.9МГц, 1.0кВт, м.Львів та область; 4. м.Миколаїв, пр-т Миру, 34, 100.1МГц, 1.0кВт, м.Миколаїв та область. Затвердити ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, програмну концепцію мовлення: І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі: українська - 90%, російська - 10%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 год./добу, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 год./добу, 100 %; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: ---; V. Максимальні обсяги ретрансляції: --- ; VI. Жанровий розподіл програмного наповнення: 1. Інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі - 28 хв./ доб.; 2. Науково-просвітницькі передачі - 16 хв./ добу; 3. Розважальні і музичні передачі - 4 год. 30 хв.; 4. Інше - 18 год. 46 хв. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 99.4МГц у м. Києві, потужність передавача - 1.5кВт, 91.4МГц у м.Одесі, потужність передавача - 2.0кВт, 103.9МГц у м.Львові, потужність передавача - 1.0кВт, 100.1МГц у м.Миколаєві, потужність передавача - 1.0кВт - ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 11.09.2008. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2734 від 06.11.2006 вважається недійсною та вилучається. 6. Про заяву УК "ТБ і РМ "Ютар", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2706 від 04.10.2006 року). Розглянувши заяву Української корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, (юридична адреса: вул.Нагірна, 24/1, к. 805, м. Київ, 04107; фактична адреса: вул.Нагірна, 24/1, к. 805, м. Київ, 04107; директор Цеслик Антон Анатолійович) про переоформлення ліцензії НР №2706 від 04.10.2006 (мережне мовлення з 5 частот, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ДП "Телевізійно-продюсерський центр "Мело-ТВ", м.Київ; ПІІ "Іннотех", м. Київ; ТОВ "СС-Бюро", м.Київ; Компанія "Aberdeen AffilIates LLC" (Абердин Аффіліетс ЛЛС), США; ЗАТ "ТК "Ютар", м.Київ; стали: ПІІ "Іннотех", м.Київ; ТОВ "СС-Бюро", м.Київ; ЗАТ "Страхова компанія "Аура", м.Дніпропетровськ; ЗАТ "ТК "Ютар", м.Київ), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власників та програмної концепції мовлення, переоформити Українській корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, ліцензію на мовлення НР № 2706 від 04.10.2006. Затвердити Українській корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, програмну концепцію мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 10 год./добу - 42%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год./добу - 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 год./добу - 50%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: ---. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Українській корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши: а) територіальна категорія мовлення: загальнонаціональне; б) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: 1. вул.Олегівська, 34Б, м.Київ, 106.5МГц, 4.0кВт, Київ та область; 2. Фонтанська дорога, 3, м.Одеса, 101.8 МГц, 5.0кВт, Одеса та область; 3. пр-т.Миру, 34, м.Миколаїв, 102.1МГц, 5.0кВт, Миколаїв та область; 4. вул.Тринклєра, 2, м.Харків, 102.4МГц, 1.0кВт, Харків та область, 5. вул.Дашковича, 39, м.Черкаси, 105.0МГц, 0.5кВт, Черкаси та область. Визначити оператором телекомунікацій Українську корпорацію "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 27.06.2009. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 2706 від 04.10.2006 вважається недійсною та вилучається. Зобов'язати Українську корпорацію "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, протягом двох місяців привести діяльність, статутні та інші документи до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та поінформувати про це Національну раду. 6. Про заяву УК "ТБ і РМ "Ютар", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2709 від 04.10.2006). Розглянувши заяву Української корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, (юридична адреса: вул.Нагірна, 24/1, к. 805, м. Київ, 04107; фактична адреса: вул.Нагірна, 24/1, к. 805, м. Київ, 04107; директор Цеслик Антон Анатолійович) про переоформлення ліцензії НР №2709 від 04.10.2006 (мережне мовлення з 6 частот, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (були: ДП "Телевізійно-продюсерський центр "Мело-ТВ", м.Київ; ПІІ "Іннотех", м. Київ; ТОВ "СС-Бюро", м.Київ; Компанія "Aberdeen AffilIates LLC" (Абердин Аффіліетс ЛЛС), США; ЗАТ "ТК "Ютар", м.Київ; стали: ПІІ "Іннотех", м.Київ; ТОВ "СС-Бюро", м.Київ; ЗАТ "Страхова компанія "Аура", м.Дніпропетровськ; ЗАТ "ТК "Ютар", м.Київ), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною власників та програмної концепції мовлення, переоформити Українській корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, ліцензію на мовлення НР №2709 від 04.10.2006. Затвердити Українській корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, програмну концепцію мовлення: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 10 год./добу - 42%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 год./добу - 50%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 год./добу - 50%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: ---. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Українській корпорації "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, переоформлену ліцензію на мовлення, зазначивши: а) територіальна категорія мовлення: загальнонаціональне; б) докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: 1. Південнобережне шосе, 55, м.Ялта, 107.5МГц, 0.5кВт, Ялта та прилеглі райони; 2. вул. 6-та Бастіонна, 46, м.Севастополь, 107.7МГц, 0.5кВт, Севастополь та прилеглі райони; 3. вул.Перекопська, 5, м.Херсон, 101.2МГц, 1.0кВт, Херсон та область; 4. Гора Лиса, вежа ОРТПЦ, м.Феодосія, 100.1МГц, 0.1кВт, м.Феодосія та прилеглі райони; 5. вул.Східна, 20 А, м.Кременчук, 98.8МГц, 0.2кВт, Кременчук та прилеглі райони, 6. вул.Київська, 84, м.Біла Церква, 107.6МГц, 0.5, Біла Церква та прилеглі райони. Визначити оператором телекомунікацій Українську корпорацію "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 08.06.2011. 7. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР № 2709 від 04.10.2006 вважається недійсною та вилучається. Зобов'язати Українську корпорацію "Телебачення і радіомовлення "Ютар", м.Київ, протягом двох місяців привести діяльність, статутні та інші документи до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та поінформувати про це Національну раду. 7. Про заяву Харківської держтелерадіокомпанії, м.Харків, щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0674 від 12.02.2003). Розглянувши заяву Харківської обласної державної телерадіокомпанії, м.Харків (юридична та фактична адреса: майдан Свободи, 5, Держпром, 5 під'їзд, м. Харків, 61506; генеральний директор Аласанія Зураби Григорович), про продовження строку дії ліцензії НР №0674 від 12.02.2003 (термін дії до 24.04.2007), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0674 від 12.02.2003 Харківської обласної державної телерадіокомпанії, м. Харків, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Харкові і Харківській області та частотах 67.13МГц у м.Харкові, потужність передавача 4.0кВт та 72.08МГц у м. Ізюмі Харківської області, потужність передавача 4.0кВт та 71.51МГц у м.Зачепилівці Харківської області, потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення по 2 години 8 хвилин на добу, зазначивши у ліцензії: а) код ЄДРПОУ - 02841592; б) власник - державна власність; в) територія розповсюдження - м.Харків та Харківська область; г) кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 542827; д) вид мовлення - ефірне, проводове; е) позивні - "Говорить Харків", музичний фрагмент пісні Марка Кармівського "Пісня про Харків"; є) строк дії ліцензії - 10 років; ж) місцезнаходження передавача - вул. Дерев'янка, 12-а, м.Харків; з) адреса радіовузлу зв'язку - вул.Сумська, 78, м.Харків; і) періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 2 години 8 хвилин на добу згідно з сіткою мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.45-06.54, 08.10-08.29, 15.40-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; субота: 06.10-06.29, 08.10-08.29, 12.40-12.56, 17.45-17.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; неділя: 06.10-06.29, 08.10-08.29, 15.45-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; к) програмна концепція - згідно з додатком (підписаним заступником начальника управління контролю та моніторинґу); л) мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі - українська. Визначити оператором телекомунікацій на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м. Харкові і Харківській області та частотах 67.13МГц у м. Харкові, потужність передавача 4.0кВт та 72.08МГц у м.Ізюмі Харківської області, потужність передавача 4.0кВт та 71.51МГц у м.Зачепилівці Харківської області, потужність передавача 0.1кВт - ВАТ "Укртелеком" та Харківський ОРТПЦ. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії Харківській держтелерадіокомпанії, м.Харків, після сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0674 від 12.02.2003. 8. Про результати перевірки Дочірнього підприємства "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ (НР №1586 від 30.04.2004). Розглянувши інформацію представника Національної ради у м.Києві та управління контролю та моніторинґу про результати перевірки Дочірнього підприємства "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, ліцензія НР №1586 від 30.04.2004 (107.4МГц у м.Києві, потужність передавача 5.0кВт, вид мовлення - ефірне), Національна рада вирішила: Інформацію про результати перевірки Дочірнього підприємства "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, ліцензія НР №1586 від 30.04.2004, взяти до відома. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Дочірнього підприємства "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ, ліцензія НР №1586 від 30.04.2004. 9. Про незаконне мовлення ТОВ "ТРК Клас" на частоті 102.9МГц у м.Чернігові (НР №1380 від 31.12.2003). Розглянувши інформацію управління контролю та моніторинґу, управління науково-технічного і частотного розвитку, представника Національної ради в Чернігівській області про незаконне мовлення ТОВ "ТРК Клас" на частоті 102.9МГц у м.Чернігові, Національна рада вирішила: Зобов'язати ТОВ "ТРК Клас" негайно припинити мовлення на частоті 102.9МГц у м.Чернігові, привести діяльність компанії у відповідність до умов ліцензії НР №1380 від 31.12.2003 та чинного законодавства та поінформувати Національну раду. Представнику Національної ради у Чернігівській обл. поінформувати протягом тижня про приведення діяльності ТОВ "ТРК Клас" відповідно до умов ліцензії Національної ради. Звернутися до Державної інспекції електрозв'язку з вимогою припинити незаконне використання РЕЗ мовлення на частоті 102.9МГц. Повідомити МВС України про факт безліцензійної діяльності ТОВ "ТРК Клас" з подальшим застосуванням у межах їх повноважень санкцій до цієї компанії. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК Клас", ліцензія НР №1380 від 31.12.2003. 10. Про результати перевірки Зарічненського районного радіо, смт.Зарічне Рівненської обл. (НР №2418 від 12.12.2005). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Рівненській області та управління контролю та моніторингу про результати перевірки Зарічненського районного радіо, смт.Зарічне Рівненської області, ліцензія НР № 2418 від 12.12.2005 (вид мовлення - проводове), що засвідчує недотримання цією компанією умов ліцензії у частинах "обсяг мовлення", "програмна концепція мовлення" (порушення частини сьомої статті 27 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"), Національна рада вирішила: У зв'язку з порушенням умов ліцензії Зарічненському районному радіо, смт.Зарічне Рівненської області, ліцензія НР №2418 від 12.12.2005, оголосити попередження. Зобов'язати керівництво Зарічненського районного радіо, смт Зарічне Рівненської області, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензії НР №2418 від 12.12.2005 та чинного законодавства і через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Рівненській області. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Зарічненського районного радіо, смт Зарічне Рівненської області, ліцензія НР №2418 від 12.12.2005. Рішення Національної ради надіслати керівникам органів державної влади у смт.Зарічному Рівненської обл. Решта рішень з ліцензування ТРО, ухвалених на засіданні, торкалися виключно сфери телебаченя. Також на засіданні було прийнято наступні рішення: 1. Про результати моніторинґу радіокомпаній; 2. Про затвердження Національною радою Плану проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України на перше півріччя 2007 року; 3. Про Методичні рекомендації для телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги щодо використання об'єктів авторського права і суміжних прав та виплати винагороди за їх використання. Докладніше ознайомитися з текстами всіх рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2007 Українська Медіа Спілка (УМС), Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) та Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" 27-го лютого 2006-го року проведуть конференцію "Український продукт в національному ефірі: стан, проблеми, перспективи". Конференція проводиться за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та Internews Network. Метою конференції є обговорення існуючих методів державного стимулювання підвищення кількості українського музичного та аудіовізуального продукту в національному ефірі, а також вироблення рекомендацій щодо підвищення їх ефективності та порядку законодавчого регулювання. "Ця конференція покликана стати майданчиком для обговорення питання ефективності регулювання контенту каналів мовлення. Всім відомо, що після прийняття в січні минулого року нової редакції Закону України "Про телебачення і радіомовлення" питання наповнення ефіру українських компаній стало найбільш актуальним як для самих мовників, так і для державних органів, що здійснюють регулювання у нашій сфері. Саме ця проблема стала однією з основних причин підписання Меморандумів між Національною радою та телерадіокомпаніями. Компаніям і надалі важко виконувати ці норми, тому необхідно виробити спільні принципи та підходи, що влаштовували б галузь", - сказала Катерина М'яснікова, виконавчий директор НАМ, коментуючи мету конференції. До участі в конференції запрошено голову та членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, членів Комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформації, представників депутатських фракцій, міжнародних експертів з питань регулювання діяльності телерадіоорганізацій, керівників загальнонаціональних та реґіональних телерадіокомпаній, авторів та виконавців популярних музичних творів, кінематографістів та представників галузевих недержавних організацій. Конференція відбудеться у Великій вітальні Будинку вчителя, за адресою: м.Київ, вул.Володимирська, 57. Початок конференції о 10.00, реєстрація з 9.30. Організатори запрошують до участі всіх зацікавлених. За більш докладною інформацією слід звертатися до центрального офісу НАМ: (044)-254-55-56, (044)-254-55-50 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.02.2007 Відповідаючи на запитання журналістів під час сьогоднішнього брифінґу в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, голова Нацради з ТРМ Віталій Шевченко зазначив, що протягом піврічного терміну темпи запровадження цифрового мовлення в Україні загальмувалися. Це викликано тим, що не було остаточно визначено, які мають бути підходи до вирішення цих завдань, хто має координувати роботу з впровадження цифрових технологій. Як відомо, ще на початку минулого року Національна рада розпочала роботу в цьому напрямі, у квітні - травні 2006-го чотирьом ТРО було видано ліцензії на цифрове мовлення. Влітку того ж року відбулися успішні переговори на Женевській конференції з питань цифрового мовлення, де для України були передбачені хороші стартові можливості щодо розпоряджання цифровим частотним ресурсом. Незабаром Кабінетом Міністрів України буде прийнята Програма запровадження цифрового мовлення в Україні. Національна рада продовжує наполягати на тому, що немає сенсу відходити від європейської практики, яка полягає в тому, що інформаційні відомства, аналогом яких в Україні є Національна рада, мають координувати роботу всіх державних служб із переходу до цифрового мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2007 Як було зазначено на сьогоднішньому брифінґу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, протягом 2006-го року Нацрада провела 4 конкурси на отримання ліцензій на мовлення з використанням радіочастотного ресурсу. Лідером з отримання ліцензій стала ТРК "Київтелемонтаж" (20), друга позиція - коли переможця не було визначено (15), третя - Миколаївська ОДТРК (12), четверта і п'ята позиції - канали "Гравіс" і "Тоніс" (по 10), шоста і сьома - "Коледж преси і телебачення", м.Миколаїв, і "Радіо "Ера", м.Київ, (по 8). За підсумками цих 4 конкурсів минулого року Нацрада видала ліцензії 20 київським і 23 реґіональним компаніям. У звіті Національної ради за 2006 рік, зазначено, що протягом минулого року видано 104 ліцензії провайдера програмної послуги. З 1-го січня по 21-го лютого 2007-го року видано 53 таких ліцензій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2007 Сьогодні року голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко на брифінґу для журналістів повідомив, що вчора на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації заслуховувався Звіт Національної ради за 2006-ий рік. Як відомо, звіт про свою діяльність Національна рада щороку подає Верховній Раді України і Президенту України. Профільний комітет Верховної Ради ухвалив рішення взяти до відома Звіт Національної ради за 2006 рік. Під час обговорення звіту членами комітету були висловлені такі основні побажання до роботи Національної ради: 1. Оптимізувати та підвищити ефективність роботи працівників апарату Національної ради на місцях; 2. Працювати у напрямі розмежування функцій двох управлінь Національної ради, які здійснюють контрольно-аналітичну роботу в реґіонах, - управління реґіональних представників та управління координації роботи секретаріатів; 3. У зв'язку із запровадженням цифрових технологій звернутися до зв'язківців, до частотних служб з обґрунтуванням потреби прорахунку частот для максимального використання частотного ресурсу; 4. Доповнити План розвитку національного телерадіоінформаційного простору України у частині завершення формування інформаційних мереж загальнонаціональних теле- і радіомовників; 5. Продовжувати роботу із забезпечення уніфікованих підходів до моніторинґів телерадіоорганізацій; 6. Продовжити позитивну практику укладання Меморандумів між телерадіоорганізаціями і Національною радою; 7. Спільними зусиллями доповнити положення Закону України "Про телебачення і радіомовлення", вписавши до нього пріоритети щодо інтеґрального наповнення для провайдерів програмної послуги. Віталій Шевченко наголосив, що під час обговорення звіту відбулася важлива предметна розмова, депутати з розумінням ставляться до роботи, яку проводить Національна рада, усвідомлюють, що вона потребує серйозного фахового підходу і не терпить застосування політичних мірок, коли йдетьсь про питання розвитку телерадіоінформаційного простору. Прес-служба Національної ради нагадує, що 7-го лютого Звіт Національної ради за 2006 рік розглянуто і схвалено Президентом України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ПТРК "Альфа-плюс", м.Каховка Херсонської обл.; ТОВ "МТКС", м.Мукачеве Закарпатської обл.; фізичній особі-підприємцю Башиловій Олені Георгіївні, м.Юнокомунарівськ міста Єнакієвого Донецької обл. 2. Про видачу ліцензій на мовлення Державній організації Луганської ОДТРК, м.Луганськ; Дніпропетровській ОДТРК, м.Дніпропетровськ; ТОВ "ТРК "100 відсотків", м.Одеса; ПП "ТРК "Смайл", м.Тернопіль. 3. Про переоформлення ліцензій ТОВ "ТРК "ДКТ плюс", м. Донецьк; ДП ТОВ "Резонанс" ЛТД "ТРК ДКТ", м.Донецьк; ТОВ "Центр-ТВ", м.Одеса, ТОВ "ТРК "Круг", м.Овідіополь Одеської обл.; ПП ТРК "Кентавр-ТV", м.Бершадь Вінницької обл.; ПП "Супутник", м.Гуляйполе Запорізької обл.; ПП "Орбіта-плюс", м.Пирятин Полтавської обл.; ПП "Укртрейд", м.Костянтинівка Донецької обл.; ТОВ "Орбіта сервіс ТV", м.Бердянськ Запорізької обл.; Комунальному підприємству "Муніципальна телевізійна мережа", м.Запоріжжя; ТОВ "ТРК "Радіо-Санна", м.Одеса; Дочірньому підприємству "Класик Радіо" ТОВ "Компанія "Тавр", м.Дніпропетровськ; ТОВ "ТРК "Столиця", м.Київ. 4. Про продовження терміну дії ліцензії на мовлення Дочірньому підприємству "Телерадіоорганізація "Довіра", м.Київ; ЗАТ "ТРК "Лідер", м.Київ. 5. Про анулювання ліцензії ТОВ "ТРК "Краяни плюс", м.Могилів-Подільський Вінницької обл.; ДП міжгосподарського санаторію "Карпати", м.Трускавець Львівської обл. За результатами перевірки і виявлені порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства оголошено попередження Кіровоградській ОДТРК, м.Кіровоград (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2007 До 1-го березня 2007-го року всі телерадіоорганізацій мають подати редакційні статути до Національної ради України з телебачення і радіомовлення. Близько сотні телерадіоорганізацій, відповідно ст. 12 та 57 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", створили редакційні ради і зафіксували їх у своїх статутах. Як зазначається у п. 6 статті 57 цього закону, "копія редакційного статуту протягом семи днів з часу його прийняття або внесення змін до нього надсилається до Національної ради". До Національної ради продовжують надходити копії редакційних статутів. Найбільш законослухняними виявилися загальнонаціональні ТРО. Наприклад, статути телекомпаній "Інтер" та НТН надійшли до Нацради з ТРМ одними з перших (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.02.2007 Сьогодні в ефірі столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) стартує політичне ток-шоу "Політична реформа: що відбувається?". Гість першого випуску програми - Юрій Романенко, політолог, директор Центру прикладної політики "Стратегема". Тема передачі - "Дуалізм влади: кому це вигідно?". Ведучий - Павло Булгак. Початок - о 19.30. Поставити запитання у прямий ефір або висловитися можна: за допомогою таких засобів зв'язку: 1. skype - molode_radio; 2. icq - molode_radio (UIN 364529699); 3. e-mail - ; телефон - (044)-463-58-65 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.02.2007 Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту прийняти до відома звіт Національної ради з питань телебачення та радіомовлення за 2006 рік. За таке рішення проголосувало 8 з 9 присутніх членів Комітету, один депутат утримався. Приймаючи Звіт, члени Комітету висловили низку зауважень та пропозицій, які будуть узагальнені у спеціальні рекомендації Національній раді та іншим органам влади. Серед рекомендацій: корекція Плану розвитку телерадіопростору з метою завершення формування провідних мереж країни, максимальна прозорість механізму перевірок та моніторингу теле- і радіокомпаній, усунення дублювання функцій та завдань поміж реґіональними секретаріатами та представництвами Нацради. Члени Комітету також висловили готовність разом з Нацрадою домагатися від зв'язківців виведення на конкурс прорахованого аналогового частотного ресурсу, ліцензування якого призупинено минулого року. Звіт Нацради уже схвалений Президентом України 7-го лютого. За Законом "Про телебачення та радіомовлення", неприйняття Звіту і Президентом, і Верховною Радою тягнуло би за собою відставку усього складу Національної ради з питань ТБ і РМ (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 21.02.2007 "Нацрада представила для розгляду якісний звіт, і ми можемо говорити про позитивні зрушення в телерадіопросторі України", - сказала в інтерв'ю сайту RAZOM член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Ольга Герасим'юк. Вона позитивно відзначила моніторинґи, які запровадила Нацрада щодо виконання ліцензійних вимог. "Такі моніторинґи сприяють законослухняності телерадіомовників", - додала Герасим'юк. За словами народного депутата, прослідковується позитивна тенденція на телебаченні та радіо щодо трансляції програм державною мовою. "Нині наш телерадіопростір підтягується до європейських стандартів, - наголосила вона. - Також профільний комітет ухвалив документ з рекомендаціями для Національної ради з питань телебачення та радіомовлення". Герасим'юк також порадила народним депутатам під час розгляду звіту у парламенті, оцінювати його професійно, а не ситуативно. Вона наголосила на тому, що за часів президентства Ющенка, медіа отримали багато здобутків, зокрема свободу слова. "Однак існують питання щодо подальших тенденцій телерадіопростору, наприклад, розбудовувати інформаційний простір за рахунок нових компаній чи дати дорозвинутися тим каналам, які вже існують. На фоні цього я вважаю, що в Україні має бути якісне телебачення", - підкреслила Герасим'юк. Нагадаємо, що вчора, 20 лютого, комітет рекомендував Верховній Раді взяти до відома звіт Національної ради з питань телебачення та радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.02.2007 Підписання Декларації про запровадження суспільного мовлення, яке раніш планувалося провести 21-го лютого, перенесене на наступний тиждень за згодою сторін. Про це повідомило Інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на заступника Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдиновича. Нагадаємо, Декларацію мають підписати голова Національної комісії з утвердження свободи слова при Президентові України Тарас Петрів, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Едуард Прутнік і голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Учасники декларації зобов'язуються сприяти у межах своєї компетенції якнайшвидшому реформуванню НТКУ та НРКУ з метою створення та запровадження на базі цих компаній суспільного мовлення. Передбачається створення робочої групи з представників органів, що підписують Декларацію, та незалежних експертів. Ця робоча група до 15 травня 2007 року підготує пропозиції щодо перетворення НТКУ та НРКУ в організації суспільного мовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.02.2007 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) з'явилося нове ранкове шоу. Замість шоу "Гавана" відтепер на хвилях станції лунає шоу "Europa Comedy FM". Як зрозуміло з назви, новий ранковий проект має певною мірою гумористичне наповнення. Ведуть шоу Олександр Лірчук та Юля Владіна (обидва донедавна працювали в ефірі Найбільшої радіомережі в Європі "Радіо 5" ведучими ранкового шоу "5-ий елемент"). Ранкове шоу "Europa Comedy FM" лунає в ефірі з 7.00 до 10.00 (Власна інформація).
