Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Серпень 2005 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини липня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.08.2005 Сьогодні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела чергове засідання. Питання, які розглядались, стосувались результатів моніторинґу радіостанцій та ситуації з приміщенням на Прорізній, 2. Пізніше ці питання були озвучені на прес-конференції. Член Національної ради Юрій Сторожук наголосив на тому, що вже сплили всі терміни передачі Нацраді приміщення на Прорізній, 2. "Це зухвалий саботаж, - сказав він.- Пан Чиж виконує забаганки старої влади і саботує рішення уряду". Голова Нацради Віталій Шевченко зазначив, що у користування Нацради було виділено лише 17 кімнат, тоді як, за його словами, у Держкомтелерадіо 35 кімнат. Також Шевченко зауважив, що не відмовляється від поділу приміщення навпіл, однак додав: "Якщо ситуація не зміниться, то ми звернемось до Кабміну з вимогою підшукати приміщення для Держкомтелерадіо, і щоб уряд провів ревізію всіх будинків, які перебувають під його відомством і були здані в оренду нецільового призначення". З цього приводу Нацрада виступила з заявою. Також на прес-конференції Юрій Сторожук, окреслюючи плани роботи Нацради у найближчий час, зазначив: "Першочергове завдання на наступні засідання - це організація конкурсу". За його словами на цей конкурс документи подало менше каналів ніж раніше. На думку членів Нацради це сталося тому, що цьогорічні конкурси будуть набагато прозорішими. Також, як повідомив Сторожук, найближчим часом будуть продовжені ліцензій "Гравісу" та "Нового каналу" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.08.2005 Нацрада оприлюднила попередні результати моніторинґу радіокомпаній. Про це сьогодні розповів член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ігор Курус. Він нагадав, що цей "маятниковий" моніторинґ вперше проводився не лише силами Київського моніторинґового центру, а з залученням до роботи реґіональних представників Нацради. Відстежуються лише мережеві радіостанції. За словами Ігоря Куруса моніторинґ проводився за трьома напрямками: ведення програм державною мовою, порушення закону про рекламу та вітчизняний пісенний продукт. За цими результатами члени Нацради побачили дві несподіванки, на цьому наголосив Курус: "Приємною несподіванкою стало "Раді. О", яке майже не порушує умов ліцензії. А неприємно вразило нас "Галарадіо". Тут наведено перші результати моніторинґу. Остаточні будуть через 4-5 тижнів, саме тоді члени Нацради виявлять наскільки тенденційними були ці порушення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.08.2005 Полтавська радіостанція Радіо "Полтава Плюс" - проект "Радіо Диско" (100.6МГц) від завтрашнього дня повністю відмовляється від трансляції у своєму ефірі програм московської сателітарної станції "Радио Диско", яке змінює позивний та концепцію. Відтепер станція транслюватиме виключно власний продукт у вже звичному форматі - популярні веселі та смішні шлягери 80-х - 90-х років та найактуальніші хіти популярної музики, що передають атмосферу "диско" (Інформація з власних джерел).
  • 31.08.2005 "Іван Чиж незаконно обіймає посаду голови Держкомтелерадіо", - про це заявив Тарас Шевченко, директор Інституту медіаправа, під час прес-конференції "Про незаконність перебування Івана Чижа на посаді голови Держкомтелерадіо", що відбулася в прес-клубі УНІАН, передає сайт http://www.mneniy.net. Причиною цієї заяви стало те, що колишній Президент України Леонід Кучма у свій час порушив Конституцію України і призначив Чижа на цю посаду без згоди Верховної Ради. Івана Чижа можна звільнити і без згоди Верховної Ради, - вважає народний депутат Володимир Цибулько. Юридично це буде виглядати як скасування закону від 2003 року про його призначення на цю посаду. Але, щоб не було судових позовів, краще погодити це питання з Верховною Радою, - додав він. На думку Цибулько, Чиж зараз шукає підтримки у спікера Верховної Ради. Якщо незабаром Івана Чижа не звільнять, то Інститут медіаправа буде оскаржувати його перебування на посаді за допомогою кодексу адміністративного судочинства. Крім того, Тарас Шевченко вважає, що Держкомтелерадіо займається не своїми функціями, а тому його потрібно скасувати. "Держкомтелерадіо займається пресою, мовною політикою, мораллю і трошки - телебаченням. А Нацрада - телебаченням, ліцензуванням і контролем. По суті, Держкомтелерадіо має займатися телебаченням і радіо, а не пресою і мораллю. Адже не може Міноборони займатися сільським господарством", - сказав Тарас Шевченко. Така плутанина виникла через те, що раніше був Комітет інформаційної політики, а потім його функції передали Держкомтелерадіо. Тепер же це привело до того, що функції Держкомтелерадіо і Нацради в чомусь дублюються. Отже, Тарас Шевченко сумнівається в необхідності функціонування Держкомтелерадіо. Єдиною причиною існування цього органу, є лише те, що він був прописаний у Конституції - сказав пан Шевченко. Держкомтелерадіо контролює лише 3 відсотки від загальної кількості телерадіокомпаній, - додав Володимир Цибулько. "Утримувати Держкомтелерадіо - дорого. Це дорога іграшка для держави", - сказав він. Нагадаємо, що Президент Ющенко вже робив подання до парламенту з проханням звільнити Івана Чижа, однак ця пропозиція не знайшла достатньої кількості голосів у депутатів (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 31.08.2005 Новий законопроект про функції Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення подав у Верховну Раду президент Інституту медіа права Тарас Шевченко, повідомляє http://www.mneniy.net. Відповідно до нового законопроекту, членів Нацради можна буде звільняти не в будь-який час, а тільки після річного звіту. Як і раніше, чотирьох членів Нацради буде призначати Президент, ще чотирьох - Верховна Рада. "В інформаційній сфері не відбулося ніякої реформи - принаймні, такої, яку ініціювала влада. Єдина актуальна тема, якою займається Держкомтелерадіо - це мовлення закордон", - сказав директор ІМП. На думку, Тараса Шевченка "Держкомтелерадіо взагалі потрібно скасувати". "Не можна ідеалізувати Нацраду, але вона працює більш професійно, ніж Держкомтелерадіо", - додав він. Як повідомлялось, сьогодні під час прес-конференції Тарас Шевченко заявив, що Іван Чиж незаконно обіймає посаду голови Держкомтелерадіо. Причиною цієї заяви стало те, що колишній Президент України Леонід Кучма у свій час порушив Конституцію України і призначив Чижа на цю посаду без згоди Верховної Ради. Якщо незабаром Івана Чижа не звільнять, то Інститут медіаправа буде оскаржувати його перебування на посаді за допомогою кодексу адміністративного судочинства (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 31.08.2005 Сьогодні Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила чергову заяву з приводу конфлікту з переїздом на Прорізну, 2: "20 липня 2005 року, коли спалахнув конфлікт довкола будинку по вул. Прорізній, 2 у Києві, переданого Кабміном Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, голова Держкомтелерадіо І.Чиж заявив у численних інтерв'ю для ЗМІ, що очолюване ним відомство (попередній власник будинку) забезпечить безумовне виконання урядового рішення і передасть цей об'єкт державної власності Національній раді. Змушені констатувати, що керівництво Держкомтелерадіо обмануло громадськість і уряд. Приміщення будинку по вул. Прорізній, 2 не було передано Національній раді ні 21 липня (дата затвердження акту про передачу будинку), ні 12 серпня (закінчення граничного строку, визначеного "Положенням про передачу об'єктів державної та комунальної власності"), ні на кінець серпня - майже через півтора місяці звідтоді, як закінчився визначений Кабміном строк. Результат закономірний, оскільки після роздачі заспокійливих інтерв'ю керівник Держкомтелерадіо зник у невідомому нам напрямку і протягом п'яти тижнів у "гарячій точці" не з'являвся, зваливши проблеми з розподілом службових приміщень на плечі своїх підлеглих. І.Чиж порушив також власноруч підписане зобов'язання про розподіл робочих приміщень в будинку по вул. Прорізній, 2 порівну між двома установами: насправді для потреб Національної ради на цей час вивільнено і передано вдвічі менше приміщень, ніж продовжує утримувати в цьому будинку Держкомтелерадіо. Важлива деталь: Комітет телерадіомовлення має в своєму розпорядженні ще кілька будинків у різних районах Києва, в яких значні площі здає в оренду недержавним установам. Прикро, що керівництво Держкомтелерадіо, яке запопадливо обслуговувало примхи та політичні забаганки попередньої влади, сьогодні з не меншим ентузіазмом саботує рішення нинішнього уряду. Оскільки ним порушено всі нормативно визначені строки передачі об'єкта державної власності, а на офіційні запити щодо виконання урядового рішення відповіді не надаються, Національна рада змушена порушувати питання про примусове вивільнення незаконно зайнятих Держкомтелерадіо приміщень в будинку по вул. Прорізній, 2. Водночас Національна рада звертається до Президента України та Кабінету Міністрів України з проханням провести інвентаризацію державних будинків та приміщень, що перебувають на балансі Держкомтелерадіо і використовуються в сумнівний спосіб, а також розглянути питання про відселення Держкомтелерадіо в один з цих будинків." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.08.2005 Завтра, 1-го вересня, на мережі "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Житомир-106.1МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) завершується SMS-вікторина "Народна мудрість". У цей день своїх господарів знайдуть 5 радіоприймачів, 5 фотоапаратів, CD-плейєр, магнітола та DVD-плейєр! Розиграш проходитиме протягом усього дня. Тим часом, завтра на "Дорослому радіо" стартує новий гумористичний проект "Жарти на бруньках". У цій програмі ви зможете послухати смішні анекдоти та байки від відомих акторів кіно, театру і телебачення, а також зможете самі потрапити в ефір, розповівши свій анекдот. Подробиці в ефірі. Час виходу програми - 11.10,15.10,19.10. Також нагадуємо - завтра "Доросле радіо" представить святковий музичний марафон, присвячений Дню знань. Станція вітатиме викладачів і учнів з початком нового навчального року. Дню знань присвячується також рубрика "Шкільна пора. Кращі роки": протягом дня хвилях станції Ви зможете почути улюблені пісні шкільної пори та згадати той славний час (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.08.2005 31 серпня відбудеться прес-конференція за участю голови та членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Прес-конференція присвячена висвітленню питань про результати моніторинґу програм і передач радіокомпаній та про ситуацію з використанням приміщень будинку Національної ради по вул.Прорізній, 2. Початок прес-конференції о 13.00. Місце проведення - вул.Прорізна, 2, актова зала 5-го поверху. Прохання до журналістів мати з собою редакційні посвідчення. Акредитація за телефоном 8-050-590-64-09 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.08.2005 25-го серпня на 6-му Міжнародному Телекінофорумі "Разом" (м.Ялта) Всеукраїнську радіомережу "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) було нагороджено Дипломом "За великий внесок у розвиток та популяризацію пісень воєнних років - перший ексклюзивний проект у сфері радіомовлення України "Диск пісень воєнних років у виконанні ведучих прямого ефіру, присвячений 60-тиріччю перемоги". Такому результату передувала величезна праця колективу радіостанції, безумовно, без винятку, талановитих людей. Усі ведучі прямого ефіру, крім вищої освіти, мають музичну освіту і прекрасні голоси. Пісні на диску звучать не під фонограму типу караоке - всі інструментальні партії записані "у живу" самими ведучими. Не можна не відзначити титанічну працю людини-оркестра, аранжувальника "Мелодії" Антона Вертиполоха. Усі працювали з непідробленим ентузіазмом. Це був небувалий підйом. Ведучі настільки перейнялися проектом, що зізнавалися про репетиційні сновидіння. Часто самі пісні розчулювали цих молодих людей до сліз. Таким чином, у 2003-му році з'явився перший диск пісень воєнних років у виконанні ведучих прямого ефіру - ексклюзивний продукт Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". До 60-річчя Перемоги станція випустила вже подвійний компакт-диск, що і удостоївся Вашої уваги. На "Мелодії" навіть не очікували, що ця праця принесе стільки благ. Адже крім того, що ведучі, люди творчі, одержали додатковий спосіб для самореалізації, вони відчули себе єдиним цілим. Тому буде доречно перелічити імена всіх учасників проекту, оскільки ця нагорода належить усім їм; це: Тетяна Андрющенко, Марина Микульська, Наталя Борцова, Оксана Новікова, Олена Коровка, Олександра Талабіра, Олег Волін, Максим Меньшиков, Михайло Оболєнцев, Андрій Зелений, Костянтин Рубін, Антон Вертиполох (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.08.2005 31-го серпня о 12-ій годині в УНІАНі відбудеться прес-конференція народного депутата України Володимира Цибулька, президента Центру медіареформ Сергія Квіта і директора Інституту медіа права Тараса Шевченка. Прес-конференція присвячена незаконності перебування Івана Чижа на посаді Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення та необхідності його звільнення. Іван Чиж був призначений на посаду Голови Держкомтелерадіо Указом Президента України Леоніда Кучми № 107 від 12-го лютого 2003-го року з одночасним звільненням з посади Голови Державного комітету інформаційної політики телебачення і радіомовлення. У порушення Конституції України Леонід Кучма перед призначенням Чижа не отримав на це згоди Верховної Ради України. Він власне і не звертався у лютому 2003 року до Верховної Ради за такою згодою. Таким чином, він порушив статтю 106 Конституції України, яка встановлює, що Президент "призначає на посади та звільняє з посад за згодою Верховної Ради України ... Голову Державного комітету телебачення і радіомовлення". А отже Іван Чиж є нелегітимним Головою Держкомтелерадіо. На прес-конференції буде поширена інформація щодо юридичної та професійної оцінки діяльності Івана Чижа на посаді Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення. Зокрема про кримінальну справу порушену за фактом зловживання службовим становищем під час приватизації приміщень по вулиці Прорізна, 2. Про це, наприклад, писав "Обозреватель". Учасники прес-конференції звертатимуться до Президента України з проханням звільнити Івана Чижа. За додатковою інформацію звертайтеся: Тарас Шевченко, директор Інституту медіа права, - , (044)-458-44-39. Сергій Квіт, президент Центру медіареформ, - , (044)-463-58-62 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.08.2005 Компанія "Sirius Satellite Radio" оголосила про появу в найближчому часі нової моделі сателітарного радіоприймача "Sirius S50". Очікується, що продаж новинки почнеться вже в жовтні поточного року. "S50" є досить портативним - 1.9x3.9 дюйма - при товщині в 0.7 дюйма. Приймач дозволяє не лише прослухувати радіотрансляції, але і зберігати до 50 годин контенту. Причому збережені дані можуть також містити і файли у форматах MP3 та WMA. "Sirius S50" матиме повнокольоровий дисплей і підтримуватиме голосову навігацію, що особливо зручно для водіїв, які не відволікатимуться від проїзної частини. Крім того, при підключенні "S50" через адаптери в автомобілі чи будинку, власник приймача одержить доступ до додаткового контенту "Sirius". Заявлено, що "Sirius S50" підтримує трансляцію 30-ти каналів, а функціональні можливості приймача дозволяють настроїти його таким чином, що власник буде проінформований про початок тих чи інших спортивних змагань у рамках трансляцій "Sirius Satellite Radio". Вартість "Sirius S50" складатиме $360. Приймач поставлятиметься разом з адаптерами, а також дистанційним управлінням, усілякими пристосуваннями для зручності кріплення радіо на тілі, а також USB-кабелем та антеною. Більш дешева версія приймача, орієнтована на домашнє використання, коштуватиме $100, а до її комплекту увійде також пульт ДУ, адаптер для підключення до комп'ютера і колонок та антена (Джерело: Портал "Всё о ТВ и телекоммуникациях").
