Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2002 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2002 На хвилях столичного радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) віднедавна збільшено обсяги лінійних ді-джейських ефірів. Відтепер вони існують на станції і у нічні години - з 2.00 до 7.00 - де раніше можна було почути лише музичний нон-стоп з комп'ютера (Власна інформація).
  • 31.01.2002 В ефірі столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) відновлено проект "Шоу шепелявих". (Свого часу цей проект можна було почути у рамках ранкового шоу "Еврпейская зорька" від московської мережевої станції "Europa Plus"- у рекламних блоках лунали фраґменти відомих анекдотів та жартів, записані специфічними голосами; трохи згодом київська студія почала транслювати проект й у вечірньому ефірі, проте з осені він зник). Відтепер "Шоу шепелявих" можна почути у кодах рекламних блоків станції (Власна інформація).
  • 31.01.2002 Столичне радіо "Мелодія" (100.9МГц) кілька тижнів тому розпочало трансляцію своїх програм через сателіт. "Космічний" шлях використовується не лише для подачі сигналу на реґіони, а й для зв'язку студії з передавальним центром у Києві (Інформація з власних джерел).
  • 31.01.2002 Перший з'їзд російської Ґільдії радіо при Медіасоюзі відбудеться у Москві 11-го лютого. Таке рішення було ухвалене вчора на зборах засновників гільдії - генеральних директорів російських радіокомпаній "Маяк", "Радио России", "Радио Юность", "Европа Плюс" та "Радио Максимум". Як повідомила в інтерв'ю кореспонденту російської газети "Время новостей" керівник гільдії, голова російської державної радіокомпанії "Маяк" Ірина Герасимова, на з'їзді будуть вирішуватися питання, пов'язані з федеральними та реґіональними проектами, які гільдія планує здійснювати у найближчі півроку. Передбачається, що в роботі з'їзду візьмуть участь представники більш ніж 20-ти російских реґіональних радіокомпаній. На з'їзді планується також заснування всеросійського професійного радійного конкурсу, своєрідного "Радіо-ТЕФІ". За словами генерального директора "Європи Плюс" Михайла Полесицького, мова йде про те, щоб спробувати створити авторитетний професійний творчий конкурс, який дозволив би підняти престиж та авторитет працівників радіомовлення. Крім того, на з'їзді планується обговорення питань, пов'язаних з удосконаленням російського законодавства у частині радіобізнесу, формуванням механізмів розширення російського радіоринку та становленням його як індустрії. За словами генерального директора "Радио Максимум" Михайла Ейдельмана, за останній рік тільки у московському FM-діапазоні з'явився цілий спектр радіоформатів, які охоплюють аудиторію, що раніше не була об'єктом їх уваги. "З часом ми прийдемо до того, до чого вже прийшов весь цивілізований світ, - частотний ресурс кожного мегаполісу буде розподілено між 30-40 крупними радіостанціями, кожна з яких буде зорієнтована на певну вікову та соціально-демографічну аудиторію", - підкреслив Михайло Ейдельман в інтерв'ю газеті "Время новостей" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.01.2002 Представник у Криму Нацради з питань телебачення і радіомовлення Анатолій Сиваченко звернувся з листом до в.о. голови Антимонопольного комітету України у Криму Олени Асмолової. В листі йдеться про неприпустимість "тотальної перевірки", яку Антимонопольний комітет проводить стосовно всіх телерадіокомпаній. Сиваченко розцінює факт перевірок без узгодження з Нацрадою, як "втручання в діяльність Національної Ради", функція якої - "захист телерадіоорганізацій від тиску владних структур". Зі слів Сиваченко, ЗМІ розцінють цей крок Антимонопольного комітету, як "політичну акцію, виклик громадськості і свободі слова", оскільки перевірки проводяться "у розпал передвиборчої кампанії". Кримське територіальне відділення Антимонопольного комітету України вже провело перевірки в приватної ТРК "Жіса" і Держтелерадікомпанії "Крим". А з 1 лютого збирається перевірити приватні телеканали "Чорноморська", "Ялта-ТВ", "Візит", "Феодосія", "Керч". У ході заходів перевіряються статутні документи телерадіокомпаній, їх ліцензії на право користування каналами віщання, територія поширення теле- та радіопрограм, обсяг мовлення протягом доби за роками (починаючи з 1998 р. і по сьогоднішній день), кількість програм, що транслюються та створюються і їх тематична спрямованість. У ході перевірок потрібно подати інформацію про трансляцію каналами програм інших телерадіокомпаній, про сумарну кількість реклами і розцінки на неї (Джерело: Портал "ForUm").
  • 31.01.2002 Уряд Чехії запропонував радіо "Свобода"/"Вільна Європа" переїхати з центру міста в казарму на північній околиці Праги. Про це повідомляє російське РІА "Новини" з посиланням на чеські ЗМІ. Військовий об'єкт знаходиться за містом в селищі Клецани за 15 км від центру чеської столиці, де зараз розміщується штаб-квартира "Свободи". Керівництво "Свободи" отримало список з 10 об'єктів для переїзду, "один із яких знаходиться на околиці Праги". Приміщення, де могла б розміститися радіостанція, повинно бути за площею не менше 20 тисяч квадратних метрів. Один із членів уряду Чехії, що побажав залишитися невідомим, підтвердив чеській газеті "Право", що "казарми в Клецанах - найзручніший і самий вірогідний варіант" для переїзду. МЗС Чехії веде переговори з керівництвом радіостанції про переїзд "Свободи" в більш безпечне місце відповідно до рішення Ради безпеки країни. На думку прем'єр-міністра Чехії Мілоша Земана, у разі теракту "небезпека загрожувала б не тільки співробітникам радіостанції, але, насамперед, жителям Праги". Будівля колишніх Федеральних Зборів Чехословаччини, де зараз розташовуються служби радіо "Свобода", знаходиться в центрі чеської столиці в двох хвилинах ходьби від Вацлавської площі. Приміщення було надано 1995 року, коли на запрошення президента Чехії Вацлава Гавела і уряду країни радіостанція переїхала з Мюнхена в Прагу. За оренду "Свобода" платить в держказну символічну суму - 1 чеську крону на день. У цей час штаб-квартира радіостанції охороняється декількома бронетранспортерами і підрозділами спецназу. У грудні минулого року Рада безпеки Чехії доручила уряду країни почати офіційні переговори з керівництвом радіо "Свобода"/ "Вільна Європа" про переїзд радіостанції з центру міста в більш безпечне місце. З рішенням Ради безпеки погодилися також голови обох палат парламенту Чехії Вацлав Клаус і Петро Пітхарт (Джерело: Портал "ForUm").
  • 31.01.2002 Припинення мовлення на частоті 102.6МГц у Харкові з 16.00 28-го січня відбулося на підставі листа від Української Корпорації Телебачення і Радіомовлення "ЮТаР" - власника ліцензії на канал. Причиною призупинення мовлення стало порушення харківським реґіональним партнером умов ретрансляції програм "АвтоFM". Найближчим часом станція планує відновити мовлення на Харків - з ретрансляцією мережевої програми. Регулярне мовлення "АвтоFM" планує відновити найближчим часом також у Харкові, де теж змінився її реґіональний партнер і нині розпочинається тестове мовлення (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.01.2002 "Особливості діяльності телерадіоорганізацій у період проведення виборчої кампанії" - семінар під такою назвою відбудеться в "Інтерньюз-Україна" наступного тижня. Проведуть його Наталя Петрова - адвокат програми Правового захисту журналістів IREX PROMedia і Тарас Шевченко - юрист "Інтерньюз". До участі у семінарі запрошуються редактори та режисери реґіональних теле та радіокомпаній, які у своїй роботі безпосередньо стикаються з питаннями застосування виборчого законодавства. Під час роботи буде приділено увагу наступним питанням: висвітлення новин в період виборів, політична реклама та політична агітація, можливі звинувачення ЗМІ щодо прихованої політичної агітації, позови до ЗМІ, порядок подання та розгляд позовів з питань виборів. Остаточна програма семінару буде сформована з урахуванням інтересів учасників (Джерело: "Український Медіа-сервер").
