Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Липень 2005 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 29.07.2005 Здійснилося! Після тривалих пошуків, проб і помилок, нарешті сформована команду департаменту реґіональних новин Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон". Очолила інформаційну службу відома в ЗМІ та популярна в народі диктор і редактор Наталя Шах. Краматорській публіці вона більш ніж 10 років відома як "обличчя та голос" телеканалу "СКЭТ". Саме під її керівництвом формуватиметься та доноситиметься до слухача інформація про життя Північного Донбасу. Як сказала Наталя: "Мене не влаштовує "обсмоктування" протягом тижня тем з апаратних нарад, як це робить "Русское Радио Краматорськ", і тому я готова застосувати якісно новий підхід до формування новинних блоків. Інтернет-дайджест, яким грішать багато ЗМІ реґіону - показник лінності та творчої стагнації журналістів". Керівництво Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон" погодилося з Наталею і... уже сьогодні кореспонденти та редактори взялися готувати новини. Отже, випуски реґіональних новин слухайте по буднях о 12.00 та 19.00 к краматорському ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106,2 МГц) (Джерело: Сайт Північнодонбаської радіогрупи медіа-холдинґу "Золотий грамофон").
  • 29.07.2005 У серпні дві програми столичного "Молодого радіо" (69.68МГц) - 5-ти хвилинки "Автограф" та "Прогулянка", що виходять у будні, ідуть відпочивати - разом зі своєю ведучою Оленою Карпенко. Із відпустки Олена обіцяє привезти багато нових вражень та несподіваних тем для своїх передач. Перші з них ви зможете почути на "Молодому" вже з початку вересня. Тим часом "Молоде радіо" готує для вас кілька нових та не менш цікавих передач. У перших числах серпня чекайте на передачу "Хочу ще!", а ще... Ще кілька хай залишаться сюрпризом! ;-) Заходьте на сайт "Молодого радіо", стежте за анонсами в ефірі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.07.2005 Сьогодні увечері близько 18-ї години судовий виконавець ВДВС Червонозаводського РУЮ у м.Харкові Андрій Самойлов надіслав поштою на адресу АТ "ОНІКС" рішення про призупинення виконавчого провадження. Передати особисто в руки це рішення представникам компанії пан Самойлов відмовився. Не зважаючи на це, стверджує АТ "ОНІКС", ЗАТ "Український Медіа Холдинґ" рішення судів не виконує і досі залишається невідомим місцезнаходження документації АТ "ОНІКС". Представникам компанії не наданий навіть перелік конфіскованих документів (Джерело: Сайт радіо "Мелодія").
  • 28.07.2005 Звертаємо вашу увагу на те, що офіційний Web-сайт столичної сателітарної мережевої станції Радіо "Шарманка" (Київ-104.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Кіровоград-102.6МГц, Запоріжжя-104.5МГц, а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) відтепер доступний не лише за URL-адресою http://www.sharmanka.com.ua, але й за більш короткою адресою http://www.sharmanka.ua. Аналогічних змін зазнав і поштовий домен станції (Власна інформація).
  • 28.07.2005 В ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) стартує конкурс "Веселий щоденник". З 1-го по 26-те серпня надішли копію сторінки щоденника із забавним зауваженням. 10 найориґінальніших зауважень пролунають в ефірі "Мелодії" 1-го вересня. А переможці одержать призи. Ваших листів чекають на адресу 04073, м.Київ, а/с 78 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.07.2005 У заяві, розповсюдженій прес-службою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 28-го липня 2005-го року, міститься інформація про те, що секретар першого заступника голови Держкомтелерадіо А.Мураховського під виглядом особистих речей хотіла винести з приймальні ориґінали документів, які, як зазначається в тексті, стосуються "сумнівних господських оборудок керівників Держкомтелерадіо". Як заявляє прес-служба Нацради, ці документи, стосуються справ, які не мають нічого спільного з профілем діяльності цієї установи і стосуються фінансових операцій, але на них значиться прізвища І.Чижа та А.Мураховського. Національна рада має намір передати ці документи до Генеральної прокуратури, яка й перед цим цікавилася деякими аспектами діяльності керівників Держкомтелерадіо. У зв'язку з цим, сьогодні, 28 липня, 0 15 год. 30 хв. у фойє будинку по вул. Прорізній, 2 керівництво Національної ради України з питань телерадіомовлення проведе брифінґ для журналістів щодо виявлених сьогодні документів Держкомтелерадіо з ознаками фінансових афер (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2005 27-го липня на засіданні уряду було прийняте рішення про передачу державного підприємства "Український державний центр радіочастот" від Міністерства транспорту та зв'язку у сферу управління Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ), повідомляє "ЛІГА Бізнес-інформ". Як відзначив голова НКРЗ Олег Гайдук, дане розпорядження Кабінету Міністрів України реалізує вимоги Закону України "Про радіочастотний ресурс України". Український державний центр радіочастот є державним підприємством, на яке законодавством покладені функції присвоєння радіочастот різним типам радіоелектронних засобів, контролю технічних параметрів випромінювання таких засобів, забезпечення їхньої електромагнітної сумісності і проведення міжнародної координації частот. Крім того, до складу Центру входять підрозділи, призначені для здійснення нагляду за користувачами радіочастотного ресурсу і телекомунікаційних мереж, що оснащені засобами технічного контролю за порядком маршрутизації телефонного трафіка. Очікується, що підпорядкування Центру Комісії з питань регулювання зв'язку сприятиме ефективному виконанню повноважень Комісією, забезпеченню порядку і законності в сфері користування радіочастотним ресурсом України, дозволить виявляти і попереджати зловживання в області зв'язку, забезпечить прозорі правила діяльності на ринку телекомунікацій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.07.2005 Продовжуємо слідкувати за розгортанням ситуації навколо АТ "ОНІКС" (мовник Всеукраїнської радіомережі "Мелодія"). Сьогодні зранку представникам АТ "ОНІКС" надали ухвалене рішення Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області призупинити всі дії державної виконавчої служби Червонозаводського РУЮ у м.Харкові та дії представників ЗАТ "Український Медіа Холдинґ" і повернути все протизаконно конфісковане майно АТ "ОНІКС", проектом якого є Всеукраїнська радіомережа "Мелодія". Тим часом, за твердженням радіостанції, станом на 11.00 представники державної виконавчої служби та представники ЗАТ "Український Медіа Холдинґ" жодним чином не відреагували на рішення Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області та не здійснили ні найменшого кроку щодо повернення документації АТ "ОНІКС" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.07.2005 Міністерство освіти та науки України вимагає обов'язкових телевізійних і радіопрограм про свої проблеми, повідомляє ІА "Новини - Україна", посилаючись на прес-службу Міносвіти та науки. Міністерство звернулося до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням при видачі ліцензій теле- і радіоканалам обумовлювати обов'язкове виділення ними часу для програм, що висвітлювали б досягнення і проблеми працівників освіти і діячів науки України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.07.2005 Підходить до свого завершення по-справжньому незвичайна весільна акція в українському радіоефірі - "Весілля для одружених", що її представляє мережа "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення). З 1-го липня по 12-те серпня в ефірі радіостанції давно і щасливо одружені українки та українці освідчуються у коханні своїм половинкам. В результаті авторитетним журі, у складі якого - ді-джеї "Русского Радіо - Україна" та зірки вітчизняного шоу-бізнесу, буде визначена пара-переможець, чиє весілля й відбудеться у фіналі, 12-го серпня. Українські національні костюми, зірки українського шоу-бізнесу в ролі свідків, старости, музикантів і подружок нареченої, справжнє українське застілля - про все це ви зможете довідатися на офіційному Web-сайті "Русского Радио - Україна" - http://www.rusradio.com.ua (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 27.07.2005 Ми продовжуємо слідкувати за розгортанням подій навколо харківського АТ "ОНІКС", що представляє в ефірі проект Всеукраїнська радіомережа "Мелодія". Сьогодні у другій половині дня станцією було розповсюджено повідомлення про те, що АТ "ОНІКС" було остаточно відмовлено судовим виконавцем ВДВС Червонозаводського РУЮ у м.Харкові Самойловим Андрієм Юрійовичем в наданні правових документів, що нібито слугували підставою для вилучення документації підприємства. Також без розгляду залишене письмове звернення АТ "ОНІКС" до безпосереднього керівництва судового виконавця, що здійснював протиправне вилучення документів, з вимогою втрутитися в ситуацію і відновити правопорядок та дотримання закону (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.07.2005 Як іноді хочеться поділитися чи обговорити з подругою, другом той чи інший факт із життя, часом не дуже вдалої. Хоча, може і навпаки. Не скромничайте. Цікаву тему Вам запропонують. Головне, Ваша думка і ставлення до того, що Вас хвилює! Такі речі треба обговорювати всенародно і неодмінно у прямому ефірі. Тим більше, що рішення проблеми Вам підкажуть - якщо навіть не чарівні ведучі, то слухачі. Це точно. Отже, щосуботи та щонеділі о 12.00 в ефірі одеської радіостанції "АРмянское Радио" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) - надзвичайно різні в думках, але однаково чарівні ведучі Ніна Ланська та Аліна Смуглянська. А Ви телефонуйте та надсилайте SMS-повідомлення. Ваша думка буде врахована. Головне, аби суперечка не переросла в бійку!!!!! І пам'ятайте - це програма "Детальки" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.07.2005 Сьогодні ввечері Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) розповсюдила черговий прес-реліз, в якому подає своє бачення подій, що сталися сьогодні вдень у центральному, харківському, офісі АТ "Онікс" (мовник радіо "Мелодія", має юридичну адресу в м.Харкові - ред.). Подаємо його повний текст: "У вівторок в першій половині дня, було здійснене силове озброєне вторгнення до центрального офісу Всеукраїнської радіомережі "Мелодія", який розташований у м.Харкові за адресою вул.Чернишевського, 15. В результаті застосованої фізичної сили представники ЗАТ "Український медіа холдинґ", серед яких був один з вищих посадовців УМХ - віце-президент Резниченко В.М., заволоділи архівом документів АТ "ОНІКС", одним з проектів якого є Всеукраїнська радіомережа "Мелодія". Лише можливість безпосередньо через прямий ефір звернутися до органів Прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та всіх служб, які повинні забезпечувати правопорядок і законність, з вимогою негайно втрутитися в ситуацію з метою встановлення організаторів і виконавців злочинного озброєного захоплення центрального офісу радіостанції, а також солідарність наших колег журналістів та правозахисників, які оперативно та незаангажовано розповсюдили інформацію про цю подію, дозволило уникнути подальшого силового розвитку ситуації та внести певну ясність у те, що відбувається. Головним ініціатором інциденту, як з'ясувалося в ході учасників є ЗАТ "УМХ" (ЗАТ "Український Медіа Холдінг"), яке на своєму офіційному web-сайті http://www.umh.com.ua дало свій поширений коментар відносно подій у Харкові. АТ "ОНІКС" офіційно стверджує, що на даний момент ЗАТ "УМХ" не має права заявляти про володіння 50% акцій АТ "ОНІКС" і згідно реєстру є утримувачем лише 2% акцій, причому на даний час відбувається судовий розгляд позовів, предметом яких є абсолютно всі акції АТ "ОНІКС", що належать ЗАТ "УМХ". Уже є однозначні докази сфабрикованості вказаного на web-сайті ЗАТ "УМХ" рішення Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області: 1. Про судовий розгляд, якщо він дійсно відбувався, не було відомо ні АТ "ОНІКС", ні головному акціонеру, що володіє 98% акцій. 2. Рішення датується 30 березня 2005 року з вказівкою у виконавчому листі, що вступило в силу через місяць, тобто без апеляційного оскарження. Навіть гіпотетично неможлива ситуація, що рішення про ліквідацію надприбуткового підприємства (на сьогодні накопичений балансовий прибуток АТ "ОНІКС" становить 498 000,00 грн.) не було оскаржене. 3. Спровоковані ЗАТ "УМХ" дії державної виконавчої служби Харківської області (державний виконавець Самойлов А.Ю.) носили відверто протизаконний і суто бандитський характер. Так: - Постанови 263\16, 264\16, 265\16 всі від 19.07.05 про відкриття виконавчого провадження не була доведена до відома АТ "ОНІКС". Всупереч діючому законодавству, АТ "ОНІКС" не було надано строк для добровільного виконання рішення та час на оскарження вказаних постанов. Більш того, вказані постанови не були надані представнику акціонера, вододіючого 98 % відсотків акцій підприємства на його прохання, після того як він дізнавшись про цю ситуацію, з'явився на місце подій. Навіть представнику Міністра внутрішніх справ України у Харківській області Сироті О.В. було відмовлено в припиненні незаконних дій, бо на його думку постанова про виконавче провадження не давала права захоплювати приміщення та проводити фактично обшук та вилучення майна і документів. При захопленні приміщень, в тому числі і тих, що не належать АТ "ОНІКС", було застосовано грубу фізичну силу до працівників ТОВ "ТРК НОТА" - власників частини приміщень за адресою Чернишевського,15. Вилучення документів та архіву АТ "ОНІКС" було зроблено у відсутності посадових осіб АТ "ОНІКС". Особливо вражає той факт, що поняті були заздалегідь привезені у Харків з Дніпропетровська. До речі, жоден з "понятих" так і не пред'явив документи, посвідчуючи особи. Але ж їх підписи, мабуть фіґурують у акті про вилучення документів. АТ "ОНІКС" докладе максимальні зусилля для встановлення законного "статус-кво", для чого уже зроблені перші кроки: 1. АТ "ОНІКС" буде вимагати порушення кримінальної справи проти судді, який виніс незаконне рішення, видав виконавчий лист та всіх інших осіб, що цьому сприяли. 2. Юридичний відділ компанії готує скаргу на дії державного виконавця, звернення до Генеральної Прокуратури та інших правових організацій про порушення кримінальної справи по даному факту. 3. Ми зобов'язуємося оперативно інформувати засоби масової інформації про розвиток подій та надавати вичерпну інформацію. На офіційному сайті Всеукраїнському радіомережі "Мелодія" http://www.melodiya.ua розміщений повний пакет документів, хронометраж подій та аудіозаписи коментарів офіційних представників АТ "ОНІКС", стосовно подій, які сьогодні мали місце. 4. Ми також зобов'язуємося в найближчий час дати інформацію про всі незаконні судові рішення, які були прийняті на користь ЗАТ "УМХ" , з максимально детальним коментарем цих рішень, які будуть підготовані як нашою юридичною службою, так і провідними юристами України. Ми висловлюємо подяку усім, хто не залишився байдужим до цієї ситуації, нашим колегам журналістам, правозахисникам, особисто представнику Міністерства внутрішніх справ у м.Харків та Харківській області п. Сироті А.В., за виявлену солідарність із законом та недопущенням злочинних дій по відношенню до Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". Спасибі вам за можливість продовжувати працювати та вірити, що ми справді будуємо правову державу." (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.07.2005 Група компаній "Український Медіа Холдинґ" задоволена рішенням суду про ліквідацію АТ "Онікс" (мовник всеукраїнської мережі "Мелодія"), в якому Холдинґу з 2001-го року належить 50% акцій. Як уже повідомлялося раніше, УМХ не задоволений станом проекту всеукраїнська мережа "Мелодія" і діями керуючого партнера. Протягом останніх декількох років "Український Медіа Холдинґ" був цілком позбавлений можливості не тільки брати участь в акціонерних органах АТ "ОНІКС", але й одержувати яку-небудь інформацію про його діяльність. Не дивлячись на те, що УМХ вклав у будівництво мережі "Мелодія" свої фінансові й організаційні ресурси, холдинґу, як акціонеру підприємства, не надавалася звітність і не виплачувалися дивіденди. Бачачи неможливість конструктивної роботи з керуючим партнером АТ "Онікс", УМХ запропонував йому продати його акції або купити акції холдинґу за ту саму ціну. Однак партнери відмовилися розглядати пропозицію. Замість цього, 15-го березня 2004-го року, без відому та участі "Українського Медіа Холдинґу", у Куйбишевському суді м.Донецька партнером була почата спроба позбавити ЗАТ "Український Медіа Холдинґ" приналежних йому акцій АТ "ОНІКС". У зв'язку з тим, що "Український Медіа Холдинґ" не бачив перспектив подальшого розвитку проекту, він звернувся в суд з позовом про ліквідацію АТ "ОНІКС". В результаті Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області 30-го березня 2005-го року прийняв рішення про припинення господарської діяльності АТ "ОНІКС" і призначив ліквідатором підприємства ЗАТ "Український Медіа Холдинґ". Менеджмент АТ "ОНІКС", що неодноразово порушував вимоги законодавства і статутних документів у взаєминах з акціонерами, відмовився в добровільному порядку виконати рішення суду, що вступило в законну силу, і його виконання відповідно до закону здійснює відповідна виконавча служба. Група компаній "Український Медіа Холдинґ" офіційно заявляє, що ситуація, що виникла навколо АТ "Онікс" є виключно конфліктом інтересів суб'єктів, що господарюють, власників акцій підприємства і має бути розв'язана винятково відповідно до діючого господарського законодавства України. Будь-які спроби надати цьому конфлікту політичного підтексту є грубою спекуляцією. УМХ закликають усі ЗМІ та органи влади підійти до цієї ситуації винятково з даних позицій (Джерело: Портал "УМХ").
