Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2024 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2024

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.06.2024 В день пам'яті письменниці і громадської діячки Вікторії Амеліної на Радіо Культура звучатимуть її твори: 8:35 "Історія , яка не скінчиться...", "Коли вони цілитимуть у мене завтра ..." Читають Ольга Русіна та Марічка Маслюк. 9:52 "Свідчення". Читає Дарія Синельникова. 12:35 "Молитва за свободу". Читають Володимир Єрмоленко та Алім Алієв. 14:45 "Майбутнє". Читають Мирослава Барчук, Тетяна Пилипчук та Катерина Міхаліцина. 15:45 "Там подихи усе беремо". Читає Леся Здоровецька. 19:40 "Тільки вчилася відпускати чоловіків..." Читає Тетяна Терен (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 30.06.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/8 фіналу! Сьогодні о 19:00 на Радіо Промінь пряма трансляція матчу Англія - Словаччина. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Галина Вініченко і Костянтин Дульцев. О 18:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 29.06.2024 Спеціальна пропозиція для підтримки вашого бізнесу! Радіогрупа ТАВР Медіа надає "Кожний другий вихід вашої реклами - безкоштовно!". Встигніть замовити радіорекламу до кінця червня! Кількість пакетів обмежена. ТАВР МЕДІА дає світло для вашого бізнесу! Термін дії пропозиції - до кінця липня. Для отримання детальної інформації заповніть форму за цим посиланням (Джерело: Сайт групи ТАВР Медіа).
  • 29.06.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Найгарячіший етап на Євро-2024. Плей-офф раунд, 1/8 фіналу! Сьогодні о 22:00 на хвилях Радіо Промінь - пряма трансляція матчу Німеччина - Данія. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Костянтин Дульцев. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу в якому переможець вийде до вісімки найкращих команд турніру (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 29.06.2024 Українському незалежному радіо (Ukrainian Independent Radio) у Чикаґо виповнилося 20 років. UIR провело ювілейний ефір, який модерувала незмінна ведуча і співголова радіо, випускниця Львівської консерваторії Оксана Чуйко. Під час ефіру гості поділилися спогадами про те, як народжувалося Українське незалежне радіо. На той час українська, одна з найбільших етнічних громад Чикаго, не мала щоденної радіопрограми. Представники нової хвилі української імміграції виступили ініціаторами створення радіо. Учасники програми згадували, що члени громади, дізнавшись про ідею створення такого радіо, висловлювали скепсис, мовляв, це не довше, ніж на три тижні. Однак, радіо існує до сьогоднішнього дня. Тоді зібралося дев'ять людей, які вирішили вкласти власні кошті і спробувати створити щоденне радіо. Серед них був лише один професійний журналіст - випускник факультету журналістики Київського державного університету Влад Кислий, співголова і незмінний ведучий UIR. Він свого часу працював на Українському державному радіо, яке розташовувалось у Києві, на Хрещатику, 26. Оксана Чуйко згадувала, що проблемою було знайти професійних ведучих. Їх просто не було, крім Влада Кислого. За її словами, вони мусили вчитися під час роботи. Радіо починало своє мовлення в ефірі, нині воно перейшло у формат інтернету. Тематика радіо найрізноманітніша - огляди політики, музики, літератури, тощо. У ювілейній програмі взяли участь ті, хто був причетний до створення UIR. Зокрема, Ярослав Кот, Олесь Наконечний, Ігор Ралько, Микола Баган, Роман Попович, Роман Яцківський, Ігор Баран, Миколи Перепичка, Віктор Андрусишин, Тарас Демирецький - перший звукорежисер. Теплим словом учасники згадали покійного Стаса Скульського (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 29.06.2024 Помер колишній головний редактор Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії Петро Бубній. Йому було 87 років. Про це повідомив його друг, краєзнавець - Ярослав Пелехатий. За його словами, Петро Бубній був досвідченим редактором, також вів передачі про краян, про Тернопільщину. До останнього він писав вірші й планував видати збірку. Також Петро Бубній долучився до збереження церков під час правління радянської влади. "Ми познайомилися у радянські часи, тоді велася кампанія, під час якої нищили українські церкви. Їх закривали або зносили, або ж підривали. І у нас з Петром Бубнієм визрів план, як врятувати храми - відкривати у них музеї книги, музеї природи, музеї хліба і так далі. Фактично, надання оцього статусу музею, не призводило до зміни інтер'єрів церков і вони залишалися цілими, просто там ставили експонати заради того, щоб будівлю не знищили. Завдяки його зусиллям, не відбулося масового знищення храмів, як це було в інших областях. Пізніше збирали матеріали про церкви і планували видати про них книжку, але ця справа залишилася незавершеною". Ярослав Пелехатий каже, Петро Бубній був спокійним і виваженим. "Він дуже любив працювати на землі, їздив на дачу, радів урожаю. Був знаним грибником, розповідав багато про гриби, як їх готувати. Це була людина енциклопедичних знань. У побуті був дуже скромним і невибагливим. Дуже шкода, що його не стало, він міг би ще зробити багато корисного для суспільства", - каже Ярослав Пелехатий. Петро Бубній народився у селі Хлівчани на Львівщині, - розповідає його товариш Василь Балюх. "Навчався Петро Бубній у Дрогобицькому педагогічному інституті. Потім працював учителем на Вінничині. Згодом переїхав на Тернопільщину і працював у ЗМІ, зокрема, був кореспондентом газети "Ровесник". Після того був начальником обласного управління культури, головним редактором ТОДТРК. Був автором книг про Тернопіль, Зарваницю, Підкамінь та інші місця. Його цікавила туристисно-краєзнавча тематика. Багато його досліджень друкували у періодиці України, США, КАНАДИ, Австралії та інших країн. Під його впливом формувалася велика когорта талановитих журналістів. Я займався видавничою справою, а він писав книги і ми разом готували разом їх до друку. Ці праці побачили світ. Також Петро Бубній підготував перевидання книжки про Тернопіль, але не встиг видати. Ми з ним разом подорожували по цікавих туристичних місцях України", - каже Василь Балюх. Ярослав Пелехатий також повідомив, що прощання з Петром Бубнієм відбудеться сьогодні, 29 червня, о 14.00 у Домі печалі на вулиці Микулинецькій (Джерело: Сторінка "Суспільне Тернопіль").
  • 29.06.2024 З технічних причин, які виникли на вишці РРТ, кожні чотири години на хвилі старосамбірського радіо "Голос Прикарпаття" (91.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 112k. AAC+ та Інтернет-мовлення 160k. AAC+) буде година технічної перерви. Попередньо - до понеділка, 1-го липня. Станція просить вибачення за незручності. І нагадує, що також ви можете слухати її ефір онлайн. Тут обмеження не передбачені. Радіо "Голос Прикарпаття" дякує за розуміння (Джерело: Сторінка радіо "Голос Прикарпаття" у соцмережі Facebook).
  • 28.06.2024 Коментарі про посилення вимог щодо використання державної мови у друкованих медіа та на телебаченні, роз'яснення правил розміщення соціальної реклами в ефірах, спілкування з майбутніми журналістами, обговорення проблем і медійних перспектив громади, вручення відзнак Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - про ці та інші події за участі регіональних представників медіарегулятора читайте далі. І. Вінницька область. Із робочою поїздкою представник медіарегулятора у Вінницькій області Вадим Мазурик відвідав Барську громаду. Він провів нараду в редакції газети "Подільський край", яку очолює досвідчена і професійна редакторка Тамара Шаворська. Обговорили реалії, зупинились на проблемах, окреслили перспективи. Також Вадим Мазурик зустрівся з Барським міським головою Володимиром Саволюком. У розмові з керівником місцевого радіомовлення Ігорем Лозінським акцентували увагу на реформуванні комунального радіо "Бар FM" у публічне аудіовізуальне медіа. Також із присутніми на зустрічі керівниками інтернет-провайдера HomeNet обговорили медійні перспективи Барської громади. Окрім того, представник медіарегулятора зустрівся з керівником КЗВО "Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського" Петром Савчуком. Віднедавна цей комунальний заклад є суб'єктом Національної ради у сфері друкованих медіа. Вадим Мазурик поспілкувався з майбутніми журналістами, яких готує коледж. ІІ. Івано-Франківська область. 26 червня представник Національної ради в Івано-Франківській області Ігор Маслов надав коментар для новинного сюжету ТОВ "ТРК "РАІ" (м. Бурштин Івано-Франківської області) щодо імплементації Закону України "Про медіа" та збільшення присутності української мови на телебаченні з 17 липня 2024 року. Ця норма передбачена пунктом 7 частини восьмої статті 40 Закону України "Про медіа". Говорили про те, що використання недержавної мови в ефірах допускається лише у вжитих учасниками програм сталих виразах, коротких фразах чи окремих словах (крім ведучих програм), якщо загальна тривалість таких реплік не перевищує 10 відсотків тривалості програми. Під час трансляції програм у записі усі виступи, інтерв'ю, коментарі, пояснення, запитання, окремі репліки недержавною мовою мають бути перекладені, дубльовані або озвучені українською мовою. ІІІ. Черкаська область. Представниця Національної ради у Черкаській області Надія Горбаченко вручила грамоту Національної ради найстаршому працюючому журналісту Черкащини Василю Івановичу Марченку. За його публікаціями можна простежити всю історію розвитку аграрної Черкащини впродовж п'яти десятків років. Журналістську діяльність розпочав у 1966 році літпрацівником Шполянської районної газети "Шполянські вісті". У редакції Черкаської обласної громадсько-політичної газети "Нова доба" пройшов шлях від кореспондента до заступника головного редактора. В редакції обласної газети "Черкаський край" працює з 2013 року. Із 2014 року журналіст і волонтер Василь Марченко спільно з волонтерськими організаціями виїжджає на схід нашої країни, готує репортажі з прифронтових територій, розповідає про настрій і побут захисників, велику підтримку волонтерів Черкащини, розповсюджує серед українських воїнів друковані видання. Дочка Василя Марченка, Ярослава Зоряна, служить у ЗСУ воєнним кореспондентом. IV. Чернігівська область. Цього тижня Ірина Сенченко, представниця медіарегулятора у Чернігівській області, зустрілася з військовими чернігівської бригади. Під час зустрічі надала роз'яснення щодо вимог до соціальної реклами, правил розміщення такої реклами в ефірах, процедури надання висновку Національною радою. Військові готують соціальні матеріали, щоби розповісти про важливість рекрутингу до лав ЗСУ. Військові подякували представниці Національної ради за співпрацю, Ірина Сенченко своєю чергою їм - за захист нашої країни (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.06.2024 Медіарегулятор виносить на розгляд громадськості проєкт змін до Методики розрахунку ліцензійного збору та плати за внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа, затвердженої рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 18.05.2023 № 351 (зі змінами). Цей нормативно-правовий акт розроблено на виконання абзацу 2 частини першої статті 57 Закону України "Про медіа". Усі зацікавлені особи можуть подавати до Національної ради свої пропозиції й зауваження до документа упродовж місяця. Пропозиції та зауваження до проєкту акта можна надсилати в письмовій та електронній формі на адресу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601; е-mail: . Проєкт змін до Методики розрахунку ліцензійного збору та плати за внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа доступний для ознайомлення за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.06.2024 На засіданні 27-го червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення про скасування реєстрації двох провайдерів аудіовізуальних сервісів і анулювання ліцензії суб'єкта у сфері медіа, що здійснює мовлення з використанням радіочастотного спектра. Відповідно до статті 65 Закону України "Про медіа" реєстрація була скасована таким провайдерам аудіовізуальних сервісів із Івано-Франківської області: ТОВ "ІТ люкс телеком", м. Надвірна - ідентифікатор медіа: R50-01670. Суб'єкт вирішив припинити діяльність за власним бажанням. Товариство має припинити надання свого медіасервісу впродовж одного дня з дня отримання повідомлення Національної ради про скасування реєстрації, але не пізніше п'яти робочих днів із дня оприлюднення інформації про це на вебсайті медіарегулятора. Фізичній особі-підприємцю Юрійчуку В. І., м. Снятин - ідентифікатор медіа: R50-02629. До Національної ради звернувся її представник на Івано-Франківщині Ігор Маслов з пропозицією скасувати реєстрацію цього суб'єкта, оскільки станом на початок червня ц.р. діяльність Фізичної особи-підприємця Юрійчука В. І. припинена, про що є запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Також Національна рада анулювала ліцензію на мовлення КП "Медіа-центр" (позивні радіо "Тясмин") із Черкаської області НР № 01256-м від 19.01.2018 у зв'язку з рішенням сесії Смілянської міської ради № 80-30/VIII від 29.05.2024 "Про припинення діяльності КП "Медіа-центр", м. Сміла Черкаської обл., шляхом ліквідації". Радіостанція цілодобово мовила на частоті 106.4 МГц у Кам'янці Черкаської області. Медіарегулятор зобов'язав "Тясмин" повернути йому ліцензію на мовлення протягом десяти днів із дати ухвалення відповідного рішення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.06.2024 Ви любите столичну мережеву станцію "Радіо П'ятниця" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Путила-102.0 МГц, Овруч - 102.1 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Чернігів - 103.9 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Херсон-104.4 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)? Бо Радіо П'ятниця вас дуже любить і кожен день вона намагається зробити ваш настрій краще, дарує вам ваші улюблені пісні. На Радіо П'ятницязнають, що ви також дуже любите отримувати подаруночки від радіостанції. Але вона хоче бути ще кращою для вас. Тому сьогодні Падіо П'ятниця хоче, щоб ви подарували їй 5 хвилин вашого часу. Як саме? Перейдіть, будь ласка, за посиланням та дайте відповіді на запитання. Вони коротенькі і дуже прості. Це допоможе радіостанції стати ще ближче до вас і зробити кожен день на Радіо П'ятниця ще яскравішим! Посилання на запитання - тут (Джерело: Сторінка "Радіо П'ятниця" у соцмережі Facebook).
  • 27.06.2024 У понеділок, 1-го липня, на хвилях сокальської радіостанції "Сокаль - з тобою поруч" (Горбків-101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+) стартує новий проєкт - "Рівні", який стиратиме рамки розмежування професій на чоловічі та жіночі. Головна героїня - жінка, яка кинула виклик традиційно чоловічій справі. Про особливості регіонального ринку праці, як і про запит жіноцтва на чоловічі вакансії розкаже експерт, він же і роботодавець. А опитані чоловіки та жінки на вулицях міста позмагаються у своїх знаннях про тонкощі чоловічих професій, які легко підкорили жінки (Джерело: Сторінка радіо "Сокаль - з тобою поруч" у соцмережі Instagram).
  • 27.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла на громадське обговорення проєкт змін до Методики розрахунку ліцензійного збору та плати за внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа. Також підбила підсумки трьох конкурсів на місцеве цифрове мовлення. За результатами моніторингу і перевірки вжила до медіа заходів реагування - штраф і припис. Ще одне іноземне медіа зареєструвалося в Україні. Далі - детальніше про рішення, які медіарегулятор ухвалив на засіданні 27 червня. І. Національна рада підбила підсумки трьох конкурсів місцевої категорії мовлення. У конкурсі на мовлення з використанням радіочастотного спектра на 41 ТВК у м. Києві в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту DVB-T2 переможців не визначено. На конкурс було запропоновано 12 програм, участь у конкурсі брали два претенденти. За результатами конкурсу на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних каналах (програмах) ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі стандарту DVB-T, 43 ТВК у м. Києві, визначено 7 переможців. Загалом на конкурс було виставлено 8 програм. 1. ТОВ "Голдберрі", м. Київ (логотип: "Е Київ"); 2. ТОВ "Телемедіагруп", м. Київ (логотип складається зі словесних частин, в якому стилізованими літерами вказані слова "MI" "lady" "TELEVISION"); 3. ТОВ "Телекомпанія "Еко-ТВ", м. Київ (логотип "ECO TV"); 4. ТОВ "Арс магна продакшн", м. Київ (логотип "8 КАНАЛ"); 5. ТОВ "Тайм медіа солюшин", м. Дніпро (логотип "стилізоване зображення кулі, з чотирьох сторін якої градієнти фіолетового, блакитного, зеленого та помаранчевого кольору, праворуч від кулі напис "tvii.tv" крапки над "іі" помаранчевого та блакитного кольору"); 6. ТОВ "Апостроф медіа", м. Київ (логотип "АПОСТРОФ TV"); 7. ПП "НТА-незалежне телевізійне агентство", м. Львів (логотип "NTA"). Постачальником електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення є ТОВ "ТРК "Експрес-Інформ", м. Київ. Постачальник електронних комунікаційних мереж та/або послуг - Концерн РРТ, м. Київ. Конкурс на мовлення на 1-шій програмі 47 ТВК у с. Кульчіївцях Хмельницької обл. у ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі стандарту DVB-T2 визначив переможцем ТОВ "Про медіа групп", м. Городок Хмельницької обл. (логотип "1 ПОДІЛЬСЬКИЙ"). ІІ. Постачальник електронних комунікаційних мереж та/або послуг - Концерн РРТ, м. Київ. Регулятор напрацював пропозиції до проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності у сфері кінематографії", що надійшов на погодження від Державного агентства України з питань кіно (Держкіно). Документ розроблено з метою приведення положень Кодексу України про адміністративні правопорушення у відповідність до Закону України "Про кінематографію". Зміни, що вносяться законопроєктом до статей 164-6, 164-7,164-8 і 255 Кодексу, а також статей 15-1, 26 Закону України "Про кінематографію", покликані привести їх у відповідність до чинного законодавства, зокрема щодо державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів, які зникли як категорія у зв'язку з набранням чинності Законом України "Про медіа". Національна рада пропонує до статей про адміністративні правопорушення внести зміни, що стосуються її діяльності, щоби синхронізувати Закон України "Про медіа" із Кодексом про адміністративні правопорушення в частині діяльності медіарегулятора. ІІІ. Національна рада виносить на громадське обговорення проєкт змін до Методики розрахунку ліцензійного збору та плати за внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа. Цей нормативно-правовий акт розроблено на виконання абзацу другого частини першої статті 57 Закону України "Про медіа". IV. Регулятор видав дозволи на тимчасове мовлення трьом компаніям на період дії в країні воєнного стану. Одна радіостанція освоюватиме нову частоту, решті медіа дозволи фактично продовжено. Отже, упродовж наступного року: позивні радіостанції "Українське радіо" (АТ "НСТУ") звучатимуть у Першотравенську Дніпропетровської області на частоті 94.8 МГц; три канали Суспільного - "Перший", "Суспільне Культура" та "Суспільне Донбас" - далі працюватимуть на 35 ТВК у Гірнику Донецької області; Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України (позивні "Армія FM") далі виходитиме у Гірнику Донецької області на частоті 106.4 МГц; у Запоріжжі на 22 ТВК далі мовитиме КП "Муніципальна телевізійна мережа" (логотип "МТМ"). V. До Плану проведення перевірок ліцензіатів на ІІ квартал 2024 року внесено зміни. Львівському ТОВ "Радіоінформаційний центр "Незалежність" (позивні мелодія І. Білозіра "Встань з колін, народе мій") регулятор дозволив відступити від умов ліцензії у частині програмної концепції мовлення. Обставини, на які посилається у своїй заяві товариство, - постійне падіння рекламного ринку, погіршення матеріального стану компанії, проходження служби в ЗСУ частини працівників, а також виїзд і звільнення фахівців. VI. Через порушення законодавства Національна рада застосувала заходи реагування до двох медіа. Захід реагування - припис - медіарегулятор вжив до закарпатського ПМП "ТРК Даніо" (логотип "21 УЖГОРОД" (комбіноване)). Компанія порушила вимоги пункту 7 частини першої статті 35 Закону України "Про медіа", частини третьої статті 6 Закону України "Про рекламу" та абзацу третього частини одинадцятої статті 10 Закону України "Про національні меншини (спільноти) України". У період із 27 травня по 7 червня цього року медіа поширювало рекламу недержавною (угорською) мовою, яка була субтитрована теж угорською. Закон України "Про національні меншини (спільноти) України" допускає розповсюдження реклами мовами національних меншин (спільнот) в аудіальних та аудіовізуальних медіа місцевої категорії, однак вона має бути субтитрована державною мовою. Це порушення є незначним і передбачає припис як захід реагування. "21 УЖГОРОД" має вжити заходів для недопущення у подальшій своїй діяльності подібних випадків. ТОВ "Золочівська інформаційна агенція" (позивні "Золочів ФМ") із Львівської області отримало штраф через порушення вимог частини четвертої статті 26 і частини четвертої статті 60 Закону України "Про медіа". Товариство вчасно не поінформувало медіарегулятора про зміни, що відбулися у його структурі власності ще у листопаді минулого року, - зі складу засновників вийшла Золочівська міська рада. Компанія мала звернутися з такими змінами до Національної ради впродовж 45 робочих днів із дня, коли вони сталися, тобто до 10 січня 2024 року. Однак відповідну заяву регулятор отримав від медіа лише наприкінці лютого цього року. Штраф для компанії становить 4 587,42 гривень - 10 відсотків розміру ліцензійного збору. VII. Національна рада додала до Реєстру суб'єктів у сфері медіа 49 суб'єктів у сфері друкованих медіа. Зареєстровано 91 друковане видання - 38 газет, 25 журналів, 16 збірників, 8 наукових збірників, 1 збірник наукових праць, 1 альманах, 1 бюлетень, 1 дайджест. Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників - Україна (30 видань - 57%), а також Україна та світ (23 видання - 43%). Найбільшу кількість - одночасно 24 видання (12 журналів, 12 збірників) вніс до Реєстру державний вищий навчальний заклад "Ужгородський національний університет" із Закарпатської області. 16 видань цього університету поширюються як в Україні, так і за кордоном, 8 - лише в Україні. Мови друку - українська, англійська, німецька, польська, іспанська, французька, словацька, угорська. Одразу 6 всеукраїнських наукових збірників зареєстрував Національний університет водного господарства та природокористування з м. Рівного. Усі видання публікуються 3-ма мовами - українською, англійською, польською. Серед зареєстрованих газет - 19 всеукраїнських, 11 обласних, 5 міських, 3 районних. Найбільше - 3 газети і 1 збірник -внесло до Реєстру ТОВ "Медіапростір "Здоров'я України" з Києва. Усі видання розповсюджуються в Україні та виходять українською і англійською мовою. Також по 3 газети зареєстрували громадська організація "Наше рідне місто", дочірнє підприємство з 100% іноземною інвестицією "Бурда-Україна", ТОВ "Рекламна агенція "Медичні видання", усі з Києва. Мови друку: українська, українська і російська, українська і англійська - відповідно. Газети громадської організації поширюються у м. Києві, дочірнього підприємства і ТОВ - на території всієї України. VIII. 31 нове онлайн-медіа вніс регулятор до Реєстру суб'єктів у сфері медіа. Із клопотанням про це звернулися 19 заявників. Одразу 5 своїх вебсайтів зареєстрував Львівський національний університет імені Івана Франка. Державна наукова установа "Український інститут науково-технічної експертизи та інформації" подала 4 ресурси - електронний інформаційний дайджест, електронне реферативне видання, електронний інформаційний бюлетень та електронний періодичний бюлетень. "Truthful Reporting" - так називаються інформаційно-аналітичний вебсайт і публічні сторінки в соціальних мережах "Instagram" та "Facebook", про які заявила київська ГО "Платформа студентської журналістики". ТОВ "Інформаційна агенція "ХАБЗ-Інформ" із Києва також вказало вебсайт, публічну сторінку в соціальній мережі "Facebook" і канал у відеохостингу "YouTube", які мають однакове ім'я - "HUBZ". З'явилася в Реєстрі і студія, що публікує репортажі, мультимедійні та документальні продукти - "Ґвара студія"/"GWARA STUDIO". Про її реєстрацію подбало харківське ТОВ "Ґвара медіа". Портали новин "РБК-Україна", "Львівська Пошта", "Україна Online" та "Король Данило" зареєстрували ТОВ "ЮБІТІ медіа", м. Київ, ТОВ "Професійна ліга" зі Львова, Тимощук Б. В. із Волинської області та львівське ТОВ "МС медіасервіс". Загалом були зареєстровані: вебсайти - 16; портали новин - 4; публічні сторінки в соціальних мережах "Instagram", "Facebook" - 3; канал у відеохостингу "YouTube" - 1; студія, що публікує репортажі, мультимедійні та документальні продукти - 1; електронний інформаційний дайджест - 1; електронне реферативне видання - 1; електронний інформаційний бюлетень - 1; електронний періодичний бюлетень - 1; електронне наукове періодичне видання - 1; електронне наукове фахове видання - 1. IX. Також зареєстровано суб'єктами у сфері медіа 6 заявників, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного спектра (лінійне медіа). Із них 4 медіа - із загальнонаціональним покриттям і 2 - місцевої категорії мовлення. Загальнонаціональне покриття: ТОВ "Країна ТВ" (логотип "SONATA TV") із Києва - з форматом телеторгівлі; ТОВ "Відзон" (логотип "Невигадані історії") із Одеси - працює з документальним форматом 24 години на добу; ТОВ "Чорноморська телерадіокомпанія" (логотип "стилізоване зображення сонця на хвилі"), м. Київ, - це канал загальної тематики; програми ТОВ "Дитяче телебачення України" (логотипи NIKI Kids, NIKI Junior) із Києва спрямовані на дитячу аудиторію. Місцеве покриття: ТОВ "Телерадіокомпанія "Елітон" (логотип "Eliton") із Харківської області вказало розважально-інформаційний, фільмовий контент; хмельницьке міське комунальне підприємство "Муніципальна телерадіокомпанія "Місто" (позивні "Радіо "Місто") пропонує слухачам контент інформаційно-просвітницької тематики. Загальний обсяг мовлення - 2 години 45 хвилин на тиждень. Медіа із загальнонаціональним покриттям працюють за технологіями супутникового (DVB-S), (DVB-S2) та інтернет-мовлення (ОТТ). Місцеві компанії обрали кабельну аналогову й аналогову проводову технології. Національна рада зареєструвала як лінійне іноземне медіа ґібралтарський канал Music Box Classic. Правовласником його є Мьюзік бокс інтерактів ТІВІ (Гібралтар) ЛТД, Гібралтар. Це - музичний канал, який транслює свій контент шістьма мовами - англійською, іспанською, французькою, німецькою, італійською та турецькою. Орієнтований він на аудиторію 23 країн, серед яких і Україна. Трансляція іноземного лінійного медіа здійснюється з території Польщі. X. До Реєстру потрапили 12 провайдерів аудіовізуальних сервісів. Серед них 1 із загальнонаціональним покриттям, решта - місцеві. Їхній сервіс буде доступний: ТОВ "Автор-телеком" - Дніпропетровська область; ПП "Мережа плюс" - Кіровоградська область; ПП "Галакт", ТОВ фірми "РТВ-Сервіс" ЛТД - Львів та область; ТОВ "Норма-К" - м. Миколаїв; фізична особа-підприємець Турченко В. С., ТОВ "Центр-ТВ", ТОВ "Телерадіокомпанія "Візит плюс", ТОВ "Сана плюс", ТОВ - Телекомпанії "Ніка ТВ" - Одеса та область; ТОВ "Зміїв-медіа" - Харківська область. XI. На прохання двох провайдерів аудіовізуальних сервісів - ТОВ "ІТ люкс телеком" і фізичної особи-підприємця Юрійчука В. І. із Івано-Франківської області медіарегулятор скасував їхню реєстрацію суб'єктів у сфері медіа. Також анульовано ліцензію КП "Медіа-центр" (позивні радіо "Тясмин") із Черкаської області. Це пов'язано з рішенням сесії Смілянської міської ради від 29.05.2024 № 80-30/VIII "Про припинення діяльності КП "Медіа-центр", м. Сміла Черкаської обл., шляхом ліквідації". Радіостанція мовила на частоті 106.4 МГц у Кам'янці на Черкащині. Окрім того, на клопотання київського ТОВ "12 ТВК" (логотип "ПЕРШИЙ МУНІЦІПАЛЬНИЙ") Національна рада тимчасово призупинила його ліцензію на мовлення на частоті 102.8 МГц у Маріуполі Донецької області. Частиною четвертою статті 122 Закону України "Про медіа" передбачено, що в разі тимчасової окупації території медіарегулятор ухвалює рішення про тимчасове призупинення ліцензій всіх суб'єктів, чия адреса, за якою здійснюється редакційний контроль, знаходиться на окупованій території. XII. Ще на 10 років Національна рада продовжила термін дії ліцензії на мовлення двом радіостанціям. ТОВ "Телерадіокомпанія "Сімон." (позивні "Радио сто шесть и шесть") -мовлення на частоті 106.6 МГц на Харківщині, а ТОВ "Радіо всесвіт" (позивні "KISS FM") - на частоті 101.4 МГц на Сумщині. На звернення ТОВ "Інтерком-інвест" із Харкова Національна рада зафіксувала зміну логотипа суб'єкта. Тепер його назва буде triolan.biz. Також медіа перейшло із сімейного на формат загальної тематики і оновило відомості про структуру власності, технологію мовлення й характеристики сигналу каналу мовлення. Решта змін у Реєстрі стосуються структури власності, технологій, що застосовуються для надання доступу, території надання сервісу, оновлень назв онлайн-медіа тощо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.06.2024 Вчора відбувся вирішальний матч третього туру групи E великого футболу - Євро - 2024 між національної збірною України та командою Бельгії, який транслювався на Радіо Промінь. У пікові години трансляції матчу на Радіо Промінь прослуховування досягли понад 100 тисяч українців з усього світу онлайн на сайті і в застосунку. Коментували його в прямому ефірі ведучі Вадим Корженко і Костянтин Дульцев. А перед початком ведучий студії Дмитро Захарченко разом з коментаторами цієї вирішальної гри ділився своїми очікуваннями від майбутнього матчу (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 27.06.2024 ТОВ "РАДІО ВСЕСВІТ" у Сумах, яке працює за позивним "KISS FM", продовжили термін дії ліцензії на 10 років. Відповідне рішення Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила на засіданні 27 червня 2024 року. Це радіо є одним із найдавніших в обласному центрі (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Сумській області у соцмережі Facebook).
