Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Вересень 2022 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини серпня 2022

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.09.2022 Радіогрупа "ТАВР Медіа" ("ХІТ FM", КISS FM, "Радіо Байрактар", "Наше радіо", Radio Roks, "Мелодія FM" та Relax) через велику війну скоротила колектив. Про під час конференції National Media Talk розказав Ігор Чернишов, голова правління радіогрупи. "Знаєте скільки ми заробили у березні?", - розказує Ігор Чернишов, - "1,5 тисячі гривень за місяць заробили дев'ять радіостанцій. Ми рекламували плівки бронебійні для вікон. Це було єдине наше замовлення". Зараз, за його словами ситуація краща "як у найгірший рік ковіду": "Тоді ми вважали це дном, а зараз супер результатом". Саме тому медіагрупи були змушені скорочувати видатки та своїх співробітників. "Тавр медіа" скоротив штат до 40%, а зарплату на 80%. "Люди отримують 20%. Багатьом цього не вистачає на житло і вони пішли у відпустку за власний рахунок", - каже Ігор. У вересні радіогрупа отримала 20% доходів у порівнянні з минулим роком. "Тих грошей нам не вистачає, щоб покрити технічне мовлення, заплатити Концерну РРТ та трансляцію мовлення", - додав він (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 30.09.2022 Міністерство культури та інформаційної політики вважає доцільним створення фонду для підтримки українських засобів масової інформації. Про це міністр Олександр Ткаченко розказав під час конференції National Media Talk. "Ми поставили питання про створення незалежного фонду. Не фонд при міністерстві, а фонд, яким оперуватимуть країни партнери для того, щоб компенсувати розрив між поточними витратами та доходами для тих, хто продовжує висвітлювати війну і все довкола неї", - сказав Ткаченко. За словами міністра, це фонд не з державних коштів, а "під управління країн партнерів". "Але його треба зробити не так, як зробили колеги з Німеччини, коли дали 5 млн на підтримку українських медіа, з яких три виявились на підтримку російського "Дождя"", - додав Ткаченко. Раніше Ткаченко заявив, що українські медіа та культура потребують термінової підтримки від міжнародної спільноти у розмірі 250 млн євро. Нагадаємо, голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв розповідав про наміри створити грантовий фонд для підтримки медіа за моделлю Українського культурного фонду (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 30.09.2022 Цього тижня на Радіо Промінь стартував новий сезон радійного стендап-шоу "Гомін Аут". Комедійно-мілітарне контртривожне міжненачасове шоу виходить по буднях о 9:30. А вихідними можна буде слухати великі тижневі випуски - о 10:00 щосуботи й о 15:00 щонеділі. Також "Гомін Аут" можна слухати у подкастах. Автори й ведучі шоу традиційно обговорюють останні новини з України та світу, майстерно замішуючи серйозне зі смішним та додаючи до того всього дещицю абсурду, з якою вже так органічно сприймаються події останніх місяців. У перших випусках ведучі вже пожартували про паніку в росії у зв'язку з мобілізацією, про пропозицію Єврокомісії щодо візового режиму з рф, про звіт МАГАТЕ за підсумками візиту на Запорізьку АЕС, про тестування нової системи інформування від ДСНС та про диверсію на "Північних потоках". У новому сезоні частково змінився авторський склад проєкту. Слухачі, як і раніше, чують Антона Тимошенка і Єгора Шатайла, а замість Сергія Липка, який зараз служить у Збройних силах України, над шоу тепер працює його дружина і відома стендаперка Настя Зухвала. "Я трохи вагалася, чи братися за цю роботу, бо не хотілося підвести Сергія. Але саме він наполіг на тому, що я маю спробувати, і дуже підтримав мене. І поки мені все дуже подобається", - розповіла Настя. "Як не дивно, гумористичний контент у часи великої війни виявився ще більш актуальним, ніж до того. Українці зберігають оптимізм і почуття гумору у будь-яких ситуаціях, про що переконливо свідчать всі соцмережі. Звичайно, звучання шоу змінилося, як і звучання всіх інших наших проєктів. Ми не лише ставимо патріотичну музику, наші "Музичні новини" тепер фокусуються на військовій і волонтерській діяльності музикантів, а самі музиканти в ефірах Радіо Промінь розповідають про людей, з якими зустрічаються під час цієї діяльності і які роблять неймовірні речі для прискорення нашої перемоги. Найперше музичне радіо країни сьогодні живе тим самим, чим живе вся країна", - каже виконавчий продюсер Радіо Промінь Максим Яковенко. Радіо Промінь - перша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом - музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 30.09.2022 "Рольові ігри" на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) тривають! Чоловіки та жінки змагаються між собою на Люкс FM Львів щобудня о 16:40 у вечірньому шоу "16+"! Ведучі станції влаштовують три раунди, дають відповіді у відсотках, і той, хто буде ближчим, отримає бал, перемогу і подарунок від мережі інтим-магазинів "Полуничка". Реєструйтеся! Надсилайте фразу "рольові ігри" на люкс-вайбер 0971047007 та чекайте дзвінка від Андрія Ферцака і Діани Луцишин! "Полуничка" - найкращі подарунки для закоханих (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 29.09.2022 Суспільне Запоріжжя запустило подкаст "Моя історія війни". Герої аудіопроєкту - українці, життя яких змінила повномасштабна війна: хтось опинився в окупації, хтось був змушений змінити роботу чи втратив близьких. "Час зазвичай настільки швидкоплинний, практично зупинився тієї страшної лютневої ночі. Так, минають дні, сезони, але на календарі в більшості з нас - 24 лютого. Для українців війна - одна велика трагедія на всіх. І все ж, у кожного з нас свої пережиті жахи, свої спогади, своє сприйняття подій. Власне, саме це ми й прагнемо зберегти, щоб через особисті історії розповісти, відчути, пережити біль нації", - говорить редакторка Українського Радіо Запоріжжя Юлія Сафронова. Разом із героями подкасту журналісти сумують і радіють, згадують, як було, і будують плани на майбутнє. "Як часто ви бачите чоловіків, котрі плачуть? Як часто ви підходите до незнайомих і обіймаєте? Як часто у вас тремтять руки від почутого? У мене так щоразу, коли пишемо подкаст. Ще не було, щоб його герої не плакали. Але при цьому в очах кожного з них - надія. Всі вірять в нашу перемогу і в ЗСУ. Ці історії - маяк до свого дому та родини. Це спогади, емоції та реалії", - каже редактор Українського Радіо Запоріжжя Олександр Пашненко. На момент запуску подкасту "Моя історія війни" команда уже записала 10 епізодів. Тих, хто готовий розповісти свою історію, автори проєкту зустрічають чи не щодня, тому робота над подкастом продовжуватиметься. "Історій багато, і чим більше ми їх назбираємо, тим краще, але вже зараз можемо сказати - це не 10 і не 20. Світ повинен знати всю правду. Поки що плануємо випускати по кілька епізодів на тиждень", - пояснює редакторка Українського Радіо Запоріжжя Поліна Снєжина. Слухати подкасти "Моя історія війни" ви можете в будь-який час на платформах Anchor, SoundCloud, Apple Podcasts, Google Подкасти та MEGOGO. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Оперативні новини Запоріжжя шукайте на діджитал-платформах: Суспільне?Новини; фейсбук-сторінці; інстаграм-сторінці; ютуб-каналі філії; телеграм-каналі (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 29.09.2022 У четвер, 29 вересня, на Українському Радіо вшановуватимуть пам'ять жертв Бабиного Яру. Цього дня у 1941 році в Києві розпочалися масові розстріли цивільних та військовополонених, жертвами яких стали понад 100 тисяч людей. Слухачі почують історію Діни Пронічевої - української актриси, яка змогла врятуватися від розстрілів у Бабиному Яру. Про те, як вона вижила, хоча кілька разів потрапляла у руки фашистів, а також про те, як згодом свідчила проти своїх вбивць на двох процесах, журналістці Українського Радіо Наталі Параці розповість племінник актриси, український і єврейський журналіст і громадський діяч Михайло Френкель. Членкиня Національної спілки художників України Ганна Ярова розповість слухачам історії її матері й бабусі - Софії Ярової та Єфросинії Бойко, - які під час окупації Києва врятували дві єврейські родини. У 1997 році жінки отримали почесне звання Праведників народів світу. Початок спецпроєкту о 21:00. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 29.09.2022 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення продовжила ліцензії каналу "Пульсар TV" (юридична особа ПП "ТРК "Пульсар-РТБ") з міста Охтирка Сумської області. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 29 вересня. Мова йде про ліцензію на кабельне мовлення, яка видається терміном на 10 років. Також регулятор задовільнив заяву радіо "Город FM" (юридична особа ТОВ "ТРК "Медіа-система") з Кривого Розу Дніпропетровської області і продовжив ліцензію компанії на 7 років. А от шість питань, які стосувались продовження ліцензії "Авторадіо" (юридична особа ДП "ТРО "Довіра") Нацрада перенесла на наступне засідання через відсутність представника компанії. Нагадаємо, "Авторадіо" входить до радіогрупи UMH і мовить по всій Україні. У травні 2022 року Super radio, яке наприкінці минулого року отримало ліцензію на мовлення у Дніпрі та Харкові, змінило логотип на "Авторадіо" (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 29.09.2022 У день вчителя, 2 жовтня слухайте в етері радехівського радіо "Радехів" (Павлів - 99.5 МГц, Перемишляни - 105.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) об 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 16:00, 17:00 і на сайті станції роздуми учасників освітньо - виховного процесу дошкільних, позашкільних і освітніх закладів Радехівської міської ради. Як би мав у сьогоднішній складний час відбуватися освітній процес засобами музики, спорту, мистецтва, та якими би мали бути нові навчальні програми?. Освіта, яка не вчить жити в сучасному світі, не має жодної цінності. Чи відповідає наша освіта вимогам сьогодення? - розмова з гостями студії: вихователькою-методисткою закладу дошкільної освіти №3 міста Радехова Наталією Івановою, директоркою Радехівської дитячої музичної школи ім. І Білозіра Надією Чайківською, директором Радехівської дитячо-юнацької спортивної школи Павлом Колковим, практикуючою психологинею, керівничкою соціально- реабілітаційного відділу Радехівської школи мистецтв ім. митрополита А. Шептицького Олею Сухар, вчителькою англійської мови, заступницею директора з навчально-виховної роботи в 2017-2022-му роках Радехівського опорного закладу загальної середньої освіти Іриною Жук, директоркою загальноосвітньої школи 1-3 ступенів села Тетевчиці Галиною Думанчук (Джерело: Сторінка ТРК "Радехів" у соцмережі Facebook).
  • 29.09.2022 Столична радіостанція "Армія FM - Військове радіо" продовжує розширювати мережу мовлення. Нещодавно програми станції з'явились у Харкові. Там їх можна почути на хвилі 101.1 МГц. Окрім того, "Армія FM" працює над постійним і безперебійним мовленням у прифронтових населених пунктах. Тож слухайте програми станції на хвилі 89.0 МГц у Краматорську та Слов'янську, де вона відновила мовлення! (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 29.09.2022 Поповнення Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, затвердження правил ліцензування у воєнний час, видача дозволів на тимчасове мовлення, зміна в розподілі програм у багатоканальних мережах - ці та інші питання розглянула Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 вересня. Про головні рішення регулятора - далі. Регулятор затвердив Положення про особливості ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Документ розроблено на вимогу Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану". Він набуває чинності з моменту опублікування на офіційному вебсайті регуляторного органу. 18 іноземних телеканалів доповнили Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються. Провайдери можуть включати у свої пакети Funbox UHD, Ducktv, FlixSnip, TRAVELXP (HD), KINOKAZKA, EL PRIMER CANAL AUTOMOVILISTICO, Food Network (EMEA) (HD), Travel Channel (EMEA) (HD), Discovery Channel (Europe) (HD), ID Investigation Discovery CAAC, Discovery Channel (EMEA) (HD) (логотип Discovery Science), Animal Planet HD (EMEA), TLC CAAC, UA MUSIC, Timeless Dizi Channel, "СОЛЬ ТВ", "ЧЕМОДАН ТВ", Continent-E. Дозволи на тимчасове мовлення на рік Національна рада продовжила трьом компаніям. У Донецькій області і далі транслюватимуться програми Національної суспільної телерадіокомпанії України - на телеканалі "СУСПІЛЬНЕ ДОНБАС" і радіостанціях "Голос Донбасу" та "Радіо "Промінь". Також у цьому регіоні мовитимуть ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" (логотип "ДОМ") і ТОВ "ТРК Клас" (позивні "Перець FM", "Стильное"). Національна рада внесла зміни до рішення, яким затверджено розподіл українських телеканалів у багатоканальних мережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Минулого засідання Національна рада ухвалювала подібне рішення, однак, за словами заступника голови Національної ради Олега Черниша, під час налаштування програм у ТОВ "Зеонбуд" виникли певні труднощі з відображенням назв деяких телеканалів. За погодженням із провайдером регулятор нині оновив цей перелік розподілу. Івано-франківський телеканал "3 tv" - ТОВ "ТРК 3-СТУДІЯ" - перейшов з аналогового у цифровий формат мовлення. Компанія переоформила свою ліцензію, її програми виходитимуть і далі на 30 ТВК в обласному центрі, а також на території Івано-Франківської міської, Загвіздянської, Угринівської сільських територіальних громад Івано-Франківського району. У Національній раді створили дві робочі групи. Одна працюватиме над підготовкою змін до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, а друга - над підготовкою Звіту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2022 рік. На прохання ліцензіатів регулятор також переоформив низку ліцензій телерадіокомпаній. Трьом мовникам було продовжено термін дії їх ліцензій. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.09.2022 29 вересня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила Положення про особливості ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Документ розроблено на вимогу Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану". Він набуває чинності з моменту опублікування на офіційному вебсайті регулятора. Член Національної ради Олександр Бурмагін розповів, що Положення визначає механізм дії в разі припинення та/або відновлення мовлення ліцензіатами, передбачає оперативну комунікацію регулятора з ліцензіатами, зокрема і засобами електронної пошти, можливість відступу для провайдерів програмної послуги від обов'язку на 50% наповнювати пакети програм для ретрансляції національними телеканалами. Описує порядок видачі та анулювання дозволів на тимчасове мовлення на територіях, які межують з державою-окупантом або є прифронтовими. За результатами громадського обговорення цього Положення було отримано пропозиції від Асоціації громадських організацій, повідомив Олександр Бурмагін. Частина з них врахована при написанні остаточного тексту документа. Рішення Національної ради набуває чинності з моменту опублікування на офіційному сайті державного органу, ознайомитися з ним можна тут. Відповідно до закону воно не потребує затвердження і реєстрації в Міністерстві юстиції (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.09.2022 Бабин Яр - одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту, урочище на північно-західній околиці Києва. За два дні 29 та 30 вересня 1941-го року, за офіційнимм історичними свідченнями, там розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Масові розстріли у Бабиному Яру та розташованому поруч із ним Сирецькому концтаборі проводилися і пізніше, аж до звільнення Києва від окупації. Цей злочин тривав майже 103 тижні щовівторка і щоп'ятниці. Сьогодні, 29 вересня, слухайте спогади очевидців трагедії у спецпроєкті на хвилях львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7 МГц, Рівне-89.5 МГц, Луцьк - 89.8 МГц, Тернопіль - 102.3 МГц, Славське - 102.6 МГц, Старий Самбір - 102.7 МГц, Борислав - 102.9 МГц, Червоноград - 103.0 МГц, Радехів - 103.6 МГц, Турка - 105.9 МГц, Шацьк - 106.7 МГц, Броди - 107.5 МГц, Новий Розділ - 107.6 МГц, Стрий - 107.9 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). Цю рану не вилікує час! (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 28.09.2022 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 29 вересня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до Регламенту Національної ради засідання регуляторного органу, яке відбудеться 29 вересня, початок об 11.00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.09.2022 Прем'єра на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Світле радіо Еммануїл" (Київ-67.28 МГц, Львів-67.82 МГц, Суми-69.02 МГц, Харків-69.20 МГц, Чернівці-69.26 МГц, Запоріжжя-69.92 МГц, Дніпро-70.37 МГц, Чернігів-70.79 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.)