  • 26.07.2005 Державна виконавча служба вилучила документи АТ "Онікс", що транслює в Харкові радіо "Мелодія". Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив в інтерв'ю журналістам директор ТРК "Нота" Віталій Кириленко. Зокрема, за його словами, "представник Державної виконавчої служби Червозаводського районного управління юстиції Харкова сьогодні вилучив документи АТ "Онікс", що транслює у Харкові радіо "Мелодія". Також у офісі на вул. Чернишевського у Харкові, можливо, були вилучені документи ТРК "Нота", що транслює "Доросле радіо "Шансон" ("Стильне радіо Шансон" - ред.), що знаходились в тому ж приміщенні". Як сказав пан Кириленко, державний виконавець також намагався потрапити в студії радіо "Шансон", але його туди не пропустила охорона. Свої дії виконавець пояснив рішенням Дніпропетровського суду про ліквідацію АТ "Онікс". Віталій Кириленко підкреслив, що акціонерам невідомо про ліквідацію "Онікса" і відзначив, що він не знає, чому рішення приймалося в Дніпропетровську, оскільки "Онікс" і "Мелодія" зареєстровані у Харкові. У Червонозаводському райуправлінні юстиції Харкова кореспонденту УНІАН сказали, що виконавча служба не може надати інформації з цього питання через те, що всі її працівники знаходяться поза офісом. Не підтвердили і не спростували інформацію про ліквідацію "Онікса" і в приймальні Дніпропетровського господарського суду, відзначивши, що не можуть надати відомості без інформації про те, хто з суддів розглядав справу. Як повідомляв УНІАН, сьогодні Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" заявила про спробу силового збройного захоплення центрального офісу компанії, який розташований у м.Харкові за адресою вул. Чернишевського 15. За словами секретаря радіостанції Наталії Роднєвої, невідомі зі зброєю захопили офіс "Радіо Мелодія" о 13.30. Про мету та кількість нападників наразі невідомо, сказала вона. Радіомережа "Мелодія" звернулася до органів прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та всіх служб, які повинні забезпечувати правопорядок, негайно втрутитися в ситуацію з метою встановлення організаторів і виконавців спроби злочинного озброєного захоплення центрального офісу радіостанції з подальшим правовим з'ясуванням усіх обставин цього протизаконного вчинку (Джерело: "УНІАН").
  • 26.07.2005 Судові виконавці завершили роботу в офісі харківської ТРК "Нота". За словами директора ТРК Віталія Кириленка, виконавець вилучив документи АТ "Онікс", що знаходилися на відповідальному збереженні директора в приміщенні "Ноти". Крім того, не виключено, що разом з документами "Онікса" виконавець забрал і документи "Ноти". Які точно документи були описані, Віталію Кириленку поки не відомо. За словами пана Кириленка, виконавець діяв на підставі рішення районного суду Дніпропетровської області про ліквідацію АТ "Онікс" і всеукраїнської мережі радіо "Мелодія". Позов до суду, за словами директора "Ноти", був поданий одним з акціонерів "Онікса". Причому керівництво акціонерного товариства не було сповіщено ані про суд, ані про рішення, ані про те, що з'являться судові виконавці. Судовий виконавець, за словами директора ТРК "Нота", не дав ознайомитися зі списком вилучених документів. Представників АТ чи ТРК у приміщення, поки працював виконавець, не пускали. Судовий виконавець запросив двох понятих, причому, за словами директора "Ноти", один з них був з Дніпропетровська. Представник Міністра внутрішніх справ у Харкові Олександр Сирота, який приїхав на вулицю Чернишевського до офісів "Ноти" і "Онікса", не зміг одержати від жителя Дніпропетровська документи, що засвідчують його особистість, повідомив пан Кириленко. Коментарів від працівників виконавчої служби кореспондентам МГ "Об'єктив" станом на 16.27 отримати не вдалося (Джерело: Портал Медіа-групи "Об'єктив").
  • 26.07.2005 25 липня Олег Скрипка поклав початок новій програмі на хвилі столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та Інтернет-мовлення) - програмі "Відкритий доступ". "Фішка" проекту полягає в тому, що кожного разу програма виходить з новим ведучим! І ним є персона, достатньо відома в Україні. Таким чином, ви отримуєте не лише можливість побачити свого кумира в новому амплуа, але і дізнатися про його музичні вподобання. Адже музика, що звучить у програмі, це те, що він слухає вдома. Ефір програми - щопонеділка, о 19.05 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.07.2005 Нацрада з питань телерадіомовлення має намір не допустити появи "чорного піару" в засобах масової інформації на парламентських виборах 2006 року. Про це в понеділок, 25 липня, заявив заступник голови Нацради з питань телерадіомовлення Ігор Курус в інтерв'ю "5-му каналу". "Ми не допустимо в ефірі того, що називається "медіакілерством". Якщо ми побачимо, що якась компанія займається цим, ми будемо займатися відповідними санкціями, передбаченими законодавством", - наголосив він, додавши "І це буде м'яко, ніжно, але, я думаю, зрозуміло для всіх" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.07.2005 Звертаємо вашу увагу на те, що програма про бокс "12-ий раунд", яка виходить в ефір столичного "Молодого радіо" (69.68МГц) щопонеділка о 22.15, відтепер звучить також у повторі щовівторка з 10.15 до 10.45 (Власна інформація).
  • 26.07.2005 Зараз (14.28 - ред.) у Харкові на вулиці Чернишевського в офісі ТРК "Нота" і АТ "Онікс" судові виконавці вилучають документи. Як стало відомо кореспонденту МГ "Об'єктив", раніше сьогодні виконавці намагалися потрапити в будинок на вулиці Богдана Хмельницького, де розташовується радіостанція "Мелодія", але охорона їх не впустила. За словами людини, що представився директором ТРК "Нота", харківські судові виконавці діють за рішенням одного з районних судів Дніпропетровської області. Зараз вони працюють в офісі ТРК, як тільки вони закінчать свою роботу, керівництво ТРК пообіцяло прокоментувати що відбувається (Джерело: Портал Медіа-групи "Об'ектив").
  • 26.07.2005 Всеукраїнська мережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) розповсюдила сьогодні повідомлення про силове захоплення центрального офісу станції. Подаємо його текст: "Всеукраїнська мережа "Мелодія" заявляє, що безпосередньо в цей момент (13.30 - ред.) відбувається силове озброєне захоплення центрального офісу радіостанції, який розташований у м.Харкові за адресою вул.Чернишевського 15. Ми закликаємо всі служби, які повинні забезпечувати правопорядок, втрутитися в ситуацію для припинення протиправних дій та відновлення законності. Звертаємося до правозахисників та колег журналістів прибути на місце інциденту для відкритого та не заангажованого висвітлення подій, які відбуваються в центральному офісі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" у м.Харкові за адресою вул.Чернишевського 15." (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.07.2005 Як вже повідомляла "Телекритика", сьогодні Національна рада перекрила доступ керівникам Держкомтелерадіо до своїх кабінетів на поверсі 5 будинку на Прорізній 2. Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні заяві: "У вівторок, 26 липня 2005 року, керівництво Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення віддало вказівку охороні будинку по вул. Прорізній, 2 про недопущення в робочі кабінети 5-го поверху керівників Держкомтелерадіо, доки вони не припинять саботаж виконання доручення Президента України та рішення Уряду про передачу цього будинку в оперативне управління Національної ради з подальшим розміщенням у ньому обох установ." На першому поверсі будинку на Прорізній 2, у фойє розмістилися працівники апарату Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. На десятьох столах виднілися таблички з надписами: протокольний відділ, сектор міжнародних зв'язків, ліцензійний відділ, фінансово господарське управління, відділ взаємодії зі ЗМІ тощо. На столах лежали робочі папери, вишитий портрет Шевченка. Саме там і проходила прес-конференція членів Нацради. Голова Нацради Віталій Шевченко нагадав журналістам про постанову Кабміну, де сказано про передачу будинку, про затвердження акту прийому передачі будинку, про протокол домовленостей між ним та Чижем та інші документи. Далі він повідомив, що люди змушені працювати у жахливих умовах. За його словами, Держкомтелерадіо виділив їм лише одну кімнату, де й розміщуються всі вісім членів Нацради, інші три кімнати вони отримали від орендарів. "Ця проблема вирішується упродовж кількох хвилин, але реакції комітету немає",- зазначив він. Після цієї прес-конференції до журналістів спустився перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський і заперечив слова щодо того, що Нацраді не надають приміщень: "Вчора трусили весь комітет, люди переїжджали на поверхи вище. Ми почали вивільняти приміщення і сьогодні вранці мали продовжити цю роботу. Але о 8 ранку я приїхав на роботу, але замок був замінений і я не зміг потрапити на своє робоче місце. Це було б смішно, якби там не знаходились службові, фінансові документи. Це не жарти. Я вважаю, що сьогодні відбувся безпрециндентний випадок в системі держуправління. Ми почали звільняти 10 кімнат на 2-му,3-му, і весь 4 поверх. Нацрада злякалась конструктивної позиції нашого комітету, побачила, що ми діємо чітко у відповідності до закону. Тому вони перекрили 5-й поверх, і цим унеможливили переміщення наших працівників і нашого майна. Мені прикро, що таким шквалом гучних заяв вводиться в оману керівництво держави, і відбувається прикритий шантаж." Також Мураховський пообіцяв, що подаватиме позов до суду на дії Нацради. А наприкінці він зазначив: "Із переїздом Нацради до цього будинку, у нас почалися творитися просто містичні речі. Таблична з надписом "Національна рада" падала з розбитим склом, у нас почали мерти щури, захворіла працівниця, і вперше на четвертому поверсі пролітав кажан" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.07.2005 Відтепер в ранковому шоу "На роботу, як на свято!", що в ефірі столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) є трошки дитячості. Усі ми були дітьми і любили казки, а особливо - мультфільми з добрими персонажами та веселими піснями. Дитячі пісеньки ми пам'ятаємо дотепер, іноді навіть забувши, з якого вони мультфільму. "MusicРадіо" та мережа дитячих супермаркетів "Антошка" нагадають дорослим слухачам старі добрі казки і допоможуть обрати маленьким слухачам подарунки. Отже, щодня у будні о 8.20 - конкурс "Антошка та його друзі". Вам потрібно просто додзвонитися у прямий ефір "MusicРадіо" за номером (044)-238-83-88, прослухати музичну композицію та згадати, з якої музичної казки чи мультфільму ця пісенька. А, згадавши, Ви одержуєте у подарунок від "Антошки" і "MusicРадіо" сертифікат на 100 гривень для здійснення будь-якої покупки в будь-якому супермаркеті мережі "Антошка" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.07.2005 Рада директорів групи компаній "Український Медіа Холдинґ" підбила підсумки роботи компанії на українському радіоринку за останні 12 місяців і затвердила стратегію розвитку на найближчий рік. Перед радіогрупою холдинґу поставлена задача зміцнитися у трійці лідерів, підвищити конкурентноздатність продуктів, розробити і запустити нові проекти. Після того, як у лютому 2004 УМХ оголосив про активізацію роботи на радіоринку й очолив менеджмент основних радіо-проектів, їхня капіталізація, за оцінкою експертів, підвищилася у півтора рази. За словами першого віце-президента групи компаній "Український Медіа Холдинґ" Григорія Шверка, цього удалося досягти завдяки грамотним управлінським рішенням і фінансовому менеджменту. Протягом цього періоду всеукраїнська мережа "Європа Плюс" збільшила свої доходи на 100%, зміцнилася в групі лідерів в реґіонах свого мовлення та підвищила свою позицію в рейтинґу національних мереж. "Європа плюс" провела кілька успішних акцій, розширила на 40% територію мовлення. Навесні 2005-го року "Європа Плюс Франс" підписала договір про придбання пакета акцій у ЗАТ "Студія "Європа Плюс Україна", зміцнивши тим самим позитивні оцінки змін. Як уже повідомлялося раніше, УМХ позитивно оцінив результати роботи "Дорослого радіо". Основною задачею цього проекту було збереження високих рейтинґів та прибутковості проекту, у конкурентному середовищі, що підсилилося. Додатково УМХ перед новим менеджментом ставив задачу наблизити формат станції до "радіо міського романсу". Єдиним проблемним проектом в радіогрупі УМХ на сьогоднішній день є всеукраїнська мережа "Мелодія", що знаходиться за рамками менеджменту холдинґу. В УМХ змушені констатувати відсутність розвитку проекту, падіння його економічної привабливості. За оцінкою УМХ, через неякісне управління, "Мелодія" щомісяця недоодержує близько 60% рекламних бюджетів, за які могла б боротися на ринку. У зв'язку з цим, холдинґ має намір почати активні дії для санації проекту. В УМХ розділяють прогнози росту радіореклами в майбутньому році на 25%, обсяг ринку може перевищити мільйон. Серед факторів, що вплинуть на цей процес, експерти виділяють: ріст цін на телевізійну і зовнішню рекламу, ріст купівельної спроможності населення, розвиток радіо-продуктів. Довідка: Група компаній "Український Медіа Холдинґ" працює в Україні та Росії на ринку друкованих ЗМІ, радіо і new media. Є лідером українського ринку преси, керує 63 медіа-брендами. Радіогрупа УМХ включає мережу станцій "Європа плюс Україна", станцію "Доросле радіо", ряд реґіональних станцій, пакет акцій радіомережі "Мелодія". Додаткова інформація за телефонами: (044)-205-43-00, (044)-205-43-03, Прес-служба групи компаній "Український Медіа Холдинґ" (Джерело: Портал "УМХ").
  • 26.07.2005 Як раніше повідомляло інтернет-видання "Телекритика", відбувся переїзд Нацради з питань телебачення та радіомовлення у приміщення на Прорізній, 2. Але акт про передачу будинку досі не підписаний. З цього приводу Нацрада розповсюдила заяву, текст якої приводиться повністю. "ЗАЯВА Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У вівторок, 26 липня 2005 року, керівництво Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення віддало вказівку охороні будинку по вул. Прорізній, 2 про недопущення в робочі кабінети 5-го поверху керівників Держкомтелерадіо, доки вони не припинять саботаж виконання доручення Президента України та рішення Уряду про передачу цього будинку в оперативне управління Національної ради з подальшим розміщенням у ньому обох установ. Керівництво Держкомтелерадіо порушило всі домовленості та зобов'язання, дані учасникам переговорного процесу та виголошені публічно. Вже тиждень, як урядове рішення про передачу будинку саботується. Представники Держкомтелерадіо ще 20 липня відмовилися підписувати акт про передачу будинку і відтоді самоусунулися від роботи в комісії з передачі об'єкту. Незважаючи на підписання головою Держкомтелерадіо І.Чижем зобов'язання про розподіл службових приміщень навпіл, до цього часу план розміщення двох установ Національній раді не надано. Порушено також результати переговорів, що відбулися 23 липня, про поетапну передачу окремих приміщень Національній раді для розміщення працівників, які кілька днів разом з документами перебувають у холі біля вхідних дверей. Керівництво Держкомтелерадіо не відреагувало на численні письмові звернення Національної ради з вимогами вжити заходів для забезпечення діяльності цього конституційного органу, роботу якого за відсутністю службових приміщень паралізовано вже протягом півтора місяці. У відповідь було вимкнено навіть останній телефон, яким могла користуватися Національна рада, та ліфт (щоб жінки заносили столи і шафи на своїх плечах?). Впевнившись в зумисному саботажі з виконанням урядового рішення, Національна рада перекрила доступ керівникам Держкомтелерадіо до своїх кабінетів на 5 поверсі будинку по Прорізній. Це, зокрема, кілька кімнат, що належали І.Чижу і не використовувалися ними, оскільки керівник Держкомтелерадіо постійно працював в офісі по вул. Хрещатик, 26. Ми гарантуємо недоторканість документації та особистого майна, що знаходиться в кімнатах 5 поверху, і відкриємо доступ до них лише після припинення саботажу з виконанням доручення Президента України і розпорядження уряду - підписання акту передачі приміщення, затвердження плану розміщення Національної ради і Держкомтелерадіо та розташування на Прорізній, 2 працівників Національної ради, які з вини керівництва Держкомтелерадіо тиждень тому опинилися на вулиці і досі не мають притулку. Сподіваємося, що керівництво країни та працівники Держкомтелерадіо дадуть належну оцінку діям І.Чижа і його найближчого оточення. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. 26 липня 2005 року." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.07.2005 На офіційному Web-сайті столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) відкрився Форум - http://www.galaradio.com/index.php?cat=355. Таким чином, відтепер у всіх слухачів "GALA"-радіо, які час від часу заходять на сайт радіостанції, є можливість спілкуватися між собою, відкривати теми та брати активну участь в обговоренні різноманітних питань. Все, що для цього потрібно, - ознайомитися з правилами та зареєструватися. А ті, хто вже встиг створити собі профіль у "Клубі "GALA"-радіо", можуть заходити до Форуму, використовуючи свій лоґін та пароль (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.07.2005 Організувати серію спільних російсько-українських радіомостів і допомогти в створенні радіостанції "Эхо Киева" має намір російська радіостанція "Эхо Москвы". Про це повідомляє Lenta.ru, посилаючись на інтерв'ю головного редактора "Эха Москвы" Олексія Венедиктова, яке він дав для російського видання "Независимая газета". За його словами, обидва проекти є партнерськими й обидва стартують восени. В основі першого проекту дійсно буде серія радіомостів російською мовою між "Эхом Москвы" та українськими колегами. Назву української радіостанції, з якою працюватиме "Эхо Москвы", Венедиктов назвати відмовився, оскільки "з нею поки ведуться попередні розмови". За його словами, планується, що українці братимуть участь в ефірі з російськими колегами на рівних, для того щоб "українські слухачі змогли задавати питання будь-яким учасникам ефіру". Що ж стосується створення "Эха Киева", то, за словами Венедиктова, це буде зроблено за допомогою "Эха Москвы", але не силами цієї радіостанції. Планується, що "Эхо Киева" працюватиме українською мовою з українськими ведучими, а "Эхо Москвы" готове "надати киянам технологію". "Однак, жодної людини з Москви у Київ я не дам", - уточнив Венедиктов. Казати про терміни виходу в ефір нової радіостанції ще зарано, вважає пан Венедиктов. "Поки нам надходять дивні і неформатні пропозиції. Наприклад, заявляють: тут будемо говорити, а тут звучатиме музика. Мол, хочемо ім'я заробляти на інтерв'ю, новинах, а гроші - на музиці. Але це не наш варіант", - пояснив Олексій Венедиктов, підкресливши, що чекає інших пропозицій. Чутки про те, що нову радіостанцію у Києві може очолити Євгеній Кисельов, пан Венедиктов назвав "божевільними". Сам колишній головний редактор газети "Московские новости" заявив журналістам, що вперше чує про подібний проект. За словами головного редактора "Эха Москвы", інформація про те, що Москва збирається купити ту чи іншу частоту або радіостанцію, - справа конкурентів передбачуваних партнерів "Эха Москвы" в Україні. "Не забувайте, "Эхо Москвы" для них - це "Газпром", і наступним питанням стало: "Для чого? Щоб "мочити" уряд?", - пояснив Венедиктов. - Ті, хто змоделював абсолютно помилкову інформацію, зіграли на політику, я знаю, що залихоманило й у деяких кабінетах і всі стали кричати: Усе! "Газпром", труба йде!" На web-сайті "Эха Москвы" інформації про нові проекти радіостанції на момент написання замітки не з'явилося (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.07.2005 В ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Первомайськ-105.5МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.50МГц, Євпаторія-105.9МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях чернігівського радіо "Новий Чернігів" (72.35МГц), охтирського радіо "AFM" (102.8МГц), ладижинського радіо "Ладижин" (103.9МГц), ужгородського радіо "Світ FM" (104.7МГц), кіровоградського радіо "Скіфія-Центр" (106.7МГц), а крім того Інтернет-мовлення-128k. та Інтернет-мовлення-32k.) - нова програма! Для енергійних та динамічних, для людей, здатних запалювати ритмами світанок, відтепер щосуботи та щонеділі з 3-ої ночі до 7-ої ранку лунатимуть запальні диско-хіти 80-х років. Поганих танцюристів немає! Є лише люди, що не настроїлися на мелодійну частоту! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.07.2005 Збільшується кількість реґіонів, охоплених мовленням Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". 4-го липня станція розпочала мовлення у селищі Косовська Поляна Закарпатської області на частоті 105.1МГц (Джерело: Інформацію надала ).
