Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Вересень 2021 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіореклама  

  • Радіоанонс

  • Новини серпня 2021

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.09.2021 Маша Виноградова повертається в ефір столичної мережевої станції "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Так, вона повертається з авторським проектом ТОЧКА M. Нарешті ваші кумири наважаться розповісти про те, що турбувало саме вас. Маша відбирає найкращі питання шанувальників і ставить їх зіркам. Приготуйтеся до викриття найпотаємніших секретів! Прем'єра першого епізоду - вже 5 жовтня! Не проґавте! (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 30.10.2021 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію Radio1 (юридична особа ТОВ "ТРК "Українське музичне мовлення""). Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 30 вересня. Основною зміною в програмній концепції стало збільшення частки інформаційно-аналітичних програм з 30 хвилин до 7 годин 30 хвилин. За словами членів Нацради, фактично змінився формат радіостанції з музично-розважального на музично інформаційний. Представниця компанії Наталія Лященко зазначила, що Radio1 є місцевим мовником і не конкурує з великими радіомережами, контент яких переважно музичний. "Трудовий колектив вважає, що так буде легше залучати слухача, отримувати гроші і заробляти гроші на місцевому ринку", - додала вона. Також, за її словами, радіостанція у партнерстві з місцевим каналом планує виробляти продукт. Перший заступник голови Валентин Коваль, застеріг радіостанцію: "Головне, щоб це не була звукова доріжка каналу". З цим представниця каналу погодилась. Нагадаємо, співзасновниками радіостанції є топ менеджери ТРК "Київ" Юрій Лященко разом з дружиною Наталією Лященко. Спершу вона виходила у форматі інтернет радіостанції. Однак у 2017 році отримала частоту 100.1 МГц у с. Підгайцях Волинської обл. (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 30.10.2021 На засіданні 30 вересня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко розповів про результати зустрічі представників Національної ради та спілкування з місцевими мовниками і провайдерами в Ужгороді. Наступна зустріч із представниками індустрії відбудеться на Донеччині 4 жовтня. На зустрічі із представниками медіапростору Закарпаття було обговорено нагальні питання, які нині гостро стоять для ліцензіатів Національної ради у регіоні. Однією з таких проблем провайдери назвали конкурентоспроможність із ОТТ-платформами. Компанії обурюються тим, що поки вони зі свого боку мають дотримуватися вимог ліцензії, мовних квот і затвердженого переліку іноземних програм, ОТТ-платформи в інтернеті транслюють усе, що хочуть, зокрема й пропагандистські телеканали країни-агресора. До того ж, пропонують занижені ціни на послуги і переманюють споживачів. Розповідаючи про цю ситуацію, Максим Онопрієнко наголосив на потребі в оновленні медійного законодавства: "Ми розуміємо, що вирішити це питання зможе тільки новий закон про медіа, тому наголошую, зокрема і для представників ЗМІ, які зараз нас дивляться і слухають, що оновлення медійного законодавства - це не забаганки Національної ради, а базова необхідність для функціонування відповідального медіаринку". Друге важливе питання, яке підняли на обговореннях місцеві мовники, стосувалося проблеми покриття. За словами Максима Онопрієнка, на Закарпатті телеглядачі з легкістю можуть дивитися, наприклад, угорське чи румунське телебачення, однак не українське. Зрозуміло, особливості місцевості - гори, ліс - усе це впливає на якість сигналу. Водночас, на його думку, це необхідно враховувати під час розробки відповідних державних програм. "Я переконаний, що тут ми як регулятор маємо виступити провідником цих процесів. Оскільки, йдеться і про інформаційну безпеку зокрема". Зі свого боку голова Національної ради Ольга Герасим'юк констатувала, що Національна рада опрацьовуватиме отриману інформацію з колегами на міжурядовому рівні та сприятиме швидшому вирішенню питань, які стоять на заваді роботи місцевих мовників. Обговорення проблем ліцензіатів