Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Травень 2002 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини квітня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.05.2002 Продовжує розширюватися мережа мовлення столичного "GALA"-радіо. Від сьогоднішнього дня програми станції ретранслюються у місті Донецьк на частоті 107.2МГц. Передавач на цій частоті тестувався у режимі "Відкритої несучої" ще з учорашнього дня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.05.2002 Зміни сталися в ефірі Мелітополя. На частоті 104.7МГц (ТРК "Контакт") припинилися трансляції програм столичного "Русского радио Україна" з нічними (0.00-6.00) включеннями програм запорізького радіо "Nostalgie". Натомість відтепер на цій хвилі ретранслюється столична радіомережа "Мелодія". Тим часом, в ефірі іншої мелітопольської станції - радіо "Південний простір" (102.2МГц) останнім часом побільшало музичних композицій у стилі "шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 31.05.2002 На цьому тижні в ефірі столичного "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio) стартував новий проект - "Теле FM". Щодня у будні з 9.00 до 11.00 глядачі музичного телеканалу "O-TV" мають можливість спостерігати за тим, що відбувається в ефірі радіостанції, бачити обличчя ведучих тощо. А у той час, коли в ефірі "Супернови" лунають музичні композиції, телеканал показує відповідні відеокліпи (Власна інформація).
  • 31.05.2002 Останнім часом шоу Романа Трахтенберґа "Роман без конца" від радіостанції "Europa Plus Санкт-Петербург" (розповсюджується московською сателітарною радіомережею "Europa Plus" у будні з 18-ї до 19-ї за київським часом) в ефірі столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-101.4МГц, Луганськ-104.8МГц) транслюється двічі на день - з 6.00 до 7.00 та з 19.00 до 20.00. Тим часом, з ефіру станції зникли інформаційні рубрики виробництва московської мережі - такі як "Правильні чоловічі новини", "На високих каблуках", "Startracks" тощо (Власна інформація).
  • 30.05.2002 В ефірі харківського "Дорослого радіо Шансон" (104.0МГц) з'явилися програми "Ведомости по-киевски" від київської студії "Diva Production". Вони лунають в ефірі о 9.10, 14.10 та 19.10 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.05.2002 Полтавська радіостанція "Шансон" (100.6МГц), структурний підрозділ місцевої ТРК "ЮТА", дещо змінила свій позивний. Відтепер це радіо "Полтава Плюс Шансон". Тим часом, радіо "Полтава Плюс" (106.8МГц) дещо змінила свій музичний формат: відтепер у її плей-листі присутня не тільки пост-радянська, але й західна музика - як нова, так і категорії "Golden". Усі музичні композиції, які пропонує станція, є досить динамічними. Щоправда, "Полтава Плюс" дещо скоротила обсяги мовлення - відтепер вона перебуває в ефірі щодня з 6.00 до 0.00; решту часу передавач працює у режимі "відкритої несучої" (Інформація з власних джерел).
  • 30.05.2002 31-го травня московську мережеву сателітарну радіостанцію "Europa Plus" (в Україні її програми у тому чи іншому обсязі ретранслюють радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-101.4МГц, Луганськ-104.8МГц), радіо "Europa Plus Донбас" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц), радіо "Europa Plus Маріуполь" (104.0МГц), радіо "Europa Plus Крим" (Сімферополь-103.7МГц та 65.90МГц), радіо "Europa Plus Кременчук" (106.0МГц), радіо "Європа FM" (Дніпропетровськ-102.5МГц), радіо "103.1FM" (Херсон-103.1МГц), радіо "Система" (Кривий Ріг-105.2МГц та 67.61МГц) та радіо "101.5" (Севастополь-101.5МГц)) залишає ще один "старожил" - Юрій Аксюта. Аксюта працював на цій радіостанції з моменту її заснування - тобто, з квітня 1990-го року. За 12 років він встиг попрацювати найпершим ді-джеєм, директором служби виробництва, директором програм, а з серпня минулого року - ґенеральним продюсером. Надалі Юрій Аксюта працюватиме ґенеральним продюсером іншої московської сателітарної радіомережі - Радио "Хит FM" (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 30.05.2002 З 3-го червня в ефірі запорізького радіо "Великий Луг" (101.8МГц) стартує нове вечірнє шоу - "Золота лихоманка". Програма складатиметься з багатьох рубрик - автополювання, розігриші на автодорогах, телефонні розігриші. Окрім того, ведуча Наталя Золотухіна подарує слухачам шоу багато чудової музики. Крім того, станція готує щоденне автораллі, яке передбачає рух за "легендою" - співробітники "Великого Луга" зашифровують у вигляді мапи з умовними знаками певний маршрут руху по вулицях міста. Звичайно, на учасників раллі чекають призи і сюрпризи (Джерело: Інформацію надала ).
  • 30.05.2002 Сьогодні у місті Дніпропетровськ на частоті 106.4МГц розпочалися ретрансляції програм столичного мережевого "GALA"-радіо. Поки в ефірі йде повна трансляція реґіональної програми з Києва - без жодних місцевих включень (Джерело: Інформація з власних джерел).
  • 30.05.2002 На минулих вихідних зазнав змін ефір радіостанції "Шансон"-Одеса (103.2МГц). Відтепер трансляція програм московської сателітарної радіомережі "Шансон" ведеться у запису - з годинним запізненням. Вдень на цій хвилі лунають одеські випуски новин, які дублюють інформаційні програми місцевого "Просто Раді.О". А о 15-ій та 21-ій годині в ефірі з'являється місцева вітальна програма - "Только для вас" ("Лише для вас"). Тим часом, одеське радіо "Маяк" (765кГц) збільшило обсяги вітальних програм у вихідні - відтепер вони тривають з 18-ї до 21-ї години (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.05.2002 Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення сьогодні оголошено черговий конкурс на право користування каналами мовлення. У списку - лише 7 радіочастот; усі вони вже використовуються або використовувалися радіостанціями, а деякі з них вже виставлялися на конкурс протягом останнього року, проте, конкурс не виявив переможців. Ось які радіоканали наявні у переліку: 1. м. Житомир - 71.12МГц (4кВт, 24г/д), 2. м. Луганськ - 69.98МГц (0.1кВт, 24г/д), 3. м. Луганськ - 1602кГц (1кВт, 24г/д), 4. м. Львів - 1476кГц (30кВт, 24г/д), 5. м. Одеса - 102.2МГц (1кВт, 24г/д), 6. м. Кременчук Полтавської обл. - 103.5МГц (1кВт, 12г/д), 7. м. Рівне - 68.24МГц (4кВт, 24г/д). Заяви на участь у конкурсі приймаються протягом 30 діб від сьогоднішнього дня за адресою: м.Київ, вул. Десятинна, 14, Ліцензійний відділ, тел: (044)-462-05-34 (Джерело: Інформація з газети "Говорить і показує Україна").
  • 29.05.2002 Завтра буде відновлено нормальне енергопостачання Львівського ОРТПЦ - без щоденних відключень. Про це сьогодні повідомив "ForUm" з посиланням на прес-службу ВАТ "Львівобленерго". Вчора відбулася зустріч керівництва Львівської облдержадміністрації з керівниками ВАТ "Львівобленерго" та ЛОРТПЦ, головною темою якої була ситуація із заборгованістю Центру перед ВАТ "Львівобленерго". За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості щодо механізмів дій для виходу із ситуації, що склалася. На даний період ЛОРТПЦ здійснює поточну оплату за спожиту електроенергію. Однак, за ним лишається заборгованість перед ВАТ "Львівобленерго", яка становить 2 мільйони 580 тисяч гривень (Джерело: "ForUm").
