Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Лютий 2005 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 27.02.2005 В ефірі тернопільського "УХ Радіо" (101.1МГц) триває акція "101 слово для коханої". День усіх закоханих минув, однак, "УХ Радіо" допоможе Вам продовжити свято кохання! Напишіть найкращий лист-привітання дружині або дівчині, віршем чи прозою - не має значення, важливо при цьому вкластися рівно в 101-е слово. І рівно 8-го березня - у найжіночніший день в році, об'єкт Ваших уподобань отримає чудовий подарунок, який Ви матимете змогу подарувати їй власноруч. Надсилайте твори з поміткою "101 слово" поштою чи приносьте за адресою: м.Тернопіль, вул.Степана Бандери, 10, або ж надсилайте по факсу (0352)-52-20-70, не забуваючи вказати свої прізвище та контактний телефон (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.02.2005 Як і анонсувалося раніше, в ефірі сімферопольського представництва столичного "Нашого радіо" (101.7МГц) віднедавна з'явився ще один місцевий випуск вітальної програми "Поцілунок з привітом". Він звучить увечері з 20.00 до 21.00 лише у будні (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.02.2005 Столична сателітарна мережева станція "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сфмферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) оголошує про відкриття "GALA Drive-Клубу". Це об'єднання людей, метою яких стало бажання зробити дорогу, по якій щохвилинно мчать тисячі авто, безпечнішою та доброзичливішою, більш насиченою інформативно та більш об'єднуючою. Для того, аби стати учасником "GALA Drive-Клубу", вам необхідно зареєструватися на Web-сайті http://autoshake.gala.net/register.php, або ж завітати за адресою м.Київ, вул.Саксаганського, б.91, офіс 1 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.02.2005 До 8-го березня лишилися лічені дні, а до вас у кабінет так і не підселили жодного чоловіка, від якого можна було б одержати подарунок? Не засмучуйтесь, а телефонуйте на столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) з 8.00 до 9.00, і станція допоможе знайти справжніх чоловіків для вашого жіночого колективу! Нова акція від радіостанції має назву "Жіночий Рід, Множина". Ваша задача - з 8-ї до 9-ї зателефонувати за номером (044)-238-83-88 і у прямому ефірі розповісти Костянтину Крупському та всім слухачам станції про те, що саме вашому жіночому колективу хотілося б одержати в якості подарунка. А подальше - задача Кості, який неодмінно знайде цих самих чоловіків. І, окрім замовлених Вами подарунків і, власне, дарувальників, ви одержите ще й додаткові подарунки від "МusicРaдio" на честь жіночого свята (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.02.2005 В ефірі одеської радіостанції "Перше радіо" (87.5МГц), що донедавна працювала в режимі музичного нон-стопу, з'явилися перші програми. Зокрема, це інформаційні блоки - випуски поточних новин щогодини, прес-огляди, аналітика. Окрім того, на хвилях станції лунають програми про новинки книжкового ринку, медичні новинки, а також огляд цікавих історичних фактів та подій (Інформація з власних джерел).
  • 25.02.2005 З 1-го березня в ефірі столичної сателітарної станції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського Стильного радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо"(105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)) - нова унікальна програма "Світ звуків". Це програма, аналогів якої немає! Програма, в якій ви по-новому зможете оцінити звуки, які існують навколо вас. Слухайте в еефірі "Стильного радіо" гумористичну програму про звуки, які живуть самостійним життям! "АУУУУ!" - що це? Волання людини, яка загубилася в лісі, чи може "Новий росіянин" купив нову квартиру? Відповіді на ці та інші питання ви зможете почути у програмі "Мир звуків" на "Стильному радіо". "Стильне радіо" приготувало вам ще один сюрприз! З 1-го березня ви зможете слухати ще одну програму, аналогів якої немає в Україні! "Стильне" першим вирішило змінити формат подачі гороскопу. Тепер - це "Гумористичний гороскоп". А кілька вже звичних програм "Стильного радіо" у березні порадують вас новими призами. Якщо ви ерудит чи просто хочете похвастатися своїми знаннями, тоді вам варто послухати програму "33 питання". У вас є лише 60 секунд, щоб максимально точно відповісти на питання ведучого. Переможцем стане, як завжди, тільки той, хто дасть найбільшу кількість правильних відповідей! З 1-го березня переможці програми одержать у подарунок дебютний альбом Петровича "Чётки". А ось у програмі "Утиная охота" ("Полювання на качок") з 1-го березня розігруватиметься новий алюбом групи "Любэ" "Рассея". Нагадуємо правила гри. В ефірі "Стильного" протягом дня звучать три пісні, позначені спеціальною міткою. Вам необхідно запам'ятати, як звуться композиції, а також хто їх виконує, та о 17.20 зателефонувати до студії і назвати всі три "качки" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.02.2005 Столична сателітарна мережева станція Радіо "Ера FM" з 22-го лютого розпочала мовлення в місті Одеса на частоті 87.9МГц. Того ж дня з одеського ефіру зникли програми столичного "Love Radio", що звучали в місті на частоті 89.0МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.02.2005 Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" нещодавно відновила мовлення в місті Хмельницький (106.7МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.02.2005 У Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації перебуває на розгляді проект закону "Про внесення доповнень до Закону "Про телебачення і радіомовлення"". Як повідомляє Інформаційне управління апарату Верховної Ради України, законопроектом пропонується ввести норму, що регулювала б пропорції музичних добутків, створюваних і/чи виконуваних українською мовою, на рівні не менш ніж 50 відсотків від загального обсягу передбаченого ефірного часу для музичних творів кожної телерадіостанції. На думку автора законопроекту, народного депутата Степана Гавриша, це доповнення до Закону сприятиме "культурному розвитку українського суспільства через захист прав вітчизняних авторів, виконавців, композиторів, які створюють і виконують свої композиції українською мовою; створенню в Україні позитивного клімату, що сприятиме стабільному й успішному розвитку вітчизняного шоу-бізнесу". Автор законопроекту стверджує, що такий спосіб державної підтримки вітчизняних виробників широко розповсюджений у світі, така норма існує в законодавстві Канади, Франції та інших країн (Джерело: Новини ЛІГА Online).
  • 24.02.2005 Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту висловити недовіру всьому складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення і не затверджувати звіт Нацради. Як повідомляє Інформаційне управління апарату ВР України, на засіданні Комітету відзначалося, що "Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не виконує належним чином покладені на нього обов'язки щодо забезпечення подальшого розвитку телерадіоінформаційного простору, реалізації прав громадян і суспільства на інформацію, на задоволення їхніх культурних та духовних потреб". Зокрема, підкреслювалося, що протягом 2004 року програмна концепція більшості з загальнонаціональних телекомпаній України ("Новий канал", "Студія 1+1" та "Інтер") не відповідала їх ліцензійним умовам, в ефірі неодноразово транслювалися програми та передачі, які пропагували культ насильства і жорстокості, порушували законодавство про захист суспільної моралі. Зокрема, під час президентської виборчої кампанії переважною більшістю телерадіоорганізацій України поширювалася прихована передвиборна агітація, інформація, що містила заклики до розпалення міжнаціональної ворожнечі і явно недостовірні дані про суб'єктів виборчого процесу. Комітет вважає, що більшістю телерадіоорганізацій України порушувалося законодавство про рекламу, зокрема, щодо трансляції прихованої реклами і реклами алкогольних напоїв. На думку членів Комітету, Національною радою не були розроблені концептуальні основи розвитку національного телерадіопростору, необхідні для формування єдиного інформаційного простору і стратегічного планування майбутнього телерадіомовлення України (Джерело: Новини ЛІГА Online).
  • 23.02.2005 Компанія "SIREX Marketing Service" ініціювала початок маркетинґового дослідження популярності програм і DJ-їв FM-радіо в м.Києві. Як засвідчили лютневі маркетинґові дослідження аудиторій FM-станцій у м.Києві, які щоквартально проводяться компанією, близько 78% жителів столиці у віці від 12 до 59 років (1.412 млн.) свідомо чи мимоволі є споживачами радіоефіру. Більшість з них слухають і програмні блоки. Але який відсоток із зазначеної аудиторії пам'ятатиме почуту інформацію й усвідомлено на неї реагуватиме? Як впливає тематична спрямованість програми та харизматичність її ведучих на ступінь зацікавленості слухача? Як реагує середньостатистичний "шанувальник радіохвиль" на рекламу в рамках програм і новин: слухає далі, переключає канал чи взагалі роздратовано відключає приймач? Це дуже важливі питання - одержавши відповідь на них, можна буде не лише більш точно спрогнозувати ефективність реклами, але й грамотно підібрати радіостанцію для її розміщення. З огляду на усе вищесказане, проведення дослідження переслідуватиме наступні цілі: 1) визначення частки споживачів програмних продуктів у структурі всієї аудиторії FM-радіо м.Києва; 2) аналіз позитивних і негативних сторін існуючих програм; 3) вивчення обсягу і структури попиту на нові програми; 4) визначення споживчих переваг по тематиці програм; 5) побудова рейтинґу популярності програм FM-радіо; 6) вивчення ставлення слухачів до спонсорської реклами в ефірі; 7) побудова рейтинґу популярності DJ-їв FM-радіо. Планована дата надання звіту - 25-е березня 2005 року (Джерело: Портал "SIREX Marketing Service").
  • 23.02.2005 В ефірі столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) на цьому тижні стартував новий проект для тих, хто на роботі. Проект має назву "Офіс на зв'язку", і суть його полягає у бізнес-новинах, які співробітник будь-якої компанії може повідомити радіостанції, заповнивши на її офіційному Web-сайті (http://www.musicradio.kiev.ua) заявку. Це може бути вихід нового товару, запровадження нової технології, зміни адреси фірми, проведення прес-конференцій, акцій, виставок. Після цього ведучі станції телефонують цій людині у прямому ефірі, тим самим прославляючи не лише компанію, але й самого її співробітника - як фахівця, який турбується про імідж своєї фірми. І ви саміна зв'язку з "MusicPaдio" розкажете докладно про новини вашої компанії. Зовсім безкоштовно і максимально оперативно. Окрім того, людина, яка заповнила заявку на Web-сайті радіостанції, одержує в якості призу гарячу піццу прямо в офіс. І це знов-таки прославляє такого працівника - однак, вже усередині колективу (Джерело: Інформацію надала ).
  • 22.02.2005 Віднедавна в роменському (Сумська область) ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодiя" (107.3МГц) з'явилися мiсцевi рекламнi блоки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.02.2005 З 21-го лютого в програмі "Ф.О.Н." ("Факты Очевидные Невероятные"), що на хвилях столичної сателітарної радіостанції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського Стильного радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо"(105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)), розігруються компакт-диск автора і виконавця Володимира Козирєва (проект "Крестовый Туз") "Воровская любовь". У програмі звучать три неймовірних факта. Це можуть бути як новини, так і огляд вже минулих подій. Два з трьох фактів - неймовірні, але правдиві; третій - брехня чистої води. Той слухач, який перший вірно назве невірний факт, одержує приз. Програма "Ф.О.Н." лунає в ефірі щодня о 15.20 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.02.2005 Компанія "SIREX Marketing Service" підписала річний контракт із рекламною аґенцією "ТАВР". За умовами договору фахівці "SIREX Marketing Service" проводитимуть потокове консультування по ринку FM-радіо і надаватимуть результати щоквартальних маркетинґових досліджень аудиторій FM-радіостанцій м.Києва, проведених компанією, аж до 3-го січня 2006 року. Серед основних напрямків консультування можна виділити: 1) фактори, що впливають на зміну обсягу та основних характеристик аудиторії слухачів і не слухачів FM-радіо в м.Києві, оцінка ступеня їхнього впливу; 2) соціально-демографічні параметри аудиторій слухачів і не слухачів FM-радіо, тенденції до їх зміни; 3) характеристики аудиторії слухачів FM-радіо за місцем, частотою, тривалістю, часом прослуховування і періодом переключення приймача, динаміка коливань даних характеристик; 4) переваги аудиторії слухачів FM-радіо за характером програм, новин і музичних напрямків; 5) ступінь впливу радіореклами на споживчу поведінку; 6) ефективність радіореклам для різних категорій товарів; 7) рейтинґ FM-радіостанцій серед усіх слухачів; 8) рейтинґ FM-радіостанцій на різних аудиторіях слухачів; 9) рейтинґ програм і DJ-їв серед київської аудиторії FM-радіо; 10) якісний і кількісний склад окремих станцій, що працюють в м.Києві. Починаючи з 2005-го року компанія "SIREX Marketing Service" стала активніше взаємодіяти з контрагентами рекламного ринку України. Ведуться переговори з низкою інших великих рекламних аґенцій на предмет надання консультаційних послуг по ринку FM-радіо м.Києва (Джерело: Портал "SIREX Marketing Service").
  • 22.02.2005 Віднедавна радіостанція одеського ТОВ ТРК "Пілот-Україна" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-1001.МГц, Львів-103.9МГц), яка до 4-го жовтня минулого року працювала з позивним "AVTO.FM", а потім, у період reSTARtу, - як "AVTO.FM у STAR-форматі", остаточно перейшла на новий позивний - радіо "STAR FM" (Власна інформація).