  • 30.01.2002 Сьогодні у Празі розпочала своє мовлення радіостанція "Вільний Афганістан". Таким чином Радіо "Свобода / Вільна Європа" розширила своє мовлення. У першому випуску нової радіостанції прозвучали репортажі з Праги, Кабула, Пешавара та Каїра. Керівництво станції наголошує, що "афганська служба буде найбільшою редакцією радіостанції" - навіть більшою за російську службу "Свободи". Поки в афганській редакції буде працювати від 10 до 15 осіб. У найближчому майбутньому штат "Вільного Афганістану" буде збільшений до 50 осіб. Вести передачі планується на двох мовах - пушту і дарі. За словами прес-секретаря радіостанції Соні Вінтер, на першому етапі нова служба "Вільний Афганістан" буде випускати три щоденні годинні програми о 14.00, 18.00 і 04.00 за середньоєвропейським часом. "Кінцевою метою є дванадцятигодинні програми на основних мовах Афганістану", - повідомила Вінтер. У листопаді минулого року цей проект отримав підтримку в Конґресі США. На відкриття нової служби Конгрес виділив 19 з половиною мільйонів доларів. Щорічний бюджет радіостанції "Вільний Афганістан" становитиме 8 мільйонів доларів. Зі столиці Чехії Радіо "Свобода" раніше розпочала мовлення на Іран і Ірак (Джерело: Портал "ForUm").
  • 30.01.2002 Щодня у будні о 10.30 та 21.30 на хвилях столичної радіостанції "Хіт-радіо/ Народне радіо" (104.0МГц) лунає програма "Народний календар". Зранку її веде Наталя Мусейчук, а увечері - Дмитро Вікулов. Програма розповідає про поточний та наступний день тижня з астрологічної точки зору, а також подає інформацію про народні прикмети та народні свята цього дня (У минулому подібна програма виходила на хвилях столичного радіо "UTaR", а згодом - на "Радіо РОКС Україна"). Також на хвилях радіостанції стартує проект "Хреновости" ("Хріновини"), що знайомий слухачам одеського мережевого "Просто Раді.О", і подає несерйозну та жартівливу інформацію, оформлену у стилі інформаційного випуску (Власна інформація).
  • 30.01.2002 З 4-го лютого в ефірі столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) стартує гра "Пристойна пропозиція", підготовлена до Дня Св. Валентина. Вже зараз на поштову та електронну адреси станції (03039, м.Київ-39, вул.Голосіївська, 7 та " " відповідно) слід надсилати ориґінально оформлені запрошення до ресторану. Тим часом, співробітники радіостанції вигадуватимуть власні варіанти подібних запрошень. Власне гра розпочнеться 4-го лютого - у час "X" потрібно буде телефонувати до студії радіостанції, після чого ді-джей зачитуватиме три варіанти, з яких лише один є слухацьким витвором, а два інших - "продукт" працівників станції. Саме слухацький варіант і має вгадати гравець. У разі успіху він матиме можливість повечеряти в одному з київських ресторанів, а у разі невдачі до ресторану іде сам автор запрошення, яке не було розгадане (Інформація з власних джерел).
  • 29.01.2002 ЦВК затвердила порядок надання ефіру партіям та блокам. Передвиборчі програми політичних партій та блоків, а також кандидатів по одномандатних округах транслюватимуться на загальнонаціональних теле- та радіоканалах з 9-го лютого. Відповідно до затвердженого ЦВК документу, партіям та блокам будет надано по 30 хвилин ефірного часу на загальнонаціональних теле- та радіоканалах (УТ-1 та УР-1), а також - по 20 хвилин на реґіональних теле- та радіоканалах. Національні теле- та радіокомпанія мають не пізніше 6-го лютого розподілити ефірний час між партіями та блоками на УТ-1 та УР-1 відповідно до підсумків жеребкування, яке проводить ЦВК. Згідно з порядком надання ефіру, розклади мовлення на УР-1 та УТ-1 мають бути складені таким чином, щоб трансляція передвиборчої програми тієї або іншої партії на радіо не збігалося у часі з трансляцією її програми по телебаченню (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 29.01.2002 З ефіру столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) знято автомобільну програму "Autodrive", що виходила у будні о 8.30. Такі зміни пов'язані з тим, що програма виходила в ефір як суто спонсорський проект, і нині закінчився термін укладеної угоди зі спонсором. Очікується, що програму буде відновлено у середині лютого (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.01.2002 Збільшилися обсяги ретрансляцій одеського мережевого радіо "Авто FM" у Києві (106.5МГц). Відтепер у будні станція працює до півночі, а не до 23.00, як це було раніше (Власна інформація).
  • 29.01.2002 Столичне "Хіт-радіо/ Народне радіо" (104.0МГц) має новий студійний телефон. Його номер (044)-451-42-65 (Власна інформація).
  • 29.01.2002 З учорашнього дня не веде трансляцій харківска радіостанція "102.6FM/ Улюблена станція/ Europa Plus Харків" (102.6МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 28.01.2002 Новий Web-сайт відкрило запорізьке радіо "Nostalgie" (Запоріжжя-107.5МГц та Нікополь-102.4МГц). Знайти його можна за звичною URL-адресою - http://www.fm.zp.ua. На сайті можна знайти інформацію про історію радіостанції, її програми та ведучих, поспілкуватися у Чаті та залишити своє музичне замовлення. Також на сайті можна знайти інформацію про "Русское радио - Запоріжжя" (104.5МГц), а також місцеві корпункти радіостанцій "Мелодія" (105.1МГц) та "ХІТFM Україна" (106.6МГц), інтереси яких у запорізькому реґіоні представляє рекламна аґенція радіо "Nostalgie" (Власна інформація).
  • 28.01.2002 У перспективі у телерадіопросторі України працюватиме 1200-1300 ТРО: до вже існуючих добавляться біля трьохсот кабельних телемереж і 150-200 проводових радіоредакцій. Таке припущення висловив голова Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод на всеукраїнський нараді реґіональних представників цього органу в Івано-Франківську 25 січня нинішнього року. За його словами, загальна кількість телерадіомовних організацій зменшилась, і на 1-е січня поточного року становить 744 компанії (проти 791-х у 2000-у році). Головною причиною "відсіву телерадіокомпаній" Борис Холод назвав "економічні проблеми". Відповідно до проведеного минулого року аналізу, 430 ТРО виявилися збитковими (тобто 54% від усієї кількості ТРО), а 85 взагалі зникли з ефіру. Щоправда, на їх місці з'являються нові, - зазначив голова Нацради. Він також висловив думку про те, що для наведення порядку в інформаційному просторі держави необхідно проводити ліцензування більш підготовлено та серйозно. Борис Холод закликав реґіональних представників Нацради у період виборчої кампанії тісно співпрацювати з окружними виборчими комісіями, щоб попередити порушення телерадіоканалами Закону про вибори. І наостанок - деякі цифри, які навів пан Холод під час наради. Якщо казати про структурування українських ТРО, то ніні воно є таким: 1. За типом власності: суспільне телебачння і радіомовлення-0, державне ТБ і РМ - 27, Комунальні ТРО - 260, Приватні (колективні) - 370, приватні (фізичних осіб) - 87. 2. За поширенням мовлення: загальнонаціональні - 9 (8 - ТБ, 1- РМ), мережеві реґіональні (на дві і більше областей - до 12 включно) - 15, місцеві загальнообласного поширення - 34, місцеві (в обласних центрах) - 380, міські, районні - 290 (з них 250 проводових), локальні місцеві (при крупних підприємствах, навчальних закладах тощо) - 8. 3. За видом мовлення: ефірні- 357, кабельні - 92, ефірно-кабельні (MITPIC, MMDS і "Телесело") - 11, проводові - 271. 4. За обсягом мовлення у годинах на добу по Україні (усього - 7123): загальнонаціональні ТРО - 213, мережеві реґіональні ТРО - 490, обласні - 380, місцеві інші (міські, районні тощо) - 5680, місцеві (ретрансляція) - 360. 5. За охопленням аудиторії (згідно одержаних ліцензій - ред.): а.) Телеканали: УТ-1 - "Ера" - 100% (фактично- 96,2%), "1+1" - 90%, "Інтер" - 70%, ICTV - 25%, СТБ - 28%, "Новий канал" - 23%, ТЕТ - 12%, НБМ - 9%, "Теле-один" - 12%; б.) ефірні радіоканали: НРКУ (УР-1) - 100%, "Наше радіо" - 46%, "Довіра" - 33%, ҐАЛА-радіо - 28%, ЮТаР - 24%, "Клас" - 24%, Радіо-Люкс - 15%, "Пілот- "Україна" - 11%, "Русское радіо - Україна" - 10,5 %, НАРТ - 11%, Медіа-маркет - 8,2%, "Онікс" - 6%, "Ера" - 6% (на мережі УР-1 - 100%). 7. Охоплення аудиторії системами мовлення (у мільйонах абонентів): кабельні - 2.9 млн. (з них - у непроліцензованних системах - 1,3 млн.), ефірно-кабельні - 0,2 млн., супутникові (експертні оцінки) - 1,5 млн., проводові - 8,9 млн. Економічний стан компаній ( аналіз по 2000-му року з розрахунку 791 телерадіокомпаній): прибуткові - 276 (35%), збиткові - 430 (54%), немає даних (не працюють) - 85 (11%) (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 28.01.2002 27-го січня о 13.30 за київським часом відновили роботу всі передавачі Броварського РПЦ (частоти 207кГц, 549кГц, 5905кГц, 6020кГц, 7240кГц, 7420кГц, 9560кГц, 9600кГц та 11825кГц), що під Києвом, які було відключено 23-го січня поточного року. Передавачі транслюють програми Національної радіокомпанії України, у тому числі - Всесвітньої служби радіо "Україна" (Джерело: ).