  • 29.05.2002 Як раніше зазначалося, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення своїм рішенням від 26.03.2002 року оголосила мораторій на розбудову радіомереж у зв'язку з недотриманням радіокомпаніями мережевого мовлення вимог чинного законодавства України, зокрема, ст. 46, 34 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" "здійснення мовлення з порушенням умов, які зазначені в ліцензії". На засіданні Нацради 28 травня 2002 року, врахувавши результати моніторинґу підписаного керівниками мережевих радіокомпаній, - Національна рада прийняла рішення про зняття мораторію на розбудову радіомереж із радіокомпаній, які виправили порушення (АТ "Онікс", ЗАТ "Наше радіо", ТОВ "ТРК НБМ", ТОВ "ЕРА", Українська корпорація телебачення і радіомовлення "ЮТАР"). За результатами повторної перевірки через місяць Національна рада розгляне питання про припинення дій мораторію щодо радіокомпаній: ТРК "Медіа маркет", ТРК "Русское радио - Украина", ТРО "Довіра", ТОВ Міжреґіональна асоціація теле- і радіомовників "Творчого об'єднання "НАРТ". У цих ТРО досі є суттєві порушення умов ліцензії. У зв'язку з відсутністю на засіданні повноважних представників ЗАТ "РК ҐАЛА" вирішено заслухати питання щодо результатів моніторинґу по даній радіокомпанії на наступному засіданні Національної ради. Члени Національної ради України з питань ТБ і РМ звернули увагу керівників мережевих радіокомпаній на те, що їх плани розвитку мереж в Україні мають бути нерозривно пов'язані з чітким дотриманням норм чинного законодавства. Особливо це стосується мовлення державною мовою за зазначеними умовами ліцензії. Вчора Національна рада також визначила переможців чергового конкурсного відбору на право користування каналами мовлення. Ними стали (серед радіомовних компаній): ТОВ "ТРК "Нота", м. Харків - 105,6 МГц у м. Харцизьк Донецької обл., ПП ТРК "ТТ", м. Нікополь - 101,2 МГц у м. Нікополь Дніпропетровської обл. Особливої уваги заслуговує факт визначення переможців на оголошені (вперше!) форматні (тематичні) частоти мовлення: "Розмовне радіо" (73.64МГц у Києві) та "Класична музика" (96.8МГц у Києві). Переможцем визнано: ТОВ "Українська радіогрупа", м.Київ - 73.64МГц у м.Київ; ТОВ "Українська радіогрупа", м.Київ - 96.8МГц у м.Київ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.05.2002 Новий хіт-парад "PepsiDrom Top 21" з'явився в ефірі столичної сателітарної радіомережі "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Луганськ-100.4МГц, Одеса-101.0МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Харків-105.7МГц, Євпаторія-105.9МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Севастополь-107.0МГц, Херсон-107.6МГц). "PepsiDrom Top 21" в ефірі щонеділі з 12-ї до 14-ї години, а також у повторі щовівторка з 22-ї до півночі. Веде її Пепсі-мен. Окрім власне чарту у програмі - музичні новини, огляд нових релізів, цікаві факти з життя зірок музичної сцени. Чарт формується за підсумками слухацького голосування - воно здійснюється через Web-сайт http://www.pepsidrom.com.ua, а також за телефоном 8-800-500-21-00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.05.2002 Сьогодні протягом дня в ефірі маріупольського "Дорослого радіо" (102.8МГц) знов транслювалися програми з місцевої студії замість ретрансляцій одноіменної столичної сателітарної станції. З'явилися місцеві вітальні програми "КПЗ". О 21-ій годині в ефірі знов з'явилися програми з Києва (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.05.2002 Проект "ХітЛікБез" у найближчому майбутньому знов звучатиме на хвилях столичної сателітарної радіомережі "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Луганськ-100.4МГц, Одеса-101.0МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Харків-105.7МГц, Євпаторія-105.9МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Севастополь-107.0МГц, Херсон-107.6МГц). Ведучим програми, головним завданням якої є знайомство слухачів з новими іменами на музичній сцені, буде її автор і режисер Єгор Прищепкін (у минулому програму вів Микола Матросов - ред.). Очікується, що відроджений "ХітЛікБез" буде дещо відрізнятися від свого попереднього варіанту (Джерело: Сайт "Прищепкин.Com").
  • 27.05.2002 Від сьогоднішнього дня ВАТ "Львівобленерго" збільшило час відключення від енергопостачання Львівського обласного радіотелепередавального центру (ЛОРТПЦ) до 12 годин щодня, тобто телерадіокомпанії, які користуються послугами ЛОРТПЦ, не транслюватимуться з 8-ї ранку до 20-ї години вечора. (Раніше ВАТ "Львівобленерго" проводило відключення ЛОРТПЦ протягом 10 годин на добу - з 8-ї до 18-ї години). Як повідомили у відділі корпоративних зв'язків "Львівобленерго", час відключення було збільшено через те, що ситуація із погашенням заборгованості ЛОРТПЦ не вирішується - Львівський обласний радіотелепередавальний центр заборгував "Львівобленерго" два з половиною мільйона гривень і заборгованість продовжує зростати (Джерело: "УНІАН").
  • 27.05.2002 Змінився програмний директор столичного радіо "104.6БМ" (104.6МГц). Замість Віталія Гайдукевича (Германа) цю посаду тепер обіймає Вікторія Мєлковська (Інформація з власних джерел).
  • 27.05.2002 Нова акція "Зупинка на вимогу" стартувала 20-го травня в ефірі донецького радіо "Europa Plus Донбас" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц). Відтепер слухачі матимуть змогу обирати те, що вони хотіли б чути "прямо зараз": у певні проміжки ефіру ді-джей оголошує варіанти музичних композицій та пропонує телефонувати до студії за двома роздільними номерами, аби віддавати за них голоси. Відповідно, в ефірі пролунає те, що бажає переважна більшість. Також станція проводить широкомаштабну акцію "Думки вголос", що надає можливість потрапити на єдиний концерт російської групи "Смысловые галлюцинации". Команда гратиме 26-го червня у Краматорську на стадіоні НКМЗ "Блюмінґ". Якщо до 1-го червня ви надішлете на станцію питання, яке Ви воліли б задати учасникам групи, і воно їм сподобається, Ви отримаєте можливість задати його їм при особистій зустрічі, а також одержите матеріальні докази спілкування зі "Смысловыми галлюцинациями". Питання слід слати на адресу: 83059, м.Донецьк, пр. Ілліча, 109-а із відповідною поміткою на конверті (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.05.2002 23-го травня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На початку засідання були вручені ліцензії 10-ти ТРО України з різних реґіонів. Розглядалось питання про видачу ліцензій ТРО - переможцям конкурсного відбору на право користування каналами мовлення. Національна рада також визначила переможців конкурсного відбору на право користування каналами мовлення у кількох містах України. Серед радіостанцій, зокрема, було визначено таких переможців: 102,3 МГц у м.Луганськ - ДП "Радіо-Вояж", м.Луганськ; 101,8 МГц у м.Полтава - Полтавська ОДТРК "Лтава", м.Полтава; 66,86 МГц у смт.Красногорівка Полтавської області - Полтавська ОДТРК "Лтава", м.Полтава; 105,2 МГц у м.Харків - АТ "ТРК "Фора", м.Харків; 72,35 МГц м.Харків - АТ "ТРК "Фора", м.Харків. Вперше розглядалося питання про продовження терміну дії ліцензії деяким ТРК згідно ст.17 Закону України "Про внесення змін до деяких законів України за результатами парламентських слухань" "Проблеми інформаційної діяльності, свободи слова, дотримання та стан інформаційної безпеки України". Стаття передбачає подачу за 180 днів до завершення терміну дії ліцензії заяви на продовження мовлення без оголошення конкурсу (Джерело: Сайт Національної Ради).
  • 26.05.2002 Новини з Польщі. На осінь у Варшаві заплановано відкриття двох нових радіостанцій. Перша - Radio "PIN", що приділятиме в ефірі багато уваги таким темам, як гроші, бізнес, сучасність. Власник станції - Видавничо-маркетинґова аґенція "Медіабанк". Друге - "Radio W-Z" буде радіостанцією, орієнтованою на водіїв. Його створює польське радіотовариство "Ad.point". З 24 червня по 1 вересня в ефірі краківської радіомережі "RMF FM" триватиме велика літня акція. Цьогорічне літо пройде під знаком Гаррі Поттера. Слухачі матимуть змогу слухати найцікавіші фраґменти книжки Джоан Роулінґ, а також самостійно шукати чародія чи таємничу вулицю Покутну. Події розгортатимуться як в ефірі, так і в більшості міст та курортних місцевостях Польщі. А тим часом молода чеська фірма "Internetradio.Cz" допомогла Радіо "RMF FM" збільшити кількість слухачів, які слухають програми станції в Інтернеті. Якщо раніше цю краківську радіомережу, завдяки сигналу з Чикаґо, в Інтернеті могли слухати до 200 осіб одночасно, то тепер ця кількість зросла до 4 тисяч. Це стало можливим завдяки трансляції з серверів, розташованих у чеській столиці. "Radiо ZET" - варшавський конкурент краків'ян - вже пильно приглядається до радіомовлення на просторах Інтернету (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.05.2002 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у неофіційних розмовах "висловлює побажання" до ТРО "Довіра" припинити співпрацю з радіостанцією "Свобода", заявив директор телерадіоорганізації "Довіра" Сергій Сай-Боднар вчора на прес-конференції в УНІАН. За його словами, всі проблеми з Нацрадою у радіо "Довіра" почались з січня 2001 року, коли на "Свободі" транслювались передачі за участю учасників "касетного скандалу". Сама співпраця між радіо "Довіра" і "Свободою" була започаткована у 1997 році і зараз програми "Свободи" становлять 20% ефіру "Довіри". Як сказав пан Сай-Боднар, раніше озвучувані погрози про можливість позбавлення радіо "Довіра" ліцензії на мовлення (ліцензія діє до 2007 року - УНІАН) починають набирати "конкретних рис". Зокрема, за його словами, 26 березня 2002 року Нацрада ухвалила постанову "Про оголошення мораторію на розбудову радіомереж у зв'язку із недотриманням радіокомпаніями мережевого мовлення вимог чинного законодавства та умов ліцензії", де у списку порушників наявне і радіо "Довіра". Коментуючи сьогоднішні відносини з Нацрадою, Сергій Сай-Боднар зазначив, що "нам на пальці наступають все сильніше і сильніше, і нам стає боляче". Президент корпорації "Радіо Свобода" Томас Дайн, який брав участь у прес-конференції, вважає, що для України, яка говорить про своє прагнення вступити у європейські структури, таке залякування ЗМІ не можна назвати логічним. У свою чергу директор української редакції радіо "Свобода" Олександр Народецький сказав, що його намагання зустрітися з керівником Нацради Борисом Холодом для з'ясування ситуації "не увінчалися успіхом" (Джерело: "УНІАН").