! Програма "ЗАЗЕМЛЕННЯ"! Це те, чого ми зараз потребуємо. Чому? Бог не тільки на небі, але і з нами на землі. Він так близько до нас, що ми навіть не можемо собі уявити. В молитві промовляємо: "Нехай буде воля Твоя і на землі, як на небі". Як Його воля може реалізовуватися тут, саме з нами, саме зараз? Слухайте про це в новій програмі Олеся Дмитренка "Заземлення" вже завтра, 29 вересня о 14:00, а далі - щочетверга! Олесь Дмитренко - фахівець з міжнародної співпраці, представник бізнес-коаліції Світового євангельського альянсу, автор книг, перекладач (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 28.09.2022 Суспільне - єдиний європейський мовник, який працює в умовах війни. І єдиний, хто в умовах війни робив пряму трансляцію Міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022. На цьому наголосив член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін під час виступу на Ukrainian Media Forum 2022. "Коли ми брифували коментатора Тимура Мірошниченка, вирішили, що не потрібно створювати для нього ілюзію студії. Він працював в умовах, у яких на той час працювали всі журналісти Суспільного. І кадри, де він у прямому ефірі у бомбосховищі оголошує переможця Євробачення, увійдуть в історію не лише українського, а й світового телебачення", - розповів Дмитро Хоркін. Він зазначив, що важливим для аудиторії в часи війни залишається неновинний контент: "Суспільне транслює найважливіші спортивні події, збільшена частка освітніх і наукових програм як власного, так і закордонного виробництва, продовжується робота над створенням документальних та художніх фільмів, а також журналістських розслідувань". Так, у багатьох європейських країнах сьогодні транслюється документальний серіал Суспільного "Колапс. Як українці зруйнували імперію зла" - як суспільними мовниками, так і комерційними телеканалами, які придбали в НСТУ права на його показ. "Дуже важливо сьогодні розповідати світові про Україну. Допомагати людям у Брюсселі чи Женеві розуміти, хто ми такі й звідки взявся цей конфлікт. І які паралелі можна провести між тими подіями, що відбулися нещодавно в Бучі, і тими, що відбулися раніше в Батурині, коли представники звичайного російського народу під орудою князя Меншикова так само знищували саме мирних мешканців", - зауважив Дмитро Хоркін. Також Дмитро Хоркін розказав про роботу Суспільного з документування воєнних злочинів рф, співпрацю в цьому питанні з європейськими та світовими правозахисними організаціями, а також про створення контенту на основі зібраних матеріалів. Зокрема, фільм-розслідування Суспільного "Буча 22" вже планується до показу європейськими телеканалами, які подали заявки на купівлю права показу, а журналісти-розслідувачі Суспільного вже працюють над наступними проєктами. "Суспільний мовник тримає інформаційний фронт, підтримує нашу аудиторію по всій країні й посилює позиції України на міжнародній арені", - додав Дмитро Хоркін. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 28.09.2022 Безперебійна робота за будь-яких умов, надання інформації "з перших рук" та неухильне дотримання стандартів журналістики виводять Суспільне Мовлення в лідери за довірою аудиторії. На цьому наголосив член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін під час виступу на Ukrainian Media Forum 2022. Він повідомив, що за даними соціологічних досліджень 87% українців, що споживають новини Суспільного, довіряють їм (за даними Gradus Research Company, 2022 - НСТУ). "Наші журналісти завжди знаходяться безпосередньо на місці подій, надаючи важливі повідомлення не лише для Суспільного, але й для комерційних телеканалів, що ми бачимо потім в різних слотах марафону "Єдині новини"", - сказав Дмитро Хоркін. Член правління Суспільного Мовлення наголосив, що мовник має розгалужену мережу філій в усіх областях, а отже, найбільшу кількість власних кореспондентів по всій країні, які продовжують працювати в умовах війни, в тому числі в найгарячіших точках: "Редакція в Миколаєві багато місяців постійно перебуває під обстрілами, але продовжує працювати. Так само як і редакції в інших прифронтових регіонах". Окремо Дмитро Хоркін зупинився на ролі Українського Радіо під час війни, яке не припиняло мовлення, навіть, коли загарбники цілеспрямовано обстрілювали вежі у Вінниці, Рівному, Харкові, Києві та інших містах: "Під час окупації Бучі, Ірпеня і Гостомеля люди були без електроенергії і мобільного зв'язку. І лише завдяки радіоприймачам на батарейках вони мали можливість дізнатися, що дійсно відбувається, де проходить лінія фронту, які є шляхи для евакуації". Дмитро Хоркін нагадав, що у перші дні повномасштабного вторгнення Українське Радіо запустило декілька нових передавачів середніх хвиль, завдяки яким сигнал можна чути навіть там, де сигнали українських радіостанцій в FM-діапазоні глушаться чи замінюються сигналами російських радіостанцій: "Приміром, нашим передавачем на хвилі 1278 кГц ми повністю покриваємо Приазов'я, степовий Крим, Одещину, Миколаївщину і Херсонщину. Інший наш передавач покриває Донбас. Таким чином, сьогодні в Україні немає жодного населеного пункту, в тому числі й під окупацією, де не можна зловити сигнал Українського Радіо". Він наголосив, що саме Українське Радіо є джерелом інформації на тимчасово окупованих територіях, де росіяни влаштовують інформаційну блокаду. Так, завдяки цьому люди в Маріуполі дізнавалися про евакуаційні коридори. "Українське Радіо зберігає впевнене лідерство серед українських радіостанцій і за споживанням новин, і за рівнем довіри (за даними Gradus Research Company, 2022 - ред.). Окрім того, останні кілька хвиль досліджень демонструють тенденцію до зростання цих показників", - додав Дмитро Хоркін. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 28.09.2022 Яворівська радіостанція "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) для своїх маленьких слухачів створила нову програму - "Вечірні КАЗКИ". Вона виходитиме в ефір щоденно о 20:30. Вмикайте fm частоту 94.6 або сайт yavirfm.com - дозвольте собі поринути у дивовижний світ казок разом із радіо "Явір FM" вже сьогодні (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 28.09.2022 Вони вчили нас писати, рахувати, читати, давати собі раду в житті, а львівська мережева станція "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) допоможе віддячити Їм увагою та вітаннями з головним їхнім святом у році! Надсилайте свої теплі привіти ВЧИТЕЛЯМ на студійний вайбер зав номером 097 002 73 65, і вже цими вихідними ведучі станції особисто передадуть їх адресатам у прямому ефірі! Привітай Першу на Першому (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 26.09.2022 На яворівському радіо "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) надзвичайно раді представити Вам ще одну нову рубрику - "Подорожуємо Україною". Вона виходитиме щоденно на хвилях радіо "Явір FM" о 9:50, 11:50, 13:50, 15:50, 17:50. "Подорожуємо Україною" - це рубрика, метою якої є розширення знань про Україну. Саме у ній ми розповідатимемо про найцікавіші та найпривабливіші місця нашої мальовничої держави, які варто відвідати кожному. Тож виймайте ручки та блокноти і вже сьогодні записуйте перший пункт у списку місць, які приваблюють своєю дивовижною красою (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 26.09.2022 На Радіо Культура триває проєкт "Повітряна стихія. Радіоесеїстика голосами сучасних авторів". Цього тижня він розпочнеться з есею Тараса Прохаська "Ця країна нагадує бесаги". Тарас Прохасько - український письменник і журналіст, один з представників станіславського феномену та лауреат Шевченківської премії 2020 року за збірку есеїстики "Так, але…" у своєму новому, створеному спеціально для Радіо Культура тексті розмірковує про Україну й українців. Про різноманітність, яка виключає єдність, про пошук української самоідентифікації та спільну архаїчну пам'ять, а також про те, що незмінно керує нами протягом століть - від дохристиянських часів до сучасної війни за право існування. "Коли я хочу себе помучити, то починаю думати про своє українство і свою Україну", - промовляє до нас автор. Поміркувати про це разом із Тарасом Прохаськом можна у понеділок, 26 вересня, о 18:00. Також цього тижня слухачі почують: у вівторок, 27 вересня, "De profundis" Олександра Бойченка; у середу, 28 вересня, "Наш канон" Андрія Любки; у четвер, 29 вересня, "Споглядаючи Годара" Романа Малиновського; у п'ятницю, 30 вересня, "Мій маленький Ізраїль" Ігоря Померанцева. "Ми працювали над цим проєктом наприкінці минулого року, а стартувати він мав у березні. Коли я думала про нього у перші дні великої навали, мені здавалося, що це річ, яка залишилась у минулому. А коли ми вирішили все ж таки запустити цей проєкт восени, я почала слухати матеріал і зрозуміла, що ці тексти звучать дуже актуально. Все ж таки ми вісім років живемо у передчутті великої війни, у передчутті того, що маємо справу з дуже небезпечним ворогом, який не буде керуватися ні міжнародним правом, ні людськими законами. Усі ці передчуття є в текстах, і іноді вони навіть гостріше сприймаються, ніж сприймалися до 24 лютого", - розповідає продюсерка проєкту Олена Гусейнова. Нагадаємо, для "Повітряної стихії" десять відомих українських письменників створили 25 радіоесеїв і начитали їх своїми голосами. В роботі над проєктом використовували музику з архівів Українського Радіо, а також спеціально створені інтершуми. Попередні випуски проєкту можна прослухати за посиланням в архіві на сайті Українського Радіо або на одній з подкаст-платформ. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 26.09.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відзначила "Почесною грамотою" за сумлінну працю та вагомий особистий внесок в розвиток вітчизняного телерадіопростору колектив ТРК "Тростянець". На ФБ-сторінці ТРО йдеться: "Наш колекив ТРК "Тростянець" Телеканал "TVT" та "Добре радіо" 105.4 fm Національна рада з питань телебачення і радіомовлення нагородила "Почесною грамотою" за сумлінну працю та вагомий особистий внесок в розвиток вітчизняного телерадіопростору. А що це означає? А це коли журналіст Alina Hrebenkova 26 березня 2022, відразу після звільнення Тростянця від рашистів, бере камеру, опановує її на ризикуючі своїм життям фіксує на камеру всі жахи, що залишили по собі рашисти в Тростянці. Це коли оператор Іван Гвзан знаміє по декілька сюжетів надень тамонтує їх. Це коли звукорежисер Дмитрий Юсупов, також бере камеру і знімає, як Тростянець відбудовується. Це коли редактор та журналіст Диана Овчаренко згуртувашись, монтує по декілька сюжетів за день та робить підсумковий випуск новин. Так, наш колектив зменшився, з відомих причин. Війна. Хтось в евакуаціїї. Але ТРК "Тростянець" Телеканал "TVT" та "Добре радіо" 105.4 fm відродилося від ран та продовжує свою роботу в повному обсязі, доносячи правдиву інформацію до глядачів та случачів. Дякую колегам за професіоналізм та сміливість. Дякуємо Ольга Герасим'юк, Larysa Yakubenko, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за підтримку та високе визнання нашої роботи. Разом ми сила! Слава Україні!" (Джерело: Сторінка ТРК "Тростянець" Телеканал "TVT" та "Добре радіо" 105.4 fm у соцмережі Facebook).
  • 26.09.2022 Увага! Ужгородське радіо Світ FM шукає нових колег у свій колектив. Від вас: грамотне мовлення, адекватність, комунікабельність, бажання навчатися. Іншому вас навчать. Обов'язки: Відповідальність. Ведення ефірів, складання програм, знання ПК. За деталями звертайтесь за телефоном: 050-106-76-72 (Джерело: Сторінка радіо "Світ FM" у соцмережі Facebook).
  • 26.09.2022 З 26 вересня по 30 вересня цього року, у зв'язку з модернізацією антенного обладнання на вишці РТПС м.Прилуки на Чернігівщині за погодженням з Національною радою з питань телебачення та радіомовлення України, можливий відсутній сигнал всіх радіостанцій та сигналу ефірного телебачення Т2 в тому числі телеканалу ТІМ та радіостанції "ТІМ-FM". Концерн РРТ приносить вибачення за тимчасові незручності (Джерело: Сторінка радіо "ТІМ-FM" у соцмережі Facebook).
  • 25.09.2022 Проєкт "Гомін аут" повертається в ефір Радіо Промінь! Знайомтесь з новою ведучою Настею Зухвалою! Вже завтра, у понеділок, 26 вересня, - прем'єра о 9:30 і 14:30. А детальніше про новий сезон самі ведучі розкажуть об 11:04. Вмикайте Радіо Промінь, щоб не пропустити найкраші жарти від Антона Тимошенка, Єгора Шатайла та Насті Зухвалої! Слухайте Радіо Промінь на нових частотах у Одесі на 88.5, у Рені на 97.8, у Білгороді- Дністровському на 97.2, у Сумах на 91.3, у Івано-Франківську на 88.8, у Благовіщенському на 104, у Зачепилівці на 91.3, у Калуші на 90.2, у Краснограді на 100.4, у Кегичівці на 87.7, у Лубнах на 102.6, на більшій частині Полтавщини на 105.2, у Ніжині на 102.2, у Яремче на 104 FM. Більше частот знайдете на карті тут: http://ukr.radio/maps. Або ж слухайте в застосунку https://suspilne.radio (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 25.09.2022 Шоу "Селекція" від Радіо Промінь повертається на SoundCloud! Переходьте за посиланням і слухайте подкаст: https://soundcloud.com/promin-podcasts/ur2-selection-23-09-2022. А також слухайте на Радіо Промінь щоп'ятниці о 18:00! (Джерело: Сторінка Радіо Промінь у соцмережі Facebook).
  • 24.09.2022 "LIVE FOR LIFE" - акустичні благодійні концерти на підтримку ЗСУ, які наближають нас до перемоги, повертаються в ефір львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.)! Вже 1 жовтня о 19:00 зустрічайте харизматичного та романтичного Андрій Капраль на хвилях 88,2 FM у Львові та 89,2 FM у Бродах! Проте, НАЙЦІКАВІШИМ залишається те, що у Вас є можливість завітати до студії Радіо ПЕРШЕ, побачити та поспілкуватись з виконавцем наживо, відчути атмосферу та щонайголовніше підтримати армію! Умови дуже прості: напишіть на станцію у дірект або ПП; внесіть пожертву в розмірі 300 гривень; завітайте до студії. Реквізити для пожертв: 4731219646678049, Федак Я.О. Важливо! Усі кошти від пожертв будуть передані на потреби ЗСУ, зокрема для підрозділу колег із ТРК "Перший Західний". Разом до ПЕРЕМОГИ! (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 24.09.2022 Зберігаємо головне - розум та рівновагу у будь-якій ситуації! "Психологічна оборона" на хвилях столичної мережевої станції "Авторадіо Україна" (Луцьк-90.2 МГц, Кривий Ріг-91.1 МГц, Тернопіль-91.7 МГц, Запоріжжя-99.3 МГц, Мукачево-99.9 МГц, Черкаси-100.6 МГц, Чернігів-100.6 МГц, Біла Церква-102.3 МГц, Южноукраїнськ-102.4 МГц, Антопіль (Рівне) -105.7 МГц, Павлоград-106.1 МГц, Івано-Франківськ-106.4 МГц, Хмельницький-107.6 МГц, Суми-107.9 МГц, Харків-90.4 МГц, Дніпро-92.9 МГц, Одеса-100.4 МГц, Кременчук-102.1 МГц, Кропивницький-102.6 МГц, Миколаїв-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! У будні о 10:45 та 18:45. Практичні поради для переможного настрою (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 24.09.2022 Підтримувати, бути поруч, знаходити потрібні слова - це важливо! У будні о 9:15 та о 17:15 на хвилях столичної мережевої станції "Радіо Українських Доріг" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Запоріжжя-94.1 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Путила-102.0 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) до вас поспішає "Психологічна допомога"! Підтримуємо оптимізм (Джерело: Сторінка "Радіо Українських Доріг" у соцмережі Facebook).
  • 24.09.2022 Україна це серце Європи і зараз воно б'ється в унісон з усім цивілізованим світом задля перемоги. Тримайте настрій в тонусі! Підтримуйте Українське! Слухайте щодня о 7 ранку та об 11 вечора на хвилях столичного радіо "Європа Плюс Київ" (107.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 48k. ACC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 192k.) танцювальний радіопроєкт виключно з УКРАЇНСЬКОЮ музикою! PLAY BOX UA з Оленою Шевченко. Вмикайте онлайн europaplus.kiev.ua (Джерело: Сторінка радіо "Європа Плюс Київ" у соцмережі Facebook).