  • 27.01.2002 Відтепер на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) щонеділі з 11.00 до 12.00 ретранслюється програма Петра Фадєєва "Станційний наглядач" від московської сателітарної радіомережі "Europa Plus" (раніше цю програму перекривали київські ефіри). Тим часом, київські лінійні ефіри Євгена Гордєєва у вихідні відтепер розпочинаються не о 10.00, а на дві години раніше, тобто о 8.00 (Власна інформація).
  • 27.01.2002 З початку цього року з ефіру харківського радіо "M-FM" (100.5МГц) зникла програма "Хіт-парад Сполученого Королівства з Мішель Морґан" виробництва московської радіостанції "Monte Carlo". А тим часом на хвилях місцевого радіо "Мелодія" (103.0МГц) вчора розпочалися ретрансляції програм одноіменної радіостанції з Києва (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.01.2002 У березні на одній з частот львівського радіо "Люкс FM" у Києві - 69.68МГц - розпочне експерементальне мовлення новостворене Громадське радіо (Джерело: Ефір "СТБ").
  • 25.01.2002 З 1-го лютого миколаївське радіо "Миколаїв" (1377кГц) збільшує мовлення на чотири години. Відтепер станція працюватиме щодня з 6.00 до 18.00 (Раніше вона перебувала в ефірі з 9.00 до 17.00) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.01.2002 Від сьогоднішнього дня мовлення ужгородського корпункту столичного "GALA"-радіо (102.4МГц) стало регулярним. В ефірі лунає програма, що "знімається" з сателіта (зрештою, вона відрізняється від тієї, яку чують кияни, і являє собою музичний нон-стоп та позивні). Передавач станції встановлено на вежі за 20 кілометрів від Ужгорода. Тим часом, старт місцевого ромського радіо "Світ FM" (104.7МГц), що планувався на січень, перенесено: восени на частоті 104.7МГц у прикордонних з Україною районах Угорщини розпочав роботу передавач тамтешньої радіомережі "Radio Donubios", який й став на заваді роботі новій ужгородській станції (Інформація з власних джерел).
  • 24.01.2002 З понеділка, 28-го січня, на хвилях столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) стартує оновлена гра для працівників офісів "Музика, перевірена часом". Як і раніше, з понеділка по п'ятницю на початку кожної години на хвилях радіостанції можна буде почути перевірені часом пісні. Але тепер це будуть пісні одного виконавця - лишатиметься тільки занотувати назви композицій і надіслати список по факсу за номером (044)-238-83-89. Тобто, все стає більш простим. Тим часом, призи лишаються незмінними - чудова вечеря для всіх працівників вашого офісу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2002 Cемінар на тему "Робота відділу продаж на реґіональному радіо - місцеві особливості" пройде в "Internews-Україна" 25-го - 27-го січня. Проведе його комерційний директор столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) Ігор Чернишов. Він розповість учасникам семінару про те, як керувати відділом продаж на радіо, надасть поради стосовно продаж для станцій з низьким рейтинґом, а також поділиться секретами успішних промоушн-акцій (Джерело: Портал "Український медіа-сервер").
  • 24.01.2002 Вчора було відключено всі передавачі Національної радіокомпанії України, встановлені на Броварському РПЦ, що під Києвом. Відповідно, "мовчать" частоти 207кГц, 549кГц, 5905кГц, 6020кГц, 7240кГц, 7420кГц, 9560кГц, 9600кГц та 11825кГц. Тим часом, передавач BBC на частоті 612кГц продовжує працювати. Щодо короткохвильового діапазону (Іномовлення), то нині в Україні працює лише три КХ-передавачі, встановлені у Таранівці під Харковом. Вони ведуть трансляції Всесвітньої служби радіо "Україна" на частотах 9610кГц, 11720кГц, 11825кГц та 15520кГц (Джерело: ).
  • 23.01.2002 Автомобільні програми від одеського "Авто FM" на хвилях харківського радіо "102.6FM/ Авто FM/ Улюблена радіостанція/ Europa Plus Харків" (102.6МГц) з 21-го січня змінили програми "СТО" місцевого виробництва. "СТО" виходить в ефір о 9.10, 13.00 та 15.50. Програму представляє комп'ютерна мережа "ABC" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.01.2002 На хвилях донецького радіо "Europa FM" (Донецьк-106.8МГц та Краматорськ-101.7МГц) відсутні ретрансляції програм московської сателітарної мережі "Europa Plus". Отже, зміни торкнулися не лише позивного станції. Тим часом її музичний формат не змінився. А ось "хвости" всіх електронних адрес станції нещодавно було змінено з "@radiofm.donetsk.ua" на "@europaplus.com.ua"; щоправда, до середини березня "@radiofm.donetsk.ua" діятиме паралельно (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.01.2002 Польські радіостанції одна за одною відзначають свої дні народження. Варшавська молодіжна "Radiostacja" відсвяткувала своє триріччя. Це колишнє гарцерське радіо (польські гарцери були аналогом наших піонерів - ред.), що славиться своїми хіт-парадами і презентацією малознаних, альтернативних, нетрадиційних, початкуючих груп, в тому й українських. Білоруськомовній радіостанції "Racyja" (Білосток-Варшава) виповнилося 2 роки. Її передачі розраховані на білорусів, які проживають на Підляшші і в Білорусії. Це типове інформаційне радіо. Воно не є публічним і не є комерційним. Керівники радіостанції домагаються дозволу на трансляцію реклами, оскільки кошти її утримання походять з різноманітних фондів. Цього року "Racyja" планує розширити обсяги мовлення і збільшити час тривання передач з 11-ти до 19-ти годин. Працівники цієї станції здебільшого громадяни Білорусії. 2 роки тому відкриттю радіостанції передували негативні висловлювання на її адресу самого "бацьки" Лукашенка. Але, кажуть в народі, "він не мав рації". А найперша польська приватна (нині найпопулярніша і найпотужніша) радіостанція, а точніше радіомережа, "RMF FM" із Кракова має вже 12-тирічну історію. До 1994 року її можна було слухати лише у південно-східному реґіоні Польщі (у польській частині Галичини ). Сильною стороною "RMF FM" є інформаційні блоки, музичні програми та якісь виняткові "радійні" ведучі (чоловіки). До речі, конкурс "ХІТ-2001" на "RMF FM" виграла популярна нині не лише у Польщі пісня "Maybe" з платівки "Online" латвійського гурту BrainStorm, що незабаром гастролюватиме в Польщі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.01.2002 Приблизно тиждень тому у місті Запоріжжя на частоті 100.3МГц припинилися тестові трансляції програм столичного "GALA"-радіо. У станції виникли певні проблеми, пов'язані з ліцензуванням мовлення на даній частоті (Інформація з власних джерел).
  • 22.01.2002 Донецька радіостанція "Europa Plus Донбас" (Донецьк-106.8МГц та Краматорськ-101.7МГц) змінила позивний. Відтепер станція іменує себе Радіо "Europa FM". Щоправда, поки немає інформації стосовно того, як зміна позивного вплинула на формат та програмну політику станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.01.2002 25-е січня має у народі назву Тетянин день і здавна вважається святом усіх студентів. Столичне мережеве радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Одеса-101.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кременчук-101.7МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц, Сімферополь-105.4МГц), значну частину аудиторії якого складає молодь від 14-ти до 25-ти років (тобто потенційні студенти) оголошує 25-е січня цього року Днем загальних іспитів. Щогодини, з 9.20 до 23.20 (за винятком часу виходу вітальних програм) ді-джеї радіостанції екзаменуватимуть своїх слухачів, які у свою чергу матимуть можливість вигравати призи - пиво (найулюбленіший напій студентів). Кожному претенденту буде запропоновано тягнути віртуальні екзаменаційні білети з питаннями за різними дисціплінами. Кожен білет міститиме чотрири варіанти відповіді. Для того, щоб заробити "відмінно" та одержати дуже великий приз, слід відповісти з першої спроби. Той "студент", який відповість з другої спроби, одержує "добре" і трохи менший приз. І, врешті, відповідь з третьої спроби вважається задовільною і нагороджується маленьким призом. Тих, хто не зможе відповісти з третьої спроби, "залишено на осінь" - тобто, призів вони не одержать. Усього протягом дня в ефірі пролунає 13 екзаменаційних питань (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.01.2002 Столичне "GALA"-радіо (100.0МГц та 69.02МГц, а також Інтернет-мовлення), що вже веде тестове мовлення через супутник з ретрансляцією у кількох містах України (Запоріжжі-100.3МГц, Вінниця-103.2МГц, Луганськ-106.5МГц та Харків-107.4МГц), днями розпочало тестове мовлення у місті Ужгород на частоті 102.4МГц. Передавач працює у режимі відкритої несучої або передає музику у форматі радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.01.2002 На хвилях столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц та 67.70МГц) з'явилася вітальна програма. Вона лунає в ефірі щовечора у будні з 19.00 до 20.00 (Власна інформація).