  • 21.02.2005 "Громадське радіо" могло б вести розмову про співпрацю з Національною радіокомпанією лише в контексті створення Громадського мовлення в Україні та можливої участі "Громадського Радіо" у цьому процесі. Про це повідомляє сайт Інституту масової інформації з посиланням на виконувача обов'язків Президента "Громадського Радіо" Тараса Кузьмова. "Саме в контексті створення громадського мовлення України і нашої участі в цьому ми бачимо можливість вести цю розмову", зазначив він. Нагадаємо, що 18 лютого віце-прем'єр Микола Томенко, коментуючи ситуацію з "Громадським радіо", запропонував надати його програмам ефір Національної радіокомпанії. Натомість, Тарас Кузьмов вважає, що надання для "Громадського радіо" "пів годинки чи годинки" в ефірі НРКУ не вирішить проблеми концептуального майбутнього "Громадського Радіо". "Якщо мова буде йти в такому руслі, надання певного часу, то це нас не цікавить, бо не є вирішенням проблеми", - наголосив він. Крім того, Тарас Кузьмов зазначив, що зараз "є очевидним, що "Громадське радіо" так чи інакше мусило шукати для себе нові форми існування. "У тому форматі, в якому воно було досі, воно вже є закритим проектом", - зазначив він. У зв'язку з цим, за словами пана Кузьмова, він сьогодні буде мати розмову з керівництвом фонду "Відродження" щодо майбутнього "Громадського радіо" і ,зокрема, його можливого формату, а також щодо пропозиції Миколи Томенка співпраці з НРКУ. "Зараз багато що буде залежати від цієї розмови", - зазначив Тарас Кузьмов. Щодо висловлювання віце-прем'єра Миколи Томенка, що "припинення існування "Громадського радіо" було цілком зрозумілим, адже радіокомпанія не може бути монополізованою у плані фінансування", Тарас Кузьмов зазначив, що ще чотири роки тому "Громадське Радіо" мало чіткий план самоокупності але саме через відсутність власної ліцензії не могло його реалізувати. "Враховуючи досвід системи громадського радіо в США, ми б цілком могдли стати самоокупними, але нам просто не дали цього зробити", - відзначив виконувач обов'язків Президента "Громадського радіо" Тарас Кузьмов. Нагадаємо, засноване три роки тому коштом іноземних благодійних фондів "Громадське радіо" мовило переважно в Інтернет. Деякі програми транслювалися в ефірі FM-радіостанцій Києва та інших міст України (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 21.02.2005 Сьогодні в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартувала акція "За милих дам", приурочена до 8-го березня. Суть акція дуже проста: чуєте на хвилях станції нескладне запитання, присвячене життю та творчості відомих жінок, надсилаєте відповідь у вигляді SMS-повідомлення на короткий номер 1063 і чекаєте підбиття підсумків, яке відбудеться 8-го березня. Інші подробиці - в ефірі "Дорослого радіо". А тим часом 23-го лютого - у День захисників батьківщини - на "Дорослому радіо" пройде святковий музичний марафон. Протягом усього дня ведучи станції виконуватимуть ваші музичні замовлення, які можна буде надсилати на студійний пейджер за номером 8-703-32-106-00 (для власників мобільних телефонів - короткий номер 514) та через Web-форму на офіційному сайті "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua. Повідомлення зачитуватимуться в режимі "on line" - тобто, одразу після надходження (Джерело: інформацію надав ).
  • 21.02.2005 20-го лютого Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) урочисто відзначила своє 3-х річчя. Незважаючи на досить юний вік, "Мелодія" серйозно заявила про себе на радіоринку України. Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" на сьогоднішній день веде мовлення більш ніж у 30 великих містах України і близького зарубіжжя, із площею покриття в 400 тисяч квадратних кілометрів, маючи при цьому потенційну слухацьку аудиторію більш ніж 25 мільйонів чоловік. Музичний формат радіоканалу "Мелодії" охоплює величезний часовий зріз історичного розвитку країни і цілих життєвих етапів кожної окремо взятої сучасної людини. "Мелодія" не лише повертає наших слухачів у прекрасне музичне минуле та знайомить молоде покоління радіослухачів з творами, які слухали їхні батьки, але й дарує своїй аудиторії можливість познайомитися з кращими зразками музики дня сьогоднішнього. Радіо "Мелодія" - це пісні, які всі знають, люблять, і із задоволенням наспівують, почувши. Радіо "Мелодія" - це більш ніж 20 ексклюзивних авторських програм, що звучать в ефірі. Кожна з цих програм ориґінально оформлена і містить масу цікавої інформації, що говорить про талант, високий професіоналізм і невгамовну фантазію творчого колективу. Радіо "Мелодія" - це, звичайно ж, слухачі, для яких з великою любов'ю працює весь колектив радіостанції. І ця любов взаємна, тому що більшість листів, що приходять на поштову скриньку ефірної студії, починаються зі слів "Здраствуй, улюблена Мелодія!". У день народження "Мелодію" прийшли привітати ділові партнери, представники реґіонів, зірки української естради Павло Зібров, Алла Кудлай, Лері Він, Дмитро Гордон, група "Екс-президенти" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.02.2005 Віце-прем'єр-міністр України Микола Томенко пропонує дати можливість кращім програмам "Громадського радіо" мовити на хвилях Національної радіокомпанії України поки визначатиметься подальша діяльність проекту. Так пан Томенко прокоментував припинення мовлення "Громадського радіо". Він заявив, що у цій ситуації передовсім відповідальність має нести Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення, "яка так і не спромоглася за три роки існування "Громадського радіо" видати йому ліцензію". На думку віце-прем'єра, факт мовлення Громадського радіо на хвилях державного одночасно допоможе знайти оптимальну модель перетворення Національної радіокомпанії на суспільне мовлення. До її структури входять 1-ий канал, 2-ий - радіо "Промінь" та 3-ій канал - радіо "Культура" (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 19.02.2005 Луцьке радіо "СіД" FM (102.4МГц) відновило мовлення у всесвітній мережі Інтернет. Новий лінк на трансляцію програм радіостанції - http://www.radio.simya.com.ua/simya.m3u, або ж http://193.109.80.125:8000/live.ogg (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.02.2005 Підбито підсумки спільної акції столичної сателітарної станції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського Стильного радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо"(105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)) та журналу "EGO" - "Новорічний стоп-кадр". Єдиною переможницею акції визнано Карпову Юлію. Тим часом, з понеділка, 21-го лютого, на "Стильному радіо" стартує нова гумористична програма "Літературний генделик", яку вестиме неперевершений Юрай Курай. Щодня о 9.10, 13.10 та 18.10 - велика література маленькими стопочками! Не проґавте - буде весело (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.02.2005 Столична радіостанція "НАРТ - Чесна хвиля" розширює свою мережу. Сьогодні програми станції зазвучали в місті Краматорськ Донецької області на частоті 68.08МГц. Також відтепер на радіо "НАРТ" можна написати листа - поштова адреса станції 04119, м.Київ, вул.Мельникова 83-а, а/с 52, Чесна хвиля радіо "НАРТ" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 18.02.2005 Сьогодні востаннє виходить в ефір "Громадське радіо". Ця перша в Україні розмовна радіостанція була створена 3 роки тому журналістом Олександром Кривенком, який згодом трагічно загинув. З того часу радіо так і не змогло отримати ліцензію на самостійне мовлення, і донори вирішили припинити фінансування. В останній день роботи журналісти "Громадського радіо" не збирають речі і не шукають нової роботи. Останній день доробляють в звичайному робочому графіку. Про те, що радіо більше не буде, вони довідалися в понеділок, 14-го лютого. Саме тоді основний донор станції - фонд "Відродження" - відмовився подовжити фінансування. Якісне розмовне радіо таким чином проіснувало в ефірі без малого 3 роки. Тарас Кузьмов, виконувач обов'язків президента "Громадського радіо", каже: "Ніколи ми не хотіли сидіти на шиї у донора. Однак відсутність ліцензії позбаваляє нас можливості розвивати стратегію самоокупності". Заявки на ліцензію Громадське радіо подавало 5 разів. Однак Нацрада з питань телебачення і радіомовлення щоразу відмовляла. Тому Громадське радіо виходило в ефір на хвилях інших станцій - "Континенту", "РОКСу", "Ери" - а згодом взагалі стало інтернетним радіо. Віталій Шевченко, який уже написав заяву про відставку з Нацради, каже, що відмова надати Громадському радіо ліцензію - була політичним рішенням: "Національна Рада як колегіальний орган була тоді продуктом свого часу, заручницеюполітичних інтересів. І створення громадського мовлення, незаангажованого, об'єктивного не належало до тих цінностей". Комуніст Валерій Мішура у парламенті очолює спеціальну комісію, яка вивчала зв'язок між грантами та політичною ситуацією в Україні. Грубі папки з матеріалами дослідження Мішура зберігає в сейфі. На його думку, всі засоби масової інформації, що жили на гранти від закордонних структур, не були обєктивними, а підтримували лише одну політичну силу. Тому закриття "Громадського радіо" після виборів він вважає закономірністю: "Громадське радіо виконало свою роль. Мавр зробив свою справу. І вони більше не потрібні. До влади привели певну політичну силу, значить, кінець фільму". З такою думкою на Громадському радіо категорично не згодні. Його президент Тарас Кузьмов каже, що радіо поставило високу планку всім своїм наступникам у розмовному жанрі. Тому працівники громадського не матимуть проблем із роботою в подальшому. Але радіо йому шкода. "Громадське радіо" завершує своє існування чотиригодинним марафоном в прямому ефірі. Протягом вечора у цій студії - політики і журналісти, артисти і чиновники. Утім, команда радіо не полишає надії з'явитися в ефірі знову з такою ж назвою, коли в Україні буде створене задеклароване новою владою громадське телерадіомовлення (Джерело: Портал "5TV.COM.UA").
  • 18.02.2005 16-го грудня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було ухвалено ряд рішень з ліцензування ТРО. Зокрема, було прийнято рішення про видачу КП "Тростянецьке районне радіомовлення", смт. Тростянець Вінницької області, ліцензії на ефірне мовлення, а також рішення про внесення змін до ліцензій на ефірне мовлення ЗАТ "Радіо Трек", м. Рівне, та ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м. Одеса. Решта рішень з ліцензування ТРО стосувалися виключне сфери телебачення. На засіданні було також прийнято наступні рішення: 1. Про внесення змін до максимально граничних тарифів на оренду технічних засобів мовлення; 2. Про недотримання Чернігівською ОДТРК, м. Чернігів, чинного законодавства України; 3. Про звіт представника Національної ради в Київській області Боровських Л.І.; 4. Про звернення Всеукраїнського об'єднання суб'єктів авторських і суміжних прав "Оберіг"; 5. Про нагородження Нагрудним знаком Національної ради "За розбудову телерадіоінформаційного простору України"; 6. Про заяви членів Національної ради В.Понеділка, В.Шевченка, Т.Лебедєвої, В.Лешика, В.Манжосова, М.Фартушного про відставку. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.02.2005 З 21-го лютого на мережі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартує акція "За милых дам!" ("За любих дам!"), присвячена 8-му березня. Темою акції є життя відомих жінок. Гра триватиме протягом двох тижнів, а її підсумки буде підбито 8-го березня (Джерело: інформацію надав ).
  • 17.02.2005 З 17-го по 20-е лютого в ефірі столичної сателітарної мережі "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Суми-105.6МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Вінниця-105.9МГц, Краматорськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - проект "Приключения Золотого Граммофона в Украине" ("Пригоди Золотого Грамофона в Україні"). Стань свідком найгучнішої музичної події! Слухай на хвилях станції репортажі Ганни Свірідової про перебіг подій, пов'язаних з "Золотим грамофоном" в Укораїні. 17-го лютого - Київ, 18-го лютого - Одеса, 19-го лютого - Дніпропетровськ, 20-го лютого - Донецьк (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.02.2005 В п'ятницю, 18 лютого, о 4-й годині дня в прямий інтернет-ефір столичної ТРК "Громадське радіо" вийде радіомарафон під назвою "Громадське мовлення в Україні". Марафон провадитиметься з нагоди завершення діяльності проекту "Громадське радіо". Протягом 4-х годин програми експерти та журналісти "Громадського радіо", слухачі говоритимуть про аспекти створення системи громадського мовлення в Україні: 1. Про закордонний досвід роботи громадських мовників; 2. Про потенційну базу для створення громадського мовника в Україні; 3. Про перспективи для його фінансування; 4. Про його тематичне наповнення; 5. Про законодавство, яке регулює медійну сферу; 6. Про редакційні принципи та незалежність громадського мовника; 7. Про те, як мають бути представлені на ТБ та радіо інтереси різних реґіонів та нацменшин. ТРК "Громадське радіо" запрошує усіх послухати завершальний марафон радіокомпанії та взяти в ньому участь, зателефонувавши в студію прямого ефіру за номерами (044)-451-71-19 та (044)-451-58-03 з 16-ї до 20-ї години. В студії прямого ефіру дискутуватимуть Олег Рибачук, Валерій Іванов, Віталій Шевченко, Тарас Стецьків, Олександр Ткаченко, Євген Глібовицький, Андрій Куликов, Ігор Солдатенко, Рефат Чубаров, Вахтанг Кіпіані та інші експерти (Джерело: Сайт ТРК "Громадське радіо").