  • 23.09.2022 Вже завтра о 12:00 у прямий етер столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) повертається програма "Pro:Muz". З акустичним концертом до студії станції завітає магічний Віталій Окс. Не маєте права то пропустити! (Джерело: Сторінка радіостанції "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 23.09.2022 25 вересня в Умані розпочнуться святкування юдейського нового року - Рош га-Шана. Віряни зустрічатимуть 5783 рік. Суспільне Черкаси висвітлюватиме подію на всіх платформах - радіо, телебачення та цифрових платформах. Команда Українського Радіо Рось готує спеціальний ефір, в якому працюватимуть журналісти Іван Лила та Альона Ніколенко. Радіопроєкт стартує 25 вересня о 12:00 і триватиме до 13:00, з перервою на випуск регіональних новин. Як готувались, скільки приїхало хасидів та чим важливі для міста святкування розповість міська голова Умані Ірина Плетньова. Представниця Благодійного фонду Раббі Нахмана Ірина Рибницька поділиться традиціями відзначення Рош га-Шана та зверне увагу на цьогорічні заходи безпеки, а про готовність служб області до цієї події журналісти Суспільного запитають голову Черкаської ОВА Ігоря Табурця. У студію запросили релігієзнавця, культуролога Євгенія Савіська та директора обласного благодійного єврейського фонду "Турбота поколінь - Хесед Дорот" Дмитра Співаковського. Ведучі поцікавимось у них, чи треба і чи можливо перевезти рештки цадика Нахмана з Умані в Ізраїль. Запитання під час ефіру залишайте на студійний вайбер за номером: 0500527875. Кореспонденти служби новин Суспільне Черкаси 23 та 26 вересня готують низку сюжетів з Умані та включення наживо в міжрегіональний проєкт усіх філій Суспільного "Суспільне. Спротив" та національний телемарафон "Єдині новини #UAразом". Також про основні події цьогорічного Рош га-Шана можна читати на діджитал-платформі Суспільне Черкаси: Суспільне?Новини; телеграм-канал; фейсбук-сторінка; інстаграм-сторінка; ютуб-канал; вайбер-канал; онлайн-мовлення. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та Українське Радіо Рось. Слухайте Українське Радіо Рось на частотах: Черкаси - 91,4 FM; Тальне - 105,2 FM; Буки - 106,9 FM; Чигирин - 101,3 FM; Шпола - 105,6 FM (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.09.2022 Чи знаєте ви Біблійну історію? Її можна прослухати на хвилі жидачівського радіо радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+). Цікаво і доступно про історію Старого і Нового Завітів з деканом Жидачівським, парохом храму Св. Воскресіння Господнього о.-мітратом Василем ЮРІВИМ. Щосуботи о 8:00, 10:00 і 14:00 (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 23.09.2022 22 вересня російські військові обстріляли ракетами інфраструктуру Запоріжжя. Внаслідок атаки пошкоджено об'єкти на території Запорізької філії Суспільного Мовлення. Серйозних руйнувань немає, ніхто з працівників філії не постраждав. Адміністрація Суспільне Запоріжжя разом із представниками Національної поліції зафіксувала обсяг руйнувань, відкрито кримінальне провадження. Пошкоджені вікна приміщень, об'єкти телетрансляційних мереж та автомобілі, які перебували на території телерадіокомпанії. Мовлення Першого телеканалу, регіонального телеканалу Суспільне Запоріжжя та Українського Радіо не переривалося. Телеканал Суспільне Культура не працював 22 вересня з 7:30 до 15:05, Радіо Культура та Радіо Промінь - з 8:30 до 9:05. Українське Радіо у Запорізькій області мовить через проводову мережу, онлайн та в FM-частотах: Запоріжжя - 103,7 FM; Оріхів - 100,1 FM. Оперативні новини від Суспільне Запоріжжя - на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: Суспільне | Новини; фейсбук-сторінці; інстаграм-сторінці; ютуб-каналі філії; телеграм-канал. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.09.2022 Сьогодні о 12:00 про найважливіші події семи днів - спеціально для вас на хвилях столичної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-99.4 МГц, Краматорськ-90.9 МГц, Гірник-91.4 МГц, Львів-93.3 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 24k. AAC, Інтернет-мовлення 160k., Інтернет-мовлення 160k. та Інтернет-мовлення (реґіони) 320k.) у новій програмі "Цей тиждень" від головної редакторки станції Тетяни Трощинської! Розмова піде про: обмін: 215 захисників України повернулися з полону; те, навіщо ж йому Медведчук? (Медведчук - це частина фантазії Путіна про знищення України); у росії шукають мобілізаційний ресурс: облави в селах Бурятії, реструктуризація кредитів за мобілізацію, здай сусіда-уклоніста; "спецоперація" знову пішла не так: Путін оголошує псевдореферендуми у знищених українських містах; воно все валиться: цивілізований світ починає обдумувати сценарії пост-путінської росії. Вмикайте щоп'ятниці о 12:00 стрім у facebook i youtube Громадського радіо: https://www.youtube.com/user/Hromadskeradio/featured (Джерело: Сторінка "Громадського радіо" у соцмережі Facebook).
  • 22.09.2022 Відтепер жителі міста Красноград Харківської області можуть слухати програми столичної радіостанції "Армія FM - Військове радіо". Вони звучать в ефірі місцевої комунальної радіостанції "Говорить Красноград" (ТРК Красноградщини Центр), що веде мовлення на частоті 103.2 МГц (Джерело: Сторінка Віталія Пономаренка у соцмережі Facebook).
  • 22.09.2022 Українське Радіо було чи не єдиним джерелом інформації для українців під час окупації міста Ізюм в Харківській області - про це йдеться у матеріалі Громадського радіо. За словами місцевих жителів, росіяни влаштували людям повну інформаційну блокаду: завозили антиукраїнські газети, на російських хвилях крутили пропаганду. "Ледь не єдиним джерелом достовірної інформації, коли пробивалося, було Українське радіо", - зазначено у матеріалі. За словами місцевої жительки Вікторії, у день перед втечею "окупанти почали заспокоювати містян". Інша мешканка Катерина згадує, що по російському радіо закликали не вірити чуткам (про контрнаступ ЗСУ - СМ.), при цьому росіяни "тікали сильно": "По радіо казали: "Не вірте чуткам, усе добре, під контролем". А як тікали, колесо ось тут відпало. Покотилось і дим повалив. І вони поїхали, але ту машину кинули біля Дінця, вони на ній далеко не доїхали. Тікали сильно. Я зрозуміла, що вони тікають, бо бігли, тікали із сумками". Нагадаємо, за декілька днів після повномасштабного вторгнення рф, Українське Радіо запустило кілька нових передавачів середніх хвиль, завдяки яким сигнал Українського Радіо можна чути навіть там, де сигнали українських радіостанцій в FM-діапазоні глушаться чи замінюються сигналами російських радіостанцій. Під час окупації Маріуполя саме в ефірі Українського Радіо влада міста повідомляла про евакуаційні коридори для жителів міста. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 22.09.2022 Уже завтра! В ранковому шоу "Зарядка" просто в студії "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) буде влаштовано шашковий батл між зірками і слухачами Люкс FM! За звання чемпіона змагатимуться співачка Наталка Карпа, гуморист Тарас Стадницький та олімпійський призер Станіслав Горуна! Вмикайте lviv.lux.fm з 8:00, не пропустіть! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 21.09.2022 В Україні починає свою роботу нова онлайн-радіостанція - "Партизан FM". Офіційний старт намічено на 22-ге вересня. Мовлення відбувається онлайн на сайті - https://partyzan.fm. Слоґан - Піднімаємо бойовий дух! Коментуючи запуск нової станції, її продюсер Ілля Гройсман, зокрема, відзначив: "Ми створили онлайн станцію, в ефірі якої лунатиме музика та передачі для підняття бойового духу військових, прикордонників, співробітників поліції, а також безумовно партизанів на тимчасово окупованих територій України. Наша місія - інформувати слухачів найактуальнішою інформацією про ситуацію на фронті від відомих військових експертів, блоґерів, та ведучих. Також потужна музика додасть сили та впевненості, що перемога буде за нами. Слава Україні!". Крім патріотичної музики для підняття бойового духу, в ефірі вже звучить оперативна інформація від військового експерта Олега Жданова у вигляді коротких міжпрограмних вставок щоп'ятнадцять хвилин. Усі майбутні прибутки від потенційного розміщення реклами, спонсорських рубрик чи донатів слухачів будуть відправлені на підтримку Збройних Сил України через розподілення 50/50 між Фондами Сергія Притули та Повернись живим (Джерело: Інформацію надано ).
  • 21.09.2022 "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) пропонує позмагатись із зірками у... шашки! 23-го вересня - у Всесвітній день шашок - у студії Люкс FM влаштують батл між знаменитостями і слухачами 104.7! Хочете? Тоді реєструйтеся, надсилайте слово "шашки" на люкс-вайбер 0971047007 і в п'ятницю у ранковому шоу "Зарядка" ви станете учасником шашкового турніру. Хто зірки-опоненти? Хм.... Дізнаєтеся завтра (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 21.09.2022 Пильність на дорозі дарує удачу, а також справжні люкс-подарунки! У цьому вже переконалися Люкс-водії, які стали переможцями попереднього місяця. Долучайтеся і ви! Повідомляйте про ситуацію на дорогах Львова у проекті "Трафік Люкс" на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+), та отримуйте подарунки від партнерів акції: бельгійських моторних олив Wolf Lubes та мережі супермаркетів автотоварів AutoPartner! Надсилайте на Люкс-вайбер 0971047007 інформацію про корки у Львові разом із кодовим словом "ТрафікЛюкс" та щодня вигравайте сертифікат від супермаркету автотоварів Автопартнер, щоп'ятниці - каністру моторної оливи Wolf, а у фіналі проекту - автоматичну кавомашину Philips! А ще, купуючи з 15 серпня до 15 жовтня будь-яку моторну оливу Wolf в магазині Автопартнер, 15% вартості ви спрямовуєте благодійному фонду Ridni, який дарує надію сотням українських діток. Акція триває 15.08 - 15.10.2022 (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 21.09.2022 Столичне "Classic Radio" (92.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення) офіційно інформує про своє повернення в ефір: "Ми повернулися до ефіру в Києві! Найкращі українські та світові класичні твори слухайте на частоті 92.4 FM та в мобільному додатку RadioPlayer (https://radioplayer.ua/app/). Все буде Україна!" (Джерело: Сторінка "Classic Radio" у соцмережі Facebook).
  • 21.09.2022 Сьогодні в рамках спецефіру на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) представник Міністерства оборони України Віталій Покотило розповість про формування служби військового капеланства ЗСУ. Сьогодні о 16:10 ви дізнаєтесь, як стати духівником Захисників і Захисниць (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 21.09.2022 У Запорізькій області, в селищі Веселе, на бік російських окупантів перейшла колишня радіоведуча "Веселе FM", ексдепутатка райради та активістка Анастасія Карпенкова. Про це повідомило місцеве видання "РІА Мелітополь". Анастасія Карпенкова свого часу закінчила університет у Києві і деякий час була соціальним працівником, у 2013-му повернулася до Веселого і стала наймолодшою депутаткою у районі. У 2018 році вона долучилась до створення на базі районної бібліотеки місцевої радіостанції із новинами, молодіжними та дитячими передачами, гороскопами тощо. Після окупації Карпенкова почала співпрацювати з росіянами. Як пише "РІА Мелітополь", вона прославилася серед місцевих висловом "у Веселому підвалів вистачить на всіх". Наразі, додає видання, колаборантка пересувається селищем при постійному супроводі російських військових. У коментарях для ЗМІ окупантів вона розповідала, що особисто роздавала так звані "георгіївські стрічки" перед 9 травня і загалом "все життя мріяла побачити, як піднімається гарний, величезний незабутній чистоти російський прапор". Водночас у соцмережах з'явився відеоролик, у першій частині якого Анастасія говорить про любов до рідного селища, а в другій - прославляє Росію (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 21.09.2022 Радіостанція "Радіо Марія" розпочала тестове мовлення на місто Тернопіль та Тернопільський район. Трансляції здійснюються частоті 71.03 МГц із села Лозова Тернопільського району, яку станція отримала на конкурсі восени минулого року. Нагадаємо - в минулому це частотне присвоєння належало радіостанції "Лад" Тернопільської ОДТРК (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.09.2022 У середу, 21 вересня, у програмі "На часі" на Українському Радіо говоритимуть про виплати пенсій у воєнний час. Гість студії - Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус. Початок розмови о 14:30. У програмі, зокрема, обговорять: чи буде підвищення пенсій до кінця цього року і чи варто розраховувати на індексацію у наступному; як отримують пенсії переселенці та як швидко почнуться виплати на звільнених територіях; коли в Україні запрацює накопичувальна пенсійна система та хто буде призначати й виплачувати субсидії та пільги з грудня. По завершенні ефіру запис програми буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 20.09.2022 Сьогодні у Києві було відновлено мовлення радіостанції "Classic Radio" (92.4 МГц). Радіостанція призупинила мовлення після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 24-го лютого поточного року. Відтоді на частоті станції транслювався спільний марафон українських телеканалів і радіостанцій "Єдині новини", а протягом певного часу в березні-квітні - дублювалися програми радіостанції "Київ FM", після чого в ефір повернулися трансляції марафону. Натомість "Classic Radio" відновило мовлення в Інтернеті з 28-го квітня. З 28-го липня передавач на частоті 92.4 МГц у Києві було відключено - відтоді частота мовчала. Сьогодні ефірне мовлення радіостанції "Classic Radio" відновлено, якість прийому - дещо гірша у порівнянні з тією, що була до відключення частоти. Окрім звукового мовлення на частоті присутній сигнал RDS - CLASSIC (Власна інформація).
  • 20.09.2022 Відсьогодні суспільне радіо "Чернігівська хвиля" мовить в Чернігові на частоті 88.7 FM із потужністю 2 кВт. Таким чином, його потужність зросла у 8 разів, що дозволить значно збільшити охоплення радіопрограмами мешканців Чернігівщини. Для реалізації цього завдання Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення узгодила збільшення потужності передавача з постачальниками електронних комунікаційних послуг, Українським державним центром радіочастот і Генштабом ЗСУ та ухвалила 5 серпня відповідне рішення. Щоб збільшити охоплення територій сигналом цього суспільного мовника та потужність передачі сигналу, відбувся перехід із частоти 98.2 FM на 88.7 FM. У зв'язку із цим команда радійників "Чернігівської хвилі" просить слухачів змінити налаштування радіоприймачів, аби й далі отримувати важливі новини та повідомлення від ведучих, зокрема про оголошення та скасування повітряної тривоги в регіоні. Програми радіо "Культура" відсьогодні в Чернігові виходитимуть на частоті 98.2 FM. Окрім того, у місті Корюківці на частоті 92.5 FM збільшено також потужність програми "Промінь" до 0.5 кВт (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.09.2022 Радіостанція Радіо Промінь розпочала мовлення в м. Благовіщенське Голованівського району Кіровоградської області. Трансляції здійснюються на частоті 104.0 МГц, яку АТ НСТУ отримало на конкурсі, що відбувся восени минулого року. Нагадаємо - в минулому дане частотне присвоєння використовувала радіостанція "Ретро FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.09.2022 Редакція яворівської радіостанції "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) рада повідомити вам про те, що про Явір FM ви тепер зможете прочитати на сторінках гезети "Яворівський голос". У статті є детальна інформація про команду радіостанції, цілі та інформація для співпраці. Тому хутчіш купуйте новий примірник газети та першими дізнайтесь більше про Явір FM. І звісно, не забувайте вмикати fm - частоту 94.6 або сайт yavirfm.com та насолоджуватись крутою музикою та новими рубриками (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 20.09.2022 В ефірі міста Чернігів сталися зміни. Українське радіо та Радіо Культура "обмінялися" частотами, при цьому на новій частоті Українського радіо було збільшено потужність передавача. Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області Ірина Сенченко: ""УКРАЇНСЬКЕ РАДІО: ЧЕРНІГІВСЬКА ХВИЛЯ" відтепер на 88, 7 fm в 2 кВт! (замість 98, 2 fm). Зміна частоти дозволила збільшити потужніть у 8 разів! Таким чином це в рази збільшить охоплення радіопрограмами мешканців Чернігівщини. Для реалізації цього завдання Національна рада узгодила збільшення потужності передавача з постачальниками електронних комунікаційних послуг, Українським державним центром радіочастот і Генштабом ЗСУ та ухвалила 5 серпня відповідне рішення. Дякую керівництву Чернігівськоі філії Концерну РРТ за професійність і оперативність Сергей Ковалев Олексій Капелюха (фото 2 Сергій Ковальов, керівник філії саме демонструє передавач в роботі, 20.09). Команда Суспільне Чернігів в особі продюсера Артем Шелковый та Андрей Соколов звертається до всіх слухачів з проханням переналаштувати приймачі, аби вчасно отримувати важливу інформацію і сповіщення про ПТ. Отже, слухати "Українське радіо: Чернігівську хвилю" Ви можете: ЧЕРНІГІВ - 88,7 fm, НІЖИН - 92,2 fm, ПРИЛУКИ - 105,7 fm, БАХМАЧ - 91,5 fm, НОВГОРОД-СІВЕРСЬКИЙ - 101 fm, ХОЛМИ - 106,1 fm, СОСНИЦЯ - 103 fm, КОРОП - 101, 6 fm, ВАРВА - 104, 4 fm, МЕНА - 88,1 fm, СНОВСЬК - 103, 8 fm, КОЗЕЛЕЦЬ - 88 fm, СЕМЕНІВКА - 99,5 fm. Радіопрограма "Українське радіо: Культура" ж відсьогодні в Чернігові виходитиме на 98,2 fm. Радіопрограма "Українське радіо: Промінь" в місті Корюківці також відсьогодні збільшено потужність до 0,5 кВт." (Джерело: Сторінка Ірини Сенченко у соцмережі Facebook).
