Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Квітень 2002 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.04.2002 Київське радіо "Столиця" (105.5МГц) цього місяця відкрило новий Web-сайт у мережі Інтернет. Знайти його можна за вже звичною URL-адресою - http://www.radio1055.fm. На сайті можна ознайомитись з історією та сьогоденням радіостанції, її розкладом та рекламною політикою, дізнатись про те, чим живуть її працівники, подивитися фотоальбом. Також сайт містить чарт радіостанції, форму для відправки музичних замовлень у вітальні програми, гостьову книгу і чат. Серед приємних нововведень - поява інтернет-трансляції програм станції у форматі MP3. Цікаво, що трансляції ведуться двома потоками: перший, за адресою http://www.radio1055.fm/listenh.pls, призначений для щасливчиків, які мають швидкісний інтернет-канал; другий, http://www.radio1055.fm/listen.pls, для тих, хто "сидить" на dial-up-підключенні (Власна інформація).
  • 30.04.2002 Від завтрашнього дня мають статися зміни в ефірі Полтави. Планується, що з 1-го травня на частоті 100.6МГц (ліцензія ТРК "ЮТА") припиниться дублювання мовлення радіо "Полтава Плюс" (106.8МГц), яке є підрозділом ТРК "ТЕТ-Полтава". На каналі ТРК "ЮТА" від завтрашнього лунатиме музичний нон-стоп, складений з композицій у форматі "м'який шансон"; тим часом, мовлення "Полтави Плюс" поки триватиме у звичному форматі - різножанорова пост-радянська музика (Інформація з власних джерел).
  • 30.04.2002 В ефірі радіостанції "Хіт FM Харків" (101.5МГц) з'явилася нічна вітальна програма "Любой каприз" ("Будь-яка примха"). Вона лунає щодня з 23.00 до 24.00. Замовлення приймаються на пейджер (8-703-32-101-50) та електронну поштову скриньку ( ) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.04.2002 Сьогодні зранку в Одесі відновилися трансляції радіо "ХІТFM Україна" (101.0МГц). Тим часом, "замовк" передавач радіо "Kiss FM" (101.8МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 30.04.2002 Компанія "Львівобленерго" відновила у повному обсязі обмежену раніше подачу електроенергії Львівському обласному радіотелевізійному передавальному центру (ЛОРТПЦ), який транслює теле- та радіоканали на більшу частину Львівської області. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело у "Львівобленерго". Умовою відновлення постачання електроенергії стала обіцянка ЛОРТПЦ повністю погасити заборгованість за спожиту електроенергію. "У разі, якщо ЛОРТПЦ не розпочне розраховуватися за графіком, передавальний центр буде знову знеструмлено 10-го травня", - повідомило джерело у "Львівобленерго". Тим часом, головний інженер ЛОРТПЦ Юрій Пинкевич повідомив, що центр не може гарантувати розрахунків за графіком через заборгованість, яку мають перед ним Національні теле- та радіокомпанії (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 30.04.2002 Сьогодні ліцензійний відділ Національної ради з питань телебачення і радіомовлення прийняв від "Громадського радіо" документи на конкурс на право мовлення у Києві. Конкурс на частоту 73.64МГц у столиці Нацрада оголосила 4 квітня, того самого дня, коли під надуманим приводом зняла з розгляду питання про зміну умов ліцензії для радіо "Люкс" (згадані зміни мали уможливити вихід "Громадського радіо" в київському ефірі). Натомість, Нацрада вперше за свою історію оголосила конкурс на формат "розмовне радіо". Формально час подачі документів закінчується 4 травня, але насправді - з огляду на численні вихідні - 30 квітня. "Громадське радіо" запропонувало на конкурс власну концепцію, підтверджену готовими новинами та програмами, викладеними на сайті (http://www.radio.org.ua) і вже трансльованими низкою реґіональних радіокомпаній. Цього, а також придбаного обладнання та гарантованого Фондом "Відродження" фінансування, однак, виявилось не достатньо. Напередодні, по обіді 29-го квітня, апарат Нацради отримав "згори" усну вказівку відмовити "Громадському радіо" у прийнятті документів на конкурс. Приводом мало стати те, що "Громадське Радіо" існує зараз в іпостасі благодійного фонду, а не телерадіокомпанії. Запобігти конфлікту допомогло лише безпосереднє втручання заступника голови Нацради Віктора Лешика, який запропонував "Громадському радіо" створити радіокомпанію впродовж місяця і зобов'язав апарат Нацради невідкладно прийняти документи "Громадського Радіо" на конкурс (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.04.2002 Тривають зміни в одеському ефірі. Сьогодні увечері на частоті 103.2МГц (ТРК "Радіо-1"), де раніше працювало "Русское радио Одеса", розпочалися ретрансляції програм московської сателітарної мережі Радио "Шансон" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.04.2002 Президент України Леонід Кучма підписав у п'ятницю укази про призначення Миколи Гончара головою Державного комітету зв'язку та інформації та звільнення з цієї посади Станислава Довгого. Як повідомляє Управління інформації та зв'язків з громадськістю адміністрації президента, у зв'язку з цим призначенням Миколу Гончара звільнено з посади першого заступника голови Держкомзв'язку. Микола Гончар, 1950-го року народження, раніше працював в адміністрації президента, а також першим заступником генерального директора ВАТ "Укртелеком". Станіслава Довгого звільнено з посади у зв'язку з обранням його народним депутатом за списком блоку "За єдину Україну" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.04.2002 Конкурс під назвою "Містер Europa Plus" оголошує столичне радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-101.4МГц, Луганськ-104.8МГц). До участі у ньому запрошуються молоді люди віком від 18-ти до 33-х років - інформацію про себе слід повідомляти до 20-го травня за телефонами (044)-237-31-57 та (044)-251-49-99. А підсумки буде підбито 28-го червня (Власна інформація).
  • 29.04.2002 Одеські слухачі радіо "АвтоFM" мають можливість слухати сьогодні спеціальний марафон, присвячений переходу станції на нову частоту - 91.4МГц. Натомість киянам та мешканцям інших міст прямої ретрансляції станція вже пропонує передсвяткову програму (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.04.2002 Щосуботи та щонеділі о 12.00 в ефір столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-101.4МГц, Луганськ-104.8МГц) виходитиме програма "Київська афіша". Програма подаватиме анонси культурних та мистецьких подій, які відбуватимуться у місті протягом вихідних (Власна інформація).
  • 28.04.2002 Великі зміни сталися у радіоефірі Одеси протягом цих вихідних. Місцеве радіо "АвтоFM" відповідно до одержаної у вересні ліцензії ТОВ ТРК "Пілот-Україна" перейшло з частоти 101.8МГц на 91.4МГц. Натомість на каналі 101.8МГц відтепер веде мовлення столичне мережеве радіо "Kiss FM". Тим часом, на частоті 107.4МГц, де донедавна вело мовлення місцеве радіо "Одеса-Мама", розпочалися трансляції програм столичної мережі "Русское радио Україна" (телефон місцевих вітальних "Столів замовлень" (048)-777-77-40). У свою чергу, "Одеса-Мама" відтепер працює на частоті 106.0МГц, де раніше вело мовлення "Europa Plus Одеса"-радіо. Щодо "старого" "Русского радио - Одеса", то воно поки продовжує вести мовлення на каналі 103.2МГц. Тим часом, через технічні проблеми на передавальному центрі тимчасово припинилося мовлення на одеському каналі радіо "ХІТFM Україна" (101.0МГц), однак, вже найближчим часом воно має відновитися (Інформація з власних джерел).
  • 28.04.2002 Одеське радіо "Маяк" (765кГц) оголосило про те, що незабаром на його хвилях виходитиме в ефір вітальна програма "Концерт за листами". Вона виходитиме в ефір у будні о 12.00 та 19.00, а у вихідні - лише о 19.00. А тим часом на частоті 648кГц (передавач у с.Октярське, АР Крим) нещодавно припинилися трансляції програм Херсонського Обласного Радіо; тепер мовлення 1-го каналу Національного радіо України на цій хвилі розбавляються програмами Кримського радіо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.04.2002 Ми вже повідомляли про ситуацію з відключенням енергопостачання Львівського ОРТПЦ через заборгованість перед Львівобленерго. Повідомляємо деякі подробиці змін у розкладі мовлення львівських радіостанцій. З 25.04.2002 щодня у проміжку від 9.00 до 18.00 припиняють роботу передавачі усіх станцій міста окрім передавачів радіо "Люкс FM" (104.7МГц та 67.82МГц), радіо "Львівська хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц), радіо "АвтоFM" (103.9МГц), "Наше радіо" (106.0МГц), а також каналу 101.3МГц, де триває технічне мовлення. Щодо мовлення радіо "Люкс FM" у Львові, то у його програмі поки не сталося жодних змін (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.04.2002 Зміни у мовленні радіо "Люкс FM" сталися також і у Чернівцях, де станція веде мовлення на частоті 102.5МГц. У цьому місті також можна чути програму з київської студії станції в оновленому форматі. Цікаво, що під час настройки нового сигналу вчора протягом кількох годин чернівчани мали можливість чути на каналі 102.5МГц програми столичного радіо "РКВ-Шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 27.04.2002 Столичне радіо "Континент" (100.8МГц) транслює програми виорбництва "Громадського радіо". Зокрема, на цих вихідних в ефірі станції можна буде почути програму "Зброя України", яку було підготовлено "Громадським радіо" у четвер 25-го квітня. Сьогодні вона транслюватиметься на "Континенті" з 12-ї до 15-ї та завтра з 14-ї до 17-ї (Власна інформація).
  • 27.04.2002 Відтепер і на частоті 69.68МГц припинилися ретрансляції старого радіо "Люкс FM" зі Львова - натомість тут дублюється люксівська програма, що від учорашнього дня транслюється на каналі 103.1МГц. Сама станція поки не надає коментарів щодо змін (Власна інформація).