Національної ради, що мовлять у зоні ООС поблизу тимчасово окупованих територій, відбудеться вже найближчими днями, а саме 4 жовтня. Цей регіон є особливо вразливим для російської пропаганди, інфраструктура суб'єктів господарювання, що працюють на межі розмежування, часто зазнає пошкоджень. Тож розмова, у якій візьмуть участь голова Національної ради Ольга Герасим'юк і член Національної ради Максим Онопрієнко, вкрай потрібна для напрацювання наступних кроків для більш якісного забезпечення населення мовленням українських телерадіокомпаній на сході країни (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.09.2021 На засіданні 30 жовтня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення продовжила дозволи на тимчасове мовлення в зоні ООС, у яких на початку жовтня збігає термін дії. Завдяки ухваленим рішенням жителі міста Гірник Донецької області зможуть і далі дивитися телеканали "UA:ДОНБАС" і "ДОМ". Також у місті і далі звучатимуть радіостанції "ГОЛОС ДОНБАСУ", "Радіо "Промінь" та "Перець FM" ("Стильное"). Дозвіл на тимчасове мовлення видається терміном на 1 рік. На підставі дозволів телерадіоорганізації транслюють свої програми у місті Гірнику із 2019 року та вже вдруге звертаються до Національний ради щодо продовження їх терміну дії. Щоб ці медіа й далі могли поширювати свої передачі в населеному пункті, що розміщений у зоні проведення операції Об'єднаних сил і відповідно до закону визначається як "територія з особливим режимом мовлення", Національна рада задовольнила клопотання компаній. Їхні дозволи продовжено ще на один рік - до 11 жовтня 2022 року. Відповідно до ухвалених на засіданні рішень київська музично-розважальна радіостанція "Перець FM" ("Стильное") (ТОВ "ТРК КЛАС", м. Київ) залишиться в радіоефірі Гірника на частоті 97.0 МГц. Радіостанції Національної суспільної телерадіокомпанії України так само виходитимуть в ефір на кількох частотах - "ГОЛОС ДОНБАСУ" на 95.7 МГц, "Радіо "Промінь" на 95.3 МГц. Суспільний телеканал "UA:ДОНБАС" у місті й далі транслюватиме програми з 12 ТВК, а створений для жителів тимчасово окупованих територій України російськомовний державний інформаційно-розважальний телеканал "ДОМ" (ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України", м. Київ) - з 30 ТВК (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.09.2021 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 30 вересня було вирішено продовжити термін опрацювання Громадською комісією документів, поданих громадськими об'єднаннями та асоціаціями, які виявили бажання долучитися до процесу обрання нового члена наглядового органу суспільної телерадіокомпанії, до 7 жовтня. Відповідні зміни внесено до календарного плану підготовки і проведення конференції громадських об'єднань та асоціацій, що діють у правозахисній сфері. Також обрано голову лічильної комісії цієї конференції - членкиню Національної ради Олену Ніцко. Підставою для внесення змін до календарного плану стало звернення від Громадської комісії з питань проведення конференції громадських об'єднань та асоціацій у правозахисній сфері з проханням продовжити термін здійснення нею оцінки їх відповідності вимогам, визначеним Законом України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Наразі до Громадської комісії входить 9 осіб - це представники громадських рад Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У період з 30 серпня по 13 вересня до Національної ради надійшло 64 заяви від громадських організацій, які виявили бажання брати участь у висуненні кандидатур до Наглядової ради НСТУ у правозахисній сфері. Відповідно до календарного плану Громадська комісія мала проаналізувати подані документи у період з 14 по 28 вересня. Однак у процесі розгляду матеріалів виникла необхідність звернутися додатково до деяких об'єднань і асоціацій, аби отримати уточнену інформацію щодо їх діяльності. Тому визначеного календарним планом часу стало недостатньо. Ольга Герасим'юк, голова Національної ради, наголосила, що Громадська комісія працює без жодного тиску, Національна рада не впливає на ту чи іншу думку. "Ми стежимо за тим, щоб ця робота, як це і раніше було у