  • 30.08.2005 Ефір столичної сателітарної мережевої станції "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц та на хвилях сумського радіо "ВсеSweet" (101.4МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) у новому сезоні став більш інформаційно насиченим. Відтепер інформаційні випуски на цій хвилі звучать щогодини, і вдень і вночі (Власна інформація).
  • 29.08.2005 Національна комісія з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) доручила Українському державному центру радіочастот (УДЦР) здійснювати нагляд у сфері використання радіочастотного ресурсу. Про це повідомляє "proIT" з посиланням на прес-службу НКРЗ. Як відзначається у повідомленні, дані повноваження передані Центру радіочастот до створення Державної інспекції зв'язку та її територіальних підрозділів. "Телекомунікаційний ринок має потребу в моніторинґу та ефективному контролі радіочастотного ресурсу. Законодавство України поклало цю функцію на НКРЗ. У зв'язку з цим, до створення Державної інспекції зв'язку, вирішено залучити Український державний центр радіочастот до участі в нагляді у даній сфері", - цитує прес-служба Голову НКРЗ Олега Гайдука. На період до створення Державної інспекції зв'язку здійснювати радіочастотний моніторинґ будуть посадові особи УДЦР, уповноважені на це НКРЗ. За даними прес-служби, на своєму останньому засіданні НКРЗ затвердила перелік посадових осіб, які мають право розглядати справи і виносити постанови про адміністративні правопорушення у сфері використання радіочастотного ресурсу. Крім цього, НКРЗ погодила і внесла до Кабміну проект відповідної постанови про створення Державної інспекції зв'язку, як урядового органу в складі НКРЗ. Постановою передбачене формування штату апарату з граничною чисельністю 150 чоловік (Джерело: Портал "Всё о ТВ и телекоммуникациях").
  • 29.08.2005 У вересні столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)) розпочинає новий сезон мовлення. Радіостанція приготувала для вас масу сюрпризів та нових програм і, звичайно ж, море подарунків. З 5-го вересня в ефірі "Стильного радіо" стартує проект "Слов'янські пісні". Це унікальна програма, аналогів якої в українському радіоефірі немає! З понеділка по п'ятницю, о 9.10, вас очікуватиме добірка музики зі слов'янських країн. Ви зможете почути пісні македонською, польською, болгарською, словенською, російською і, звичайно ж, українською мовами. Адже сьогодні популярність стилів "фолк" та "етнік" зростає у світі з кожним днем. Громадяни багатьох країн навчилися цінувати та популяризувати історичні та культурні цінності, і культура слов'янських народів гідна бути представленою на належному рівні. Для ознайомлення українського слухача з традиціями слов'янських держав, їхньою музичною культурою, на офіційному Web-сайті "Стильного радіо" - http://www.shanson.fm - буде створено спеціальний розділ, в якому ви зможете знайти багато цікавої та корисної інформації. Також з вересня на "Стильному радіо" розпочинає своє життя нова програма "Веселі історії". Це програма про курйози життя, про смішні ситуації, в які може потрапити кожний з нас. Усе це - у подачі веселих і талановитих акторів. Програма виходитиме щодня у будні о 10.20 і 18.20. Також усім слухачам "Стильного" варто звернути увагу на те, що з вересня змінює свою назву програма "КПЗ". Тепер, у звичний для вас час ви зможете надсилати свої музичні замовлення до програми "Ёлки-палки". Саме таку жартівливу назву відтепер носитиме концерт за вашими замовленнями на "Стильному радіо". Курортний сезон в Україні вже добігає кінця, але в ефірі "Стильного радіо" літо триває. Нова програма "Відпочивай" познайомить вас із країнами, в яких тепла погода не закінчується ніколи. Про туризм, екзотику та вічний літо ви зможете довідатися з програми "Відпочивай", що виходитиме в ефір щосереди та щоп'ятниці о 9.20 та 18.30 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.08.2005 З 22 серпня в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) - нова програма "Автодайджест". Чотирехколісний друг для тисяч людей давно вже став найулюбленішим, найвимогливішим і часто занадто дорогим задоволенням. Як утримати його у світі щохвилинного технічного прогресу? Як перетворити відносини з другом-автомобілем на хвилюючий, цікавий і в той же час безпечний, тривалий процес? Слухаючи програму "Автодайджест", Ви дізнаєтеся все про стихію швидкості і ризику в новинах автоспорту, почерпнете безліч знань зі сфери автосвіту і, як автомобіліст, одержите масу корисних порад. Програма виходить по буднях о 10.15 (повтор - о 05.15). Ведучий Кирило Никитенко (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.08.2005 Незабаром має змінитися час виходу в ефір програми Андрія Джеджули "Перший поцілунок", яка звучить щопонеділка та щосереди о 22.00 на Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - Інтернет-мовлення). З 1-го вересня програма виходитиме в ефір на годину пізніше - з 23.00 до 1.00 (Джерело: Форум Dance radio "Kiss FM").
  • 27.08.2005 Ді-джей столичної сателітарної мережі "Русское радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) у День Незалежності вийшла на сцену із зачіскою українського прем'єр-міністра. А хіба можна було вийти на Європейську площу з якоюсь іншою зачіскою? Тим більше, що саме "Русское радио - Україна" презентувало найкращих виконавців проекту "Український формат". А саме - Юлію Рай тріо XS, що вже стало популярним. Багато хто того вечора вперше вийшов на барвисту сцену, яку молодим виконавцям у буквальному значенні слова подарувала компанія "Таврійські ігри". Усе, як відомо, буває вперше, тому ведучі ефіру Тетяна Шустрова та Герман Тітов викладалися на повну. У якісь моменти навіть закрадалася підозра, що поява ведучих викликала більший ажіотаж, аніж поява самих виконавців! На що реагували більше - на неймовірну енергетику русскорадійних ведучих, чи на зачіску Шустрової - знамениту косу а-ля Юлія Тимошенко, залишається загадкою. З упевненістю можна сказати одне - у 14-ту річницю незалежності України, коли країна стала вже іншою, дуже хочеться відзначити, що всі ті новачки, що співали в "Українському форматі", цілком можуть розраховувати на підтримку "Русского Радио - Україна", яке, до речі, вже з 1-го травня цього року першим перейшло на 100-відсотковий україномовний ефір. Це і не дивно. Станція звикла бути першою (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.08.2005 З понеділка, 29-го серпня, в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Одеса-89.0МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Донецьк-92.3МГц, Ялта-101.4МГц, Луганськ-91.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартує нове ранкове шоу - "Легкий сніданок". Шоу розпочинатиметься о 7.00 з рубрики "Фіз-ра! :-)~". Це - "ранкова зарядка" у виконанні LoveRadioВедучих, які запропонують вам унікальні рецепти піднесеного настрою: від порад щодо фарширування риби до комплексу фізичних вправ із "Камасутри". Наступна рубрика - "За…Да-ром! :-о" - чекатиме на вас о 7.38. Розіграші любите? Хочете приз? Спробуйте виконати пісню іноземною мовою, або зізнатися у коханні лише іменниками, або... Головне - не розгубитися у вирі незбагненно-дивовижних завдань LoveRadioВедучих. Лише один раз на день - о 8.07, в рамках ще однієї рубрики ранкового шоу, яка має назву "НеЛЮБОВ [:-)" у вас є можливість почути пісні, котрі навряд чи колись прозвучать на хвилях "Love Radio" через їхню сумнівну художню цінність і не дуже "любовну" спрямованість. А о 8.30 в рамках рубрики "Практично магія *:о)" ви матимете змогу переповісти ведучим та слухачам свій сон та отримати його інтерактивне тлумачення. А на підтримку позитивного - гороскоп, що не змусить чекати на здійснення прогнозів. А вже о 9.07 вас зустрічатиме рубрика "Прогон :-!". Справжній LoveRadioТеатр починається з мікрофона! У ролі знавців та критиків виступаєте ви. І одержуєте подарунок, якщо ваших знань вистачить на те, щоб відгадати навколо яких мистецьких шедеврів розгортаються пристрасті у LoveRadioЕфірі. І, нарешті, о 9.38 на вас чекатиме рубрика "Формула кохання ;-!". Правило №1: у кіно поодинці не ходять! Тому "Love Radio" поєднує серця кіноманів! Правило№2: усі претенденти на подарунок вільно орієнтуються у фільмопросторі і готові до експериментів. Правило №3: ... іноді правил не існує! Решта приємних подробиць - на хвилях "Love Radio". Отже, не забувайте: відтепер щоранку у будні з 7.00 до 10.00 на вас чекатиме новий сплеск емоцій на хвилях "Love Radio"! Не запізнюйтесь на побачення зі своїми улюбленими ведучими ранкового шоу - Михаїлом Павловим та Ілоною Короленко (Джерело: Інформацію надано ).
  • 25.08.2005 Вчора, 24-го серпня, у День Незалежності України, слухачі столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) мали можливість на власні вуха відчути велич нашої держави. В ефірі станції лунали іскрометні одеські жарти та легенди стародавнього Львова, перекази козацького краю та курортні новини з теплого Криму - місцеві радіостанції з різних куточків України відрядили своїх найкращих ді-джеїв та ведучих у Київ, до студії "MusicРадіо", аби ті привітали киян та гостей столиці з головним державним святом в рамках акції "У День Незалежності - у колі справжніх друзів". І не лише привітали, а й привезли до столиці трошки місцевого колориту, розповіли про новини свого реґіону та прорекламували його туристичні принади. Марія та Валентина з сумського "Діва-радіо", Павло з запорізького радіо "Ностальжі", Роман з харківської "Нової хвилі", Сергій з "Радіо Тернопіль", Олеся з ужгородського радіо "Версія", Людмила з дніпропетровського "MusicРадіо", Уляна з "Львівської хвилі", Юрій з одеського радіо "Глас", Вадим з житомирського "Радіо Клуб", Зіра з сімферопольського "Trans-M-Radio", Сергій з радіо "Луцьк" та Рустам з луганського радіо "Пульс" - кожен з них протягом години перебував у якості співведучого ефіру "MusicРадіо" протягом однієї години. Дехто навіть привіз киянам фраґменти ефіру власної радіостанції - фірмові рубрики та передачі, композиції місцевих груп та виконавців. І кожен гість ставив слухачам питання, яке стосувалося історії чи сьогодення його рідного міста, даючи можливість вигравати призи та сувеніри. Слухачі ж мали шляхом SMS-голосування визначати найкращого ді-джея. Тим часом, в офісі станції було також весело - адже радіоведучим з різних куточків України, що зібралися в одномі місці, справді було про що поговорити: обмін досвідом, поради один одному, кумедні випадки та просто пісні, байки, анекдоти та невимушене спілкування. Свято, що розпочалося о 7-ій ранку, тривало до самого вечора. А додому кожен радіоведучий поїхав у футболці з логотипом "MusicРадіо" надписом "Найкращий ді-джей України" та з відповідним дипломом (Власна інформація).
