Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2005 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2005 Сьогодні в місті Сімферополі відновилися трансляції на частоті 102.7МГц (ТОВ Телевізійна компанія "Атлант-СВ"). Нова станція працює з позивним Радіо "Мейдан". Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений з поп-композицій від західних та пост-радянських виконавців, а пісень також кримсько-татарською мовою. Час від часу спостерігаються виходи в ефір ведучих - кримсько-татарською мовою (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.01.2005 2 лютого відбудеться засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, де відбудеться попередній розгляд звіту голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Від рішення народних депутатів щодо звіту залежатиме, чи відбудеться найближчим часом зміна складу Нацради. Член Національної ради Тетяна Лебедєва вважає, що "доля звіту залежить від настроїв у залі Верховної Ради" і не виключає, що увесь склад Нацради може бути відправлено у відставку. "Думаю, що у багатьох депутатів до нашого складу Нацради є якісь зауваження, - сказала Тетяна Лебедєва. - І є депутати, котрі не дуже задоволені тим, як ми працювали. Але, на жаль, закон, який би покращив умови роботи Нацради, так і не було прийнято, точніше, на нову редакцію закону про Нацраду було накладено вето президентом Леонідом Кучмою". Цей законопроект, наголосила Тетяна Лебедєва, вирішував дві проблеми у роботі Нацради: унеможливлював ветування рішень Нацради та безпричинну ротацію (звільнення) членів Нацради. "Я думаю, що коли б цей закон було прийнято, то застосовувалися б професійні критерії вирішення питань, - сказала Тетяна Лебедєва, - і менше члени Нацради боялися б політичного тиску і тиску тих фракцій, які підтримували їх під час обрання до цього органу". Тетяна Лебедєва не виключає, що через зміну політичної ситуації в країні парламент знову голосуватиме за свою четвірку попри те, що раніше Комітет ВР з питань свободи слова та інформації декларував інший принцип: четвірка парламенту буде працювати до 2006 року, як і Верховна Рада. І природно, що новий Президент України призначить свою четвірку членів Нацради. "Це нормальний процес, - вважає вона. - Але я думаю, що частина членів чинної Нацради залишаться, оскільки там багато професіоналів. Якщо повністю змінити склад Нацради, то новопризначеним членам буде достатньо важко зорієнтуватися у ситуації". І на думку політолога Володимира Фесенка швидше за все відбудеться оновлення складу Національної ради, приводом до чого може стати і звіт Нацради. "Хоча зараз я думаю, що справа не тільки у звіті, - сказав Володимир Фесенко. - Достатньо багато запитань є до цього складу Національної ради, тому проблемні запитання виникнуть у залі під час обговорення і призведуть до рішення про оновлення складу Нацради. У нових політичних умовах це було б цілком доречно" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.01.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №89 від 26.01.2005 - "Про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли до Національної ради у 2004 році". Відповідно до Законів України "Про звернення громадян", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Указу Президента України від 13 серпня 2002 року №700 "Про додаткові заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення" та розглянувши інформацію про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли у 2004 році, Національна рада вирішила: 1. Взяти до відома інформацію про звернення громадян, врахувати в подальшій роботі висловлені пропозиції та критичні зауваження щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли у 2004 році; 2. Начальнику відділу зв'язків із засобами масової інформації, громадськістю та міжнародними організаціями Гриценку М.С. опублікувати інформацію з розгляду означеного питання у "Віснику Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення"; 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на виконавчого секретаря - керівника апарату В.Межинського та керівника Секретаріату А.Никоненко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.01.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №59 від 26.01.2005 - "Про забезпечення розміщення державного замовлення на висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання". З метою виконання Постанови Верховної Ради України № 2268-IV від 21 грудня 2004 року Національна рада вирішила: 1.Рекомендувати Національній телекомпанії України та Національній радіокомпанії України укласти договори з дирекцією телерадіопрограм Верховної ради України про висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання; 2. Звернути увагу ТРК "Студія "1+1" про взяті на себе зобов'язання відповідно до ліцензії НР № 1771 від 30 липня 2004 року, щодо обов'язкового інформування громадян України про діяльність єдиного органу законодавчої влади в Україні в оголошених у конкурсі відрізках часу, відповідно до постанов Верховної ради України про висвітлення діяльності сесій Верховної ради України; 3.Рішення опублікувати в засобах масової інформації (М. Гриценко); 4.Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Національної ради Шевченка В., юридичне та контрольно-аналітичне управління (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.01.2005 26-го січня у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення про внесення змін: 1. ТОВ "Телерадіокомпанія "Сан-Фуето", м. Феодосія, АР Крим, до ліцензії на ефірне мовлення; 2. Телерадіокорпорації "Контакт", с. Осташки Хмельницької області, до ліцензії на ефірне мовлення; 3. ЗАТ "Наше радіо", м. Київ, до ліцензії на ефірне мовлення; 4. ТОВ "ТРК Клас", м. Київ, до додатків № 3 та № 4 до ліцензії НР № 1380 від 31.12.2003р. на ефірне мовлення; 5. Комунальній установі - редакції міськрайонного радіомовлення "Радіо-Лубни", м. Лубни Полтавської області, до ліцензії на проводове мовлення; 6. До рішень Національної ради № 1273 та № 1275 від 16.12.2004р; 7. До штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України; 8. ТОВ ТРК "Золоті ворота", м. Київ, змін до ліцензії на ефірне мовлення. Було прийнято рішення про видачу ліцензії Редакції Нижньосірогозького радіомовлення "Скіф", смт. Нижні Сірогози Херсонської області, на проводове мовлення. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Інші рішення Наради, прийняті на засіданні 26-го січня: 1. Про забезпечення розміщення державного замовлення на висвітлення роботи сьомої сесії Верховної Ради України четвертого скликання; 2. Про заяву ЗАТ РК "Срібна хвиля", м. Севастополь; 3. Про несплату грошового (ліцензійного) збору Національною радіокомпанією України, м. Київ, за отриману ліцензію НР № 0500 від 11.12.2002р. на право користування першою, другою та третьою загальнонаціональними радіомережами (УР-1, УР-2, УР-3); 4. Про недотримання Луганською ОДТРК, Обласним об'єднанням "Луганське кабельне телебачення" та ЗАТ "Луганське обласне телебачення", м. Луганськ, Закону України "Про вибори Президента України"; 5. Про перенесення терміну проведення планових перевірок у Волинській, Тернопільській, Полтавській та Запорізькій областях робочими групами Національної ради; 6. Про виконання рішення Апеляційного суду м.Києва № 22-6192 від 03.10.2004 р.; 7. Про затвердження календарного плану та оператора Премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі телебачення "Телетріумф"; 8. Про звернення та критичні зауваження громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли до Національної ради у 2004 році (Джерело: Сайт Нацради).