  • 26.04.2002 Сьогодні у Львові розпочалося мовлення радіостанції "АвтоFM" на частоті 103.9МГц, яка належить ТОВ ТРК "Пілот-Україна" відповідно до ліцензії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення НР №0050 від 11.09.2001. Нова частота буде офіційною частотою станції у місті Лева. Тим часом, на старій, "ЮТаР"івській частоті "АвтоFM" - 101.3МГц - поки що дублюється мовлення станції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.04.2002 Полтавське радіо "Полтава Плюс" (106.8МГц), що незабаром має змінити сво частоту мовлення, дещо змінило свій музичний формат. Відтепер в її ефірі лунатиме виключно пост-радянська музика, що належить до форматів "Oldies", "Golden Hits" та "М'який шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 26.04.2002 Незабаром у місті Біла Церква Київської області на частоті 106.2МГц має розпочати роботу нова радіостанція "Radio.Net". Вона вже вела тестове мовлення протягом певного часу і нині веде онлайн-мовлення в Інтернеті (це не єдина станція, що планується до запуску у місті - інші претенденти на вихід в ефір - радіо "Майдан FM" - ред.) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.04.2002 Запланований на 20.00 сьогодні на радiо "Свобода" ефiр лiдера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка вiдмiняється i переноситься на пiзнiший термiн у зв'язку зi змiнами в робочому графiку пана Ющенка. Час ефiру буде оголошено пiзнiше (Джерело: "УНІАН").
  • 26.04.2002 17-19-го травня у київському центрі "Інтерньюз" проходитиме практичний семінар для програмних директорів реґіональних FM-станцій. Він пройде під керівництвом програмних директорів Соні Сотник ("MusicРадіо", м.Київ) та Віталія Дроздова ("Альфа-Радіо", Мінськ). У перший день семінару розглядатимуться такі питання як визначення цільової аудиторії, необхідність форматування радіостанцій виходячи з цільової аудиторії, робота музичного редактора, музичні дослідження. Другий день буде повністю присвячено роботі програмного відділу - розглядатимуться, зокрема, такі питання, як структура радіостанції, функції програмного директора, взаємодія відділів, кризовий менеджмент, робота з ді-джеями, співвідношення програмної сітки для різних форматів, види програм (інформаційні та розважальні), одяг ефіру, а також те, як правильно продавати програми. І, нарешті, третій день семінару буде присвячено промоушну радіостанції. У цей день учасники обговорять такі теми, як поняття бренду і його розкрутка, елементи сейлз-промоушну, поміркують над тим, як зробити так, щоб рекламні кампанії працювали на імідж станції, а також спробують створити імпровізовану промоушн-акцію для своєї радіостанції. Для участі в семінарі необхідно завантажити анкету з Web-сайту "Інтерньюз" (http://www.internews.ua) та надіслати її факсом або електронною поштою за адресою до 8 травня (Джерело: Портал "Інтерньюз-Україна").
  • 26.04.2002 Цікаві зміни сталися з мовленням радіо "Люкс FM" у Києві. На двох частотах, що їх використовувала станція паралельно (69.68МГц та 103.1МГц), відтепер транслюються дві різні програми. На "нижній" частоті 69.68МГц (ліцензія ЗАТ ТРК "Люкс" №000504 від 25.09.1997) все лишилося без змін - транслюється звична мережева програма у форматі, який існує на станції вже не один рік. Натомість разючі зміни на частоті 103.1МГц (ліцензія ТОВ "Ю-Бі-Сі-Радіо Люкс" НР№0128 від 2001-го року). На цьому каналі відтепер можна почути зовсім інших ведучих; різниться й музичне наповнення - на каналі 103.1МГц тепер можна почути більш ритмічну та більш танцювальну музику. Також на цій хвилі можна почути російськомовну музику (чого раніше ніколи не було на радіо "Люкс"). Тим часом, на обидвох частотах лунають однакові джинґли, лайнери та інші елементи ефірного одягу. Спільним лишається й телефон рекламного відділу - (044)-462-06-06. Цей самий номер, до речі, використовується на каналі 103.1МГц також і як студійний (Власна інформація).
  • 25.04.2002 Запорізьке радіо "Заря FM" (107.0МГц) має новий пейджер. Його номер 8-703-33-107-00 (відповідно до частоти станції). Також в ефірі цього радіо з'явилися вітальні програми "КПЗ" (Інформація з власних джерел).
  • 25.04.2002 Сьогодні близько 20.00 у Львові на частоті 101.7МГц розпочалися трансляції програм столичного радіо "ХІТFM Україна" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.04.2002 Сьогодні на Web-сайті "Громадського радіо" (http://www.radio.org.ua) з'явилася нова пілотна програма "Спорт за тиждень". Програма "Спорт за тиждень" виходитиме щопонеділка. Цього разу у ній аналізується останній матч збірної України з футболу, а також висвітлено найцікавіші, серйозні і не дуже спортивні події минулого тижня. Крім того, гість програми - найкращий бомбардир чемпіонату світу 1994 року, славнозвісний форвард Олег Саленко (Джерело: Інформацію надала ).
  • 25.04.2002 Переговори між керівництвом Львівського обласного радіотелевізійного передавального центра та ВАТ "Львівобленерго" про розв'язання проблеми заборгованості за електроенергію не мали успіху. Тому сьогодні Львівський ОРТПЦ буде знеструмлено, внаслідок чого на Львівщині буде припинено трансляцію всіх телевізійних та радіоканалів ефірного мовлення. Планується, що такі відключення матимуть місце щодня з 9-ї до 18-ї години (Джерело: Портал "Обозреватель").
  • 25.04.2002 Народний депутат України Микола Томенко (блок "Наша Україна") ініціюватиме у парламенті відміну усіх рішень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, ухвалених упродовж виборчої кампанії. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Національній спілці журналістів України. Томенко повідомив, що має намір працювати в комітеті з інформаційної політики та свободи слова Верховної Ради 4-го скликання. Саме у складі цього комітету він ініціюватиме це питання, оскільки на його переконання, усі рішення Нацради, ухвалені під час виборчої кампанії, мали відверто політичний характер. На думку Миколи Томенка, нинішній спосіб формування Нацради по 4 представники від Верховної Ради та Президента не є оптимальними. Однак, оскільки зміна цього механізму є тривалим процесом, то він вважає, що новий парламент має затверджувати своїх представників у Нацраді на термін каденції ВР, а Президент після президентських виборів - на термін своїх повноважень. Таким чином, можна було б забезпечити періодичне оновлення складу Нацради щодва роки та зміну її голови (Джерело: "УНІАН").
  • 24.04.2002 Починаючи від завтрашнього дня змінюється розклад програм столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-101.4МГц, Луганськ-104.8МГц, Одеса-106.0МГц). Відтепер денне шоу з Аліною Бессоновою триватиме не з 12-ї до 15-ї, а з 10-ї до 14-ї у будні. О 10-ій годині в ефірі з'являтиметься додатковий годинний випуск вітальної програми "Present", який Аліна вестиме (як і о 13-ій) з Олегом Дмітрієвим. Відповідно, денний блок трансляції програми московської мережевої станції "Europa Plus" відтепер розпочинатиметься на годину раніше - о 14.00. Тим часом, вечірнє шоу з Анастасією Зоріною лунатиме в ефірі тепер з 20.00 до 23.00. А ось Юлія Дроздова, що раніше працювала в ефірі у будні з 10-ї до 12-ї, відтепер працюватиме у вихідні, де з'явиться додатковий блок київського мовлення станції. Зміни Юлії триватимуть з 14-ї до 20-ї години, натомість ефіри Євгена Гордєєва закінчуватимуться о 14-ій, а не о 15-ій годині (Інформація з власних джерел).
  • 24.04.2002 Реґіональна мережа "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Кривий Ріг-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Луганськ-106.5МГц, Харків-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення) обслуговує близько 30 мільйонів слухачів у 12 реґіонах України (станція також має ліцензії на право мовлення в Одесі-91.0МГц, Дніпропетровську-106.4МГц, Донецьку-107.2МГц та Сімферополі-107.8МГц-ред.), заявив генеральний директор радіостанції "Гала радіо" Джозеф Лемир сьогодні на прес-конференції в УНІАН, присвяченій 8-річчю цієї радіостанції (фактично станція існує з початку лютого 1994-го року-ред.). Як передає кореспондент УНІАН, він наголосив, що на сьогодні "GALA"-радіо - "єдине незалежне ні від кого радіо в Україні, яке є повністю комерційним". "Я заплатив немало грошей юристам для того, щоб усе зробити правильно", - сказав пан Лемир, коментуючи стабільність рейтинґу популярності очолюваної ним радіостанції упродовж 8 років її існування в ефірі України. За словами Джозефа Лемира, реґіональне мовлення "GALA"-радіо розпочалось 20 грудня 2001 року, і на сьогодні слухачами цієї радіостанції є жителі багатьох українських міст. Пан Лемир запевнив, що музичний продукт, який створюється в реґіонах співробітниками "GALA"-радіо, нічим не відрізняється від продукту, створюваного у столиці, і пообіцяв, що надалі кількість міст мовлення станції зростатиме. Він повідомив, що "GALA"-радіо працює у форматі "сучасного гарячого радіо", і керівництво радіостанції приділяє багато уваги підвищенню фахового рівня своїх працівників (Джерело: "УНІАН").
  • 24.04.2002 На 25 квітня заплановано відключення від електроенергії за борги Львівського радіотелепередавального центру, повідомив головний енергетик Центру Роман Семчій. Борг Львівського ОРТПЦ перед ВАТ "Львівобленерго" становить 2 мільйони 588 тисяч гривень. Це борги за 1996-2002 роки, оскільки радіопередавальний центр розрахувався за спожиту у 2001 та за 4 місяці поточного року електроенергію. Відключення Львівського ОРТПЦ за борги було заплановано на 11 квітня, проте дату перенесли на 25 квітня. "Головним нашим боржником є Національна телерадіокомпанія України. Жоден з наших субабонентів не винен, але вимкнення все одно відбудеться," - зазначив Роман Семчій (Джерело: Портал "ForUm").