нас, була прозорою. Ніхто не стає на бік тих чи інших скаржників. Все відбувається прозоро, по справедливості і дуже коректно й уважно", ? зауважила вона. І дуже добре, додала вона, що Громадська комісія надала можливість представникам громадськості долучитися до засідання і надати свої пояснення. Багато хто зняв якісь застереження, а хто не побажав брати участь ? це їхнє рішення і їхня відповідальність. Ольга Герасим'юк закликала медіа, які висвітлюють перебіг цієї процедури, бути об'єктивними, бути присутніми на онлайн-засіданнях Громадської комісії і робити свої висновки. Адже цей процес є відкритим. "Медіа також не повинні, так би мовити, чинити якийсь тиск на роботу членів Громадської комісії", ? підкреслила вона. Членкиня Національної ради Тетяна Руденко розповіла, що представники громадських організацій могли взяти участь у засіданні Громадської комісії і відповісти на всі уточнюючі питання щодо їх діяльності. Вона зауважила, що "дуже важливо розглядати кожну окрему заяву досконало, навіть вислуховуючи представників і отримуючи додаткову інформацію. Хоч це все займає багато часу". Національна рада, зваживши на всі обставини, продовжила термін опрацювання поданих документів Громадською комісією до 7 жовтня, а також внесла відповідні зміни до календарного плану цієї конференції. На наступному засіданні регулятор розгляне рекомендації Громадської комісії та ухвалить рішення про допуск і недопуск громадських об'єднань та асоціацій до участі в конференції з обрання члена Наглядової ради НСТУ. Про дату і час засідання Національної ради представників громадських організацій буде повідомлено додатково. Відповідно до внесених змін конференція у цій сфері має відбутися у період з 15 по 19 листопада, а з 22 листопада по 3 грудня регулятор повинен ухвалити рішення про обрання членом Наглядової ради НСТУ кандидата від громадських об'єднань та асоціацій у правозахисній сфері. Крім того, Національна рада обрала голову лічильної комісії цієї конференції. Нею має бути хтось із членів Національної ради, така вимога міститься в розділі VI Порядку проведення конференцій громадських об'єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" та припинення їхніх повноважень. Члени Національної ради затвердили головою лічильної комісії Олену Ніцко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.09.2021 Члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30 вересня вирішили перевірити діяльність ОА "Вінницька громадська ТРК "Вінниччина", м. Вінниця (логотип "Вінниччина") і ТОВ "Парбат", м. Київ (позивні "Гуцульське радіо"). Підставою для призначення позапланової безвиїзної перевірки телеканалу "Вінниччина" стали ознаки порушення мовлення у день пам'яті, що відзначався в Україні 8 вересня, а радіостанції "Гуцульське радіо" - неусунення порушень, за які вона отримала попередження. Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 8листопада 2018 року № 2608-VІІІ 8 вересня відзначався День пам'яті українців - жертв примусового виселення з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 - 1951 роках. Національна рада постійно закликає телерадіоорганізації у пам'ятні дні гідно вшановувати пам'ять співвітчизників і відповідально підходити до планування свого контенту. Однак моніторингом ефіру телеканалу "Вінниччина" за цей день було виявлено, що ліцензіат у проміжок часу між 06:00 та 13:23 не розмістив на екрані відповідного стилізованого зображення або палаючої свічки і взагалі не транслював інформацію про цей день. Не було оголошено і хвилини мовчання о 12:00. Прикро, що 11 березня 2021 року Національна рада вже призначала цьому мовникові позапланову безвиїзну перевірку за аналогічні порушення 20 лютого, коли Україна вшановувала Героїв Небесної Сотні, але мовник, вочевидь, не зробив необхідних висновків. Перевірка чекає ще на одного ліцензіата - "Гуцульське радіо", яке, на жаль, не усунуло попередніх порушень і не виконало рішення регулятора. 