Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2007 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2007 25-го січня Київський міський господарський суд прийняв до розгляду адміністративний позов товариства з обмеженою відповідальністю "Студія Артекс" ("Транс-М-Радіо") про визнання незаконними рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Ухвалою від 26-го січня суд призупинив дію двох оскаржуваних рішень Національної ради до кінця розгляду суперечки по суті. Окрім того, суд зобов'язав Нацраду опублікувати оголошення про оскарження прийнятих рішень у засобах масової інформації, де були опубліковані тексти зазначених рішень (Джерело: Портал "WWW.TRANS-M-RADIO.ORG.UA").
  • 31.01.2007 У розділі "Звітна інформація" офіційного Web-сайту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розміщено Звіт цього органу за 2006 рік, а також додатки до нього. Серед них - "Перелік телерадіоорганізацій, до яких було застосовано санкції за невиконання умов чинного законодавства", "Меморандум між телекомпаніями та Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, про співпрацю, спрямовану на розбудову національного інформаційного простору", "Меморандум про співпрацю та принципи взаємодії між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та радіокомпаніями України", "Перелік проведених перевірок у 2006 році", "Перелік переможців конкурсних відборів" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.01.2007 В розділі "Нормативні документи" офіційного Web-сайту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розміщено Інструкцію цього органу про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги в Україні, затверджена рішенням Нацради від 24 січня 2007 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.01.2007 Луганське радіо "Skyway" (106.9МГц та Інтернет-мовлення) представляє на своєму офіційному Web-сайті нову послугу - "Ріалтони тижня". Ваш мобільний може і повинен звучати модно! Радіо "Skyway" дає вам можливість завантажити у телефон найхітовіші мелодії. Щотижня станція пропонує вам 2 популярних ріалтони з числа найхітовіших пісень чартів "Хіт-ліфт" і "Sky Hit". Для одержання найпопулярнішого ріалтону з чарту "Хіт-ліфт", надішліть SMS-повідомлення зі словом ЛИФТ або LIFT на номер 7545 отримайте лінк для скачування мелодії. Для отримання найпопулярнішого ріалтону з чарту "Sky Hit", надішліть на той самий номер SMS-повідомлення зі словом ХИТ або HIT. Вартість відправки SMS на номер 7545 становить 2 гривні. Послуга доступна для абонентів UMC, Sim-Sim, Jeans, KyivStar, Ace&Base, DJuice. Ваш телефон має підтримувати wap і mp3 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.01.2007 Слухати ефір трьох харківських радіостанцій відтепер можна у всесвітній мережі Інтернет. Інтернет провайдер "Восток" за підтримки РА "Золотий грамофон" здійснює он-лайн трансляцію наступних радіостанцій м.Харкова: 1. Розважальне Радіо №1 "Люкс FM Схід" (101.5МГц) - за посиланням http://liveradio.vostok.net:8001/listen.pls; 2. Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (103.0МГц) - за посиланням http://liveradio.vostok.net:8003/listen.pls; 3. "Стильне радіо" (104.0МГц) - за посиланням http://liveradio.vostok.net:8005/listen.pls. Трансляція проводиться через Web-сайт http://www.radio.kharkov.com у форматі MP3, 128Kbit/sec. Для прослуховування обраної радіостанції Вам знадобиться Windows Media Player чи будь-який інший програвач. Також на згаданому сайті можна знайти інформацію про ведучих харківських студій FM-станцій, якими опікується РА "Золотий грамофон", а також коротеньку довідкову інформацію про ці та інші харківські радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.01.2007 Сьогодні, 31-го січня 2007-го року, відповідно до п. 2. ст. 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", оприлюднено Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2006-ий рік. Його розміщено на офіційному Web-сайті Національної ради http://www.nrada.gov.ua, у пункті меню "Звітна інформація". Звіт про діяльність Національної ради буде представлено Верховній Раді України і Президенту України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.01.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги ТОВ "ТВ-Альянс", м. Мелітополь Запорізької обл., ДП "НАЕК "Енергоатом", м.Київ, ТОВ "Телерадіокомпанія "Горизонт-Плюс", м.Донецьк; 2. Про видачу ліцензії на мовлення "ТВ-Альянс", м.Мелітополь Запорізької обл.; 3. Про переоформлення ліцензії ТОВ "Телерадіокомпанія "Горизонт-Плюс", м.Донецьк, ТОВ ТРК "Такт", м.Татарбунари Одеської обл., ТОВ ВКФ "Запорожелектронснаб", м.Запоріжжя, ТОВ ТРК "Західтелесервіс", м.Львів, ПП "АВ-Студіа", м.Узин Білоцерківського р-ну Київської обл., ТОВ "ТРК "АІР", м.Полтава, ТОВ "ТРК "Надежда", м.Донецьк, ПП ТРК "Теле-Медіа", м.Чортків Тернопільської обл., ТОВ "ТРК "ТВ-Сервіс", м.Хмельницький, ТОВ "ОРБІТА", м.Миргород Полтавської обл. За результатами повторної перевірки і виявлені порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства Підприємству "Телерадіокомпанія "Центр", м.Сімферополь, АР Крим, оголошено попередження. Національна рада окремим рішенням затвердила інформацію про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіокомпаній України у 2006 році (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.01.2007 Сьогодні в ефір столичного "Радіо Київ" (98.0МГц) вийшов останній випуск ранкового інформаційного шоу "240 хвилин". Починаючи із 1-го лютого радіостанція пропонуватиме своїм слухачам нове ранкове інформаційне шоу - "Ранок великого міста". Зустрічайте перший випуск оновленої ранкової програми завтра о 7.00 (Власна інформація).
  • 31.01.2007 24-го січня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про результати перевірки Зарічненського районного радіо, смт.Зарічне Рівненської обл. (НР № 2418 від 12.12.2005). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Рівненській області та управління контролю та моніторинґу про результати перевірки Зарічненського районного радіо, смт.Зарічне Рівненської області, ліцензія НР №2418 від 12.12.2005 (вид мовлення - проводове), що засвідчує недотримання цією компанією умов ліцензії у частинах "обсяг мовлення", "програмна концепція мовлення" (порушення частини сьомої статті 27 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"), керуючись частиною першою статті 74 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 13 та 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: перенести розгляд питання "Про результати перевірки Зарічненського районного радіо, смт.Зарічне Рівненської обл. (НР №2418 від 12.12.2005)" на два тижні. Повідомити Зарічненське районне радіо, смт.Зарічне Рівненської області, про обов'язкову присутність уповноваженого представника компанії на засіданні Національної ради. Доручити представникові Національної ради у Рівненській області Д.Тарасюку вивчити обставини справи щодо зменшення обсягу мовлення Зарічненським районним радіо та поінформувати Національну раду. 2. Про результати перевірки Херсонської обласної державної телерадіокомпанії "Скіфія", м.Херсон (НР №0763 від 02.04.2003). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Херсонській області та управління контролю та моніторинґу про результати перевірки Херсонської обласної державної телерадіокомпанії "Скіфія", ліцензія НР №0763 від 02.04.2003, м.Херсон (71.90МГц у м.Херсоні, потужність передавача 4.0кВт; 69.23МГц у м.Василівці, потужність передавача 4.0кВт, вид мовлення - ефірне, проводове), Національна рада вирішила: Інформацію про результати перевірки Херсонської обласної державної телерадіокомпанії "Скіфія", ліцензія НР №0763 від 02.04.2003, м.Херсон, взяти до відома. Рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Херсонської обласної державної телерадіокомпанії "Скіфія", ліцензія НР №0763 від 02.04.2003. 3. Про залишення без розгляду заяви Державної організації Луганської обласної державної телерадіокомпанії, м.Луганськ, про видачу ліцензії на проводове мовлення. Розглянувши заяву Державної організації Луганської обласної державної телерадіокомпанії, м.Луганськ (юридична адреса: вул.Демьохіна, 25, м.Луганськ, 91016; директор Мірошник Родіон Валерійович), про видачу ліцензії на проводове мовлення, Національна рада вирішила: залишити без розгляду заяву Державної організації Луганської обласної державної телерадіокомпанії, м.Луганськ, про видачу ліцензії на проводове мовлення, оскільки вона не відповідає вимогам статті 24 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: п. 2. Решта рішень з ліцензування ТРО, ухвалених на засіданні, торкалися виключно сфери телебачення. Також на засіданні було ухвалено ряд інших рішень: 1. Про щорічний звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Верховній Раді України та Президентові України за 2006 рік; 2. Про заяву Державної телерадіомовної компанії "Крим", м. Сімферополь, АР Крим, щодо видачі ліцензії на мовлення; 3. Про видачу довіреностей; 4. Про внесення змін та доповнень до Інструкції Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій України; 5. Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні Нацради з ТРМ 25-го січня було прийнято рішення "Про затвердження щорічного звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2006 рік". Докладно ознайомитися з текстами усіх рішень Нацради можна на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.01.2007 Колектив Дніпропетровської ОДТРК готується до страйку, - повідомляє Радіо "Свобода". Голова профспілки облтелерадіокомпанії Любов Соболенко та перший заступник гендиректора Віктор Ожогін заявили, що страйк можуть розпочати у четвер, 1-го лютого. На підтримку протесту виступає і обласна організація Національної спілки журналістів. Її керівництво звернулось до голів облдержадміністрації, облради та Держкомтелерадіо не давати згоди на призначення Вікторії Шилової на посаду гендиректора компанії. 24-го січня виконуючий обов'язки голови Держкомітету телебачення і радіомовлення Анатолій Мураховський своїм наказом звільнив з посади гендиректора Дніпропетровської обласної ТРК Миколу Павленка та призначив Вікторію Шилову. В обласній раді Вікторія Шилова обіймає посаду голови постійної комісії з питань ЗМІ. У жовтні минулого року за звинуваченнями у порушенні журналістської етики її виключили зі Спілки журналістів. Сама пані Шилова зазначає, що її призначення на посаду гендиректора обласної ТРК має на меті протидіяти спробі однієї із фінансово-промислових груп захопити компанію. А зі спілки вигнали, пояснює Шилова, бо вона домагалася перевірки фінансового стану газети, засновником якої є обласна рада (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.01.2007 Столична сателітарна мережева станція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ), Ukrainian Records і Magic Records Ukraine представляють нову музичну збірку, першу в новому році - "Єврозвук 6"! Трек-ліст диска: 1. Karmah - Just Be Good To Me; 2. Dutch Maffia - Break My Stride; 3. Miguel Angel Munoz - Diras Que Estoy Loco; 4. Sugababes - Easy; 5. Tom Novy - Unexpected; 6. Kate Ryan - Alive; 7. Cascada - Everytime We Touch; 8. Reamonn - Tonight; 9. Bluelagoon - What Becomes Of The Broken Hearted; 10. Beats and Styles feat. Toni W.& B.O.Dubb - Dynamite; 11. Da Buzz - Last Goodbye; 12. Flipsyde - Happy Birthday; 13. Pate №1 - Shining Star; 14. Shaun Baker Feat. Laid Back - Bakerman; 15. t.A.T.u. - Loves Me Not; 16. The Rapture - Get Myself Into It; 17. Ashlee Simpson - L.O.V.E.; 18. Keane - Crystal Ball; 19. Royal Gigolos - Somebody's Watching Me; 20. US 5 - Mama. Для того, аби стати власником збірки "Єврозвук 6", Вам необхідно відшукатии всі 6 фраґментів диска на сторінках офіційного Web-сайту "Європи FM". Адреси сторінок із вказівкою П.І.Б., адреси та контактного телефону надсилайте на електронну адресу до 9-го лютого. Перші 20 щасливчиків стануть власниками компакт-диску "Єврозвук 6" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.01.2007 31-го січня 2007 року о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу, переоформлення, продовження ліцензій Національної ради, про результати перевірок низки ТРО, про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.01.2007 На офіційному Web-сайті столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відкрився новий Форум. Отже, те, про що так довго казали всі, про що писали листи, про що запитували у повідомленнях до програми "Контакт", врешті сталося. Оновлений форум станції складається з двох великих розділів - "Kiss FM" (Обговорення радіостанції, її проектів та ведучих) та "Music" (обговорення музики у форматі "Kiss FM"). Розташований новий форум за URL-адресою http://www.kissfm.ua/forum/. Отже, заходьте, реєструйтеся, пишіть, спілкуйтеся, знайомтесь, створюйте щось нове - загалом, почувайте себе вільно (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.01.2007 Тепер в найпристрасніші години доби кожен із слухачів столичної сателітарної мережевої станції "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) зможе насолодитися збіркою кращих пісень про кохання в програмі "Magic Collection". З понеділка по четвер, з 22.00 до 02.00, ваша увага прикута до відомих хітів різних країн світу. Провести вечір під акомпанемент мелодійної музики, що відповідає вашим уподобанням, допоможуть 5 рубрик програми "Magic Collection"! Все починається зі "Slow Motion" - тут зібрані лише повільні версії танцювальних хітів. Тож, щоб поповнити колекцію романтичних спогадів, "Love Radio" пропонує Вам запросити кохану половинку на танець. Далі "Magic Collection" продовжиться винятково іноземними композиціями в рубриці "Duty Free". Для шанувальників живої музики "Love Radio" приготувало добірку "Live in Love" - концертне виконання улюблених композицій. Наступна подія - рубрика "Тандем", де зібрано найвідоміші зіркові дуети. І останнім акордом "Magic Collection" буде рубрика "Без Слів", яка беззаперечно стверджує, що для справжнього кохання слова - не головне. "Love Radio" запропонуємо вам інструментальні варіанти популярних композицій. Що може бути краще за вечір з "Love Radio"? Тільки вечір з "Magic Collection"! (Джерело: Сайт радіостанії).
  • 30.01.2007 25-го січня президентом медіа-холдинґу "Gala Media Ukraine" був призначений Павло Шилько, відомий громадськості як DJ Паша. Раніше посади президента у холдинґу не існувало. Павло Шилько повідомив Інтернет-порталу "МедіаБізнес", що посада президента введена у зв'язку з ростом компаній холдинґу. За його словами, наразі холдинґ "Gala Media Ukraine" веде роботу над телевізійним Інтернет-проектом, запуск якого запланований на кінець лютого. "Якщо буде все нормально, то наприкінці лютого цей проект буде запущений", - сказав він в інтерв'ю кореспонденту "МедіаБізнесу". Інвестиції у проект не розголошуються. За словами президента "Gala Media Ukraine", над новим Інтернет-проектом для телебачення активно працюють дві компанії холдинґу - "Gala TV Productions", що займається виробництвом відео і телевізійного контенту, та Інтернет-компанія Gala.net., що займається розробкою і підтримкою Web-сайтів. "Інтернет-портал, який ми запустимо - це буде великий клондайк телебачення", - повідомив пан Шилько. Медиа-холдинґ "Gala Media Ukraine" включає до себе Інтернет-компанію Gala.Net, радіостанцію "GALA Radio" і телевізійний проект Gala TV Productions (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 30.01.2007 Інтернет-видання "Телекритика" оприлюднило звернення працівників Дніпропетровської ОДТРК з приводу звільнення з посади генерального директора ТРК Миколи Павленка та призначення замість нього Вікторії Шилової. Наводимо його текст повністю. "Звернення. Ми, працівники Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії, звертаємось до Вас у зв'язку з гострою ситуацією, що склалася з приводу усунення з посади ген. директора телерадіокомпанії М. І. Павленка та призначення в. о. ген директора В. В. Шилову, яка до цього обіймала посаду директора т/о інформаційно-публіцистичних та музичних програм. Ситуація, що склалася навколо призначення в. о. ген. директора В. В. Шилової обурює і дивує співробітників ДОТРК, так як згідно Закону за відсутності ген. директора виконання його обов'язків покладаються на одного з трьох діючих заступників. Роз'яснень щодо обґрунтованості призначення з відповідних компетентних установ колектив не отримав. 26.01.2007 в. о. ген. директора В. В. Шиловою було оголошено проведення наради, під час якої за ініціативи профспілок та на підставі Колективного договору було запропоновано обговорення питання щодо призначення на посаду в. о. ген. директора Шилову. У колективі добре знають низькі професійні та моральні якості В. В. Шилової, її конфліктний характер та цинічний підхід у вирішенні питань, коли мова йде про її власні інтереси, недавнє виключення В. В. Шилової з лав членів Національної спілки журналістів України напевне є кращим тому свідченням. Результатом зібрання колективу є звернення до Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради, Ради комітету Держтелерадіо, голів Дніпропетровської обласної державної адміністрації та обласної ради, голови Національної Спілки журналістів України, яке підписали співробітники ДОДТРК. Стосовно першочергових дій новопризначеного в. о. ген. директора, то вони такі: 1. Наказано копію витягу протоколу зборів із зібраними підписами надати їй. 2. 27.01.07 втрутилася в робочий процес групи під час відеозапису (режисер В. Гузь) погрожуючи звільненням. 3. Під надуманим приводом захоплення ДОДТРК телекомпанією "Громадське слово" в. о. ген. директора В. В. Шилова в суботу 27.01.07 залучила до охорони телестудії співробітників приватної охоронної аґенції. 4. З 29.01.07 директорам т/о заборонено виходити в прямому ефірі, надавши до ефіру відеозапис. 5. Безпідставно щодо заступника ген. директора В. І. Ожогіна та зав. відділом випуску програм С. А. Лісняк оголошено проведення службового розслідування з відстороненням їх від виконання службових обов'язків. 6. Стосовно керівників т/о, які до речі висловилися проти призначення в. о. В. В. Шилової, вона обмежила їх функціональні обов'язки. 7. З метою закріплення за собою цієї посади, вона замінює керівників виробничих підрозділів своїми прихильниками з числа співробітників її підрозділу. Ми звертаємось до Вас, колеги, журналісти, громадськість, до всіх, кому не байдужа свобода слова , не допустіть, перетворення державної телерадіокомпанії у рупор рейдерів!". Довідка "Телекритики": Вікторія Віталіївна Шилова, 1972 р.н.., наразі є депутатом Дніпропетровської обласної ради від блоку Лазаренка, входить до постійної комісії обласної ради з питань зв'язків з об'єднаннями громадян і засобами масової інформації. В Дніпропетровській ОДТРК раніше займала посаду головного редактора інформаційно-публіцистичних програм (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.01.2007 Службовий роман - це шанс виграти розкішну натуральну шубу від ТМ "Upstar Continental"! З 1-го по 14-те лютого столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) збираємо історії кохання людей, що познайомилися завдяки роботі. 10 пар відправляться на романтичну вечерю до ресторану. А у День Святого Валентина серед них буде розіграна розкішна натуральна шуба, яку переможниця зможе обрати на свій смак з 10-ти моделей в магазині "Апстар"! Заповнюйте заявку прямо зараз за цим посиланням - http://www.musicradio.kiev.ua/shuba.html! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.01.2007 Починаючи з 26-го січня слухачі Північного Донбасу можуть почути позивні ще двох всеукраїнських FM-радіоканалів. "У кохання є своє радіо" - саме під таким девізом на частоті 105.0МГц у Краматорську мовить столичне "Love Radio". А радіоканал "ЕРА FM" можна послухати в місті та його околицях, налаштувавши свій приймач на частоту 101.0МГц. Обидві радіостанції представляє у Північному Донбасі аґенція "Золотий Грамофон", керівництво якої впевнене, що розмаїтість музики, форматів, стилів, ведучих, програм і рекламного продукту прийдеться до смаку кожному, хто без радіо не уявляє собі поїздки в машині чи виконання курсового проекту, просування своєї продукції на ринки збуту чи одержання оперативних та об'єктивних новин! Нагадаємо, що у 2007-му році Авторизованій рекламній аґенції "Золотий Грамофон" виповнюється 10 років! "Золотий грамофон" - це найбільша баїнґова аґенція повного циклу у Східній Україні. У Північному Донбасі "Золотий грамофон" представляє такі радіостанції, як ВРМ "Мелодія" (106.2МГц), "Люкс FM Схід" (105,7), "Радіо 5" (100.3МГц), "Love Rado" (105.0МГц), "ЕРА FM" (101.0МГц) та "Юмор FM" (107.0МГц), рекламну аґенцію і Web-ресурс goldmedia.com.ua. До речі, у цьому ж році Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" святкує своє п'ятиліття! У зв'язку з цілим набором ювілеїв і приємних відкриттів у 2007-му році, "Золотий Грамофон" запропонує своїм клієнтам цікаві і приємні пропозиції щодо співробітництва! (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи Медіа-холдинґу "Золотий Грамофон").