  • 24.04.2002 Сьогодні відбулося засідання Вищого господарчого суду України за справою столичного радіо "Континент" (100.8МГц) проти Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Як повідомляє УНІАН з посиланням на радіо "Континент", Вищий господарчий суд України скасував рішення судів першої та другої інстанцій (у яких "Континент" програв) і відправив справу на повторний розгляд. Нагадуємо - відповідно до рішення Національної ради від 13.04.2001 року про визначення переможця на FM-частоті 100.9МГц у Києві ним стало АТ "Онікс". Тим часом, на даній частоті раніше працювало радіо "Континент". ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" (радіо "Континент") одразу ж ооскаржило рішення Нацради у Господарчому суді м.Києва. Рішенням від 04.10.2001 року суд відмовив "Континенту" у позовних вимогах, тим самим визнавши законність рішень Національної ради. На рішення суду позивачем було подано апеляційну скаргу, однак прийняту 23.11.2001 року апеляційну скаргу було повернуто без розгляду. 4-го лютого поточного року в Апеляційному суді м.Києва відбувся розгляд апеляційної скарги ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр". Позивачеві було відмовлено у задоволенні апеляційної скарги. Таким чином, суд визнав позовні вимоги ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" безпідставними (Джерело: "УНІАН").
  • 24.04.2002 17-го квітня дніпропетровське "Класик Радіо" (103.3МГц) одержало ліцензію Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка надає станції право вести мовлення на зазначеній частоті й надалі протягом найближчих 7-им років. Ліцензія має номер НР №0217 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 24.04.2002 Від учорашнього вечора сталися зміни в ефірі Запоріжжя. Формат місцевого радіо "Заря" (107.0МГц) зазнав змін; відтепер в ефірі станції лунає музика у стилі "шансон" (у минулому станція працювала у форматі "Soft AC"). Тим часом, позивний радіостанції не змінився (Інформація з власних джерел).
  • 24.04.2002 У Концерні "Радіо, Радіозв'язок, Телебачення" (КРРТ) відбулася зміна керівництва. Про це повідомив під час вчорашньої прямої лінії в Кабміні заступник голови Держкомзв'язку та інформатизації Олег Проживальський. За його словами, указом Президента з посади президента КРРТ звільнено Валерія Юрченка, а тимчасово виконуючим обов'язки президента КРРТ призначено Володимира Іщука. Як зазначив пан Проживальський, "є багато чинників, що послужили причиною звільнення: невчасно виплачувалася зарплата, накопичилися борги за електрику, відключалися передавальні станції тощо". За його словами, останніми роками концерн практично не розвивався. Проживальський вважає, що однією з серйозних помилок стало те, що КРРТ у 1995 році було виведено з підпорядкування галузевому Держкомзв'язку (тоді Мінзв'язку) і передано в управління Держкомінформу (у 2001 році КРРТ знов було введено в сферу управління Держкомзв'язку та інформатизації). КРРТ було створено в 1972 році, в його веденні перебуває практично вся мережа теле- і радіотрансляції в Україні. КРРТ також володіє широкою мережею власних комунікацій - 11 тисяч кілометрів радіорелейних ліній зв'язку. Володимир Іщук раніше очолював війська зв'язку ЗС України і був заступником начальника Генштабу України, в 2001 році він пішов у відставку, і обіймав посаду радника голови Держкомзв'язку та інформатизації (Джерело: "Український Меді-Сервер").
  • 23.04.2002 Нова точна адреса столичного радіо "РКВ - Шансон" (106.0МГц) - м.Київ, вул.Тимошенка 2-"л". Офісні телефони: (044)-205-48-94, (044)-205-48-95, (044)-205-48-96 та (044)-205-48-97. Тим часом, номер (044)-235-25-52 поки що також діє - на ньому стоїть "пересилка" на нові номери. А ось електронні поштові скриньки станції відтепер мають закінчення "@shanson.net" замість старого "@kv.com.ua" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.04.2002 Сьогодні зранку у місті Кіровоград відновилося мовлення столичного радіо "Мелодія" на частоті 106.7МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.04.2002 Вчора приблизно о 13.30 у місті Миколаїв на частоті 102.1МГц розпочалися трансляції програм столичного радіо "Kiss FM". Тим часом, мовлення місцевого корпункту одеського радіо "АвтоFM" (100.1МГц) зі стерефонічного перетворилося на монофонічне: індикатори приймача ідентифікують сигнал як стереофонічний, у той час як реальне звучання є монофонічним (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.04.2002 25 квітня о 17.00 "Громадське радіо" у рямомому Інтернет-ефірі за адресою http://www.radio.org.ua представить тригодинну програму "Зброя України". Гостями студії будуть керівники виробництв, представники Міноборони, військові експерти та політики, які будуть обговорюваити всі аспекти проблем, пов'язаних з українською зброєю. Перша година програми проходитиме під заголовком "Люди". Протягом неї учасники говоритимуть про людей, задіяних на промислових підприємствах, про українських солдат за кордоном. Протягом другої години, що проходитиме під заголовком "Зброя", можна буде почути про зброю, яка є в Україні та про зброю, яку Україна виробляє, а крім того - про український науковий потенціал та про можливості, які є в державі. І нарешті остання година, "Країна", присячена позиції України на міжнародному ринку зброї, торгівлі зброєю, її контрольованості та скандалам, які розкручуються навколо цієї теми. Як і у випадку минулих ефірів "Громадського радіо", реґіональні радіостанції за домовленістю можуть використовувати будь-які фрагменти програм у власному ефірі (Джерело: Інформацію надала ).
  • 23.04.2002 Столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) відновило мовлення на частоті 67.70МГц (Власна інформація).
  • 22.04.2002 Нове ранкове музично-інформаційне розважальне шоу з'явилося в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Кіровоград-101.9МГц, Шостка-102.5МГц, Феодосія-106.1МГц). Програма, що має назву "У кайф - шоу" і лунає у будні з 8-ї до 12-ї години, практично зберігла головні риси старого ранкового шоу радіостанції - "Вставай і довіряй". А от у команді ведучих сталася заміна - замість Ляни Гачевської партнеркою Олександра Лірчука тепер є Ріта Крендельова (у минулому працювала в ефірі радіо "Мелодія", а до того - "Радіо Точка" та "ХІТFM Україна") (Власна інформація).
  • 22.04.2002 Розширилася мережа, охоплена мовленням столичного радіо "Шансон" (Київ-101.9МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц та 73.46МГц, Павлоград-102.2МГц та Луганськ-105.5МГц). З 18-го квітня програми станції транслюються у Черкасах на частоті 68.15МГц (у минулому на цьому каналі працювала місцева "Мелодійна хвиля") (Інформація з власних джерел).
  • 22.04.2002 У мережі Інтернет з'явилися Web-сайти двох українських радіостанцій. За URL-адресою http://www.melodia.ua можна знайти сайт сателітарної радіомережі "Мелодія" (Київ-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 71.75МГц, Харків-103.0МГц, Запоріжжя-105.1МГц). Поки що сайт має лише титульну сторінку з логотипом та адресою електронної пошти станції. Інший сайт, доступний за двома адресами - http://www.shanson.net та http://www.chanson.com.ua, представляє консолідовану мережу станцій "Доросле радіо Шансон", що об'єднує місцеві радіокомпанії у Києві (106.0МГц), Харкові (104.0МГц), Донецьку (105.6МГц), Кременчуці (103.5МГц) та Дніпропетровську (107.7МГц). На сайті поки також немає нічого окрім логотипу (Власна інформація).
  • 22.04.2002 На хвилях одеського радіо "Маяк" (765кГц) можна чути новини від радіо "Deutsche Welle": о 6.00, 9.00, 19.00 та 21.00 від російської служби радіостанції, а о 7.30 - від української (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.04.2002 Столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) припинило мовлення на своїй "нижній частоті" - 67.70МГц. Судячи з усього, це сталося внаслідок неполадок на передавачі: такі відключення спостерігаються час від часу протягом останніх двох років; у цей час у проміжку приблизно від 68 до 70-ти мегагерців йде специфічний гул. Нині стан речей в ефірі є аналогічним (Власна інформація).
  • 21.04.2002 10-го квітня тернопільске ТОВ "Радіо Тон" (103.5МГц) одержало нову ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка надає станції використовувати означену частоту й надалі протягом наступних 7-и років (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.04.2002 Столичне "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio) презентувало сьогодні новий ефірний проект: протягом усього дня, з 6.00 до 2.00, на хвилях станції лунає виключно легка музика у стилі ''lounge'' - тобто, станція працює у форматі "EZ" (Easy Listening). Планується, що так буде кожної неділі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.04.2002 Тим часом, в ефірі радіо "АвтоFM-Львів" (101.3МГц) почали лунати оголошення про те, що станція не забаром має змінити частоту мовлення і працюватиме на хвилі 103.9МГц, яка також належить ТОВ ТРК "Пілот-Україна" (Інформація з власних джерел).
  • 21.04.2002 Сталися зміни в ефірі міста Миколаїв. 19-го квітня о 18-ій годині місцевий корпункт одеського мережевого радіо "АвтоFM" розпочав мовлення на новій частоті - 100.1МГц, власником якої є ТОВ ТРК "Пілот-Україна" ("АвтоFM" є програмою телерадіокомпанії згідно ліцензії Нацради №0050 від 11.09.2001 - ред.). Тим часом, на старій частоті "АвтоFM", 102.1МГц (конкурсному відборі 17.04.2002 переможцем було визнано столичну УКТР "ЮТаР"), поки дублюється мовлення станції, яка передає в ефір повідомлення про перехід на нову частоту (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.04.2002 Столична сателітарна радіомережа "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Кіровоград-101.9МГц, Шостка-102.5МГц, Феодосія-106.1МГц) активно готується до свого 5-тиріччя. На 23-є травня заплановано велику ефірну акцію з великою купою призів. Нині завершується робота над новим синґлом до дня народження станції. Вже написано текст та інструментал, а зведення і запис буде доручене полтавській студії радіостанції. Прем'єра твору відбудеться 23-го травня. А тим часом поступово оновлюватиметься ефірний розклад станції та її програмне наповнення. Зокрема, незабаром має повністю змінитися проміжок ефіру Ігоря Ларіна від 19-ї до 20-ї години. Можливо, з ефіру зникне вечірній випуск вітальної програми "Toast FM". Проте, остаточно все має вирішитися до 10-го травня. Також практично завершено роботу з підготовки нового п'ятничного шоу "Двое из Ларца" від Ігоря Ларіна та Тетяни Руденко. Однак, дату його виходу поки що не визначено (Джерело: Сайт Ігоря Ларіна).