  • 25.08.2005 Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення просить Шевченківський районний суд Києва врегулювати конфлікт комітету з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення через будинок на Прорізний, 2 в місті Києві. Про це повідомляє "Главред" з посиланням на керівника служби голови Держкомтелерадіо Валентина Вайла. "Позов про те, що порушено конституційні права наших співробітників... Вимоги (позову) - надати можливість працювати державним службовцям так, як вони того хочуть... або звільнити (приміщення), або прийняти рішення на державному рівні, щоб і комітет, і Національна рада працювали в належних умовах", - сказав пан Вайло. За його словами, Нацрада як і раніше блокує доступ на 5-й поверх будинку, де знаходяться документи Держкомтелерадіо. Комітет займає наразі 6, 7 і 8 поверхи в будинку на Прорізний. Нагадаємо, що раніше Держкомтелерадіо заявляв про намір подати позов до Шевченківського районного суду Києва із проханням примусово виселити Нацраду з незаконно зайнятих нею приміщень по вулиці Прорізний, 2 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.08.2005 Кабінет Міністрів України ліквідував міжвідомчу комісію з питань ліцензування використання радіочастот. Про це говориться у постанові Кабміну N 753 від 18-го серпня. Ця комісія включена до списку комісій, робочих груп і рад, створених раніше актами Кабміну, що тепер ліквідуються. Як повідомлялося, раніше Кабмін скасував 115 своїх постанов, що регулюють роботу підприємництва. Зокрема, були скасовані постанови, що встановлювали обмеження на надання ліцензій на користування радіочастотами. Указом "Про деякі заходи для забезпечення здійснення державної регуляторної політики" від 1-го липня N901/2005 Президент Віктор Ющенко доручив Кабміну до 1-го вересня систематизувати і погодити регуляторні акти уряду, міністерств і відомств, істотно скоротивши їхню чисельність (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.08.2005 Відтепер замовляти композиції на на хвилях столичної мережевої станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Житомир-106.1МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стало ще легше! З 22-го серпня станція пропонує своїм слухачам нову послугу - "SMS-замовлення". Тепер будь-який власник мобільного телефону може замовити пісню і передати привітання просто відправивши SMS-повідомлення на номер 5025. Подробиці в ефірі "Дорослого радіо" і на офіційному сайті станції - http://www.vzrosloe.com.ua. Також від 22-го серпня на хвилях "Дорослого радіо" стартував новий спортивний проект, який станція готує спільно з щотижневиком "Футбол". Найоперативніша інформація з футбольних полів, аналіз ігор, обговорення гарячих тем, цікаві зустрічі, кваліфікований підхід - усе це в авторській програмі відомого футбольного аналітика і головного редактора журналу "Футбол" Артема Франкова, яка так і зветься - "На футболі з Артемом Франковим". Програма в ефірі щопонеділка, щосереди та щоп'ятниці о 10.30 і 19.30. І, нарешті, на прохання слухачів "Дорослого радіо" з 29-го серпня блок світових спортивних новин виходитиме в рамках ранкового шоу "Время вперёд. Утро зовёт", а точніше - кожного буднього дня о 8.30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.08.2005 Вчора на столичній сателітарній мережі "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц та на хвилях сумського радіо "ВсеSweet" (101.4МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) розпочався новий сезон мовлення. Відтепер щодня у будні з 6.00 до 9.00 на хвилях станції лунає нове ранкове шоу "Вставай весело, вставай, сонечко!". Програма має сімейний характер - його ведучі зображують родину - чоловік, жінка та дитина. Відповідним є й наповнення нового шоу (Власна інформація).
  • 24.08.2005 З Днем Незалежності, Україно!;)))))
  • 23.08.2005 Завтра, 24-го серпня в ефірі радіо "Львівська хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - доба української музики! 24 години кращої Української музики у День незалежності України в ефірі радіо "Львівська Хвиля" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.08.2005 Сьогодні, 23-го серпня, у день звільнення Харкова від німецько-фашистських загарбників, місцевій радіостанції "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц) виповнюється три роки. Хоча насправді цій станції як мінімум на півтора року більше. Але до 23-го серпня 2002-го року радіостанція працювала тільки на частоті 69.83МГц, тому саме в цей день тут відзначають офіційний (другий) день народження. Адже саме з 23-го серпня 2002-го року станція почала мовити одразу на двох частотах, та ще й у новому для Харкова інформаційному форматі. "Ми стали дорослішим!" - саме так звучить новий слоґан радіостанції. Що ж чекає слухача в цьому новому ефірному році? До ефіру повертаються програми Бориса Косвіна "Хвилею моєї пам'яті", "Радіола" - назви, які кажуть самі за себе. Так само досягнуто домовленість з ведучим радіо "Німецька Хвиля" - Андрієм Гороховим із приводу трансляції в ефірі "Нової хвилі" програми "МузПросвет". Програма про музику, найрізноманітнішу, нестандартну, що не вписується в поняття "ширвжиток". Напевно, ця новинка сподобається музичним гурманам. Програма з'явиться в ефір з наступного тижня, а виходитиме щоп'ятниці з повтором у середу. Знову повертаються на ефір барди. Не часто, але повертаються в рубриці "Пісні, що стали історією" "Рок Архів" - архів рок'н'ролла, джерела. Музика, яка живе в цьому місті тільки в ефірі "Нової хвилі"! А завтра, у День Незалежності України, працівник радіостанції "Нова хвиля" Romankin привітає зі святом киян - він представлятиме "Нову хвилю" на акції "У День Незалежності - у колі справжніх друзів", що відбудеться на хвилях столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.08.2005 У ці вихідні одеська мережева сателітарна станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) надає своїм слухачам можливість згадати святкування 11-тиріччя існування станції. У суботу, 27-го серпня, з 19-ї до 21-ї години та у неділю, 28-го серпня, з 11.00 до 13.00 (замість хіт-параду "Зоряні війни") "Просто Раді.О" транслюватиме запис концерту групи "Океан Ельзи", що відбувся у студії "Просто Раді.О" 13-го червня цього року (Власна інформація).
  • 23.08.2005 Як і в попередні роки, День Незалежності на івано-франківському радіо "Західний полюс" (104.3МГц) пройде під знаком української музики. Найкращі зразки української піснетворчості за останні 14 років складатимуть основу святкового ефіру радіостанції. Окрім того, "Західний полюс" надасть можливість усім городянам привітати друзів, рідних і близьких зі святом: інтерактивний проект "Говорить Івано-Франківськ" триватиме на хвилях 104.3FM увесь день 24 серпня. Окрім того, кореспонденти станції гулятимуть по місту і пропонуватимуть франківцям, що відзначатимуть День Незалежності на свіжому повітрі, привітати усіх мешканців міста зі святом в прямому ефірі радіостанції прямо з вулиць Івано-Франківська. Тим же, хто залишився вдома, вони розповідатимуть про те, як відзначає свято місто, ведучи репортажі прямісінько з місць, де відбуватимуться святкові заходи. І це ще не все. Протягом святкового дня в ефірі відбуватимуться спеціальні розиграші та вікторини, присвячені Дню Незалежності, а також фінал суперакції, яка проводилася на хвилях "Західного полюсу" протягом місяця спільно із мережею мобільних салонів "Мобілюкс" - розиграш головного призу - мобільного телефону Nokia 3220 та інших не менш цікавих призів серед учасників конкурсу SMS-девізів для магазинів "Мобілюкс". Тим часом, сьогодні відбулася офіційна презентація збірки української музики, укладеної спільно івано-франківським молодіжним центром партії Народний союз Наша Україна та радіо "Західний полюс". Нагадаємо, ця збірка є некомерційною і призначена для розповсюдження у закладах громадського харчування міста - кав'ярнях, барах тощо. Таким чином, на думку організаторів можна наблизити українську музику до споживача, і до хлібу насущного додати не менш важливий "хліб духовний". Збірка випущена обмеженим тиражем, але організатори обіцяють надати її усім, хто бажатиме долучитися до благородної справи популяризації рідного слова і рідної пісні. Якщо цей проект буде до вподоби івано-франківцям, то репертуар пісень будуть змінювати щонайменше раз на 2 місяці. У планах "Молодіжного Центру наша Україна" є також розробка аудіо касети з українською музикою для громадського транспорту (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.08.2005 "14 теплих слів до 14-ї річниці Незалежності" - таку назву має акція, що триває наразі на хвилях Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення). Дипломатичні представники різних країн передають через ефір радіостанції привітання українському народу з головним державним святом - кожен своєю мовою! (Власна інформація).
  • 23.08.2005 Запорізьке радіо "Ностальжі" розширило зону свого мовлення. Віднедавна станція транслює свої програми в місті Пологи Запорізької області. Ретрансляції здійснюються на частоті 104.3МГц. Відповідно до одержаної ліцензії, станція має працювати в цьому місті щодня в обсязі 20-ти години на добу (0.00-6.30, 7.30-12.00, 13.00-19.00, 21.00-0.00). Решту часу, 4 години на добу (6.30-7.30; 12.00-13.00; 19.00-21.00), на цій частоті має місцева ТРК "Славія", що також розпочала мовлення (Джерело: Форум радіо "Ностальжі").
  • 22.08.2005 Щодня на хвилях Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) - гра "Туборґ на смак"! Слухай ефір "ХІТFM Україна". Дочекайся, коли ді-джей оголосить старт грі "Туборґ на смак". Прослухай після цього дві пісні, в одній з яких звучатиме ориґінальний звук пляшки, що відкривається, "Туборґ Ґрін". Додзвонися в ефір за номером (044)-537-21-45 та скажи - у першій чи у другій пісні був цей звук! І одержуй свій приз - пиво "Туборґ Ґрін" та келих! Усі переможці беруть участь в розиграші місячного запасу пива "Туборґ Ґрін". Перший розиграш відбувся на початку серпня, другий - відбудеться на початку вересня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.08.2005 Столична сателітарна мережа Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Ужгород-105.2МГц, Тернопіль-104.5МГц, Черкаси-106.1МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-90.8МГц, Донецьк-100.0МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Полтава-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Шостка-107.2МГц, Мелітополь-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, Рені-102.3МГц) нещодавно відкрила власний Web-сайт у всесвітній мережі Інтернет. Знайти його можна за URL-адресою http://www.lux.fm. Ресурс містить інформацію про станцію, її ведучих та програми, контакти, акції, форум тощо (Власна інформація).