  • 20.02.2007 21-го лютого 2007-го року о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу, переоформлення, анулювання ліцензій Національної ради, про результати перевірок низки ТРО тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.02.2007 20-го лютого 2007 року Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації розглянув на своєму засіданні звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік. Голова Нацради Віталій Шевченко назвав минулий рік роком переорієнтації на проблеми реґіональних мовників. У короткій презентації він зупинився на досягненнях Нацради за 2006-й, серед яких назвав домінування в ефірі українського продукту, порозуміння з основними гравцями на цьому ринку (меморандуми з теле- і радіоканалами), налагодження стосунків із НКРЗ, Держтелерадіо, профільним парламентським комітетом, гласність і прозорість роботи, а також прийняття плану розвитку телерадіопростору, припинення беззаконня з прорахунком частот, заснування власного інформаційного видання "Вісник Нацради" та сайту. Народні депутати, ознайомившись зі звітом, поставили членам Нацради низку запитань. Зокрема, чому так багато нарікань на існуючий механізм перевірок? Віталій Шевченко відповів, що насправді їхній механізм, порівняно з іноземною практикою, досить ліберальний. В інших країнах регуляторний орган за порушення одразу позбавляє ТРО ліцензії, а в Україні спочатку оголошують попередження. Найчастіше порушуються статті ліцензії щодо реклами, моралі, мови. За словами Віталія Шевченка, критика Нацради в тому, що вона прискіпується до ТРО щодо мови, є необ'єктивною, оскільки насправді частка таких порушень у загальному переліку становить усього 6%. Загалом, співвідношення планових перевірок до позапланових - 68% до 32%. Народний депутат Олена Бондаренко запитала, яким чином протягом останніх півтора роки з 350-ти частот 70 Нацрада виділила ТРО, близьким до Петра Порошенка. Члени регуляторного органу відповіли, що Нацрада ухвалювала рішення, реагуючи на потреби громадян. 5 канал серед інших ефірних каналів, які брали участь у конкурсах, мав пріоритет через те, що є інформаційним. Також була надана статистична інформація, яка засвідчила, що за наявністю частот 5 канал далеко не є лідером, займаючи місце в кінці першого десятку. Деколи пропозиції народних депутатів діаметрально відрізнялися одна від одної. Зокрема, Микола Баграєв пропонував Нацраді приділяти основну увагу завершенню формування мережі загальнонаціональних ефірних мовників, у свою чергу, Володимир Ландік говорив, що пріоритетом мають бути місцеві ТРО. Олена Бондаренко звинуватила Нацраду в заполітизованості та у фінансових порушеннях, на що Віталій Шевченко відповів, що про свої політичні уподобання він і його колеги забули, щойно ставши членами ради, і керуються у своїй роботі тільки законом і професійними стандартами. А щодо фінансів, то діяльність Нацради перевіряли Рахункова палата та КРУ, і жодного фінансового зловживання не було виявлено. І хоча звучали ще звинувачення у несвоєчасності оприлюднення звіту, в тому, що він не містить обов'язкової інформації, тощо, члени парламентського Комітету майже одноголосно (Бондаренко утрималася) прийняли наступне рішення: 1. Рекомендувати Верховній Раді України звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік взяти до відома. 2. За підсумками обговорення звіту розробити рекомендації, спрямовані на поліпшення діяльності Національної ради. Як висновок прозвучали слова Володимира Ландіка, який заявив, що загалом діяльність цього складу Нацради стала набагато відкритішою. "Тепер потрапити на зустріч до будь-якого члена ради, у тому числі й до голови, набагато простіше. Раніше до пана Холода пройти було майже нереально", - сказав народний депутат (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.02.2007 21-го лютого о 12.00 у конференц-залі Національної телекомпанії України відбудеться підписання Декларації про запровадження суспільного мовлення. Документ підпишуть: 1. Голова Національної комісії з утвердження свободи слова при Президентові України Тарас Петрів; 2. Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко; 3. Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Едуард Прутнік; 4. Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Учасники декларації зобов'язуються сприяти у межах своєї компетенції якнайшвидшому реформуванню НТКУ та НРКУ з метою створення та запровадження на базі цих компаній суспільного мовлення. Передбачається створення робочої групи з представників органів, що підписують Декларацію, та незалежних експертів. Ця робоча група до 15 травня 2007 року підготує пропозиції щодо перетворення НТКУ та НРКУ в організації суспільного мовлення. Робоча група працюватиме за сприяння міжнародного фонду "Відродження" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.02.2007 Хмельницьке Радіо "Контакт" (Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц) планує незабаром розпочати трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Таке повідомлення пролунало в ефірі станції. Про подробиці буде оголошено пізніше (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.02.2007 Романтична вечеря при свічках удвох у затишному львівському ресторанчику, або романтичний вікенд у Карпатах, або поїздка на лімузині вечірніми вулицями міста… Мабуть, кожен з нас замислювався над тим, як найкраще провести День всіх закоханих. Адже коли ви кохаєте, все має бути по-справжньому ориґінально і незабутньо. Отже, доки кожен з нас вигадував власний сценарій та мудрував над найінтимнішими деталями, львівське радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) доводило слухачам те, що цей день може стати справжньою казкою для всіх. Такого шквалу цікавих конкурсів та різноманітних розважальних програм на улюбленому вишневому радіо ще не було. Взяти участь у конкурсі та перемогти - "настанова" для слухачів радіо "Люкс FM" спрацювала: щогодини в ефірі розігрували подарунки. Саме завдяки проведеним конкурсам багатьом парам зі Львова вдалося провести особливий та незабутній День всіх закоханих, адже на переможців конкурсів чекали справді фантастичні подарунки. Наприклад, пара, що перемогла в акції "Грандіозний Валентин" 14-го лютого мандрувала вулицями міста Лева на шикарному брендованому "Мітсубіші Ґрандіс" і насолоджувалася спеціально складеною програмою: спершу - гарячі емоції на зимовій ковзанці, далі - похід у кіно, згодом романтична вечеря у вишуканому ресторані, а на завершення - шалена ніч розваг у нічному клубі. Погодьтесь, про такий День закоханих мріє кожен. Радіо "Люкс FM" не тільки надихало пари на відверті зізнання, але й намагалося примирити тимчасово розлучені серця: упродовж чотирнадцяти днів організатори акції "Поєднуємо серця" давали шанс закоханим врятувати свою любов. Ідею проведення акції пояснює Діана Гайворонюк, бренд-менеджер ТРК "Люкс": "Ця акція вже стала традицією на радіо "Люкс FM". Все трапляється у нашому житті. Дуже легко посваритися, і набагато важче попросити пробачення. В нас прекрасні слухачі. Адже вони знаходили сміливість у прямому ефірі зізнавати свої помилки, тим самим, повертаючи собі кохання". Своєрідний інтерактивний День Святого Валентина відбувався також на Web-сайті http://www.radiolux.com. За допомогою Інтернету та SMS-голосування слухачі формували музичний ефір радіо, а також брали участь у акції "Феєрверк подарунків", в якій на них чекав головний приз - DVD player з караоке-системою. Отож, практично протягом двох тижнів слухачі улюбленого радіо "Люкс FM" перебували атмосфері яскравої романтики: закохані освідчувались, мирилися в прямому ефірі, відповідали на доволі інтимні запитання на зразок: "В якій білизні вона вам подобається найбільше?" або "Яка ваша улюблена поза?" - і вигравали за це чарівні призи. Чоловіки дарували коханим сердечні привітання, а їхні дами, сповнені палкими почуттями, надихали їх відвертими зізнаннями. У День Валентина радіо "Люкс FM" доводило слухачам свою любов, надсилаючи сигнали кохання на хвилях 104.7FM та реалізовуючи мрії закоханих. Одній з пар, Іванці та Тарасу, dj "Люкс FM" Наталя Кондратенко побажала: "Зичимо кохання і, напевно, тут варто поставити три крапки, бо Ви самі будете дописувати історію свого кохання." Улюбленим слухачам від улюбленого радіо… (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.02.2007 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) реалізує мрії під патронатом Св.Валентина! 16-го лютого, в офісі "GALA Радіо" відбулася церемонія поцілунку в акції "Поцілунки із зірками" на вечірці, приуроченій до Дня Святого Валентина. Як відомо у фінальній і напруженій боротьбі переміг Віталій Козловський, що змагався з Тіною Кароль. Його романтичний поцілунок дістався студентці Катерині з Києва. Саме вона стала переможницею акції серед слухачів. В ранковому шоу "Давай Вставай" Катерина зізналася у своїй симпатії до Віталія Козловського, повідала усім, чому обрала саме його серед інших "зірок". А ще разом з ведучими шоу Ромео і Маргаритою, Катерина у прямому ефірі одержала благословення від мами і ректора Європейського університету, студенткою якого вона є. Ведучим церемонії урочистого поцілунку був один з учасників акції, відомий радіоведучий і ідейний натхненник акції - DJ Паша. На фінал акції були запрошені слухачі, які виграли запрошення. Вечірка зі стін "GALA Радіо" плавно перекочувала до Європейського університету. Фіналісти та гості на лімузинах поїхали на дискотеку, присвячену не лише Дню Святого Валентина, але і перемозі студентки університету. Несподіванкою для всіх присутніх на дискотеці стала феєрична поява в танцювальному залі переможниці, Віталія Козловського та Тіни Кароль. Акція "Поцілунки із зірками" вже позаду. А "GALA Радіо" завжди поруч із вами. Там де "GALA Радіо" - там завжди кипить життя, веселощі і всі мрії збуваються. Адже GALA - це життя! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.02.2007 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) оголосила "антисердючкіну" акцію в Україні. Радіостанція поширила звернення до "шанувальників" таланту Андрія Данилка, в якому виступила проти того, щоб його знаменитий персонаж Верка Сердючка представляв Україну на конкурсі Євробачення-2007. Радіостанція "Європа FM" вважає, що поїздка Андрія Данилка на Євробачення загрожує Європі "культурною катастрофою", а самій Україні "такий учасник гарантує катастрофічну втрату авторитету і поваги в очах цивілізованих європейців". "Ми виступаємо не проти безумовно талановитого артиста Андрія Данилка, ми виступаємо проти того, щоб далеко не найкращий зразок постсовдепівського мистецтва створював специфічний імідж України в очах європейців", - повідомила прес-служба радіо "Європа FM". У заяві від імені програмного директора радіо "Європа FM" Олександра Лірчука висловлюється надія, що українські ЗМІ підтримають це починання. Європейцям, можливо, незабаром, дійсно, доведеться познайомитися з неординарним проявом українського естрадного мистецтва в особі Сердючки, що цього року подала заявку на участь у конкурсі Євробачення від України. Андрій Данилко збирався брати участь в "Євробаченні" ще в 2006-му році, але так і не визначився, яку країну йому представляти - Росію, Україну чи Казахстан. Тепер же артист подав заявку на участь, причому продюсер Сердючки, Юрій Нікітін, в результатах відбору не сумнівається. За його словами, цього року ситуація не відрізняється від торішньої: "Тоді було одне яскраве відоме обличчя і ряд невідомих, і від самого початку було зрозуміло, кого оберуть глядачі". Крім Сердючки в конкурсі візьме участь дружина продюсера групи ВІА Гра Дмитра Костюка Євгенія Власова, Віталій Козловський, Олена Гребенюк, Василь Бондарчук, групи Авіатор та Не Ангели. Фінальний концерт пройде на телестудії НТУ 9-го березня, і глядачі, за допомогою інтерактивного голосування, оберуть переможця. При однаковій кількості голосів фіналіста визначить журі. Євробачення-2007 пройде у столиці Фінляндії 11-го і 12-го травня (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 20.02.2007 Донецька сателітарна мережева станція "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Луганськ-102.3МГц, Львів-104.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Чернігів-107.7МГц, Київ - HD-radio-потік "URG 3" мультикасту на частоті 101.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) визначила переможця фото-конкурсу "Love Story", який проводився до Дня всіх закоханих. Переможцем оголошено Яну Коваленко з міста Кіровоград. Фото, надіслане нею на конкурс, можна побачити тут. Яна Коваленко дала знімку назву "Головне - не хвіст, головне - ноги!" і ось як розповідає про його історію: "Цю фотографію було зроблено в потязі! На ній зображені мій улюблений братик Віталій та його дружина Ольга! У цьому потязі вони їхали додому, у Кіровоград з весільної подорожі!!!". Всі фото, що взяли участь у конкурсі, можна побачити у Галереї "Love Story" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.02.2007 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) оголошує початок акції культурного спротиву "Збережемо Європу від культурної екологічної катастрофи"! Якщо ти проти того, щоб на Євробаченні у Гельсінкі Україну представляла Сердючка- віддай свій голос надіславши SMS на номер 10700 з гаслом "Ні"! Радіостанція "Європа FM" наголошує - "Ні Євросердючці!". У розповсюдженому з цього приводу прес-релізі станції стверджується: "Європа у небезпеці! На європейців знову насувається лихо з території України. Рік 1986 - вибух на Чорнобильській АЕС. Результат - постраждало від радіоактивного забруднення чимало країн теперішнього Євросоюзу. Рік 2007 - Сердючка збирається представляти Україну на конкурсі Євробачення, що відбудеться цього року у Фінляндії. Результат - Європі загрожує культурна екологічна катастрофа, Україні - катастрофічна втрата авторитету та поваги в очах цивілізованих європейців. Якщо ти проти того, щоб на Євробаченні у Хельсінкі Україну представляла Сердючка- віддай свій голос надіславши SMS на номер 10700 з гаслом Ні! …… Радіостанція "Європа FM" наголошує - "Ні Євросердючці! Нам не потрібна така перемога!". Будучи радіостанцією, що впродовж багатьох років пропагує та пропонує слухачам винятково якісний музичний продукт, "Європа FM" пропонує всім небайдужим підтримати акцію "Ні Євросердючці!". За нашими даними, питання представництва такого персонажа як Верка Сердючка на Євробаченні у Фінляндії цього року вже практично вирішене. Як завжди це відбувається у кулуарах, про що неодноразово повідомлялося з вуст різних представників українського відбіркового оргкомітету. Ми виступаємо не проти безперечно талановитого артиста Андрія Данилка, ми виступаємо проти того, щоб далеко не найкращій зразок постсовдепівського мистецтва створював доволі специфічний імідж України в очах європейців. Сам Андрій, будучи розумною людиною, не може не розуміти, що його Верка, незважаючи на популярність серед певних верств населення колишнього СРСР, є явищем суто місцевого значення. Нехай навіть і місцевість ця окреслена кордонами, по яких проходив колись славнозвісний "железный занавес". Порівнювати Верку із минулорічними переможцями Євробачення фінської групою "Lordі" не є доречним. Адже за будь яких обставин вони запропонували на фестивалі справжній рок, якість якого від ефектного та провокаційного костюмованого шоу не залежала. Сердючка в костюмах або без все одно залишається сурогатом, який буде зрозумілим тільки на території колишнього совка. Те, що Данилко зможе влаштувати цього року у Фінляндії справжнє шоу сумнівів не викликає. Але, реакція на нього може бути аналогічною до тої, яку викликав серед представників всього цивілізованого людства Хрущов, гримаючи черевиком московської взуттєвої фабрики "Красный скороход" по трибуні ООН. Серед членів тодішнього політбюро така поведінка було достатньо звичним явищем, чого не скажеш про політичні традиції країн західної демократії. Радіостанція "Європа FM" не збирається обмежуватися суто радіоефірними проектами в рамках акції культурного спротиву "Ні Євросердючці!". Щоб достукатись до совісті та самоповаги членів так званої відбіркової комісій, що засідатиме у стінах НТКУ (УТ-1), нами намічено збір підписів, проведення вуличних акцій протесту та інших легальних заходів. Якщо ти проти того, щоб на Євробаченні у Хельсінкі Україну представляла Сердючка - віддай свій голос надіславши SMS на номер 10700 з гаслом Ні! …… Радіостанція "Європа FM" наголошує - "Ні Євросердючці! Нам не потрібна така перемога!". Про інші подробиці акції можна буде прочитати найближчим часом на офіційному Web-сайті Радіо "Європа FM" - http://www.europa.fm" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.02.2007 7-го лютого в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2370 від 10.11.2005). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, (юридична адреса: проспект Повітрофлотський, 54, м.Київ; фактична адреса: бульвар Верховної Ради, 20, м.Київ; в.о. генерального директора Кобилкіна Олена Володимирівна), про переоформлення ліцензії НР №2370 від 10.11.2005 (мережне мовлення з 15 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною оператора телекомунікацій (був: ОРТПЦ; став: ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ), заслухавши інформацію ліцензійно-реєстраційного управління, Національна рада вирішила: визначити оператором телекомунікацій - ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ. Зобов'язати ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, протягом двох місяців привести діяльність, статутні та інші документи до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та поінформувати про це Національну раду. 2. Про заяву КП міського радіомовлення "Радіо Токмака", м.Токмак Запорізької області, щодо анулювання ліцензії (НР №0284 від 18.06.2002). Розглянувши заяву КП міського радіомовлення "Радіо Токмака", м.Токмак Запорізької області (юридична адреса: вул. Революційна, 10, м. Токмак, Запорізька область, 71700, фактична адреса: вул. Революційна, 10, м. Токмак, Запорізька область, 71700, головний редактор Мороховський Сергій Вікторович), про анулювання ліцензії НР №0284 від 16.06.2002, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію КП міського радіомовлення "Радіо Токмака", м.Токмак Запорізької області, НР №0284 від 18.06.2002 на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1). Вилучити КП міського радіомовлення "Радіо Токмака", м.Токмак Запорізької області, із Державного реєстру телерадіокомпаній України. Зобов'язати КП міського радіомовлення "Радіо Токмака", м.Токмак Запорізької області, повернути ліцензію НР №0284 від 18.06.2002 до Національної ради. 3. Про залишення без розгляду заяви Комунального підприємства "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0427 від 13.09.2002). Розглянувши заяву Комунального підприємства "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл. (директор Шеремета Тетяна Василівна, юридична адреса: вул. Карпатська Брама, 14, м. Борислав, Львівська обл., 82300), про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0427 від 13.09.2002), Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Комунального підприємства "Радіоредакція "Слово", м.Борислав Львівської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0427 від 13.09.2002), оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме п. 2. 4. Про результати перевірки Тернопільської ОДТРК, м.Тернопіль (НР №0465 від 09.10.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Тернопільській області та управління контролю та моніторинґу Національної ради про результати перевірки Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії, ліцензія НР №0465 від 09.10.2002 (69.83МГц у м.Тернополі, потужність 4кВт; 66.06МГц у м.Бучачі, потужність 0.05кВт; 66.59МГц у м.Чорткові, потужність 0.05кВт; 67.28МГц у м.Бережанах, потужність 0.05кВт; 70.70МГц у м.Шумську, потужність 0.05кВт), вид мовлення - ефірне, проводове (радіомовлення), Національна рада вирішила: інформацію про результати перевірки Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії, ліцензія НР №0465 від 09.10.2002, взяти до відома. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії, ліцензія НР №0465 від 09.10.2002. 5. Про результати перевірки Глухівської студії місцевого мовлення "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської обл. (НР №0477 від 09.10.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Сумській області та управління контролю та моніторинґу Національної ради про результати перевірки Глухівської студії місцевого мовлення "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської області, ліцензія НР №0477 від 09.10.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: вказати керівнику Глухівської студії місцевого мовлення "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської області, ліцензія НР №0477 від 09.10.2002, на неприпустимість недотримання умов ліцензії. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Глухівської студії місцевого мовлення "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської області, ліцензія НР №0477 від 09.10.2002. Решта рішень з ліцензування та перевірки ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було ухвалено такі рішення: 1. Про розгляд законопроектів № № 2514, 2515, 2685, 2752; 2. Про скасування рішення Національної ради від 17.01.2007 № 29; 3. Про призначення на посаду начальника юридичного управління; 4. Про призначення начальника відділу планування та організації перевірок телерадіокомпаній; 5. Про видачу довіреності; 6. Про результати моніторинґу телеорганізацій; 7. Про внесення змін до рішення Національної ради від 01.11.2006 № 855 (Про встановлення розміру штрафу, що застосовується до ТРО за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення); 8. Про затвердження Національною радою Плану проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України у першому півріччі 2007 року. Докладніше ознайомитися з текстами всіх рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.02.2007 Хіт-парад "Вишнева 20-ка", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), святкує свій день народження. Програмі виповнюється 3 роки. З цієї нагоди 21-го лютого у клубі "Диско Радіо Холл" пройде спеціальна святкова вечірка з серії "Cherry music party"! На вас чекає гала-концерт двійників Ірини Білик, Алли Пугачової, Філіпа Кіркорова, Вєрки Сердючки, Софії Ротару, Лоліти, а також - живий концерт Лами! Ведучі: Володимир Анфімов та Тетяна Татарченко. Грає DJ Garage. Початок о 20.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.02.2007 Минулого тижня столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) презентувала нові програми, а ще - заявила про своє мовлення у форматі громадського радіо. Чотири нові програми - "Хроніка дня", "Політична реформа: що відбувається?", "Блоґерський тиждень" та "Історія, яку ми живемо" - це те, з чого Хвиля української музики "Молоде радіо" починає своє суспільно інформаційне-мовлення. Дві з них - щоденна інформаційна програма "Хроніка дня" та спільний українсько-німецький проект "Історія, яку ми живемо" - добре відомі слухачам. Програма про політичну реформу вже колись виходила в ефір, але пам'ятають її, мабуть, лише най-най-старіші слухачі (було це десь півроку тому). Зараз, однак, у програми з'явився новий ведучий - Павло Булгак. Ідея ще однієї програми - "Блоґерський тиждень" - є абсолютно свіжою, причому не лише для "Молодого", а й для українського радіопростору загалом. Щоправда, її ведучий - Дмитро Губенко - має поважний блоґерський стаж (любовно обробляє свій ЖЖ вже понад 4 роки), а також журналістські освіту й досвід. Хоч справжнього громадського мовлення в Україні практично немає, але дискусії про нього тривають постійно, а саме словосполучення є дуже вживаним. Тому команда "Молодого" й уточнила, чим є цей формат для неї. По-перше - це вибір тем. Як видно вже з перших передач, їхня тематика не цікавить ні комерційний радіо-мейнстрім, ні державні радіо, але водночас і теми є цікавими для великої кількості слухачів. По-друге, у своїй діяльності радіо орієнтується саме на свого слухача, а не на спонсора чи отримання прибутку. Саме тому радіо буде не лише максимально інтерактивним, зокрема, вперше в Україні проводячи прямі ефіри за допомогою Skype, а й орієнтуватися на думку спільноти "Молодого" при вирішенні усіх важливих питань (опитування на Web-сайті, форум і не лише). По-третє, "Молоде" співпрацюватиме з громадськими організаціями, освітніми установами та іншими медіа, зокрема радіостанціями. Тож на радіо лунатимуть ті думки та теми, які часто не потрапляють в поле зору медіа-мейнстрім, чи просто ним ігноруються. Також станція буде співпрацювати з близькими їй за духом інтернет-сайтами - адже багато в чому вони можуть бути корисними одне одному; в них багато спільних проблем, однак досі їхнє обговорення якщо й відбувалося, то лише в самому інтернеті. Однак "Молоде" поставило собі за мету, зокрема й цією презентацією, ініціювати регулярні зустрічі та обговорення цих тем "у реалі". По-четверте, радіо починає збирати пожертви на свій розвиток у слухачів. Такого до "Молодого" також ще в Україні не робив ніхто - навіть з традиційних радіо та ТБ, не кажучи вже про інтернет. Для "Молодого радіо" це не просто засіб для існування, запуску нових проектів та подальшого розвитку - до речі, набагато більш надійний, ніж випадкові ґранти та кошти від реклами, хоча станція працюватиме і в цих напрямах також. Це - найочевидніший показник того, що те, що "Молоде радіо" робить, потрібно слухачам, спільноті "Молодого". Отже, "Молоде" стає громадським. У станції є дуже багато ідей та планів. З вами разом "Молоде радіо" має можливість зробити дуже кльове радіо, - переконаний Станіслав Шумлянський, директор Хвилі української музики "Молоде радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.02.2007 Сьогодні, 19 лютого, указом № 118/2007 Віктор Ющенко ліквідував Раду з питань інформаційної політики при Президенті України. Рада з питань інформаційної політики при Президенті України була створена у квітні 2001-го року. У повноваження Ради входив аналіз ситуації, що склалася в інформаційному просторі України, попередній розгляд проектів нормативно-правових актів, що стосуються інформаційної сфери, а також аналіз дотримання законів України, актів Президента і Кабінету Міністрів з питань інформаційної політики. До складу Ради входили керівник головного управління інформаційної політики Секретаріату Президента, глава Держкомзв'язку, голова Національної спілки журналістів, президент Національної радіокомпанії України, керівник управління стратегічних ініціатив Секретаріату Президента, головний редактор газети "Урядовий кур'єр" і голова Держкомтелерадіо. Очолював Раду Президент України (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 19.02.2007 На журналістку радіо "Свобода" Валентину Романюк скоєно напад, - повідомляє ОГО.ua. Сьогодні опівдні у ліфті будинку, де мешкає журналістка, на неї було скоєно напад. Як повідомила потерпіла, хлопець віком 18-20 років зайшов разом з нею у ліфт. На рівні другого поверху він зупинився і в кабіні погасло світло. Хлопець крикнув "Знімай золото...". Як розповіла Валентина Романюк, вона почала кричати і вдарила нападника портфелем, у якому знаходилися документи та техніка. Коли у кабінці з'явилося світло, жінка помітила у руках хлопця ніж. Нападник одразу ж сказав, тихіше і коли дверцята відчинилася, втік. Зараз Валентина Романюк пише заяву про напад у міліцію. Вона переконана, що сьогоднішня подія не пов'язана з її журналістською діяльністю (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 19.02.2007 Сталися зміни в ефірі міста Нікополь Дніпропетровської області. З початку січня місцеве радіо "ТТ" (101.2МГц) змінило свій музичний формат. Досі станція представляла у нікопольському ефірі програми столичного "Дорослого радіо". Відтепер в її ефірі з'явилися програми столичного "Авторадіо-Україна". А тим часом, на частоті 98.9МГц в Нікополі нещодавно зазвучали програми столичного Радіо "ЕРА FM" (Інформація з власних джерел).