  • 29.01.2007 "Противовес" ("Противага") - це назва нової програми в ефірі харківської радіостанції "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц). "Противовес" - це 5 хвилин джазу від справжнього шанувальника цієї музики Руслана Казакова. Історія джазу, імена, події і цікавий факти зі сфери джазу та особисті відчуття щирого цінителя джазу Руслана Казакова. На "Новій хвилі" довго думали - чи зробити одну велику програму на цілу годину, що виходитиме один раз на тиждень, чи розбити її на кілька маленьких шматочків і радувати ними (ну хоч трошечки), але щодня. У підсумку перемогла приказка "Краще 10 разів по 10 аніж один раз 100 карбованців", і тепер маємо що маємо: кожного буднього дня о 10.20 та 16.20 слухайте "Противовес". На противагу звичайній попсі - "Противовес"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.01.2007 26-го січня у Миколаєві відбулося відкриття Приморського секретаріату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У відкритті секретаріату взяли участь заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Сергій Карцев, перший заступник міського голови Миколаєва Юрій Гранатуров, керівник апарату Національної ради Сергій Крушановський, заступник директора департаменту контрольно-аналітичної роботи - начальник управління координаційної роботи регіональних секретаріатів Національної ради Віталій Сокур. Секретаріат Приморського реґіону, який охоплює територію трьох областей: Кіровоградської, Миколаївської та Одеської, очолив Олександр Чабанов. Секретаріат розміщуватиметься у Миколаєві за адресою: вул. Наваринської, 16. До найголовніших завдань Приморського секретаріату входитиме моніторинґ ефіру телерадіоорганізацій названих областей щодо дотримання ними умов ліцензій та норм чинного законодавства та активна робота у сприянні розбудови телерадіоінформаційного простору краю. Під час прес-конференції керівник апарату Національної ради Сергій Крушановський вручив заступнику голови Миколаївської облдержадміністрації Сергію Карцеву Почесну грамоту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за особливі заслуги в розбудові телерадіоінформаційного простору держави та всебічну підтримку Національної ради в Миколаївській області (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.01.2007 Столична радіостанція "Студія Майдан" (72.08МГц та 2-ий канал проводової мережі), що входить до структури ТВО "Радіо "Голос Києва" ДО "Київська РДТРК", з 1-го лютого збільшує на дві години обсяги ефірного мовлення на частоті 72.08МГц. відтепер програми станції лунатимуть щодня з 8.00 до 21.00 (а не до 19.00) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 29.01.2007 Національна радіокомпанія України викупила трансляцію на 3-му каналі провідного радіомовлення, на якому раніше кримчани слухали програми російської сателітарної станції "Маяк". Про це 26-го січня, повідомив у газеті "Крымская правда" директор Державної телерадіокомпанії "Крим" Михайло Шматов. Як передає кореспондент ІА "REGNUM", пан Шматов заявив, що ДТРК "Крим" уклала з Нацкомпанією договір про надання їй часу мовлення на 3-му каналі, і свій час мовлення вона компонуватиме з власних новин і з відібраних передач "Маяка". "У колишньому обсязі "Маяка" вже не буде. В якому буде - сказати поки важко... Сподіваюся, що в лютому позивні "Маяка" зазвучать над півостровом", - сказав гендиректор ДТРК (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 27.01.2007 Директор Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії Микола Павленко звільнений з посади. Про це повідомиляє портал ІМІ з посиланням на Незалежну медіа-профспілку, що, у свою чергу, посилається на представника телерадіокомпанії, який уточнив, що у четвер, 25-го січня, колектив компанії був ознайомлений з відповідним наказом Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення. За словами джерела в ТРК, згідно наказу, Павленко звільнений відповідно до трудового контракту. Також, за даними представника телерадіокомпанії, Держкомітет видав наказ про покладання обов'язків директора на Вікторію Шилову, що очолює творчий-виробниче об'єднання ТРК і є депутатом Дніпропетровської обласної ради від Блоку Лазаренка. Він також відзначив, що 55-річний Микола Павленко обіймав посаду директора ДОДТРК з 2004 року (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 27.01.2007 Ді-джей Маша Медведєва з харківської студії радіо "Люкс FM Схід" (101.5МГц) оголошує в ефірі: "Макси-М" з піснею "Знаешь ли ты?". Друзі, без цієї пісні надзвичайно складно обійтися в програмі на замовлення, але це, напевно, й на краще. Одним словом, - номер один серед ваших бажань". Але у середині лютого ця, а також багато інших пісень популярних російських і українських виконавців, може зникнути з українського радіоефіру. Українські радіостанції не доплачують авторам за їхні композиції. В репертуарі радіо "Люкс FM Схід" - пісні російських, українських і західних виконавців - приблизно в рівних пропорціях. Маша Медведєва стверджує: "Не всіх, звичайно, влаштовує винятково, скажімо, західна музика. Але от якщо виникне ще одна група, що оголосить ексклюзивні права на пісні західних виконавців, то отут так, дійсно, отут буде велика проблема". Маша переконана: якщо справді з ефіру зникнуть пісні російською мовою, це вдарить по популярності і самих виконавцях - їхні нові пісні буде важче почути, і по радіостанціях - слухачі звикли до формату хвилі. Особливо це торкнеться радіо, репертуар яких на сто відсотків складається з композицій російськомовних авторів. Анжела Крос, ді-джей "Стильного радіо" (104.0МГц) каже: "Ну, я так думаю, що просто як жанр, як формат український шансон, він ще в Україні не існує. Від слова "шансон" нам доведеться відмовитися. Це потрібно буде переробити всю радіостанцію". Зараз радіостанції платять організаціям, з якими в авторів і виконавців укладені договори, 2% від доходу щомісяця. Українська музична видавнича група нещодавно оголосила, що виключні права ледве не на всіх найпопулярніших російськомовних виконавців є тільки в неї. Це значить, що їхні пісні звучать в українському радіоефірі незаконно, тому всі радіостанції мають переукласти договори з нею і платити вже не 2, а 8%. Денис Окунєв, директор РА "Золотий грамофон" у Харкові, каже: "З'явилася нова організація, що вирішила трошки поворушити ринок України, ось так я трактую цю ситуацію. Вигідно цій організації. Справа в тому, що є великий сумнів, я думаю, в багатьох радіостанцій є великий сумнів стосовно того, що гроші, які перераховуватимуться цій організації, потім цілком всі перейдуть авторам музики". Радіостанції не зможуть платити в 4 рази більше - у них просто немає таких грошей. Тому якщо і зникнуть з українського ефіру пісні російською, то ненадовго, переконаний Денис Окунєв. Дуже скоро автори розірвуть договори з Українською музичною видавничою групою і повернуться до старих перевірених партнерів (Джерело: Портал "МедіаПорт").
  • 26.01.2007 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) представляє Першу відео дискотеку! Відтепер - удвічі більше задоволення від улюбленої радіостанції! Незабутні враження, що надовго залишаться з вами. Тільки для вас - танцювальні хіти 80-90-х років у ритмах Диско. Протягом всієї ночі Ви будете веселитися під улюблену музику і, як завжди, перебуватиме в оточенні улюблених ведучих "Танцмайданчика"! 27-е січня, Sky Hall Club, 4 поверх розважального Центра "Дивосвіт" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2007 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила новий порядок проведення перевірок діяльності ТРК. Новий документ, за словами керівників Нацради, не залишить юридичних зачіпок для необґрунтованого оскарження результатів перевірок. "Нацрада затвердила нову норму проведення перевірок, - повідомив глава Нацради Віталій Шевченко на брифінґу 24 січня в Києві. - Лібералізм закінчився". "Процедури уточнені настільки, що вони обмежують нас, але при цьому чітко визначають наші повноваження", - заявив заступник глави Нацради Юрій Сторожук. Текст документа досі не опублікований. За словами заступника глави Нацради Ігоря Куруса, у нових правилах спрощено механізм проведення перевірок телерадіокомпаній. Попередня редакція документа, відзначає пан Курус, містила багато оцінних суджень і складні процедури проведення перевірок, що дозволяли по-різному трактувати їх результати в суді. "Ми зняли всі двозначності і моменти, що можуть трактуватися по-різному, - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню "МедіаБізнес". - Також ми хотіли зробити так, щоб мати можливість підтвердити результати моніторинґів у суді" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 25.01.2007 17-го січня 2007-го року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про оприлюднення відомостей Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Відповідно до ст. 38 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Національна рада має розміщувати відомості Державного реєстру телерадіоорганізацій України на веб-сайті та двічі на рік публікувати їх в офіційному бюлетені Національної ради. Зазначимо, що з початку дії нової редакції закону про телебачення і радіомовлення (1-го березня 2006-го року), Національна рада досі не виконала вимоги закону щодо публікації відомостей реєстру. Нагадаємо, що до Державного реєстру телерадіоорганізацій України вносяться відомості про телерадіоорганізації, які отримали ліцензії на мовлення. Державний реєстр містить відомості про назву телерадіоорганізації, позивні, логотип, товарний знак (за наявності), її програмні цілі або тематичну спрямованість; юридичну та поштову адресу, контактні телефони та електронну адресу; дату і номер рішення про видачу ліцензії на мовлення; серію та номер ліцензії; термін її дії; вид (види), обсяги і час мовлення; територіальні характеристики мовлення (загальнонаціональне, реґіональне або місцеве з визначенням відповідних областей, районів і населених пунктів). Окрім цього, до реєстру вноситься інформація про власників і засновників телерадіоорганізації (перший рівень власності) та про особовий склад керівних та наглядових органів телерадіоорганізації. В реєстрі зазначаються і всі зміни щодо ліцензії: про подовження, переоформлення чи внесення змін до ліцензії, видачу її копії або дубліката; про накладання на телерадіоорганізацію штрафних санкцій, рішення про визнання ліцензії недійсною та про її анулювання (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 25.01.2007 Президентом групи "Гала Медіа Україна" призначено одного з провідних радіоведучих Павла Шилька (відомий також як DJ Pasha). Про це повідомив президент компанії "Гала Медіа Інтернешнл" Джозеф Лемір сьогодні на прес-конференції в УНІАН. "З призначенням Павла ми робимо черговий крок у розвитку компанії", - відзначив пан Лемір. У свою чергу Павло Шилько додав, що розцінює своє призначення як підвищення відповідальності. "Я і раніше ставився відповідально до своєї праці. А зараз, із призначенням, ця відповідальність подвоюється", - сказав він. Відповідно до інформації УНІАН, Павло Шилько почав працювати у компанії "Гала Медіа Україна" з березня 1996 року. До складу групи входять "GALA Радіо", "Gala.Net", а також "Gala TV-production". На українському ринку компанія працює з 1996 року (Джерело: Портал "УНІАН").
  • 25.01.2007 Легендарний проект одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) повертається! Те, що було заховано від очей і прихлопнуте тефлоновою лопаткою! Неймовірні й очевидні лінгвістичні історії українського села! Глобус України! Після невдалих спроб казково збагатитися на грибній фермі, Денис Цикановський та Андрій Куц знову взялися за справи! Від творців смішного і дітей породи "дівчинка": Глобус України знову в ефірі! Не минуло й трьох років... Вівторок, п'ятниця на Першому... "Просто Раді.О"! З 2-го лютого Далi буде... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2007 Наприкінці 2006-го року столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення) зробила приємний подарунок усім прихильникам вітчизняної музики! Спільно із компанією "Lavina Music" радіостанція "Наше Радіо" випустила збірку найсучасніших та найпопулярніших пісень згідно з рейтинґом національного хіт-параду "Знай Наше!" сезону Зима 2006-2007. У збірник "Знай Наше!" увійшли такі виконавці як Ані Лорак, Тіна Кароль, Віталій Козловський, Гайтана, Друга Ріка, Ірина Білик та багато інших! Диск "Знай Наше!" вже в продажу в музичних крамницях вашого міста! Знай Наше! Обирай краще! Слухай улюблене! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2007 Представники "неформатної" української естради хочуть, щоб їхніх слухачів не позбавляли "улюблених виконавців". "Ми, українські виконавці та автори музичних творів, обурені тим, що діється на медійних просторах України. Закон "Про телебачення і радіомовлення" щодо відсотків звучання українських виконавців не виконується". Так починається текст звернення до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, підписаного 18-ма народними артистами України - представниками середнього та старшого покоління української естради. Звернення було оприлюднено на вчорашньому брифінґу Національної ради, у якому, окрім членів Національної ради, взяли участь Юрій Рибчинський, Павло Зібров, Олександр Злотник, Віталій Білоножко, Алла Кудлай та Анатолій Матвійчук. Підписантів звернення зокрема обурила поведінка Першого національного: "Радіо- та телеефіри заповнені російськими артистами. Це ще можна зрозуміти, коли йдеться про комерційні канали, але ж УТ-1 - це канал державний, який цього року представив новорічну програму під назвою "Новорічний розгуляй" тривалістю три години, а це майже 40 пісень. Ведучі розмовляли і вели програму тільки російською мовою. За три години ефіру прозвучала лише одна пісня українською мовою. Цей концерт транслювався двічі 31 грудня та 13 січня, але ж країна, в якій ми живемо, має назву Україна, і УТ-1 - це державний канал, то чому на державному каналі в новорічній програмі звучить тільки російська пісня, а ведучі нібито не знають української мови?". Одна з головних претензій українських авторів і виконавців до "медіа-структур" полягає в тому, що останні, якщо й пропонують "українське - то тільки для молодіжної аудиторії", а представників "старшого покоління … взагалі позбавили улюблених виконавців". Підписанти звернення просять членів Національної ради звернути "увагу на те, що сьогодні відбувається на телебаченні та радіо, і допомогти зберегти свою мову та культуру в своїй країні". Значну частину брифінґу, який фактично перетворився на "круглий стіл", зайняли розповіді присутніх авторів і виконавців музичних творів про свої проблеми. Так, зі слів Павла Зіброва, його спілкування з представниками FM-радіостанцій, до яких виконавець звертався з приводу розміщення в їхньому ефірі творів з його нової програми, зводилося переважно до відповідей "не наш формат" або "зателефонуйте пізніше". "І виходить, що ми пишемо ці пісні у тумбочку", - зазначив Павло Зібров. Підписанти листа хотіли б, щоб Національна рада допомогла представникам середнього та старшого покоління української естради повернутися до ефіру, а як приклад наводять Білорусь, а також Росію, де "в телевізійних програмах можна побачити Кобзона, Лещенка, Бабкіну, Кадишеву на одному майданчику з "Белками", "Стрелками", "Фабрикой" та іншою молоддю". Щодо ситуації в українському ефірі, то Юрій Рибчинський вважає, що Національна рада мала б виробити "якісь механізми контролю і покарання" за недотримання телерадіоорганізаціями квоти на твори українських виконавців, а Алла Кудлай запропонувала створити художню раду, яка б моніторила теле- та радіоефір на предмет "українськості" музичного мовленя. (Варто зауважити, що під час промови Алли Кудлай її мобільний "заграв" якусь "непатріотичну" мелодію, за що колеги співачки жартома покартали її). Від авторів і виконавців, присутніх на брифінґу, лунали й звинувачення на адресу сучасної молодіжної культури, одне з них полягало в тому, що пісня може виконуватися українським виконавцем й українською мовою, але при цьому не бути українською… Наприклад, "дісталося на горіхи" одній з пісень гурту "ВВ" (незважаючи на те, що цей гурт радше представляє вже не лише молодіжну культуру, а й середнє покоління). Заступник голови Національної ради Ігор Курус запропонував зокрема повернутися до питання створення оновленого каталогу українських виконавців, спираючись на який, цей орган мав би можливість звертатися до програмних директорів українських ТРО з конкретними запитаннями та пропозиціями. У свою чергу, голова Національної ради Віталій Шевченко зауважив, що "Національна рада використала всі ліберальні засоби" впливу на ТРО, і, на його думку, характер розмови змушує задуматися над "застосуванням не лише ліберальних, а й інших засобів", передбачених законодавством. Щодо конкретних претензій до Першого національного з боку підписантів звернення, то, за словами Віталія Шевченка, Національна рада доведе цю інформацію до відома каналу та запропонує його представникам висловити свою точку зору, а також шукатиме шляхи реагування ("Телекритика" нагадає, що, згідно діючого законодавства, Національна рада не може впливати на зміст програм тієї чи іншої ТРО, а контент однієї конкретної програми ще не свідчить про порушення визначеної законом квоти на мовлення державною мовою; отже, реагування може мати скоріше рекомендаційний характер). А от зі слів першого заступника голови Національної ради Юрія Сторожука випливає, що підписантам листа варто було б стати "організаційним ядром" та зібрати навколо себе критичну масу українських виконавців, які б представляли не лише традиційну українську естраду, але й молодіжну музичну культуру, оперне та народне мистецтво тощо, і це б дозволило зробити вихід на відповідні державні органи більш представницьким. А зараз, на думку Юрія Сторожука, "воно виглядає" як захист певної групи виконавців - вікової чи форматної. Виконавчий директор Незалежної Асоціації телерадіомовників Катерина М'ясникова прокоментувала для "Телекритики" деякі з претензій авторів звернення: "Насправді є питання збереження національної культури, ідентичності і розвитку національної культури. Але треба пам'ятати, що, на жаль або на щастя, телерадімовлення в Україні більшою частиною - це вид бізнесу, вид підприємницької діяльності. Відповідно, першим статутним завданням кожного підприємства є отримання прибутку. Те, що програмні директори форматують канали за власним вибором, - це неправда, тому що будь-яка радіостанція зважає на інтереси і потреби своєї аудиторії. І якщо радіостанція не дає аудиторії того, чого вона хоче, то, відповідно, це - поганий продукт. Це є логіка будь-якого бізнесу. І всі радіостанції, особливо мережеві радіостанції (такі, як "Русское радио", "Авторадіо") постійно проводять моніторинґи та фокус-групи, на яких вони вивчають реакцію їхньої аудиторії на ту чи іншу музику. І тому вважати, що існує якась змова радіостанцій щодо того, щоб якусь музику давати, а якусь не давати - це не є адекватне сприйняття реальності. Потрібно зрозуміти, що комерційне радіо і телебачення - це не є організації культурного виховання. Є аудиторія, що має певні потреби, які задовільняються.Те, що немає суспільного радіо та суспільного телебачення, яке б мало - за державний кошт - займатися саме проблемаи української культури і самобутності, - це є інше питання. Але це, знову ж таки, не питання до комерційних радіостанцій. Так, вони популярні, так, вони мають високі рейтинги. Але чому вони їх мають? Тому що дають аудиторії те, чого вона хоче.Ми готові вступати до діалогу з різними виконавцями. Ми, наприклад, говорили з виконавцями "молодшого віку" (як вони тут називалися), які кажуть, що для них немає проблеми з доступом до радіоефіру. Що б не казали, "Океан Ельзи", Ані Лорак й інші виконавці - це є українські виконавці. І ми не можемо сказати: ці - хороші, ці - погані. Що хоче почути аудиторія, те вона й отримує від усіх радіостанцій, тому що це, ще раз повторюю, - їхній бізнес" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2007 Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Едуард Прутнік у листі Голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрію Шевченку повідомив, що його відомство не підтримує проект постанови Верховної Ради України від 15.12.2006 р. №2757 "Про затвердження персонального складу громадських рад Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України". "... слід зазначити, що Закон України "Про телебачення і радіомовлення" практично не наповнює конкретним змістом перспективи діяльності громадських рад. У ст. 14 Закону визначене лише право таких рад подавати кандидатуру керівника НТКУ (НРКУ) до Верховної Ради на призначення та на звільнення. Більш повного тлумачення прав та обов'язків рад поточна редакція Закону не містить, що фактично може призвести до неможливості налагодження їх ефективної роботи взагалі, зокрема щодо неузгодженості з діяльністю інших наглядових органів та редакційних рад. Крім цього, норма частини 6, статті 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" передбачає, що організаційно-правовий статус НТКУ і НРКУ може бути змінений лише на статус Суспільного телебачення і радіомовлення, а при створенні такої форми мовлення виникне потреба у формуванні нового складу Громадських рад. Виходячи з викладеного, Комітет вважає, що до визначення на законодавчому рівні основних напрямків роботи, завдань та повноважень громадських рад з метою забезпечення ефективності їх роботи, покращення громадського контролю у системі державного (суспільного) телебачення, з урахуванням європейського досвіду, розглядати проект зазначеної Постанови, на нашу думку, передчасно", - йдеться у листі. Як уже повідомляло Інтернет-видання "Телекритика", спроба ухвалити зазначену постанову у грудні була невдалою - за її включення до порядку денного проголосувало лише близько 30 депутатів. Після цього голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко скерував до керівників трьох фракцій парламентської більшості, віце-прем'єра з гуманітарних питань Дмитра Табачника та голови Держтелерадіо Едуарда Прутніка листи з проханням сформулювати їхню позицію щодо цієї Постанови. Як повідомив радник голови Держтелерадіо Ігор Чабан, зараз Едуард Прутнік перебуває поза межами Києва й поки що не може коментувати цей документ. "Телекритика" сподівається отримати коментарі найближчим часом. "Телекритика" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2007 Сьогодні о 13.30 в УНІАН з трансляцією в прямому ефірі на 5 каналі відбудеться прес-конференція на тему: "Гала Медіа оголошує Президента!", під час якої буде оголошено про призначення Павла Шилько (DJ Pasha), президентом Гала Медіа Україна. На прес-конференції Павло Шилько та керівництво Гала також оголосять нових директорів Гала Медіа. Учасники: генеральний директор Гала Медіа Інтернешнл Джозеф Лемір, Олімпійський чемпіон з фігурного катання Віктор Петренко (партнер Гала Медіа) (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за службовими посвідченнями (Джерело: Сайт УНІАН).