  • 17.02.2005 На столичному мережевому радіо "НАРТ" (Київ-70.40МГц, Одеса-68.36МГц, Вінниця-70.91МГц, Харків-73.79МГц), щонайменше з понеділка, 14-го лютого, відсутній телефонний зв'язок. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика", посилаючись на скарги слухачів, оскільки важливим елементом ток-шоу "НАРТу" є саме їх дзвінки у студію. Ведучі вибачаються в ефірі за неможливість додзвонитися до них, обіцяють виправити становище, але від їхніх обіцянок ситуація не поліпшується. Радіо "НАРТ" передає на своїх хвилях програми Радіо "Свобода", ВВС, а також новини і ток-шоу власного виробництва. Зважаючи на досвід минулих часів, можна припустити, що радіо, яке охоплює своїм мовленням Київську, Харківську і Одеську області, зазнає політичних утисків. Тому "Телекритика" вирішила поцікавитися причинами такого становища. Ось що повідомив "Телекритиці" ведучий ток-шоу, що виходять на хвилях радіо "НАРТ", Юрій Луканов: "Який там політичний тиск!!! Дурниці! Я ставлюся до цієї роботи як до хобі. Я мав різний досвід в журналістиці, але ведення ток-шоу - ні. Отож, коли запропонували - погодився спробувати. Я буваю там годину на день і то навіть не щодня. Отож, я уявлення не маю, хто відповідальний за відключення телефонів. А про причини я розпитував - мені ніхто нічого толком не зміг пояснити. Я можу собі уявити причини такої ситуації, але точно не знаю. - тому не буду нічого стверджувати. Але в будь-якому випадку: коли на радіо не працює телефон - це аж ніяк не сприяє підвищенню його популярності у слухачів, розширенню його аудиторії. А ще у журналістів, які тут працюють, не можуть не з`явитися сумніви, чи збираються з таким підходом до роботи власники далі розвивати їхнє радіо, чи збираються його перетворити на впливовий засіб масової інформації". "Телекритика" також звернулася по коментарі до директора НАРТу Ольги Чибісової, яка пояснила, що, насправді, існує тільки суто технічна причина відсутності телефонного зв'язку. "Це у нас технічні неполадки, це не підступи ворогів, і у п'ятницю чи понеділок вже працюватимуть всі телефони," - сказала вона (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.02.2005 До 23-го лютого столичне радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) підготувало акцію "Шаровая служба". Завдання для учасників - "дослужитися" до звання "шарового генерала". Акція складається з двох частин. Перша - теоретична. В ефірі "Європи FM" двом учасникам одночасно пропонуватимуться слова з військової термінології (жаргону) з трьома варіантами цивільного значення кожного зі слів. Учасникам необхідно обрати вірну відповідь. Гравець, який надасть найбільшу кількість вірних відповідей, потрапляє до фіналу. Це й є практична частина. Фіналісти запрошуються на міні-турнір з боулінґу до розважального комплексу "Ультрамарін" 23-го лютого. Грайте і пам'ятайте, що поганим є той солдат, який не бажає стати генералом "на шару" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.02.2005 Столична ТРК "Громадське радіо" припиняє своє мовлення. Про це повідомив "5-ий канал" з посиланням на в.о. президента "Громадського радіо" Тараса Кузьмова. За словами пана Кузьмова, закриття радіо пов'язане з припиненням фінансування з боку Міжнародного фонду "Відродження". Пан Кузьмов каже: "МФВ не вважає доцільним чи потрібним продовжувати фінансування "Громадського радіо". Тому "Громадське радіо" припиняє своє існування". Натомість виконавчий директор Фонду "Відродження" Євген Бистрицький називає закриття "Громадського радіо" тимчасовим і пов'язує його з необхідністю змінити формат радіо. "Ми не пропонуємо їм закритися, ми просто думаємо, як далі бути з цим проектом", - каже пан Бистрицький (Джерело: Портал "5TV.COM.UA").
  • 16.02.2005 Сімферопольське радіо "Мейдан" (102.7МГц) наразі працює в ефірі щодня з 8.00 до 20.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.02.2005 Склад Національної ради з питань телерадіомовлення не має залежати від існуючої конфігурації політичних сил у парламенті та від Президента. Так президент Академії української преси Валерій Іванов прокоментував оприлюднене вчора прохання членів Нацради до Верховної Ради відправити їх у відставку. Пан Іванов вважає таке рішення членів Нацради наслідком тиску на них з боку певних політиків. "Така ситуація є ненормальною, коли склад конституційного органу залежить від політичної кон'юктури в країні. У нас виходить що за одне скликання Верховної Ради кілька разів змінюється склад Національної ради. Таким чином, кожен з членів Нацради, сидячи на своєму стільці, думає не про те, як справедливо і відкрито видавати ліцензії і як слідкувати за порядком на медійному просторі України, а думають про те, як догодити тим політичним силам, які панують зараз", - наголосив Валерій Іванов. На його думку, склад Національної ради з питань телерадіомовлення не повинен призначатися Верховною Радою та Президентом, бо таким чином це ставить її членів у повну залежність від влади. При цьому Валерій Іванов зазначив, що має бути законодавчо закріплена норма, яка не дозволить змінювати склад Нацради з телерадіомовлення в залежності від того, яка політична сила прийшла до влади, а буде точно визначено за яких умов може бути звільнений член Нацради, наприклад, за кримінальний злочин. Згідно із законом про Національну раду з питань телерадіомовлення, цей конституційний орган призначається наполовину Верховною Радою та Президентом України. Верховна Рада України призначає членів Національної ради шляхом голосування. Пропозиції щодо кандидатур на посаду членів Нацради вносить Голова Верховної Ради України за поданням відповідного комітету Верховної Ради України з урахуванням пропозицій депутатських груп (фракцій) Верховної Ради України та об'єднань громадян. Президент України проводить консультації з Прем'єр-міністром України та керівниками відповідних міністерств щодо кандидатур на посаду членів Національної ради. Ротація частини складу членів Національної ради здійснюється за поданням Голови Верховної Ради України чи Президента України (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 16.02.2005 Уряд ініціюватиме значне скорочення фінансування засобів масової інформації з місцевих і Державного бюджетів. Про це сказав журналістам віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань Микола Томенко, повідомляє "proUA". За словами Томенка, місцева влада повинна "припинити мучити" платників податків і мінімізувати витрати на ЗМІ, які можуть самостійно існувати. Він також закликав місцеві ради й адміністрації вийти зі складу засновників медіа. Томенко також підкреслив, що найближчим часом уряд має намір провести нараду з питання зменшення фінансування Кабміном газети "Урядовий кур'єр", Верховною Радою газети "Голос України", а також припинення фінансування Секретаріатом Президента видання "Президентський вісник". "Президент повинен спілкуватися з усіма ЗМІ на рівних", - відзначив Томенко. За його словами, державне інформаційну аґенцію "Укрінформ" уряд планує трансформувати в маленьку інформаґенцію, яка займалася б тільки зв'язками з державними органами. Томенко також сказав про скорочення фінансування "Укрінформу". "Це занадто велика розкіш - мати в Державному бюджеті 11 мільйонів гривень (на рік)", - сказав Томенко. У приміщенні, яке зараз займає аґенція, уряд планує розмістити Міжнародний будинок преси, де будуть виділені площі для представництв іноземних ЗМІ. Томенко також відзначив, що уряд планує скоротити фінансування державного радіо і телебачення. Крім того, Микола Томенко вважає, що члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення повинні подати заяви про відставку, не чекаючи відповідного рішення Верховної Ради України. "Це спростило б життя, якби вони всі написали заяви про звільнення за власним бажанням", - сказав Томенко. У той самий час він прогнозує, що 3 із 8 нинішніх членів Нацради можуть претендувати на зайняття своєї посади в цьому відомстві (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 16.02.2005 Як вже повідомлялося, сьогодні на засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення майже всі її члени склали повноваження. Але до затвердження заяв про дострокову відставку Нацрада продовжує працювати. І на сьогоднішньому засіданні прийняла ряд рішень. Зокрема, ліцензію на ефірне мовлення отримала КП "Тростянецьке районне радіомовлення" (Вінницька область) та ліцензію на кабельне - ТОВ "ТРК Примор'я (Одеська область). За результатами перевірки Чернігівської ОДТРК були виявлені порушення законодавства про рекламу, у зв'язку з чим керівникові кампанії було винесено попередження. Ще одним важливим питанням було обговорення фактів фальшування рішень Нацради. Нагадаємо, серед документів ради було виявлено ряд рішень, які Національною радою не приймалися, за ці рішення ніхто не голосував. Тому Віталій Шевченко запропонував знайти конкретних винуватців цих грубих порушень. І розгляд цього питання був перенесений на наступне засідання (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.02.2005 Віталій Шевченко заявляє, що готовий очолити Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення. Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Києві. Вчора Віталій Шевченко звернувся до Верховної Ради України з проханням розглянути питання про дострокове припинення його повноважень у складі Нацради. Він зауважив, що не виключає можливості повернутися у нову Нацраду у складі четвірки, яку до цього органу призначає Президент України. За словами Віталія Шевченка, йому запропонували розглянути можливість очолити нову Нацраду. Він сказав, що готовий це зробити і відчуває, що в нього достатньо сил, аби працювати на такому рівні, щоб нова Нацрада виправдала ті сподівання, які покладають на неї журналісти, а також виправдати соціальні очікування. Присутня на прес-конференції Тетяна Лебедєва, яка вчора разом із Віталієм Шевченком звернулася до Верховної Ради України з пропозицією розглянути питання про її відставку, також сказала, що якщо отримає пропозицію увійти до складу нової Нацради, то не відмовиться від неї. Віталій Шевченко також розповів, що усі члени Нацради крім одного - Олександра Бутка, написали заяви з проханням розглянути питання про добровільну відставку. Як сказав Віталій Шевченко, Олександр Бутко був призначений до складу Нацради тодішнім Президентом України Леонідом Кучмою зовсім недавно, практично не був причетний до жодного рішення Нацради, тому і не написав заяву про добровільну відставку. Віталій Шевченко також зазначив на прес-конференції, що нова Нацрада має бути впевнена, що не буде заручником політичної ситуації в країні. Як повідомляв УНІАН, сьогодні на черговому засіданні Нацради було оприлюднено заяви семи членів Національної ради щодо складання ними своїх повноважень. Відповідно до квот призначення, заяви з проханням звільнити від займаних посад направили: до Верховної Ради України - Віктор Понеділко, Віталій Шевченко, Тетяна Лебедєва, Володимир Манжосов; до Президента України - Віктор Павленко, Віктор Лешик, Микола Фартушний. Член Національної ради Олександра Бутко від заяви утримався. Члени Нацради вирішили до задоволення своїх заяв проводити щотижневі планові засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: "УНІАН").
  • 16.02.2005 Сьогодні на черговому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було оприлюднено заяви членів Нацради щодо складання ними своїх повноважень. Як повідомила прес-служба Нацради, відповідно до квот призначення, заяви з проханням звільнити від займаних посад направили: до Верховної Ради України - Віктор Понеділко, Віталій Шевченко, Тетяна Лебедєва, Володимир Манжосов; до Президента України - Віктор Павленко, Віктор Лешик, Микола Фартушний. Член Національної ради Олександр Бутко, призначений на посаду в грудні 2004 року за квотою Президента України, від заяви утримався. Члени Національної ради вирішили: до задоволення своїх заяв проводити щотижневі планові засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.02.2005 "Я вирішив написати заяву про дострокову відставку, щоб швидше з'явилася нова Національна рада і на ділі продемонструвала, яким має бути цей важливий орган, позбувшись пут попереднього політичного режиму", - заявив заступник голови Нацради з телерадіомовлення Віталій Шевченко у сьогоднішніх інтерв'ю для ЗМІ в Національній спілці журналістів України. Віталій Шевченко повідомив, що заяви про припинення повноважень членів Національної ради, написані ним та Тетяною Лебедєвою, передано до Верховної Ради. Водночас він підтвердив, що не виключає повернення до нової Національної ради у складі "президентської четвірки". "Я маю також пропозицію очолити майбутню Національну раду, - сказав Віталій Шевченко, - і з вдячністю прийму цю пропозицію, бо впевнений у собі і знаю, що треба зробити, аби майбутня Національна рада виправдала сподівання журналістів і соціальні очікування". Як повідомлялося раніше, заступник голови Національної ради Віталій Шевченко і член Національної ради Тетяна Лебедєва (обоє з "парламентської четвірки") 15 лютого оголосили про відставку, аби "припинити політичні спекуляції та інтриги довкола попереднього складу Національної ради". Віталій Шевченко - єдиний представник у Національній раді від Блоку Віктора Ющенка та політичних сил, що перемогли на президентських виборах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.02.2005 Хто може увійти до нового складу Нацради з питань телерадіомовлення? Екс-член Нацради Віктор Павленко, який вчора подав заяву про свою відставку, назвав у студії "5-го Каналу" деякі прізвища. Ось що він, зокрема, сказав: "Гадаю, що це мої припущення і тому заздалегідь прошу вибачення, якщо я когось "спалю". Що кажуть у коридорах, у курилках і бояться сказати вголос офіційно. Кажуть про те, що планується на посаду голови Національної ради нового складу Віталій Шевченко. Я вважаю, що це гарна кандидатура. І Віталій Шевченко гарний фахівець. Називають прізвища Лясовського - керівника 5-го канала, Просвєтова, здається Горобцова…" (Джерело: Сайт "5TV.COM.UA").