  • 21.01.2002 Вже 3-ій день у Харкові на частоті 102.6МГц відновилася часткова ретрансляція програм московської сателітарної мережі "Europa Plus", призупинена трохи більше тижня тому. Московські програми ретранслюються з 6.30 до 9.00 та з 21.00 до 1.00; також можна чути окремі московські авторські програми ("Eurohit Top 40", "Станційний наглядач", "Великі люди"). В інший час мовлення ведеться з Харкова. А ось на виходах з рекламних блоків протягом усього добового ефіру можна почути джинґл "Авто FM" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.01.2002 Вісім років тому, 20-го січня 1994-го року, у Києві було задіяно частоту 106.5МГц у верхньому піддіапазоні УКХ ЧМ. Так у столичному ефірі народилася радіостанція Української корпорації телебачення та радіомовлення "UTaR", розмови про появу якої велися ще з 1992-го року. Ця частота стала третім каналом в означеному діапазоні (після радіо "РОКС" FM 104.0МГц та "Music Radio" 101.5МГц). Спочатку на каналі ретранслювалося у стереофонічному режимі звукове супроводження сателітарного телеканалу "MTV Europe" (щодня з 6.00 до 0.05), згодом, з березня того ж таки 1994-го року радіостудія розпочала власне мовлення з позивним "UTaR-radio FM". Щодня з 9.00 до 21.00 радіостанція представляла програми Рекламно-інформаційної комерційної аґенції "РІКА-студіо FM". В ефірі були музика (поп-, рок-, шансон), новини, авторські програми. 31-го травня 1994-го року станція припинила мовлення. Трансляції на каналі було відновлено 15-го грудня 1994-го року ("MTV Europe"). З 27-го грудня того ж року відновила роботу київська студія, що відтоді працювала у новому форматі та з новим обличчям і позивним "Радіо "UTaR"" щодня з 7.00 до 23.00, згодом - до 1.00. Наприкінці 1998-го року станція припинила трансляції. У лютому 1999-го року на частоті 106.5МГц у Києві розпочала трансляції одеська станція радіо "UTaR", що у минулому була філією столичної. І, врешті, з 1-го грудня 2000-го року станція працює з позивним "Авто FM" (Власна інформація).
  • 19.01.2002 Наталя Борцова, яка у минулому працювала в ефірі кількох столичних радіостанцій - "UTaR", "Лідер", "Столиця", відтепер працює на столичному радіо "Мелодія" (100.9МГц) (Власна інформація).
  • 19.01.2002 Тривають зміни на частоті 104.0МГц у Києві, де віднедавна разом зі старим позивним "Хіт-радіо" лунає новий - "Народне радіо". Відтепер вітальні програми на цій хвилі виходять під назвою "Ваша песенка спета" (зрештою, не дуже вдала назва для вітальної програми, враховуючи негативне значення цього фразеологізму у російській мові). Щоправда, музичний підклад вітальних програм не змінився - він є таким самим, який використовувався у "Столах замовлень" (Власна інформація).
  • 19.01.2002 З наступного понеділка, 21-го січня, на хвилях столичного "MusicРадіо" (101.5МГц) після новорічно-різдвяної "відпустки" відновлює роботу ранкове інформаційно-музичне шоу "Ранок з MusicРадіо". Як і раніше, програма лунатиме в ефірі з 6.00 до 9.00 у будні, а вестимуть її Ольга, Костянтин та Генадій (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2002 Як повідомляє відділ розвитку мережі російської сателітарної радіостанції "Канал Мелодия", українська мережа радіо "Мелодія" (Київ-100.9МГц, Донецьк-102.6МГц, Харків-103.0МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Запоріжжя-105.1МГц), що нині створюється, не має жодного відношення до згаданої вище російської, незважаючи на схожий музичний формат (Джерело: Сайт Ігоря Гузея).
  • 18.01.2002 Днями тернопільська радіостанція "Радіо Тернопіль" (106.1МГц) має запустити власний Web-сайт у мережі Інтернет. Знайти його можна буде за URL-адресою "http://radio106.ssft.net". Відвідувачі сайту зможуть познайомитись з історією та сьогоденням радіостанції, її ведучими та програмами. На сайті також друкуватиметься хіт-парад від радіостанції та новини тернопільського реґіону та працюватиме форум. Вже на завтра запланована ефірна презентація сайту, що пройде у програмі "Віртуальні світи". До речі, ця програма теж днями відкрила власне представництво у всесвітній мережі, до якого можна завітати за URL-адресою "http://www.virtual.te.ua". Ця програма знайомить слухачів радіостанції з новинами комп'ютерних та мережевих технологій (Джерело: Інформацію надала ).
  • 18.01.2002 18 січня ВАТ "Львівобленерго" планує знеструмити Львівську обласну державну телерадіокомпанію (ЛОДТРК), - повідомив прес-секретар ВАТ "Львівобленерго" Максим Камінецький. Борг ЛОДТРК перед енергетиками станом на 17 січня становить 18 550 гривень (Джерело: "ПІАР").
  • 18.01.2002 "Питання ротації Національної ради з питань телебачення і радіомовлення мене більше, ніж хвилює, але я не бачу можливості сьогодні вирішити це питання так, щоб воно не хвилювало нас у майбутньому", - заявив Голова Верховної Ради України Іван Плющ сьогодні на прес-конференції. Він пояснив, що "вирішити це питання на користь суспільства сьогодні неможливо, тому що розстановка політичних сил у парламенті не змінилась", і висловив побажання, щоб це питання вирішував наступний парламент (Джерело: "УНІАН").
  • 18.01.2002 Сьогодні на заключному пленарному засіданнні 8-ї сесії парламенту представники кількох депутатських фракцій виступили з вимогою розглянути питання про ротацію членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Це питання стояло на порядку денному пленарного засідання вчора, однак депутати не встигли його розглянути. Незважаючи на емоційні виступи депутатів, голова Верховної Ради Іван Плющ не включив у порядок денний означені питання (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.01.2002 16 січня за борги за спожиту електроенергію було відключено два короткохвильові передавачі Миколаївського РПЦ, що транслювали програми Всесвітньої служби радіо "Україна" Національної радіокомпанії України на частотах 7285 кГц (100кВт) та 7375 кГц (1000кВт). Тим часом, той самий радіоцентр продовжує ретрансляцію програм російської радіостанції "Голос России" на частоті 9385 кГц (Джерело: ).
  • 18.01.2002 Технічним директором столичного радіо "БМ FM" (104.6МГц) призначено колишнього звукорежисера цієї станції Костянтина Поліщука. Ігор Рєзанов, який раніше обіймав цю посаду, залишив "БМ FM" і працюватиме на столичному радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 18.01.2002 На хвилях столичного радіо "Мелодія" (100.9МГц) з'явилася вітальні програми "Музичний кіоск" та "З піснею по життю". Перша лунатиме щодня з 11-ї до 12-ї години, друга - з 19-ї до 20-ї. Замовлення приймаються за телефоном (044)-243-94-64, на студійний пейджер, номер якого 8-703-3-250-250 та листами. Поштова адреса програми - 03037, м.Київ-37, А/С 30 (Власна інформація).