15 липня цього року Національна рада оголосила радіостанції попередження через недотримання нею власної програмної концепції мовлення, а також конкурсних вимог. Тоді регуляторний орган вказав компанії на необхідність виправити порушення і не припускатися їх у подальшому. Щоб перевірити, чи усунула компанія порушення, через які отримала попередження, фахівці Національної ради 2 серпня цього року здійснили моніторинг її програм. І знову було зафіксовано ознаки недотримання програмної концепції. Виявлено зменшення обсягу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач. Відповідно до ліцензії їх має бути не менше 12 год 36 хв/добу, але фактично вони становлять всього 6 год 02 хв/добу. Не відповідає ліцензійним умовам і формат мовлення - з інформаційно-музичного він змінився на музично-інформаційний. Окрім того, моніторинг за 2 серпня, як і попередній за 11 березня, так і не виявив в ефірі цієї радіостанції інформаційних передач місцевої тематики, зокрема про події у Верховині чи Івано-Франківській області, хоча в загальному обсязі власного мовлення компанії їх наявність має становити не менше ніж 15%. Факти неусунення товариством порушень частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28, пунктів а) та б) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" стали підставою для призначення йому позапланової безвиїзної перевірки. До 21 жовтня мовник повинен надати Національній раді необхідні для проведення перевірки матеріали. Після перевірок члени Національної ради ухвалять відповідні рішення стосовно обох ліцензіатів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.09.2021 Представницею Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Донецькій області на наступні 4 роки призначено Наталію Шах. Таке рішення члени регуляторного органу одноголосно ухвалили на засіданні 30 вересня на підставі результатів конкурсної комісії та відповідно до пункту 2 статті 11 та пункту 2 статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". Претендентів на цю вакантну посаду було двоє. Національна рада зупинила свій вибір на Наталії Шах, яка показала високі показники за результатами тестування та співбесіди з керівником апарату регуляторного органу. Переможниця конкурсу набрала 13,2 бали. Для Наталії Шах це вже друга поспіль каденція на посаді представниці регулятора у Донецькій області. Так, з червня 2017 по серпень 2021 рр. вона уже обіймала цю посаду, а до того часу працювала провідною спеціалісткою секретаріату цього регіону. 2 серпня 2021 року регулятор ухвалив рішення про її звільнення у зв'язку із закінченням строку повноважень. Як і в попередній період своєї діяльності на посаді представниці, Наталія Шах опікуватиметься перевірками діяльності та моніторингом мовлення ліцензіатів Національної ради Донецького регіону. Представник Національної ради в області, як зазначалося вище, призначається на посаду на конкурсній основі терміном на чотири роки (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.09.2021 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 30 вересня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 30 вересня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.09.2021 Відтепер бродівську радіостанції "Броди FM - настрій в тобі" (88.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 320k.) можна знайти у застосунку Radio Player! Усі найкращі радіостанції - в одному застосунку. Скачуйте застосунок, або встановлюйте на своєму комп'ютері,та шукайте Brody Fm 88.8. Найзручніший спосіб слухати радіо зі свого смартфону! (Джерело: Сторінка радіо "Броди FM - настрій в тобі" у соцмережі Facebook).
  • 29.09.2021 Найбільше у радіо інвестує топдесятка гравців. Про це у коментарі "Детектор медіа" сказав media activation lead радіобаїнгової агенції UMG Артем Прокопенко. Це рекламодавці: "Парі-Матч" (12 млн), "Баядера" (12 млн), "Золотий Вік" (11 млн), Favbet (10 млн), "Кухар Рішельє" (8 млн), КВЗ (7 млн), "Київстар" (7 млн), OLX.ua (7 млн), ОККО (7 млн) та "Алеф-Віналь" (7 млн). "Це загалом 21% від усіх бюджетів рекламодавців на радіо! При цьому майже кожен із першої десятки демонструє позитивну динаміку порівняно з 8 місяцями 2020 року (окрім ОККО -5%) - середнє зростання по топ десятці становить +60%", - каже Прокопенко. Він звертає увагу на бренд Mili Healthcare, який у 2020 році став лідером