  • 16.02.2005 17 лютого у столичному Національному палаці "Україна" за підтримки "Русского Радио"-Україна", телеканала "1+1" і "Арт - М'юзік" вперше в історії України відбудеться церемонія вручення міжнародної премії в області шоу-бізнесу "Золотий Грамофон". У церемонії беруть участь: Софія Ротару, Валерій Лєонтьєв, Вєрка Сердючка, Крістіна Орбакайтє, Руслана, Борис Моісєєв, Микола Басков і Таїсія Повалій, Валерія, групи "Умма Турман", "Звери", "Океан Ельзи", "Смеш". Ведучі "Золотого Грамофона": Вєрка Сердючка та Андрій Малахов. У цей же день о 23.00 відбудеться дипломатичний прийом у "FreeДom concert hall" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 15.02.2005 Столична радіостанція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) оголосила про призупинення своєї участі у конкурсі "Радіотріумф", бо вважає його фарсом. Про це йдеться в розповсюдженій сьогодні з цього приводу заяви колективу ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ" під назвою "Радіотріумф", або фарс з великої літери "Ф". Подаємо повний текст заяви: "Виявляти найкращих з кращих завдання не тільки складне, а й дуже відповідальне. Брати участь на рівних досить почесно, перемагати - приємно. Але й досі не знайдено жодного заходу, жодного прикладу, де б перемога поза правилами користувалася повагою, та вважалася великим досягненням. Приєднуючись до ідеї створення й беручи участь у першій незалежній, прозорій премії в галузі радіомовлення "Радіотріумф", радіостанція "Європа Плюс Київ" мала єдину надію, що нарешті, безперечно гарна ідея буде реалізована належним чином... "Приймаймо поздоровлення разом"?! Цього не сталося. Прикро, але бізнесові інтереси в купі з суцільним безладом в українському радіо-просторі, плюс заангажованість певних відповідальних за премію структур, на нашу думку, ставлять під сумнів прозорість цього конкурсу. Ми питаємо, чи можна визначити краще радіо серед трьох станцій "Європа Плюс", двох "Шансонів", двох "Ностальджі", двох "Авто радіо" та "Народного радіо"? Чи може варто вилучити ці станції з переліку номінантів? І хто ж тоді буде брати участь? Організатори? А, здається, до цього і йде. Достатньо лише звернути увагу на те, хто саме займається підготовкою, та має займатися проведенням премії. По перше - це Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення, довіра до якої вже розтанула, як сніг навесні. По-друге - "Таврійські ігри", структура, що є співвласником таких станцій як "Русское радио", "Хіт ФМ" та "Кісс ФМ"... Не треба довго міркувати, щоб зрозуміти, куди мають піти величезні бюджетні кошти державних структур, кошти спонсорів й кошти учасників. А проаналізувавши, з прикрістю визнаємо, що така блага справа, як "Радіотріумф", в такому вигляді - справжнісінький фарс. А фарс і гідність - поняття несумісні. Тому радіостанція "Європа Плюс Київ" повідомляє про призупинення своєї участі в цьому конкурсі. Ми вважаємо, що другорядні та сумнівні знаки пошани - не для тих хто має досвід, гідність та почесне право назвати себе професіоналами в певній галузі. Дев'ятирічний стаж роботи в радіо-просторі, на нашу думку, дозволяє радіостанції "Європа Плюс Київ" вимагати поважного ставлення до себе і нашої слухацької аудиторії. Колектив радіостанції "Європа Плюс Київ"." (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.02.2005 У відвідувачів офіційного Web-сайту столичної сателітарної мережі Радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Суми-106.4МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Харків-106.6МГц, а також на хвилях черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц)) з'явилася можливість слухати в режимі online улюблені композиції. Вся увага - на розділ "Шансон-ТОП"!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.02.2005 Столична мережева сателітарна станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" віднедавна розпочала мовлення в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. Частота - 101.4МГц (Інформація з власних джерел).
  • 15.02.2005 Члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Тетяна Лебедєва та Віталій Шевченко вирішили сьогодні подати у відставку. Коментуючи інтернет-виданню "Телекритика" це рішення, заступник голови Нацради Віталій Шевченко зауважив, що нині "інформаційна сфера перетворилася на якусь помийницю для провокацій". "Дуже прикро, що навіть в нашому медійному середовищі знайшлися якісь групи, чи навіть приватні особи, які, дбаючи про дотримання якихось своїх інтересів і вигод, пішли на такі дії, що перетворили мікроклімат навколо Нацради у середовище різних пліток, натяжок, недомовок, провокацій, підкилимної возні", - сказав він. На думку Шевченка "цей період непомірно затягнувся". "І в цій ситуації по-перше, нам дискомфортно чисто по-людськи, а по-друге, ми виходили з того, що це просто буде краще для всіх. Такий наш підхід і реагування на ситуацію, що складається і штучно підігрівається довкола Нацради, зупинить все і дозволить нам спокійно дожити до часу, коли Президент і Верховна рада розглянуть цю проблему і приймуть рішення про переформування нашого органу," - підкреслив він. Нижче подаємо повний текст заяви В.Шевченка та Т.Лебедєвої: "Заява з приводу ситуації довкола Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. "Діяльність Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення завжди викликала підвищений інтерес громадськості, оскільки прямо впливає на формування інформаційного середовища в країні та ситуацію зі свободою слова. А головна причина підвищеного інтересу до Національної ради та тиску на неї - намагання використати її в політичних і корпоративних цілях. На жаль, Національна рада завжди давала багато приводів для критики. Але зараз, уже після зміни політичної влади в країні, керівники і власники деяких телерадіокомпаній та політики, що лобіюють їх інтереси, період підготовки Національної ради до звіту перед парламентом та Президентом намагаються використати у своїх вузькокорисливих цілях. Від нас вимагають негайно (доки не втрутилися органи прокуратури!) видати ліцензії тим мовникам, хто вирішив розбудувати свої мережі без конкурсу і без сплати в державний бюджет належних ліцензійних коштів. Нас змушують утримуватися від дисциплінарних рішень ті, хто ще недавно цинічно ігнорував закон і не реагував на справедливі вимоги Національної ради. А дехто, маючи проблеми із законом, не посоромився звинуватити нас навіть у "політичній розправі над опонентами нової влади", незважаючи на очевидну абсурдність цих тверджень - адже переважна більшість членів Національної ради є презентантами попереднього політичного режиму. Ми не хочемо бути заручниками цих корпоративних розборок та брудних кулуарних ігор. Переконані, що наше рішення щодо реагування на цю ситуацію піде на користь загальній справі. Оскільки розгляд звіту Національної ради затримується, а провокації та політичні спекуляції довкола нас не припиняються, просимо Верховну Раду України розглянути питання про дострокове припинення наших повноважень" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.02.2005 Члени Національної ради з телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко і Тетяна Лебедєва вирішили просити Верховну Раду припинити їхні повноваження. Про це аґенції "Українські новини" повідомив Віталій Шевченко, посилаючись на свою заяву, а також заяву Лебедєвої. Члени Нацради планують безпосередньо передати свої заяви у парламент 16 лютого. Пан Шевченко пояснив, що мотивом виходу у відставку стали особливості роботи Нацради до і після виборів Президента, а також спекуляції навколо оцінок роботи Нацради. "Ситуація навколо Нацради ніколи не була простою, але настільки затяглася після жовтогарячої революції, що просто немає сили... Ми втомилися чекаючи рішень щодо нашого звіту", - сказав Шевченко. Він також додав, що має інформацію про заяву про відставку члена Нацради Віктора Павленка, однак йому невідомі мотиви (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 15.02.2005 Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віктор Павленко заявив про свою відставку, - повідомляє інтернет-видання "Телекритика". Відповідну заяву на ім'я Президента України Віктора Ющенка він подав сьогодні, 15-го лютого 2005-го року. "На свою посаду я був призначений колишнім Президентом України, тому заяву про відставку написав на ім'я глави держави. Сьогодні в Україні новий Президент, новий уряд. Вони мають своє бачення майбутнього країни, по-новому оцінюють проблеми. Тому цілком логічно, що відбуваються і відбуватимуться кадрові зміни в різних державних органах", - заявив Віктор Павленко, коментуючи "Телекритиці" свій вчинок. На його думку, було б логічно, якби зараз усі члени Національної ради добровільно склали свої повноваження. "Думаю, що членам Нацради, принаймні, половині її складу, тим, хто був призначений колишнім Президентом, варто подати у відставку не чекаючи указу Віктора Ющенка про своє звільнення. Адже існує порядок, при якому члени Кабінету Міністрів подають у відставку після вступу на посаду нового Президента країни. Те ж саме варто зробити і членам Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Тим більше, що й усередині Верховної Ради, яка призначила другу половину складу Нацради, останнім часом відбулися значні зміни". Відповідаючи на питання, чи збирається він надалі займатися питаннями телебачення і радіомовлення, Віктор Павленко сказав: "Для початку хотілося б, щоб уряд і Верховна Рада визначилися зі стратегією розвитку вітчизняного теле- і радіопростору. Щоб остаточно прояснилася ситуація з мовами трансляцій, були чітко визначені задачі Національної телерадіокомпанії, вирішилося питання із суспільним телебаченням, якщо таке буде взагалі. Звичайно, в мене є своє бачення цих стратегічних проблем і я готовий працювати у цьому напрямку. Але я хотів би працювати з професіоналами, а не з чиновниками. Щиро бажаю успіхів нашому телебаченню і радіо, але вважаю, що без серйозних кадрових змін у цій галузі, у т.ч. і в Нацраді, позитивних змін ми не дочекаємося". Віктор Павленко був призначений на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення указом Президента України Л.Кучми в березні 2003 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.02.2005 На мережі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) закінчилася всеукраїнська акція "Історії кохання". Визначено всіх переможців, роздано всі призи. Імена та ігрові номери, а також інформацію про подарунки ви зможете відшукати на офіційному Web-сайті "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua - в розділі "Програми". Програма "Таксі на Дубровку", яка звучить вефірі "Дорослого радіо" по буднях о 10.10, 14.10 і 16.00 та у вихідні о 9.10, 15.10 і 17.10, відтепер має своє візуальне відображення на Web-сайті "Веселі яйця" (http://www.eggs.net.ua). На основі програми "Таксі на Дубровку" створено мультфільми, які "Доросле радіо" дуже рекомендує переглянути! А тим часом сама програма "Веселі яйця", яка нещодавно з'явилася в ефірі "Дорослого радіо", вже викликала зливу дзвінків, листів та повідомлень з анекдотами, історіями та переробками пісень. Тому в планах "Дорослого радіо" - оголошення всеукраїнського конкурсу анекдотів та пісень. Про час запуску цього проекту буде повідомлено окремо. Поки ж "Доросле радіо" повідомляє про запуск проекту "Ну очень отрывной календарь" ("Ну дуже відривний календар"). Час виходу його в ефір - щодня об 11.10 та 19.10, у неділю - о 16.10 (Джерело: інформацію надав ).
  • 15.02.2005 Член Національної ради з питань телерадіомовлення Віталій Шевченко вважає, що процес створення громадського мовлення має відбуватися одночасно з роздержавленням державних ЗМІ. "Завдяки постановці стратегічного питання про роздержавлення державних ЗМІ змете усі перепони на шляху - я вважаю непотрібних дискусій - про те, на основі державних чи недержавних медіа має відбуватися створення Громадського мовлення. Тому я вважаю, що зараз необхідно ці два питання про створення суспільного мовлення і роздержавлення ЗМІ ставити поряд, і далі розвивати їх в парі, проговорювати їх комплексно і не відсувати їх одне від одного доти, доки вони не розв'яжуться", - зазначив член Нацради в інтерв'ю ІМІ. Також він вважає, що можна дискутувати з питання потрібна чи ні взагалі мережа реґіональних ЗМІ. "Але має бути прийняте політичне рішення: чи ми рухаємось у цьому напрямку чи в іншому (у напрямку роздержавлення ЗМІ - ІМІ). Треба внести у це питання політичну ясність", - відзначив Віталій Шевченка. На його думку, на сьогодні в Україні варто повністю роздержавити усі ЗМІ, які перебувають у державній власності. "Тут немає бути якихось відсотків", - зазначив він. Крім того, Віталій Шевченко вважає, що тема саме роздержавлення ЗМІ може максимально стимулювати та заохотити до активної участі у дискусії щодо громадського мовлення реґіональні державні ЗМІ. "Якщо б ми зараз поставили питання роздержавлення поряд з суспільним мовленням, маючи на увазі, що саме питання роздержавлення є основним моментом для створення громадського мовлення, то ми б зняли певні непорозуміння із державними ТРК, бо, на жаль, керівники цих ТРЕ чомусь ще вірять, що питання роздержавлення є дискусійним, що можна зберегти державне і на голому місці створити суспільне. Якби зараз стратегічно поставили тему роздержавлення, то воно викликало певне послаблення і ми швидше б намацали єдине правильне рішення щодо громадського мовлення", - наголосив Віталій Шевченко. За його словами, саме тема роздержавлення дуже цікавить реґіональних журналістів, бо вони "досі працюють у радянському інформаційному ринку за принципом: один райком, одна газета, один стовп з радіопередавачем". "І вони не можуть вирватись з цього кола, у них ще немає інформаційної конкуренції", - зазначив член Нацради (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 14.02.2005 Рішенням Правління Асоціації мережевих телерадіомовників України, Виконавчим директором Асоціації призначено Дмитра Федечка, який до того, очолював юридичну службу Асоціації. Про це повідомляє прес-служба Асоціації мережевих телерадіомовників України. Катерина Котенко, яка до останнього часу працювала на посаді Виконавчого директора Асоціації, звільнена за власним бажанням, у зв'язку з її призначенням Виконавчим директором Індустріального Телевізійного Комітету. Пріоритетним напрямком роботи Асоціації на 2005 рік визначено "Участь у реформуванні системи державних органів, які регулюють діяльність галузі телебачення та радіо". У 2005 році Асоціація планує зосередитись на відстоюванні інтересів телерадіоорганізацій при підготовці до парламентських виборів і долучитись до процесу створення в Україні системи громадського телебачення та радіомовлення. Асоціація також планує залучити до діяльності нових членів і налагодити тіснішу співпрацю з іншими галузевими об'єднаннями. Предметом такої співпраці повинен, зокрема, стати рекламний кодекс, створення якого ініціювали провідні телеканали та рекламні аґенції. Пріоритетними напрямками є встановлення загальноприйнятих у галузі гарантій свободи слова для журналістів і вільного доступу до інформації, а також заходів із соціального забезпечення працівників телерадіоорганізацій. Довідка: 1. Асоціація мережевих телерадіомовників України (АМТРУ) створена у 2001 році. Члени Асоціації: "Новий канал", "ICTV", "СТБ", "М1", Радіо "Люкс FM", "ХІТFM Україна", "Наше радіо". 2. Федечко Дмитро Юрійович - освіта вища юридична (Львівський національний університет ім. Івана Франка). Працював на посадах Керівника юридичної служби Асоціації мережевих телерадіомовників України, Юриста Асоціації мережевих телерадіомовників України, Юрисконсульта "Львівської газети". Володіє англійською та польською мовами (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.02.2005 До думки колективу телеканалу "ТОНІС", висловленої ним у відкритому листі долучився сьогодні колектив столичної радіостанції "Європа 107 FM" (Київ-107.0МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ). Він також склав відкритого листа до вищих керівників держави, звернувшись у ньому "з проханням в найкоротший термін розглянути ситуацію, що склалася навколо наслідків "антинародної" діяльності Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, особливо - за 2003- 2004 рік". Далі в листі йдеться: "Наша радіостанція є найпопулярніша в Україні і є однією з перших, які стояли на початку формування національного інформаційного простору. Але, починаючи з 2000 року НРУ (Національна рада з питань телебачення та радіомовлення - ТК) почала постійно приймати рішення, метою яких було знищення нашої радіостанції і передача наших частот провладним компаніям. До таких можна віднести: 1. Оголошений конкурс на частоту 107.0, в той час, як строк дії ліцензії закінчується у 2009 році; 2 Передача прорахованих для нас 12 частот іншим компаніям; 3. Свідомо, всупереч чинному законодавству, тільки в м. Києві було видано три Ліцензії з позивними "Європа Плюс"; 4. Проведення перевірки діяльності станції в вересні-жовтні 2004 року, під час дій мораторію про заборону перевірок ЗМІ в період виборчої кампанії. Також, на цей час слухається біля 12 судових справ, по яким вже пройшло більш ніж 40 судових засідань. Ми вважаємо, що протягом 10 років НРУ свідомо гальмувала формування конкурентного середовища в інформаційному просторі, приймаючи не тільки сумнівні, а й протизаконні рішення. Одним з яких є "дублювання" станцій й брендів. Так, завдяки НРУ, Україна вже має три "Європи Плюс", два "Шансона", дві "Ностальжі", два "Народних радіо" і два "Авто радіо"! Ми вважаємо, що НРУ методично проводила перерозподіл ринку і нищила національний інформаційний простір на користь наближених до колишньої влади політичних сил. Так, в 1995 році НРУ прийняла рішення про видачу Ліцензії на реґіональне мовлення компанії ТРК "Європа Плюс Київ" за умови прорахунку частот "Укрчастотнаглядом". НРУ прийнятий план розбудови радіомереж "Європа Плюс" та "Європа 1" та видано дві Ліцензії на супутникове мовлення. Нам було прораховано 14 частот, за які ми сплатили грошовий збір. Але 12-ть з цих частот, всупереч законним процедурам прийняття рішень в сфері ліцензійної політики, невмотивовано віддано іншим станціям, в тому числі й компаніям, які вже мають свою частоту в окремих населених пунктах. З урахуванням вище наданих фактів, перелік яких можна подовжити, ми: 1. Висловлюємо свою недовіру діяльності Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення; 2. Заявляємо, що в діях Національної ради є всі ознаки корумпованих дій і змови, що є предметом розгляду РНБОУ, Генпрокуратури та СБУ; 3. Протестуємо проти спроб деяких членів НРУ потрапити до її нового складу; 4. Виходячи із справедливості, вимагаємо анулювати всі рішення 2003-2004 р.р. Ми наполягаємо на створенні найближчим часом спеціальної комісії із залученням до неї відповідних структур й органів влади, яка буде займатися розслідуванням фактів зловживань НРУ". Підпис: Колектив ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.02.2005 Сьогодні столична сателітарна мережева станція "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) підбиває підсумки всеукраїнської акції "Історії кохання". Вже є перші переможці, і їх кількість надалі зростатиме, оскільки подарунки розігруються щогодини (Джерело: інформацію надав ).