  • 31.01.2005 Національна радіокомпанія України може втратити ліцензію на мовлення. Статися це може через те, що радіокампанія не розрахувалася за ліцензію перед державою. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення попередила Національну радіокомпанію України про можливе анулювання ліцензії на право користування першим, другим та третім загальнонаціональними мережами радіомовлення, якщо протягом місяця НРКУ не сплатить у повному обсязі грошового (ліцензійного) збору. Заступник голови Національної ради Віталій Шевченко уточнив для "Телекритики", що йдеться про ліцензію серії НР №0500, видану НРКУ в грудні 2002 року. Сума заборгованості НРКУ перед державою - 328 197 грн. 92 коп. На засіданні Національної ради, де розглядалося це питання, говорилося також про те, що Національна радіокомпанія України за попередню ліцензію, якою вона користувалася 5 останніх років, не сплатила ліцензійний збір до цього часу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.01.2005 З 15-го січня новоград-волинський (Житомирська область) корпункт столичної сателітарної радіомережі "Наше радіо" (106.6МГц) представляє локальні випуски вітальної програми "Поцілунок з привітом" - щодня з 20.00 до 21.00. Слухацькі замовлення, які приймаються за номером (04141)-3-53-43, виконують дві чарівні ведучі - Іра та Надія (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.01.2005 26-го січня на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянули питання про внесення змін до ліцензії телерадіоорганізацій згідно поданих заяв. Було прийнято ряд рішень за результатами перевірок діяльності деяких ТРО. Національна рада обговорила зміни до Положень про премію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "Телетріумф" та "Радіотріумф" та затвердила календарний план і оператора премії "Телетріумф". На попередньому засіданні, 19 січня Національна рада затвердила склад організаційних комітетів "Телетріумфу" та "Радіотріумфу" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.01.2005 Олександрійське (Кіровоградська область) радіо "МАЯК 107.6FM" (107.6МГц) розпочало прийом SMS-повідомлень від слухачів. Відсилати їх слід на номер 10633, вказавши перед текстом самого повідомлення чотири цифри - 1076. Ваше повідомлення чи привітання пролунає в ефірі станції приблизно через 20 хвилин після відправки (Інформація з власних джерел).
  • 28.01.2005 З понеділка, 24-го січня, столична сателітарна мережева станція Радіо "НАРТ - Чесна хвиля" (Київ-70.40МГц, Одеса-68.36МГц, Вінниця-70.91МГц, Харків-73.79МГц) збільшила обсяги трансляції програм Української служби радіо "Свобода". Відтепер вони звучать не лише ввечері (20.00-23.00), але й зранку - з 8.00 до 9.00 (Інформація з власних джерел).
  • 28.01.2005 Київська міська адміністрація і міська рада мають намір переглянути принципи свого співробітництва зі ЗМІ, - пише ІМІ. "У лютому переглянемо ідеологію, структуру і кадрове наповнення", - заявив мер Києва, голова Київміськадміністрації Олександр Омельченко на апаратній нараді в адміністрації 21 січня. Перший заступник начальника Головного управління із взаємодії з засобами масової інформації і зв'язкам із громадськістю Олександр Буркивский пояснив, що дотепер некомунальні ЗМІ розміщали матеріали про діяльність Київ міськадміністрації і Київради, а управління розраховувалося за надання інформаційних послуг. Тепер управління хоче передавати погоджені з ним матеріали для розміщення на підставі укладених договорів. Таким чином, КМДА має намір контролювати зміст і якість публікацій, які вона вважає важливими у 2005 році, що передує виборам у Київську міську раду. КМДА також хоче збільшити фінансування комунальних ЗМІ, зокрема, відмовитися від співробітництва із радіо "Столиця" та "Ера", які на його думку складають конкуренцію "Радіо Київ". За даними КМДА з бюджету на фінансування ЗМІ цього року передбачено 12, 3 млн гривень. У той же час КМДА планує звернути увагу на роботу комунальних ЗМІ та їх рейтинги. Комунальними ЗМІ Києва є ТРК "Київ", радіо "Київ", газети "Хрещатик" та "Вечірній Київ". За даними Київ міськради у 2004 році адміністрація виділила радіо "Київ" 2, 383 мільйона гривень, ТРК "Київ" - 8,363 мільйона гривень , "Хрещатику" та "Вечірці" - по 3 мільйони гривень. У бюджеті на 2005 рік передбачено 27, 571 мільйона гривень на ЗМІ (Джерело: Портал "Гаряча лінія").
  • 27.01.2005 Міжнародне Канадське Радіо (RCI) підтвердило інформацію про те, що завтра, 28-го січня, воно проведе останню регулярну передачу українською мовою. Надалі планується робити лише дві україномовні програми на тиждень - щосуботи та щонеділі; однак, наразі ще не відомо, яким чином вони розповсюджуватимуться: чи то через ефір, чи то через Інтернет. Також відсутня інформація про те, чи будуть ці програми ретранслюватися в Україні на мережі 3-ї програми Національного радіо (канал "Радіо Культура"), як це було до цього часу (Джерело: ).
  • 27.01.2005 В ефірі сумського "Діва-радіо" (107.0МГц) сталися деякі зміни. Вечірній випуск вітальної програми "Комплімент" тепер розпочинається на хвилях станції не о 20.00, а о 19.00. А хіт-парад музики українських виконавців "Стартер" тепер виходить в ефір щонеділі о 16.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.01.2005 Глава парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко прогнозує зміни у складі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також реорганізацію Державного комітету з телерадіомовлення. Про це повідомляє інформаґенція "Інтерфакс-Україна". "Я прогнозую, що найближчим часом склад Нацради істотно зміниться", - сказав Микола Томенко журналістам сьогодні, додавши, що серйозні зміни очікують Держкомтелерадіо та обласні телерадіокомпанії. "Усі прекрасно розуміють, що нас очікують кадрові зміни у всіх інститутах, які займаються інформаційною політикою", - сказав депутат. За його словами, парламент найближчим часом заслухає звіт Нацради. Глава комітету вважає за необхідне чітко розуміти, які функції має виконувати цей орган. Пан Томенко також переконаний, що "потрібно мислити категоріями революції в загальному медіапрсторі". За його словами, варто визначитися з місцем Держкомтелерадіо. "Це має бути абсолютно інший, оптимізований у скороченому складі, з меншими повноваженнями орган", - вважає депутат (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.01.2005 Як і було обіцяно всій слухацькій аудиторії столичної сателітарної мережевої станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц), з 1-го лютого в її ефірі стартує Всеукраїнська акція "Історії кохання", в якій зможе взяти участь будь-який слухач, що має мобільний телефон. Темою крнкурсних завдань даної акції будуть історії кохання відомих людей. Відповіді прийматимуться шляхом SMS-повідомлень, які необхідно буде відправляти на номер 1063, провайдер - "УМХ мобайл". Підбиття підсумків акції відбудеться 14-го лютого, у День всіх закоханих. Переможців буде кілька, і кожного з них очікуватимуть дорослі подарунки. Тим часом, в іграх і конкурсах, які проходять в рамках щлденного ранкового шоу "Время вперед,утро зовет" (зокрема, ігри "Утренняя гимнастика для ума","Глас народа","Взрослые забавы"), наразі розігруються подарунки від Бізнес-центру "Національний", серед яких - фірмовий настінний годинник, комп'ютерні аксесуари, дисконтні картки, а також журнали "Бизнес образование в Украние". А вже починаючи з 1-го лютого на "Дорослому радіо" можна буде виграти аудіокасети радіоверсії супер-популярного проекту "Веселі яйця", що наробив багато галасу. Подробиці - в ефірі. Також з лютого на "Дорослому радіо" стартує кілька зовсім нових проектів, серед яких - нова автомобільна програма "Моторный отсек". Далі - більше! Адже новий сезон - це завжди нові програми (Джерело: інформацію надав ).
  • 26.01.2005 Вчора відновило роботу хмельницьке Радіо "Контакт" (107.1МГц), яке мовчало з 20-го грудня минулого року. Як і до відключення станція транслює програми столичної сателітарної мережі Радіо "Шарманка", додаючи до них місцеві блоки (Інформація з власних джерел).
