Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Грудень 2001 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини листопада

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.12.2001 Ось і спливають останні години 2001-го року, першого року 21-го сторіччя і 3-го тисячоліття. Яким був цей рік для українських радіостанцій? Певно, нелегким - адже багатьом довелося відстоювати право на продовження мовлення у конкурсній боротьбі, для багатьох цей процес тільки розпочинається. Разом з цим, 2001-ий рік став роком народження нових потужних радіомереж, розвитку творчого потенціалу існуючих радіостанцій. Протягом усього року портал "Світ радіо" намагався відслідковувати всі ці процеси та гідно висвітлювати їх. Сподіваюсь, спроба зробити це була вдалою: статистика свідчить про те, що портал відвідували з багатьох куточків не лише України, а й цілого світу. А більш детальний аналіз статистики та відгуки дають мені можливість заявляти про те, що "Світ радіо" став просто таки енциклопедією українського радіомовлення, надійним довідником працівників та керівників радіостанцій. Зрештою, "Світ радіо" впевнено тримається у трійці найпопулярніших радіосайтів України. Сподіваюсь, ця історія матиме своє продовження і у наступному році (до речі - за півтора місяця своє 5-иріччя святкуватиме найстаріший розділ порталу - "Новини радіо", який розпочинався з газетної рубрики). А поки - з наступаючим Новим роком вас, панове відвідувачі! І вас, можливі інвестори! І всіх, всіх, всіх!!!! Особливі вітання і побажання - працівникам та керівникам усіх радіомовних компаній України - сподіваюсь на вашу подальшу підтримку та співробітництво!!!! З наступаючим 2002-им роком!
  • 31.12.2001 Сьогодні о 23.00 на хвилях одеського мережевого радіо "Авто FM" (Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Київ-106.5Гц, Львів-101.3МГц, Умань-103.4МГц, а також на хвилях вознесенського радіо "Імідж" - 103.6МГц) вийде спеціальний випуск новин, що підведе підсумки року, який минає. Також увечері на хвилях станції лунатиме велика вітальна програма (Власна інформація).
  • 31.12.2001 Своє 5-иріччя відзначає столичне радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц). Вперше позивні цієї станції кияни почули вранці 31-го грудня 1995-го року. Тоді вона розпочала цілодобове мовлення на частоті 67.70МГц. Ретранслювалися у повному обсязі програми московської сателітарної радіомережі "Europa Plus". Однак, вже 3-го січня 1996-го року о 18.00 трансляції було зупинено, а за кілька днів столичні мас-медіа повідомили про незаконність виходу радіостанції на каналі 67.70МГц через відсутність ліцензії Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення та дозволу Укрчастотнагляду. Як тоді було відзначено у часописі "Всеукраинские ведомости" (інтервью з представником Укрчастотнагляду), станція оформляла документи на право мовлення у Києві на каналі 103.1МГц, але цією частотою не скористалася. Лише 13-го лютого 1996-го року радіокомпанія відновила мовлення, але вже на іншій частоті - 107.0МГц (На цьому каналі спочатку ефірний час було розподілено майже навпіл між ЗАТ "Дніпро Television" ("Europa Plus Київ") та ПП Фірма "Лямін" ("Радіо РОКС Україна"). А з 14-го вересня, після переходу "Радіо РОКС Україна" на іншу частоту, радіо "Europa Plus Київ" працює на каналі 107.0МГц одноосібно). З осені 1998-го року програми радіо "Europa Plus Київ" ретранслюються у Вінниці на частоті 100.9МГц (колишній канал ретрансляції радіо "NIKO FM" з Чернівців). З 15-го березня 1999-го року - розпочато повноцінні київські ді-джейські ефіри (за московським плей-листом), обсяги яких постійно збільшувалися (перші спроби власного мовлення було здійснено навесні 1996-го року з допомогою компанії "Луна-інформ"). З 13-го серпня по 15-е грудня 1999-го року програми радіостанції дублювалися цілодобово на каналі 70.40МГц у нижньому піддіапазоні УКХ (канал ТРК "НАРТ") (Власна інформація).
  • 30.12.2001 Слухачі столичного "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц і 69.02МГц та тестове мовлення на мережу: Луганськ-106.5МГц, Харків-107.4МГц, Запоріжжі-100.3МГц, Вінниця-103.2МГц, а також Інтернет-трансляції) мають змогу слідкувати за ходом зустрічі Нового року у цілому світі. Репортажі з різних куточків планети, що розпочалися 28-го грудня, триватимуть до 2-го січня (Власна інформація).
  • 30.12.2001 Тим часом, Господарський суд Києва вчора заборонив АТ "Онікс" використовувати ліцензію на здійснення радіомовлення на частоті 100.9МГц у столиці. Наказ №12/43 "Про примусове виконання постанови" було видано судом на підставі того, що розпочато розгляд справи радіо "Континент" проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про визнання недійсним рішення про видачу ліцензії АТ "Онікс" на частоту 100.9МГц у Києві. Таким чином, радіокомпанія "Онікс" поки не має права вести мовлення у Києві на каналі 100.9МГц - до остаточного рішення суду (Інформація з власних джерел).
  • 30.12.2001 З учорашнього дня у Києві на частоті 100.9МГц паралельно працюють два передавачі. Перший з них, передавач радіо "Континент", веде звукове мовлення, а другий (очевидно, це передавач АТ "Онікс", що отримало ліцензію на право користування каналом) працює у режимі відкритої несучої. Якість прийому мовлення кожного з передавачів визначається повертанням антени. Паралельна робота двох передавачів на одній частоті не є новиною для української столиці - у 1997-у році така подія траплялася на частоті 107.9МГц під час розподілу ефірного часу між радіостанціями "Наше радіо" та "Обрій Плюс", та й, власне, на частоті 100.9МГц: наприкінці 1995-го року протягом двох тижнів одночасно працювали "Радіо РОКС Україна" (перший власник частоти) та радіо "Континент", що саме тоді одержало ліцензію (Власна інформація).
  • 29.12.2001 Розрив договору з ТОВ "Студія УРТ" і як наслідок - припинення трансляції програми "Радіо Точка" не вплине на музичний формат столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц). З 2-го січня наступного року станція продовжуватиме вести мовлення у нинішньому форматі - пост-радянський рок та непопсова музика. Незмінним лишатиметься й слоґан станції - "Радіо для сильних" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.12.2001 Харківська радіостанція "102.6FM"/"Europa Plus Харків" (102.6МГц) повністю припинило використання у своєму ефірі позивних "Авто FM": усі рекламні блоки станції завершуються фірмовим джинґлом "Європи Плюс" з телефоном рекламної аґенції у Харкові. Тим часом, на хвилях харківського радіо "Шансон" телерадіокомпанії "Нота" (104.0МГц) з'явилися україномовні лінійні ді-джейські ефіри (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.12.2001 Редакція "Радіо Свобода" звернулася вчора до голови Центвиборчкому Михайла Рябця з проханням дати роз'яснення щодо статті 56 нової редакції "Закону про вибори". Нагадаємо, що пункт 13 даної статті забороняє "проведення передвиборної агiтацiї в зарубiжних засобах масової iнформацiї, що дiють на територiї України". Як повідомила адміністратор української редакції "Свободи" Валентина Павленко, запит зроблено з метою з'ясування, що саме для ЦВК являтиметься "передвиборною агітацією", щоб запобігти можливим санкціям проти радіостанції-партнера "Довіра NIKO FM", на хвилях якої транслюються програми "Радіо Свободи" (Джерело: Сайт Інституту масової інформації).
  • 29.12.2001 Генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер закликав українську владу дати можливість столичній радіостанції "Континент" (100.9МГц) вести мовлення до рішення суду. "Ліцензію на мовлення на частоті передали іншій станції, "Континент" може закритися, а суд ще не виніс свого рішення" - заявив Генеральний Секретар (Джерело: "Український медіа-сервер").
  • 29.12.2001 31-го грудня з 22.00 до півночі на хвилях столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц) в ефір вийде новорічна вітальна програма за листами слухачів. Вестиме її Марина Левченко. А от з січня наступного року традиційна вітальна програма радіостанції, "Здрастуйте, я ваша тітка", лунатиме в ефірі на годину раніше - з 13.00 до 14.00. Взагалі з нового року розклад програм радіостанції зазнає значних змін, а остаточно він має стабілізуватися до 14-го січня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.12.2001 Львівська радіостанція "Львівська хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц та Real Audio) й надалі працюватиме у місті Лева. 20-го грудня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення видала цій радіокомпанії ліцензію №0128 на право користування каналами 100.8МГц та 66.26МГц (Джерело: Сайт Ігоря Гузея).