  • 27.06.2024 Харківська радіостанція "NovaLine" розширює мовлення. Сьогодні о 12:30 програми станції зазвучали у селищі Краснопілля Сумського району Сумської області. Трансляції здійснюються на частоті 88.8 МГц. Нагадуємо - тимчасовий дозвіл на користування цією частотою ТОВ "ТРК "МАТРІКС+" із позивним "NovaLine" отримало 30-го травня поточного року. Ліцензійна потужність передавача - 0.1 кВт, територія розповсюдження програм - с-ще Краснопілля та територія Краснопільської селищної територіальної громади Сумського району Сумської області (Джерело: Інформацію надав Костянтин Ісаєнко).
  • 26.06.2024 У Харкові знову СВІТЛО! Столична радіостанція "Світле радіо Еммануїл" повідомляє радісну новину: у Харкові мовлення Світлого радіо "Еммануїл" на частоті 69.20 МГц відновлено! Станція щиро вдячна працівникам Харківської телерадіовежі за докладені зусилля і за багаторічну співпрацю. А харків'янам - ще більше Світла Божого у домівки та серця! (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 26.06.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Збірна України на Євро-2024. Сьогодні о 19:00 на Радіо Промінь - трансляція вирішального матчу третього туру групи E - Україна - Бельгія. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Корженко і Костянтин Дульцев. О 18:00 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Дмитро Захарченко з коментаторами гри ділитимуться своїми очікуваннями від матчу національної команди на Євро-2024, в якому нам потрібна лише перемога (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 25.06.2024 У Страсбурзі під егідою Ради Європи пройшов Тиждень боротьби з мовою ворожнечі. Представники із різних країн обговорювали нові механізми у боротьбі з мовою ненависті, зокрема агресивною російською пропагандою, обмінювалися досвідом і практиками, порушували питання безпеки журналістів і медіа. Про цю дискусію голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк, яка в рамках пленарної сесії Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства брала участь у цьому заході, розповіла в ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Інтер". Аудиторія дізналася про: рекомендації, напрацьовані на пленарній сесії чергового засідання Комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI); співпрацю українського медіарегулятора з європейськими партнерами у протидії мові ворожнечі й кремлівській пропаганді і чому важливо піднімати ці теми весь час; приєднання України до 5-річної програми Ради Європи "Журналісти мають значення" і створення відповідного Координаційного комітету з реалізації цієї кампанії в Україні, до якого увійшов і член Національної ради Олександр Бурмагін. Докладніше дивіться тут (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.06.2024 Вже завтра остання гра України в групі "E" у рамках ЄВРО2024! Це вирішальна гра для нас, адже визначиться чи вийдемо ми з групи чи ні… У Фансекторі на хвилях столичної мережевої станції Авторадіо Україна (Київ-107.4 МГц, Житомир-107.3 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Суми-99.4 МГц, Запоріжжя-107.0 МГц, Одеса-102.2 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Миколаїв - 106.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) завтра обговорять усі складнощі цієї гри, поговорять про те, що на нас чекає і, звісно, ж вболіватимуть за наших у матчі БЕЛЬГІЯ - Україна. Гості студії: Ігор Циганик - спортивний журналіст та телеведучий; Олександр Сукманський - головний редактор xsport_ua; Володимир Звєров - футбольний журналіст та коментатор. Слухайте Фансектор напередодні гри Бельгія-Україна - завтра о 18-ій на хвилях Авторадіо (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 25.06.2024 Радіо Культура і телеканал Суспільне Культура до Дня Конституції України 28 червня підготували великий концерт Сергія Жадана - "Усі вірші", перша та друга частини, який точно не залишить вас байдужими. На Радіо Культура слухайте концерт 28 червня о 20:00, а на телеканалі Суспільне Культура дивіться запис обох частин о 22:15. Пропонуємо вам присвятити час послухати і подивитися в записі великий поетичний вечір "Усі вірші" знаменитого українського поета, прозаїка, перекладача, громадського діяча та лідера гурту "Жадан і Собаки" і "Лінія Маннергейма" Сергія Жадана, який мобілізувався до лав ЗСУ, до 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія", 6 червня. "Дуже щасливий, що ми з командою стали свідками історичного моменту, коли поет таки зібрав Палац Спорту, - це ознака того, що ми як нація переродились. Також радію, що, попри сумніви зі сторони, ми все ж повірили у формат і взялися за реалізацію цього концерту, щоб його змогли побачити всі охочі. Як на мене, у нас все вийшло, тому окрема подяка всій команді", - зазначив директор департаменту внутрішнього виробництва Суспільного Володимир Ладижець. У комфортній для вас атмосфері ви зможете вдумливо зануритися і відчути глибинний сенс поетичного доробку письменника, закодований у химерних метафорах у формі ритмічних віршів. Режисерка концерту - Олена Апчел (яка зараз у ЗСУ), анімація на сцені - Гриця Ерде, музичний супровід - Фіма Чупахін. Цей концерт - презентація повного зібрання творів у одному томі на 1400 сторінок, що увібрали в себе 16 поетичних збірок автора. Понад 700 віршів, написаних з 1993 по 2023 роки - 30-літня творчість Жадана, що бринить та резонує з серцями українців, прихильників сучасної української літератури. Концерт у Палаці Спорту відбувся наприкінці травня цього року за інформаційної підтримки Суспільного Мовлення: Радіо Промінь, Суспільне Культура, Радіо Культура. Це сміливий експеримент організаторів, які задумали створити прецедент в українській літературній історії: зібрати вісім тисяч гостей на вечорі поезії в одному з найбільших концертних залів України. Зазвичай у Палаці Спорту виступають всесвітньо відомі музичні гурти, але цього разу організаторам вдалося довести, що українська поезія має вдосталь своїх читачів і поціновувачів та заслуговує на простір для зустрічей і читань для широкої аудиторії. Поет тонко відчуває настрій суспільства та є його своєрідним камертоном, який передає власні відчуття сьогоденних подій, що турбують всіх українців. Боротьба українського народу за власну свободу, велика втома, скорбота за втраченими життями тисяч наших громадян… Деякі вірші Жадана стали пророчими, адже були написані ще задовго до війни. Наприклад, поет згадує у віршах про розгромлену друкарню, що резонує з трагічними подіями у травні цього року у Харкові. "Вірші, що хотів читати сьогодні - підбирав давно, десь місяць тому чи, може, навіть більше. Хотілося почитати щось нове і щось давніше. Я відібрав тоді цей вірш, тому що мені подобалася метафора "ніч схожа на розгромлену типографію". І от кілька днів тому в Харків прилетіла ракета і потрапила в друкарню. Загинуло багато людей, було спалено багато книжок. І це той випадок, коли все це перестає бути метафорою, а стає нашою реальністю. Тому в якийсь момент подумав, що, може, варто цей вірш прибрати, щоб не було надто прямих асоціацій, а потім вирішив - не треба нічого прибирати, бо треба про все це говорити. А головне, що потрібно - підтримувати українські книговидавництва", - відверто поділився на своєму поетичному вечорі Сергій Жадан зі сцени. Переосмислити важкі події, можливо, передбачити розвиток ситуації, передати думки, які тривожать українське суспільство - це те, що робить і доносить через свою творчість Сергій Жадан. Поет часто звертається у віршах до теми Бога та віри, можливо, для того, щоб знайти власні відповіді на вічні питання. Один з найвідоміших письменників сучасної України наголошує, що у важкі, криваві часи, сповнені мовчання і мороку, виникла нагальна потреба - триматися купи, триматися поезії. Тож якщо ви поціновувач сучасної української поезії - вмикайте концерт на Радіо Культура й телеканалі Суспільне Культура і підтримуйте одне одного у цей важкий час. Весь прибуток від концерту-зустрічі з талановитим українським автором передали на потреби ЗСУ, зокрема на потреби 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія". Таким чином, за словами організаторів, українська культура працює на українську перемогу. Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 25.06.2024 Нещодавно городищенська мережева станція "Улюблене радіо вашої громади" (Озірна-87.9 МГц, Орловець-98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення Орловець 320k. та Інтернет-мовлення Озірна 256k.) отримала важливу технічну підтримку від народного депутата України Андрія Стріхарського. Під час свого робочого візиту до Городищини він придбав для радіостанції сучасний ноутбук, який стане незамінним інструментом для покращення якості мовлення. Ця ініціатива є частиною підтримки місцевого медіа, до якої активно долучається народний депутат. Він вважає, що сучасне обладнання є не лише критично важливим для забезпечення високої якості інформаційного контенту та оперативності його подання, що особливо актуально в умовах сьогодення, але й переконаний, що "Улюблене радіо" - це не лише висвітлення державної політики у соціальній, економічній, правовій, екологічній, культурній та інших сферах життя суспільсьтва, а й інформування про діяльність органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, органів виконавчої влади, тощо. Команда Улюбленого радіо висловлює щиру вдячність за цей подарунок, який дозволить оптимізувати ресурси станції, підвищити продуктивність та поліпшити якість роботи. Цей жест не лише сприяє розвитку медіа-простору на Черкащині, але й демонструє важливість підтримки з боку державних службовців. Окрім технічної підтримки, Андрій Стріхарський також провів зустріч з колективом радіостанції, під час якої обговорили актуальні питання розвитку медіа в регіоні та можливості подальшої співпраці. Таким чином, внесок Андрія Стріхарського в розвиток Улюбленого радіо є яскравим прикладом того, як взаємодія між державними службовцями та медіа може сприяти підвищенню якості та ефективності роботи засобів масової інформації (Джерело: Сторінка радіостанції "Улюблене радіо вашої громади" у соцмережі Facebook).
  • 25.06.2024 Радіо Культура і телеканал Суспільне Культура до Дня Конституції України 28 червня підготували великий концерт Сергія Жадана - "Усі вірші", перша та друга частини, який точно не залишить вас байдужими. Це презентація повного зібрання творів у одному томі на 1400 сторінок, що увібрали в себе 16 поетичних збірок автора. Коли: 28 червня. На Радіо Культура слухайте о 20:00 за посиланням: https://ukr.radio/channel.html?channelID=3. На телеканалі Суспільне Культура дивіться запис обох частин о 22:15 (Джерело: Сторінка Радіо Культура у соцмережі Facebook).
  • 25.06.2024 "Спитай мене як?" - це ще один проєкт, який зараз реалізовує декілька команд регіональних медіа, завдяки грантам від нового конкурсу "Лабораторії форматів" НАМ. "Спитай мене як?" - це радіоподкасти з військовими на тему сексу. Ведучий та сексолог проводять відверте інтерв'ю з військовими, розглядають найрізноманітніші аспекти сексуального життя після травм або травматичних подій. Дають рекомендації щодо покращення сексуального життя пар та інструменти психологічної підтримки. Богуслав-FM, Телеканал "ЛАН" і С4 - медіа гарячих новин (м. Чернівці), в НАМ з нетерпінням чекають на ваші прем'єри! (Джерело: Сторінка Національної асоціації медіа у соцмережі Facebook).
  • 25.06.2024 Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення засідання регуляторного органу, яке відбудеться 27 червня, початок о 10.00, триватиме онлайн. Взяти участь у засіданні Національної ради можна у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати у відділі регіональної політики у сфері медіа та організації роботи представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради та на її YouTube-каналі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.06.2024 Математика… Історія… Біологія… Ви весь рік гризли граніт науки, щоб тепер, нарешті, сказати - Я випускник! І щоб тепер, нарешті, гучно відсвяткувати важливу подію - Наш Випускний на хвилях столичної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9 МГц, Ужгород-88.9 МГц, Суми-90.3 МГц, Мукачево-99.9 МГц, Рівне-100.7 МГц, Кривий Ріг-102.7 МГц, Житомир-102.7 МГц, Миколаїв-102.8 МГц, Дніпро-102.9 МГц, Черкаси-102.9 МГц, Хмельницький-103.1 МГц, Трускавець-103.5 МГц, Полтава-103.8 МГц, Тернопіль-104.1 МГц, Чернігів-104.3 МГц, Харків-104.5 МГц, Луцьк-104.8 МГц, Івано-Франківськ-105.2 МГц, Кременчук-105.4 МГц, Запоріжжя-105.6 МГц, Львів-106.0 МГц, Вінниця-106.4 МГц, Звягель-106.6 МГц, Одеса-107.9 МГц, Кропивницький-107.9 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! 28-го червня слухайте протягом дня в ефірі станції та дивіться на YouTube - Alisa, Problema, Wellboy, Freaky Siren, Samchuk & Averin, 7TEEN`S, Adam & Darisha, Parfeniuk, Маша Кондратенко & Osty, Tamashi, а також випускники українських шкіл. Зіркові вітання, улюблені треки та гарний настрій. Наш Випускний 2024 на Нашому Радіо (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.06.2024 Радіостанція "Радіо Марія" відновила мовлення у Харкові на частоті 69.83 МГц. Нагадуємо: мовлення станції було призупинено після терористичної атаки військ російської федерації на телерадіовежу Концерну РРТ у Харкові (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 24.06.2024 Незабаром - день народження Новояворівська! Тож для новояворівської радіостанції "Yantarne FM" (97.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) настав час вкотре запрошувати господаря громади поговорити! А тому, вже цього четверга, 27-го червня, о 16:00 зустрічайте в студії Yantarne.FM міського голову Новояворівської громади Володимира Мацелюха! І як завжди, процедура традиційна: ВАШІ запитання - ЙОГО відповіді в прямому ефірі! Не зволікайте, пишіть свої питання вже і зараз на ФБ-сторінці радіостанції! (В четвер нових запитань приймати вже не будуть! Так само як і телефонних дзвінків!) (Джерело: Сторінка радіо "Yantarne FM" у соцмережі Facebook).
  • 24.06.2024 Обирайте під свій настрій та слухайте онлайн-станції від столичної мережевої станції "Легке та спокійне радіо Relax" (Київ-101.5 МГц, Миколаїв-93.4 МГц, Кременчук-93.4 МГц, Полтава-96.2 МГц, Кам'янець-Подільський-107.5 МГц, Ніжин-107.5 МГц, Черкаси-91.0 МГц, Житомир-101.3 МГц, Чернігів-101.3 МГц, Антопіль (Рівне) - 101.4 МГц, Хмельницький-102.5 МГц, Ковель-102.7 МГц, Тернопіль-104.9 МГц, Суми-105.1 МГц, Луцьк-105.5 МГц, Первомайськ-105.5 МГц, Кропивницький-105.8 МГц, Конотоп-107.1 МГц, Запоріжжя-107.9 МГц, Харків-90.0 МГц, Вінниця-105.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) на сайті radiorelax.ua, або через застосунок RadioPlayer: Relax українською - ніжні мелодійні пісні рідною мовою; Relax International - найвідоміші релакс-композиції від світових виконавців; Relax Cafe - легка та спокійна музика для відпочинку; Relax Instrumental - спокійні треки без зайвих слів (Джерело: Сторінка радіостанції "Легке та спокійне радіо Relax" у соцмережі Facebook).
  • 24.06.2024 В умовах повномасштабної війни росія перетворила агресивні висловлювання на ще один вид зброї. Ворог застосовує мову ворожнечі для дискримінації українців, підбурення до насильства та розпалювання ненависті в суспільстві. Про нове значення терміну "мова ворожнечі" сьогодні у світі, якими підходами керується Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення щодо запобігання проявам мови ворожнечі в медіа та як реагує на такі випадки, розповіла голова Національної ради Ольга Герасим'юк в ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Рада". Під час ефіру голова медіарегулятора наголосила на тому, що: росія системно використовує агресивні висловлювання щодо України як ще один вид зброї у війні; війна в Україні стала першою діджиталізованою війною у світі, що проявилося з перших годин повномасштабної агресії. Мова ворожнечі набула нових ознак в умовах війни, і це необхідно пояснювати нашим міжнародним партнерам; російська пропаганда дискримінує українців, підбурює до насильства і розпалює в суспільстві ненависть. Ворожі боти генерують масові скарги на повідомлення українців про воєнні злочини, що призводить до блокування таких повідомлень та сторінок у соціальних мережах. Військові також часто скаржаться на блокування їхніх повідомлень у соцмережах. Тому важливо ставити вподобайки, коментувати та підтримувати такі публікації; модератори цифрових платформ повинні доводити правдивість тверджень про мову ворожнечі, адже це не лише юридичний термін. Мова ворожнечі включає заклики до насильства та порушення прав людини. Межа між образливими висловлюваннями та мовою ворожнечі дуже тонка; в Україні для визначення мови ворожнечі використовують Рабацький тест, який враховує аудиторію, вирази та наслідки. Європейські дослідження підтверджують, що найбільше мови ворожнечі поширюють політики, і вона стосується груп ЛГБТ, ромів та українського суспільства загалом; існує проблема ворожих наративів у соціальних мережах, зокрема, Facebook, Instagram, TikTok, Telegram. Європейська комісія планує розслідування щодо недостатньої протидії дезінформації; медіа можуть як поширювати мову ворожнечі, так і допомагати суспільству ставати толерантнішим. Національна рада започаткувала проєкт "Компетентні медіа - демократичне суспільство", в рамках якого провела десятки зустрічей з громадськістю, медіаспільнотою та експертами; медіарегулятор також активно співпрацює з європейськими колегами для боротьби з мовою ненависті на цифрових платформах. Докладніше дивіться тут (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.06.2024 Війна накладає відбиток на всіх - і дорослих, і дітей. Як підтримати один одного, якого контенту потребують нині діти, чим дорослі можуть ще допомогти дитячому та юному поколінню справитися з викликами війни. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ділиться з вами напрацюваннями і порадами психологів щодо формування в медіа контенту для дітей і науковими спостереженнями про їхні потреби. Про завдання, що стоять перед медіа і батьками, говорили під час круглого столу "Як говорити з дітьми зрозумілою для них мовою?". Попри те, що у дітей більше адаптивних можливостей вийти зі стресу, їм потрібна допомога дорослих. Саме вони можуть навчити дітей психологічної стійкості і розвивати її. Медіа у цьому процесі теж відіграють важливу роль. На дітей впливає те, що вони бачать і чують, які думки і поштовхи закладаються у їхній світогляд у підлітковому віці. Сьогодні психологи дуже тісно співпрацюють з медіа, і ті прислухаються до їх порад. У такий спосіб вдається уникати багатьох помилок і формувати продукт, дружній для найменших громадян країни. Зважаючи на психологічні особливості переживання війни і стресу, а також етапи формування особистості, психологи висловили поради щодо контенту для дітей - на що він має бути націлений і що є неприпустимим у сучасних обставинах. Ось на яких аспектах вони зауважують. І. Як говорити з дітьми редакціям і батькам. Правила від психологині Маріанни Новаковської, з якою працює Суспільне. Правила коментує Юлія Дичук, керівниця дитячого та підліткового мовлення АТ "НСТУ". 1. Називати речі своїми іменами. - Не вигадувати фантазійних історій, особливо про те, як говорити про інклюзію чи війну. Говорити чесно, не вигадувати інший світ. 2. Не транслювати зневіру. - Дорослим теж буває важко і опускаються руки, вони не можуть бути постійно оптимістичними. Але потрібно доносити оптимізм до дітей. Бо якщо вони зневіряться, нам буде дуже складно в родинах і загалом. 3. Давати можливість пережити все. - Тут допомагають психологи. Якщо батькам важко, треба звертатися по їх допомогу. Але діти мають вміти проживати свої емоції теж. 4. Не брехати. - Не обманювати дітей. Це стосується також контенту. Ми не можемо брехати, ми маємо говорити правду і знаходити для цього слова. 6. Емоційний стан важливіший за слова. - Ми - дорослі. Важливо не тільки те, що ми кажемо, але й те, як ми кажемо, в якому емоційному стані ми говоримо з дітьми. Який контент ми показуємо, яку емоційну базу він має. Діти все зчитують. Вони зчитають більше, ніж ми можемо собі уявити. Тому дуже важливо стежити за цим, аби не ранити наших дітей. Загалом принципи Суспільного при створенні дитячого контенту виписані так: Дитиноцентричність, чесноти, самореалізація. Дитиноцентричність - сюди входить усе те, що діти хочуть бачити і чути. Це і теми, і про мову, якою спілкуватися. Чесноти - те, що намагаються привити дітям, розвинути в них, у тому числі з огляду на прагнення України інтегруватися в Європейське співтовариство, про базові цінності - незалежно від форми подачі - розважальна, саркастична, анімаційна. Цей пункт актуальний завжди - чи то в мирний час, чи то під час повномасштабного вторгнення. Самореалізація - створюємо усі продукти з думкою про те, як він допоможе дітям у реалізації себе як особистості. Кожен епізод контенту має містити щось корисне для дитини, що вона зможе взяти в особисте життя. ІІ. "ПлюсПлюс" разом із психологинею Світланою Ройз також напрацював свої правила, якими користуються в редакції. Про них розповіла Іванна Найда, генеральна продюсерка телеканалу. Із 2022 року спектр правил каналу доповнився і дещо змінився. Основне, на чому роблять фокус, - посттравматичне зростання і віднайдення сили дитини. Говорити про війну, але з акцентом на життя і на тому, що дорослі роблять все можливе, щоб діти були в безпеці. Говорити про те, що сама дитина може зробити, щоб допомогти собі та іншим. Дитині важливо знати, що вона теж має свою силу, і як вона може її відновлювати. При зображенні наслідків воєнних дій уникати фарб, кольорів, конкретних зображень, звуків, що можуть стати тригером для емоційних реакцій. Жоден кадр чи звук не повинні стати "флеш-беком" і спровокувати гостру реакцію у дитини. Оскільки зараз рівень травмовочутливості дуже високий, з цим треба бути дуже обережним. Червоний колір у кадрі не повинен нагадувати кров. Образ повної щасливої сім'ї - мама, тато, хлопчик, дівчинка, собачка і свій котик - може бути травмівним для дітей, викликати неприємні спогади, пов'язані з утратами членів сім'ї. Принцип стабілізації у всіх сюжетах - розказуємо про поточний момент, ресурс, конфронтацію (безпосередня розповідь) і інтеграція обов'язково в кінці - акцент на силі, надії на тому, як ми можемо вирішити цю проблему. ІІІ. Про стрес, його вплив і формування стійкості до гострих ситуацій говорили психологи та науковці. Вони, зокрема, поділилися результатами наукових пошуків на тему "Діти і контент для них в умовах воєнного часу: світоглядні впливи і можливі сценарії розвитку". До основних стресорів війни, які використовуються світовою спільнотою у дослідженнях, додався такий, як переживання через почуте чи побачене в медіа, наголосила докторка психологічних наук, президентка Української асоціації медіапсихологів і медіапедагогів, заступниця директора Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Любов Найдьонова. Серед усіх цих стресорів він є актуальним для більшості людей. Відображаючи реальність, медіа фактично створює помноження цих стресових впливів. 81% людей мають стрес від того, що вони бачать і чують в медіа - в інтернеті, на телебаченні, по радіо. У деяких моментах такий стрес у півтора рази перевищує стрес, отриманий від реальних подій. "Фактично медіа на сьогодні є чинником, який травмує", - робить висновок фахівчиня. Також дослідження показують, що люди для свого дозвілля обирають споживання інформації, а не той спосіб відпочинку, який справді дає можливість відновитися і зменшити стрес. Одним із перших стресових симптомів дитини є перепади настроїв. Зважаючи на такий вплив медіа, необхідно перетворення медіа на спосіб саморегуляції - саморегуляції цих емоційних станів. Зважаючи на це, Любов Найдьонова виділила аспекти, яких, на її погляд науковиці і психологині, бракує в медіа. Зокрема, в медіа не вистачає інформації про те, як ми почуваємося, що ми можемо зробити для того, щоби почуватись краще, як долати стрес. А створюючи контент для дітей, обов'язково необхідно приділяти увагу імпульсу, заклику до взаємодії з найближчим соціальним оточенням. Тому що для того, щоб долати травму, найкращим протектором, найкращим ресурсом є стосунки із підтримуючим соціальним середовищем. Розмов із батьками і дітьми, пояснень батькам, які стратегії насправді допомагають боротися зі стресом, має бути більше. Не має бути ілюзії у батьків, що якщо дитина подивиться багато веселих мультиків, то в неї буде все гаразд, і травма скінчиться. Особливо важлива така підтримка і коректна подача інформації для підлітків. Адже вони перебувають на дуже важливому віковому етапі формування світогляду. Те, що закладається у цьому війці, - залишається з людиною на все життя як основа. Потім зміни будуть можливі, але для них буде потрібно витратити дуже багато ресурсів. То що ж допомагає долати негативні переживання? Любов Найдьонова наголошує, що травмують не тільки події, а травмує подія разом із реакцією на неї. Якщо подію ми не можемо змінити, то на реакцію на подію вплинути можемо. І це головний пункт, з яким треба працювати. - Необхідно, щоб від медіаконтенту не виникало відчуття безпорадності, безпомічності, провини. Щоби медіаконтент допомагав будувати плани на майбутнє. Знову ж таки особливо важливо мати перспективу майбутнього для підлітків. Це світоглядна необхідність для них, бо травматичні стреси знищують лінію майбутнього, змінюють лінію часу, пояснює фахівчиня. Окрім творчості, фантазії, гри, вона акцентувала на важливості інтелектуального розвитку. Інтелект - основа людського капіталу. Інтелектуальний компонент допомагає долати емоційні проблеми. Важливим для психічної стійкості є також тілесний компонент. Ресурсом стають і ціннісні позитивні аспекти - краса зовнішнього світу, вдячність, відчуття гідності. Отже, у підсумку, розмовляючи з дітьми, ми маємо 1) допомагати їм будувати власне майбутнє; 2) допомагати регулювати свої реакції на ті події, на які вони ніяк не можуть вплинути, щоб вони не перебували в безпорадності і часто хибному почуттю провини; 3) роз'яснювати психологічні знання, які допоможуть зберегти психічне здоров'я дітей, їхню стійкість, запобігти самогубству, дати можливість побудувати позитивне майбутнє і стати нашими послідовниками, які далі візьмуть у свої руки світ, у якому ми живемо. IV. Надія Дятел, наукова співробітниця відділу психології масової комунікації та медіаосвіти ІСПП НАПН України, фокус у дослідженні мала на спілкуванні з підлітками, тому, що їх травмує, як вони реагують і як змінилися їхні медіапрактики під час війни. Під час спілкування підлітки відверто зізнавалися, що часто не знають, як опанувати свої емоції, а тому навмисне уникають серйозних тем, шукаючи розважального контенту. У них виникає почуття безсилля і вони не хочуть бути частиною процесу, який викликає такі відчуття. Не можуть зрозуміти, що конкретно вони можуть у таких трагічних ситуаціях зробити. Саме тому потрібно впроваджувати навичку психологічної стійкості, яка не пов'язана тільки з війною. Це універсальна річ, що має бути і у дорослих, і у дітей для того, щоб вони могли справитися з будь-якими змінами. Зараз психологи мають абсолютно чітку модель того, як розвивати психологічну стійкість. Вона складається з п'яти основних компонентів. Найперше, на що варто звернути увагу, - стійкість - це свідомий вибір. Це не якийсь дар, з яким народжується, це навички, які можна здобути і розвинути. Тому важливо транслювати ідею: психологічна стійкість - це свідомий вибір кожного. Наступний пункт - це цінності. Справжня цінність, пояснює психологиня, це не сім'я. Це те, ким я хочу бути у цій сім'ї. Якою я хочу бути людиною. Що я бачу про певну соціальну роль, що мені хочеться бути цією людиною. Для прикладу, цінність - це про те, що я хочу бути науковицею, а не про те, що я хочу бути схожою на агента Скаллі. Це про те, що я хочу бути людиною, яка, нікому не нашкодила, яка бережно ставиться до… Я хочу бути тією людиною, яка тримає свою вулицю чистою, не смітить. Далі іде міркування: а що я для цього маю зробити? Ці дії, навички - теж дуже важливий компонент. Іноді в дітях все ще дуже багато переданого від батьків комплексу меншовартості - мовляв, що я можу зробити, я ж маленький. Або ж уявлення про те, що певних речей не достатньо, щоб бути повноцінним. Тому дітям потрібно пояснювати, що навіть коли вони ще маленькі, вони важливі. Кожна особистість важлива. І щастя дитини уже є достатнім. Дітей потрібно навчати малим діям турботи - тому, що вони можуть зробити самі. Якщо дитина вміє і може сама про себе потурбуватися, знайти собі щось цікаве, є певною мірою самостійною чи може навіть у чомусь допомогти тому, хто поряд (зробити чай, сніданок), - цього достатньо. Ці дії будуть різними для різного дитячого віку - 4, 10, 15 років. "Самостійність дитини стає по факту її суперсилою, - зауважує Надія Дятел. - Дитина має отримувати цей меседж про те, що її достатньо, тоді, коли вона щаслива, тоді, коли вона вміє турбуватися про себе і коли вона може потурбуватися про когось навіть більшого. Що вона не безсила, що вона приносить мамі чай, наприклад. Вона не має робити емоційну роботу за дорослих, але вона може принести чай, і цього вже буде достатньо". Наступний крок психологічної стійкості - це побудова стосунків як емоційного зв'язку з іншою людиною. Це не про кохання, а про дружбу, про контакт у громаді, в якій перебуваєш, із конкретними людьми. Ідеться про те, що і дорослі, і діти мають знати, хто, де, що за люди є у вашій громаді, до кого можна звернутися у разі потреби. "Ти не маєш з ними дружити, але буде добре, якщо ти будеш знати, хто є твоєю спільнотою, на кого ти можеш спертися, кого можна запитати. Тобто це відчуття дитини, що вона не сама". Важливо сьогодні навчати дітей небайдужості замість моди на байдужість, яка зараз є, коли хочеться відсторонитися, десоціалізуватися. Крім того, у підлітків цьому сприяє їхнє прагнення бути незалежними. Натомість необхідно формувати відчуття єдиної спільноти - коли дитина відчуває, що за нею стоять дорослі. Це актуально і для самих дорослих. Тут ідеться навіть про формування єдиної спільноти українців. У цьому процесі дуже помічними можуть бути медіа. Ще один компонент - це вміння регулювати емоції. Розуміння, як підтримати ближнього, коли він погано почувається, хоче поплакати. Разом з усвідомленням того, що не потрібно брати на себе провину за погане самопочуття іншого чи обов'язково давати пораду. Достатньо просто створити простір, де людина може поплакати, виговоритися. Ці різноманітні аспекти, про які говорили психологи, можуть стати підказкою для медіа. Підказкою про теми, які варто порушувати, про спосіб подачі матеріалу, ціннісні аспекти, яких потребує дитяча аудиторія. Сподіваємося, з їх допомогою дорослі краще зможуть зрозуміти дітей, їх страхи і потреби та при створенні своїх програм використовуватимуть висловлені рекомендації (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.06.2024 Столична радіостанція Best FM розпочала тестове мовлення у селищі Новомиколаївка Запорізького району Запорізької області. Трансляції здійснюються на частоті 93.9 МГц. Нагадуємо - 30-го травня радіостанція отримала від Нацради з ТРМ тимчасовий дозвіл на мовлення на цій частоті у період дії в Україні воєнного стану. Відповідно до умов дозволу мовлення має вестися через передавач потужністю 500 Вт, територія розповсюдження сигналу - с-ще Новомиколаївка та території Запорізького району Запорізької області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.06.2024 13-го червня редакція столичної сателітарної мережевої станції "Radio NV" (Київ-96.0 МГц, Одеса-87.9 МГц, Львів-88.6 МГц, Суми-90.9 МГц, Дніпро-91.4 МГц, Луцьк-91.5 МГц, Вестерничани (Подольськ)-92.4 МГц, Нікополь-98.9 МГц, Лубни-99.3 МГц, Хмельницький-100.6 МГц, Конотоп-100.7 МГц, Краматорськ-101.0 МГц, Шостка-101.9 МГц, Запоріжжя-102.7 МГц, Звенигородка-102.7 МГц, Ромни-102.9 МГц, Черкаси-103.3 МГц, Полтава-103.4 МГц, Чернігів-103.5 МГц, Володарка-103.5 МГц, Чернівці-103.6 МГц, Херсон-103.7 МГц, Житомир-103.9 МГц, Холмець (Ужгород) -104.1 МГц, Кам'янець-Подільський-104.3 МГц, Кропивницький-104.6 МГц, Гірник-104.7 МГц, Підбуж-105.0 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1 МГц, Кременчук-106.6 МГц, Харків-107.0 МГц, Тернопіль-107.4 МГц, Кривий Ріг-107.4 МГц, Вінниця-107.8 МГц, Миколаїв-107.8 МГц, Івано-Франківськ-107.8 МГц, Пологи-107.8 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) провела першу зустріч-дискусію у Львові, щоб дізнатись, чим живуть та до чого готуються місцева влада, бізнес та громадські організації. Як повернути міжнародних інвесторів у місто? Як бізнесу адаптуватися до викликів? Що буде з електропостачанням в місті восени? Яка робота здійснюється по розвитку інклюзивних проєктів? Ці та інші питання львів'яни і гості міста ставили запрошеним спікерам - міському голові Андрію Садовому, президенту SoftServe Тарасу Кицмею та громадському активісту Святославу Літинському. Модерував дискусію головний редактор Radio NV Олексій Тарасов. Цей проєкт реалізується завдяки програмі "Український фонд швидкого реагування", яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США (Джерело: Сторінка радіостанції "Radio NV" у соцмережі Facebook).