серед категорії "лікарські засоби". Рекламодавець відмовився від реклами на телебаченні й усі бюджети вклав у радіо: це 13% від усієї категорії та 2% від усього ринку. Також Прокопенко розповідає, що на радіо є клієнти, які витратили за вісім місяців 2021 року більше, аніж за весь 2020 рік. "Таких клієнтів більше 50, перша п'ятірка з них: "Київстар" (+98%), OLX.ua (+411%), "Алеф-Віналь" (+8%), "Хладопром" (+76%) та "Інтергал-Буд" (+20%) відповідно до позицій. Також, відмітимо "Космолот" (+747%), Rozetka.ua (+206%), "Вацак" (+159%), "Ензим" (+97%), Hyundai Motors (+61%). Констатуємо зростання присутності e-commerce на радіо", - каже Прокопенко. Нагадаємо, за даними моніторингу "Комунікаційного альянсу", в першому півріччі 2021 року в п'ятірку лідерів за оціночними рекламними доходами увійшли радіостанції саме "МегаАльянсу": перше місце посів "Люкс ФМ" (група "Люкс") із 253,48 мільйонами гривень, друге - "Хіт FM" (група "ТАВР медіа") із 212,51 мільйонами, третє - "Русское радио Украина" ("ТАВР медіа") зі 96,77 мільйонами. На четвертій сходинці - Radio Roks ("ТАВР медіа") зі 85,10 мільйонами, на п'ятій - Kiss FM ("ТАВР медіа") із 81,89 мільйонами. Втім слід зважати, що суми, які подає "Комунікаційний альянс", не враховують знижок та бонусів. За словами Артема Прокопенка, у трійку лідерів за рекламними доходами потрапили: "Люкс ФМ" (частка серед бюджетів усіх станцій 82 мільйони, 20%), "Хіт FM" (80 мільйонів, 18%) та "Радіо ROKS" (39 мільйонів, 9%) (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 29.09.2021 Об'єднання радіогрупа Business Radio Group та UMH у продажах реклами сприятиме прозорості ринку. Таку думку у коментарі "Детектору медіа" висловив комерційний директор радіохолдингу "Тавр Медіа" Володимир Педорич. Торік, коли почалась епідемія коронавірусної хвороби і пов'язана з нею економічна криза, "Тавр" та "Люкс" разом створили сейлз-хаус "МегаАльянс" і запропонували рекламодавцям ексклюзивне розміщення. Натомість UMH та BRG продавались окремо. Але на початку вересня 2021 року радіогрупи Business Radio Group та UMH об'єдналися для спільних продажів реклами і створили сейлз-хаус "Об'єднана Радіогрупа". "Досвід інших ринків показує, що коли гравці об'єднуються, правила стають більш прозорими, зрозумілими та контрольованими. Правила гри уніфікуються, тож у виграші залишаються рекламодавці, бо всі хочуть купувати результативні та ефективні кампанії", - каже Володимир Педорич. Нагадаємо, на українському ринку є чотири радіогрупи, до яких входять найпопулярніші радіостанції: 1. "Тавр" ("XITFM", "Мелодія FM", "Relax", "Radio Jazz", "Радіо Рокс", "KISS FM", "Русское радио Україна", "Наше радіо"); 2. UMH ("Радіо П'ятниця", "Авторадіо", "Джем FM", Lounge FM "Ретро FM", NRJ; 3. Business Radio Group ("Радіо Шансон" Power FM, DJ FM"Бізнес Радіо"); 4. "Люкс" (Lux FM, "Радіо Максимум", Nostalgie). Минулого року, за інформацією джерел "Детектора медіа", частки аудиторії радіогруп розподілялися так: "Тавр" - 39,75%, UMH - 15,99%, BRG - 10,3%, Люкс - 9,98% (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 29.09.2021 У Харківській області перестала мовити регіональна комунальна радіостанція "Балаклія FM", яка ретранслювала "Українське радіо" і радіо "Промінь". Місцева влада відмовилася її підтримувати фінансово. Про це "Детектору медіа" розповіла головна редакторка радіо "Балаклія FM" Юлія Пономаренко. За її словами, радіостанція мала борг 22 тисячі гривень з електроенергії, також був борг до 20 тисяч за оренду приміщень. Вранці 28 вересня комунальне підприємство "Житлокомунсервіс" відключило від електроструму радіостудію. Юлія Пономаренко працює на радіо три роки. Вона розповіла, що створення радіостанції "Балаклія FM" (офіційно радіо "Балаклія FM" - це ТРК "Оріана") відбулося за ініціативи тодішнього голови Балаклійської районної державної адміністрації Степана Масельського та його наступника Віталія Карабанова. Радіо фінансувала районна державна адміністрація Балаклійського району, було виділено з бюджету 1,5 мільйона гривень на ремонт приміщень і ще 150 тисяч на ремонті роботи та обладнання для першої і єдиної в районі школи