  • 26.01.2005 З 26-го січня по 14-те лютого включно в ефірі столичної сателітарної мережі "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також на хвилях чернівецького "СІТІ-Радіо" (100.0МГц) та ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) проходитиме акція "Париж - 80 годин кохання", організована СП ЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України". Стати її учасниками мають право всі фізичні особи, які досягли 18 років, мають паспорт для виїзду за кордон, за виключенням власників корпоративних прав і працівників Організатора, та працівників Радіостанції. Акція "Париж - 80 годин кохання" проходитиме в два етапи. На першому етапі акції вам необхідно слухати уважно ефір та туристичний дайджест Тетяни Волошиної "За 80 секунд навколо світу", що виходить три рази на день на хвилі "Нашого Радіо". Почувши на одній з пісень у музичній годині "лайнер" -"Париж - вісімдесят годин кохання", негайно телефонуйте до студії "Нашого радіо" за номером (044)-489-09-39. Слухач, який додзвонився в ефір "Нашого радіо" (далі - Перший Учасник), перед прямим ефіром, повідомляє ведучому номер телефону його/її коханої/коханого (далі - Другий Учасник). Після того, як Перший Учасник Акції відповість на запитання ведучого "Нашого рвдіо", останній додзвонюється до Другого Учасника Акції і задає йому запитання. За правильні відповіді на запитання Перший та Другий Учасники Акції (далі - Пара) отримують бали. За кожну правильну відповідь кожен учасник отримує один бал. Пари, які в сукупності набрали найбільшу кількість балів будуть запрошені до студії "Нашого радіо". Другий етап Акції - конкурс в студії "Нашого радіо". Парам будуть задані запитання. Пари, які зможуть відповісти правильно на запитання за найменшу тривалість часу, стануть переможцями Акції. Парі - переможцю буде урочисто вручено в студії "Нашого радіо" сертифікат переможців. Переможцям Акції на підставі вказаного сертифікату "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" надає можливість відвідати Париж та провести там три дні і три ночі. МАУ забезпечує переліт з Києва в Париж і з Парижа до Києва, проживання в готелі три зірки, харчування (сніданок). Інші подробиці, а також докладні правила акції читайте на офіційному Web-сайті рвдіостанції "Наше радіо" (http://www.nasheradio.ua), на офіційному Web-сайті Організатора (http://www.ukraine-international.com) та на сторінках газети "Твой досуг" №4 від 26.01.2005. Інформацію про переможців Акції буде опубліковано в газеті "Твой досуг" від 23.02.2005, а також на Web-сайтах http://www.nasheradio.ua та http://www.ukraine-international.com (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2005 В лютому в українському радіоефірі з'явиться нова програма Дмитра Чекалкіна. Про це дипломат і шоумен повідомив в інтерв'ю кореспонденту інтернет-видання "Телекритика". Новий проект відомого радіо ведучого Дмитра Чекалкіна і студії "Діва продакшн" одержав назву "Ну очень отрывной календарь" ("Ну дуже відривний календар"). У ній автор вирішив нагадати слухачам зразок відривного календаря радянських часів. "Усе, що вписувалося у формат сторінки календаря: якісь історичні події, що відбулися в цей день, якісь поради, якісь рекомендації, народні прикмети плюс анонси якихось подій, - говорить Дмитро Чекалкін. - Програма буде приблизно в такому ж ключі, але усе буде абсолютно вигаданим, що нічого не має спільного з реальними подіями і порадами". Зараз робиться перший пакет програми, прем'єра якої запланована на лютий на мережі "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) та на хвилях реґіональних радіостанцій. Ведучими програми стануть Дмитро Чекалкін та актор театру Російської драми імені Лесі Українки Євген Лунченко. Вони ж ведуть радіопрограму "Таксі на Дубровку" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2005 Глава Державного комітету телебачення і радіомовлення Іван Чиж не має наміру залишати свою посаду зі своєї ініціативи. Про це - за повідомленням інформаґенції "Інтерфакс-Україна", - він заявив, відповідаючи сьогодні на питання журналістів під час роботи "гарячої телефонної лінії" Кабінету міністрів. На його думку, "для того, щоб подати у відставку, може бути дві причини: несумлінно виконувана робота чи нечиста совість". "Навпаки, у мене є, про що звітувати, з чим порівнювати, причому ці порівняння, в основному, не на користь моїх попередників", - заявляє Іван Чиж. За його словами, 3 роки тому, коли він очолив Держтелерадіо (яке тоді називалося Держкомітетом з інформаційної політики, телебачення і радіомовленню), там не було навіть електронної пошти, а торік телерадіокомпанія "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення (УТР)", створена півтора роки тому, посіла третє місце у світі. Іван Чиж також вважає своєю заслугою те, що йому "вдалося не дати розвалити те, що було зроблено раніше". У той же час, він відзначив, що, якщо Верховна Рада за поданням президента проголосує за нову кандидатуру глави Держтелерадіо, він готовий піти, попередньо відзвітувавши про свою роботу. Відповідаючи на питання журналістів, пан Чиж також відзначив, що він не бачить себе на посаді глави Громадського телебачення, яке планується створити найближчим часом. "Я в більшій мері політик", - сказав Іван Чиж (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2005 Вчора Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" відновила мовлення в місті Хмельницькому (106.7МГц), призупинене 20-го грудня минулого року. Тим часом, місцева ТРК "Контакт" (107.1МГц) з програмою Радіо "Шарманка", що припинила роботу в ефірі Хмельницького того ж дня, поки продовжує мовчати (Інформація з власних джерел).
  • 25.01.2005 З офіційного Web-сайту івано-франківської радіостанції "Захiдний полюс" (104.3МГц) революційний хіт "Разом нас багато" скачували зі швидкістю 10 тисяч на годину. Маловідома івано-франківська група "Ґринджоли", що стала автором всенародного хіта, раніше практикувала виробництво джинґлів, - а тепер підписує контракти з престижними рекординґовими компаніями. "Популярність звалилася на нас як сніг на голову - у нас були інші плани на життя, - розповіли газеті "Сегодня" музиканти групи, - останнім часом ми робили це якісно і дуже дешево. Зараз ми всім замовникам говоримо "соррі, але зараз не можемо". Революція повернула все у трохи інший бік, змусила нас працювати на себе, а раніш музика була нашим хоббі". Хіт "Разом нас багато" було записано за чотири години на другий день революції і він миттєво став популярним завдяки Інтернету. "За день до того ми вийшли в Івано-Франківську на мітинг, співали свої пісні, підтримували людей, у яких були плакати з гаслами - на завтра виникла ідея на основі цих гасел скласти пісню, щоб майдан в Івано-Франківську співав її разом з нами, - розповідають музиканти. - Почали о восьмій ранку - швиденько підібрали ритм, придумали приспів, куплети... Ще атмосфера - наша студія розташована на радіостанції "Захiдний полюс", і якщо ми забували якісь гасла, ми зверталися до ді-джеїв: "Пацани, ви не пам'ятаєте, що там ще вчора скандували?" Ми загнали усіх, хто був на "Полюсі", до студії покричати разом з нами". Пісню заспівали в Івано-Франківську на Майдані, а журналісти радіостанції виклали її в Інтернет. За одну годину було десять тисяч скачувань. Саме завдяки Інтернету пісня потрапила у Київ, вважають музиканти. За п'ять днів "Ґринджоли" приїхали до Києва. Але відразу на сцену Майдану їх не пустила охорона. І тільки коли стало відомо, що це автори пісні, вони змогли виступити на Майдані в Києві. Нещодавно свою версію хіта "Разом нас багато" записали польські музиканти - артисти польського хіп-хопового лейблу UMC. У пісні залишився тільки рефрен, текст в основному новий. Як пояснив Роберт Лящинський, менеджер цього проекту, слова пісні - це відношення поляків до усьому того, що відбувалося в Україні під час "помаранчевої революції". Після революції "Ґринджоли" взяли участь у проекті Олега Скрипки, який випустив компакт-диск акустичних версій революційних пісень. А на початку весни "Ґринджоли" планують випустити повноцінний альбом (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.01.