  • 25.01.2007 Вчора на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула та взяла за основу щорічний звіт Національної ради Верховній Раді України та Президенту України за 2006 рік. Прийнято також рішення: 1. Про державну реєстрацію ПП "Гармата-Азов", м.Бердянськ Запорізької області; Дніпропетровської студії телебачення; 2. КП "Телестудія "Радехів", м.Радехів Львівської області; 3. Про видачу ліцензії провайдера програмної послуги ТОВ "ТРК "Екран", м.Сімферополь, АР Крим; 4. ПП "ТРК "МТЦ", м.Васильків Київської області; 5. ПП "Світогляд", с.Велика Круча Полтавської області; 6. Про переоформлення ліцензії ТОВ "ТРК "Електрон", м.Борислав Львівської області; 7. ТОВ "Кворум", смт.Червоний Донець Харківської області; 8. ПП "ТРК "Тавріда-Ост", с.Малоріченське, м.Алушта, АР Крим; 8. ПП "ТРК "Дублер", м.Донецьк; 9. ТОВ "ІВК-Донбас", м.Донецьк. Національна рада окремим рішенням затвердила зміни та доповнення до Інструкції Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.01.2007 Вчора у приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбувся брифінґ у зв'язку зі зверненням, яке надійшло на адресу Нацради від українських виконавців щодо переважання в вітчизняному медійному просторі іноземних виконавців. У брифінґу взяли участь голова Національної ради Віталій Шевченко, перший заступник голови Нацради Юрій Сторожук, заступник голови Нацради Ігор Курус, члени Нацради Тетяна Лебедєва, Юрій Плаксюк. Українських авторів та виконавців на брифінґу представляли Олександр Злотник, Юрій Рибчинський, Павло Зібров, Алла Кудлай, Віталій Білоножко, Анатолій Матвійчук. Українські митці у своїх виступах висловили тривогу з приводу засилля в ефірі вітчизняних телерадіокомпаній пісень іноземного виробництва, зокрема, російських, і звернулися до Національної ради з проханням втрутитись у ситуацію та домогтися виконання телеканалами і радіостанціями (насамперед FM-діапазону) норм чинного законодавства щодо сприяння в популяризації українського мистецтва. Члени Національної ради, своєю чергою, підтвердили існування цієї проблеми, зауваживши, що свого часу в підписаних Меморандумах між Національною радою та керівниками провідних теле- і радіокомпаній чітко було зазначено виконання ними цих норм. Після завершення моніторинґу Національна рада буде розглядати дотримання норм вітчизняного законодавства і прийнятих положень Меморандумів з боку телерадіокомпаній України та вживати відповідних заходів впливу до порушників. Також вітчизняним виконавцям було запропоновано надавати свої пропозиції до Каталогу аудіо-видань, розміщеному на офіційному Web-сайті Національної ради. Членами Національної ради та вітчизняними виконавцями було підтримано ініціативу щодо проведення в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення спільної зустрічі українських митців із керівниками провідних телекомпаній і радіостанцій. Далі наводимо повний текст звернення народних артистів України, адресований Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення: "Ми, українські виконавці та автори музичних творів, обурені тим, що діється на медійних просторах України. Закон "Про телебачення і радіомовлення" щодо відсотків звучання українських виконавців не виконується. Радіо- та телеефіри заповнені російськими артистами. Це ще можна зрозуміти, коли йдеться про комерційні канали, але ж УТ-1 - це канал державний, який цього року представив новорічну програму під назвою "Новорічний розгуляй" тривалістю три години, а це майже 40 пісень. Ведучі розмовляли і вели програму тільки російською мовою. За три години ефіру прозвучала лише одна пісня українською мовою. Цей концерт транслювався двічі 31 грудня та 13 січня, але ж країна, в якій ми живемо, має назву Україна, і УТ-1 - це державний канал, то чому на державному каналі в новорічній програмі звучить тільки російська пісня, а ведучі нібито не знають української мови? Це просто неповага до держави. Медійні простори України і так заповнені російською мовою, російськими виконавцями. Невже державний канал, який дивляться не тільки в містах, а й в українських селах пересічні українці, не може підтримати своє? Такого становища з мовою не було при жодному, як то кажуть "режимі", навіть радянському. Українська культура, завдячуючи медіа-структурам, стає непотрібною молоді, а щодо старшого покоління, то його взагалі позбавили улюблених виконавців, пропонуючи російське, а якщо українське - то тільки для молодіжної аудиторії. Зникли з TВ ефірів такі народні артисти України, як Василь Зінкевич, Оксана Білозір, Павло Зібров, Алла Кудлай, Віталій та Світлана Білоножки, Іван Попович, Ліля Сандулеса. Це історія української естради, культури. Якщо подивитися на Росію, яку так люблять наші режисери естрадних шоу, то в телевізійних програмах можна побачити Кобзона, Лещенко, Бабкіну, Кадишеву на одному майданчику з "Белками", "Стрелками", "Фабрикой" та іншою молоддю. Хай би цьому навчились у московських режисерів. Просимо звернути Вашу увагу на те, що сьогодні відбувається на телебаченні та радіо, і допомогти зберегти свою мову та культуру в своїй країні. Звернення підписали: Народні артисти України Василь Зінкевич, Ніна Матвієнко, Павло Зібров, Оксана Білозір, Іво Бобул, Світлана та Віталій Білоножки, Павло Дворський, Алла Кудлай, Микола Свидюк, Надія Крутова-Шестак, Ліля Сандулеса, Анатолій Матвійчук, Ольга Добрянська, Богдан Сташків, Валентина Степова, Ніна Шестакова, Віктор Шпортько" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.01.2007 У Сімферопольського радіо "Рекорд" 107.3FM (107.3МГц) змінився номер SMS-порталу: відтепер SMS-повідомлення в інтерактивні програми, що виходять на хвилях станції, приймаються за номером 10676, код - 1073. Крім того, в ефірі радіо "Рекорд" 107.3FM віднедавна можна почути деякі програми (інформаційні та аналітичні) виробництва московської сателітарної радіостанції "Маяк" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.01.2007 Увага!!! З 1-го лютого на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, Харків-105.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення UA IX та Інтернет-мовлення-світ) запроваджується надзвичайний стан! Починається операція під назвою "Європа Фан Манія"! Головний приз: поїздка на концерт Шакіри у Стокгольмі (Швеція). Запасаємося інформацією про Шакіру та Стокгольм. Повірте, це знадобиться! Детальна інформація про проведення операції із виявлення щасливого власника поїздки читайте на офіційному Web-сайті "Європи FM" за кілька днів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2007 17-го січня у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Усі ухвалені на засіданні рішення стосовно ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Крім того, на засіданні було прийнято ряд інших рішень: 1. Про оприлюднення відомостей Державного реєстру телерадіоорганізацій України; 2. Про Положення "Про Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела"; 3. Про призначення заступника керівника апарату; 4. Про призначення заступника директора департаменту-начальника управління координації роботи реґіональних секретаріатів; 5. Про призначення начальника юридичного управління; 6. Щодо правил формування програмної послуги в пакетах програм провайдера програмної послуги. Докладно ознайомитися з текстами всіх рішень Нацради можна на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2007 У Дніпропетровську вже кілька днів не веде мовлення місцеве "Класик Радіо" (103.3МГц). Наразі на цій частоті панує тиша (Інформація з власних джерел).
  • 24.01.2007 В ефірі харківської станції "Доросле радіо" (100.5МГц) вже близько тижня відсутні трансляції програм одноіменної станції з Києва, що зазвичай звучали в нічному ефірі з 21.00 до 7.00. Натомість у цей проміжок часу лунає музичний нон-стоп, що час від часу переривається джинґлами радіочтанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.01.2007 З понеділка програма "Інший звук" на хвилях ужгородської сателітарної мережевої станції радіо "Тиса" (Ужгород-103.0МГц, Міжгір'я-106.6МГц) виходить в ефір щодня по буднях, 23.00-23.59 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.01.2007 Українське мистецтво поза ефіром? Такою є тема брифінґу, який відбудеться у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення 24-го січня о 13.00 (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). У брифінґу візьмуть участь відомі українські митці: Юрій Рибчинський, Павло Зібров, Олександр Злотник. Напередодні, з листом до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення звернулись 18 народних артистів України з листом, у якому висловлюється обурення з приводу заповнення медійного простору України, зокрема телебачення і радіо, іноземними виконавцями. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.01.2007 З 1-го січня 2007-го року законними правовласником бренду "Шансон" в Луганській області є холдинґ, до якого вже входять радіостанція "Europa Plus Луганськ" і телеканал "Ірта". Шанувальники радіостанції тепер можуть слухати її програми на частоті 91.3FM. Про це повідомив головний редактор мовлення радіо "Шансон" в Луганській області Костянтин Мирошниченко. "Ми завжди вірні російському шансону, але називаємо себе "Правильний шансон". Справа в тому, що є різні уявлення про цю музику. Для когось шансон - тільки пісні про життя людей в місцях позбавлення волі і для людей, що мають досвід перебування там. А для когось шансон - це Люба Успенська, Михайло Шуфутинський, Олександр Розенбаум, Михайло Круг... Ми працюємо для людей саме з таким уявленням про шансон. В ефірі не буде жодних пісень сумнівних авторів, сумнівного змісту і для сумнівної аудиторії", - розповів Костянтин Мирошниченко. За його словами, Луганська філія радіостанції у зв'язку зі зміною частоти приготувала слухачам приємні сюрпризи - відтепер виконання музичних заявок буде безкоштовним. "Це - одна з наших принципових відмінностей від інших радіостанцій. Так що нехай люди, що бажають привітати піснею друга або родича, але не мають грошей на оплату такого привітання, не сумують. Нехай телефонують в Луганськ за номером (0642)-59-07-30. Вони одержать можливість особисто поздоровити близьку людину, замовити для неї пісню. Справа в тому, що я - принциповий супротивник зачитування поздоровлень ді-джеями. У цьому випадку немає тієї теплоти та щиросердності, з якими звучить особисте поздоровлення", - вважає головред. При цьому він відзначив, що деякі радіостанції відмовилися від використання у програмах-поздоровленнях спілкування зі слухачами у прямому ефірі через те, що часом дзвонять не зовсім тверезі люди, наприклад, під час застіль, переходять на ненормативну лексику. "Але концепція нашої радіостанції така, що ми не виводимо людей в ефір по "гарячому" дзвонику без обов'язкового попереднього спілкування з ді-джеєм. Якщо дзвонять люди у, скажімо, не зовсім адекватному стані, це стає ясно досить швидко. Адже на FM-радіо ді-джей - ще і психолог, він має визначити, чи не "видасть" його співрозмовник під час ефіру чогось неристойного. З людьми, що можуть повестися неналежним образом, ми чемно прощаємося на попередньому етапі", - завірив Костянтин Мирошниченко (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 23.01.2007 З понеділка, 22-го січня, в ефір столичної онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. і 128k.) повертається програма "Хроніка дня". Підсумкова інформаційна програма складатиметься з новин та власних сюжетів кореспондентів "Молодого" і виходитиме у прямому ефірі щобудня о 19.00 та у повторі о 23.00. Програма даватиме слухачам "Молодого" картину найважливіших та найцікавіших подій, що трапилися в Україні та світі й виходитиме під гаслом "Спаму немає!", намагаючись доповнити, а не дублювати те, що наш поінформований слухач читає на інформаційних Web-сайтах. Програма "Хроніка дня" є спільним проектом "Молодого радіо" та Могилянської школи журналістики. В рамках першого його етапу понад 20 студентів 1-го курсу магістерської програми "Журналістика" понад 3 місяці готували сюжети, вели в ефірі, а також продюсували випуски "Хроніки дня". Програма виходила 4 рази на день з вівторка по п'ятницю. На другому етапі зі студентів було створено Службу новин "Молодого радіо", яка зараз складаєтсья з 5-ти осіб: Надії Бондаренко, Ольги Батюк, Олександра Бондаря-Мішевського, Олени Власенко та Ольги Оксюк, які готують сюжети, а також є ведучими програми. Проект реалізовується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2007 Адміністрація Web-сайту івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) ласкаво запрошує всіх на новий Інтернет-форум. Від деяких своїх слухачів станція отримувала повідомлення про те, що з низки причин вони не можуть писати у попередньому форумі. Відтак, одразу після зимових свят, було здійснено перехід на інший двигунець. На "Західному полюсі" сподіваються, що з ним у користувачів проблем не виникатиме. Заново реєструватися на форумі не потрібно: ви можете використовувати свій лоґін/пароль, створені при реєстрації на Web-сайті. На жаль, експортувати повідомлення зі старого форуму виявилося неможливо. Можливо це й на краще: форум отримав нове життя, що називається "з чистого аркуша". Тож можна заповнювати цей "чистий аркуш" свіжими змістовними дописами! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.01.2007 Сталися зміни в ефірі міста Луганськ. З 1-го січня місцева ТОВ НТРК "ІРТА" (91.3МГц) змінила свій музичний формат та програмне наповнення: на зміну формату CHR прийшов шансон. Відповідно, станція перестала використовувати у своєму ефірі програми столичної сателітарної станції "Love Radio", замість них транслюються програми столичної сателітарної станції Гарне радіо "Шансон". Також в ефірі звучать власні проекти ТОВ НТРК "ІРТА" - інформаційні та рекламні блоки, метеозведення, вітальні та інші програми. Тим часом, інша луганська станція, радіо "Ехо" (105.5МГц), повністю припинила використання у своєму ефірі джинґлів, в яких згадувався бренд "Шансон" та авторських програм виробництва Гарного радіо "Шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 21.01.2007 Починаючи з 25-го січня Всесвітня служба радіо Україна (RUI) Національної радіокомпанії України змінює частоту 5820 на 7440кГц для трансляцій на Північну Америку з 00.00 до 05.00 UTC. Причина: скарги слухачів на поганий прийом на частоті 5820кГц в Америці (вочевидь, через умови проходження радіохвиль та радіозавад від WEWN з 5810кГц) (Джерело: ).