  • 21.06.2024 Прилуцька мережева станція TIM-FM (Білещина-95.7 МГц, Чернігів-102.4 МГц, а також Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k. AAC+, Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k., Інтернет-мовлення (Чернігів) 320k. AAC+ та Інтернет-мовлення (Чернігів) 320k.) відновила мовлення на частоті 95.7 МГц у с. Білещина Сухополов'янської сільської громади Прилуцького району Чернігівської області. Як повідомлялося раніше, мовлення на цій частоті було відсутнє від 17-го червня через технічні причини (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.06.2024 Обговорення важливих питань інформаційної безпеки, актуальних питань і викликів із місцевими медійниками, участь у тренінгу з цифрової доступності, презентаціях і дискусіях щодо стану дотримання прав людини і пошуку рішень захисту таких прав у складних умовах війни, зустріч із творчим колективом проєкту історій про українських захисників - про новини від представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в областях - далі. I. Вінницька область. Нещодавно представник медіарегулятора у Вінницькій області Вадим Мазурик зустрівся з творчим колективом проєкту "Звичайний герой". Під час зустрічі обговорили витоки проєкту, його значення для медійного простору в умовах війни та перспективи розвитку. Проєкт започаткували у Вінниці кілька місяців тому Сергій Чумак, керівник психологічного центру "Чумацький шлях" і колишній воїн ЗСУ, та Ігор Заіковатий, редактор інтернет-видання "Na Парижі". Мета проєкту - розповісти про людей на війні, які в мирному житті не планували військової служби, але стали на захист Батьківщини від ворожої навали. Герої проєкту - це люди з різних куточків України та різних професій: Андрій Яковлєв - розвідник; "Кодня" - артилерист; Сергій Задорожний - штурмовик; Вадим Синявський та Володимир Колесников - піхотинці. Зараз ці бійці проходять лікування від поранень і діляться своїм досвідом війни. Інтерв'ю проводять молоді журналісти - студенти Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського Вероніка Поліщук та Максим Ласкус. Їхня щирість та відкритість допомагають завоювати довіру як героїв, так і аудиторії. На сьогодні опубліковано 5 сюжетів, а в роботі творчої групи вже є чимало нових записів, які готуються до випуску. II. Івано-Франківська область. 18 червня в Івано-Франківську відбулася робоча зустріч представників медіагалузі регіону. Ігор Маслов, представник Національної ради в області, зустрівся з керівництвом місцевої філії Концерну РРТ - директором Олегом Петрашем та головним інженером Павлом Філіповим. Учасники обговорили низку важливих питань щодо розвитку телерадіомовлення в регіоні. Зокрема, йшлося про: забезпечення Концерном РРТ трансляції телевізійного та радіосигналу місцевих мовників під час вимкнень світла в населених пунктах області; покриття території Івано-Франківської області телевізійним та радіосигналом, в тому числі телевізійним сигналом МХ-7; стан медійного простору Прикарпаття; розбудову нових мереж мовлення на території Івано-Франківської області; ліцензування постачальників послуг для потреб мовлення з використанням РЧС ефірних багатоканальних електронних комунікаційних мереж у стандарті DVB-T2 із місцевою категорією покриття. Ця зустріч стала важливим кроком у забезпеченні якісного та стабільного телерадіомовлення в Івано-Франківській області, особливо з огляду на можливі перебої з електропостачанням. III. Рівненська область. На запрошення представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області Олександра Корнійчука представниця медіарегулятора у Рівненській області Лілія Гринюк взяла участь у форумі "Шлях гідності: боротьба за права людини". Під час заходу відбулася презентація щорічної доповіді Уповноваженого з прав людини про стан дотримання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні у 2023 році. До події долучилися голова Рівненської ОВА Олександр Коваль, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, депутати обласної ради, керівники державних установ, громадських організацій, благодійних фондів, які безпосередньо дотичні до захисту прав людини в Рівненській області. Також у межах форуму відбулися панельні дискусії: "Життя поза домівкою: шлях від подолання перешкод до успіху"; "Інтеграція військових після повернення: виклики та стратегії". IV. Харківська область. Ірина Панченко, представниця Національної ради у Харківській області, вручила почесну грамоту Андрію Батинському до Дня журналіста. Андрій - директор Комунальної установи "Редакція Вовчанського радіомовлення" з міста Вовчанськ, який з початку повномасштабного вторгнення служить у Національній гвардії України. Незважаючи на те, що студія Вовчанського радіо зруйнована ворогом, а рідне місто зазнає постійних атак, Андрій продовжує свою журналістську діяльність. Він веде воєнний щоденник, фіксуючи події та враження з передової. Андрій Батинський планує оприлюднити свої записи після перемоги України, що стане важливим свідченням цього історичного періоду. V. Черкаська область. Представниця Національної ради у Черкаській області Надія Горбаченко взяла участь у тренінгу з цифрової доступності, що проводився за ініціативи Черкаської облдержадміністрації в рамках "Проєкту підтримки Дія". Він впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України за фінансування Уряду Швеції. У 2020 році в Україні було проведено комплексне дослідження цифрової доступності на замовлення Програми розвитку ООН (ПРООН). У його межах перевірили доступність 82 сайтів центральних органів влади. Згодом впродовж 2021-2022 рр. ПРООН проводила регулярний моніторинг рівня вебдоступності 100 державних сайтів і реєстрів. Результати аналізу дали змогу зібрати перелік найпоширеніших цифрових бар'єрів, які зустрічаються на вебресурсах, та надати рекомендації щодо їх усунення. Ці дані лягли в основу тренінгу з цифрової доступності. VI. Чернівецька область. Чергова робоча зустріч представниці Національної ради у Чернівецькій області Любові Нечипорук із начальником управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій та технічного захисту інформації апарату Чернівецької обласної військової адміністрації Юрієм Косубою стосувалась інформаційної безпеки на території регіону. Зокрема, обговорили роботу з недопущення ретрансляції теле- і радіоканалів із порушенням умов розповсюдження іноземних лінійних медіа у готелях, закладах ресторанного господарства, а також іншими суб'єктами, які провадять господарську діяльність з надання житлових приміщень для тимчасового проживання. Любов Нечипорук зауважила, що Закон України "Про медіа" визначає, що заклади ресторанного господарства, готелі, які надають повний або частковий доступ до пакетів теле- і радіоканалів, за умови, що такі суб'єкти здійснюють та є відповідальними за добір і організацію в пакети телеканалів і радіоканалів, вважаються провайдерами аудіовізуальних сервісів. Відтак, акцентувала вона, власникам готелів, баз відпочинку, садиб зеленого туризму необхідно звернути увагу на вимоги медійного законодавства, що стосуються діяльності з надання користувачам доступу до теле- і радіоканалів, а також взяти до уваги Перелік аудіовізуальних медіа-сервісів на замовлення і сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора, який розміщено на офіційному вебсайті медіарегулятора. Представниця Національної ради нагадала, що ретранслювати теле- або радіоканал забороняється, якщо: медіаресурс не пройшов реєстрацію в Національній раді відповідно до вимог статей 63, 66 Закону України "Про медіа"; його ретрансляція обмежена відповідно до Закону України "Про санкції"; входить до Переліку аудіовізуальних медіа-сервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора. За словами Любові Нечипорук, "Нині, коли держава-агресор робить усе, щоби знищити Україну, необхідно бути дуже пильними й свідомими того, що інформаційна складова є надважливою. У телемережах закладів відпочинку, готелях, місцях громадського користування не може бути російських теле- і радіоканалів, а також тих медіаресурсів, що підтримують і виправдовують збройну агресію держави-окупанта". VII. Чернігівська область. У Прилуках відбулася робоча нарада за участю Ірини Сенченко, представниці Національної ради у Чернігівській області, та місцевих медійників. На зустріч прибули представники друкованих видань, телебачення, радіо та онлайн-медіа Прилуцького району. Ірина Сенченко обговорила з учасниками низку актуальних питань. Серед них - проблеми з доставкою видань, фінансові труднощі та кадровий дефіцит. Окрему увагу приділили дотриманню норм медійного законодавства, зокрема щодо маркування реклами, захисту дітей та дотримання норм моралі. Представниця регулятора індивідуально поспілкувалася з кожною медіакомпанією, обговоривши їхню діяльність та виклики, з якими вони стикаються. До наради також долучилася міська голова Прилук Ольга Попенко. Ірина Сенченко взяла участь у регіональному форумі омбудсмена в Чернігівській області як модератор та спікер. Тема форуму: "Права людини: виклики Чернігівщини в умовах воєнного стану". На запрошення Лариси Шумної, представниці Уповноваженого з прав людини в регіоні, Ірина Сенченко очолила дискусійну панель "Людям потрібна інформація". Ця панель об'єднала історичний та медійний аспекти, розглядаючи роль інституцій культури та висвітлення війни в медіа. Форум зібрав експертів з різних сфер: представників влади, військових, місцевого самоврядування та громадського сектору. Шість тематичних панелей охопили найактуальніші питання сьогодення, включаючи допомогу військовим, реабілітацію та підтримку сімей загиблих. Цей форум став важливим майданчиком для обміну досвідом та пошуку рішень щодо захисту прав людини в складних умовах війни (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.06.2024 Медіарегулятор повідомляє фізичних і юридичних осіб про розгляд їхніх заяв на засіданні 27 червня. Засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Розглядатимуться заяви таких осіб: ТОВ "12 ТВК", м. Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія "Ваше радіо", м. Херсон; ПП ТРК "Подільські комунікації", м. Київ; КП "Медіа-центр", м. Сміла Черкаської області; ПП Студії "ВТВ", м. Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія "Сімон.", м. Харків; ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Артіль", м. Харків; ТОВ "Телерадіокомпанія "Моя Одеса", м. Київ; Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, м. Київ; ТОВ "Телерадіокомпанія "Елітон", селище Солоницівка Харківської області; ТОВ "Країна ТВ", м. Київ; МКП "Муніципальна телерадіокомпанія "Місто", м. Хмельницький; ТОВ "Телеодин", м. Київ; ТОВ "Відзон", м. Одеса; ТОВ "Чорноморська телерадіокомпанія", м. Київ; ТОВ "Дитяче телебачення України", м. Київ; ТОВ "Інтерком-інвест", м. Харків; ТОВ "Рекламна агенція досвід", м. Київ; ФОП Турченка В. С., м. Білгород-Дністровський Одеської області; ТОВ "Центр-ТВ", м. Одеса; ПП "Галакт", м. Львів; ТОВ "Автор-телеком", м. Кам'янське Дніпропетровської області; ТОВ "Телерадіокомпанія "Візит плюс", м. Ізмаїл Одеської області; ТОВ "Сана плюс", м. Одеса; ТОВ "Зміїв-медіа", м. Зміїв Харківської області; ТОВ - Телекомпанії "Ніка ТВ", м. Чорноморськ Одеської області; ТОВ "Віанет істерн юроп", м. Київ; ТОВ "Норма-К", м. Миколаїв; ПП "Мережа плюс", м. Долинська Кіровоградської області; ТОВ фірми "РТВ-сервіс" ЛТД, м Броди Львівської області; ТОВ "Астрал КТВ", м. Київ; ТОВ "Контент трейдінг", м. Київ; ТОВ "ІТ люкс телеком", м. Надвірна Івано-Франківської області; ТОВ "Видавничий дім "Антиквар", м. Київ; ТОВ "Дімакс.Юа", м. Ірпінь Київської області; ДВНЗ "Ужгородський національний університет", м. Ужгород Закарпатської області; Міжнародного гуманітарного університету, м. Одеса; Редакції обласної газети "Село полтавське", м. Полтава; ТОВ "Видавничо-інформаційний центр "Медицина України", м. Київ; Національного університету водного господарства та природокористування, м. Рівне; Криворізького національного університету, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області; Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин МОЗ України, м. Київ; Підприємства заснованого на власності релігійної організації "Редакція часопису "Місіонар", м. Львів; ТОВ "Редакція газети "Молодий буковинець", м. Чернівці; ГО "Наше рідне місто", м. Київ; ТОВ "Нова тернопільська газета", м. Тернопіль; ГО "Всеукраїнське лікарське товариство", м. Київ; ТОВ "Редакція газети "Час. Люди. Події"", селище Сарата Одеської області; ФОП Кондратець К. В., м. Київ; ТОВ "Твоя газета", м. Дніпро; ТОВ "Редакційно-видавниче об'єднання "Новоукраїнські новини", м. Новоукраїнка Кіровоградської області; Дочірнього підприємства з 100% іноземною інвестицією "Бурда-Україна", м. Київ; Федерації профспілок Рівненської області, м. Рівне; КЗ "Криворізький фаховий медичний коледж", м. Кривий Ріг Дніпропетровської області; ДУ "Інститут медицини праці імені Ю. І. Кундієва Національної академії медичних наук України", м. Київ; ГО "Ліга справедливості України", м. Вінниця; ГО "Українське лікарське товариство у Львові", м. Львів; ТОВ "Рекламна агенція "Медичні видання", м. Київ; ГО "Одеський музей голокосту", м. Одеса; Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області; Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області, м. Запоріжжя; Шах С. В., м. Київ; ДУ "Інститут стоматології та щелепно-лицевої хірургії Національної академії медичних наук України", м. Одеса; ТОВ "Вітас", м. Ужгород Закарпатської області; ТОВ "Вітрина", м. Одеса; ТОВ "Медіапростір "Здоров'я України", м. Київ; ТОВ "Рекламне агентство "Здоров'я України", м. Київ; ПП "Редакція газети "Зоря Надгориння", м. Ізяслав Хмельницької області; ПП "Авеста", м. Прилуки Чернігівської області; Глудика Т. В., м. Костопіль Рівненської області; ТОВ "Дельта медіа", м. Київ; Державного науково-дослідного інституту інформатизації та моделювання економіки, м. Київ; Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, м. Київ; ТОВ "Медичний журнал "Нейроньюc", м. Київ; ГО "Ми харків'яни", м. Харків; ДУ "Національний науковий центр радіаційної медицини, гематології та онкології Національної академії медичних наук України", м. Київ; Полтавського регіонального осередку громадської організації "Всеукраїнська організація союз осіб з інвалідністю України", м. Полтава; Попович І. П., селище Славсько Львівської області; ТОВ "Редакція газети "Вісті Свалявщини", м. Свалява Закарпатської області; ПП "Редакція газети "Сільські новини плюс"", селище Віньківці Хмельницької області; ФОП Слободенюка О. І., м. Одеса; ГО "Чернігівська правозахисна спілка", м. Чернігів; Королюк О. Р., м. Тернопіль; ТОВ "Професійна ліга", м. Львів; ТОВ "Юбіті медіа", м. Київ; ТОВ "Ґвара медіа", м. Харків; ГО "Черкаська інформаційна агенція 18000", м. Черкаси; Черкашенка Д. С., с. Добропілля Херсонської області; ТОВ "Інформаційна агенція "ХАБЗ-Інформ", м. Київ; ГО "Має сенс", м. Слов'янськ Донецької області; ГО "Платформа студентської журналістики", м. Київ; Творчої спілки "Миколаївська обласна організація Національної спілки краєзнавців України", м. Миколаїв; Тимощука Б. В., с. Маневичі Волинської області; ТОВ "Тех медіа груп", м. Київ; ФОП Гонтар Г. Г., м. Київ; ТОВ "Інфбізнес", м. Київ; Львівського національного університету імені Івана Франка, м. Львів; Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, м. Тернопіль; ДНУ "Український інститут науково-технічної експертизи та інформації", м. Київ; ТОВ "МС медіасервіс", м. Львів; Громадської організації "Трибун", м. Київ; ФОП Провотар Я. Л., м. Київ; ТОВ "Радіо Всесвіт", м. Суми. Розглядатимуться заяви цих фізичних і юридичних осіб щодо: внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно ліцензіата та умов ліцензії на мовлення, продовження строку дії ліцензії на мовлення, анулювання ліцензії на мовлення, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно ліцензіата та умов ліцензії на мовлення та продовження строку дії ліцензії на мовлення, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно ліцензіата та умов ліцензії на постачання послуг для потреб мовлення, реєстрації суб'єкта у сфері медіа, що здійснює мовлення без використання радіочастотного спектра (лінійне медіа), внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно реєстранта у сфері медіа (мовлення без використання радіочастотного спектра), реєстрації іноземного лінійного медіа, реєстрації провайдера аудіовізуальних сервісів, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно реєстранта у сфері медіа (провайдера аудіовізуальних сервісів), внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно реєстранта у сфері медіа, скасування реєстрації суб'єкта у сфері медіа, реєстрації суб'єкта у сфері друкованих медіа, реєстрації суб'єкта у сфері онлайн-медіа. Засідання Національної ради відбудеться 27 червня 2024 року о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Взяти участь у засіданні Національної ради можна у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати у відділі регіональної політики у сфері медіа та організації роботи представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Участь у засіданні відбувається у такий спосіб: а) у приміщенні Національної ради - з використанням її технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) зі спеціально обладнаного місця; б) на клопотання щодо участі - у приміщенні секретаріату представника Національної ради з використанням технічних засобів Національної ради у режимі реального часу (онлайн); в) на клопотання щодо участі - у режимі реального часу (онлайн) із використанням власних технічних засобів особи, зокрема через мережу Інтернет, із використанням технології віддаленої ідентифікації особи представника суб'єкта у сфері медіа. Клопотання про участь у засіданні Національної ради в режимі реального часу (онлайн) необхідно надсилати не пізніше ніж за день до початку засідання на офіційну адресу Національної ради . Воно повинно містити: 1) дату засідання Національної ради; 2) номер питання порядку денного (за наявності); 3) назву суб'єкта у сфері медіа; 4) прізвище, ім'я, по батькові представника медіа, його посаду; 4) контактний номер мобільного телефону; 5) електронну адресу для отримання посилання для участі в засіданні Національної ради у режимі реального часу (онлайн). Клопотання повинно бути у форматі PDF і підписане за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Під час реєстрації учасники засідання Національної ради у режимі реального часу (онлайн) підтверджують свою особу на підставі паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, і підтверджують свої повноваження щодо участі у засіданні. Реєстрація учасників на засідання Національної ради розпочинається за годину і завершується за 15 хвилин до початку засідання. Представляти суб'єктів у сфері медіа на засіданні Національної ради має керівник суб'єкта медіа або особа, уповноважена представляти інтереси реєстрантів. Ризики технічної неможливості участі (переривання зв'язку тощо) у засіданні з використанням власних технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) несе учасник засідання, який подав клопотання про участь у засіданні Національної ради у зазначений спосіб. Вказані обставини не є підставою для перенесення розгляду питання, крім випадку, коли технічні проблеми призвели до неможливості подальшого проведення засідання Національної ради, яке відбулось онлайн. У разі наявності поважних причин для перенесення розгляду питання просимо не пізніше ніж за 1 день до дати проведення відповідного засідання поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або електронному вигляді. Якщо уповноважена особа суб'єкта у сфері медіа не має можливості прибути до Національної ради або до представництва Національної ради у своїй області, просимо письмово повідомити регулятора щодо розгляду питання без участі уповноваженої особи суб'єкта у сфері медіа. Для цього необхідно на адресу електронної пошти надіслати листа, оформленого з урахуванням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронні довірчі послуги" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.06.2024 Сьогодні другий матч України на Євро! І столична мережева станція Авторадіо Україна (Київ-107.4 МГц, Житомир-107.3 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Суми-99.4 МГц, Запоріжжя-107.0 МГц, Одеса-102.2 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Миколаїв - 106.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) чекає вас на Фансекторі у своєму ефірі! Ви почуєте прогнози та секрети від експертів, а також буде багато розмов про футбол! Сьогодні в гостях у студії радіостанції: Ігор Циганик - спортивний журналіст та телеведучий, Олександр Сукманський - головний редактор xsport_ua, Володимир Остапчук - український ведучий. Тож не пропустіть можливість дізнатися найцікавіше напередодні нашого матчу на ЄВРО-2024 від справжніх професіоналів та фанатів футболу! Підключайтеся до ефіру на АВТОРАДІО та будьте в курсі всіх подій! (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 21.06.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Збірна України на Євро-2024. Сьогодні о 16:00 на Радіо Промінь трансляція матчу другого туру групи E Словаччина - Україна. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Галина Вініченко і Костянтин Дульцев. О 15:00 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Дмитро Захарченко з коментаторами гри ділитимуться своїми очікуваннями від одного з вирішальних матчів національної команди на Євро-2024 (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 21.06.2024 Гарна новина для усіх, хто піклується про своє здоров'я! Столична радіостанція "Київ FM" (98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) та ДІЄВО центр хірургічних рішень запускають новий радіопроєкт "Лікуємо дієво"! По буднях о 10:33 та о 17:35 в ефірі лунатимуть корисні поради від висококваліфікованих лікарів різних спеціальностей. Урологи, гінекологи, хірурги та інші фахівці ділитимуться своїми професійними знаннями та порадами. Хочете дізнатися, коли варто терміново звернутися до уролога? Як підготуватися до операції? Які симптоми вимагають негайного обстеження? Відповіді на ці та інші питання очікують на вас у новому проєкті "Лікуємо дієво"! А першою порадою буде відео від лікаря-уролога про випадки, коли потрібно негайно звертатися по допомогу. Дивіться на ФБ-сторінці радіостанції та діліться з близькими! (Джерело: Сторінка радіо "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 20.06.2024 На столичній мережевій станції "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) вийшла друга частина радіофільму Юлії Соганчі "Зустрінемось на Драмі" про Маріупольський драматичний театр, зруйнований російською авіабомбою. Історія про те, як через страшну війну люди мистецтва з Маріуполя розлетілись по всьому світу, але взяли з собою віру і надію в те що, мистецтво має значення, що воно допоможе зберегти пам'ять і створити щось нове. Герої цієї розповіді - акторка, актор та режисер - митці з Маріуполя. Прем'єра радіофільму в етері "Громадського радіо" відбулась 19 червня. Авторка ідеї та звукорежисерка фільму Юлія Соганчі сім років працювала в Маріупольському драмтеатрі. Вона зібрала свідчення про злочини росіян та історії українських митців, які ховались у стінах театру у 2022 році. "Перед тим, як робити цей аудіофільм, один з героїв запитав мене, а навіщо, кому це цікаво? Зараз же відбувається так багато страшних подій… А я відповіла: "Саме тому, що зараз відбувається так багато страшних подій, ми не повинні забувати про жодну з них"", - каже Юлія Соганчі. У першій частині фільму "Зустрінемось на Драмі" герої - працівники та працівниці Маріупольського театру - говорять, що театр нищили двічі: спочатку російська культура, потім - російська бомба. У другій частині ми розповідаємо, як склались долі людей мистецтва, які, незважаючи на все, продовжують творити. "Під час прослуховування фільму відчуваються деякі емоційні гойдалки: від страшних спогадів до віри у майбутнє. Так як відчувається щодня загалом наше життя", - каже головна редакторка "Громадського радіо" та ведуча проєкту Вікторія Єрмолаєва. Радіофільм уже доступний на сайті, подкаст-платформах та ютуб-каналі "Громадського радіо". Нагадаємо, 16 березня під час одного з авіанальотів російські війська знищили драматичний театр у центрі Маріуполя. У ці дні він служив укриттям та притулком для сотень містян. Бомба впала на приміщення, де перебувало близько тисячі цивільних громадян. При цьому біля драмтеатру були два великі написи "ДІТИ", які було видно навіть із супутника (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 20.06.2024 Переможця вгадав - безкаркасний пуф або крісло забрав! Гра "Файна двадцятка" на хвилях столичної мережевої станції "Шлягер FM" (Київ-101.9 МГц, Ужгород-87.9 МГц, Шостка-88.0 МГц, Умань-88.5 МГц, Львів-90.4 МГц, Тернопіль-90.8 МГц, Миколаїв-90.8 МГц, Стрий-90.9 МГц, Одеса-91.8 МГц, Яремче-101.5 МГц, Павлоград-102.2 МГц, Луцьк-103.4 МГц, Харків-103.5 МГц, Кременчук-104.9 МГц, Полтава-105.0 МГц, Дніпро-105.3 МГц, Кропивницький-106.7 МГц, Кривий Ріг-101.0 МГц, Запоріжжя-104.5 МГц, Хмельницький-104.0 МГц, Вінниця-107.0 МГц, Суми-106.4 МГц, Чернігів-106.8 МГц, Черкаси-107.5МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. AAC+, Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення 256k.)! Кожної п'ятниці з 17:00 слухайте програму "Файна двадцятка" в ефірі Радіо Шлягер та надсилайте СМС з ім'ям виконавця і назвою пісні, яка на вашу думку посяде перше місце чарта на студійний Viber +38 067 001 101 9. Перший, хто надійшле правильну відповідь, отримає безкаркасний пуф або крісло від компанії Poparada (Джерело: Сторінка радіо "Шлягер FM" у соцмережі Facebook).