  • 22.08.2005 24-го серпня, у День Незалежності, на хвилях столичної сателітарної мережі "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)) проходитиме музичний марафон. Усі ваші музичні замовлення виконуватимуться одразу, як тільки надійдуть на студійний пейджер станції. Нагадуємо його координати: 8-703-5-311-311, повідомлення направляйте абоненту "7 40" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.08.2005 Прес-служба лідера Партії реґіонів скаржиться на неможливість для опозиції представити свою позицію в День незалежності України, повідомляє "Українська правда". Напередодні свята прес-служба Віктора Януковича звернулася до однієї з популярних українських FM-радіостанцій з проханням розмістити на правах платної політичної реклами звернення голови Партії реґіонів до співвітчизників. "Текст реклами було прийнято, сума оплати погоджена. Однак наступного дня виявилося, що радіостанція підготувала свою версію тексту. Для ознайомлення з тим, що пропонувалося пустити в ефір за наші кошти, нам переслали відредаговану версію", - говориться в заяві прес-служби Януковича. "Діючи за принципом "жердина - це відредагована ялинка", з тексту було викреслено практично усе, заради чого це звернення готувалося. На наше запитання, чим пояснити цензурування тексту платної політичної реклами, нам розтлумачили, що День Незалежності - це національно свято, а отже критичні зауваження на адресу влади, а тим паче заклики впровадити політичну реформу, народ може зрозуміти неадекватно", - зазначає прес-служба. На запитання "хто так вважає?", на радіо начебто відповіли - "засновник". "Позиція "Радіо Мелодія", на нашу думку, диктується не ідеологічними міркуваннями, а елементарними побоюваннями наразитися на невдоволення влади з усіма наслідками, що звідси випливають", - зазначає прес-служба Януковича. На її думку, цей випадок пояснює, чому на основних телеканалах "посилено експлуатується думка про те, що мовчання опозиції - це ознака її слабкості". "Відповідаємо - опозиція не мовчить. Їй просто не дають говорити. Якщо навіть платна політична реклама від імені Віктора Януковича піддається брутальному цензуруванню, що говорити про можливість виступити в прямому ефірі І національного...", - зазначає прес-служба. "За часів Кучми відкриту цензуру замінили "темники". Після "остаточної перемоги демократії" В Україні говорити про наявність в державі цензури було б верхом нетактовності. Та й навіщо, якщо в умовах тотальної відсутності реальної свободи слова формальна цензура просто непотрібна", - говориться в повідомленні. У своєму привітанні Янукович відзначив складну економічну ситуацію в Україні. "Помилки, яких допускається нинішнє державне керівництво можуть швидко звести нанівець зроблене за минулі два роки. І ви, дорогі співвітчизники, уже відчуваєте це через перманентні кризи, через катастрофічне зростання цін, через падіння рівня життя. Суспільство все ще поділене глибокою прірвою взаємної недовіри, продовжується і посилюється переслідування інакомислячих. Якщо цьому не покласти край, то Україна втратить здобуте за роки Незалежності", - наголосив в привітанні Янукович (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.08.2005 У слухачів радіо "Спорт FM" у Краматорську Донецької області (107.0МГц) з'явилася можливість не лише слухати супер-хіти закордонної естради, пропоновані музичним редактором, але й самим спробувати себе в якості цінителя музики і музикознавця. Зробити це можна в рубриці "Спорт-SMS". Для цього необхідно: а) визначитися, який саме єврохіт ви бажаєте почути; б) скласти SMS-повідомлення, указавши на початку послання код радіостанції 1070 і обрану пісеньку; в) відіслати це повідомлення на номер 10633 (Увага! Послуга є платною, вартість - 2 грн, у тому числі ПДВ); г) увімкнути гучніше приймач на 15-й або 45-й хвилині кожної години; д) перевірити налаштування приймача - шкала настроювання має показати саме 107.0МГц. Спробувати можна прямо зараз! (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 21.08.2005 Перша в Україні танцювальна радіостанція - столична сателітарна мережа Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) вже давно стала законодавцем моди для мільйонів молодих людей усієї країни. Тому немає нічого дивного в тому, що вечірка "Kiss FM Party", яка в ніч з 17-го на 18-те серпня пройшла на Казантипі, найбільшому, найтривалішому та найгучнішому танцювальному фестивалі в Україні, зібрала на танцполі у 3 рази більше людей, ніж в інші дні фестивалю. На вечірці грали резиденти "Kiss FM": Dj Rey-Na, Dj Binokl, Dj Chief Mc, Dj Mawrick, Dj Move, Dj Oleg Stuff (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 21.08.2005 24-го серпня, у День Незалежності України, з 9-ї до 19-ї години в ефірі столичної сателітарної мережі Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Херсон-103.7МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) триватиме радіомарафон "Україні - 14". Політики, експерти, діячі культури та мистецтва відповідатимуть на питання, пов'язані зі становленням нашої молодої держави та аналізуватимуть той шлях, який вона пройшла за останні 14 років (Власна інформація).
  • 21.08.2005 Завдяки компанії "World Ethnic Broadcasting" та технічній підтримці компанії "Укрсат", харківська радіостанція "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц) розширила свою аудиторію. Тепер її можна почути в Європі, Америці та Канаді завдяки запатентованій системі "Knot&Net" для обмеженої кількості людей, які мають цифрові тюнери прийому супутникового сигналу. Наразі ведуться роботи з налагодження процесу передачі аудіосигналу на кодуюче-передавальний пристрій. Чи буде організовано також мовлення в мережі Інтернет, поки невідомо (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.08.2005 От і відзвучали весільні пісні першої в Україні акції "Весілля для одружених", яку проводила столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення)! Харків'яни Віталій та Тетяна Сидорук, які вперше одружилися півроку тому, переможно пронісши прапор свого кохання та сімейного щастя через всю акцію, з українським розмахом відсвяткували своє друге весілля за допомогою "Русского Радио - Україна". Протягом усього дня 12-го серпня 2005-го року молоді провели в знайомих їм вже турботах (салон краси, одягання у святкові костюми, виїзна фотосесія по Києву), а увечері вирушили до Музею народного побуту й архітектури у селі Пирогово, що під Києвом, де й відбулася весільна вечірка. Біля входу до музею молодих пересадили з лімузина до бричок, запряжених конями: для нареченого, за традицією - гнідими, для нареченої - білими. Весь шлях до корчми, де мало відбутися застілля, весільний ескорт супроводжували гості, милуючись природою та усе глибше занурюючись в український колорит. По шляху дружка молодих Гайтана (молода, але дуже перспективна виконавиця) устигла стати професійним візницею, а дружок Кузьма (група Скрябін) - фотографом. Генеральний директор "Русского Радио - Україна" Андрій Васін підніс молодим коровай, а староста Ігор Пелех, відомий в Україні шоумен, ще довго не відпускав молодих, влаштовуючи їм різноманітні іспити і суворо дотримуючись традицій українського весілля. Почесними гістьми свята були: Ігор Лихута (продюсер Таїсії Повалій), співак Віктор Павлик, і Фагот (група ТНМК) у компанії відомої гімнастки Катерини Серебрянської. Генеральний директор "Русского Радио - Україна" Андрій Васін вручив молодим сертифікат на медовий уїкенд у кращому готелі Ялти "Ореанда", куди вони і вирушили наступного дня після свята (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 20.08.2005 В ефірі столичної сателітарної радіомережі "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) завершилася акція "SMS-Манія". Призи знайшли своїх господарів! 63 фірмові футболки радіо "Europa Plus Україна" вирушили в різні міста України. 60 слухачів радіостанції тепер можуть відеопоштою відправити свої радісні фотознімки друзям - тому що їх виграшем стали web-камери! 18 чоловік уже смітять грошима - кожен з них виграв 92,8 євро! А Джек Пот у 92,8 x 2 і 92,8 x 3 євро в цій грі скорився п'ятьом щасливчикам! "Europa Plus Україна" дякує усім, хто брав участь, тим, хто слухав ефір і морально підтримував гравців. SMS-маніяки - готуйтеся! Адже "SMS-манія" вам каже "До нових зустрічей! До нової SMS-манії" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.08.2005 В ефірі міста Донецьк з'явилася нова радіостанція - радіо "Джем FM". Вже кілька днів вона працює на частоті 101.6МГц (мовник - ТОВ "ТРК "Донецьк ФМ" - ред.). Мовлення ведеться у тестовому режимі - в ефірі лунає лише музика (пост-радянський рок) та джинґли, без жодних програм та рекламних блоків. Передавач працює у стереорежимі, без RDS (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.08.2005 Більш ніж місяць в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) тривала акція, протягом якої щасливо одружені українки та українці освідчувалися у коханні своїм половинкам. Станція одержала більше тисячі листів, кращі з них були розміщені на її офіційному Web-сайті, а найкращі більш ніж 200 годин звучали в ефірі. У результаті авторитетним журі у складі представників торгівельної марки "П'ять крапель", "Русского Радио - Україна" та зірок українського шоу-бізнесу була визначена пара-переможець - ними стали Сидорук Віталій та Тетяна, чиє весілля і відбулося у фіналі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.08.2005 З 18-го серпня у краматорському ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) знов проходитиме найінтелектуальніша й найулюбленіша слухачами гра - "Рекламіна". Тільки тепер Вам доведеться потрудитися, оскільки "Рекламіна" виходитиме не щогодини, та й питання тепер звучатимуть українською мовою. Але винагородою, самим розумним і терплячої, стане телефонний апарат "Panasonic" від партнера акції, краматорської мережі магазинів побутової техніки "21 век"! Нагадуємо правила "Рекламіни". В рекламному блоці на 35-й хвилині години, звучить питання, а на 50-й хвилині - відповідь. Протягом проміжку часу між цими рекламними блоками Вам потрібно відіслати SMS-повідомлення зі своєю версією відповіді. У SMS-повідомленні не забудьте вказати Ваше ім'я та контактний телефон, крім того, перед текстом укажіть код станції - 1062 і відправте все це на номері 10633. Послуга платна. Якщо Ваша відповідь вірна, і Ви перший, хто її надішле, тоді з Вами зв'яжуться та вручать подарунок - під заздрісні погляди співробітників офісу станції. Нагадуємо, що за призами треба приходити за адресою: місто Краматорськ, вул. Б.Хмельницького, 6, праве крило, 4 поверх, "Золотий Грамофон", після того, як ви одержите від станції SMS-повідомлення про вашу перемогу. А вже найближчим часом у краматорському ефірі "Мелодії" знову стартує "роздача подарунків" під назвою "Свято щодня". Цього разу призи для активних слухачів приготував партнер акції - магазин канцтоварів "Канцлер". Готуйте свою дитину до школи разом з "Мелодією", адже серед призів - набори фломастерів, канцелярські приналежності і навіть цілий глобус. Для одержання подарунка необхідно уважно слухати ефір радіо "Мелодія" і додзвонитися в ефір за телефоном (06264)-51-8-52 о 18.40 (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 18.08.2005 Довгоочікуваний літній відпочинок кожен, мабуть, починає планувати задовго до його реального початку. Більшість сподівається, що обов'язково станеться "щось", що назавжди залишиться у пам'яті. Хтось активно стежить за барвистою гамою, яка, за обіцянками модельєрів, стане домінантною у літньому одязі, купальниках чи навіть рушниках. Хтось, беручи в руки географічну мапу і зважуючи вміст свого гаманця, зазначає місце, де б хотів поїхати, а хтось плекає мрію, що саме цього літа зустріне свою половинку… І ось, надворі вже третій місяць літа. Хтось вже повернувся із вдалої подорожі, а хтось лише пакує валізи. Комусь доля вже подарувала незабутню пригоду, а хтось лише в очікуванні на неї. І в одних - де все вже позаду, і в інших - пригоди яких ще попереду, почуття б'ють ключем і виникає непереборне бажання поділитися з кимось своїми думками і враженнями. Але ж не станеш і не кричатимеш про всі свої пережиття чи бажання посеред, і без того галасливого, Львова. Беручи до уваги Ваші бажання, львівське "РадіоМан" (91.1МГц) знову, у буквальному розумінні "пішло в народ", з черговою акцією "РадіоМан запитує…". Її головними учасниками, як завжди, є слухачі. Ставлячи найрізноманітніші запитання, "РадіоМан" довідується як, де, з ким, у чому, на чому і не тільки львів'яни полюбляють проводити свої літні відпустки. А згодом Ваші розповіді лунають для тисячі слухачів в ефірі "РадіоМан". Отож, слухайте в ефірі станції та читайте на її офіційному Web-сайті слухацькі поради про найнеобхідніші речі на відпочинку, скільки грошей можна потратити відпочиваючи, чи заводити "курортні романи" і не тільки... (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.08.2005 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" на своєму офіційному Web-сайті повідомляє своїм слухачам, що незаконна спроба ліквідувати мережу зазнала остаточного краху. 16-го серпня відділ Державної виконавчої служби Червонозаводського районного управління юстиції м.Харкова виніс постанову про закінчення виконавчого провадження щодо ліквідації АТ "ОНІКС". До винесення такої постанови Державну виконавчу службу зобов'язали 2 ухвали Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області (від 08 та 15 серпня 2005 р.), які визнали рішення Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 30 березня 2005 р. таким, що не набрало чинності. Нагадаємо, що саме цим рішенням було мотивоване захоплення офісу Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" та незаконне вилучення документації організації. Згідно з цими ухвалами, АТ "ОНІКС" визнане таким, що ніколи не перебувало в стадії ліквідації. Також підтверджено, що директор АТ "ОНІКС" займає посаду на законних підставах. Пояснено, що дата "до 08 серпня 2005 р." є терміном, у який ВДВС Червонозаводського РУЮ м.Харкова та ЗАТ "Український Медіа Холдинґ" зобов'язані надати документи АТ "ОНІКС". На даний час, за твердженням сайту, АТ "ОНІКС" володіє загалом 5-ма рішеннями судів на свою користь. Оскільки до цього часу рішення судів не виконуються і документація АТ "ОНІКС" не повернена її законним власникам, компанія має намір розпочати процедуру порушення кримінальної справи проти президента ЗАТ "Український Медіа Холдинг" Б. Ложкіна і віце-президента В. Рєзніченка (Джерело: Сайт ВРМ "Мелодія").
  • 17.08.2005 Радіо "Спорт FM" в місті Маріуполь Донецької області (101.7МГц) відновило звукове мовлення (Інформація з власних джерел).