  • 20.01.2007 Радіо "Промінь", 2-ий канал Національного радіо України, віднедавна можна слухати в усьому світі через мережу Інтернет. З 9-го січня програми радіостанції транслюються через Web-портал http://media.wnet.ua. Слухати ефір можна за посиланням http://media.wnet.ua/lists/promin.m3u (64k., 32kHz stereo). На цьому ж порталі доступні й трансляції 2-го каналу RUI (де мовлення ведеться без німецькомовних програм) - вони ведуться за цим посиланням http://media.wnet.ua/lists/rui2.m3u (64k., 32kHz stereo) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.01.2007 В ефірі ужгородської сателітарної мережевої станції радіо "Тиса" (Ужгород-103.0МГц, Міжгір'я-106.6МГц) з'явилися 2 тематичних музичних програми. "Sound attack" - все про хіп-хоп музику (п'ятниця, 21.00-22.00). "Інший sound" - годинний мікс сучасної найновітнішньої електроніки. "Інший sound" в ефірі щоп'ятниці з 23.00 до 23.59 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.01.2007 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. і 128k.) та берлінське молодіжне радіо "RadiJoJo" презентували спільний українсько-німецький радіопроект "Історія, яку ми живемо" ("Wir Leben Geschichte"). Радіопрограма про життя молоді, соціальні проблеми, права людини, культуру й музику Німеччини та України створювалася спільною українсько-німецькою командою й виходитиме одночасно в ефірі обох радіостанцій. Сьогодні у приміщенні "Ґете-Інституту" у Києві спільну українсько-німецьку радіопрограму презентували її продюсери Домінік Зоммер та Станіслав Шумлянський. Захід відбувся наступного дня після початку виходу програми в ефір "Молодого радіо". Співпродюсер проекту ломінік Зоммер, який спеціально прибув на київську презентацію з Берліна, розповів про те, як виник задум створити спільну радіопрограму з українським радіо. Німецький журналіст також поділився враженнями про берлінську презентацію проекту, що відбулася на місяць раніше, та про перші відгуки про неї у Німеччині. Представляючи журналістам перший міжнародний проект "Молодого радіо", директор радіостанції Станіслав Шумлянський наголосив на головній його особливості - програма має бути цікавою як для українських, так і для німецьких слухачів. "Програма "Історія, яку ми живемо" - про звичайних німців і звичайних українців, про їхні повсякденні проблеми і спосіб життя - саме такої інформації бракує як німцям, так і українцям, які оцінюють одне одного, керуючись стереотипами чи телекартинкою", - зазначив директор "Молодого радіо". Заступние директора "Ґете-Інституту" в Україні Вернер Вьолль високо оцінив спільний українсько-німецький проект та відзначив, що такий досвід паралельної роботи журналістів у Німеччині та Україні як єдиної команди є унікальним. Він висловив сподівання, що проект "Історія, яку ми живемо" стане поштовхом для створення подібних українсько-німецьких проектів у майбутньому, а також зміцнюватиме контакти між представниками молоді обох країн. Про інші українсько-німецькі проекти та поширення серед молодих українців інформації про Німеччину розповіли координатор проекту "Німецька спільнота" Аліса Чхаїдзе та голова Всеукраїнського об'єднанні "Німецька молодь в Україні" Володимир Лейсле. Презентацію завершив концерт групи "Сад". Проект "Історія, яку ми живемо" було започатковано радіостанціями "RadiJoJo" з Берліна та "Молодим радіо" з Києва у квітні 2006-го року. Програма лунатиме на хвилях "Молодого радіо" щочетверга о 20.00 з повтором щоп'ятниці об 11.00. Хвиля української музики "Молоде радіо" працює у форматі громадського радіо та популяризує сучасну україномовну музику. Створена у квітні 2005 року. З квітня 2005 до травня 2006 "Молоде радіо" цілодобово мовило на частоті 69.68МГц у м.Києві. Із травня 2006 існує як незалежна українська онлайн-радіостанція. Радіо "RadiJoJo" - перша німецька некомерційна станція для дітей. Виникла й мовить у Берліні, починаючи з 2003 року. Із травня 2005 року також мовить у Китаї (Джерело: Інформацію надано ).
  • 19.01.2007 У кожного з вас є свій улюблений виконавець, пісні якого вам хочеться слухати знову і знову, підспівувати знайомим рядкам... Тепер столичне "МusісРадіо" (101.5МГц) надасть вам можливість провести цілий день зі своїм кумиром, та ще й одержати приз за знання його творчості! З 22-го січня, з 9-ї ранку до 6-ї вечора, на 40-й хвилині кожної години в ефірі "МusісРадіо" звучатимуть пісні одного виконавця. А вам потрібно просто надіслати наприкінці робочого дня список усіх композицій, що пролунали протягом дня, на адресу . І, можливо, саме ви одержите приз - "Офісну колекцію" корисних для роботи предметів! Працюйте з легкістю під музику улюблених виконавців! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2007 Пані та панове, ніщо так не порадує своїм розмахом, як розкішне зоряне шоу "Нове найкраще і старе улюблене". Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Маріуполь-66.05МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц та 102.4МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення 128kbps та Інтернет-мовлення 32kbps) запрошує вас 17-го лютого на найкращу сцену країни, до Палацу "Україна"! Блиск та пристрасть ігрових шоу, танцювальний ритм улюблених пісень, а також атмосфера веселощів і безтурботності у супроводі ваших улюблених артистів та ведучих Всеукраїнської радіомережі "Мелодія"... Зоряне шоу! феєрія почуттів, гра емоцій... Колектив станції запрошує вас відзначити свято і проведемо цей незабутній час разом! Вас чекають 17-го лютого, субота, о 19.00 (Джерело: Інформацію надано ).
  • 18.01.2007 20-го cічня у Каннах відбудеться церемонія нагородження світових музичних зірок NRJ Music Awards! Це - одна з найоголовніших та найяскравіших подій музичного життя Європейського континенту! Столична сателітарна мережева станція "NRJ Hit Music Only" (Київ-104.6МГц, Севастополь-87.7МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) пропонує своїм слухачам робити свої прогнози стосовно лауреатів премії. На цьогорічній церемонії будуть представлені такі номінації: 1. Міжнародне відкриття року, номінанти: Cassie, Lily Alen, James Morrison, Rihanna, Nelly Furtado; 2. Міжнародна виконавиця року, номінанти: Beyonce, Shakira, Pink, Christina Aguilera, Madonna; 3. Міжнародний виконавець року, номінанти: Juanes, P.Diddly, Justin Timberlake, Sean Paul, Robbie Williams; 4. Міжнародна група /дует/колектив року, номінанти: The Pussycat Dolls, Evanescence, Simple Plan, Black Eyed Peas, The Killers; 5. Міжнародна пісня року, номінанти: Shakira/Wyclef Jean, Gnarls Barkley, Nelly Furtado, Rihanna, Christina Aguilera; 6. Міжнародний альбом року, номінанти: Evanescence, Justin Timberlake, Christina Aguilera, The Red Hot Chilly Peppers, Madonna. Зроби свій прогноз на "NRJ Hit Music Only"! 20-го січня з 16.00 до 22.00 дзвони на номер (044)-537-07-03 та називай ім'я виконавця, який отримає нагороду в одній з номінацій на цьогорічній церемонії NRJ Music Awards! Якщо твій прогноз справдиться, одержиш подарунок! Переможці оголошуватимуться в ефірі "NRJ Hit Music Only" 22-го cічня з 15.00 до 19.00! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2007 З 22-го січня ранкове шоу "Надобранок.Ua" знову в ефірі столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Ще більше подарунків, приколів, сміху, розиграшів, сюрпризів, жартів, посмішок чекають вас в оновленому шоу "Надобранок.Ua"! І, звичайно ж, у "Надобранок.Ua" залишилися найвеселіші й найцікавіші рубрики: "Shownews", "Зіркометрія" і "Курси комікадзе", а також ваші улюблені ведучі: Андрій Альохин, Маша Ледіна та Роман Давидов! Докладніша інформація про рубрики шоу - http://www.europaplus.ua/index.php3/46/nadobranok1/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2007 Комітет з питань свободи слова та інформації ВР оприлюднив План роботи на лютий-липень 2007 року. Нагадаємо, документ було затверджено 10 січня. Незабаром план буде опубліковано на офіційному Web-сайті комітету - http://www.rada.gov.ua/svobodaslova/. А зараз текст плану доступний на Web-сайті інтернет-видання "Телекритика" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.01.2007 Обласні державні телерадіоорганізації не повинні бути приватизованими, вони мають стати базою мегаканалу регіональних громад. Про це, як передає кореспондент УНІАН, заявив сьогодні у Севастополі голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Едуард Прутник. "Обласні телерадіоорганізації не повинні бути приватизованими. Як суспільне телебачення - це база УТ-1, суспільне радіо - це база Національної радіокомпанії, а ось подібні телерадіоорганізації, як тут, повинні стати базою мегаканалу регіональних громад", - сказав Едуард Прутник в інтерв'ю Севастопольській державній реґіональній телерадіокомпанії. За словами голови Держтелерадіо України, метою його приїзду в Севастополь є "аналіз проекту будівництва нового приміщення, нового комплексу для ТРК" (державної реґіональної ТРК - УНІАН). Едуард Прутник висловив упевненість, що "буде позитивний висновок, комітет його узгодить". Як повідомив керівник Держкомітету, "уже закладені кошти на технічне дооснащення усіх телерадіоорганізацій, які входять до складу Держтелерадіо, і ми цього року бюджет виконаємо і закупимо нове обладнання для Севастопольської телерадіоорганізації" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2007 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було прийнято рішення про оприлюднення відомостей Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Передбачається їх розміщення на Web-сайті Національної Ради та публікація в офіційному бюлетені ("Вісник Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення"). Як повідомив Віталій Шевченко під час брифінґу у Національній Раді, на її Web-сайті ця інформація може з'явитися протягом 10 днів. Серед відомостей, призначених для оприлюднення, - й офіційні дані про власників (засновників) ТРО. На сьогоднішньому засіданні Національна рада також розглянула низку інших питань. Йдеться, зокрема, про розгляд проекту Правил програмування програмної послуги для провайдерів програмної послуги, в якому визначатимуться категорії каналів й принципи їх градації при вирішенні питань щодо включення тих чи інших каналів до програмної послуги (до цього проекту Національна рада планує повернутися наступного тижня). Також було затверджено Положення "Про Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела", співорганізаторами якого є Національна рада, Міністерство освіти і науки та низка інших міністерств і творчих спілок. Нацрада також розглянула заяви ряду ТРО щодо видачі ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги, а також переоформлення ліцензій. Зокрема, було прийнято рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ "Центр телевізійних програм і комунікацій "ТЕЛЕТОН" (обсяг мовлення - 24 години, територія розповсюдження програм - Україна, логотип - "2Т", засновник та власник - ТОВ "Добродій", м. Київ). Як повідомив "Телекритиці" Віталій Шевченко, "ТЕЛЕТОН" "хоче підняти кілька програм на супутник". Так, 27.12.2006 Національна рада прийняла рішення про видачу цій компанії ще однієї ліцензії на супутникове мовлення (логотип "КіКо", за інформацією членів Національної ради, у цьому випадку йдеться про гумористичний канал) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2007 З 19-го лютого 2007 року найбільші радіокомпанії України, можливо, припинять трансляцію в ефірі творів багатьох відомих російських виконавців. Про це повідомила на вчорашній прес-конференції у Києві виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Катерина Мясникова. За її словами, "причиною тому - поводження їхніх представників, а саме Української Музичної Видавничої Групи (УМВГ), яка, одержавши в керування права цих авторів, намагається заборонити радіостанціям" трансляцію творіів таких авторів, як В'ячеслав Бутусов, Земфіра, "Ума Турман", Валерія тощо, та "змусити учасників ринку" укласти відповідний договір з нею або з дружньої їй організацією і виплачувати авторську винагорода в розмірі, що перевищує середньоринковий у 4-5 разів. Як заявила виконавчий директор НАМ, радіокомпанії-члени асоціації, "а це понад 60 % учасників ринку, прийняли рішення, що в разі якщо згадане товариство не перегляне своїх намірів і не перейде до цивілізованого діалогу з радіокомпаніями, не припинить судових переслідувань і не зніме заборону використовувати відповідні твори, ми будемо змушені ... відмовитися від трансляції цілого ряду російських авторів і виконавців". Катерина Мясникова відзначила, що на українському ринку керування правами здійснює кілька організацій, і звернула увагу на те, що "всі радіокомпанії-члени асоціації виплачують авторські винагороди, які потім, відповідно, перераховуються російським авторам". Позиція асоціації така: "організації, що працюють на ринку керування правами, мають самостійно домовитися між собою про перерахування цих грошей своїм авторам, і радіокомпанії не мають думати про те, яким чином ці організації перераховують кошти авторам". У НАМ вважають, що "подібна ситуація також викликана недосконалістю законодавства України" і тому звернулися до Кабінету Міністрів України, до Верховної Ради та інших уповноважених органів з проханням про внесення змін до ст. 49 Закону "Про авторське право і суміжні права". Крім того, як повідомила Катерина Мясникова, автори, що входять до відповідного каталогу УМВГ, одержать листи від НАМ і ряду радіокомпаній України, в яких повідомляється про припинення трансляції їхніх творів у зв'язку з поводженням їхніх представників в Україні. Наприклад, в листі до Земфіри Рамазанової, копія якого була поширена на прес-конференції, відзначається: "За використання Ваших творів наші компанії виплачують винагороду організації колективного керування авторськими правами, з якою в них укладений договір (на українському ринку діє чотири таких компанії). Донедавна ця практика була загальноприйнятою й ефективною. Вона відповідає міжнародній практиці і ґрунтується на принципі: одна радіокомпанія - одна організація по керуванню (згодом організації по керуванню перерозподіляють отримані кошти між собою). (Саме цю практику НАМ і хоче закріпити на законодавчому рівні, - "Телекритика"). Однак протягом останніх восьми місяців багато радіокомпаній України одержали позови від ТОВ "Українська музична видавнича група" про заборону використання Ваших творів в ефірі і сплату грошової компенсації за використання, хоча винагороду за них уже було перераховано через інші організації по колективному керуванню авторськими правами (ОКУ). Це товариство також заборонило іншим ОКУ, що працює на ринку, збирати винагороду за використання Ваших творів, вимагаючи від радіокомпаній України підписання договорів з ОКУ "Будинок авторів музики в Україні", створеної за його особистої участі. Для радіостанцій же є неприйнятним співробітництво з ОКУ, що установила невиправдано високий розмір авторської винагороди - 8 % (для порівняння, середній розмір на ринку - 2 %)". Як підкреслив у ході прес-конференції директор ТОВ "ТРО "Русское радио - Україна" Сергій Кузин, мова "не йде про виплату чи невиплату грошей у принципі", а про те, що одна радіокомпанія не може оплачувати авторські винагороди декільком організаціям. Він також звернув увагу на те, що в каталогах УМВГ є й виконавці, що представляють на російському ринку Україну, - наприклад, Валерій Меладзе, Таїсія Повалій, Ані Лорак та інші. У свою чергу, ТОВ "Українська Музична Видавнича Група" (УМВГ) поширила після прес-конференції повідомлення наступного змісту: "УМВГ вітає використання популярних музичних творів іноземних (зокрема, російських) авторів в українському ефірному просторі з дотриманням норм діючого законодавства України"; "спрямовує свої зусилля на розвиток в Україні системи виплати справедливої авторської винагороди за всі види використання музичних творів"; "має виняткові майнові авторські права на використання в Україні музичних творів з каталогів ТОВ "Перше музичне видавництво" і Warner Chappell Music Publishing"; "вважає, що телерадіокомпанії (ТРК), що ухиляються від виплат справедливої авторської винагороди за використання музичних творів шляхом публічного мовлення, порушують постанови Кабінету Міністрів України, Закон України "Про авторське право і суміжні права" і суперечать своїми діями міжнародним конвенціям"; "веде в судах різних інстанцій понад 20 справ стосовно незаконного використання музичних творів шляхом публічного мовлення (передачі) в ефір"; "наполягає на затвердженні свого права стосовно визначення обсягу авторської винагороди за використання музичних творів і вибору організації колективного керування, що здійснює збір такої винагороди"; "довіряє збір авторської винагороди за використання музичних добутків шляхом публічного мовлення Асоціації "Будинок Авторів Музики в Україні" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2007 Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на першому в нинішньому році засіданні розглянула заяви низки телерадіоорганізацій: 1. Щодо видачі ліцензій на мовлення - ТОВ "ТЕЛЕТОН", м. Київ; "ТРК "ОСК", м.Одеса; ПП "Студія "Калина", м.Новоград-Волинський Житомирської обл.; ТОВ "ІНТЕРКОМ", м.Вільногірськ, Дніпропетровської обл; ТОВ ТРК "Бріз", с.Крижанівка Одеської обл.; 2. Щодо переоформлення ліцензій - АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація", м.Київ; ТОВ "Луч" м.Вилкове Одеської обл.; 3. Щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги - ТРК "Мальта", м.Новоград-Волинський Житомирської обл., Студії "Телевідео", м.