  • 24.05.2002 Останнім часом місцеві включення в ефірі харківського корпункту радіомережі "Мелодія" (103.0МГц) зведено до мінімуму: нині це, головним чином, місцеві вітальні програми. Тим часом, на хвилі радіо "Хіт FM Харків"-ТРК "Клас" (101.5МГц) знов повернулося ранкове музично-розважальне шоу "Повний підйом". В ефірі радіо "АвтоFM Харків" (102.6МГц) з'явилося багато нових джинґлів, які називають станцію ім'ям "Авторадіо"; ця ж назва частенько фіґурує у мові ді-джеїв. А ось медіа-група "Об'єктив", що готує випуски місцевих новин в ефірі харківського корпункту мережі "Русское радио Україна" (106.6МГц та 70.79МГц) відтепер готує не лише російськомовні, а й україномовні інформаційні блоки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.05.2002 Зміни в ефірі радіо "Nostalgie-Маріуполь" (102.8МГц), що відбулися 19-го травня, стали результатом опитування, що проводилося станцією протягом 4-х місяців. Опитування показало, що переважна більшість потенційних слухачів станції (а це, як правило, люди зрілого віку) бажали б чути в її ефірі пісні російською та українською мовою. Йдучи назустріч побажанням слухачів, керівництво станції вирішило виключити з ефіру пісні західних виконавців, замінивши їх на пісні у стилі "шансон" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.05.2002 Директор столичної сателіарної мережевої радіостанції "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця - 100.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Кіровоград-101.9МГц, Шостка-102.5МГц, Феодосія-106.1МГц) Сергій Сай-Боднар готовий в судовому порядку опротестувати винесення Нацрадою з телебачення і радіомовлення попередження радіостанції "Довіра", оскільки вважає це попередження незаконним. Про це Сергій Сай-Боднар заявив сьогодні в інтерв'ю кореспонденту ForUm'у, наголосивши, що радіостанція "Довіра" не ретранслювала програм "Русского радио", як це стверджує Нацрада. Він також звернув увагу на те, що представники радіостанції не були запрошені на засідання Нацради, де розглядалося це питання, а сам він дізнався про винесене попередження під час виступу члена Нацради Юрія Покальчука на телеканалі "СТБ". Сай-Боднар охарактеризував попередження Нацради "абсолютно вигаданим" і заявив, що "юридично ми його (попередження - ForUm) запросто оскаржимо". Він зазначив, що після двох попереджень Нацради, ЗМІ, який отримав попередження, позбавляється ліцензії. Факт тиску на "Довіру", на думку її керівника, пов'язаний із трансляцією цією радіостанцією програм радіо "Свобода". Сай-Боднар сказав, що прямо про це представники Нацради керівництву радіостанції "Довіра" не говорять, однак дають зрозуміти, що трансляцію "Свободи" необхідно припинити (Джерело: "ForUm").
  • 23.05.2002 Віднедавна мовлення столичної сателітарної радіомережі "ХІТFM Україна" поширилося на два кримських міста - Севастополь та Євпаторію. У першому станція веде мовлення на частоті 107.0МГц, у другому - на 105.9МГц (у минулому на цій хвилі вела мовлення місцева станція, що частково ретранслювала програми столичного "Нашого радіо" - ред.) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.05.2002 Сьогодні на хвилях новоутвореного маріупольського "Дорослого радіо" (102.8МГц), що досі вело мовлення лише у "технічному режимі" (музичний нон-стоп) з'явилися прямі ретрансляції програм столичного "Дорослого радіо" (106.0МГц). Місцевих включень поки немає (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.05.2002 У Львові неважаючи на заборону Уряду надалі вимикають живлення вежі ОРТПЦ у денні години. Відповідно, з ефіру зникають радіо "Niko FM" (102.5МГц), "Довіра FM" (105.4МГц), "ХІТFM-Україна" (101.7МГц), "Наше радіо" (106.0МГц) та Радіо "Незалежність" (106.7МГц). "Львівська Хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц) та "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц) використовують резервне живлення. Інколи на резервному живленні працюють й інші станції міста. Тим часом, радіо "АвтоFM Львів" (103.9МГц) транслюється з іншої вежі, тому ця станція лишається в ефірі постійно (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.05.2002 Спеціальний сінґл, записаний на честь 5-тиріччя столичного сателітарного радіо "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця - 100.3МГц, Дніпропетровськ -104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Кіровоград-101.9МГц, Шостка-102.5МГц, Феодосія - 106.1МГц), що офіційно святкується сьогодні, всі бажаючи можуть скачати в Інтернеті - він доступний за URL-адресою http://www.kot.com.ua. А голосувати за цей сінґл можна на сайті Ігоря Ларіна, що за URL-адресою http://igorlarin.boom.ru (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.05.2002 9 червня виповнюється два роки роботи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення нинішнього скликання. Голова Нацради Борис Холод відзначає успішну роботу органу за цей період. На сьогоднішній прес-конференції в УНІАН пан Холод, зокрема, сказав, що Нацрада з питань телерадіомовлення працює "відкрито, об'єктивно та прозоро". Він розповів, що упродовж цих двох років Нацрада здебільшого працювала над питаннями ліцензування. Зокрема, було розглянуто 2545 заяв, поданих на конкурс на отримання ліцензій на 662 телеканали і радіочастоти, і визначено 447 переможців. За підсумками конкурсу видано 297 ліцензій. "Ніхто не має права закидати Нацраді те, що вона працювала мало, недосконало та нетворчо", - наголосив Борис Холод. Він також повідомив, що станом на 1 січня 2002 року в Україні загалом працювало 717 телерадіоорганізації, щоденний сумарний обсяг мовлення яких становив 6230 години. Заступник голови Нацради Віктор Лешик заявив, що Нацрада "по суті врятувала теле- і радіомовлення в Україні за два роки". Оскільки, за його словами, якби Нацрада не приймала рішення щодо виданих ліцензій, "будь-яка правова форма існування телерадіомовлення в Україні зникла б". Той, хто отримав ліцензії, має спокій на 7-10 років своєї роботи і захищений державою в особі Нацради від усіляких фіскальних органів, сказав він. Під час прес-конференції журналісти, зокрема співробітники ТРК "Київ", які вели пряму трансляцію прес-конференції, а також ТК "ЮТаР" та радіо "Континент" намагалися з'ясувати конфліктні ситуації, що виникли з ліцензуванням телерадіоорганізацій. Вони звинуватили Нацраду у порушенні законодавства при видачі ліцензій. У свою чергу, Борис Холод та Віктор Лешик аргументували відмову у видачі ліцензій недотриманням цими компаніями законів, які регламентують мовлення. За словами пана Лешика, на сьогоднішній день в українських судах розглядається близько 30-ти позовів до Нацради з боку ТРК. Він вважає, що, враховуючи стан українського ефіру, "це небагато". Борис Холод пообіцяв знайти можливість і влаштувати спільну прес-конференцію членів Нацради та суддів, які розглядають питання, пов'язані з наданням ліцензій ТРК. Окрім того, він повідомив, що Нацрада має намір провести моніторинґ мовної політики низки українських телеканалів та радіостанцій. "Усі телеканали і радіо будуть перевірені на предмет дотримання мовної політики", - сказав Борис Холод, відзначивши, що кілька радіоорганізацій досі не дотримуються встановлених обсягів мовлення державною мовою. Борис Холод негативно відповів на питання журналістів відносно заанґажованості очолюваної ним структури під час виборчої кампанії до Верховної Ради. "Нацрада оцінює тільки якімть і зміст програм. Жодного політичного контексту", - зазначив він (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 22.05.2002 24-го травня о 14.30 в залі "УНІАН" відбудеться прес-конференція "5 років співпраці радіо "Довіра" і радіо "Свобода": від експерименту до нових традицій". В ній візьмуть участь: · Томас Дайн - президент корпорації "Радіо "Свобода"; Джеф Трімбл - програмний директор Корпорації "Радіо "Свобода"; Олександр Народець кий - директор української редакції радіо "Свобода"; Сергій Сай-Боднар - директор ТРО "Довіра"; Сергій Собуцький - програмний директор ТРО "Довіра". Співпраця між радіо "Довіра" і радіо "Свобода" започаткована восени 1997 року. Це був справжній експеримент, оскільки до того українська редакція "Свободи" не співпрацювала з жодною з комерційних станцій. Внаслідок цього було модернізовано ряд авторських програм останньої, їх часовий формат змінено до тридцяти, п'ятнадцяти хвилин. А згодом було освоєно й щогодинні випуски новин. Сьогодні програми "Свободи" складають 20% ефірного часу "Довіри". Корпорація "Вільна Європа" - радіо "Свобода" співпрацює зараз із численними недержавними радіокомпаніями, практично в усіх країнах, мовами яких ведуться її програми . Вже стало традицією щороку наприкінці травня проводити асамблею партнерів радіо "Свобода". Цього року вона проходитиме у Києві 23-27 травня за участю 130 представників. Асамблея працюватиме в готелі "Київська Русь". Телефон для довідок у Києві: (044)-490-29-00, (044)-490-30-75 (київське бюро радіо "Свобода"). На асамблеї буде обговорено питання розвитку демократії і свободи слова у колишніх соціалістичних країнах, а також питання удосконалення співпраці "Свободи" з місцевими компаніями. Розмова торкнеться й перспектив міждержавної угоди між Україною і США в галузі інформаційної співпраці, оскільки її відсутність часто-густо змушує українські ЗМІ працювати на межі дозволеного і недозволеного. Національна рада України, зокрема, 26 березня цього року ухвалила постанову " Про оголошення мораторію на розбудову радіомереж у зв'язку з недотриманням радіокомпаніями мереженого мовлення вимог чинного законодавства та умов ліцензії". У списку значиться і ТРО "Довіра". Усі ці питання й буде детальніше обговорено на прес-конференції, що відбудеться цієї п'ятниці (Джерело: Інформацію надала ).