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №57 від 19.01.2005 р. "Про затвердження Організаційного комітету I премії Національної ради в галузі радіомовлення "Радіотріумф". З метою проведення та визначення лауреатів I премії Національної ради в галузі радіомовлення "Радіотріумф" та розглянувши інформацію члена Національної ради В. Павленка, Національна рада вирішила: 1. Затвердити Організаційний комітет Премії у такому складі: 1.1. Голова організаційного комітету, вакансія; 1.2. В. Павленко - член Національної ради, заступник голови організаційного комітету; 1.3. М. Фартушний - член Національної ради, член організаційного комітету; 1.4. Ю. Лелюх - радник члена Національної ради, член організаційного комітету; 1.5. М. Гриценко - начальник відділу зв'язків і з засобами масової інформації, громадськістю та міжнародними організаціями, Національної ради, член організаційного комітету; 1.6. К. Котенко - Асоціація мережевих мовників, член організаційного комітету (за згодою); 1.7. І. Пилипенко - режисер, член організаційного комітету (за згодою); 1.8. Член організаційного комітету, вакансія; 1.9. Член організаційного комітету, вакансія. 2. Це рішення та текст Положення оприлюднити в засобах масової інформації та офіційному веб-сайті Премії (М. Гриценко). 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної ради В.Павленка (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №51 від 19.01.2005 р. "Про затвердження нової редакції Положення про премію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі радіомовлення "Радіотріумф". З метою вдосконалення механізму проведення та забезпечення прозорості визначення лауреатів Премії Національної ради в галузі радіомовлення "Радіотріумф" та розглянувши інформацію члена Національної ради В. Павленка, Національна рада вирішила: 1. Затвердити нову редакцію Положення про премію Національної ради в галузі радіомовлення "Радіотріумф"; 2. Дане рішення та текст Положення оприлюднити в засобах масової інформації та офіційному веб-сайті Премії (М. Гриценко); 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної ради В.Павленка (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2005 Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №49 від 19.01.2005 р. "Про затвердження результатів соціологічного дослідження "Рейтинґи місцевих телерадіомовників в областях (реґіонах)". Згідно з рішенням Національної ради від 10.11.2004 року №1012 "Про проведення Національною радою соціологічних досліджень щодо рейтинґів популярності місцевих телерадіомовників в областях (реґіонах)" та керуючись статтею 2 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада: вирішила: 1. Затвердити результати соціологічного дослідження на тему: "Рейтинґи місцевих телерадіомовників в областях (реґіонах)"; 2. Результати проведеного дослідження розмістити на сайті Національної ради. (Гриценко М. С.); 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Національної ради Шевченка В. Ф. та начальника контрольно-аналітичного управління Шишкова Є. В. (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 24.01.2005 19-го січня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Зокрема, рішення про видачу ліцензій стосувалося наступних радіокомпаній: 1. Кіровоградська ОДТРК, м. Кіровоград, - на мовлення на частоті 101.2МГц у м. Смоліному Кіровоградської області; 2. КП "Кременчуцька міська телерадіокомпанія", м. Кременчук Полтавської області, - на проводове мовлення; 3. КП "Редакція районного радіомовлення Бориспільської районної ради", м. Бориспіль Київської області, - на проводове мовлення; 4. Редакція районного радіомовлення Петрівського району, смт. Петрове Кіровоградської області, - на проводове мовлення. Рішення про внесення змін до ліцензій було прийнято стосовно наступних радіокомпаній: 1. "ТРК "Євростудія" у формі ЗАТ, м. Маріуполь Донецької області, на ефірне мовлення; 2. Вінницькій ОДТРК, м. Вінниця, на ефірне мовлення; 3. ТОВ "ТРК ТТV", м. Кіровоград, НР № 0804 від 16.04.2003р. на ефірне мовлення (радіомовлення); 4. АТ "ОНІКС", м. Харків, змін до ліцензії на ефірне мовлення. Прийнято також рішення про внесення змін до рішення Національної ради № 1008 від 10.11.2004р. "Про внесення Полтавській ОДТРК "Лтава", м. Полтава, змін до ліцензії на проводове мовлення та змін до рішення Національної ради від 15.09.2004р. № 919 "Про внесення Кіровоградській ОДТРК, м. Кіровоград, змін до ліцензії на ефірне мовлення" в частині визначення розміру грошового (ліцензійного) збору. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телебачення. Крім того Національна рада прийняла рішення про затвердження: 1. результатів соціологічного дослідження "Рейтинґи місцевих телерадіомовників в областях (реґіонах)"; 2. нової редакції Положення про Національну премію України в галузі телебачення "Телетріумф"; 3. нової редакції Положення про Премію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі радіомовлення "Радіотріумф"; 4. організаційного комітету Премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі телебачення "Телетріумф; 5. організаційного комітету Премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в галузі радіомовлення "Радіотріумф". Інші рішення, прийняті на засіданні Нацради 19.01.2005: 1. Про несплату грошового (ліцензійного) збору Національною радіокомпанією України, м. Київ, за отриману ліцензію НР № 0500 від 11.12.2002р. на право користування першою, другою та третьою загальнонаціональними радіомережами (УР-1, УР-2, УР-3); 2. Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних частот; 3. Про дотримання чинного законодавства України та умов ліцензії ТРК "Рівне-ТВМ", м. Рівне; 4. Про результати перевірки ТОВ "Вінницька телерадіокомпанія "КТБ-Мелодія", м. Вінниця; 5. Про створення перешкод у законній діяльності Національної ради ЗАТ "Телерадіокомпанія "Україна", м. Донецьк; 6. Про виконання рішення Господарського суду м. Києва №22/433 від 9.11.04 р. щодо зобов'язання Національної ради внести зміни до ліцензії ТОВ телестудія "Астра-ТБ", м.Гірник Донецької області, на право користування каналами мовлення НР №0677 від 12.02.03 р. (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 23.01.2005 Деякі зміни сталися у вінницькому ефірі. Місцеве відділення столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц), що досі формувало ефір у спільній концепції з головною, київською, студією, але повністю своїми силами, розпочало трансляцію програм з центральної студії. Вони транслюються щодня з 21.00 до 10.00; решта часу - вінницький ефір. Тим часом, вінницьке радіо "ТАКТ" (103.7МГц), що досі працювало лише з 6.00 до 1.00, відтепер перебуває в ефірі цілодобово (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.01.2005 Відтепер слухачі донецької сателітарної мережевої радіостанції "MFM" (Донецьк-104.1МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Львів-104.3МГц, Кіровоград-105.8МГц) мають можливість надсилати SMS-повідомлення в інтерактивні програми "Hot-Line" та "People's Choice". Для цього необхідно зазначити на початку повідомлення код 1199, а далі набрати текст самого повідомлення. А потім відіслати це повідомлення на номер 106-33. Вартість послуги - 3 гривні (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.01.2005 Вже кілька тижнів не веде мовлення чернівецьке радіо "Блиск FM" (106.6МГц) - радіоканал ТОВ "Міська ТРК "Чернівці" (Інформація з власних джерел).