Гребінка Полтавської обл. Національна рада прийняла рішення про оприлюднення відомостей Державного реєстру телерадіоорганізацій України для їх розміщення на веб-сайті Національної ради та публікації у бюлетені "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення". На засіданні також було затверджено Положення "Про Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела", співорганізаторами якого є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Національна спілка кінематографістів України, Національна спілка фотохудожників України, Асоціація діячів кіноосвіти України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.01.2007 13 загальнонаціональних українських радіостанцій мають намір з 19 січня виключити зі свого ефіру музику ряду російських авторів і виконавців. Таке рішення, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", обумовлене протестом проти політики організації "Українська музична видавнича група" (УМВГ), що представляє авторські права низки артистів. За словами директора телерадіокомпанії "Русское радио - Україна" Сергія Кузина, УМВГ вимагає виплату авторських винагород у значно більшому розмірі, ніж інші аґенції, незважаючи на те, що в кожної радіостанції вже є договори з іншими організаціями про керування авторськими правами. Виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовлення Катерина Мяснікова відзначила, що при середньому розмірі авторської винагороди на українському ринку в 2% (на світовому ринку - 2-4%) УМВГ вимагає виплат у розмірі 8%. "Я звертаю вашу увагу, що всі радіокомпанії-члени асоціації оплачують авторські винагороди", - підкреслила Мяснікова. Вона відзначила, що радіостанції готові до переговорів з УМВГ і протестують лише проти тієї форми відносин, коли ця організація спочатку подає в суд, а лише потім звертається до керівництва радіокомпанії. "На даний момент ми вже маємо ряд судових позовів з вимогою заборонити трансляцію пісень таких гуртів і виконавців, як Земфіра, "Уматурман", Валерія та інші", - повідомила вона. За її словами, у суди подані близько 20 позовів, а наприкінці 2006 року з'явилися перші подібні позови до реґіональних радіостанцій. Вона повідомила, що Незалежна асоціація телерадіомовлення направила листа тим російським виконавцям, навколо яких ведуться судові розгляди, з роз'ясненням ситуації, сподіваючись, що "ці виконавці самі не зацікавлені в тому, щоб їхні інтереси на українському ринку представляли подібні компанії". Також, за словами Мяснікової, асоціація звернулася до Кабінету міністрів і Верховної Ради з проханням внести зміни в законодавство України, які б визначали право радіокомпаній працювати тільки з однією організацією керування авторськими правами на свій вибір (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 17.01.2007 Більше півмільярда отримає Держкомтелерадіо з державного бюджету у 2007 році, - повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на Інститут Медіа Права. А якщо точніше, 591,1 мільйона, що на 132 мільйони більше порівняно з 2006 роком. Відповідно до Закону України "Про державний бюджет на 2007 рік", який набув чинності 1-го січня, Державний комітет телебачення і радіомовлення України у 2007 році отримає 591,1 млн. грн., що на 132 млн. більше порівняно з 2006 роком. Найдорожчий рядок у бюджеті Держкомтелерадіо - "Виробництво та розповсюдження телерадіопрограм для державних потреб" (426,5 млн грн). Очевидно, що ці кошти включають витрати на фінансування Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України, оскільки з бюджету порівняно з 2006 роком зникли окремі рядки на "Виробництво та розповсюдження телепрограм Національною телекомпанією України" (145,8 млн грн) і "Виробництво та розповсюдження радіопрограм Національною радіокомпанією України" (51,6 млн грн). Таке злиття виникло у зв'язку з новою редакцією закону про телебачення і радіомовлення, яка визначила, що фінансування державних телерадіоорганізацій за рахунок коштів Державного бюджету України здійснюється тільки через державне замовлення. Натомість стара редакція закону передбачала, що фінансування Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України має фіксуватися окремим рядком у Державному бюджеті України. Вилучення окремих бюджетних рядків для НТКУ і НРКУ означає ще більшу залежність телерадіомовників від Державного комітету телебачення і радіомовлення, який самостійно визначатиме, як розподіляти фінансові ресурси. Таким чином, у ситуації, коли урядова коаліція фактично не має механізмів впливу на керівництво НТКУ та НРКУ через механізми призначення та звільнення керівників цих організацій, головним способом тиску може стати механізм фінансування НТКУ та НРКУ. Інститут Медіа Права також звертає увагу на той факт, що на фінансування Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, органу, який за законом має повноваження здійснювати контрольні, регуляторні та ліцензійні функції у сфері телебачення і телерадіомовлення, закладено лише 19,3 млн. грн. До того ж, у порівнянні з 2005 роком фінансування скоротилося більш ніж на 20%. Наводимо повний перелік бюджетних рядків Держкомтелерадіо. У дужках цифри, які були закладені на 2006 рік: 1. Виробництво та розповсюдження телерадіопрограм для державних потреб - 426,50 млн грн (у 2006 р. - "Виробництво телерадіопрограм для державних потреб" (131,1 млн грн), "Виробництво та розповсюдження телепрограм Національною телекомпанією України" (145,8 млн грн) і "Виробництво та розповсюдження радіопрограм Національною радіокомпанією України" (51,6 млн грн) - всього 326,38 млн грн); 2. Трансляція телерадіопрограм, вироблених для державних потреб - 65,16 млн грн (у 2006 р. - 53,3 млн грн); 3. Випуск книжкової продукції за програмою "Українська книга" - 20 млн грн (у 2006 р. - 18 млн грн); 4. Будівництво апаратно-студійного комплексу Національної телекомпанії України - 17 млн грн.; 5. Збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції - 16,7 млн грн (у 2006 р. - 11,7 млн грн); 6. Технічне переоснащення обласних державних телерадіокомпаній - 15,0 млн грн (у 2006 р. - 10 млн грн); 7. Керівництво та управління у сфері телебачення і радіомовлення - 11,33 млн грн (у 2006 р. 9,76 млн грн); 8. Виконання заходів з питань європейської і євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері - 5 млн грн (у 2006 р. - 5,2 млн грн); 9. Здійснення контролю у сфері захисту суспільної моралі - 3,5 млн грн. (у 2006 р. - 3,1 млн грн); 10. Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності - 3,32 млн грн (у 2006 р. - 3,1 млн грн); 11. Фінансова підтримка державних музичних колективів - 2,28 млн грн (у 2006 р. - 1 млн грн); 12. Підвищення кваліфікації працівників засобів масової інформації в Укртелерадіопресінституті - 2,27 млн грн (у 2006 р. - 2,0 млн грн); 13. Інформаційне та організаційне забезпечення участі України у міжнародних форумах, конференціях, виставках - 1,5 млн. грн. (без змін); 14. Інформаційно-культурне забезпечення населення Криму у відродженні та розвитку культур народів Криму - 596,9 тис. грн (у 2006 р. - 483,9 тис. грн); 15. Фінансова підтримка преси - 400 тис. грн (у 2006 р. - 500 тис. грн ); 16. Державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків, та премії в інформаційній галузі - 394,5 тис. грн (без змін); 17. Фінансова підтримка творчих спілок у сфері засобів масової інформації - 229,6 тис. грн (у 2006 р. - 120 тис. грн) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.01.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема про видачу, переоформлення, продовження та анулювання дії ліцензій Національної ради, про оприлюднення відомостей Державного реєстру телерадіоорганізацій України тощо. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.01.2007 Ось і відгриміла "Дископремія ХІТ FM"! Дискотека та церемонія вручення премії, два в одному, відгриміла у повному розумінні цього слова, тому що навіть найсміливіші прогнози не пророкували такої кількості глядачів, що зібралися 13-го січня у Палаці спорту. Відзначити Старий Новий рік разом з Національною мережею "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) зібралися цього дня близько 10-ти тисяч киян та гостей столиці, вільного місця не було ані на арені, ані у секторах! Радіо "ХІТ FM Україна" запрошувало тих, хто дорослішав у 90-х, а прийшли ті, хто подорослішав та не забув, яким він був 10 років тому! У першій частині концерту молода українська естрадна поросль, яку уособлювали групи "ТРИШИ" та "Авіатор", Настя Каменських та "XS", завела зал виконанням хітів 90-х, що звучали анітрохи не гірше, ніж в ориґіналі. А коли Ірина Білик, Лері Вінн та Олександр Пономарьов нагадали глядачам та пригадали самі свої хіти "Ти мій", "Ветер" і "З ранку до ночі", весь зал уже співав разом з ними. Одержавши з рук ведучих Василіси Фролової та Сергія Кузіна статуетки за рекордну кількість разів, що ці пісні пролунали в ефірі "ХІТ FM Україна", легенди української естради поступилися місцем легендам західної естради. І коли один за одним, 2UNLIMITED, ICE MC, EAST 17 та Dr.Alban виходили на сцену, зал зустрічав їх як своїх старих друзів. Тут не було вересків малолітніх шанувальниць і кислотного танцювального драйву, тут була щира любов і тепло спогадів. І кінцева повага до професіоналізму і солідного творчого шляху. Кожен з чотирьох західних учасників концерту виступив з півгодинною програмою, живим звуком і максимальною віддачею! І, звичайно ж, такі зали навіть вони бачать нечасто! Отже, Дископремиї-2007 роздані, Старий Новий рік відсвяткований, і в очікуванні наступної Дископремії, 2008-го року, найбільша радіомережа країни "ХІТ FM Україна" продовжує працювати у форматі "Від 90-х до сьогодні. Тільки хіти" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.01.2007 Відгриміли новорічні свята, прийшов час повернутися у робочий режим та розпочинати день з бадьорих ранкових підйомів. З 15-го січня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) знову звучить "Будильник шоу"! Вже з новими силами і , більш того, у повному складі! Слухайте щодня, з 7-ї до 10-ї ранку. "Будильник шоу" з Анею Свиридовою і Серьогою Галібіним (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.01.2007 Ґете-Інститут в Україні запрошує на презентацію програми "Історія, яку ми живемо" - спільного проекту столичної Хвилі української музики "Молоде радіо" (32k. і 128k.) та RadiJoJo (Берлін). Захід відбудеться у приміщенні Ґете-Інституту за адресою вул. Волоська 12/4, конференційна зала, початок о 17.00. У програмі: презентація радіопрограми "Історія, яку ми живемо", що розповідатиме про різні аспекти життя молоді в обох країнах, та досвід одночасної роботи команд з обох країн; презентація молодіжних проектів "Ґете-Інституту" та всеукраїнського об'єднання "Німецька молодь в Україні"; обговорення сучасного стану німецько-української співпраці, зокрема - молодіжних обмінів та спільних проектів. У заході братимуть участь: Домінік Зоммер - співпродюсер проекту, РадіЙоЙо (Берлін), Станіслав Шумлянський - співпродюсер проекту, директор Хвилі української музики "Молоде радіо" (Київ), Вернер Вьолль - заступник директора Гете-Інституту в Україні, керівник мовного відділу, Аліса Чхаїдзе - координатор проекту "Німецька спільнота", Володимир Лейсле - голова Всеукраїнського об?єднання "Німецька молодь в Україні". Друга частина заходу - акустичний концерт гурту "Сад" з піснями на слова Шевченка та фуршет. Детальна інформація: (044)-496-12-88, (Ґете-Інститут) та (044)-463-58-65, ("Молоде радіо") (Джерело: Інформацію надано ).
  • 16.01.2007 З 19-го лютого 2007 року найбільші радіокомпанії України готові припинити трансляцію музичних творів низки популярних російських виконавців у зв'язку з судовим переслідуванням з боку їх представників. Про це було оголошено під час сьогоднішньої прес-конференції у прес-центрі іноформаґенції "Інетерфакс-Україна" у Київі. У прес-конференції взяли участь виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Катерина М'ясникова, директор ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна" Сергій Кузін та генеральний продюсер ДП "ТРО "Довіра" (Авторадіо) Ігор Ларін. Присутнім на прес-конференції журналістам було повідомлено, що протягом останніх восьми місяців низка радіокомпаній України отримала позови від ТОВ "Українська Музична Видавнича Група" (УМВГ) про заборону використання в ефірі творів Валерії, Земфіри, групи "Уматурман" та інших популярних виконавців, а також з вимогою сплатити грошову компенсацію за їх використання. І це незважаючи на те, що винагорода за зазначені музичні твори вже була перерахована через інші організації з управління авторськими правами (ОКУ). УМВГ також заборонила іншим ОКУ, що працюють на ринку, збирати винагороду за використання творів зі свого каталогу, вимагаючи від радіокомпаній України укладання договорів з ОКУ "Дім авторів музики в Україні", яка, за твердженням учасників прес-конференції, була створена при безпосередній участі УМВГ. Такий варіант не влаштовує більшість українських радіостанцій, адже він передбачає непомірно високий розмір авторської винагороди - 8%, у той же час середній розмір на ринку становить 2%. Катерина М'ясникова, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, виклала позицію Асоціації з цього приводу. За її словами, НАМ, як організація, що об'єднує понад 80% радіокоманій України, заявляє про неприпустимість поведінки Української Музичної Видавничої Групи на ринку авторських прав. "Ця організація, як представник низки російських авторіва та виконавців, намагається заборонити радіостанціям використовувати їх пісні шляхом судових позовів та змусити виплачувати винагороду у розмірі, що перевищує ринковий в 4-5 разів, - каже Катерина М'ясникова. З огляду на те, що від радіостанцій вимагається підписання договору з "дружньою" УМВГ організацією по управлінню правами, стає очевидним, що її активність зумовлена власними інтересами, а не захистом прав авторів". Радіокомпанії-члени асоціації готові з 19.02.2007 зупинити трансляцію всіх творів з каталогу УМВГ у разі якщо вона не припинить тиску на радіокомпанії та не розпочне з ними цивілізованого діалогу. Оскільки дії недобросовісних представників позначаються в першу чергу на популярності авторів та виконавців, їм надіслано листи з роз'ясненням ситуації, що склалася, та проханням допомогти у її розв'язанні. Директор ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна" Сергій Кузін для прикладу продемонстрував журналістам лист до співачки Земфіри, який вже підписали представники таких радіостанцій, як "Русское радио" - Україна", Національна мережа "ХІТ FM", Dance radio "Kiss FM", "Europa Plus Україна", "Доросле радіо", "Авторадіо - Україна", "Джем FM", Dance Hit Radio "STAR FM", "Наше Радіо", а найближчим чином до них мають долучитися й інші станції. Також Сергій Кузін наголосив на тому, що в каталозі УМВГ присутні не лише російські, але й українські виконавці. "Передусім це ті українські виконавці, які мають шалену популярність та активно гастролюють не лише в Україні, але й в Росії", - повідомив Сергій Кузін. Таким чином, і ці виконавці, виробники національного музичного продукту, можуть зникнути з українського ефіру. Ситуація, що склалася, повністю суперечить загальносвітовій практиці та, на жаль, не врегульована українським законодавством. Наразі в Україні діють чотири організації, що мають право збирати авторську винагороду. Якщо радіокомпанія виплачуватиме винагороду кожній з них, загальна сума винагороди в такому випадку може досягнути 20% її доходу, а для її розрахунків буде необхідно створити кілька додаткових штатних одиниць. Тому, задля уникнення подібних ситуацій в подальшому, НАМ звернулася до компетентних державних установ з проханням зробити все можливе для найшвидшого внесення змін до законодавства. "Нам дуже не хотілося б залишатися без значної частини популярної музики, однак ми розуміємо, що піддавшись тиску одних недобросовісних представників авторів, покажемо поганий приклад іншим організаціям, які, користуючись довірою творчих людей, бажають задовольнити власні інтереси. Сподіваємося, що до 19-го лютого ми все ж таки зможемо знайти підтримку авторів та вирішити нашу спільну проблему" - зазначила Катерина М'ясникова, виконавчий директор НАМ. Незалежна Асоціація Телерадіомовників - найбільше в Україні професійне об'єднання електронних засобів масової інформації. НАМ було засновано 2000 року з метою захисту інтересів національних телерадіомовників і сприяння розвитку телерадіомовнго простору (Власна інформація).
  • 15.01.2007 Приємні новини від столичної online-радіостанції "Eto Radio Dance" (24k., 32k., 64k., 128k.). Починаючи від 8-го січня мультимедійний портал GOLDEN BANK разом з Інтернет-провайдером IPNET ретранслюють цю радіостанцію для своїх користувачів! Ось урізана сторінка Web-сайту "Eto Radio Dance" і посилання на прослуховування: mp3 128kbps чи mp3Pro 32kbps. Або - заходьте на сторінку з ретрансляторами і обирайте той, що вам сподобався! Також віднедавна на Web-сайті "Eto Radio Dance" доступні форум та галерея. Це такий маленький презент слухачам станції на Новий Рік. На форумі ти зможеш обговорити проекти, пофлудити, погудіти про музику, задати питання ді-джеям і, звичайно ж, потеревеніти з адміністрацією, познайомитися з іншими слухачами, посміятися і ще зробити багато чого іншого. А в галерею можна завантажити свої фотки і, звичайно ж, побачити фотозвіти "Eto Radio Dance" з різних заходів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.01.2007 З суботи, 13-го січня, трансляція каналу УР-1 через УКХ-передавач у Василівці на Херсонщині (69.23МГц) ведеться за старим графіком. Включення обласного радіо "Дніпро" знову відбуваються за звичним графіком (понеділок - п'ятниця: 8.10-8.30, 15.40-16.00, 18.10-19.00, 20.00-20.30; субота: 8.10-8.30, 18.10-19.00; неділя: 8.10-8.30, 18.10-19.00, 20.00-20.30) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.01.2007 З 15-го січня по 30-е березня столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) запрошує до GALA Магазину. Кожне 20-те повідомлення з доріг Києва в програму GALA Треффік преміюється GALA Чеком. Що п'ятниці GALA Чеки можна обміняти на корисні призи. Чим більше GALA Чеків тим вагоміший приз можна обрати в GALA Магазині. Цього разу GALA Магазин приготував ще один приємний подарунок. В фіналі акції серед усіх учасників буде розіграно великий плазмовий телевізор. Отже, чим більше GALA Чеків тим більше шансів отримати головний приз. Телефон GALA Треффіку - (044)-238-62-24, Адреса GALA Магазину: "GALA Радіо", офіс 1, вул. Саксаганського, 91. Бажаємо успіху! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.01.2007 У вівторок, 16-го січня, о 12.30 у прес-центрі інформаційної аґенції "Інтерфакс-Україна" (вул.Рейтарська, 8/5-а) розпочнеться прес-конференція Незалежної Асоціації Телерадіомовників, на якій представники найбільших радіомереж зроблять заяву про причини припинення трансляції пісень Валерії, Земфіри, групи "Уматурман" та інших популярних російських виконавців. Учасники: 1. Катерина Мясникова, виконавчий директор Незалежної Асоціації Телерадіомовників; 2. Сергій Кузін, директор ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна"; 3. Ігор Ларін, генеральний продюсер ДП "ТРО "Довіра" (Авторадіо). Реєстрація журналістів на місці по редакційних посвідченнях. Додаткова інформація за телефонами (044)-254-53-96; (044)-254-55-56 (Джерело: Інформацію надала Людмила Теленченко) (Джерело: Інформацію надано ).