журналістики для дітей. У 2020 році Балаклійський район ліквідували, радіо "Балаклія FM" приєднали до Ізюмського району. Депутат Ізюмської районної ради від ОПЗЖ Віталій Костомаров виступав із пропозицію ліквідувати комунальне підприємство "Балаклія FM", його тоді не підтримали. Річний бюджет радіо мав би складати близько 1 мільйона гривень. У 2021 році радіостанція не отримувала підтримки, заробітні плати не виплачувалися понад 8 місяців, борги накопичувалися. Останнім часом на радіо "Балаклія ФМ" працювало двоє людей - головна редакторка радіо "Балаклія FM" Юлія Пономаренко, яка вела прямі ефіри, готувала випуски новин і займалася соцмережами, та директор радіостанції Юрій Лисенко. Після відключення електроенергії Юрій Лисенко написав заяву на звільнення, хоча його контракт не завершився. Його заяву мають найближчим часом розглянути на засіданні Ізюмської районної ради. Також у повноваженнях депутатів призначити нового керівника. Радіо "Балаклія FM" має 7 антен. Воно мовило у Балаклії на 89.1 МГц, де ретранслювало "Українське радіо", і на 90.5 ФМ, де ретранслювало радіо "Промінь". Також було 5 передавачів у селах і селищах колишнього Балаклійського району, там ретранслювали радіо "Промінь". Суспільне радіо у Балаклії немає своїх частот. "Балаклія FM" мала власне мовлення у відрізку з 11:00 до 13:00, за потреби мовили з 8:00 до 17:00. Окрім того, "Балаклія FM" має активні сторінки у фейсбуку та інстаграм, де поширює відеоінтерв'ю, відеорепортажі та місцеві новини. Цим займається Юлія Пономаренко, яка також відповідає за школу журналістики, що входила до складу ТРК "Оріана". Двічі на тиждень на заняття приходило три групи по шість дітей. "Бажаючих було більше, але фізично я не могла взяти ще учнів, бо працювала у вільний час. А його не було багато", - сказала Юлія Пономаренко. Передачі за участі дітей-ведучих виходили в ефірі радіо, йшли перемовини з радіо діаспори, щоб і там лунали програми, вироблені дітьми. Наразі школа теж не може працювати. За словами Юлії Пономаренко, ТРК "Оріана" має ліценцію, тож є надія відновити мовлення і погасити борги. "Є інформація, що голова Ізюмської районної державної адміністрації Степан Масельський, який раніше працював головою Балаклійської районної державної адміністрації та ініціював створення комунального радіо, сприяє відновленню радіо. Ізюмська районна рада планує виділити для ТРК "Оріана" субвенцію розміром 60 тисяч гривень", - сказала вона. Нагадаємо, що в Ізюмському районі після об'єднання районів є два комунальних радіо - "Балаклія FM" і "Радіо Ізюм". 2 березня 2021 року "Радіо Ізюм" звинуватило в перешкоджанні депутатів Ізюмської міськради. Журналісти радіостанції розповіли про фізичну агресію, погрози та приниження. "Балаклія FM" під загрозою закриття з початку 2021 року (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 29.09.2021 28 вересня відбулося чергове засідання Громадської комісії, яка опрацьовує документи організацій, що виявили бажання взяти участь у конференції з обрання члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України у правозахисній сфері. Члени Громадської комісії розглянули уточнену інформацію, яку надали понад 30 ГО із 64-ох, що подали заявки для участі у конференції з обрання члена наглядової ради НСТУ в правозахисній сфері. На засідання також були запрошені представники організацій, які могли під час розгляду їхнього питання виступити на свій захист. Кожен із членів Громадської комісії вивчав документи кількох ГО, надсилав їм запит про додаткову інформацію щодо заходів, проведених за останні три роки, зв'язувався з ними по телефону, шукав інформацію про їхню діяльність в інтернеті та соцмережах. На засіданні члени комісії розповіли про результати своєї перевірки та за наявності представників ГО ставили їм уточнюючі запитання. Попередньо на цьому засіданні комісія прийняла проміжне рішення рекомендувати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення не допустити до конференції майже 20 організацій. Під час аналізу їхньої діяльності члени Комісії не отримали від них додаткової інформації про свою діяльність, не було відповіді на запит