  • 28.12.2001 Збільшилась кількість міст, охоплених мовленням столичної мережі "Русское радио Україна" (Київ-98.5МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц). Від учорашнього дня програми станції ретранслюються у місті Севастополь на частоті 104.5МГц. Тим часом, радіостанція у своєму передавальному обладнанні у Києві відтепер використовує модулятор з цифровим збуджувачем сигналу (виробництва італійської компанії "CTE International"). Це, до речі, перший передавач в Україні, в якому застосовано цю новітню технологію (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.12.2001 Столичне "GALA"-радіо розпочало мовлення у місті Вінниця на частоті 103.2МГц. Прямих ретрансляцій київської програми немає - в ефірі цілодобово лунає музика у режимі нон-стоп та фірмові джинґли радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.12.2001 На хвилях дніпропетровського "Класик-радіо" (103.3МГц та Real Audio) з 25-го грудня відновлено вихід програми "Забуті новини". Екскурси в історію відбуваються щодня у будні о 10.15 та 20.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.12.2001 30-го грудня в ефірі столичної радіомережі "Довіра-NIKO FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц (частково), Кіровоград-101.9МГц (частково), Ужгород-107.2МГц, Чернівці-105.0МГц, Тернопіль-101.5МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц (частково), Луцьк-100.9МГц (частково), Житомир-105.6МГц, Хмельницький-102.1МГц, Шостка-102.5МГц (частково), Рені-102.3МГц, Чернігів-106.8МГц, Луганськ-101.8МГц) відбудеться прем'єра музичного сінґла у виконанні... ді-джея станції Ігоря Ларіна (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.12.2001 29-го грудня з 15.00 до півночі на хвилях столичної сателітарної радіомережі "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Донецьк-107.6МГц та Одеса-107.9МГц) проходитиме акція "Поляна" ("Галявина"): до студії станції завітають зірки української естради, які відповідатимуть на запитання ведучих та слухачів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.12.2001 Харківське радіо "102.6FM"/"Europa Plus Харків" (102.6МГц) потроху починає розвивати співробітництво ще з однією московською мережевою станцією - "Авторадио - Народная марка". Все частіше у програмі "Нон-стоп" (інтерв'ю з зірками шоу-бізнесу) звучать фраґменти інтерв'ю, що відбулися на вищеозначеній станції. Випуски програми "Нон-стоп" тепер також виходять під джинґлом "Авто FM", при чому, анонси цієї програми лунають українською, однак у анонсах згадки про "Авто FM" немає, а натомість є згадка про "Europa Plus" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.12.2001 Сьогодні у Києві припинилися трансляції на частоті 99.4МГц, де останнім часом не було звукового мовлення і передавач працював у режимі відкритої несучої (Власна інформація).
  • 27.12.2001 Херсонське "Авторадіо" (105.6МГц) до Нового року підготувало дві акції. В акції "Два на два" кожен херсонець має змогу виграти тисячу гривень. На початку грудня співробітники радіостанції в одному з магазинів міста "запустили" в обіг щасливу купюру номіналом у дві гривні. Сьогодні її номер знають лише три особи. Пізніше його знатимуть усі, але все відбуватиметься поступово: під час ранкового шоу "Drive" раз на два дні ведучі оголошують одну з цифр номеру купюри. Остання цифра пролунає 2-го січня 2002-го року. Інша акція має назву "Зоряна година". В ефірі радіостанції у рамках цієї акції лунатимуть рекламні ролики магазинів-спонсорів - слухачів запрошуватимуть здійснити покупки саме у цих магазинах, повідомляючи умови акції. А умови ці дуже прості: у годину "X" до одного з таких магазинів під'їжджає редакційний автомобіль радіостанції з Дідом Морозом - відтоді розпочинається відлік означеної зоряної години, що триватиме 60 хвилин. Усі покупці, що зроблять покупки протягом цих 60-ти хвилин, візьмуть участь у розигриші призів, а також матимуть змогу зв'язатися зі студією радіостанції та передати у прямому ефірі привітання своїм рідним та близьким (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.12.2001 29-го грудня в ефірі столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) відбудеться гра "Європейський маскарад". Слухачам буде запропоновано з 4-х спроб вгадувати естрадну зірку, загадану ведучими станції. Також від суботи дня у вітальних програмах "Present" слухачі матимуть шанс вигравати призи - компакт-диски (Власна інформація).
  • 26.12.2001 Другий день поспіль на харківській частоті 102.6МГц майже у повному обсязі ретранслюються програми московської мережі "Europa Plus". Позивний "Europa Plus" домінує навіть під час невеличких харківських включень (хоча час від часу у вітальних програмах ді-джеї все ж згадують позивний "Улюблена радіостанція"). А ось позивний "Авто FM" практично зник з ефіру: цей лейбл можна почути лише у прив'язці до програми "Автопілот", що має заставку "Автопілот від Авто FM" і іноді з'являється в ефірі. Тим часом, з радіоефіру ТРК "Сімон" (106.6МГц та 70.79МГц) майже зникли заставки та джинґли "Радіо Точка": натомість домінують заставки "Телерадіокомпанія "Сімон" представляє" та "Радіо "Сімон": перевірено часом". З ефіру зникли ді-джейські лінійні ефіри - окрім ранкового "Шоу сурків" та вечірньої вітальної програми "Гаряча точка" головним чином лунає музика у режимі нон-стоп. А ось у плей-листі радіо "Фора" (105.2МГц та 72.35МГц) сталися зміни у характері російської та української музики, причому, з'явилося багато композицій у стилі "шансон", хоча раніше станція зовсім ігнорувала цей музичний напрямок. Тим часом, станція продовжує транслювати й "звичайну" пост-радянську та західну музику (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.12.2001 З наступного року тернопільське "Радіо Тернопіль" (106.1МГц) повністю змінює всі ефірні заставки та переходить на 100-відсотковий плей-лист. Станція знов використовує студійний пейджер (0-69, абонент 339) також відновила трансляцію інформаційних програм Української служби "Deutsche Welle". У новорічну ніч "Радіо Тернопіль" буде "озвучувати" центральну ялинку міста 3 24.00 до 2.00 та з 4.00 до 6.00 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 26.12.2001 Новини з Польщі. Краківське радіо "RMF FM" одержало добро від Крайової Ради Радіофонії та Телебачення (польський аналог української Нацради з питать ТБ і РМ - ред.) на створення власного телевізійного каналу. Тож, очевидно наприкінці 2002 року стартує нова музично-інформаційна телестанція "RMF TV", що буде доступна на цифрових платформах і в кабельних мережах Польщі - це дешевше ніж працювати наземно. Нині краків'яни будують у себе новий радіокомплекс - кажуть, що там знаходитимуться і майбутні телевізійні студії. А тим часом, католицькому "Radio MARYJA" виповнилося 10 років. Директор станції, отець Ридзик, починав з невеличкої радіостанції в Торуні, а сьогодні він має вірних, часом навіть фанатичних радіослухачів і на Уралі і в США; незабаром "Radio MARYJA" може з'явитися і в Латинській Америці. Передачі з Торуня ретранслюються за допомогою 100 передавачів. Що ж пропонує станція своїм слухачам? 5 з половиною годин молитв; 2 години 15 хвилин - катехeзи; музика, новини, література й фейлетони займають 4 години 35 хвилин; але найбільше - 11 годин 40 хвилин ефіру - розмови зі слухачами. Цю радіостанцію часто називають антикомуністичною, антиєвропейською і націоналістичною. Погляди цього католицького радіо часто відрізняються від позиції Єпископату Польщі і навіть самого Папи. Не так давно "Radio MARYJA" отримало статус громадського радіо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.12.2001 Столичне радіо "БМ FM" (104.6МГц) почало наповнювати інформацією свій сайт в Інтернеті - http://www.bmfm.com.ua. На сайті нині можна знайти коротеньку інформацію про радіостанцію та її програми, конкурси, а також прайс на розміщення реклами. Тим часом, багато розділів сайту перебувають у процесі конструкції (Власна інформація).
  • 25.12.2001 Деніс Гедрович, у минулому ді-джей луганської ТРК "Континент" (104.8МГц), що за час свого існування кілька разів змінювала свої позивні (Радіо "Континент", радіо "Europa Plus Луганськ", радіо "Континент Плюс"), перейшов на луганське радіо "Шансон" (105.5МГц). Якщо на "Континенті" Деніс використовував псевдонім "Деніс Димов", то на "Шансоні" він працює під своїм власним прізвищем (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.12.2001 Збільшилася кількість міст, охоплених мовленням столичного радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кременчук-101.7МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц, Сімферополь-105.4МГц). Сьогодні ввечері розпочалися тестові трансляції програм станції у місті Одеса на частоті 101.0МГц (Інформація з власних джерел).