  • 17.08.2005 24-го серпня вся Україна святкуватиме 14-ту річницю Незалежності. А столичне "МusісРадіо" (101.5МГц) представить цього дня проект "День Незалежності у колі друзів". Крим, Тернопіль, Закарпаття, Суми... Вся Україна об'єднається 24-го серпня на хвилі "МusісРадіо", сформувавши найбільше коло друзів. Ді-джеї кращих незалежних радіостанцій відкладуть свої справи, щоб приїхати до столиці та подарувати Вам справжнє свято. За 14 років незалежності кожен з нас пройшов великий шлях. За 14 років незалежності відкрилася велика кількість нових радіостанцій. Одна з них була для кожного з нас рідною. Почуйте її тут і зараз, у Києві, у день Незалежності. 24-го серпня в ефірі "МusісРадіо". Найкращі ді-джеї та найкращі програми України, щирі поздоровлення і свіжі новини з усіх куточків країни і трохи неповторного колориту з кожного реґіону нашої незалежної держави! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 16.08.2005 Столична сателітарна мережа "Русское Радио Україна" від учорашнього дня відновила мовлення в місті Алушта Автономної Республіки Крим (102.9МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.08.2005 Безперечно, проводове радіомовлення сьогодні не користується тією популярністю, як, скажімо, у 80-х - 90-х роках минулого століття. Дійсно, за цей період кількість радіоточок в Україні скоротилась більш ніж удвічі. І не лише тому, що ефір заполонили FM-радіостанції. Причина ще й в тому, що проводове мовлення, на відміну від ефірного, яке завдяки приватному сектору дає свіжу копійку - збиткове і не вписується у ринкові умови. Тож і фінансувати його розвиток з бюджету, на думку деяких відповідних державних органів, недоцільно. Але потрібно! Адже не виникає питання стосовно доцільності бюджетного фінансування, наприклад, армії, численних владних структур, які також збиткові? Система проводового мовлення є одним з найбільш масових джерел державної інформації. Сьогодні по цій мережі транслюють свої програми Національна радіокомпанія України, обласні телерадіокомпанії, комерційні телерадіоорганізації та районні радіо редакції. І саме вони, а не FM-станції, продовжують через свої програми формувати у громадян України почуття національної свідомості і гідності, пропагують і навчають української мови і культури. Тож відновлення, розвиток проводового радіомовлення у рамках Національної радіокомпанії України - це також захист, утвердження національного інформаційного простору. створення морально-психологічних передумов українського державотворення. Проводова мережа є чинником національної безпеки України, на її базі побудована система оповіщення населення штабами цивільної оборони (МНС) в умовах надзвичайного стану та під час екологічних, техногенних катастроф і епідемій. Вона є головним, а часто і єдиним, джерелом інформації для значної частини населення, особливо у сільській місцевості. Не зовсім коректним є і посилання опонентів проводового мовлення на досвід країн Заходу, де пріоритет надається новітнім технологіям. Так у Швейцарії та Іспанії є проводове радіо, у США існує кабельне мовлення. На думку фахівців, у той час, коли розвинені країни світу надзвичайно активно впроваджують цифрові технології, розробляти в Україні аналогову загальнонаціональну мережу поширення та розподілу телерадіопрограм майже з нуля абсолютно недоцільно. Як свідчить досвід Росії та Харківського відділення ВАТ "Укртелеком", проводове мовлення є готовою інфраструктурою для запровадження інтерактивного багатопрограмного цифрового радіомовлення та надання Інтернет-послуг (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.08.2005 Столичне "Радіо Київ" (98.0МГц) відтепер можна слухати не лише в ефірі, але й на Інтернеті. Програми станції транслюються у стандарті MPEG-3 (56 kBit/s, 24kHz, Stereo) за URL-адресою mms://193.23.225.134/RadioKiev live (Власна інформація).
  • 16.08.2005 Французька медіагруппа Lagardere купила 25% акцій в українському ЗАТ "Студія "Європа Плюс Україна" - власникові української радіомережі "Europa Plus Україна". Про це повідомляє http://www.admarket.ru із посиланням на "Gazeta Wyborcza". Сума угоди не повідомляється. Lagardere - французька група, що об'єднує медіаактиви (зокрема, ВД Hachette Fіlіpacchі Medіas, радіостанції Europe 1, Europe 2, RFM у Франції і 18 радіомереж за кордоном) і ІT-компанії. Гендиректор і голова Ради директорів - Арно Ляґардер. Обіг групи в 2004 році склав 13,389 млрд євро. У Росії група Lagardere володіє станціями "Europa Plus", "Ретро FM", реґіональною радіомережею "Медіа Плюс", ВД "АФС", дистриб'юторською компанією Press Poіnt Іnternatіonal (Hachette Dіstrіbutіon Servіces). ЗАТ "Студія "Європа Плюс Україна" керує в Україні радіо "Europa Plus Україна", що мовить у Києві і ще 16 містах. Голова правління - Наталя Нагорна. "Gazeta Wyborcza" посилається на дані TNS Ukraіne, згідно яким аудиторія "Europa Plus Україна" в Україні нараховує 11 мільйонів слухачів - четверта позиція в рейтинґу радіостанцій (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 15.08.2005 Скористайтеся можливістю передати привітання в ефірі столичної сателітарної мережі Радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, а також на хвилях черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) за допомогою SMS-повідомлень. Щоб передати привітання або поздоровлення в ефірі радіо "Шансон", відішлить SMS на номер 5205. На початку повідомлення обов'язково поставте одиницю. Тобто, для того, щоб, наприклад, привітати когось із днем народження, створюйте нове повідомлення, на початку котрого поставте одиницю "1". Після цього набирайте текст повідомлення. Надсилайте SMS на номер 5205, без префіксів. Вартість одного повідомлення - 2 гривні з ПДВ. Тільки для абонентів "KyivStar", UMC, Jeans, Djuice (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.08.2005 Вже кілька днів в місті Маріуполь не чути тестових програм радіостанції "Спорт FM" (101.7МГц). Тим часом, передавач продовжує працювати, передаючи сигнал відкритої несучої (Інформація з власних джерел).
  • 12.08.2005 На хвилях столичного "Молодого радіо" (69.68МГц) стартує програма "Хочу ще!". Її мета - ознайомити слухача із музикою, яку зараз слухають у світі мільйони, але в Україні знають одиниці. Перший випуск "Хочу ще!" вийде в ефір у вівторок, 16-го серпня. Програму буде присвячено групі Ska-P. Теми наступних передач автор і ведучий Юрко Базай тримає у таємниці. Програма виходитиме у вівторок, о 22.15 та повторюватиметься у суботу о 12.00. Це вже третя музична передача "Молодого радіо", що народилася протягом останнього місяця. Ще дві - "Джаз на Молодому" та "Аванґардний собака" - присвячені розповідям про події та тенденції у джазовій та аванґардній музиці. На черзі запуск ще кількох музичних програм. Мета музичних передач - познайомити слухачів із "неформатною" іноземною музикою, якій не знаходиться місця на інших станціях. Разом з тим незмінним лишається формат радіо: 100% якісної української музики у музичному ефірі, зокрема й зовсім невідомих (поки що) виконавців. І не забувайте, що "Молоде радіо" - це перша і єдина у Києві станція, в ефірі якої - 100% української музики, а також неформатні передачі найрізноманітнішої тематики. Радіо мовить на частоті 69.68 МГц з квітня цього року і є спільним проектом ТРК "Люкс" і Національного університету "Києво-Могилянська академія" за підтримки Фонду розвитку ЗМІ посольства США (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.08.2005 Цього року новий сезон сезон столичне радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) починає фактично з нового відліку. Вже зараз, на початку серпня, радіостанція готує нові програми. Їх усіх, крім звичайного для "Nostalgie" формату і якості, об'єднує мовний фактор - нові програми звучатимуть українською. Адже державна мова все більше вступає у свої права і займає все більше ефірного часу. Які ж зміни очікують радіослухачів "Nostalgіe"? Інформаційно-пізнавальна програма Юрія Шаповала "Життя Видатних Людей" змінює не лише мову, а й назву. З вересня в ефір станції виходитиме вже нова програма - "Тіні Забутих Предків", яка розповідатиме про внесок українців у світову історію. "Очевидне - неймовірне" з Олександром Фiляєвим трансформується в "Terra Іncognіta", розширює обрії своїх незвичайних історій і стає альманахом усього невідомого. Ранкове шоу "Ранок 007" також зазвучить українською мовою, а музичний ефір поповнять пісні українських виконавців (Джерело: Інформацію надала ).
  • 12.08.2005 "Знов до школи" - це не страшний сон, а гра для дорослих на столичному "МusісРадіо" (101.5МГц). А саме - для тих дорослих, які бажали б відправити дитину на навчання до Британської школи. Вам буде це зробити значно приємніше, якщо Ви одержите подарунок від Британської школи - сертифікат на 10% знижки при річній оплаті навчання та фірмовий рюкзак з логотипом школи. Прекрасний подарунок Вашій дитині перед початком навчального року, чи не так? Усе, що потрібно для цього зробити, - правильно відповісти на запитання ведучого в прямому ефірі "МusісРадіо". Щодня у будні з 13.00 до 14.00. Телефон прямого ефіру - (044)-238-83-88. Удачі і приємного початку навчального року! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.08.2005 Офіційний Web-сайт столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - http://www.galaradio.com - продовжує вдосконалюватися! Віднедавна на його сторінках з'явився розділ, який дає вам змогу брати участь в опитуваннях від ранкового шоу "Давай Вставай" - http://www.galaradio.com/index.php?cat=58. Щодня нове питання від Маші, Паші і Славка, які не втомлюються цікавитися думкою слухачів щодо різних життєвих ситуацій. Не упустіть можливість уставити свої п'ять копійок! Відкрився на GALA-сайті також новий розділ "F.A.Q." (Питання, що часто задаються) - http://www.galaradio.com/?cat=369. GALA-команда сподівається, що тепер непорозумінь стане менше, а ця інформація буде вам корисна і дійсно зможе відповісти на найбільш актуальні питання, пов'язані з GALA-радіо і роботою його сайту. Крім того, оновлено дизайн Форуму GALA-радіо - http://www.galaradio.com/index.php?cat=355. Заходите й отримуйте задоволення від спілкування! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.08.2005 Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання в 2005 році коштів державного бюджету для технічного переоснащення обласних державних телерадіокомпаній, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ". Таке рішення міститься в урядовій постанові від 9-го серпня 2005 року. Відповідно до документа, витрати, зв'язані з технічним переоснащенням обласних державних телерадіокомпаній, здійснюються Державним комітетом з питань телебачення і радіомовлення в рамках відповідних бюджетних призначень, установлених Законом України "Про Державний бюджет України на 2005 рік". Розподіл закупленого за бюджетні засоби обладнання між обласними державними телерадіокомпаніями ведеться Держкомтелерадіо з урахуванням технічного стану телерадіокомпаній і затверджується рішенням колегії Комітету (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.08.2005 Триває моніторинґ українських радіостанцій, який Нацрада з питань телерадіомовлення проводитиме протягом серпня-вересня. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на заступника голови національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрія Сторожука. Як вже повідомлялося, моніторинґ радіостанцій розпочався 1-го серпня. За словами Юрія Сторожука, моніторяться 17 радіостанцій. "Це ті радіостанції, які мають мережеве покриття. Головною метою моніторинґу є визначення обсягів використання української мови, та умов дотримання ліцензії. Основними критеріями моніторинґу будуть: мова ведення програм, мова реклами, частина українських пісень. Моніторитимуться радіоорганізації не лише у Києві, а й по інших реґіонах із залученням представників Нацради в областях", - зазначив Юрій Сторожук (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.08.2005 Заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Сеничак за участі представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Чернівецькій області Петра Шегди та заступника директора Чернівецької дирекції ВАТ "Укртелеком" Юрія Христофорова 10 серпня провів нараду з редакторами районного радіомовлення з питань виконання Програми забезпечення населення Чернівецької області проводовим мовленням на 2004-2010 роки, - повідомляє Західна інформаційна корпорація. Чернівецька область - єдина в Україні, де збереглися і працюють усі районні радіоредакції. Основними проблемами проводового радіомовлення учасники наради вважають його збитковість, зменшення кількості радіоточок через відсутність вимог щодо їх наявності при здачі в експлуатацію новобудов, а також недостатній обсяг у районного радіомовлення ефірного часу. Першим кроком для розширення радіопростору запропоновано здійснити його паспортизацію, тобто розробити телерадіоінформаційну характеристику регіону. Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у Чернівецькій області Петро Шегда запропонував збільшити обсяги ефірного часу для районного радіомовлення, забезпечити його щоденну присутність в ефірі, винайти кошти для його технічного переобладнання. Представник "Укртелекому" підтвердив, що в області є можливості для розширення мережі проводового радіомовлення. Наразі триває відновлення непрацюючих радіоточок в районах області, спостерігається збільшення кількості нових радіоточок в обласному центрі. За результатами наради райдержадміністраціям доручено поліпшити матеріальне та кадрове забезпечення редакцій районного радіомовлення, окремо вживатимуться заходи щодо розвитку радіомовлення в Герцаївському районі, який залишався єдиним районом області, де не було проводової радіомережі. Обласна влада пообіцяла також вивчити питання щодо виготовлення на підприємствах області радіоприймачів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.08.2005 Кабінет Міністрів України вирішив виділити 45 мільйонів гривень для переоснащення та модернізації обласних державних телерадіокомпаній, передають "Українські Новини". Про це на прес-конференції сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, посилаючись на рішення, прийняте Кабміном у вівторок, 9-го серпня. Вона відзначила, що зараз обласні телерадіокомпанії перебувають у важкому фінансовому положенні і їм украй необхідне фінансування для технічного переоснащення. Тимошенко додала, що гроші на переоснащення цих компаній можуть почати надходити вже в найближчі дні. Як повідомлялося раніше, у травні віце-прем'єр-міністр Микола Томенко прогнозував перевірки роботи обласних телерадіокомпаній. Національна телекомпанія має намір реорганізувати мережу своїх кореспондентських пунктів (Джерело: Портал "Korrespondent.Net").