  • 18.02.2007 Вчора Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) урочисто святкувала своє 5-тиріччя. З цієї нагоди у столичному Національному Палаці мистецтв "Україна" відбулося Зоряне шоу "5 років успіху - разом!". Шоу розпочалося рівно о 19.00 з годинного джинґла радіостанції, і надалі дійство, що відбувалося на сцені, повністю відображало прямий ефір ВРМ "Мелодії". Зокрема, в якості ведучих виступали ді-джеї, інформаційники та інші працівники станції. При чому, не лише з центральної, київської студії ВРМ "Мелодія", але й з реґіональних представництв. Вони парами виходили до встановленого на сцені студійного пульту, аби привітати тих, хто зібрався у залі, та представити зоряних гостей, що виступали на сцені. А серед них були відомі співаки та колективи, що виконують пісні у форматі "Мелодії" - старе улюблене та нове найкраще. Зокрема, у концерті взяли участь ВІА "Весёлые ребята", "Самоцветы", "Мираж", "Нэнси", група "SMS", Сергій Бєліков, Ігор Саруханов, Олексій Глизін, Микола Трубач, Лайма Вайулє, Анюта Славська, Наталя Бучинська, Михайло Поплавський та спеціальний гість - всесвітньо відома диско-група "OTTAWAN". Кожен виконавець представив по 2-3 композиції, головним чином - найвідоміші золоті хіти зі свого репертуару. Кожен з виконавців отримав подарунок та спеціальну відзнаку - за внесок в розвиток музики з рук друзів та партнерів "Мелодії". Також глядачі, що зібралися в залі, мали змогу побачити "живі версії" кількох авторських програм ВРМ "Мелодія" - "Хронограф", "Бульвар зірок" та "Безкінечні історії про вічне кохання". Їхні постійні ведучі спробували пов'язати тематику програм з тим, що відбувається на сцені. Зокрема, ведуча "Безкінечних історій про вічне кохання" розповіла історію про кохання Миколи Трубача, а ведучий "Бульвара зірок" представив розповідь про творчий шлях Лайми Вайкулє. Врешті наприкінці шоу на сцену вийшов генеральний продюсер ВРМ "Мелодія" - Андрій Карпій, який також привітав глядачів шоу з 5-тиріччям станції. Після чого до нього долучилися всі працівники "Мелодії" і на сцену було винесено святковий торт з 5-ма свічками. Слухачі ВРМ "Мелодія", що не мали змогу потрапити на шоу, мали можливість чути пряму трансляцію з палацу "Україна" в ефірі радіостанції (Власна інформація).
  • 17.02.2007 Напередодні головного жіночого дня, 8-го березня, одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) ініціює незвичайне суперництво між офісами міста. З 5-го березня чоловічі половини трудових колективів змагаються в ефірі за те, щоб для жінок саме їхнього офісу "Просто Раді.О" організувало незабутню святкову вечірку! Розкішний Просто-лімузин, відмінний ресторан, комедійний сеанс у найкращому кінотеатрі, чоловічий стриптиз і, нарешті, party у модному клубі. Усе це разом і є головним призом акції "Лицарський Турнір". Для того, аби заробити свято жінкам свого офісу (відділу), співробітники-чоловіки мають телефонувати на "Просто Раді.О" і у форматі дуелі з іншим учасником-чоловіком відповідати на "чисто жіночі запитання". Скільки коштує туш "Maxfactor"? Скільки часу звичайно йде на завивку? У скількох фільмах знявся Том Круз? Скільки коштують парфуми Armani Code? Той учасник, що дав відповідь, найбільш близьку до правильної, і виходить до півфіналу "Лицарського Турніру". 8-го березня в ефірі "Просто Раді.О" зустрічаються два фіналісти, один із яких одержує все, аби подарувати це жінкам свого офісу. Все інше (організація мега-дівишника) бере на себе радіостанція "Просто Раді.О"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2007 Столична станція "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) оголошує відбір українських гуртів (не обов'язково україномовних) для представлення вітчизняної рок-культури на сцені італійської столиці. У липні цього року Рим прийматиме українську рок-делегацію з тим, щоби у вересні і кияни змогли ознайомитися з італійським роком. Якщо Ви вважаєте себе гідним представити Україну розбещеній італійській рок-тусовці - перевірте, чи відповідає ваш гурт таким вимогам: 1. Професіоналізм...; 2. Наявність в Інтернеті інформації про вас (аудіо, фото, добре, якщо й відео) для того, щоб італійська сторона ще до вашого приїзду мала уявлення про гурт (їхня вимога); 3. Наявність вільного часу у другій половині липня; 4. Наявність паспортів закордонного зразка у всіх учасників гурту. Якщо все гаразд - пишіть на адресу радіостанції з темою "ІТАЛФЕСТ" та обов'язковим зазначенням вашого Web-ресурсу. Проїзд, проживання - за рахунок Римської МДА. Перевагу буде віддано гуртам з яскравим, ориґінальним стилем. Двох однакових гуртів не буде! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2007 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і ТМ "Любимов" стверджують, що свято 8-го березня - це не тільки листівка, мімоза і Клара Цеткін. Це ще і шоу феєрверків, а також костюмований карнавал і грандіозна виставка квітів! Подарувати коханій яскраве та незабутнє свято на 8-е березня легко! Слухай радіо "Europa Plus Україна" і виграй поїздку на двох на найгучнішу і веселу сієсту світу - фестиваль Las Fallas у Валенсії! Починаючи з 19-го лютого щодня в ефірі радіо "Europa Plus Україна" чоловіки перевіряють, наскільки добре вони знають свою другу половинку. Усі пари, що пройшли "тест", одержують солодкий подарунок від ТМ "Любимов" і беруть участь у розиграші поїздки на двох у Валенсію на фестиваль феєрверків! Надсилайте SMS-заявку для участі на номер 4444, заголовок ЄВРОПА і не забудьте указати своє ім'я та місто. Море романтичних призів чекає своїх власників! 8-го березня в ранковому шоу "Надобранок.UA!" в ефірі радіо "Europa Plus Україна" ведучі Маша, Рома та Андрій визначать, яка ж саме пара поїде на фестиваль феєрверків і проведе 3 незабутніх дні у Валенсії! Жоден слухач не залишиться без подарунків: щодня в ефірі радіо "Europa Plus Україна" можна буде почути прямі ексклюзивні репортажі з Валенсії про перебіг найгучнішої фієсти світу! Веселощів, феєрверків і романтики вистачить на всіх! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2007 Ви готуєтеся до весни і повні натхнення? Оцініть свій талант і продайте його в ефірі столичної сателітарної мережі "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! Залишіть на автовідповідачі радіостанції повідомлення з частівкою, пісенькою, віршем на тему зустрічі весни. 17-го та 18-го лютого найкращі послання пролунають на "Русском Радио - Україна". А їхні автори зможуть у прямому ефірі поторгуватися за твір і продати свій талант подорожче! Стежите за ефіром! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2007 Щороку з 20-го по 27-е березня в Майамі проходить заголовна подія світової денс-індустрії - "Miami Ultra Festival". Протягом 22-х років у цей час Майамі перетворюється в один величезний музичний майданчик для виступу зірок танцювальної музики з 60-ти країн, у тому числі TOP 20 DJ зі світовим ім'ям: Benny Benassi, Paul Oakenfold, DJ Tiesto, Moby, Paul Van Dyk, Timo Maas, Tom Novy, Eric Pridz, David Guetta, Bob Sinclar... Слухачі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) обов'язково почують і побачать їх усіх! Слухай ефір і не упусти шанс виграти путівку на наймасштабнішу дискотеку планети - "Miami Ultra Festival"! 2 путівки на "Miami Ultra Festival" чекають своїх володарів! Щодня, починаючи з 19-го лютого, в ефірі радіо "Europa Plus Україна" звучать пісні 20-ти найкращих ді-джеїв планети! Слухачі радіо "Europa Plus Україна" надсилають SMS на номер 5928 зі словом МАЙАМІ під час звучання пісні, реєструються і беруть участь у фінальному розиграші путівки до Майямі на "Miami Ultra Festival"! Розиграш відбудеться 5-го березня в ранковому шоу "Надобранок.UA!". І ще одну путівку до Майямі на "Miami Ultra Festival" буде розіграно серед справжніх поціновувачів клубного руху: під час акції "Hot Hits in Hot City" на "Europa Plus Україна", у п'ятницю і суботу, - 23-24-го лютого і 1-2-го березня - у найкращих нічних клубах Києва, Дніпропетровська, Одеси, Донецька і Харкова, коли їх відвідає Longer-патруль! Кожен відвідувач нічного клуба, де з'явиться Longer-патруль, також зможе зареєструватися для участі в акції: надіслати SMS на номер 5928 зі словом Longer і виграти путівку до Майямі на "Miami Ultra Festival"! Фінальний розиграш путівки відбудеться 5-го березня в ранковому шоу "Надобранок.UA!". Надсилай SMS на номер 5928, із заголовком МАЙАМІ під час звучання пісні в ефірі чи із заголовком LONGER прямо з нічного клуба і не забудь указати своє ім'я та місто. Найбільша дискотека світу - "Miami Ultra Festival" чекає на тебе! І це ще не все: слухайте прямі репортажі кореспондента радіо "Europa Plus Україна" з Майямі з "Miami Ultra Festival" про всі чудові пригоди, що чекали переможців акції радіо "Europa Plus Україна" у Майямі, про запальні танці, про бурхливі емоції і про всі найцікавіші та найнесподіваніші моменти фестивалю! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.02.2007 Ось уже майже десять років найдосвідченіша програма в FM діапазоні "Хіт-парад "Пашина двадцятка", що в ефірі столичної сателітарної станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони), радує своїх слухачів. Секрет успіху програми полягає у професіоналізмі команди, що працює під керівництвом DJ Паші. Співробітникам "GALA Радіо" дуже приємно, що в хіт-парада "Пашина двадцятка" є так багато шанувальників, які щосуботи збираються біля своїх приймачів, аби дізнатися про те, на якому ж місці розташувалися їхні улюблені виконавці. Приємно констатувати той факт, що багато українських виконавців, а також інші публічні люди, знаходять у хіт-параді багато цікавого і регулярно слухають програму. Тому спеціально для вас "GALA Радіо" приготувало сюрприз! Станція із гордістю представляє вам спеціальний проект "Пашина двадцятка UA". "Пашина двадцятка UA" - це виключно українські виконавці, найкращі українські пісні, інтерв'ю із зірками і 100-відсотковий ексклюзив. Але найголовніше, що тільки ви і ваші голоси впливають на розташування композицій у хіт-параді. Все, що потрібно зробити, це проголосувати за ту, чи іншу композицію на офіційному Web-сайті станції. "Пашина двадцятка UA" стартує в неділю, 18-го лютого, об 11.00. Відтепер щонеділі з 11.00 до 14.00 ви можете насолоджуватися 20-кою стовідсоткових українських хітів у чарті "Пашина двадцятка UA"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.02.2007 Кажуть, службові романи закінчуються шлюбом у 2% випадків. Серед слухачів столичного "МusісРадіо" (101.5МГц) цей відсоток явно вищий - так багато станція одержала розповідей про ориґінальні, яскраві, а найголовніше - щасливі службові романи. 14-го лютого 10 пар - переможців дня - зібралися в магазині "Апстар" на Червоноармійській, 51. Хвилювалися всі - і організатори, і учасники - адже супер-приз - норкова шубка - був лише один! Його виграли Юлія та Марко Горобець. Переможниця була приголомшена і несподіваним сюрпризом долі, і тим, що їй потрібно було обрати шубку з 10 різних моделей. Приміряння затяглося надовго... Інші пари вирушать на романтичну вечерю до ресторану, що, як сподіваються на "МusісРадіо", стане ще однією приємною подією в їхній сімейній історії. А шуба... що ж, не в шубі щастя! Головне, що гріє душу - кохання та ніжність того, хто поруч... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.02.2007 16-го лютого у приміщенні прес-центру "ЛігаБізнесІнформ" відбувся круглий стіл на тему "Редакційні статути телерадіоорганізацій: практика запровадження". До участі в обговоренні організатори Інститут Медіа Права, Незалежна Асоціація Мовників та "Центр реформ преси та телебачення "ПРОСТІР" запросили юристів - представників телерадіоорганізацій, адвокатів, журналістів, медіаекспертів. Актуальність обговорюваної теми полягає в тому, що, згідно з діючим Законом України "Про телебачення і радіомовлення", до 1-го березня 2007-го року всі українські телерадіоорганізації мають затвердити та подати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення примірники своїх редакційних статутів. Учасники круглого столу обговорили два питання: юридичні проблеми впровадження редакційних статутів та пропозиції до нової редакції Закону України "Про телебачення і радіомовлення" стосовно редакційних статутів. З першого питання виступив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, який зазначив, що станом на 14-го лютого 2007-го тільки 71 ТРО (це менше 10% від усіх існуючих) затвердила свій статут у Нацраді з ТРМ. Він сподівається, що до 1 першого березня це зробить решта. "Ми ще не обговорювали, які саме санкції і яким чином застосовувати щодо порушників законодавства, які не нададуть вчасно свої редакційні статути", - сказав Віталій Шевченко. Ведучий круглого юрист Тарас Шевченко представив проект редакційного статуту - спільну розробку Інституту Медіа Права та Адвокатської компанії "Наталія Субота і партнери". Проект зроблено за сприяння Міжнародного фонду "Відродження" та "Інтерньюз Нетворк". Також було представлено проект редакційного статуту, розроблений Незалежною Асоціацією Мовників. Учасники детально обговорили запропоновані редакційні статути, внесли пропозиції до нової редакції Закону України "Про ТБ і РМ". Основна дискусія розгорілася навколо питання: чи можна вважати редакційний статут джерелом права. Не всі оптимістично поставилися до запровадження редакційних статутів - на думку деяких учасників, це не на часі - проте всі погодилися, що такий документ піде на користь ТРО (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.02.2007 Учасники круглого столу "Майбутнє Севастопольської громади у складі Української політичної нації", що проходив у м.Севастополі 10-го лютого, направили до Нацради з ТРМ та Держкомтелерадіо відкрите звернення, в якому висловили занепокоєння ситуацією з мовленням Севастопольської державної телерадіокомпанії. Текст цього звернення розповсюдило Інтернет-видання "Телекритика". Наводимо його повністю. "Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України Прутніку Едуарду Анатолійовичу. Голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Шевченко Віталію Федоровичу. Копія: Генеральному директору Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії (СДТРК) Скрипниченко Олександру Анатолійовичу. Звернення учасників круглого столу "Майбутнє Севастопольської громади у складі Української політичної нації". Шановні панове! Той стан із теле- і радіомовленням, який впродовж кількох років існує на СДТРК, не може задовольнити духовні і культурні потреби не лише українців Севастополя і севастопольського реґіону, а й великої кількості думаючих глядачів. Програми, які виробляє державна телерадіокомпанія, є в більшості своїй пропагандистськими продуктами, які однобічно висвітлюють теми і питання, які турбують мешканців міста, та висвітлюють життя і діяльність практично однієї політичної сили. На телебаченні відсутні дискусії та альтернативні думки, що призводить до дезорієнтації глядачів. Цей стан є післявиборчим синдромом, якого керівництво СДТРК та журналісти все ще не можуть позбутись. Через екран глядачам навіюються неіснуючі проблеми, наприклад, про утиски російської мови в місті; насаджуються реакційні погляди, особливо на дротовому радіо, запроваджується сепаратистська термінологія. Небезпечним для національної безпеки в інформаційній сфері є той факт, що СДТРК суттєву частину мовлення надає для тиражування програм почасти тенденційного російського каналу ОРТ та пропагандистських матеріалів студії ЧФ Росії. Також часті випадки, коли журналісти української державної телерадіокомпанії лобіюють інтереси іншої країни. У той же час керівництво СДТРК не допускає на екран інтелектуалів-експертів із поміркованими поглядами і державницьким мисленням. Всі перераховані фактори суттєво та вирішально впливають і на політичний вибір севастопольців. Особливе занепокоєння учасників круглого столу викликає стан з українськомовними новинами, який інакше як ганебним для журналістів і для керівництва назвати не можна. Новини просто слово в слово перекладаються на українську мову, часто з прикрими помилками. Таку діяльність журналістською називати не можна. На наш погляд, керівництво СДТРК мусило б забезпечувати реалізацію державної політики в інформаційній сфері та державної мовної політики. Навпаки, останнім часом почастішали прохання журналістів не вживати українську мову. Очевидно, існує негласна заборона показувати навіть керівників міста, коли ті вживають державну мову. Упевнені, що державним підходом влади мусить стати згуртування української нації і одним із шляхів цього є повернення інформаційного простору, націоналізація його за допомогою закону Верховної Ради. Також ні в якому разі не можна допускати роздержавлення ЗМІ в кримському реґіоні і приватизації їх антиукраїнськими і антидержавними силами, натомість укріпити їх державницькими кадрами. Також природнім демократичним кроком було б створення української редакції програм на СДТРК, де працюватимуть віддані державницькій ідеї професіонали. Вважаємо, що українці Севастополя можуть вимагати від Української Держави захисту своїх громадянських прав та створення в місті лояльної атмосфери до держави, тим більше в стратегічно найважливішому для України реґіоні. Прийнято учасниками круглого столу "Майбутнє Севастопольської громади у складі Української політичної нації"" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.02.2007 Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко вимагає пов'язати двогодинну трансляцію програм радіостанції "Маяк" по третій програмі провідного мовлення у Криму з трансляцією радіостанції "Крим" на російські реґіони. Про це кореспонденту ІА REGNUM вчора, 15-го лютого, повідомив представник Фонду захисту гласності в Україні Марк Агатов. Раніше в Криму трансляцію програм російської радіостанції "Маяк" на 3-й програмі проводового радіо "Укртелеком" здійснював у повному обсязі з 6.00 до 0.00. "Після того, як українська влада відключила "Маяк" у Криму, чиновники з Нацради пообіцяли розібратися з незаконною цілодобовою трансляцією російських радіостанцій в Миколаєві, що здійснює все той же "Укртелеком" за допомогою передавального ефірного пристрою, - повідомив пан Агатов. - Тим часом кримське проводове мовлення після запроваджених обмежень стрімко втрачає своїх радіослухачів. У Керчі його аудиторія з 1-го грудня скоротилася на 600 абонентів, що прирівнюється до півтори тисячі слухачів". Представник Фонду захисту гласності на Україні пов'язує втрату аудиторії саме із відключенням від трансляції російськомовного "Маяка", тому що "українські канали не можуть надати рівнозначної "Маяку" заміни вже в силу того, що аудиторія відмовляється сприймати передачі українською мовою". "Це нововведення - прив'язка трансляції кримського радіо в російських реґіонах до двогодинної трансляції радіостанції "Маяк" у російськомовному Криму - порушує не тільки Закони України, але й Росії. Нацрада не має права нав'язувати подібні умови комерційним та державним радіостанціям, - відзначив Агатов. - І народний депутат України Олександр Черноморов вважає здійснення цієї ідеї незаконним. На його думку, дії нинішнього складу Нацради з ТРМ по насильницькій українізації радіомовлення спрямовані на загострення міжнаціональних відносин у Криму і не мають жодних правових підстав" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 16.02.2007 У парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації відбулося засідання робочої групи з обговорення проекту нового закону "Про телебачення і радіомовлення". Оскільки на засіданні були присутні трохи більше половини членів групи, її голова, народний депутат Микола Баграєв, визначив наступний формат роботи: обговорення структури проекту закону (а постатейний розгляд відклали на тиждень). Він також зазначив, що тільки шестеро з 30 членів робочої групи подали до Комітету свої пропозиції до проекту. Микола Баграєв просив активніше вносити пропозиції, оскільки планується вже в березні 2007-го року подати цей проект закону на розгляд Верховної Ради України у першому читанні. Обговорення структури документу переросло в своєрідні "парламентські слухання" про проблеми телебачення і радіомовлення в Україні. Вималювалися два великі блоки питань, які потребували включення їх в проект закону окремими розділами: кабельне та цифрове телебачення. Дискусія декілька разів знову переростала в двобій між кабельниками (яких представляли керівники декількох компаній) і Нацрадою (в особі Віктора Понеділка). Кожна зі сторін, як і раніше, залишилася стояти на своєму: кабельники впевнені в перевищенні Нацрадою повноважень, Нацрада доводить, що виконує норми закону, а в тому, що він недосконалий, вона не винна. Микола Баграєв окреслив шлях, яким може рухатися робоча група, готуючи проект. По-перше, виправити всі хиби і недоречності діючого закону, по-друге, внести принципово нові розділи (статті), яких ще немає. Потрібне законодавче підґрунтя для нових технологій, які надзвичайно швидко розвиваються на ринку телекомунікацій. При написанні пропозицій, Микола Баграєв попросив усіх членів робочої групи не забувати, що вони патріоти України, а не тільки спеціалісти в тій чи іншій галузі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.02.2007 В ефір міста Дніпропетровськ повернулося Дочірнє підпрємство "РК "Класик Радіо" ТОВ "Компанія "ТАВР" (103.3МГц), що було призупинило мовлення у середині січня. 13-го лютого станція відновила мовлення, змінивши своє музичне наповнення. Відтепер вона працює в джазовому форматі і транслює програму Радіо "Ренесанс" (Інформація з власних джерел).
  • 15.02.2007 Сьогодні столична Інтернет-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) презентувала програми суспільно-інформаційного мовлення. Серед них - щоденна інформаційна програма "Хроніка дня", ток-шоу у прямому інтернет-ефірі "Політична реформа: що відбувається?", спільна українсько-німецька програма "Історія, яку ми живемо" та перший в Україні тижневий огляд блоґів (інтернет-журналів) - "Блоґерський тиждень". Унікальність цих програм полягає у поєднанні переваг традиційного радіо та інтернет-медіа. Зокрема, вперше в Україні слухачі радіо мають можливість поставити запитання гостю у студії з будь-якої точки світу - за допомогою програми Skype. Ориґінальними для нашого радіопростору є й тематика програм. Запуск нових програм відбувається в рамках стратегії громадського мовлення Хвилі української музики "Молоде радіо". Як розповів директор радіостанції Станіслав Шумлянський, громадське мовлення "Молодого" полягає у трьох аспектах: 1) виборі тем, які не цікавлять комерційні та державні станції, але є цікавими для великої кількості слухачів; 2) орієнтації на слухача, а не спонсора радіо чи комерційний прибуток; 3) співпраці з громадськими організаціями, освітніми установами та іншими медіа, зокрема радіостанціями та інтернет-сайтами. Проект "Хроніка дня", що реалізовується спільно з Могилянською школою журналістики за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, полягає у створенні інформаційної програми з власними сюжетами кореспондентів "Молодого радіо". Про навчальну складову цього проекту розповів директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко. Мета іншої програми "Молодого радіо" - "Політична реформа: що відбувається?", як зазначив її автор та ведучий Павло Булгак, аналізувати поточні політичні події у розрізі саме змін до Конституції. Адже хоча тема політичної реформи присутня у кожному випуску новин, навіть у фахівців немає цілісного уявлення про те, наскільки поточні події обумовлені саме змінами до Конституції. Цю програму "Молоде радіо" створює за підтримки Фонду громадянських свобод. Автор програми "Блоґерський тиждень" Дмитро Губенко також розповів про концепцію програми та пообіцяв усім присутнім найповніший огляд української блоґосфери щотижня. Презентуючи свої нові програми, "Молоде радіо" також ініціювало обговорення тем сучасного стану українського сегмента Інтернету. Про тенденції, а також останні зміни у ньому розповів заступник головного редактора журналу InternetUA Максон Пуговський. Хвиля української музики "Молоде радіо" працює у форматі громадського радіо та популяризує сучасну українськомовну музику. Створена у квітні 2005 року. З квітня 2005 до травня 2006 "Молоде радіо" цілодобово мовило на частоті 69.68 МГц у м.Києві. Із травня 2006 існує як незалежна українська онлайн-радіостанція (Джерело: Інформацію надано ).