  • 22.05.2002 Компанія "UMC", провідний оператор мобільного зв'язку в Україні, спільно з британською радіостанцією BBC розпочинає унікальний для України проект: послугу "BBC на UMC". Абоненти UMC, зателефонувавши з мобільного телефону GSM за коротким номером 115, зможуть слухати свіжі новини від BBC українською мовою. Послуга "BBC на UMC" дає змогу отримати інформацію раніше, ніж вона з'явиться на телеканалах та радіо. Новини оновлюються цілодобово, їх тривалість - до 5 хвилин. Вартість хвилини для контрактних абонент в - 2,74 грв. (без ПДВ), для абонентів SIM-SIM - 12 юнітів (з ПДВ). Радіокомпанія BBC надає інформаційну послугу у країнах Європи спільно з провідними операторами, наприклад, Vodafone, Era GSM. UMC - перший оператор мобільного зв'язку, який надає такий вид послуг в Україні (Інформація з власних джерел).
  • 22.05.2002 "Радiо Свобода/ Радіо Вільна Європа" з Праги переїде до Риги. Про це повідомив генеральний директор громадського телебачення Латвії. За його словам, чеський уряд хоче відібрати будинок радіостанції у Празі, і у зв'язку з цим з'явився варіант з її переїздом у будівлю ризького телецентру. Латвійський прем'єр вже направив відповідне запрошення колективу радіостанції. Щодо військового об'єкту у селищі Клецани, яке розташоване за 15 кілометрів від центру Праги і спочатку було запропоноване радіостанції міністерством оборони Чехії, то він не влаштував керівництво "Радіо Свобода". Було вирішено, що збудувати нове приміщення буде дешевше і простіше, ніж намагатися переобладнати військові казарми у радіостанцію (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 21.05.2002 АТ "Онікс" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія") визнано переможцем конкурсного відбору на право використання частоти 102.6МГц у місті Донецьк. Досі ця радіостанція, яка також працює (на власних частотах або за домовленістю з іншими компаніями) у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі та Кіровограді, вела мовлення у Донецьку за домовленістю з Донецькою ОДТРК (колишній власник частоти 102.6МГц у місті). Тепер АТ "Онікс" має власні частоти у Києві, Харкові, Дніпропетровську та Донецьку. Місяць тому на посаду директора "Мелодії" було призначено Богдана Козаченка. У його послужному списку - керівництво службами маркетинґу Національної телерадіокомпанії та ТРК "Ера", а також - трирічний стаж роботи на столичній радіостанції "Europa Plus Київ". За словами пана Козаченка, у планах радіостанції "Мелодія" - динамічний розвиток мережі мовлення з поширенням її на всю територію України (Джерело: Інформацію надала ).
  • 21.05.2002 Мовлення полтавської ТРК "ЮТА" на частоті 100.6МГц, що досі велося у тхнічному режимі, відтепер стало регулярним. Нова станція працює з позивним Радіо "Шансон" та транслює музику відповідного жанру (Інформація з власних джерел).
  • 21.05.2002 Київське "Громадське радіо", що змагається у конкурсі за право вести мовлення на частоті 73.64МГц, а нині транслює свої програми в Інтернеті, розширює кількість власних передач. Зокрема, у радіостанції з'явився ряд нових проектів. Тижневик "Одні з нас", авторська програма Віоли Бурди, розповідає про життя національних меншин. Програма призначена як для етнічних українців, так і для представників інших національностей, які живуть в Україні. Щотижня ви будете чути про специфіку різних етнічних громад, як і чим вони живуть, що в їхньому житті стається нового. Ці питання обговорюватимуть експерти, звичайні громадяни та самі "етнічні персонажі". Слухати програму "Одні з нас" можна буде щоп'ятниці. Цикл історичних програм "Легенди української землі" представляє Дмитро Іванов. Після шкільного курсу історії вже несила згадати: хто був раніше - скіфи чи сармати, або чим таки відзначився Павло Полуботок окрім скарбів? Маловідомі події, складні та неоднозначні трактування сторінок вітчизняної історії, краєзнавчі загадки - все це щочетверга у циклі нарисів "Легенди української землі". В якій: свої оцінки висловлюють історики, археологи, мистецтвознавці; колориту і смаку часів додають фрагменти літературних творів; дух епохи відтворює музика. Щодня у будні "Громадське радіо" представлятие цикл "Радіо література" від Михайла Барбари. Це читання уривків або цілих книжок сучасної і несучасної, української і не тільки літератури. Книжок вже відомих, і тих що модними стануть. Ці програми доступні для прослуховування на сайті "Громадського радіо" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 21.05.2002 17-го травня сталися зміни в ефірі міста Миколаїв. Відтепер на частоті 107.1МГц, де досі ретранслювалися програми столичної сателітарної мережі "ХІТFM Україна", ретранслюються програми радіо "Люкс FM" з Києва. Тим часом, телефон місцевої рекламної служби, що розміщує рекламу на цій частоті, лишився без змін - його номер (0512)-50-03-95. "Люкс" (тоді ще львівський) вже був присутній у Миколаєві на означеній частоті у 1999-2000-у роках. Тим часом, в ефірі одеського радіо "Маяк" (765кГц) з'явилися програми від радіостанції "Свобода" (о 13.00), а концерти на замовлення слухачів у вихідні тепер тривають вже протягом двох годин - з 19-ї до 21-ї години (Джерело: Інформаціюнадав ).