  • 9.08.2005 В Україні створено новий Інтернет-ресурс, присвячений питанням створення системи суспільного мовлення в нашій державі - http://www.pbs.org.ua, повідомляє "proIT". Сайт створений з метою максимально повно представити інформацію щодо процесу створення системи суспільного мовлення в Україні. На сайті будуть представлені новини, аналітичні матеріали та інтерв'ю, аналіз міжнародного досвіду та законодавча база, точки зору як прихильників, так і супротивників суспільного мовлення, різні підходи щодо формування такої системи в Україні. Web-сайт http://www.pbs.org.ua створений Фондом Медіа Ініціатив спільно із НТКУ та за підтримкою Міжнародного фонду "Відродження" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.08.2005 Ви ж любите фотографуватися? І любите нові меблі? Тоді спеціально для вас - нова акція "Флеш - Сім'я" від столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) і меблевого центру "Флеш". Купівля нових меблів для дому - справа серйозна. Найкраще обирати меблі всією родиною. А якщо при цьому можна ще й вигравати знижки, вибір меблів може перетворитися в захоплюючу й азартну сімейну гру. Кожна родина може виграти дисконтну карту з 10% знижки саме на ті меблі, які вони мають намір придбати. Для цього потрібно лише сфотографуватися на тлі будь-яких меблів з асортименту "Флеш". І щодня у будні співробітники меблевого салону обиратимуть "Флеш-сім'ю" дня, що одержує дисконтну картку з 10% знижкою на купівлю меблів. Прізвища переможців оголошуються у прямому ефірі "MusicРадіо" щодня о 12.00 та 16.00, а фото "Флеш-сім'ї" можна побачити прямо на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.08.2005 На хвилях івано-франківської радіостанції "Західний полюс" (104.3МГц) з'явився новий музично-інформаційний проект на підтримку української музики. Відтепер щосуботи о 23-ій годині в ефір станції виходитиме програма "СвоєРідне". У своєму годинному шоу ведуча програми Юля Меніжарко ділитиметься новинами, чутками та плітками з життя українських виконавців. Передбачається також, що з'являтиметься інформація "з перших вуст" - у вигляді інтерв'ю. А наприкінці програми - в рубриці "Фоторобот" слухачі, послухавши кілька цікавих фактів про одного з представників українського шоу-бізу, намагатимуться відгадати, про кого ж іде мова. Правильна відповідь винагороджуватиметься ексклюзивним подарунком від радіостанції та зашифрованого у "Фотороботі" виконавця. Все це обрамлюватиметься найкращою і найновішою виключно українською музикою. Слід зауважити, що це не перша спроба подати руку допомоги українським артистам. Нещодавно, спільно з місцевим осередком партії НСНУ, радіостанцією "Західний полюс" було випущено подарункову аудіозбірку. Компакт-диск, укладений з найкращих україномовних хітів найвідоміших представників українського шоу-бізу, безкоштовно передаватиметься у популярні заклади громадського харчування та дозвілля Івано-Франковська (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.08.2005 На хвилях івано-франківського відділення столичної мережевої станції Перший розважальний радіоканал "Люкс FM" (103.8МГц) з понеділка, 8-го серпня, стартує нове ігрове шоу від ТМ "Одеський Степ". Слухачам буде запропоновано розповісти цікаві та кумедні історії з їхнього відпочинку. Щодня таких історій буде три, найкраща з яких винагороджуватиметься подарунком від ТМ "Одеський Степ". А на початку вересня найкраща історія з розказаних за місяць отримає суперприз - путівку на відпочинок на морі в Одесі. Причому скористатися нею матимуть змогу і ті, хто уже використав свою відпустку цього літа, адже путівка надається у вигляді сертифікату, який можна буде використати протягом року з моменту отримання (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.08.2005 На хвилях столичної мережевої станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Житомир-106.1МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) стартувала нова SMS-вікторина "Народна мудрість". Все що вам потрібно, аби стати її переможцем, це відповісти на просте питання, що стосується відомих приказок. В якості призів вікторини - п'ять фотоапаратів, п'ять радіоприймачів, CD-плейєр, магнітола і супер-приз - DVD-плейєр. Гра триватиме до 31-го серпня. Підведення підсумків намічене на 1-е вересня. А 1-го вересня на "Дорослому радіо" вийде в ефір музична програма "Шкільна пора. Найкращі роки". Протягом усього дня ви матимете змогу слухати пісні, присвячені школі. Так само в програмі "КПЗ" і рубриці "П'ятихвилинка" ви зможете згадувати своїх викладачів та передавати їм привіти (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.08.2005 Незабаром! В ефірі столичної сателітарної мережі "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)) стартує найжагучіший фото-конкурс цього літа "У стилі жагучого літа..."! Коли ти роздивляєшся свої фото, що зафіксували миті жагучого відпочинку - вибирай найкращі. Вибирай та надсилай їх на конкурс від "Стильного радіо" - "У Стилі Жагучого літа"! Адже це твій шанс отримати стильні призи та побачити свої фото на глянсових сторінках популярних журналів України, а також на сайті "Стильного радіо" http://www.shanson.fm. Переможця буде обрано шляхом голосування! Надсилай свої найжагучіші фото за адресою : 03037 , Ки їв, а/с 183. Конкурс "У Стилі Жагучого Літа" чекає на твою перемогу! Увага! Конкурс лише для жителів України! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.08.2005 Виконуючи розпорядження Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, з 1-го серпня Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" у Північному Донбасі (м.Краматорськ, 106.2МГц) перевела мовлення локального блоку програм на українську мову, зокрема: реґіональні новини, концерт на замовлення "З піснею по життю", рекламну інформацію, розміщувану після 1-го серпня (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 4.08.2005 Сьогодні приблизно о 10-ій годині ранку відновив роботу СХ-передавач 1-ї програми НРКУ на частоті 648кГц, встановлений у смт.Октябрське АР Крим, що призупинив трансляції вчора під час грози (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.08.2005 Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила наступну заяву стосовно конфлікту з приводу приміщення по вул. Прорізній, 2: "З огляду на події останніх днів з поділом приміщення по вул. Прорізній, 2 між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та Держкомтелерадіо, прес-служба Національної ради уповноважена зробити наступний коментар за хронологією подій: 19 липня - кінцевий термін визначений розпорядженням Кабінету Міністрів по передачі будівлі по вул. Прорізна, 2 в оперативне управління Національної ради. 20 липня Фактично зірваний підготовчий процес засідання Національної ради через попередження Держкомтелерадіо про неможливість надати приміщення. Підписано І.С.Чижем та В.Ф.Шевченком протокол, яким погоджується рівний поділ приміщень 50/50 між Нацрадою та Держкомтелерадіо по вул. Прорізна,2. Цього ж дня працівники Держкомтелерадіо саботують зі свого боку підписання акту передачі будівлі Нацраді. 21 липня Згідно підписаного більшістю (9 з15) акту передачі об'єкту державної власності Нацрада бере у своє безумовне оперативне управління будинок по вул. Прорізна, 2. Держкомтелерадіо не здійснює ніяких кроків по вивільненню приміщень, натомність офіційно даючи коментарі про своє безумовне бажання виконати розпорядження Кабміну та доручення Президента України. 22 липня Працівники Національної ради змушенні розміщуватись у фойє Держкомтелерадіо та в одній кімнаті і конференц-залі 5-го поверху (виділених з 20 липня І.Чижем особисто). 25 липня Орендарі звільняють для Нацради 3 кімнати на 2 поверсі. В цей час керівництво Держкомтелерадіо заявляє, що вже звільнили кімнати 2,3,4 поверхів для розміщення Нацради. Насправді процес "звільнення" затягується ще на кілька днів. 26 липня Впевнившись в умисному саботажі з виконанням урядового рішення № 253-р Національна рада змушена перекрити доступ керівникам Держкомтелерадіо до своїх кабінетів на 5-у поверсі. 28 липня Спроба працівників Держкомтелерадіо під приводом особистих речей винести фінансово-договірні документи, що не мають стосунку до діяльності Держкомтелерадіо. Виходить наказ по Національній раді, про використання приміщень в будинку по вул. Прорізній, 2, яким Нацраді відводиться 42,7%, а Держкомтелерадіо - 57,3% площ. Частина структурних підрозділів переїжджає у вивільнені Держкомтелерадіо кілька кімнат на 2,3,4 поверхах. Резюме: Коментарі прес-служби Держкомтелерадіо та виступи його керівництва ми лишаємо на їх совісті. Хоча саме ця однобічна інформація призвела, на жаль, до того що навіть така поважна людина, як голова НСЖУ І.Ф.Лубченко "зайняв сторону" І. Чижа у своїй заяві. Звертаємо увагу громадськості та журналістів лише на останнє інформаційне повідомлення прес-служби Держкомтелерадіо від 3 серпня в якому висловлюється абсолютно нова ідея щодо пошуку тепер іншого місця розташування (?!) за іншою юридичною адресою вже для Державного комітету телебачення і радіомовлення. Як би не розгорталися події, Національна рада вважає необхідним проведення у будь-якому випадку відповідними повноважними органами аудиту всіх приміщень, що належать Держкомтелерадіо аби в решті з'ясувати істину і покласти край взаємозвинуваченням, що не прикрашають обидві поважні державні інституції" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.08.2005 В місті Краматорськ Донецької області на частоті 100.0МГц незаконно працює радіопередавач, що створює перешкоди мовленню місцевого відділення мережі Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (105.7МГц). У зв'язку з цим керівництво Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон" звертається до всіх, хто володіє інформацією про місцезнаходженя цьго передавача, або про особу, яка незаконно веде мовлення на частоті 100.0МГц в м.Краматорськ, із проханням повідомити цю інформацію за телефонами (050)-942-96-03 або (062)-381-34-34 за винагороду (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 3.08.2005 Сьогодні приблизно о 15-ій годині під час грози припинив роботу СХ-передавач 1-ї програми Національного радіо України на частоті 648кГц, встановлений у смт.Октябрське АР Крим. Станом на вечір передавач не відновив трансляції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.08.2005 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення тимчасово припинила роботу з підписання меморандуму про спільні дії з радіостанціями, який, серед іншого, стосується i використання української мови в радiопросторi. Крім того, 1-го серпня Нацрада розпочала моніторинґ українських радіостанцій на предмет дотримання ними українського законодавства. Ще 30-го травня було вирішено, що робоча група з представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства культури i туризму та Асоціації мережевих телерадiомовникiв України підготує згаданий меморандум. Тоді ж міністр культури Оксана Білозір сказала, що українська мова є державним атрибутом, i треба зробити все, щоб в українському радiопросторi звучала українська мова. "Необхідно закласти тенденції з оздоровлення української мови", - наголосила вона. Відповідаючи на запитання, чи звучатиме в українському радiопросторi російська мова, міністр відповіла, що, звичайно, російська мова звучатиме, але це не означає, що вона повинна домінувати. Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко зазначає, що Нацрада відразу орієнтувалася на те, що робота над меморандумом між нею та радіокомпаніями буде складнішою, ніж у подібному випадку з телевізійниками. Про це він заявив у своєму вчорашньому інтерв'ю кореспонденту "Радіо Свобода". "Оскільки тут не лише гірша ситуація з наповненням ефіру українським продуктом, але й гостро стоїть проблема національних виконавців, про що ми вже говорили в трикутнику між Національною радою, продюсерами компаній та керівництвом мінкульту. Однак ми десь проґавили той момент, коли спроба знайти якісь оптимальні формули нашого меморандуму були підмінені якимись елементарними торгами: як більше добитися вчинків з боку національної ради, добитися застосування тих чи інших норм, зручніше, нічого не міняючи по суті. Меморандум - це дуже серйозний документ, який продиктований доброю волею обох сторін знайти порозуміння і вийти на якісь компроміси в ім'я розбудови національного простору, а не виторгів для себе якихось більш виграшних ситуацій." Саме тому Нацрада вирішила відкласти підписання меморандуму до осени, а з 1-го серпня почала відстежувати, як українські радіостанції виконують чинне законодавство. "Ми хочемо самі для себе краще розібратися з цією ситуацією, яка панує зараз в радіоефірі України, і мати більш статичні матеріал для предметної розмови, яку ми маємо з ситуацією, що треба поправляти. І саме тому з першого серпня ми розпочинаємо цю роботу. При чому розпочинаємо ми її попри все, попри ситуацію, яка склалася в Національній раді з нашим нерозміщенням до цього часу у будинку по Прорізній, 2 в Києві, відповідно до рішення уряду. Все одно ми будемо проводити моніторинґ радіопрограм, ми матимемо дуже великий матеріал на осінь про те, що діється із україномовним наповненням, із присутністю національних виконавців, із мовою реклам. Можливо за цим будуть якісь дисциплінарні рішення, якщо це стосується компаній, які просто ігнорують вимоги закону щодо мови програм і передач, щодо частки власного продукту, можливо, ми це припускаємо." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.08.2005 Надзвичайно приємна новина від івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц) для всіх, хто полюбляє передавати привіти, вітати друзів та рідних та замовляти улюблену музику на улюбленому радіо! Відтепер програма "Говорить Івано-Франківськ" виходитиме в ефір також і вдень, з 13-ї до 14-ї години. Як і раніше, повідомлення прийматимуться з мобільних телефонів (SMS потрібно надсилати за номером 10633, на початку повідомлення не забувши поставити код 1043). Окрім того, привіти можна надсилати і з офіцйного Web-сайту станції - http://www.1043.com.ua, скориставшись спеціальною формою. Працюватиме і телефон прямого ефіру (0342)-77-52-72, а ще вітання можна надіслати листом, відправивши його за адресою: 760014, програма "Говорить Івано-Франківськ", радіо "Західний полюс", вул. С. Бандери, 1, м. Івано-Франківськ. Також радіо "Західний полюс" оголошує про початок конкурсу народної SMS-творчості "Літо у стилі "Мобілюкс"! Для того, щоб стати його учасником, потрібно придумати ориґінальний слоґан чи девіз із словом "Мобілюкс" та надіслати його в SMS-повідомленні за номером 10633, не забувши на початку SMS-ки вказати код 1043. Найкращі слоґани та девізи звучатимуть в ефірі протягом дня, а фінальний розиграш суперпризу - стильного мобільного телефону Nokia 3220, та заохочувальних призів - стартових пакетів та аксесуарів до мобільників, відбудеться у День Незалежності, 24 серпня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.08.2005 Представник АТ "ОНІКС", яке є мовником радіо "Мелодія", Артем Глоба заявляє, що має ухвалу суду, яка зобов'язує "Український медіа-холдинґ" повернути всю документацію, вилучену під час захоплення їх центрального офісу. Про це Глоба повідомив на сьогоднішній прес-конференції. "На підставі ухвали Верхньодніпровського районного суду від 27 липня 2005р. вимагаємо повернути вилучені ЗАТ "УМХ" ... у АТ "ОНІКС" бланки та всю документацію, пов'язану з фінансово-господарською діяльністю АТ "ОНІКС", - заявив він. В той же час, представник юридичного відділу АТ "ОНІКС" Олександр Крижний відкидає політичні передумови конфлікту: "Політичного моменту ні в плані мови, ні в якому іншому тут немає". Крижний називає цю ситуацію "випадком корупції, свавілля державних органів, посадових осіб", спровокованим, ЗАТ "УМХ". Він також повторив, що все скоєне стало можливим через сфальсифіковані ухвали суду, згідно з якими директору АТ "ОНІКС" було заборонено здійснювати будь-які повноваження, розпоряджатися грошовими коштами на рахунках АТ "ОНІКС", а також наказано "припинити господарську діяльність АТ "ОНІКС" шляхом ліквідації товариства. Однією з таких ухвал також було призначено ліквідатором ЗАТ "УМХ". За словами Крижного, "не зрозуміло, як ліквідатором АТ може стати компанія, що володіє лише 2% акцій цього товариства". Він також додав, що "ухвала та рішення суду були винесені без відома представників АТ "ОНІКС", керівників та акціонера підприємства, який володіє 98% акцій". Раніше, 26 липня представники ЗАТ "Український Медіа Холдінґ" разом із судовим представником захопили офіс АТ "ОНІКС" та вилучили всі майже всі фінансово-господарські документи АТ "ОНІКС", головним проектом якого є радіомережа "Мелодія" (Джерело: "Українська Правда").