  • 21.01.2005 Нові умови гри "Утиная охота" ("Полювання на качок"), що в ефірі столичної сателітарної радіостанції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського Стильного радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо"(105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)). З 24-го січня у вас є можливість виграти приз від співачки Lilu. Для цього вам необхідно, почувши останню пісню-качку, надіслати своє повідомлення на студійний пейджер "Стильного радіо" за номером 8-703-5-311-311, для аб. "7-40" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.01.2005 Асоціація мережевих телерадіомовників України заявляє про намір співпрацювати з Коаліціцєю громадських організацій "Суспільне мовлення". Асоціація, яка об'єднує представників найбільших мережевих телеканалів та радіостанцій, що безпосередньо впливають на формування інформаційного простору у країні, заявила про неможливість стояти осторонь від сьогоднішініх подій. Тож в своєму відкритому листі члени Асоціації висловили підтримку Коаліції громадських організацій "Суспільне мовлення" та готовність долучитись до діяльності в рамках Коаліції. У тексті листа, зокрема, зазначається: "Як професійне об'єднання телеканалів та радіостанцій ми розуміємо, що: 1. Тільки шляхом прозорих переговорів ми можемо створити в Україні справді необхідне суспільне телебачення та радіо; 2. Процес створення системи суспільного мовлення повинен бути еволюційним та враховувати досвід інших європейських країн". Нагадаємо, що Асоціація мережевих телерадіомовників України "Мережа" створена у 2001 році. Члени Асоціації: "Новий канал", "ICTV", "СТБ", "М1", ТРК "Україна", Радіо "Люкс FM", "ХІТFM", "Наше радіо". Такі різнопланові телерадіоорганізації об'єдналися за мережевим принципом: це недержавні компанії-конкуренти, які дбають про нормальне функціонування та розвиток вітчизняного телерадіопростору (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.01.2005 Сьогодні у другій половині дня розпочався другий етап освоєння частоти 92.8МГц у Києві. Нагадаємо - з 13-го січня на каналі лунав музичний нон-стоп, складений з композицій формату Rhythmic CHR і без жодних позивних. Тепер на цій частоті звучить програма радіостанції "Europa Plus Україна" і, таким чином, канал 92.8МГц від сьогоднішнього дня повністю дублює канал 95.6МГц. Отже, на разі цю станцію можна слухати у Києві одразу на двох каналах - на частоті 92.8МГц (ліцензію на неї має саме ЗАТ Студія "Європа Плюс Україна"), та на вже давно звичній 95.6МГц (ТОВ ТРК "Золоті ворота") (Власна інформація).
  • 20.01.2005 Зазвичай люди сплять вночі. Однак, є й такі, які у цей час працюють. Саме на них орієнтовано новий проект столичної радіостанції "MusicРадіо" (101.5МГц) і Костянтина Крупського, що має назву "Ночной Дозор" ("Нічна варта"). Отже, якщо ви належите до категорії людей, які працюють у той час, коли більшість киян мирно спить (або принаймні не працює), зателефонуйте на "MusicPaдio" за номером (044)-238-83-89 та розкажіть всім працівникам і слухачам станції про те, чим саме ваша робота приваблива і цікава для вас. Не забудьте залишити свої координати, і вже наступного дня вас чекатиме чудова нагорода за наполегливу працю: журнал "Для Дела и Души", "Керамика: стиль и мода", а також набір стильних аксесуарів для ванної кімнати від ТЦ "Світ кераміки". Адже "MusicPaдio" турбується про тих, хто на роботі навіть вночі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.01.2005 На Канському фестивалі цього року буде уперше введена нова категорія - "Radio Lions", що представляє собою оцінку проектів реклами на радіо, - повідомляє інтерактивна творча аґенція "E-generator". Відповідно до умов організаторів фестивалю для оцінки кожного проекту п'ятнадцятьом суддям журі буде надано лише 120 секунд. За наданий час суддям необхідно буде прочитати текст і обґрунтування, а також прослухати ориґінальний текст та його перекладену версію. При цьому радіо-проекти, представлені на конкурс, мають бути подані мовою ориґіналу, супроводжуватися текстовою розшифровкою, усним і письмовим перекладом на англійську мову. Відповідальність за такий складний оцінний процес покладено на Малкольма Пойнтона - президента "радійного" журі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.01.2005 Звертаємо вашу увагу на початок трансляції на хвилях столичної сателітарної мережі радіо "НАРТ - Чесна хвиля" (Київ-70.40МГц, Одеса-68.36МГц, Вінниця-70.91МГц, Харків-73.79МГц) програм Української служби радіо "Polonia" (Міжнародне Польське радіо). Вони звучать в ефірі щодня з 23.00 до 23.30. Тим часом, програми данної служби протягом останніх місяців не чути на хвилях іншої української радіостанції - донецького радіо "Центр" (71.75МГц та через Докучаївськ -1359кГц), де вони звучали донедавна щодня з 21.30 до 22.00 (Інформація з власних джерел).
  • 19.01.2005 З 1-го лютого на мережі столичної сателітарної станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартує всеукраїнська акція "Історії кохання". Акція складатиметься з кількох ігор і програм. Основна гра, яка так і зветься - "Історії кохання". В ній звучатимуть запитання, пов'язані з історіями кохання відомих людей, а слухачам необхідно буде надсилати свої відповіді за допомогою SMS-повідомлень. 14-го лютого буде підбито підсумки гри і проведено розиграш призів серед гравців, які надали правильні відповіді на поставлені питання. Акція "Історії кохання", разом з такими акціями як "Паризькі канікули" та "Світовий Новий Рік", проведеними наприкінці минулого року, покликана розширювати обрії знань слухацької аудиторії "Дорослого радіо". Адже частенько для того, щоб відповісти на те чи інше запитання, гравцю необхідно заглянути в енциклопедію чи перечитати спеціальну літературу (Джерело: інформацію надав ).
  • 18.01.2005 Сімферопольське радіо "Лідер" розширило свою аудиторію. Відтепер долучитися до армії шанувальників станції можуть і жителі міста Красноперекопськ, де радіо "Лідер" розпочало мовлення (поки що - тестове) з 30-го грудня минулого року. Частота станції у згаданому місті - 102.1МГц (Джерело: Інформацію надала ).
  • 17.01.2005 Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підтримує ідею створення Суспільного телебачення і Суспільного радіо на базі національних теле- і радіокомпаній України. Про це він сказав в інтерв'ю щотижневику "Дзеркало тижня", (№1 від 15-21 січня 2005 року). Він повідомив: "знаю, що вже є непогані наробітки, які найближчим часом стануть предметом обговорення. Я за те, щоб цей процес носив максимально публічний і прозорий характер. За те, щоб відбулася остаточна демонополізація засобів масової інформації". Литвин підкреслив необхідність ретельного вивчення частотного ресурсу. "Якщо якісь частоти не занадто ефективно використовують військові, є сенс виставити їх на конкурс, щоб розширити можливості для створення нових телевізійних і радіокомпаній", - підкреслив голова Верховної Ради (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 17.01.2005 Всім відомо, що справжні радіо-фани мріють побачити своїх улюблених ді-джеїв. Відтепер така можливість з'явилася у фанів DJ Віллі - ведучого ранкової програми "Вилликолепное утро" на столичній сателітарній мережі Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, у Запоріжжі на хвилях радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того Інтернет-Мовлення-128k. та Інтернет-Мовлення-32k.). Адже тепер DJ Віллі за сумісництвом працюватиме на музичному телеканалі "М1" - у програмі "Ґуттен морґен!" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 17.01.2005 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не відміняла і не зупинила виконання свого рішення про обов'язкове мовлення українських телерадіоорганізацій державною мовою, ухваленого 14 квітня минулого року. Більше того, вона не встановлювала ніяких мораторіїв чи обмежень до 1 січня 2005 року на виконання цього рішення, як повідомили наприкінці минулого тижня деякі інформаційні аґенції з посиланням на джерела в Національній раді. Про це заявив у повідомленні для ЗМІ заступник голови Національної ради Віталій Шевченко. Він наголосив на тому, що рішення Національної ради "Про виконання законодавства України про мову телепередач і програм" від 14 квітня 2004 року діяло і діє в повному обсязі та обов'язкове для виконання всіма вітчизняними телерадіокомпаніями. Коментуючи причини суперечливих повідомлень з цього приводу, Віталій Шевченко заявив, що Національна рада у зв'язку з різкою критикою "мовного" документу з боку Президента Леоніда Кучми двічі - в кінці квітня та на початку травня минулого року - розглядала питання про внесення змін до нього, але нічого з цього приводу ні тоді, ні пізніше не ухвалювала. Однак тодішнім керівником Національної ради було передано до адміністрації Президента сфальшований документ - неіснуюче рішення про т.зв. "мораторій до 1 січня". У такий спосіб, каже Віталій Шевченко, "розгніваного Президента тоді заспокоїли, а обіцяних Леонідом Кучмою юридичних обґрунтувань його критики "мовного" рішення Національної ради не дочекалися до цього часу". Віталій Шевченко підтвердив незмінність вимог Національної ради до телерадіокомпаній при отриманні ними ліцензій: загальнонаціональні та міжреґіональні (мережеві) ТРК зобов'язані транслювати свої програми та передачі українською мовою, а місцеві - державною та мовами національних меншин, залежно від мовно-етнічної ситуації у відповідному регіоні та обґрунтованої програмної концепції мовника. Саме цими критеріями, стверджує Віталій Шевченко, і керувалася Національна рада, оформляючи ліцензії з квітня минулого року до цього часу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2005 Столична сателітарна станція радіо "НАРТ-Чесна хвиля" розширює мережу. Від сьогоднішнього дня програми станції можна почути в місті Вінниця на частоті 70.91МГц (Джерело: Інформацію надала ).