  • 14.02.2005 Починаючи з 14-го лютого учасники гри "Даю наводку", що в ефірі столичної сателітарної станції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського Стильного радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)), матимуть змогу вигравати в якості призу CD групи "SMS" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.02.2005 Скажіть будь-ласка, що Ви зараз робите? Так, читаєте "Новини радіо". Аналіз статистики відвідувань сайту "Світ радіо", який фактично можна назвати гордим словом "портал", свідчить, що цей розділ є одним з найпопулярніших його розділів. А чи відомо Вам, шановний відвідувачу, що саме з "Новин радіо" й починався цей проект? Щоправда, спочатку це був не портал, не сайт, і навіть не Web-сторінка, а лише газетна рубрика під назвою "Новини радіо". І "народилася" вона саме цього дня - 14-го лютого. А сталося це у 1997-у році - тобто, рівно 8 років тому на сторінках київського кіномузичного тижневика "П'ятниця" завдяки підтримці редактора цього видання Валерія Новосвітнього. "Новини радіо" стали втіленням давнього хоббі вашого покірого слуги - збирання інформації про українські радіостанції. Згодом, у вересні 1998-го року, "П'ятниця" припинила існування, а рубрика на деякий час перемістилася у газету "Хрещатик", де вона виходила до кінця березня 1999-го року на полосі "Week End" під назвою "Слухайте" (згодом керівництво видання закрило рубрику, вважаючи її "нецікавою читачам"). Врешті, 24-го березня 1999-го року "Новини радіо" стали частиною створеного тоді сайту "Світ радіо". А з 2001-го року "Новини радіо" знов повернулися на папір: окремі новини розділу в адаптованому вигляді час від часу друкуються ще й у журналі "Телерадіокур'єр". Отже, "Новинам радіо" - 8 років! Поздоровлення приймаються ;)
  • 13.02.2005 Тернопільське "УХ Радіо" (101.1МГц) і далі тішить своїх слухачів приємними новинами! 14-го лютого, у день всіх закоханих, усі, хто носить ім'я Валентин або ж Валентина, мають чудову нагоду продемонструвати коханим усю глибину своїх почуттів. Для цього потрібно лише першим у новій музичній годині дотелефонуватись в студію "УХ Радіо" та замовити безкоштовне вітання для своєї половинки. Не пропустіть, телефонуйте в студію з 9.00 до 21.00 години, телефон незмінний - (0352)-28-57-66. А для тих, хто не приходиться тезкою святому Валентину, але також бажає подарувати коханій людині музичний дарунок - працює служба вітань на "УХ Радіо", телефон 059 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.02.2005 Хіт-парад української музики "Стартер", в чарті якого - виключно хітові україномовні пісні, відтепер виходить в ефір на хвилях місцевих радіостанцій у дев'яти областях України та в Автономній республіці Крим: 1. Радіо "Львівська Хвиля" (м.Львів-100.8МГц та 66.26МГц); 2. Радіо "УХ 101FM" (м.Тернопіль- 101.1МГц); 3. Радіо "Бойчук-Студія 101FM" (м.Івано-Франківськ-101.3МГц); 4. "Діва-радіо" (м.Суми-107.0МГц); 5. Радіо "Скайвей" (м.Луганськ-106.9 МГц та Інтернет-мовлення); 6. "Авторадіо-Дніпро" (м.Дніпропетровськ-105.8МГц та 69.29МГц); 7. Радіо "СіД" FM (м.Луцьк-102.4МГц та Інтернет-мовлення); 8. Радіо "Планета" 102.8FM (м.Прилуки-102.8МГц); 9. Радіо "Запоріжжя FM" (м.Запоріжжя-103.7МГц); 10. "Транс-М-радіо" (м.Сімферополь-102.3МГц; м.Алушта-102.3МГц, м.Судак-102.3МГц, м.Феодосія-102.3МГц, м.Білогорськ-104.1МГц, м.Севастополь-104.1МГц, м.Ялта-104.1МГц). Кожен, хто хоче проголосувати за свого улюбленого виконавця може заходити на Web-сайт http://www.navsi100.com і у лінку "Стартер" зробити свій вибір. "Любіть українське, як любимо ми!" - каже вам хіт-парад "Стартер" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.02.2005 У цей день 9 років тому столична радіостанція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) розпочала мовлення на частоті 107.0МГц у Києві (хоча, вперше з цією станцією кияни познайомилися дещо раніше: з 31-го грудня 1995-го по 3-е січня 1996-го року станція вела мовлення без ліцензії на хвилі 67.70МГц). Протягом перших 8-ми місяців радіокомпанія, яка на той час виходила в ефір з позивними "Europa Plus Київ", поділяла канал 107.0МГц з "Радіо РОКС Україна", до якого, фактично, "підселилася". У цій "радіокомуналці" тодішнє радіо "Europa Plus Київ" мала щодня ефірний час з 14.00 до 19.00 та з 22.00 до 2.00. Спочатку весь ефір складався з суцільної ретрансляції московських програм, але згодом з'явилася київська реклама, а музично-інформаційний блок з 14.00 до 19.00 повністю створювався у Києві: зокрема, кияни мали змогу чути програми, підготовлені творчим колективом аґенції "Луна-інформ". Однак, так тривало недовго, і незабаром за київською студією лишилися тільки інформаційно-рекламні блоки. У вересні 1996-го року "Радіо РОКС Україна" пішло на іншу частоту, а тим часом ліцензійний обсяг мовлення ЗАТ "Дніпро Television" ("Europa Plus Київ") на частоті 107.0МГц було збільшено до 16-ти годин на добу. Відтоді станція почала мовити у Києві з 7.00 до 23.00. Згодом передачі звучали вже з 7.00 до 2.00, а з літа 1998-го - цілодобово. Київські лінійні ефіри на станції відродилися 15-го березня 1999-го року, і надалі їх обсяг постійно зростав. З вересня 2002-го року станція використовує новий позивний - "Європа FM". Наразі вона транслює практично на 100% власний продукт - за виключенням кількох тематичних програм, який представляє не лише у Києві, а й у Вінниці (Власна інформація).
  • 12.02.2005 Столична сателітарна мережа Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) запрошує всіх палко закоханих взяти участь у беспрецендентній акції - запису гімну кохання "Love Kiss Mix", яку DJ Move готує спеціально до дня святого Валентина. Зателефонуй за сигналом ді-джея за номером (044)-537-21-47 та залиш своє ніжне шепотіння та пристрасні поцілунки. А 14-го лютого енергійна пісня кохання, в якій може прозвучати і ваш голос, лунатиме в ефірі Dance radio "Kiss FM". Тим часом, щодня о 15.10 та 19.10 в ефірі Dance radio "Kiss FM" - kiss-сеанс "Поцілунок зі смаком "Lip Ice". Стати її переможцем та одержати призи від торгівельної марки "Lip Ice" дуже просто - зателефонувати до студії за сигналом ді-джея, відповісти на його просте запитання та подарувати всім слухачам у прямому ефірі свій палкий поцілунок (Власна інформація).
  • 12.02.2005 Кримська столиця найближчим часом може залишитися без комунального радіо. Про це сьогодні в ефірі програми "Сімферополь" оголосив головний редактор програми і керівник комунального підприємства "Телерадіиопресінформ" Олександр Журба, передає "Новий реґіон-Крим". За словами пана Журби, проблеми студії пов'язані з катастрофічною нестачею коштів в міському бюджеті. "Нас фінансує засновник - міська рада. Але депутати міськради стверджують, що бюджет-2005 найгірший за останні десять років, - розповів Олександр Журба. - В нинішньому році мають бути великі вилучення грошей у бюджет держави. У зв'язку з цим фінансування програми "Сімферополь" може припинитися, незважаючи на те, що її випуск коштує копійки". "Ми - некомерційне радіо, у нас немає реклами. Взагалі програма відповідає основним канонам суспільного мовлення, про яке наразі так багато говориться, - додав Олександр Журба. - Тому я звернувся до сімферопольців за моральною підтримкою, а до тих з них, у кого є можливості - і за фінансовою". За словами глави підприємства, бюджет фінансує лише експлуатацію радіостудійного комплексу, що обходиться приблизно в 1300 гривень (близько 250 доларів) на місяць, і зарплату двох співробітників програми. "А співробітники комунальних ЗМІ прирівняні до держслужбовців, тому одержують дуже скромну зарплату", - відзначив Олександр Журба. Редактор також повідомив, що слухачами програми є більш 37 тисяч жителів Сімферополя (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 12.02.2005 Одеська сателітарна мережа "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) до Дня св.Валентина представляє конкурс "Ау, Петрарка!", що проходить на 25-ій хвилині кожної години під гаслом "Найкраща любовна лірика останніх 25-ти років". Все, що потрібно для того, аби взяти участь у конкурсі та виграти призи, необхідно за сигналом ді-джея зателефонувати в ефір станції за номером (048)-715-70-01 або для киян (044)-246-37-54 та за кілька хвилин написати віршик про кохання, який міститиме слова, запропоновані ведучим. А далі - чекати підбиття підсумків конкурсу і визначення трьох найкращих поетичних творів (Власна інформація).
  • 12.02.2005 Незважаючи на холод і, здавалося б, віддаленість весни, співробітники сімферопольського радіо "АСсоль" (104.8МГц) і рекламного відділу Чорноморської ТРК вирішили створити свято для всіх жінок, які не сидять удома, склавши руки, а роблять кар'єру. Нова акція радіо "АСсоль" присвячена пошуку найвродливіших дівчат в офісах Криму. Вона стартувала 7-го лютого і триватиме до 8-го березня. Правила акції дуже прості: 1. Колективи фірм обирають найкращу дівчину офісу: найрозумнішу, найвродливішу, найчарівнішу. Готують і надсилають на радіостанцію "АСсоль" "характеристику" своєї представниці; 2. Наприкінці кожного тижня підбиваються підсумки. У прямому ефірі проходить вибір півфіналістки. Згодом за підсумками чотири дівчини виходять у фінал, і 4 березня визначається головна героїня - переможниця акції; 3. Восьмого березня, у міжнародний жіночий день, до офісу переможниці під'їде машина і відвезе дівчину до "країни здійснення бажань". Букет квітів, салон краси, нові убрання, подарунки і романтична вечеря в ресторані зроблять цей день незабутнім! За це варто поборотися! До речі, бонус: беручи участь у конкурсі, ви також рекламуєте свою фірму, причому зовсім безкоштовно! Ваших заявок на участь чекають за адресою: місто Сімферополь, вулиця Радіо, б.4, Чорноморська ТРК, відділ реклами (перший поверх). Усі довідки - за телефонами (0652)-51-48-28, (0652)-25-04-81, (0652)-54-63-02, (0652)-26-13-81, (0652)-54-26-34 та за електронною адресою (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.02.2005 Одеська сателітарна радіомережа "AVTO.FM у STAR-форматі" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц) в день усіх закоханих - 14-го лютого пропонує вам взяти участь у створенні… "Книги скарг та пропозицій Купідона"! Протягом всього дня на хвилях станції лунатимуть скарги та зауваження слухачів до їхніх коханих. Акція має назву "Завяли помидоры" (Власна інформація).