  • 19.06.2024 Отримайте шопер від радіостанції "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) за те, що їсте солодощі. Купуйте у SHOco. Спільний з радіостанцією благодійний десерт "Люкс-вишні", діліться ним у сторі в інстаграмі та теґайте @luxfm.lviv І щотижня з-поміж усіх люксових солодкоїжок буде розігруватися шопер. Крім того, нагадуємо, що всі кошти, виручені з продажу "Люкс-вишень", будуть направлені у Благодійний фонд "24" нашим захисникам. Тож цей десерт дійсно корисний! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 19.06.2024 Хто у військовій формі вас захищає? Кожен захисник, кожна захисниця унікальні! Ви точно знаєте таких! У кожної людини у військовій формі унікальна історія. Розкажіть усім через ефір столичної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Дружба-87.6 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Ріпки-89.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Полтава-90.2 МГц, Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Вовчанськ-91.8 МГц, Львів-92.4 МГц, Полісся-92.7 МГц, Семенівка-93.0 МГц, Краснопілля-94.1 МГц, Торецьк-98.0 МГц, Звягель-98.9 МГц, Херсон-99.0 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Красноград-100.8 МГц, Харків-101.1 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Біла Церква - 102.3 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Старики-105.5 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Дубровиця-107.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) історію про свого захисника, чи захисницю. Розповіді надсилайте текстом або голосовим повідомленням на месенджери Армія FM. Номер Армія FM 097 1991.8.24. Повідомлення чекатимуть у Whatsapp, Viber, Signal або Telegram (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 18.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує суб'єктам господарювання, діяльність яких пов'язана з наданням користувачам доступу до теле- і радіоканалів, про необхідність подання до 30 липня цього року звітної інформації за перше півріччя 2024 року щодо користувачів своїх медіасервісів. Провайдери аудіовізуальних сервісів зобов'язані вести облік кількості користувачів своїх медіасервісів із зазначенням сервісів, які надаються таким користувачам. Ця норма передбачена пунктом 4 частини третьої статті 22 Закону України "Про медіа". Таку інформацію необхідно щопівроку подавати медіарегуляторові. Методикою обліку кількості користувачів медіасервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів і Порядком подання цієї інформації Національній раді, затверджених рішенням Національної ради від 08.06.2023 № 383, визначені конкретні строки подання звітної інформації за перше півріччя - до 30 липня. У зв'язку з введенням у країні воєнного стану законодавством передбачене відтермінування подання звітної інформації. Відповідно до підпункту 1 пункту 1 Закону України "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни" фізичні особи, фізичні особи-підприємці, юридичні особи, крім тих, які наділені бюджетними повноваженнями згідно із законодавством, можуть подати облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається, відповідно до норм чинного законодавства, протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов'язку подати документи. Водночас обов'язок подання таких звітів не зникає. З метою дотримання вимог Закону України "Про медіа" Національна рада рекомендує провайдерам аудіовізуальних сервісів подати інформацію про кількість користувачів до регуляторного органу у визначений термін (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення провела планову перевірку прилуцької мережевої станції TIM-FM (Білещина-95.7 МГц, Чернігів-102.4 МГц, а також Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k. AAC+, Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k., Інтернет-мовлення (Чернігів) 320k. AAC+ та Інтернет-мовлення (Чернігів) 320k.). Представниця Національної ради у Чернігівській області Ірина Сенченко на своїй ФБ-сторінці пише: "ТІМ ФМ 95,7 fm, м. Прилуки… Радіо - це про бархатистий голос ведучих, особливу атмосферу студії та жарти між включками, це про "встигнути за 4 хв поїсти, поспати, відпочити, доки ти не в ефірі"… Сьогодні мала можливість з головою пірнути в цю особливу та надихаючу атмосферу на радіостанції "ТІМ ФМ". В рамках планової перевірки суб'єкта у сфері медіа ми зустрілися з директором та колективом компанії "ТІМ". "Не скажу, що нам легко, але радіо ми бережемо. Сьогодні всім потрібні новини, оперативна інформація. Особливо при відключеннях світла у війну. До речі, зараз ми також без світла, але компанія працює на генераторі", - поділився директор Олександр Поломарчук. Сьогодні "ТІМ ФМ" - це добовий місцевий ефір інформаційно-аналітичного та публіцистичного наповнення спільно з музичним контентом. Окрім цього в ефірі транслюються сповіщення про повітряну тривогу, інформація від військової адміністрації та транслюються проекти на підтримку ЗСУ. Всім цим опікується Людмила Цегельник - головна редакторка. "Радіо - це живий організм, сім'я. А сьогодні - це ще і підтримка та допомога". Відповідно до крайнього моніторингу тижневий обсяг програм новин державною мовою становив 100 відсотків загальної тривалості всіх програм новин, поширених у кожному проміжку часу між 7 годиною та 18 годиною і між 18 годиною та 22 годиною. "Насправді викликів багато. І вони аналогічні для всіх медіа сьогодні: кадровий голод через мобілізацію, вимкнення світла, фінансування. Попри все це - ми працюємо і тримаємо ефір!", - говорить Олександр Поломарчук, над столом якого в рамці символічно висить жорсткий диск… Свого часу компанія пережила хакерську атаку. Для подальшої роботи інформацію довелося відновлювати, рятувати та збирати по крихтам всім. Тож сьогодні картина - нагадування команді про важливість боротьби та міцність. Бажаю й надалі радіостанції працювати, бороти всі виклики та тримати ефір!" (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Чернігівській області у соцмережі Facebook).
  • 18.06.2024 Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення нагороджено Андрія Батинського - журналіста, директора Комунальної установи "Редакція Вовчанського радіомовлення", м. Вовчанськ Харківської області, який від самого початку повномасштабного вторгнення служить у військовій частині Національної гвардії України. Студія Вовчанського радіо розбита ворогом. Рідне місто Вовчанськ рашисти рівняють із землею. Але пан Андрій занотовує факти і власні враження від подій війни, у епіцентрі яких він є щодоби і щомиті, і після Перемоги України усе це буде озвучене, оприлюднене й осмислене. Вітаємо Андрія Васильовича Батинського з нагородженням Почесною грамотою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення і Днем журналіста! (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Харківській області у соцмережі Facebook).
  • 17.06.2024 До уваги телерадіомовників - рівно за місяць набирають чинності окремі положення статті 40 Закону України "Про медіа". 17 липня 2024 року в ефірах українськомовних програм усі виступи, інтерв'ю, коментарі, пояснення, запитання, окремі репліки тощо недержавною мовою мають бути ПЕРЕКЛАДЕНІ, ДУБЛЬОВАНІ або ОЗВУЧЕНІ УКРАЇНСЬКОЮ. Використання недержавної в ефірах допускатиметься лише у вжитих учасниками програм сталих виразах, коротких фразах чи окремих словах учасників програми, що транслюється у прямому ефірі, крім ведучих (дикторів) програми, якщо загальна тривалість таких реплік не перевищує 10% тривалості програми (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Сумській області у соцмережі Facebook).
  • 17.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє постачальників електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра та лінійні аудіовізуальні медіа, що здійснюють мовлення у багатоканальних електронних комунікаційних мережах з використанням радіочастотного спектра, що затверджено Порядок розробки та затвердження Максимально граничних тарифів на послуги постачальників електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра і Типові умови договору на постачання електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра. Відповідні рішення від 23.05.2024 № 1686 та від 13.06.2024 № 2018 регуляторний орган ухвалив згідно з Законом України "Про медіа". Порядок встановлює механізм формування тарифів, визначення витрат на надання послуг постачальника, розрахунку тарифів на послуги, а також затвердження та перегляд Національною радою Максимально граничних тарифів на послуги постачальників. Національна рада звертає увагу постачальників, що до 1 серпня 2024 року вони мають надіслати медіарегуляторові лист із пропозиціями щодо тарифів на послуги постачальників і відповідні документи, визначені Порядком, для затвердження Національною радою Максимально граничних тарифів на послуги постачальників на 2025 рік. Максимально граничні тарифи на послуги постачальників затверджуються рішенням Національної ради після отримання висновку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, щодо відповідності тарифів принципам економічної обґрунтованості, об'єктивності, недискримінації, а також принципам ціноутворення у сфері електронних комунікацій, але не пізніше 1 грудня та діють протягом наступного календарного року. Типові умови договору окреслюють основні його положення між мовником (організацією мовлення) і постачальником послуг, а саме: предмет договору, права та обов'язки сторін, вартість послуг, порядок і строки оплати, порядок та умови надання послуг, строк дії договору, відповідальність сторін. У Договорі також зазначається перелік та основні характеристики передавальних станцій мережі й технічні параметри послуг із розповсюдження програми організації мовлення в мережі, що включають місцезнаходження головної станції (станції мультиплексування), технічні параметри, вимоги до сигналу, що несе в собі програму організації мовлення в мережі, технічні параметри сигналу, мережі, вимоги щодо дотримання державних норм та стандартів. Із повним текстом нормативно-правових актів можна ознайомитися на сайті Національної ради у підрозділі "Нормативно-правові акти Національної ради" розділу "Діяльність" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.06.2024 Шановні мешканці міста Прилуки та Прилуцького району, прилуцька мережева станція TIM-FM (Білещина-95.7 МГц, Чернігів-102.4 МГц, а також Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k. AAC+, Інтернет-мовлення (Прилуки) 320k., Інтернет-мовлення (Чернігів) 320k. AAC+ та Інтернет-мовлення (Чернігів) 320k.) поспішає сповістити вас про тимчасову відсутність мовлення на приймачах на хвилі 95.7 Рекомендуємо слухати радіо Tim на сайті: https://timfm.online. Технічні несправності будуть усунуті найближчим часом (Джерело: Сторінка радіостанції "TIM-FM" у соцмережі Facebook).
  • 17.06.2024 Столична мережева станція "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) припиняє вести свій канал у телеграмі, бо "це небезпечна платформа, пов'язана з країною-агресором - Росією". Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті радіо. "Фахівці дуже часто в наших етерах говорять про те, що Telegram не є безпечною платформою. Дивно про це говорити в етері, але самим вести Telegram, правда ж? Ми закликаємо авдиторію відмовлятися від Telegram як від джерела інформації. Тому йдемо звідти самі. Громадське радіо стає одним з перших медіа, яке своїм прикладом покаже, що Telegram - небезпечна платформа, пов?язана з країною-агресором - Росією", - каже Вікторія Єрмолаєва. У коментарі "Детектору медіа" головна редакторка "Громадського радіо" Вікторія Єрмолаєва розповіла, що в редакції роздумували, чи йти з телеграму, з літа 2023 року, коли проводили стратегічну сесію. "Тоді вперше прозвучала думка, що "Громадське радіо" має відмовитись від телеграму. Рішення не було простим, тому що шкода ресурсу, який команда вклала у канал, і ми відчуваємо відповідальність перед аудиторією, яка обрала канал "Громадського радіо", як джерело інформації. Проте зваживши всі ризики і небезпеки, а також опираючись на роз'яснення експертів, ми вирішили все ж відмовитись від ведення каналу. Натомість закликати нашу аудиторію підписуватись на інші, більш безпечні, майданчики "Громадського радіо"", - каже головна редакторка "Громадського радіо". За її словами, команда "Громадського радіо" зосередить свої сили на розвитку сторінок в інших соцмережах, зокрема Х, фейсбуку, інстаграмі й тіктоку. "До слова, у тіктоку "Громадське радіо" є віднедавна, і наші відео стають там популярними. Тож дуже сподіваємося, що наші підписники з телеграму поставляться з розумінням до рішення і залишаться з "Громадським радіо"", - каже Вікторія Єрмолаєва. Головна редакторка не виключила, що "Громадське радіо" може з'явитись у вотсапі. На незахищеності даних у телеграмі наголошують в ГУР. І попри досі шалену популярність платформи в Україні, від телеграму потроху відмовляються військові та волонтери. "Поширення локації, відсутність модерації та постійні вкиди. Частина серверів у Росії, для передачі мережевого трафіку використовують російські компанії. І також в Telegram немає автоматичного наскрізного шифрування повідомлень, як в інших месенджерах. А це означає, що до ваших листувань можуть мати доступ. Звісно, Росія дуже активно використовує Telegram у війні проти нас", - ідеться в заяві медіа. Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що платформу "Телеграм" часто використовують для розповсюдження забороненого контенту й тиску на українців, а тому такі канали поширення інформації потребують регулювання. Бельгійський інститут поштових послуг і телекомунікацій (BIPT) має стати наглядовим органом, який регулюватиме роботу Telegram на території всього ЄС. 25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11115 "Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація". У документі, зокрема, пропонується врегулювати роботу месенджера "Телеграм" в Україні. Ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Микола Княжицький, зауважував, що в ньому йдеться не про блокування телеграму, а про те, щоб "запровадити для сервісів, через які поширюється масова інформація, приблизно таке саме регулювання, яке встановлено законодавством для платформ типу YouTube" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 17.06.2024 Надії Городецькій, власниці радіо "Чемпіон" (ТОВ "ФМ Медіа Груп"), належить компанія ТОВ "Ейсгеймс", яка надає послуги у сфері азартних ігор. Про це "Детектор медіа" дізнався з даних у реєстрі та на сайті Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). ТОВ "ФМ Меді груп" з концепцією спортивного радіо "Чемпіон" 13 червня отримала частоту 92.8 МГц у Києві на конкурсі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Компанія зареєстрована в лютому 2024 року. Радіо планує подавати 30% спорту, решта - музика. Виходитимуть спортивні новини, анонси подій. Наступного року планують домовитись про прямі футбольні трансляції "Динамо". Основні види спорту, яким приділятиме увагу радіостанція окрім футболу - баскетбол та хокей. "Чемпіон" планує створити курс спортивних журналістів. Також компанія планує продавати спонсорські програми і не передбачає прямої реклами. Окрім цього планує відмовитись від реклами та спонсорства бетингу. Компанія ТОВ "Ейсгеймс", яка також належить власниці "Чемпіона", 23 квітня 2024 року отримала ліцензію на провадження діяльності з надання послуг у сфері азартних ігор. Про це йдеться в рішенні КРАІЛ. Нагадаємо, на конкурс Нацради виносилось дві частоти в Києві. На 92.8 МГц претендували ТОВ "ФМ Медіа Груп" (радіо "Чемпіон"), ТОВ "Телерадіокомпанія "Класик радіо" ("Радіо Univer") та ДП "Світ музики" ("Львівська хвиля"). А частоту 106.0 МГц у м. Києві отримала радіостанція "Ми - Україна" (юридична особа - ТОВ "Глас-медіа") (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 17.06.2024 У Балаклійській громаді Ізюмського району розпочав роботу перший канал Українського радіо. Трансляція здійснюється на хвилі 99.3 FM. Про це медіа "Слобідський край" повідомив редактор дирекції Українського радіо Акціонерного товариства Національної суспільної телерадіокомпанії України Всеволод Чебодаєв. - Національна суспільна телерадіокомпанія звернулась до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням надати частоту для мовлення першого каналу Українського радіо на теренах Балаклійської громади, зважаючи на численні прохання місцевих жителів. Така вільна частота у Балаклії була. Це колишня частота радіо Dani FM, яке відмовилось від ліцензії. Національна рада видала тимчасовий дозвіл для мовлення Українського радіо, - розповідає редактор дирекції Українського радіо АТ НСТУ Всеволод Чебодаєв. Трансляція здійснюється в радіусі 25 кілометрів. Тож Суспільне чують і в сусідній Донецькій громаді (Джерело: Портал "Слобідський край").
  • 17.06.2024 Столична мережева станція "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) прийняло рішення припинити ведення каналу в Telegram. "Ми закликаємо авдиторію відмовлятися від Telegram, як від джерела інформації. Тому йдемо звідти самі", - наголошує головна редакторка Громадського радіо Вікторія Єрмолаєва. Вона зазначає, що певна частина серверів цього месенджеру перебуває у Росії, для передачі мережевого трафіку використовують російські компанії. Повну заяву читайте та слухайте на сайті - https://cutt.ly/kepAvewt. Нагадаємо, що ви можете стежити за Громадським радіо у Facebook, Instagram та Х (Twitter). Підписуйтесь на сторінки радіостанції на YouTube та у TikTok (Джерело: Сторінка радіостанції "Громадське радіо" у соцмережі Facebook).
  • 17.06.2024 Великий футбол на Радіо Промінь! Збірна України стартує на Євро-2024. Сьогодні о 16:00 на Радіо Промінь - трансляція матчу групи E: Румунія - Україна. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Вадим Корженко. О 15:00 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Дмитро Захарченко з коментаторами гри ділитимуться своїми очікуваннями від старту національної команди на Євро-2024 (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 17.06.2024 Вже сьогодні, 17-го червня, в рамках Євро-2024 відбудеться матч Румунія - Україна. І звісно ж на столичній мережевій станції Авторадіо Україна (Київ-107.4 МГц, Житомир-107.3 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Суми-99.4 МГц, Запоріжжя-107.0 МГц, Одеса-102.2 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Миколаїв - 106.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) будуть вболівати і не зможуть пропустити таку подію, тож о 15 радіостанція знову збирає Фансектор, щоб поговорити про гру, зробити свої прогнози та розкрити інсайди. Приєднуйтесь о 15:00 та о 17:45 на хвилі АВТОРАДІО (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 17.06.2024 Смачна новина! Щодня по буднях бердичівська радіостанція Рекорд FM (105.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 96k.) разом зі своїм спонсором - рестораном грузинської та європейської кухні Пурі, розігрує для вас ароматні, смачні, свіжесенькі хачапурі. Слухайте уважно Рекорд FM з понеділка по п'ятницю з 12:00 до 13:00, і коли почуєте звук зозулі, відправляйте на вайбер/телеграм будь-яку пташечку. Серед тих, хто зробить це вчасно, станція щодня буде розігрувати смачний хачапурі. Важливо: повідомлення з пташечками зараховуються до розіграшу тільки після звуку зозулі, який ви почуєте в ефірі Рекорд FM. Номер вайбер/телеграм радіостанції - 067 455 41 49 (Джерело: Сторінка радіостанції "Рекорд FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.06.2024 Суспільне Мовлення пропонує в оренду об'єкти нерухомого майна у Кривому Розі, Миколаєві, Дніпрі, Житомирі, Полтаві, Кропивницькому, Одесі, Сумах та Ужгороді. Об'єкти різної площі та цільового призначення: під офісні, виробничі, складські, студійні приміщення, а також під студію звукозапису. Договори оренди нерухомого майна укладаються за результатами проведення електронних аукціонів через електронну торгову систему "ProZorrо.Продажі". Більше інформації можна дізнатися за телефонами відділу оренди: +38 (066) 471-19-17, +38 (095) 450-06-29. Або написавши на електрону пошту: , . Об'єкти нерухомого майна: I. Кривий Ріг, вул. Юрія Сича, 2. Загальна вільна площа (м2): 300,90. Технічні характеристики: вільні приміщення розташовані на першому та другому поверхах будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями: електропостачання, водопостачання, теплопостачання. Технічний стан приміщень - задовільний. Територія охороняється. Цільове призначення: офісні, виробничі приміщення. II. Миколаїв, проспект Центральний, 24-Б. Загальна вільна площа (м2): 273,20. Технічні характеристики: вільні приміщення розташовані на другому поверсі будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями. Технічний стан приміщень - задовільний. Територія охороняється. Цільове призначення: офісні приміщення. III. Дніпро, вул. Телевізійна, 3. Загальна вільна площа (м2): 1453,40. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані у двоповерховій будівлі. Наявне електропостачання, опалюється електричними котлами. Нерухоме майно потребує ремонту. Територія охороняється. Зручна транспортна розв'язка. Цільове призначення: виробничі, офісно-складські приміщення. IV. Житомир, вул. Любарська, 1-А. Загальна вільна площа (м2): 239,0. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані на першому та другому поверхах будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями: електропостачання, водопостачання, теплопостачання. Технічний стан приміщень - задовільний. Зручна транспортна розв'язка. Цільове призначення: офісні приміщення, студії звукозапису.? V. Житомир, вул. Театральна, 7. Загальна вільна площа (м2): 104,80. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані на другому та третьому поверхах будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями: електропостачання, водопостачання, теплопостачання. Технічний стан приміщень - задовільний. Зручна транспортна розв'язка. Цільове призначення: офісні приміщення. VI. Полтава, вул. Раїси Кириченко, 1. Загальна вільна площа (м2): 71,20. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані на першому поверсі будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями: електропостачання, водопостачання, теплопостачання. Технічний стан приміщень - задовільний. Територія охороняється. Зручна транспортна розв'язка. Цільове призначення: офісні приміщення. VII. Кропивницький, вул. Садова, 88. Загальна вільна площа (м2): 270,50. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані на першому поверсі будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями: електропостачання, теплопостачання. Технічний стан приміщень - задовільний. Територія охороняється. Зручна транспортна розв'язка. Цільове призначення: офісні, складські, виробничі, студійні приміщення. VIII. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 3-А. Загальна вільна площа (м2): 588,70. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані на першому, другому, третьому, четвертому, п'ятому поверхах будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями: електропостачання, водопостачання, теплопостачання. Технічний стан приміщень - задовільний. Територія охороняється. Зручна транспортна розв'язка. Цільове призначення: офісні, складські, виробничі, студійні приміщення, танцювальні зали. IX. Суми, вул. Петропавлівська, 125. Загальна вільна площа (м2): 138,50. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані на другому поверсі будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями. Технічний стан приміщень - потребують ремонту. Цільове призначення: офісні, складські, виробничі приміщення. X. Ужгород, Київська набережна, 18. Загальна вільна площа (м2): 201,00. Технічні характеристики: вільні приміщення, розташовані на другому та третьому поверхах будівлі, яка оснащена всіма необхідними комунікаціями. Технічний стан приміщень - задовільний. Територія охороняється. Цільове призначення: офісні приміщення. Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні. * Проєкт співпраці Суспільного Мовлення та Європейського Союзу в особі Європейської комісії "Капіталізація аудіовізуальних архівів НСТУ для залучення громадськості в Україні" триватиме три роки й три місяці - із 2021 до початку 2025-го. Проєкт виконується за фінансової допомоги Європейського Союзу. Зміст документів та матеріалів в рамках цього проєкту є виключною відповідальністю АТ "НСТУ", і ні за яких обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.06.2024 Через обстріли з боку російських військ тимчасово не працюють два передавачі столичної радіостанції "Громадське радіо": у Гірнику Донецької області (91.4 МГц) та у Нікополі на Дніпропетровщині (91.5 МГц). Як вважає технічна служба ГР, унаслідок ворожих обстрілів пошкоджена електроінфраструктура. Робота з відновлення радіомовлення вже триває. Нагадуємо: читати та слухати Громадське радіо можна на сайті радіостанції: https://hromadske.radio. Дивитися - на каналі в Youtube: https://youtube.com/@hromadske_radio (Джерело: Сторінка радіостанції "Громадське радіо" у соцмережі Facebook).
  • 14.06.2024 На столичній мережевій станції "Радіо П'ятниця" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Путила-102.0 МГц, Овруч - 102.1 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Чернігів - 103.9 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Херсон-104.4 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) хочуть, аби ви багато рухалися - бо це запорука здоров'я та довголіття. А ще на станції хочуть, аби ви рухалися у задоволення! Тому Радіо П'ятниця щодня розігрує набори від партнеру проєкту Флего - суспензії, що врятує ваші ноги від болю та важкості після довгого ходіння. А до Флего додає упаковку мінеральної води та стильну брендовану пляшку для води. А ще станція розіграє суперприз - смарт-годинник для всіх, хто слідкує за своїм здоров'ям. Що треба робити? Реєструйтеся за формою на сайті станції та завантажуйте скріншот свого шагометру з телефону (або фото з шагометру на вашому розмуному годиннику чи фітнес-браслеті) - де видно, що ви зробили 10 000 кроків або більше. Щоранку о 10:45 ведучі Радіо П'ятниця випадковим чином обирають одного з учасників і він отримує пак мінеральної води, брендовану пляшку для води та набір суспензії Флего. А 12-го липня о 10:45 серед усіх, хто зареєструвався в акції, станція розіграє смарт-годинника! Ходіть на здоров'я та будьте здорові! Офіційні правила акції "10 тисяч кроків" шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.06.2024 Літо - час теплих прогулянок та активного відпочинку! Столична мережева станція Авторадіо Україна (Київ-107.4 МГц, Житомир-107.3 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Суми-99.4 МГц, Запоріжжя-107.0 МГц, Одеса-102.2 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Миколаїв - 106.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) представляє акцію "10 тисяч кроків". Зробіть 10 тисяч кроків, надсилайте скріншот або фото з підтвердженням через спеціальну форму на сайті станції та чекайте на дзвінок від ведучих з понеділка по п'ятницю о 9:40! Щодня вигравайте запас мінеральної води, брендовану пляшку та упаковку Флего, аби вашим ніжкам було комфортно у подорожах. Це ще не все! Наприкінці Акції радіостанція розіграє смарт-годинник! Партнер проєкту - венотонiк Флего. Втомлені, набряклі ніжки вам подякують за Флего! Офіційні правила акції 10 тисяч кроків шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.06.2024 Мрієте послухати наживо хіти "Teresa & Maria", "Рідні мої", "KUPALA", "Dai Boh" та почути першими прем'єри нових пісень? Національна мережа ХІТ FМ (Київ-96.4 МГц, Нововолинськ-89.0 МГц, Білгород-Дністровський-90.8 МГц, Шостка-91.2 МГц, Миколаїв-91.5 МГц, Прилуки-97.0 МГц, Олександрія-99.8 МГц, Корюківка-99.9 МГц, Ужгород-100.9 МГц, Первомайськ-100.9 МГц, Одеса-101.0 МГц, Благовіщенське-101.4 МГц, Красноград-101.6 МГц, Львів-101.7 МГц, Дніпро-102.0 МГц, Харків-102.0 МГц, Полтава-102.3 МГц, Вінниця-102.6 МГц, Івано-Франківськ-102.6 МГц, Суми-103.4 МГц, Яремче-103.6 МГц, Рівне-103.7 МГц, Павлоград-103.8 МГц, Черкаси-104.1 МГц, Кременчук-104.3 МГц, Чернігів-104.7 МГц, Ніжин-105.2 МГц, Кропивницький-105.3 МГц, Красногорівка-105.6 МГц, Тернопіль-105.6 МГц, Біла Церква-105.7 МГц, Ковель-106.0 МГц, Кам'янець-Подільський-106.2 МГц, Луцьк-106.2 МГц, Дрогобич-106.4 МГц, Запоріжжя-106.6 МГц, Хмельницький-106.7 МГц, Житомир-106.9 МГц, Кривий Ріг-106.9 МГц, Карлівка-106.9 МГц, Краматорськ-107.4 МГц, Виноградів-107.7 МГц, Ладижин-101.1 МГц, Вознесенськ-103.6 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) подарує вам квитки в Перший Ряд на концерт Альони Альони та Джері Хейл! Щодня об 11:30 станція обирає 2 переможців і дарує квитки на концерти у Києві та Львові. Щоб виграти - реєструйтесь за формою на сайті радіостанції, обирайте місто, в якому ви хочете відвідати концерт, та очікуйте розіграш! Акція "Квитки в Перший Ряд на Jerry Heil & alyona alyona" триває з 14.06.2024 по 27.06.2024. Заявки приймаються до 11:30 27.06.2024. Офіційні правила участі шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.06.2024 Про стандарти журналістики у цифрову добу та воєнні часи, результати моніторингу медіа, обговорення технічних аспектів мовлення і процесу реформування комунальних медіа, спілкування з медійниками на актуальні для них теми, участь у презентації документальної книги про воєнні злочини рф, знайомство з досвідом Королівства Бельгія у регулюванні та саморегулюванні медіа - про ці та інші події цього тижня за участі представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення читайте у щотижневому регіональному дайджесті від медіарегудятора. І. Вінницька область. У студіях двох вінницьких телеканалів - "ВІТА" та ТРК "Вінниччина" - поспілкувався представник регулятора у Вінницькій області Вадим Мазурик на тему сучасної журналістики у цифрову добу та часи війни. Зокрема, обговорили: стандарти журналістики у період боротьби нації за свою свободу і майбутнє; зміни в інформаційному полі Вінниччини в процесі впровадження нового медійного законодавства; майбутнє української журналістики у світлі вибору молодими людьми цієї професії. ІІ. Волинська область. Представниця Національної ради у Волинській області Лілія Бойко провела зустріч із директором ковельського ПП "Студія -7" ("Радіо Світязь") Сергієм Семереєм і технічним директором Петром Семереєм. Під час зустрічі детально розглянули законодавчу базу, зокрема положення Законів України "Про медіа" і "Про рекламу". Обговорили питання дотримання законодавства, регулювання рекламної діяльності, права й обов'язки суб'єкта у сфері медіа. Також зосередили увагу на технічних аспектах запуску мовлення на новій частоті та можливостях розширення радіомережі в регіоні. Результати зустрічі показали, що ПП "Студія -7" готове до відповідальної й активної діяльності у сфері місцевого і регіонального мовлення. Компанія серйозно ставиться до дотримання законодавства, що регулює медіа та рекламну діяльність, а також має амбітні плани щодо технічного розвитку й розширення своєї присутності в регіоні. На засіданні Національної ради 13 червня компанія стала переможцем у конкурсі на розвиток місцевого і регіонального мовлення на частоті 98.1 МГц у м. Нововолинську. ІІІ. Івано-Франківська область. 11 червня представник медіарегулятора в Івано-Франківській області Ігор Маслов провів робочу зустріч із міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим, директоркою департаменту правової політики міськвиконкому Надією Кедик, директоркою Івано-Франківського міського комунального підприємства телерадіокомпанія "Вежа" Оленою Третяк і генеральним директором телерадіокомпанії Тарасом Зенем. Під час зустрічі обговорили: стан медіапростору обласного центру; впровадження Закону України "Про медіа"; основні положення Типового статуту суб'єкта у сфері місцевих публічних аудіовізуальних медіа та Типового трудового контракту із керівником суб'єкта у сфері місцевих публічних аудіовізуальних медіа; процес реформування міської комунальної ТРО в місцеве публічне аудіовізуальне медіа та визначили перші кроки цього процесу. IV. Рівненська область. Про результати тижневого моніторингу телерадіокомпанії "Ритм", зокрема, дотримання мовних квот, гендерних позицій, рекламного законодавства та умов ліцензії, йшлося під час зустрічі представниці Національної ради у Рівненській області Лілії Гринюк із директоркою телерадіокомпанії "Ритм" Зоряною Верницькою і головним редактором телеканалу Сергієм Мінічем. Також поспілкувалися на важливі теми, які сьогодні актуальні для медійників Рівненщини. V. Хмельницька область. Представниця медіарегулятора у Хмельницькій області Олена Гавінська, яка є учасницею Міжнародної тренінгової програми "Media Development and Democratic MediaRegulation in a New Digital Era" ("Розвиток медіа та демократичне медіарегулювання у нову цифрову еру"), разом із іншими учасниками програми від України, Вірменії та Молдови вивчала досвід Королівства Бельгія у регулюванні та саморегулюванні медіа. Зокрема, знайомилися з роботою Вищої аудіовізуальної ради Le Conseil sup?rieur de l'audiovisuel (CSA), яка відповідає за регулювання аудіовізуального сектору у Валлонському та Брюссельському столичному регіонах. Досвідом здійснення саморегулювання медіа у франко- та німецькомовних регіонах Бельгії, а також взаємодії органу саморегулювання з медіарегулятором CSA з гостями ділилася голова Ради етичної журналістики Le Conseil de d?ontologie journalistique (CDJ) Muriel Hanot. Значну увагу під час навчального візиту до Брюсселю приділили боротьбі з дезінформацією, зовнішніми втручаннями та інформаційними маніпуляціями. Учасники програми знайомилися, зокрема, з досвідом роботи у цих напрямах Європарламенту, EDMO hub BELUX та суспільного мовника VRT. VI. Чернігівська область. У хабі Інституту масової інформації пройшла зустріч медійників Чернігівщини з нагоди Дня журналіста. Говорили про актуальні на сьогодні для журналістів теми. Порушували питання фінансування, загального стану медіапростору та настрою в суспільстві, а також потреб медійників. Окрім того, зупинилися на питаннях захисту прав і свобод журналістів, їх підтримки та розвитку. Ірина Сенченко як представниця медіарегулятора в Чернігівській області зосередила увагу медійників на процесі реєстрації та загальному стані мовлення в регіоні. Станом на початок червня цього року, за рік дії медійної реформи - на Чернігівщині налічується 45 зареєстрованих суб?