  • 16.01.2005 Починаючи з 14-го січня хмельницьке відділення столичної радіомережі "Europa Plus Україна" (105.4МГц) представляє місцеві випуски вітальної програми "Present". Вони звучать в ефірі щодня у будні з 12.00 до 13.00 та з 20.00 до 21.00. Телефон для прийому привітань - (0382)-78-93-30. Найближчим часом станція також планує розпочати прийом привітань через SMS-повідомлення (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.01.2005 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення після закінчення 1-го січня 2005-го року терміну дії мораторію на введення в дію постанови, яка передбачає 100% власне мовлення українською мовою для загальнонаціональних телерадіокомпаній при одержанні нової ліцензії, не приймала жодних рішень щодо продовження мораторію або скасування постанови. Про це в інтерв'ю аґенції "Інтерфакс-Україна" сказав керівник прес-служби Нацради Микола Гриценко. За його словами, Нацрада з початку поточного року провела одне засідання, і на ньому не розглядалося питання про зазначені рекомендації. При цьому керівник прес-служби назвав некоректною розповсюджену сьогодні деякими ЗМІ інформацію про те, що він нібито заявив про призупинення дії даної постанови. "Це є прерогативою винятково Національної ради", - підкреслив він. "Якщо оновлений склад Нацради вважатиме потрібним, то, можливо, він повернеться до даного питання", - підкреслив пан Гриценко. Він відзначив, що наразі Нацрада перебуває у стані очікування реорганізації в зв'язку з тим, що відповідно до законодавчих норм, новий президент після вступу на посаду має право замінити "четвірку" своїх представників у складі Ради або підтвердити повноваження старих членів, призначених попереднім президентом Леонідом Кучмою. Як повідомлялося, 14-го квітня 2004-го року Нацрада прийняла постанову "Про виконання законодавства України про мову телепередач і програм", відповідно до якої з 19-го квітня всі претенденти на одержання ліцензій мали вказувати в них мовлення виключно українською мовою. Місцеві ТРО мають можливість регулювати мовну ситуацію в ефірі на прохання громад нацменшин, які проживають у тому чи іншому реґіоні, на підставі даних останнього перепису населення чи шляхом внесення звертання до Нацради. Рішення Нацради скритикував президент України Леонід Кучма. На його думку, рішення Нацради про 100%-ве телерадіомовлення державною мовою не сприяє популяризації української мови. Глава держави також заявив, що в нього є юридичний висновок щодо неконституційності такого рішення. 28-го квітня 2004-го року Нацрада прийняла рішення про відстрочку введення в дію постанови, щоб уникнути зловживань "з урахуванням численних звернень телерадіоорганізацій України, державних і громадських органів, і беручи до уваги те, що творча і господарська діяльність телерадіоорганізацій базується на перспективному довгостроковому плануванні і бажаючи уникнути надмірної політизації рішень Нацради, використання їх в інтересах різних політичних груп при проведенні передвиборної президентської кампанії" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.01.2005 Національна рада України з телебачення та радіомовлення призупинила виконання свого рішення про повний перехід телерадіоорганізацій на мовлення українською мовою з 1-го січня 2005 року. Про це заявив речник Нацради Микола Грищенко, повідомило радіо "Свобода". Таке рішення він пояснив тим, що за нового президента у Національній раді відбудеться ротація ii членів, тож саме новий склад ради і має підтвердити або змінити рішення щодо забезпечення телерадіомовлення державною мовою (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 14.01.2005 Від учорашнього дня в Одесі на частоті 89.0МГц, де останнім часом транслювалися програми столичного радіо "Ера FM", знов звучить столичне "Love Radio" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.01.2005 12-го січня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Прийняте на засіданні рішення "Про визначення переможця конкурсного відбору, оголошеного 25.11.2004р., та видачу ліцензії на мовлення" стосувалося наступних радіочастот: 1. 106.6МГц у м.Міжгір'ї Закарпатської області (Закарпатська ОДТРК, м.Ужгород); 2. 73.91МГц у м.Долинській Кіровоградської області (Кіровоградська ОДТРК, м. Кіровоград); 3. 100.7МГц у м.Знам'янці Кіровоградської області (Кіровоградська ОДТРК, м. Кіровоград; ТОВ "ТРК "Клас", м.Київ); 4. 101.2МГц у м.Смоліному Кіровоградської області (Кіровоградська ОДТРК, м. Кіровоград); 5. 101.2МГц у м.Смоліному Кіровоградської області (підготовка питання про видачу ліцензії переможцю). Решта питань, пов'язаних з ліцензуванням ТРО, стосувалося виключно сфери телебачення. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.01.2005 Сьогодні в місті Києві розпочалися тестові трансляції на новій УКХ ЧМ-частоті - 92.8МГц. В ефірі на цьому каналі лунає музичний нон-стоп, який складається з сучасних хітів західної (переважає) та пост-радянської музики. Жодних джинґлів, заставок наразі не помічено. 9-го червня минулого року Національною радою України з питань ТРМ було ухвалене рішення про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на право користування каналом 92.8МГц у Києві столичній компанії ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна" (Власна інформація).