  • 2.08.2005 Загострюється конфлікт між власниками радіо "Мелодія" та Українським медіа-холдинґом. Акціонери радіомережі стверджують - їхні фінансові-господарські документи незаконно захопили у Харкові озброєнні люди і досі не повертають. Втім представники медіа-холдинґу бізнесмена Ложкіна кажуть - кілька років інвестували в радіо кошти, які збільшили капітал компанії в 37 разів. Але жодних диведендів від Акціонерного товариства "Онікс", власника "Мелодії", вони так і не отримали. Після неодноразових судових слухань медіа-холдинґ виграв справу з ліквідації "Онікса", а тому мав повне право вилучати будь-які документи з офісу товарсиства. Втім, власники радіостанції запевняють , що протягом року на них здійснювався постійний тиск з метою підпорядкування радіостанції медіа-холдінґу (Джерело: Сайт ТК "5-ий канал").
  • 2.08.2005 Керівник юридичного відділу АТ "ОНІКС" (мовник Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" - ред.) Олександр Крижний звинуватив "Український медіа холдінґ" в затягуванні із виконанням ухвали суду, яка зобов'язує УМХ повернути "ОНІКСУ" документи. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН. Пан Крижний наголосив, що станом на 2-е серпня поточного року жодних дій по виконанню ухвали Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 27 липня 2005 року ЗАТ "УМХ" не здійснено. Згідно з цією ухвалою відділ ДВС Червонозаводського РУЮ у м. Харкові та ЗАТ "УМХ" зобов'язане було "негайно" повернути всі документи, що були вилучені з офісу АТ "ОНІКС". В розповсюдженому прес-релізі вказується, що АТ "ОНІКС" за захистом своїх прав 26-го липня п.р. звернулось до Червонозаводського районного суду м.Харкова, який наступного дня своєю ухвалою заборонив Державній виконавчій службі Червонозаводського районного управління юстиції міста Харкова здійснювати будь-які дії щодо виконання попередніх судових рішень, відповідно до яких "ОНІКС" мав бути ліквідований. "ОНІКС" подав також до Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області клопотання про призупинення рішення Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області, яке передбачало ліквідацію "ОНІКСУ", і суд повністю задовольнив клопотання. Водночас, зазначають в "ОНІКСІ", протягом 29, 30, 31 липня і 1 серпня жоден представник ЗАТ "УМХ" не вийшов на зв'язок з АТ "ОНІКС". "На сьогодні місцезнаходження документів АТ "ОНІКС" нам невідоме, але є достатні докази, що їх протиправно утримують представники ЗАТ "УМХ", ймовірніше віце-президент В.Резниченко, який особисто був присутнім при нападі і проводив вилучення", - відзначається в прес-релізі. У прес-релізі також підкреслюється, що вказані дії ЗАТ "УМХ" є протиправними та незаконними і створюють перешкоди АТ "ОНІКС" для реалізації права на апеляційне оскарження рішення суду, "адже внаслідок вилучення документів, зокрема і фінансово-бухгалтерського характеру, АТ "ОНІКС" позбавлене можливості надати суду належні докази на обґрунтування своїх пояснень". "Подальше протиправне невиконання ЗАТ "УМХ" вимог ухвали суду завдає АТ "ОНІКС" значних втрат та робить діяльність великої інформаційної структури неможливою", - підкреслив представник АТ "ОНІКС" Артем Глоба. Олександр Крижний також повідомив, що ЗАТ "Український медіа холдінґ" відмовилося від позову, поданого до Ленінського районного суду м.Дніпропетровська, проти Надії Пілютнікової та АТ "ОНІКС", в якому вимагали від АТ "ОНІКС" звільнення директора АТ "ОНІКС" Надії Пілютнікової. "Такими діями ЗАТ "Український медіа холдінґ" намагається уникнути відповідальності щодо здійснення силового вторгнення до центрального офісу АТ "ОНІКС" (Всеукраїнської радіомережі "Мелодія") та вилучення фінансово-господарських документів, а також проекту ЗМІ із всеукраїнським статусом - "Всеукраїнська радіомережа "Мелодія", - зазначив Олександр Крижний. Як повідомляв УНІАН, 26 липня 2005 року у Харкові невідомі зі зброєю захопили офіс "Радіо "Мелодія". Державна виконавча служба Червонозаводського районного управління юстиції Харкова вилучила документи АТ "ОНІКС", що транслює в Харкові радіо "Мелодія". Державна служба керувалась ухвалою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 15 липня п.р. (ухвала забороняла директору АТ "ОНІКС" здійснювати будь-які повноваження, розпоряджатися грошовими коштами на рахунках АТ "ОНІКС", а також його рухомим і нерухомим майном), а також рішенням Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 30 березня 2005 р., відповідно до якого господарська діяльність АТ "ОНІКС" мала бути припинена шляхом ліквідації товариства. Суд також заборонив АТ "ОНІКС" та його посадовим особам вчиняти перешкоди ЗАТ "УМХ" при проведенні процедури ліквідації (Джерело: УНІАН).
  • 2.08.2005 Столична сателітарна мережа Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Херсон-103.7МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення) збільшила свою потенційну аудиторію. Відтепер можливість слухати трансляції програм станції у всесвітній мережі Інтернет є й у закордонних Web-серферів (досі така можливість була лише в абонентів українських провайдерів). Приєднатися до аудиторії першої української недержавної інформаційної станції можна за URL-адресою mms://216.69.164.143/era. Трансляція ведеться зі швидкістю 20kbps (Джерело: Форум радіостанції).
  • 2.08.2005 Сьогодні у приміщенні інформаційної аґенції "УНІАН" відбулася прес-конференція на тему: "Силове озброєне захоплення центрального офісу Всеукраїнської радіомережі "Мелодія": хронологія та замовники нападу". Вщерть заповнена аудиторія "УНІАН" довела, що це питання викликало відчутний резонанс. До прес-релізу, що був наданий журналістам, додавалися документи, що засвідчували масові правопорушення опонентів АТ "ОНІКС", яке скликало прес-конференції. Присутні змогли вислухати точки зору обох учасників конфлікту, оскільки конференцію відвідали чисельні представники ЗМІ ЗАТ "Український Медіа Холдинґ". Жодне питання не залишилося без відповіді, адже Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" займається діяльністю, яка не суперечить чинному законодавству України. Співробітники радіостанції впевнені, що їхні колеги-журналісти переконались, на чиєму боці правда, і висвітлять деталі озброєного захоплення офісу Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" належним чином (Джерело: Сайт Всеукраїнської радіомережі "Мелодія").