  • 12.02.2005 Краматорське представництво столичної мережі "Русское Радио - Україна" - "Русское Радио - Краматорськ" (107.8МГц) та магазин "Каприз" запрошують всіх слухачів станції взяти участь у конкурсі синоптиків. Для цього вам необхідно лише надіслати SMS-повідомлення на короткий номер 10545 з прогнозом погоди на День усіх закоханих (Не забудьте на початку SMS-ки вказати "кодові цифри" - 107.8). Вам необхідно вгадати температуру повітря і наявність опадів. Усіх, хто надасть найточніші прогнози, чекають призи від магазину "Каприз"! Розіграш відбудеться у денному випуску вітальної програми "Стол заказов" 14-го лютого (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.02.2005 Телеканал "Тоніс" закликає звільнити всіх членів Нацради з питань телерадіомовлення. Працівники цього телеканалу звинувачують Нацраду в методичному знищенні інформаційного простору на користь наближених до колишньої влади політичних сил. Закиди телеканалу грунтуються на тому, що протягом останніх років ліцензії на мовлення роздавались лише провладним каналам. "Тоніс" у цей час не отримав жодної. Телеканал вимагає розслідувати цю справу Генпрокуратурою. Член Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення Тетяна Лебедєва відкидає звинувачення "Тоніса" і каже, що під час звіту Нацрада наведе докладні аргументи на захист своєї діяльності. Увечері стало відомо, що до листа телекомпанії "Тоніс" долучилася радіокомпанія "Європа 107 FM" (Джерело: Портал "5TV.COM.UA").
  • 11.02.2005 14-го лютого, у День св. Валентина, на хвилях столичної сателітарної мережі Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-90.8МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Полтава-101.3МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Сімферополь-104.3МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Шостка-107.2МГц, Мелітополь-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, Ізмаїл-101.2МГц) слухайте історії кохання зірок естради. Своїи романтичнми історіями з вами поділяться Ані Лорак, DJ Ґрув, Діма Білан, Катя Лель, Олена Вінницька, Олександр Маршал, Діана Гурцька, Данко, Олександр Понамарьов, Фріда, Руслана, Наталя Могілевська, Асія Ахат, Гайтана, Євгенія Власова, Марійка Бурмака, Варвара, учасник груп "Браво", "Океан Ельзи", "Ляпис Трубецкой", "Рефлекс", "Блестящие", "Смысловые Галюцинации", "Скрябін", "Дінаміт", "Таліта Кум", "Пропаганда", "Ногу свело" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 10.02.2005 В ефірі сімферопольського радіо "Мейдан" (102.7МГц) з'явилися інформаційні випуски (зокрема, кримсько-татарською мовою). На хвилях станції наразі переважає кримсько-татарська та інша східна музика. Звичайно ж, тут можна почути і таких виконавців, як Arash, Panjabi MC, Tarkan, які є чудово розкрученими у світових чартах (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2005 Вчора в місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області відновило мовлення радіо "Шарманка" (107.5МГц). Наразі транслюються програми з Києва без жодних місцевих включень (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2005 В ефірі київського радіо "Столиця" 105.5FM (105.5МГц, а також High-speed-Інтернет-мовлення та Low-speed-Ігтернет-мовлення) триває акція "14 слів для коханої людина", приурочена до Дня Св.Валентина, що наближається. Головна умова акцiї - вмiстити своє особливе освідчення у коханнi у 14-ти словах та надiслати його на факс радiо "Столиця" - (044)-241-88-90, або на електронну скриньку . Щодня о 16.30 в ефiрi радiо "Столиця" незалежнi експерти визначають та оголошують найкраще освідчення дня. Переможець дня отримує набiр декоративної косметики "MANHATTAN". А 14-го лютого серед усiх тих, хто надiшле свої освідчення у коханні, буде розiграний головний приз - романтичний полiт удвох на повiтрянiй кулi над нiчним Києвом (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.02.2005 Вчора, 9-го лютого, в місті Феодосії, АР Крим, розпочалися тестові трансляції двох столичних сателітарних мережевих станції - Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" на частоті 101.1МГц та "Русского Радио - Україна" на частоті 105.1МГц. Програми з Києва звучали з 14-ї до 19-ї години. Офіційне відкриття мовлення згаданих станцій у Феодосії має відбутися найближчим часом (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.02.2005 9-го лютого в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято ряд рішень про ліцензування ТРО, про внесення змін до ліцензій деяких ТРО та про резултати перевірок ТРО (всі торкалися сфери телебачення). Також було прийнято рішення про внесення змін до рішення Національної ради від 02.02.2005р. № 93 в частині розміру грошового (ліцензійного) збору за зміну програмної концепції ТОВ ТРО студія "Дзвони", м.Івано-Франківськ (ліцензія № 0805 від 16.04.2003р.) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.02.2005 Віце-прем'єр міністр України Микола Томенко рекомендує керівництву Державного комітету з телебачення і радіомовлення, президенту Національної телекомпанії, державних засобів масової інформації піти у відставку. Про це говориться в повідомленні служби віце-прем'єра, текст якого наданий "Українськими Новинами". "З огляду на сумну історію відносин цих інститутів із суспільством та журналістами, зокрема, ...із суспільно-політичної і моральної точки зору було б правильно всім чиновникам... власноручно написати заяву", - говориться в повідомленні. Томенко вважає, що ці відносини склалися не тільки під час виборів Президента, які проходили в 2004 році. Томенко обіцяє, крім кадрових, структурні зміни в сфері ЗМІ. Він має намір найближчим часом запропонувати модель інформаційної політики, яку він характеризує як якісно нову. На його думку, вона унеможливить втручання і перешкоджання роботі ЗМІ з боку органів влади. Томенко готуватися оптимізувати роботу Держкомтелерадіо, державної аґенції новин "Укрінформ", газети "Урядовий кур'єр" та інших органів, що працювали у виконавчій владі в центрі і на місцях (Джерело: Портал "Подробности").
  • 10.02.2005 На Інтернет-форумі столичної сателітарної станції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського Стильного радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)) - http://www.shanson.net/site/forum.php - з нагоди свята всіх закоханих, що наближається, відкрито спеціальний розділ, в якому ви можете в роиґінальній формі освідчитися у коханні найдорожчим вам людям. Найнезвичніші освідчення у коханні дадуть вам шанс отримати подарунок від "Стильного радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.02.2005 Наприкінці 2004-го року команду столичної радіостанції "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) поповнила програмний директор Наталя Валевська. Наталя вже 9 років працює в радіобізнесі і є професіоналом своєї справи. З її приходом змінюється ефірне наповнення радіо "Nostalgie". Зокрема, 15-го лютого на хвилях станції з'явиться нова передача "Ранок 007", яка виходитиме щодня у будні з 7.00 до 10.00. Ведучий програми - упевнений у собі, розумний, елегантний чоловік, що володіє яркою харизмою і почуттям гумору. Йому під силу впоратися з будь-якою задачею, дати ділову пораду і поділитися секретом успіху. Утім, ранковий ефір не можна буде назвати сугубо чоловічим. Адже в інформаційних випусках звучатиме приємний голос Олени Львової, добре знайомий постійним слухачам радіо "Nostalgie". Нова передача міститиме у собі кілька рубрик. "Скромное обаяние буржуазии" ("Скромна чарівність буржуазії") розповість про все, що виходить за рамки побутової необхідності, а отже, робить наше життя набагато комфортнішим і просто робить нам приємно. "Умелец Q" ("Умілець Q") - найкраще та найновітніше зі світу техніки - рубрика, яка лаконічно, цікаво і загальнодоступно розповідатиме про новітні технічні досягнення. "Кіноманія" повідомить про найяскравіші події зі світу кіно. Гурманів і не лише порадує рубрика "Сплошное удовольствие" ("Суцільне задоволення"), а корисні поради про те, як зберегти своє здоров'я, ви почуєте в рубриці "Всегда в форме" ("Завжди у формі"). Рубрика "Мужчина и женщина" ("Чоловік і жінка") спробує розв'язати одвічний конфлікт між чоловічим та жіночим сприйняттям світу, а "Досьє іменинника" розповість про те, які перспективи обіцяють зірки людині, яка народилася у цей день. Новий програмний продукту внесе свіжі нотки та підтримає вже звичний для слухачів стиль подачі інформації. Шоу вибудоване на позитивній подачі: прагнення до успіху, комфорту, впевненість у собі. Це перегукується зі слоґаном радіо "Nostalgie": "Я люблю тебе, життя!" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 9.02.2005 14-го лютого, у день всіх закоханих, Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) транслюватиме у своєму ефірі слухацькі освідчення у коханні. Для того, аби найдорожча вам людина почула ваші найніжніші слова в ефірі радіостанції у день св. Валентина, телефонуйте з 8-го по 11-е лютого з 10-ї до 16-ї години за номером (044)-455-96-51 (Власна інформація).
  • 9.02.2005 14 лютого - день св.Валентина - столична сателітарна мережа "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Одеса-89.0МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Донецьк-92.3МГц, Луганськ-91.3МГц) може сміливо назвати своїм професійним святом. Тому не дивно, що вже з 7-го лютого станція розпочала "Генеральну репетицію Свята Всіх Закоханих". Нею стала гра під кодовою назвою "Любить - не любить", котра не залишає без подарунків навіть тих, хто програв. Все дуже просто: о 13.45, 15.45 та 18.45 ви маєте зателефонувати до студії станції (044)-201-41-65 та 044)-201-41-69) та відповісти на запитання, безпосередньо пов'язане із Днем Святого Валентина. Все залежить від сюрпризів долі: ймовірно, це буде запитання про перше кохання Максима Галкіна чи про улюблену страву Руслани або про те, де саме День Закоханих святкувати заборонено. Головне - слухати "Love Radio", не втрачати віри у кохання і бути поруч із тими, кого ви кохаєте. Зі свого боку "Love Radiо" обіцяє гідну нагороду тому, хто впорається із поставленим завданням: запрошеня на святкову вечірку до концерт-холлу "FreeДом", подарункові сертифікати від мережі магазинів Sela, безліч шоколадних наборів-сюрпризів у вигляді сердечок та... ні, усі секрети розкриваються лише на хвилях "Love Radio"! Також, не забувайте про освідчення у коханні - для цього існує програма "Кадриль", яка 14-го лютого візьме на себе почесну місію - донести всі ваші ніжні почуття до адресатів. Повірте, що ефірного прострору вистачить усім, оскільки саме цього дня має і справді побільшати на "одну годину кохання". Слухайте "Love Radio" з 12.00 до 13.00, з 16.00 до 17.00 і з 20.00 до 21.00. Найромантичніші освідчення будуть обдаровані музично, чуттєво і... матеріально. Слухайте те, що любите, не запізнюйтесь на побачення та насолоджуйтесь Днем Закоханих. Хоча - не забувайте, що свято кохання триває щодня, якщо ви - з улюбленим "Love Radio"! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 9.02.2005 У краматорському ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) стартував проект "Праздник каждый день" ("Свято щодня"). Відтепер поки щоправда не щодня, а через день, в ефірі станції о 18.40 ведучі дарують найуважнішим слухачам солодкі призи від слов'янської торгівельної марки "Источник". Для того, аби виграти торт чи тістечка, достатньо слухати ефір "Мелодії" та вчасно зателефонувати до студії за номером (06264)-5-18-52. Тим часом, і ефірі станції відновлено популярне реаліті-шоу "Раллі 106.2". Відтепер авто, навантажене подарунками, знімальною групою та ді-джеєм радіо "Мелодія", можна зустріти на вулицях Краматорська, Слов'янська та Дружковки, куди воно вирушає у пошуках щасливчиків. Якщо ви почуєте в ефірі колір, марку та номер вашого авто, зупиніться, і ви станете володарем чудових призів від партнерів гри. А ось про те, як провести своє дозвілля, слухайте у програмі "Человек и Досуг" ("Людина та дозвілля") щодня о 10.40, а об 11.40 ведучірозкажуть про те, де можна поїсти в обідню перерву, поділяться секретами етикету у програмі "Бізнес-Ланч" (Джерело: Сайт радіо "Мелодія" у Краматорську).