  • 18.01.2002 Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод не виключає відставки Нацради у повному складі. Пан Холод відзначив, що такий розвиток подій члени Нацради вже розглядали і обговоювали між собою. Однак жодних підстав для ротації членів Нацради Борис Холод не бачить, оскільки, за його словами, за півтора року від жодного з комітетів Верховної Ради він не одержував претензій до роботи Нацради. При цьому Борис Холод підкреслив, що механізм ротації членів Нацради досі парламентом не розроблено. Призначена Верховною Радою четвірка - "потужна та професійна", сказав він. Саме це заважає декому з депутатів, хтось просто бажає внести хаос у вітчизняний телепростір напередодні виборів, вважає голова Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.01.2002 Тим часом Юлія Гафурова надалі на радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) займатиметься пі-аром, концертами та розкруткою бренду, а також наділі працюватиме лінійним ді-джеєм (псевдонім Катерина Апрєль) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 18.01.2002 На столичному радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) від учорашнього дня працює новий музичний редактор - Дмитро Самойлов (у минулому він працював на донецькому "MEGA-Radio" (100.5МГц), а згодом - на донецькому "Шансоні" (105.5МГц)), що змінив на цій посаді Юлію Гафурову (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.01.2002 Столична радіостанція "Nostalgie" (99.0МГц) одержала нову ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, що надає станції право працювати з потужністю передавача 2кВт. Стара ліцензія, одержана станцією на початку літа, дозволяла їй працювати з потужністю 1.5кВт (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.01.2002 Ряд парламентських фракцій планують підготувати проект постанови про голосування завтра, 18 січня, питання про ротацію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та розгляд вето Президента України на Закон "Про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів та радіодебатів під час виборчих кампаній по виборах Президента України та виборах народних депутатів України", які не було розглянуто сьогодні. Цей проект постанови планують винести фракції Народного руху України, Українського народного руху, "Реформи-Конґрес", "Солідарність", "Батьківщина", СПУ та КПУ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2002 Радіостанція "Свобода" переміщується на околицю Праги. Представники чеської влади вважають, що так буде більш безпечно. Досі радіостанція займала будівлю на центральній Вацлавській площі столиці Чехії. Свого часу її було передано в оренду радіостанції всього за одну крону (приблизно три центи) на рік (Джерело: Газета "День").
  • 17.01.2002 Верховна Рада України має намір провести сьогодні ротацію двох членів Нацради з питань телерадіомовлення. Відповідно до прийнятої парламентом постанови про процедуру ротації членів Нацради, на рейтингове голосування про дострокове припинення повноважень буде поставлено, за абеткою, всі чотири члена Нацради, обраних від Верховної Ради. Повноваження двох з них (що наберуть найбільшу кількість голосів) мають бути достроково припинені. Як відомо, до складу Нацради з питань телерадіомовлення від парламенту входять Микола Княжицький, Віктор Лешик, Юрій Покальчук та Микита Потураєв. Одночасно, має бути проведено рейтинґове голосування за кандидатури на ці місця у Нацраді. На розгляд Верховної Ради комітет з питань свободи слова та інформації вносить кандидатури Сергія Аксененка, який у 1998 році вже обирався членом Нацради, голову громадської організації "Третейській інформаційний суд" Володимира Горобцова, начальника управління програмно-творчої політики Нацради Ігоря Куруса, завідуючого відділом розробки інформаційних стратегій Інформаційного управління Апарату Верховної Ради Юрія Шкарлата та директора радіо "Континент" Сергія Шолоха. Відповідно до процедури рейтинґового голосування, обраними будуть вважатись ті два кандидати, які наберуть найбільшу кількість голосів, незалежно від кількості голосуючих (Джерело: "УНІАН").
  • 17.01.2002 На хвилях столичного "Хіт-радіо" (104.0МГц) з'явилися заставки та джинґли "Народне радіо". Разом з тим зберігаються й позивні "Хіт-радіо" - вони лунають у рекламних блоках, а також саме "Хіт-радіо" можна почути з вуст ведучих. Тим часом, музичний формат та характер передач станції не змінився: в ефірі лунає музичний нон-стоп з пост-радянських композицій, а також інформаційні та рекламні блоки (Власна інформація).
  • 16.01.2002 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відкидає звинувачення на свою адресу у неправомірності позбавлення столичного радіо "Континент" (100.9МГц) ліцензії на мовлення. У заяві прес-служби Нацради з питань телерадіомовлення зазначено, що останнім часом у пресі "отримала розвиток чергова кампанія, організована ВАТ "Медіа-центр" (радіо "Континент"), приводом для якої стало рішення про видачу ліцензії АТ "Онікс" з частотою мовлення 100.9МГц, на якій раніше працював "Континент". В заяві відзначається, що це рішення "є логічним завершенням процедури ліцензуванняя ТРО на вказаній частоті". Попереднім рішенням Нацрада у квітні 2001-го року визнала переможцем конкурсного відбору на частоті 100.9МГц у Києві АТ "Онікс". Це рішення було оскаржене у суді, однак господарчий суд Києва відмовив радіо "Континент" у позові до Нацради, підкреслюється у заяві. У зв'язку з цим прес-служба Нацради заявляє, що ВАТ "Медіа-центр" не визнане переможцем конкурсу оскільки порушило умови ліцензії (мовлення в ефірі більше 12-ти годин, встановлених ліцензією), а також у зв'язку із наявністю заборгованості перед Українською державною іноваційною компанією. У заяві також відзначається, що радіо "Континент", не маючи ліцензії, продовжує мовлення на частоті 100.9МГц у Києві, що є "грубим порушенням вітчизняного законодавства" (Джерело: "Інтерфакс-Україна").
  • 16.01.2002 Поступово урізноманітнюється ефір столичного радіо "Мелодія" (100.9МГц) АТ "Онікс". На хвилях станції почали з'являтися інформаційні випуски на початку години та прогнози погоди - у середині. Також час від часу можна почути голос ді-джея (хоча домінує музичний нон-стоп). А на 55-ій хвилині музичної години в ефірі лунає програма, що не має назви і базується на уривках з виступів відомих сатириків пост-радянського простору. На станції працюють ведучі, які працювали на радіо "Золоті ворота" у час існування проекту "Радіо Точка" (Власна інформація).
  • 15.01.2002 Українська служба радіо "BBC" не має наміру змінювати свого українського партнера. За словами керівника служби Олексія Сологубенка, до керівництва британської радіостанції дійсно надходила пропозиція від радіо "Онікс" про ретрансляцію програм BBC в Україні. Але, як зазначив пан Сологубенко, представникам "Оніксу" було заявлено, що на сьогоднішній день єдиним офіційним партнером BBC в Україні залишається столичне радіо "Континент" (100.9МГц). І до завершення усіх судових розглядів радіо "Континент" цим партнером залишиться. .Жодних переговорів з питання пошуку нових партнерів в Україні BBC зараз не провадить (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.01.2002 Сьогодні відновила роботу інформаційна служба оновленого столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц). Випуски новин лунатимуть на хвилях станції у будні на початку кожної музичної години з 8.00 до 20.00 (Інформація з власних джерел).
  • 15.01.2002 Станом на 10 грудня, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення видала 116 лiцензiй на право мовлення. За словами її глави Бориса Холода, пiд час 6-ти конкурсiв на отримання лiцензiй, в яких взяли участь 546 ТРК, на тендер були виставленi 350 телеканалiв, 4 телемережi i 234 радiочастоти. Крiм того, Держкомзв'язку видав ТРК 102 новi частотних присвоєння. Нинi вiдбувається 7-й тур конкурсу на отримання лiцензiй на теле- i радiомовлення (Джерело: "Інтерфакс-Україна").
  • 15.01.2002 Керівники ряду українських загальнонаціональних телерадіокомпаній звернулися до народних депутатів з проханням підійти "дуже зважено" до питання ротації членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та не ухвалювати рішень, які можуть заблокувати роботу цього органу та розвиток вітчизняного інформаційного простору. Як зазначено у зверненні, ротація членів Нацради напередодні виборів має не професійне, а суто політичне забарвлення. "У разі ротації роботу Національної ради буде заблоковано, принаймні, на півроку до моменту початку роботи нового складу парламенту. Таке рішення негативно вплине на об'єктивність висвітлення виборчого процесу", - мовиться у документі, який підписали керівники Національної телекомпанії, "1+1", "Інтера", ICTV, СТБ, "Нового каналу" та інших ТРО (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 14.01.2002 Голова Державної податкової адмiнiстрацiї України Микола Азаров своїм наказом заборонив у першому кварталi поточного року проводити перевiрки засобiв масової iнформацiї у зв'язку з проведенням парламентських виборiв (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.01.2002 Незабаром має дещо змінитися музичний формат та "обличчя" столичного радіо "БМ FM" (104.6МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 14.01.2002 Представники ряду фракцій Верховної Ради України сьогодні на Погоджувальній раді запропонували у четвер, 17 січня, розглянути питання ротації членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, призначених за квотою Верховної Ради. Пропозиція знайшла підтримку головним чином серед представників лівих фракцій парламенту. Зокрема, лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко висловив здивування, чому з цим питанням зволікають. Його підтримав лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.01.2002 Руслан Півень, у минулому інформаційний ведучий столичного радіо "Континент" (100.9МГц), відтепер працює інформаційним ведучим на столичній радіостанції "РКВ-Шансон" (106.0МГц) (Власна інформація).