  • 25.12.2001 Запорізьке радіо "Великий луг" (101.8МГц) розпочало підготовку до новорічних свят за три тижні до власне Нового року: вже з 10-го грудня ефір радіостанції має святковий "одяг". І, звичайно ж, станція підготувала кілька спеціальних новорічних проектів. Зокрема, ще на початку грудня станція оголосила про... набір ді-джеїв для роботи у новорічну ніч ("Танцювальний марафон новорічної ночі"). Щоправда, переможцям цього конкурсного відбору не доведеться сидіти у студії: все що потрібно, це вгадати музичні смаки слухацької аудиторії та скласти новорічний хіт-парад, пісні якого відкриватимуть кожну годину новорічної ночі. Переможець, який представить кращий народний хіт-парад, одержить приз у розмірі 2002-х гривень. Проект під назвою "Новий рік - у кожну оселю" надасть можливість усім мешканцям Запоріжжя і області привітати зі святом своїх рідних та близьких в ефірі радіостанції. Привітання лунатимуть 31-го грудня протягом усього дня, а найкраще з них прозвучить за 5 хвилин до настання Нового року. Проект для водіїв "Авторадіо" на хвилях станції представляє свою акцію - "Ялинки зелені": за два тижні усі водії-переможці гри "Великі перегони" почали одержувати у подарунок новорічні ялинки. Звичайно, це не все - 31-го грудня в ефірі станції буде багато включень з вулиць міста, магазинів, ринків тощо (Джерело: Інформацію надала ).
  • 25.12.2001 Столичне радіо "Континент" (100.9МГц) втратило ліцензію на право мовлення: сьогодні Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення ліцензію на частоту 100.9МГц було передано іншій компанії. За словами заступника голови Нацради Микити Потураєва, "Континент" не було визнано переможцем у конкурсі на вищезгадану частоту у зв'язку з тим, що під час розгляду справи та заявочних документів з'ясувалося, що ця радіостанція не повернула державі кредит, узятий у 1996 році в Державному інноваційному фонді. Кредит у розмірі 400 тисяч гривень (за курсом 1996 року - це близько 300 тисяч американських доларів) потрібно було повернути у 1999 році. Інноваційний фонд виграв суд проти цієї компанії, зазначив пан Потураєв. ТОВ "Медіа-Центр" (радіо "Континент") спробувало оскаржити означене рішення у суді, однак апеляційний суд відмовив у розгляді скарги, мотивуючи таке рішення невірним оформленням поданих документів (Джерело: Портал "Кореспондент.net").
  • 25.12.2001 На хвилях столичного радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) розпочалася акція "Зроби собі свято у новорічну ніч": протягом усієї святкової ночі в ефірі радіостанції лунатимуть привітання, які можна замовляти вже зараз за номером (044)-238-25-52. Замовлення і привітання чергуватимуться з сюрпризами. Звичайно, святкування Нового року розпочнеться значно раніше - вже зранку 31-го грудня розпочнеться святкова програма з розіграшем призів, яку вестимуть у парі Ольга Ларіна та Євген Жигун. Під Новий рік мають закінчитися дві довготривалі акції радіостанції: 27-го грудня буде розіграно суперприз - путівку у Таїланд серед фіналістів гри "Зміни зиму на літо" (розіграш транслюватиметься в ефірі "Нового каналу"). А 30-го грудня завершується автомобільна акція "Золота година": суперпризи (телевізор та 10 смарт-карт, кожна з яких дає право на отримання 100 літрів високоякісного бензину) буде розіграно під час відкриття нової автозаправки на Позняках (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.12.2001 Сьогодні свій 6-ий день народження святкує івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3МГц). На честь цієї дати сьогодні буде підбито підсумки конкурсу на кращі анекдоти про радіостанцію та улюблених ведучих, прислані слухачами (Власна інформація).
  • 24.12.2001 Поступово все більше недержавних радіостанцій починає транслювати на своїх хвилях Гімн України у виконанні зірок вітчизняної естради. Відтепер його можна чути опівночі і на хвилях столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) (Власна інформація).
  • 24.12.2001 Мелітопольське радіо "Південний простір" (102.2МГц) до новорічних свят підготувало цикл п'ятихвилинних програм, що розповідає про традиції зустрічі Нового року та Різдва у різних куточках світу. Також вже стало традицією створення спеціальної новорічної пісні, у запису якої беруть участь усі працівники радіостанції - від ді-джея до водія. Звичайно, це не єдина новорічно-різдвяна композиція на хвилях станції - у ці дні навіть "одяг" ефіру має новорічний характер: кожна заставка чи джинґл відчули на собі вплив "Jingle Bells", "В лесу родилась ёлочка" та інших подібних композицій. Більше того - навіть рекламні ролики одягли святкове вбрання: кожен рекламодавець бажає мати ролик з новорічним колоритом (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.12.2001 31-го грудня на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) можна буде почути святкові випуски програм "Европейская зорька", "Eurohit Top 40" та "Роман без конца" від московської мережі "Europa Plus" (див. повідомлення від 22.12.2001) а от новорічний випуск вітальної програми "Present" вийде з київської студії станції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.12.2001 Харківська філія радіомережі "ХІТFM Україна" (101.5МГц) розпочала новорічну акцію "Ялинкові хітушки". Для того, щоб стати її учасником, слід спочатку написати вітального листа на студію. Потім ді-джеї обирають найкращі привітання, автори яких одержують призи від фірми "Madoc", які Дід Мороз станції привозить прямо в офіс чи квартиру. А тим часом програма "Царська кухня", що виходила на харківській "Мелодії" (100.5МГц та 73.79МГц), "переїхала" на Радіо "Точка" (106.6МГц та 70.79МГц), де лунає тепер о 9.10 та 17.10. Програма розповідає про різноманітні блюда царської кухні (Джерело: Інформацію надав ).
  • 22.12.2001 25-го грудня, на католицьке Різдво, в ефірі столичного "Music Radio" (101.5МГц) відбудеться розіграш ноутбуків "Toshiba" від компанії DКТ у рамках акції "Велика гра" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.12.2001 З1-го грудня на хвилях московської сателітарної радіомережі "Europa Plus", що в тому чи іншому обсязі ретранслюється у таких містах України: Київ-107.0МГц, Вінниця-100.9МГц, Одеса-106.0МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, Маріуполь-104.0МГц, Кременчук-106.0МГц, а також на хвилях дніпропетровського радіо "102.5FM" (102.5МГц), харківського радіо "102.6FM" (102.6МГц) та севастопольського радіо "101.5" (101.5МГц) лунатиме добірка, складена з майже усіх тематичних програм і рубрик радіостанції. З 8.00 до 11.00 в ефір вийде ранкове шоу "Европейская зорька", що пройде під девізом "Згадати все": можна буде почути те, що ведучі програми вважають найкращим за рік. З 11.00 до 15.00 в ефірі лунатиме підсумковий випуск програми "Eurohit Top 40". З 18.00 до 19.00 у шоу Романа Трахтенберґа "Роман без конца" від "Europa Plus-Санкт-Петербург" можна буде почути анекдоти від зірок російського шоу-бізнесу. З 21.00 до 23.00 вийде святковий випуск вітальної програми "Present", у якій буде нагороджено мобільним телефоном людину, що зателефонувала до програми стотисячною за всю її історію. І врешті, з 23.00 до 1.00 на хвилях станції лунатиме "Euromix" від Олега Сухова - танцювальне шоу, складене з хітів 2001-го року. А ось 1-го січня 2002-го року всі ді-джеї відпочиватимуть: станція транслюватиме у режимі нон-стоп найкращу музику свого формату (EHR/ Rhythmic CHR/ Hot AC) за останні кілька років. На жаль, порталу "Світ радіо" поки не було надано інформацію стосовно того, в якому обсязі і вигляді московський ефір транслюватиметься в останній день поточного та перший день наступного року на кожній з перерахованих ретрансляційних станцій (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.12.2001 Від учорашнього дня столичне "Русское радио Україна" розпочало пряму ретрансляцію своїх програм у місті Дніпропетровськ на частоті 101.1МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.12.2001 Вчора після майже 2-місячної зупинки відновив роботу радіопередавальний центр у Таранівці Харківської області. Відповідно відновлюється мовлення Всесвітньої служби радіо "Україна" Національної радіокомпанії України на частотах 9610кГц, 11720кГц, 11840кГц та 15520кГц. Трансляції мають вестися за зимовим розкладом, що набув чинності наприкінці жовтня (Джерело: ).