  • 19.04.2002 Щосереди о 22.00 в ефірі столичного радіо "104.6БМ" (104.6МГц) можна буде почути нову програму Вікторії Мєлковської "Антикваріат". Вікторія намагатиметься знайомити слухачів з подіями музичної історії, які пов'язані з поточним тижнем, подаючи їх в авторському трактуванні. А щопонеділка та щочетверга о 22.00 в ефір виходить "Кав'ярня Vita" - джаз, блюз, соул, справжня кава, розумні думки цікавих людей. Програма наповнена атомосферою справжнього бару з живою музикою і дарує слухачам 60 хвилин задоволення (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.04.2002 З 29-го квітня в ефірі дніпропетровської радіостанції "Авторадіо-Дніпро" (105.8МГц та 69.29МГц) розпочнеться великий проект, присвячений чемпіонату світу з футболу 2002 року. Згідно з анонсом, цей проект складатиметься з інформаційних, аналітичних, розважальних програм і вікторин для вболівальників. Проект триватиме протягом двох місяців. Це повідомлення викликало певний резонанс серед прихильників футболу у місті, бо поки що жодна радіостанція реґіону не оприлюднивала своїх планів на цей турнір. Ще рік тому радіостанція "Авторадіо-Дніпро" мала найбільший обсяг спортивного мовлення в Україні (понад 6 "чистих" годин на тиждень), але на сьогоднішній день цей обсяг скрочено майже втричі. На відміну від минулих років з ефіру радіостанції зникли прямі репортажі телефоном з футбольних матчів та вечірні репортажі "он лайн", присвячені єврокубкам. Це пов'язане це з важкою хворобою спортивного редактора радіостанції, Олега Тихоліза, який за суміцництвом очолює службу інфоормації компанії. Нині він має можливість працювати в ефрі лише кілька годин на день. Новий проект свідчить, скоріше за все, про те, що шанувальники спорту знову можуть розраховувати на відновлення спортивного мовлення в повному обсязі. Це також покладе край чуткам про від'їзд журналіста до Москви, де йому було запропоновано очолити відділ міжнародного футболу у газеті "Советский спорт" (матеріал Олега Тихоліза в цьому віиданні, присвячений трагічно загиблому воротареві збірної України і московського ЦСКА Сергієві Перхуну, було визнано кращою публікацією 2001 року). Деталі проекту, як і назви і окремих програм, поки що не оприлюднені. Однвк, з деяких джерел стало відомо, що в якості постачальників інформації мають виступати журналісти з однієї з японських радіостанцій (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.04.2002 Російська Державна дума внесла до порядку денного сьогоднішнього пленарного засідання проект парламентського запиту голові уряду Михайлу Касьянову "Про мовлення радіостанції "Свобода" чеченською мовою на територію Північного Кавказу". Держдума просить Касьянова надати інформацію по ряду питань, зокрема, на підставі яких правових норм та міжнародних домовленостей американська радіостанція "Свобода" була зареєстрована та одержала ліцензію на використання у Росії середніх частот. При необхідних для ухвалення рішення 226 голосах винесення даного питання на порядок денний підтримали 269 депутатів, "проти" проголосували 4, утримався 1. 3-го квітня радіостанція "Свобода" розпочала мовлення чеченською мовою на територію Північного Кавказу. Тим самим, зазначено у проекті запиту, було проігноровано позицію уряду Російської Федерації, висловлену в офіційних документах МЗС РФ, де говорилося про несвоєчасність такого кроку (Джерело: Портал "ForUm").
  • 19.04.2002 17 квітня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На ньому були вручені ліцензії ряду телерадіоорганізацій, а також було розглянуто ряд питань. Зокрема, що стосується власне радіомовлення, було визначення переможця конкурсного відбору на право користування такими каналами мовлення: 106.5МГц м.иїв, 101.8МГц м.деса, 102.1МГц м.иколаїв (24 години на добу). Ним стала Українська корпорація телебачення і радіомовлення "ЮТаР" м.Київ. Національною радою визнано також ряд переможців на радіочастотах в інших реґіонах України. Окремим рішенням Національної ради затверджено "Правила ведення Державного Реєстру та єдиного комп'ютерного банку даних телерадіоорганізацій в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Національної Ради).
  • 18.04.2002 Більш ніж половина телерадіокомпаній України є збитковими, заявив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод. У 2001 році з 717-ти діючих ТРО 378 були збитковими, а у 2000-у - 430, зазначив він, виступаючи сьогодні у Києві на нараді з виконання Указу Президента України про невідкладні додаткові закоди для зміцнення моральності у суспільстві та пропагування здорового образу життя, а також впровадження рішень Нацради, спрямованих на захист неповнолітніх громадян та суспільної моралі (Джерело: Сайт "Подробности").
  • 18.04.2002 В ефірі столичного радіо "РКВ Шансон" (106.0МГц) з'явилася програма для рибалок "Клёвое место". Вона лунатиме щочетверга о 19.30 з повтором у неділю о 16.30, а вестиме її Євген Жигун. Він чекає рибальські історії на електронну скриньку (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.04.2002 Сьогодні у Києві на частоті 104.0МГц відновило мовлення радіо "Power FM". Відповідно припинило мовлення "Хіт-радіо" з проектом "Народне радіо". Також відтепер в ефірі радіо "Power FM" знов лунає виключно західна музика (Власна інформація).
  • 17.04.2002 Змінився студійний телефон столичного радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц). Відтепер він має номер (044)-205-48-78. Зміна пов'язана з переїздом станції у нове приміщення на Оболоні. Телефон офісу лишився незмінним - (044)-238-25-52 (Власна інформація).
  • 17.04.2002 Програму для автомобілістів "Autodrive", що на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Вінниця-101.4МГц, Луганськ-104.8МГц, Одеса-106.0МГц), відтепер замість Сергія Бриля веде Олег Дмітрієв. Тим часом, на хвилях станції знову збільшилася кількість випусків прогнозу погоди - відтепер вони лунають також на початку деяких музичних годин, у які в ефір не виходять новини. Погода подається на Київ та міста ретрансляції програм радіостанції - Вінницю, Луганськ та Одесу. Судячи з усього, ці прогнози є так званими "спонсорськими" програмами (Власна інформація).
  • 17.04.2002 Мовлення сателітарної радіомережі "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Черкаси-105.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц) поступово переходить від технічного у повноцінне. Сьогодні на хвилях станції з'явилися лінійні ді-джейські ефіри. Серед "голосів", які вже відомі слухачам в усіх трьох містах мовлення станції, можна назвати Антона Хрустальова (екс-"ХІТFM Україна"), Олексія Вєтрова (екс-"АвтоFM") та інформаційну ведучу Наталку Чайкіну (екс-"Шансон"). Щодо інформаційного наповнення ефіру, то напочатку музичної години на цій хвилі лунає випуск новин, а на 40-ій хвилині - прогноз погоди (Власна інформація).
  • 16.04.2002 Сьогодні вранці харківське "Радіо Точка" (101.1МГц) відновило мовлення. Ді-джеї в ефірі пояснюють вчорашню відсутність станції в ефірі неполадками на передавальному центрі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.04.2002 В ефірі львавського корпункту чернівецької сателітарної мережі "Niko FM" (102.5МГц) відновлено вихід кількох програм, що раніше складали основу ефіру місцевого радіо "Ініціатива-Niko 102.5FM". Нині вони лунають головним чином у вихідні дні (Інформація з власних джерел).
  • 16.04.2002 В ефірі столичного мережевого радіо "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Черкаси-105.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц) з'явилися рекламні блоки. Телефон відділу реклами радіостанції (044)-461-53-52 (Власна інформація).
  • 16.04.2002 Столичне "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio) відкрило новий Web-сайт у всесвітній мережі Інтернет. Щоправда, змінився лише дизайн - більшість розділів старого сайту зберіглося й на новому. Тим часом, відтепер сайт доступний за двома паралельними URL-адресами - старою http://www.supernovaradio.com та новою http://www.supernova.fm (Власна інформація).
  • 16.04.2002 Директор Iнституту полiтики Микола Томенко назвав радiо найбiльш ефективним ЗМI в перiод передвиборної кампанiї. Натомість, на його думку, найменш ефективним засобом масової iнформацiї в перiод передвиборної кампанiї було телебачення. Пiд час "круглого столу" у вiвторок у Києвi полiтолог висловив думку, телебачення було абсолютно неефективним, оскiльки "допомагало опонентам власникiв своїх компанiй". Це сталося через те, сказав вiн, що телекомпанiї вибрали неправильний стиль комунiкацiї з суспiльством (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 16.04.2002 На своєму завтрашньому засіданні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не розглядатиме питання про зміну умов ліцензії для ТРК "Люкс" на частоті 69.68МГц у Києві. Нагадаємо, що саме відповідна зміна мала легалізувати щоденну 12-годинну трансляцію на цій частоті програм проекту "Громадське радіо". Напередодні радіокомпанія "Люкс" відкликала своє клопотання про зміну умов ліцензії. За таких умов "Громадське радіо" активізує пошук нових партнерів серед київських та реґіональних РТК та запропонує слухачам свої програми на власному сайті (http://www.radio.org.ua). Найближча передача в прямому інтернет-ефірі має початись о 17.00 у четвер, 18 квітня (Джерело: Інформацію надала ).
  • 16.04.2002 Сьогодні у Києві вкотре сталися зміни на частоті 104.0МГц. Замість радіо "Power FM" в ефір повернулося "Хіт-радіо" з програмою "Народне радіо" (Власна інформація).
  • 16.04.2002 Змінився телефон київської студії сателітарної мережі "Русское радио Україна" (Київ-98.5МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Кременчук-101.7МГц, Токмак-102.5МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Севастополь-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Вінниця-105.9МГц, Харків-106.6МГц та 70.79МГц, Черкаси-107.5МГц). Відтепер його номер (044)-235-79-85 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.04.2002 З 19-го квітня у центральному, столичному ефірі "GALA"-радіо (100.0МГц та 69.02МГц, а також Інтернет-мовлення) відновлюється акція "Літучий ГАЛАндець". Відтепер щоп'ятниці у час "X" перші 100 водіїв, які знайдуть на вулицях Києва автомобіль радіостанції, одержуватимуть спеціальні призи (Власна інформація).