єктів у сфері медіа. Із них - 62 видання та 5 онлайн-медіа. Процес реєстрації триває. Окремим питанням обговорили тему покриття сигналом Чернігівської області. Ірина Сенченко зустрілася з проректоркою з наукової роботи Національного університету "Чернігівська політехніка", докторкою економічних наук, професоркою та заслуженою економісткою України Вікторією Маргасовою. Обговорили можливі спільні проєкти навчального закладу та медіарегулятора й подальшу співпрацю. Університет є суб?єктом у сфері друкованих медіа, видає три наукові видання. Нещодавно представниця проводила зустріч та консультувала фахівців видавничого відділу університету щодо дотримання норм медійного законодавства. Також представниця Національної ради долучилася до презентації документальної книги "Серед мрій і реальності: Історії, що формують націю" чернігівського журналіста й медійника Павла Солодовника. Це вже третя книга автора, в якій зібрані свідчення про воєнні злочини рф на Чернігівщині. Також учасники мали змогу переглянути документальну стрічку про події лютого-березня 2022 року в Чернігові, коли місто було під постійними обстрілами у блокаді. Другу книгу автора "Боротьба нескорених: хроніка війни і злочини російських окупантів на Чернігівщині" (англомовна версія) уже передано до штаб-квартири Міжнародного кримінального суду в Гаазі як один із перших доказів російської агресії проти України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 13 червня анулювала ліцензії чотирьох суб'єктів у сфері медіа. Три - на прохання медіа і одну - на звернення ліквідатора та ухвалу суду. Від ліцензій відмовилися: 1) тернопільське ПП ТРО "Едвансед візуал технологіс маркетинг" (логотип "Файне місто", телевізійне мовлення з використанням радіочастотного спектра) - ліцензія на мовлення НР № 01682-м від 26.11.2021, що передбачала цілодобове мовлення у Тернопільській області на 3 каналах у стандарті DVB-T2 (MPEG-4); 2) ПП "Авіс" (логотип "АВІС", телевізійне мовлення з використанням радіочастотного спектра) із селища Макарів Київської області - ліцензія на мовлення НР № 01324-м від 21.05.2018. Мовлення велося у цьому селищі 4 години на добу на 22 ТВК; 3) ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ" (позивні "Радіо Мейдан"). Радіостанція мовила у цифровому форматі у Києві - 10 програма частотного блоку 11D. Також анульовано ліцензію запорізького ТОВ "Медіагруп Алекс.Юа" (логотип стилізоване зображення - повернута під кутом велика об'ємна літера А у рамці з підписом латиницею ALEX.UA, телевізійне мовлення з використанням радіочастотного спектра) - на підставі отриманих копій звернення ліквідатора та ухвали Господарського суду Запорізької області від 16.04.2024 у справі № 908/3348/23 щодо ліквідації цього товариства. Відповідно до ліцензії НР № 00388-м від 16.09.2018 компанія цілодобово працювала в Запорізькій області в мережі МХ-5, стандарт DVB-T2 (MPEG-4), на 5 каналах. Регулятор зобов'язав компанію протягом десяти днів із дати ухвалення рішення повернути йому ліцензію (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.06.2024 Архівні відео- та аудіоматеріали, опубліковані на Суспільне Медіатека, можуть стати доказовою базою чи предметом досліджень для наукових робіт студентів, аспірантів і викладачів вишів. Команда платформи відкрита до пропозицій наукової спільноти. На цьому наголосила керівниця проєкту з оцифрування архівних матеріалів Суспільного та Суспільне Медіатека Таїсія Турчин під час лекції для слухачів Міжнародної літньої школи молодих журналістів, організованої кафедрою журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки. "Ми запрошуємо наукову спільноту досліджувати наші архіви під час написання ваших курсових, дипломних чи інших дослідницьких робіт. Спектр тем - найрізноманітніший. Регіональне мовлення та телебачення й радіо, прояви цензури, політичні заяви певних чиновників, зовнішня політика України в різні періоди, злочини росії в сучасній війні, діяльність окремих постатей або будь-які ваші пропозиції - сотні матеріалів вже опубліковано на сайті Суспільне Медіатека, їх легко відшукати за назвою, роком чи темою, - сказала Таїсія Турчин. - Суспільне Медіатека - це тільки вітрина архівних матеріалів Суспільного, де опублікована мала частина від усіх наших записів. Сам архів Суспільного набагато більший. Якщо ви захочете дослідити якусь тему глибше і вам бракуватиме контенту, то, за потреби, ви можете зв'язатися з нами і ми пошукаємо серед неопублікованих записів". Надсилайте пропозиції щодо співпраці на пошту або залишайте їх у формі зворотного зв'язку у правому нижньому куті сайту Суспільне Медіатека. Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні. * Проєкт співпраці Суспільного Мовлення та Європейського Союзу в особі Європейської комісії "Капіталізація аудіовізуальних архівів НСТУ для залучення громадськості в Україні" триватиме три роки й три місяці - із 2021 до початку 2025-го. Проєкт виконується за фінансової допомоги Європейського Союзу. Зміст документів та матеріалів в рамках цього проєкту є виключною відповідальністю АТ "НСТУ", і ні за яких обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.06.2024 Радіостанція "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) нарешті може розповісти про найсмачнішу літню колаборацію Львова! Люкс FM Львів та SHOco. спільно створили новий десерт - ВИШНІ! Що всередині? Неймовірний шоколадний мус із вишневим компоте, який просто тане у роті… та що там розказувати, вже з 15 червня упродовж місяця самі можете скуштувати цю смакоту в Shoco! Важливо! Усі кошти, з прибутку саме цього десерту будуть направлені у Благодійний фонд "24" на потреби нашим наймужнішим воїнам! Тому їжте "Вишні"! Від цього десерту жодних зайвих сантиметрів, лише користь! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 13.06.2024 У неділю, 16 червня, в ефірі Радіо Культура відбудеться прем'єра спецпроєкту "Моя книжкова шафа. "Вінні-Пух", а також всі-всі-всі", присвяченого Дню батька, який в Україні відзначають у третю неділю червня. Майже сто років тому Вінні-Пух та Кристофер Робін ожили на сторінках книжки створеної двома ветеранами Першої світової війни Аланом Мілном та Ернестом Шепардом. Авторка радіопроєкту Інна Мочарник разом із запрошеними гостями в ефірі говоритиме про написання цієї пригодницької історії її персонажів, українську ветеранську дитячу літературу, порятунок тварин в умовах повномасштабного вторгнення, проводячи паралелі з історичним контекстом написання книги про Вінні-Пуха та його друга Кристофера Робіна. "Я читала "Вінні-Пуха" як ветеранську дитячу літературу і помітила, що за лаштунками книжки не менш цікаво, ніж у пригодах персонажів. Історія чорної ведмедиці Вінні, яка дала ім'я ведмедику Кристофера Робіна, зацікавила мене та підштовхнула провести паралелі з порятунком диких тварин із зони бойових дій після повномасштабного вторгнення. А те, що книжка була написана комбатантами Першої світової війни, спонукало до розмови про подібність українського письменницького досвіду", - розповідає Інна Мочарник. У радіопроєкті взяли участь: керівниця міжнародного відділу громадської організації UAnimals Ольга Чевганюк, директорка Державного музею іграшки Юлія Кобас, історик, етнолог, кандидат історичних наук Іван Стичинський та незалежна оглядачка української ветеранської літератури Ганна Скоріна. Над проєктом працювали: авторка проєкту Інна Мочарник, продюсерка Марина Люта, звукорежисерка Ганна Малієнко. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.06.2024 З 15 до 23 червня у Чернівцях вже втретє відбудеться фестиваль глядацького кіно "Миколайчук OPEN". Суспільне Мовлення стало медіапартнером заходу. "Миколайчук OPEN" розпочнеться традиційно у день народження натхненника - Івана Миколайчука. Під час фестивалю покажуть понад 70 фільмів з різних куточків світу. Детальніше про програму фестивалю читайте тут. У межах партнерства журналісти Суспільне Чернівці, телеканалу та сайту Суспільне Культура, а також Радіо Культура скоординують свої зусилля з тим, щоб розповісти поціновувачам кіномистецтва про найцікавіші фестивальні події. Команда Суспільне Чернівці запише на фестивальному майданчику інтерв'ю з режисерами, продюсерами та акторами топових стрічок, здійснить прямі включення з основної фестивальної локації - Культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука - у межах інформаційного міжрегіонального проєкту "Суспільне. Студія" та підготує репортажі з ключових фестивальних подій, які можна буде побачити також в інформаційно-аналітичному проєкті "Культура на часі" телеканалу Суспільне Культура. "Суспільне завжди радо підтримує "Миколайчук OPEN" у Чернівцях. Адже кінематограф сьогодні - один із двигунів порядку денного для українців. Завдяки таким фестивалям виробники фільмів продовжують формувати та ретранслювати важливі сенси, навіть під час війни. Ми розповімо про головні події та меседжі "Миколайчук OPEN" на всіх платформах: у діджиталі, на радіо та телебаченні", - каже продюсер із виробництва західного хабу Суспільного Максим Волошин. Як зазначила лінійна продюсерка Суспільне Чернівці Олеся Жук, команда має гарний досвід минулорічної співпраці з організаторами "Миколайчук OPEN", тому цьогоріч розширює формати висвітлення подій фестивалю. "У перший день Миколайчук OPEN і в День народження легендарного Івана Миколайчука Суспільне розпочне свою роботу на основній локації фестивалю. Технічну складову прямих включень забезпечуватимуть колеги із пересувної телевізійної станції. Крім цього, наша команда готуватиме повноформатні інтерв'ю з організаторами фестивалю, у яких ведуча Аліна Хрищук говоритиме про розвиток українського кіно та силу його впливу на міжнародній арені. Плануємо і розмову з режисером українського документального фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси" Артемом Григоряном. Оксана Чміль традиційно готуватиме репортажі, ділитиметься з авдиторією фестивальними історіями, несподіваними зустрічами та враженнями відвідувачів фестивалю. Ще деякі плани щодо роботи нашої команди на фестивалі ми залишимо не оголошеними. Нехай це буде приємною несподіванкою для нашої авдиторії", - розповідає лінійна продюсерка Суспільне Чернівці Олеся Жук. Журналісти сайтів Суспільне Культура та Суспільне Чернівці підготували добірку публікацій про найцікавіші події "Миколайчук OPEN", яка оновлюватиметься впродовж фестивалю. Нагадаємо, 10 травня на телеканалі Суспільне Культура ведучий програми "Культурний інстинкт" Віктор Дяченко поспілкувався з генеральним продюсером "Миколайчук OPEN" Олексієм Гладушевським про підготовку до цьогорічного фестивалю, зміни на українському кіноринку та чому досі існує нетерпимість до ЛГБТК+ спільноти в Україні. Інтерв'ю можна послухати тут. Зокрема Олексій Гладушевський розповів і про оновлення в цьогорічній програмі - вперше відбудеться індустрійна програма. "Індустрійна секція фестивалю "Миколайчук OPEN" достатньо молода, але, як і сам фестиваль, з кожним роком вона набиратиме обертів. Цьогоріч ми б хотіли зробити акцент на темах та подіях, які спрямовані на поради українським митцям. Особливо про те, як знайти фінансування під час війни, адже це наразі одна з найголовніших проблем кіноіндустрії", - коментує генеральний продюсер фестивалю Олексій Гладушевський. Про цьогорічну програму фестивалю, ексклюзивні покази й нові секції глядацького кіно в ефірі ранкової програми Радіо Культура "Ранок культурної людини" 11 червня розповіла піар-директорка фестивалю глядацького кіно "Миколайчук OPEN" Єлизавета Сушко. Завершиться "Миколайчук OPEN" кінопрем'єрою українського документального фільму про Назарія Яремчука. Нагадаємо, у 2023 році кінофестиваль отримав статус міжнародного і вперше провів два конкурси - Національний короткометражний і Міжнародний повнометражний. Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.06.2024 Представники міжнародної організації "Репортери без кордонів" відвідали Суспільне Мовлення та зустрілися зі Світланою Остапою, головою наглядової ради, Миколою Чернотицьким, головою правління, та Марією Фрей, членкинею правління, відповідальною за новини та регіональне мовлення. Під час зустрічі обговорили роботу Суспільного Мовлення в умовах повномасштабної війни та блекаутів, а також питання свободи слова в Україні. Суспільне відвідали Тібо Бруттен, заступник директора "Репортерів без кордонів", П'єр Дагард, керівник з адвокації, та Поліна Мофре, відповідальна за Україну в організації, які висловили підтримку Суспільному. "Наступного року ми плануємо опублікувати звіт про суспільні медіа в Європі. Суспільне Мовлення буде прикладом розвитку медіа, які є важливими для суспільства. Громадянське суспільство і медіа в Україні виконують чудову роботу", - зазначив під час зустрічі Тібо Бруттен. При цьому він наголосив на важливості підтримки міжнародних партнерів, зокрема у розробці стратегії для досягнення більшої незалежності. "В ЄС немає жодної сильної країни без потужного суспільного мовника. Тому для нас важливо постійно підкреслювати, що роль Суспільного Мовлення, його існування та розвиток є надзвичайно важливими на шляху України до вступу в ЄС", - наголосив Микола Чернотицький, розповідаючи про роботу медіакомпанії. З початком російського повномасштабного вторгнення Суспільне Мовлення не припинило свою роботу ні на мить. За останні два роки виникало багато труднощів, пов'язаних із викликами воєнного часу, проте Суспільне залишається одним із ключових джерел збалансованої та суспільно важливої інформації. "За ці два роки війни на Суспільному виріс цілий колектив воєнних кореспондентів, які продовжують свою роботу в небезпечних умовах. Саме тому питання безпеки для нас дуже важливе. Водночас перед нами постає ще один виклик - робота в умовах постійних блекаутів. Ми вдячні за допомогу партнерів та цінуємо вашу підтримку", - зазначила Світлана Остапа. Суспільне поєднує й розвиває команди національного та регіонального мовлення, що суттєвою відрізняє його від інших європейських мовників. Ця інтеграція дозволяє створювати єдиний інформаційний простір, що охоплює всю країну. Розвиток регіональних команд посилює місцеву журналістику, дозволяє швидко реагувати на події та оперативно передавати інформацію, враховуючи специфіку різних регіонів. "Ми єдина компанія. У нас є команди в кожному регіоні, які створюють щоденні програми новин на власних платформах, цифровому радіо, а також виробляють частину контенту для телебачення. Тож ми вже зробили цю величезну трансформацію. Наразі Суспільне є одним із прикладів того, як об'єднуватися та працювати для різних аудиторій на різних рівнях і на різних платформах. Коли ми говоримо, що у нас є команди в прифронтових регіонах, то маємо на увазі понад 85 журналістів, які живуть там і працюють для своїх громад весь час, від початку повномасштабного вторгнення", - зазначила Марія Фрей. "Репортери без кордонів" (RSF) - це міжнародна некомерційна організація, розташована в Парижі, мандат якої полягає у захисті й просуванні свободи інформації в усьому світі. Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.06.2024 Вже завтра стартує Євро-2024. З 10 червня і до сьогодні решетилівська радіостанція "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц, а також - Інтернет-мовлення 256k. AAC+) зі збірною України, тільки розминалася в запитаннях з "Історії Чемпіонатів Європи". А вже з 14-го червня по 14 липня будуть більш серйозніші запитання і про інші збірні. Кожного дня, до кінця Євро-2024 (14 липня), радіостанція розігруватимемо призи від спонсора інтерактиву - магазину крафтового пива "PORTER". З самого ранку питання транслюються в прямому ефірі радіо RЕLIFE та дублюються в соціальних мережах! А вже згодом, коли будете готові, ви можете дати відповідь під постом інтерактиву в Telegram-каналі "Решетилівщина UA". Онлайн трансляція: http://relife.media. Instagram: https://www.instagram.com/relife.fm. Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063767433203 (Джерело: Сторінка "ReLife 91.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 13.06.2024 Шість медіа стали переможцями конкурсу на 9 частотах місцевого мовлення. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сьогодні підбила підсумки конкурсу на радіомовлення для розвитку місцевих і регіональних мереж, а в липні визначить переможців ще двох конкурсів на цифрове телевізійне мовлення. До трьох медіа застосовані штрафні санкції через порушення законодавства. 89 друкованих видань, 44 онлайн-медіа, 11 провайдерів аудіовізуальних сервісів і 7 лінійних медіа, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного спектра, поповнили Реєстр суб'єктів у сфері медіа. Про рішення, ухвалені регуляторним органом на засіданні 13 червня, - далі. I. Національна рада підбила підсумки конкурсу на мовлення з використанням радіочастотного спектра, що оголошувався рішенням Національної ради від 22.02.2024 № 403 для розвитку місцевих і регіональних мереж. Його програмна концепція передбачає 100-відсоткове мовлення упродовж тижня українською мовою і обов'язкове розміщення інформаційних програм із місцевою та/або регіональною тематикою. На конкурс було запропоновано 19 частот, однак на 11 із них не було претендентів. За результатами розгляду заяв і презентацій медіа переможцями конкурсу визначені: 1. Волинська область, м. Нововолинськ, 98.1 МГц - ПП "Студія-7" (позивні "Радіо Світязь"), м. Ковель Волинської обл.; 2. Київська область, м. Київ: 92.8 МГц - ТОВ "ФМ Медіа груп" (позивні "Радіо чемпіон"), м. Київ, спортивного спрямування; 106.0 МГц - ТОВ "Глас-медіа" (позивні "Ми-Україна"), м. Київ; 3. Львівська область, м. Рава-Руська, 93.6 МГц - ГО "Товариство "Право громади" (позивні "Вільне радіо королівського міста"), м. Жовква Львівської обл.; 4. Полтавська область, с. Красногорівка, 89.2 МГц - ТОВ "Радіо мікс" (позивні "Інформатор"), м. Дніпро; 5. Рівненська область, с. Копань, 105.9 МГц - ПП "Телерадіокомпанія Сфера - ТВ" (позивні "Сфера -ФМ"), м. Рівне; 6. Сумська область, м. Суми, 107.0 МГц - ТОВ "Радіо мікс" (позивні "Інформатор"), м. Дніпро; 7. Черкаська область, м. Умань (Полянецьке), 101.0 МГц - ТОВ "Радіо мікс" (позивні "Інформатор"), м. Дніпро. II. У липні медіарегулятор підіб'є підсумки ще двох конкурсів. 11 липня буде визначено переможця в конкурсі на загальнонаціональне мовлення на вільних каналах багатоканальних мереж МХ-1, МХ-3 та МХ-5, стандарт - DVB-T2 (MPEG-4). До участі в ньому допущені 10 медіа: ТОВ "Тайм медіа солюшин"; ТОВ "Солар медіа"; ТОВ "Новий канал"; ТОВ "Хмарочос медіа"; ТОВ "Віжн 1+1"; ПП "Тюсо"; ТОВ "Телеканал Прямий"; ТОВ "Країна ТВ"; ТОВ "Телерадіоконтент"; ПІІ у формі ТОВ "Телерадіокомпанія НБМ". 25 липня Національна рада проведе конкурс на мовлення на 3-й і 4-й програмах 41 ТВК у місті Дубно Рівненської області, стандарт DVB-T2, місцева категорія мовлення. Участь у конкурсі братимуть ТОВ "Телерадіокомпанія "Ритм" і ПП "Телерадіокомпанія Сфера-ТВ". III. Регулятор затвердив Типові умови договору на постачання електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра. Цей один з останніх документів, які напрацьовуються на виконання Закону "Про медіа" у співпраці з іншими державними органами. Зокрема, він потребував узгоджень з Національною комісією електронних комунікацій і Антимонопольним комітетом України. Під час його розробки, зауважив член Національної ради Олександр Бурмагін, відбулася дискусія і з постачальниками цих послуг, і з індустрією. Отриманий текст балансує інтереси всіх зацікавлених сторін. IV. Національна рада скасувала конкурс на отримання ліцензії на постачання послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі у стандарті DVB-T2 на 41 ТВК у м. Дубно Рівненської області, оскільки не надійшло жодної заяви від претендентів на участь у ньому. Конкурс був оголошений рішенням регулятора від 14.03.2024 № 756. V. Дві київські компанії отримали дозволи на тимчасове мовлення у Запоріжжі. Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України (логотип "Армія TV") працюватиме на 32 ТВК. Це дасть змогу унеможливити проникнення ворожого сигналу із тимчасово окупованої території Запорізької області на підконтрольну територію регіону. Позивні "Радіо Марія" (підприємство "Радіокомпанія "Супер-нова") звучатимуть на частоті 96.8 МГц. Це допоможе протидіяти поширенню програм рф на частоті 97.0 МГц із тимчасово окупованої території Запорізької області. VI. Національна рада через порушення вимог законодавства застосувала до трьох медіа штраф. Через неможливість провести перевірку у зв'язку з відсутністю суб'єкта у сфері медіа або особи, уповноваженої його представляти, за місцем проведення перевірки штраф отримало ТОВ "Обласна незалежна телерадіокомпанія "Ятрань" (логотип "Ятрань"), м. Умань Черкаської області. Відмова у проведенні перевірки за законом є значним порушенням, а тому компанія має сплатити до державного бюджету 1911,43 грн - 10% розміру ліцензійного збору для ліцензіатів. Таке саме порушення - відмова у проведенні перевірки - але вчинена вдруге стала підставою для застосування штрафної санкції до ПП "Обрії" (лінійне радіомовлення, позивні "Обрії FM"), м. Сміла Черкаської області. Повторний факт відмови є грубим порушенням, що передбачає штраф у розмірі 25% суми ліцензійного збору. Тому медіа має сплатити 19 114,25 грн. Телеканал "LIKE TV" (ТОВ ТРК "Лайк ТВ", м. Шепетівка Хмельницької області) отримав штраф, оскільки зафіксовано, що він не мовив упродовж 14 днів. Це значне порушення передбачає 10-відсотковий від суми ліцензійного збору штраф. Крім того, ТРК "Лайк ТВ" не привела свою структуру власності у відповідність до вимог "Прикінцевих та перехідних положень" Закону України "Про медіа". На це був відведений 6-місячний термін з часу набуття чинності Законом. Визнавши порушення в діяльності цього медіа, регулятор застосував до нього штрафну санкцію - 682,06 грн. Каналові вказано на неприпустимість допущення в подальшій діяльності порушень законодавства у сфері медіа та необхідність привести структуру власності у відповідність до частини другої статті 21 Закону України "Про медіа". VII. Медіарегулятор дозволив компанії із Сумщини "Мистецько-інформаційний "РТВ - Центр "Вежа" у формі ТОВ (логотип "КСТ") відступити від умов програмної концепції мовлення на період дії воєнного стану. VIII. 22 заявники вирішили зареєструвати свої ресурси як онлайн-медіа. Загалом вони подали 44 медіаресурси, серед яких: 20 вебсайтів, 12 публічних сторінок у соціальних мережах "Facebook", "Instagram", "X", "Telegram", "WhatsApp", 4 канали у відеохостингу "YouTube", 2 телеграм-канали, 2 інформаційно-аналітичні вебсайти, 2 портали новин, 1 онлайн-журнал і 1 вебсайт наукового журналу. Одразу про кілька своїх ресурсів заявили: ТОВ "Професійні видання" із Києва - 5 вебсайтів; львівська ГО "Свідомі. медіа" - вебсайт, канал відеохостингу в "YouTube", публічні сторінки у соціальних мережах "Facebook, "Instagram" (укр. та англ.), "X" (укр. та англ), "Telegram" і "WhatsApp". Усі ці медіаресурси мають однакове ім'я - "Свідомі"; ТОВ "Медіагрупа Віда" із Могилева-Подільського Вінницької області - вебсайт, публічні сторінки в соціальних мережах "Facebook", "Instagram", канал у відеохостингу "YouTube" під назвою "Віда медіа група"; ГО "Харків сьогодні" - вебсайт, публічні сторінки в соціальних мережах "Facebook" та "Instagram" із назвою громадської організації; ТОВ "Міська телерадіокомпанія "Чернівці" - вебсайт і канал у відеохостингу "YouTube" "Чернівці.С4". IX. Національна рада додала до Реєстру суб'єктів у сфері медіа 49 суб'єктів у сфері друкованих медіа. У здебільшого це науково-дослідні установи й університети. Зареєстровано 89 друкованих видань - 41 журнал, 24 газети, 10 збірників, 6 наукових збірників, 3 збірники наукових праць, 2 наукові журнали, 1 міжвідомчий науково-методичний збірник, 1 науковий щорічник, 1 дайджест. Територія розповсюдження зареєстрованих журналів, збірників - Україна (24 видання - 37%), а також Україна та світ (41 видання - 63%). Найбільшу кількість - одночасно 27 видань (20 журналів, 7 збірників) вніс до Реєстру Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара. 24 університетські видання поширюються як в Україні, так і за кордоном, 3 - лише в Україні. Мови друку - українська, англійська, німецька, французька, іспанська, італійська, литовська, польська, словацька, болгарська, турецька, кримськотатарська, китайська, японська. Одразу 4 видання (2 збірники наукових праць, 1 збірник, 1 науковий журнал) зареєстрував Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України з Києва. Усі видання розповсюджуються на теренах нашої держави. Мови публікації - українська, англійська, польська. Серед зареєстрованих газет - відомі всеукраїнські фахові друковані видання "Літературна Україна" та "Медична газета "Здоров'я України". Загалом внесено до Реєстру 14 обласних, 6 всеукраїнських, 4 районних газети. Найбільше - 3 газети внесло до Реєстру ТОВ "Медичні аспекти здоров'я людини" з Києва, а також 1 журнал і 1 збірник. Усі видання товариства розповсюджуються в Україні і виходять українською та англійською мовами. X. Також до Реєстру потрапили сім компаній - дві місцеві та п'ять загальнонаціональних - як лінійні медіа, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного спектра. ТОВ "Херсон плюс продакшн" (логотип "Херсон ПЛЮС (комбіноване)". Формат - інформаційно-розважальний, фільмопоказ; ПП Телерадіокомпанії "Простір" (логотип "стилізоване зображення бювету мінеральних вод курорту Моршин") із Львівської області обрало контент загальної тематики; Київські ТОВ "Рибалка-ТВ" і ТОВ "Ютревел ТБ" та чернівецьке ПП "Віва групс" (логотип "PING") зафіксували формат стиль життя/відпочинок/здоров'я/подорожі; ТОВ "Ауто тіві" (логотип "Перший автомобільний телеканал"), м. Київ, поширює продукт просвітницько-розважального спрямування (про автомобілі й технології, автомотоспорт); ТОВ "Масон ТВ" із Києва (логотипи "Закон ТВ", "Масон ТВ" (комбіноване) та "Медичний") транслюють контент документального й розважального характеру. Медіа з місцевою територією покриття у своїй діяльності використовуватимуть кабельну аналогову, кабельну цифрову технології. Канали із загальнонаціональною категорією мовлення працюватимуть за технологією Інтернет-мовлення (ОТТ, IPTV). XI. Виявили бажання зареєструватися 11 провайдерів аудіовізуальних сервісів - 10 із місцевим покриттям і 1 - загальнонаціональним. Після реєстрації їхні послуги будуть доступні: ПП ТРК "Тодор" - Вінницька область; ТОВ "Славтелеком" (м. Слов'янськ) і ТОВ "Телерадіокомпанія "Енергетик" (м. Миколаївка) - Донецька; фізична особа-підприємець Баланюк А. П., фізична особа-підприємець Баланюк С. О. і ТОВ "Наше ТБ" - Миколаївська; ПП Телекомпанії "Мережа кабельного телебачення "Діалог" - cелище Слобожанське Харківської області; ПП "РИЧ" - Одеська область; ТОВ "Телерадіокомпанія "ТІМ" - Черкаська область; фізична особа-підприємець Кекіса І. В. - Закарпатська область. Свій сервіс київське ТОВ "Платформа ТВ" поширюватиме на території України. XII. Дві компанії вирішили змінити свої логотипи. Дещо оновив свою назву луцький канал "КОНКУРЕНТ" (ТОВ "Контент менеджмент груп"). До свого імені він додав ще кілька літер і став "К КОНКУРЕНТ TV". Одеський канал "А1" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Андсер") тепер виходитиме як "Думская". XIII. Радіостанції ТОВ "Інді Радіо" (позивні "Шлягер") продовжено строк дії ліцензії ще на 10 років. Її програми далі звучатимуть на частоті 102,2 МГц у Павлограді Дніпропетровської області. XIV. Чотирьом суб'єктам на їхнє прохання регулятор анулював ліцензії. Ліцензію запорізького ТОВ "Медіагруп Алекс.Юа" (логотип: стилізоване зображення - повернута під кутом велика об'ємна літера А у рамці з підписом латиницею ALEX.UA) регулятор скасовує на підставі отриманих копій звернення ліквідатора й Ухвали Господарського суду Запорізької області від 16.04.2024 у справі № 908/3348/23 щодо ліквідації цього товариства. Компанія цілодобово працювала в Запорізькій області в мережі МХ-5, стандарт DVB-T2 (MPEG-4), на 5 каналах. Через скрутне фінансове становище й неможливість розпочати мовлення в строки, передбачені частиною шостою ст. 58 Закону України "Про медіа", відмовляється від ліцензії ПП ТРО "Едвансед візуал технологіс маркетинг" (логотип "Файне місто") із Тернополя. ПП "Авіс" (логотип "АВІС"), яке мовило 4 години на добу на 22 ТВК у селищі Макарів Київської області, припиняє свою діяльність у зв'язку з пошкодженням студійного й передавального обладнання під час активної фази бойових дій у Макарівській селищній територіальній громаді. У зв'язку з неможливістю відновити мовлення відмовляється від своєї ліцензії і ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ" (позивні "Радіо Мейдан"). Радіостанція мовила в Києві (10 програма). Втратили чинність рішення Національної ради від 16.06.2017 № 1015 і ліцензія на мовлення ТОВ "Телекомпанія "СТВ", м. Сєвєродонецьк Луганської обл., від 05.07.2007 НР № 00857-м. XV. Окрім того, Національна рада внесла зміни до свого рішення від 01.06.2023 № 379 "Про тимчасове призупинення ліцензій суб'єктів у сфері медіа". Це було зроблено для упорядкування відомостей у Реєстрі суб'єктів у сфері медіа згідно з пунктом 18 Розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про медіа". У зв'язку з тим, що низка суб'єктів у сфері медіа, які раніше працювали на підставі ліцензій, не підтвердили про себе дані шляхом реєстрації у визначений Законом термін, їхні ліцензії втратили чинність. XVI. До Реєстру у сфері медіа внесені зміни щодо певних компаній, які стосуються зміни назви друкованого медіа, відомостей про структуру власності, зміни постачальника електронних комунікаційних мереж, технічних характеристик, характеристики сигналу каналу мовлення тощо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.06.2024 Команда телеканалу "Ми - Україна" виграли ліцензію на радіочастоту 106.0 у Києві у конкурсі від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підбила підсумки радіоконкурсу для розвитку місцевих та регіональних мереж. Члени Нацради одноголосно підтримали компанію в прагненні створити радіо для українців. Радіо "Ми - Україна" працюватиме в форматі news&talk. Слухачі матимуть цілодобовий доступ до оперативних новин, музики та пізнавальних проєктів. "Радіо - це важливий канал комунікації з аудиторією, особливо потрібний в умовах війни. Під час російської агресії, в тому числі інформаційної, слухачам необхідно отримувати перевірену інформацію та експертне спростування російських фейків", - розповідає директор телеканалу "Ми - Україна" Ігор Петренко. Готувати інформацію для українців буде професійна команда журналістів і редакторів під керівництвом генерального продюсера телеканалу "Ми - Україна" Юрія Сугака. "У команді медіа "Ми - Україна" працює багато експертів, які вміють робити радіо. Ми маємо потужну київську редакцію з 15 кореспондентів, знаємо як і вміємо адаптувати контент з різних майданчиків на радіо", - сказав генеральний продюсер телеканалу "Ми - Україна" Юрій Сугак. Зокрема, вже запланована інтеграція радіо з ранковим шоу "Прокидайся!". Поки що триває підготовка проєкту. Нагадаємо, що Національна асоціація медіа оголосила конкурс на участь у програмі для гіперлокальних радіостанцій для зміцнення їхньої сталості, створення суспільно значущого контенту та розширення аудиторії (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 13.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила штраф двом компаніям через відмову у проведенні перевірки. Такі рішення регулятор ухвалив на своєму засіданні 13 червня. Під час спроби перевірки ТОВ "Обласна незалежна ТРК "Ятрань", м. Умань Черкаської області, Нацрада не знайшла компанію за адресою, вказаною в реєстрі. "Уповноважені особи Нацради вжили усіх необхідних заходів. Відмовою вважається відсутність за місцем перевірки, тобто за адресою, зазначеною в реєстрі", - сказав член Нацради Максим Онопрієнко. Компанія має сплатити штраф 1911 гривень. ПП "Обрії", м. Сміла Черкаської області, отримало штраф від регулятора за повторну відмову у проведенні перевірки - 19 114 гривень. Представники компанії також були відсутні за адресою з реєстру. Під час перевірки ТОВ "ТРК "Лайк ТВ", м. Шепетівка Хмельницької області, Нацрада зафіксувала відсутність мовлення впродовж 14 днів. Також компанія не привела структуру власності у відповідність до вимог закону "Про медіа", до структури власності входить орган самоврядування. Через це вона має сплатити штраф у розмірі 682 гривні. Відсутність порушень регулятор зафіксував після планових перевірок таких компаній: "Люкс ФМ", "Радіо РОКС - Україна", УНІАН, "Голос Прикарпаття", "Радіо Марія", радіостанція "Лада". Нагадаємо, 23 травня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення додала у рішення про винесення штрафу положення про примусове виконання в разі несплати ТОВ "Ісландія", каналу "7" з Одеси (юридична особа - ТОВ "ТРК "АРТ"), ТОВ "Наше медіа", ТОВ "Музичний канал "О-ТВ", ТОВ "ТРК "Радіо Одеса", ТОВ "Сорок дев'ята паралель", ТОВ "Фешн ТВ - Україна" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 13.06.2024 Рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 13-го червня розглянуто результати планової перевірки ТОВ "ТК "УНІСОН ПЛЮС", м. Чернігів. Позивні: "РОКС-УКРАЇНА". Планова перевірка проходила 14 травня у свКу із закінченням строку дії ліцензії. Радіо "Рокс" здійснює цілодобове мовлення у м. Чернігові на хвилі 107.7 fm та за результатами перевірки здійснює свою діяльність відповідно до вимог чинного законодавства (Джерело: Сторінка Представника Національної ради у Чернігівській області у соцмережі Facebook).