  • 15.02.2007 Тобі є чим похвастатися? І тобі вистачить духу показати це мільйонам? Одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та журнал "MAXIM" представляють першу в історії радіомовлення шокуючу своєю відвертістю інтерактивну радіоверсію рубрики журналу "MAXIM" "Бажає Познайомитися". Похвастайся собою на "Просто Раді.О" і в журналі "MAXIM" - дівчина-переможець одержує можливість потрапити на сторінки журналу "MAXIM" у рубрику "Бажає Познайомитися". З 19-го лютого по 5-те квітня в ефірі та у червневому номері журналу "MAXIM". Надішли своє фото в електронному вигляді або у вигляді MMS на адресу , не забудь указати свій телефонний номер і чекай дзвінка з "Просто Раді.О". Подробиці - щоранку по буднях в ранковому шоу "Подвійний Еспрессо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2007 13-го лютого Аня Свиридова і Серьога Галібін, ведучі ранкового "Будильник-шоу", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), провели ніч в ефірі телеканалу "М1" разом з Молочними братами. Як не валили підступні Ілля й Андрон відвертими питаннями, русскорадійні "будильники", як майстри розмовного жанру, не піддалися на жодну провокацію! Після твердих дискусій Брати перейшли на новий рівень спробувавши гостей роздягнути:) Але і конкурс на роздягання "будильники" пройшли гідно. Серьога залишився без туфель і носків, а Аня зняла усього лише колечко :) От так, зустрічаючись щоранку з радіослухачами, Аня і Сергій і вночі не втрачають своїй спритності і життєвій енергії. Фотографії з цієї події можна подивитися на офіційному Web-сайті "Русского Радио - Україна" за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2007 Національна мережа "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) вітає своїх підопічних, пацієнтів Дитячого відділення Інституту онкології і радіології АН України із заснуванням Благодійного фонду допомоги онкохворим дітям "КРАБ". Цьому було присвячено прес-конференцію, яка була організована радіостацією "ХІТ FM Україна" 15-го лютого. "ХІТ FM Україна" вже близько 2 років надає посильну допомогу дітям і медичному персоналу Дитячого відділення Інституту онкології і радіології АН України. З того часу, як колектив радіостанції вперше переступив поріг відділення, у ньому багато чого змінилося. Регулярно ді-джеї радіо "ХІТ FM Україна" проводять для дітей концерти та влаштовують спектаклі, а завдяки партнерам станції відділення здобуває медичні препарати, побутову техніку, продукти харчування, одержує іншу матеріальну допомогу, і, звичайно, нашу людську участь. Нещодавно глава Благодійного фонду допомоги онкохворим дітям "КРАБ", Лариса Лавренюк була нагороджена орденом Преподобного Нестора Літописця 3-ього ступеня. А заснований нею Фонд, пройшовши зрештою усі встановлені процедури, зареєстрований офіційно, що і дозволило Фонду відкрити благодійний рахунок. У сьогоднішній прес-конференції взяли участь: президент Благодійного фонду допомоги онкобольным дітям "КРАБ" Лариса Лавренюк, завідувач Дитячим відділенням Інституту онкології і радіології АН України Павлик Сергій Володимирович та директор "ХІТ FM Україна" Віталій Дроздов. Запитання журналістів торкнулися ситуації з онкохворобами в цілому в Україні, проблем фінансування і профпідготовки медперсоналу, а також практичних питань, з якими зіштовхується родина хворої дитини. Дата прес-конференції була обрана не випадково, оскільки 15-те лютого є Міжнародним днем онкохворих дітей. Цей день збігається з великим церковним святом - Стрітенням Господнім. Такий збіг - як нагадування про необхідність поспішати робити добро, роблячи допомогу тим, хто її особливо потребує. Для тих слухачів, які забажають своєю особистою участю підтримати пацієнтів Дитячого відділення Інституту онкології та радіології АН України, радіо "ХІТ FM Україна" повідомляє реквізити Фонду: Благодійна організація "Фонд допомоги онкохворим дітям "Краб", код 34750770. Деснянське відділення №1 "Райффайзен Банк Аваль". МФО 380805. Код ЗКПО 23494105. Поточні рахунки № 2600169634 в гривнях, № 2600369636 в євро, № 2600269635 в доларах США (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2007 16-го лютого з 10.00 до 13.00 у приміщенні прес-центру ЛігаБізнесІнформ (вул. Шамрила, 23) Інститут Медіа Права, Незалежна Асоціація Мовників та "Центр реформ преси та телебачення "ПРОСТІР" проведуть круглий стіл на тему "Редакційні статути телерадіоорганізацій: практика запровадження". Проведення даного заходу зараз є особливо актуальним, оскільки до 1-го березня цього року всі українські телерадіоорганізації мають затвердити та подати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення примірники своїх редакційних статутів. На круглому столі обговорюватимуться теми: 1. Юридичні проблеми впровадження редакційних статутів; 2. Пропозиції до нової редакції Закону України "Про телебачення і радіомовлення" стосовно редакційних статутів. Роботу круглого столу розпочне Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення пан Віталій Шевченко. Також будуть презентовані два варіанти типових редакційних статутів, розроблених Інститутом Медіа Права (спільно з Адвокатською компанією "Наталія Субота і партнери") та Незалежною Асоціацією Мовників. До участі запрошуються юристи-представники телерадіоорганізацій, адвокати, журналісти, експерти. З додатковими питаннями можна звернутися за телефоном (044)-467-08-13, а також електронною поштою: . Круглий стіл відбувається за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" та "Інтерньюз Нетворк" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 15.02.2007 У місті Полтава відбулося офіційне відкриття чергового секретаріату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - Слобожанського. Територія його діяльності охоплює Полтавську, Харківську, Сумську, частково Чернігівську, Кіровоградську та Луганську області. Секретаріат є структурним підрозділом апарату Національної ради. Місцем його розміщення обрано Полтаву через її вигідне географічне розташування. Керівником секретаріату призначено Володимира Михальова. У відкритті секретаріату взяли участь заступник голови обласної ради Петро Ворона, начальник управління інформації облдержадміністрації Олег Пустовгар, а також заступник голови Національної ради Юрій Плаксюк, керівник апарату Національної ради Сергій Крушановський та директор департаменту контрольно-аналітичної роботи Віталій Сокур. З нагоди відкриття секретаріату Національної ради відбулась зустріч з головою Полтавської облдержадміністрації Валерієм Асадчевим. Слобожанський секретаріат створено з метою проведення моніторинґових перевірок та нагляду за додержанням телерадіоорганізаціями умов ліцензій та норм чинного законодавства. Розташований Слобожанський секретаріат у м.Полтава за адресою: провулок Шкільний, 4 , кімн. № 16 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.02.2007 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) починає поздоровляти жінок зі святом Весни - 8 Березня. З 19-го лютого усі чоловіки мають можливість отримати подарунок для своєї коханої на "GALA Радіо" в акціі "88 подарунків до 8 Березня". Подробиці - в ефірі радіостанції з 19 лютого (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2007 XS, Хентай, Настя Каменських, Мята - столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє: 23-го лютого концерт у вашій військовій частині! Вони зійдуть з небес! Вони співатимуть для тебе! Напиши на "Русское Радио - Україна" про те, як ти служиш. І виграй концерт для свої військової частини! Напиши на станцію про свою службу, придумай гасло для своєї частини і виграй святковий концерт! "Русское Радио - Україна" та пиво "Десант" гарантують переможцю конкурсу на найцікавіший лист і гасло, концерт за участі зірок саме в його частині! Найактивніші учасники конкурсу одержать додаткові подарунки. Надсилайте листи із позначкою "Десант" на адресу: 04107, м.Київ, вулиця Нагірна, 24/1, "Русское Радио - Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2007 Як і обіцяла столична online-радіостанція "Eto Radio Dance" (24k., 32k., 64k., 128k.), в розкладі її програм з'явився ще один новий запальний проект. Відтепер щосереди о 22.00 для вас звучить "Dancecore United". Це не лише позитивне радіошоу, це - цілий рух. Окрім найсвіжіших танцювальних хітів з усього світу, у кожному випуску на тебе чекає ексклюзивна прем'єра від Peri Mental і лейблу RAVE DJS, творців першої на території СНД серії збірок авторської музики в стилі Dancecore / Hands Up! Промоутерська компанія Dancecore United об'єднала всіх найкращих вітчизняних артистів, що працюють в найтанцювальнішому музичному напрямку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2007 Програми російської радіокомпанії "Маяк" транслюватимуться на території Криму в рамках роботи Державної Телерадіокомпанії "Крим" в обсязі близько двох годин на добу. Відповідне рішення прийняла вчора у Києві Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Як повідомив глава Нацради Віталій Шевченко на брифінґу в перерві засідання, дозвіл на трансляцію програм "Маяка" поки буде обмежено в часі до кінця 2007-го року, однак він також відзначив, що обсяги трансляцій можуть бути розширені, якщо ДТРК "Крим" виконає всі умови, що до неї висуваються. Як пояснив пан Шевченко, ця телерадіокомпанія звернулася до Нацради із пропозицією організувати трансляцію "Маяка" в рамках міждержавного інформаційного обміну. "Однак дотепер не розповіла, яким чином цей обмін буде здійснюватися", - відзначив він. "Нацрада готова задовольнити й інші пропозиції компанії в повному обсязі, якщо мова йде про дійсно паритетний інформаційний обмін між двома країнами", - підкреслив пан Шевченко, відзначивши, що в даному випадку під паритетним інформаційним обміном розуміється розміщення програм ДТРК "Крим" в ефірі на території Росії в обмін на розміщення програм "Маяка" на території Криму. Заступник глави Нацради Ігор Курус нагадав, що протягом багатьох років радіокомпанія "Маяк" транслювалася в Криму 24 години на добу "без будь-яких законних підстав", а з кінця листопада 2006-го року трансляція була припинена взагалі. Про це повідомляє "Інтерфакс" (Джерело: Портал "Украина.Ru").
  • 14.02.2007 Сьогодні, 14-го лютого, львівська радіостанція "РадіоМан 91.1 FМ" (91.1МГц та Інтернет-мовлення) запропонувала своїм слухачам серед 14 "найгірших" пісень про кохання вибрати найбільш "набридливу". Згідно попереднього опитування, що провів відділ досліджень "РадіоМан", до голосування були представлені: 1. Whitney Houston "I Will Always Love You"; 2. Celine Dion "My Heart Will Go On"; 3. Chris De Burgh "The Lady In Red"; 4. Enrique Iglesias "Hero"; 5. Lionel Richie "Say You, Say Me"; 6. Modern Talking "You're My Heart You're My Soul"; 7. Roxette "Listen To Your Heart"; 8. Tarkan "Simarik"; 9. Ten Sharp "You"; 10. Richard Marx "Right Here Waiting"; 11. Океан Ельзи "Холодно"; 12. Скрябін "Italodysko (Шкільна любов)"; 13. Whitesnake "Is This Love"; 14. Zucchero/Paul Young "Senza Una Donna"; За підсумками SMS-голосування найбільшу кількість голосів набрала пісня Modern Talking "You're My Heart You're My Soul". Від сьогодні ця композиція покинула ефір "РадіоМан" назавжди! Поряд з хіт-парадом "найзаїждженіших" пісень про кохання впродовж усього дня "РадіоМан" запрезентував "парад" найбанальніших зізнань у коханні, зізнань, що викликають розчарування, зізнань, позбавлених романтики та будь-яких почуттів. "…це мало б допомогти усім закоханим принаймні знати як не слід освідчуватися у коханні, якщо вони звичайно хочуть бути ориґінальними", прокоментував ефірне дійство директор "РадіоМан" Роман Заяць, "А щодо нетипового підходу до дня закоханих, то ми просто показали, що у кохання не повинно бути свята, немає рецепту на успіх у коханні, немає… формули кохання. Воно або є, або ж.. Ти святкуєш день Валентина". Довідка: "РадіоМан 91.1 FМ" - львівська реґіональна радіостанція. Згідно даних міжнародної компанії "Multimedia Research Group" входить в трійку лідерів FM-станцій реґіону й належить до так званої групи радіостанцій першого вибору. Формат: "Hot AC". Аудиторія слухачів: люди у віці 25-39 років, сучасні, незалежні, ведуть динамічний спосіб життя, надають перевагу якісним і виваженим речам (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.02.2007 П'ятнадцять з двадцяти провідних радіокомпаній України справилися з умовами меморандуму щодо українського мовлення в ефірі. 100% реклами в їхньому ефірі вже звучать українською мовою. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення підвела підсумки меморандуму про співпрацю між радіокомпаніями і Нацрадою, спрямованого на розбудову національного інформаційного простору. Про сьогодні це повідомив голова Нацради Віталій Шевченко на брифінґу в Києві. "Ми констатуємо що ситуація покращилася, хоча і не такою мірою, як би нам хотілося". За словами пана Шевченка, 13 компаній із 20 учасників меморандуму здійснюють свою діяльність в рамках вимог щодо 75% україномовних програм в ефірі. Водначас 10 з 20 підписантів меморандуму за рік збільшили обсяг україномовного музичного продукту в ефірі з 10% до 25% і більше. Віталій Шевченко також підкреслив позитивні тенденції щодо мови реклами в радіоефірі. "Сьогодні можна говорити, що реклама, яка відповідно до закону має бути українською, фактично 100-відсотково і є українською, - сказав він. - Загальний стан використання української мови в рекламі 15 з 20 провідних радіокомпаній становить 100%". Меморандум про співпрацю та принципи взаємодії між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та радіокомпаніями України був підписаний у 21-го липня 2006-го року у Києві радокомпаніями "ОНІКС", ТОВ ТРК "Киевские ведомости" - Телерадіоефір, ЗАТ "Студія Європа плюс Україна", ТОВ ТРК "Золоті ворота", ДП ТРО "Довіра", ТОВ ТРК "Пілот -Україна", ООО "Мюзік радіо", ТРК "Лідер", "Русское радіо" - Україна", "Ренесанс", ЗАТ "Наше радіо", "Шарманка", УКТР "Ютар", ТОВ ТРК "Медіа Маркет", ТОВ ТРК "Ностальгія", РК "Супер-Нова", "Гала радіо", ТОВ ТРК "Дивосвіт", "ЕНЕРДЖИ", "Радіо" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 14.02.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сьогоднішнім рішенням дозволила ДТРК "Крим" використовувати у своєму мовленні програми радіостанції "Маяк" (Російська Федерація). Про це повідомив сьогодні голова Національної Ради Віталій Шевченко під час традиційного щотижневого брифінґу. За словами Віталія Шевченка, рішення було прийняте на підставі відповідного прохання ТРК "Крим" і пов'язане з розв'язанням "дуже давньої проблеми щодо трансляції у Криму програм" "Маяка", які "нелегально тривалий час транслювалися в Україні, завдяки тому, що їм надавали технічну можливість для цього наші зв'язківці, надаючи їм в оренду передавальні системи". Нацрада запропонувала кримчанам шлях, як можна легалізувати цю ситуацію та ввести її в законодавче поле. Рішення Нацради, згідно з яким ДТРК "Крим" дозволяється транслювати програми "Маяка" у два часові відрізки (тривалістю близько години кожний) на проводовому радіо (третя програма Українського радіо - УР-3), прийняте на певних умовах. Як повідомив Віталій Шевченко, компанія "Крим" звернулася до Нацради з тим, що хоче використовувати програми радіо "Маяк" (Російська Федерація) в порядку інформаційного міждержавного обміну, хоча ще досі не повідомила, "як цей обмін пропонується здійснювати". Тому Нацрада вирішила частково задовольнити прохання про трансляцію програм "Маяк" у проводових мережах Криму - до 1-го січня 2008-го року. Цей термін може бути продовжений, зокрема "якщо йтиметься про справді паритетний інформаційний обмін між двома країнами", себто - про розповсюдження програм державної телерадіомовної компанії "Крим" на території Російської Федерації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.02.2007 Сьогодні на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у присутності керівників українських радіокомпаній було підбито підсумки Меморандуму про співпрацю між радіомовниками і Національною Радою, "спрямовану на розбудову національного інформаційного простору". Про це повідомив під час традиційного щотижневого брифінґу голова Нацради Віталій Шевченко і констатував, "що ситуація поліпшилася, хоч і не такою мірою, як нам би цього хотілося". До проведення перевірок "проблемних" компаній і розгляду питань про застосування санкцій до них ці компанії члени Нацради вирішили не називати. У свою чергу, говорячи про позитивні, на погляд регуляторного органу, зрушення, Віталій Шевченко повідомив наступне. Щодо ведення програм державною мовою, то, якщо восени члени Нацради констатували, що 11 з 20 учасників Меморандуму "ідуть абсолютно в ритмі відповідно до умов закону", то зараз 11 компаній забезпечують відсоток значно більший, ніж це вимагається законом (90-100%), а загалом 13 компаній "вповні виконують норми закону щодо мови в програмі передач". Реклама, яка відповідно до закону має бути українською, "фактично вся і є українською стовідсотково, за винятком однієї компанії, у якої випадково пройшов ролик, й її показник становить 99,8 %". Щодо загального стану використання української мови в ефірі радіокомпаній, 15 з 20 "повністю вписується у вимоги законодавства". Був ще один показник, на який Віталій Шевченко звернув особливу увагу. Йдеться про відсоток національного музичного продукту. "Ще рік тому ми говорили про те, що ці показники - національний музичний продукт в ефірі радіокомпаній - у нас коливалися десь у межах 10 відсотків, сьогодні ми говоримо про те, що 10 з 20 компаній демонструють показник 25 і більше відсотків", - повідомив голова Національної ради і додав, що, скажімо, "Довіра" за результатами моніторинґу Національної Ради має 59,5 % національного музичного продукту, "Наше радіо" - 49 %, "Золоті ворота" - 36,5 %, "Онікс" - 33%, "Ютар" - 32%, "Мюзик радіо" - 29%. У зв'язку з опублікованими в Інтернет-виданні "Телекритика" претензіями до Нацради з приводу її вимог до ТРО щодо надання інформації про кількість українських пісень в ефірі, Віталій Шевченко ще раз підкреслив, що "йшлося лише про звернення Національної ради до компаній з тим, щоб вони допомогли нам разом з'ясувати, який же національний продукт ідентифікується ними як такий", і повідомив, що на сьогоднішньому засіданні мовниками було висловлено побажання скласти разом з Національною радою реєстр національного музичного продукту. Новий член Національної Ради Тетяна Мокріді розцінила це, як "великий крок" до того, щоб "кожний керівник радіокомпанії розумів стандарти, за якими будуть оцінювати ту чи іншу радіокомпанію" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.02.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги "Фірмі "Лонт", м.Ужгород Закарпатської обл.; ТОВ "СМНЦ № 3 "Побутрадіотехніка", м.Донецьк. 2. Про видачу ліцензії на мовлення Рівненській обласній державній телерадіоорганізації, м. Рівне; ТОВ "ТРК "Екран", м.Коростень Житомирської обл.; Державній телерадіомовній компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим; Студії сільського радіомовлення "Голос Богданівки", с.Богданівка Знам'янського р-ну Кіровоградської обл.; ТОВ "ТРК "52 канал", м.Одеса; ПП "ТРК "Рені-КТБ", м.Рені Одеської обл.. 3. Про переоформлення ліцензії Державної телерадіомовної компанії "Крим", м.Сімферополь, АР Крим; ПП "ТРК "Рені-КТБ", м.Рені Одеської обл.; ТОВ "ТРК "Реал ТБ", м.Новодністровськ Чернівецької обл.; ТОВ "ТРК "Реал ТБ", м.Новодністровськ Чернівецької обл.; ПП ТРК "Омега-ТВ", м.Севастополь; Акціонерного товариства закритого типу Телерадіоорганізація "Раді.О", м.Одеса; ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса; УК "ТБ і РМ "ЮТАР", м.Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія "S-ТЕТ", м.Харків; ТОВ телерадіокомпанії "Закат", с.Новоселівка Саратського р-ну Одеської обл.; ТОВ ТРК "Спектр-плюс", м.Запоріжжя; ТОВ "Агротехсервіс", м.Дружківка Донецької обл.; Шахтарської студії телебачення, м.Шахтарськ Донецької обл.; СКП "Київтелесервіс", м.Київ; ПБФ "Дельта", м.Ізмаїл Одеської обл.; ТОВ "КТЦ м. Чернігова", м.Чернігів; ТОВ "Моноліт", с.Криничне Болградського р-ну Одеської обл.; ТОВ "Моноліт", с.Криничне Болградського р-ну Одеської обл. 4. Про продовження терміну дії ліцензії Харківської держтелерадіокомпанії, м.Харків. За результатами перевірок і виявлені порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства оголошено попередження Дочірньому підприємству виробничо-комерційного приватного підприємства фірми "Форос" Телекомпанії "Діагональ-ТV", м.Здолбунів Рівненської обл.; Телерадіокомпанії "Девком" у формі ТОВ, м.Севастополь; Зарічненському районному радіо, смт Зарічне Рівненської обл.; ТОВ "ТРК Клас", м.Чернігів. На засіданні Національна рада затвердила План проведення перевірок телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги України на перше півріччя 2007 року та ухвалила рішення за результатами виконання другого етапу Меморандуму про співпрацю та принципи взаємодії між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та радіокомпаніями України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.02.2007 14-го лютого 2007 року, у День святого Валентина - перша телевізійна газета країни "Говорить і показує Україна" почувається як юна дівчина, котра приходить на побачення до свого читача. Не зважаючи на те, що цього дня вона відзначає 50 років від дня виходу першого номера. Рівно півстоліття тому побачив світ часопис під назвою "Говорить Київ". Згодом він змінив назву на нинішню. Газета переживала часи розквіту, коли її тираж сягав мільйонів примірників, і часи занепаду. Вона належить до тих не багатьох періодичних видань часів СРСР, яким вдалося вистояти у новітні часи. Першим редактором газети була Євгенія Лебединська. Далі "Говорить і показує Україна" очолювали Владлен Новожилов, Іван Лисенко, Микола Гоменюк, Валентин Войтенко. Нині головним редактором газети є молодий і амбітний редактор Анатолій Марченко, який має на меті відродити колишню славу "Говорить і показує Україна" та вивести її у лідери телевізійної преси країни (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.02.2007 У четвер, 15-го лютого, столична Інтернет-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) презентує блок програм суспільно-інформаційного мовлення. Серед перших програм, які запускає радіо у цьому форматі, - щоденна інформаційна програма "Хроніка дня", ток-шоу "Політична реформа: що відбувається?" та перший в Україні тижневий огляд блоґів (інтернет-журналів) - "Блоґерський тиждень". Програми "Молодого радіо" поєднуватимуть переваги як традиційного радіо, так і інтернету, і в цьому є унікальними для України. Учасники презентації: 1. Станіслав Шумлянський, директор Хвилі української музики "Молоде радіо"; 2. Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики; 3. Дмитро Губенко, оглядач газети "Без цензури", автор та ведучий програми; 4. Павло Булгак, політолог, автор та ведучий програми "Політична реформа: що відбувається?"; 5. Максон Пуговський, заступник головного редактора журналу InternetUA, Blogobig.com. Передбачається обговорення сучасного стану громадських медіа-проектів в Україні, стану та перспектив розвитку "нових медіа" (блоґи, інтернет-радіо, подкастінґ) та використання новітніх технологій у традиційних ЗМІ. До участі у заході запрошено журналістів, медіа-експертів, представників громадських організацій та інтернет-видань. Презентація проектів Хвиля української музики "Молоде радіо" відбувається за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні та Фонду громадянських свобод. Партнери проектів "Молодого радіо": Могилянська школа журналістики, Інститут Медіаправа, Центр перспективних інформаційних технологій. Презентація відбудеться за адресою: м.Київ, вул.Волоська 8/5 (4-й корпус НаУКМА), к.409. Початок о 17.00. Додаткова інформація: , , (044)-463-58-65 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.02.2007 Православні України побоюються прозелітизму з боку католиків і призивають владу виділити їм ефір для мовлення. "Вимагаємо, аби канонічна Православна церква, що протягом багатьох століть формувала духовність, моральність, весь цивілізаційний вигляд нашого народу, також відповідно до її авторитету і чисельності була гідно представлена на українських державних теле- і радіоканалах", - говориться в зверненні братства Олександра Невського до влади країни, текст якого надійшов вчора в "Інтерфакс". Звернення представників православної громадськості України було підготовлене у відповідь на укладення президентом Національної радіокомпанії України Віктором Набруском і гендиректором "Радіо Ватикану" Федеріко Ломбарді договору про співробітництво. У православному братстві відзначають, що "у той час, як в Української православної церкви на національному радіо, по суті, немає жодної передачі", у католиків щотижня буде вже сім радіопередач на державному радіо. Як заявляють автори документа, католики східного і західного обрядів, які й раніше домінували, за їхніми словами, на українському державному радіо, одержали "нові можливості для активізації своєї прозелитичної діяльності, що буде безперешкодно здійснюватися за допомогою відповідних радіопередач по всій території України практично в кожній оселі" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 14.02.2007 Сьогодні своє 10-тиріччя святкує розділ "Новини радіо". Тобто, той самий розділ порталу, який ви наразі переглядаєте. "Як це один розділ може мати окрему дату народження від усього порталу?" - спитаєте ви. Справа в тому, що проект "Новини радіо" спочатку виник не як онлайновий, а як друкований. І саме 14-го лютого 1997-го року рубрика "Новини радіо" вперше побачила світ на шпальтах столичного Кіномузичного тижневика "П'ятниця", і сталося це завдяки підтримці редактора цього видання Валерія Новосвітнього. У ті часи рубрика висвітлювала, головним чином, життя столичних "FM-ок", керівництво яких вважало за честь "засвітити" в рубриці свої нові проекти, проанонсувати нові програми тощо. Рубрика "прожила" до вересня 1998-го року, коли "П'ятниця" припинила свій вихід. Згодом, з жовтня того ж року і до кінця березня 1999-го року, новини радіо друкувалися в рубриці "Слухайте" на полосі "Уїк-енд" газети Київради "Хрещатик". А з 24-го березня 1999-го року розділ "Новини радіо" став складовою частиною новоствореного мега-порталу "Світ радіо". Але й після цього "Новини радіо" час від часу поверталися на папір. Зокрема, окремі повідомлення цієї рубрики свого часу друкувалися на шпальтах журналу "Телерадіокур'єр". Отже, "Новини радіо" святкують круглу дату - сьогодні їм 10 років!