  • 21.12.2001 Сьогодні харківська радіостанція "102.6FM" (102.6МГц) знову збільшила обсяги власного мовлення - весь денний ефір формується місцевою студією з використанням позивних "102.6", "Улюблена радіостанція", "Europa Plus" та "Авто FM". Московська "Europa Plus" транслюється з 21.00 до 1.00, а також під час авторських програм "Европейская зорька" та "Роман без конца". Станція також віднедавно приймає музичні замовлення на електорнну скриньку - . Крім того, на 102.6 з'явився новий ді-джей - Олексій Красноновець. Новий ді-джей з'явився також в ефірі харківської філії мережі "ХІТFM Україна" (101.5МГц) - звати його Олексій Перчиков. Тим часом, харківська філія столичного "GALA"-радіо (107.4МГц) досі не розпочала прямої ретрансляції програм з Києва: протягом доби в ефірі лунає музичний мікс та позивні і джинґли. А з ефіру харківської філії мережевого "Нашого радіо" (104.5МГц) зникла функція RDS; окрім того, мовлення на частотах 104.5МГц та 102.6МГц вже кілька днів ведеться лише до 1-ї години ночі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.12.2001 ТОВ "Студія УРТ", виробник програми "Радіоточка", одержала офіційне повідомлення від телерадіокомпанії "Золоті Ворота" (ліцензіата частоти 95.6МГц у Києві) стосовно розриву з 02.01.2002р. договору "Про надання та використання програмного продукту". Таким чином, все, що звучатиме в ефірі радіостанції "Золоті Ворота" 95.6 FM з 02.01.2002р. є власним продуктом ТРК "Золоті Ворота" і не має відношення до музично-розважального проекту "Радіоточка" (Інформація з власних джерел).
  • 20.12.2001 В ефірі радіостанції, що працює у Харкові на частоті 102.6МГц (власник ліцензії - Українська корпорація телебачення та радіомовлення "ЮТаР") знов все частіше лунає позивний "Europa Plus". Окрім того, збільшено обсяги прямої ретрансляції програм московської сателітарної радіомережі "Europa Plus": сьогодні, зокрема, включення харківської студії можна почути практично лише з 50-ої хвилини музичної години (програми "Автопілот" від "Авто FM", реклама, анонси вітальних програм тощо). Тим часом, ігрова програма від компанії "Київстар" тепер лунатиме кілька разів на день - без конкретної часової прив'язки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.12.2001 Радіо "Europa Plus Маріуполь" (104.0МГц) нещодавно відкрила офіційний Web-сайт у мережі Інтернет. Знайти його можна за URL-адресою http://www.europaplus.azov.net. Сайт містить коротеньку інформацію про радіостанцію, її історію, анкети ді-джеїв, контакти. Прямо на сайті можна також заповнити бланк музичного замовлення у вітальній програмі "Present", що лунає на хвилях станції двічі на день. Тим часом, ряд розділів ресурсу (Музика, Форум, Реклама) поки перебувають у процесі створення (Інформація з власних джерел).
  • 20.12.2001 Асоціація мережевих телерадіомовників України виступає проти схваленого Верховною Радою Закону "Про обов'язкове проведення теледебатів" і звертається до Президента України "з проханням скористатися правом вето" і не підписувати цей закон. Про це йдеться у поширеній сьогодні заяві Асоціації, яка об'єднує 8 мережевих теле- та радіокомпаній України. Зокрема, наголошують автори заяви, новий закон не відповідає українським законам про підприємництво, про Національну Раду з питань телерадіомовлення, про телебачення та радіо, і фактично змушує приватні мас-медіа за власний рахунок забезпечувати не лише надання кращого ефірного часу для політичних дискусій, але й підготовку таких програм для ефіру. Крім того, у реалізації цього закону автори заяви вбачають небезпеку "грубого втручання в діяльність приватних ЗМІ" та "встановлення державного контролю над роботою незалежних телерадіомовників", що є "абсолютно неприпустимим та суперечить міжнародній практиці діяльності приватних ЗМІ".У заяві наголошується, що різні канали по-різному підходять до висвітлення нинішньої виборчої кампанії, і кожен з них "має власні концепції проведення теледебатів", тому вони виступають проти "намагання нав'язати ЗМІ єдину схему проведення політичних програм" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.12.2001 Тим часом, на своєму засіданні 13 грудня 2001 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення, в якому за порушення ліцензійних умов оголошені попередження двом столичним ТРО - ТОВ "ТРК "Музика-ТВ" та ТРК "Золоті ворота", зобов'язавши ці телерадіоорганізації у місячний термін привести мовлення у відповідності до норм чинного законодавства. Окремим рішенням Національна рада зобов'язала ТРО, які отримали ліцензії у 2001 році (з №0001 по 0054), у відповідності до законодавства подати до Національної ради зразки логотипів та ефірних позивних для внесення в ліцензійні документи. Визначено дату подачі зазначених документів: 30 календарних днів з дня прийняття рішення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.12.2001 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на право користування міськрайонними каналами проводового радіомовлення мережі УР-1 у відрізку 06 год. 30 хв. - 06 год. 44 хв. щоденно, окрім суботи та неділі. Заяви на участь у конкурсі приймаються протягом 30 діб від сьогоднішнього дня за адресою: м.Київ, вул. Десятинна, 14, Ліцензійний відділ; тел: (044)-462-05-34 (Джерело: Інформація з газети "Говорить і показує Україна").
  • 19.12.2001 А на одеському мережевому "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) вже звичним став проект "Этипезамол" ("Эти песни запевает молодёжь" - тобто, "ці пісні співає молодь") - хіт-парад найкращих музичних творів року, що минає. Композиції лунають у порядку зростання їх популярності серед слухачів. "Этипезамол-2001" представить 100 найпопулярніших серед слухачів радіостанції пісень 31-го грудня, а до 30-го грудня на адресу станції (65078, м.Одеса-78, вул. В.Терешкової, 15) можна надсилати листи з власними варіантами кращої десятки. Той, хто вгадає цю десятку, одержить приз від радіостанції (Власна інформація).
  • 19.12.2001 Столичне "Music Radio" (101.5МГц) готується до свят. Вже з 24-го грудня в ефірі стартує спеціальний цикл програм "Особливості зустрічі офісного Нового року". 31-го грудня плей-лист радіостанції буде складено виключно з пісень, за які слухачі голосують у рамках акції "Музика, перевірена почуттями" - найкращі й найлегші композиції. А всю новорічну ніч "Music Radio" має намір присвятити закоханим - тим, хто має намір зустрічати 2002-ий рік у романтичній обстановці. В ефірі лунатимуть найкращі пісні про кохання, які мають створити особливу атмосферу, здатну спричинити справжній демографічний вибух у столиці. А після 1-го січня 2002-го року на хвилях радіостанції розпочинається проект "2002 мрії киян": у кожного буде шанс зателефонувати до студії та залишити для всіх киян своє побажання, виголосити тост або поділитися своїми найзаповітнішими мріями (Джерело: Інформацію надала ).
  • 19.12.2001 На харківській частоті 102.6МГц тривають зміни. Відтепер до позивних "Europa Plus Харків", "Радіо 102.6FM", радіо "Авто FM" додався ще один - "Улюблена радіостанція". Фактично, усі ці позивні лунають з вуст ді-джеїв під час місцевих блоків без будь-якої усталеної системи. Тим часом, станція знов дещо збільшила обсяги ретрансляції програм московської мережі "Europa Plus" - відтепер ще один московський блок лунає з 21.15 до 2.00. Щодо власного мовлення станції, то на її хвилях з'явилася нова ігрова програма, що готується спільно з оператором мобільного зв'язку "Київстар". Програма поки не має назви, а суть її полягає ось у чому: слухачі мають надсилати на студійний пейджер (8-703-3-130-130) віршики про компанію "Київстар" разом з номером телефону. Ді-джей обирає одне з повідомлень, телефонує його автору та задає питання, пов'язане зі сферою діяльності компанії "Київстар". За правильну відповідь слухач одержує приз від компанії (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.12.2001 На початку наступного року в Луганську на частоті 103.6МГц має розпочати мовлення нова радіостанція. Станція являтиме собою структурний підрозділ Луганської Обласної Держтелерадіокомпанії (Інформація з власних джерел).
  • 19.12.2001 А тим часом на хвилях московської сателітарної радіомережі "Europa Plus", що в тому чи іншому обсязі ретранслюється у таких містах України: Київ-107.0МГц, Вінниця-100.9МГц, Одеса-106.0МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, Маріуполь-104.0МГц, Кременчук-106.0МГц, а також на хвилях дніпропетровського радіо "102.5FM" (102.5МГц), харківського радіо "102.6FM" (102.6МГц) та севастопольського радіо "101.5" (101.5МГц), 31-го грудня протягом усього дня лунатимуть тільки пісні, які самі слухачі назвуть кращими композиціями 2001-го року. Щоправда, обирати можна лише з тих пісень, що перебувають у ротації станції - на її Web-сайті у мережі Інтернет (http://www.europaplus.ru) розміщено перелік цих пісень (100 позицій), за які й потрібно проголосувати. Якщо ж відвідувач ще й заповнить анкету під час голосування, він стає претендентом на призи від радіостанції - від компакт-дисків до CD-плейєра (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.12.2001 З 5-ти до 3-х разів на тиждень зменшено кількість виходів в ефір автомобільної програми "Autodrive", що лунає на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц). Відтепер програма лунатиме щопонеділка, щосереди та щоп'ятниці о 8.30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.12.2001 Столичне радіо "Континент" (100.9МГц) повідомило зранку своїх слухачів про те, що представники служби безпеки прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха зажадали від радіостанції припинення мовлення на час перебування голови Уряду у приміщенні Київського національного університету технології і дизійну, де розташована станція. Як пояснили керівництву станції, її передавач перешкоджав нормальній роботі апаратурі, що забезпечувала зв'язок служби. Врешті було досягнуто компромісу: на час перебування Анатолія Кінаха у будівлі станція зменшила потужність передавача у чотири рази (Джерело: Портал "Укроп").