  • 15.04.2002 З початку місяця вінницька ТРК "Пілот" (101.4МГц), що працювала як Радіо "Пілот", змінила свій формат і позивний. Відтепер станція працює з позивним "Europa Plus Вінниця" і ретранслює програми столичного сателітарного радіо "Europa Plus Київ", додаючи до них власні блоки. Фактично, проект "Europa Plus Вінниця" перемістився з частоти 100.9МГц, де з 1-го квітня відновив роботу вінницький корпункт чернівецької сателітарної мережі "Niko FM" (Інформація з власних джерел).
  • 15.04.2002 Сьогодні зранку у Хархові не веде мовлення "Радіо Точка" (101.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.04.2002 Змінився телефон рекламного відділу маріупольського представництва радіостанції "Русское радио Україна" (105.3МГц). Відтепер він має номер (0629)-56-00-65. Номера (0629)-37-11-11 більше не існує (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.04.2002 На хвилях столичного радіо "Power FM" (104.0МГц) з'явилися інформаційні випуски на початку музичної години. Вони мають назву "No comments" і подають коротенькі новини звідусіль без коментарів (Власна інформація).
  • 14.04.2002 Програма "Владимир Высоцкий или Прерванный полёт" з'явилася на хвилях столичної сателітарної радіомережі "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Євпаторія-105.9МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Донецьк-107.6МГц та Одеса-107.9МГц). Програма базується на уривках з одноіменної книги Марини Владі та піснях російського барда. Веде програму, що лунає кожної неділі об 11.20, відомий кіноактор Олексій Горбунов, який у минулому вже звертався до теми життя Володимира Висоцького в авторських циклах, що виходили на хвилях інших столичних радіостанцій (Власна інформація).
  • 14.04.2002 Нова ведуча, Люда Дроздова, з'явилася в ефірі московської сателітарної радіомережі "Europa Plus" (в Україні у тому чи іншому обсязі ретранслюється на хвилях низки станцій: радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Одеса-106.0МГц), радіо "Europa Plus Донбас" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц), радіо "Europa Plus Маріуполь" (104.0МГц), радіо "Europa Plus Крим" (Сімферополь-103.7МГц та 65.99МГц), радіо "Europa Plus Кременчук" (106.0МГц), радіо "Європа FM" (Дніпропетровськ-102.5МГц), радіо "Система" (Кривий Ріг-105.2МГц та 67.61МГц), радіо "103.1" (Херсон-103.1МГц)). Цікавинка полягає в тому, що в ефірі столичного радіо "Europa Plus Київ", яке ретранслює окремі блоки московської "Європи Плюс", вже три роки працює ведуча Юлія Дроздова (справжнє ім'я - Ольга Шевченко) (Власна інформація).
  • 14.04.2002 Олександр Горобець залишив столичне радіо "Шансон" (101.9МГц), де він виконував обов'язки музичного редактора. Такий свій крок Олександр пояснює тим, що на даному етапі життя радіо перестало цікавити його як таке, і надалі він має намір працювати в інших сферах діяльності (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.04.2002 З 1-го травня (на 15 днів раніше, ніж минулого року) в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Кіровоград-101.9МГц, Шостка-102.5МГц та Феодосія-106.1МГц) стартує новий сезон проекту "З "Довірою" до моря". Як і минулого року, у рамках проекту на хвилях станції лунатимуть поради стосовно того, де і як краще провести літню відпустку, репортажі з літніх курортів, курортні анекдоти тощо (Джерело: Сайт Ігоря Ларіна).
  • 13.04.2002 Сьогодні і завтра харківське "Радіо Точка" (101.1МГц) презентує у своєму ефірі новий альбом російської співачки Земфіри "14 недель тишины". Протягом цих двох днів в ефірі станції мають пролунати всі треки з нового албому (це трапляється на 35-ій хвилині музичної години). Окрім того, ді-джеї "Точки" розповідатимуть останні новини, пов'язані з життям та концертною діяльністю Земфіри, а також історію запису альбому. У рамках презентації нового альбому в ефірі відбувається конкурс на краще освідчення у коханні Земфірі. Їх приймають на автовідповідач за номером (0572)-17-51-00. Найкращі освідчення у коханні лунають в ефірі перед треками з альбому співачки, а призом переможцю конкурсу буде сам диск Земфіри (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.04.2002 Сьогодні о 6-ій годині ранку в одеському реґіоні розпочала мовлення нова радіостанція. Працює вона у діапазоні середніх хвиль, який нині в Україні практично не використовується: державні компанії не мають достатньої кількості грошей на підтирмку передавального обладнання, а приватні поки не дуже охоче йдуть на ці хвилі, освоюючи більш"розкручений" УКЧ ЧМ. Станція створена ТОВ "ТРК Одеської національної юридичної академії "Академія" і працюватиме щодня з 6.00 до 22.00 на частоті 765кГц з позивним Радіо "Маяк" (незважаючи на назву, компанія не має нічого спільного з одноіменною московською радіостанцією). Студія станції розташована в Одесі, а передавач потужністю 50кВт встановлено на РПЦ в с.Петрівка поблизу міста. Програмна концепція нової радіокомпанії є музично-інформаційною - щогодини планується видавати в ефір по два випуски новин. Щодо музичного формату, то він являє собою суміш з "ретро", "nostalgie" та "м'якого шансону". У процентному відношенні російськомовний, україномовний, західний та інструментальний музичний матеріал співвідноситимуться як 60/10/20/10. Контактний телефон/факс офісу станції - (0482)-34-68-66, електронна скринька - (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.04.2002 Столичне радіо "Power FM" (104.0МГц) оприлюднило телефон рекламного відділу. Його номер (044)-451-44-44 (Власна інформація).
  • 13.04.2002 У Полтаві на частоті 100.6МГц розпочалося технічне мовлення нової радіостанції. Передавач і антену встановлено на міському РТПЦ. Ліцензію на право користування каналом виборола місцева ТРК "ЮТА" (колишній власник частоти, столичне ПП "Лямін" з позивним "Радіо РОКС Україна", так і не розпочало мовлення у місті за 5 років володіння ліцензією - ред.). Планується, що незабаром на хвилі 100.6МГц почне мовити станція "Полтава Плюс", яка досі використовувала частоту 106.8МГц. Тим часом, ТРК "Полтава" (власник частоти 106.8МГц) приблизно півроку тому було реорганізовано у ЗАТ ТРК "ТЕТ-Полтава", і надалі ця компанія не матиме відношення до бренду "Полтава Плюс" (Інформація з власних джерел).
  • 12.04.2002 Сьогодні в районі 11-ї години ранку у Києві відновило мовлення радіо "Power FM" (104.0МГц). Відповідно, мовлення "Хіт-радіо" з проектом "Народне радіо" на цій хвилі припинилося (Власна інформація).
  • 11.04.2002 На 18-е квітня на засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заплановано черговий розгляд питаннь, пов'язаних з початком мовлення в Україні "Громадського радіо". Про це повідомив сьогодні керівник проекту Олександр Кривенко під час онлайн-інтерв'ю на порталі "Форум". Пан Кривенко також повідомив, що "Громадське радіо" нині вже готує документи для участі у конкурсі на право мовлення на частоті 73.64МГц у Києві з форматом "розмовне радіо". Поки ж програми станції можна буде почути в Інтернеті. "Громадське радіо" готове співпрацювати з усіма, хто здатен збагатити український інформаційний простір і лишається відкритим для нових людей і нових ініціатив (нині штат компанії складає 13 осіб, враховуючи авторів тематичних програм та інформаційників). Підготовлено цикли програм, які надаватимуть інформацію на найрізноманітніші теми - від культури і медицини до діяльності громадських організацій (Джерело: Портал "Форум").
  • 11.04.2002 В ефірі столичного радіо "104.6BM" (104.6МГц) стартує новий проект Олексія Горбунова - "Обратная сторона ветра" ("Зворотний бік вітру"). Програма, яка лунатиме щоп'ятниці об 11.00 та щовівторка о 22.00, занурюватиме слухачів у світ вибраної музики та вибраних думок (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.04.2002 Інформаційний ведучий Костянтин Дульцев пішов зі столичного радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) і надалі працюватиме на "Громадському радіо" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.04.2002 Новини з Польщі. У Варшаві відбувся імпровізований "похорон" "Трійки", тобто - 3-ї програми Польського радіо. В акції взяли участь прихильники цього амбітного радіо, яке вважалося радіостанцією молодої польської інтелігенції. Катафалк з труною пройшов через усе місто, зупинившись коло головного будинку Польського Радіо, де було проголошено список "полеглих" радіопрограм. Таким був апогей діяльності комітету протестуючих, який було створено ще рік тому. Справ в тому, що дирекція "Трійки", не дивлячись на численні протести - здебільшого в Інтернеті - своїх вірних шанувальників, вирішила піти шляхом більшості польських радіостанцій: передачі намагаються робити простішими і крутити в ефірі популярнішу музику, сподіваючись таким чином збільшити прибутки від реклами. Щоправда, директор 3-ї програми Польського радіо, Віктор Лясковський, стверджує, що "Трійка" лише пристосовується до сучасного ринку. Він заявив, що передачі не діквідуються - вони залишатимуться амбітними, зміниться лише спосіб їх ведення. А тим часом, "Zentopy Partners" (інтерактивний відділ "McCann-Erikson" - однієї з найбільших у Польщі рекламних аґенцій) задіяв в Інтернеті новий Web-портал за URL-адресою http://www.zaradiem.pl. Портал має на меті інформувати радіосередовище про те, що нового діється на ринку радіореклами, а також робити промоушн радіо, як результативному рекламному носію. На сторінках порталу подаються різноманітні статистичні дані. До створення Порталу http://www.zaradiem.pl приклали руку "Польське радіо", радіо "RMF FM" та "Radiо ZET" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.04.2002 З 15 по 19 квітня в "Інтерньюз Україна" пройде другий етап семінару "Успішна робота рекламного агента на радіо". Цей семінар є логічним продовженням першого етапу, який відбувся наприкінці минулого року під керівництвом Едварда Стартапа. Цього разу пан Стартап збирає своїх торічних слухачів для того, щоб обговорити практичні результати втілення матеріалів семінару в життя відділу продажів (Джерело: Сайт "Інтерньюз-Україна").