  • 20.09.2022 Сьогодні, у вівторок, 20-го вересня, гостем програми "На часі" на Українському Радіо буде Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілґварс Клява. Початок розмови о 14:30. Латвійський дипломат розповість про заборону в'їзду росіян до країн Балтії, про допомогу Україні у війні та підтримку українських біженців, про створення спеціального міжнародного трибуналу з розслідування злочинів російської федерації, а також про підтримку України на шляху до ЄС. По завершенні ефіру запис програми буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 20.09.2022 Слухайте щоранку о 9:15 на хвилях столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) рубрику "Привіт з фронту". Соня Сотник та Сергій Зенін чекають на ваші голосові та текстові повідомлення. Надсилайте на радіо вітання для ваших побратимів і посестер у зручний для вас час - і вони обов'язково прозвучать в ефірі. Viber/Telegram +380(67)0061036 (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 20.09.2022 Радіостанції Українське радіо та Українське Радіо "Чернігівська хвиля" змінили частоту в місті Чернігів. Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці директор з організації та розвитку мереж телерадіомовлення Дмитро Грузинський: "Слухайте Українське Радіо "Чернігівська хвиля" у Чернігові та сусідніх громадах на новій частоті - 88,7 FM. Задля збільшення території покриття радіосигналом, відбувся перехід з частоти 98,2 FM на 88,7 FM. Просимо наших слухачів змінити налаштування ваших радіоприймачів, аби продовжувати отримувати важливі повідомлення від наших ведучих, зокрема оголошення та скасування повітряної тривоги в регіоні" (Джерело: Сторінка Дмитра Грузинського у соцмережі Facebook).
  • 19.09.2022 Цими вихідними, 24-25 вересня, відбудеться Ukrainian Media Forum 2022 - захід для журналістів та медійників, який цьогоріч пройде в онлайн-форматі та буде присвячений роботі ЗМІ за часів війни. Член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін, візьме участь у Форумі з виступом на тему "Місія медіа та довіра в умовах війни: як інформувати та допомагати своїй аудиторії". Почути виступ можна буде у суботу, 24 вересня, о 13:00. "Поговоримо не лише про виживання, а й про розвиток медіа у ці складні часи. Та про нашу відповідальність перед аудиторією", - зазначив Дмитро Хоркін. Участь у всеукраїнському Ukrainian Media Forum 2022 візьмуть керівники найбільших українських видань, журналісти, ведучі, а також маркетологи та розробники, що працюють на медіаринку. "В цей складний для країни час ми об'єднуємо українську медіаспільноту. Мета форуму показати, що інформаційний фронт - важлива частина великої війни, а медіа можуть бути успішними, професійними та чесними і в надскладних умовах. Ми бачимо, як важко зараз українському медіаринку, як зникають цілі медіагрупи, і коли як не зараз ми маємо згуртуватися. Також одна з наших цілей показати молодим журналістам, що професія жива, що потрібно розвиватися і робити наші медіа ще якіснішими", - розповідають організатори. Ознайомитися з детальною програмою Ukrainian Media Forum 2022 та інформацією о спікерах можна на сайті заходу. Суспільне Мовлення - найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 19.09.2022 Перше чарівне Радіо "Ванда-FM" відновило своє мовлення після тривалої творчої паузи. Редакція радіостанції заявляє, що деякий час в ефірі буде звучати музика нон-стоп, а пізніше з'являться як різноманітні програми та музичні блоки. Слухати радіостанцію можна як на різноманітних каталогах, так і в мобільному застосунку на базі ОС Android (Джерело: Сторінка XTV Media Україна у соцмережі Facebook).
  • 19.09.2022 Інтегруємося разом до цифрового світу. Громадська організація "Фундація прав людини" за підтримки Інституту зовнішніх культурних зв'язків - ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина розпочинають радіомарафон "Мир у цифровий час". Слухайте на хвилях столичної мережевої станції DJ FM (Київ-96.8 МГц та T-DAB, Кривий Ріг-93.5 МГц, Біла Церква-100.9 МГц, Одеса-90.6 МГц, Вінниця-91.3 МГц, Івано-Франківськ-103.0 МГц, Кременчук-107.0 МГц, Черкаси-107.1 МГц, Дніпро-103.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) завтра, у вівторок, 20-го вересня, та у четвер, 22-го вересня, о 13:00 (Джерело: Сторінка радіо DJ FM у соцмережі Facebook).
  • 18.09.2022 Завтра, у понеділок, 19-го вересня, в ефірі львівської онлайн-радіостанції "Ми з України" (128k.) буде багато інформації про Канаду. Оля Боровець підготувала цікавезний подкаст про українську діаспору, а ще має до вас запитання. Слухайте радіо Ми з України на сайті або ж у застосунку RadioPlayer myzukrainy.com (Джерело: Сторінка радіо "Ми з України" у соцмережі Facebook).
  • 18.09.2022 У звільнених від російської окупації Ізюмі та Балаклії Харківської області загарбники повністю знищили телевежі. Про це розповіла голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк в ефірі телемарафону. "Росіяни, щойно заходять на наші території, одразу намагаються нищити наші вежі, нищити всю інфраструктуру. Зараз на Харківщині ми отримуємо інформацію, що в Ізюмі і Балаклії були повністю знищені вежі, нам потрібно починати все спочатку", - сказала вона. Також відомо, що на деокупованій території Харківщини вже припинено російське мовлення. Крім того, українське мовлення відновлюють у населених пунктах, де немає проблем з електропостачанням. Герасим'юк висловила сподівання, що отримання інформації з українських джерел відновиться, коли у звільнених містах та селах знову з'явиться світло. Нагадаємо, що в Ізюмі знайшли масові поховання людей - 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань. Також у Ізюмі було знайдено камери тортур у підвалах та знаряддя для тортур. Катівні окупантів було знайдено також у Куп'янську та Балаклії (Джерело: Портал "Слово і діло").
  • 17.09.2022 Розповідаємо, що нового у команді львівської онлайн-радіостанції "Ми з України" (128k.). Оля Боровець і Михайло Безпалько відтепер ще й стали викладачами у Школі журналістики та комунікацій УКУ. Цього семестру викладатимуть курс "Аудіоформати", а ще спільно із студентами готують щось дуже цікаве (про це згодом). Нагадаємо, що на Радіо Ми з України Оля робить такі проекти: #ІсторіяОднієїПісні, #ПодіїзІсторії, відслідковує новини і веде Телеграм-канал. Ви ж підписались? Михайло відповідає за музику, робить проект #НовезУкраїни, а ще займається смм'ом. Мирних Вам вихідних, і пам'ятайте, що разом ми переможемо! Радіо Ми з України - перемагаємо разом! (Джерело: Сторінка радіо "Ми з України" у соцмережі Facebook).
  • 17.09.2022 Триває ефір на військовому радіо! О 12:30 до студії столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) у програму Спецефір завітає актор Михайло Кукуюк - розмова про поезію, акторську діяльність під час повномасштабного вторгнення! Долучайтесь до цікавого етеру (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 16.09.2022 Редакція яворівського радіо "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) хоче повідомити про те, що в ефірі станції з'являється нова програма "Поза межами", котра буде виходити щосуботи об 11:30 з повтором о 17:30 (Епізод 1) та щонеділі об 11:30 з повтором о 17:30 (Епізод 2). "Поза межами" - проєкт, покликаний максимально широко представити досвід людей з інвалідністю як біженців під час повномасштабної війни росії проти України. У цій програмі ви дізнаєтесь чимало корисної інформації, яка допоможе вам прийняти свідоме рішення про евакуацію в ту або іншу країну. І навіть, якщо ви вирішуєте залишатися в Україні, то ці випуски однозначно будуть для вас цікавими: ви зможете дізнатися нове про рівень доступності різних країн для різних людей з інвалідністю, а також - послухати найрізноманітніші захоплюючі історії та насолодитися унікальним якісним продуктом. "Поза межами" - це спільна програма, яку реалізовує громадська організація людей з інвалідністю Fight For Right за підтримки Google.org (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 16.09.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відзначила роботу колективу вінницької радіостанції "Місто над Бугом" 101.8FM (101.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.). Представник регулятора Вадим Мазурик, вручаючи грамоту, відмітив, що невеличка команда "Міста над Бугом" міцна й завзята та вміє створювати якісний продукт, якого сьогодні так потребує аудиторія. А ще знає, як ефективно й злагоджено працювати в умовах війни. І тут ще один важливий момент - "Місту над Бугом" виповнюється 25 років (вона розпочинала мовлення у форматі проводового радіо - ред.), з чим станцію і вітають. Це значить, досвід та вміння відповідати запитам часу - роблять своє. Працівникам станції приємно й цінно, що їхні безсонні ночі у перші місяці повномасштабної війни; безперервні пошуки простих слів для пояснення складних тем та експертів для фахових відповідей; а також постійне балансування між емоційним та професійним - відзначено на такому високому рівні. Попри усі виклики, в умовах яких часом доводиться працювати, колектив радіо обирає вирішувати складні завдання та оперативно і якісно наповнювати ефір й канали комунікації у мережі. Працівники радіо "Місто над Бугом" дякують, цінують і працюють далі (Джерело: Сторінка радіо "Місто Над Бугом" 101.8 FM у соцмережі Facebook).
  • 16.09.2022 Лозівське радіо "Терра" (104.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 256k.) починає роботу над новим соціальним проектом під назвою "Нові правила". Активних слухачів, всіх небайдужих мешканців громади станція просить не лишатися осторонь: знайомтеся з ведучою, долучайтеся до обговорень, ставте питання, які вас хвилюють. Програма "Нові правила" на радіо Терра має стати нашим спільним успішним проектом, цікавим для всіх і корисним для кожного (Джерело: Сторінка радіо "Терра" у соцмережі Facebook).
  • 15.09.2022 Столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" повідомляє про оновлення свого застосунку тепер для власників пристроїв Андроід. Відтепер, окрім трансляції прямого ефіру, слухачі військового радіо мають можливість: прочитати усі свіжі новини, що опубліковані на офіційному сайті Армія FM; переглянути нові випуски проєктів та ексклюзивні ролики від Військове телебачення України; оглянути мапу покриття, щоб дізнатися, у яких містах мовить Перше військове радіо. Не зволікайте та завантажуйте застосунок Армія FM на Андроід cutt.ly/rOMCryT. Крім того, встановлюйте застосунок для IOS-пристроїв cutt.ly/vOMLkML (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 15.09.2022 Тепер привітати рідних та друзів на яворівщині стало ще простіше, адже на хвилях яворівського радіо "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) стартує програма привітань! Ваші друзі чи родичі святкують персональне свято? Бажаєте зробити оригінальний та безкоштовний подарунок? Хочете аби Ваш голос пролунав на радіо? Тоді надсилайте голосовий запис привітання на месенджери за номером телефону: 096-048-70-60 та подаруйте найріднішим кілька власних теплих слів. "Явір FM" - робимо Вас ближчими! (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 15.09.2022 Чергові приємні новини від кам'янського "TopRadio" (104.4 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. Opus та Інтернет-мовлення 192k.). Станція відновлює спілкування в ефірі з цікавими творчими людьми. Вже цієї п'ятниці, 16-го вересня, до студії станції завітає перший гість - Тімо Левін. Майже всі ви бачили його барвисті мурали, які прикрашають стіни багатьох будівель у Кам'янському, а також поза його межами. Вони радують око мешканців та гостей міста, а багато хто з нетерпінням чекає на новий шедевр. Тож слухайте інтерв'ю наживо 16 вересня об 11:00. Тімо Левін, який розкриє таємниці свого успіху та розповість про нові роботи (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 15.09.2022 Під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 15 вересня голова медіарегулятора Ольга Герасим'юк привітала колег із нагородами від Кабінету Міністрів України. Почесними грамотами Уряду відзначені представниця Національної ради в Чернігівській області Ірина Сенченко і представниця в Сумській області Лариса Якубенко. Ольга Герасим'юк подякувала за їхню працю і відзначила, що ці нагороди за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку інформаційної сфери, сумлінну працю і високий професіоналізм - заслужені. Ірина Сенченко з початком повномасштабної російської агресії здійснювала постійну комунікацію з телерадіокомпаніями та провайдерами програмної послуги, інформувала Національну раду про зміни в мовленні ліцензіатів. Вона організувала оповіщення жителів області про небезпеку через альтернативні джерела інформації на випадок відсутності сигналу радіо і телебачення. Ірина Сенченко була на постійному зв'язку з місцевими мовниками, налагодила комунікацію міжнародних ЗМІ з керівниками міст області та місцевими журналістами. Крім того, Ірина Сенченко включилася й у волонтерську роботу, співпрацювала з громадськими активістами. Таким чином, вдалося організувати доставку для працівників телекомпаній міста продуктових наборів, ліків, засобів гігієни та спальні мішки. Телекомпанії Чернігова були забезпечені генераторами, що дало змогу оперативно вийти в ефір до відновлення в місті роботи електромереж. Лариса Якубенко від початку війни здійснює координацію роботи телерадіомовників для поширення достовірного контенту. Вона ініціювала створення спільних випусків оперативних новин місцевими мовниками, максимально допомагала журналістам, які виходили в ефір на окупованих територіях буквально з підпілля. За її безпосередньої участі відбулося підписання Меморандуму єдності місцевих та регіональних ТРО Сумської області задля захисту інформаційного простору Сумщини та України. Лариса Якубенко і зараз постійно комунікує з представниками обласної військової адміністрації, обласної ради, профільними департаментами щодо налагодження мовлення місцевих та регіональних компаній. З цією метою спільно з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю СОВА напрацьовано проєкт пропозицій до Уряду, Верховної Ради України щодо підтримки місцевого телерадіомовлення на прикордонних територіях. Ірина Сенченко і Лариса Якубенко подякували за відзначення їхньої праці та присвятили нагороди місцевим мовникам, які проявили героїзм під час рашистської навали. З такими людьми нас не здолати! (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.09.2022 Під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 15 вересня голова медіарегулятора Ольга Герасим'юк повідомила, що наразі на територіях, визволених від рашистських окупантів, відновили мовлення 27 українських телерадіоорганізацій. Вона сказала, що окупаційна влада та прорашистські медіа намагаються залякати людей на тимчасово окупованих територіях тим, що після їх визволення українською армією буде якась насильницька українізація. Усі, хто опиратиметься українській владі, будуть посаджені до в'язниць. Вони роблять усе для того, щоб люди були перестрашені. "Однак туди заходить українська влада, заходить українська поліція, там проводяться всі необхідні заходи, щоби забезпечити людям швидке повернення після піврічної окупації до життя. І, безперечно, важливими на цих територіях є наші медіа". Національна рада веде постійну роботу на всіх українських територіях і стежить за діями й діяльністю місцевих медіа. "Хочу усіх запевнити, що ми за усім стежимо, ми робимо виїзні моніторинги. Ми знаємо, хто переходить на бік ворога, і вони повинні розуміти, що це не залишиться безкарним", - наголосила Ольга Герасим'юк. Люди, які чують в ефірі кремлівських посіпак, які закликають убивати людей, нищити українські міста, руйнувати каналізації - "чтобы они там захлебнулись", доводити міста до гуманітарної катастрофи, повинні розуміти, що це залякування. Вони навпаки повинні бути сильнішими, опиратися цій страшній навалі і довіряти інформації наших медіа. Разом із українськими військами у визволені міста і села заходить і українське мовлення. Нині на деокупованих територіях уже відновили роботу 27 телерадіокомпаній. 