  • 9.02.2005 Сьогодні, 9-го лютого 2005-го року, журналу "Телерадіокур'єр" виповнюється 7 років! У зв'язку з цим редакція видання щиро вітає Читачів (!), Авторів (!), Рекламних партнерів (!) - всіх Друзів "ТРК"! Завдяки ВАМ "Телерадіокур'єр" став ЖУРНАЛОМ МЕДІА РИНКУ УКРАЇНИ - джерелом професійно корисної інформації для медіафахівців понад 1000 організацій з 20 країн! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 8.02.2005 Сімферопольське радіо "Мейдан" (102.7МГц), що розпочало мовлення 5-го лютого, перейшло на цілодобовий режим роботи. Наразі в ефірі станції лунає музичний нон-стоп, який час від часу переривається джинґлами "Радіо Мейдан" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.02.2005 Близько тижня тому в місті Хмельницькому знов припинилися трансляції програм Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" (106.7МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.02.2005 Столичне радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) підготувало кілька акцій до Дня Святого Валентина. Отже, як виграти романтичну зустріч та стати учасником розіграшу головного призу - кавоварки "R.A.I.V. Espreesso"? З 7-го лютого в рамках ранкового шоу "Европейское Утро" ("Європейський ранок") стартувала гра "Как в первый раз" ("Як уперше"). Надішліть на студійний пейджер 0-69 (або (044)-241-82-69), для абонента "Європа", або на факс (044-251-49-99 чи електронною поштою на скриньку заявку. В ній вкажіть своє ім'я, контактний телефон і головне - напишіть як саме проходило ваше перше побачення з коханим чи коханою. Якщо Ваша "половинка" підтвердить Вашу історію в ефірі - Ви виграли! Ну а 14-го лютого, в День Закоханих, найлюбовніша забава на "Європі FM" - радіошоу "Стыковка" ("Стикування") з'єднує закохані серця! Хочете освідчитися у коханні улюбленому виконавцю чи одержати освідчення від нього? Немає нічого неможливого. Мрії збуваються! Адже цього дня окрім звичних ведучих Сергія Комаровського і Євгена Гордєєва в програмі "Стыковка" братимуть участь спеціальні "зоряні" гості. Для того, аби стати учасником святкової "Стыковки" надішліть освідчення у коханні улюбленому виконавцю, коханому чи коханій на адресу , чи за адресою 03039, м. Київ, вул.Голосіївська, 7, "Європа FM", програма "Стыковка". Ви також можете скористатися новою послугою - голосовою поштою! Дзвоніть за телефоном (044)-251-49-42, залишайте свої освідчення на автовідповідач станції, а 14 лютого Ваше освідчення зможуть почути усі. Докладніше - в День Святого Валентина в ефірі "Європи FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.02.2005 Від сьогоднішнього дня на мережі столичної сателітарної радіостанції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартував новий проект - "Веселі яйця". Також відтепер на "Дорослому радіо" ви зможете виграти фірмові касети з кращими програмами проекту "Веселі яйця". І, як і було обіцяно, з 14-го лютого на "Дорослому радіо" стартує ще один новий радіопроект - "Ну очень отрывной календарь" ("Ну дуже відривний календар"). У ньому - цікаві та прикольні факти, які, як правило, не мають жодного стосунку до даного дня. Але це буде смішно! (Джерело: інформацію надав ).
  • 7.02.2005 У Криму в суботу розпочала роботу перша кримсько-татарська FM-радіостанція "Мейдан". Її мовлення вестиметься цілодобово на частоті 102.7МГц поки тільки в Сімферополеві і Сімферопольському районі. Перед початком мовлення опівдні в суботу, муфтій мусульман Криму Хаджі Емірлі Аблаєв прочитав молитву. Робота радіостанції почалася з виконання українського і кримсько-татарського національних гімнів, а потім пролунало вітання голови меджлісу кримсько-татарського народу, народного депутата України Мустафи Джамільова. На відкритті станції було зачитане привітання від віце-прем'єра України з гуманітарних питань Миколи Томенка. Також на відкритті компанії був присутній заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко. Програми радіостанції "Мейдан" вестимуться трьома мовами - кримсько-татарською, українською та російською. Як відзначила головний редактор Наджіє Фемі, назва радіостанції - "Мейдан", що з кримсько-татарської перекладається як "площа", символізує головний принцип радіо - відкритість. У планах радіостанції - розширення радіусу мовлення в ті реґіони автономії, в яких компактно проживають кримські татари. Велика увага приділятиметься інформаційному мрвленню, а також створенню власної кореспондентської мережі. Особливістю радіостанції є присутність в її ефірі національного колориту кримських татар. На її хвилях звучатимуть не лише закордонні й українські твори, але також якісні композиції сучасних кримсько-татарських авторів. Усього в колективі радіостанції нараховується поки тільки 12 чоловік. Радіостанція "Мейдан" є четвертою за рахунком суто кримською радіостанцією. Усього на півострові працює близько 20-ти радіостанцій, здебільшого - українських. Дотепер рідною мовою кримські татари могли дивитися і слухати передачі державної телерадіокомпанії "Крим". Зокрема, на ДТРК "Крим" у 1989 році була створена кримсько-татарська телерадіоредакція. Три з половиною години на тиждень програми ДТРК велися кримсько-татарською мовою. Передачам рідною мовою кримських татар приділялася також 1 година на тиждень на кримському радіо (Джерело: "Подробности").
  • 7.02.2005 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) розпочала унікальний експеримент з інтерактивного опитування своїх слухачів, який проходить під гаслом "Зробимо улюблену "Мелодію" кращою!". Відтепер кожен з вас може, зателефонувавши за номером (044)-455-96-51 чи (044)-455-96-55, або заповнивши електронну версію анкети на офіційному Web-сайті "Мелодії", висловити свої зауваження та побажання стосовно ефіру станції, зробивши його, таким чином, більш якісним та цікавим (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.02.2005 З 5 лютого на території Сімферополя і Сімферопольського району розпочала мовлення нова кримськотатарська радіостанція "Мейдан". Про це повідомила головний редактор радіостанції Наджіє Аблаєва, передає сайт "Кримська лінія". За інформацією Аблаєвої, радіостанція "Мейдан" створена в структурі телекомпанії "Атлант-СВ" і працюватиме цілодобово на частоті 102.7FM. "Мейдан у перекладі означає "майдан", а значить відкритість", - відзначила Аблаєва і завірила, що радіостанція "Мейдан" буде відкрита для всіх слухачів. Нова радіостанція працюватиме трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською. "Ефір 5-го лютого розпочався з українського і кримськотатарського гімнів, потім для слухачів ми приготували вітання від голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемільова", - розповіла головний редактор радіостанції "Мейдан". За словами Аблаєвої, в ефірі "Мейдана" звучатиме багато сучасної східної музики, закордонної та вітчизняної, велика увага приділятиметься випускам новин (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 5.02.2005 У Сімферополі відбулася урочиста церемонія відкриття кримськотатарського радіо "Мейдан" (102.7МГц - ред.). Нове радіо здійснюватиме мовлення трьома мовами: кримськотатарською, українською та російською. Особливістю радіохвилі буде музичний ряд, де звучатимуть композиції сучасних кримськотатарських авторів (Джерело: "5-ий канал").
  • 4.02.2005 Сімферопольський корпункт столичної сателітарної мережі Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (104.3МГц) від сьогоднішнього дня розпочав трансляцію місцевих вітальних програм. Музичні замовлення та привітання приймаються на студійний пейджер за номером 8-703-500-104-3, а також на електронну скриньку (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.02.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №108 від 02.02.2005 "Про затвердження Інструкції про порядок здійснення електронного документообігу та застосування електронного цифрового підпису в Національній раді". На виконання наказу голови Національної ради від 18 листопада 2004р. № 5/199 та відповідно до постанови КМУ від 28 жовтня 2004р. № 1452 "Про затвердження Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності" та постанови КМУ від 28 жовтня 2004р. №1453 "Про затвердження Типового порядку здійснення електронного документообігу в органах виконавчої влади", Національна рада вирішила: 1. Затвердити Інструкцію про порядок здійснення електронного документообігу та застосування електронного цифрового підпису в Національній раді; 2. Довести цю Інструкцію до керівників структурних підрозділів апарату Національної ради; 3. 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної ради Лебедєву Т.Я. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.02.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №107 від 02.02.2005 "Про затвердження календарного плану та оператора Премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі радіомовлення "Радіотріумф"". З метою проведення I премії Національної ради в галузі радіомовлення "Радіотріумф", та розглянувши інформацію члена Національної ради В. Павленка, Національна рада вирішила: 1. Затвердити календарний план премії Національної ради в галузі радіомовлення "Радіотріумф"; 2. Визначити оператором Премії - ЗАТ "Таврійські Ігри", про що укласти відповідну угоду (Р. Руденко); 3. Рішення опублікувати в засобах масової інформації та розмістити на офіційному інтернет-сайті Премії (М. Гриценко); 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної ради В.Павленка (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.02.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №103 від 02.02.2005 "Про результати планової перевірки ДКП "Дрогобицьке районне радіомовлення", м. Дрогобич Львівської області". Розглянувши інформацію представника Національної ради у Львівській області П.Цеголка та контрольно-аналітичного управління про результати планової перевірки ДКП "Дрогобицьке районне радіомовлення", м. Дрогобич Львівської області, ліцензія НР №0609 від 25.12.2002р., керуючись статтею 32 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Вказати керівництву ДКП "Дрогобицьке районне радіомовлення", м. Дрогобич Львівської області, ліцензія НР №0609 від 25.12.2002р., на недоліки в роботі у зв'язку з недотриманням вимог Закону України "Про рекламу": ст. 9 (реклама не відокремлюється від іншої інформації), ст.21 (реклама методів діагностики та здійснення медичної практики подається без оголошення відповідних дозволів МОЗ України); 2. Зобов'язати керівництво ДКП "Дрогобицьке районне радіомовлення", м. Дрогобич Львівської області, ліцензія НР №0609 від 25.12.2002р., протягом місяця привести свою діяльність до вимог чинного законодавства України; 3. Рішення Національної ради та матеріали перевірки долучити до ліцензійної справи ДКП "Дрогобицьке районне радіомовлення", м. Дрогобич Львівської області, ліцензія НР №0609 від 25.12.2002р. (А. Новицький); 4. Це рішення оприлюднити в засобах масової інформації (М. Гриценко); 5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови Національної ради В. Шевченка та контрольно-аналітичне управління (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.02.2005 2-го лютого у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засідання було прийнято рішення про внесення змін до ліцензії: 1. ТОВ "ТРК "Юніо Плюс", м. Луганськ, на ефірне мовлення; 2. ТОВ ТРО студії "Дзвони", м. Івано-Франківськ, на ефірне мовлення; 3. Редакції газети "Сім'я і дім. Народна трибуна", м. Луцьк, на ефірне мовлення. Решта рішень з питань ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Було також прийнято рішення про результати перевірок - стосовно планової перевірки Телерадіомовної компанії України "Алсет", м.Дрогобич Львівської області; планової перевірки ДКП "Дрогобицьке районне радіомовлення", м. Дрогобич Львівської області та ряду суто телевізійних компаній. На засіданні 2-го лютого було також ухвалено рішення: 1. Про заяву Полтавської ОДТРК "Лтава", м. Полтава; 2. Про затвердження календарного плану та оператора Премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі радіомовлення "Радіотріумф"; 3. Про затвердження Інструкції про порядок здійснення електронного документообігу та застосування електронного цифрового підпису в Національній раді; 4. Про позицію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо процесу створення Суспільного телебачення і радіомовлення; 5. Про застосування обмежень щодо трансляції телепрограми "Вікна" з Дмитром Нагієвим". На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.02.2005 З наступного тижня на мережі столичної сателітарної радіостанції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) буде запущено новий проект - "Веселі яйця". Відомі персонажі революційного руху - тепер в ефірі "Дорослого радіо". Даний проект звучатиме на хвилях станції 3-5 разів на день. Точний час виходу програми в ефір можна буде з'ясувати, зайшовши на офіційний Web-сайт "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua - в розділ "Програми". А в ігрових програмах, що виходять на хвилях станції, можна буде вигравати аудіокасети із записом кращих програм "Веселих яєць". Тим часом, з середини лютого на "Дорослому радіо" буде запущено ще одну гумористичну програму - "Ну очень отрывной календарь" ("Ну дуже відривний календар"). Подробиці - в ефірі (Джерело: інформацію надав ).
  • 4.02.2005 Столична недержавна сателітарна мережа "Русское радио - Україна" з 24-го січня розпочала регулярне повноцінне мовлення в місті Умань Черкаської області. Частота - 102.8МГц. Ретранслюється ефір з Києва з додаванням місцевих рекламних блоків та вітальних програм. Телефони рекламної служби "Русского Радио - Україна" в Умані - (04744)-5-32-78, (04744)-2-21-97 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.02.2005 Група народних депутатів України з фракції "Реґіони України", зокрема, Раїса Богатирьова, Георгій Скудар, Павло Шулковський просять генерального прокурора України Святослава Піскуна притягти до відповідальності "за корупційну діяльність" заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка. Як повідомляє "УНІАН", цей депутатський запит на ранковому засіданні Верховної Ради України зачитав спікер Володимир Литвин (Джерело: Портал "forUm").