  • 18.12.2001 Тим часом, Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова має 5 кандидатів на посади членів Нацради. В інтерв'ю журналістам член комітету Віталій Шевченко сказав, що ці 5 кандидатів пройшли конкурс і були заслухані у парламенті ще на минулій сесії. За його словами, це представник КПУ Алєксєєнко; юрист, колишній представник Нацради Володимир Горобцов, представник апарату Нацради Ігор Купас, керівник радіо "Континент" Сергій Шолох та працівник апарату Верховної Ради Юрій Шкарлат/ Пан Шевченко відзначив, що під час розгляду цих кандидатур у парламенті "реакція депутатів на всю п'ятірку була позитивна", тоді не виникало жодних зауважень чи претензій до цих кандидатів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.12.2001 Верховна Рада України сьогодні розглянула проект постанови про процедуру ротації членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з частини її складу, призначеної парламентом України. Автор законопроекту, Віталій Шевченко, нагадав депутатам, що 22 березня 2001 року вони прийняли постанову "Про звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2000 рік". Відповідно до цієї постанови ротація членів Нацради мала відбутися до 1 травня 2001 року. Але, зауважив пан Шевченко, "ротація не проводилась через формальні причини, що не розроблено процедуру ротації". Саме тому Віталій Шевченко розробив проект постанови про процедуру ротації членів Нацради. Відповідно до проекту постанови, процедура ротації передбачає, що Верховна Рада спочатку приймає рішення про ротацію членів Нацради. Потім профільний комітет оголошує конкурс кандидатур до складу Нацради, кандидатури вивчаються в комітеті на предмет відповідності вимогам законів. Після цього комітет проводить обговорення внесених кандидатур і шляхом голосування визначає претендентів, кандидатури яких буде внесено на розгляд парламенту для призначення на посади членів Нацради замість тих, хто підлягає ротації. На розгляд Верховної Ради вносяться кандидатури, підтримані більшістю членів комітету. За процедурою, запропонованою Віталієм Шевченком, на розгляд Верховної Ради вносяться проекти постанов щодо кожного з членів Нацради, призначених парламентом (Джерело: Портал "Укроп").
  • 18.12.2001 У зв'язку з переїздом запорізької радіостанції "5FM" (106.2Мгц) у новий офіс змінився її контактний телефон. Замість номера (0612)-34-76-25 він тепер має номер (0612)-13-17-11 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.12.2001 Вчора у Харкові відновилося тестове мовлення "GALA"-радіо на частоті 107.4МГц. Тим часом, прямих ретрансляцій з Києва досі немає - в ефірі цілодобово лунає музика у режимі нон-стоп та фірмові джинґли радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.12.2001 У вітальних програмах столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) припинено прийом музичних замовлень на студійний пейджер (Власна інформація).
  • 17.12.2001 Тим часом, технічні трансляції програм "GALA"-радіо розпочалися і у Запоріжжі, де станція використовує частоту 100.3МГц. Поки програма транслюється без місцевих включень (Інформація з власних джерел).
  • 17.12.2001 Ретрансляції програм столичного "GALA"-радіо у Луганську на частоті 106.5МГц, що з 8-го грудня здійснюються у технічному режимі, від завтрашнього дня набувають офіційного статусу і стають регулярними. З цієї нагоди завтра у місті пройде презентація корпункту станції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.12.2001 З 1-го грудня у Луцьку відновив роботу передавач 3-ї програми Національної радіокомпанії України (Канал "Радіо Муз"). Потужність передавача 5кВт, приблизний час роботи - 5.30-9.00 та 19.00-0.00 (у вихідні - з 6.00), однак, повідомляється про те, що передавач працює нерегулярно (Джерело: ).
  • 17.12.2001 На хвилях столичного радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кременчук-101.7МГц, Чернігів-101.8МГц, Луганськ-100.4МГц, Сімферополь-105.4МГц) сьогодні стартувала новорічна акція "Хітатушки". Щодня Дід Мороз радіостанції (його роль грає програмний директор Єгор Прищепкін) мандрує вулицями Києва та роздає новорічні подарунки. Але не все так просто. По-перше, для того щоб знайти Діда Мороза, необхідно уважно слухати ефір радіо "ХІТFM - Україна", аби не проґавити повідомлення ді-джея про те, де саме зупинився Дід Мороз (оголошення лунають за півгодини до початку чергового етапу акції). А по-друге, подарунки даються не просто так - їх потрібно заробити. Наприклад - заспівати пісеньку, розповісти віршик чи анекдот, виголосити новорічний тост - і все це передаватиметься у прямий ефір радіостанції. Щодня планується проводити по три такі репортажі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.12.2001 Зміни сталися в ефірі Дніпропетровська. Столичне радіо "ХІТFM Україна" відтепер у цьому місті ретранслюється на частоті 102.0МГц відповідно до одержаної ліцензії. Натомість частота 104.0МГц, де станція мовила досі, працює у режимі технічного ефіру - незабаром на каналі має розпочати мовлення нова станція. Тим часом, на каналі 106.8МГц тепер лунає джазова музика (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.12.2001 На хвилях одеського мережевого радіо "Авто FM" (Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Київ-106.5МГц, Львів-101.3МГц, Умань-103.4МГц та на каналі вознесенського радіо "Імідж"-103.6МГц) з'явилися україномовні лінійні ефіри одеської студії (Власна інформація).
  • 16.12.2001 У п'ятницю припинило мовлення дніпропетровське радіо "Альфа" (102.0МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.12.2001 А вчора тестові трансляції столичного "GALA"-радіо розпочалися у Харкові. У цьому місті станція використовує частоту 107.4МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.12.2001 У Луганську на частоті 106.5МГц з 8-го грудня ведуться ретрансляції програм столичного "GALA"-радіо (станція нещодавно розпочала мовлення через сателіт). Потужність передавача - 1кВт, антену встановлено на вежі Луганського ОРТПЦ. Ретрансляції поки ведуться у режимі технічного мовлення без місцевих блоків та реклами (Джерело: Сайт "Обзор луганских FM радиостанций").
  • 14.12.2001 З ефіру столичного радіо "Золоті ворота" (95.6МГц) зникли всі згадки про проект "Радіо Точка". Зміни торкнулися навіть оформлення рекламних блоків - вхід звучить просто як "Реклама" замість старого "Реклама. Точка" (Власна інформація).
  • 14.12.2001 Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення про передачу радіостанції "Онікс" ліцензії столичної радіостанції "Континент" (100.9МГц). Ухвала Нацради з'явилася по тому, як Київський міський суд за формальними ознаками повернув радіо "Континент" скаргу на попереднє рішення Нацради щодо позбавлення права мовлення на частоті 100,9МГц. Директор радіо "Континент" Сергій Шолох тим часом заявив, що він подав ще одну скаргу, яку суд відмовляється розглядати (Джерело: Портал "Укроп").
  • 14.12.2001 Столичне "Music Radio" (101.5МГц) готується до новорічних свят. Атмосфера свята поступово наповнює ефір станції: на початку кожної години слухайте святкову версію улюбленої гри "Музика, перевірена часом", що має назву "Музика, перевірена почуттями". І якщо та чи інша композиція Вам дійсно подобається - повідомьте про це за допомогою пейджеру (телефон оператора 0-69, для абонента "101 і 5") або на факс за номером (044)-238-83-89. І тоді Ваша улюблена композиція обов'язково прозвучить у Новорічну ніч (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.12.2001 Верховна Рада України сьогодні розгляне проект постанови "Про процедуру ротації членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з частини її складу, призначеної Верховною Радою України" (Джерело: "Український медіа-сервер").