  • 13.02.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться черговий брифінґ за участю членів Національної ради України з телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу, переоформлення ліцензій Національної ради тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.02.2007 14-го лютого на хвилях львівського "РадіоМан" (91.1МГц та Інтернет-мовлення) кожен зможе почути 14 найгірших пісень про кохання і за кожну з них проголосувати. Та композиція, яка набере найбільшу кількість Ваших голосів, зникне з ефіру "РадіоМан" назавжди! Опитування слухачів відділом досліджень "РадіоМан" визначило наступний перелік пісень про кохання, які претендують на "прощавай": 1. Whitney Houston "I Will Always Love You"; 2. Celine Dion "My Heart Will Go On"; 3. Chris De Burgh "The Lady In Red"; 4. Enrique Iglesias "Hero"; 5. Lionel Richie "Say You, Say Me"; 6. Modern Talking "You're My Heart You're My Soul"; 7. Roxette "Listen To Your Heart"; 8. Tarkan "Simarik"; 9. Ten Sharp "You"; 10. Richard Marx "Right Here Waiting"; 11. Океан Ельзи "Холодно"; 12. Скрябін "Italodysko (Шкільна любов)"; 13. Whitesnake "Is This Love"; 14. Zucchero/Paul Young "Senza Una Donna". Тепер слово за Вами! Голосуйте за пісню, яка Вам набридла. Для цього надсилайте SMS-повідомлення (повна вартість його - 3 грн.) на номер 10676 з текстом 911 і назвою пісні, за яку голосуєте. Як завжди, серед учасників SMS-голосування відбудеться розіграш справжньої (перевіреної Вами) Музики Твого Бажання. До роздачі чекають понад 100 унікальних CD. Окрім хіт-параду найгірших пісень про кохання, впродовж всього дня на РадіоМан Ви почуєте "парад" найбанальніших зізнань у коханні, зізнань, що відштовхують, викликають розчарування, зізнань, позбавлених романтики та будь-яких почуттів. "РадіоМан" дивиться на це по-іншому! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.02.2007 Взяти участь у своєрідному реаліті-шоу пропонує "Радіо Тернопіль" (106.1МГц) тернополянам та гостям міста на День Валентина. Зміст акції полягає у тому, щоб разом зі своєю другою половинкою пройти визначеним маршрутом під назвою "Дорогою сердець" і виграти головний приз. Про це повідомив 13 лютого власкор ЗІКу. У "Дорогу сердець" можуть вирушати ті, хто полюбляє ризик та екстрім, непогано знає Тернопіль, вміє швидко орієнтуватися в ситуації, логічно мислити і давати відповіді на різноманітні запитання. Головний приз наразі є таємницею, але, за словами головного редактора "Радіо Тернопіль" Тетяни Тарасенко, він буде цікавим (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 13.02.2007 Нарешті визначено переможця акції "Поцілунки з зірками", яку проводить столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). У напруженій та запеклій боротьбі серед зірок переміг Віталій Козловський. Як і було обіцяно слухачі також беруть активну участь в акції. Серед усіх хто голосував за переможця акції, в даному випадку це Віталій Козловський, буде розіграна можливість подарувати свій поцілунок. 13-го лютого в ранковому шоу "Давай вставай" було оголошено переможницю серед слухачів. Нею виявилася Катерина з міста Києва. Сама церемонія поцілунку відбудеться 16-го лютого на вечірці, приуроченій до Дня Святого Валентина. Також десять найактивніших учасників отримають цінні призи. Отже, акція "Поцілунки з зірками", приурочена до Дня Святого Валентина, закінчилася, але поцілунки залишаються у Вашому житті. Цілуйтеся і кохайтеся. Приємного Дня Святого Валентина. "GALA Радіо" любить Вас і підготує ще не один приємний сюрприз (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.02.2007 Як повідомлялося раніше, згідно з Указом Президента України новим членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення призначено Мокріді Тетяну Олександрівну. Вчора її було представлено апарату Національної ради. Офіційний Web-сайт Нацради з ТРМ подає стислу біографію Тетяни Мокріді. Народилася 8 травня 1971 року в місті Вінниці. 1994 року закінчила філологічний факультет Білоруського державного університету імені Леніна в Мінську, отримала кваліфікацію філолога, викладача російської мови і літератури. Одразу після закінчення вузу почала роботу в журналістиці. З 1996 року працювала тележурналістом на комерційному телебаченні "Селбанго" міста Вінниці. З 1997 по 2000 рік працювала у системі Вінницької обласної державної телерадіокомпанії старшим редактором телебачення та головним редактором радіомовлення. У 2000 році - керівник служби інформації фірми "Іштар", у 2001 році - завідувач відділу публіцистичних програм телерадіокомпанії "Київ". З 2001 по 2002 рік - кореспондент телерадіокомпанії "Експрес-Інформ". З 2002 по 2004 рік - керівник прес-служби Блоку "Наша Україна", з 2002 по 2005 рік - консультант департаменту ЗМІ Інституту ПІАр та ПІЕй. 2004 року, під час президентської кампанії, очолила прес-службу кандидата в Президенти України Віктора Ющенка. Після завершення президентських виборів, у 2005 році працювала прес-секретарем віце-прем'єр-міністра України Романа Безсмертного. У 2006 році - керівник Інформаційного департаменту Блоку "Наша Україна", директор департаменту зв'язків із громадськістю та ЗМІ підприємства "Громадський центр інституційного розвитку". 7 лютого 2007 року Указом Президента України № 97/2007 Мокріді Тетяну Олександрівну призначено членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.02.2007 Сьогодні офіційний Web-сайт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення поширив Коментар прес-служби Національної ради у зв'язку із запитами телерадіоорганізацій щодо надання ними даних про наявність у ефірі національного продукту. Подаємо його текст: "Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" чітко визначає норми для телерадіоорганізацій України стосовно частки національного аудіовізуального продукту. Стаття 9 "Захист інтересів держави та національного телерадіовиробництва" (п. 1), зокрема, містить таку вимогу: "У загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців". З метою виконання цієї норми Національна рада звернулася з проханням до керівників телерадіоорганізацій з проханням про надання інформації щодо кількісної присутності в ефірі їхніх ТРО національного аудіовізуального продукту. Це прохання викликане тим, що лише самі телерадіоорганізації можуть точно ідентифікувати свій інформаційний продукт як такий, що відповідає вимогам Закону, а на підставі наданої інформації Національна рада матиме підстави для висновків про дотримання ними правових норм. Певна річ, надання такої інформації не є обов'язковим, але дозволить спростити процедури моніторингів та перевірок. Чимало телерадіоорганізацій підтримують цей підхід Національної ради, спрямований на врахування здобутків українських телерадіомовників у розбудові національного інформаційного простору" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.02.2007 Звертаємо вашу увагу на появу в ефірі столичного "Радіо Континент" (94.2МГц та Інтернет-мовлення) інформаційних випусків від Української служби BBC. Слухайте їх по буднях на початку кожної години з 15.00 до 19.00 (Власна інформація).
  • 12.02.2007 Як ми вже повідомляли, сьогодні, 12-го лютого, члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення шляхом таємного голосування обрали Ігоря Куруса першим заступником, а Юрія Плаксюка - заступником глави Нацради з ТРМ. Раніше посаду першого заступника обіймав Юрій Сторожук, якого 7-го лютого було достроково звільнено Президентом України "у зв'язку з поданою ним заявою про відставку". Ігорю Курусу 37 років. З 1992 р. по 1993 р. працював менеджером по зв'язках з телерадіоорганізаціями Дирекції Всеукраїнського фестивалю "Червона рута". У 1995-1996 р. - редактор відділу редакції газети "Теленеделя", старший редактор Всесвітньої служби радіомовлення України в Національній радіокомпанії. З березня 1996 р. працює в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. З 2001 р. обіймав посаду начальника організаційного відділу Нацради. 3 квітня 2005 р. Указом Президента призначений членом Нацради, 13 квітня - обраний заступником голови Нацради. Нагадаємо, що перший заступник глави Нацради з ТРМ, як правило, курирує питання видачі ліцензій телерадіокомпаніям. Юрію Плаксюку 54 роки. У 1995-1997 р. - виконавчий секретар Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. З 1997 р. по 2000 р. - генеральний директор ICTV. У 2000 р. Указом Президента призначений членом Нацради з ТРМ. Звільнений у 2003 році у зв'язку з ротацією. З листопада 2003 року працював в апараті Верховної Ради, спочатку заступником керівника Інформаційного управління, потім - радником Глави Верховної Ради Володимира Литвина. У 2005 р. Верховна Рада призначила на Плаксюка членом Нацради з ТРМ (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 12.02.2007 Хочеш, аби цей День Св. Валентина твоя половинка запам'ятала назавжди? Національна мережа "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) в цьому вам допоможе! Приготуй ориґінальне привітання, а ді-джеї "ХІТ FM Україна" заміксують твоє кохання, пристрасть та музику! Зателефонуй на автовідповідач "ХІТ FM Україна" за номером (044)-496-46-45 та розкажи, на що ти здатен заради кохання! Найориґінальніші "Радіо-Валентинки" пролунають 14-го лютого в ефірі "ХІТ FM Україна"! "Радіо-Валентинка" від "ХІТ FM Україна"! До тебе цього не робив ще ніхто! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.02.2007 Столичне "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) пропонує своїм слухачам вигравати чудові призи та доводити свою ерудованість, освіченість та дотепність у вікторині "1 з 4". Чотири варіанти відповіді на одне запитання, і лише 1 варіант - правильний. Слухайте запитання ведучих о 9.20 з понеділка по п'ятницю. Якщо Ви знаєте відповідь, надсилайте свої SMS-повідомлення на номер10545. Як це зробити, щоб виграти чудовий приз? Дуже просто: у розділі SMS наберіть латинськими Kyiv (Kiyiv, Kiev), далі зробіть пробіл, потім наберіть текст вашого повідомлення (тобто варіанти відповіді на питання - 1, 2, 3 чи 4) та надсилайте на номер10545. Вартість одного SMS-повідомлення - 3 грн. Послуга доступна для абонентів Київстар, Ace&Base, Djuice, UMC, Sim-Sim, Jeans, Мобі, ВеллКом. Перший, хто вгадає правильну відповідь, отримає головний приз, другий та третій слухачі отримають заохочувальні. Підсумки вікторини підбиваються о 9.55 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.02.2007 14-го лютого, у День всіх закоханих, Перше автомобільне радіо "Авторадіо-Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, а також на хвилях кіровоградського радіо "TTV" (102.6МГц), севастопольського "Радіо 102.8FM" (102.8МГц), та керченського радіо "Бриз" (107.6МГц)) пропонує всім водіям освідчуватись у коханні… своїм автівкам! Ви любите свою автомашину? Телефонуйте вже зараз на голосовий портал "Авторадіо-Україна" та розповідайте про те, як сильно ви любите своє авто. А 14-го лютого всі ці освідчення пролунають в ефірі "Авторадіо-Україна". Найкращі з них будуть нагороджені призами - чудовою автокосметикою від спонсора акції (Власна інформація).
  • 12.02.2007 Сьогодні, 12 лютого, на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення згідно чинного законодавства та відповідно до Указів Президента України про звільнення Юрія Сторожука з посади члена Національної ради та призначення Тетяни Мокріді членом Національної ради, - шляхом таємного голосування обрано першого заступника та заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Першим заступником обрано Ігоря Куруса, який до цього працював на посаді заступника голови Національної ради, заступником голови став член Національної ради Юрій Плаксюк (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.02.2007 Експерти в медійній сфері, серед яких фахівці Ради Європи, члени Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України та представники комітету зі свободи слова радять Верховній раді ухвалити зміни до Закону України "Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Зокрема, пропонується вилучити положення щодо можливості висловлення недовіри Національній раді, що має наслідком відставку її складу та змінити порядок призначення членів Національної ради з тим, щоб обмежити політичний вплив на призначених осіб. Як відомо, минулого тижня Президент України звільнив з посади члена Нацради Юрія Сторожука і призначив замість нього керівника інфорамційного управління Нашої України Тетяну Мокріді. Для більшості оглядачів це виявилося цілковитою несподіванкою (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 12.02.2007 Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення припинила видачу ліцензій телекомпаніям на аналогове мовлення. Набуло чинності рішення Кабінету Міністрів України щодо плану використання радіочастотного ресурсу (постанова від 09.06.2006 № 815), згідно якого впровадження аналогових аудіовізуальних ЗМІ припиняється з 1-го січня 2007 р. Про це в інтерв'ю інтернет-виданню "МедіаБізнес" повідомив голова Національної Ради Віталій Шевченко. "Ми керуємося рішенням Кабміну", - сказав він. За словами Віталія Шевченка, з 1 січня Нацрада не ліцензувала жодної телерадіокомпанії, яка працює в аналоговому режимі. "Нацрада буде тільки продовжувати ліцензії на аналогове мовлення, термін яких буде вичерпуватись", - повідомив він. Воднача пан Шевченко зазначив, що новим мовникам ліцензії видаватись не будуть, окрім випадків, коли буде вивільнятись аналоговий ресурс: "Ми в праві видавати ліцензії на аналогове мовлення у випадках відмови якихось місцевих компаній від певних годин, або якщо на якомусь каналі не було проліцензовано всі 24 години" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 11.02.2007 Столична сателітарна мережева станція "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та приватний fashion-club "Zerkalo" раді запропонувати Вам свою версію головного символу Дня Закоханих! Людина-міжнародна загадка, легенда, міф, любовне полум'я, сексуальний магніт! Людина, у якої завжди напоготові - "Mojo"! Остін Пауерс! Він буде на вечірці 14-го лютого у День Святого Валентина в клубі "Zerkalo" (Маяковського, 47). Все почнеться о 21.00. "Остін Пауерс Love Party" - це багато задоволень, позитивна енергія від балету Darts, музика від "Love Radio" і любовний символ усіх часів, народів та закоханих! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2007 День Валентина все ближче і ближче, а провести його наодинці - це не найкраще з твоїх потаємних бажань. Столична сателітарна мережева станція "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) пропонує провести щасливий День Валентина у компанії того, про кого ти міг тільки мріяти! Надішліть саме зараз SMS-повідомлення на номер 10633, напочатку повідомлення обов'язково вкажіть код 9520 (або 9519), своє ім'я та особливе освідчення у коханні саме тій особі, з якою ви хочете провести День Всіх Закоханих. Можливо, об'єкт вашої мрії це - хтось із ваших улюблених українських виконавців або хтось із ведучих "Love Radio". Головний приз - романтична вечеря в одному з наймодніших ресторанів столиці! Про перебіг подій SMS-голосування слухайте щодня на хвилях "Love Radio" о 18.20. Фінал акції "Happy Valentines Day", безперечно, 14-го лютого - рівно о 15.20. І хто знає, може саме Ти підеш до ресторану разом із зіркою твоєї мрії? В будь-якому разі, на "Love Radio" впевнені, що цей День Закоханих буде особливим! Адже це - професійне свято "Love Radio"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.02.2007 Увага! Північно-донбаська радіогрупа медіа-холдинґу "Золотий Грамофон", що представляє у Краматорську інтереси кількох мережевих радіостанцій, повідомляє про зміну своїх електронних координат. З понеділка, 12-го лютого, радіогрупа користуватиместься лише наступними електронними скриньками: (дирекція), (відділ реклами) та (для музичних замовлень) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2007 В ефірі столичної онлайн-радіостанції "Eto Radio Dance" (24k., 32k., 64k., 128k.) черговий новий проект. Відтепер щосуботи о 20.00 DJ RU$$ представлятиме для вас свій проект "My Trance Day" - це віддзеркалення сучасних музичних тенденцій, нових напрямків та стилів, це компіляції, які, поза всіляким сумнівом, сподобаються всім шанувальникам якісної музики (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.02.2007 Вчора о 18.00 за київським часом столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) відновила мовлення. Працюють обидва канали - 32k. та 128k. Канал на 32 к відтепер працює у стереорежимі у покращеній якості. "Молоде радіо" дякує всім, хто терпляче дочекався відновлення ефіру (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.02.2007 14 лютого - свято всіма улюблене і приємне. Вислови свої почуття бажаній і дорогій людині на офіційному Web-сайті івано-франківського радіо "Вежа" (107.0МГц), залишивши свою "валентинку". Ведучі радіостанції зачитають ії у святковому ефірі на День Валентина. Залишати їх можна тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2007 Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення прийняла рішення про встановлення 25-відсоткового розміру штрафних санкцій від суми ліцензійного збору за порушення умов ліцензій на мовлення. Про це повідомляє Інтернет-видання "МедіаБізнес" з посиланням на голову Нацради Віталія Шевченка. За словами пана Шевченка, рішення Нацради №133, яким запроваджуються штрафні санкції, було прийнято 7 лютого і після технічно доопрацювання буде подано на розгляд Кабінету міністрів. "Нацрада прийняла документ в новій редакції, оскільки перший нам повернули із зауваженнями. Ми їх доопрацювали і в новому варіанті штраф зводиться до розміру 25% від суми ліцензійного збору", - повідомив голова Нацради. За інформацією "МедіаБізнесу", рішенням від 7-го лютого Нацрада внесла зміни до рішення №855 від 1 листопада 2006 р., яке встановлювало розмір штрафу за порушення ліцензійних умов у розмірі "до 25%". За словами пана Шевченка, Кабмін повернув попередній документ на доопрацювання через формулювання розміру штрафних санкцій. "Виникло безліч проблем і питань, відносно того як визначається це "до"", - пояснив він. "Однозначно в нас будуть штрафи. Ми пробували штрафувати порушників, але до цього часу не існувало механізму, щоб наше рішення безумовно виконувалось. Компанії, які не сприймали цей вид санкцій, мали великі можливості оскаржувати штрафи або їх уникати, тому зараз ми намагаємося це урегулювати нормативно", - зауважив Віталій Шевченко (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 9.02.2007 "Ранкове КаФе-шоу", що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Гарне радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Луганськ-91.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, Черкаси-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.), представляє акцію "Крісло для принцеси", приурочену до 14-го лютого, Дня всіх закоханих. Якщо крісло, фото якого розміщене на офіційному Web-сайті Гарного радіо "Шансон", не виграєш ти, радіостанція віддасть його іншому! Отже, для того, аби принести це супер-крісло додому, до своєї коханої, тобі слід: 1. Надіслати на станцію SMS-повідомлення із поясненнями, чому саме твоя кохана гідна такого великого і шикарного подарунка. 2. Виграти конкурс відбіркового дня та потрапити до фіналу. 3. 14-го лютого виграти фінал. Все просто, правда? Щодня по буднях, з 7.00 до 11.00, в ефірі "Ранкового КаФе-шоу" на Гарному радіо "Шансон" - акція "Крісло для принцеси"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2007 Столичне "Радіо Київ" (98.0МГц) відродило власний Web-сайт та online-трансляцію програм. Web-сайт станції, як і раніше доступний за двома URL-адресами - http://radio.kyiv.fm та http://radio.kiev.fm. Змінився лише дизайн та контент ресурсу. Відтепер тут, зокрема, можна завантажувати архівні звукові матеріали, що виходили в ефір "Радіо Київ". А от online-трансляція прямого ефіру станції відтепер ведеться за лінком http://194.242.116.213:8000/listen.pls. Технічні характеристики цієї трансляції - 32kbps, 22kHz, mono (Джерело: Власна інформація).
  • 9.02.2007 Кримське проводове мовлення стрімко втрачає своїх радіослухачів. У Керчі його аудиторія з 1-го грудня скоротилася на 600 абонентів, що прирівнюється до півтори тисяч слухачів. Фахівці пов'язують втрату аудиторії з відключенням трансляції російського радіо "Маяк". Як розповів "Крим.ру" начальник радіовузла Керченського ЦЕЗ № 4 Олександр Попов, "Маяк" цілком задовольняв цільову аудиторію провідного радіо. "Програмне наповнення проводового мовлення розраховане на солідну вікову аудиторію. Інформаційна насиченість вдало поєднується з аналітичністю, серйозним музичним рядом, літературними читаннями - усе це залучає інтелігентну, думаючу публіку. "Маяк" у цьому відношенні ідеальний", - вважає Попов. На його думку, українські канали не можуть надати рівнозначної "Маяку" заміни вже в силу того, що аудиторія відмовляється сприймати мовний аудіоряд. "Не стануть люди у 60-70 років вивчати українську заради слухання суперечок політиків на суржику. У країнах, де російськомовні діаспори мають достатню чисельність, навпаки, намагаються зберігати їхню мовну звичку і культурний менталітет, виявляючи цим на державному рівні повагу до нових своїх співгромадян. Українські ж чиновники насильницьким впровадженням української мови в радіо-ЗМІ змушують людей протидіяти доступними їм народними методами, у тому числі і відмовленням від послуг проводового мовлення", - упевнений начальник радіовузла. Попов додав, що вирішивши не миттям так катанням українізувати трансляцію, Нацрада з телебачення і радіомовлення в буквальному значенні доб'є прововове мовлення. Безрадісні перспективи відкриваються не в одних радійників-технарів, а й у радіожурналістів. Трансляції ДТРК "Крим", куди входить і редакція керченського радіомовлення, не заповнюють повною мірою потреби своїх слухачів в російськомовному звучанні, тому що працюють під законом, що наказує до половини ефірного часу відводити для трансляцій державною мовою. Попов переконаний, що обіцянки політиків повернути в сітку українського мовлення радіостанцію "Маяк" так і залишаться порожніми розмовами. По-перше, Нацрада стане грудьми на захист "мовлення". По-друге, мовнику необхідна ліцензія і договір безпосередньо з радіостанцією "Маяк" - його нелегального становища в українському ефірі тепер точно не допустять. Не виправдується, на думку Попова, твердження, що короткохвильові станції виявляться повноцінною заміною проводовому мовленню. Їхні програми розраховані на іншу, більш просунуту аудиторію, перевага в їхній мовній сітці надається молодіжним програмам, сучасному музичному ряду, вони в більшому ступені забиті рекламними роликами. Вікова група радіослухачів, як правило, рідко цікавиться їх трансляціями. Як повідомляв "Новий Реґгіон", на початку жовтня минулого року голова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко заявив, що в Криму йде незаконна ретрансляція програм радіостанцій "Маяк" та "Голос Росії". Голова Нацради пояснив згадані факти бездіяльністю регулюючих органів, у тому числі, попередніх складів ради, а також влади автономії. У той же час прокуратура автономії направила лист до кримської дирекції "Укртелекому" з вимогою припинити трансляцію по мережі проводового радіомовлення передач "Маяка". Прокуратура вбачала у такій трансляції "завдання збитків громадянам і державі Україна" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 9.02.2007 Ранкова інформаційно-розважальна програма "Тік-Так", що в ефірі ужгородської сателітарної мережевої станції Радіо "Тиса FM" (Ужгород-103.0МГц, Міжгір'я-106.6МГц), відтепер лунає на годину більше - з 8.00 до 10.00. А об 11.00 щодня по буднях на хвилях станції відтепер лунає нова програма "Інтер-Тайм". Це - інформаційна програма мовами національних меншин, що мешкають на Закарпатті (угорською, словацькою, німецькою, румунською та польською) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.02.2007 Сьогодні, 9-го лютого, журналу "Телерадіокур'єр" виповнюється 9 років! Завдяки загальній підтримці професіоналів медіаіндустрії України - Читачів! Авторів! Рекламодавців! - "Телерадіокур'єр" вже давно служить надійним професійним компасом для фахівців понад 1000 організацій з 30 країн! "Телерадіокур'єр" - це професійна інформація, професійні майстер-класи, професійне спілкування людей, які гордяться своїм бізнесом. А завдяки цьому досягли успіху всі головні проекти компанії "Телерадіокур'єр": 1. Щорічний Київський Міжнародний Телерадіоярмарок (з 1996); 2. Щорічний Медіа Форум (осінь 2005, 2006); 3. Телевізійний фестиваль "Відкрий Україну!" (2005, 2007); 4. Фонд некомерційної телепродукції (з 1999); 5. Кінофонд телекомпанії (кінофільми суспільного надбання, з 2004); 6. Видавнича серія книг-посібників "Майстер-клас" (з 2000). 7. Конференції, семінари, інші проекти і програми... Наразі готується до друку журнал "Телерадіокур'єр" №1/52, 2007. Є що сказати? Говоріть! Новини, коментарі, пропозиції, привітання друзів і колег (...) для публікації у цьому номері надсилайте до 14 лютого. Ваша думка має значення! (Джерело: Інформацію надано ).