  • 4.02.2005 Незабаром сімферопольське відділення столичної сателітарної мережі "Наше радіо"" (101.7МГц) на додачу до денних відкриє вечірні випуски місцевих вітальних програм "Поцілунок з привітом". Вони звучатимуть в ефірі щодня з 20.00 до 21.00. Контакти станції лишаються незмінними - студійний телефон (0652)-54-32-33, пейджер - 8-703-35-101-70 та SMS на номер 10545 з кодом 1017FM на початку повідомлення (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.02.2005 Сергій Шолох, керівник закритої радіостанції "Континент", яка мовила у Києві до березня 2004 року (на частоті 100.9МГц - ред.), планує позиватися до колишнього Президента України Леоніда Кучми. Саме колишнього главу української держави Шолох звинувачує у закритті станції. Про це він повідомив під час розмови з кореспондентом "Громадського радіо". "Я сьогодні розглядаю можливість подання в суд позову проти Леоніда Кучми",- сказав Шолох. Він додав, що має докази вини екс-президента і буде вимагати компенсації. Шолох зазначив, що, можливо, відкличе свій позов проти держави Україна, який знаходиться зараз в Європейському суді з прав людини. "Якщо представники України підуть на зустріч і мені повернуть ефір у Києві, я заберу заяву. Я не хочу судитись з моєю державою, я змушений був на це піти, тому що не міг подати заяви в інший формі до Європейського суду", - розповів керівник закритої радіостанції "Континент". За словами Шолоха , якщо нова українська влада сприятиме поверненню в ефір радіостанції "Континент", то він може повернутися в Україну. Зараз Шолох перебуває у Сполучених Штатах Америки, де в 2004 році отримав політичний притулок (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.02.2005 5 лютого на території Сімферополя і Сімферопольського району почне мовити нова кримськотатарська радіостанція "Мейдан". Про це повідомила головний редактор радіостанції Наджиє Аблаєва, передає "Кримська лінія". Радіостанція "Мейдан" можна буде слухати цілодобово на частоті 102.7МГц. Мовлення здійснюватиметься на трьох мовах - кримськотатарській, українській і російській. "Ефір 5 лютого почнеться з українського і кримськотатарського гімну, потім для слухачів ми приготували вітання глави Меджлісу кримськотатарського народу Мустафю Джемилева", - розповіла головний редактор радіостанції "Мейдан". Планується, що в ефірі "Мейдану" буде звучати багато сучасної східної музики, велике увага приділятиметься випускам новин (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 3.02.2005 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на отримання ліцензій на право користування каналами мовлення з використанням вільних каналів і частот. У списку - 16 радіочастот, серед яких є як зовсім нові, так і ти, що вже виставлялися на конкурс. Подаємо список: 1. м.Горохів Волинської області - 106.5МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.); 2. смт.Любешів Волинської області - 105.2МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.); 3. с.Підгайці Волинської області - 101.9МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.); 4. смт.Цумань Волинської області - 89.1МГц (0.5кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 29426 грн. 40 коп.); 5. смт.Шацьк Волинської області - 101.5МГц (0.5кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 29426 грн. 40 коп.); 6. м.Нікополь Дніпропетровської області - 104.2МГц (0.2кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 25071 грн. 00 коп.); 7. м.Житомир - 101.3МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.); 8. м.Бердянськ Запорізької області - 91.5МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.); 9. м.Бердянськ Запорізької області - 103.8МГц (0.25кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 29426 грн. 40 коп.); 10. м.Пологи Запорізької області - 104.3МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.); 11. м.Ровеньки Луганської області - 91.6МГц (0.2кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 25071 грн. 00 коп.); 12. м.Старобільськ Луганської області - 104.2МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.); 13. м.Трускавець Львівської області - 101.4МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 24558 грн. 60 коп.); 14. м.Кременчук Полтавської області - 100.3МГц (0.5кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 29426 грн. 40 коп.); 15. с.Переліски Полтавської області - 107.5МГц (0.1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 24558 грн. 60 коп.); 16. м.Черкаси - 91.0МГц (1кВт, 24 г/д, максимальний грошовий (ліцензійний) збір - 47506 грн. 80 коп.). Конкурсний відбір між заявниками на отримання ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на право користування каналами мовлення здійснюється з дотриманням паритетів, визначених ст. 7 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Заяви на участь у конкурсі приймаються з 5.03.2005 р. до 18.00 години 4.04.2005 р. включно за адресою: м.Київ, вул. Десятинна, 14, Ліцензійний відділ, тел: (044)-462-05-34 (Джерело: Газета "Говорить і показує Україна").
  • 3.02.2005 Уряд України зобов'язується створити систему суспільного мовлення як невід'ємну складову існування громадянського суспільства. Про це, як передає інформаґенція "Інтерфакс-Україна", говориться в главі "Інформаційна політика" розділу "Віра" програми уряду "Назустріч людям", розданої для ознайомлення народним депутатам. Крім того, Кабінет міністрів має намір не допустити концентрацію і монополізацію національних суб'єктів інформаційного простору; реалізувати програму роздержавлення засобів масової інформації і створення відповідної законодавчої бази з урахуванням дотримання прав і соціальних гарантій працівників інформсфери. Уряд планує також створити законодавчу базу в частині визначення відповідальності за спроби здійснення протизаконного контролю, установлення цензури в ЗМІ; сприяти впровадженню в діяльність ЗМІ принципів системи саморегулювання і прозорої редакційної політики; забезпечувати ефективний захист інтелектуальної власності та авторських прав (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.02.2005 2-го лютого на своєму засіданні Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації заслухав звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2004 рік та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України його не затверджувати. На засіданні депутатами було висловлено багато претензій до діяльності Нацради. Зокрема, до системи лізензування телерадіопростору у 2004 році, відтак - про необхідність перегляду легітимності цього ліцензування. Крім того, голова Комітету Микола Томенко наголосив на необхідності перевірки Генеральним прокурором України діяльності колишнього голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Бориса Холода, який незаконно обіймав цю посаду з червня минулого року (його повноваження закінчилися 9 червня 2004 р.). Комітет також розглянув пропозиції Президента України до нової редакції Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" та, частково врахувавши ці пропозиції, вирішив винести Закон на розгляд Верховної Ради України. Відповідно до частини третьої статті 31 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення" Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України висловити недовіру всьому складу Національної Ради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.02.2005 Сьогодні виповнюється 11 років з дня початку мовлення столичного "GALA"-радіо. Щоправда, ввечері 3-го лютого 1994-го року, коли у Києві було ввімкнено передавач на частоті 100.0МГц, станція звучала без позивних, а просто ретранслювала програми турецької сателітарної радіокомпанії "Metro FM". Наступного дня їх замінила інша сателітарна станція - "VOA-Europe" - музично-інформаційний канал радіокомпанії "Голос Америки", який транслювався на Європу. Власне, позивний "GALA" з'явився в ефірі в березні того ж таки 1994-го року, а паралельно з ним - київські рекламні блоки, які час від часу виринали з-поміж програм "VOA-Europe". Так тривало до 6-го квітня 1995-го року, коли станція розпочала повноцінне власне мовлення - з новинами, хіт-парадами та авторськими програмами. З березня 1998-го року, станція веде цілодобове мовлення на частотах 100.0МГц та 69.02МГц. А наприкінці 2001-го року "GALA-радіо" розпочало трансляцію своїх програм через сателіт на реґіони (нині це Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц); веде мовлення станція і у всесвітній мережі Інтернет за адресою http://www.galaradio.com/cgi-bin/galalive.pls. Під час Помаранчевої революції листопада-грудня 2004-го року "GALA"-радіо відзначилося відкриттям власного прес-центру у наметовому містечку на Хрещатику (Власна інформація).
  • 2.02.2005 Змінилася адреса електронної пошти сокальського Радіо "Сокаль" 101FM (101.0МГц). З 1-го лютого вона має вигляд (Джерело: Інформацію надано ).
  • 2.02.2005 Вчора, 1-го лютого, в ефірі міста Сімферополя знов спостерігалися тестові трансляції нової радіостанції на частоті 102.7МГц. Тестовий ефір тривав з 17.00 до 19.00. Окрім мзичного нон-стопу в ефірі пролунало оголошення, що нова комерційна станція - радіо "Мейдан" - розпочне повноцінне мовлення 5-го лютого о 12.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.02.2005 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла ряд рішень. Серед них, зокрема, рішення про внесення змін до ліцензій деяких телерадіоорганізацій України та рішення прийняті за результатами планових перевірок ТРО. На засіданні затверджено календарний план та оператора Премії Національної ради "Радіотріумф". Оператором Премії, згідно рішення Нацради, є ЗАТ "Таврійські ігри". Орієнтовна дата проведення церемонії нагородження Лауреатів "Радіотріумфу" - 25 травня 2005 року. На одному з попередніх засідань Національна рада визначила дату проведення церемонії нагородження Лауреатів "Телетріумфу ". Орієнтовно це - 15 квітня 2005 року. Національна рада прийняла рішення щодо підтримки створення в Україні Суспільного телебачення і радіомовлення. В цьому рішенні, зокрема, заявлено готовність Національної ради взяти участь у процесах створення Суспільного телебачення і радіомовлення та забезпечення його функціонування відповідно до нинішніх повноважень Нацради. Розглянувши питання "про обмеження транслювання в ефірі ЗАТ "Новий канал" телепрограм "Вікна" з Дмитром Нагієвим" Національна рада заборонила ЗАТ "Новий канал" транслювати зазначену програму до 23.00 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.02.2005 68% опитаних на сайті інтернет-видання "Телекритика" респондентів вважають, що головою Нацради з питань телебачення та радіомовлення стане Віталій Шевченко. Їх підтримує Ігор Лубченко. Нагадаємо, що зараз Віталій Федорович Шевченко є одним із заступників голови Нацради (обраний членом цього органу у липні 2002 року, за парламентською квотою). Був народним депутатом України другого та третього скликання. На виборах 2002 року був кандидатом у депутати від блоку Віктора Ющенка, №81 у списку. В опитуванні взяли участь 154 читача "Телекритики". Проводилося опитування з 28 січня по 2 лютого 2005 року. Також були названі прізвища Миколи Томенка, Юрія Артеменка, Тетяни Лебедєвої. Сьогодні, за повідомленням УНІАН, голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко також заявив про свою підтримку кандидатури Віталія Шевченка на посаду голови Нацради. У представленні щодо цього до Президента України Віктора Ющенка та спікера Верховної Ради Володимира Литвина говориться, що ситуація у суспільстві дозволяє "кардинально змінити стиль роботи Нацради", а професіоналізм та принциповість Віталія Шевченка надають йому можливість вирішувати справи по-державному (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2005 Сьогодні на хвилях столичної сателітарної мережевої радіостанції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартувала всеукраїнська акція "Історії кохання", приурочена до дня Святого Валентина. Щогодини в ефірі станції лунає питання, відповідь на яке слід надсилати у вигляді SMS-повідомлення на номер 1063. А 14-го лютого серед усіх тих, хто надішле вірні відповіді, буде розіграно призи - мікрохвильову піч, кухонний комбайн, п'ять великих наборів елітної косметики від фірми "Zepter", а також п'ять запрошень на незабутні романтичні вечори в ресторані "Царське село". Серед інших новин станції - спільно з компанією "СКБ Брозерс" "Доросле радіо" представляє новий диск Махайла Саніна і групи "По душам". Його з 1-го лютого можна придбати в музичних магазинах України, а також виграти, беручи участь в різноманітних іграх, що проходять в ефірі "Дорослого радіо". Крім того протягом лютого і березня в ефірі станції розігруватимуться нові диски відомих київських шансоньє Олександра Яременка і Альберта Салтикова (Джерело: інформацію надав ).
  • 1.02.2005 Генеральний продюсер і один із творців відомої російської радіостанції "НАШЕ радио" (101.7МГц у Москві) Михайло Козирєв залишає свою посаду. Про це було оголошено сьогодні на зборах колективу радіостанції. Виконуючим обов'язки генерального продюсера "Нашего радио" призначений колишній директор з маркетинґу цієї радіостанції Михайло Зотов. Причини відставки Козирєва не розголошуються, однак сам він підкреслює, що його звільнення не є результатом скандалу і здійснений за взаємною домовленістю всіх зацікавлених сторін. Не виключено, що відхід Козирєва пов'язаний з тим, що інвестор "Нашего радио", компанія News Corporation, що належить австралійському медіамагнату Руперту Мердоку, незадоволена комерційними показниками радіостанції. Приблизно з цієї причини наприкінці жовтня 2004 року була закрита радіостанція Ultra (100.5МГц у Москві, формат - закордонна рок-альтернативна музика), генеральним продюсером якої також був Михайло Козирєв. Як повідомляє "Лента.Ру", Михайло Козирєв пообіцяв у майбутньому надавати "Нашему радио" посильну допомогу і, в разі потреби, консультувати керівництво. Крім того, Козирєв поки залишається ведучим щотижневого хіт-параду "Чартова дюжина". Михайло Козирєв - найвідоміший діяч російського радіобізнесу, серед своїх слухачів має статус кумира. Народився в м.Свердловську (нині - Екатеринбурґ) 5-го серпня 1967 року У 1992 році закінчив Свердловський Державний Медичний Інститут. Навчався в США Pomona College, Каліфорнія (відділення mass-media). Там же зробив свою першу радіопрограму "Музика більшовицьких дітей і бабусь" (станція KSPC 88.7FM, Лос-Анджелес). У 1994-98 р. - програмний директор радіо "Maximum", автор ідеї фестивалю "Максидром". Після скандального звільнення з радіо "Maximum" виступив спільно з холдингом Logovaz News Corporation як автор ідеї створення радіостанції, в ефірі якої звучала б рок-музика пострадянського простору. "НАШЕ радио", що виділяється нестандартним для російського FM-діапазону форматом, вийшло в ефір 14 грудня 1998 р. За цей час при особистій участі Михайла Козирєва, "НАШЕ радио" провело кілька великомасштабних рок-фестивалів "Нашествие", радіомарафони "Все в наших руках" (для допомоги потерпілим від терактів 1999г) і SOSтрадание (для допомоги потерпілим від теракту в Беслані), засновано премію "Поборол". Лауреат російської національної премії Попова, премій "Медіа-менеджер року", "Овація", "Тріумф" і "ТЭФИ" (за проект "Неголубой огонёк" на Ren-TV) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2005 Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення України буде виділено 4 мільйони гривень для проведення 7-ї Європейської міністерської конференції з питань засобів масової інформації. Це визначено розпорядженням Кабінету міністрів від 28-го січня, - повідомляє "Інтерфакс-Україна". Кошти будуть виділені з резервного фонду державного бюджету. Держкомтелерадіо має подати до кінця року до Міністерства економіки і з питань європейської інтеграції, Міністерства фінансів і Державного казначейства України звіт про використання виділених коштів. Як повідомлялося, питання проведення європейської конференції з питань ЗМІ обговорювався на першому засіданні уряду, яке провела в.о. прем'єра Юлія Тимошенко. 7-а Європейська міністерська конференція з питань засобів масової інформації має відбутися в Києві 10-12 березня. Запрошення для участі в цій конференції надіслані керівникам більш ніж 60-ти країн світу. Міністри зустрічаються кожні 3-4 роки. Проведення такої конференції планувалося в Києві ще в листопаді 2004 року. Однак вона була перенесена через президентську кампанію, яка затяглася. У вересні уряд затвердив кошторис на проведення цього заходу в березні 2005 року. За даними Міністерства фінансів, кошторис склав майже 11 мільйонів гривень. Обсяг фінансування заходів у 2004 році, відповідно до кошторису, складав 2,2 мільйона гривень, у 2005-м - 8,7 мільйона гривень. Передбачалося, що суму, еквівалентну 43,2 тисячі гривень на проведення конференції виділить Рада Європи (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.02.2005 Трансляції програм нової сімферопольської радіостанції - Радіо "Мейдан" (102.7МГц) тривали вчора до 19.00. Після цього передавач було вимкнено (Джерело: Інформацію надав ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини січня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024