  • 11.04.2002 Сьогодні зранку у Києві сталися зміни на частоті 104.0МГц. Припинило мовлення радіо "Power FM", що пропонувало слухачам непопсову музику та музичні новини цілодобово. Натомість відновило роботу "Хіт-радіо" з програмою "Народне радіо". Формат "Народного радіо" є таким самим, як був на радіостанції до 22-го березня: в ефірі лунає нон-стоп, складений з "народних" хітів пост-радянської музики, новини та ряд розважальних програм виробництва одеського мережевого "Просто Раді.О" (Власна інформація).
  • 10.04.2002 Чернівецьке мережеве радіо "Niko FM" (Чернівці-105.0МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Ковель-103.9МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) відкрило неофіційний Web-сайт у всесвітній мережі Інтернет. Знайти його можна за адресою http://radioniko.boom.ru. На сайті розміщено інформацію про станцію, її концепцію, розклад програм, новини тощо. У подальших планах компанії - створення офіційного сайту (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.04.2002 Сьогодні у Черкасах на частоті 105.0МГц, де донедавна велося тестове мовлення мережі "АвтоFM", розпочалися ретрансляції столичного мережевого радіо "Kiss FM" (Інформація з власних джерел).
  • 10.04.2002 "Радіо 104.6BM" - так тепер зветься столична радіостанція, що транслює свої програми на частоті 104.6МГц, і донедавна виходила з позивним "BM FM". Сьогодні станція розповсюдила офіційний прес-реліз з повідомленням про зміну формату та ефірної концепції, яка сталася з 1-го квітня. У прес-релізі зазначено, що рішення про зміну програмної політики було ухвалене керівництвом станції ще минулого року, але на реалізацію цього плану знадобилося кілька місяців. Новими слухачами хвилі 104.6МГц у Києві було обрано столичних бізнесменів. Загальний імідж, формат та програмна політика станції були сформовані за підсумками фокус-груп; було враховано досвід інших станцій - як українських, так російських і західних. Сам музичний каталог радіо "104.6ВМ" було протестовано методом hall test - ця західна методика, яка вдало зарекомендувала себе в Росії, дозволила сформувати унікальну музичну колекцію з 10 000 композицій різних напрямків. Авторські програми, як і подача інформаційних випусків, вивчалися за допомогою фокусованого групового інтерв'ю. Нині робота над станцією не закінчилася - радіо "104.6ВМ" проводитиме постійне тестування музичного ефіру на представниках цільової аудиторії за допомогою власного call-центру. Однак, вже зараз можна сміливо казати про повне оновлення ефіру. Зокрема, відтепер в ефірі станції не буде ді-джеїв, які коментують пісні. Ранкове та вечірнє шоу станції є оптимальним співвідношенням музики та інформації і мають забезпечувати заряд гарного настрою на початку та наприкінці робочого дня. В ефір виходить проект "Новини on-line", які мають оперативно висвітлювати події - загальнонаціональні, міжнародні, міські, економічні, спортивні та культурні; крім того, лунатимуть аналітичні огляди у контексті економічних та політичних подій. Станція також транслює ряд авторських програм. Це, зокрмеа, такі: "Рулевая тяга" та "Прямая передача" з Максимом Палієм, який запропонує слухачам найсвіжішу та найоперативнішу інфориацію з автошляхів міста, а також останні автомобільні новини. "Обратная сторона ветра" Олексія Горбунова - програма, слухаючи яку людина зможе відійти від хаоса и стресів сучасного життя у світ прекрасної музики та літератури. "Новости спорта" від Станіслава Хацкевича розповідатимуть слухачам про події на спортивних майданчиках країни та світу. А також чекайте проекти "Мобилизация", "ИнтерДА", "Стильные духом", "Прессовый обзор", "Час классической музыки", "Третий звонок" та цілий ряд інших. Віталій Герман, програмний директор радіо "104.6ВМ" зазначає: "Підбираючи музику та компонуючи програмний продукт, ми відмовляємось від традиційного підходу до радіоформату. Команда прорпонує слухачеві якісну музику різних часів. У нашому музичному ефірі практично повністю відсутня російська поп-музика, приоритетними стилями є джаз, рок, блюз, класика. Цю музику було створено особистостями та призначено для людей, які мають смак. Аналогічний підхід і до програмного наповнення станції - тільки у нас найширший спектр авторських програм, орієнтованих на людей з активною життєвою позицією, які охоплюють практично всі сфери інтересів. Мы робимо радіо для кожного, але не для всіх…". А ось що каже з приводу інформаціного наповнення ефіру Роман Горбенко, інформаційний редактор радіо "104.6ВМ": "Ми свідомо декларуємо новини on-line, як головний стрижень ефіру. В нинішніх умовах новини дуже швидко втрачають свою свіжість, тому інформаційні випуски наприкінці кожної години вже не є актуальними. Слухач маєпостійно перебувати у курсі подій, а не дізнаватися про них за годину" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.04.2002 На дніпропетровському "Дорослому радіо" (107.7МГц) відтепер щоранку виходитиме нове музично-розважальне шоу з двома ведучими в студії (Джерело: Інформацію надала ).
  • 9.04.2002 На Web-сайті рівненського радіо "Трек" (106.4МГц) відкрився Чат радіостанції. Знайти його можна за URL-адресою http://www.radiotrek.rivne.com/chat/ (Джерело: Сайт Ігоря Гузея).
  • 9.04.2002 У п'ятницю 12 березня з 18.00 до 24.00 "Громадське радіо" запропонує 6-годинну програму "Україна після виборів". Вона транслюватиметься в режимі реального часу на Web-сайті "Громадського радіо" за адресою http://www.radio.org.ua. Кияни, ймовірно, зможуть почути програму у живому ефірі на одній з FM-станцій міста. Серед гостей студії будуть представники всіх партій та блоків, що стали переможцями виборів, спостерігачі та соціологи, авторитетні громадські діячі; впливові журналісти з Києва та ключових реґіонів країни. Темами їхніх розмов стануть можливі конфігурації у новому українському парламенті, те, якими будуть перші рішення нової Верховної Ради, а також що з цього приводу думають люди на вулицях столиці та інших міст. Крім того, учасники намагатимуться визначити, як минулі вибори позначаться на майбутніх президентських, чи дійсно намітився розкол країни та які висновки про свою діяльність на виборах зробили журналісти. Реґіональні радіостанції за домовленістю можуть використовувати будь-які фраґменти програми у власному ефірі (Джерело: Сайт "Громадського радіо").
  • 9.04.2002 Програми столичного радіо "Power FM" (104.0МГц) відтепер ретранслюються на хвилях одноіменної станції у Дніпропетровську (104.0МГц). Телефон радіокомпанії у Києві - (044)-235-83-80, адреси електронної пошти (загальні питання), (рекламний відділ), (музичний редактор). Тим часом, на частоті 106.8МГц у Дніпропетровську розпочалися ретрансляції столичного радіо "Kiss FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.04.2002 4 квітня 2002 року відбулось чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому були вручені ліцензії керівникам ряду телерадіоорганізацій України визнані переможці конкурсних відборів на канали і частоти (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.04.2002 Столичне "GALA"-радіо (100.0МГц та 69.02МГц, а також Інтернет-мовлення) оголосило про розширення мережі свого мовлення на всю Україну. Тестовий ефір радіомережі стартував 20-го грудня минулого року у Луганську, а вже зараз "GALA"-радіо можна почути у шістьох містах (Луганськ - 106.5МГц, Вінниця - 103.2МГц, Ужгород - 102.4МГц, Запоріжжя - 100.3МГц, Кривий Ріг - 100.2МГц, Харків - 107.4МГц), до яких у найближчому майбутньому мають долучитися Одеса, Сімферополь, Донецьк і Дніпропетровськ. Програмне наповнення станції дещо зміниться: хоч слухачі інших реґіонів й одержуватимуть такий самий музичний продукт, як і кияни, однак програми виходитимуть з урахуванням специфіки мовлення кожного міста (Джерело: Газета "Деловая столица").
  • 8.04.2002 На хвилях столичної сателітарної радіомережі "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц, Кіровоград-101.9МГц, Ізмаїл-101.2МГц) стартував проект "Поклик предків". Щодня у будні о 18.30 в ефірі станції лунають легенди народів, які населяють Кримський півострів - кожного дня - нова легенда одного з народів. Веде програму Ігор Ларін (Власна інформація).
  • 8.04.2002 В ефірі столичного радіо "БМ FM" (104.6МГц) звучить все більше "дорослої" музики - як рок-, так і поп. Тим часом, з ефіру станції повністю зникло "латиноамериканське" забарвлення (Власна інформація).
  • 8.04.2002 У зв'язку зі зміною складу засновників телерадіокомпанії "Золоті ворота", Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення провела переліцензування ТРК. 26-го березня компанії було видано нову ліцензію на здійснення цілодобового радіомовлення станцією "Радіо "Золоті ворота" на частоті 95.6МГц. Новим сівзасновником компанії став Воронов Є.А. Тим часом, згідно результатів опитування громадської думки та моніторинґу ефіру столичних FM-станцій, радіо "Золоті ворота" 95.6 FM вийшло на лидируючі позиції, серед мовників за кількісним та якісним наповненням програм музикою українських виконавців (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.04.2002 Змінився графік роботи ді-джеїв столичної мережі "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Луганськ-100.4МГц, Одеса-101.0МГц, Донецьк-101.2МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Харків-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Миколаїв-107.1МГц, Херсон-107.6МГц). Відтепер програмний директор радіостанції Єгор Прищепкін працює у будні у ранковому ефірі - з 7.00 до 12.00. Натомість Лана Вулканова перемістилася на денний час - з 12.00 до 17.00. Змінився також студійний факс - відтепер він має номер (044)-246-49-64 (Власна інформація).