  • 15.01.2007 Опозиція може одержати квоту в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. У п'ятницю, 12-го січня, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект "Про парламентську опозицію", відповідно до якого опозиція одержує право на призначення двох членів Нацради. Відповідно до документа, опозиція і коаліція призначатимуть по 2 з 4 членів Нацради з ТРМ, призначуваних на посаді за квотою Верховної Ради, кожна. Законопроект переданий на підготовку до другого читання. Нагадаємо, що відповідно до діючого Закону "Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення", подавати кандидатури на посаду члена Нацради може будь-який народний депутат, незалежно від фракційної "прописки". Ще чотирьох членів Нацради призначає Президент своїм Указом. Останні кадрові призначення в Нацраді відбулися в березні-квітні 2005-го року, коли Верховна Рада продовжила повноваження її членів Тетяни Лебедєвої і Віктора Понеділка, а також призначила Віталія Шевченка та Юрія Плаксюка. Також у квітні 2005-го року були підписані Укази Президента про призначення членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса, Владислава Лясовського, Андрія Мирошниченка і Юрія Сторожука (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 14.01.2007 Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" віднедавна відновила мовлення в місті Алушта Автономної республіки Крим на частоті 102.9МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.01.2007 Знову сталися деякі зміни в трансляції УР-1 через УКХ-передавач у Василівці на Херсонщині (69.23МГц). З понеділка, 8-го січня, протягом всього тижня включення Херсонського обласного радіо (Радіо "Дніпро") у Василівці відбуваються лише о 20.00 годині (і тривають до 20.30). З 15.40 до 16.00 та з 18.10 до 19.00 йде "чиста" програма УР-1 з Києва. Тим часом, на херсонській частоті (71.90МГц) включення обласного радіо відбівалися увесь час за звичним графіком (15.40-16.00, 18.10-19.00, 20.00-20.30) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.01.2007 Відсвяткувати Старий Новий рік у компанії старих друзів, потанцювати під знайому з юності музику і побачити на власні очі улюблених виконавців 90-х, - така можливість буде в усіх, хто 13-го січня завітає до Київського Палацу спорту, де найбільша радіомережа України, Національна мережа "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) проводить грандіозну дискотеку 90-х. "Дископремія ХІТ FM" - так називається захід, в якому візьмуть участь справжні кумири 90-х - 2UNLIMITED, Dr.ALBAN, ICE MC і EAST 17. Крім того, торік Національна мережа "ХІТ FM Україна", слоґан якої "Від 90-х до сьогодні. Тільки хіти", заснувала першу в Україні радіопремію, і саме в ході концерту відбудеться вручення статуеток. Найпопулярніші серед радіослухачів "ХІТ FM Україна" виконавці стануть першими лауреатами "Дископремії ХІТ FM". Червона доріжка і танц-пол, улюблені хіти та живий звук - так виглядатиме Старий Новий рік від "ХІТ FM Україна"! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 12.01.2007 З 17-го січня в ефірі столичної Студії "Майдан" (72.08МГц) стартує нова програма про жінок за кермом "Шпилька". Вона виходитиме щосереди о 18.30 (з дублем на 2-му каналі проводової мережі у Києві) з повтором щоп'ятниці о 14.05 та розповідатиме про все, що цікавить жінку-автомобіліста та покликана довести чоловікам, що люди не діляться за ґендерною ознакою, а на дорозі є водії, пасажири і пішоходи. Ведуча програми - Світлана Василенко (Джерело: Інформацію надала ).
  • 11.01.2007 Відтепер ваших замовлень на хвилях столичної сателітарної мережі "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) буде ще більше! Відтепер у вихідні дні очікуйте в ефірі станції ранковий "Стіл замовлень"! У суботу з 11.00 до 12.00, та в неділю з 10.00 до 11.00. Ще більше ваших поздоровлень і улюблених пісень! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2007 Ці пісні - кращі серед кращих. Весь цей рік, щотижня їхня доля залежала від тебе. Ти слухав, обирав і голосував. Ти зробив свій вибір у 2006-у. 31-го грудня кожна з найкращих пісень столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) по праву посіла своє місце у підсумковому чарті "ЄвроХіт Топ 100"! Подаємо весь список для тих, хто з якихось причин пропустив це дійство: 1. Mylene Farmer - L'Amour N'est Rien; 2. Madonna - Sorry; 3. Reamonn - Tonight; 4. Fort Minor - Where'd You Go; 5. Kelly Clarkson - Because Of You; 6. Bob Sinclar / Steve Edwards - World, Hold On; 7. Дима Билан - Never Let You Go; 8. Tom Novy / Lima - Take It; 9. Shakira - Hips Don't Lie; 10. Rihanna - Unfaithful; 11. Flipsyde - Happy Birthday; 12. Juanes - Adios Le Pido; 13. Black Eyed Peas - My Humps; 14. Непара - Плачь и Смотри; 15. Pussycat Dolls - Buttonz; 16. Город 312 - Останусь; 17. Karmah - Just be good to me (Every breath you take); 18. David Guetta - In Love With Myself; 19. Band'eros - Коламбия пикчерс не представляет; 20. Mattafix - Big City Life; 21. Виа Гра - ЛМЛ; 22. Akcent Kylie; 23. Sean Paul & Keyshia Cole - Give it up; 24. Hi Tack Say Say Say; 25. А Студио - Ещё Люблю; 26. Akon & Eminem - Smack that; 27. Anggun - Saviour; 28. Plazma - Black would be white; 29. Mustafa Sandal - All My Life; 30. Сергей Лазарев - Just Because You Walk Away; 31. Pink - Stupid Girls; 32. Юля Савичева - Как Твои Дела; 33. Chris Brown - Run It!; 34. Najoua Belyzel - Gabrielle; 35. Gnarls Barkley - Crazy; 36. Алена Высотская - Вижу Тебя; 37. Амега - Убегаю; 38. Bloodhound Gang - Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss; 39. T.A.T.U. - Friends Or Foe; 40. Allegro - Someone Else; 41. Mika - Relax, Take It Easy; 42. Массква - Лови; 43. Supermode - Tell Me Why; 44. Aneela / Arash - Chori Chori; 45. Виктория Дайнеко - Я просто сразу от тебя уйду; 46. The Rasmus - Sail Away; 47. МакSим - Отпускаю; 48. Cascada - Everytime We Touch; 49. Beyonce - Check On It; 50. Pakito - Living On Video; 51. Shakira - Don't Bother; 52. Morandi - Falling asleep; 53. Pussycat Dolls - Stickwitu; 54. Игра Слов - Алина Кабаева; 55. Velvet - Mi amore; 56. Mustafa Sandal - Story; 57. Madonna - Jump; 58. Bob Sinclar / Cutee B - Rock This Party; 59. Дима Билан - Невозможное возможно; 60. Fergie - London Bridge; 61. Beatfreakz - Somebody's Watching Me; 62. Akcent - Jokero; 63. Moby / Mylene Farmer - Slipping Away; 64. Валерия - Нежность Моя; 65. Justin Timberlake - Sexyback; 66. Чи-ли - Лето; 67. Rihanna - S.O.S.; 68. Take That - Patience; 69. МакSим - Нежность; 70. Sean Paul - Ever Blazin; 71. Звери - До Скорой Встречи; 72. Gorillaz - Dare; 73. All Saints - Rocksteady; 74. Sergio Mendez / Black Eyed Peas - Mas Que Nada; 75. Иракли - Я с Тобой; 76. Pink - Who knew; 77. Nelly Furtado feat. Juanes - Te busque; 78. Виа Гра - Цветок и Нож; 79. Green Day - Wake Me Up When September Ends; 80. Meck - Thunder In My Heart Again; 81. Fort Minor - Believe Me; 82. Олег Чубыкин - Не Случайно; 83. Supafly - Moving Too Fast; 84. Токио - Кто я без тебя; 85. Lily Allen - Smile; 86. Robbie Williams - Rudebox; 87. Серега - Возле Дома Твоего; 88. Sarah Jorge - Beautiful World; 89. Bobina - Lighthouse; 90. Filterfunk - S.O.S.; 91. Ирина Дубцова - Медали; 92. El Presidente - Turn this thing around; 93. Tokio Hotel - Rette Mich; 94. Сацура - Знаешь; 95. Beatriz Luengo - Hit Lerele; 96. Корни - Хочешь, Я Тебе Спою; 97. Scissor Sisters - I don't feel like dancin'; 98. Ёлка - Девочка Студентка; 99. Martin Solveig - Everybody; 100. Lorraine - I Feel It (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2007 Традиційно наприкінці 2006 року слухачі львівського "РадіоМан" 91.1FM (91.1МГц) обрали кращих 100 пісень року. У підсумковому конкурсі брали участь композиції, які впродовж року займали перші місця у "Параді Музики 911". Результатом слухацького голосування став спеціальний компакт диск від "РадіоМан" - "Музика Твого Бажання 2006", сформований з першої "двадцятки". Нижче до Вашої уваги фінальна сотня 2006: 1. Bob Sinclar "Love Generation"; 2. Гайтана&С.К.А.Й. "Не йди"; 3. Madonna "Sorry"; 4. Gnarls Barkley "Crazy"; 5. Lama "Літак"; 6. Fort Minor "Where'd You Go"; 7. Скрябін "Падай"; 8. Red Hot Chili Peppers "Snow (Hey Oh)"; 9. The Pussycat Dolls "Stickwitu"; 10. Гайтана "Шаленій"; 11. Shaun Baker feat. Laid Back "Bakerman'2006"; 12. Reamonn "Tonight"; 13. Mattafix "Big City Life"; 14. Scissor Sisters "I Don't Feel Like Dancin"; 15. Nickelback "Far Away"; 16. Katie Melua "Spider's Web"; 17. Karmah "Just Be Good To Me"; 18. Garou "Je Suis Le Meme"; 19. ТНМК "Відривайся"; 20. Blue Cafe "Baby Baby"; 21. Shakira feat. Wyclef Jean "Hips Don't Lie"; 22. Madonna "Jump"; 23. Eros Ramazzotti/Anastacia "I Belong To You (Il Ritmo Della Passione)"; 24. Гайтана "Два вікна"; 25. Ronan Keating "Iris"; 26. Arash "Arash"; 27. James Blunt "Wisemen"; 28. Tina Karol "Show Me Your Love"; 29. Flipsyde "Happy Birthday"; 30. Beyonce "Irreplaceable"; 31. Freddie Mercury "Love Kills'2006"; 32. Ані Лорак "Мій Герой"; 33. Tina Arena "Aimer jusqu'a l'impossible"; 34. Sergio Mendes feat. The Black Eyed Peas "Mas Que Nada"; 35. INXS "Afterglow"; 36. Океан Ельзи "Відчуваю"; 37. Roger Sanchez "Lost"; 38. Sheryl Crow&Sting "Always On Your Side"; 39. Tarkan "Start The Fire"; 40. Rod Stewart "Have You Ever Seen The Rain"; 41. Друга Ріка "dеньніч"; 42. t.A.T.u. "Gomenasai"; 43. Tom Novy "Unexpected"; 44. С.К.А.Й. "Тебе це може вбити"; 45. Outlandish "I Only Ask Of God"; 46. Mary J. Blige feat. U2 "One"; 47. Paris Hilton "Stars Are Blind"; 48. ТНМК "Гранули"; 49. Lee Ryan "Real Love"; 50. Lama "Моє Серце"; 51. The Buddist Monks "My Spirit Flies To You"; 52. Марія Бурмака "Можеш далі"; 53. Robbie Williams "Sin Sin Sin"; 54. DNX vs The Voice "In The Ghetto"; 55. ТНМК "Мушу йти"; 56. Nelly Furtado "Maneater"; 57. The Pussycat Dolls "Buttons"; 58. Pink "Who Knew"; 59. Руслана "Дика Енергія"; 60. Backstreet Boys "I Still"; 61. Bob Sinclair "World, Hold On (Children Of The Sky)"; 62. Red Hot Chili Peppers "Dani California"; 63. Lzy "Gdybys Byl"; 64. September "Satellites"; 65. ATB "Let You Go"; 66. Kelly Clarkson "Breakaway"; 67. Coldplay "Talk"; 68. Andrea "Time To Pray"; 69. Друга Ріка "Три хвилини"; 70. Amel Bent "Eye Of The Tiger"; 71. Flipsyde "Trumpets"; 72. Nelly Furtado feat. Timbaland "Promiscuous"; 73. Sylver "Lay All Your Love On Me"; 74. Skye "Love Show"; 75. Christina Aguilera "Ain't No Other Man"; 76. James Blunt "Goodbye My Lover"; 77. Гуд:мов "Зв'язок" (discoFadeOut); 78. Prince "Te Amo Corazon"; 79. Hi Tack "Say Say Say (Waiting For You)"; 80. Eugenia Vlasova/Andru Donalds "Wind Of Hope"; 81. George Michael feat. Mutya "This Is Not Real Love"; 82. t.A.T.u. "Friend or Foe"; 83. Paul Wall "Girl"; 84. Kim Wilde "You Came '2006"; 85. Filterfunk "S. O. S. Message in a Bottle"; 86. Rihanna "Unfaithful"; 87. Moby feat. Mylene Farmer "Slipping Away (Crier La Vie)"; 88. Corinne Bailey Rae "Put Your Records On"; 89. Lee Ryan "Turn Your Car Around"; 90. Vibekingz feat. Maliq "Like The Wind"; 91. Lionel Richie "I Call It Love"; 92. Pink "Stupid Girls"; 93. Take That "Patience"; 94. Kelly Clarkson "Because Of You"; 95. Anggun "Cesse la pluie"; 96. Simon Webbe "No Worries"; 97. James Kakande "You You You"; 98. Velvet "Rock Down To (Electric Avenue)"; 99. Blank&Jones "Catch"; 100. James Morrison "You Give Me Something" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2007 Для того, аби Ви мали ще більш чітке уявлення про новорічне прекрасне шаленство, що чинилося 31-го грудня в студії одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - дивіться на офіційному Web-сайті станції упіймані журналістами "Просто Раді.О" найкращі моменти "ЭтиПеЗаМолу-2006": фотогалерея "ЭтиПеЗаМолу-2006" розташована за URL-адресою http://prosto.fm/events/gallery/26/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2007 Починаючи з 13-го січня в ефірі столичного Світлого радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) виходитиме нова програма - "Соборність". Єдність Церкви Божої в Україні. Чи можлива вона? Аби дізнатися відповідь на це питання, слухайте проект "Соборність" - цикл передач, присвячених питанням досягнення і збереження єдності Церкви Христової в Україні. Автор і ведуча Ірина Черняєва так каже про свою програму: "Ми говоримо про єдність Церкви Божої в Україні. Ми молимося разом за єднання церков і конфесій тому, що це веління нашого Господа. Він хотів, аби всі ми були єдині, як є єдиним Ісус з Небесним Батьком і Святим Духом. Він хоче, аби ми всі шукали те, що нас об'єднає". У програмі братимуть участь представники різних християнських конфесій. Ви обов'язково почуєте їхню думку про єдність. Програма "Соборність" виходитиме щосуботи о 18.45 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.01.2007 Гадаєш, краще бути у плюсі ніж у мінусі? Тільки на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "NRJ Hit Nusic Only" (Київ-104.6МГц, Севастополь-87.7МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) обидва варіанти безпрограшні, і плюс на мінус завжди дає.... Плюс... Якщо йдетсья про твою вагу! Головне - багато їсти! З 10-го по 22-е січня - нова акція від "NRJ Hit Nusic Only" - "Плюс чи Мінус?"! З 10 по 12 січня завітай до офісу "NRJ Hit Nusic Only", що на вулиці Павлівській 29, та дізнайся свою вагу! Потім - їж, поки не тріснеш! А 22-го січня знову прийди і... знов зважся на "NRJ Hit Nusic Only"! Якщо будеш у найбільшому плюсі - одержиш клубну карту до Спортивно-оздоровчого клубу "Фітнес-реал"! Ну а якщо схуднеш - відновлюватимеш свої сили у ресторані "Артишок"! Переможці оголошуватимуться 23-го січня під час ранкового шоу! "Плюс чи Мінус...?" - варіант безпрограшний! Тільки на "NRJ Hit Music Only"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.01.2007 Сьогодні відбувся перший в нинішньому році брифінґ для журналістів за участю голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка, першого заступника голови Національної ради Юрія Сторожука, заступника голови Національної ради Ігоря Куруса. Керівництво Національної ради ознайомило присутніх журналістів із статистичними даними розвитку телерадіомовної галузі станом на 1-е січня 2007-го року. Так, на цей період до Державного реєстру внесено 1376 телерадіоорганізацій (ТРО) та інших суб'єктів інформаційної діяльності, а саме: телерадіомовні організації - 858, студії виробники - 38, дистриб'ютори - 13, провайдери програмної послуги - 467. Статус загальнодержавних мають 15 телекомпаній (охоплюють мовленням понад дві третини населення країни) або прирівняних до них: Національна телекомпанія України, "Ера", "Студія 1+1", "Українська незалежна ТВ-корпорація" ("Інтер"), "Міжнародна комерційна ТРК "ICTV", "Новий канал", "Україна", "Міжнародний Медіа Центр СТБ", "ТЕТ", "ТелеОдин", "Мульті Медіа Сервіс", "НБМ" та "Експрес-Інформ" ("5 канал"), "Служба інформації", "Тоніс". Створено 4 реґіональних телемережі - "Київтелемонтаж", "Гравіс", "Люкс", "Астра-ТБ", а також 30 реґіональних телекомпаній, що мовлять у межах окремих областей (реґіонів). В Україні існує: Три загальнонаціональні радіомережі, в яких поширюються програми УР-1, УР-2, УР-3 Національної радіокомпанії України. До загальнонаціональних мовників прирівнюються 12 радіокомпаній, що працюють у верхньому діапазоні: "Наше Радіо", "НБМ", "Медіа Маркет", "Русское радио - Україна", "Онікс", "Клас", "Радіо-Ера", "Гала", "Довіра", "ЮТАР", "Люкс", "Радіо Кохання"; діють 8 реґіональних радіомереж - "НАРТ", "Нова хвиля", "Пілот-Україна", "Лідер", "Європа плюс Україна", "Раді.