  • 20.05.2002 Сергій Бриль, який у минулому працював оператором ефіру та ведучим програм столичного радіо "Europa Plus Київ", відтепер працює ді-джеєм у реґіональному ефірі столичного "GALA"-радіо під ім'ям Ромео (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.05.2002 Українська служба "BBC" відзначає свій десятирічний ювілей цілою нихкою заходів, які пройдуть у Києві, Львові та Донецьку. Ефірна служба, яка вперше видала програму 1 червня 1992 року, нині має більше 3 мільйонів слухачів і сотні тисяч користувачів, які отримують доступ до її продукції через Інтернет. У Києві на святкуванні річниці будуть присутні дама Полін Невілл-Джонс, відповідальна за міжнародне мовлення в наглядовій раді ВВС; Девід Мортон, голова Євразійського Реґіону Всесвітньої служби ВВС; Олексій Сологубенко, нинішній голова Української Служби ВВС; Елізабет Робсон, нині - голова Російської служби, в минулому - голова Української служби ВВС. 21 травня ВВС проведе прес-конференцію в аґенції новин УНІАН, де буде оголошено про нове партнерство з компанією мобільного зв'язку UMC. Цей новаторський проект дасть змогу новій аудиторії отримати доступ до новин ВВС українською мовою в звуковій і текстовій формах через мобільні телефони. ВВС також оголосить про заснування щорічних стипендій ВВС для студентів, які навчаються журналістиці в українських університетах. На відзначення десятої річниці цього року буде надано три стипендії - в Києві, Львові та Донецьку. У той самий день дама Полін Невілл-Джонс отримає від імені ВВС нагороду "Золота Фортуна". Вручена президентом Академії наук України Борисом Патоном на Міжнародному Київському телерадіоярмарку, ця нагорода вшановує внесок ВВС до міжнародного ефірного мовлення. ВВС також влаштує презентацію і ділове прийняття, під час яких буде висвітлено важливість редакційної врівноваженості, об'єктивності і точності в ефірному мовленні. Буде також влаштовано презентацію видання "Настанов продюсерам ВВС" українською мовою. На прийняття будуть запрошені партнерські радіостанції ВВС на визнання їх неоціненних заслуг і для дальшої розбудови довготермінових партнерських відносин. Представники ВВС перебуватимуть в Україні до 24 травня. Поміж інших заходів - зустріч з Міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком і прийняття від імені Посла Її Величності Роланда Сміта (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 20.05.2002 З учорашнього дня передавач радіо "Люкс FM - Донецьк" (100.0МГц) працює з системою RDS. На табло висвічується надпис "*LUX FM*" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.05.2002 З 15-го травня в ефір столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) щодня у будні виходить вітальна програма. З 13-ї до 15-ї замовлення виконує DJ Зоряна, а з 20-ї до 21-ї - Володимир Дзвінка. Замовлення приймаються за телефоном (044)-414-71-89 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.05.2002 Сьогодні київське радіо "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Кіровоград-101.9МГц, Шостка-102.5МГц, Феодосія-106.1МГц) відзначає п'яту річницю з початку мовлення. Щоправда, 20-го травня 1997-го року був лише пробний, годинний ефір, який тривав з 18-ї до 19-ї години, розпочавшись композицією "Radio Wall Of Sound" від групи Slade. Цю пісню присвячено всім рок-станціям світу, а формат "Довіри" спочатку планувався як "AOR". Наступного дня технічний ефір тривав вже 2 години, а постійні трансляції на каналі розпочалися 23-го травня о 6.00. 23-є травня і вважається офіційним днем народження станції. Спочатку радіокомпанію пов'язували виключно з ім'ям своєрідного старожила київського ефіру - Олега Буреніна, який формував ефір "Довіри", являючись її музичним продюсером. Однак, згодом вплив Буреніна послабився, а музичний формат станції пішов у невизначеність. З самого початку "Довіра" співпрацювала з українською редакцією радіо "Свобода", і обсяг трансляцій празької станції постійно зростав. З осені того ж 1997-го року "Довіра" почала завойовувати інші міста України, а у 1998-у році станція вийшла зі своїми програмами на сателіт. На початку 1999-го року на "Довірі" з'явився інший старожил столичного ефіру - Олег Морозов. З його появою знов змінився формат станції - було обмежено слов'янську музику, а взагалі ж музичне наповнення наближено до формату "Old Best". У вересні 1999-го року столична "Довіра" об'єдналася з чернівецькою радіостанцією "Niko FM" в єдину мережу - "Довіра-Niko FM", охопивши таким чином практично всі обласні центри України. Тим часом, з початку 2000-го року музичний формат станції знов змінився, і відтоді станція працює у форматі "Hot AC". Чергові зміни сталися цієї весни - з 1-го квітня від назви станції відпала частка "Niko" - чернівчани розпочали власне мовлення на своїй мережі. Відтоді станція знов працює як "Довіра FM" на власній мережі, а також в ефірі кількох станцій-партнерів - радіо "Новий день" (Кіровоград), радіо "Сміл" (Ізмаїл), радіо "Довіра-Південь" (Феодосія) та радіо "Довіра-Шостка" (Власна інформація).
  • 19.05.2002 Тим часом, в ефірі столичного "Дорослого радіо Шансон" (106.0МГц) вже кілька тижнів не чути хіт-параду "Чортова дюжина", який лунав щонеділі з 20-ї до 21-ї години (Власна інформація).
  • 19.05.2002 Чергові зміни сталися в ефірі міста Маріуполь Донецької області. Сьогодні у цьому місті на частоті 102.8МГц розпочало мовлення "Доросле радіо Шансон". Поки в ефірі станції лунає лише музика у режимі нон-стоп. До 12-го травня на цій хвилі працювало місцеве радіо "Nostalgie" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.05.2002 "Радіо Тернопіль" (106.1МГц) віднедавна збільшила обсяги мовлення з 21-го до 24-х годин на добу (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.05.2002 Вчора ближче до кінця доби мовлення на частоті 105.0МГц у Києві прийшло у норму (Власна інформація).
  • 18.05.2002 14-го травня у місті Ужгород на частоті 104.7МГц розпочалося технічне мовлення нової радіостанції - радіо "Світ FM" (станція була створена як радіостанція ромської, тобто - циганської громади Закарпаття і згідно заявленої концепції має вести мовлення зокрема й мовами національних меншин краю - ред.). Технічне мовлення тривало протягам одного дня і нині припинилося (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.05.2002 Цікава ситуація спостерігається сьогодні на частоті 105.0МГц у Києві. Цей канал належить Національній радіокомпанії України, яка транслює на ньому свою 2-у програму ("Промінь"), додаючи до неї окремі передачі 1-ї програми та 3-ї програми ("Радіо Муз"), які транслюються у певні відведені проміжки часу. Сьогодні в ефірі на цій хвилі лунає суміш з 1-ї та 2-ї програм Національного радіо (власники стереофонічних приймачів мають змогу чути у лівому динаміку мовлення 1-ї програми, у правому - 2-ї; власники монофонічних приймачів чують усе разом) (Власна інформація).
  • 17.05.2002 Сьогодні о 21.00 в ефірі столичного радіо "104.6БМ" (104.6МГц) відбудеться прем'єра нової програми Сергія Тройнікова "Блюзленд". Як зрозуміло з назви, програму присвячено блюзу. Наступний випуск вийде завтра у цей же час. А от з наступного тижня програма з'являтиметься в ефірі о 20-й годині - як у суботу, так і у неділю. Тривалість програми - 1-а година (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.05.2002 Нещодавно на хвилях радіо "Шансон"-Одеса (103.2МГц) з'явилися місцеві вітальні програми. Вони лунають в ефіру у будні з 13-ї до 14-ї та з 20-ї до 21-ї, а у вихідні - з 17-ї до 18-ї. Замовлення приймаються за номером (0482)-34-17-20 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.05.2002 Сьогодні ВАТ "Львівобленерго" знеструмило за борги Львівську обласну державну телерадіокомпанію (ЛОДТРК). Причиною відключення ЛОДТРК від електроенергії є борг у сумі близько 14 тисяч гривень. "Проблема полягає у тому, що бюджетні кошти перераховуються із Києва наприкінці місяця, а ВАТ "Львівобленерго" закриває поточні проплати до 10 числа поточного місяця," - повідомив заступник генерального директора телерадіокомпанії директор Львівської студії телебачення Василь Гаврилишин. Зараз ЛОДТРК паралізовано, телецентр не працює, усі технічні засоби зупинено. Компанія веде переговори з ВАТ "Львівобленерго" та шукає можливості погашення заборгованості. Проте ситуація поки що залишається невирішеною. За повідомленням відділу корпоративних зв'язків ВАТ "Львівобленерго", станом на 30 квітня 2002 року заборгованість за спожиту електроенергію ЛОДТРК перед ВАТ "Львівобленерго" становить 13907,46 гривень (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 16.05.2002 Сателітарна радіомережа "Мелодія" знов змінила частоту мовлення у Києві, посунувши її ще на 0.1МГц "вгору" від "спірного" каналу 100.9МГц. Відтепер у столиці станцію чути на частоті 101.1МГц. Тим часом, радіо "Континент" продовжує працювати на хвилі 100.8МГц (Власна інформація).
  • 15.05.2002 21-25-го травня у столичному Будинку кіно, що на вулиці Саксаганського, 6, пройде VIII Київський Міжнародний Телерадіоярмарок. Організатором його виступає компанія "Телерадіокур'єр". Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - традиційна і найбільша в Україні ділова зустріч професіоналів телерадіобізнесу, що сприяє розвитку національного телерадіоринку та його міжнародній інтеґрації. У рамках ярмаоку відбудуться виставка технічних засобів мовлення, семінари, конференції, презентації тощо. Серед спеціальних, заходів, що можуть зацікавити радійників, можна виділити, зокрема, такі:"Діловий прийом партнерів Всесвітньої Служби ВВС на честь 10-ї річниці радіомовлення українською мовою", "Презентація IV Одеського відкритого Конкурсу програм регіональних телерадіоорганізацій "УКРАЇНА ЄДИНА"", "Круглий стіл "Авторське право та суміжні права у телерадіопросторі України. Автор та користувач інтелектуальної власності"", Щорічні загальні збори Незалежної Асоціації Телерадіомовників, Польсько-Українська конференція "Реґіональні ЗМІ. Нові тенденції на ринку", Семінар: "Обладнання для радіостанцій виробництва фірми R.V.R. Elettroniсa" та ряд інших (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.05.2002 На хвилях столичного радіо "Power FM" (104.0МГц) з'явилася програма на замовлення "Power-Service". Програма лунає в ефірі тричі на день - з 10-ї до 11-ї, з 15-ї до 16-ї та з 23-ї до 24-ї години, а замовлення приймаються виключно на студійний пейджер за номером 8-703-304-0-304 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.05.2002 З 12-го травня з невідомих причин припинило мовлення радіо "Nostalgie-Маріуполь" (102.8МГц). Нині на цій частоті у місті панує тиша (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.05.2002 Нещодавно в Одесі відновив роботу місцевий корпункт столичного мережевого "GALA"-радіо. Мовлення ведеться на частоті 91.0МГц. Ретранслюється мережева програма радіостанції з Києва - місцевих включень поки немає (Інформація з власних джерел).