  • 13.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підвела підсумки радіоконкурсу для розвитку місцевих та регіональних мереж. Такі рішення регулятор прийняв на засіданні 13 червня. За словами заступника голови Нацради Олега Черниша, на конкурс подалось 14 заяв від 9 компаній. За умовами конкурсу компанії мають мовити 24 години на добу. При цьому не менше 100% мають становити програми державною мовою. Передбачена обов'язкова наявність програм місцевої та регіональної тематики. Серед критеріїв: запропоновані обсяги поширення програм, досвід, наявність порушень законодавства у сфері медіа. На конкурс виносилось дві частоти у Києві. На 92.8 МГц претендували ТОВ "ФМ медіа груп" (радіо "Чемпіон"), ТОВ "Телерадіокомпанія "Класик радіо" ("Радіо Univer") та ДП "Світ музики" ("Львівська хвиля"). Радіо "Чемпіон" належить Надії Городецькій. Компанія зареєстрована у лютому 2024 року. Програмний директор радіостанції розказав, що планується 30% спорту, решта музика. Виходитимуть спортивні новини, анонси подій. Наступного року планують домовитись про прямі футбольні трансляції "Динамо". Основний спорт, якому приділятиме увагу радіостанція, окрім футболу - баскетбол та хокей. Радіостанція планує створити курс спортивних журналістів. Готові брати студентів на практику. За словами Олега Черниша, компанія заявила 42 години на тиждень місцевої тематики. Представник радіостанції зазначив, що планується підтримувати місцеві клуби, виходитимуть програми про київських спортсменів, також плануються анонси подій у Києві. Партнер радіостанції Володимир Примас, який готовий профінансувати запуск. Також компанія планує продавати спонсорські програми і не передбачає прямої реклами. Окрім цього планує відмовитись від реклами та спонсорства беттінгу. Представниця компанії ТОВ "Телерадіокомпанія "Класик радіо" Оксана Шавель розказала про формат "Радіо Univer", яке бере участь у конкурсах на частоти у Києві та у Сумах. За її словами, у Америці дуже популярні студентські радіостанції: "Молодь у віці 15-17 років фактично не мають своєї радіостанції, яка б працювала на їх інтереси. У вересні 2023 року ми побачили, що треком номер один був саунтрек до "Слова пацана". Чим більше ми даватимемо доступу до українського сучасного музичного контенту, тим буде правильніше". За словами Оксани, зараз популярні серед молоді такі жанри як PAР, R.N.B, Хіп-Хоп, а українські виконавці дуже потужні у цих стилях. Радіостанція обіцяє забезпечити частку місцевих програм. Мета радіостанції видалити російський контент з усіх плейлистів української молоді. "Це ком'юніті, яке буде розвиватись навколо радіостанції "Радіо Univer". Основна місія підтримка української молоді у навчанні, дозвіллі, в усіх проявах, які формують особистість", - сказала Оксана. Вона переконана, що "Тавр медіа" може зробити нішеву радіостанцію з широким охопленням. Олег Черниш запитав, що для холдингу важливіше запуск ще однієї радіостанції у Києві чи добудувати мережі: "У вас одинадцять радіостанцій у Києві, а ваші мережі не добудовані". Оксана Шавель сказала, що важливі обидва напрямки, і підкреслила, що дуже хоче зробити радіостанцію для студентів. "Львівську хвилю" представляв директор Юрій Хом'як. Компанія подається від нової юридичної особи ДП "Світ музики". Він розказав про наміри розвивати мережу і у Києві планують створювати окремий ефір, співпрацювати з місцевою адміністрацією. Основна аудиторія люди середнього віку, середнього класу. "У нас інша стилістика, я думаю, що слухачі у Києві зацінять цей формат", - додав Юрій. Після презентації учасників члени Нацради зробили перерву, щоб порадитись. Олег Черниш розказав про мотиви свого голосування. Йому сподобався концепт спортивного радіо і він голосуватиме за дві компанії "Чемпіон" та "Львівська хвиля". Перший заступник голови Валентин Коваль сказав, що у учасників конкурсу сильні форматні ідеї, тому він пропонував закріпити формат у ліцензії, щоб надалі не можна було змінити позивних. Голова регулятора Ольга Герасим'юк сказала, що їй цікаві обидві нові концепції: "Львівська хвиля" теж концепція. Однак вона виглядає не такою сильною конкуруючою концепцією для Києва. І просто зайти під маркою Львів вже на сьогодні недостатньо". Шестеро членів Нацради проголосували за ліцензію радіо "Чемпіон". На частоту 106.0 МГц у м. Києві претендували радіо "Чемпіон" та "Радіо Univer". А також радіостанція "Ми - Україна" (юридична особа - ТОВ "Глас-медіа"), яка й отримала перемогу. Як вже повідомляв "Детектор медіа", власник каналів "Ми - Україна" Ігор Петренко планує запустити інформаційно-розважальну радіостанцію. Представник радіостанції Юрій Сугак розказав, що у команді медіа "Ми - Україна" працює багато експертів, які вміють робити радіо. За його словами компанія має потужну київську редакцію (15 кореспондентів). "Ми знаємо і вміємо як адаптувати контент з різних майданчиків на радіо", - сказав Юрій. Ігор Петренко сказав, що у компанії є вся інфраструктура для запуску (приміщення, техніка, співробітники). Заробляти радіостанція планує на класичній рекламі, нативна реклама та спонсорство. Окрім цього компанія готова виробляти ролики на замовлення. "Також ми плануємо займатись організацією подій, концерти та інші заходити. Продаж квитків. Вебінари та онлайн-події. Монетизація цих заходів. Це цифрові платформи. Наш ютуб канал вже має понад 600 тисяч підписників", - сказав Ігор Петренко. Передбачається інтеграція радіо з ранковим шоу свого розважального каналу. У разі перемоги компанія планує вийти в ефір упродовж шести місяців. Олег Черниш попросив компанію: "Обмежтесь Києвом, не потрібно робити загальну мережу, бо частот немає". Вісім членів Нацради проголосували за перемогу "Ми - Україна" на частоті у Киві. Інші переможці: Частоту 98.1 МГц у м. Нововолинську Волинської обл. отримала ПП "Студія-7" (позивні "Радіо Світязь"), м. Ковель Волинської області, яка була єдиним претендентом. Оцільник компанії Петро Семерей розказав, що компанія вже розпочала мовлення у Рівненській області. Нагадаємо, 11 грудня радіостанція стала переможцем у конкурсі Нацради на частоті 92.6 МГц у с. Мирогощі Першій Рівненської обл. Частоту 93.6 МГц у м. Раві-Руській Львівської обл отримала громадська організація "Товариство "Право громади", м. Жовква Львівської області, яка також була єдиним претендентом. Нагадаємо, на конкурсі 11 грудня компанія отримала частоту 94.0 МГц у м. Жовкві Львівської обл. Директор "Інформатор ФМ" Дмитро Старцев розказував як його радіостнації вдалось підтримувати ефір під час війни. Його проєкт спеціалізується саме зі створення місцевих радіостанцій. "Ми даватимемо новини Полтавщини та Красногорівки. У кожному місті, де є наша радіостанція у нас є редакції", - сказав Дмитро. Члени Нацради підтримали "Інформатор ФМ". "Інформатор ФМ" також здобув перемогу на частоту 107.0 МГц у м. Сумах (на яку також претендувало проєкт "Тавра" "Радіо Univer") та на частоту 101.0 МГц у м. Умані (с. Полянецьке) Черкаської обл. Частоту 105.9 МГц у с. Копані Рівненської обл. отримала ПП "Телерадіокомпанія Сфера - ТВ", м. Рівне, яка була єдиним кандидатом. Жодної заяви на мовлення у Житомирській та Одеській областях від претендентів не надійшло. Нагадаємо, 22 лютого Нацрада оголосила конкурс на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах. Конкурс оголошений для розвитку місцевих та регіональних мереж. Частоти в 19 населених пунктах (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 13.06.2024 До 100-річчя Українського Радіо, яке відзначатимемо в листопаді, Суспільне Чернігів збирає історії про те, як слухачам допомогло радіо. Наприклад, розв'язало якусь проблему, зрушило з мертвої точки певне питання або стало чимось корисним для окремої людини або громади. Випусковий редактор у Суспільне Чернігів Андрій Соколов просить писати ці історії в коментарях на своїй ФБ-сторінці або в особисті повідомлення (Джерело: Сторінка Андрія Соколова у соцмережі Facebook).
  • 13.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на радіомовлення у Волинській, Київській, Рівненській, Львівській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Кіровоградській, Одеській областях України для розвитку місцевих і регіональних мереж. Заяви для участі в конкурсі надійшли від 9 компаній. Конкурс був оголошений рішенням Національної ради 22 лютого 2024 року. Переможцями конкурсу стали: 1) Радіо Світязь мовитиме у Нововолинську Волинської області на частоті 98.1 МГц; 2) у Києві на частоті 92.8 МГц працюватиме - радіо "Чемпіон", а на частоті 106.0 МГц кияни почують в ефірі радіо "Ми Україна"; 3) слухачі з Рава-Руської Львівської області матимуть змогу слухати Вільне радіо королівського міста на частоті 93.6 МГц; 4) радіо Інформатор FM поповнило перелік місцевих радіостанцій, які можна буде почути у Красногорівці на Полтавщині на частоті 89.2 МГц, у Сумах - на частоті 107.0 МГц, в Умані (Полянецьке) Черкаської області - на частоті 101.0 МГц; 5) радіо "Сфера "FM" починає мовити на частоті 105.9 МГц у Копані Кіровоградської області. На 11 частот у Волинській, Житомирській, Кіровоградській, Одеській, Сумській та Черкаській областях претендентів не було. Вітаємо переможців і бажаємо натхнення! (Джерело: Сторінка Нацради з ТРМ у соцмережі Facebook).
  • 13.06.2024 Робочі групи, які працювали над створенням органів спільного регулювання у сферах аудіовізуальних, аудіальних медіасервісів, а також онлайн-медіа, зареєстрували ці органи як громадські спілки. Відповідна інформація розміщена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Таким чином, перші три органи спільного регулювання створені. 1. Громадська спілка "Орган спільного регулювання у сфері аудіовізуальних медіа-сервісів" зареєстрована 7 червня. 2. ГС "Орган спільного регулювання у сфері аудіальних медіа-сервісів" - 10 червня. 3. ГС "Орган спільного регулювання у сфері онлайн медіа" - 12 червня. Ці громадські спілки, як і передбачає стаття 93 Закону України "Про медіа", зареєстровані в Міністерстві юстиції. Отже, робочі групи, що були обрані із представників медіа для створення органів співрегулювання, виконали норму Закону та упродовж шести місяців із дня проведення перших засідань робочих груп зареєстрували відповідні громадські спілки. Мета діяльності громадських спілок, як визначено у їхніх статутах, - забезпечити участь суб'єктів у сфері аудіовізуальних, аудіальних і онлайн-медіа у розробці та визначенні вимог до змісту інформації, яка поширюється медіа, недопущення цензури і зловживання свободою слова, шляхом прийняття кодексів (правил) створення та поширення інформації, а також забезпечити функціонування механізму надання висновків щодо відповідності інформації, поширеної суб'єктом у сфері медіа, кодексам (правилам) спільного регулювання. Наступним етапом у створенні органів співрегулювання стане формування робочих груп, які працюватимуть над розробкою кодексів мовлення, і обрання експертних колегій. До участі у громадських спілках (органах співрегулювання) можуть приєднатися представники інших зареєстрованих у цій сфері медіа. Для цього суб'єкти мають звернутися із відповідною заявою про вступ до правління органів співрегулювання. Саме правління ухвалює рішення про вступ або ж відмову у вступі. Запрошуємо представників зареєстрованих медіа долучатися до роботи органів спільного регулювання. Найближчим часом Національна рада планує провести зустріч з членами правлінь обраних громадських спілок задля обговорення подальших планів роботи, зокрема, щодо початку напрацювання кодексів (правил) створення та поширення інформації. Нагадаємо, рейтингове голосування з обрання робочої групи у сфері аудіовізуальних медіа відбулося 7 грудня. Аудіальні медіа обрали з-поміж своїх представників робочу групу 8 грудня. Робочу групу у сфері онлайн-медіа сформовано 12 грудня. Наразі триває прийом заяв для створення робочої групи у сфері друкованих медіа. До 25 червня охочі можуть подавати свої заяви (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.06.2024 Маєте когось, кому хочеш сказати щось особливе? А може комусь потрібні теплі слова підтримки? Столична радіостанція "Київ FM" (98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) дає унікальну можливість привітання в прямому етері! Зробіть донат на будь-яку суму та збір на підтримку ЗСУ, надішліть скрін на вайбер за номером 098 009 98 98, і ведучі станції зателефонують вам, або тому, кому адресуєте вітання. Використайте шанс сказати теплі слова близькій людині. Долучайтеся до теплої радіо-традиції! P.S. Скрін потрібно надіслати з 9:00-10:00, а вже о 10:05 почуєте своє привітання, або "привіт" в прямому етері (Джерело: Сторінка радіо "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 12.06.2024 Суспільне Мовлення проводить зйомки телепроєкту до 100-річчя Українського Радіо, презентація якого запланована на осінь цього року. За словами команди департаменту внутрішнього виробництва Суспільного, перед ними непроста задача - розповісти сторічну історію першої української радіостанції за годину ефірного часу і не залишити поза увагою найважливіше та найцікавіше за всі сто років. Наразі тривають зйомки інтерв'ю з людьми, які в різні роки створювали Українське Радіо. Уже зафільмовано багато цікавих історій та роздумів про те, як в умовах радянської пропаганди утверджувалася українська ідея цієї унікальної радіостанції. А також завдяки чому, в умовах конкуренції з появою комерційних FM-станцій, вдалося не тільки зберегти довіру слухачів, але і розширити мовлення, забезпечивши роботу також Радіо Промінь та Радіо Культура. "Маємо за мету візуалізувати у стрічці головний слоган Українського Радіо - "Вся Україна на одній хвилі", тому зйомки фільму заплановані у різних регіонах країни. Нам разом з авторами важливо не тільки згадати тих, хто стояв біля джерел радіо, а й впродовж сторіччя розвивав Українське Радіо у дусі збереження та утвердження національної свідомості українців. Унікальні історії слухачів з Чернівеччини, Рівненщини, Вінниччини - це історії, які дивують, надихають, та підтверджують затребуваність Українського Радіо у наш час", - розповів режисер фільму Олександр Опанасюк. Історію Українського Радіо у фільмі розкажуть працівники радіостанції різних поколінь та відомі українці, у житті яких радіо відіграло значну роль. Глядачі побачать те, чого радіослухачі зазвичай не бачать, та спробують розгадати секрет довголіття Українського Радіо. "Для мене надзвичайно почесно бути у команді фільму до 100-річчя Українського Радіо, - ділиться Анна Заклецька, ведуча Радіо Промінь, яка стала ведучою проєкту. - Попри те, що це продукт "радянського часу", його "побічним ефектом" стало відкриття стількох імен, скільки доль було ним змінено і створено! Моє життя з моїх трьох років (з 1987 року) тісно пов?язане з Будинком звукозапису, де ми записували пісні одразу з оркестром. Велетенські бобіни і завжди у доброму гуморі дорослі професіонали, які навчили мене працювати в студії: розуміти, як пишуться дублі, чисто інтонувати, коли себе чуєш "через вуха і мікрофон", розуміти принципи запису і зведення звуку. Але те, що Будинок звукозапису з його оркестром і хором - це частина великого механізму Українського Радіо, я дізналась лише у 2000-х! І дуууууже хочеться розповідати всім українцям, який же це потужний і величний механізм! Механізм з душею! Бо так, як читала і створювала на ньому радіовистави Наталя Сумська, наприклад, це шедевр, який торкається найглибших струн і пробуджує щось таке глибоке і людське… і я маю честь бути однією з тих, хто розкаже світу про це!". Нещодавно Суспільне представило тизер до фільму на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. "Для мене Українське Радіо - це передусім велика історія українського народу. Я пам'ятаю, як у дитинстві на кухні у нас висів старенький радіоприймач і як моя покійна бабуся завжди готувала під голоси з нього нам з сестрою сніданки. його мелодії та програми назавжди засіли у моїх спогадах, - розповідає продюсер фільму Володимир Ладижець. - На початку повномасштабного вторгнення ці голоси увесь час не стихали й допомогли пережити найважчу дорогу під час переїзду до резервного центру Суспільного. Коли виникла ідея фільму про Українське Радіо, ми з командою жодної хвилини не сумнівалися чи братись за його реалізацію. Наша поява на Docudays, хоч і без окремого майданчика, а тільки як тизер на екранах заходу, - це можливість розповісти про проєкт та зацікавити потенційних партнерів у подальшій популяризації проєкту. Це було для нас важливою частиною роботи, тому ми вдячні всім, хто повірив у цю ідею та її історію". Заходи на відзначення 100-річчя Українського Радіо координує менеджерка Світлана Чернецька. Вона розповіла, що для підготовки програм та івентів команда працює з архівними матеріалами, в яких часом можна натрапити на справжні знахідки. "У процесі підготовки відкриваються неймовірні історії, які демонструють, що часи змінюються, а радіо незмінно виконує свою місію. Радіо було основним джерелом інформації для українців у Другу світову і в час російсько-української війни. Радіо завжди протистояло спробам цензури, навіть коли вони були неприхованими і загрожували життю працівників. Його слухачі отримували від радіо інформацію про найважливіше. До прикладу, на дискусії про 100-річчя Українського Радіо слухачка прийшла подякувати за те, що вже понад 50 років вмикає улюблену хвилю і поділяє свій день з ведучими Українського Радіо. І особлива цінність, за її словами, у тому, що голоси Олени Гусейнової, Ірини Славінської, Дмитра Хоркіна, Романа Коляди були з нею в найстрашніші ночі повномасштабного вторгнення. Тож ми озираємося назад, на 100 років історії Українського Радіо, і хочемо у документальному фільмі розповісти, як у кожен з цих ста років радіо було зі своїми слухачами, на боці своїх слухачів, заради своїх слухачів. Так буде і в новому столітті Українського Радіо", - розповіла Світлана Чернецька. Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 11.06.2024 До уваги громадськості та суб'єктів у сфері медіа! Засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 13-го червня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради засідання регуляторного органу, яке відбудеться 13-го червня, початок о 10:00, триватиме онлайн. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради та на її YouTube-каналі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.06.2024 Футбол на Радіо Промінь! Збірна України завершує підготовку до Євро-2024. Заключний спаринг-партнер підопічних Сергія Реброва - збірна Молдови. Сьогодні о 19:00 на Радіо Промінь - трансляція товариського матчу Молдова - Україна. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Галина Вініченко, Вадим Власенко і Костянтин Дульцев. О 18:00 розпочнеться передматчева студія. Коментатори гри обговорять останні новини збірної України напередодні фінальної частини підготовки до Євро-2024 (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 11.06.2024 Щомісяця львівська мережева станція "Львівська хвиля" (Львів-100.8 МГц, Олевськ-88.9 МГц, Горохів-89.4 МГц, Шацьк-89.6 МГц, Любомль-90.3 МГц, Борислав-91.7 МГц, Сарни-98.1 МГц, Олика-98.8 МГц, Славута-100.0 МГц, Малин-100.9 МГц, Мала Тур'я-101.5 МГц, Любешів-102.6 МГц, Коростів-104.4 МГц, Нововолинськ-105.0 МГц, Городенка-105.3 МГц, Горішня Вигнанка-105.9 МГц, Зарічне-107.1 МГц, Полонне-107.5 МГц, Кам'янець-Подільський-105.7 МГц, а також Інтернет-мовлення та Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) дає можливість 3-ом ветеранам прорекламувати свій бізнес безкоштовно! Якщо ви повернулись з війни і започатковуєте або відновлюєте власну справу, "Львівська хвиля" допоможе зробити так, щоб про ваш бізнес почули. Реєструйтесь за номером (032) 297 00 97 - з 10:00 до 17:00. Акція діє до кінця 2024 року. Для подання заявки: 1. Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. 2. Документи, що підтверджують статус учасника АТО (ООС), ветерана війни. А саме Копія УБД або посвідчення інваліда внаслідок бойових дій. За сприяння: Департамент економічної політики Львівської ОДА, Stepan Kuibida, Економіка. Львів, Львівська міська рада (Джерело: Сторінка радіо "Львівська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 11.06.2024 На хвилях тернопільської радіостанції "УХ Радіо - Справді Українська хвиля" (101.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. та Інтернет-мовлення 128k.) - розіграш "Ситі та розумні". Хто гарно вчився - смачно їсть! Відповідайте на шкільні запитання і отримуйте смаколики у програмі "Ситі та розумні". Телефонуйте 096 4 101 101. Щодня у будні о 10:10 кмітливих слухачів УХ-радіо - пригощає "Фабрика піци". Умови розіграшу: 1) Виграш піци на суму 200 грн. 2) Один переможець - одна піца. 3) Свій виграш можна дегустувати з понеділка по п'ятницю в затишних закладах "Фабрика піци". Важливо: замовлення зробити в тиждень виграшу. 4) Якщо переможець хоче замовити піцу-подарунок додому - доставка за рахунок переможця. Проте зробивши додаткове замовлення на суму мінімальної доставки - його доставлять безкоштовно. "Фабрика піци" радо приймає щодня з 10:00 до 22:00. вул.С.Петлюри, 10, вул.М.Кривоноса, 6B. +380 (98) 550 20 55 (Джерело: Сторінка радіостанції "УХ Радіо - Справді Українська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 11.06.2024 Вже у неділю, 16 червня, - День батька. Розкажіть про свого батька-захисника України на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Дружба-87.6 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Ріпки-89.1 МГц, Захарівка-89.8 МГц, Полтава-90.2 МГц, Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Вовчанськ-91.8 МГц, Львів-92.4 МГц, Полісся-92.7 МГц, Семенівка-93.0 МГц, Краснопілля-94.1 МГц, Торецьк-98.0 МГц, Звягель-98.9 МГц, Херсон-99.0 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Красноград-100.8 МГц, Харків-101.1 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Біла Церква - 102.3 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Старики-105.5 МГц, Антопіль (Рівне) - 105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Дубровиця-107.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Надсилайте розповіді голосовим або текстовим повідомленням на всі месенджери Армія FM. Ми є у Whatsapp, Viber, Signal та Telegram. Номер Армія FM 097 1991 8 24. Надсилайте історію про свого батька зараз, а слухайте в неділю, 16 червня, весь день на Армія FM. P.S. Можете залишати розповіді про свого батька і у коментарях на ФБ-сторінці станції (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 10.06.2024 Національна асоціація медіа (НАМ) оголошує конкурс на участь у програмі для гіперлокальних радіостанцій для зміцнення їх сталості, створення суспільно значущого контенту та розширення аудиторії! За умовами програми, НАМ обере 5 радіостанцій з деокупованих територій або близьких до лінії фронту, та ще 5 - із західних та центральних регіонів України. Обрані гіперлокальні радіостанції отримають можливість проаналізувати свою аудиторію за допомогою досліджень, створити новий якісний контент та попрацювати з експертами, щоб покращити роботу. Окрім того, 5 радіостанцій з деокупованих територій або близьких до лінії фронту отримають кошти на створення контенту - 450 000 грн, та ще 5 радіостанцій із західних та центральних регіонів України - 285 000 грн. Переможці конкурсу також отримають: 1. Дослідження аудиторії. 2. Нові джинґли. 3. Консультації експертів та підтримку медіакомпаній з диджиталу, радіопрограмування, HR та продажів, маркетингу. 4. Кошти на виробництво контенту, формат якого буде узгоджено з НАМ. Переможці реалізовуватимуть проєкт протягом 20 місяців. Контент, який створюватимуть радіостанції-переможці, стосуватиметься стійкості регіону, відновлення локального бізнесу, висвітлення роботи неурядових громадських організацій, волонтерів, лікарень, нагальну інформацію про електро- водопостачання у регіоні тощо. Згодом організатори повідомлять детальніший перелік тем для створення контенту. Реєстрація на конкурс - https://forms.gle/mDJ5BKueij24sj517 Дедлайн подачі анкет - 28 червня. Успіхів та перемоги у конкурсі! (Джерело: Сторінка Національної асоціації медіа у соцмережі Facebook).