6 вересня в Харкові біля самого кордону з рф розпочала мовлення "Армія FM". У липні та вересні в Чернігівській області відновили роботу два мовники - ТРК "ТІМ" і "ТРК Клас". На Миколаївщині також запрацювали дві телерадіокомпанії, на Донеччині - одна. Це свідчить, що все окупаційне мовлення - тимчасове, разом із ЗСУ, що роблять свою роботу, триває і деокупація інформаційного простору (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.09.2022 15 вересня на своєму засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила зміни до додатка 4 до ліцензії і Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються, продовжила термін дії дозволів на тимчасове мовлення шістьом компаніям, продовжила термін дії ліцензії радіо "Вежа", змінила перерозподіл програм у цифрових мультиплексах і ухвалила ще низку рішень щодо розвитку медіасфери діяльності ліцензіатів. Про найголовніші з них далі. Національна рада розглянула проєкт Закону України "Про деколонізацію гуманітарної сфери України", що надійшов від Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, і висловила до нього свої пропозиції і зауваження. Вони будуть надіслані до цього комітету. За словами члена Національної ради Олександра Бурмагіна, законопроєкт потребує суттєвого доопрацювання. Він висловив сподівання, що на базі Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики буде створено відповідну робочу групу, яка збалансує і вдосконалить запропоновані норми. Свої зауваження до проєкту закону запропонувала також Громадська рада при Національній раді. Крім того, регулятор обговорив і погодив без зауважень проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції комунікації у сфері гендерної рівності", що надійшов від Міністерства культури та інформаційної політики України. Також медіарегулятор затвердив зміни до додатка 4 до ліцензії на мовлення. Їх було внесено на виконання Закону України від 19 червня 2022 року № 2310-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора" і стосувалися термінології і обрахування мовних квот. Упродовж місяця тривало громадське обговорення цього регуляторного акта. Тепер він буде поданий на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Національна рада затвердила новий Перелік програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються. Наразі до Переліку увійшло 49 програм, але він буде доповнюватися упродовж двох місяців. Регулятор змінив розподіл програм у мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 з огляду на анулювання ліцензій телеканалів медіагрупи "Україна" та вилучення їх з мультиплексів. Також при цьому було враховано заяви "СУСПІЛЬНЕ КУЛЬТУРА" про зміну мультиплексу, зміну логотипів АТ "НСТУ" та лист ТОВ "Телеодин" (логотип "М1") про наміри змінити мультиплекс МХ-3 на МХ-2. Кільком компаніям Національна рада продовжила термін дії дозволів на тимчасове мовлення. Зокрема, такі рішення ухвалені щодо АТ "НСТУ", м. Київ (логотипи "ПЕРШИЙ" та графічний елемент, виконаний у формі півкола), ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV), м. Київ, ТОВ "ТРК "Студія 1+1", м. Київ (логотип "1+1"), ТОВ "Гравіс-Кіно", м. Київ (логотип "2+2"), а також ТОВ "ТРК Клас", м. Київ (позивні "Перець FM", "Стильное"), ПГО "Громадське радіо" "ТРК "Громадське радіо", м. Київ (позивні "Громадське радіо"). Компанії далі мовитимуть у населених пунктах Донецької, Луганської і Херсонської областей. Дозволи видано терміном на один рік. На 10 років видано ліцензію провайдера програмної послуги ТОВ ТРК "Лайк ТВ", м. Шепетівка Хмельницької обл., оскільки термін дії попередньої ліцензії компанії закінчився. Програмна послуга буде надаватися у м. Шепетівці Хмельницької області. Водночас Івано-Франківському міському комунальному підприємству Телерадіокомпанії "Вежа", м. Івано-Франківськ (позивні "Радіо "ВЕЖА"), продовжено ще на 7 років ліцензію на мовлення на частоті 107.0 МГц у м. Івано-Франківську. Медіарегулятор задовольнив клопотання Редакції самбірського радіомовлення "Поступ", м. Самбір Львівської обл. і анулював її ліцензію на проводове мовлення. Підставою стало припинення ПАТ "Укртелеком" надання послуг проводового радіо на території м. Самбора. Крім того, відповідно до заяв телерадіокомпаній були переоформлені їхні ліцензії. Докладнішу інформацію щодо рішень Національна рада надаватиме на запит (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.09.2022 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила шість ліцензій Національної суспільної телерадіокомпанії через зміну супутникового ретранслятора. Радіостанції Суспільного перейшли з супутника Amos 3 на супутник Astra. Зміни внесені до ліцензій радіостанцій: "Українське радіо", "Радіо Культура", "Промінь", "Голос Донбасу", "Тиса". "Змінюємо оператора супутникового ретрансляції щодо безпекової ситуації та турботи про інтереси наших глядачів. Тому що з березня маємо випадки, коли регулярно є системні спроби створити завади і це впливає на якості трансляції наших радіопрограм. Зміна оператора супутникової ретрансляції, на думку дирекції радіо, забезпечить сталу можливість слухати програми Суспільного по всій території України", - зазначив під час засідання директор з організації та розвитку мереж телерадіомовлення Суспільного Дмитро Грузинський. Нагадаємо, наприкінці серпня Суспільне зафіксувало чергову спробу глушіння сигналу своїх каналів на супутнику Amos. Перешкоди створювали з території країни-агресора. НСТУ збирала усі необхідні документи для судово-претензійної роботи, оскільки було втручання в роботу каналів з боку сторонніх осіб (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 15.09.2022 На звільнених від окупантів територіях відновили мовлення 27 телекомпаній. Про це 15 вересня під час засідання Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення розказала голова регулятора Ольга Герасим'юк. "Разом з військами заходить українське мовлення", - сказала вона. За словами Ольги, 6 вересня в Харкові біля кордону розпочало мовлення "Армія FM". У Чернігівській області відновили мовлення ТРК "ТІМ" та ТРК "Клас". "На Миколаївщина відмовили мовлення дві телекомпанії, на Донеччині - одна. На деокупованих харківських територіях уже чують єдині новини. Деокупація інформаційного простору триває", - додала голова Нацради. Також Ольга Герасимюк звернула увагу на те, що в деяких регіонах телекомпанії працюють на ворога. Вона згадала "ВТВ+" і запевнила, що регулятор все моніторить і відстежує. "Всі хто працює на ворога не залишаться безкарним", - підкреслила вона. Нагадаємо, в окупованих містах росіяни намагаються запускати пропагандистські медіа. Часом під вкраденими брендами, часом - під новими. У Херсоні почав мовити телеканал "Таврия". Новий канал створили для Маріуполя (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 15.09.2022 Один з епізодів програми "Психологія злочину" від Українського Радіо номінований на престижну премію в галузі теле-, радіо- та діджитал-виробництва PRIX EUROPA 2022. Цього року він став єдиним українським проєктом, що увійшов до фіналу конкурсу. Номінований на премію епізод розповідає про столяра з Київської області, якого сьогодні знають як серійного маніяка на прізвисько Елвіс. Проєкт номінується у категорії Radio Current Affairs, в якій беруть участь радійні програми журналістських розслідувань та поглибленої інформації. За приз у цій категорії змагатимуться ще 15 радіопрограм з Німеччини, Нідерландів, Великої Британії, Чехії, Данії, Швеції, Австрії, Латвії та Литви. Загалом на цьогорічний конкурс у всіх категоріях було подано 606 теле-, радіо- та діджитал-проєктів, а для презентації у фіналі відібрано 187 матеріалів із 28 країн Європи. "Психологія злочину" - минулорічна прем'єра Українського Радіо у жанрі true crime. В її основі - реальні розслідування резонансних злочинів, що сталися в Україні протягом останніх 20 років. У програмі звучать розповіді слідчих, прокурорів, детективів та кримінологів, які брали участь у розслідуванні, а також коментарі спеціалістів зі сфери психології та психіатрії, які допомагають авторам програми знайти відповіді на головні питання: що змушує людей, які зовні нічим не відрізняються від інших, коїти жахливі злочини, та що допомагає слідчим ці злочини розкривати. При цьому у проєкті йдеться не лише про серійних убивць чи маніяків, а й про інші типи злодіянь: викрадення людей, доведення до самогубства, вбивства дітьми, домашнє насильство, сплановані крадіжки та великі афери. Продюсерка і сценаристка проєкту - Марія Лебедєва. Перший сезон проєкту "Психологія злочину" виходив в ефірі Українського Радіо з вересня 2021 до лютого 2022 року. Зараз архів програми доступний за посиланням на сайті Українського Радіо, а також на подкастових платформах. За 10 місяців 2022 року "Психологія злочину" увійшла до п'ятірки найкращих подкастів Суспільного, отримавши сумарно понад 40 тисяч прослуховувань, а також перебуває на перших позиціях рейтингу кримінального жанру на Spotify та Apple Podcasts. "У ці непрості для нашої країни часи ми не просто продовжуємо безперервне мовлення, а й посилюємо міжнародну співпрацю. Саме зараз, коли до України прикута увага всього світу, є гарна можливість знайомити європейську аудиторію з українськими медіапродуктами, обмінюватися досвідом з колегами і, зрештою, брати участь у спільноєвропейській дискусії щодо розвитку медіаіндустрії. Це ще один фактор, який дає натхнення працювати і розвиватися далі. Зараз команда Українського Радіо готує до випуску новий сезон програми "Психологія злочину" та ще декілька нових цікавих проєктів", - зазначає виконавчий продюсер першого каналу Українського радіо Юрій Табаченко. PRIX EUROPA - найбільший у Європі фестиваль телерадіомовлення, заснований Європейським парламентом, Європейською комісією та Європейським культурним фондом у 1987 році. Фестиваль щорічно збирає близько тисячі учасників з усього європейського континенту і презентує найкращі теле-, радіо- та цифрові медіапродукти з метою оприлюднення їх по всій Європі та підтримки їхнього континентального розповсюдження та використання. Церемонія нагородження переможців цьогорічного PRIX EUROPA відбудеться 28 жовтня 2022 року у Потсдамі. Українське Радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо України, флагманський канал Національної суспільної телерадіокомпанії України. Українське радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. У Києві мовить на частоті 105 FM. З усіма частотами Українського Радіо та лінками на соцмережі Суспільного в регіонах можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.09.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує представникам громадськості та медіаіндустрії, що подати пропозиції та зауваження до Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану можна до 16 вересня. Цей нормативний акт Національна рада розробляє відповідно до статті 51 Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану", який набув чинності 10 вересня. Пропозиції та зауваження до проєкту Положення можна надавати до 16 вересня на електронну пошту Національної ради . Проєкт Положення за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.09.2022 У середу, 14 вересня, в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо говоритимуть про соціальну політику на звільнених територіях. Гостя програми - міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович. Початок розмови о 18:35. У програмі, зокрема, йтиметься про таке: а) як швидко розпочнуться усі соціальні виплати на звільнених територіях; б) на яку підтримку держави та допомогу від міжнародних організацій можуть розраховувати переселенці; в) чи є в бюджеті гроші на субсидії й пенсії та чи закладені підвищення в основному кошторисі на наступний рік; г) як відбуваються протезування і реабілітація поранених бійців, а також соціалізація тих, хто повернувся з фронту. По завершенні ефіру запис програми буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.09.2022 10 вересня на Радіо Промінь стартував новий сезон шоу "Вікенд Нової Музики", в якому окрім звичних прем'єр нових пісень і альбомів, музиканти розповідатимуть історії героїзму українців. "З початком широкомасштабної агресії росії проти України наші музиканти активно включилися у спротив окупантам, хто на фронті, хто в тилу. Артисти багато виступають на передовій, займаються волонтерством та збирають донати для ЗСУ під час виступів у Європі. У наших ефірах вони все частіше діляться історіями, як українці героїчно проявляються на фронті та в тилу. Ми вирішили зібрати ті розповіді та зберегти їх для історії. В межах шоу "Вікенд Нової Музики" виходитиме рубрика "Звичайний героїзм", яка також матиме текстову версію на сайті Суспільне Новини", - розповів продюсер шоу Олександр Стасов. Історіями звичайного героїзму в ефірі вже поділилися Ірена Карпа, Іван Марунич, Freel, SVIT Світлана Германова, Jerry Heil та Олександр Фоззі Сидоренко. "Така кількість святих людей зараз допомагає армії - це просто вражає. Я їх називаю янголами. Уявіть собі, що люди надсилають ящик вартістю у п'ять тисяч євро, просто почувши мій голос телефоном. Коли все закінчиться, дуже важливо буде зібрати пантеон справжніх героїв і навчати дітей на їхньому прикладі. Важливо зрозуміти, що ми раптом стали частиною героїчної системи, яка чинить спротив і не здається", - сказав в ефірі "Вікенду Нової Музики" вокаліст гурту ТНМК Олександр Фоззі Сидоренко. З 16 вересня Радіо Промінь також поновлює випуск шоу нової української музики "Селекція" на подкастових платформах. Радіо Промінь - перша музична радіостанція України, що працює в ефірі з 1965 року. За форматом - музично-інформаційний канал. Має загальнонаціональне покриття, мовить 24 години на добу. З усіма частотами в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Радіоканали Суспільного також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 14.09.2022 Представники радіоринку запропонували рішення щодо врегулювання зависоких для них тарифів що виплати винагороди авторам та виконавцям. Для цього вони просять невідкладно ініціювати зміни до статті 20 Закону України "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав". Про це йдеться у відкритому зверненні 20 національних та регіональних радіостанцій до Комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики. "Ці зміни убезпечать радіомовників від виплати винагороди в розмірі 123% їхнього доходу та налагодять ефективний процес акредитації організацій колективного управління в сфері публічного сповіщення", - йдеться в заяві. Ініціативу термінової зміни закону підтримав Радіокомітет. Як наголосила виконавча директорка Національної асоціації медіа Катерина М'яснікова, нинішня схема визначення тарифів неефектина. Також не на користь радіоринку дії засновників, які часто представляють російські філіали іноземних лейблів, та "заангажовані судді". "Запропонована так званим законом про ефективне колективне управління авторськими та суміжними правами схема визначення тарифів, на жаль, не спрацювала. Організації, засновники яких переважно представляють не українських виконавців, а російські філіали іноземних лейблів, не прагнуть будувати цивілізовані відносини, а лише витиснути останні соки з українських користувачів, незважаючи на наслідки. Українська нереформована судова система також не здатна збалансувати ситуацію та визначити справедливі тарифи, взявши до уваги позиції всіх сторін. Практика розгляду таких справ демонструє високий рівень заангажованості суддів", - коментує Катерина М'яснікова. Представники українських радіостанцій пропонують: а) терміново внести зміни до статті 20 Закону, визначивши основою для формування тарифів розмір доходів кожного користувача з встановленням граничного максимального розміру таких відрахувань або відсотку від доходу або прибутку, що виключатиме можливість зловживань в процесі реалізації норм Закону, та, зрештою, зосередитись на заходах з реалізації Закону, відмовившись від перманентного реформування та зміни законодавчих правил у сфері збору та виплати авторської винагороди; б) вжити заходів щодо вирішення питання з акредитації організацій колективного управління в сферах публічного сповіщення; в) сприяти затвердженню об'єктивних не дискримінаційних тарифів винагороди (роялті) в розширених сферах колективного управління. Запровадити тарифи серез суд хоче громадська спілка "Український музичний альянс" (УМА), що була акредитованою організацією колективного управління у відповідній сфері до травня 2022 року. "Така ситуація призведе до закриття десятків радіостанцій, що послабить інформаційну безпеку держави під час збройної агресії Росії, підірве систему оповіщення населення та відкриє український ринок аудіо для російських онлайн-сервісів", - наголошують автори звернення. Як вважають представники радіостанцій, через недосконалість законодавчих механізмів тарифи, які пропонує УМА, "не відповідають об'єктивним показникам ринку, обсягам доходів користувачів, є безпідставно завищеними і однозначно заподіють невідворотну шкоду галузі радіомовлення". При цьому представники радіостанційусвідомлюють, що їхні виплати є джерелом прибутку для виконавців. Їхня мета - досягти домовленостей про адекватні тарифи. "Ми хочемо платити виконавцям, тому що їм теж потрібно жити за рахунок роялті, - каже директор радіостанції "Твоє радіо", що мовить у Дрогобичі на Львівщині, Борис Стефанків. - Все має бути врегульовано, з тверезими тарифами, відповідно до