  • 14.01.2002 АТ "Онікс", якому Господарчий суд Києва тимчасово заборонив вести мовлення на частоті 100.9МГц у столиці, враховуючи складну ситуацію, пов'язану з великою кількістю мовників у FM діапазоні в місті Києві та ряді інших реґіонів України, просить Нацраду з питань телебачення і радіомовлення надати йому ліцензії на мовлення в інших діапазонах частот з максимально повним використанням інформаційних матеріалів українських служб радіо "Голос Америки", BBC, "Німецька хвиля". АТ "Онікс" нині вже веде переговори з представниками українських служб "Голосу Америки" та BBC про умови мовлення на частоті 100.9МГц у Києві та інших частотах в реґіонах, ліцензії на які видано цій компанії. Найближчим часом плануються відповідні переговори з представниками української служби радіо "Німецька хвиля". Про це мовиться у заяві компанії. "Онікс" не планує вдаватися до якихось дій, які б обмежували свободу слова та право слухачів одержувати об'єктивну інформацію про суспільно-політичне, культурне, спортивне життя України, окремих її реґіонів, всього світу, підкреслюється у заяві. Як повідомлялося раніше, наприкінці грудня Господарчий суд Києва розпочав виробництво у справі столичного радіо "Континент" проти Нацради з питань телерадіомовлення про визнання недійсним рішення про видачу ліцензії АТ "Онікс" на частоту 100.9МГц у Києві. У зв'язку з цим "Оніксу" заборонено вести мовлення на згаданій частоті до остаточного рішення суду про правомірність видачі ліцензії цій радіостанції. Судове засідання за цією справою призначене на 4 лютого (Джерело: "Mignews").
  • 13.01.2002 Відтепер харківський ретранслятор столичного мережевого "Нашого радіо" (104.5МГц) веде мовлення цілодобово. Тим часом, на хвилі 102.6МГц протягом останніх двох (вихідних) днів не було ретрансляцій програм московської мережі "Europa Plus". Протягом цього часу мовлення велося виключно з харківської студії станції. При цьому в ефірі можна було почути як джинґли "Авто FM", так і джинґли "Europa Plus". А ось в ефірі місцевого радіо "Шансон" останнім часом можна почути україномовні лінійні ді-джейські ефіри, які веде Ляля Соболевська (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.01.2002 У Сімферополі нещодавно відновилися ретрансляції програм московської радіомережі "Europa Plus" на частотах 103.7МГц та 65.99МГц, де останнім часом мовлення велося з місцевої студії і з використанням позивного "Пілот" (Інформація з власних джерел).
  • 12.01.2002 Керівництво радіо "Свобода"/"Вільна Європа" обере місцем розташування станції Естонію та Угорщину на випадок, коли чеський уряд посилюватиме тиск на радіостанцію та вимагатиме переїзду "Свободи" з центру Праги в інший район. За словами прем'єр-мінистра Чехії Мілоша Земана, у разі будь-якого теракту, "небезпека загрожувала б не лише співробітникам радіостанції, але, у першу чергу, мешканцям Праги". У зв'язку з цим Мінистерство оборони Чехії запропонувало "п'ять прийнятних варіантів для переїзду радіостанції", повідомив пан Земан. Як повідомила в інтерв'ю російському РИА "Новости" прес-секретар радіо "Свобода"/"Вільна Європа" Соня Вінтер, керівництво радіостанції "не заперечує проти переїзду у разі, якщо запропонований варіант буде розумним". Однак, за словами пані Вінтер, керівництво "Свободи" поки "не одержало жодних офіційних пропозицій від уряду Чехії", які б торкалися переїзду станції з центру Праги в інше місце (Джерело: Портал "Український медіа-сервер").
  • 12.01.2002 Радіомарафон на захист свободи слова, який було розпочато вчора вранці на столичному радіо "Континент" (100.9МГц), досяг своєї мети - представникам "Континенту" вдалося досягнути домовленості з керівництвом Університету технологій та дизайну про продовження договору на оренду підвальне приміщення, де розташовано радіостанцію, ще на півроку (керівництво університету відмовилося продовжувати термін оренди; 3 січня адміністрація університету повідомила "континентівців", щоб ті залишили до 10 січня орендовані приміщення: керівництво закладу пояснює своє рішення тим, що площі, які наразі займає редакція, будуть використані "для навчальних цілей"). Про це йдеться у заяві радіо "Континент", розповсюдженій інформаґенцією "УНІАН". У документі також говориться, що у великій мірі досягти такої домовленості з керівництвом університету вдалося завдяки активній участі у переговорах народного депутата Тараса Чорновола. Підписання документів про продовження терміну оренди заплановано на наступний тиждень (Джерело: "УНІАН").
  • 12.01.2002 З ефіру харківського радіо "Мелодія" (103.0МГц та 73.79МГц) знято програму на замовлення слухачів. Тим часом, відновила роботу служба інформації радіостанції - новини читають Мая Князева та Павло Спаський. Щодня у будні о 10.20, 14.20 та 19.20 в ефірі "Мелодії" нова програма - "Формула здоров'я", а от істрична програма на базі "Намедни" Леоніда Парфьонова тепер лунає на 10-ій хвилині музичної години. Також дещо змінилися джинґли радіостанції - тепер вони знов трохи нагадують джинґли пітерської станції "Канал Мелодия", хоча й відрізняються від них за темпом. Зміни відбулися також на частотах ТРК "Сімон" у Харкові - 106.6МГц та 70.79МГц: відтепер в ефірі знов можна почути позивний "Радіо Точка" (щоправда, позивний "Радіо Сімон" також використовується). А ось на частоті 102.6МГц зміни відбуваються майже щодня: дуже важко знайти закономірність трансляції джинґлів "Авто FM" та "Europa Plus". Також постійно змінюється характер програм, обсяги ретрансляції передач московської мережі "Europa Plus" та музичне наповнення ефіру (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.01.2002 Тим часом, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розповсюдила заяву щодо ситуації навколо столичного радіо "Континент" (100.9МГц). У заяві, зокрема, зазначено: "У деяких засобах масової інформації знов з'явились публікації з приводу "тиску" на радіо "Континент" з боку Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. Згідно рішення Національної ради про визнання переможця на FM-частоті 100,9 в м. Києві стала ТРК "Онікс". Судові процеси, які були викликані цим рішенням, завершились на користь Національної ради - Господарський суд м. Києва відмовив радіо "Континент" у позові до Національної ради. Після того, як рішення суду набуло чинності, Національна рада цілком законно в грудні 2001 року видала ліцензію ТРК "Онікс" на частоту 100,9 МГц. У впровадженні Господарського суду м. Києва нині знаходиться вже нова справа за позовом радіо "Континент" до Національної ради, де оскаржується саме рішення про видачу ліцензії радіо "Онікс". У деяких публікаціях з цього приводу про це, на жаль, не говориться, натомість переважають емоції, плутанина, безпідставні звинувачення у посяганні на свободу слова, а всі конфліктні питання змішані з єдиною метою - знов зчинити "бурю в склянці води"." (Джерело: Сайт "Телекритика").
  • 11.01.2002 Верховна Рада України ухвалила постанову про процедуру ротації членів Нацради України з питань телебачення і радіомовлення. "За" проголосували 285 народних депутатів з 401, зареєстрованого в залі. Відповідно до цієї постанови, процедура ротації передбачає, що парламентарі спочатку приймають рішення про ротацію членів Національної ради. Потім профільний комітет оголошує конкурс кандидатур до складу Нацради, кандидатури вивчаються в комітеті на предмет відповідності вимогам законів. Після цього комітет проводить обговорення внесених кандидатур і шляхом голосування визначає претендентів, кандидатури яких буде внесено на розгляд парламенту для призначення на посади членів Нацради замість тих, хто підлягає ротації. На розгляд депутатів вносяться кандидатури, підтримані більшістю членів комітету. На розгляд Верховної Ради вносяться проекти постанов щодо кожного з членів Нацради, призначених парламентом. Відповідно до постанови, профільний комітет може вносити на розгляд Верховної Ради вмотивовані пропозиції щодо ротації конкретних членів Нацради. Потім на пленарному засіданні Верховної Ради проводиться попереднє рейтинґове голосування про припинення повноважень членів Нацради у зв'язку з ротацією. На рейтинґове голосування почергово виносяться кандидатури всіх членів Нацради, призначених парламентом. Парламент розглядає проекти постанов щодо членів Нацради, які набрали у попередньому рейтинґовому голосуванні найбільшу кількість голосів депутатів, та приймає рішення про припинення їх повноважень у зв'язку з ротацією. Після прийняття постанов про припинення повноважень членів Нацради парламент призначає нових членів Нацради, причому розгляд звільнення та призначення, відповідно до постанови, відбувається одночасно. Взагалі ж, відповідно до закону про Нацраду з питань телерадіомовлення, ротації можуть підлягати одночасно лише два члени Нацради (Джерело: Портал "Український медіа-сервер").