  • 15.05.2002 Консолідована мережа радіостанцій "Доросле радіо Шансон" (Київ-106.0МГц, Кременчук-103.5МГц, Харків-104.0МГц, Донецьк-105.6МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц) наприкінці травня проведе Перший Міжнародний фестиваль "Пісні, проспівані серцем". Концерти у рамках фестивалю відбудуться у Дніпропетровську (23.05), Донецьку (24.05) та Києві (26.05). У них візьмуть участь зірки музики у стилі "шансон" - М.Шелег, С.Медяник, О.Полотно, Ф.Карманов, Катя Огоньок, Гарик Кричевський, група "Лесоповал" та інші. А тим часом, у програмі для рибалок "Клёвое место", що в ефірі столичного "Дорослого радіо", 23-го та 26-го травня серед найактивніших слухачів буде розіграно ряд чудових призів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.05.2002 Тим часом, програми столичного радіо "Люкс FM" з'явилися й у Харкові - також на хвилях місцевого радіо "Хіт FM" (101.5МГц). Вони лунають щоночі з 0.00 до 7.00, а в інший час станція продовжує використовувати позивний "Хіт FM" (тим часом, мережеве радіо "ХІТFM Україна" має у місті власну частоту - 105.7МГц - ред.) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.05.2002 Сталися зміни в ефірі міста Донецьк. На частоті 100.0МГц припинив існування проект "Хіт FM Донецьк", який вже кілька місяців не має жодного відношення до сателітарної мережі "ХІТFM Україна" (ця станція має у місті власний канал - 101.2МГц - ред.). Натомість Донецьку на "сотці" тепер мовлення ведеться з позивним радіо "Люкс" FM. Ефір формується переважно у Донецьку, однак, є й ретрансляції програм одноіменної станції з Києва (враховуючи те, що донецький "Хіт" мав ретранслятои у кількох населених пунктах області - Краматорськ, 105.7МГц, Артемівськ, 106.6МГц та Красноармійськ, 100.7, можна припустити, що мовлення "Люкса" ведеться нині й там - ред.). Електронна скринька донецького "Люкса" має адресу , а ось телефони лишаються незмінними (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.05.2002 Сьогодні Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення одноголосно прийняла рішення про видачу телерадіокомпанії "НБМ" ліцензії на право мовлення в мережі радіо "Niko FM" на 17-и частотах в Західній Україні. Конкурсна епопея, яка розпочалася ще 27 липня 2001 року нарешті завершилася (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.05.2002 Сьогодні на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з'явився текст Рішення № 383 від 17.04. 2002 року "Про відміну рішення Національної ради від 25.09.2001 р. № 400" та оголошення повторного конкурсу. Подаємо його: "Розглянувши заяву директора ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Філ ЛТД" Філіпчука С.В. до Національної ради про відміну рішення № 400 від 25.09.2001 р. "Про визначення переможця конкурсного відбору", висновок управління законодавчого забезпечення діяльності ТРО щодо аналізу фактів порушень чинного законодавства, викладених у заяві Філіпчука С.В., з метою запобігання порушення чинного законодавства в подальшому, керуючись ст. 21 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", ст.46 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", Національна рада вирішила: 1. Відмінити рішення Національної ради від 25.09.2001р. № 400 "Про визначення переможця конкурсного відбору", яким Одеську Національну Юридичну Академію визнано переможцем конкурсного відбору на право користування частотою 102,2 МГц у м. Одесі. 2. Оголосити повторно конкурс на право користування частотою 102,2 МГц в м. Одесі." (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.05.2002 Столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц), що з жовтня 1999-го року вело на своїх хвилях пряму трансляцію пленарних засідань Верховної Ради України 3-го скликання, продовжує цю практику й під час пленарних засідань Верховної Ради України 4-го скликання, що розпочалися сьогодні (Власна інформація).
  • 14.05.2002 Незабаром на хвилях столичного радіо "104.6БМ" (104.6МГц) має з'явитися годинна програма Сергія Тройнікова "Блюзленд" (Інформація з власних джерел).
  • 14.05.2002 З учорашнього дня на хвилях радіо "Хіт FM - Маріуполь" (105.8МГц) розпочалися часткові ретрансляції програм київського радіо "Люкс FM". Вони ведуться у нічному ефірі з 0.00 до 7.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.05.2002 Студійний пейджер з'явився у столичного мережевого радіо "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Черкаси-105.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц). Його номер 8-703-3-270-270. Протягом дня слухачі можуть надсилати на цей пейджер свої привітання, які ді-джей зачитуватиме у прямому ефірі по мірі надходження (Власна інформація).
  • 13.05.2002 У всесвітній мережі Інтернет з'явився Web-сайт консолідованої мережі радіостанцій "Доросле радіо Шансон" (Київ-106.0МГц, Кременчук-103.5МГц, Харків-104.0МГц, Донецьк-105.6МГц, Запоріжжя-107.0МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц). Знайти його можна за двома паралельними URL-адресами: http://www.shanson.net та http://www.chanson.com.ua (протягом певного часу за цими адресами вже можна було бачити стартову сторінку сайту). На сайті можна побачити коротеньку інформацію про "Доросле радіо", а також розклад і опис програм київської станції, прайс на розміщення реклами в її ефірі та випуски новин (Власна інформація).
  • 13.05.2002 У рамках акції "Містер Europa Plus", що її проводить столичне радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-101.4МГц, Луганськ-104.8МГц) відбувається своєрідна "підакція" під назвою "Містер Трахтенберґ" (пов'язана з ім'ям Романа Трахтенберґа - ведучого розповсюджуваної московською мережею "Europa Plus" програми "Роман без конца", що базується на знанні анекдотів, яку київська станція транслює у будні з 19-ї до 20-ї). Бажаючі поборотися за звання Трахтенберґа "локального значення" мають до 20-го травня надіслати на електронну скриньку власний сценарій відеокліпа на якусь відому пісню (Власна інформація).
  • 13.05.2002 Радіостанція "Свобода/ Вільна Європа" переїде з центру Праги до іншого місця, яке поки не розголошується. Договір про це від імені уряду Чехії має укласти з керівництвом станції голова МЗС країни Ян Каван. Його відомство за дорученням Ради безпеки Чехії вже протягом кількох місяців веде переговори з керівництвом радіостанції про перїзд "Свободи" у більш безпечне місце. Раніше прем'єр-міністр Чехії Мілош Земан відзначав, що у разі теракту "небезпека загрожувала б не тільки співробітникам радіостанції, але, у першу чергу, жителям Праги". Зараз штаб-квартира радіостанції охороняється кількома бронетранспортерами та підрозділами поліції. Проїзд по центральній магістралі чеськой столиці в районі радіо "Свобода" обмежено, що викликає невдоволення громадян (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 13.05.2002 Доки Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглядає замовлення, подані на конкурс на право використання частоти 73.64МГц у Києві з форматом "розмовне мовлення", "Громадське радіо" розпочинає власний ефір у мережі інтернет. Проект підтримує Міжнародний фонд "Відродження". Щогодинні випуски новин, актуальні гості студії, інформаційні та тематичні програми - щодня та щоночі будуть доступні в реальному звучанні на сайті http://www.radio.org.ua. Проект стартує сьогодні о 13.00. Для того, щоб слухати аудіо-трансляцію, необхідно мати стабільне під'єднання до Інтернету, компьютер зі звуковою картою, а також динаміки. Також на комп'ютері повинна бути встановлена одна з таких програм: Windows Media Player, WinAmp, або RealOne Player (колишній RealPlayer). Трансляцію оптимізовано для каналів середньої (28К, підключення модемом через dial-up) та високої (виділена лінія не менше 56К) якості (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.05.2002 В ефірі київського радіо "Люкс FM" (Київ-103.1МГц та 69.68МГц, Чернівці-102.5МГц) з'явилося нове ранкове музично-розважальне шоу. Воно лунає у будні з 7-ї до 12-ї години. Ведучими шоу є Лана Квітнева та Євген Радуга. Лана веде ефір українською, а Євген - російською. Також відтепер в інформаційній службі цієї станції працює Олена Львова, яка у минулому працювала на київськиї станціях "Мелодія", "Радіо Точка" та "Supernova", а до того - на кількох станціях у Запоріжжі (Власна інформація).
  • 12.05.2002 Вчора в ефірі харківського "Радіо Точка" (101.1МГц) відбулася обіцяна прем'єра нової програми - "Динаміт з Діною". Програма являє собою інтерактивне ток-шоу і лунатиме в ефірі щосуботи з 23.00 до 1.00. Ведучі - DJ Діна та Андрій Васильєв (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.05.2002 Номер (044)-243-94-64 більше не є номером офісу столичної сателітарної радіомережі "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Кіровоград-106.7МГц). Номери (044)-239-13-66, (044)-239-13-67 та (044)-249-36-39 лишилися без змін (Джерело: Інформацію надала ).
  • 11.05.2002 Віднедавна на хвилях запорізького "Дорослого радіо Шансон" (107.0МГц) з'явилася програма "У всіх на вухах". У її рамках ді-джей зачитує привітання, що надходять протягом години на студійний пейджер (8-703-33-107-00). Кожному сотому "замовнику" вітання ді-джеї обіцяють приємний сюрприз, а ось тисячного замовника чекатиме суперподарунок (Інформація з власних джерел).