  • 13.12.2001 Тривають зміни на частоті 102.6МГц у Харкові. Протягом останніх днів мовлення на каналі велося приблизно за таким графіком: з 6.40 до 9.00 - ретрансляції мережі "Europa Plus" з Москви ("Европейская зорька"), з 9.00 до 18.00 та з 19.00 до 21.00 - мовлення харківської студії (з використанням основного позивного "102.6FM" та додаткового - "Авто FM", а іноді й - "Europa Plus"). З 18.00 до 19.00 йде "Роман без конца" від московської "Європи Плюс". Щодо проміжку від 21-ї до 2.00 - іноді йде ретрансляція з Москви, іноді - мовлення місцевої студії. Під час мовлення місцевої студії в ефірі можна почути окремі програми виробництва одеського мережевого радіо "Авто FM". Щодо мовлення місцевої студії - музичне наповнення жодною мірою не відрізняється від програм "Європи Плюс", однак, композиції час від часу зводяться не дуже якісно, іноді вони лунають не до кінця - не виключено, що музичний матеріал записується з московського ефіру. Тим часом, програма "Non Stop" виробництва харківської студії (інтерв'ю з зірками російського та українського шоу-бізнесу з конкурсними запитаннями) відтепер лунає на хвилях станції о 11.00, 17.00 та 21.00. 17-го грудня в одному з харківських клубів програма святкуватиме річницю існування в ефірі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 13.12.2001 Сьогодні виповнюється 6 років з дня першого виходу в ефір столичної радіостанції "Континент" (100.9МГц). Щоправда, цей перший вихід в ефір не обійшовся без скандалу: з півмісяця, до самого закінчення року, станція вела мовлення на частоті 100.9МГц одночасно з "Радіо РОКС Україна", що робило практично неможливим прийом як однієї, так і іншої станції: в ефірі лунала "каша". Фактично, предтечею "Континенту" була радіостудія "Голос", що виходила на хвилях радіостанції "7-ий канал" (69.68МГц) з 24-го грудня 1993-го року до травня 1995-го, проте, 13-го грудня 1995-го року "Континент" вийшов вже як самостійна станція - до того ж, це була перша радіостанція у Києві, що встановила власний передавач та антену. Крім того, на відміну від "Голосу", що був майже відсотків на 90 релігійною станцією, "Континент" більше уваги став приділяти іншим аспектам життя. Згодом станція поступово визначилася зі своїм форматом (джаз, класична музика та інформаційні програми) (Власна інформація).
  • 12.12.2001 Спеціальну програму до святкування свого 5-тиріччя підготувало донецьке радіо "Europa Plus Донбас" (Донецьк-106.8МГц та Краматорськ-101.7МГц). Святкування розпочнеться у п'ятницю, 14-го грудня, з "Радіо-Родео", в якому візьмуть участь усі ді-джеї станції. "Пейджер-букмекер" прийматиме ставки від слухачів, а отже - будуть призи. Проте, головні урочистості заплановано на неділю, 16-те грудня. Зокрема, у цей день щогодини слухачі матимуть можливість вигравати фірмовий сервіз "Європи Плюс Донбас", і щоразу - за новими правилами (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.12.2001 А ось Державна податкова адміністрація вирішила не проводити комплексних перевірок засобів масової інформації з 1-го січня 2002-го року і до закінчення передвиборчих перегонів. Рішення ухвалено для того, щоб уникнути у період передвибочої кампанії звинувачень у використанні податкових органів у політичній боротьбі та не допустити спекуляцій на тему тиску на свободу слова. Разом з тим, голова ДПА України Микола Азаров закликав українські мас-медіа не порушувати податкове законодавство та підкреслив: "Індульґенції на порушення податкового законодавства я нікому не даю". Податкова адміністрація ухвалила рішення перенести терміни перевірок з 1-го кварталу 2002-го року на більш пізний термін. Раніше подібну практику перенесення термінів перевірок ЗМІ ДПАУ використовувала у період президентських виборів 1999-го року (Джерело: Портал "Кореспондент.Net").
  • 12.12.2001 Антимонопольний комітет України перевірятиме дотримання реґіональними телерадіокомпаніями норм антимонопольного законодавства. Це передбачено Указом Президента України від 6-го грудня, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 31-го жовтня 2001-го року "Про заходи з удосконалення державної інформаційної політики та забезпечення інформаційної безпеки України". Антимонопольному комітету доручено провести відповідну перевірку у тримісячний термін (Джерело: "Український медіа-сервер").
  • 12.12.2001 Сьогодні виповнюється 100 років з дня першого сеансу трансатлантичного радіозв'язку. Сеанс зв'язку було проведено одним з батьків радіо - італійцем Ґульємо Марконі 12-го грудня 1901-го року (Джерело: ).
  • 11.12.2001 Маріупольська радіостанція "Лавенсарі" (105.3МГц) пропонує усім бажаючим локальним українським радіостанціям взяти участь у новорічній акції "Поздравлялка". Суть акції полягає в обміні вітальними аудіоспотами з новорічними привітаннями колегам, що має допомогти слухачам відчути ґлобальність та просто прикрасити святковий ефір. Як це зробити? Спочатку слід надіслати на електронну скриньку організаторів акції ( ) листа з темою "Поздравлялка"; у листі має бути приблизно такий текст: "Підтримуємо! Радіо "(позивний)", місто N" (назву станції слід обов'язково написати кириличними літерами так як чується та виділити великими літерами наголоси). Після обробки інформацію кожній станції буде надіслано повний список учасників та їхні реквізити. Далі кожен учасник має записати вітальний ролик, що матиме приблизно такий вигляд: джинґл Вашої радіостанції, привітання: "N-ське радіо "Позивний" вітає з Новим Роком радіо...... та бажає вірних слухачів, щастя, здоров'я та багато грошей!" (Тобто, спочатку виготовляється "болванка", в яку потоім додаються назви станцій, які Ви вітаєте). Наприкінці має йти знов джинґл - бажано інший. Нарешті, все це перетворюється в mp3-файл (128kbps. - не менше) та відсилається електронною поштою тим станціям, які Ви вітаєте. Хронометраж - 35-40 секунд. Інформаційний спонсор акції - портал "Світ радіо" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.12.2001 Одеське мережеве радіо "Авто FM" (Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Київ-106.5МГц, Львів-101.3МГц, Умань-103.4МГц та на каналі вознесенського радіо "Імідж"-103.6МГц) представляє конкурс "Фотополювання". Для того, щоб взяти в ньому участь, слід зафіксувати на фотоплівку якийсь неймовірний випадок зі свого життя та якомога правдивіше описати те, що можна спостерігати на знімку. Далі все це слід відправити на адресу 65063, м.Одеса-63, Фонтанська дорога, 3, радіо "Авто FM" та чекати кінця місяця, коли буде визначено найкращих (Власна інформація).
  • 11.12.2001 Сьогодні у другій половині дня у Києві припинилося звукове мовлення на частоті 99.4МГц: передавач працює у режимі відкритої несучої (Власна інформація).
  • 11.12.2001 А от сімферопольське радіо "Europa Plus Крим" (103.7МГц та 65.99МГц) припинило ретрансляцію московських програм та змінило позивний. Відтепер станція ідентифікує себе як "Радіо Пілот" та крутить головним чином музику у режимі нон-стоп. А колишнє сімферопольске "Русское радио Крим" (107.3МГц) працює тепер з позивним "Радіо Жиса". Музичний формат станції тим часом не змінився (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.12.2001 На хвилях харківського радіо "Мелодія" (100.5МГц та 73.79МГц) з'явилася нова програма, що базується на фраґментах з російської телевійзійної програми Леоніда Парфьонова "Намедни 1961-1991": на 55-ій хвилині музичної години лунає якийсь історичний факт чи повідомлення про один з цікавих фактів з історії. В ефірі станції також почали з'являтися україномовні джинґли. А ось на частоті 102.6МГц у місті поки немає стабільності. В ефірі використовуються позивні "Авто FM" та "Europa Plus", а рекламні джинґли записані у стилі "Європи Плюс". Частину ефіру займає ретрансляція програм радіо "Авто FM" з Одеси, тим часом на хвилях станції можна чути окремі авторські та розважальні програми московської мережі "Europa Plus". Домінує однак мовлення місцевої студії, ді-джеї якої уникають назви станції, оголошуючи натомість лише її частоту (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.12.2001 Наступного тижня у Верховній Раді відбудеться звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2001 рік, а після цього депутатам запропонують провести ротацію двох членів Нацради, затверджених за квотою Верховної Ради. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олександр Зінченко. Розповідаючи про результати сьогоднішнього засідання комітету, пан Зінченко повідомив, що комітет вирішив на наступному тижні заслухати у сесійній залі "публічний звіт голови Нацради Бориса Холода". Після чого, за його словами, буде прийнята постанова з трьох пунктів. Олександр Зінченко зазначив, що в першому пункті постанови міститиметься аналіз виконання Нацрадою постанови Верховної Ради, ухваленої після квітневого звіту Нацради; другим пунктом пропонується взяти інформацію Нацради до відома, а третій пункт постанови пропонує здійснити ротацію двох членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, затверджених за квотою парламенту. Зінченко пояснив, що у комітету немає претензій до персонального складу Нацради, а "є претензії до механізму здійснення політики Нацради", тому на голосування будуть ставитись всі чотири члени Нацради від парламенту. Він також повідомив, що наступного вівторка, 18 грудня, профільний комітет обговорить пропозиції щодо кандидатів на місця двох членів Нацради. "До кінця року це питання має бути розглянуто", - сказав пан Зінченко (Джерело: "Український медіа-сервер").