  • 7.06.2024 Під час проведення Євро-2024 (із 14 червня до 14 липня) на хвилі решетилівської радіостанції "ReLife 91.1 FM" (91.1 МГц, а також - Інтернет-мовлення 256k. AAC+) триватимуть футбольні пристрасті. Тож слідкуйте за ранковим ефіром. Спонсор інтерактивну - магазин крафтового пива "Портер" дає шанс виграти приз за відповідь на унікальне запитання з "Історії чемпіонатів Європи"! Все що потрібно: послухати питання; зайти в Телеграм-канал "Решетилівщина UA" та стати першим, хто дасть правильну відповідь і отримає подарунок. Для вас підготували: 10 beer-боксів; 10 футболок; 30 сертифікатів на 150 гривень кожен та мерч від RELIFE FM (Джерело: Сторінка "ReLife 91.1 FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.06.2024 Про можливості розширення місцевого теле- і радіомовлення, утвердження в суспільстві толерантності й медіаграмотності, функціонування медіасфери в часи війни, роль журналістів і журналістики у воєнний і повоєнний час - ці та інші питання були в полі зору представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення цього тижня. Також вони вручали відзнаки представникам медіагалузі до Дня їхнього професійного свята. Більше про події, до яких були залучені представники Національної ради, - у щотижневому регіональному дайджесті. I. Вінницька область. 3 - 4 червня у Вінниці відбувся дводенний тренінг для регіональних медіа "ЄС: просто про складне. Вінниччина", організований Представництвом Європейського Союзу в Україні. У роботі форуму взяла участь Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова. Під час тренінгу розглядались прикладні питання висвітлення в медіа історії створення Європейського Союзу, перспективи України щодо вступу до організації, солідарність ЄС з Україною в часи війни, підтримка громадянського суспільства в Україні. Окремим кейсом були надані корисні поради для журналістів. Учасником тренінгу став представник медіарегулятора у Вінницькій області Вадим Мазурик. 5 червня Вадим Мазурик провів брифінг для журналістів в офіційному медіацентрі Вінницької ОВА, тема якого - "Проєкт Національної ради України "Компетентні медіа - демократичне і толерантне суспільство". Представник Національної ради акцентував увагу, що цей проєкт спрямований на утвердження толерантного ставлення до осіб і окремих груп українського населення, подолання стереотипних уявлень, поглиблення медіаграмотності й сприяння розвиткові якісної журналістики. На брифінгу йшлося про конкретні заходи, присвячені важливим темам функціонування медійного простору в часи війни: формування чітких меседжів у медіа щодо ветеранів; запобігання різних форм дискримінації; убезпечення дитячої аудиторії від шкідливої інформації. 6 червня Вадим Мазурик взяв участь у нагородженні медійників Вінниччини до професійного свята - Дня журналіста. Цьогоріч Національна рада відзначила своїми грамотами трьох вінницьких журналістів: Тараса Борисюка, Олександра Миронова та Анатолія Савченка. Тарас і Олександр наразі є військовослужбовцями ЗСУ, знаходяться у бойових частинах. Анатолій Савченко - активний волонтер, який здійснив 118 волонтерських рейсів на схід України. II. Волинська область. Під час зустрічі представниці Національної ради у Волинській області Лілії Бойко з начальником Волинського обласного відділу Західної філії державного підприємства "Український державний центр радіочастот" Олегом Кузнєцовим та його заступником Сергієм Бойко йшлося про радіочастотний спектр регіону та можливість розширення місцевого радіомовлення. Значну увагу приділили мовленню на прикордонні. Сигналом українських телемовників покрито близько 95 відсотків території Волинської області. Також представниця медіарегулятора у День журналіста спільно з журналістами Волинської області взяла участь у богослужінні, яке відправив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці. III. Дніпропетровська область. Представниця Національної ради у Дніпропетровській області Олена Демченко отримала Подяку від Дніпропетровської обласної організації НСЖУ, разом із якою рік працювали над тим, щоби всі регіональні друковані медіа пройшли процедуру реєстрації вчасно й без складнощів. Вперше на Дніпропетровщині відзнаку Національної ради з нагоди Дня журналіста отримало друковане медіа. Обласна газета "Вісті Придніпров'я" цьогоріч відзначає 25 річчя із дня свого заснування. Вона була першим виданням у Дніпропетровській області, яке подало до Національної ради документи для реєстрації як суб'єкта у сфері друкованих медіа. IV. Івано-Франківська область. 4 червня на запрошення журналістки Наталії Асатурян представник Національної ради в Івано-Франківській області Ігор Маслов взяв участь у записі програми "Тема дня" на "Суспільне Івано-Франківськ". Говорили про: стан медійного простору Івано-Франківської області через рік після початку дії Закону України "Про медіа"; як просувається реєстрація друкованих та онлайн-медіа на Прикарпатті; звернення Національної ради до медіа щодо дотримання положень постанови Кабінету Міністрів №566 від 17.05.2024 про комплекс заходів та заборон щодо обмеження реклами азартних ігор; реформування п?яти комунальних медіа Прикарпаття в місцеві публічні аудіовізуальні медіа, на якому етапі цей процес. 7 червня Ігор Маслов взяв участь у зустрічі голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук з журналістами прикарпатських медіа. Мав приємну нагоду привітати колег із професійним святом і отримав від Івано-Франківської ОВА Подяку за вагомий внесок у розвиток інформаційного простору області, активну громадянську позицію та з нагоди професійного свята - Дня журналіста. V. Закарпатська область. З нагоди професійного свята - Дня журналіста - у вестибюлі Закарпатської ОДА відбулася церемонія нагородження журналістів Закарпаття. Урочиста подія супроводжувалася виступом знаменитого Академічного камерного хору "Кантус". Нагороди журналістам вручали: голова Закарпатської ОВА Віктор Микита; голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай; представник Національної ради у Закарпатській області Володимир Цаповський. Почесними грамотами Національної ради нагороджені: Павло Федака (газета та телеграм-канал "Трибуна"); Каріна Риган (головна редакторка телеканалу "М-Студіо"). VI. Рівненська область. На робочій зустрічі представниці Національної ради у Рівненській області Лілії Гринюк із начальником Рівненського обласного відділу Західної філії державного підприємства "Український державний центр радіочастот" Антоном Маняком йшлося про можливість розширення на території регіону місцевого телерадіомовлення. Також обговорили радіочастотний спектр області, зокрема на прикордонні. За результатами останніх досліджень ефіру теле- і радіосигнал українських медіа в регіоні покращився. Фахівці Центру постійно працюють над попередженням несанкціонованого втручання в частотний простір і виявленням завад, які можуть перешкоджати роботі телекомунікаційних мереж чи мереж операторів мобільного зв'язку. Разом зі спеціалістом секретаріату Лілія Гринюк здійснила робочу поїздку на північ Рівненщини, під час якої поспілкувалися з головним редактором газети "Полісся" Семеном Полюховичем, що у Зарічному, та головною редакторкою видання "Сарненські новини" в Сарнах Світланою Ляшко. Під час зустрічей з керівниками медіа зробили спільний огляд примірників газет щодо дотримання медійного і рекламного законодавства. Зокрема, наявності та відповідності вихідних даних, означення рекламної інформації тощо. Також цього дня здійснили моніторинг теле- і радіопрограм, які можна отримати у вільному доступі в цифровій мережі Т2. За результатами аналізу, майже 40 українських телеканалів можна дивитися у відмінній якості, за умови, що цифрова мережа споживача (тюнер, антена) налаштована відповідно до рекомендацій фахівців. По усій лінії кордону можна чути передачі трьох програм Суспільного мовника: "УР-1", "Промінь" та "Радіо Культура"; а також програми "Армія ФМ", "Львівської хвилі", "Перець ФМ". На запрошення обласного осередку НСЖУ разом із спеціалістом представництва медіарегулятора в області Лілія Гринюк долучилася до урочистостей з нагоди Дня журналіста. У Рівненській області зареєстровано майже пів сотні медіаорганізацій. Журналісти працюють в онлайн-медіа, друкованих виданнях, на радіостанціях і телекомпаніях, пресслужбах. Обласна спілка журналістів налічує пів тисячі членів і членкинь, серед яких і ті, які багато десятків років пропрацювали в ЗМІ (військові кореспонденти, священники, поети, піснярі, фотографи). У переддень професійного свята поспілкувалися з колегами на актуальні теми й привітали відзнаками Національної ради. VII. Сумська область. Представниця Національної ради у Сумській області Лариса Якубенко долучилась до форуму "Стіни Сумщини: перспективи відновлення регіону", що відбувся у Києві у рамках спецпроєкту "Стіни, що все чули". Захід ініційований сумським інформаційним ресурсом "Кордон.Медіа" за підтримки USAID. Команда воєнних журналістів "Кордон.Медіа" із 2022 року працює у прикордонних громадах Сумської області, у зоні бойових дій та фіксує воєнні злочини росії проти України. Метою форуму стало обговорення потреб відновлення регіону та привернення уваги світової спільноти до війни росії проти України. Сотні кілометрів по сумському прикордонню, 14 прифронтових громад, понад 300 авторських світлин пошкоджених і зруйнованих російськими загарбниками об'єктів цивільної інфраструктури Сумщини -- такий результат роботи знімальних груп "Кордон.Медіа", представлений ексклюзивною виставкою "Стіни Сумщини". За словами Лариси Якубенко, масштаб руйнувань культурної спадщини та закладів освіти Сумщини вражає. Розголос наслідків бомбардувань та артилерійських обстрілів регіону в інформаційному просторі країни важливий для привернення уваги світової спільноти до подій в Україні. Не випадково одна з дискусійних панелей форуму - "Сумщина у фокусі уваги: навіщо говорити про нас на весь світ". Серед учасників форуму - представники іноземних донорів та інвесторів, лідери думок, працівники пошкоджених об'єктів, експерти галузі, активісти й волонтери. Усі вони упевнені, що за увагу світу до війни в Україні треба боротися. "Тиша робить справедливість слабкою", - наголосила Оксана Романюк, директорка Інституту масової інформації. А докторка політичних наук, професорка Сумського державного університету Андріана Костенко вважає медіа реальним інструментом адвокації України перед колективним Заходом щодо відновлення Сумщини. VIII. Тернопільська область. Напередодні свята Дня журналіста у Тернополі відкрилась виставка-музей друкованої преси Тернопільщини, на яку була запрошена представниця медіарегулятора у Тернопільській області Оксана Новосельська. Ініціатор створення виставки-музею - заслужений журналіст України Богдан Новосядлий, який очолює редакцію газети "Сільський господар". Виставка знайомить з унікальними друкованими виданнями, створеними за останні 100 років на теренах регіону. Оксана Новосельська провела нараду з друкованими медіа регіону в Тернопільському пресклубі з нагоди Дня журналіста. Під час наради спілкувались про: медіаграмотність; положення Законів України "Про медіа" та "Про рекламу", зокрема щодо наявності й відповідності вихідних даних, означення рекламної інформації. Під час заходу були вручені грамоти Національної ради колективу газети "Сільський господар", журналісту та шеф-редактору ПП "ТРО "Тернопіль-Медіа" Балуцькому Сергію та фахівчині Тернопільської філії АТ "НСТУ" Андрушко Наталії. IX. Херсонська область. Представник Національної ради у Херсонській області Сергій Мовчан взяв участь у записі подкасту для проєкту "Люди Х" на радіо X.ON 87.7 Fm - особливі люди Херсонщини. Говорили про: реформу медійного законодавства; повноваження регулятора у контексті Закону України "Про медіа"; окупацію регіону; вороже мовлення на Херсонщині й свавілля окупантів на тимчасово окупованих територіях; колаборантів-медійників тощо. IX. Хмельницька область. Про роль журналістів і журналістики у воєнний час і після Перемоги говорила цього тижня представниця Національної ради у Хмельницькій області Олена Гавінська у передачі "Країна майбутнього" в етері телеканалу TV7+ (ТОВ ТК "Проскурів") із Хмельницького та в інтерв'ю газеті "Подолянин" із Кам'янця-Подільського. У "Країні майбутнього" учасники дискутували з приводу того, як війна змінила журналістів і журналістику, як описувати воєнні події, про стан регіональних і місцевих медіа, можливості залучення грантових коштів, тиск на журналістів, а також про те, якою бачать журналістику після нашої Перемоги. В інтерв'ю "Подолянину" представниця медіарегулятора розповіла про медійну реформу, підсумки реєстрації суб'єктів у сфері медіа Кам'янеччини, Стратегію діяльності Національної ради. Також Олена Гавінська поінформувала про роботу місцевих друкованих медіа Швеції та державну систему їхнього субсидіювання. Окремо зупинилася на проєкті з підтримки й відновлення українських регіональних і місцевих медіа "Відновлення медіа: бути почутими", над яким вона працює в складі учасників Міжнародної тренінгової програми "Розвиток медіа та демократичне регулювання медіа в нову цифрову епоху". X. Чернігівська область. Цього тижня представниця Національної ради на Чернігівщині Ірина Сенченко провела зустрічі з представниками телерадіокомпаній і друкованих медіа та спільно з начальником Чернігівської обласної військової адміністрації В?ячеславом Чаусом вручила відзнаки Національної ради до Дня журналіста. Зокрема, почесні грамоти Національної ради були вручені: Юлії Смоляр (Семенець) - журналістці ТОВ "Редакція газети "Весть". У друкованому виданні Юлія працює з 2014 року. Вона забезпечує роботу медіапростору на прикордонних територіях. Пише про спротив окупантам, військові злочини росіян, відбудову Чернігова та приміських громад, воїнів-Героїв, жінок, які працюють в тилу для забезпечення фронту. Таліні Тарасенко - журналістці видання "Челайн" (ТОВ "Челайн медіа груп"). Таліна не змогла бути присутньою, тому відзнаку було передано керівникові видання Павлу Солодовнику. Із перших днів деокупації Чернігівської області Таліна Тарасенко активно висвітлює наслідки війни, фіксує злочини російських окупантів на Чернігівщині, займається волонтерською діяльністю, долучається до благодійних зборів, підтримує захисників. Її матеріали завжди збалансовані, висвітлюють теми повно, з дотриманням журналістських стандартів. Таліна є співавтором медійного проєкту (українською та англійською мовами) "Нескорена Чернігівщина: реальні історії війни" (друкована книга). Сєргєю Карасю - журналісту сайту Чернігова "0462.ua" та газети "Чернігівські новини: сім днів" (ТОВ "ЧМГ"). Сєргєй Карась системно висвітлював життя Чернігівського регіону в постблокадний період. Нині він проводить активну роботу як журналіст і висвітлює роботу волонтерського руху, проводить інтерв'ю із захисниками та їх родичами, робить аналітичні матеріали про діяльність місцевих органів влади. Також Ірина Сенченко зустрілася з колективом Суспільного мовника "Суспільне Чернігів" і через шеф-редакторку Аллу Скорик передала почесні відзнаки медіарегулятора; Ірині Мельник - ведучій програм філії АТ "НСТУ "Чернігівська РД". Ірина Мельник - досвідчена редакторка, ведуча та інтерв'юєрка, яка майстерно з дотриманням журналістських стандартів розкриває героїв інтерв'ю. Особливу увагу приділяє темам військової служби, ветеранської політики, війни, воєнних злочинів і покарання за них, демографії та економіки в умовах війни. Аліні Євсюковій - кореспондентці "Суспільне Чернігів". Головна тема, яку вона висвітлює в своїх матеріалах, - воєнні злочини російських військових, скоєні під час наступу російської армії у лютому-березні 2022 року. Олексію Жернову - відеографу "Суспільне Чернігів". Відео, створені Олексієм, вирізняються не лише високою якістю зображення й звуку, а й нестандартним баченням картинки, що дозволяє максимально розкрити тему та героя (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.06.2024 Медіарегулятор повідомляє фізичних і юридичних осіб про розгляд їхніх заяв на засіданні 13 червня. Засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відбудеться о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Розглядатимуться заяви таких осіб: ТОВ "Інді Радіо", м. Павлоград Дніпропетровської області; ПП ТРО "Едвансед візуал технологіс маркетинг", м. Тернопіль; ТОВ "Телерадіокомпанія "Андсер", м. Одеса; ПП Радіокомпанія "Черкаси-вибір", м. Черкаси; ПрАТ "Радіокомпанія "Гала", м. Київ; ТОВ "Радіо Маяк", м. Одеса; ПП "Авіс", селище Макарів Київської області; ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ", м. Київ; ТОВ "Медіагруп Алекс.Юа", м. Запоріжжя; ТОВ "Контент менеджмент груп", м. Луцьк Волинської області; ТОВ "Телерадіокомпанія "Радіо-Ера", м. Київ; ТОВ "Херсон плюс продакшн", м. Херсон; ПП ТРК "Простір", м. Моршин Львівської області; ТОВ "Рибалка-ТВ", м. Київ; ТОВ "Телеканал СТБ", м. Київ; ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV), м. Київ; ТОВ "Новий канал", м. Київ; ТОВ "Хмарочос медіа", м. Київ; ПП "Віва групс", м. Чернівці; ТОВ "Ютревел ТБ", м. Київ; ТОВ "Ауто тіві", м. Київ; ТОВ "Масон ТВ", м. Київ; ТОВ "Так ТВ центр +", м. Київ; ПрАТ "Телеканал "Інтер", м. Київ; ТОВ "Телекомпанія "Телевсесвіт", м. Київ; ТОВ "Славтелеком", м. Слов'янськ Донецької області; ФОП Баланюк А. П., м. Первомайськ Миколаївської області; ФОП Баланюка С. О., м. Первомайськ Миколаївської області; ПП ТК "Мережа кабельного телебачення "Діалог", cелище Слобожанське Харківської області; ТОВ "Телерадіокомпанія "Енергетик", м. Миколаївка Донецької області; ПП "Рич", c. Кам'янка Одеської області; ТОВ "Телерадіокомпанія "ТІМ", м. Умань Черкаської області; ТОВ "Наше ТБ", селище Веселинове Миколаївської області; ФОП Кекіса І. В., м. Свалява Закарпатської області; ПП ТРК "Тодор", м. Ладижин Вінницької області; ТОВ "Платформа ТВ", м. Київ; ТОВ "ОТТ Україна", м. Київ; Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, м. Львів; Громадської організації "Золоті леви чорної сотні", м. Київ; ДУ "Національний науковий центр фтизіатрії, пульмонології та алергології ім. Ф. Г. Яновського Наці ональної академії медичних наук України", м. Київ; Чернівецького обласного товариства румунської культури ім. Емінеску, м. Чернівці; Хапчука В. Є., м. Луганськ; Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України, м. Київ; ДНУ "Інститут модернізації змісту освіти", м. Київ; ТОВ "Газета "Літературна Україна", м. Київ; ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка", м. Старобільськ Луганської області; Національного фармацевтичного університету, м. Харків; ГО "Національний олімпійський комітет України", м. Київ; ГО "Поступ", м. Київ; ПП "Мирноградська міська газета "Родной город", м. Мирноград Донецької області; ТОВ "Телерадіокомпанія "Торнадо", м. Білгород-Дністровський Одеської області; Відділення фізики гірничих процесів інституту геотехнічної механіки ім. М. С. Полякова НАН України, м. Дніпро; ВГО Товариство "Знання" України, м. Київ; ПП "Редакційно-видавничий комплекс "Ратнівщина", селище Ратне Волинської області; Київського національного університету імені Тараса Шевченка, м. Київ; БО "Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва "Київський еколого-культурний центр", м. Київ; ТОВ "Газета "Миг", м. Запоріжжя; Інституту геофізики ім. С. І. Субботіна НАН України, м. Київ; Кашпіровського М. А., м. Полтава; Комунального закладу "Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації", м. Чернігів; ДЗ "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка", м. Старобільськ Луганської області; ТОВ "Медичні аспекти здоров'я людини", м. Київ; ТОВ "Редакція газети "Арцизькі вісті", с. Виноградівка Одеської області; ТОВ "Редакція газети "Дніпрова зірка", м. Канів Черкаської області; ТОВ "Редакція газети "Слава хлібороба", селище Доброслав Одеської області; ГС "Редакція журналу "Зовнішні справи", м. Київ; Сердюк Н. В., м. Арциз Одеської області; Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, м. Тернопіль; Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, м. Київ; Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, м. Дніпро; КП "Редакція журналу "Дім, сад, город", м. Київ; ТОВ "Редакція газети "Вечерний Николаев", м. Миколаїв; ПП "Красилівський вісник", м. Красилів Хмельницької області; ТОВ "Редакція міської газети "Тячів", м. Тячів Закарпатської області; Редакції газети "Доба", м. Чернівці; ГО "Україна це Європа", м. Київ; Державної установи "Національний науковий центр "Інститут кардіології, клінічної та регенеративної медицини імені академіка М. Д. Стражеска Національної академії медичних наук України", м. Київ; ГО "Всеукраїнська асоціація аритмологів України", м. Київ; Журенкова В. В., м. Черкаси; ГО "Союз працівників сфери безпеки" (СПСБ), м. Харків; ПУ "Науково-дослідний інститут публічного права", м. Київ; КЗВО "Академія культури і мистецтв" Закарпатської обласної ради, м. Ужгород Закарпатської області; ТОВ "Газета "Вісті Ужгородщини", м. Ужгород Закарпатської області; Стрийської районної організації конгресу українських націоналістів України, м. Стрий Львівської області; Київського університету права НАН України, м. Київ; ГО "Інститут зовнішньополітичних досліджень", м. Київ; Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, м. Київ; ТОВ "Міська телерадіокомпанія "Чернівці", м. Чернівці; ТОВ "Альфаком", м. Дніпро; Цяпенка Є. М., м. Українка Київської області; ГО "Харків сьогодні", м. Харків; Колодяжного С. В., с. Крижанівка Одеської області; Марків О. В., м. Миколаїв Львівської області; ТОВ "Професійні видання", м. Київ; ГО "Разом до громадянського суспільства", м. Чернігів; ТОВ "СК сек'юріті", м. Київ; ГО "Свідомі. Медіа", м. Львів; ТОВ "Інформаційне агентство "Терен", м. Тернопіль; ТОВ "Медіагрупа Віда", м. Могилів-Подільський Вінницької області; ГО "Шлях милості Україна", м. Миколаїв; Громадської організації "Колективи солідарності", м. Київ; ГО "Українська медіа ліга", м. Київ; Громадської організації "Ікар: інформаційна контрольно-аналітична рада", м. Івано-Франківськ; Українського державного університету науки і технологій, м. Дніпро; Виногродського О. О., м. Київ; ТОВ "УП медіа плюс", м. Київ; ТОВ "77 онлайн медіа", м. Дніпро. Розглядатимуться заяви цих фізичних і юридичних осіб щодо: продовження строку дії ліцензії на мовлення, анулювання ліцензії на мовлення, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно ліцензіата та умов ліцензії на мовлення, реєстрації суб'єкта у сфері медіа, що здійснює мовлення без використання радіочастотного спектра (лінійне медіа), внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно реєстранта у сфері медіа (мовлення без використання радіочастотного спектра), реєстрації провайдера аудіовізуальних сервісів, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно реєстранта у сфері медіа (провайдера аудіовізуальних сервісів), реєстрації суб'єкта у сфері друкованих медіа, внесення змін до Реєстру суб'єктів у сфері медіа стосовно реєстранта у сфері медіа, реєстрації суб'єкта у сфері онлайн-медіа. Засідання Національної ради відбудеться 13 червня 2024 року о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Взяти участь у засіданні Національної ради можна у приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати у відділі регіональної політики у сфері медіа та організації роботи представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Участь у засіданні відбувається у такий спосіб: 1) у приміщенні Національної ради - з використанням її технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) зі спеціально обладнаного місця; 2) на клопотання щодо участі - у приміщенні секретаріату представника Національної ради з використанням технічних засобів Національної ради у режимі реального часу (онлайн); 3) на клопотання щодо участі - у режимі реального часу (онлайн) із використанням власних технічних засобів особи, зокрема через мережу Інтернет, із використанням технології віддаленої ідентифікації особи представника суб'єкта у сфері медіа. Клопотання про участь у засіданні Національної ради в режимі реального часу (онлайн) необхідно надсилати не пізніше ніж за день до початку засідання на офіційну адресу Національної ради . Воно повинно містити: а) дату засідання Національної ради; б) номер питання порядку денного (за наявності); в) назву суб'єкта у сфері медіа; г) прізвище, ім'я, по батькові представника медіа, його посаду; ґ) контактний номер мобільного телефону; д) електронну адресу для отримання посилання для участі в засіданні Національної ради у режимі реального часу (онлайн). Клопотання повинно бути у форматі PDF і підписане за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Під час реєстрації учасники засідання Національної ради у режимі реального часу (онлайн) підтверджують свою особу на підставі паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, і підтверджують свої повноваження щодо участі у засіданні. Реєстрація учасників на засідання Національної ради розпочинається за годину і завершується за 15 хвилин до початку засідання. Представляти суб'єктів у сфері медіа на засіданні Національної ради має керівник суб'єкта медіа або особа, уповноважена представляти інтереси реєстрантів. Ризики технічної неможливості участі (переривання зв'язку тощо) у засіданні з використанням власних технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) несе учасник засідання, який подав клопотання про участь у засіданні Національної ради у зазначений спосіб. Вказані обставини не є підставою для перенесення розгляду питання, крім випадку, коли технічні проблеми призвели до неможливості подальшого проведення засідання Національної ради, яке відбулось онлайн. У разі наявності поважних причин для перенесення розгляду питання просимо не пізніше ніж за 1 день до дати проведення відповідного засідання поінформувати про це Національну раду офіційним листом у паперовому або електронному вигляді. Якщо уповноважена особа суб'єкта у сфері медіа не має можливості прибути до Національної ради або до представництва Національної ради у своїй області, просимо письмово повідомити регулятора щодо розгляду питання без участі уповноваженої особи суб'єкта у сфері медіа. Для цього необхідно на адресу електронної пошти надіслати листа, оформленого з урахуванням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронні довірчі послуги" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує суб'єктам у сфері аудіовізуальних медіа та постачальникам електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра, крім суб'єктів, які здійснюють діяльність як фізичні особи - підприємці, про необхідність подання установленої податковим законодавством України річної фінансової звітності до 10 червня 2024 року. Ця норма передбачена пунктом 3 частини першої статті 26 Закону України "Про медіа". Таку інформацію необхідно подавати медіарегуляторові не пізніше ніж 10 червня року, що настає за звітним роком, у порядку та обсязі ним визначеними. Річна фінансова звітність суб'єктів у сфері аудіовізуальних медіа, які здійснюють телевізійне мовлення із загальнонаціональною категорією, згідно із частиною четвертою статті 21 Закону України "Про медіа" підлягає обов'язковому аудиту, що здійснюється незалежним аудитором (аудиторською фірмою) в порядку, визначеному Законом України "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність". Законодавством передбачене відтермінування подання звітної інформації у зв'язку з введенням у країні воєнного стану. Відповідно до підпункту 1 пункту 1 Закону України "Про захист інтересів суб'єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни" фізичні особи, фізичні особи - підприємці, юридичні особи, крім тих, які наділені бюджетними повноваженнями згідно із законодавством, можуть подати облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або в електронній формі, упродовж трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни. Водночас обов'язок подання таких звітів не зникає. З метою дотримання вимог Закону України "Про медіа" Національна рада рекомендує суб'єктам у сфері аудіовізуальних медіа та постачальникам електронних комунікаційних послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектра, крім суб'єктів, які здійснюють діяльність як фізичні особи - підприємці, подати річні фінансові звіти до медіарегулятора у визначений термін (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.06.2024 На хвилях Радіо Культура стартує новий сезон радіоблоґу Олени Брайченко про кулінарні традиції України - "Їжа як культура". Слухайте радіоблоґ щодня з 10 червня о 12:35 та о 19:40 в ефірі Радіо Культура та на сторінці програми "Їжа як культура". Підписуйтесь на канал Суспільне Анонси в телеграм або вотсап, щоб знати про головні проєкти та події на Суспільному. Проєкт складається з 20 коротких випусків про історію кулінарних традицій, смаків та унікальних страв кулінарної спадщини України. У кожному випуску дослідниця гастрономічної культури Олена Брайченко разом з експертами розкриває сторінки української кухні. "У другому сезоні ми додали практичну частину, в якій експерти проєкту діляться порадами та ідеями. Розповідають, які страви чи кулінарні практики минулого варто було б повернути на сучасний стіл. Мені важливо, аби кожен українець на запитання про те, що таке "українська кухня" міг легко й впевнено розповісти кілька цікавих фактів та усвідомлювати все різноманіття й багатство нашої гастрономічної спадщини", - розповідає Олена Брайченко. Дізнайтеся про кавові традиції в Україні, види олій, які зникли зі столу, страви, що внесені до переліку нематеріальної культурної спадщини України; про їжу, яка є візитівкою кримськотатарської кухні, та про страви, що натякають - гостям пора збиратися додому. Експертами другого сезону проєкту "Їжа як культура" стали: голова Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України, заступниця голови громадської організації Центру розвитку "Демократія через культуру" - Валентина Дем'ян; дослідниця української кухні Маріанна Душар; кандидатка філологічних наук, дослідниця фольклору Олена Чебанюк; заступниця директора, завідувачка Музею-архіву народної культури Українського Полісся Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф Світлана Маховська; кандидатка історичних наук Олена Пивоваренко; засновниця та керівниця ГО "АЛЄМ" Есма Аджиєва; історик Вадим Назаренко; фуд-журналістка, дослідниця гастрономічної культури, авторка проєкту War Cookbook Марія Банько; дослідниця їжі та гастрономії Дарія Крікунова. Прослухати перший сезон проєкту "Їжа як культура" можна на сайті Радіо Культура. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.06.2024 Футбол на Радіо Промінь! Триває підготовка збірної України до Євро-2024. Черговим спаринг-партнером підопічних Сергія Реброва буде збірна Польщі. Сьогодні о 21:45 на Радіо Промінь - трансляція товариського матчу - Польща - Україна. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Вадим Корженко. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Костянтин Дульцев разом з коментаторами гри обговорять останні новини збірної України напередодні фінальної частини підготовки до Євро-2024 (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 6.06.2024 До уваги громадськості та суб'єктів у сфері медіа! У зв'язку із запровадженням стабілізаційних та екстрених відключень електроенергії Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повідомляє, що стаціонарний телефонний зв'язок медіарегулятора під час відключень не працює. Україна зараз переживає складний час, і ми всі стикаємося з певними тимчасовими труднощами. Тому, будь ласка, не хвилюйтеся, якщо не зможете додзвонитися в Нацраду у такі моменти. Нацрада просить враховувати це при зверненні і дякує за ваше розуміння. Разом до Перемоги! (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.06.2024 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення інформує: ГО "Товариство "Право громади", м. Жовква Львівської області, ДП "Світ музики", м. Львів, ПП "Студія-7", м. Ковель Волинської області, ПП "Телерадіокомпанія Сфера-ТВ", м. Рівне, ТОВ "Телерадіокомпанія "Класик радіо", м. Київ, ТОВ "Глас-медіа", м. Київ, ТОВ "Радіо Мікс", м. Дніпро, ТОВ "Телерадіомовна компанія Радіо Хвиля", м. Київ, ТОВ "ФМ медіа груп", м. Київ про проведення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах (для розвитку місцевих та регіональних мереж), на якому відбудеться розгляд поданих заяв, заслуховування представників претендентів та визначення переможця конкурсу. Засідання Національної ради відбудеться 13 червня 2024 року о 10:00 у режимі реального часу (онлайн). Взяти участь у засіданні Національної ради можна в приміщенні Національної ради за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 2 або в приміщенні представника Національної ради у вашій області, контакти якого Ви можете отримати в управлінні представників Національної ради за телефонами: (044) 279-99-33, (044) 278-74-11. Участь у засіданні відбувається: а) у приміщенні Національної ради з використанням її технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) зі спеціально обладнаного місця; б) на клопотання щодо участі у приміщенні секретаріату представника Національної ради з використанням технічних засобів Національної ради у режимі реального часу (онлайн); в) на клопотання щодо участі у режимі реального часу (онлайн) з використанням власних технічних засобів особи, зокрема через мережу Інтернет, з використанням технології віддаленої ідентифікації особи представника суб'єкта у сфері медіа. Клопотання про участь у засіданні Національної ради у режимі реального часу (онлайн) надсилається не пізніше ніж за день до початку засідання на офіційну адресу Національної ради . Воно повинно містити: 1) дату засідання Національної ради, 2) номер питання порядку денного (за наявності), 3) назву суб'єкта у сфері медіа, 4) прізвище, ім'я, по батькові представника медіа, його посаду, 5) контактний номер мобільного телефону, 6) електронну адресу для отримання посилання для участі у засіданні Національної ради у режимі реального часу (онлайн). Клопотання повинно бути у форматі PDF і підписане за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Під час реєстрації учасники засідання Національної ради у режимі реального часу (онлайн) підтверджують свою особу на підставі паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, та підтверджують свої повноваження щодо участі у засіданні. Реєстрація учасників на засідання Національної ради розпочинається за годину і завершується за 15 хвилин до початку засідання. Представництво суб'єктів у сфері медіа на засіданні Національної ради має бути забезпечено на рівні не нижче як керівників таких суб'єктів або осіб, уповноважених представляти їх інтереси. Ризики технічної неможливості участі (переривання зв'язку тощо) у засіданні з використанням власних технічних засобів у режимі реального часу (онлайн) несе учасник засідання, який подав клопотання про участь у засіданні Національної ради у зазначений спосіб. Вказані обставини не є підставою для перенесення розгляду питання, крім випадку, коли технічні проблеми призвели до неможливості подальшого проведення засідання Національної ради, яке відбулось онлайн. Відсутність учасників конкурсу чи їх представників під час розгляду й ухвалення рішення щодо поданих на конкурс заяв, визначення переможця конкурсу не є перешкодою для розгляду та ухвалення відповідних рішень Національною радою (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.06.2024 7-ме червня - день народження столичної сателітарної мережевої станції "Світле радіо Еммануїл" (Київ-67.28 МГц, Львів-67.82 МГц, Суми-69.02 МГц, Харків-69.20 МГц, Чернівці-69.26 МГц, Запоріжжя-69.92 МГц, Дніпро-70.37 МГц, Чернігів-70.79 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.): їй виповнюється 19 років. З нагоди цієї дати станція підготувала для вас низку святкових програм: З 10:00 до 12:00 на вас чекає інтерактивний святковий ранковий ефір. Спеціальна тема: 19 років мовлення - підсумки та плани на майбутнє. 13:00-14:00 - зустріч з редакцією: ставте свої запитання у прямому ефірі, діліться думками та побажаннями! Усім, хто подзвонить в ефір, станція подарує свій унікальний фірмовий календар. Телефони прямого ефіру: (044)-357-67-28, (050)-672-80-07, (067)-123-75-75, (093)-558-44-12. Viber, Telegram (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 6.06.2024 Чернівецька онлайн-радіостанція "Ванда FM Україна" (32k. AAC+ та 128k.) відновлює цілодобове мовлення. У зв'язку з відключенням електроенергії на станції вирішили, що ефір тепер буде зосереджений на хмарному сховищі, щоб бути незалежними від електроенергії, що дозволить радіостанції працювати в ефірі в звичному для всіх форматі, щоправда тільки без прямих ефірів (Джерело: Сторінка радіо "Ванда FM Україна" у соцмережі Facebook).