  • 22.07.2005 Збільшується кількість реґіонів, охоплених мовленням столичної сателітарної мережі Dance radio "Kiss FM". Днями станція розпочала мовлення в місті Феодосія на частоті 100.1МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.07.2005 На хвилях мелітопольського радіо "Південний Простір" (102.2МГц) віднедавна з'явилася цікава програма про кіно "Строката Стрічка". Чотири раза на день Саша Сорокін розповідає про останні фільми, які можна подивитись на DVD (Джерело: Інформацію надала Олександра Свєтлова).
  • 21.07.2005 На позачерговому засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яке відбулося сьогодні, 21-го липня, були прийняті наступні рішення: 1. Заслухавши інформацію І.Ф. Куруса - заступника голови Національної ради, голови комісії з питань передачі об'єктів державної власності, а саме будівлі по вулиці Прорізній, 2, про проведення засідань комісії та підписання акту передачі об'єкту державної власності відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 липня 2005 року №253-р та керуючись чинним законодавством, зокрема положенням "Про порядок передачі об'єктів права державної власності" та іншими нормативними документами, - Національна рада одноголосно затвердила акт приймання-передачі будівлі по вулиці Прорізній, 2 та направила його за належністю. (Відповідно розпорядження Кабінету Міністрів №253-р акт засвідчує про передачу в оперативне управління Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення будинку по Прорізній, 2 в м. Києві. Як вже повідомлялось цей документ було підписано вчора більшістю: 9 членами комісії з 15). 2. Розглянувши ситуацію, щодо ігнорування доручення Президента України, Розпорядження Кабінету Міністрів України № 253- р від 12.07.05 р. та факти створення штучних перешкод в діяльності конституційного органу в сфері електронних ЗМІ, підзвітного Президенту України та Верховній Раді України, Національна рада звертається до Президента України В.А. Ющенка та Голови Верховної Ради В.М. Литвина з вимогою негайного звільнення І.С. Чижа із займаної посади голови Держкомтелерадіо за саботаж у виконані доручень та розпоряджень керівництва держави про передачу в оперативне управління Національної ради з питань телебачення і радіомовлення будинку по вулиці Прорізній, 2 в м. Києві. Націонала рада також інформує засоби масової інформації, керівників телерадіокомпаній України, громадськість, що відповідальність за фактичний зрив засідання Національної ради 20 липня 2005 року, блокування її діяльності на даному етапі повністю покладається на керівництво Держкомтелерадіо та особисто І.С. Чижа, як і загроза у можливій втраті важливих документів, умови збереження яких відсутні. Національна рада звертається до правоохоронних органів з вимогою притягнення до відповідальності голови Держкомтелерадіо І.С. Чижа за протиправні дії, що перешкоджають функціонуванню Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.07.2005 Голова Державного комітету з телебачення й радіомовлення Іван Чиж заявляє про загрозу знищення державного телерадіомовлення. Про це, як повідомляють "Українські новини", він сказав, виступаючи на засіданні колегії комітету. З його слів, зараз існує дисбаланс між державними й недержавними інформаційними ресурсами, і в результаті поспішного створення Громадського телебачення державне телерадіомовлення може бути знищено. Чиж зазначив, що законопроект "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про систему Громадського телебачення й радіомовлення" (№7539) не узгоджувався з комітетом і потребує серйозного допрацювання. "Це може знищити державну складову інформаційного простору", - сказав Чиж. Чиж також сказав, що підтримує проект створення Громадського телерадіомовлення, однак вважає за необхідне збереження державних телерадіокомпаній, які, з його слів, не будуть заважати створенню Громадського телебачення. У той же час, Чиж констатував незадовільний технічний стан державних телеканалів і виступив за його поліпшення. Крім цього, голова комітету висловив стурбованість скороченням кількості вітчизняних програм в ефірі, звуженням сфери використання української мови й поширенням програм іноземного виробництва. Він зазначив, що треба посилити присутність українських передач у телерадіоефірі інших країн. Чиж також сказав, що на базі Національної телерадіокомпанії, Державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба "Українське телебачення й радіомовлення", державної телерадіокомпанії "Культура" слід створити систему національного телерадіомовлення з функціями, які відрізняються від ринкових. Зі слів Чижа, така система частково буде фінансуватися з державного бюджету. Крім цього, Чиж наголосив на необхідності створення на базі обласних телерадіокомпаній загальнонаціонального каналу для обслуговування територіальних громад. Також він вважає за необхідне створити загальнонаціональний канал громадського мовлення. Чиж також виступив проти монополізації державного мовлення приватними структурами. Нагадаємо, раніше Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про систему Громадського телебачення й радіомовлення". Відповідно до законопроекту, державні НТКУ й Нацрадіо будуть реорганізовані в юридичні особи-установи "Українське телебачення" й "Українське радіо". "Українське телебачення" буде забезпечувати телемовлення на 2-х загальнонаціональних телеканалах, "Українське радіо" - радіомовлення на 3-х загальнонаціональних радіоканалах та в мережі провідного мовлення. Держава не братиме участі в управлінні цими організаціями (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.07.2005 Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Іван Чиж, у відповідь на вчорашні події, оприлюднив свою заяву, текст якої розміщено на сайті Комітету - http://comin.kmu.gov.ua. У ній Іван Чиж спростовує заяви та коментарі, про те, що його відомство не надало можливості для проведення засідання Національної ради у приміщенні Держкомтелерадіо України. За його словами, Національній раді було надано зал засідань Колегії Комітету та допоміжні приміщення, і її засідання було проведено, незважаючи на те, що на цей час Держкомтелерадіо запланувало засідання Експертної ради з формування програми "Українська книга", яке було вимушено перенесли в інше місце. Другим пунктом заяви було те, що Держкомтелерадіо вживає усіх заходів для виконання розпорядження Кабінету Міністрів України щодо передачі в оперативне управління Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення будинку на Прорізній, 2. У заяві Голова комітету пояснює, що ця процедура супроводжується деякими колізіями правового характеру. Зокрема, згідно із заявою Івана Чижа, Держкомтелерадіо втрачає юридичну адресу. Це може призвести до паралічу його фінансово-господарської діяльності та зробить неможливим функціонування відомства. Це, а також відсутність гарантій на забезпечення нормальних умов праці державних службовців Комітету, майнові та інші колізії спонукають розробити чіткий і скрупульозно прописаний механізм передачі приміщень, здійснити їх паритетний розподіл. "В інший, незаконний, спосіб Комітет діяти не може і не буде", - міститься у заяві. Повний її текст пропонуємо переглянути тут (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.07.2005 Радіостанція "Авторадіо-Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Севастополь-102.8МГц, Феодосія-106.1МГц, Керч-107.6МГц) запроваджує зміни у сітці мовлення. З 21-го липня і до кінця серпня на прохання радіослухачів популярна програма "Дискотека 80-х" збільшить свою присутність в ефірі. У цей період спеціальні випуски програми, що одержали назву "Дискотека 80-х. Подвійна порція", звучатимуть на хвилях "Авторадіо" з четверга по неділю. Час виходу в ефір - з 18.00 до 24.00 годин. Раніше програма виходила тільки у суботу та неділю (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 21.07.2005 Один з ключових журналістів російської радіостанції "Эхо Москвы" Матвій Ганапольський фактично підтвердив, що "Эхо" веде переговори про вихід на українській ринок. Про це він сказав сьогодні в інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі. "Якщо бути політкоректним, я би сказав, що зараз усе це існує у стадії вивчення пропозиції з боку Києва. Тому, я думаю, що коли з'являться якісь певні наробки, і вже щось буде достовірно, і підпишуть хоч якийсь папір про якісь наміри, то люди, громадськість України про це дізнаються першими", - зазначив він. Ганапольський також сказав, що "станція "Эхо Москвы", як і багато інших станцій - вона мережева". "У кожному місті можна зробити своє "Эхо". Якщо ми беремо два слова "Эхо Москвы", то головне тут слово "Эхо", а не "Москвы". Є "Эхо Санкт-Петербурга", є "Эхо Екатеринбурга", - розповів Ганапольський. "Я не бачу, чому не може бути "Эхо Києва". Якщо така пропозиція від якоїсь київської структури до нас надійде… то для нас немає значення чи це буде "Эхо" в Києві, чи це "Эхо" буде у Харкові", - сказав він. На його думку, "керівництво "Эхо Москвы" не буде проти". "У співробітництві з "Эхо Москвы" кияни чи інші мешканці України, куди будуть ретранслювати цей сигнал - вони отримають методу радіомовлення. Вони не отримають новини з Москви. Для чого їм новини з Москви? Вони їм абсолютно не потрібні. Вони отримають свої новини", - сказав Ганапольський. На питання про те, що такий проект міг би очолити Євген Кисельов, Ганапольський відповів: "Якщо знайдуться гроші, які влаштують Євгенія Кисельова, то може він і згодиться на це. Але я не розумію, чому, наприклад, Євгеній Кисельов, людина, яка не знає української мови, має очолювати україномовну радіостанцію", - сказав він (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 21.07.2005 У сімферопольському ефірі Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна" (101.2МГц) з'явилися місцеві інформаційні випуски. Тим часом, у сімферопольському ефірі мережі "Русское Радио - Україна" (106.1МГц) віднедавна можна слухати місцеві метеозведення, що знайомлять слухачів станції з погодою у Криму (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.07.2005 У розповсюдженому сьогодні зверненні до найвищих посадовців країни, правоохоронних органів, ЗМІ та громадськості трудовоий колектив Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення знову привертає увагу на факт ігнорування Державним комітетом телебачення і радіомовлення України доручення Президента України та розпорядження Кабінету Міністрів України про передачу до 20 липня 2005 року приміщення по вул. Прорізній, 2 у м.Києві в оперативне управління Національної ради. Колектив Нацради робить акцент на нераціональному використанні приміщень, які перебувають у користуванні Держкомтелерадіо. "Один лише голова Держкомтелерадіо І.Чиж займає в названому будинку по вул. Прорізній п'ять приміщень загальною площею майже 109 кв. метрів, які не використовуються ним у роботі (керівник має службові апартаменти в іншому будинку на вул.Хрещатик). Загалом же в розпорядженні І.Чижа - 8 кабінетів загальною площею близько 200 кв. метрів. Це майже стільки ж, як вся площа орендованих Національною радою робочих приміщень по вул. Десятинній, 14." - арґументує свою позицію колектив Нацради. Також у заяві наголошується, що "майже півтори тисячі кв. метрів державних приміщень (що перебувають у відомстві Держкомтелерадіо - ред.) було здано в оренду багатьом (здебільшого комерційним) установам". Трудовий колектив Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення просить керівництво країни розібратися в ситуації і звертається до правоохоронних органів з проханням перевірити господарську діяльність Держкомтелерадіо, зокрема, обставин використання ним численних державних приміщень (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.07.2005 Про те як закінчилось вчора засідання комісії Держкомтелерадіо та Нацради з передачі приміщення на Прорізній 2 повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на слова члена Національної ради Ігор Курус: "Засідання закінчилось нічим. Вчора представники держтелерадіо саботували підписання акту передачі будинку". Але цей документ був підписаний частково. З 15-ти членів комісії акт підписали 9. це представники Національної ради та орендарів. За словами Ігоря Куруса представники Держтелерадіо на цьому документі "писали все що завгодно, тільки не ставили підписи, тобто замість підписів вони написали прохання захистити права трудового колективу" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.07.2005 "Український Медиа Холдинґ" (УМХ) не веде і не планує вести жодних переговорів щодо продажу "Дорослого радіо", оскільки цей проект є перспективним активом групи компаній. Про це говориться в розповсюдженому вчора аґенцією "Інтерфакс-Україна" повідомленні УМХ, де підкреслюється, що холдинґ задоволений результатами роботи радіостанції, яка є лідером рейтинґу добового радіослухання у Києві. За словами засновників радіостанції - групи компаній "Український Медіа Холдинґ", очікується, що показники популярності, а відповідно і прибутковості станції до кінця поточного року стабільно збільшуватимуться, відзначають в УМХ. "Експерти оцінюють "Доросле радіо" як ліквідний об'єкт ринку. З цим фактом часто пов'язують різного роду інформацію про зацікавленість деяких гравців ринку в його придбанні. "Український Медіа Холдинґ" офіційно заявляє, що не веде і не планує вести жодних переговорів щодо продажу "Дорослого радіо", тому що проект є перспективним активом групи компаній. У зв'язку з цим юридична служба УМХ вважає, що засоби масової інформації, які поширюють недостовірні дані про ймовірний перепродаж частоти "Дорослого радіо", можуть бути притягнуті до юридичної відповідальності аж до компенсації морального збитку на суму мільйон доларів США", - говориться у повідомленні. На цьому тижні в українських ЗМІ з'явилися повідомлення про можливий продаж "Дорослого радіо". Зокрема, деякі медіа відзначали, що на цій частоті з вересня може запрацювати український підрозділ радіостанції "Эхо Москвы". Група компаній "Український Медиа Холдинґ" працює в Україні та Росії на ринку друкованих ЗМІ, радіо і news media, керує 63 медіабрендами. Радіогрупа УМХ включає мережу станцій "Європа плюс Україна", станцію "Доросле радіо", ряд реґіональних радіостанцій, пакет акцій радіомережі "Мелодія" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 21.07.2005 "Коли представники шоу-бізнесу будуть прямо пов'язані з медіа, українська культура зможе стати масовою та популярною" - про це сказав сьогодні Микола Томенко на прес-конференції, присвяченій початку нового Національного музичного проекту з підтримки молодих виконавців "Український формат", повідомляє прес-служба Віце-прем'єр-міністра. Він зазначив, що "єдиним виходом із ситуації, що склалась в українському шоу-бізнесі і, зокрема, на українських радіостанціях, є поєднання зусиль всіх мас-медіа, музичних виконавців та влади". Микола Томенко вважає, що "Останнім часом українські "зірки" як музики, так і спорту почали проявляти суспільну активність. Вони розуміють, що їхній статус вимагає працювати не тільки на себе, а передовсім - на власну країну. З іншого боку, важлива підтримка цих ініціатив і засобами масової інформації. Сьогодні не лише FM-радіо, а й телеканали та газети мають докласти зусиль для розвитку української культури. Ця співпраця буде корисною як для українських виконавців, так і для медіа, а головне - для всіх українців". Він підкреслив, що "лише коли представники шоу-бізнесу будуть прямо пов'язані з медіа, українська культура зможе стати масовою та популярною". На думку Миколи Томенка, проект "Український формат" - це один з перших кроків, який зробили радіостанції назустріч українським виконавцям. Проте, він має сподівання, що відбір наступних молодих виконавців, які братимуть участь у проекті, відбуватиметься більш демократичним шляхом, з урахуванням смаків та думки слухачів. Він вважає, що визначати нових майбутніх "зірок" мають не керівники радіостанцій, а громадяни України. Довідка. Національний музичний проект з підтримки молодих виконавців "Український формат" розпочався 21 липня. Щомісяця чотири українські радіомережі, які є засновниками проекту ("Радіо Люкс FM", "Європа плюс Україна", "Хіт FM Україна" та "Русское Радіо Україна") включатимуть до своєї ротації 8 молодих виконавців, що співають українською мовою. Результати першого етапу будуть представлені на 24 серпня на гала-концерті в Києві (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.07.2005 Національна рада з телебачення і радіомовлення просить правоохоронні органи перевірити діяльність Державного комітету з телебачення і радіомовлення, зокрема, обставини використання їм приміщень. Про це мовиться в заяві трудового колективу Нацради, передають "Українські Новини". У своїй заяві Нацрада також закликає Президента Віктора Ющенка, голову Верховної Ради Володимира Литвина, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко вплинути на Держкомтелерадіо у зв'язку із затягуванням їм передачі будівлі на Прорізній, 2 в Києві Нацраді. "Трудовий колектив Національної ради ...