і не вдалося вийти з ними на зв'язок. Кільком організаціям, чиї представники були присутні на засіданні і виступили на свій захист, громадська комісія вирішила дати можливість до 30 вересня надати додаткові докази своєї правозахисної діяльності упродовж трьох років та рекомендації інших ГО, з якими вони співпрацювали. Додамо, що 22 вересня Громадська комісія ухвалила рішення не допускати до участі в конференції організацій, які діють менше трьох років або за своєю юридично-організаційною формою є благодійними фондами. Через те, що на конференцію з обрання члена наглядової ради Суспільного мовника в правозахисній сфері подали рекордну кількість заявок Громадська комісія вирішила звернутися до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією внести зміни у календарний план і перенесення засідання, на якому оголосять про допуск і недопуск ГО до конференції з обрання члена наглядової ради у правозахисній сфері на тиждень, до 7 жовтня. Наступне засідання Громадська комісія має провести 4 жовтня. На ньому комісія ухвалить остаточне рішення про допуск і недопуск громадських організацій та асоціацій до конференції. Нагадаємо, що за попереднім планом громадська комісія з питань проведення конференції у правозахисній сфері з обрання члена наглядової ради НСТУ мала ухвалити рішення про допуск і рішення про недопуск громадських організацій та асоціацій до конференції до 27 вересня. Відповідно Нацрада планувала провести засідання 30 вересня, на якому мала ухвалити рішення про допуск і недопуск до участі у конференції. Тепер усі засідання змістилися на першу половину жовтня. До Громадської комісії входять представники громадських рад, які діють при різних органах влади. Цього разу до складу Громадської комісії було делеговано таких осіб: а) від Національної ради - Олену Андрієнко, Сергія Бойка, Ольгу Большакову; б) від Міністерства освіти і науки - Олександра Войтка, Наталію Філіпчук, Сергія Хіврича; в) від Міністерства молоді та спорту - Євгена Ковальського, Віктора Сербулова, Данила Сметана. Рішення Громадської комісії про допуск і недопуск має затвердити Нацрада. Після цього громадські організації та асоціацій подадуть до Нацради кандидатур для включення до складу наглядової ради НСТУ. Проведення конференції, на якій кандидати голосуватимуть одне за одного, було заплановане на 1-5 листопада 2021 року. Члена наглядової ради від громадських об'єднань у правозахисній сфері обиратимуть на місце Олександра Павліченка. Його повноваження завершуються 7 грудня 2021 року, оскільки він увійшов до складу наглядової ради у грудні 2017 року (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 29.09.2021 На засіданні, що відбулося 28 вересня, Громадська комісія, яка опрацьовує документи громадських об'єднань і асоціацій, що виявили бажання взяти участь у конференції з обрання члена Наглядової ради суспільного мовника у правозахисній сфері, вирішила звернутися до Національної ради з пропозицією надати їй більше часу для якісного аналізу уточненої інформації щодо діяльності ГО. У комісії ще залишилися запитання до 10 організацій, даних про які було недостатньо, щоб ухвалити виважене рішення. На попередньому засіданні Громадська комісія мала запитання до більшості громадських об'єднань і асоціацій, які подали документи (нагадаємо, їх було аж 64), тому вона звернулася до них за уточненою інформацією. Також Громадська комісія надала можливість представникам ГО взяти участь у засіданні та надати роз'яснення щодо своєї діяльності. Окремо члени комісії обговорили питання, чи можна вважати активною діяльністю громадських організацій участь їх членів у громадських радах державних органів, органів місцевого самоврядування та виборчих кампаніях (у ролі спостерігачів на виборах). Вони вирішили, що це є поточною діяльністю ГО і не належить до заходів, які мають проводитися у публічній сфері. Також члени комісії дискутували, чи відносити правозахисну діяльність членів ГО як адвокатів чи присяжних до таких заходів. Остаточно із цим питанням не визначилися та попросили представників ГО надати роз'яснення, кому саме і в якій формі надавалася така правова