  • 6.06.2024 У День журналіста на хвилі жидачівського радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) - без патетики про важливість журналістики і зайвих слів. Світлий творчий спомин про надзвичайно талановитого колегу, який зробив свій вибір на користь захисту України - Тараса МАТВІЇВА, Героя України, журналіста, офіцера, волонтера, громадського діяча, жителя Жидачівщини. У програмі - уривок з останнього радіоінтерв'ю, що за участі Тараса записували на Жидачів ФМ у березні 2020 року, який стосується, власне, журналістики. А також - ритмопроза Тараса, у якій цілий всесвіт людини, її переживання, пошук сенсів в радості життя (з двотомника Тараса Матвіїва "Мої думки", який батьки видали посмертно). Пам'ятати, щоб бути гідними! Пам'ятати, щоб перемогти! Ефір на 99.9 Жидачів ФМ 6 червня о 10:15 і 20:00 (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 5.06.2024 Громадська рада, що діє при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, 4 червня провела чергове засідання та ухвалила звернутися до Антимонопольного комітету України з пропозиціями до методик, що стосуються рекламного ринку. Також вона запропонує продовжити терміни обговорення цих документів. Члени Громадської ради мають пропозиції до проєктів актів Антимонопольного комітету України (АМК), які перебувають на стадії громадського обговорення: розпорядження "Про затвердження Методики визначення меж ринків у сфері медіа"; розпорядження "Про затвердження Методики визначення меж ринку розповсюдження (поширення) та споживання рекламної інформації". Секретарка Громадської ради Олена Андрієнко поінформувала, що над проєктами працюють юристи медіагруп і мають до 6 червня остаточно підготувати свої пропозиції та передати на розгляд АМК. А членкиня Громадської ради Наталія Клітна запропонувала звернутися до АМК з пропозицією продовжити термін обговорення, оскільки індустрія мала не досить часу, аби опрацювати документи. Начальниця юридичного управління Національної ради Олена Ніколаєнко поінформувала, що медіарегулятор давно працює над цими проєктами, і оскільки питання більше стосується медіаринку, до їх експертизи були залучені фахівці, які безпосередньо працюють у медіа. Національна рада подавала свої пропозиції, а нині має погоджувати ці проєкти і тому проаналізує, чи були вони враховані, а відтак ухвалить відповідне рішення. Громадська рада вирішила, що до 6 червня до АМК буде надіслано два листи, один із конкретними пропозиціями, інший - із проханням продовжити обговорення. Крім того, члени Громадської ради висловили позицію, що беруть до відома інформацію щодо розгляду зауважень та пропозицій від юридичних осіб, їх об'єднань до проєктів нормативно-правових актів Національної ради (від 28.05.2024) і не мають до неї зауважень (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.06.2024 Радіостанція Українське Радіо розпочала мовлення у с. Байрак Балаклійської міської громади Ізюмського району Харківської області. Трансляції здійснюються на частоті 99.3 МГц відповідно до тимчасового дозволу на період дії в Україні воєнного станц, який радіостанція отримала 9-го травня. Ліцензійна потужність передавача - 0.1 кВт, територія розповсюдження програм - с. Байрак та території Балаклійської міської, Савинської селищної територіальних громад Ізюмського району (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.06.2024 Другий день виїзного ефіру столичної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. З 12:30 до 14:30 вмикайте свої передавачі та слухайте прямий ефір з кінотеатру "Жовтень". Сьогодні на вас чекають наступні зустрічі: о 12:30 з кінокритиком, членом журі від Спілки кінокритиків Ігорем Кромфом; о 13:08 розмова із Ксенією Шиманською, директоркою Правозахисного департаменту ГО "Докудейз" та Любов'ю Галан, співзасновницею ГО "Принцип", про правозахисну програму фестивалю і новий формат "Кава з партнерами"; о 13:30 в прямому ефірі координатор "Живої бібліотеки" Євген Павлюковський; 14:08 про Міждисциплінарну мистецьку програму DOCU/СИНТЕЗ говоритимуть кураторка Олександра Набієва та художник Володимир Кузнєцов. Ведуча - Ana More. Слухайте прямий ефір онлайн - https://cutt.ly/0eidqeiq (Джерело: Сторінка радіостанції "Громадське радіо" у соцмережі Facebook).
  • 4.06.2024 Столична мережева станція "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) шукає редактора/ку стрічки новин! Вимоги: досвід роботи на новинах, новинному сайті чи в інформагентстві; вміння писати чітко, швидко і грамотно, окреме уміння написання заголовків і початкових абзаців; вміння працювати в команді; блискуче знання української, а знання англійської - великий плюс і перевага; вміння шукати новини та працювати з джерелами; розуміння специфіки і принципів роботи громадських ЗМІ. Робота у дві зміни: 8-16 год або 15-23 год. Випробувальний термін - один місяць, що оплачується повністю. Обов'язкове тестове завдання (виписана новина з ефіру та дві головні новини дня, з зазначенням у ґуґл-документі дати та часу, станом на який виконуєте тестове). Надсилайте резюме та тестове на пошту , зазначивши тему - редактор/ка стрічки новин (Джерело: Сторінка радіостанції "Громадське радіо" у соцмережі Facebook).
  • 4.06.2024 Столична радіостанція DJ FM розпочала мовлення в місті Шостка Сумської області. Трансляції здійснюються на частоті 100.0 МГц. Про початок мовлення станції у Шостці радіостанція повідомила на своїй ФБ-сторінці: "Хей, маємо круті новини. Лови хвилю DjFm у місті Шостка (Сумська область) - 100.0 FM. Твій Ді-джей завжди з тобою". Нагадуємо: ТОВ "Українська радіо група" отримало частоту у Шостці на конкурсі, що відбувся 10-го листопада 2021-го року. Потужність передавача згідно з ліцензією - 0.1 кВт. Територія розповсюдження програм - м. Шостка та територія Шосткинської міської територіальної громади Шосткинського району Сумської області (Джерело: Сторінка радіо DJ FM у соцмережі Facebook).
  • 4.06.2024 Комісія з журналістської етики запрошує на онлайн-розмову "Слухайте українське: як працює харківське радіо "Накипіло" під час війни". Запрошений гість - Євген Стрельцов, головний редактор Радіо Накипіло, журналіст, співак. Подія пройде 12 червня об 11:00 в Zoom, а трансляцію можна переглянути на сторінці КЖЕ у Facebook. Радіо "Накипіло" нещодавно з'явилося на медійному ландшафті України, хоча Медіагрупа Накипіло працює в Харкові вже понад 10 років. Радіо мовить в онлайні й на FM-частотах: Харків - 92.2, Балаклія - 90.5, Близнюки - 107.5, Вовчанськ - 100.2. Також є у застосунках RadioPlayer і RADIOClub. Сьогодні "Накипіло" - чи не єдине україномовне радіо, яке протистоїть російськомовним пропагандистським ресурсам на цій прифронтовій території. 12 червня Євген поговорить про таке: У чому феномен новоствореного Радіо "Накипіло" під час війни. Як "Накипіло" завоювало серця та увагу харківської (і не тільки) аудиторії. Головні принципи й стандарти при створенні локального контенту. Чи важлива саморегуляція галузі для медійників. Розмову модеруватиме Андрій Куликов, голова Комісії з журналістської етики. Зустріч проходитиме в форматі живої розмови. До неї можуть приєднатись як медійники, так й інші зацікавлені. Реєстрація обов'язкова - forms.gle/TfTZRsneq4YhjhA99. Лінк ви отримаєте на пошту (Джерело: Сторінка Комісії з журналістської етики у соцмережі Facebook).
  • 4.06.2024 4-5 червня столична мережева станція "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Миколаїв-88.3 МГц, Суми-88.6 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Нікополь-91.5 МГц, Херсон-94.4 МГц, Чернігів-105.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) мовить наживо з Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Побачити магію творення етеру розмовного радіо в реальному часі можна з 12:30 до 14:30 в залі "Класік" кінотеатру "Жовтень". 4 червня на вас чекатимуть розмови: з програмною директоркою фестивалю Юлією Коваленко про цьогорічні кінопрограми (конкурсну та позаконкурсну); з Анною Ютченко про її стрічку "Наш дім"; про документування цієї війни та пам'ятання з комунікаційницею Архіву війни Марією Глазуновою та головою Українського інституту національної пам'яті - Антоном Дробовичем; а про потужне цьогорічне партнерство з Тайванським міжнародним фестивалем документального кіно - з модератором Владом Головко. Ведуча - Ana More. Приходьте наживо та вмикайте 99.4 FM у Києві, або слухайте онлайн! (Джерело: Сторінка радіостанції "Громадське радіо" у соцмережі Facebook).
  • 4.06.2024 Дніпровська радіостанція "Європа Плюс Дніпро" (102.5 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) приготувала для вас зустріч з Тіною Кароль. Улюблені хіти, твої друзі та ви. Слухайте Європу Плюс Дніпро та після спеціального сигналу, відправляйте правильну відповідь на запитання ведучого у телеграм за номером 067 523 102 5. Якщо ваша правильна відповідь буде 7-ою, ви отримуєте квиток на концерт. Пограти можна по буднях о 17:35 з 03.06 по 07.06. Фан-зона на Європі Плюс Дніпро. Подробиці в ефірі. Але це ще не все. Ви можете виграти квиток на соціальних сторінках радіостанції. Для участі у розіграші необхідно виконати кілька простих умов: 1. Бути підписаним на сторінку @europaplus_dnipro 2. Поширити цей допис у свою сторіс 3. Позначити у коментарях того, кому цікава ця подія 4. Написати, чому станція повинна обрати саме вас. 5. Надiслати свiй номер телефона в Direct. Результати розіграшу - 07.06.2024 о 17:35 у прямому ефiрi Європи Плюс Днiпро (Джерело: Сторінка радіо "Європа Плюс Дніпро" у соцмережі Facebook).
  • 3.06.2024 На "Книжковому Арсеналі" 31 травня відбулася дискусія "Українське радіо: 100 років спільної присутності", у якій взяли участь журналістка Українського Радіо у Херсоні Маргарита Лазник, ведуча та авторка Олена Гусейнова, виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська та член правління Суспільного Дмитро Хоркін. Учасники дискусії говорили про роль радіо під час повномасштабної війни та підготовку до святкування 100-річчя радіомовника, модерував захід ведучий Роман Коляда. Читайте докладніше та слухайте дискусію "Українське радіо: 100 років спільної присутності" за посиланням. "Я дуже мрію, що зовсім скоро, виходячи в прямий ефір Українського Радіо, я зможу сказати, що наше лівобережжя Херсонщини вже вільне. А трохи пізніше - вільний Крим і вся Україна. Коли була окупація Херсону і зник зв'язок, було важливо виходити в ефір, - розповіла журналістка Українського Радіо в Херсоні Маргарита Лазник. - Я дуже хотіла, щоб вся Україна, весь світ знав, що Херсон не здається, що він бореться і вистояв. Так, нас окупували, але наші люди виходили на мітинги й голосно заявляли на весь світ, що Херсон проти окупації та росіян. І це було дуже важливо. Зараз, коли Херсон звільнений, для мене важливо говорити вже про лівий берег, який, на жаль, поки що залишається в тимчасовій окупації. Там лишається дуже багато наших людей. Дуже важко спілкуватися з цими людьми, тому що вони дуже ризикують. Ризикують тим, що якщо про це дізнаються окупанти, їх одразу заберуть на підвал. Але вони продовжують нам розповідати". Ведуча й авторка Олена Гусейнова розповіла про своє сприйняття ефірів з Херсону Маргарити Лазник: "Я написала книгу верлібрів "Нічний ефір", і в третій частині йдеться про окупацію і про південь. І вона вся дихає голосом Маргарити. 26 лютого вона вийшла в ефір зі словами: "Добрий день, Українське Радіо з українського Херсону". І поки Маргарита розповідала, що у нас сьогодні, я заковтувала всі свої сльози. У мене було відчуття, що я чую херсонський запах. Ми ж пережили разом трошки зими, весну, літо, осінь. І в мене було відчуття, бо херсонські степи - мої степи. І в мене було відчуття, що я чую все: як змінюється погода, як люди знаходять для себе спосіб якісь речі все-таки втримувати. Тож для мене всі оці південні образи, степові образи - це голос Маргарити, який приходить до мене в ранковий ефір". Під час дискусії член правління Суспільного, відповідальний за телебачення, радіо і диджитал, Дмитро Хоркін наголосив, що під час повномасштабного вторгнення Українське Радіо не припиняло свого мовлення. "Для нас це більше ніж робота. Для нас це було випробуванням. Ми готувалися до повномасштабного вторгнення. Ми стратегічний мовник. І Українське Радіо як під час Другої світової, так і зараз, під час цієї великої війни росії проти України, не має права зупинити своє мовлення ні на мить. Харків, Ізюм, Херсон, Маріуполь - це ті міста, де, незважаючи ні на що, Українське Радіо не припиняло свого мовлення ні на секунду. Є історії людей з Ізюма під час звільнення Харківщини: військові дивувались, чому українці сміливо з прапором виходили їм назустріч. А їм казали: "Ми по Українському Радіо щойно почули, що нас звільнили, і повиходили". Оце те, що до сліз. Так само і ситуація і з Херсоном, і з Маріуполем, коли люди в останні коридори виходили саме завдяки Українському Радіо, яке тоді залишалося єдиним українським джерелом інформації", - розповів Дмитро Хоркін. Виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська нагадала, з чого саме розпочиналася історія Українського Радіо сто років тому. "Я хочу поміркувати про нашу сторічну історію перебування на межі: на межі окупованих й неокупованих територій, на межі на лінії фронту, на межі століть. 16 листопада 1924 року саме радіоконцерт став першим контентом, який прозвучав в ефірі. Саме симфонічна музика відкрила сторінку існування Українського Радіо як п'ятого радіомовника світу. З укриття ми разом з Дмитром на початку березня 2022 року вели саме радіоконцерт із Метрополітен-опера", - прокоментувала Ірина Славінська. Більше фотографій з події - за посиланням. Підписуйтесь на канал Суспільне Анонси в телеграм або вотсап, щоб знати про головні проєкти та події на Суспільному. Нагадаємо, з 30 травня по 2 червня у Києві відбувся XII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал". Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 3.06.2024 31 травня в прямому ефірі Радіо Культура в межах XII Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" на Літературній сцені відбулося обговорення "Радіо Культура. Голоси фронтиру: нове воєнне письмо". Модерував розмову журналіст, телеведучий та радіоведучий Євгеній Агарков. Слухайте розмову на сайті Радіо Культура у межах спецпроєкту "Радіо Культура на Книжковому Арсеналі". Підписуйтесь на канал Суспільне Анонси в телеграм або вотсап, щоб знати про головні проєкти та події на Суспільному. "Голоси фронтиру" - проєкт Радіо Культура, що складається з унікальної колекції 10 радіоесеїв, створених військовими про свій досвід. До розмови долучилися двоє авторів радіоесеїв, які взяли участь у проєкті: письменник і молодший сержант ЗСУ Артур Дронь та директорка міжнародного благодійного фонду "Res.Publica", сержантка ЗСУ й інструкторка з військового лідерства Оксана Пономарьова. В обговоренні також взяла участь продюсерка проєкту "Голоси фронтиру", головна редакторка головної редакції літературних передач і радіотеатру Олена Гусейнова. Вона детальніше розповіла про есеї авторів та роботу над створенням радіоесеїв. "Кураторка проєкту Тетяна Шамшетдінова, зібрала ці десять радіоесеїв, написаних і озвучених українськими захисниками та захисницями. Для неї було цінно знайти ті голоси, до яких ви не так звикли, щоб з'явилося більше голосів. Тих, кого ми не знаємо, кого рідше бачимо, особливо як есеїстів. Тому для мене це дуже важливий список імен", - говорить Олена Гусейнова. Під час обговорення Артур Дронь та Оксана Пономарьова поділилися своїм досвідом участі в проєкті та розповіли слухачам і слухачкам, як обирали теми для есеїв, на які труднощі натрапили при створенні текстів, і чи складно було писати про воєнні події. "Мені зателефонувала кураторка проєкту і запитала, чи хочу я зайнятися творчим проєктом. Знаючи її насамперед як музиканта, я подумала, що мені доведеться щось заспівати. Але з'ясувалося, що йдеться про есеї. Я ніколи раніше не створювала саме есеї. Подумала, що якби й писала, то тільки про кохання. Так і почав народжуватися есей "Три кохання на межі"", - розповіла Оксана Пономарьова. "Писати про себе мені не подобається. Але коли ти починаєш компонувати про будь-що, певною мірою ти все одно пишеш про себе. В есеї мені хотілось згадати свою історію. Я обрав дві теми. Перший есей "Господь окопний", він про віру і війну. Він побудований навколо власних роздумів, він глибший і внутрішній. Інший більш публіцистичний, він називається "Героїв не міняють". Він присвячений одній з наших найбільших проблем, яка пов'язана з нерозумінням того, що таке мобілізація, і ставленням до неї", - ділиться думками Артур Дронь. Наприкінці обговорення учасники поділилися короткими роздумами щодо свого внеску у проєкт і про те, який сенс вони вклали у свою роботу над есеями. "Від початку повномасштабного вторгнення часто думав про те, що у воєнній літературі, яку ми читали раніше, було дуже багато романтики. І мені завжди було цікаво, як письменники, які воювали, могли писати про щось романтичне в таких жахливих умовах. З часом я знайшов відповідь. Перебуваючи в тих умовах довго, ти не можеш дозволити собі визнати, що це суцільний жах, а мусиш знайти в цьому щось для себе. Якусь красу, якусь романтику. Але йдеться не про романтику, як ми звикли, а про те, що навіть в найжахливіших обставинах люди можуть проявляти щось людське. Те, що ми називаємо красою серед війни, насправді просто прояв людськості", - коментує Артур Дронь. Оксана Пономарьова додала: "Кожен, йдучи на війну, дозволяє собі померти. Він домовляється з собою про це. Ти себе до цього готуєш, відсікаєш все, що залишилося у тебе вдома та стаєш іншою людиною. Але коли ти там, у тебе є небагато часу, і ти не знаєш скільки саме. Відбувається щось інше, коли ти реагуєш на тепло, а тим більше на людське тепло". Слухайте спецпроєкт "Голоси фронтиру" на сторінці програми на сайті Радіо Культура та на подкаст-платформах Суспільне Мовлення. У проєкті взяли участь: фронтмен гурту "Нумер 482", військовослужбовець, підрозділ "Культурний десант" Віталій Кириченко; письменник, сценарист, молодший сержант ЗСУ Павло "Паштет" Белянський; письменник, молодший сержант ЗСУ Артур Дронь; поетеса, музикантка, бойова медикиня, молодша сержантка ЗСУ Єлизавета Жарікова; директорка міжнародного благодійного фонду "Res.Publica", сержантка ЗСУ, інструкторка з військового лідерства Оксана Пономарьова; полковник ЗСУ, учасник боїв за Донецький аеропорт, Авдіївку, Піски, Харків - Борис Рябуха. Більше фото з події - у фейсбук-альбомі. Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Матеріал представляє позицію авторів і не обов'язково відображає позицію Міжнародного фонду "Відродження". Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 3.06.2024 Футбол на Радіо Промінь! Україна розпочинає підготовку до Євро-2024. Першим спаринг-партнером підопічних Сергія Реброва буде збірна Німеччини. Сьогодні о 21:45 на Радіо Промінь відбудеться трансляція товариського матчу Німеччина - Україна. Слухати: https://suspilne.radio. Коментатори: Вадим Власенко і Вадим Корженко. О 21:00 розпочнеться передматчева студія. Ведучий Костянтин Дульцев разом з коментаторами гри обговорять останні новини збірної України напередодні фінальної частини підготовки до Євро-2024 (Джерело: Сторінка "Радіо Промінь" у соцмережі Facebook).
  • 3.06.2024 В цей важкий час на богуславській мережевій станції "Богуслав FM" (Богуслав - 97.7 МГц, Тараща - 101.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) хочуть бути ближчими до вас. Попри трагічні умови війни, є важливі дати, які кожен з нас відзначає у вузькому сімейному колі і ігнорувати їх не можна. Тож на станції готові озвучити Ваше привітання в ефірі за попереднім замовленням. Для того щоб замовити привітання потрібно: 1. Написати на станцію у вайбер або зателефонувати за номером: 0980977977. 2. Узгодити текст та дату виходу привітання. 3. Провести оплату на сайті boguslav.media. 4. Залишатися на хвилі 97.7 або слухати Інтернет-трансляцію її ефіру в застосунку RadioPlayer. Хто може - воює, хто не може - працює. Богуслав-FM - підтримує! Готуймося вітати один одного з Перемогою! (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 2.06.2024 Так ще НІХТО не робив… Але на львівській мережевій станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) люблять кидати виклики. Особливо собі... Тому вже з понеділка в ефірі станції стартує новий проєкт - ВІЛЬНЕ ЛІТО. Щотижня ефір з Каріною Дмитраш розділятимуть гості з різних сфер. Чиновники, військовослужбовці, співаки, директори... Хто ж буде цього тижня? Дізнається вже завтра! Тому вмикайте Радіо ПЕРШЕ із 8:00 до 12:00 (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 2.06.2024 Для когось дача - це миска полуниці з городу, дивакуватої форми помідор чи велетенський гарбуз. Або ваша дача - це ідеальний газон, неймовірні троянди та затишна альтанка? Не важливо! Фотографуйте та надсилайте нам ваші дачні досягнення і отримайте м'який та дуже приємний на дотик плед від столичної мережевої станції "Мелодія FM" (Київ-95.2 МГц, Одеса-89.0 МГц, Дніпро-90.1 МГц, Вінниця-90.5 МГц, Ковель-91.0 МГц, Львів-91.5 МГц, Ужгород-94.1 МГц, Житомир-98.2 МГц, Кропивницький-98.9 МГц, Миколаїв-99.2 МГц, Олександрія-99.4 МГц, Охтирка-101.6 МГц, Умань-101.7 МГц, Луцьк-102.4 МГц, Первомайськ-102.9 МГц, Ніжин-104.1 МГц, Черкаси-104.5 МГц, Миргород-104.7 МГц, Нікополь-104.9 МГц, Краматорськ-105.0 МГц, Кам'янець-Подільський-105.3 МГц, Біла Церква-105.3 МГц, Карлівка-105.5 МГц, Хмельницький-106.0 МГц, Чернігів-106.3 МГц, Лубни-106.7 МГц, Вознесеньcк-107.5 МГц, Харків-107.9 МГц, Тернопіль-106.1 МГц, Запоріжжя-107.5 МГц, Кременчук-103.5 МГц, Полтава-105.8 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). Ведучі ранкового Вівсянка-шоу Люся Кліндухова та Андрій Астахов обирають найкраще дачне фото та дарують чудовий плед. Розіграш в етері станції - щочетверга о 10:30. Реєструйтеся за формою на сайті радіостанції та надсилайте/завантажуйте ваші фото і чекайте на дзвінок від Люсі та Андрія. Дачний сезон відкрито! Акція "Дачний сезон" триває з 31.05.2024 по 26.07.2024. Заявки приймаються до 10:00 26.07.2024. Офіційні правила участі - за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2024 1 червня виповнилося 9 років з дня виходу в ефір першого випуску шоу українських прем'єр "Селекція" - програми, яка щотижня презентує слухачам широку палітру новинок сучасної української музики. Радіопрограма була створена у 2015 році музичним журналістом Олександром Стасовим як волонтерський проєкт, мета якого презентувати широкій аудиторії нову українську музику. Шоу безплатно розповсюджувалося серед FM-мовників та інтернет-радіостанцій в Україні і закордоном. З осені 2019 року "Селекція" виходить в ефірі Радіо Промінь. "За дев'ять років свого існування шоу "Селекція" трансформувалося з класичної радіопрограми про нову музику в платформу, на базі якої створені великі шоу та реалізуються позаефірні події. Сьогодні команда шоу "Селекція" виробляє на Радіо Промінь прямоефірне шоу "Вікенд нової музики", музичні новини та контент для диджитал-платформ і Суспільного Мовлення. Навіть під час війни, без додаткових бюджетів, ми запустили ютуб-канал, поширюємо програми на подкаст-платформах", - каже ведучий і продюсер шоу "Селекція" Олександр Стасов. Слухайте шоу "Селекція": https://soundcloud.com/promin-podcasts/seleksia-31-05-24. У шоу "Селекція" вперше дебютували в радіоефірі такі популярні сьогодні артисти як Kalush, Tember Blanche, Jerry Heil, OTOY, "Один в каное", Vivienne Mort, KOLA та інші. "Мені подобається, що навіть через 9 років "Селекція" динамічно розвивається. До вже створеної нами спільноти музикантів щотижня долучаються нові артисти. Ми не сидимо і не чекаємо, поки нам хтось принесе новий трек. Мабуть, ми єдина радіопрограма в Україні, яка перебуває в постійному пошуку нової музики і талантів. Саме тому в "Селекції" дебютують артисти, які вже через деякий час набувають загальної популярності. На нашому рахунку тисячі презентованих пісень і сотні представлених широкій аудиторії артистів. Те, що ми на правильному шляху, доводять індустріальні дослідження аудиторії Радіо Промінь, яка останні п'ять років стабільно зростає", - каже Олександр Стасов. У планах команди шоу, поновлення музичної премії "Селекція" за здобутки в галузі сучасної української музики та запуск позаефірного проєкту з популяризації творчості нових музикантів. "Плани під час війни це, мабуть, зухвала річ, але ми сповнені оптимізму перезапустити музичну премію "Селекція" та сфокусуватися на підтримці й просуванні творчості нових артистів. У їх реалізації на зараз головною є не тільки творча складова, а також безпековий фактор", - каже Олександр Стасов. Підпишіться на Суспільне Анонси на тій платформі, де вам зручно: телеграм або вотсап. Суспільне Мовлення - незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Компанія мовить мовами нацспільнот, представляє Україну на Євробаченні, розвиває дитячий ресурс "Бробакс", навчає медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Має Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищає свободи в Україні (Джерело: Сайт АТ НСТУ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2024

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024