кількості, території, об'єму. Можна запропонувати багато формул для виплат, але щоб оплата була адекватною. Інакше регіональне радіомовлення може просто зникнути, а величезні мережі, як були, так і залишаться, бо в них інші об'єми. Як наголошують представники галузі радіомовлення, вони готові регулярно сплачувати роялті за використання об'єктів авторського права і (або) суміжних прав, але такі тарифи "мають відповідати вимогам Закону, бути зрозумілими та прозорими для усіх учасників радіоринку". Представники радіостанцій вказують, що тарифи від УМА не базуються ані на світовій, ані на існуючій вітчизняній діловій практиці, що складалася роками, ані на реальних фінансових показниках радіомовників. У міжнародному досвіді інший підхід до таких винагород. Країни ЄС, Великобританія, США та більшість країн світу застосовують при оплаті чітко визначений відсоток від доходу конкретної радіостанції. ГС УМА користуючись нечіткістю законодавчого регулювання використовує "творчий" підхід до визначення цього відсотку, а це може призвести до знищення радіомовлення в Україні. Для прикладу, Австралія, Литва, Польща сплачує 1-2% від доходу, Канада, Латвія, Словенія, Швейцарія 2-3%, а Україна - від 8% до 123%. Нагадаємо, в Україні сферу роялті регулює інститут організацій колективного управління. За законом 2018 року, міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства мало би провести конкурс і акредитувати організації у сферах авторських та суміжних прав. Наразі офіційну акредитацію має лише громадська спілка "Український музичний альянс" (УМА), яка опікується роялті за суміжні права у сфері публічного сповіщення і збирає його з радіостанцій. Але торік індустрія так і не домовилася з нею про тарифи. У грудні 2021 року УМА подала позов до Господарського суду Києва, намагаючись встановити тарифи на виплату роялті за суміжні права у сфері публічного сповіщення. Відповідачами у цій справі є п'ятдесят компаній, серед них радіостанції найбільших холдингів ("Шансон", "Радіо РОКС - Україна", "Наше радіо", "Релакс", "П'ятниця", "Люкс FM", "Русское радио Україна", "ХІТ FM" тощо), а також регіональні радіостанції та НАМ. У позові УМА йдеться про "визначення тарифів справедливої винагороди, спільної для виконавців та виробників фонограм, за публічне виконання сповіщення фонограм і зафіксованих у них виконань, опублікованих для використання з комерційною метою, в радіоефірі". У грудні 2020-го року у сфері авторських прав пройшов конкурс, на якому мала бути вимзначена акредитована організація щодо збору роялті з радіо й телеканалів. Комісія з акредитації при міністерстві обрала нову громадську спілку "Автори та видавці". Однак інша учасниця конкурсу - Українська агенція з авторських та суміжних прав (УААСП) - попросила міністра економіки зупинити процес акредитації, бо вважає, що процедура проходила з порушеннями. З цього приводу організація звернулась у НАБУ. Тому радіостанції й телеканали змушені самі звертатися до правовласників, щоби сплатити їм авторську винагороду за тими тарифами, які були на ринку раніше. У вересні 2021 року на вимогу суду міністерство економіки видало наказ про затвердження акредитації організації колективного управління (ОКУ) у сфері публічного сповіщення (роялті мають платити канали і радіо) громадську спілку "Автори та видавці". Однак у цій справі були подані касаційні скарги. Зокрема, і від УААСП, яку очолює Валерій Харчишин. За законом "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав", ухваленим у 2018 році, збирати роялті в кожній сфері мають організації колективного управління (ОКУ_, акредитовані в міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. У медійній сфері до кінця 2020 року були лише дві акредитовані міністерством організації: громадська спілка "Коаліція аудіовізуальних і музичних прав" (КАМП; має збирати роялті з провайдерів у сфері кабельної ретрансляції) та громадська спілка "Український музичний альянс" (УМА; має збирати роялті з радійників у сфері публічного сповіщення, суміжні права). КАМП у 2020 році домовилася з провайдерами про тарифи, почала збирати роялті за авторські та суміжні права та активно подавати позови до суду проти тих провайдерів, які не бажали укладати угоди. А от радійники з УМА не дійшли згоди щодо тарифів роялті. Відповідно до ухваленого влітку 2020 року закону, якщо індустрія не домовляється зі своєю ОКУ, то сторони намагаються визначити тариф через суд (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 13.09.2022 Стати мамою - найбільше щастя, чи не так? Хочеться ділитись своїми емоціями на увесь світ! Слухай на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) багато цікавого про материнство від зіркової матусі Уляни Фаріни тільки щонеділі о 10:20 та 15:20! Уляна Фаріна порадить, що давати для першого прикорму вашого малюка, як пережити прорізування зубчиків, робити чи не робити вакцинацію, як вибрати дитячого лікаря та ще багато чого цікавого. Партнер проєкту - Педіатрія Андріани Мальської, клініка де панує доброзичливе ставлення до дітей та їхніх батьків, а її засновниця знає, що найціннішим є - дитяче здоров'я! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 13.09.2022 Через серію ракетних ударів рф по об'єктах критичної енергетичної інфраструктури України у неділю, 11 вересня, певний час був відсутній сигнал Українського Радіо в частині Сумської, Полтавської, Дніпропетровської та Донецької областей, а також повністю в Харківській області. У понеділок, 12 вересня, мовлення Українського Радіо на території зазначених областей було відновлено. "На жаль, через проблеми з електропостачанням на Харківщині станом на вівторок, 13 вересня, залишається нестабільним сигнал Українського Радіо у місті Харкові. Українське Радіо в Харкові цілодобово можна слухати у мобільному застосунку suspilne.radio та у мобільному додатку "Дія", у вечірній та нічний час - на середніх хвилях 1278 AM, а в нічний час також на 1386 АМ", - повідомляє член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 13.09.2022 Радіостанція "Армія FM - Військове радіо" повідомляє про оновлення свого застосунку для власників пристроїв Apple. Відтепер окрім трансляції прямого ефіру, слухачі військового радіо мають можливість: а) прочитати усі свіжі новини, що опубліковані на офіційному сайті АрміяFM; б) переглянути нові випуски проєктів та ексклюзивні ролики від Військове телебачення України; в) оглянути мапу покриття, а саме у яких містах мовить перше військове радіо. Не зволікайте та завантажуйте додаток АрміяFM: на ios cutt.ly/vOMLkML, та андроід cutt.ly/rOMCryT. P.S. Лише тут завжди оперативна та перевірена інформація (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 13.09.2022 Радіо Промінь відновило мовлення на Донбасі в м. Гірник на частоті 95.3 МГц. Останнім часом на цій частоті транслювалось Українське радіо (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 На Радіо Культура триває проєкт "Повітряна стихія. Радіоесеїстика голосами сучасних авторів". Цього тижня слухачі почують ще п'ять текстів українських письменників, написаних спеціально для радіо, у їхньому авторському виконанні: у понеділок, 12 вересня, о 18:00 прозвучить есей "У пошуках варварів" Андрія Любки; у вівторок, 13 вересня, о 18:00 "Дві лінії" Романа Малиновського; у середу, 14 вересня, о 18:00 "Я пам'ятаю, що треба їсти, коли голодний, і спати, коли втомився" Христі Венгринюк; у четвер, 15 вересня, о 18:00 "Все, що стосується залізниці" Тараса Прохаська; у п'ятницю, 16 вересня, о 18:00 "De Profundis" Олександра Бойченка. Для "Повітряної стихії" десять відомих українських письменників створили 25 радіоесеїв і начитали їх своїми голосами. В роботі над проєктом використовували музику з архівів Українського Радіо, а також спеціально створені інтершуми. "Кожен з цих творів народжувався наче тричі. Вперше - коли автор писав текст. Вдруге - коли начитував його своїм голосом та робив свої сенсові наголоси. І втретє - коли з цими текстами працювали ми, створюючи до них інтершумову картину, фактично ще один текст, побудований на звуках і аудіальних деталях. Сподіваюся, що для наших слухачів, так само як і для нас всіх, буде важливо і цінно почути саме авторські голоси, а також відчути той момент сенсів, які пульсують і працюють як прустівські "мадленки", про які ви почуєте в одному з радіоесеїв", - розповідає продюсерка проєкту, головна редакторка літературних програм Радіо Культура Олена Гусейнова. Попередні випуски проєкту можна прослухати за посиланням в архіві на сайті Українського Радіо або на одній з подкаст-платформ. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та з 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 12.09.2022 Радіостанція "Тризуб FM" передала одному з військових підрозділів передавальне обладнання, з допомогою якого станція планувала вести мовлення на середніх хвилях. На ФБ-сторінці станції, зокрема, йдеться: "Прийняти це рішення було дуже просто, бо перш за все ми-УКРАЇНЦІ. А це не про "моя хата з краю" в тому розумінні, яке нам століттями нав'язували мсклі. Це про те, що наша хата завжди з того краю, де небезпека і потрібна допомога. І ми задніх не пасем! Разом переможемо!!!". Тим часом, керівник станції Василь Мєзєнцов на своїй ФБ-сторінці відзначив: "радіо Тризуб ФМ! Я пишаюсь бути маленькою частинкою цієї команди! Сьогодні одному військовому підрозділу було передане радіо обладнання яке дозволить ефективно боротись з логістикою на залізниці російської педерації та в боротьбі з стратегічною авіацією кацапів. Про це обладнання ми мріяли так як хотіли запустити трансляцію радіо Тризуб ФМ в Запорізькій області, але поступили відповідно так як незалежність України та захист України є пріоритетною задачею. ми дякуємо Jakob Knudsen за системну допомогу! Дякую Рома Сініцин! А на новеньку систему ретрансляції ми ще зберемо...". Реквізити для бажаючих допомогти радіостанції фінансово можна знайти на сторінці Василя Мєзєнцова (Джерело: Сторінка радіо "Тризуб FM" у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 Сьогодні о 15:15 очікуйте на Спецефір на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.)! На вас чекає розмова з легендарною Анжелікою Рудницькою про благодійну вечірку "Території А". В рамках заходу відбудеться аукціон, всі кошти з якого підуть на наближення нашої перемоги та потреби ЗСУ (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 Ведучий львівської мережевої станції "Львівська хвиля" (Львів-100.8 МГц, Олевськ-88.9 МГц, Горохів-89.4 МГц, Шацьк-89.6 МГц, Любомль-90.3 МГц, Борислав-91.7 МГц, Сарни-98.1 МГц, Олика-98.8 МГц, Славута-100.0 МГц, Малин-100.9 МГц, Мала Тур'я-101.5 МГц, Любешів-102.6 МГц, Коростів-104.4 МГц, Нововолинськ-105.0 МГц, Городенка-105.3 МГц, Горішня Вигнанка-105.9 МГц, Зарічне-107.1 МГц, Полонне-107.5 МГц, Кам'янець-Подільський-105.7 МГц, а також Інтернет-мовлення та Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) Андрій Антонюк та генеральний директор станції Юрій Хом'як рекомендують не пропускати найсвіжіші новини зі світу спорту в рубриці "Спортсервіс" на радіо Львівська хвиля о 10:40 та 18:30 (Джерело: Сторінка радіо "Львівська хвиля" у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 У працівників кам'янського "TopRadio" (104.4 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. Opus та Інтернет-мовлення 192k.) для вас гарна новина! На станції дуже скучили за живим спілкуванням з вами! Тому вже найближчого понеділка TopRadio відкриває "ЧАТ ЗІ СЛУХАЧАМИ". Кожного дня, окрім неділі, з 09.00-10.00 та з 16:00-17:00 пишіть у повідомленнях свої привітання, думки, побажання або, навіть, запитання на viber/telegram 093 244 104 4, а ведучі Топрадіо озвучать все у прямому ефірі. Нагадуємо, на мессенджери можна легко перейти в один клік з сайту радіостанції www.topradio.fm. Ставте вподобайку, якщо готові поспілкуватися! (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) дарує квитки на круту подію! Благодійний концерт, в якому візьмуть участь Арсен Мірзоян, Tayana, гурт Без обмежень. Для того, аби позмагатись за суперподарунок, реєструйтеся - надсилайте фразу "ЛЮКС КОНЦЕРТ" на люкс-вайбер 0971047007! І вже сьогодні о 17:10 можливо саме ви станете переможцем! Всі деталі на lviv.lux.fm (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 Сьогодні о 13:00 на Радіо Культура відбудеться прем'єра програми "Час інтерв'ю". Гостем прямого ефіру стане глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук). Ведучий програми - Вадим Карп'як. Нова програма "Час інтерв'ю" виходитиме щобудня з топгероями культури дня чи тижня. Ведучі програми: Вадим Карп'як, Олена Гусейнова, Наталя Грабченко. У програмі "Час інтерв'ю" Вадим Карп'як разом із гостем говоритимуть про роль Церкви в сучасних українських реаліях. Також у фокусі уваги - погляди Папи Франциска в контексті повномасштабного російського вторгнення в Україну. Після зміни програмної сітки у зв'язку із повномасштабним російським вторгненням в Україну Радіо Культура повертає в ефір ще 2 години мовлення. Таким чином, Радіо Культура мовитиме 5 годин щобудня: денний слот 12:00-14:00 додається до вже звичного 16:00-19:00. Також незмінно звучатиме програма "На часі. Культура", що виходить в ефір щосуботи з 21:00 до 23:00 на Українському Радіо та Радіо Культура. Також щобудня о 12:00 на Радіо Культура лунатимуть "Музичні історії" - програма про видатну українську музику і музикантів, які пережили воєнний досвід, у та про класику, що сьогодні дає сили жити й боротися. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. На час воєнного стану мовить по буднях з 12:00 до 14:00 та 16:00 до 19:00. В ефірі можна почути програми про актуальні культурні події України й світу, історичні рубрики та найкращі зразки класичної музики, улюблені літературні передачі - радіодетективи, радіодраму тощо. В інший час Радіо Культура мовить синхронно з Українським Радіо, транслюючи цілодобовий марафон, в якому надає слухачам і слухачкам оперативну та перевірену інформацію. Слухайте Радіо Культура на хвилях у FM-діапазоні, а також в мобільному застосунку suspilne.radio в Google Play та App Store, і на сайті suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 12.09.2022 У Харкові відновлено мовлення усіх радіостанцій Суспільного - Українське радіо (106.1 МГц), Радіо Культура (91.6 МГц), Радіо Промінь (100.5 МГц). Нагадаємо - мовлення станцій було призупинене вчора через знеструмлення міста внаслідок ракетного обстрілу з боку РФ (Джерело: Сторінка Дмитра Хоркіна у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 "2 по 2": вигравайте в ефірі "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) роли або сертифікати на 1 000 гривень. Щоранку о 9:40 (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 12.09.2022 Ранкове шоу [КАМТУГЕЗА] повертається в ефір столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! З вами як завжди Соня Сотник і... Сергій Зенін! Поки Сергій Кузіе на своїй місії, Соня та Зенін тримають стрій. В строю також Назар Хованський зі своєю гітарою! [КАМТУГЕЗА] тримає стрій. Слухайте щобудня з 8 до 11 години (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 11.09.2022 Впродовж тижня на слухачів стрийського "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" (101.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 256k. та Інтернет-мовлення 320k.) чекають нереальні смаколики. Уважно слухайте ефір на Стрий FM о 09:30 та вигравайте солодощі чи торти від сімейної кондитерської "Тортенятко"!!! (Джерело: Сторінка "Радіо Стрий FM - радіо Твого міста" у соцмережі Facebook).
  • 11.09.2022 Не забувайте завтра о 8:00 увімкнути ефір столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) та розпочати новий робочий тиждень разом з Володимиром Буськом та Андрієм Корнауховим. Слухайте Kyiv Morning Show щобудня з 8:00 до 10:45 (Джерело: Сторінка радіостанції "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 11.09.2022 Українське радіо продовжує відновлювати мовлення після відключення, спричиненого знеструмленням кількох областей внаслідок ракетного обстрілу з боку РФ. Мовлення вже відновлено в містах Полтава (101.8 МГц), Кременчук (100.9 МГц), Суми (88.1 МГц) (Джерело: Сторінка Дмитра Хоркіна у соцмережі Facebook).
  • 11.09.2022 В місті Краматорськ Донецької області Українське радіо повернулось в ефір - мовлення ведеться на частоті 102.2 МГц. Нагадаємо - мовлення було призупинене сьогодні внаслідок знеструмлення регіону після ракетного обстрілу з боку РФ (Джерело: Сторінка Дмитра Хоркіна у соцмережі Facebook).
  • 11.09.2022 Місто Харків залишається без FM-сигналу після знеструмлення міста внаслідок ракетного обстрілу з боку РФ. Поки що в місті можна приймати тільки АМ-сигнал Українського радіо - 1278 кГц (Джерело: Сторінка Дмитра Хоркіна у соцмережі Facebook).