  • 10.05.2002 Столичне радіо "Power FM" (104.0МГц) щоп'ятниці з 21.00 до 23.00 представляє програму клубної та танцювальної музики "Бомба". Для слухачів грають DJ Sender та DJ Бінокль, а допомагає їм Дмитро Чернов (Власна інформація).
  • 10.05.2002 Своїм указом Президент України звільнив з посади у зв'язку з обранням депутатом Верховної Ради члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Миколу Баграєва. Як повідомиляє ІМІ з посиланням на прес-службу Національної ради, указ був підписаний ще 3 травня. Наразі залишається невідомим, хто заступить Миколу Баграєва у Нацраді. Нагадаємо, що після ротації двох членів Нацради від парламенту - Миколи Княжицького і Микити Потураєва - вона залишалася у неповному складі. Відтак, після звільнення Баграєва кворум, необхідний для роботи Нацради, який складає 6 осіб, можливий тільки за умови присутності всіх членів, що залишилися. 38-річний Баграєв входив до складу "президентської" четвірки у Нацраді з червня 2000 року. Окрім роботи в Нацраді є президентом ЗАТ "Таврійські ігри" і секретарем Експертної ради промисловців і підприємців при Президенті України (Джерело: Портал "Інститут Масової Інформації").
  • 10.05.2002 ВАТ "Львівобленерго" сьогодні близько 11-ї ранку знов відключила від електропостачання Львівський обласний радіотелевізійний передавальний центр. Внаслідок цього на Львівщині припинилася трансляція практично всіх ТРО. В ефірі лишаються тільки кілька радіостанцій, передавачі яких живляться від дизель-ґенератора - "Наше Радіо", "ХІТFM-Захід", Радіо "Люкс FM" та "Львівська хвиля", а також перша програма Національного радіо України. Львівські енергетики відключатимуть від електропостачання Львівський ОРТПЦ щодня з 9-ї до 18-ї годин, доки він не почне виконувати графік погашення боргів за електроенергію. Станом на сьогоднішній день сума боргів становить більше 2,5 мільйонів гривень. У той же час, директор Львівського ОРТПЦ Вадим Палкін вважає відключення передавального центру незаконним. За його словами, днями він одержав з Києва факсом текст постанови, в якій Міністерство палива та енергетики за домовленістю з Держкомзв'язком, у підпорядкування якого входить ОРТПЦ, забороняє енергоґенеруючм компаніям відключати від електропостачання обласні радіотелевізійні передавальні центри, якщо у них немає поточних боргів в оплаті за використану електроенергію. У той же час, за словами Палкіна, Львівський ОРТПЦ проводить оплату своєчасно і в повному обсязі (Джерело: "MigNews").
  • 9.05.2002 Щосуботи о 23.00 на хвилях харківського "Радіо Точка" (101.1МГц) виходитиме програма "Динаміт з Діною". Поки що немає інформації про те, що це буде за програми, але свого часу на одній з харківських радіостанції працювала DJ Діна, яка вела суботні нічні дискусійні програми (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.05.2002 Проект "Обличчя війни" лунає сьогодні урамках історичної програми "Музей воскових фіґур", що протягом дня в ефірі столичного радіо "104.6БМ" (104.6МГц). Ведучий Віталій Гайдукевич (колишній Віталій Герман) розповідає факти з біографії людей, пов'язаних з Другою світовою війною - представників різних воюючих сторін (Власна інформація).
  • 9.05.2002 Четвертий рік поспіль столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) у День перемоги, 9-го травня, проводить спеціальну акцію "Пам'ять перемоги": протягом усього дня в ефірі лунає виключно музика воєнних, передвоєнних та післявоєнних років, пов'язана з тематикою Другої світової війни. Коментує пісні ведучий ретро-програми "Пам'ять серця" Анатолій Бичков (Власна інформація).
  • 9.05.2002 Свій день народження сьогодні святкує також житомирське "КРОК-радіо" (102.2МГц). Станція вперше вийшла в ефір 9-го травня 2000-го року і з того часу єдина у Житомирі працює у досить ориґінальному форматі: в ефірі лунає лише якісна музика для дорослих (джаз, блюз, рок, ретро), а також велика кількість культурно-просвітницьких програм (Власна інформація).
  • 9.05.2002 Сьогодні свій п'ятий день народження святкує столичне "НАРТ-радіо" (70.40МГц). Позивні цієї станції, що є структурним підрозділом одноіменної телерадіокомпанії (НАРТ дорівнює Національній асоціації телебачення та радіомовлення), вперше пролунали 9-го травня 1997-го року: нове радіо оголосило про себе як про станцію "сімейного формату", спрямовану на об'єднання різних поколінь. Тоді в її ефірі лунала музика різних стилів та напрямків, а також авторські програми. 17-го серпня 1998-го року "НАРТ-радіо" припинило власне мовлення, і майже рік передавач станції мовчав. З 13-го серпня до 17-го грудня 1999-го року станція транслювала на своїх хвилях програми радіо "Europa Plus Київ", а згодом, з 20-го січня 2000-го року до квітня 2001-го, програми столичного "Z-радіо". Врешті, наприкінці квітня 2001-го року, "НАРТ-радіо" відновило власне музичне мовлення на частоті 70.40МГц, яке досі веде у режимі нон-стоп. Щодо музичного наповнення ефіру, то нині він складається з композицій минулих років з великою долею рок-музики (Власна інформація).
  • 8.05.2002 Столична сателітарна радіомережа "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Кіровоград-106.7МГц) розпочало наповнення інформацією свого Web-сайту (http://www.melodia.ua), який до цього існував лише у вигляді стартової сторінки. Відтепер на сайті можна знайти прес-реліз радіостанції, розклад та коротенький опис програм, а також інформацію про реґіони, де станція веде мовлення (Власна інформація).
  • 8.05.2002 12-го травня в ефірі дніпропетровського "Класик Радіо" (103.3МГц та Real Audio) стартує новий цикл авторських програм під назвою "Джаз-клуб". Щонеділі з 19.00 до 20.00 (а також щосереди у повторі з 21.05) про джаз розповідатиме Володимир Задонцев. Програму адресовано всім прихильникам джазу, а також тим, хто бажає трохи ближче познайомитися з цим музичним напрямком (Джерело: Інформацію надала ).
  • 7.05.2002 Починаючи з 1-го травня програми першої локальної кримської радіостанції "Trans-M-Radio" (Сімферополь-102.3МГц, Феодосія-102.3МГц, Алушта-102.3МГц, Судак-102.3МГц, Євпаторія-102.3МГц, Бахчісарай-102.3МГц, Белогорськ-102.3МГц, Ялта-104.1МГц) транслюються й у Севастополі на частоті 104.1МГц. Планується, що незабаром станцію можна буде чути також у Керчі та Джанкої (Джерело: Інформацію надано ).
  • 7.05.2002 Починаючи з 13-го травня "Громадське Радіо" планує виходити в прямому інтернет-ефірі на web-сайті http://www.radio.org.ua щоденно. До уваги слухацької аудиторії пропонуватимуться щогодинні новини, передачі Української служби BBC, тематичні програми, програми новин та дискусії в студії (Джерело: Сайт "Громадського радіо").
  • 7.05.2002 Сьогодні у місті Сімферополь на частоті 101.2МГц розпочалися трансляції програм столичної сателітарної радіомережі "ХІТFM Україна". Тим часом, сімферопольське радіо "Лідер" (106.6МГц) припинило ретрансляцію програм радіо "Шансон" та відновило власне мовлення. А ось радіо "Пілот" (103.7МГц та 65.90МГц) знов виходить з позивним "Europa Plus Крим" (Інформація з власних джерел).
  • 7.05.2002 10-го травня в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Кіровоград-106.7МГц) буде оголошено переможця акції "Наш першотравень", що тривала на хвилях станції з 25-го квітня. Радіослухачам пропонувалося надсилати на станцію анекдоти на історичну тематику часів СРСР. Щодня в ефірі "Мелодії" лунали п'ять кращих анекдотів. Переможець акції "Наш першотравень" одержить пилосос, а ще дві людини будуть нагороджені кавоварками (Джерело: Інформацію надало ).
  • 7.05.2002 Звертаємо вашу увагу на чергові переходи у київському ефірі: відтепер на столичному радіо "Люкс FM" (Київ-103.1МГц та 69.68МГц, Чернівці-102.5МГц, Житомир-107.7МГц) працює Анастасія Гордієнко, яка перед тим працювала київських на радіо "Столиця" (105.5МГц) та "Радіо Точка" (на останній - як Стася Гордєєва), а до того - на радіостанціях Донецька. Тим часом, на "Люксі" тривають зміни - на станції з'явилися російськомовні лінійні ефіри, які лунають паралельно з україномовними (чого раніше ніколи не було на "Люксі") (Власна інформація).