О", "Волинь", "Каскада", а також 19 реґіональних радіокомпаній, що мовлять у межах окремих областей (реґіонів). У 2006 році Національною радою видано 333 ліцензії: 1. На мовлення - 256: супутникове - 20; ефірне - 200; кабельне - 16; проводове - 16; багатоканальне - 4; 2. провайдера програмної послуги - 77. Перші чотири ТРО отримали ліцензії на цифрове ефірне мовлення в Києві, що започаткувало процес переходу України на новітні цифрові телерадіотехнології. Для потреб ефірного телемовлення в Україні задіяно 2500 частотних присвоєнь. Телерадіокомпанії загальнонаціонального мовлення використовують 1895 телечастот, місцевого та реґіонального - 605 телечастот. Ефірне радіомовлення: загальнонаціональні мережі - 542 частоти, реґіональні та місцеві - 297 частот. Для порівняння: 2000 року середньодобовий обсяг мовлення становив 6196 годин, 2005 року - 10 620 годин, а 2006 року сягнув 11340 годин на добу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.01.2007 Сьогодні члени Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України на своєму першому засіданні в новому році одностайно ухвалили план роботи на третю сесію парламенту п'ятого скликання (лютий-липень 2007 року). План попередньої сесії, за словами голови комітету Андрія Шевченка, виконано на 20 відсотків. У першому розділі "Підготовка проектів законодавчих актів на розгляд Верховної Ради України" є вже відомі громадськості проекти, які депутати не встигли доробити і розглянути на попередній сесії. Зокрема, про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна; про редакційну свободу державної та комунальної преси в процесі роздержавлення; про внесення змін до законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про рекламу"; про проект постанови ВРУ про затвердження персонального складу громадських рад НТКУ та НРКУ тощо. Крім того члени Комітету мають підготувати проекти законів про розповсюдження друкованих ЗМІ в Україні, про Нацраду з питань телебачення та радіомовлення; про суспільне телебачення і радіомовлення України, нову редакцію закону "Про інформацію". На пропозицію народного депутата Сергія Потімкова (фракція БЮТ) перший розділ плану доповнено пунктом про концепцію інформаційного кодексу, потреба в якому вже давно назріла в Україні. Щодо законопроектів, які Комітет має розглянути і подати свої пропозиції, то з їх переліку вилучено "Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне телебачення і радіомовлення". До питань, які передбачається розглянути на виїзних засіданнях Комітету, додалося ще одне. Зокрема особливості дотримання мовної політики для національних меншин вирішено вивчити не тільки в Автономній республіці Крим, а й в Галичині. Комітет планує розглянути на парламентських слуханнях питання "Реформування державних та комунальних електронних ЗМІ" (квітень) та на чергових днях уряду "Про проблеми та перспективи розвитку цифрового телебачення в Україні" (травень). Певні дискусії викликав шостий розділ плану "Конференції, симпозіуми, семінари, інші заходи, які проводитимуться Комітетом або за його участі". З нього вилучено пункт про засідання "круглого столу" за участі парламентського комітету з питань науки та освіти і Національної спілки журналістів "Україна на шляху до інформаційного суспільства". В обговоренні плану роботи взяли участь члени секретаріату Комітету з питань свободи слова та інформації, а також заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Володимир Горобцов (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.01.2007 Як повідомив на першому в новому році брифінґу у Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення голова цього органу Віталій Шевченко, станом на 1 січня 2007 року до Державного реєстру телерадіоорганзацій, який відповідно до закону про Національну Раду веде ця установа, внесено 1376 суб'єктів інформаційної діяльності. З них телерадіомовних організацій - 858, студій-виробників, що не мають власного ефіру, - 38, дистриб'юторів - 13, провайдерів програмної послуги - 467. За словами Віталія Шевченка, протягом 2006 року Національна Рада прийняла більше 1000 рішень, видала 333 ліцензії, в тому числі на мовлення - 256 (супутникове - 20, ефірне - 200, кабельне - 16, проводове - 16, багатоканальне - 4) і 77 ліцензій провайдерів програмної послуги. Голова Національної Ради також поінформував про те, що для потреб ефірного телерадіомовлення в Україні нині задіяно 2500 частотних присвоєнь. Телерадіокомпанії загальнонаціональнго мовлення використовують 1895 телечастот, місцевого та реґіонального - 605 телечастот. Ефірне радіомовлення характеризують такі показники: загальнонаціональні мережі використовують 542 частоти, реґіональні та місцеві - 297 частот. Під час брифінґу Віталій Шевченко навів такі цифри: якщо 2000 року середньодобовий обсяг мовлення в Україні становив 6196 годин, то 2005 року він сягнув 10 620 годин, а 2006 року - 11340 годин мовлення на добу. Заступник голови Ігор Курус також повідомив про те, що у 309 ТРО було зафіксовано ознаки порушень. За його словами, тільки 9,7% складають порушення законодавства в частині мовлення державною мовою. Найбільше зафіксовано таких порушень, як недостатні обсяги програм власного виробництва, недотримання ліцензійних умов щодо дитячих, пізнавальних та деяких інших видів програм. Також, за інформацією Ігоря Куруса, зросло число порушень рекламного законодавства (зокрема йдеться про підміну понять "спонсорство" та "реклама") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.01.2007 21-го грудня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було серед іншого розглянуто й ряд питань щодо ліцензування ТРО. Зокрема: 1. Про заяву ТОВ "ТРК "ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ", м.Львів, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1521 від 29.03.2004). Розглянувши заяву ТОВ "ТРК "ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ", м.Львів, про переоформлення ліцензії НР №1521 від 29.03.2004 (100.8МГц та 66.26МГц у м.Львові, потужність передавача по 1.0кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною банківських реквізитів та власників (були: Гурла Р.В.; Шалай Н.Н.; Ваврів Р.О.; стали: ТОВ "Тернопільська інвестиційна компанія", м.Тернопіль; Нестеров С.О.), Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною банківських реквізитів та власників, переоформити ліцензію НР №1521 від 29.03.2004 ТОВ "ТРК "ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ", м.Львів. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "ТРК "ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ", м.Львів, переоформлену ліцензію на мовлення. Визначити оператором телекомунікацій на 100.8МГц та 66.26МГц у м.Львові, потужність передавача по 1.0кВт - Львівський ОРТПЦ. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 20.12.2008. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1521 від 29.03.2004 вилучається. Зобов'язати ТОВ "ТРК "ЛЬВІВСЬКА ХВИЛЯ", м.Львів, протягом двох місяців привести діяльність, статутні та інші документи до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та поінформувати про це Національну раду. 2. Про заяву Чернівецької ОДТРК, м.Чернівці, щодо переоформлення ліцензії (НР №0219 від 17.04.2002). Розглянувши заяву Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії, м.Чернівці, про переоформлення ліцензії НР №0219 від 17.04.2002 у зв'язку зі зміною потужності передавачів з 4.0кВт до 1.0кВт на частотах 69.26МГц у м.Чернівцях та 69.59МГц у м.Новодністровську Чернівецької області, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №0219 від 17.04.2002 Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії, м.Чернівці, у зв'язку зі зміною потужності передавачів з 4.0кВт до 1.0кВт на частотах 69.26МГц у м.Чернівцях та 69.59МГц у м.Новодністровську Чернівецької області. Зобов'язати Чернівецьку держтелерадіокомпанію, м.Чернівці, привести діяльність та статутні документи до вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення". 3. Про заяву Чернівецької ОДТРК, м. Чернівці, щодо продовження строку дії ліцензії (НР №0219 від 17.04.2002). Розглянувши заяву Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії, м.Чернівці, про продовження строку дії ліцензії НР №0219 від 17.04.2002 (строк дії до 13.03.2007), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії НР №0219 від 17.04.2002 Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії, м.Чернівці, на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Чернівцях і області та частотах 69.26МГц у м.Чернівцях, потужність передавача 1.0кВт та 69.59МГц у м.Новодністровську Чернівецької області, потужність передавача 1.0кВт, обсяг мовлення по 2 години на добу, зазначивши у ліцензії: Код ЄДРПОУ - 02841592; Власник - Державний комітет телебачення і радіомовлення України, м.Київ; Територія розповсюдження - м.Чернівці та область; Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм (радіоточок) - 133126; Вид мовлення - проводовий, ефірний (радіомовлення); Позивні - фрагмент пісні Левка Дутківського "Краю, мій край"; Строк дії ліцензії - 10 років; Місцезнаходження передавача - м.Чернівці, вул.Руська, 160; Адреса радіовузлу зв'язку - м.Чернівці, вул.Худякова, 6; Сітка мовлення - Понеділок - п'ятниця: 06.45 - 06.54, 08.10 - 08.29, 15.40 - 15.59, 18.10 - 18.59, 20.00 - 20.29; Субота: 08.10 - 08.29, 12.40 - 12.56, 17.45 - 17.59, 18.10 - 18.59, 20.00 - 20.29; Неділя: 08.10 - 08.29, 15.45 - 15.59, 18.10 - 18.59, 20.00 - 20.29. Програмна концепція: I. "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі": українська - 80%, румунська - 20%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години на добу, 100%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: -; V. Максимальні обсяги ретрансляції: -; VI. Жанровий розподіл програмного наповнення: Інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі - 30 хв /добу, Культурно-мистецькі передачі - 12 хв /добу, Науково-просвітницькі передачі - 20 хв /добу, Розважальні і музичні передачі - 5 хв /добу, Дитячі передачі - 3 хв /добу, Інше - 50 хв /добу. Визначити оператором телекомунікацій на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1) у м.Чернівцях і області та частотах 69.26МГц у м.Чернівцях, потужність передавача 1.0кВт, 69.59МГц у м.Новодністровську Чернівецької області, потужність передавача 1.0кВт - ВАТ "Укртелеком" та Чернівецький ОРТПЦ. Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії за умови приведення діяльності, статутних та інших документів до вимог Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення", сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0219 від 17.04.2002. Решта рішень стосовно ліцензування ТРО, ухвалених на засіданні 21-го грудня, торкалися сфери телебачення. Також на засіданні були ухвалені такі рішення: 1. "Про затвердження результатів виконання роботи з розробки програмного забезпечення та створення інтегрованих баз даних ліцензування та державної реєстрації ТРО та розробки програмного забезпечення паспортизації реґіональних ТРО", 2. "Про затвердження результатів науково-дослідної роботи (НДР) "Розроблення технічних принципів реалізації цифрового мовлення в Україні у вигляді синхронних мереж розповсюдження програм"; 3. "Про затвердження результатів науково-дослідної роботи (НДР) "Розроблення та обґрунтування поетапного переходу від аналогового до цифрового мовлення на принципах синхронних мереж розповсюдження програм"; 4. Про затвердження результатів виконання науково-дослідної роботи (НДР) "Розробка проектів впровадження першого етапу цифрового мовлення у Київській, Луганській, Закарпатській областях та Автономній Республіці Крим"; 5. "Про затвердження результатів виконання технічного дооснащення моніторинґового центру для моніторингу цифрового мовлення". Докладно ознайомитися з текстом ухвалених рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.01.2007 Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) розпочинає нову акцію "Поцілунки із зірками". Незалежне дослідження, проведене станцією серед майже 3-х тисяч українців показало, що серед усіх відомих українців найбільш популярними та бажаними стали саме такі особистості: Ані Лорак, Алібі (Аня та Аліна Завальські), Альона Вінницька, Андрій Шевченко, Славко Вакарчук, Вєрка Сердючка (Андрій Данилко), Володимир Зеленський, Володимир Кличко, Гайтана, Ді Джей Паша, Ірина Білик, Віталій Козловський, Кузьма Скрябін, Маша Єфросиніна, Наталія Могилевська, Олександр Пономарьов, Руслана Писанка, Тіна Кароль, Юлія Тимошенко, Юрій Горбунов. З 8-го січня до 13-го лютого телефонуйте за вказаними нижче номерами, кожен з яких відповідає імені вашого кумиру. Виграє та зірка, яка отримає найбільшу кількість голосів. Головний приз перегонів - поцілунок зірки. А цілувати зірку-переможця буде один з тих, хто проголосував за цю зірку. Чим більше голосів - тим більше шансів. А 10 найактивніших учасників зіркових перегонів отримають цінні призи, диски з автографами зірок. Церемонія нагородження зірки поцілунком відбудеться на урочистому святкуванні Дня Святого Валентина 13-го лютого. Щоранку, у ранковому шоу "Давай Вставай", починаючи з 9-го січня і по 13-е лютого оголошуватиметься ім'я зірки-лідера дня за результатами голосування попереднього дня. Хочеш потрапити на святкування дня Святого Валентина? З 1-го по 13-те лютого у ранковому шоу "Давай Вставай" виграй запрошення на двох на урочисте святкування Дня Святого Валентина, вгадавши зірку за звучанням поцілунку від неї. Голосуйте за своїх кумирів, набирайте такі номери телефонів (вартість дзвінка - 1 грн. з урахуванням ПДВ): 8 900 115 01 01, голосувати за Ані Лорак; 8 900 115 01 02, голосувати за Тіну Кароль; 8 900 115 01 03, голосувати за Ірину Білик; 8 900 115 01 04, голосувати за Альону Вінницьку; 8 900 115 01 05, голосувати за Машу Єфросиніїну; 8 900 115 01 06, голосувати за Руслану Писанку; 8 900 115 01 07, голосувати за Гайтану; 8 900 115 01 08, голосувати за Вєрку Сердючку / Андрія Данилко; 8 900 115 01 09, голосувати за Юлію Тимошенко; 8 900 115 01 10, голосувати за Наталію Могилевську; 8 900 115 01 11, голосувати за Алібі (Аню та Аліну Завальські); 8 900 115 01 12, голосувати за Віталій Козловський; 8 900 115 01 13, голосувати за Олександра Пономарьова; 8 900 115 01 14, голосувати за Славка Вакарчука; 8 900 115 01 15, голосувати за Кузьму Скрябіна; 8 900 115 01 16, голосувати за Володимира Кличка; 8 900 115 01 17, голосувати за Андрія Шевченко; 8 900 115 01 18, голосувати за Юрія Горбунова; 8 900 115 01 19, голосувати за Ді Джея Пашу; 8 900 115 01 20, голосувати за Володимира Зеленського (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.01.2007 Не можна сказати, що він не змусив себе довго чекати - цілий рік слухачі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) провели в очікуванні чергового головного українського хіт-параду. І, ура! Очікування просто-планетян виправдалися. "ЭтиПеЗаМол" відгримів з розмахом! Того дня, 31-го грудня, у 10-й раз поспіль в ефірі "Просто Раді.О" зустрілися улюблені пісні і ведучі! Ювілейний "ЭтиПеЗаМол" порадував музикою, подарунками і жартами. Честь відкрити грандіозний хит-парад дісталася учасникам ранкового шоу "Подвійний Еспрессо":, потім запалили Алекс та Юстас, компашка Сергія Матвєєва, Лариси Клюевської та Саші Кореневої, потім були Граціотова+Кошкіна+Алфьоров, завершували Паша Козлов і Наташа Стрибук. Неефірні подробиці ви дізнаєтеся пізніше. А поки - повний список "ЭтиПеЗаМолу - 2006": 1. Gnarls Barkley - Crazy; 2. Bob Sinclar - World Hold On ; 3. Shakira - Hips Don't Lie; 4. Red Hot Chilly Peppers - Dani California; 5. Madonna - Sorry; 6. Christina Aguilera - Ain't No Other Man; 7. Justin Timberlake - Sexyback; 8. Pussycat Dolls feat. Snoop Dogg - Buttons; 9. James Blunt - Goodbye My Lover; 10. Nelly Furtado feat. Timbaland - Promiscuous; 11. Biagio Antonacci - Pazzo Di Lei; 12. Город 312 - Останусь; 13. Santana feat. Sean Paul & Joss Stone - Cry, Baby Cry; 14. Black Eyed Peas - Pump It; 15. Pink - Stupid Girls; 16. Mary J. Blige & Bono - One; 17. Juanes - A Dios Le Pido; 18. Christina Aguilera - Hurt; 19. Pussycat Dolls feat. Will.I.Am - Beep; 20. Beyonce - Irreplaceable; 21. Bob Sinclar - Rock This Party; 22. Robbie Williams - Rudebox; 23. George Michael feat. Mutya - This Is Not Real Love; 24. Fergie - Fergalicious; 25. Wonderland Avenue - White Horse; 26. Shakira & Santana - Illegal; 27. Depeche Mode - Suffer Well; 28. Beatfreakz - Somebody's Watching Me; 29. Rihanna - Unfaithful; 30. Muse - Supermassive Black Hole; 31. Robbie Williams - Advertising Space; 32. Город 312 - Вне зоны доступа; 33. Pink - Who Knew; 34. Karmah - Just Be Good To Me; 35. Justin Timberlake - My Love; 36. Keane - Crystal Ball; 37. Nelly Furtado - Maneater; 38. Razorlight - In The Morning; 39. Madonna - Jump; 40. Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing; 41. A-ha - Analogue; 42. Black Eyed Peas - Mas Que Nada; 43. Sugababes - Follow Me Home; 44. Jamiroquai - Runaway; 45. Snow Patrol - Chasing Cars; 46. RHCP - Snow; 47. Robbie Williams - Sin, Sin, Sin; 48. Basement Jaxx - Take me back to your house; 49. Sean Paul - Give It Up To Me; 50. Pink - U & Ur Hand; 51. Supermode - Tell Me Why; 52. Coldplay - The Hardest Part; 53. Natasha Bedingfield - The One That Got Away; 54. Chicane feat. Tom Jones - Stoned In Love; 55. Biagio Antonacci - Immagina; 56. Lily Allen - Smile; 57. James Morrison - You Give Me Something; 58. Pet Shop Boys - Minimal; 59. El Presidente - Without You; 60. Mylene Farmer - L'amour N'est Rien; 61. Moby - Sleeping Away; 62. С.К.А.Й - Тебе Це Може Вбити; 63. Tiziano Ferro - Stop! Dimentica; 64. Reamonn - Tonight; 65. Beyonce feat. Jay-Z - Deja vu; 66. Rapture - Get Myself Into It; 67. Гости из будущего - Лучшее в тебе; 68. Take That - Patience; 69. Robbie Williams - Lovelight; 70. Lupe Fiasco& Jill Scott - Daydreamin'; 71. All Saints - Rock Steady; 72. Ne-Yo - So Sick; 73. Lenny Kravitz - Breathe; 74. Nelly Furtado & Juanes - Te Busque; 75. Гайтана - Два Вікна; 76. Kelly Clarkson - Because Of You; 77. David Guetta - Love Don't Let Me Go; 78. Meck & Leo Sayer - Thunder In My Heart; 79. Fort Minor - Where'd You Go; 80. Ricky Martin - It's Alright; 81. Madonna - Get Together; 82. Evanescence - Lithium; 83. Би-2 - Дурочка; 84. Allegro - Someone Else; 85. Orson - No Tomorrow; 86. Rihanna - S.O.S.; 87. Ronan Keating - Iris; 88. Lorraine - I Feel It; 89. Paris Hilton - Stars Are Blind; 90. Black Eyed Peas - Gone Going; 91. Lama - Мені так треба; 92. David Charvet - Sometimes It Rains; 93. Keane - Is It Any Wonder; 94. Hi-Tack - Say, Say, Say; 95. Chris Brown - Run It; 96. Jamelia - Beware Of The Dog; 97. Paul Oakenfold - Sex'n'Money (Benassi Mix); 98. Sugababes - Ugly; 99. Токио - Когда ты плачешь; 100. Robbie Williams - Bongo Bong. Також чекайте на нові надходження до фотогалереї офіційного Web-сайту "Просто Раді.О" - станція має, що показать про "ЭтиПеЗаМол-2006". І ще. Новорічна пісня ведучих "Просто Раді.О" лежит тут: http://www.prosto.fm/files/records/NY_prosto.mp3 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.01.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.01.2007 Першого пленарного тижня 2007 року (і останнього тижня другої сесії) Верховна Рада України має розглянути чотири медійних законопроекти та питання призначення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Зокрема 9-го січня, заплановано розгляд раніше ветованих Президентом України законів "Про Основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2006-2015 роки" (законопроект № 0815, автори народні депутати IV скликання Мартинюк А.І., Юхновський І.Р., Родіонов М.К.) та "Про захист персональних даних" (законопроект № 0808, Родіонов М.К., Ніколаєнко С.М., Юхновський І.Р., Толочко П.П., Ситник К.М. - народні депутати IV скликання). 11-го січня народні обранці мають розглянути проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (законопроект № 2153 щодо громадських рад), а також визначитися з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Нагадаємо, що головними претендентами на цю посаду є співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров та колишній омбудсмен, депутат від фракції Партії реґіонів Ніна Карпачова. 12-го січня планується розгляд розробленого Кабінетом Міністрів України законопроекту "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації" (№ 2555). Третя сесія Верховної Ради України п'ятого скликання відповідно до Конституції України розпочнеться 6-го лютого 2007 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.01.2007 Донецька сателітарна мережева станція "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Луганськ-102.3МГц, Львів-104.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Чернігів-107.7МГц, у Києві HD-radio на частоті 101.