  • 9.02.2007 Ігор Піддубний, головний редактор харківської газети "П'ятниця", а також керівник харківських радіостанцій "L-FM" (90.0МГц) та "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц), нещодавно оприлюднив висновки експертизи щодо підпалу його автомобілю, - повідомляє газета "Вечірній Харків". Опель Піддубного було підпалено в ніч на 1-е лютого, і міська міліція зробила висновки, що йдеться саме про навмисний підпал автомобілю. Пан Піддубний, який також є депутатом міськради від Блоку Юлії Тимошенко, не вказує конкретні імена імовірних замовників. Він також відмовляється давати чіткі припущення, чи йдеться про помсту за якісь політичні дії, чи за журналістські. "Я б не розділяв професійну й політичну діяльність", - зазначив він на прес-конференції. Станом на 8-е лютого навмисників ще не затримано. Міська фракція БЮТ готує заяву з приводу переслідувань та залякування свого депутата (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 8.02.2007 Сьогодні в рамках засідання прес-клубу "Журналістська ініціатива" відбулася зустріч голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка, заступника голови Ігоря Куруса, відповідального секретаря Владислава Лясовського, керівника апарату Національної ради Сергія Крушановського з журналістами місцевих телерадіокомпаній України. Керівник прес-клубу "Журналістська ініціатива" Людмила Мех представила присутніх журналістів - представників Київської, Донецької, Черкаської, Чернігівської, Івано-Франківської, Львівської, Вінницької, Сумської областей та АР Крим. Коло питань, які порушували журналісти місцевих телекомпаній, стосувалося передусім розширення мереж місцевого мовлення, якісного наповнення ефіру місцевими й загальнонаціональними ТРО, ролі Національної ради в процесі розвитку телерадіопростору. Керівники Національної ради, своєю чергою, ознайомили журналістів з основними функціями, покладеними на Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення як регуляторного конституційного органу в сфері електронних ЗМІ держави, наголосили на особливості періоду звітності Національної ради (як відомо, звіт про свою роботу Національна рада подає щороку до 1 лютого Верховній Раді України та Президентові України), окреслили тенденції розвитку телерадіомовного простору, а також відповіли на поставлені запитання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.02.2007 Львівське Радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і компанія "Ніко-Захід" - офіційний дилер "Мітсубіші Моторс" у Львівській області допоможуть сімейним парам знову відчути радість кохання, подарувавши закоханій парі - незабутній день, наповнений романтичними пригодами та подіями! А саме, 14 лютого обрана пара на шикарному брендованому "Мітсубіші Ґрандіс" - Грандіозна універсальність!" відправиться у зимову казку - гарячі емоції на справжній ковзанці! Далі організатори акції запросять закоханих у кіно, а потім на романтичну вечерю та приємний відпочинок у ресторанчик "Амадеус"! На цьому романтика не завершиться! "Мітсубіші Ґрандіс" доставить нашу пару в один із кращих нічних клубів Львова! Погодьтесь, це буде справді незабутній день! …і ніч теж! Грандіозний Валентин! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2007 Вчора приблизно о 23.00 відновив роботу передавач 3-ї програми НРКУ ("Радіо Культура") на СХ-частоті 1242кГц, встановлений в смт.Октябрське, АР Крим (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.02.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) повідомляє своїм шанувальникам про те, що Інтернет-трансляція зникла у зв'язку з поламкою обладнання на передавальному сервері. Зараз тривають ремонтні роботи. Мовлення буде відновлено найближчим часом. "Молоде радіо" перепрошує за мовчання (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2007 Як уже повідомлялося, вчора, 7-го лютого, Президент України затвердив звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Тепер його має розглянути Верховна Рада України. У пункті 5 статті 16 Закону України "Про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення" йдеться про можливі наслідки неприйняття звіту: "За результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді. Якщо недовіру висловив і Президент України, це має наслідком відставку всього складу Національної ради". Щоби з'ясувати, чи є законні підстави припинення повноважень членів Нацради у разі незатвердження звіту парламентом, інтернет-видання "Телекритика" звернулося до медіаюристів. Катерина М'ясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації мовників, у коментарях "Телекритиці" зазначає, що відставка всього складу Нацради можлива лише у випадку, коли недовіру їй висловили і Верховна Рада, і Президент: "Якщо ж недовіру висловив тільки парламент, то ми звертаємось до статті 8 закону "Про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення", яка містить підстави для дострокового припинення повноважень члена. У переліку можливих підстав є заяви за власним бажанням, у разі припинення громадянства, поєднання посад, настання кримінальної відповідальності, неможливість виконання обов'язків за станом здоров'я, неучасть протягом 2-х місяців у засіданні Нацради, недієздатність чи смерть". Таким чином, за словами Катерини М'ясникової, висловлення недовіри Нацраді не є однією з причин припинення повноважень членів Нацради: "Верховна Рада може висловити недовіру Нацраді, але законом не передбачені якісь результати цієї дії (це якщо читати закон за його логікою). У цьому є недосконалість закону. Тому, як я розумію, схвалення Президентом звіту означає те, що законного порядку відставки бути не може". Водночас, юрист Інституту Медіа Права Ігор Розкладай прогнозує, що у разі відсутності законодавчого механізму припинення повноважень Нацради, парламентарі при бажанні можуть вдатися до кулуарних дій: "Гіпотетично Верховна Рада може спробувати замінити свою частину членів Нацради, хоча невідомо, як вони це оформлять юридично. Адже можна лише якось кулуарно на них натиснути, щоби вони подали заяви. Інших випадків немає. Закон передбачає такий механізм для того, щоби члени Нацради були незалежними" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.02.2007 7-го лютого 2007-го року відбулося перше після зимових канікул засідання парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, на якому розглядалися чотири законопроекти. Перший із них - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення неупередженого ставлення ЗМІ до свободи політичних дебатів, внесений Ганною Герман (№3002). Ольга Герасим'юк ("Наша Україна") запропонувала відхилити проект, оскільки, за її словами, при зрозумілих намірах він є недосконалим, у ньому багато понять залишилися невиписаними. Степан Курпіль (БЮТ) зазначив, що не чув позитивних відгуків про цей законопроект. "Будь-яке ЗМІ сповідує філософію плюралізму і буде висвітлювати резонансні події чи справи влади", - сказав С. Курпіль. Голова Комітету Андрій Шевченко (БЮТ) повідомив, що Головне науково-експертне управління Верховної Ради України пропонує відхилити цей документ. Члени Комітету одноголосно проголосували за його відхилення. Так само одноголосно депутати відхилили й наступні два законопроекти - про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення" (щодо відповідальності за недотримання вимог стосовно вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій), внесений Олександром Третьяковим (№2752), та про внесення змін до закону "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні ЗМІ" (щодо мови поширення інформації), автор В. Колесніченко (№2685). Микола Баграєв (БЮТ) зазначив, що зараз уже працює робоча група по вдосконаленню закону "Про телебачення і радіомовлення", тому О. Третьяков усі запропоновані пропозиції може внести на розгляд цієї групи. А стосовно законопроекту В. Колесніченка члени Комітету підтримали думку С. Курпіля, що цей документ може внести ще більший дисонанс між Сходом і Заходом України, а цього робити не можна. Ще один законопроект, який обговорювався на засіданні (про внесення змін до закону "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", внесений Є. Філіндашем та О. Бондаренко), було відхилено. Один із авторів документа Олена Бондаренко не наполягала на його підтримці, зазначивши, що Комітет із питань свободи слова повинен у першу чергу відстоювати права ЗМІ, а не "Укрпошти". "Але фальсифікацію собівартості газет треба припинити. Є факти, коли газети, подаючи "Укрпошті" дані про собівартість своїх видань, зазначають, що вона не змінювалася протягом 2-3 років. Таким чином "Укрпошта" несе мільйонні збитки", - сказала Олена Бондаренко. У цілому члени Комітету розглянули пропозиції до складу робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації з підготовки проекту Закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Список відкритий для пропозицій. Андрій Шевченко заявив, що на колегії в Держтелерадіо вніс пропозицію створити спільну робочу групу з підготовки цього закону - замість чотирьох у різних державних структурах. Проект. Пропозиції до складу робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації з підготовки проекту Закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Шевченко А.В. - голова Комітету з питань свободи слова та інформації, голова робочої групи. Баграєв М.Г. - голова підкомітету з питань електронних ЗМІ та інформаційно-комунікаційних технологій і систем. Шевченко В.Ф. - голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Лигачова Н.Л. - головний редактор Інтернет-видання "Телекритика". М'яснікова К. - директор Незалежної асоціації мовників, юрист. Іванов В.Ф. - президент Академії української преси, юрист. Шевченко Т.С. - директор Інституту Медіа Права, юрист. Замніус В.М. - директор програми ЗМІ МФ "Відродження", юрист. Горобцов В.О. - заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Гирик Ю.М. - заступник завідувача секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації. Також члени Комітету заслухали інформацію про ситуацію з розповсюдженням преси в Київському метрополітені (питання відкладено до травня 2007 року) та визначили теми засідань на наступний тиждень, серед яких - обговорення звіту Нацради з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік; внесення змін до закону про рекламу; розгляд скарги кабельних провайдерів на подвійне ліцензування (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.02.2007 Напередодні 49 церемонії вручення премії Grammy столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та Sony / BMG Music Entertainment ексклюзивно представляє офіційний збірник "Grammy Nominees". "Запис року", "Пісня року", "Найкращий дебют", "Найкращий чоловічий поп-вокал", "Найкращий поп-виконавець", "Найкращий жіночий поп-вокал", "Найкращий дует чи група" - 11 лютого разом з кожним з цих титулів на весь світ пролунає ім'я переможця. Хто вони - номінанти Grammy-2007? Ти почуєш про це в ефірі радіо "Europa Plus Україна". А крім цього зможеш виграти збірник "Grammy Nominees". Не проґав - 10-11 лютого Grammy Weekend на радіо "Europa Plus Україна"! 23 номінанти, 23 треки "Grammy Nominees", 23 історії про найталановитіших виконавців 2006-го року: Grammy Weekend розкриє всі таємниці особистого життя зірок, разповість у деталях про труднощі та радості кар'єри музикантів. У ці дни ти дізнаєшся все про номінантів Grammy-2007. Хочеш одержати диск "Grammy Nominees" у подарунок? Трек-ліст: 1. Crazy - Gnarls Barkley; 2. Be Without You - Mary J. Blige; 3. Put Your Records On - Corinne Bailey Rae; 4. Waiting On The World To Change - John Mayer; 5. Dani California - Red Hot Chili Peppers; 6. Sexyback - Justin Timberlake; 7. Not Ready To Make Nice - Dixie Chicks; 8. Jesus Take The Wheel - Carrie Underwood; 9. Hide And Seek - Imogen Heap; 10. Ain't No Other Man - Christina Aguilera; 11. Unwritten - Natasha Bedingfield; 12. You Can Close Your Eyes - Sheryl Crow; 13. Stupid Girls - Pink; 14. Black Horse And The Cherry Tree - KT Tunstall; 15. You're Beautiful - James Blunt; 16. Save Room - John Legend; 17. Jenny Wren - Paul McCartney; 18. Bad Day - Daniel Powter; 19. My Humps - The Black Eyed Peas; 20. I Will Follow You Into The Dark - Death Cab For Cutie; 21. Over My Head (Cable Car) - The Fray; 22. Is It Any Wonder - Keane; 23. Stickwitu - The Pussycat Dolls. Слухай Grammy Weekend і дзвони на радіо "Europa Plus Україна"! Тільки 10 і 11 лютого найактивнішим слухачам дістануться ексклюзивні музичні подарунки! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2007 Сімферопольське кримсько-татарське FM-радіо "Мейдан" (102.7МГц) найближчим часом можна буде послухати не тільки в звичайному форматі мовлення, але й в Інтернеті, - повідомляє "Татар-Інформ". Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці даного проекту амбасадою США в Україні. "Мейдан" - це перша і поки єдина приватна FM-радіостанція в Криму, що транслює свої програми кримсько-татарською мовою. Цими днями радіостанції виповнилося два роки. І хоча "Мейдан" поки не чують по всьому Криму через технічні причини (зокрема, через відсутність передавачів в реґіонах), радіо вже має свою аудиторію і поступово розширює це коло (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 8.02.2007 У понеділок, 29-го січня, в приміщенні Ватиканського Радіо відбулось підписання угоди про співробітництво між "Радіо Ватикан" та Національною радіокомпанією України. Угоду підписав Генеральний Директор Радіо Ватикан О. Федеріко Ломбарді, ТІ та Президент Національної радіокомпанії України Пан Віктор Набруско. Українські передачі Ватиканського Радіо будуть повторюватись на 3-му каналі загальнонаціональної радіопрограми України по вівторках та четвергах. Передачі виходитимуть в ефір о 22.05 за київським часом, починаючи від 13-го лютого, а по п'ятницях, починаючи від 6-го квітня, українська передача Ватиканського радіо, присвячена інформації про діяльність Папи, Святого Престолу та Католицької Церкви, виходитиме в ефір о 22.30 за київським часом на 1-му каналі Національної радіокомпанії України (Джерело: Сайт "Радіо Ватикан").
  • 8.02.2007 Президент України Віктор Ющенко вчора призначив Тетяну Мокріді членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Пані Мокриди раніше очолювала інформаційний департамент партії Народний союз "Наша Україна". Тетяні Мокріді 35 років. Працювала журналістом на одній з вінницьких телестудій. З листопада 1998-го року - головний редактор Вінницького обласного радіо, диктор теленовин. Була помічником народного депутата Романа Безсмертного. З березня 2005-го року - прес-секретар Народного союзу "Наша Україна". В Нацраді пані Мокріді займе місце Юрія Сторожука, якого було звільнено "у зв'язку із поданою ним заявою про відставку". Нагадаємо, що Юрій Сторожук був першим заступником глави Нацради з ТРМ. Зі своєї посади пан Сторожук звільненийі достроково, його повноваження закінчувалися у квітні 2009-го року. У тексті Указу Президента повідомляється, що Юрій Сторожук звільнений "у зв'язку з поданим їм заявою про відставку". "Нехай коментують ті, хто підписував мою заяву", - сказав Юрій Сторожук кореспонденту інтернет-видання "МедіаБізнес", відмовившись від більш докладних коментарів. Перший заступник глави Нацради, як правило, курирує питання видачі ліцензій телерадіокомпаніям. Призначається на посаду членами Нацради (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 7.02.2007 СХ-передавач на частоті 1242кГц, встановлений в смт.Октябрське, АР Крим, що транслював програму "Радіо Культура" Національної радіокомпанії України, наразі мовчить (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.02.2007 Сьогодні відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На ньому було прийнято такі рішення: 1. Про державну реєстрацію ТОВ "Телерадіокомпанія "Кримстар", м.Сімферополь; 2. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги ТОВ "Кабельна інформаційна телекомунікаційна мережа - Плюс", м.Шахтарськ, Донецької обл.; ПП "Телелюкс", смт.Усть-Чорна Тячівського р-ну Закарпатської обл.; ТОВ "Телесупутник", м.Запоріжжя; ПП "ТРК "Радивилів", м.Радивилів Рівненської обл.; ТОВ "ДВС - САТ", м.Мукачеве Закарпатської обл.; 3. Про переоформлення ліцензій на мовлення ТОВ "ТРК "Радіо-Ера"; ТРК "Степ", м.Жовті Води Дніпропетровської обл.; ПП "Коюр", смт.Ружин Житомирської обл.; ПП "Телевізійний кабельний центр", м.Котовськ Одеської обл.; ТОВ "Побутрадіотехніка - телекомпанія "Орбіта ТВ", м.Первомайський Харківської обл.; АТ Телекомпанія "Право А/ТВК", м.Харків; АТ ТРК "Фора", м.Харків; ПП "Телерадіокомпанія "Галактика", м.Полтава; ПП "Колумбус", м.Тернопіль; ТОВ Телекемпанія "Рекорд", м.Охтирка Сумської обл.; ТОВ "Фірма "Екран", м.Київ.; ТОВ "ЗФ "ТРК "Скіфія", м.Запоріжжя; 4. За результатами перевірки у зв'язку з порушеннями норм чинного законодавства та умов ліцензій оголошено попередження Дочірньому підприємству телерадіоорганізації "Тернопільські телесистеми" ТОВ "Густав", м.Тернопіль; ПП Телерадіокомпанії "Рось Телеком", м.Біла Церква Київської обл.; ТОВ Телерадіокомпанії "Крокус -1", м.Біла Церква Київської обл.; ТРК "Жиса", м.Сімферополь АР Крим. На засіданні у присутності керівників телерадіоорганізацій, які підписали Меморандум про співпрацю між Національною радою та телекомпаніями України, спрямовану на розбудову національного інформаційного простору, розглянуто результати моніторинґу другого етапу Меморандуму та прийнято рішення ще раз повернутися до обговорення цього питання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.02.2007 7 лютого на адресу голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення В.Ф. Шевченка надійшов лист Президента України В. А. Ющенка (вих. № 1-1/183), у якому повідомляється, що звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік розглянуто та схвалено (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.02.2007 Верховна Рада України схвалила в першому читанні проект Закону України "Про внесення змін до деяких Законів України (щодо заборони проведення розрахованих на масову аудиторію лікувальних сеансів або інших аналогічних заходів з використанням гіпнозу)" - повідомляє УНІАН. За відповідне рішення проголосували 392 народні депутати із 440 зареєстрованих у залі. Законопроектом пропонується встановити заборону на рекламування та проведення розрахованих на масову аудиторію лікувальних сеансів або інших аналогічних заходів з використанням гіпнозу чи будь-яких інших методів психічного або біоенергетичного впливу на свідомість людини (людей). За порушення норм, які стосуються проведення, рекламування чи трансляції (телебачення, радіомовлення) лікувальних сеансів, передбачається встановлення кримінальної відповідальності винної особи (ст.142-1 КК України). В залежності від ступеню тяжкості вини особи, за дані злочини, до неї може бути застосоване покарання від штрафу (до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до позбавленням волі на строк до п`яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.02.2007 Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який зобов'язує телерадіоорганізації та інформаційні аґенції публікувати списки своїх власників або співвласників. За таке рішення сьогодні проголосувало 411 депутатів. Законопроект передбачає зміни до законів "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про телебачення і радіомовлення", "Про інформаційні агентства" і "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Згідно з проектом закону, телерадіоорганізації мають подавати відомості про засновника (співзасновників), власника (співвласників) телерадіоорганізації та пов'язаних осіб і відомості про розподіл часток статутного фонду. Акціонерне товариство має подавати список акціонерів, які володіють пакетами акцій у розмірі понад 25 відсотків. Телерадіоорганізація також зобов'язана щороку до 31-го березня оприлюднювати звіт про результати своєї діяльності за попередній рік з обов'язковим зазначенням відомостей про джерела фінансування телерадіоорганізації, а також про зміну засновника (співзасновників) або власника (співвласників), розподілу часток її статутного фонду або зміну акціонерів, які володіють пакетами акцій у розмірі понад 25 відсотків, керівника, складу виконавчого та наглядового органів. Згідно з законопроектом, телерадіоорганізація може оприлюднювати зазначений звіт як у друкованих та електронних засобах масової інформації, так і на власному Web-сайті. Водночас законопроект передбачає заборону створення і діяльність телерадіоорганізації, у статутному фонді якої іноземні інвестиції становлять понад 35 відсотків, або якщо засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) якої є нерезидент, зареєстрований в одній із офшорних зон. Також законопроектом визначається, що Антимонопольний комітет здійснює контроль за додержанням суб'єктами діяльності друкованих ЗМІ законодавства про захист економічної конкуренції та недопущення ними недобросовісної конкуренції. Крім того, законопроектом передбачено внесення змін до закону про інформаґенції, згідно з якими вихідні дані продукції інформаґенцій мають бути доповнені відомостями щодо їх засновника (співзасновників). Як сказано у пояснювальній записці до законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації", його розроблено з метою внесення до законодавства України положень, які гарантуватимуть забезпечення прозорості власності засобів масової інформації (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 7.02.2007 Президент призначив Тетяну Мокріді членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Відповідний Указ №97/2007 опублікований на сайті Президента. Іншим Указом Президент звільнив члена Нацради Юрія Сторожука, задовольнивши його прохання про відставку. Тетяна Мокріді до сьогодні працювала головою інформаційного департаменту партії Народний Союз "Наша Україна", є членом політради партії. На прохання "Телекритики" прокоментувати причини подання ним заяви про відставку Юрій Сторожук перепитав, яким числом підписаний відповідний указ Президента, а потім повідомив, що поки що не готовий "це коментувати". Причому, у кореспонедента "Телекритики" склалося враження, що Юрій Анатолійович вперше почув про своє звільнення саме від "Телекритики" - зокрема, тому що під час цієї короткої розмови він поставив зустрічне запитання - "Там один указ лише?"... (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.02.2007 Радіостанція "Голос Америки" припиняє трансляцію на терені пострадянських держав - України, Росії та Грузії - повідомляє "5 канал". Радіо фінансує американський уряд, і від 1947 року російськомовний "Голос Америки" був чи не єдиним джерелом альтернативної інформації для громадян СРСР. Зараз, коли радіостанція святкує своє 60 річчя, Сполучені Штати вирішили згорнути фінансування проекту, а вивільнені кошти спрямувати на розвиток мовлення у мусульманських країнах. Скорочення фінансування також пов'язане з планами Джорджа Буша збільшити фінансування військових програм. У разі підтримки проекту бюджету парламентом США, мовлення припиниться з 1-го жовтня, коли в США починається новий фінансовий рік (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 7.02.2007 Сьогодні Верховна Рада прийняла у першому читанні закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації". Проект було підготовлено Мінюстом відповідно до Плану заходів з виконання обовязків та зобовяєзань України, що випливають з її членства в Раді Європи, завтердженого Указом Президена №39 від 20 січня 2006 року. Проектом вносяться зміни до законів "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про інформаційні агентства", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про телебачення і радіомовлення" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.02.2007 Народні депутати пропонують зобов'язати приватні ЗМІ безкоштовно розміщувати соціальну рекламу в обсязі 4% ефірного часу чи друкованої площі, відведених для реклами. Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді 2-го лютого. Автор законопроекту - народний депутат, член фракції Блоку Юліі Тимошенко Валерій Писаренко. Пан Писаренко пропонує внести зміни до Закону "Про рекламу", встановивши два додаткових зобов'язання для приватних ЗМІ. А саме: безкоштовно розміщувати соціальну рекламу органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій в обсязі не менше 4% ефірного часу чи друкованої площі, відведених для реклами. Крім того, надавати пільги при розміщенні соціальної реклами, замовником якої є заклади освіти, культури, охорони здоров'я, які утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів, а також благодійні організації. Які саме пільги, в законопроекті не конкретизується. Свою законодавчу ініціативу Валерій Писаренко обґрунтовує тим, що "безкоштовно соціальну рекламу розміщують лише державні ЗМІ, натомість на приватних каналах ефір дорогий, а тому малодоступний замовникам соціальної реклами - державним і громадським організаціям" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 7.02.2007 Незалежна Асоціація Телерадіомовників оприлюднила текст проекту типового Редакційного статуту телерадіоорганізації, розроблений юристом Правового центру НАМ Ольгою Большаковою. Його текст можна знайти за цим посиланням. Нагадаємо, що Закон "Про телебачення і радіомовлення" вимагає від кожної телерадіоорганізації, щоб: 1. Протягом семи днів з дня затвердження Редакційного статуту його копія була передана (надіслана) Національній раді. Такий же строк встановлений законом для інформування Національної ради при внесенні змін до Редакційного статуту. 2. Редакційний статут має бути затверджений та його копія має бути передана Національній раді до 1 березня 2007 р. 3. Редакційний статут повинен бути оприлюднений. Це можна зробити шляхом його розміщення на Web-сайті телерадіоорганізації, або опублікування в місцевій газеті. Текст редакційного статуту затверджує власник (у товариства з обмеженою відповідальністю - збори учасників товариства) або уповноважений ним орган (директор, голова правління, президент). Участь трудового (творчого) колективу для цього не потрібна. Також про підготовлення проекту Типового редакційного статуту повідомив Інститут Медіа Права. Цей текст відкритий для обговорення, доповнень та зауважень. Звертайтеся за електронною адресою або за телефоном (044)-254-53-96 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.02.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу, переоформлення, анулювання ліцензій Нацради, про результати перевірок низки ТРО, про результати другого етапу моніторинґу тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.02.2007 Звертаємо вашу увагу на те, що програми львівського "РадіоМан 91.1FM" (91.1МГц) відтепер можна чути не лише в ефірі, але й у всесвітній мережі Інтернет. Трансляції ведуться у стереорежимі (32kbps, 22kHz) за лінком http://www.abradio.pl/asx/radioman.asx (або mms://89.185.239.4/radioman) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.02.2007 У вівторок, 6 лютого, Інститут Медіа Права організував експертне обговорення проекту Типового редакційного статуту, розробленого Інститутом спільно з Адвокатською компанією "Наталія Субота і партнери". Відповідно до вимог нового Закону України "Про телебачення і радіомовлення", ухваленого на початку минулого року, кожна телерадіорганізація має до 1-го березня 2007-го року затвердити власний редакційний статут, а його копію передати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Типовий редакційний статут, розроблений Інститутом Медіа Права, у першу чергу, визначає принципи редакційної політики телерадіоорганізацій, зокрема, правила щодо поширення інформації про приватне життя, злочини, різні групи населення, політичні партії тощо. Також статуту регламентує діяльність Редакційної ради - органу, що має бути створений на кожній телерадіокомпанії. Редакційна рада за законом і за статутом формується у такий спосіб: одну половину її членів має призначати власник телерадіорганізації, а іншу - творчий колектив його загальних зборах. Цей орган покликаний стежити за додержанням правил статуту та законодавства про ЗМІ, здійснювати контроль за дотриманням прав журналістів. "Інститут Медіа Права оприлюднить текст Типового редакційного статуту через декілька днів, - сказав Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права. - Будь-яка телерадіокомпанія зможе використовувати цей документ у якості власного статуту повністю або з внесеними змінами, відповідно до своїх потреб. Можливо, закон не ідеальний, але вимогу про запровадження редакційних статутів до 1-го березня 2007-го року мають виконати всі телерадіоорганізації; наша мета - полегшити їх роботу". Розробка Редакційного статуту підтримується Міжнародним фондом "Відродження" та Інтерньюз Нетворк (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.02.2007 31-го січня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про результати повторної перевірки Підприємства "Телерадіокомпанія "Центр", м. Сімферополь, АР Крим, (НР №2014 від 13.01.2005, НР №2041 від 20.01.2005). Враховуючи інформацію представника Національної ради в АР Крим та департаменту контрольно - аналітичної роботи про результати повторної перевірки Підприємства "Телерадіокомпанія "Центр", м.Сімферополь, АР Крим, ліцензії НР №2014 від 13.01.2005, №2041 від 20.01.2005, що засвідчує недотримання цією телерадіоорганізацією умов ліцензії у частинах "програмна концепція мовлення", "мова" (порушення частини сьомої статті 27 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"), порушення першої та другої частини статті 9 та частини восьмої статті 13 Закону України "Про рекламу", порушення статті 6 Закону України "Про рекламу", та враховуючи невідповідність сплаченого грошового збору до фактичного мовлення, керуючись частиною першою статті 74 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 13 та 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: у зв'язку із систематичними порушеннями норм чинного законодавства (Законів України "Про телебачення і радіомовлення", "Про рекламу") та недотриманням ліцензійних зобов'язань Підприємству "Телерадіокомпанія "Центр", м.Сімферополь, АР Крим, ліцензії НР №2014 від 13.01.2005, НР №2041 від 20.01.2005, оголосити попередження. Зобов'язати керівництво Підприємства "Телерадіокомпанія "Центр", м.Сімферополь, АР Крим, протягом місяця привести діяльність цієї телерадіоорганізації у відповідність до умов ліцензій НР №2014 від 13.01.2005, НР №2041 від 20.01.2005 та чинного законодавства і надіслати через два тижні після цього звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у АР Крим. Внести зміни до п. 8 рішення Національної ради № 1189 від 15.12.2004, встановивши замість к=5 із знижкою 30%, к=5. Фінансово-економічному управлінню зробити відповідні розрахунки. Це рішення Національної ради і акти перевірки (КМ № 18/06 від 25.12.2006, КМ № 17/06 від 25.12.2006) долучити до ліцензійної справи Підприємства "Телерадіокомпанія "Центр", м.Сімферополь, АР Крим, ліцензії НР № 2014 від 13.01.2005, НР № 2041 від 20.01.2005. 2. Про результати перевірки КП Мурованокуриловецької редакції ефірного РМ, смт.Муровані Курилівці Вінницької обл. (НР №0641 від 22.01.2003). Враховуючи інформацію представника Національної ради у Вінницькій області та управління контролю та моніторинґу про результати перевірки КП Мурованокуриловецької редакції ефірного РМ, ліцензія НР №0641 від 22.01.2003 (частота 106.1МГц у смт.Мурованих Курилівцях, потужність передавача 0.1кВт, вид мовлення - ефірне), що засвідчує недотримання цією радіокомпанією умов ліцензії у частині "періодичність, час та обсяги мовлення" (порушення частини сьомої статті 27 Закону України "Про телебачення та радіомовлення"), керуючись частиною першою статті 74 Закону України "Про телебачення та радіомовлення", статтями 13 та 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: звернути увагу КП Мурованокуриловецької редакції ефірного РМ, смт.Муровані Курилівці Вінницької обл., ліцензія НР №0641 від 22.01.2003, на неприпустимість недотримання умов ліцензії. Зобов'язати керівництво КП Мурованокуриловецької редакції ефірного РМ, смт.Муровані Курилівці Вінницької області, привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії НР №0641 від 22.01.2003 та чинного законодавства і надіслати через два тижні після цього звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради у Вінницькій області. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи КП Мурованокуриловецької редакції ефірного РМ, смт.Муровані Курилівці Вінницької області, ліцензія НР №0641 від 22.01.2003. Рішення Національної ради надіслати керівникам органів державної влади у смт. Мурованих Курилівцях Вінницької області. 3. Про результати перевірки Харківської ОДТРК, м.Харків (НР №0674 від 12.02.2003). Враховуючи інформацію представника Національної ради у Харківській області та управління контролю та моніторинґу про результати перевірки Харківської ОДТРК, ліцензія НР №0674 від 12.02.2003 (частота 67.13МГц у м.Харкові, потужність передавача 4.0кВт; частота 72.08МГц у м.Ізюмі, потужність передавача 4.0кВт; 71.51МГц у смт.Зачепилівці, потужність передавача 0.1кВт, вид мовлення - ефірне, проводове), керуючись статтею 13 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: інформацію про результати перевірки Харківської ОДТРК, м.Харків, ліцензія НР №0674 від 12.02.2003, взяти до відома. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Харківської ОДТРК, м.Харків, ліцензія НР №0674 від 12.02.2003. Решта рішень про ліцензування та результати перевірок ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Під час засідання було також прийнято наступні рішення: 1. Про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України; 2. Про затвердження штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на 2007 рік. Докладніше ознайомитися з текстами всіх рішень Нацради можна на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.02.2007 Івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) в рамках програми підтримки вітчизняної музики, радо повідомляє, що з понеділка, 5-го лютого, станція пропонує слухачам ще більше музичних доробків пісенної творчості українських виконавців. Відсьогодні слухайте виключно українську музику ще й у денному ефірі. Відтак, щодня з 14.00 до 16.00, з 20.00 до 22.00 та з 2.00 до 4.00 у плейлисті "Західного полюсу" музика, зроблена виключно в Україні (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.02.2007 З 5-го лютого в ефірі краматорської студії Всеукраїнської радіомережі "Мелодії" (106.2МГц) ведучі розігруватимуть подарунки. Акція "Рекламіна", що знов стартувала в ефірі станції, доводить, що все найкраще, як і раніше, повертається. Уважно слухайте рекламні блоки, в яких звучать цікаві питання і не менш цікаві відповіді. Той, хто першим надішле на станцію правильну відповідь, одержує подарунок - 5-ти-литрову сулію найчистішої живої води "Йодіс-Еталон", наданої станції партнером пізнавальної вікторини. Нагородивши слухачів-інтелектуалів, краматорська "Мелодія" не забула і про тих, хто уважний і має чудову пам'ять. Адже для того, щоб стати переможцем щоденної забави "Подарунок за їхній рахунок", потрібно усього лише пам'ятати, про що говорить ведучий, коли згадує краматорський салон "Вавилон". Справа в тому, що подарунки для цієї забави надав не просто салон, яких багато, а салон предметів розкоші. Відповідно, за рахунок "Вавилона", Ви можете також стати власником, наприклад, кованого свічника, який наявний в єдиному екземплярі, або "яйця Фаберже", прикрашеного справжніми перлинами, позолоттю та іншими ознаками елітарної приналежності. Докладніше слухайте в ефірі ВРМ "Мелодії" (Джерело: Сайт Північно-донбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий Грамофон").