  • 13.01.2005 В Україні може припинитися телетрансляція основних мовників - стверджує Микола Томенко. Це може статися через незабезпечення бюджетного фінансування Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення України. Микола Томенко, як Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, звернувся з депутатським запитом щодо вжиття заходів в зв'язку з цим до в.о. Прем'єр-міністра України Миколи Азарова та до Генерального прокурора України Святослава Піскуна. В своєму запиті він зазначив, що до нього звернулося керівництво Концерну ("єдиного найпотужнішого державного оператора телерадіомовлення, радіорелейного і супутникового зв'язку") з проханням про невідкладне сприяння у вирішенні окресленої небезпечної ситуації. В зверненні Концерну наголошено на тому, що "нерозрахунки державних теле- та радіокомпаній України перед концерном РРТ за період 1995-2000 років у сумі понад 120 млн. грн. призвели до виникнення боргів Концерну перед державним бюджетом у сумі 22,6 млн. грн. та енергетичними компаніями у сумі 21,5 млн. грн.". Поряд з тим, сума, на яку Концерном надано послуг з трансляції телерадіопрограм понад державне замовлення складає 11,6 млн. грн. і витрати ці відшкодовуються за рахунок власного прибутку. "Недоотримання бюджетних коштів ускладнює розрахунки підприємств концерну за податковими зобов'язаннями, за спожиту еклетроенергію та по заробітній платі. Стан концерну погіршується тим, що до цього часу не укладено контракт на виконання державного замовлення на 2005 рік та не визначено порядок фінансування видатків з Державного бюджету на перший квартал 2005 року," - зауважує Томенко. У грудні 2004 року до в.о. Прем'єр-міністра України Азарову М.Я. Концерном було направлено відповідний лист. У відповідь надішла резолюція №55785 від 30 грудня 2004 року щодо переведення коштів бюджетного фінансування у сумі 3,676 млн. грн. на розрахункові рахунки підприємств Концерну. Однак до цього часу бюджетне фінансування Концерну не було здійснено. Отже, М.Томенко підкреслює, що "припинення фінансування Концерну може призвести до величезних суспільно-небезпечних наслідків, а саме - припинення теле- та радіотрансляцій на території України організацій, що здійснюють мовлення через засоби зв'язку, що належать концерну" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.01.2005 У краматорському ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) з'явився новий голос - Андрій Дем'яненко. В минулому Андрій працював на радіостанціях Дніпропетровська - на тамтешньому "Авторадіо-Дніпро" (105.8МГц та 69.29МГц), а згодом на дніпропетровському відділенні "Русского Радио - Україна" (101.1МГц). А на краматорській "Мелодії" Андрій Дем'яненко виконуватиме обов'язки не лише ді-джея, але й програмного директора. Також змінився графік роботи краматорських ді-джеїв "Мелодії". Відтепер Альона Грамова та Наташа Клімова розважатимуть вас, головним чином, в ранкові години, а ось увечері працюватиме вже задуваний Андрій Дем'яненко. У передноворічні дні, а саме 30-го і 31-го грудня, на радіо "Мелодія" проходив "Новорічний марафон". Протягом 24-х годин в ефір додзвонилося 456 радіослухачів, було розіграно 78 призів. Призи відзначалися незвичайністю і являли собою найнесподіваніші предмети. Найпопулярнішими виконавцями за підсумками "Новорічного Марафону" виявилися Вєрка Сердючка та група "Любэ". Найпопулярнішою піснею стала "Любовь окаянная" (у просторіччі "Широка река"). А ось найбільш незатребуваними виконавцями виявилися Алла Пугачова і Валерій Леонтьєв. А вже в цьому році краматорська "Мелодія" подарує своїм слухачам нові проекти. Вже найближчим часом в ефірі станції стартує проект "Свято щодня". Слухаючи уважно ефір найтеплішої хвилі, ви з легкістю одержите приз, який розігруватметься щодня о 18.40. А якщо на вулицях Краматорська, Слов'янська та інших міст Північного Донбасу ви побачите співробітників радіо "Мелодія" з мікрофоном, які чіплятимуться до вас і проситимуть замовити пісеньку, - не лякайтеся. Це нова рубрика програм "Музичний кіоск" і "З Піснею по життю", що називається "Свіжачок" (Джерело: Сайт РА "Золотий Грамофон"-Краматорськ).
  • 12.01.2005 Верховна Рада України переборола вето президента на закон про внесення змін у закон про статус народного депутата України, що збільшує обсяг прав народних депутатів на безкоштовні виступи в засобах масової інформації України. Відповідно до повідомлення інформаґенції "Інтерфакс-Україна", за подолання вето на даний закон проголосували 344 народних депутатів з 417-ти, що зареєструвалися в залі. Відповідно до закону, збільшується обсяг прав народних депутатів на безкоштовний виступ у ЗМІ, засновниками чи співзасновниками яких виступають органи державної влади, організації чи установи, що фінансуються цілком чи частково за рахунок коштів державного бюджету. Законом дозволяється додатково надавати до 10-ти хвилин на місяць на радіо, до 20-ти хвилин на місяць на телебаченні і не менше 15-ти хвилин ефірного часу на місяць у прямому ефірі чи в режимі прямого ефіру на радіо і телебаченні народним депутатам (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.01.2005 Народні депутати, члени парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, Сергій Правденко та Юрій Артеменко у порядку законодавчої ініціативи подали на розгляд Верховної Ради України проект Постанови "Про парламентські слухання "Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні". Проект постанови зареєстровано у парламенті 6 січня цього року. Згідно цього документу, пропонується провести 13 квітня 2005 року об 11-й годині в залі засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: "Перспективи створення громадського телерадіомовлення в Україні". Співдоповідачами з цього питання пропонуються Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, віце-прем'єр-міністра України з гуманітарних питань, а також Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. До обговорення питання планується залучити представників центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представників громадських організацій у сфері інформаційних відносин. Нагадаємо, що 18 липня 1997 року Верховною Радою України був ухвалений Закон "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України", однак, впроваджено закон не було через відсутність механізмів його реалізації. Саме для пошуку таких механізмів було ініційовано парламентські слухання. Пропозиції учасників слухань, наголошують автори проекту постанови, мають послужити робочим матеріалом для Верховної Ради України в цілому, інших органів державної влади та Комітету з питань свободи слова та інформації зокрема для реалізації законодавчих засад щодо створення громадського телебачення в Україні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.01.2005 Від сьогоднішнього дня в ефірі столичної сателітарної радіостанції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, Чернігів-107.7МГц, а також на хвилях полтавського радіо "Полтава Плюс Шансон" (100.6МГц), мелітопольського Стильного радіо "Південний простір" (102.2МГц), луганського радіо "Вояж - Стильне радіо" (102.3МГц), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система - Стильне радіо" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц)) - нова програма "Історична довідка". З цієї програми ви матимете змогу отримувати інформацію про життєвий та творчий шлях виконавців, музика яких звучить на хвилі "Стильного радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.01.2005 Борис Холод звільнений з посади члена Національної ради з питань телебачення й радіомовлення. Відповідний указ підписав президент України Леонід Кучма, повідомляє прес-служба глави держави. Президент також своїм указом призначив членом Національної ради з питань телебачення й радіомовлення Олександра Бутка. Як повідомлялося, 21 грудня 2004 голова Нацради з телебачення й радіомовлення Холод попросив президента Кучму про відставку за власним бажанням у зв'язку із закінченням строку його перебування на цій посаді. Заява про відставку Холод направив главі держави й спікерові парламенту Володимиру Литвину. Крім того, Холод звернувся із заявою до своїх колег - членів Нацради. "Прошу дати згоду на мою відставку, за власним бажанням, з посади голови Національної ради з питань телебачення й радіомовлення України", - говориться в заяві. Холод був обраний головою Нацради в червні 2000 року членами цього органу шляхом таємного голосування за письмовим поданням президента України й голови Верховної Ради. До нового призначення Бутко працював в Національній телекомпанії України, був у 1999-2002 першим віце-президентом, у 1997-2002 директором "УТН" (Джерело: Інтернет-видання "Українська правда").
  • 5.01.2005 Сьогодні вдень в місті Сімферополь знов спостерігалося тестове мовлення на частоті 102.7МГц (ТОВ Телевізійна компанія "Атлант-СВ"). Протягом приблизно півгодини в ефірі лунав музичний нон-стоп, передавач працював у стереорежимі. Після цього трансляції різко обірвалися (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.01.2005 Столична сателітарна радіостанція "Доросле радіо" з початку нового року збільшила свою аудиторію. З 1-го січня її програми звучать в місті Нікополь Дніпропетровської області на частоті 101.2МГц - ПП ТРК "ТТ" (досі тут транслювалися програми Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" - ред.) (Джерело: інформацію надав ).