  • 2.08.2005 Столична сателітарна мережева станція "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Одеса-89.0МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Донецьк-92.3МГц, Ялта-101.4МГц, Луганськ-91.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) не перестає стверджувати, що кохання завжди приходить несподівано і приносить подарунки!!! Будьте уважні, коли знаходитесь на хвилях "Love Radio", адже будь-якої миті Вам можуть зателефонувати і... вручити приз! Ця угода дійсна для всіх учасників спеціальної Гарачої "Літньої Пропозиції від "Love Radio"", яка стає більш гарячою! Відтепер за кожне 5-те надіслане Вами SMS - повідомлення на короткий номер 10633 з обов'язковим кодом 9520 та номером обраної пісні - Ви маєте нагоду отримати подарунок від "Love Radio". Вартість одного SMS-повідомлення складає 3 грн. (тільки для повнолітніх)!!! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.08.2005 Збільшилася кількість реґіонів, охоплених мовленням столичної сателітарної мережі "Наше радіо". Від учорашнього дня програми станції можна слухати в місті Суми. Тут вони звучать на хвилях місцевого радіо "ВСЕSweet" (101.4МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 2.08.2005 У зв'язку з технічними проблемами - поламкою одного з комп'ютерів на столичному "Молодому радіо" (69.68МГц) тимчасово знято з ефіру деякі програми. Зокрема, вчора не вийшли інформаційні випуски та передача "12-ий раунд". "Молоде радіо" сподівається якнайшвидше замінити комп'ютер, однак, дуже можливо, що ще протягом 2-3 днів в ефірі не буде новин та передач. Тим часом, музичний ефір "Молодого радіо" у ці дні - без змін, тобто 24 години на добу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.08.2005 В ефірі харківського радіо "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц) очікуються глобальні зміни! Радіостанція стає "старшою". Новий її слоґан так і звучатиме: "Ми стали старшими". А в ефір повертаються барди, попсові рімейки старих пісень тощо. За прогнозами, кількість нових пісень протягом музичної години не перевищуватиме однієї. Обговорити зміни, що очікуються, можна на Форумі "Нової хвилі" - http://www.newwave.com.ua/forum/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.08.2005 27-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято ряд рішень з ліцензування ТРО. Серед них кілька рішень стосувалися ліцензування радіостанцій. Розглянувши інформацію управління науково-технічного і частотного розвитку, ліцензійно-реєстраційного управління, враховуючи повну сплату грошового (ліцензійного) збору за видачу ліцензії на право користування першою, другою та третьою загальнонаціональними радіомережами (УР-1, УР-2, УР-3), Національна рада вирішила видати Національній радіокомпанії України додаток № 4 до ліцензії НР № 0500 від 11-го грудня 2002 року на право користування першою, другою та третьою загальнонаціональними радіомережами (УР-1, УР-2, УР-3), затвердивши сітку мовлення, згідно з додатком (підписаним начальником ліцензійно-реєстраційного управління). Сітку мовлення НРКУ затверджено таким чином: І програма - 19.4 год/доб, ІІ програма - 24 год/доб, ІІІ програма - 19.3 год/доб. Відрізки часу, дозволені для використання Обласними ОДТРК на першій програмі - у будні 6.45-6.54, 8.10-8.29, 15.40-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; у суботу 6.10-6.29, 8.10-8.29, 12.40-12.56, 17.45-17.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29; у неділю 6.10-6.29, 8.10-8.29, 15.45-15.59, 18.10-18.59, 20.00-20.29. Відрізки часу, дозволені для використання іншими телерадіоорганізаціями на першій програмі: у будні 6.25-6.30 - трансляція оголошень сільськими радіовузлами, 6.30-6.44 - міськрайонне мовлення. Затверджено також відрізки часу, дозволені для комерційного використання (за погодженням ТРО з ВАТ "Укртелеком"). На першій програмі: з понеділка по п'ятницю - 10.30-10.59, 11.40-11.59, 14.00-14.59, у суботу - 14.00-14.59, 15.15-16.14, у неділю 14.00-14.59, 23.05-23.49. На другій програмі: з понеділка по п'ятницю - 6.00-6.29, 11.00-11.59, 14.00-14.59, 18.00-18.59, у суботу - 6.00-6.29, 10.00-10.59, 14.00-14.59, 23.00-23.59, у неділю 6.00-6.29, 9.00-9.59, 16.00-16.59, 19.00-19.59. На третій програмі: з понеділка по п'ятницю - 5.35-7.29, 14.00-14.59, 20.30-22.59, у суботу 6.05-7.59, 17.00-19.59, 22.00-22.29, у неділю 6.05-7.59, 17.00-19.59, 22.00-22.29. Розглянувши заяву Підприємства з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ", м.Київ, про внесення змін до ліцензії на мовлення у зв'язку зі зміною програмної концепції, мови, якою вестимуться передачі, позивних та банківських реквізитів, Національна рада вирішила внести зміни до ліцензії НР № 1087 від 23 липня 2003 року, Підприємства з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ", м.Київ, шляхом видачі ліцензії на новому бланку, зазначивши у ліцензії: "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська. "Позивні" - "Українське народне радіо" (заява № 77360 від 12.07.2005 року до ДП "Український інститут промислової власності"). Термін дії ліцензії залишається без змін. Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіомовна компанія "Унісон плюс", м.Чернігів, про внесення змін до ліцензії НР № 1955 від 15.12.2004 (107,7 МГц у м. Чернігові, Р=01,0 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною місця встановлення передавача (було: м.Чернігів, вул.Комсомольська, 53-б, стало: м.Чернігів, пр-т Миру, 49-а), Національна рада вирішила внести зміни до ліцензії ТОВ "Телерадіомовна компанія "Унісон плюс", м.Чернігів, шляхом видачі ліцензії на новому бланку. Термін дії ліцензії залишається без змін. Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, про внесення змін до ліцензії НР № 0935 від 04.06.2003 р. (107.4МГц у м. Тернополі, Р=1.0 кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною засновників (були: ЗАТ "Інформаційно-видавнича група "Телеграф", м.Київ; ТОВ "Торговий дім "СВЗ", м.Київ; ТОВ "Фактор", м.Київ; Лоташевський І.О., стали: ТОВ "Центр Впровадження Інформаційних Технологій", м. Київ; ПП "Фонд розвитку інформаційного простору", м.Київ), зміною програмної концепції (було: власних програм - 12 год/добу, вітчизняних програм - 16.8 год/добу, стало: власних програм - 20 год/добу, вітчизняних програм - 21 год/добу), Національна рада вирішила внести зміни до ліцензії НР №0935 від 04.06.2003 р. ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, шляхом видачі ліцензії на новому бланку, зазначивши: у частині "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі (в %-ному співвідношенні)": українська; У частині "засновники": ТОВ "Центр Впровадження Інформаційних Технологій", м.Київ - 50% статутного капіталу; ПП "Фонд розвитку інформаційного простору", м. Київ - 50% статутного капіталу. Термін дії ліцензії залишається без змін. Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, про внесення змін до ліцензії НР № 2001 від 27.12.2004 р. (87.9МГц у м.Одесі, Р=1.0кВт; 90.9МГц у м.Сумах, Р=1.0кВт та 103.8МГц у м.Бердянську, Р=0.25кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу) у зв'язку зі зміною засновників (було: ТОВ "Центр Впровадження Інформаційних Технологій", м. Київ, стали: ТОВ "Центр Впровадження Інформаційних Технологій", м.Київ; ПП "Фонд розвитку інформаційного простору", м.Київ), зміною програмної концепції (було: власних програм - 12 год/добу, вітчизняних програм - 16.8 год/добу, стало: власних програм - 20 год/добу, вітчизняних програм - 21 год/добу), Національна рада вирішила: внести зміни до ліцензії НР № 2001 від 27.12.2004 р. ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, шляхом видачі ліцензії на новому бланку, зазначивши у частині "засновники": ТОВ "Центр Впровадження Інформаційних Технологій", м. Київ - 50% статутного капіталу; ПП "Фонд розвитку інформаційного простору", м. Київ - 50% статутного капіталу. Термін дії ліцензії залишається без змін. Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, про внесення змін до ліцензії НР №1040 від 16.07.2003 р. (проводове мовлення) у зв'язку зі зміною засновників (були: ЗАТ "Інформаційно-видавнича група "Телеграф", м. Київ; ТОВ "Торговий дім "СВЗ", м.Київ; ТОВ "Фактор", м.Київ; ТОВ "Ойл-Трейдінг", м.Київ; Лоташевський І.О., стали: ТОВ "Центр Впровадження Інформаційних Технологій", м.Київ; ПП "Фонд розвитку інформаційного простору", м. Київ), Національна рада вирішила внести зміни до ліцензії НР № 1040 від 16.07.2003 р. ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, шляхом видачі ліцензії на новому бланку, зазначивши: у частині "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі (в %-ному співвідношенні)": українська; у частині "засновники": ТОВ "Центр Впровадження Інформаційних Технологій", м.Київ - 50% статутного капіталу; ПП "Фонд розвитку інформаційного простору", м. Київ - 50% статутного капіталу. Термін дії ліцензії залишається без змін. Розглянувши звернення ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м.Київ, щодо внесення частоти 103.8МГц у м.Бердянську Запорізької області, Р=0.25кВт, в ліцензію НР №2001 від 27.12.2004 року, Національна рада вирішила внести зміни до пункту 8 рішення Національної ради №201 від 27.04.2005 р. зазначивши: "Встановити термін дії ліцензії до 27.12.2014 р.". У зв'язку з оптимізацією запровадження нових концептуальних підходів до методики проведення перевірок телерадіокомпаній України, Національна рада вирішила: 1. Доручити представникам Національної ради до 1 вересня 2005 року надати пропозиції щодо оновлення плану перевірок на вересень-грудень 2005 року (із зазначенням строків здійснення перевірок), враховуючи наступні категорії компаній: а) компанії, які планувалось перевірити відповідно до рішення Національної ради № 1070 від 1 грудня 2004 року "Про затвердження Національною радою переліку телерадіоорганізацій України, які підлягають плановим перевіркам у 2005 році" (при цьому зменшити кількість перевірок); б) компанії, у діяльності яких виявлено суттєві ознаки порушення умов ліцензії та вимог чинного законодавства України за підсумками перевірок у І півріччі 2005 року; в) компанії, у яких за результатами вибіркових моніторинґів наявні ознаки недотримання умов ліцензії та вимог чинного законодавства України; г) компанії, термін дії ліцензії яких закінчується до 1 липня 2006 року. 2. Повернутись до розгляду питання про внесення змін до рішень Національної ради № 1070 від 1 грудня 2004 року, № 86 від 26 січня 2005 року та № 242 від 18 травня 2005 року у вересні 2005 року після опрацювання наданих пропозицій. 3. Контрольно-аналітичному управлінню у вересні 2005 року винести проект рішення Національної ради "Про внесення змін та доповнень до затвердженого Національною радою переліку телерадіоорганізацій України, які підлягають плановим перевіркам у 2005 році". 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Національної ради І. Куруса, контрольно-аналітичне управління та управління реґіональних представництв. На засіданні було також прийнято рішення "Про затвердження умов конкурсу на посаду представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі", "Про нагородження почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Зубика Михайла Васильовича, представника Національної ради в Тернопільській області", "Про створення комісії з розміщення підрозділів і служб Національної ради в приміщенні по вул. Прорізній, 2 у м.Києві", "Про внесення змін до складу комісії з розміщення підрозділів і служб Національної ради в приміщенні по вул. Прорізній,2 у м.Києві" та ряд інших. Детальніше ознайомитися з рішеннями Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.08.2005 2 серпня 2005 року о 15.00 у приміщенні інформаційної аґенції "УНІАН" (вул.Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція на тему: "Силове озброєне захоплення центрального офісу Всеукраїнської радіомережі "Мелодія": хронологія та замовники нападу". Попередні матеріали: хронологія нападу, копії документів (фото- та відеозйомка з місця подій, інтерв'ю з безпосередніми учасниками, заяви, судові ухвали тощо), коментарі офіційних представників компанії розміщені на WEB-сайті Всеукраїнської радіомережі "Мелодія": http://www.melodiya.ua. АТ "ОНІКС" - мовник Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" сподівається, що ця прес-конференція для засобів масової інформації, незалежних журналістів та правозахисників, чия незаангажована та об'єктивна робота дозволить висвітлити питання по суті, сприятиме демократизації держави та суспільства, а також якнайшвидшому встановленню законності та правопорядку (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.08.2005 Вже протягом трьох днів в ефірі міста Алушта АР Крим відсутні програми столичної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (102.9МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.08.2005 Сьогодні вранці ЗАТ "Український Медіа Холдинґ" відмовився від своєї позивної заяви у Ленінському районному суді м.Дніпропетровська. ВДВС Червонозаводського РУЮ у м.Харкові в особі його керівника Гординського І.Ю. до цього часу відмовляється надати документи, на основі яких відбувся силовий напад на офіс радіостанції, а також перелік конфіскованої документації, мотивуючи тим, що не визнає повноваження директора АТ "ОНІКС" Пілютікової Н.В. Державний виконавець цієї установи Андрій Самойлов терміново пішов на лікарняне. У зв'язку з цим, керівництво АТ "ОНІКС" звернулося до міністра юстиції України Романа Зварича з проханням "зупинити незаконні дії своїх підлеглих" та покарати "винних згідно з чинним законодавством України" (Джерело: Сайт Всеукраїнської радіомережі "Мелодія").
  • 1.08.2005 В ефірі столичної сателітарної мережі радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартувала ново гра. Якщо бути більш точним, то з 8-го серпня в ефірі станції - новий тур гри "STAR TRAVEL"! А у всіх слухачів радіо "Europa Plus Україна" є шанс потрапити до Парижа на мега-зоряний концерт Eminem та 50 Сент. Путівки до Парижа розігруватимуться в ефірі станції з 8-го по 26-те серпня, а сам концерт пройде 7-го вересня на відомому стадіоні "Стад де Франс". Музична подорож з радіо "Europa Plus Україна" - це незабутній час, проведений у столиці Франції і грандіозне шоу найяскравіших зірок сучасної музики. Що для цього потрібно? Надіслати заявку, уважно слухати ефір і чекати початку гри, що захоплює, STAR TRAVEL. Готуйтеся! Стати учасником гри можна одним з двох способів: 1. Надіслати SMS-замовлення на номер 10800 із заголовком STARTRAVEL (вартість SMS - 2.0 грн. із врахуванням податків); 2. Надіслати замовлення через Інтернет, заповнивши анкету за адресою http://www.europaplus.ua/index.php3/46/startravel-eminem/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.08.2005 На мережі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Житомир-106.1МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) завершився всеукраїнський благодійний марафон "Будинок немовляти", який "Доросле радіо" проводило спільно з контент-провайдером "УМХ мобайл". Протягом тижня було зібрано 43 тисячі SMS-повідомлень, вартість кожного - 1 гривня. Усі зібрані гроші перераховані до київського міського будинку дитини "Берізка", в якому зараз перебуває 128 зовсім ще крихітних дітей, 24 з яких ВІЛ-інфіковані. "Доросле радіо" дякує всім тим, хто відгукнувся на заклик станції та взяв участь у благодійному марафоні! Тим часом, з понеділка, 1-го серпня, на "Дорослому радіо" починає розігруватися новий компакт-диск та плакат Олександра Самсона. На даному компакті ви також зможете знайти відеокліп на пісню "Время-вор", записану разом з Олександром Маршалом. "Доросле радіо" є ексклюзивним медіа-спонсором виходу даного компакту на території України. Розиграш проходить щоранку у будні під час гри "Ранкова розумова гімнастика" в рамках ранкового шоу "Время вперёд, утро зовёт!" (Джерело: Інформацію надав ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини липня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024