  • 5.02.2007 Одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та ранкове шоу "Подвійний Еспрессо" розпочинають нову кампанію під назвою "15 хвилин слави". Як казав Енді Воргол, кожен має право на 15 хвилин слави. А тим більше, слухачі "Просто Раді.О"! Як це було вперше - дивіться на офіційному Web-сайті радіостанції! Хто така Оля? Звідки в неї стільки фенів? Чи справді схожий Сергій Попов на хлопця з "Сестер Зайцевих"? На ці й інші питання відповість фотогалерея: http://prosto.fm/events/gallery/27/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.02.2007 На 3 лютого Господарським судом Києва винесені рішення про призупинення дії всіх оскаржуваних рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення стосовно ТОВ "Студія Артекс" ("Транс-М-радіо") до вирішення справи по суті. Про це повідомив кореспонденту ІА REGNUM представник Фонду захисту гласності на Україні Марк Агатов. Журналісти першої у Криму приватної радіостанції "Транс-М-радіо" продовжують відстоювати своє право на трансляції російською мовою. "У цьому їм активно допомагає народний депутат України Олександр Черноморов, який вже направив біля десяти депутатських звернень у різні інстанції з вимогою суворого дотримання законів України та міжнародних угод стосовно використання російської мови у теле- і радіоефірі у місцях компактного проживання російськомовного населення", - відзначив пан Агатов. Самі журналісти вирішили відстоювати свої права в господарському суді міста Києва. Генеральний директор ТОВ "Студія Артекс" Сергій Белицький звернувся до суду із клопотаннями про призупинення дії трьох рішень Нацради з ТРМ, прийнятих в листопаді та грудні 2006-го року. "Цими рішеннями, на думку позивача, до радіокомпанії були незаконно застосовані санкції, а також необґрунтовано внесені зміни до ліцензії НР №2429 від 09.12.2009 на право мовлення, яка зберігає свою дію до 2008-го року, і виключені з доповнення №3 до ліцензії канали мовлення у дев'яти містах Криму. Можливість здійснення таких дій не передбачена чинним законодавством України", - підкреслив представник Фонду захисту гласності в Україні (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 5.02.2007 7-го лютого у Disco Radio Hall відбудеться Фінальна Бразильська Вечірка від столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Рені-102.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Під час вечірки відбудеться розіграш поїздки на бразильський карнавал 2007 у Ріо-де-Жанейро! Ведучі вечірки - Ґєник і Белла. Грає DJ Гараж. Амадор Лопес і шоу-балет Румберос. Співає Скрябін. Стань переможцкм акції "Бразильський карнавал" на "Люкс FM" і вирушай у Ріо-де-Жанейро! Приймати участь у розіграші поїздки на карнавал у Ріо мають право лише повнолітні особи, які мають закордонний паспорт. Путівка не підлягає обміну на грошовий еквівалент або передачі іншим особам (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.02.2007 Розміщувати рекламу "ТНК-ВР Україна" на радіо у 2007-у році буде радіобаїнґова аґентція UMG, що входить до групи компаній DVL communications. Раніше "ТНК-ВР Україна" проводило тендер на розміщення реклами на ТБ і в пресі у 2007-му році. Цей тендер виграла аґенція "МПГ Україна". "Команда радіобаїнґової аґенції UMG виграла відкритий тендер компанії "ТНК-ВР Україна", в якому взяли участь провідні локальні і мережеві аґенції України", - повідомляється у прес-релізі, текст якого має інтернет-видання "МедіаБізнес". За інформацією UMG, аґенція розробила найкращу медіа-стратегію, надавши найбільш оптимальні умови по цілому ряді критеріїв, таких як вартість, якісні показники і додаткові послуги. Уточнити витрати "ТНК-ВР Україна" на рекламу на радіо у 2007-му році представники UMG відмовилися. У 2006-му році UMG по-проектно співробітничала з "ТНК-ВР Україна", розміщаючи рекламні матеріали компанії на FM-станціях у м. Києві. "ТНК-ВР" є однією з провідних нафтових компаній Росії і входить до десятки найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти. Роздрібна мережа компанії включає приблизно 1 600 заправних станцій в Росії та Україні, що працюють під брендами ТНК і ВР. Компанія є одним з головних постачальників на роздрібний ринок Москви і лідирує на ринку України (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 5.02.2007 На офіційному Web-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднено дані Державного реєстру телерадіоорганізацій (станом на 1-е січня 2007-го року). У відповідному розділі Web-сайту Найради міститься наступна інформація про українські ТРО (по реґіонах): 1. Назва та адреса телерадіоорганізації, позивні, логотип; 2. Керівник; 3. Засновник (власник); 4. Вид діяльності; 5. Територія розповсюдження програм; 6. Номер каналу або частота; 7. Обсяг мовлення; 8. № та дата видачі ліцензії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.02.2007 Звертаємо вашу увагу про зміну студійного телефону столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). Замість номеру (044)-246-42-10 відтепер використовується номер (044)-288-15-80 (Власна інформація).
  • 2.02.2007 Ви бажаєте знати про те, хто з виконавців лідирує у французьких чартах? А які пісні вийшли в аутсайдери в радіочартах Англії? Тепер у вас є така можливість! Becks - німецьке пиво № 1 у світі та столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) представляють - "Becks-Eurochart"! З 5-го лютого по буднях о 10.30 та 18.30 на радіо "Europa Plus Україна" - огляд національних хіт-парадів країн Європи. Ведучий - Роман Давидов. Не проґав! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.02.2007 До Дня Св. Валентина радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц) проводить гру "Любовний двобій". Щодня, з понеділка по п'ятницю, у прямому ефірі радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" - непередбачуване суперництво між жінками і чоловіками! У кожному сеансі цієї гри беруть участь два слухачі: чоловік і жінка. Для того, щоб виграти подарунок, чоловік має відповісти на три типово "жіночих" запитання, а жінка буде тестуватися на "чоловічих" темах. Ну, наприклад, чоловіка запитають про косметику, жінку - про футбол. Чоловіка - про фітнес, жінку - про риболовлю. І так далі. Хто надасть більше правильних відповідей, той і переміг! 14-го лютого переможець бере участь у супер-розиграші романтичної вечері в ресторані "Аист" на двох! Гра стартувала 1-го лютого і триватиме до 14-го, отже, і у вас є цілих два тижні на те, щоб виграти подарунок для себе і своєї "половинки"! Настройтеся на хвилю радіо "Europa Plus Дніпропетровськ", телефонуєте за номером (0562)-32-23-33 і покажіть, на що ви здатні заради кохання! А ще краще - заздалегідь надсилайте SMS-заявки на участь на номер 10545, на початку повідомлення - код 102.5, і обов'язково своє ім'я! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.02.2007 До Дня святого Валентина - Дня Всіх Закоханих донецька сателітарна мережева станція "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Луганськ-102.3МГц, Львів-104.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Чернігів-107.7МГц, Київ - HD-radio-потік "URG 3" на частоті 101.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) проводить конкурс на найромантичніше фото - "Love Story"! Надішли своє найромантичніше фото на e-mail: і одержуй подарунок від "MFM Station"! У темі листа напиши: "Конкурс Love Story" і не забудь придумати назви своїм фото (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.02.2007 З 1-го лютого на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) запроваджено надзвичайний стан! Розпочинається операція за назвою "Європа Фан Манія"! Головний приз: поїздка на концерт Шакіри до Стокгольма (Швеція). Для того, аби здобути перемогу в акції та вирушити у поїздку з ді-джеєм "Європи FM" до шведської столиці, тобі потрібно: по-перше, з 1-го по 25-е лютого уважно слухати ефір "Європи FM"; по-друге, брати участь у коротких щоденних SMS-вікторинах та інших конкурсах, про які тобі розповість у прямому ефірі ді-джей радіостанції (ти можеш також дізнатися про них сам, завітавши за цим посиланням). За перемогу у вікторинах та конкурсах ти одержуватимеш "євробали". Кожен конкурс і вікторина дозволяють заробити визначену кількість "євробалів". Одержати їхній можна, надіславши правильні відповіді по SMS на номер 10700. На початку повідомлення слід написати слово МАНІЯ або MANIA і, через пробіл, - варіант відповіді (приклад SMS: MANIA 30). Для того, щоб стати переможцем, 25 лютого тобі потрібно бути у трійці лідерів за кількістю набраних "евробалів" за весь період гри. Окрім того, ти можеш одержати "європейський мегашанс"! Про те, що це за шанс і як його одержати, ти довідаєшся 25-го лютого. Це буде несподіваний, але дуже приємний сюрприз для тебе. Аби його відчути повною мірою, тобі потрібно буде уважно слухати ефір "Європи FM" протягом усієї гри. Хто знає, може, саме ти станеш власником цього заповітного шансу і відразу ж потрапиш у число претендентів на перемогу в грі… Також не варто забувати про те, що поїхати на концерт Шакиры в Стокгольм зможе будь-який радіослухач, що досяг 18 років і має діючий закордонний паспорт. Переможець визначиться 25-го лютого в прямому ефірі "Європи FM" у присутності компетентного журі. Один з чотирьох лідерів гри в один момент перетвориться на власника головного призу. Хто це буде? Може ти?! Повір! Перемогти - легко! Отже, надсилайте свої відповіді шляхом відправки SMS-повідомлень на номер 10700 (на початку повідомлення напишіть слово MANIA), а також електронною поштою на адресу: . Вартість відправки одного SMS-повідомлення на номер 10700 - 2 грн. Для абонентів усіх національних GSM операторів. І пам'ятай: без тебе Шакіра не співатиме! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.02.2007 Зустрічайте в ефірі столичної online-радіостанції "Eto Radio Dance" (24k., 32k., 64k., 128k.) новий розривний і запальний проект від молодого і талановитого продюсера, музиканта, ді-джея і, звичайно, ж дуже гарної людини! Base-T і його авторська програма Impact Of А Wave! Ти зможеш на цілу годину зануритися у світ, наповнений глибокими гойдаючими ритмами проґресиву, вибуховими та атмосферними мелодіями аплифтинґу й енергійними, загадковими і могутніми секвенціями сучасного мелодік-трансу, що несеться зі швидкістю вітру! З лютого слухай щосуботи о 21.00 і ще більше заряджайся позитивом на хвилях "Eto Radio Dance" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.02.2007 "Треба вирішити принципово - чи ми створюємо суспільне мовлення, чи вдосконалюємо державне - тобто що ми будуємо: ВВС чи РТР?" - саме таким чином поставив питання голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, виступаючи вчора на підсумковому засіданні колегії Держкомтелерадіо. У своєму виступі пан Шевченко торкнувся двох основних тем: створення суспільного телерадіомовлення та роздержавлення преси. Щодо суспільного мовлення, то Андрій Шевченко закликав колег не повторювати помилки 2005 року і створити не кілька окремих комісій (Комітету ВР, Держкомтелерадіо, Нацради з ТБ та РМ тощо), які вивчатимуть перспективи суспільного ТБ в Україні та напрацьовуватимуть відповідні пропозиції, а єдину міжвідомчу робочу групу. Також із вуст голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації прозвучала пропозиція закріпити на офіційному рівні, що з 1-го січня 2009-го року органам державної влади України забороняється бути засновниками ЗМІ. "Я не поділяю оптимізму щодо майбутнього державних ЗМІ. Я вважаю, що за державними ЗМІ треба закріпити функції, які будуть притаманні тільки їм. Держава має залишити медіа-ринок", - наголосив Андрій Шевченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2007 2 лютого 2007 року відбудеться засідання Всеукраїнського прес-клубу за участю Шевченка Віталія Федоровича - Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. В рамках засідання прес-клубу відбудеться презентація книги "Українське телебачення: вчора, сьогодні, завтра". Початок засідання прес-клубу о 12.00 за адресою: м.Київ, вул. Банкова 6/8, Будинок Комітетів Верховної Ради України (2-й поверх, кінозала). Реєстрація учасників з 11.30. З питань акредитації звертатися за тел.: (044)-332-41-91, т/ф (044)-482-05-97 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.02.2007 Сьогодні, на прес-конференції в УНІАН, частина якої транслювалася в прямому ефірі на 5 каналі, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення презентувала свій Звіт за 2006 рік. Розповідаючи про результати діяльності Національної ради України у минулому році, голова цього органу Віталій Шевченко висловив думку, що одним з основних здобутків було те, що в українській ТБ-індустрії почав домінувати український інформаційний продукт (згідно зі звітом, "обсяг національного продукту для телебачення в середньому по країні становить 75 %"). Він зауважив, що у 2006 році Національна рада стала тим органом, яка започаткувала в Україні впровадження цифрового мовлення. Також Віталій Шевченко назвав минулий рік безпрецедентним у плані поєднання зусиль різних органів, які так чи інакше причетні до інформаційної галузі, - самої Національної Ради, Держкомзв'язку, Укрчастотнагляду, парламентського комітету з питань свободи слова та інформації та Держкомтелерадіо. Окрім того, на думку голови Національної ради, 2006-й став роком, коли цей орган став приділяти більше уваги місцевим мовникам. Серед здобутків було названо і прозорість роботи цього органу та його доступність для громадськості. Девіз на майбутнє для інформаційної галузі Віталій Шевченко сформулював так: "слухай українське, дивись українське, виробляй українське". Значну частину прес-конференції відвели під "показ слайдів" - тобто діаграм, які ілюстрували діяльність Нацради минулого року у кількісному вимірі (планові та позапланові перевірки ТРО, структура порушень ТРО норм законодавства та ліцензійних умов та інші характеристики, з якими можна ознайомитися у звіті Нацради). Оскільки згідно п. 5 ст. 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "за результатами розгляду звіту Національної ради Верховна Рада України може висловити недовіру Національній раді, що має наслідком відставку її членів у повному складі", кореспондент інтернет-видання "Телекритика" запропонувала голові або присутнім на прес-конференції членам Нацради висловити свій прогноз щодо можливості затвердження або незатвердження звіту у парламенті і відповісти на запитання: від чого, на їхню думку, це більше залежить - від змісту звіту або від політичного розкладу у Верховній Раді. У відповідь Віталій Шевченко сказав зокрема таке: "Ми дбали про те, щоб все це було корисно для самої галузі. Що стосується прийняття-неприйняття, ми сподіваємося, що ця аналітика, оці результати роботи, якщо до неї буде фахове ставлення, то несприйнятим і неприйнятим воно бути не може" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2007 Починаючи з 3-го лютого щосуботи о 19.15 та щонеділі о 14.15 - слухайте в ефірі донецької радіостанції "Europa Plus у Донбасі" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц) Хіт-парад кращих пісень творчої молоді Донбасу "Цяцьки-Пецьки по-Донецьки"! Слухай і голосуй за кращих, відправляючи SMS-повідомлення на номер 7545 з мобільного телефону UMC, Jeans, KyivStar, Djuice, ACE&BASE (вартість повідомлення - 2 грн. з урахуванням ПДВ). У SMS обов'язково вказуйте ключове слово "Е+" і номер композиції, що сподобалася. Для слухачів, що беруть участь у голосуванні, - мобільні призи від радіостанції "Europa Plus у Донбасі" : картинки, мелодії, прикольні рінґтони, а для найактивніших - можливість у прямому ефірі підтримати пісню, що сподобалася! Подробиці - на Web-сайті http://www.spivanka.dn.ua. Грайте та вигравайте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 "Любов то велика сила, - хтось істину відкрив", і ми з цим абсолютно погоджуємося. Найзакоханіше свято року - День Святого Валентина. З величезною любов'ю до своїх слухачів львівське радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), як завжди, хоче, аби цей день запам'ятався усім і надовго. Тому подарунки вас очікуватимуть на кожному кроці. В ефірі радіо "Люкс FM" вас чекатимуть забавки "Три кроки до кохання", "Поєднуємо серця", "14 балад про кохання", які обираєте Ви, "Вишнева двадцятка" з присмаком кохання, а також неймовірний і захоплюючий "Феєрверк подарунків". Шукайте лінк "Феєрверк подарунків" на офіційному Web-сайті радіо "Люкс FM", зареєструйтеся з 1-го по 13-те лютого, і, можливо саме Ви почуєте своє ім'я на День Святого Валентина в ефірі. А звучатиме це приблизно так: "І головний приз, DVD-Караоке-плейєр від радіо "Люкс FM", як найактивніший слухач і відвідувач сайту отримує …"! І на честь неповторних та романтичних почуттів - фанфари та оплески!!! Проведемо цей день з коханими… і улюбленим радіо, яке поєднує серця - "Люкс FM". Адже - "Коли ми разом-все буде Люкс!!!" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 Внаслідок неефективного управління державним майном Держкомтелерадіо завдано збитків на 1 мільярд гривень. Про це на підсумковому засіданні Держкомтелерадіо України сьогодні заявив голова відомства Едуард Прутнік. За його словами, за результатами внутрішнього аудиту, проведеного в структурі, з'ясувалося, що керівники ДТРК і поліграфічних підприємств здійснювали незаконну передачу комунальної власності в приватні руки, а також приховували реальні доходи від реклами. "За різними схемами з поліграфічних підприємств виноситься майна на сотні тисяч гривень", - сказав Прутнік, слова якого цитує прес-служба Партії реґіонів. "Дехто з керівників ДТРК відчули себе в деякій мірі князьками направо і наліво розпоряджалися частотами", - відзначив він. Крім того, Прутнік розкритикував роботу Національних теле- і радіокомпаній. За його словами, незважаючи на те, що рейтинґ НТКУ у 2006 році зріс на 14%, у роботі компанії існує ціла низка недоліків. Прутнік відзначив, що потрібно серйозно поліпшувати творчий потенціал як НТКУ, так і НРКУ, поліпшувати якість програм цих компаній. На його думку, робота державних теле- і радіокомпаній за своєю якістю, а відповідно, і рейтинґом, значно відрізняється у гірший бік від роботи їхніх колег з недержавних каналів. "Ми не можемо не помічати успіхів колег з недержавних каналів. Реформи не те щоб назріли, вони перезріли", - сказав він. Зокрема, Прутнік підкреслив, що необхідно зменшувати чисельність працівників, яка, на його думку, завищена в держтелерадіокомпаніях. Також, на його думку, необхідно збільшувати ефективність менеджерських рішень на державних телерадіокомпаніях. Прутнік відзначив, що на УТ-1 часто можна почути слоґан: "Перший національний - завжди перший". Коментуючи це, він сказав, що в цих словах "багато від минулого, мало від сьогодення і зовсім мало від майбутнього" (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 1.02.2007 Зустрічайте на хвилях радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц) гру "Кінокайф"! Відповідайте на питання і вигравайте першими квитки на найкращі кінофільми і новинки кіно на DVD! Відповіді надсилайте на номер 10545 з позначкою "кіно". "Кінокайф" на радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" слухайте щодня о 15.35 та 19.35 з 1-го лютого! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 З 29-го січня по 14-те лютого донецька радіостанція "Europa Plus у Донбасі" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц) проводить фотоконкурс "Кохання це - ...", присвячений Дню всіх закоханих, 14-го лютого. Для того, щоб стати учасником конкурсу, Вам необхідно заповнити спеціальну Анкету на офіційному Web-сайті радіостанції та завантажити конкурсну фотографію. Якщо фотографія відповідатиме всім умовами, вона буде розміщена на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus у Донбасі" і стане доступною для голосування. Вимоги до фотографій: 1. Фотографія має нести в собі щастя, посмішки, романтику, кохання - те, як ви бачите це щасливе свято. 2. Фотографія має бути гарної якості, мати ориґінальну ідею і відповідати тематиці конкурсу. Відбір фотографій на конкурс здійснюватимуть експерт радіостанції. До участі в конкурсі не приймаються фотографії рекламного та еротичного змісту чи фотографії, що не відповідають тематиці конкурсу. Учасники конкурсу мають гарантувати своє авторство на матеріали, що надсилаються - радыостанція може у спірних питаннях зажадати надати: EXIV-дані, негатив, чи, якщо це відскановане фото із сімейного альбому - ту саму фотографію. Обробка в графічному редакторі допускається лише з метою облагороджування самого зображення: витягнути колір, додати різкості, стерти дрібний непотрібний елемент, але - не для колажу. Переможці номінуватимуться по двох категоріях: 1. Переможець за підсумками голосування (сумарні голоси інтернет-голосування та SMS-голосування); 2. Ґран-прі Радіостанції (обирається колективом радіо "Europa Plus у Донбасі"). Докладніше прочитати про умови та правила участі в акції можна на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 49-я церемонія вручення музичної премії Grammy Awards відбудеться в Лос-Анджелесі 11-го лютого 2007-го року. Саме в цьому місці і у цей час збираються найвідоміші, найталановитіші й найуспішніші музиканти з усього світу для того, аби одержати найпрестижнішу музичну премію планети - Grammy. Слухачам столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) також надається можливість одержати суперпризи за свої голоси. І для цього зовсім не обов'язково співати... Слухай ефір радіо "Europa Plus Україна" щодня з 5-го по 9-те лютого і голосуй за переможців у наступних п'ятьох номінаціях: 1. 