  • 3.01.2005 На мережі столичної сателітарної станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц та 1539кГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Мелітополь-106.3МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) закінчилася акція "Паризькі канікули". Визначено трьох переможців, двом з яких дісталися путівки у Париж на двох, а одному - на трьох. Імена переможців можна дізнатися, зайшовши на офіційний Web-сайт "Дорослого радіо" (http://www.vzrosloe.com.ua). Усім чвертьфіналістам дісталися спеціальні подарунки від мережі магазинів "Фокстрот". А всі, хто надіслав правильні відповіді на питання акції одержують фірмові аудіокасети від "Дорослого радіо" - збірки кращих програм "Ведомости по-киевски". Однак, хоч акцію "Паризькі канікули" й завершено, слухачі "Дорослого радіо" все ще мають можливість виграти додаткову путівку до французької столиці - адже 14-го січня в ефірі станції буде проведено ще один розіграш туру до Парижа; цього разу - серед покупців мережі магазинів побутової техніки "Фокстрот". Для того, щоб взяти участь у розіграші, необхідно лише здійснити покупку у "Фокстроті" та заповнити відривний купон. Інші подробиці - в ефірі "Дорослого радіо". Для тих, хто не мав змоги почути підсумковий хіт-парад від "Дорослого радіо" - "Чортова дюжина. Найкраща сотня", що включав у себе кращі сто музичних творів року, що минув, повідомляємо, що повтор його ви зможете почути в ніч з 6-го на 7-е січня. Не проґавте! До речі, інформацію про цей хіт-парад ви також маєте змогу знайти на Web-сайті "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua. А тих, хто не зміг почути проект "Світовий Новий Рік", в рамках якого 31-го грудня з 21.00 до 23.00 ведучі "Дорослого радіо" інформували своїх слухачів про те, яким же чином зустрічають Новий рік в різних куточках планети, запрошуємо до своїх приймачів на повтор програми 6-го січня о 21.00 (Джерело: інформацію надав ).
  • 3.01.2005 Сьогодні своє 11-тиріччя святкує столична радіостанція "MusicРадіо" (101.5МГц). Станція є однією з перших столичних радіокомпаній, до того ж вона жодного разу не припиняла мовлення і не змінювала своєї основної частоти - 101.5МГц. "MusicРадіо" було створено як спільний проект американської корпорації "StoryFirst Communications" та українського концерну "РРТ", і у перші роки свого існування вона була структурним підрозділом Міжнародної Комерційної Телерадіокомпанії ICTV. Розмови про появу у столичному ефірі цієї станції почали точитися ще у 1992-му році, але частоту 101.5МГц у режимі технічного мовлення було задіяно лише у травні 1993-го року (головним чином, на ній ретранслювався московський "Маяк"). Технічне мовлення тривало до вересня того ж року, коли передавач було відключено. У повноцінний ефір станція вийшла 3-го січня 1994-го року з трансляціями з 6.00 до 0.00 у режимі так званого "автоматичного радіо" (музично-рекламний мікс, що запускається з компьютера). Тоді радіокомпанія використовувала два позивні: "Music Radio 101FM" та "101FM - Радіо Музика". Згодом ефір було збільшено на годину - з 6.00 до 1.00. З 2-го січня 1995-го року по січень 1997-го станція використовувала паралельну частоту 70.40МГц у нижньому піддіапазоні УКХ. Наприкінці 1995-го року та у 1996-му році станція вела мовлення цілодобово. Тоді ж розпочалися зміни у форматі станції - з'явилися голоси ведучих. Надалі зміни тривали. Нині станція, що визначає своєю потенційною аудиторією працівників столичних офісів (на них розраховано багато інтеракивних акцій, що постійно присутні в ефірі), вже давно не має жодного відношення до ICTV, а її музичний формат - Soft AC. У грудні минулого року "MusicРадіо" розпочало розбудову власної мережі: радіостанція з таким же форматом і позивним з 15.12.2004-го працює в ефірі міста Дніпропетровськ на частоті 88.5МГц (Власна інформація).
  • 2.05.2005 У цей день три роки тому у Києві розпочало мовлення радіо "Мелодія". Перед тим станція, створена харківською компанією "Онікс", вже вела мовлення у Харкові, Дніпропетровську та Донецьку, і зі стартом роботи у Києві (це сталося на частоті 100.9МГц) розпочалося створення єдиної мережі з центральною студією у столиці. Від самого початку в ефірі "Мелодії" лунали композиції минулих років, серед яких переважали пост-радянські, загальний образ станції певною мірою відображав музику, що свого часу виходила на платівках радянської фірми "Мелодія". Однак вже з травня того ж року формат станції було трохи розбавлено за рахунок сучасної російської поп-музики у стилі телевізійної програми "Песня года" телеканалу "ОРТ". Також у зв'язку з конфліктом навколо столичної частоти 100.9МГц станція тимчасово перейшла спочатку на 101.0, а потім на 101.1МГц. За час, що минув, станція, яка вже називає себе Всеукраїнська радіо "Мелодія", охопила своїм мовленням окрім Києва ще багато великих та малих міст України, де працює на власних частотах (Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц), або на частотах станцій-партнерів (Чернігів-72.35МГц, Донецьк-73.58МГц, Нікополь-101.2МГц, Охтирка-102.8МГц, Ладижин-103.9МГц, Євпаторія-105.9МГц, Кіровоград-106.7МГц, Ромни-107.3МГц). Також програми станції можна слухати у всесвітній мережі Інтернет, де вони йдуть двома потоками - 128k. та 32k. (Власна інформація).
  • 1.01.2005 Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Суми-105.6МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Вінниця-105.9МГц, Краматорськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) з успіхом завершила конкурс "Ку-ка-ре-ку! Мы ищем таланты или Птицефабрика звёзд" ("Ку-ка-рі-ку!!! Ми шукаємо таланти або Птахофабрика зірок"). Щасливою володаркою головних призыв - відра горілки і відра ікри стала Дем'янова Тетяна (м.Херсон), яка прокукарікала найкращим і найталановитішим чином разом зі своєю дочкою величезну кількість своїх улюблених пісень з репертуару "Русского Радио". Але це був не єдиний подарунок. Уся родина переможниці отримала чудовий шанс привітати всю країну з Новим роком на телеканалі "М1" у програмі "Ґуттен Морґен"!!! А тим часом почути найкращі хіти в стилі "Ку-ка-рі-ку!" усі бажаючі можуть на офіційному Web-сайті "Русского Радио - Україна" - http://www.rusradio.com.ua (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 1.01.2005 Сьогодні святкує своє 11-річчя мережеве радіо "Люкс FM" (Львів - 104.7МГц та 67.82 МГц, а також трансляції зі столичної студії - Київ - 103.1МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Чернівці - 102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир - 107.7МГц, Луганськ-90.8МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Полтава-101.3МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Сімферополь-104.3МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Шостка-107.2МГц, Мелітополь-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Рені-102.3МГц). Позивні цієї станції вперше зазвучали у Львові 1-го січня 1994-го року на частоті 1476кГц у діапазоні середніх хвиль. Згодом, у лютому того ж року, станція розпочала мовлення у місті Лева на частоті 67.82МГц у нижньому піддіапазоні ультракоротких хвиль. Пройшло ще трохи часу, і радіокомпанія вже вела мовлення паралельно на частоті 104.7МГц у верхньому піддіапазоні УКХ, відмовившись від середньохвильової частоти. З вересня 1995-го року станція створила мережу, вийшовши в ефір у Києві на частоті 103.1МГц, а згодом почала розгортати мережу на інші міста України. Новий етап у розвитку радіостанції розпочався у квітні 2002-го року, коли "Люкс FM" розпочав мовлення на сателіт з нової студії у Києві, паралельно завоювавши нові реґіони, кількість яких постійно зростає. Тим часом, львів'яни продовжують слухати програми, підготовлені львівською студією, які враховують специфіку міста Лева - місця, де станція народилася (Власна інформація).
  • 1.01.2005 Шановні відвідувачі порталу "Світ радіо"! Щиро вітаю вас з Новим роком та усіма зимовими святами! Бажаю вам щастя, здоров'я, фінансової стабільності, реалізації найсміливіших проектів та втілення в життя усіх ваших мрій! Усього-усього!;)

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024