просить керівництво країни рішуче припинити адміністративне свавілля і звертається до правоохоронних органів з проханням перевірити господарську діяльність Держкомтелерадіо, зокрема, обставин використання їм численних державних приміщень", - сказано в заяві. Нацрада називає затягування передачі йому будівлі на Прорізній, 2 саботажем. "Саботаж виконання рішень вищого в країні посадовця і найвищого органу державної влади пов'язаний із спробою керівництва Держкомтелерадіо врятувати теплі місця і зберегти привілеї, накопичені ще в років тоталітарного режиму", - сказано в заяві. Як повідомлялося, 20 липня Нацрада провела перше засідання в новому приміщенні по вулиці Прорізній, 2, де зараз ще розміщується Держкомтелерадіо. Нацрада хотіла б завершити переїзд в свою нову будівлю, передану йому в оперативне управління Кабінетом Міністрів 12 липня, до кінця цього тижня. За даними Нацради, Держкомтелерадіо користується в Києві приміщеннями на Хрещатику, 26 (територія Національної радіокомпанії), по вулиці Туманяна (будівлі "Укртелефільма"), на Богдана Хмельницького, Гоголівській (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 20.07.2005 Наймолодша київська радіостанція "Молоде радіо" (69.68МГц) цього тижня запускає ще одну програму - джазову. Віддане своєму гаслу "Свіжий погляд на цікавий світ!", "Молоде" пропонує свій "свіжий погляд" на ... вечір п'ятниці, своєрідну альтернативу тим, кому не підходить "традиційне" дозвілля цього вечора. Для всіх тих, хто не хоче марнувати час на вечірці у клубі під російську попсу чи кислоту, радіо дає інший вибір - джаз. У п'ятницю, 22 липня, в ефір вийде перший випуск програми "Джаз на Молодому". Її автор Олександр Рябцев стверджує, що він робить програму "для тих, хто не визнає жодних стандартів - окрім джазових". У програмі можна буде почути: анонси свіжих джазових подій, розповіді про джазові місця Києва, ексклюзивні коментарі. І, звісно ж, багато-багато джазу. Передача стартує о 22.15 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.07.2005 "Український Медіа Холдинґ" спростовує інформацію про те, що його власник Борис Ложкін має намір продати частоту "Дорослого радіо" радіостанції "Эхо Москвы". Так прес-секретар "Українського Медіа Холдинґу" Анастасія Жук прокоментувала розповсюджену сьогодні інформацію. "Український Медіа Холдинґ" офіційно заявляє, що не веде й не планує вести якісь переговори про продаж "Дорослого радіо", тому що проект є перспективним активом групи компаній", - йдеться у повідомленні. У той же час, у документі відзначається, що "юридична служба УМХ вважає, що засоби масової інформації, що поширюють недостовірні дані про ймовірний перепродаж частоти "Дорослого радіо", можуть бути притягнуті до юридичної відповідальності аж до компенсації морального збитку на суму мільйон доларів США". Як раніше сьогодні повідомило Інтернет-видання "Обком", з вересня в українському радіоефірі може з'явитися популярна російська станція "Эхо Москвы". Видання припускало, що українським підрозділом міг керувати відомий російський журналіст-телевізійник Євгеній Кисельов. Як припускало видання, "Эхо Москвы" в українському FM-діапазоні могло транслюватися на частоті, яку зараз займає один з "Шансонів" ("Доросле Радіо"), оскільки власник "Українського медіа-холдинґа" Борис Ложкін, нібито вирішив продати цю частоту радіостанції "Эхо Москвы" (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 20.07.2005 Відтепер спілкуватися з ведучими столичної сателітарної мережеворї станції "Стильне радіо" (Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Маріуполь-102.8МГц, Хмельницький-103.6МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського Стильного радіо "Південний Простір" (102.2МГц), луганського Стильного радіо "Вояж" (102.3МГц), криворізького Стильного радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM 105.4" (105.4МГц)) стало ще легше! Від учорашнього дня на офіційному Web-сайті радіостанції - http://www.shanson.fm - в розділі "Ведучі" відкрито особисті форуми ведучих, які працюють в ефірі "Стильного радіо". Отже, тепер всі свої питання ви зможете задавати кожному з них особисто (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.07.2005 Сьогодні сплив термін передачі Держкомтелерадіо приміщення на столичній вулиці Прорізній, 2 Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. О 16-ій годині розпочалася нарада комісії з передачі будинку. Як повідомило Iнтернет-видання "Телекритика" з посиланням на інформацію від голови Національної ради Віталія Шевченка, зараз засідання комісії ще триває, але вже є певні результати: "Між Дерржкомтелерадіо та Нацрадою була підписана угода про принципи добросусідських відносин. Зараз відповідно до цих принципів комісія і обговорюватиме підписання акту про передачу приміщення у власність Національної ради" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.07.2005 25-го липня на мережі столичного "Дорослого радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) завершується SMS-вікторина "Слово не горобець": буде розіграно - фірмовий термос, сумку-холодильник, набір для смаження барбекю, міксер, соковитискувач, а також супер-приз - кухонний комбайн. А з 25-го по 31-е липня на "Дорослому радіо" пройде всеукраїнський благодійний марафон "Будинок немовляти "Берізка". Станція збиратиме гроші на ліки, харчі, одяг та підгузки для Будинку немовляти "Берізка", де зараз перебувають 128 дітей у віці до 3-х років, 24 з яких ВІЛ-інфіковані. Усім тим, хто хоче допомогти дітям, слід надіслати порожнє SMS-повідомлення на номер 7121. Вартість SMS-1 гривня. Акція пройде за підтримкою провайдера "УМХ-мобайл". Подробиці слухайте в ефірі з 25-го липня! 1-го серпня Будинок немовляти "Берізка" переїжджає до нової відремонтованої будівлі - саме до цієї дати станція і вирішила зібрати гроші та зробити подарунок малятам! (Джерело: Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.07.2005 Незалежна асоціація телерадіомовників поширила заяву, де висловлює занепокоєння ситуацією, що склалася навколо виділення приміщення Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. "Понад десять років існування цього органу пройшли у поневірянні з одного приміщення у інше, і на жаль, тільки зараз влада спромоглася виділити йому приміщення для нормального функціонування, зайняти яке й все ж таки усіляко перешкоджають. Ця ситуація не може не позначатися на мовниках", - міститься у тексті заяви. Асоціація наголошує, що розуміє позицію членів Національної ради, які не бажають надалі працювати у невідповідних умовах, які відбиваються на якості їх роботи та роботи апарату Національної ради. НАМ звертається до найвищого керівництва держави із проханням дати належну оцінку ситуації, що склалася, навести порядок у сфері засобів масової інформації, і , зрештою, зробити все для забезпечення конституційного права людей, що працюють у Національній раді, на належні умови праці (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.07.2005 Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розповсюдила заяву, у якій нагадує, що сьогодні, 19-го липня 2005 року минає визначений рішенням Уряду термін передачі Національній раді в службове користування будинку по вул. Прорізній, 2, що перебував до цього на балансі Держкомтелерадіо. На думку представників Нацради, останні заяви керівництва Держтелерадіо свідчать про те, що цей орган державної виконавчої влади саботує рішення Кабінету Міністрів України. У заяві наголошується, що під надуманим приводом за день до запланованого заходу керівництво Держтелерадіо хоче зірвати навіть засідання Національної ради в актовій залі будинку по вул. Прорізній, 2, яке заздалегідь готувалося на 20 липня і на яке прибудуть понад 50 фахівців та представників телерадіокомпаній. Національна рада ще 15 червня змушена була припинити свою діяльність за відсутністю приміщення для роботи, і саме 20 липня мав би відновитися розгляд питань, вкрай важливих для національних телерадіомовників. Національна рада заявляє, що не буде потурати безпричинним відмовкам та бюрокритичним перепонам з боку чиновників з Держкомтелерадіо, і вимагає негайно виконати доручення Президента України та рішення Кабінету Міністрів України щодо передачі об'єкту державної власності за призначенням. "Ми не маємо права відміняти своє перше після тривалої вимушеної перерви засідання, якого чекають телерадіокомпанії. У разі зриву засідання, призначеного на 10 годину ранку 19 липня, вся відповідальність за згубні наслідки цього чиновницького саботажу, у тому числі й фінансові, лягає на керівництво Держкомтелерадіо", - міститься у заяві. В свою чергу, прес-служба Національної ради вчорашню заяву Держкомтелерадіо оцінює як таку, "що суперечить логіці та об'єктивності". У заяві прес-служби наголошується, що "звинувачуючи Національну раду в шантажі, керівництво Держкомтелерадіо на чолі з І.Чижем фактично саме вдається до шантажу, аби не допустити втрати частини своїх апартаментів по вулиці Прорізній, 2". Прес-служба додає, що Національна рада володіє достовірною інформацією про нераціональне використання приміщень Держкомтелерадіо включно з наданням частини їх в оренду близько десятьом організаціям та установам. Стосовно інших приміщень, які свого часу пропонувались Національній раді - жодне з них не було придатним для розташування Національної ради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.07.2005 Вперше в Україні! Звукові картинки на радіо. Унікальний експеримент на теренах FM-радіомовлення України - спільний проект "Звуки життя" - презентують від 18-го липня "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц та на хвилях чернівецького "СІТІ-Радіо" (100.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) та корпорація Радіо "Вільна Європа - Радіо Свобода". Чотири рази на день о 14.30, 15.30, 17.30 та 18.30 з'являтимуться щоразу нові звукові картинки в ефірі "Нашого радіо". "Звуки життя" показуватимуть слухачеві станції, з яких голосів, тонів та напівтонів, емоцій та тверезих розрахунків, звуків та шумів складаються найцікавіші та найважливіші події життя України та українців. Цей унікальний проект став можливим завдяки бажанню "Нашого радіо" та корпорації "Радіо Вільна Європа - Радіо Свобода" - рухатися вперед у ногу з часом та розвивати себе. Надати українському слухачеві можливість мати ще більше якісних інформаційних програм та достовірних джерел інформації, а також - вільно обирати той інформаційний продукт, який йому більше до вподоби. Як зазначила Ольга Буряк, директор української служби "Радіо Вільна Європа - Радіо Свобода", цим проектом радіо Свобода не просто розширюватиме своє мовлення на Україну, але "виходитиме у новому форматі партнерства із "Нашим Радіо" - одним з лідерів українських FM-станцій із національним покриттям. Зміна влади в Україні і відкриття нових можливостей дозволяють нам сьогодні вийти до українського слухача з ексклюзивним продуктом і надати "Свободі" нового звучання. Ціла корпорація "Радіо Вільна Європа - Радіо Свобода" рухається сьогодні у напрямку конвергенції: ми шукаємо нові платформи для доставки нашого продукту - тобто програм - чи то телебачення, чи то Інтернет, чи то співпраця із комерційними радіостанціями, такими як Наше Радіо," - повідомила Ольга Буряк. Про подробиці проекту ви зможете дізнатися за телефонами "Нашого радіо": (044)-238-80-30, запитувати Тетяну Сорокіну, чи Радіо "Свобода": (044)-490-30-77, запитувати Ольгу Буряк (Джерело: Сайт Української служби Радіо "Свобода").
  • 19.07.2005 З понеділка програми української служби "Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода" транслюються в Україні на хвилях партнера "Радіо Свобода" - радіостанції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц та на хвилях чернівецького "СІТІ-Радіо" (100.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення), що мовить в усіх великих містах України. Про це повідомляє "Радіо-Прага". Чотири спеціальні п'ятихвилинні інформаційно-аналітичні програми виходитимуть на FM-хвилях радіостанції "Наше Радіо" о 14.30, 15.30, 17.30 та 18.30 за місцевим часом. Президент РВЕ /РС Томас А.Дайн у листі генеральному менеджеру "Нашого Радіо" Богданові Козаченку виразив упевненість, що нова форма співробітництва між двома радіостанціями дозволить створити новий формат радіопрограм Української служби "Радіо Свобода" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.07.2005 Сьогодні відбулася прес-конференція Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На прес-конференції йшлося про переїзд Нацради до будинку на вулиці Прорізній. Як вже повідомлялося, рішенням Кабінету міністрів від 12-го липня 2005 року Національній раді з питань телебачення та радіомовлення передано будинок на Прорізній 2, де раніше розміщалось Держкомтелерадіо. В цьому рішенні йдеться про те, що Держтелерадіо має у тижневий строк передати будинок по вулиці Прорізній 2 Національній раді з питань телебачення та радіомовлення. За словами голови Нацради Віталія Шевченка, цей восьмиповерховий будинок дозволить розмістити ці дві установи: "Ми ведемо переговори щодо того, як це зробити". Будинок на Прорізній має 2000 кв.м. В Нацраді працює 160 чоловік, які раніше займали 300 кв.м. в будинку на вулиці Десятинній 14. Кількість працівників Держкомтелерадіо становить 155 чол., також цій установі належать й інші будинки. Тому члени Нацради вважають дії уряду правомірними. "Коли ми ще не знали про рішення уряду передати нам приміщення, я критикував уряд, який не мав за цих обставин говорити, що він робить все для наведення ладу в інформаційному просторі. Зараз я кажу, що ми маємо уряд рішучий", - зауважив Віталій Шевченко. Щодо суперечок з Держтелерадіо, які тривають внаслідок переїзду Нацради, Віталій Шевченко зазначив: "Зрозуміло, що для цього Комітету це болісний процес, і мабуть, немає таких установ, які б з радістю віддавали те приміщення, яким вони користуються. Але Комітет має зрозуміти і нас, що ми в таких умовах живемо роки, не конкретно хтось з членів Нацради, бо ми постійно змінюємося, Нацрада як орган живе в таких умовах роки, і для людей, які працюють в апараті, це справді роки роботи в таких умовах. Державний комітет, я думаю, добре розуміє, що ми виконуємо потрібну роботу, ми сподіваємось, що вони зроблять усе, щоб вкластися щодо передачі будівлі у строк, відведений їм Кабміном, а не шукатимуть формальних причин, щоб цей срок протягнути." Також Шевченко підкреслив, що раніше Нацрада встановила "мораторій на розгляд важливих питань", в тому числі - на ліцензування частот, що планується поновити після переїзду. Строк передачі приміщення спливає в середу, 20 липня. Тобто, чергове засідання Нацрада збирається провести вже в приміщенні на Прорізній. На цьому засіданні першочерговими питаннями будуть внесення змін до ліцензій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.07.2005 Столична мережева радіостанція "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) та "Ukraian Records" представляють четверту збірку "Єврозвук". На диску ви знайдете не лише новинки від поп-виконавців, але й кращі літні пісні. Повний трек-лістинґ диску: 1. Hoobastank "The Reason", 2. Bryan Adams "Open Road", 3. Ashlee Simpson "La La", 4. U2 "Vertigo", 5. D12 "My Band", 6. 3 Doors Down "Let Me Go", 7. Cam'ron "Girls", 8. Keane "This Is The Last Time", 9. Scissor Sisters "Laura", 10. Stonebridge "Freek On", 11. J-Five "Find A Way", 12. Global Deejays "What A Feeling (Flash Dance)", 13. Uniting Nations "Out Of Touch", 14. Royal Gigolos "Self Control 2005", 15. Dj Bobo "Pura Passion", 16. Mousse T "Right About Now", 17. Blue Lagoon "Do You Really Want To Hurt Me", 18. Michael Grey "The Weekend", 19. Abanda Shake "Cat", 20. Arsenium "Love Me, Love Me". Слухачі "Європи FM" можуть виграти CD в ефірі та на офіційному Web-сайті радіостанції. Для участі в роиграші надішліть на адресу листа з вашими П.І.Б. та контактним телефоном. І одна з платівок може стати вашою! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.07.2005 Між Державним комітет телебачення і радіомовлення, Кабінетом міністрів та Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення розгорівся конфлікт через приміщення. Як повідомляє радіо "Німецька хвиля", згідно з рішенням уряду, Держтелерадіо має поступитися на користь Нацради своїм приміщенням, розташованим на вулиці Прорізній. Керівники Держтелерадіо звернулися до президента та Верховної Ради і просять розібратися у ситуації, оскільки їх відомство працює у цій будівлі з 1953-го року. У свою чергу, Нацрада 1 липня призупинила свої засідання в зв'язку з відсутністю придатного офісу. Нацрада видає частоти приватним телеканалам і радіостанціям, Держтелерадіо опікується передусім державними ЗМІ. На думку екс-посадовця Віталія Абліцова, суперечка є надуманою, бо Держтелерадіо займає величезну територію, яку за його словами здано в оренду (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 18.07.2005 Від сьогодні щодня у будні одеська сателітарна мережева станція Dance Hit Radio "Star FM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц) надаватиме своїм слухачам можливість отримати "візу" на "Казантип-2005". Поборотися за перепустку на фестиваль можна з 8.00 до 11.00 та з 16.00 до 20.00 (Власна інформація).