  • 10.01.2002 Керівництво столичного радіо "Континент" (100.9МГц) сподівається незабаром поновити повноцінне мовлення на всій території Києва (Зараз мовлення "Континента" обмежено правим берегом столиці; у решті районів на частоті 100.9МГц в ефірі звучить радіо "Онікс", якому Нацрада з питань телерадіомовлення передала ліцензію "Континента"). Як заявив директор станції Сергій Шолох, виконання рішення суду затримують бюрократичні чинники. На думку Сергія Шолоха, у Нацради з питань телерадіомовлення не було підстав позбавляти "Континент" ліцензії на мовлення. Пан Шолох повідомив, що найближчим часом судові виконавці можуть відключити "Онікс" від передавачів телерадіовежі, як того вимагає судове рішення (Джерело: Портал "ForUm").
  • 10.01.2002 Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації постановив підготувати та винести на своє наступне засідання, яке відбудеться 16-го січня, проект нової редакції Закону "Про обов'язкове проведення передвиборних теледебатів під час передвиборних компаній по виборах Президента України та виборах народних депутатів України". При цьому "максимально" буде враховано пропозиції Президента, який повернув ухвалений раніше парламентом закон про теле- та радіодебати. Більшість членів парламентського комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 9-го січня погодилися з непотрібністю подолання Верховною Радою вето Президента на закон про теледебати. Народні депутати мотивували це тим, що закон є недосконалим і деякі його норми обмежують права теле- та радіомовників (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 8.01.2002 Державний комітет зв'язку та інформатизації після п'ятимісячної перерви відновив видачу ліцензій на роботу в галузі зв'язку і на використання радіочастот. Після перерви ліцензії одержали 40 компаній, у тому числі 13 - на використання радіочастот. Зокрема, Держкомзв'язку видав ліцензії на використання радіочастот компаніям "Київстар", UMC, ITC, "Укртелекому", аеропорту "Бориспіль". Держкомзв'язку призупинив видання ліцензій на час перевірки дотримання операторами ліцензійних вимог у липні минулого року. Загалом Держкомзв'язку видав 1 045 ліцензій на послуги зв'язку (Джерело: Портал "Українські новини").
  • 8.01.2002 Президент України Леонід Кучма повернув до Верховної Ради закон про обов'язкові передвиборчі теле- та радіодебати. Якщо профільний комітет парламенту встигне підготувати до розгляду документ з пропозиціями Президента, парламент будет ухвалювати рішенння за цим питанням у четвер, 10-го січня. Як повідомлялося раніше, Леонід Кучма заявляв, що, швидше за все, він не підпише цей закон. На його думку, документ ухвалено з порушенням Конституції; до того ж згаданий закон порушує права телерадіомовників. Проти цього закону, прийнятого за ініціативою партії "Батьківщина", виступили також голова профільного парламентського комітету, уряд та голова ЦВК (Джерело: Портал "Кореспондент. Net").
  • 8.01.2002 В ефірі столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц) з'явилися інформаційні випуски. Вони лунатимуть у будні о 9.00, 12.00, 15.00 та 18.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.01.2002 А ось на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) сьогодні у повному обсязі відновлюють роботу київські ді-джеї, які відпочивали протягом новорічно-різдвяного тижня (Власна інформація).
  • 8.01.2002 На хвилях столичного мережевого "Нашого Радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Донецьк-107.6МГц та Одеса-107.9МГц) відновилися випуски новин, лінійні ді-джейські ефіри та програми (Власна інформація).
  • 7.01.2002 Під час проекту "Новорічний марафон", що відбуватиметься на Старий Новий рік в ефірі столичного радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц), ді-джеї станції працюватимуть за таким графіком: 7.00-11.00 - Катерина Апрєль, 11.00-16.00 - Олена Волинець, 16.00-21.00 - Ольга Ларіна, 21.00-2.00 - Наталка Пташкіна, 2.00-7.00 - Євген Жигун (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.01.2002 Після "обміну частотами" між харківськими станціями "Мелодія" та "M-FM" змінилися їх засоби зв'язку: "M-FM" (100.5МГц) відтепер використовує студійний пейджер 8-703-33-100-50, а "Мелодія" (103.0МГц) - 8-703-32-103-00. Також нову поштову адресу має вітальна програма, що лунає о 12.10: м.Харків-22, абонент "Мелодія". Тим часом, на частотах 106.6МГц та 70.79МГц тривають зміни: вже й ді-джеї називають станцію "Радіо Сімон", а вітальна програма, що лунає з 11.00 до 17.00, має тепер назву "Заявочна" - замість "Хіба ревуть воли" від "Точки" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.01.2002 Хмельницьке ТОВ "Радіостар", що веде ретрансляцію у місті програм столичного мережевого "Нашого радіо" на частоті 103.1МГц, оновило дизайн свого Web-сайту. Сайт можна знайти за URL-адресами http://radiostar.km.ua, http://www.nashefm.com.ua та http://nashe.km.ua. Кількість та зміст розділів сайту не змінився, однак змінилося оформлення та з'явилися нові функціональні можливості (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.01.2002 Старий Новий рік столичне радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) зустрічатиме "Новорічним марафоном" - 24-хгодинною програмою на замовлення нон-стоп. Розпочнеться вона опівночі з 13-го на 14-е січня, а закінчиться рівно опівночі з 14-го на 15-е січня. За добу біля мікрофону з'являться всі ведучі радіостанції. А ось замовлення вже приймаються на студійний пейджер (8-703-32-106-00) з поміткою "Новорічний марафон". У замовленнях обов'язково слід вказувати час, коли їх потрібно буде виконати (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.01.2002 На хвилях столичного радіо "Мелодія" (100.9МГц) з'явилася нова програма, що базується на фраґментах з російської телевійзійної програми Леоніда Парфьонова "Намедни 1961-1991": час від часу в ефірі години лунає якийсь історичний факт чи повідомлення про одну з цікавих подій історії (Власна інформація).
  • 4.01.2002 Вчора увечері зазнав змін харківський ефір. Радіо "M-FM" перейшло з частоти 103.0МГц на 100.5МГц (ПП ТРВК "Майстер"). Натомість на канал 103.0МГц (АТ "Онікс") з 100.5МГц переведено трансляцію радіо "Мелодія" ("Мелодія" є ефірним позивним створюваної радіомережі АТ "Онікс" - ред.). Тим часом, з ефіру "Мелодії" зникли повідомлення номерів телефонів рекламного відділу, а ще з початку поточного року зникли інформаційні випуски "Пульс" (у минулому вони також виходили на радіо "L-FM", а до того - на радіо "50 Плюс Модерн" та "Вена"). А ось на частоті 102.6МГц знов майже весь денний ефір формується у Харкові (хоча можна почути й програми московської мережі "Europa Plus"). Годину відкриває позивний "Europa Plus", віе також присутній у рекламних входах; а ось у кодах реклами лунає джинґл "Авто FM - Поехали". Його також можна почути на 10-15-ій хвилині музичної години. Самі ді-джеї взагалі ніяк не називають станцію (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.01.2002 Столична радіомережа "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Одеса-101.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кременчук-101.7МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц, Сімферополь-105.4МГц) першою серед українських радіостанцій отримала домен у новій зоні "ua". Відтепер Web-сайт радіостанції доступний за URL-адресою http://www.hitfm.ua. Щоправда, "стара" URL-адреса, http://www.hitfm.com.ua, теж приведе вас на сайт радіостанції (Інформація з власних джерел).
  • 3.01.2002 Програмним директором столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) призначено Миколу Луніна (у минулому - програмний директор радіо "Столиця"). Студія станції переїхала з приміщень компанії "Стиль-радіо", що на Чоколовці, у приміщення ТРК "Золоті ворота" на Оболоні, повністю змінюється штат радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.01.2002 Аґенцією з авторських та суміжних прав України з 1-го січня запроваджено систему моніторинґу телерадіомовлення з метою дотимання телерадіоорганізаціями авторських прав. Результати моніторинґу направлятимуться до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яка має можливість впливу на ТРО, а також до судових органів. За словами директора Аґенції Сергія Бондаренка, керована ним установа здійснює колективне управління авторськими правами більш ніж 5-ти тисяч українських авторів, однак, лише 4 радіостанції та 4 телекомпанії уклали з Аґенцією договір про виплату авторської винагороди. Відповідно до чинного законодавства використання авторських творів можливе лише за умови укладання угоди з автором чи аґенцією, якій автор доручив представляти свої інтереси. Пан Бондаренко відзначив, що технічні можливості системи моніторинґу дозволяють одночасно записувати три теле- та три радіоканали. Оскільки записувані канали чергуватимуться за спеціальним графіком, це дозволить відслідковувати мовлення всіх столичних ТРО. Записані матеріали зберігатимуться протягом трьох років. У подальшому аґенція планує проводити моніторинґ в обласних центрах, а у Києві - розширити технічні можливості для цілодобового запису всіх теле- та радіоканалів (Джерело: "Український медіа-сервер").