  • 7.04.2002 Відтепер замовлення у вітальну програму "Зоряна година", яка на хвилях столичного мережевого "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Луганськ-106.5МГц, Харків-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення) у будні з 20.00 до 21.00, приймаються не лише за телефоном (044)-246-42-10 та факсом (044)-490-71-99, а й на електронну скриньку за адресою (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.04.2002 Віднедавна луганське радіо "Шансон" (105.5МГц) розпочало часткову ретрансляцію у нічному ефірі програм столичного радіо "Шансон". Відповідно, припинилися нічні ретрансляції програми столичного радіо "РКВ-Шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 6.04.2002 Микола Матросов, який у минулому працював в ефірі столичної мережі "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Луганськ-100.4МГц, Одеса-101.0МГц, Донецьк-101.2МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Харків-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Миколаїв-107.1МГц, Херсон-107.6МГц), відтепер працює на столичному радіо "Power FM" (104.0МГц) (Власна інформація).
  • 6.04.2002 В ефірі харківського "Радіо Точка" (101.1МГц) з'явилася нова програма "Знай наших!". Вона лунатиме щочетверга о 18.00, і має на меті знайомити слухачів з молодими групами та виконавцями, які грають у Харкові. Подібна програма виходить й на донецькому "Радіо Точка" (103.5МГц та 73.58МГц). А ось вітальну програму "Гаряча точка" перенесно в часі - відтепер у будні вона лунає в ефірі з 22.00 до 23.00, у суботу з 21.00 до 23.00, а у неділю - з 21.00 до 22.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.04.2002 Одеське мережеве "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) збільшило обсяги трансляцій своїх програм у Києві з 19-ти до 24-х годин на добу. Мовлення станції у решті міст мережі було цілодобовим практично з дня її народження, однак, у столиці станція завжди працювала з нічною перервою - так було і на каналі 69.68МГц, де станція розпочинала мовлення, так лишалося й на 102.5МГц. Виключень з цього "правила" не робилося навіть у новорічні ночі. Отже, вперше кияни матимуть змогу чути програми одеської станції у повному обсязі (Власна інформація).
  • 5.04.2002 Сьогодні відбулась зустріч голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Бориса Холода з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Польща Мареком Зюлковським на його прохання. У ході зустрічі сторони обговорили результати висвітлення українськими електронними ЗМІ парламентських виборів в Україні. Як відзначив посол Польщі, дані вибори засвідчили значне зростання ролі телебачення і радіомовлення в політичному житті України, забезпечення плюралізму та демократичності у висвітленні виборчих перегонів порівняно з минулими парламентськими виборами. За словами пана Зюлковського розвиток українського телебачення і радіомовлення на даному етапі має багато спільного з тими проблемами, які свого часу були характерні для засобів масової інформації Польщі. Голова Національної ради Борис Холод висловився за використання в Україні польського досвіду щодо розвитку системи громадського телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 5.04.2002 12 - 14 квітня у приміщенні "Інтерньюз-Україна" проходитиме семінар для директорів радіостанцій на тему "Успішне Радіо". Семінар пройде під керівництвом Сергія Кузіна, генерального продюсера "Альфа Радіо", м. Мінськ (Білорусія). Декілька останніх фактів з професійної біографії Сергія: 1996 - навчання в High Radio School (Seattle, USA), 1998 - 2000 рр. - програмний директор "Альфа Радіо", 2000 - до сьогодні генеральний продюсер та DJ "Альфа Радіо", 1998 - головний консультант з питань програмування та промоції станції, що лише починає свою роботу "Радіо Максімумс" (м. Даугавпілс, Латвія). Перелік деяких питань, що розглядатимуться на семінарі: 1. Кадри вирішують все! Кризовий менеджмент; 2. Техніка рішення задач керівництва співробітниками; 3. Акції всередині радіостанції; 4. Фірмові стандарти та технології; 5. Конфлікти у колективі на радіостанції. Остаточний перелік питань семінару буде складено з урахуванням побажань учасників. Для того, щоб стати учасником необхідно завантажити анкету учасника з Web-сайту "Інтерньюз-Україна" (http://www.internews.kiev.ua), заповнити її та надіслати факсом або електронною поштою (зазначені у самій анкеті). Останній термін подачі заявок 8 квітня (Джерело: Сайт "Інтерньюз-Україна").
  • 5.04.2002 Керiвник проекту "Громадське радiо" Олександр Кривенко заявив, що питання про змiну умов лiцензiї, що належить ЗАТ ТРК "Люкс", для реалiзацiї програмної концепцiї "розмовне радiо" було зняте "пiд надуманим приводом" з розгляду на засiданнi Нацради з телебачення i радiомовлення України. Як повiдомив пан Кривенко сьогодні в iнтерв'ю інформаґенції "Iнтерфакс-Україна", на засiданнi Нацради "було заявлено, що радiо "Люкс" вiдкликає своє клопотання про змiну умов лiцензiї через те, що не завершив переговори з Бi-Бi-Сi". Водночас, за словами керiвника проекту "Громадське радiо", гендиректора ТРК "Люкс" Романа Адрейка повiдомили, що це питання знiмають з розгляду через те, що в документах, поданих ним до Нацради, немає технiчного аудиту. "Хоча заступник глави Нацради здивувався, оскiльки технiчний аудит не потрiбен у таких випадках - це не видача нової лiцензiї, це змiна умов дiючої лiцензiї", - вiдзначив Олександр Кривенко. Вiдповiдаючи на запитання про те, яка була домовленiсть радiо "Люкс" з Бi-Бi-Сi, вiн наголосив, що "нiякої домовленостi не мало бути". Крiм листа, який вже два мiсяцi лежить у Нацрадi, де Бi-Бi-Сi iнформує, що буде вести на "Люкс" ретрансляцiю новин в рамках мовлення "Громадського радiо". Однак Роман Андрейко "нiчого такого не планував робити i не заявляв нiколи", наголосив пан Кривенко. Вiн також повiдомив, що всi необхiднi документи для змiни умов лiцензiї були поданi вчасно. Вiсiм днiв тому був "проплачений рахунок" на нову лiцензiю, який, за його словами, "видається в Нацрадi, коли всi документи зiбранi, завiзованi". "Вiсiм днiв тому цей рахунок був виданий. Це свiдчить про те, що всi необхiднi документи були", - наголосив вiн. Пан Кривенко також зазначив, що в середу увечерi "сам особисто бачив на порядку денному" засiдання Нацради питання про лiцензiю радiо "Люкс" (Джерело: "Інтерфакс-Україна").
  • 4.04.2002 Вчора увечері радіо "Свобода" розпочало мовлення з Праги на реґіон Північного Кавказу. Передачі ведуться у короткохвильовому діапазоні. За свідченням очевидців, передачі "Свободи" чеченською мовою чути в реґіоні значно краще, ніж інші короткохвильові станції - такі як "Німецька хвиля", "Голос Америки", а також станції з Ірану та арабських країн. Планується, що нова редакція "Свободи" транслюватиме свої програми чеченською, аварською, черкеською, а також російською мовою. Спочатку обсяг мовлення на Чечню становитиме дві години на день, однак поступово він зростатиме. На початковому етапі мовлення станції забезпечуватимуть дев'ять журналістів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.04.2002 Сьогодні урізноманітнився ефір столичного радіо "Power FM" (104.0МГц): на хвилях станції з'явилися лінійні ді-джейські ефіри. Кожен ді-джейський вихід відзначається наявністю певної музичної або навколомузичної інформації чи новини. На 40-ій хвилині музичної години в ефір виходить випуск свіжих музичних новин "Кип'яток". Усі ді-джейські виходи є україномовними. Серед ведучих, що працюють в ефірі станції, киянам вже знайомий Любомир Шумаков (працював на радіо "Шансон", а у далекому минулому - на радіо "Континент") (Власна інформація).
  • 4.04.2002 Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення оголошено черговий конкурс на право користування частотами радіомовлення. Вперше необхідною умовою для отримання ліцензій визначено наявність у концепції радіостанції такого поняття як "формат". У списку каналів - дві частоти. Обидві вони вже виставлялися на конкурс, і обидві призначені для мовлення у Києві: 73.64МГц (5кВт, формат "розмовне радіо") та 96.8МГц (1.2кВт, формат "класична музика"). Обсяг мовлення, що виставляється на конкурс, на обох частотах становить 24 години на добу. Частота 96.8МГц востаннє виставлялася на конкурс 14.03.2002 без визначення формату. Заяви на участь у конкурсі приймаються протягом 30-ти діб від сьогоднішнього дня за адресою: м.Київ, вул.Десятинна, 14, Ліцензійний відділ; тел: (044)-462-05-34 (Джерело: Газета "Говорить і показує Україна").
  • 4.04.2002 Сьогодні свій п'ятий день народження святкує київська мережева радіостанція "Наше радіо". Станція "народилась" у 1997-у році, і спочатку вела мовлення через малопотужний передавач з 17.30 до 23.00 у будні та з 9.00 до 23.00 у вихідні та свята, маючи ліцензію на 6 годин ефіру. З самого початку ефір компанії формувався на основі формату CHR з наповненням виключно композиціями пост-радянських виконавців. Згодом, наприкінці липня 1997-го року, станція покращила якість звучання в ефірі. Поступово зростали обсяги мовлення, і з початку 1998-го року станція вже вела мовлення цілодобово, отримавши відповідні ліцензії. А з серпня того ж року "Наше радіо" виходить на сателіт та відкриває філії у багатьох містах України.Нині їх кількість сягає 22-х. Станція ретранслює свої програми як на власних частотах, так і на частотах станцій-партнерів. Це Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне- 100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Євпаторія-105.9МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця- 106.4МГц, Донецьк- 107.6МГц та Одеса- 107.9МГц. У майбутньому планується розширення мережі радіостанції. З лютого по вересень 2000-го року станція використовувала позивний "Наше FM", однак згодом повернулася до більш звичного "Наше радіо" (Власна інформація).