  • 17.07.2005 Змінився контактний телефон хмельницького представництва столичних сателітарних станцій "Русское Радио - Україна" (101.7МГц) та Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" (106.7МГц). Новий номер - (0382)-70-01-05 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.07.2005 13-го липня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання було прийнято рішення "Про виконання законодавства та ліцензійних умов радіоорганізаціями України". У тексті рішення зазначено: "Розглянувши інформацію контрольно-аналітичного управління, відзначаючи на незадовільне виконання Законів України "Про телебачення і радіомовлення" та "Про рекламу" радіоорганізаціями України у частинах "ведення програм державною мовою" та "розповсюдження реклами українською мовою", керуючись статтею 13 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Здійснити протягом серпня-вересня 2005 року комплексний моніторинґ радіоорганізацій, які здійснюють мовлення на кілька реґіонів України; 2. Розглянути питання про виконання цими радіоорганізаціями норм чинного законодавства України у вересні 2005 року; 3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови Національної ради І. Куруса та контрольно-аналітичне управління." Також під час засідання було ухвалено рішення "Про затвердження переліку змін до штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на 2005 рік", "Про внесення змін до структури апарату Національної ради" та ряд інших. Докладно ознайомитися з текстами рішень Нацради можна на її офіційному Web-сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.07.2005 Розширюється мережа міст, охоплених мовленням столичної сателітарної станції "Русское Радио - Україна". Сьогодні приблизно о 15.00 станція з'явилася в ефірі міста Алушта Автономної Республіки Крим. Частота - 102.9МГц. Наразі трансляція відбувається у тестовому режимі - лунає сигнал, що приймається з Феодосії (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.07.2005 Зникнення з ефіру 11-го липня програм столичної сателітарної мережі Радіо "НАРТ - Чесна хвиля" (Київ-70.40МГц, Краматорськ-68.08МГц, Одеса-68.36МГц, Вінниця-70.91МГц, Харків-73.79МГц) пов'язане з проведенням профілактичних робіт та оновленням ефірного обладнання. Днями станція має повернутися до ефіру (Джерело: Інформацію надала ).
  • 15.07.2005 Державний комітет з телебачення і радіомовлення просить Кабінет Міністрів роз'яснити його розпорядження про передачу в оперативне управління Національної ради з телебачення і радіомовлення будівлі комітету на вулиці Прорізній, 2 в Києві. Про це повідомив керівник служби голови комітету Валентин Вайло, передають "Українські Новини". "До Кабміну ми вже звернулися", - сказав він. За його словами, розпорядження Кабміну не було узгоджено безпосередньо з Держкомтелерадіо. Держкомтелерадіо планує також звернутися до Президента Віктора Ющенка і Верховної Ради з проханням розібратися в ситуації. Сам Держкомтелерадіо оцінить ситуацію на колегії 21-го липня. Пан Вайло повідомив, що Держкомтелерадіо розміщується в будівлі на Прорізній з 1953-го року. Як повідомлялося, Кабінет Міністрів передав в оперативне управління Нацраді будинок по вулиці Прорізній, 2, в якому зараз розміщається Держкомтелерадіо. Держкомтелерадіо має протягом тижня з 12-го липня передати будинок Нацраді. Нацрада укладе договір оренди з Держкомтелерадіо і Комітетом з Національної премії імені Тараса Шевченка на умовах оплати ними фактичних витрат на утримання приміщень. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вирішила з 1-го липня припинити свої засідання до надання їй нового приміщення, яке підходило б для роботи. Зараз Нацрада розміщується в одній будівлі з Державним комітетом у справах сім'ї і молоді (пізніше був реорганізований у Міністерство у справах сім'ї, дітей і молоді, яке, в свою чергу, було реорганізоване в Міністерство у справах молоді і спорту) по вулиці Десятинній (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 14.07.2005 Починаючи з третього серпня, у всіх областях України працюватимуть спостерігачі, які у маятниковому режимі будуть прослуховувати всі передачі тих радіостанцій, що виходять в ефір на більше, ніж одну область України. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика". Як вже повідомлялося, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України на останньому своєму засіданні, що відбулося вчора, 13-го липня, вирішила тимчасово припинити підписання Меморандуму про співпрацю зі всіма радіокомпаніями. Нагадаємо, що цей документ за ініціативою Нацради уже підписано з 13 телевізійними компаніями. Він зазначає взаємні зобов'язання між Нацрадою та телекомпаніями, узгоджує їхню взаємодію, зокрема, у виконанні Закону про мову та Закону про рекламу. Як сказав в інтерв'ю "Телекритиці" заступник голови Нацради Ігор Курус, викликано це рішення брутальнім порушенням майже всіма загальнонаціональними та обласними радіокомпаніями вище згаданих законів. "Дійшло до того, що в радіоефірі почався процес деукраінізації мовлення. Є деякі радіостанції, у яких кількість часу українського мовлення складає ... нуль відсотків", - говорить Ігор Курус. Отже, щоб скласти повну картину мовлення, відслідкувати порушників і мати аргументи для застосування до них більш суворих заходів, ніж попередження, Нацрада вирішила провести моніторинґ. Починаючи з третього серпня, у всіх областях України працюватимуть спостерігачі, які у маятниковому режимі будуть прослуховувати всі передачі тих радіостанцій, що виходять в ефір на більше, ніж одну область України. Кожні десять днів Нацрада друкуватиме діаграми, у яких зазначатимуться три показники - мовний, рекламний, а також пісенний. Кожна радіокомпанія матиме на цій діаграмі свій колір, отже, простежити за ростом свідомості (або, навпаки, нахабності і нехтування законів) будь якої радіостанції зможе кожний бажаючий. Після того, як будуть оприлюднені результати, Нацрада перейде до рішучих дій, аж до позбавлення ліцензії на мовлення. Можливо, це і буде реакція Нацради на критику Президента України Віктора Ющенко: "Сформована нова Нацрада, є жорстка умова ліцензій... Але ми з вами не були свідками, що по умовам недотримання ліцензій хтось із великим міру сього поплатився двома-трьома десятками ліцензій...". Нагадаємо, що перший заступник голови Нацради під час прес-конференції підкреслив, що "радіостанції по закону мають давати рекламу виключно українською мовою" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.07.2005 Як повідомив голова Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, представник Української народної партії Віталій Шевченко "100 днів діяльності цього складу Національної Ради збіглося з рішенням Уряду надати Нацраді приміщення у постійне користування", повідомляє proUA. "Наданий у користування будинок розташовано на вулиці Прорізний,2 в місті Києві; раніше він належав Держкомтелерадіо", - сказав Віталій Шевченко, повідомили у прес-службі УНП (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.07.2005 Сьогодні, 13-го липня, відбулася прес-конференція Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на тему: "100 днів Національної ради: надбання і проблеми". У прес-конференції взяли участь голова Національної ради В. Шевченко та члени: Ю.Сторожук, І. Курус, В. Лясовський, Т. Лебедєва, Ю. Плаксюк, А. Мирошніченко. На прес-конференції було висвітлено основну роботу нинішнього складу за 100 днів. Зокрема: І. Новим складом Національної ради на 13.07.05 р. було проведено 17 засідань, видано 52 ліцензій на право мовлення. Прораховано (отримано висновки центру "Укрчастотнагляд") щодо використання: ТВК: 27; Радіочастот: 49; 4 системи "Телесело" (43 канали); Проведено конкурс від 3.02.05 р.; Оголошено конкурс від 22.06.05 р. Прийнято рішення про оголошення конкурсу 30.07.05 р. (27 пакет) - 27 конкурсний пакет включає 53 телерадіочастот та три мережевих телевізійних та радіоканалів. Оголошено 22.06.05 р. конкурс на 14 мережевих каналів мовлення, систему ефірно-кабельного ТБ типу "Телевізійне село". За порушення чинного законодавства та умов ліцензії телекомпаніям оголошено 6 попереджень та 1 штрафна санкція. ІІ. 12 квітня 2005 року на засіданні Національної ради України згідно зі ст. 9 п. 1 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" члени Національної ради таємним голосуванням обрали голову Національної ради України. Ним став Шевченко Віталій Федорович. ІІІ. 13 квітня 2005 року у Верховній Раді України відбулись слухання щодо створення в державі громадського телерадіомовлення. В них взяли участь народні депутати України, журналісти, представники громадських організацій. З доповіддю виступив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, у якій підтвердив підтримку створення суспільного телерадіомовлення з боку національної ради. ІV. З 1 липня 2005 року Національна рада запровадила ведення "Телерадіоінформаційних характеристик реґіонів". Подібна акція здійснюється вперше в нашій державі. Її мета - ґрунтовне вивчення стану та перспектив розвитку телерадіоінформаційного простору, починаючи від районів і міст - до областей (реґіонів), а в підсумку - аналіз стану справ електронних ЗМІ держави. У цій роботі задіяно основні структурні підрозділи Національної ради та реґіональні представники. Загалом має бути проаналізований стан розвитку телебачення і радіомовлення більше ніж у 1000 адміністративних одиниць України. Завданням цієї роботи - не лише констатувати і проаналізувати те, що вже зроблено, а, головним чином, з'ясувати перспективи подальшого розвитку місцевого телебачення і радіомовлення, оскільки саме місцеве мовлення складає найбільшу частку телерадіоорганізацій України (близько 95%) і є найближчим до глядача. Дана аналітична інформація стане основою створення Єдиної концепції телерадіомовлення. V. Вперше за роки незалежності, в червні 2005 р., відбулась нарада з питань частотного регулювання в галузі телерадіомовлення, на якій обговорювався проект Положення "Про порядок взаємодії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з Національною комісією з питань регулювання зв'язку та ДП "Український державний центр радіочастот". VI. 13 червня 2005 року за присутності голови і членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та керівників потужних телевізійних каналів відбулося підписання Меморандуму про співпрацю. Всього на 12 липня Меморандум про співпрацю підписали 13 телерадіокомпаній. Підписання Меморандуму продовжується. VII. 25 червня в м. Запоріжжі відбулася церемонія нагородження лауреатів V премії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "Телетріумф-2004". VII. Національна рада на засіданні 30 червня 2005 року ухвалила рішення про створення Громадської ради, наділивши її правами постійно діючого незалежного колегіального консультативно-дорадчого органу, який створюватиме ефективні організаційні та правові умови реалізації конституційного права громадян України на участь в управлінні державними справами. Голова та члени Національної ради відповіли на численні запитання журналістів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.07.2005 На хвилях столичного радіо "Еммануїл" (67.28МГц) з'явилася нова програма - "Человеческий фактор" ("Людський фактор"). Це психологічна програма, яка надаватиме поради стосовно того, як налагодити своє життя, відносини з друзями та близькими, враховуючи людський фактор. Програма в ефірі щосереди о 22.00 та щосуботи о 14.30. Ведуча програма - Наталя Вільбовець (Власна інформація).
  • 13.07.2005 Змінилися контактні телефони хмельницького ТОВ "ТРК "ВСІМ Радіо", що представляє в ефірі міста програми столичної сателітарної мережі "Europa Plus Україна" (105.4МГц). Новий студійний номер - (0382)-78-94-59, нові телефони/факси рекламного відділу - (0382)-78-33-16 та (0382)-78-96-96 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.07.2005 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про призупинення підписання Меморандуму з радіокомпаніями. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявив заступник глави Нацради Ігор Курус, передає ForUm. З серпня буде розпочато постійний моніторинґ радіостанцій, під час якого "кожні десять днів Нацрада інформуватиме громадськість". За словами пана Куруса, на підставі проведеного моніторинґу у вересні буде прийматися остаточне рішення. У свою чергу, перший заступник глави Нацради Юрій Сторожук відзначив, що радіостанції "за законом мають давати рекламу винятково українською мовою" і виконувати умови ліцензії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.07.2005 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу вищого керівництва держави на те, що Нацрада є конституційним органом, який дотепер не має свого приміщення для роботи. Про це заявив на сьогоднішній прес-конференції голова Нацради з телерадіомовлення Віталій Шевченко, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ". Пан Шевченко повідомив, що зараз Нацрада працює в чужому приміщенні "на пташиних правах". За його словами, дехто з восьми членів Нацради не має навіть робочого столу. Ця інформація уже була доведена до відома керівництва держави, і тому, як зазначив Шевченко, Нацрада з розумінням ставиться до заяв Президента про те, що Рада працює незадовільно. Водночас Віталій Шевченко заявив, що виконавча влада, яка допустила подібну ситуацію з Нацрадою, не має морального права говорити про те, що робить все для того, щоб навести лад в інформаційному просторі. "Це ганебна ситуація, в якій виконавча влада, нарешті, повинна поставити крапку", - заявив пан Шевченко (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 13.07.2005 Члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за час своєї діяльності довели, що вони здатні виконувати свої обов'язки. Про це заявив глава Нацради Віталій Шевченко, передає ForUm. "Ми довели, що є колективом", - підкреслив він. За його словами, нещодавно було запроваджено паспортизацію інформаційного простору по реґіонах. "Це масштабне рішення. Пакет документів досить великий", - сказав Шевченко. Він також підкреслив, що тепер буде повна картина того, що робиться в реґіонах. Крім того, Віталій Шевченко повідомив, що Нацрада намагається знайти спільну мову з лідерами аудіовізуального інформаційного ринку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.07.2005 Третій день поспіль - з вечора 11-го липня - не веде мовлення столична сателітарна мережева станція Радіо "НАРТ - Чесна хвиля" (Київ-70.40МГц, Краматорськ-68.08МГц, Одеса-68.36МГц, Вінниця-70.91МГц, Харків-73.79МГц) (Власна інформація).
  • 12.07.2005 Столичне радіо "Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Херсон-103.7МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) святкує три роки свого перебування в радіоефірі. Рівно о 12-й дня 12-го липня 2002-го року мільйони слухачів уперше почули позивні інформаційної радіостанції. Тоді це був ризик, бо слухачі FM-діапазону звикли слухати музику, а не інформаційні програми. Зараз, після значного розширення слухацької аудиторії, інформація сприймаєтсья звично. В інтерв'ю журналістам столичного "5-го каналу" директор радіокомпанії Ігор Лоташевський розповів про грандіозні плани радіостанції: "По-перше, вона буде ще більше динамічніша. Завдання нової влади - це популізація, взагалі українського бренду по світу і для цього існують інформаційні розмовні формати, які якнайшвидше популяризують усі ці речі. Тому нам потрібно більш динамічніше розвиватися і нам потрібно більш динамічніше подавати інформацію в ефір. По-друге, я сподіваюся, що радіостанція "Ера" покриє всю Україну" (Джерело: Сайт "5-го каналу").
  • 12.07.2005 13 липня о 13.00 відбудеться прес-конференція членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Тема: "100 днів Національної ради: надбання і проблеми". Місце проведення: вул. Десятинна, 14, кімната 207. Акредетація за телефонами: (044)-278-75-75 та (044)-278-74-11 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.07.2005 Нова гра SMS "Манія" стартувала 11-го липня на хвилях столичної сателітарної мережі Радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Щоразу під час гри ви можете вигравати по 92.8 Євро! Та спочатку запам'ятайте нескладні правила гри. Перше. З 11-го липня надсилай SMS "Манія" на номер 10800 - це буде твоєю заявкою на участь у грі. Друге. Слухай ефір уважно! Три рази на день комп'ютер випадковим образом обирає одного з учасників гри. Ді-джей радіо "Europa Plus Україна" телефонує йому і пропонує зіграти. Третє. Прослухай два фраґменти пісень і вгадай, яка ж з них пролунає на радіо "Europa Plus Україна" після реклами! Шанси - 50 на 50! За правильну відповідь забирай чесно зароблені 92.8 Євро! Невиграні гроші протягом дня сумуються. Якщо тобі не зелефонували і ти не зміг зіграти у прямому ефірі - не біда! Не треба чекати милості від природи, узяти їх - твоя задача! За командою ді-джея надсилай першим SMS з правильною відповіддю та одержуй у подарунок від улюбленої станції WEB камеру - відеокамеру, за допомогою якої можна легко робити фотознімки і відправляти їх відеопоштою друзям ! Вартість SMS - 2 гривни з ПДВ. Докладніше про умови акції читайте на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus Україна" - http://www.europaplus.ua (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.07.2005 Сьогодні, 12-го липня, столична сателітарна мережа Радіо "ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Херсон-103.7МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) святкує свій День народження: станції виповнюється три роки. З нагоди цієї дати сьогодні протягом усього дня в ефірі станції триватиме святковий радіомарафон. Радіо "ЕРА FM" вітатимуть політики, діячі культури та мистецтва, відомі особистості та прості слухачі. Також сьогодні в ефірі станції - спеціальні конкурси для слухачів. Зокрема, Радіо "ЕРА FM" пропонує вам вигадувати нові слоґани, іміджеві заставки тощо. Свої варіанти можна надсилати на електронну скриньку , або надиктовувати на автовідповідач - (044)-585-41-65. Наприкінці дня буде підбито підсумки, і авторів найкращих варіантів буде нагороджено призами (Власна інформація).