  • 7.05.2002 У цей день у 1895-у році російський вчений Олександр Попов у Петербурзі на засіданні фізичного відділення Російського фізико-хімічного товариства продемонстрував апарат, в якому електромагнітні хвилі, що виходили з когерера-вібратора, приводили в дію електричний дзвоник, розташований на відстані кількох метрів. Демонстрація приладу входила до доповіді Попова "Про відношення металевих порошків до електричних коливань". Продемонстрована система вважається першою системою радіозв'язку, а отже - винаходом радіо. З 1945-го року 7-е травня почали відзначати на території тодішнього СРСР як День радіо. Зі святом вас, радійники!!!
  • 4.05.2002 Сталися зміни в ефірі міста Сімферополь. З учорашнього дня у цьому місті на частоті 106.6МГц, де раніше вело мовлення місцеве радіо "Лідер", працює радіо "Шансон" (з трансляцією програм з Києва). Тим часом, місцеве радіо "Europa Plus Крим" (103.7МГц та 65.90МГц) вже кілька днів знов працює з позивним Радіо "Пілот" (Інформація з власних джерел).
  • 3.05.2002 Новини з Польщі. Протягом усього травня "Польске радіо" (вірніше, його 1-а програма) транслюватиме в ефірі виключно твори польських груп і виконавців. Таку безпрецедентну акцію заініціювали музичні редактори 1-ї програми Польського радіо - Марія Шабловська та Павел Штомпке. Вони переконали керівництво в тому, що потрібно зробити радикальний крок по врятуванню ефіру Польщі від "англо-саксонської поп-навали" (адже навіть в ефірі громадського радіо, яким, власне, є Польське Радіо, майже не залишилося місця для польської пісні, не кажучи вже про, наприклад, французьку, українську чи німецьку). Автори цієї ориґінальної ідеї не знають, чим може закінчитися чотиритижневий експеримент - чи польська пісня таки "повернеться додому" й інші радіостанції задумаються над репертуаром, яким кормлять свого слухача з ранку до ночі на сотнях місцевих станцій, чи не відвернуться рекламодавці... А тим часом, самі польські виконавці сприйняли музичний проект "Єдинки" з великою радістю: "Нарешті хтось вийшов з чудвою ідеєю. Те, що станції передають дуже мало польської музики - це просто якась хвороба. Скільки вийшло чудових платівок - звідки люди можуть про це знати, якщо по радіо можна слухати лише закордонні твори?" - каже гітарист люблинської команди "Budka Suflera" Мєтек Механік Юрецький. "Я - за!" - підтримує колегу вокалістка варшавського "Маанаму" Кора (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.05.2002 Звертаємо вашу увагу на те, що музичні замовлення у вітальні програми "Стіл замовлень", що в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Русское радио Україна" (Київ-98.5МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Кременчук-101.7МГц, Токмак-102.5МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Севастополь-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Вінниця-105.9МГц, Харків-106.6МГц та 70.79МГц, Одеса-107.4МГц, Черкаси-107.5МГц), приймаються не лише по телефону (044)-235-79-85 і на пейджер 8-703-3-240-240, але й звичайною поштою. Адреса - 01054, м.Київ-54, а/с 129 (Власна інформація).
  • 2.05.2002 У квітні, після переходу радіо "АвтоFM"-Львів на частоту 103.9МГц, в ефірі цієї станції було оголошено, що її програма дублюватиметься на "старій" частоті (101.3МГц) до 30-го квітня. Тим часом, мовлення станції у Львові й досі триває одночасно на двох каналах, хоча сигнал 101.3МГц з учорашнього дня дещо послабшав (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.05.2002 З 1-го по 5-е травня в ефірі столичного радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) триватиме акція "Весняний марафон": щогодини ді-джеї виконуватимуть 2-3 музичних замовлення, що надходять на пейджер 8-703-32-106-00 (зазвичай "за межами" вітальних програм ді-джеї станції лише передають привітання, а замовлення не виконують). Тим часом, програма для рибалок "Клёвоё место" потроху набирає обертів: тепер її ведучий Євген Жигун чекає рибальські "звіти" не лише на електронну скриньку , а й на пейджер - тел: 0-69, аб. "6020" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.05.2002 В ефірі одеського корпункту столичної сателітарної радіомережі "ХІТFM Україна" (101.0МГц) з'явилися місцеві рекламні блоки. Телефон рекламного відділу радіостанції в Одесі (048)-777-77-08 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.05.2002 Сьогодні в Одесі відновилися трансляції програм столичної сателітарної радіомережі "Kiss FM" (101.8МГц), які припинялися вчора (Інформація з власних джерел).
  • 1.05.2002 Від сьогоднішнього дня і до завершення всіх травневих свят в ефірі київського радіо "Столиця" (105.5МГц та Інтернет-мовлення "high"&"low") триватиме акція "Столичная маёвка". У ці дні з 18-ї до 19-ї години слухачі матимуть змогу телефонувати у прямий ефір станції та виголошувати тости. А найкращі тости будут нагороджуватися призами - ящиками шампанського (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2002 26-го квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вела моніторинґ ефіру чернівецької сателітарної радіомережі "Niko FM" (Чернівці-105.0МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Ковель-103.9МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц). Її висновок був більш ніж шокуючим як для дирекції, так і для всього творчого колективу радіо: виявляється, у радіостанції є "...порушення". Зокрема, в ефірі звучить лише 50% вітчизняної музики замість ("встановлених") 70%". В зв'язку з цим у Нацраду було надіслано відповідного листа, в якому вказується на неточність формулювання щодо наповнення ефіру "вітчизняним продуктом", адже згідно виданої ліцензії, радіо "Niko FM" забезпечує 30% україномомвної музики в своєму ефірі. А тим часом, 6 травня виповнюється 7-ма рiчниця ТРК "НБМ" (разом з телеканалом "НБМ" радіо "Niko FM" є її структурним підрозділом). Цього дня колектив станції не буде перевантажувати слухачів своєю присутністю в ефірі - всі працівники виїдуть "на лоно природи" в село Шипинцi (корчма "Пiд липами"). В програмi - футбольний матч з мiсцевою командою, танцi й iншi приємнi речi (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.05.2002 Вчора гостями ранкової програми "7-а студія", що в ефірі харківського "7-го телеканалу", були ведучі кількох харківських станцій - "M-FM" (100.5МГц), "Шансон" (104.0МГц) та "Нова хвиля" (69.83МГц). Першу представляв DJ Well, другу - Юра Бурий, третю - Руслан Іванов. Головним чином хлопці розповідали про свою роботу, однак, поділилися й деякими планами своїх станцій на майбутнє. Зокрема, Юрій Бурий повідомив, що радіо "Шансон" готує пакет нових програм, які вже незабаром почують харків'яни. А ось радіо "Нова хвиля", за словами Руслана Іванова, планує працювати не лише у нижньому УКХ ЧМ-діапазоні, але й у верхньому, який у народі має прізвисько "FM". Вихід на ці більш престижні хвилі планувався вже у травні, однак, деякі причини стали на заваді цьому, отже, старт мовлення перенесено на кінець червня-початок липня. Щоправда, мовлення "Нової хвилі" в FM буде деще іншим, ніж те, до якого звикли слухачі "нижньої частоти". Як повідомив телеглядачам пан Іванов, це буде спільний проект, однак, він не уточнив ні того, на якій хвилі цей проект лунатиме, ні того, з ким він буде спільним (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.05.2002 Ведучі київського ефіру радіо "Люкс FM" (Київ-103.1МГц та 69.68МГц, Чернівці-102.5МГц) оголошують пейджер, на який станція приймає музичні замовлення від слухачів. Його номер 8-703-33-040-50. На цій станції тепер працює в ефірі Андрій Чиж, який у минулому працював на кількох донецьких станціях (Власна інформація).
  • 1.05.2002 Від сьогоднішнього дня запорізьке радіо "Заря FM" (107.0МГц), що з 23-го квітня веде мовлення у форматі "шансон", остаточно змінило свій ефірний позивний і логотип. Відтепер станція існуватиме як "Доросле радіо Шансон". Очікувалося, що бренд "Заря" надалі використовуватиметься лише в інформаційних випусках станції. Відтепер в ефірі цієї станції працює Юлія Гафурова (ефірний псевдонім - Катя Апрєль), яка перед тим працювала на дніпропетровському "Дорослому радіо", а ще раніше - на столичному (Інформація з власних джерел).
  • 1.05.2002 Свій другий день народження сьогодні святкує столичне радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio). Станція, що розпочала мовлення 1-го травня 2000-го року, знаменна тим, що "відкрила" у Києві "нижню частину" верхнього піддіапазону УКХ ЧМ. Фактично, проект ностальгійного радіо був перед цим вже опробуваний на хвилях столичного радіо "Supernova" (100.5МГц), де він існував з серпня по грудень 1999-го року. Однак, згодом Євген Рибчинський, автор ідеї такого радіо, вирішив утвердитись в ефірі столиці всерйоз і надовго, отримавши власну частоту. З осені минулого року радіо "Nostalgie" веде мовлення також в Інтернеті. З нагоди дня народження станції сьогодні в її ефірі протягом усього дня на початку кожної години лунатимуть привітання від слухачів (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини квітня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024