  • 3.01.2002 Державний комітет інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України закликав Нацраду з питань телебачення і радіомовлення та відповідні державні органи вжити заходів для "термінового відновлення мовлення київської радіостанції "Континент" (100.9МГц)". Комітет вважає, що "іміджу України завдано удар, який тривалий час негативно впливатиме на можливість отримання інвестицій в економіку нашої держави від європейських та міжнародних компаній". Нині "Континент" продовжує вести мовлення на каналі 100.9МГц паралельно з "Оніксом". Тим часом, директор радіо "Континент", Сергій Шолох, заявив, що сьогодні він має звернутися знов до відповідних органів для "застосування більш рішучих заходів" аби змусити АТ "Онікс" виконати рішення суду, яке тимчасово забороняє використання ліцензії на канал 100.9МГц. Звернення "Континенту" в "Укрчастотнагляд" з проханням вжити необхідних заходів поки лишилися без відповіді, - зазначив пан Шолох (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 3.01.2002 Сьогодні свій 8-ий день народження святкує столична радіостанція "MusicРадіо" (101.5МГц). Станцію було створено як спільний проект американської корпорації "StoryFirst Communications" та українського концерну "РРТ" і спочатку вона була структурним підрозділом Міжнародної Комерційної Телерадіокомпанії ICTV. Розмови про появу у столичному ефірі цієї станції почали точитися ще у 1992-му році, але частоту 101.5МГц у режимі технічного мовлення (головним чином ретранслювався московський "Маяк") було задіяно лише у травні 1993-го року. Технічне мовлення тривало до вересня того ж року, коли передавач було відключено. У повноцінний ефір станція вийшла 3-го січня 1994-го року з трансляціями з 6.00 до 0.00 у режимі так званого "автоматичного радіо" (музично-рекламний мікс, що запускається з компьютера). Тоді радіокомпанія використовувала два позивні: "Music Radio 101FM" та "101FM - Радіо Музика". Згодом ефір було збільшено на годину - з 6.00 до 1.00. З 2-го січня 1995-го року по січень 1997-го станція використовувала паралельну частоту 70.40МГц у нижньому піддіапазоні УКХ. Наприкінці 1995-го року та у 1996-му році станція вела мовлення цілодобово. Тоді ж розпочалися зміни у форматі станції - з'явилися голоси ведучих. Надалі зміни тривали. Нині формат станції можна охарактеризувати як суміш AC, Soft AC та Hot AC (Власна інформація).
  • 2.01.2002 З ефіру харківської ТРК "Сімон" (106.6МГц та 70.79МГц) повністю зник позивний "Радіо Точка". Нині станція виходить з джинґлами "Радіо Сімон", а ді-джеї голосом часом оголошують другий позивний - "106.6". Музичний формат станції не змінився; практично без змін лишився й розклад авторських програм, проте поменшало лінійних ді-джейських ефірів. Тим часом на частоті 107.4МГц (харківський передавач столичного "GALA"-радіо) почали з'являтися окремі програми від київської студії - "Пашина двадцятка", "Астрологічний прогноз". Щоправда, виходять вони нерегулярно - більшу частину доби на хвилі лунає музичний нон-стоп, розбавлений позивними та джинґлами радіостанції (до того ж, плей-лист харківської студії відрізняється від київського). А ось на частоті 102.6МГц (УКТР "ЮТаР") майже у повному обсязі ретранслюється московська "Europa Plus": мовлення харківської студії зведено до вітальних програм "Present", рекламних блоків та прогнозу погоди на 20-ій хвилині музичної години (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.01.2002 АТ "Онікс" розпочало сьогодні вдень звукове мовлення на частоті 100.9МГц у Києві (з 29-го грудня передавач працював у режимі відкритої несучої). Мовлення ведеться з позивним "Радіо Мелодія". Слоґан станції - "Прямо у серце", а основу музичного формату складають пісні минулих років, серед яких домінують пост-радянські (хоча є й західна музика). Тим часом, на цьому ж каналі продовжує працювати у звичному режимі передавач радіо "Континент" (ТОВ "Медіа-Центр"). Якість прийому кожної із станцій залежить від повороту антени та, зрештою, місця прийому (Власна інформація).
  • 2.01.2002 Сьогодні відновилося мовлення столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц). Відтепер все програмне наповнення ефіру станції є власним продуктом ТРК "Золоті ворота", яка розірвала договір з ТОВ "УРТ". Музичний формат станції тим часом не змінився (Власна інформація).
  • 2.01.2002 В українській столиці практично заблоковано мовлення радіо "Континент" (100.9МГц). "Глушіння" почалося всупереч постанові суду, який тимчасово призупинив рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення про передачу ліцензії "Континента" іншому радіо. Трансляційна вежа на Подолі почала подавати напругу на частоту 100.9МГц, створивши ефект "глушіння". Директор "Континенту" Сергій Шолох підозрює в несанкціонованих діях харківську компанію "Онікс". Дізнатися про справжнього винуватця не вдалося через новорічні вихідні на радіотрансляційному центрі. Хоча "Онікс" наприкінці грудня отримав ліцензію на частоту "Континента", господарський суд Києва минулої суботи тимчасово призупинив її дію. Сергій Шолох каже, що переслав це рішення всім інстанціям, від Нацради до Укрчастотнагляду. Але невідомий мовник порушив цю заборону. Сьогодні справу частоти 100.9МГц розглядають уже два суди: господарський та апеляційний. Перше засідання призначено на 2 лютого. Дирекція "Континенту" висуватиме черговий судовий позов - за зіпсування "глушилкою" святкової програми (Джерело: Портал "УКРОП").
  • 1.01.2002 Столичне мережеве "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Донецьк-107.6МГц та Одеса-107.9МГц) та одеське мережеве радіо "Авто FM" (Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Київ-106.5Гц, Львів-101.3МГц, Умань-103.4МГц, а також на хвилях вознесенського радіо "Імідж" - 103.6МГц) тим часом перейшли на роботу у режимі музичного нон-стопу - без лінійних ді-джейських ефірів, інформаційних та авторських програм. Окрім музики у режимі нон-стоп в ефірі обох радіомереж можна почути тільки рекламу та вітальні програми (Власна інформація).
  • 1.01.2002 Від сьогоднішнього дня та до кінця новорічно-різдвяного тижня (8-е грудня) власне мовлення столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) буде обмежене рекламними блоками та вітальними програмами "Present" (з Сергієм Комаровським). Решту часу займатимуть ретрансляції програм "Europa Plus" з Москви (Інформація з власних джерел).
  • 1.01.2002 Збільшилася кількість міст, охоплених мовленням столичної сателітарної радіомережі "Русское радио Україна". Від учорашнього дня програми радіостанції ретранслюються у місті Черкаси на частоті 107.5МГц (у минулому на цьому каналі транслювалася програма "Мелодія") (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.01.2002 У новорічну ніч припинилося мовлення столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) (Власна інформація).
  • 1.01.2002 Сьогодні святкує своє 8-річчя львівське мережеве радіо "Люкс FM" (Львів - 104.7МГц та 67.82 МГц, Київ - 103.1МГц та 69.68МГц, Чернівці - 102.5МГц, Житомир - 107.7МГц та Real Audio). Позивні цієї станції вперше зазвучали у Львові 1-го січня 1994-го року на частоті 1476кГц у діапазоні середніх хвиль. Згодом, у лютому того ж року, станція розпочала мовлення у місті Лева на частоті 67.82МГц у нижньому піддіапазоні ультракоротких хвиль. Пройшло ще трохи часу, і радіокомпанія вже вела мовлення паралельно на частоті 104.7МГц у верхньому піддіапазоні УКХ, відмовившись від середньохвильової частоти. З вересня 1995-го року станція створила мережу, вийшовши в ефір у Києві на частоті 103.1МГц. Нині компанія працює у Львові, Києві, Чернівцях та Житомирі. У подальших планах радіо "Люкс FM" - охоплення мовленням усієї України. Станція має також взяти участь у проекті громадського радіомовлення в Україні (Власна інформація).
  • 1.01.2002 З Новим 2002-им роком!!!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024