  • 10.12.2001 13 грудня Верховна Рада прийматиме рішення щодо проекту постанови про надання згоди на звільнення Івана Драча з посади голови Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.12.2001 А тим часом на хвилях столичного радіо "Europa Plus Київ" (Київ-107.0МГц та Вінниця-100.9МГц) побільшало випусків прогнозу погоди. Вони лунають на початку музичних годин - як правило, після 1-ї пісні у київських блоках (Власна інформація).
  • 10.12.2001 Сталися зміни в ефірі Харкова. З 6-го грудня у місті припинилися ретрансляції програм московської радіомережі "Europa Plus", що здійснювалися на частоті 102.6МГц (власник каналу - Українська корпорація телебачення та радіомовлення "UTaR"). Відтоді практично все мовлення ведеться з місцевої студії у режимі нон-стоп (при цьому, у звичний час в ефір виходить вітальна програма "Present", а також московські програми "Роман без конца" та "Европейская зорька" у прямому ефірі). Час від часу на каналі з'являються позивні "Авто FM", однак, в ефірі є ще велика кількість роликів та джинґлів у стилі "Європи Плюс", хоча сам позивний більше не використовується (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.12.2001 Щонеділі о 18.00 на хвилях столичної радіостанції "Золоті ворота" 95.6FM - проект "Радіоточка" (95.6МГц) лунає програма "Митниця дає добро", що представляє музичні новинки у форматі станції (пост-радянський рок та поп-рок). Тим часом, останнім часом в ефірі поменшало джинґлів, які згадують проект "Радіо Точка" (Власна інформація).
  • 9.12.2001 Наталя Зварич, у минулому інформаційниця столичного "Z-радіо" (з 1.10.2001 - "БМ FM"), відтепер працює інформаційницею столичного радіо "РКВ-Шансон" (106.0МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.12.2001 2001 10-13 грудня 2001 року в приміщенні столичного радіо "Континент" (вул. Немировича-Данченка 2 корп.4, перший поверх) проходитиме семінар "Радіожурналістика" Інституту Масової Інформації. Семінар проходитиме з 10.00 до 16.00 за участю французького викладача Ерве Гіймо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.12.2001 У січні наступного року в Ужгороді на частоті 104.7МГц має розпочати мовлення нова радіостанція "Світ FM". Станція заснована "Товариством громадського самозахисту" і декларує себе як ромське (тобто, циганське) радіо. Програми транслюватимуться українською, російською, угорською та циганською мовами. Окрім музики в ефірі лунатимуть тематичні та авторські програми, новини - як власні, так і виготовлені партнерами (Передбачається, зокрема, ретрансляція новин радіо BBC) (Джерело: Газета "День").
  • 7.12.2001 З 30-го листопада столичне "GALA"-радіо (100.0МГц та 69.02МГц а також Інтернет-мовлення) розпочало тестові трансляції своїх програм через сателіт "Sirius-2" у системі BSS. Тепер сигнал радіостанції можна буде приймати на всій території Україны та за її межами (трансляції ведуться у некодованому режимі). Крім того, вже до кінця поточного року радіокомпанію планую розпочати ретрансляцію у реґіонах України (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.12.2001 10-го листопада з 18-ї до 21-ї години на хвилях столичного радіо "Континент" (100.9МГц) можна буде почути прямі включення з першого в Україні суду присяжних (Власна інформація).
  • 7.12.2001 17-го грудня на хвилях столичного мережевого радіо "Довіра-NIKO FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц (частково), Кіровоград-101.9МГц (частково), Ужгород-107.2МГц, Чернівці-105.0МГц, Тернопіль-101.5МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц (частково), Луцьк-100.9МГц (частково), Житомир-105.6МГц, Хмельницький-102.1МГц, Шостка-102.5МГц (частково), Рені-102.3МГц, Чернігів-106.8МГц, Луганськ-101.8МГц) стартує проект "З Довірою у гори". Проект має надати слухачам всю необхідну інформацію про зимовий відпочинок. Кореспонденти радіостанції виходитимуть з репортажами з найкращих зимових курортів Болгарії, Чехії, Словаччини, Фінляндії і звичайно ж з українських Карпат. А от завтра буде підбито підсумки акції "Слідом за зіркою", тобто свого власника знайде головний приз - мобільний телефон з підключенням (Джерело: Сайт Ігоря Ларіна).
  • 6.12.2001 На офіційному Web-сайті столичного мережевого радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц та 73.46МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Павлоград-102.2МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кременчук-101.7МГц (частково), Чернігів-101.8МГц, Сімферополь-105.4МГц) відтепер можна знайти MP3-файли найсвіжіших хітів. І не лише знайти та прослухати, а й проголосувати за композицію, що сподобалася. За підсумками голосування формуватиметься хіт-парад сайту радіостанції (у цьому розділі, власне, й розміщено файли). Проект здійснюється спільно з інтернет-порталом "Bigmir.net". Щодо можливого "піратського" використання та тиражування музики, то така небезпека повністю виключається: усі треки містять фірмові мітки радіо "ХІТFM Україна" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.12.2001 А ось у столичного "Русского радио Україна" (98.5МГц) з'явився студійний пейджер. Його номер 8-70-33-240-240 (Власна інформація).
  • 6.12.2001 Змінився телефон рекламної аґенції столичної радіостанції "Золоті ворота 95.6FM - Радіо Точка" (95.6МГц). Відтепер він має номер (044)-249-36-39 (Власна інформація).
  • 5.12.2001 А от луганське радіо "Континент Плюс" (104.8МГц), що стало новим проектом ТРК "Континент" (після припинення існування радіо "Europa Plus Луганськ"), повністю відійшло від формату і стилю "Європи Плюс". Станція транслює зарубіжну музику минулих років (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.12.2001 Дніпропетровська ТРК "Скіфія" (102.5МГц) припинила використання в ефірі позивного "Радіо Europa Plus Дніпропетровськ". Відтепер станція виходить під маркою "Радіо 102.5FM" (за стилем виконання нові ролики та джинґли нагадують ролики "Європи Плюс"). Щоправда, такі зміни ніяк не вплинули на формат радіостанції - вона продовжує працювати за плей-листом московської мережі "Europa Plus", зберігається й частина московських програм - зокрема, "Европейская зорька". А от Web-сайт станції, http://www.europaplus.dp.ua, закрився на реконструкцію (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.12.2001 На хвилях харківського радіо "Мелодія" (100.5МГц та 73.79МГц) з'явилася програма на замовлення "Час привітань". Вона лунає щодня з 12.10 до 13.00. Замовлення приймаються на адресу м.Харків, площа Повстання 7/8, або на пейджер 8-703-33-100-50 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.12.2001 На хвилях столичного "Русского радио Україна" (98.5МГц) з'явилися лінійні ді-джейські ефіри, вітальні програми "Стіл замовлень" (студійний телефон - (044)-461-53-52) та інформаційні випуски. Станція веде мовлення виключно українською (Власна інформація).
  • 4.12.2001 Столичне "Music Radio" (101.5МГц) надає своїм слухачам можливість виграти ноутбук "Toshiba 550 CDT". Для того, щоб його виграти треба скласти листа, в якому слід описати - чому Вам конче потрібна ця річ. Лист слід відправити електронною поштою на адресу . Є ще одна умова - лист має містити рівно 101 байт інформації (цифра, що нагадує частоту станції - 101.5МГц). Розігриш ноутбука відбудеться 25-го грудня. А 7-го грудня з нагоди чергової річниці від дня народження національного оператору мобільного зв'язку, компанії "Київстар GSM", в ефірі радіостанції відбудеться День "Київстар GSM". Протягом цілого дня слухачі "Music Radio" зможуть отримати велику кількість інформації про компанію "Київстар GSM" з перших рук: зокрема, можна буде почути інтерв'ю з президентом компанії "Київстар GSM" Ігорем Литовченком, дізнатися про те, які нові послуги й тарифи пропонує національний оператор і як краще ними скористатися. У студії станції працюватиме телефон - отже, можна отримати компетентні відповіді на всі запитання стосовно компанії "Київстар GSM". А тим часом, з учорашнього дня в ефірі радіостанції виходить проект "Час класики". Відтепер щодня на хвилях "Music Radio" у проміжку від 9-ї до 21-ї у середині кожної години можна чути класичні композиції - для прихильників бездоганного звучання (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.12.2001 Ефір столичного "Русского радио Україна" (98.5МГц) поступово перетворюється з тестового на регулярний: сьогодні на хвилях станції з'явилися фірмові ролики, заставки та джинґли (Власна інформація).