  • 11.07.2005 Столичне "Молоде радіо" (69.68МГц) завело ... собаку. І не простого, а просунутого - аванґардного. Саме так називається нова програма, яка стартує на "Молодому" цього тижня. Автори передачі, Максим Шубський та Павло Голубовський, кажуть, що їхня програма "про дивну музику та її різновиди". "Чи перетвориться аванґардний собака на психоделічну рибу?" Відповіді на це питання, принаймні у перших передачах, очевидно, не буде. Зате дивовижний пес вас точно чекатиме - щосереди о 23.30 на 69.68МГц. Докладний розклад програм станції дивіться на її офіційному Web-сайті - http://www.molode.com.ua (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.07.2005 З 11-го липня до 5-го серпня столична сателітарна мережева станція "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Олександрія-105.1МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) пропонує всім слухачам України взяти участь у шаленій акції "Найкраща дурниця заради Ніци", що стане вашим шансом відвідати Ніцу, перлину Французької Рив'єри, і відпочити як справжня зірка! Неодноразово "GALA"-радіо дивувало своїх слухачів цікавими акціями. Ведучі станції одружували зовсім незнайомих хлопця та дівчину наосліп, шукали та нагороджували людей з найкумеднішими прізвищами. Працівники "GALA"-радіо чергували у пологових будинках напередодні нового 2000-го року, аби з'ясувати, хто з київських немовлят народиться першим у XXI-му столітті тощо. А тепер - нова акція! Покажи, на що ти здатен заради GALA-відпустки на найкращому з курортів Франції. Що ж потрібно зробити заради найкращої відпустки у твоєму житті? По-перше, вигадати шалену ідею, яку ти збираєшся втілити. По-друге - надіслати її на "GALA"-радіо за факсом: (044)-490-71-99. І, нарешті, готуватися справити враження на "GALA"-комісію, бо вона приїде у твоє місто і перевірить, на що ти насправді здатен! Подробиці можна дізнатись за номером 8-800-5000-100 (безкоштовна національна лінія) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.07.2005 Відсутність активної позиції з боку громадськості загрожує погіршенням стосунків влади та преси напередодні парламентських виборів. Так прокоментував президент Академії української преси Валерій Іванов виступ глави держави Віктора Ющенка, у якому прозвучало обурення монополізмом в українському телераідопросторі, повідомляє "DW". Незадоволення влади відсутністю прогресу в інформаційному просторі та непрозорістю в питання приналежності провідних телеканалів до певних власників, як вважає Валерій Іванов, абсолютно обґрунтовані. Водночас, він зазначив, що позитивний вплив влади на ЗМІ в галузі забезпечення незалежності української журналістики фактично обмежуються запровадженням механізмів суспільного мовлення: "Якщо президент дійсно хоче допомогти, то він має мобілізувати своїх прихильників в парламенті, щоб був ухвалений закон про суспільне телерадіомовлення і одразу підписати цей закон. Іншим чином влада допомогти не може. Вона може тільки ставити перешкоди". Обіцянка Ющенка вдатися до дієвих заходів із відновлення порядку в телепросторі, на думку Валерія Іванова, диктується, з одного боку, дійсно вкрай складною ситуацією, в якій опинилося українське телебачення. А з іншого боку - наближенням старту парламентської виборчої кампанії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.07.2005 Столична станція Радіо "Шансон" відновила мовлення у всесвітній мережі Інтернет. Трансляція здійснюється двома потоками - для користувачів Інтернету високої швидкості - за URL-адресою http://radio2.svitonline.com/radio-shanson.m3u (128 kbps, Stereo, 44kHz), та для користувачів dial-up-підключень - за URL-адресою http://radio2.svitonline.com/radio-shanson32k.m3u (32 kbps, Mono, 22kHz) (Власна інформація).
  • 9.07.2005 Національна мережа нової поп-музики "ХІТFM Україна" сьогодні відновила мовлення в місті Сімферополь АР Крим (101.2МГц), перерване наприкінці минулого місяця через технічні неполадки (Інформація з власних джерел).
  • 9.07.2005 Відбулися зміни у днях та місці проведення "МЕДІА ФОРУМУ - 2005", який проводить компанія "Телерадіокур'єр"! Нові дні роботи: 04-06 жовтня 2005 р. (10.00-18.00), нове місце проведення: Будинок Кіно НСКУ (Київ, вул. Саксаганського, 6) (Джерело: Інформацію надано ).
  • 8.07.2005 На своєму засіданні 30-го липня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, розглянувши інформацію управління науково-технічного і частотного розвитку щодо оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних каналів та частот, ухвалила рішення про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних каналів та частот. Конкурс є певною мірою форматним: всі виставлені частоти помічені певними умовами до концепцій радіокомпаній-претендентів. Подаємо список радіочастот. I. Канали, виділені для мовлення суспільного спрямування (переважний обсяг програм призначено для дітей, підлітків, соціально незахищених верств населення, науково-популярні, освітні, культурологічні програми тощо), мова - українська: 1. смт.Калинівка Вінницької обл. - 68.00МГц (0.1кВт, 24 г/д), 2. м.Козятин Вінницької обл. - 66.41МГц (0.1кВт, 24 г/д), 3. м.Крижопіль Вінницької обл. - 106.7МГц (0.1кВт, 24 г/д), 4. м.Ладижин Вінницької обл. - 67.97МГц (0.2кВт, 24 г/д), 5. смт.Піщанка Вінницької обл. - 104.1МГц (0.1кВт, 24 г/д), 6. смт.Селище Вінницької обл. - 69.50МГц (0.1кВт, 24 г/д), 7. смт.Теплик Вінницької обл. - 68.30МГц (0.1кВт, 24 г/д), 8. смт.Тиврів Вінницької обл. - 67.13МГц (0.1кВт, 24 г/д), 9. смт.Тростянець Вінницької обл. - 70.73МГц (0.1кВт, 23 год 48хв/ середньодобово (окрім срд, птн: 06.30-06.44, нд:14.00-14.59)), 10. м.Хмільник Вінницької обл. - 66.80МГц (0.1кВт, 24 г/д), 11. смт.Чечельник Вінницької обл. - 107.5МГц (0.2кВт, 24 г/д), 12. с.Підгайці Волинської обл. - 101.9МГц (1кВт, 24 г/д), 13. смт.Цумань Волинської обл. - 89.1МГц (0.5кВт, 24 г/д), 14. смт.Шацьк Волинської обл. - 101.5МГц (0.5кВт, 24 г/д), 15. смт.Любешів Волинської обл. - 105.2МГц (1кВт, 24 г/д), 16. м.Горохів Волинської обл. - 106.5МГц (1кВт, 24 г/д), 17. м.Березівка Одеської обл. - 69.62МГц (0.1кВт, 24 г/д), 18. смт.В.Михайлівка Одеської обл. - 69.59МГц (0.1кВт, 24 г/д), 19. смт.Сарата Одеської обл. - 70.70МГц (0.1кВт, 24 г/д), 20. м.Одеса - 72.92МГц (0.1кВт, 24 г/д), 21. м.Бахмач Чернігівської обл. - 67.94МГц (1кВт, 24 г/д). II. Канали, призначені під місцеве мовлення, мова - з урахуванням в програмних концепціях мовлення мовно-етнічних запитів національних меншин, що компактно проживають у цьому реґіоні: 1. м.Старобільськ Луганської обл. - 104.2МГц (1кВт, 24 г/д), 2. м.Ровеньки Луганської обл. - 91.6МГц (0.2кВт, 24 г/д), 3. м.Луганськ - 69.98МГц (0.1кВт, 24 г/д), 4. м.Трускавець Львівської обл. - 101.4МГц (0.1кВт, 24 г/д), 5. м.Чернівці - 103.2МГц (0.5кВт, 24 г/д), 6. м.Бахмач Чернігівської обл. - 71.69МГц (1кВт, 24 г/д). III. Канал інформаційного радіомовлення (переважний обсяг мовлення складають інформаційні передачі та програми; мова - українська), що охоплює: 1. м.Керч АР Крим - 107.2МГц (0.5кВт, 24 г/д), 2. м.Севастополь - 103.3МГц (0.5кВт, 24 г/д), 3. м.Луцьк Волинської обл. - 91.5МГц (0.5кВт, 24 г/д), 4. м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. - 107.4МГц (1кВт, 24 г/д), 5. м.Маріуполь Донецької обл. - 103.6МГц (0.5кВт, 24 г/д), 6. м.Житомир - 103.9МГц (1кВт, 24 г/д), 7. м.Ужгород Закарпатської обл. - 104.1МГц (0.1кВт, 24 г/д), 8. м.Кіровоград - 104.6МГц (1кВт, 24 г/д), 9. м.Полтава - 103.4МГц (0.5кВт, 24 г/д), 10. м.Лубни Полтавської обл. - 99.3МГц (0.5кВт, 24 г/д), 11. м.Рівне - 105.1МГц (0.5кВт, 24 г/д), 12. м.Хмельницький - 100.6МГц (0.5кВт, 24 г/д), 13. м.Черкаси - 103.3МГц (1кВт, 24 г/д), 14. м.Бахмач Чернігівської обл. - 66.38МГц (1кВт, 24 г/д), 15. м.Чернігів - 103.5МГц (0.5кВт, 24 г/д). IV. Канал українського радіомовлення (переважний обсяг мовлення складають україномовні інформаційні, музичні та розважальні передачі та програми; мова - українська), що охоплює: 1. м.Ялта АР Крим - 104.6МГц (0.5кВт, 24 г/д), 2. м.Сімферополь АР Крим - 90.1МГц (1кВт, 24 г/д), 3. м.Керч АР Крим - 102.2МГц (1кВт, 24 г/д), 4. м.Євпаторія АР Крим - 103.9МГц (1кВт, 24 г/д), 5. м.Севастополь - 105.0МГц (0.5кВт, 24 г/д), 6. м.Нікополь Дніпропетровської обл. - 105.4МГц (0.5кВт, 24 г/д), 7. м.Павлоград Дніпропетровської обл. - 107.1МГц (0.5кВт, 24 г/д), 8. м.Дніпропетровськ - 89.7МГц (0.1кВт, 24 г/д), 9. м.Маріуполь Донецької обл. - 90.4МГц (1кВт, 24 г/д), 10. м.Краматорськ Донецької обл. - 100.3МГц (0.5кВт, 24 г/д), 11. м.Красноармійськ Донецької обл. - 98.8МГц (0.5кВт, 24 г/д), 12. м.Єнакієве Донецької обл. - 100.8МГц (0.2кВт, 24 г/д), 13. м.Бердянськ Запорізької обл. - 91.5МГц (1кВт, 24 г/д), 14. м.Біла Церква Київської обл. - 106.2МГц (1кВт, 24 г/д), 15. м.Київ - 92.4МГц (1кВт, 24 г/д), 16. м.Кіровоград - 101.5МГц (1кВт, 24 г/д), 17. м.Лисичанськ Луганської обл. - 101.5МГц (0.5кВт, 24 г/д), 18. м.Луганськ - 91.9МГц (0.1кВт, 24 г/д), 19. м.Одеса - 88.5МГц (1кВт, 24 г/д), 22. с.Переліски Полтавської обл. - 107.5МГц (0.1кВт, 24 г/д), 23. м.Полтава - 99.1МГц (1кВт, 24 г/д), 24. м.Кременчук Полтавської обл. - 100.9МГц (1кВт, 24 г/д), 25. м.Суми - 91.3МГц (1кВт, 24 г/д), 26. м.Шостка Сумської обл. - 105.3МГц (1кВт, 24 г/д), 27. м.Харків - 90.4МГц (0.2кВт, 24 г/д), 28. м.Херсон - 106.7МГц (1кВт, 24 г/д), 29. м.Умань Черкаської обл. - 100.6МГц (0.5кВт, 24 г/д), 30. м.Чернігів - 102.4МГц (0.5кВт, 24 г/д), 31. м.Ніжин Чернігівської обл. - 102.2МГц (0.5кВт, 24 г/д). Заяви на участь у конкурсі приймаються з 1 вересня 2005 року до 17.00 години 30 вересня 2005 року включно за адресою: м. Київ, вул. Десятинна, 14, Ліцензійно-реєстраційне управління, т. (044)-270-55-34 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.07.2005 Розглянувши пропозиції управління науково-технічного і частотного розвитку щодо прорахунку нових частотних присвоєнь, звернення ТРК місцевого, обласного мовлення стосовно розбудови мереж, керуючись Законами України "Про телебачення і радіомовлення", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України", Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 30-го червня вирішила: I. Направити подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) щодо визначення можливості та умов використання радіочастот для телерадіомовлення в наступних населених пунктах (подаємо лише радіочастоти): 1. м.Мелітополь: 88-108МГц (0.5кВт), 2. м.Суми: 87.5-108МГц (1.0кВт), 3. м.Євпаторія: 87.5-108МГц (1.0кВт), 4. м.Чернівці: 87.5-108МГц (1.0кВт), 5. м.Сєвєродонецьк: 87.5-108МГц (1.0кВт), 6. м.Мелітополь: 87.5-108МГц (1.0кВт), 7. м.Лубни: 87.5-108МГц (1.0кВт), 8. м.Слав'янськ: 87.5-108МГц (1.0кВт), 9. м.Івано-Франківськ: 87.5-108МГц (1.0кВт), 10. м.Умань: 87.5-108МГц (1.0кВт), 11. м.Хуст: 87.5-108МГц (1.0кВт), 12. м.Ужгород: 87.5-108МГц (1.0кВт), 13. м.Миколаїв: 87.5-108МГц (1.0кВт), 14. м.Кременчук: 87.5-108МГц (0.5кВт); II. З метою збільшення потужності передавачів направити подання до УДЦР щодо можливості використання радіочастот для телерадіомовлення в наступних населених пунктах (подаємо лише радіочастоти): 1. м.Київ - 95.2МГц (1.5кВт), 2. м.Харків - 107.0МГц (1.5кВт), 3. м.Донецьк - 99.0МГц (2.0кВт), 4. м.Дніпропетровськ - 91.4МГц (1.0кВт), 5. м.Запоріжжя - 102.7МГц (1.5кВт) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.07.2005 Перелік телерадіоорганізацій, термін дії ліцензії яких закінчується у 2006 році, опублікований на сайті Нацради (подаємо лише радіочастоти): 1. ТОВ ТРК "Світ" 49054, м.Дніпропетровськ - 107.7МГц в м.Дніпропетровськ (НР № 1884 від 18 жовтня 2004р.- до 5 лютого 2006р); 2. ТОВ "ТРК МіКомп", м.Дніпродзержинськ - 104.4МГц в м.Дніпродзержинськ (НР № 0028 від 26 червня 2001 р. - до 26 червня 2006 р.); 3. ТОВ "ТРК "52 канал", м.Одеса - 103.8МГц в м.Одеса (НР № 0032 від 6 липня 2001 р. - до 6 липня 2006 р.); 4. "Житомирська міська радіокомпанія "КРОК Радіо" у формі ТОВ, м.Житомир - 102.2МГц в м.Житомир (НР № 0037 від 12 липня 2001 р. - до 12 липня 2006 р.); 5. ТОВ Телерадіокомпанія "Золоті ворота", м.Київ - 95.6МГц в м.Київ (НР № 2077 від 4 лютого 2005р. - до 17 липня 2006р.); 6. ТОВ "ТРК "Радіо-Санна", м.Одеса - 107.0МГц в м.Одеса, 107.1МГц в м.Ізмаїл, 106.2МГц в м.Котовськ, 102.6МГц в смт.Кам'янське (НР № 1260 від 18 листопада 2003р.- до 24 липня 2006 р.); 7. ЗАТ "Житомирська радіо компанія. Лтд", м.Житомир - 106.1МГц (16 г/д) в м.Житомир (НР № 1430 від 16 лютого 2004 р. - до 18 вересня 2006р.); 8. ТОВ "ТРК "Сан - Фуето", м.Феодосія АР Крим - 106.1МГц в м.Феодосія (НР № 2099 від 15 лютого 2005 р. - до 18 вересня 2006р.); 9. ТОВ "ТРК "Ностальгія", м.Київ - 99.0МГц в м.Київ (НР № 1024 від 9 липня 2003 р. - до 25 вересня 2006 р.); 10. Комерційне підприємство "Радіо Мікс" (РМ) у формі ТОВ, м.Новомосковськ Дніпропетровської обл. - 107.3МГц в м.Дніпропетровськ (НР № 0945 від 11 червня 2003р.- до 23 жовтня 2006р.); 11. ТОВ "Радіостанція "Великий Луг", м.Запоріжжя - 101.8МГц в м.Запоріжжя (НР № 0068 від 23 жовтня 2001 р. - до 23 жовтня 2006 р.); 12. АТВТ "Акціонерна радіотелевізійна компанія "Глас", м.Одеса - 106.6МГц в м.Одеса (НР № 0071 23 жовтня 2001 р. - до 23 жовтня 2006р.); 13. ТРК "Радіо 50" у формі ТОВ, м.Харків - 101.1МГц в м.Харків (НР № 1320 від 10 грудня 2003р. - до 23 жовтня 2006р.); 14. Підприємство, яке засноване на власності об'єднання громадян "Радіомовна Компанія "Громадське мовлення", м.Ужгород - 104.7МГц в м.Ужгород (НР № 1779 від 23 липня 2004р.- до 22 листопада 2006р.); 15. Державне підприємство "Радіо "Університет", м.Запоріжжя - 100.8МГц (15 г/д) в м.Запоріжжя (НР № 0105 від 29 листопада 2001р.- до 29 листопада 2006р.); 16. ЗАТ "ТРК "ВІКО", м.Донецьк - 73.58МГц в м.Донецьк (НР № 0109 від 13 грудня 2001р. - до 13 грудня 2006р.); 17. ТОВ Інформаційне агенство "Цивілізація", м.Дніпропетровськ - 65.99МГц в м.Дніпропетровськ (НР № 0119 від 20 грудня 2001р.- до 20 грудня 2006 р.) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.07.2005 30-го червня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було ухвалено ряд рішень щодо ліцензування ТРО. Зокрема, було прийнято рішення про внесення змін ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ до ліцензії НР № 1041 від 16.07.2003 року (радіочастота 96.0МГц у м.Києві) у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 1.2кВт до 2.0кВт на частоті 96.0МГц у м.Києві (висновок № ДВЧ-13320596 від 13.06.2005 року). Було прийнято рішення "Про продовження терміну дії ліцензії Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ (НР№2120 від 14.03.2005р, дійсна до 1 вересня 2005р.)": Нацрада вирішила Продовжити термін дії ліцензії Національної ради НР№2120 від 14.03.2005р. Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, та видати ліцензію нового зразка на право користування частотою 100.5МГц у м.Києві, потужність передавача 1.0кВт, обсяг мовлення 24 години на добу, зазначивши у ліцензії: "Територія розповсюдження" - м. Київ та область; "Спосіб розповсюдження програм" - ефірний; "Ефірні реквізити" - Позивні: "Супер-Нова представляє "Народне радіо"; "Строк дії ліцензії" - 7 років; "Програмна концепція" (коротко) - інформаційно-музичне, ділове, освітньо-консультативне спрямування радіопрограм; "Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі" - українська - 100 %. Було також прийнято рішення: "Про мирову угоду між Національною радою та Підприємством "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, по судовій справі №41/330", "Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних каналів та частот", "Про подання до Українського державного центру радіочастот (УДЦР) щодо прорахунку нових каналів та частот", "Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" №7542", "Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Відікон", м.Суми", "Про результати планових перевірок телерадіоорганізацій України за перше півріччя 2005 року", "Про умови та особливості складання телерадіоінформаційних характеристик реґіонів", "Про затвердження бланка представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", "Про створення робочої групи щодо розробки Положення про державний архів телебачення і радіомовлення України", "Про затвердження Положення Про Громадську раду при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення та формування складу Громадської ради" та ряд інших. Докладніше ознайомитись із текстом рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.07.2005 "Восени може бути завершене створення правової бази для суспільного мовлення в Україні" - так Віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних та соціальних питань Микола Томенко прокоментував прийняття у першому читанні нової редакції законопроекту про внесення змін до Закону України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України" та Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо фінансово-господарської діяльності НТКУ та НРКУ), повідомляє його прес-служба. На думку Миколи Томенка, сьогоднішнє прийняття цих законопроектів за основу є серйозним та важливим кроком для законодавчого забезпечення функціонування суспільного мовлення в нашій країні. І за умови активної співпраці у цьому питанні Уряду, Верховної Ради та громадськості, на думку віце-прем'єра, створення правової бази для суспільного мовлення можна буде завершити прийняттям цих законопроектів у другому читанні вже восени, на початку наступної сесії парламенту (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2005 Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону України "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення в Україні", внесений народними депутатами України Сергієм Правденком, Віталієм Шевченком, Тарасом Стецьківим та іншими. Про це повідомляє forUM. "За" проголосували 273 народних депутатів з 405-ти, зареєстрованих у залі. Законопроектом пропонується викласти вищевказаний закон у новій редакції. Проект передбачає створення на базі державних організацій "Національне телебачення України" і "Національна радіокомпанія України" нових структур з назвами, відповідно, "Українське телебачення" і "Українське радіо". Декларується, що метою створення таких структур є забезпечення плюралістичного характеру мовлення, виходячи з морально-етичних традицій українського народу. Законопроект ставить метою врегулювати відносини, пов'язані з матеріально-технічним, кадровим, фінансовим забезпеченням суспільного мовлення на засадах незалежності редакційної політики від джерел фінансування. Передбачається, що суспільне мовлення здійснюватиметься: засобами телебачення - на двох загальнонаціональних телевізійних каналах; засобами радіомовлення - на трьох загальнонаціональних каналах і в мережі проводового мовлення; у формі виробництва фільмів, програм, упровадження прогресивних технологій і стандартів мовлення. Законопроектом запропонована нова концепція управління системою Суспільного мовлення в Україні, відповідно до якої, функція вищого нагляду покладається на Наглядову раду Суспільного телебачення і радіомовлення, що формується на паритетних засадах із представників фракцій політичних партій Верховної Ради України та представників всеукраїнських громадських організацій у кількості 30-ти чоловік. Члени Наглядової ради Суспільного мовлення призначаються на термін 6 років. Склад кандидатів у цю раду узгоджується профільним комітетом Верховної Ради України, після чого виноситься на голосування. Наглядова рада Суспільного мовлення, відповідно до проекту, є розпорядником державного майна організацій Суспільного телерадіомовлення, що передається йому Кабінетом Міністрів України на підставі актів реорганізації Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України. Законопроектом передбачається заснування Правління Суспільного телебачення і Правління Суспільного радіо з контролюючими функціями. Для безпосереднього керівництва Українським телебаченням і Українським радіо вводяться посади президента Українського телебачення і президента Українського радіо. Законопроект містить положення, якими розмежовуються повноваження між названими органами управління на принципах законності, незалежності, прозорості й адміністративної ефективності. Законопроектом установлюються деякі обмеження щодо рекламної діяльності і державного замовлення на каналах Суспільного мовлення. Пропонується установити, що програми за державним замовленням не можуть перевищувати 30% ефірного часу, а реклама - 6%. При цьому перевага віддаватиметься соціально спрямованій рекламі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2005 На засіданні 30-го червня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про створення Громадської ради. Передбачається, що це буде постійно діючий незалежний колегіальний консультативно-дорадчого орган, який створюватиме ефективні організаційні та правові умови реалізації конституційного права громадян України на участь в управлінні державними справами. Громадська рада покликана захищати права громадян на свободу слова та права на інформацію, забезпечувати врахування громадської думки у процесі підготовки та виконання рішень Національної ради. До складу Громадської ради входитимуть не більше ніж 15 членів, які діятимуть на громадських засадах. Основними принципами її діяльності будуть відкритість, колегіальність та рівноправність її членів. Головні напрями роботи зосереджуватимуться на підготовці та поданні пропозицій до орієнтовного плану роботи Національної ради, на розробці та поданні пропозицій до проведення консультацій з громадськістю з найрізноманітніших аспектів розвитку телерадіоінформаційної сфери нашої держави, співпраці з міжнародними та неурядовими організаціями (Джерело: Портал: "Телекритика").