  • 10.09.2022 Проєкт "Рейверський вікенд" повертається в ефір столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.)! Чому тоталітарні режими бояться ... музики? Як жилося меломанам та музикантам в СССР? Як #рейв допоможе перемогти росію? Відповіді на ці питання ви знайдете в оновленій програмі #Рейверський_вікенд. Крім того: найновіші треки у стилях хардстайл, техно, драм-н-бейс., прем'єра патріотичного хардкор-треку від українського музиканта #DED і звичайно щотижневий хіт-парад! Старт о 18:00 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 10.09.2022 Радіостанція "Закарпаття FM" розпочала мовлення на місто Ужгород на частоті 101.6 МГц (передавач у с. Холмець Ужгородського району - ред.) замість радіостанції "Версія FM", яка досі використовувала зазначену частоту (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 9.09.2022 Наші, не наші, чужі, свої... Можна більше не ґуґлити! Щодня на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) у проєкті Діани Луцишин "Наші люди всюди" розбираємось із усіма відомими іменами та брендами, які підтримують Україну. Робіть гучніше по буднях об 11:30 та 15:30, аби знати, кого купувати, кого слухати і кого лайкати! Наші люди всюди, а особливо на 104.7! Партнер проєкту - ТРЦ King Cross Leopolis King Cross Leopolis. Купуй, допомагай, перемагай! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 9.09.2022 В місті Балаклія Харківської області, яке було днями звільнене від російських окупаційних військ, ліквідовано студію радіостанції, створеної окупантами для поширення російської пропаганди на захопленій території Харківської області. Про це повідомляє на своїй ФБ-сторінці Всеволод Харківський: "Окупантське "Радио Жиzzнь" фсьо. А ось і розгадка, звідки воно мовило на 92.2, що і Харків покривало своїм бридким сигналом. З Балаклії, з потужностей знищеної ще до війни мером-колаборантом районної ТРК "Оріана". Знайома студія. Бував у ній. Можливо, варто увімкнути там суспільні Українське радіо і Радіо Промінь, які раніше "Оріана" і транслювала. Є 2 передавачі, апаратура налаштована..." (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 9.09.2022 Сьогодні, 9-го вересня, - три роки як інформаційне радіо Прямий FM з'явилося в медійному просторі в цифровому форматі! Три роки Прямий FM разом з вами 24/7, три роки випробувань та подій! Прямий FM вітає своїх слухачів та глядачів ютуб-каналу! А ось для кращих привітань ви можете задонатити для наших ЗСУ певні можливі кошти - і це буде неперевершеним подарунком для колективу радіо Прямий ФМ! Все буде Україна, слава воїнам, слава ЗСУ і слава Україні! Віримо в Перемогу! (Джерело: Сторінка радіо Прямий FM у соцмережі Facebook).
  • 8.09.2022 У п'ятницю, 9 вересня, о 21:40 на Українському Радіо стартує "Територія боротьби" - нова щотижнева програма про життя на тимчасово окупованих територіях. Кожної п'ятниці журналісти Українського Радіо розповідатимуть про найважливіше, що відбувається на тимчасово окупованих територіях, а також про все те, що варто знати людям, які там знаходяться. "Умовно програма буде розділена на дві частини. Перша - інформаційна, в якій ми розповідатимемо про те, що протягом тижня відбулося на територіях, які тимчасово знаходяться не під контролем України. У другій - ґрунтовно обговорюватимемо найважливіші для жителів окупованих територій питання. Це може бути і обговорення з експертами певних подій, і цікаві реальні лайфсторі людей, які там живуть чи жили, і поради тим, хто з певних причин змушений залишатися в окупації. Приміром, які на сьогодні є можливості виїхати з різних територій, як отримати пенсію чи соціальну допомогу, як підготуватися до осені й зими, коли незрозуміло, що буде з опалювальним сезоном, де шукати та як фільтрувати інформацію, як безпечно уникнути участі в референдумі чи примусової мобілізації. Іншими словами, як вижити і максимально себе захистити в тих умовах, в яких опинилися люди", - розповідає виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько. Перший випуск програми присвячений тому, як виїхати з тимчасово окупованих територій. Журналісти Українського Радіо зібрали реальні історії евакуацій, а також проаналізували всі можливі шляхи виїзду з Херсонської, Луганської, Донецької та окупованих частин Миколаївської, Запорізької та Харківської областей. "Команда проєкту є дійсно унікальною, бо до її складу входять журналісти і редактори, які працювали в окупованих на сьогодні містах, і дуже добре обізнані з ситуацією там. Також ми матимемо інформацію безпосередньо з непідконтрольних територій. Тож наші слухачі не лише знатимуть, що відбувається в певному місці, але й дійсно почують, як зараз звучить цей регіон", - розповідає про підготовку проєкту головний продюсер Українського Радіо Євген Чиж. "Звичайно, цей проєкт в першу чергу розрахований на людей, які залишаються жити в тимчасово окупованих містах та селах України, бо він є прикладним для них. Але він буде цікавим і всім іншим українцям, бо ми єдина держава і маємо розуміти, що там відбувається. Я пишаюся командою Українського Радіо, яка з перших хвилин широкомасштабного вторгнення гідно тримала і продовжує гідно тримати інформаційний фронт", - сказав член правління Суспільного, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. Нагадаємо, за декілька днів після повномасштабного вторгнення рф, Українське Радіо запустило кілька нових передавачів середніх хвиль, завдяки яким сигнал Українського Радіо можна чути навіть там, де сигнали українських радіостанцій в FM-діапазоні глушаться чи замінюються сигналами російських радіостанцій. Так, на частоті 873 АМ сигнал Українського Радіо можна чути в Донецькій і Луганській області, а на частоті 1278 AM - зокрема у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій областях та у Криму. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.09.2022 Сьогодні 508 років Битві під Оршею. Саме цього дня 1514 року військо під командуванням князя Костянтина Острозького розбило московську армію. Тож о 15:30 прослухайте на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) Спецефір на цю тему (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 8.09.2022 Важлива інформація для слухачів "Радіо РОКС - Україна" у Львові та Львівській області! 8 вересня у першій половині дня буде відсутнє ефірне мовлення Радіо РОКС - Україна (на частоті 89.1 МГц) у зв'язку з технічними роботами. У цей час слухайте програми станції онлайн на сайті Радіо РОКС - Україна або в мобільному застосунку radioplayer.ua (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 8.09.2022 Поточний розклад новин Українського радіо іноземними мовами, які можна слухати онлайн, на сайті, середніх хвилях (1386 кГц) та супутнику Amos 3 (4° W, 11139,5 МГц, H, 30000 Мсимв/с, FEC - 3/4, канал Radio Ukraine International): 00:00-00:07 російською; 00:07-00:24 російською (програма "Война и русский мир"); 00:24-00:30 білоруською; 01:00-01:08 польською; 02:00-02:08 німецькою; 03:00-03:06 англійською (також на Першому каналі УР); 05:00-05:08 словацькою; 06:00-06:06 угорською (Джерело: Сторінка Всеволода Харківського у соцмережі Facebook).
  • 8.09.2022 Національна рада отримала сьогодні підписаний Президентом України Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей здійснення окремих повноважень Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення в умовах воєнного стану". Він набуде чинності наступного дня після його опублікування. Закон впроваджує для Національної ради механізми контролю і нагляду за дотриманням ліцензіатами медійного законодавства в період дії воєнного стану, які насамперед спрямовані на посилення захисту національної інформаційної безпеки. Як ми інформували раніше, після набуття чинності законом Національна рада розробить і затвердить своїм рішенням положення про особливості процедури ліцензування в час війни. Оскільки це рішення не потребуватиме державної реєстрації в Міністерстві юстиції України, цю процедуру можна буде запровадити не зволікаючи. Положення передбачатиме порядок подання і розгляду заяв про видачу, продовження, переоформлення чи анулювання ліцензій; видачу і анулювання дозволів на тимчасове мовлення; оформлення і видачу ліцензій, дозволів, їх дублікатів тощо. Регулятор під час воєнного стану зможе реагувати на порушення в ефірі телерадіомовників без проведення перевірок, лише на підставі моніторингу. Закон регламентує застосування санкцій за вчинені порушення, регулює накладання штрафу за грубі порушення. Він містить у собі і нову форму впливу на системних порушників, що припускаються серйозних порушень законодавчих норм, - звернення до військового командування. Крім цього, закон виписує швидкі процедури застосування та можливого оскарження санкцій (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.09.2022 Українське радіо відновлює повноцінну роботу обласної редакції в Миколаєві. "Весь цей час із початку повномасштабного вторгнення росії Українське Радіо не припиняло мовлення в Миколаєві, передаючи в ефір наш загальнонаціональний сигнал із Києва. Комутації обласного радіо не було, його редакція перейшла у режим коротких включень і репортажів поміж повітряними тривогами й обстрілами міста. Тепер наші слухачі в Миколаєві чутимуть якісні змістовні оперативні передачі про місто і область щодня, зокрема і проєкт інтерв'ю "Радіодень" (о 17:35)", - зазначив член правління, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін. У тимчасово окупованій Херсонській області Українське Радіо лунає на середніх хвилях на частоті 1278 кГц (АМ або СХ-діапазон). Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.09.2022 До дня заснування Самбора - самбірське радіо "Поступ" (92.9 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) робить містові гарний подарунок. Станція презентує краянам спільний творчий, історичний проєкт "Жінки в історії Самбора ХХ століття", який підготували учні і вчителі дослідницько-експериментального напрямку ЦПО м.Самбора, а презентує проєкт в ефірі методист вищої категорії дослідницько-експериментального напрямку п.Ірина Стефаненко. Цикл передач звучатиме 7-11 вересня о 15:00, повтор наступного дня об 11:00. Про представницю українського націоналістичного підпілля Анну Черешьовську дослідження зробив Данило Лісний - учень ліцею імені Андрія Чайковського, слухач гуртка історії України ЦПО м.Самбора (керівник - Оксана Лісна, викладачка Самбірського медичного коледжу). Слухайте проєкт 7 вересня 15:00, повтор 8 вересня 11:00 (Джерело: Сторінка радіо "Поступ" у соцмережі Facebook).
  • 6.09.2022 У вівторок, 6 вересня, в ефірі щоденної інформаційно-аналітичної програми "Сьогодні. Ввечері" на Українському Радіо говоритимуть про старт нового політичного сезону та роботу депутатів восьмої сесії парламенту. Гість ефіру - Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко. Початок розмови о 21:00. У програмі говоритимуть, зокрема, про найважливіші законопроєкти, які депутати розглядатимуть восени, а також про підготовку до розгляду та перспективи ухвалення бюджету на наступний рік. По завершенні ефіру запис програми буде доступним в архіві програми на сайті Українського Радіо. Українське Радіо можна слухати в FM та AM-діапазонах по всій країні. З усіма частотами Українського Радіо в регіонах та лінками на соцмережі Суспільного можна ознайомитися за посиланням. Українське Радіо також можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку "Дія" (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.09.2022 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у серпні узгодила на час війни Центральній телерадіостудії Міністерства оборони України "Армія FM - Військове радіо" мовлення у Харкові на частоті 101.1 МГц. Наявність телерадіомовлення особливо на прикордонних територіях та територіях, наближених до активних бойових дій, є дуже важливою з огляду на необхідність покращення інформаційного захисту країни і донесення до громадян суспільно важливої інформації. Тепер для слухачів Харківщини на хвилі 101.1 FM звучить оперативна достовірна інформація про перебіг подій та захист Батьківщини від рашистської навали на всіх фронтах. Ця інформація важлива не лише для слухачів-військових, а й для мирного населення - харків'ян, які потерпають від щоденних бомбардувань міста російськими ракетами. Раніше, у липні, медіарегулятор продовжив "Армії FM" дію тимчасового дозволу на мовлення на рік у Донецькій та Луганській областях (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.09.2022 Улюблена програма багатьох слухачів "ПОЦІЛУНОК З ПРИВІТОМ" - повертається в ефір борзнянського "Борзна Радіо" (99.2 МГц). Вже з 10-го вересня о 15:00 слухайте, вітайте, підтримуйте своїх близьких та друзів у прямому ефірі на Радіо Борзна. Час об'єднуватися і перемагати!!! (Джерело: Сторінка "Борзна-радіо" у соцмережі Facebook).