  • 4.12.2001 Сталися зміни у розкладі програм харківського "Радіо Точка" (106.6МГц та 70.79МГц). У ранковому "Шоу сурков" ("Шоу байбаків") з'явилися нові рубрики - "Минуле-думи" та "Анекдот у точку". Перша розповідає про минуле цього дня, причому, багато уваги приділяється подіям останніх років, серед яких переважають ті, що не мали особливого значення для історії і більше схожі на світські плітки. Друга рубрика є ігровою; її суть полягає у тому, що слухачам пропонується телефонувати в ефір та розповідати анекдоти. Щотижня підводитимуться підсумки - людина, що розказала найкращий анекдот, отримує приз. Тим часом, ведучі "Шоу байбаків" Тетяна Ларина та Сергій Пірогов вперше з'явилися також у вечірньому ефірі - на вихідних вони провели вітальну програму "Гаряча точка". У минулому її вів Олександр Ізмайлов, який залишив станцію. А от харківська філія мережі "ХІТFM Україна" (101.5МГц) щовівторка та щочетверга о 12.25 і 18.25 представляє програму "Fashion friends", яку присвячено тенденціям розвитку сучасної моди (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.12.2001 Дещо урізноманітнився ефір столичного "Слов'янського радіо" (99.4МГц). Окрім музики російських та українських виконавців сьогодні від 7-ї ранку в ефірі чути голоси ді-джеїв, лунають випуски прогнозу погоди. Ведучі оголошують про офіційний початок мовлення нової станції. Вранці якість її сигналу була нижчою за середню, згодом якість дещо покращилась - зокрема, зник ефект протифази. Також з другої половини дня станція веде мовлення без позивних (Власна інформація).
  • 3.12.2001 Одеське мережеве радіо "Авто FM" (Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Київ-106.5МГц, Львів-101.3МГц, Умань-103.4МГц та на каналі вознесенського радіо "Імідж"-103.6МГц) розпочинає акцію "Щасливий дзвоник". Будь-якої миті протягом робочого дня співробітник радіостанції може зателефонувати в офіс будь-якої фірми та почати задавати одне і те саме питання. Чим більше часу "протримається" секретар фірми, намагаючись порозумітись з телефонуючим, тим краще: адже найтерплячий у фіналі отримає приз - пральну машину (Власна інформація).
  • 3.12.2001 Двічі на добу, о 6.00 да опівночі, на хвилях львівського мережевого радіо "Люкс FM" (Львів-104.7МГц та 67.82МГц, Київ-103.1МГц та 69.68МГц, Житомир-107.7МГц, Чернівці-102.5МГц, а також Real Audio) лунає уривок з Гімну України у виконанні зірок української музичної сцени (Власна інформація).
  • 3.12.2001 Еротичне шоу Андрія Джеджули "Перший поцілунок", що на хвилях столичного "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio), посунуто трохи далі від "дитячого часу". Відтепер програма лунатиме щопонеділка та щосереди з 22.00 до півночі. Станція також має новий студійний телефон - (044)-467-61-12 (Власна інформація).
  • 3.12.2001 Від сьогоднішнього вечора радіостанція, що веде мовлення у Києві на частоті 99.4МГц, використовує позивний "Слов'янське радіо" (Власна інформація).
  • 3.12.2001 Щоночі на хвилях столичного мережевого радіо "ХITFM Україна" (Київ-96.4МГц, Черкаси-104.1МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц та 73.46МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-101.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Артемівськ-106.6МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Херсон-107.6МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кременчук-101.7МГц (частково), Чернігів-101.8МГц, Сімферополь-105.4МГц) триває програма "Сонний пейджер". З 2.00 до 7.00 студійний пейджер станції (8-703-323-10-19) приймає поздоровлення, привітання та побажання від слухачів. По мірі їх надходження ді-джей зачитує отриману інформацію в ефірі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.12.2001 Харківське "Радіо Точка" (106.6МГц та 70.79МГц) припинило використання назви "Хіба ревуть воли?" для денної програми на замовлення слухачів. Тим часом, "правила" програми лишаються незмінними: для того, щоб почути в ефірі улюблену пісню, необхідно проспівати у телефон кілька рядків з неї (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.12.2001 Київське радіо "Столиця" (105.5МГц) залишив музичний редактор та програмний директор Микола Лунін (Інформація з власних джерел).
  • 3.12.2001 Від сьогоднішнього дня на хвилях столичного радіо "РКВ Шансон" (106.0МГц) виходитимуть випуски спортивних новин. Ефір - щодня о 9.30 та 18.30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.12.2001 Минулої ночі знов змінився графік трансляцій на столичних частотах 102.5МГц та 106.5МГц. Радіо "Авто FM" (106.5МГц) працювало за звичною схемою - тобто, до 23-ї години, а от ефір "Просто Раді.О" (102.5МГц) тривав до 1-ї години ночі (Власна інформація).
  • 2.12.2001 Вночі припинилися тестові трансляції на частоті 99.4МГц у Києві, однак, сьогодні увечері їх було відновлено. На відміну від минулої доби, коли трансляції велися у режимі відкритої несучої, сьогодні йде звукова трансляція (лунає нон-стоп з пост-радянської музики), хоча й не дуже гарної якості: спостерігається ефект протифази (Власна інформація).
  • 2.12.2001 Минулої ночі столичні передавачі двох одеських мережевих станцій - "Просто Раді.О" (102.5МГц) та "Авто FM" (106.5МГц) вели мовлення до 2-ї години (зазвичай перша станція працює щодня до півночі, а друга у суботу до 1-ї ночі) (Власна інформація).
  • 1.12.2001 У наступному році в Росії стартує нова FM-радіомережа, що у перспективі має намір охопити мовленням усі країни СНД. Станція виходитиме з позивним "Восток" ("Схід") і адресуватиме свої програми представникам народів Сходу - зокрема, тим, що сповідують іслам та буддизм. Тим часом, повідомляється, що нова станція буде світською за своїм характером. Своїм головним завданням фундатори станції називають збереження толерантності та взаємоповаги між носіями європейської та азіатської культур. Девізом станції будуть слова "Розважаючи - навчати". Вона передаватиме інформаційні, публіцистичні, освітні та музичні програми, причому мовлення вестиметься виключно російською. Станція "стартує" у Москві, за три місяці її програми чутимуть мешканці інших реґіонів Російської Федерації, а потім вона "піде" на інші країни СНД (Джерело: ).
  • 1.12.2001 На частоті столичної радіостанції "Континент" (100.9МГц) працюватиме інша компанія, повідомив під час учорашнього засідання Всеукраїнського клубу Асоціації працівників ЗМІ голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України Борис Холод. За його словами, рішення Нацради підтверджено рішенням суду з цього питання. При цьому щодо політичних діячів, які захищали радіостанцію "Континент", Борис Холод зауважив: "Комусь напередодні чогось захотілося підняти питання щодо подальшого мовлення радіостанції "Континент". Як повідомлялося раніше, 5 жовтня поточного року радіо "Континент" програло судову справу проти Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення. Київський господарський суд відмовив цій радіостанції у позові проти Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.12.2001 Сьогодні у Києві близько 17-ї години розпочалося тестове мовлення на частоті 99.4МГц, ліцензію на право використання якої влітку одержала ТРК "Пілот-Україна". Передавач працює у режимі відкритої несучої (Власна інформація).
  • 1.12.2001 У зв'язку з проведенням профілактичних робіт на київському передавальному центрі АТ "РаТел" (розташований на Олегівській горі) ряд столичних радіостанцій, що користуються послугами центру, не транслюють сьогодні свої програми (Власна інформація).
  • 1.12.2001 Радіо "Europa Plus Луганськ" (104.8МГц) з 28-го листопада змінило позивний на радіо "Континент Плюс". Свого часу станція, що є структурним підрозділом ТРК "Континент", вже працювала з позивним "Континент", однак, з 1998-го року вона розпочала ретрансляцію програм московської мережі "Europa Plus". Тепер маємо чергову зміну ефірного логотипу. На жаль, поки немає інформації про характер програм і музичний формат радіо "Континент Плюс" (Джерело: Сайт "Обзор луганских FM радиостанций").
  • 1.12.2001 На хвилях столичного мережевого "Нашого радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Нікополь-101.2МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Житомир-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Донецьк-107.6МГц та Одеса-107.9МГц) сьогодні триває радіомарафон, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом. Будь-хто зі слухачів може зателефонувати до студії радіостанції та висловити свої думки з приводу проблеми (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини листопада

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024