  • 8.07.2005 Офіційно представлено нового керівника Харківської обласної телерадіокомпанії. На цю посаду призначений харківський журналіст Зураб Аласанія, передає портал proUA, посилаючись на прес-службу Харківської облдержадміністрації. Представити колективу нового керівника спеціально приїхали Голова ради директорів телерадіокомпаній України Віктор Пасак і заступник голови державного комітету телебачення і радіомовлення України Віктор Петренко. У церемонії представлення також брали участь голова обласної державної адміністрації Арсен Аваков і його заступник Ярослав Ющенко. У своєму зверненні до присутніх Зураб Аласанія підкреслив: "Я точно знаю, що телебачення ніколи не робить одна людина, якщо в неї буде команда, вона зможе щось зробити, якщо в неї не буде команди, вона не зможе нічого. Я зроблю якісне телебачення разом з вами і, головне, навчу вас заробляти гроші". Арсен Аваков побажав усім успіхів і виразив впевненість у тім, що: "Зураб Григорович разом з вами досягне гарних результатів для Харківщини і для України". Арсен Аваков також зазначив: "Як голова адміністрації я буду чекати від вас результату, буду вимагати, аби ви робили якісний продукт, щоб ваші новини конкурували з новинами приватних телекомпаній, щоб ваші програми були рейтинґовими, щоб саме ви найбільш повно висвітлювали життя нашої області. Я вірю, що до зими ми одержимо якісний продукт, який із зацікавленням будуть дивитися. І харків'яни знатимуть, що таке харківське телебачення, і що таке харківське радіо". Нагадаємо, що за умовами укладеного контракту Зураб Аласанія керуватиме облтелерадіокомпанією один рік (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.07.2005 Аналіз ситуації в інформаційному просторі України свідчить про серйозні проблеми у сфері захисту національної інформаційної безпеки. Ця проблема обговорювалася у вівторок, 5-го липня, на міжвідомчій нараді з питань розширення інформаційної присутності України за кордоном. Особливу стурбованість, за словами в.о. глави Держкомтелерадіо України Анатолія Мураховського, викликає асиметрія інформаційних потоків. Баланс тут - не на користь нашої держави. Адже нині Україна перебуває під могутнім інформаційним впливом сусідніх країн. Так, в ефірі західного реґіону України активно присутні польські, угорські, румунські телерадіокомпанії. Зокрема, місто Чернівці та область покриваються телерадіопрограмами Румунії і Молдови. Ще більш цікава ситуація на Закарпатті, де фактично поза конкуренцією господарюють 83 радіостанції трьох сусідніх країн. (Утім, скільки б ми ні ображалися на Польщу, Румунію чи Росію, це є нормальна політика держав, які захищають свої національні інтереси. Разом з тим Україна мали би подбати про посилення власного інформаційного впливу). За оцінками в.о. глави Держкомтелерадіо, стурбованість викликає також стан поширення радіопрограм українського іномовлення. "Якщо до 1995-го року практично у кожному куточку земної кулі приймалися програми Всесвітньої служби радіо Україна на коротких і середніх хвилях, то зараз вона практично відсутня в ефірі. А можливість прийому сигналу державних українських ТРК на території сусідньої Російської Федерації є значно меншою, ніж можливість прийому сигналу російських програм на сході нашої країни", - відзначив Мураховський. У той же час, за його словами, для підтримки внутрішніх політичних і економічних реформ і забезпечення гідного місця України у світі важливим є пропагування нової України за кордоном, поширення інформації про її історію та культуру, економічний потенціал тощо. Держкомтелерадіо декларує зацікавленість відкриттям в Україні бюро провідних закордонних мас-медіа, які б активно представляли Україну в інформаційній палітрі світу. Щоб Україна створила свою мережу закордонних корпунктів. Говорилося на нараді і про важливість укладання угод з міжнародними інформаційними аґенціями, дипломатичними структурами і вироблення доктрини національної інформаційної безпеки, що чітко регламентує, що робить, наприклад, НТКУ чи МЗС. У програмі Кабміну "Назустріч людям" однією з основних задач діяльності органів виконавчої влади визначене посилення роботи з формування позитивного міжнародного іміджу України. Головне, щоб усі ці наради і документи не обмежилися лише деклараціями, а представники профільних державних органів не тільки б обговорювали перспективи пропагування України, але і зауважували і підтримували вже реалізовані в цій сфері проекти (Джерело: Портал "Obkom").
  • 8.07.2005 Сьогодні апеляційний суд Києва відмовив колишньому народному депутату України та колишньому члену Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергія Аксененку в оскарженні постанов Верховної Ради України про призначення в квітні нинішнього року членами Національної ради Юрія Плаксюка і Віталія Шевченка, повідомляє прес-служба Нацради. Відразу ж після оголошення цього судового рішення Віталій Шевченко, не чекаючи початку розгляду в суді справи про сумісництво, подав до Верховної Ради України заяву про складання ним депутатських повноважень. Таким чином, заявляє голова Національної ради Віталій Шевченко, провалилася провокація зі спробою паралізувати діяльність контрольно-регулятивного органу в сфері телерадіоінформаційних відносин, на що сподівалися деякі телерадіокомпанії - власники ліцензій, отриманих в обхід Національної ради. "Я вдячний суддям, які не дозволили втягнути себе в кон'юнктуру тіньових політичних торгів і проявили принциповість у цій важливій справі", - наголосив він (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.07.2005 12-го липня столична сателітарна мережа "Радіо ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Донецьк-99.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Херсон-103.7МГц, Харків-107.0МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) святкуватиме своє 3-річчя. До цієї дати станція пропонує своїм слухачам назвати ведучих, які, на вашу думку, є найкращими. Зробити це можна на офіційному Web-сайті станції - на сторінці http://www.era-fm.net/era.php (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.07.2005 До середини липня буде здійснений запис першого телерадіозвернення Президента України, - повідомило сьогодні Інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на прес-секретаря Віктора Ющенка Ірину Геращенко. Планується, що такі телерадіозвернення будуть регулярними (раз на місяць чи два). Ідея здійснення такого телерадіозвернення з'явилася внаслідок аналізу запитів та звернень громадян, які надходили до громадської приймальні, - каже пані Ірина. - Крім того, прямій ефір з Президентом України, проведений по трьох телеканалах у травні 2005 року, показав жвавий інтерес до активного діалогу Віктора Ющенка з громадянами. Також прес-секретар повідомила, що саме з липня планується відкрити мережу громадських приймалень Президента по всіх областях України. Оскільки найбільше звернень до Ющенка торкаються питань компетенції місцевої влади. Та й їхати громадянам до Києва з усієї країни складно та дорого. Питання, яким буде присвячено перше телерадіозвернення Президента до народу України, на разі визначаються за матеріалами листів, запитів, звернень громадян. Аналіз здійснюється відповідними відділами Секретаріату Президента. В той же час, - за словами Геращенко, - Президент активно долучається до підготовки тексту звернення, беручи до уваги підготовлені йому матеріали служби. Ймовірно, що ключовими тезами звернення стануть питання соціальної політики або аграрні. Тобто ті, що найактуальніші нині для більшості громадян України. Запис та режисуру телезвернення буде здійснювати Національна телерадіокомпанія України. Де саме буде відбуватися запис - у робочому кабінеті Президента або студії НТКУ - ще не вирішено. Планується, що трансляція провадитиметься у записі на НТКУ та Національному радіо. Для інших телерадіокомпаній буде запропонована можливість включити і до своїх програм цей запис (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.07.2005 "Відпочивати дешевше? Дуже просто…" - так стверджує столичне "MusicРадіо" (101.5МГц). Ви ще не визначилися, куди поїхати відпочити? Усе ще працюєте в жаркому і задушливому місті? Місто безлічі обличчя Тайпей, де східна екзотика поєднується із західним комфортом. Загадковий храм Лунь-Шань і Великий Будда заввишки у 22 метри. Дивні страви, яких ви ще не куштували. Море і гори, яких ви не бачили. Тайвань - це світ екзотики. Вражає? Так ще і дешевше звичайного... Станція радісно поспішає вам на допомогу. Крім того, що Ви почуєте багато цікавої і корисної інформації про країни, куди можна було б гіпотетично відправитися у відпустку, Ви ще і можете виграти знижку на путівку в кожну з цих країн. 5 відсотків - непогане рішення для сімейного бюджету, не чи правда? Усе про нові туристичні пропозиції від компанії АВН - у програмі "Пізнай світ" о 9.20 по буднях. І - Ваші знижки. Поквапитеся! І гарного відпочинку! (Джерело: Сайт "MusicРадіо").
  • 6.07.2005 З 4-го липня в рамках гри "Утренние страсти" ("Ранкові пристрасті"), що на хвилях столичної сателітарної мережі Радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, а також на хвилях черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц)), розігрується безкоштовний політ на параплані від аероклубу "Хмарочос". Достатньо додзвонитися до студії та вірно відповісти на всі три запитання гри. Пограти можна у будні о 10.45 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.07.2005 Все більшого розвитку набуває проблема депутатів-сумісників. Зокрема, серед них і досі значиться голова Національної ради з питань телерадіомовлення Віталій Шевченко. Сьогодні інтернет-видання "Телекритика" розповсюдило коментар від радника Національної ради Івана Неживого, з приводу позову колишнього члена Нацради С.Аксененка, який оскаржує в суді постанови Верховної Ради України про призначення членами Національної ради В.Шевченка та Ю.Плаксюка, а також перебування на посадах членів цього органу Т.Лебедєвої і В.Понеділка. Пропонуємо цей коментар у повному обсязі. "Чергова провокація проти Національної ради з телерадіомовлення готувалася через суд - стверджує голова Нацради В.Шевченко. Народний депутат України в парламенті 2-го скликання і колишній член Національної ради з питань телерадіомовлення С.Аксененко продовжує оскаржувати в суді постанови Верховної Ради України про призначення членами Національної ради В.Шевченка та Ю.Плаксюка, а також перебування на посадах членів цього органу Т.Лебедєвої і В.Понеділка. У зв'язку з цим Київський апеляційний суд на тривалий час відклав розгляд справи про сумісництво народного депутата України В.Шевченка. Про незгоду з кадровими рішеннями парламенту С.Аксененко двічі висловився на прес-конференціях у квітні і заявив про обов'язкове оскарження ним постанов. Члени Національної ради, чиї повноваження поставлені під сумнів С.Аксененком, переконані, що за скаржником стоять інтереси телерадіокомпаній, які минулого року, напередодні президентських виборів, за сприяння тодішньої влади отримали ліцензії без участі в конкурсах та в обхід Національної ради. Тепер, вважають вони, чиниться спроба через суд паралізувати діяльність новопризначеної Національної ради, яка вимагає повернення незаконно отриманих ліцензій. "Офіційна вартість добутих поза Національною радою ліцензій лише однієї з цих телекомпанії сягає понад мільйон гривень, - зазначає Віталій Шевченко. - Тому покладатися в цій ситуації на правосуддя - річ проблематична. У мене немає жодного сумніву, що проти Національної ради готувалася провокація, задум якої полягав у розшматуванні складу цього органу руками суддів. Спасибі, що вони на це не пішли". На підтвердження своїх припущень В.Шевченко посилається на судове рішення щодо подібного за статусом органу - Національної комісії регулювання зв'язку, яким поставлено під сумнів кадрові укази Президента України. Ще в травні голова Національної ради В.Шевченко звертався до Голови Верховної Ради України В.Литвина, керівників парламентських комітетів з питань Регламенту і з питань свободи слова та інформації з проханням про розгляд його заяви про складання депутатських повноважень після завершення розгляду в суді претензій С.Аксененка. Апеляційний суд м.Києва підтверджує, що ця справа перебуває в судовому провадженні і що її буде розглянуто 8 липня. Іван Неживий, радник Національної ради." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.07.2005 Закінчилась акція "Улюблене кіно", що тривала в ефірі столичної мережевої станції "Доросле радіо" (Київ-106.0МГц, Харків-100.5МГц, Нікополь-101.2МГц, Вінниця-101.4МГц, Бердянськ-103.4МГц, Полтава-106.8МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц). Визначено всіх переможців. Протягом акції було розіграно 5 радіоприймачів, 5 аудіоплейєрів, 5 фотоапаратів, DVD-плейєр та супер-приз - домашній кінотеатр. Імена, прізвища, ігрові номера, а також фотографії переможців можна подивитися на офіційному Web-сайті "Дорослого радіо" - http://www.vzrosloe.com.ua, в розділі "Програми". Тим часом, сьогодні на "Дорослому радіо" стартувала нова SMS-вікторина - "Слово не воробей" ("Слово не горобець"). Підсумки гри буде підбито 1-го серпня. Будуть розігруватися міксери, блендери, шейкери, соковитискувачі та кухонний комбайн (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.07.2005 Сьогодні, близько 2-ї години ночі, поривом ураганного вітру серйозно пошкоджено щоглу РПЦ медіа-холдинґу "Золотий Грамофон" у Донецьку. У зв'язку з цим жителі Північного Донбасу тимчасово не можуть слухати Перший розважальний радіоканал "Люкс FM" (105.7МГц у Краматорську). Однак, технічний відділ станції обіцяє, що в найкоротший термін мовлення радіо "Люкс FM" у Краматорську буде відновлене, та приносить свої вибачення за незручності (Джерело: Сайт радіо "Мелодія"-Краматорськ).