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) на своєму офіційному Web-сайті оприлюднила список з 50-ти найхітовіших композицій минулого року, що звучали в ефірі станції - "Top 50 Songs of the year". Список має такий вигляд: 1. Pakito - Living On Video; 2. The Drill - The Drill; 3. Pirates Of The Caribbean - He`s A Pirate; 4. Bob Sinclar - World Hold On; 5. Arash - Arash; 6. Wonderland Avenue - White Horse; 7. Tom Snare - Philosophy; 8. Giorgos Mazonakis - Savvato; 9. R-Tem - Voiceles; 10. Mattafix - Big City Life; 11. Madonna - Sorry; 12. Snap - Beauty Queen; 13. Hi-Tack - Say Say Say; 14. Holly Dolly - Dolly Song; 15. Dhany - Miles Of Love; 16. Dima Bilan - Never Let You Go; 17. Morandi - Love Me; 18. DJ Antoine - Arabain Adventure; 19. Supermode - Tell Me Why; 20. Madonna - Hung Up; 21. Akcent - Jokero; 22. Carla Vallet - Streets of Tomorrow; 23. Pakito - Moving On Stereo; 24. Timo Maas - First Day; 25. Zok Zok - Fuck The Ferris; 26. Mika - Relax; 27. Aneela & Arash - Chori Chori; 28. Iio - Is It Love; 29. Tina Karol - Show Me Your Love; 30. Fedde Le Grand - Put Your Hands Up 4 Detroit; 31. Lasgo - Lying; 32. Madonna - Jump; 33. Madonna - Get Together; 34. Bob Sinclar - Rock This Party; 35. Black Eyed Peas - My Humps; 36. Paris Avenue - In My Mind; 37. Basto - Rock With You; 38. Starclub Ft Dr. Alban - Chiki Chiki; 39. Outlandish - Callin U; 40. Basic Element - I`ll Never Let You Know; 41. Tatu - Friend Or Foe; 42. 50 Cent - Candy Shop; 43. Reamonn - Tonight (Jam El Mar Remix); 44. Morandi - Falling Asleep; 45. And One - Militart Fashion Show; 46. Atlantica - Heart And Mind; 47. Tatu - All About Us; 48. DJ Aligator - Yalla Yalla; 49. Enigma - Hello And Welcome; 50. Benny Benassi - Every Single Day (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.01.2007 Сталися зміни в ефірі бердянського радіо "Ностальжі" (103.4МГц). Вже протягом тижня станція працює в оновленому форматі: замість програм столичного "Дорослого радіо" тут звучать програми столичного радіо "Шарманка" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.01.2007 Повiдомляємо, що пiсля останнього випуску у п'ятницю 5-го сiчня 2007-го року "Голос Америки" припиняє трансляцію ранкової радiопрограми українською мовою, яка передавалася вiд 7.00 до 7.30 за київським часом. На деяких FM-хвилях в Українi в цей час тепер транслюватиметься повторення вечірньої радiопрограми "Голосу Америки", яка лунає в ефiрi о 23.00 за Києвом. Нагадуємо, що крім вечірньої радiопрограми о 23.00 "Голос Америки" продовжує передавати два 15-хвилинні інформаційні радiовипуски о 18.15 та 18.45 за Києвом. Крім цього "Голос Америки" транслює щоденну телепрограму новин "Час-Time" та щотижневi тележурнали "Вікно в Америку" та "Iнновацiї-плюс". Докладнішу інформацію про те, як можна приймати ці програми, ви можете отримати на вiдповiдних сторінках Web-сайту "Голосу Америки", або звернувшись до станції за адресою (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.01.2007 В смт. Василівка Херсонської області на частоті 69.23МГц (ретранслятор УР-1) сьогодні відновилися включення Херсонського обласного радіо "Дніпро". Затримки трансляції у порівнянні з сигналом УР-1 на Херсонській частоті 71.9МГц також більше немає - отже, василівський передавач УР-1 знов приймає сигнал релейкою, а не через сателіт (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.01.2007 27-го грудня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було серед іншого розглянуто й ряд питань щодо ліцензування ТРО. Зокрема: 1. Про висновки Комісії з вивчення обставин ліцензування ТОВ "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, у 1999-2002 роках. Розглянувши інформацію Комісії з вивчення обставин ліцензування у 1999-2002 роках ТОВ "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, про отримання в користування цією телерадіоорганізацією каналів мовлення без відповідних дозвільних документів ДЦ "Укрчастотнагляд" у м.Феодосії (102.3МГц), м.Алушті (102.3МГц), м.Судаку (102.3МГц), м.Джанкої (104.1МГц), смт.Радостному (104.1МГц), смт.Сімеїзі (102.3МГц), смт.Курортному (102.3МГц), м.Севастополі (104.1МГц), м.Керчі (104.1МГц) та про сплату грошового збору з необґрунтованою знижкою, який не відповідає Постанові КМУ № 392 від 05.06.1995, Національна рада вирішила: у зв'язку з недотриманням вимог законодавства, чинного на час видачі ліцензії ТОВ "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, на право мовлення у Феодосії, Алушті, Судаку, Джанкої, Радостному, Сімеїзі, Курортному, Севастополі та Керчі (зокрема, щодо вимоги проходження конкурсу на право мовлення згідно зі статтею 14 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Положенням про порядок ліцензування каналів мовлення та щодо обов'язкового отримання висновків про можливість використання радіочастот від ДЦ "Укрчастотнагляд" згідно зі статтями 7,9,10,15 Закону України "Про радіочастотний ресурс") - відмінити п. 1 рішення Національної ради № 93 від 05.02.2002. 2. Внести зміни до додатка № 3 ліцензії НР № 2429 від 09.12.2005, виданої ТОВ "Студія Артекс", м.Сімферополь, АР Крим, вилучивши з нього канали мовлення у м.Феодосії (102.3МГц, Р=0.2кВт), м.Алушті (102.3МГц, Р=0.1кВт), м.Судаку (102.3МГц, Р=0.02кВт), м.Джанкої (104.1МГц, Р=0.1кВт), смт.Радостному (104.1МГц, Р=0.1кВт), смт.Сімеїзі (102.3МГц, Р=0.02кВт), смт.Курортному (102.3МГц, Р=0.02кВт), м.Севастополі (104.1МГц, Р=0.2кВт), м.Керчі (104.1МГц, Р=0.04кВт). Звернутися до ДЦ "Укрчастотнагляд" за висновками щодо можливості постійного використання для радіомовлення радіочастот, зазначених в п. 2 цього рішення. У разі отримання висновків ДЦ "Укрчастотнагляд" щодо можливостей постійного використання зазначених в п. 2 цього рішення радіочастот оголосити конкурс на канали мовлення у м.Феодосії (102.3МГц, Р=0.2кВт), м.Алушті (102.3МГц, Р=0.1кВт), м.Судаку (102.3МГц, Р=0.02кВт), м.Джанкої (104.1МГц, Р=0.1кВт), смт.Радостному (104.1МГц, Р=0.1кВт), смт.Сімеїзі (102.3МГц, Р=0.02кВт), смт.Курортному (102.3МГц, Р=0.02кВт), м.Севастополі (104.1МГц, Р=0.2кВт), м.Керчі (104.1МГц, Р=0.04кВт). Внести зміни до п. 5 рішення Національної ради від 28.01.1999 (без номера) "Про заяву телерадіоорганізації ТОВ "Студія Артекс" щодо розбудови обласної мережі та отримання ліцензії", встановивши замість К = 5 із знижкою 30% К = 5. Це рішення Національної ради та висновки Комісії з вивчення обставин ліцензування ТОВ "Студія Артекс" долучити до ліцензійної справи цієї телерадіоорганізації. 2. Про заяву ПП ТРК "МАЙДАН FM", м.Біла Церква Київської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2700 від 25.09.2006). Розглянувши заяву ПП ТРК "МАЙДАН FM", м.Біла Церква Київської обл., про переоформлення ліцензії НР №2700 від 25.09.2006 (106.8МГц у м.Білій Церкві Київської обл., потужність передавача 0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача (було: м.Біла Церква, вул.Логінова, 39/2; стало: м.Біла Церква, вул. Чуйкова, 2), враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13320644 від 30.10.2006, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача, переоформити ліцензію НР №2700 від 25.09.2006 ПП ТРК "МАЙДАН FM", м.Біла Церква Київської обл. Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ПП ТРК "МАЙДАН FM", м.Біла Церква Київської обл., переоформлену ліцензію на мовлення. Визначити оператором телекомунікацій на частоті 106.8МГц у м.Білій Церкві Київської обл., потужність передавача 0.1кВт - ПП ТРК "МАЙДАН FM", м.Біла Церква Київської обл. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 23.04.2010. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2700 від 25.09.2006 вилучається. 3. Про результати перевірки ТОВ "ТРК "Станція", м.Чернівці (НР №2357 від 11.11.2005). Розглянувши інформацію представника Національної ради у Чернівецькій області та департаменту контрольно-аналітичної роботи про результати перевірки ТОВ "ТРК "Станція", м.Чернівці, ліцензія НР №2357 від 11.11.2005, Національна рада вирішила інформацію про результати перевірки ТОВ "ТРК "Станція", м.Чернівці, ліцензія НР №2357 від 11.11.2005, взяти до відома. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "ТРК "Станція", м.Чернівці, ліцензія НР №2357 від 11.11.2005. 4. Про діяльність Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії. Розглянувши інформацію департаменту контрольно-аналітичної роботи про діяльність Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії, що засвідчує систематичні порушення цією радіокомпанією умов ліцензії та чинного законодавства, керуючись рішеннями Національної ради № 669 від 19.07.2006 та № 750 від 27.09.2006, частиною першою статті 74 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", статтями 13 та 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: враховуючи систематичні порушення норм чинного законодавства (Закону України "Про телебачення і радіомовлення") призначити перевірку Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії. Управлінню контролю та моніторинґу здійснити перевірку Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії. Це рішення Національної ради і акт перевірки (№ Св/3/06 від 07.11.2006) долучити до ліцензійної справи Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії. Поінформувати про це рішення Державний комітет телебачення і радіомовлення України та керівництво Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії. 5. Про заяву ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м.Запоріжжя, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №2708 від 04.10.2006). Розглянувши заяву ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м.Запоріжжя, про переоформлення ліцензії НР №2708 від 04.10.2006 в частині "Перелік технічних засобів мовлення" (мережа з 6 частот, обсяг мовлення - 24 год./добу, обсяг мовлення у м.Пологах Запорізької області - 20 год./добу, сітка з ТОВ "ТРК "Славія") у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача на частоті 101.7МГц у м.Енергодарі (було: м.Енергодар, вежа РТС; стало: м.Енергодар, вул.Будівельників, 23), враховуючи висновок УДЦР № ДВЧ-13230720 від 24.11.2006, Національна рада вирішила: у зв'язку зі зміною місцезнаходження передавача на частоті 101,7 МГц у м.Енергодарі переоформити ліцензію НР №2708 від 04.10.2006 ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м.Запоріжжя, в частині "Перелік технічних засобів мовлення". Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м.Запоріжжя, переоформлену ліцензію на мовлення. Визначити оператором телекомунікацій - ТОВ "Радіокомпанія "Ностальжі", м.Запоріжжя. Строк дії ліцензії на мовлення залишається без змін - до 31.05.2008. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №2708 від 04.10.2006 вилучається. 6. Про заяву Редакції районного радіомовлення, м.Кролевець Сумської обл., щодо анулювання ліцензії на мовлення (НР №0613 від25.12.2002). Розглянувши заяву від 21.11.2006 № 01-390 Редакції районного радіомовлення, м.Кролевець Сумської обл., щодо анулювання ліцензії НР № 0613 від 25.12.2002, Національна рада вирішила: анулювати ліцензію НР №0613 від 25.12.2002 Редакції районного радіомовлення, м. Кролевець Сумської обл., на проводове мовлення на визначеній території у м.Кролевці та районі Сумської області. Зобов'язати Редакцію районного радіомовлення, м.Кролевець Сумської обл., повернути до Національної ради ліцензію НР №0613 від 25.12.2002. Редакцію районного радіомовлення, м.Кролевець Сумської обл., вилучити з Державного реєстру України. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися сфери телебачення. Також на засіданні Нацради 27-го грудня було прийнято рішення "Про нагородження Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" та "Про доповнення додатка № 8 Плану розвитку телерадіоінформаційного простору України на 2006-2007 роки" (Цим рішенням ТОВ "ТРК "Каскада", м.Донецьк, прирівняно до загальнонаціональних мовників). Докладно ознайомитися з текстом ухвалених рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.01.2007 Декілька днів тому сталися певні зміни з трансляцією 1-го каналу Національного радіо України через УКХ ЧМ передавач у селищі Василівка Херсонської області (69.23МГц). Відтепер тут лунає у повному обсязі програма з Києва, без включень передач Херсонського обласного радіо "Дніпро". Тим часом, у самому Херсоні на частоті 71.90МГц включення Херсонського обласного радіо "Дніпро" в ефір УР-1 тривають у звичному режимі. Також спостерігається затримка на декілка секунд в порівнянні з Херсоном сигналу з Василівки у порівнянні з Херсоном - отже, Василівка наразі приймає сигнал з Києва через сателіт (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.01.2007 26-го грудня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було розглянуто наступні питання: 1. Про затвердження результатів виконання роботи з розробки програмного забезпечення бази даних та супутніх програм моніторинґового центру Національної ради; 2. Про затвердження результатів виконання роботи з розробки спеціалізованого програмного забезпечення для автоматизованого контролю якості приймання і запису телепрограм; 3. Про затвердження результатів виконання поставки спеціалізованого обладнання моніторинґового центру Національної ради для здійснення офіційного моніторинґу телерадіопрограм. Докладно ознайомитися з текстом ухвалених рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.01.2007 Тим часом, за інформацією інтернет-видання "Телекритика", що звернулося до кореспондента "Голосу Америки" в Києві Оксани Лігостової з проханням підтвердити або спростувати інформацію про заплановане скорочення обсягів трансляцій української служби радіостанції, скорочення мовлення відбудеться насправді, однак, воно пов'язане із збільшенням обсягів телевізійних проектів "Голосу Америки". "Скорочення мовлення справді відбудеться, - сказала пані Лігостова. - Але на це треба дивитись у комплексі. Останнім часом істотно збільшився обсяг телеефіру "Голосу Америки". Відповідно, ми просто дещо змінюємо акценти, скорочуючи радіомовлення. Одна година радіоефіру на день залишається" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.01.2007 Представники політичних партій і громадських організацій Миколаївщини висловили стурбованість з приводу планів дирекції "Голосу Америки" продовжувати скорочення українських радіопрограм. Про це йдеться у тексті заяви, яка надійшла сьогодні на адресу нашого Web-порталу. Зокрема, у заяві мовиться: "Як нам стало відомо, в умовах таємничості від слухачів від 8-го січня поточного року планується припинити трансляцію півгодинної (колись годинної) ранкової програми радіопрограми "Голосу Америки". Таке ставлення до радіомовлення українською мовою є злочинно помилковим. З радіоефіру, тим часом, зникли популярні серед слухачів радіопрограм "Голосу Америки" огляди англомовної преси про Україну і світ, ексклюзивні інтерв'ю з українськими політиками, недопустимо обмеженою є інформація з різних областей України. Тим часом, після перемоги на виборах в Україні у 2006 році Партії реґіонів і дружніх їй політичних партій у нашій країні відбувається небачене посилення антиамериканських настроїв. У областях України відбуваються антиамериканські і антинатівські мітинги, пікети... Мають місце наступи на свободу слова і обмеження критики на адресу урядових та реґіональних владних структур. Беручи до уваги ці факти ми хочемо висловити протест проти намірів дирекції "Голосу Америки" продовжити скорочення радіомовлення українських програм. Просимо Вас негайно відмовитись від намірів скорочення україномовних радіопрограм, інтерес до яких в Україні посилюється. Це засвідчить будь яке соціологічне опитування, якщо ваші працівники захочуть їх провести. Вплив телепрограм програм "Голосу Америки" у порівнянні з радіо продукцією є незрівнянно більшим. Переконані, що на часі є збільшення ефірного часу радіопрограм "Голосу Америки" українською мовою. Саме вони протидіють посиленню антиамериканських настроїв в нашій країні та сприяють просуванню демократичних цінностей", йдеться у схваленій заяві, яку підписали представники реґіональних організацій Народного Руху України, Конґресу Українських Націоналістів, товариства "Просвіта", Союзу українок, Української Республіканської Партії "Собор", Блоку Юлії Тимошенко (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.01.2007 Столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) від щирого серця вітає своїх слухачів з Новим Роком та Різдвом Христовим! Станція обіцяє у новому році безліч приємних сюрпризів! Перший - уже найближчим часом... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.01.2007 Столична Студія "Майдан" (72.08МГц та проводове мовлення), що входить до структури ДО "Київська ДРТРК", з початку січня збільшила на годину обсяги мовлення на частоті 72.08МГц. Відтепер програми станції розпочинаються не о 9.00, а о 8.00 і тривають до 19.00. Обсяги проводового мовлення студії лиштлися без змін: щодня з 6.00 до 6.30, у будні з 11.00 до 12.00 та з 18.00 до 19.00, у суботу з 10.00 до 11.00 та з 23.00 до 0.00, в неділю з 9.00 до 10.00, з 16.00 до 17.00 та з 19.00 до 20.00 (Власна інформація).
  • 1.01.2007 Столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення) згадує рік, що минув. Головні віхи 200-го року - у проекті "2006 - на нашу користь!". На початку кожної години в ефірі лунають невеличкі замальовки, присвячені визначним та знаковим подіям з української історії, що трапилися минулого року (Власна інформація).
  • 1.01.2007 В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Бердянськ-103.4МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц (окрема студія), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) сьогодні триває традиційний для новорічних днів святковий музичний марафон: протягом усього дня станція прийматиме (на студійний пейджер та через Web-форму) і передаватиме привітання та музичні замовлення (Власна інформація).
  • 1.01.2007 Ось ми і перейшли у Новий 2007-ий рік! Сподіваємось, цей рік буде значно кращим за всі попередні та принесе нам багато приємних сюрпризів. Портал "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" бажає всім своїм постійним та майбутнім відвідувачам, дописувачам та партнерам, а також всім радіостанціям у цьому новому році нових успіхів, нових здобутків, нових досягнень і нових перемог! Щастя, здоров'я і усіляких гараздів! З Новим роком - веселих свят!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024