  • 3.04.2002 Як ми вже повідомляли, з 1 квітня цього року. західноукраїнська мережа радіо "Niko FM" розпочала цілодобове мовлення з Чернівців. На сьогодні радіо "Niko FM" (згідно власних частот) можна почути в усіх областях Західної України: Чернівці - 105.0МГц, Івано-Франківськ - 100.4МГц, Ужгород - 107.2МГц, Тернопіль - 101.5МГц, Хмельницький - 102.1МГц, Вінниця - 100.9МГц, Львів - 102.5МГц, Ковель - 103.9МГц, Луцьк - 100.9МГц, Рівне - 103.0МГц та Житомир - 105.6МГц. Відповідно у Вінниці припинилися трансляції радіо "Europa Plus Київ" на частоті 100.9МГц, а у Львові - "Ініціативи-Niko" на 102.5МГц. Нині весь ефір йде з Чернівців з позивними радіо "Niko FM", місцеві корпункти мають годинні ефіри щодня з 13.00 до 14.00. Контактні телефони станції: (0372)-51-54-44, (0372)-51-54-46; E-mail: , (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.04.2002 У всесвітній мережі Інтернет з'явився сайт "Громадського радіо", яке планується до запуску у Києві на частоті 69.68МГц. Сайт можна знайти за адресою http://www.radio.org.ua. На ньому вміщено прес-реліз радіостанції, її контакти, планований розклад програм та їх демо-версії, а також багато чого іншого (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.04.2002 5-7 квітня в приміщенні "Інтерньюз-Україна" проходитиме семінар для музичних редакторів реґіональних радіостанцій. Семінар проходитиме під керівництвом Віталія Дроздова, програмного директора радіостанції "Альфа-радіо", м.Мінськ та Соні Сотнік, програмного директора "MusicРадіо" (101.5МГц), м.Київ. На семінарі розглядатимуться питання форматної політики радіостанції, розробка клока, моніторінґ конкурентів та багато іншого. Для того, щоб стати учасником семінару необхідно завантажити анкету з сайту "Інтерньюз-Україна", заповнити її та відправити факсом (044)-458-44-40, або електронною поштою на . Заявки приймаються до 3 квітня 2002 року (Джерело: Сайт "Інтерньюз-Україна").
  • 2.04.2002 Донецьке радіо "Europa FM" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц) повернулася до використання старого позивного - Радіо "Europa Plus Донбас", від якого станція відмовилася у середині січня цього року. Разом зі старим позивним в ефір станції повернулися окремі програми московської сателітарної радіомережі "Europa Plus", однак, більша частина ефіру традиційно формується у Донецьку (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.04.2002 А сьогодні приблизно опівночі у Києві розпочала роботу нова радіостанція. Вона має позивний "Kiss FM" і транслює свої програми на частоті 106.5МГц, яка працювала у тестовому режимі з 28.03.2002 (після переходу "АвтоFM" на канал 99.4МГц). Поки що ефір нової станції складається лише з музики. Щодо останньої, то це достатньою мірою романтичні композиції (як західні, так і пост-радянські), що належать до форматів AC, Soft AC, Hot AC (Власна інформація).
  • 2.04.2002 У цей день у 1993-му році кияни отримали можливість слухати програми радіомовлення у так званому Верхньому піддіапазоні УКХ ЧМ (87.5-108.0МГц). Досі в Україні, як і по всій тереторії колишнього СРСР, УКХ ЧМ радіостанції працювали у суто "радянському" діапазоні 64.0-74.0МГц, натомість верхній було занято телебаченням та різноманітними службами. Кажуть, що плани передати проміжок від 100.0 до 108.0МГц з службового під високоякісне стереомовлення виникли в СРСР ще у 80-х роках, але... Першою частотою була частота 104.0МГц, а станцією, що відкрила у Києві цей новий для України проміжок хвиль, було "Радіо РОКС Україна", яке тоді, головним чином, ретранслювало програми московського сателітарного каналу "Радио РОКС FM", час від часу розбиваючи їх місцевими рекламно-інформаційними добірками. Фактично, "РОКС" став першовідкривачем цього нового діапазону й у Росії - там це сталося ще у 90-у році. У Києві активне освоєння верхнього діапазону планувалося ще навесні 1992-го року - тоді про своє бажання мовити на конкретних частотах заявили практично одночасно "РОКС", "ЮТаР" та Міжнародна Комерційна ТРК, але, як бачимо, плани почали здійснюватися лише наступного року. Улітку того ж 1993-го року в діапазоні було вже 2 частоти (з травня почався тест частоти 101.5МГц, де певний час ретранслювався російський "Маяк"), на початку 1994-го року - 4. Перша державна станція у цьому діапазоні у Києві, збірний канал Національного радіо на частоті 105.0МГц, почала мовлення у квітні 1996-го року. Станом на квітень 2000-го року у проміжку 100.0-108.0 було вже вже 17 частот; відтоді розпочалося освоєння й нижньої частини цього піддіапазону - 87.5-100.0МГц, яка раніше входила у суто телевізійний проміжок діапазону. Нині у цій частині вже ведуть мовлення вже 5 станцій, а найближчим часом планується до запуску ще дві (Власна інформація).
  • 1.04.2002 Знайдено деякі подробиці майбутнього створюваної оновленої радіомережі "NIKO FM". Як повідомляє портал "Укроп", 4 березня 2002 року Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення визнала переможцем конкурсу на мережове мовлення телерадіокомпанію "НБМ" і програмну концепцію мережі радіостанцій "NIKO FM", підготовлену програмним директором Романом Чайкою у співпраці з Юрієм Стецем - генеральним продюсером ТРК "НБМ". Ця концепція на 70 відсотків ідентична програмній концепції львівського "Радіо Ініціативи NIKO 102.5FM" (102.5МГц), яка довела свою живучість, суспільну і комерційну успішність у Львові. У зв'язку з цим, більша частина ведучих, журналістів та фахівців з технічного забезпечення продовжуватиме свою роботу в Чернівцях (тимчасово), а згодом - у Києві. Львів'яни і надалі чутимуть своїх улюблених ведучих на частоті 102.5МГц. Незабаром можливість почути таке радіо зможуть, крім львів'ян, мешканці Чернівців, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Ковеля, Рівного, Тернополя, Ужгорода, Хмельницького. Згідно програмної концепції, оновлене, так би мовити, "львівонізоване" Радіо "NIKO FM" має бути авторським, розмовно-музичним радіо зі 100% власним україномовним продуктом. Його ефір не буде зосередженим на якомусь одному стилі музики і на хвилях лунатиме як доброякісний поп і рок, так і поважна музика - від аванґарду до джазу, ретро і класики. Проте, певні обмеження таки будуть: в ефірі буде повністю відсутня дешева доморощена попса та музика у стилі "шансон". Натомість буде розкручуватися українська амбітна музика, позбавлена комплексу "хохляцтва". Крім музики, буде запропоновано культурологічні, просвітницькі, розважальні, спортивні і навіть дитячі програми. Після змін у програмній сітці мережі "NIKO FM" такі, суто авторські, програми, як "Україна очима світу" та "Погляд у світ" політолога Тараса Батенка, "Провокаційне інтерв'ю" з перехресним контр-в'ю гостя в прямому ефірі, "Вечір за Чайком" з Ромком Чайкою та цілу когорту інших передач львівського "Радіо Ініціатива" зможе послухати значно численніша "доросла" аудиторія віком від 25 до 55 років - власне та, на яку і орієнтуються організатори радіопроекту (Джерело: Портал "Укроп").
  • 1.04.2002 Щодо чернівецької радіомережі "NIKO FM", станом на даний момент сайту поки не відомі дані щодо кількості міст, де вже ведеться пряма ретрансляція сигналу з чернівецької студії (Напочатку цього року вона вийшла зі своїми програмами на сателіт і, зокрема, забезпечувала власний нічний ефір у багатьох корпунктах мережі на Західній Україні). До початку переліцензування ТРК "NBM" мала такі частоти по містах України: Чернівці-105.0МГц, Ужгород-107.2МГц, Львів-102.5МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Луцьк-100.9МГц, Ковель-103.9МГц, Житомир-105.6МГц, Вінниця-100.9МГц та 6 годин мовлення на частоті 102.5МГц у Києві. Щоправда, не всі частоти було використано під мережу "Довіра-NIKO FM" - зокрема, у тих містах, де "Довіра FM" мала власні частоти, у цьому не було необхідності. Наприклад, у Львові на частоті 102.5МГц вело мовлення місцеве радіо "Ініціатива-NIKO 102.5FM", а у Вінниці на частоті 100.9МГц - радіо "Europa Plus Вінниця". А в Ужгороді та Волинській області досить потужні місцеві студії перекривали значну частину ефіру мережевої станції - відповідно, радіо "107FM-NBM" (107.2МГц в Ужгороді) та радіо "Світязь" (Луцьк-100.9МГц та Ковель-103.9МГц). Сподіваємось, що найближчим часом наш портал матиме достовірну інформацію про ситуацію в ефірі західних реґіонів України (Власна інформація).
  • 1.04.2002 Сьогодні офіційно припинила своє існування спільна мережа столичного ДП ТРО "Довіра" та чернівецького ТОВ ТРК "NBM" - Радіо "Довіра-NIKO FM". Незважаючи на те, що на календарі - 1-е квітня, ця інформація є цілком серйозною. Щоправда, мова не йде про припинення мовлення відомої київської радіостанції - вона існуватиме й надалі. Відтепер вона вестиме мовлення з новим позивним - радіо "Довіра FM". Фактично, припинило існування лише об'єднання двох потужних реґіональних радіомереж - столичної "Довіри" та чернівецької "NIKO FM". Надалі кожна з них працюватиме як окрема одиниця у рамках відведених частот мовлення. Зокрема, столичне радіо "Довіра FM" надалі вестиме мовлення на власних частотах (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц) та на частотах радіостанцій-партнерів (ізмаїльська ТРК "Сміл" (101.2МГц), кіровоградська ТРК "Новий день" (101.9МГц), шосткінське ТОВ "Телеком-Радіо" (102.5МГц) та феодосійська ТРК "Сан-Фуето" (106.1МГц)). Тим часом, чернівецька "NIKO FM" вестиме самостійне мовлення на власних частотах - головним чином, у західних реґіонах. В оприлюдненій на сайті радіо "Довіра FM" заяві зазначено, що радіостанція не прощається зі своїми слухачами на заході країни - "ми йдемо лише для того, щоб повернутись". Нагадуємо - спільна мережі Радіо "Довіра-NIKO FM" була створена у вересні 1999-го року (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.04.2002 Сьогодні - 3-я річниця з початку ретрансляції львівського мережевого радіо "Люкс FM" (Львів-104.7МГц та 67.82МГц, Київ-103.1МГц та 69.68МГц, Житомир-107.7МГц, Чернівці-102.5МГц, а також Real Audio) у місті Чернівці (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини березня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024