  • 5.07.2005 Сьогодні кадрова комісія Державного комітету з телебачення і радіомовлення прийняла рішення про призначення генеральним директором Харьківської обласної державної телерадіокомпанії Зураба Аласанію. За його словами перще, що він збирається зробити на новій посаді - провести комплексний аудит. Тільки після цього буде визначено кількість заступників та склад команди, яка прийде не обласне тлебачення. В інтерв'ю, опублікованому на сайті медіа-групи "Об'єктив", Аласанія зазначив, що коли приймав рішення, вагомим аргументом на користь прийняття пропозиції було те, що державне телебачення може незабаром перетворитися на канал суспільного мовлення. За його словами навіть найзапекліші циніки та реалісти серед журналістів покладають великі надії на суспільне телебачення і вірять у слова Президента про те, що його розбудова почнеться у 2006 році, після праламентських виборів. На питання журналіста про те, чи складніше буде на державному каналі, Зураб Аласанія відповів, що завжди доводиться жертвувати дрібнішим, щоб зберігти білоше, наприклад медіа-групу. Він навів приклад власних проектів, які закривалися один за одним коли виникала небезпека для існування групи в цілому. Зураб Аласанія не планує закривати проект "Объектив-online", автором та ведучим якого він є. Проте, перший час, поки він входитиме в курс справи, в нього не залишатиметься часу на програму. Він пояснив, що не бачить проблеми у тому, що його замінять на посаді керівника медіа-групи або у студії його проектів (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 4.07.2005 29-го червня у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було розглянуто низку питань. Частина питань, пов'язаних з ліцензуванням ТРО, торкалася сфери радіомовлення. Зокрема, було прийнято рішення про видачу ліцензії ВАТ "Часівоярський вогнетривкий комбінат", м.Часів Яр Донецької обл. ліцензії на проводове мовлення на першому каналі проводової мережі (УР-1) з територією розповсюдження радіопрограм на м.Часів Яр Донецької обл., обсяг мовлення - 28 хв./тиждень (середа; п'ятниця: 6.30-6.44), зазначивши аудіопозивні: "Говорить радіостудія "Вогнетривник". Встановити термін дії ліцензії на проводове мовлення - 10 років. Розглянувши заяву ЗАТ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів, про видачу ліцензії на право користування супутниковим каналом мовлення, обсягом мовлення 24 години на добу, з використанням супутникового ретранслятора "EUTELSAT" (36° східної довготи), керуючись статтею 23 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та статтями 18, 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Розглянути питання Про видачу ЗАТ "Телерадіокомпанія Люкс", м.Львів, ліцензії на право користування супутниковим каналом мовлення, обсягом мовлення 24 години на добу, з використанням супутникового ретранслятора "EUTELSAT" (36° східної довготи), територія розповсюдження телерадіопрограм - Україна у вересні 2005 року після надання компанією розширеної програмної концепції; 2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на управління: ліцензійно-реєстраційне, науково-технічного і частотного розвитку, контрольно-аналітичне. Розглянувши заяву Державної організації "Київська державна реґіональна телерадіокомпанія", м.Київ, про видачу ліцензії на право користування супутниковим каналом мовлення (на телерадіомовлення), обсягом мовлення 24 години на добу з використанням супутникового ретранслятора "Експрес АМ 22" (53 градуси південної довготи), керуючись статтею 23 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", ст. ст. 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", заслухавши інформацію ліцензійно-реєстраційного управління, Національна рада вирішила: 1. Розглянути питання про видачу Державній організації "Київська державна регіональна телерадіокомпанія", м.Київ, ліцензії на право користування супутниковим каналом мовлення з використанням супутникового ретранслятора "Експрес АМ22" (53°), обсягом мовлення 24 години на добу, територія розповсюдження - Україна, Центральна та Східна Європа, у вересні 2005 року після надання компанією розширеної програмної концепції; 2. Звернутися до Державного комітету телебачення та радіомовлення України з проханням надати загальну розширену концепцію розвитку обласних державних телерадіокомпаній; 3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на управління: ліцензійно-реєстраційне, науково-технічного і частотного нагляду, контрольно-аналітичне. Було прийнято рішення про продовження терміну дії ліцензії Національної ради НР №0349 від 01.07.2002 р. Комунального підприємства Телерадіокомпанії "Рудана", м.Кривий Ріг Дніпропетровської області (дійсна до 15.12.2005 р.), та видачу ліцензії на новому бланку на перший канал проводового мовлення (УР-1) з територією розповсюдження радіопрограм на м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл., обсяг мовлення - 6 годин 09 хвилин на тиждень (затвердивши сітку мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.30 - 06.44, 10.30-10.59, 11.40-11.59; неділя: 14.00-14.59), зазначивши аудіопозивні - "Радіо "Рудана", мова - українська; програмну концепцію: створення та розповсюдження інформаційних, економічних, культурологічних, публіцистичних, розважальних, спортивних програм, програм для дітей та юнацтва. Докладно ознайомитися з текстами усіх рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.07.2005 1-го липня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) стартувала акція "Весілля для одружених", яка триватиме до 30-го липня. Ваше весілля пролетіло, і Ви навіть не помітили як це було? Весільний сезон відкритий! "Русское Радио - Україна" женить одружених! Хочете відсвяткувати ще раз цю знаменну для вас подію за суто українськими звичаями і, що головне, - за рахунок "Русского Радио - Україна"? Знову веселощі, знову подарунки! І вперше у Вашому житті - куми, свати, весільний рушник, викупний стіл, весільний коровай, а музичний супровід - особисто від Віктора Павлика! Умови участі дуже прості. Зробіть пропозицію своїй половинці ще раз і розкажіть про це співробітникам "Русского Радио - Україна" в листі, в який обов'язково вкладіть своє весільне фото. Листи приймаються з 1-го по 30-те липня за адресою: 04107, Київ, а/с 35, "Українське весілля". Або на електронну скриньку: . Головний приз акції - українське весілля і відпочинок у кращому готелі Ялти на березі Чорного моря! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2005 Спеціальна! Гаряча! "Літня Пропозиція" від столичної сателітарної мережі "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Одеса-89.0МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Донецьк-92.3МГц, Ялта-101.4МГц, Луганськ-91.3МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Шляхом SMS-голосування із трьох пісень ви обираєте одну - улюблену. І за кілька хвилин вона пролунає в ефірі "Love Radio". Слухайте наші пропозиції і робіть свій вибір - за номером 106 33. Повідомлення має складатися із 2-ох елементів: Обов ' язковий код "9520" , потім - відступ і - номер обраної пісні. "Літня Пропозиція" від "Love Radio"! Цього літа - улюблене обираєте ВИ! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.07.2005 Офіційний Web-сайт столичної сателітарної мережі Радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення-Україна та Інтернет-мовлення-світ) знову доступний за URL-адресою http://www.europa.fm. Продовжує також діяти альтернативна URL-адреса Web-сайту - http://www.europaplus.kiev.ua (Власна інформація).
  • 3.07.2005 Столичне "Молоде радіо" (69.68МГц) запускає перші програми. У понеділок, 4 липня, в ефір станції вийдуть перші регулярні передачі. Це невеличкий нарис про визначних, цікавих людей "Автограф" та "Прогулянка", яка проведе слухача чарівними місцями Києва, розкаже про їхнє минуле і нинішнє життя. Обидві програми виходитимуть з понеділка по п'ятницю почергово. Час виходу - відразу після ранкового випуску новин - 9.05. Також "Автограф" і "Прогулянку" можна буде слухати у повторі - о 15.05 та 21.05 того ж дня. Ведуча - Олена Карпенко. Вечір понеділка - оптимальний час для першої спортивної програми "Молодого радіо". Останні новини світу боксу, обговорення останніх поєдинків та розмови з боксерами - це "12-й раунд". У ґонґ вдарятимуть о 22.15. Ведучий - Іван Чуперка. Радіостанція розширює мовлення, і скоро кожен зможе знайти цікаву програму на свій смак. Між ними - звісно, найліпша сучасна українська музика. Також радіо, як і раніше, пропонує слухачам 4 випуски новин - о 9.00, 11.00, 21.00 та 23.00 у будні. "Молоде радіо" - перша і єдина у Києві станція, в ефірі якої - 100% української музики. Радіо мовить у Києві на частоті 69.68МГц з квітня цього року. "Молоде радіо" є спільним проектом ЗАТ ТРК "Люкс" і Національного університету "Києво-Могилянська академія" за підтримки Фонду розвитку ЗМІ посольства США. "Свіжий погляд на цікавий світ!" - цим гаслом керується радіо, створюючи якісний український інформаційний та розважальний продукт для освіченого і активного слухача (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.07.2005 У всіх відвідувачів краматорської кав'ярні "Прем'єр", що на вулиці Палацевій, 4, з'явилася унікальна можливість!!! З 4-го липня вони зможуть передати привітання за допомогою ефіру Всеукраїнської Радіомережі "Мелодія" (106.2МГц у Краматорську) і замовляти улюблені пісні. Для цього необхідно просто звернутися до офіціанта. І це - абсолютно безкоштовно! Ваші романтичні заявки виконуються у будні, з 21.00 до 23.00 (Джерело: Сайт радіо "Мелодія"-Краматорськ).
  • 1.07.2005 Цієї суботи, 2-го липня, лише на хвилях столичної сателітарної мережі Радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Хмельницький-105.4МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - жива трансляція концерту "Live 8" з Лондона! Єдиний раз тридцять найяскравіших світових рок- і поп-зірок збираються у Гайд-парку, аби виступити на благодійному концерті. Це найграндіозніше шоу, що колись бачив світ! "Live 8" пройде напередодні чергового самміту Великої Вісімки. "Ця акція має нагадати політикам, для чого вони збираються, - вважає Боб Ґелдоф, відомий ірландський музикант і натхненник акції. "Це унікальна можливість для глав найбільших держав змінити хід світових процесів, зробити бідність і голод пережитком історії, - говорить Ґелдоф. - Але, щоб вони це зробили, ми маємо нагадати їм. Ми всі, і артисти і глядачі, закликаємо керівників країн Великої Вісімки простити зовнішні борги бідним країнам Африки та Азії, збільшити фінансову допомогу і переглянути основні принципи торгівельного права". Концерт "Live 8" пройде одночасно у 9-ти країнах світу. Але наймасштабнішим і найголоснішим за складом виступаючих зірок буде концерт у лондонському Гайд-парку. І цієї суботи "Europa Plus" дає вам унікальну можливість потрапити на цю найбільшу музичну подію. Станція транслюватиме найяскравіші моменти грандіозного благодійного концерту прямо з Лондона. Madonna, Pink Floyd, Dido, U2, UB 40, REM, Robbie Williams, Sting, Travis і все саме цікаве, - ексклюзивно в прямому ефірі на радіо "Europa Plus Україна"! "Europa Plus" не могла залишитися осторонь від шляхетної ініціативи дуже гідних людей, яких на станції поважають і цінують. Такої серії благодійних концертів в усьому світі ніколи ще не було. Найбільші імена і зірки поп- та рок-сцени вважають за честь виступити 2-го липня на сцені для того, щоб продемонструвати, що у світі існують і більш серйозні проблеми, ніж власне благополуччя. Тому "Europa Plus" прийняла рішення транслювати у прямому ефірі те, що відбуватиметься у Гайд-парку, в Лондоні, де зібрався весь колір сучасної поп- і рок-музики". Проведи цей суботній вечір на концерті в Лондоні - на найбільш грандіозному благодійному шоу сучасності разом з радіо "Europa Plus Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.07.2005 Столичні радіостанції продовжують обзаводитися Web-камерами. Відтепер завітавши за URL-адресою http://www.hitfm.ua/cam.php та обравши оптимальну частоту оновлення кадру, ви можете дізнатися про те, що діється за лаштунками ефіру Національної мережі нової поп-музики "ХІТFM Україна". А за URL-адресою http://www.rusradio.com.ua/cam.php можна слідкувати за роботою ді-джеїв "Русского Радіо - Україна" (Власна інформація).
  • 1.07.2005 Продовжує зростати кількість реґіонів, охоплених мовленням столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "ЛюксFM". З кінця травня станція веде мовлення в місті Керч Автономної республіки Крим. Частота - 100.7МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.07.2005 22-го червня у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було розглянуто низку питань. Частина питань, пов'язаних з ліцензуванням ТРО, торкалася сфери радіомовлення. Зокрема, було прийнято рішення про видачу Редакції районного телерадіомовлення "Кілія-Контакт", м.Кілія Одеської області ліцензії на проводове мовлення на першому каналі проводової мережі (УР-1) з територією розповсюдження радіопрограм на м.Кілію та Кілійський район, обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень (понеділок, середа, п'ятниця 6.30-6.44), зазначивши аудіопозивні - мелодія пісні місцевого автора В. Арсенєва "Пісня про Кілію"; мова: українською - 63%, іншими - 37%. Було прийнято рішення "Про внесення змін до ліцензії ЗАТ "Студія "Європа плюс Україна", м.Київ (НР № 1642 від 8.06.2004 року, 4 радіоканали, обсяг мовлення - 24 год./добу)" - у зв'язку зі збільшенням потужності передавача з 0.1кВт до 1.0кВт на частоті 92.8МГц у м.Києві (висновок № ДВЧ-13320582 від 13.06.2005 року). Було прийнято рішення "Про внесення змін до ліцензії Полтавської ОДТРК "Лтава", м.Полтава (НР № 2045 від 24.01.2005 року, перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення у Полтавській області - 20 год. 36 хв. на тиждень, обсяг мовлення у м. Полтаві - 3 год. 53 хв. на тиждень)" - у зв'язку з внесенням до ліцензії ефірного каналу, призначеного для поширення першої програми Українського радіо (УР-1): частота 66.08МГц у с.Красногорівці Полтавської області, потужність передавача - 4.0кВт, обсяг мовлення - 20 год. 36 хвилин на тиждень. Розглянувши подання членів Національної ради щодо повторного розгляду Національною радою заяви Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, про продовження терміну дії ліцензії НР№2120 від 14.03.2005р. (дійсна до 1 вересня 2005р.) та враховуючи заяву Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова" про укладання мирової угоди, Національна рада вирішила: Доручити юридичному управлінню опрацювати текст мирової угоди між Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та Підприємством "Радіокомпанія "Супер-Нова" для подальшого його розгляду на засіданні Національної ради 29 червня 2005 року. Розглянувши інформацію представника Національної ради в Донецькій області та контрольно-аналітичного управління про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "АРТА ПЛЮС", м.Донецьк, ліцензія НР № 0235 від 23.05.2002 р., у зв'язку з виявленням порушень умов ліцензії в частині "мова (мови), якою (якими) ведуться передачі" та статті 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"; відповідно до пункту 11 частини першої статті 46 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" за ретрансляцію мережевих блоків реклами ЗАТ ТРК "Лідер", керуючись статтями 13 та 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Інформацію про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "АРТА ПЛЮС", м.Донецьк, взяти до відома. 2. Вказати керівнику ТОВ ТРК "АРТА ПЛЮС", м.Донецьк, на неприпустимість порушення умов ліцензії, зокрема в частині "мова (мови), якою (якими) ведуться передачі". 3. Зобов'язати ТОВ ТРК "АРТА ПЛЮС" у місячний термін привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії та норм діючого законодавства та через 5 місяців надати Національній раді звіт про виконання цього рішення. 4. Рішення Національної ради долучити до ліцензійної справи ТОВ ТРК "АРТА ПЛЮС". 5. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови Національної ради І. Куруса та контрольно-аналітичне управління. Розглянувши інформацію контрольно-аналітичного управління про результати перевірки діяльності ПП ТРК "ОлЖеКа", м. Мелітополь Запорізької обл., у зв'язку з виявленням порушень ст. 9 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", а саме: "мова (мови), якою (якими) ведуться передачі", ст. 46 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" в частині "здійснення мовлення з порушенням умов, які вказуються в ліцензії" (ліцензія НР №1905 від 24 листопада 2004 року, видана в порядку внесення змін та доповнень до ліцензії НР №0258 від 6 червня 2002 року), а саме: невідповідність умовам ліцензії обсягу програм за жанровим спрямуванням (перевищено обсяг розважальних програм, не є достатнім обсяг просвітницьких програм), керуючись статтями 13 та 21 Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. До ПП ТРК "ОлЖеКа", м.Мелітополь Запорізької обл., застосувати таку санкцію, як накладення штрафу - 25 % розміру грошового (ліцензійного) збору (15525,72 грн.), сплаченого телекомпанією, що становить 3881,43 грн. 2. Зобов'язати ПП ТРК "ОлЖеКа", м.Мелітополь Запорізької обл., протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов ліцензії і вимог чинного законодавства України та надати звіт до Національної ради про виконання цього рішення. 3. Рішення Національної ради та матеріали перевірки долучити до ліцензійної справи ПП ТРК "ОлЖеКа", м.Мелітополь Запорізької обл. (А.Новицький). 4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови Національної ради І.Куруса та контрольно-аналітичне управління. На засіданні було також прийнято рішення "Про затвердження Плану основних заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на ІІ півріччя 2005 року" та ряд інших рішень. Докладно ознайомитися з текстами усіх рішень Нацради можна на її офіційному сайті (Джерело: Сайт Нацради).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини червня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024