  • 6.09.2022 Хороші справи починаються у вівторок! Відсьогодні в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Лебединське-95.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Харків-101.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) - "Вечір з Ігором Козаком і Катериною Даценко". Слухайте про найважливіше за день по буднях з 17:00 до 21:00 тільки на #Армія_FM (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 5.09.2022 Сьогодні на Радіо Культура стартує новий проєкт "Повітряна стихія. Радіоесеїстика голосами сучасних авторів". П'ять тижнів поспіль щобудня в ефірі звучатимуть нові тексти відомих українських письменників у авторському виконанні. Стартує проєкт у понеділок, 5 вересня, о 18:00 з радіоесею Юрія Андруховича "Для тих, хто не спить", де він говорить про свої спогади про радіо. В центрі уваги - вимір звуків як особлива стихія та простір пам'яті. Також цього тижня слухачі почують нові тексти Андрія Бондаря, Тараса Прохаська, Катерини Калитко та Софії Андрухович. Кожен випуск виходитиме в ефір радіо "Культура" о 18:00, а згодом буде доступним в архіві на сайті радіо, а також на подкаст-платформах Суспільного. "Понад 20 років тому на одному муніципальному радіо, в одному українському місті письменники були радіоведучими, раз на тиждень вони оповідали свої історії або читали спеціально написані тексти. Потім ці тексти стали книжками або фрагментами книжок. Або вийшли на касетах (20 років тому!) аудіокнижками. Як виявилося і для мене, і для виконавчої продюсерки Радіо Культура Ірини Славінської, це був важливий читацький-слухацький досвід. Ми згадували про ті тексти й ті голоси з Іриною дуже часто, і думали про те, що настав час для наступного кроку взаємодії українських письменників і радіо, тим більше, що ніколи радіо "Культура" не було настільки готове й спроможне реалізувати подібний проєкт", - розповідає про ідею зародження проєкту його продюсерка, головна редакторка літературних програм радіо "Культура" Олена Гусейнова. В результаті десять відомих українських письменників спеціально для радіо "Культура" створили 25 радіоесеїв і начитали їх своїми голосами. "Робота над проєктом розпочалася у 2021 році. Це була неймовірна гра зі звуком і сенсом, зі створенням аудіальних ефектів, які робили тексти, прочитані письменницькими голосами, об'ємними, насиченими життям речей та інших людей. Назва "Повітряна стихія" народилася з цитати одного з наших авторів - Ігоря Померанцева, а прем'єра мала відбутися 3 березня, у Всесвітній день письменника. На жаль, у той день, як і у всі інші дні цієї весни, в ефірі звучала не повітряна стихія голосами українських письменників, а оголошення повітряних тривог голосами українських радіоведучих. Втім, у травні ми ухвалили рішення повернутися до роботи над проєктом, і сьогодні зустріч наших авторів зі слухачами, нарешті, відбудеться. І я сприймаю цю можливість як дар всім нам від українських захисників та захисниць", - каже Олена Гусейнова. "Радіо "Культура" традиційно працює з унікальними форматами, які не під силу іншим радіостанціям. В тому числі з радіоесеями - особливим жанром, який відкриває додаткове вікно можливостей для комунікації зі слухачами. Адже, залишаючись взірцями якісної художньої прози, вони є легшими для сприйняття. Окрім того, радіоесеї можна слухати будь-де: за кермом, в дорозі, вдома за домашніми справами. Це дозволяє познайомитися з якісними літературними текстами навіть тим людям, які, можливо, не мають часу читати. Тож ми впевнені, що цей проєкт буде цікавим не лише нашим постійним, а й новим слухачам", - каже виконавча продюсерка радіо "Культура" Ірина Славінська (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 5.09.2022 Член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, медіаюрист Олександр Бурмагін в інтерв'ю "Детектору медіа" розповів про "суттєві зміни" повноважень Нацради після ухвалення закону "Про медіа". "Повноваження Нацради, якщо порівнювати з попередніми редакціями проєкту, зазнають суттєвих змін. По-перше, велику кількість норм заберуть на підзаконний рівень, який розроблятиме регулятор. Попередні міжнародні експертизи тексту вказували, що проєкт містить забагато часто непотрібної деталізації. Важливо в цій частині те, що на рівні закону лишаються норми-гарантії для медіа та підстави для дій Нацради, а зникає процедурна частина. По-друге, спрощена система санкцій. Всі вони тепер - заходи реагування, від приписів до звернень до суду для анулювання ліцензій. По-третє, більш чітко прописано розподіл регуляторних та наглядових функцій Нацради. В частині регуляторних, у випадку, наприклад, невідповідності медіа вимогам щодо структури власності виписано окремі від санкційних повноваження. Також оновлено текст у частині фінансування регулятора, статусу і повноважень регіональних представників, повноважень стосовно ворожих медіаресурсів тощо. В цілому як розділ VI законопроєкту, присвячений Нацраді, так і багато норм з інших частин переглянули, оскільки ЄС не просто вимагає перенести в національне законодавство стандарти Директиви, а окремо ще наполягає на двох складових: зменшенні впливу приватного інтересу в медіасфері та підвищенні інституційної спроможності регулятора", - каже Бурмагін. Коментуючи повноваження, які додаються регулятору під час дії воєнного стану, Бурмагін вказав на наявність в оновленій редакції важливого механізму - можливість визначення і блокування ОТТ-сервісів агресора. "Так само можуть блокуватися ворожі онлайн-медіа і прийматись рішення про припинення поширення друкованих видань, які не зареєструвались (у мирний час реєстрація для них добровільна). Якщо виявиться, що іноземне лінійне медіа має стосунок до Росії, його реєстрація скасовується рішенням Нацради. Також Нацраді надали можливість визначати процедурні особливості виконання своїх повноважень під час війни, визначати порядок видачі тимчасових дозволів, встановлювати відмінні від мирного часу квоти національного продукту та відступи від програмних концепцій мовлення тощо. Імплементована із законопроєкту №7345 і спеціальна процедура розгляду справ про порушення законодавства медіа", - каже Бурмагін. Зокрема, регулятор буде реагувати тільки на грубі порушення без проведення перевірки, але з обов'язковою комунікацією з медіа. З'явились і новели для медіа, які працюють на окупованих територіях: "Їхні ліцензії та, за заявою, реєстрація призупиняються. Після звільнення, якщо медіа не подасть заяву про відновлення або власнику винесуть вирок за злочин проти основ національної безпеки, регулятор приймає рішення про анулювання ліцензії або скасування реєстрації. Власне, в частині війни у проєкті про медіа зараз системно покращили всі складові регулювання - від чіткості норм і правил до ефективності реагування Нацради на порушення, забезпечення її швидкої й ефективної роботи". Нагадаємо, 30 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт "Про медіа" у першому повторному читанні, "за" проголосували 233 нардепи. Ще 27 липня 2022 року нардепи внесли доповнення до законопроєкту "Про медіа". Ухвалення цього закону є однією з вимог для вступу України до ЄС. Законопроєкт пропонує запровадити регуляцію онлайн-ЗМІ, діяльність блогерів та різних вебплатформ (на кшталт Netlix чи Facebook). Передбачено й механізм співрегуляції. Окремий розділ законопроєкту присвячено мовленню громад (community media) - третьому сектору мовлення, що існує в Європі паралельно із суспільним та комерційним. Законопроєкт "Про медіа" передбачає, зокрема, й залучення Нацради до формування "чорних списків" діячів, що загрожують нацбезпеці. Однак критики відповідної норми заявляли, що це робить процедуру недієздатною і ставить її в залежність від рішення колегіального органу. Нардеп "Слуги народу" Євгенія Кравчук заявила, що залучення Нацради до формування "чорних списків" діячів, що загрожують нацбезпеці, є цілком доречним (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 5.09.2022 Член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, медіаюрист Олександр Бурмагін в інтерв'ю інтернет-виданню "Детектор медіа" заявив, що законопроєкт "Про медіа" не знищує "чорні списки" діячів, які загрожують національній безпеці України. За словами Бурмагіна, критики законопроєкту маніпулюють, заявляючи, що "знищується перелік, який діє сім років". "І тут головне, що підтверджує маніпулятивність цього формулювання: перелік не знищується. Сам перелік, який формувався сім років, залишається. В цій частині тільки додаються норми, які дають змогу зацікавленим людям подати заяву про своє виключення з переліку за практично нереальною процедурою. Але також закон зобов'язує державні органи надати протягом двох років обґрунтування внесення цих людей у перелік. Тобто фактично два роки "старий" перелік діятиме. Процес ведення списку і включення нових людей має стати більш цивілізованим і відповідати стандартам у сфері прав людини. На сьогодні цей механізм на рівні законодавства - це один абзац у законі "Про культуру". Він не містить ані критеріїв і підстав включення, ні процедури виключення. У ручному, напівтаємному й таємному режимі вирішуються питання обмеження фундаментальних прав і свобод. Така ситуація вже не один раз призводила до казусів, коли людину сьогодні включали, а завтра виключали з переліку, або до нього помилково потрапляли українські актори", - каже Бурмагін. Нагадаємо, 30 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт "Про медіа" у першому повторному читанні, "за" проголосували 233 нардепи. Ще 27 липня 2022 року нардепи внесли доповнення до законопроєкту "Про медіа". Ухвалення цього закону є однією з вимог для вступу України до ЄС. Законопроєкт пропонує запровадити регуляцію онлайн-ЗМІ, діяльність блогерів та різних вебплатформ (на кшталт Netlix чи Facebook). Передбачено й механізм співрегуляції. Окремий розділ законопроєкту присвячено мовленню громад (community media) - третьому сектору мовлення, що існує в Європі паралельно із суспільним та комерційним. Законопроєкт "Про медіа" передбачає, зокрема, і залучення Нацради до формування "чорних списків" діячів, що загрожують нацбезпеці. Однак критики відповідної норми заявляли, що це робить процедуру недієздатною і ставить її в залежність від рішення колегіального органу. Нардеп "Слуги народу" Євгенія Кравчук заявила, що залучення Нацради до формування "чорних списків" діячів, що загрожують нацбезпеці, цілком доречне. Голова комітету з питань інформаційної та гуманітарної політики Микита Потураєв заявив, що законопроєкт запропонує чіткі критерії для "чорного списку" осіб, бо нинішній механізм "європейські експерти вважають міною уповільненої дії" (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 5.09.2022 Член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, медіаюрист Олександр Бурмагін в інтерв'ю інтернет-виданню "Детектор медіа" висловив думку, що після 24 лютого проблеми з дотриманням квот вже не існує. "Після 24 лютого проблеми з дотриманням квот не існує. І це не результат обмежень або вимог законодавства. Мовники самі перевели свої ефіри практично на 100% україномовний формат. Бо українські медіа - це частина українського суспільства, яке воює і яке об'єдналось у боротьбі з ворогом, який свою мову використовує як зброю і як привід для агресії. І, на мою особисту думку, таке ставлення до російської збережеться і після перемоги. Бо ця мова стала токсичною, й навряд такою перестане бути в найближчий історичній перспективі. Відповідно, будь-яке регулювання в цій частині, цілком вірогідно, стане баластом - нормами, які не працюють", - каже Бурмагін. Медіаюрист додав, що збільшені квоти для українських пісень на радіо, які з'явились на рівні законодавства в цьому році, повністю перенесені в законопроєкт "Про медіа". Нагадаємо, 30 серпня Верховна Рада підтримала законопроєкт "Про медіа" у першому повторному читанні, "за" проголосували 233 нардепи. Ще 27 липня 2022 року нардепи внесли доповнення до законопроєкту "Про медіа". Ухвалення цього закону є однією з вимог для вступу України до ЄС. Законопроєкт пропонує запровадити регуляцію онлайн-ЗМІ, діяльність блогерів та різних вебплатформ (на кшталт Netlix чи Facebook). Передбачено й механізм співрегуляції. Окремий розділ законопроєкту присвячено мовленню громад (community media) - третьому сектору мовлення, що існує в Європі паралельно із суспільним та комерційним. Нардеп "Європейської солідарності" Микола Княжицький після ухвалення законопроєкту у першому читанні заявив, документ фактично скасовує заборону російської музики та "чорні списки" російських виконавців. Однак нардеп "Слуги народу" Євгенія Кравчук заявила, що ухвалений законопроєкт "Про медіа" не зменшує квоти, а збільшує. Голова комітету з питань інформаційної та гуманітарної політики Микита Потураєв заявив, що законопроєкт запропонує чіткі критерії для "чорного списку" осіб, які становлять загрозу нацбезпеці (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 5.09.2022 Після короткої перезарядки РозБудильники на хвилі стрийського радіо "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 96k. Ogg, Інтернет-мовлення 256k., Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) вриваються в новий тиждень із смачнезними піцами. Вигравайте справжню неаполітанську піцу в ефірі на #FreshFmStryi щобудня о 10:30. Вам сподобається Pizza Letta (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 5.09.2022 Перемагайте на "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) та насолоджуйтеся смаколиками від SushiKing! Щодня о 9:40 змагайтеся у грі "2 по 20" та отримуйте смачні роли у подарунок! А щосереди та п'ятниці маєте нагоду отримати сертифікат на 1000 грн! Реєструйтеся, надсилайте слово "ГРА" на Люкс-вайбер 0971047007! Проєкт триває з 05.09 до 30.09 (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 5.09.2022 В зв'язку з проведенням технічних робіт вежі РТПС Хуст з з 5.09.2022 по 09.09.2022 мовлення радіостанції "Захід FM+" на частоті 88.2 МГц буде частково припинено. Радіостанція приносить вибачення за тимчасові незручності. Не забувайте, ви можете слухати радіо "Захід FM+" онлайн, заходьте на телеграм канал станції і починайте тиждень правильно (Джерело: Сторінка радіо "Захід FM+" у соцмережі Facebook).
  • 5.09.2022 Давно хотіли знати про, що співають у вашій улюбленій пісні? Слухайте рубрику "Ок Інґліш" на хвилі ладижинської радіостанції "Подільське радіо" 103.9FM (103.9 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 320k. та Інтернет-мовлення 320k.) щопонеділка о 10:40, та дізнавайтесь переклад улюбленого треку. Партнер рубрики школа вивчення англійської мови "English Точка" у Ладижині, телефон 063 647 73 69, будинок побуту 2 поверх (Джерело: Сторінка радіостанції "Подільське радіо" 103.9FM у соцмережі Facebook).
  • 4.09.2022 Любите фоткатись у авто? Робіть це з користю та гарним настроєм! У чому фішка? Щоп'ятниці серед своїх слухачів "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) розігруватиме сертифікат на водну чистку двигуна від @hydroxy_ukraine! Для участі дотримуйтесь інструкцій: 1. Налаштуйте Люкс ФМ на хвилі 104,7 у Львові; 2. Робіть селфі, як слухаєте ефір станції; 3. Виставляйте сторіз в Instagram, теґайте @luxfm.lviv та @hydroxy_ukraine та вигравай водневу чистку двигуна для вашої машини! (Джерело: Сторінка радіостанції "Люкс FM Львів" у соцмережі Facebook).
  • 4.09.2022 Щовечора о 19:00 на хвилях столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) - найкрутіші виступи всіх часів, концерти кумирів, які увійшли в історію. Слухайте живий рок. Робіть свій внесок у перемогу. Все буде Україна! 04.09 - Black Sabbath у Бірмінгемі, 2017 рік. 05.09 - Def Leppard концерт у Денвері, 1988 рік. 06.09 - Motley Crue у Лос-Анджелесі, 2015 рік. 07.09 - Red Hot Chili Peppers у Лондоні, 2004 рік. 08.09 - Foreigner виступ у Нешвілі, 2010 рік. 09.09 - AC/DC у Буенос-Айресі, 2009 рік. 10.09 - Ritchie Blackmore's Rainbow концерт у Німеччині, 2016 рік. 11.09 - Metallica у Каліфорнії, 1999 рік. 12.09 - DIO у Чікаго, 1997 рік (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 3.09.2022 Радіостанція "Армія FM - Військове радіо" офіційно повідомляє про початок мовлення у Харкові: "Наша міні перемога! Адже попереду роботи ще багато! Відтепер #Армія_FM мовить у Харкові, на хвилі 101.1. Слухайте перше військове радіо, щоб отримувати: оперативну та перевірену інформацію, включення з передової від наших спеціальних кореспондентів, якісну українську та зарубіжну музику. Далі - більше. Разом до перемоги! Дякуємо всім, хто підтримував нас у цьому важливому напрямку на інформаційному полі бою" (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 3.09.2022 Радіостанція "Армія FM - Військове радіо" розпочала мовлення в місті Харків. Трансляції здійснюються на частоті 101.1 МГц, де донедавна транслювалися програми радіостанції "NRJ Україна", якій 4 серпня остаточно було відмовлено у продовженні ліцензії на цю частоту. RDS: RADIO / ARMY FM / 101,1 MHz / KHARKIV (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 2.09.2022 Із 5 вересня на Радіо Культура стартує проєкт "Повітряна стихія" - радіоесеїстика у виконанні відомих українських письменників. У проєкті слухачі почують голоси Юрія Андруховича, Ігоря Померанцева, Катерину Калитко, Андрія Бондаря, Андрія Любку, Олександра Бойченка, Софію Андрухович, Романа Малиновського, Христю Венгринюк. Про свою нову роботу розповіли Олена Гусейнова, продюсерка проєкту, та Юрій Андрухович, поет, прозаїк та один із перших учасників нової радіопрограми: https://bit.ly/3wQ8Cjb (Джерело: Сторінка Радіо Культура у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2022 Яворівська радіостанція "Явір FM" (94.6 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) рада повідомити про те, що від сьогодні на хвилях станції транслюватиметься виключно власний інформаційний контент. Перехід на власний інтелектуальний продукт - важливий крок для будь-якого радіо, адже це дає станції змогу тішити Вас власними цікавими програмами та шоу, а в майбутньому транслювати Вашу рекламу в ефірі радіо Явір FM. Тому слідкуйте за сторінками станції у соцмережах, щоб бути в курсі останніх новинок радіо Яворового краю. Цікаві новини Яворового краю, висвітлення людей та подій у програмі "Цей день в історії людства", музичне шоу "Звукоманія" та вечірні казки для наймолодших слухачів - це лише частинка унікальних програм, які ви можете почути на хвилях радіо Явір FM. Далі - більше, Явір FM! (Джерело: Сторінка радіостанції "Явір FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2022 Радіостанція "Радіо Байрактар" офіційно інформує про початок мовлення на новій частоті у Львові: "Важлива новина для наших слухачів зі Львова! Відтепер слухайте Радіо Байрактар у Львові на частоті 107,2 FM. Змініть налаштування у своїх приймачах та розкажіть про нову частоту друзям. Радіо БАЙРАКТАР - музика української перемоги. Все буде Україна!" (Джерело: Сторінка "Радіо Байрактар" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2022 Радіостанція "Radio JAZZ" офіційно інформує про відновлення мовлення у Львові: "Осінь розпочинаємо з гарних новин! Cаме сьогодні Radio Jazz повернулося до ефіру у Львові, на частоті 105.4 FM! Отже, цієї осені - все буде джаз. Все буде Україна! Зі святом! Radio Jazz. Бути собою. Київ - 104,6 FM, Запоріжжя - 89,9 FM, Львів - 105,4 FM" (Джерело: Сторінка "Radio JAZZ" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2022 1 вересня 2022р кам'янському "TopRadio" (104.4 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. Opus та Інтернет-мовлення 192k.) виповнюється 24 роки! Кожен день для вас станція збирає найсвіжіші новини міста Кам'янського, України та світу, відслідковує та додає у плейлисти найгарячіші музичні хіти та усіляко підтримує ваш настрій. За цей час багато чого відбулося: станція змінила назву (нагадаємо: станція вперше вийшла в ефір на частоті 107.9 МГц з позивним "МіКомп", а з 1.09.2000 мовить на частоті 104.4 МГц, з нинішнім позивним працює з початку березня 2020 - ред.), музичний формат, записала безліч програм на різні смаки, роздала купу подарунків, а головне - "TopRadio" завжди з вами! Тож залишайтесь на хвилі 104.4FM, для вас щодня в етері @k.kiss_104.4 @zaretsky_vlad і @misha_bajukin (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2022 Сьогодні сталися зміни в ефірі міста Львів. На частоті 105.4 МГц відновилися трансляції програм столичної радіостанції "Radio JAZZ", які були відсутні від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому поточного року, а з 24-го березня на частоті транслювалися програми столичної радіостанції "Радіо Байрактар". Натомість програми "Радіо Байрактар" відтепер лунають на частоті 107.2 МГц в ефірі львівського радіо "Вголос FM" (ТОВ "Престайм.Ком.Юа"). Тим часом, радіостанція "Вголос FM" продовжує мовлення в Інтернеті за звичними посиланнями (Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини серпня 2022

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024