5-го лютого - "Best Female Song" - "Найкраща жіноча пісня". Номінанти: "Ain't No Other Man" Christina Aguilera; "Unwritten" Natasha Bedingfield; "You Can Close Your Eyes" Sheryl Crow; "Stupid Girls" Pink; "Black Horse And The Cherry Tree" KT Tunstall. 2. 6-го лютого - "Best Pop Group Performance" - "Найкраща пісня поп-групи". Номінанти: "My Humps" The Black Eyed Peas; "I Will Follow You Into The Dark" Death Cab For Cutie; "Over My Head"(Cable Car) The Fray; "Is It Any Wonder?" Keane; "Stickwitu" The Pussycat Dolls. 3. 7-е лютого - "Record of the Year" - "Запис року". Номінанти: "Be Without You" Mary J. Blige; "You're Beautiful" James Blunt; "Not Ready To Make Nice" Dixie Chicks; "Crazy" Gnarls Barkley; "Put Your Records On" Corinne Bailey Rae. 4. 8-го лютого - "Best Dance Recording" - "Найкращий танцювальний трек". Номінанти: "Suffer Well" Depeche Mode; "Ooh La La" Goldfrapp; "I'm With Stupid" Pet Shop Boys; "Get Together" Madonna; "Sexy Back" Justin Timberlake & Timbaland. 5. 9-го лютого - "Best R&B Album" - "Найкращий R&B альбом". Номінанти: "B'Day" Beyonce; "Chris Brown" Chris Brown; "In My Own Words" Ne-Yo; "20 Y.O." Janet Jackson; "Kelis Was Here" Kelis. Слухай ефір радіо "Europa Plus Україна" - голосуй за улюбленого виконавця, вигравай модні музичні призи! Надсилай SMS-повідолення на номер 4445, вкажи в заголовку GOLOS, потім - ім'я улюбленого виконавця. Море призів чекає своїх власників! SMS-голосування розпочинається 5-го лютого з номінації "Best Female Song" - "Найкраща жіноча пісня". Оголошення підсумків SMS-голосування слухачів радіо "Europa Plus Україна" в номінаціях "Grammy Awards" слухайте щодня о 9.10 в ранковому шоу "Надобранок.UA!". І це ще не все! У слухачів радіо "Europa Plus Україна" буде можливість виграти ексклюзивний приз - диск від радіо "Europa Plus Україна" і Sony / BMG Music Entertainment з піснями номинантов "Grammy Awards 2007". Не проґав! Подробиці найгучніших музичних подій світу - тільки на радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 Аби завоювати серце коханої людини дехто вдається до магії та приворотних зіль. Дехто - до навіть екстримальніших вчинків... А декому достатньо лише посміхнутися чи пустити бісиків! Ти знаєш цікаві та нестандартні способи завоювати серце коханої людини? Поділись своїм рецептом кохання зі слухачами столичної сателітарної мережевої станції "NRJ Hit Music Only" (Київ-104.6МГц, Севастополь-87.7МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.)! З 29-го січня по 14-е лютого зателефонуй за номером (044)-451-45-15 та розкажи свою історію про те, як тобі вдалося закохати у себе об'єкт твоїх мрій! Якщо саме твій рецепт виявиться найориґінальнішим, вечір 14-го лютого проведеш зі своєю другою половинкою в одному з ресторанів міста! Автори усіх без винятку історій отримують подарунки від ТМ "Котнар" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 Турбота колективу маріупольської студії донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Люкс FM Схід" (105.8МГц та Інтернет-мовлення) про своїх дорогих і улюблених слухачів воістину не має меж! Зустрічайте новий розділ на офіційному Web-сайті станції - "Люкс-Кладовка" ("Люкс-Комора") - http://luxfm.com.ua/index.php?go=archive. Тут Ви завжди можете знайти свої улюблені пісні у форматі mp3, готові для скачування. Звичайно, спочатку доступних пісень буде не так багато, як хотілося б (насамперед викладатимуться ті композиції, яким ви віддаєте перевагу в інтерактивних програмах ефіру радіо "Люкс FM Схід" - Вишневий Сад, Вишнева Двадцятка тощо), однак і тут усі залежить тільки від Вас! Також станція намагатиметься поповнювати розділ "Люкс-Кладовка" тими піснями, що Ви шукаєте на Форумі станції в розділі "Ищу Песню" ("Шукаю Пісню") (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 Журналісти Дніпропетровської ОДТРК сьогодні розпочинають страйк. Оголосивши голодування, телевізійники висловлюють свою незгоду із призначенням нового директора. Акцію протесту підтримує місцевий осередок Союзу журналістів. Новим директором має стати Віталія Шилова, яка довгий час працювала редактором обласного телебачення. Торік вона стала депутатом облради за списками блоку Павла Лазаренка та очолила комісію із питань ЗМІ. Її призначення на посаду викликало обурення колективу, адже їй неодноразово закидали порушення журналістської етики та використання службового становища для рекламування блоку, за списками якого вона пройшла до облради. Саме це стало причиною виключення Шилової з лав спілки журналістів України, каже голова її дніпропетровського осередку Світлана Зарайська. Втім, новопризначений директор обласного телебачення каже, що виключення з лав спілки є "банальною помстою" за те, що Шилова домоглася перевірки однієї з газет, яка витрачала кошти обласного бюджету не за призначенням. Страйк журналістів директор пояснює тим, що більшість працівників боїться реформування, якого вже давно потребує ОДТРК (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 1.02.2007 Сьогодні відбулося засідання колегії Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України. Про підсумки діяльності Держкомтелерадіо у 2006 році доповідав голова комітету Едуард Прутнік. Упродовж доповіді він зупинився на основних проблемних моментах діяльності установи в минулому році, котрі необхідно подолати: по-перше, це недооцінка національних інтересів України в телерадіопросторі; по-друге - критичний дисбаланс між державними і комерційними мовниками, що, за його словами, призвело до витіснення держави з телерадіопростору; по-третє - низький рівень телепродукту; по-четверте - тиск іноземної друкованої продукції. Також, голова Держкомтелерадіо наголосив на необхідності терміново вирішувати проблеми з мовлення України у прикордонних реґіонах. Як підсумок, ішлося про те, що державна інформаційна політика не відповідає інтересам держави. Крім того, Прутнік відзначив, що протягом минулого року спостерігалася втрата позицій комітету, від цього року збільшилося не лише фінансування Держкомтелерадіо, але й кадровий склад. У своїй промові Прутнік пояснив плани нового керівництва Держкомтелерадіо щодо державних телекомпаній, якими він керує. Щодо НТКУ - заплановано перехід на повне ефірне мовлення (24 години на добу). Як відзначив Прутнік, "це забезпечить компанії безболісний перехід до СМ". Телеканал "Культура" та УТР, за словами Прутніка, й надалі лишатиметься "в інформаційному арсеналі держави". Щодо ОДТРК, то комітет планує провести ревізію порушень, оскільки, за словами голови Держкомтелерадіо, лише державний статус рятує їх від втрати ліцензій. Також Едуард Прутнік обнародував цікаву цифру: внаслідок корупційних схем у системі Держкомтелерадіо за 2006 рік втрачено понад 1 мільярд гривень. По завершенню засідання колегії Держтелерадіо було представлено нового директора "Укртелефільму" - Ігора Кошара (38 років, колишній керівник одного із підрозділів телеканала "Інтер" - "Мелорама-production"). За словами нового директора, в його найближчих планах - ефективне використання державного майна кіностудії "Укрателефільм" та випуск телевізійної продукції (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2007 Протягом 2006 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видала телерадіоорганізаціям 360 ліцензій. На мовлення було видано 256 ліцензій, провайдерам програмної послуги - 104. Про це сказано в щорічному звіті Нацради, оприлюдненому 31-го січня. У 2006-му році, згідно звіту, Нацрада переоформила 133 ліцензії на ефірне мовлення, з них 71 ліцензія - на радіомовлення та 62 - телебачення. Було прийнято 27 рішень щодо анулювання ліцензій, серед них: за власним бажанням ТРО - 14, а через відсутність мовлення протягом року - 13. За звітний період до Нацради надійшло 46 заяв від телерадіокомпаній на продовження терміну дії ліцензії на мовлення, з них 31 - на ефірне мовлення. Звіт передано на розгляд до Верховної Ради України і Секретаріату Президента (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 1.02.2007 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) 28-го січня стартувала нова гра під назвою "GALA Бомба"! Щоранку о 8.15 професійні мінери Ромео, Маргарита, Онєгін та Оля Місячна пропонують Вам пройти крізь мінне поле. Пройдеш, не наштовхнувшись на жодну міну, - отримаєш гроші. У мінному полі зарито 5000 гривень, але ніхто не знає, де ховається бомба. Взяти участь у грі може кожен. Однак, "GALA Радіо" попереджає: ця гра не для людей із слабкими нервами. Але якщо ти таки вирішив взяти в ній участь, телефонуй за номерами (044)-288-15-80 та 8-800-5000-100, довірся інтуїції, чітко дотримуйся правил і гроші стануть твоїми. Пам'ятайте 4 простих правила: 1. Якщо Ви хочете зупинити гру, потрібно сказати "досить"; 2. Якщо Ви хочете продовжити йти по мінному полю, потрібно сказати "ще" у проміжку між названими сумами; 3. Якщо Ви не встигли сказати "ще" чи "досить" до наступної названої суми, Ви вибуваєте з гри, не одержавши нічого; 4. На мінному полі завжди є 5000 гривень, але коли вибухне бомба, нікому невідомо. Дай волю почуттям і пам'ятай, що "GALA Бомба - це Бомба"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 В Україні станом на 1-е січня 2007-го року зареєстровано 1 тисячу 385 телерадіоорганізацій. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Зокрема, за його словами, станом на 1-е січня 2007 року "українська телерадіоіндустрія подолала рубіж за всі роки у 1300 телерадіоорганізацій, і в державному реєстрі за 2006 рік нараховується 1 тисяча 385 телерадіоорганізіцій". Він також зазначив, що сумарний час мовлення телерадіокомпаній в Україні у 2006-му році становив 11 тисяч 420 годин. Віталій Шевченко висловив думку, що за цими ознаками можна вважати, що галузь активно розвивається. Голова Нацради з ТРМ відзначив, що головним здобутком у 2006-му році можна вважати те, що "в українській телеіндустрії почав домінувати український інформаційний продукт". За його словами, до основних здобутків 2006-го року треба віднести те, що Нацрада започаткувала в Україні цифрове телерадіомовлення, а також, що "минулий рік був безпрецедентним роком у поєднанні всіх органів, які займаються сферою телерадіомовлення". Крім цього, він додав, що 2006-ий був роком повернення до проблем місцевих телерадіоорганізацій, і робота Нацради була максимально відкритою і прозорою для громадськості. Зокрема, пан Шевченко зазначив, що результати роботи Нацради з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік передані прем'єр-міністрові України Віктору Януковичу, голові Держкомтелерадіо, профільному парламентському комітетові з питань свободи слова і інформації та іншим органам державної виконавчої влади, які є дотичні до інформаційної сфери (Джерело: Портал "УНІАН").
  • 1.02.2007 Івано-франківське радіо "Вежа" (107.0МГц) повідомляє про дві нові авторські програми, що з'явилися в ефірі станції. Перша з них має назву "Музичний плагіат". Відтепер щосуботи об 11-ій ранку Андрій Санрайс як справжній борець з плагіатом пропонує вам розібратись із безсовісними викрадачами чужих музичних ідей. Ви також можете зробити свій внесок у цю боротьбу. Якщо вам знайомі випадки схожості якихось пісень - залишайте свої варіанти тут, і радіо "Вежа" обов'язково виведе все на чисту воду. Другий новий проект в ефірі радіо "Вежа" - відверте нічне розмовне шоу "ПРИлюдія". У житті іноді трапляються такі миті, коли хочеш поговорити, і не просто так, а на тему, яка болить. І не завжди про це розкажеш друзям, коханим чи навіть батькам, бо це щось дуже інтимне і сокровенне. І в таких моментах дуже доречним є принцип "потяга", коли чужим людям, яких ніколи більше не зустрінеш, розповіш те, чого не скажеш рідним. Вести програму "ПРИлюдія" будуть D.J.Оля та Володимир Кацавик. Одна тема та два погляди "за" чи "проти" і, звичайно ж, Ваші думки та історії. Якщо Ви не захочите щоб Вас впізнали, історія може залишитись анонімною. Навіть більше, співробітники "Вежі" можуть записати Ваш телефонний дзвінок, змінити голос, і вже у такому вигляді подати вашу історію в ефірі. Думки, висловлені на Форумі станції, теж лунатимуть у програмі. Отже, можете сміливо залишати їх тут (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.02.2007 Американський підприємець Джозеф Лемір, що володіє радіокомпанією "ҐАЛА" ("GALA Радіо"), подав судовий позов проти Уряду України на суму понад 40 мільйонів доларів до Міжнародного трибуналу з врегулювання інвестиційних суперечок (ICSID). Підприємець звинувачує Кабмін у невиконанні зобов'язань, узятих під час підписання мирової угоди у 2000-му році, і оцінює суму упущеної вигоди у 40-60 мільйонів доларів. Зокрема, за його словами, компанії не виділили обіцяні радіочастоти, порушили її права на торгові марки NRJ і Kiss FM, а державні органи застосували стосовно неї каральні заходи. Більш докладну інформацію в ICSID не повідомляють. В Міністерстві юстиції, що одержало копію повідомлення ICSID, факт подачі позову проти уряду підтвердили. "Наразі триває процес формування трибуналу. Після цього ми займемося підготовкою матеріалів до справи", - повідомив директор департаменту представництва інтересів держави в судах України і закордонних юрисдикційних органах Мін'юсту Костянтин Красовський. Утім, експерти вважають, що навіть в разі перемоги компанії державні влади можуть блокувати виконання рішення ICSID в Україні, пише газета "Коммерсантъ-Украина" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 1.02.2007 У Харкові спалили авто депутата облради Ігоря Піддубного - людини, що брала участь у створенні кількох харківських FM-станцій (зокрема, "Нова хвиля" та "L-FM") і який також є головним редактором опозиційної газети "П'ятниця". Пожежа почалась о 4-ій годині ранку, про неї журналісту повідомила його сусідка. За словами Ігоря Піддубного, "Opel Sigma" стояв у дворі його будинку в центрі міста, на ніч він вимкнув та заблокував електропроводку, повідомляє кореспондентка Радіо "Свобода". Салон автомобіля повністю вигорів, його задня та бокова шибки розбиті. Ігор Піддубний не виключає, що нічна подія пов'язана з його журналістською діяльністю: "Мені ніхто не погрожував. Ні на кого думати я не хочу брати на себе сміливість робити якісь заяви. Але достатньо переглянути політику моїх ЗМІ - газети, радіо, телебачення, - щоб зрозуміти, кому б хотілося б зробити якесь попередження". Останнім часом проти газети "П'ятниця", редактором якої є Ігор Піддубний, висунули кілька судових позовів. Розслідуванням причин пожежі зараз займаються правоохоронці. Міліція відпрацьовує декілька версій інциденту, не виключаючи навмисний підпал (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 1.02.2007 Сьогодні у приміщенні інформаційної аґенції УНІАН (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал) з трансляцією в прямому ефірі на 5 каналі відбудеться прес-конференція на тему: "Результати діяльності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у 2006 році та актуальні проблемі розвитку національного телерадіоінформаційного простору". В роботі візьме участь голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Початок прес-конференції о 12.30. Реєстрація на місці за службовими посвідченнями (Джерело: Портал УНІАН).
  • 1.02.2007 Не є великою таємницею той факт, що і поза ефірним простором столична сателітарна мережева станція "Русское радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) підтримує дружні стосунки з багатьма представниками шоу-бізнесу. І співробітникам радіокомпанії було дуже приємно вкотре переконатися у цьому, одержавши постноворічний подарунок від Групи П.М. Марат, Слава, Жан та Піт записали іменні джинґли ді-джеям "Русского радио - Україна" Наді Івановій тв Славі Дьоміну, чому вони дуже зраділи, і тепер із ще більшим задоволенням та натхненням виходять в ефір улюбленої радіостанції, аби ще раз довести, що все буде добре! Переконатися в цьому може кожний з Вас прямо зараз! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.02.2007 Цього року вперше представники України змогли потрапити на церемонію нагородження однієї з найпрестижніших музичних нагород Європи - NRJ Music Awards. Вона пройшла на Французькій Рив'єрі, у Каннах, наприкінці січня . Цією церемонією для французів традиційно завершується період зустрічі Нового року. Концерт за участю Крістіни Аґілери, Ґвен Стефані, Неллі Фуртадо, Боба Сінклера та інших лідерів світових і національних чартів відбувся у традиційному місці проведення Канського кінофестивалю - у Дворі Фестивалів. І в прямому ефірі транслювався найвпливовішим французьким телеканалом TF1. А влаштувала усе радіостанція "NRJ/ Energy", що, окрім Франції, мовить ще в одинадцятьох країнах, у тому числі, й в Україні. У Франції "NRJ/ Energy" - найпопулярніша радіостанція країни, тому премію цілком можна назвати національною. Крім того, кожна міжнародна номінація має "внутрішній" аналог - визначаються кращі франкомовні виконавці. У підсумку, на міжнародній сцені лаври переможця одержала Крістіна Аґілера - як "Міжнародна артистка року" і автор "Міжнародного альбому року" - Back To Basics. Партнером Крістіни Аґілери як кращий виконавець-чоловік став Джастін Тімберлейк, а титул "Міжнародного відкриття року" одержала канадська співачка Неллі Фуртадо. Українських виконавців у Каннах цього разу не було - утім, для того, щоб потрапити на церемонію навіть глядачем, потрібні або неймовірне везіння, або ж серйозний вплив у музично-радійній тусовці. У продажу квитків на церемонію немає. Кияни Ольга Коржун та Олексій Морозов одержали їх, додзвонившись в ефір столичної сателітарної мережевої станції "NRJ Hit Music Only" (Київ-104.6МГц, Севастополь-87.7МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) і правильно вгадавши пісню, уривок з якої пролунав в ефірі. І - на щасливчиків вже чекали в авіакомпанії, готелі на Блакитному березі, і в Канському залі фестивалів. Почесним гостем на нагородженні з боку України стала директор української радіостанції "NRJ Hit Music" Only Крістіна Нгуен, яка пообіцяла, що щороку слухачі радіо "NRJ Hit Music Only" в Україні зможуть потрапляти на церемонію нагородження в Каннах. Усе, що для цього потрібно робити, - це слухати улюблену станцію і стежити за тим, що відбувається в її ефірі (Джерело: Портал "ОФМ").
  • 1.02.2007 У сімферопольському ефірі Найбільшої радіомережі в Європі "Радіо 5" (90.1МГц) з'явилися місцеві вітальні програми, що транслюються на всі міста мовлення "Радіо 5" у Криму. Замовлення та музичні вітання у ці програми приймаються на SMS-портал за номером 10676 (код на початку тексту - 5511) та електронною поштою на адресу (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.02.2007 Протягом минулого року до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надійшло 412 звернень та критичних зауважень від громадян щодо діяльності ТРО України, що на 67 більше, ніж протягом 2005-го року. Про це повідомив перший заступник глави цього органу Юрій Сторожук вчора на традиційному брифінґу в Нацраді. Найбільша кількість скарг і пропозицій надійшла від киян - 138. За словами Юрія Сторожука, 60 листів стосувалися роботи кабельного ТБ. Зменшилася кількість листів з вимогами про поліпшення програмного наповнення телевізійного і радіомовлення, але збільшилася кількість звернень громадян про дотримання Закону України "Про рекламу" (торік їх було 28, тоді як у 2005-му - 19). У Нацраді уважно реагують на всі запити від громадян чи громадських організацій, - повідомив перший заступник глави Нацради, і в якості одного з прикладів назвав співробітництво з "Телеглядацькою асоціацією батьків України". За словами Юрія Сторожука, щорічний звіт Національної ради у передбачений термін (до 1-го лютого) підготовлений і поданий до Верховної Ради України та Президента, і "згідно із законом, саме від їхньої реакції залежить і подальша діяльність Національної ради і майбутнє цього складу". Серед рішень, розглянутих на вчорашньому засіданні Нацради, Юрій Сторожук, окрім питання про звернення громадян, виділив друге попередження, отримане сімферопольською радіостанцією "Центр" "за недотримання умов ліцензії". Одна з основних претензій до ТРО - порушення норм українського законодавства щодо мови реклами. Перший заступник глави Нацради також повідомив, що на наступному засіданні цього органу планується розглянути "цікаве питання - щодо ліцензування провайдера програмної послуги в новому вигляді, це буде перша спроба створити українську сателітарну платформу" (мова йде про пакетування пакета каналів, що поширюються не через кабель, а через сателіт). Крім того, Юрій Сторожук, нагадав, що 1-го лютого спливає термін, "коли ТРО і радіостанції, що підписували Меморандум ("Меморандум між телекомпаніями і Нацсрадою про співробітництво, спрямоване на розвиток національного інформаційного простору" - "Телекритика"), повинні були б відзвітуватися про свої досягнення", тобто про дотримання умов меморандуму щодо обсягу трансляцій українською мовою. Це питання також планується розглянути на наступному засіданні Нацради. Випереджаючи питання журналістів, Юрій Сторожук, повідомив, що з копією відкритого листа колективу телеканала "Інтер" до акціонерів "УНТК" в Нацраді ознайомилися, але Нацради ця ситуація не стосується (у змісті якоїсь необхідності відреагувати), оскільки "не йде мова про дотримання умов ліцензії або чинного законодавства". Що ж стосується тривалого переоформлення ліцензії "Інтера" на сателітарне мовлення, то, за словами Юрія Сторожука, акціонери компанії "попросили тайм-аут", аби виробити визначену позицію. Мова, нагадаємо, йде про обсяг трансляцій українською мовою, що безпосередньо пов'язане з тим, чи будуть програми сателітарної версії каналу поширюватися на територію України - через кабельних операторів, чи будуть зорієнтовані виключно на закордонне мовлення (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024