допомога. Стояло питання і щодо того, чи можна до активної діяльності ГО відносити окрему діяльність її члена чи керівника, про яку є багато інформації, але саме громадське об'єднання чи організація ніде не згадуються. Нагадаємо, що на засіданні 22 вересня Громадська комісія рекомендувала Національній раді не допускати до участі в конференції ті ГО, які діють менше трьох років або за своєю юридично-організаційною формою є благодійними фондами. Цього ж разу таку рекомендацію не допускати до участі в конференції було ухвалено щодо низки організацій, які не подали уточненої інформації щодо активної діяльності, хоч до них було направлено таке звернення, не виявили бажання взяти участь у засіданні комісії і взагалі не вийшли на зв'язок. Національна рада розгляне пропозицію Громадської комісії про подовження терміну опрацювання документів громадських об'єднань та асоціацій у четвер, 30 вересня, на своєму засіданні. Остаточні підсумки Громадська комісія ухвалить на черговому засіданні, що має відбутися 4 жовтня. Довідково: до Громадської комісії входять представники громадських рад, які діють при різних органах влади. До складу Громадської комісії, яка опрацьовує документи ГО, що діють у правозахисній сфері, делеговано таких осіб: а) від Національної ради - Олену Андрієнко, Сергія Бойка, Ольгу Большакову; б) від Міністерства освіти і науки - Олександра Войтка, Наталію Філіпчук, Сергія Хіврича; в) від Міністерства молоді та спорту - Євгена Ковальського, Віктора Сербулова, Данила Сметана (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.09.2021 Як повідомив редакцію газети "Обрії Ізюмщини" директор ТРК "Оріана" Юрій Лисенко, сьогодні вранці представники комунального підприємства "Житлокомунсервіс" відключили від електроструму Студію радіомовлення (Баоаклія FM - ред.). Причиною відключення стали борги за використану електроенергію у розмірі 22 тисячі гривень. Сьогодні ж Юрій Іванович Лисенко написав заяву про звільнення за власним бажанням і передав її до Ізюмської районної ради. На даний час жителі Балаклійської, Донецької та Савинської громад не чують позивних "Балаклія FM" (Джерело: Портал "Обрії Ізюмщини").
  • 28.09.2021 26 вересня в ефірі Українського радіо Одеса стартував міжрегіональний проєкт "Після фронту". До створення радіожурналу залучені вісім обласних редакцій Українського радіо з Одеси, Львова, Черкас, Кропивницького, Вінниці, Чернігова, Херсона та Харкова. Радіожурнал виходитиме раз на місяць. В ефірі Українського радіо Одеса - в останню неділю місяця о 17:10. Щомісяця радійники розповідатимуть про учасників та учасниць бойових дій, котрі повернулися зі сходу України, й у своїх рідних містах і селах взялися реалізовувати власні ідеї та ініціативи. "Кілька років ми виношували ідею такого проєкту, який допоміг би вихопити з рутини мотиваційні історії ветеранів і зробити їхній досвід помітним для співгромадян. Зрештою, реалізувати задум вирішили у співпраці з колегами з обласних редакцій Українського радіо: такий формат не лише дозволяє віднайти більше цікавих героїв для сюжетів, а й масштабує оповідь", - зауважує редакторка Українського радіо Одеса Діана Попкова. Міжрегіональний формат дозволяє об'єднати голоси з різних областей в одну картину на рівні всієї України, - додає Тарас Базюк, редактор Українського радіо Львів, де також невдовзі стартує в ефірі проєкт "Після фронту". "Українське радіо Львів долучилося до проєкту "Після фронту", бо це чудова нагода показати, з одного боку, ветеранів, військовиків та волонтерів з нашої області, а з другого - об'єднати всі ці голоси в більшу картину, на рівні всієї України. Попри "втому від війни" ми не можемо відсувати на маргінес суспільної уваги тих, хто пішов на фронт, відклавши свої особисті проблеми, хто переміг страх і захистив всіх нас. Водночас історії успіху ветеранів - один з тих прикладів позитивних історій, які зараз дуже потрібні не тільки їхнім колегам, але й слухацькому загалу", - каже Тарас Базюк. Таким чином, журнал складають історії ветеранів та ветеранок із різних куточків країни у різних форматах: портрети, нариси, репортажі. Протягом пів години ефіру слухач мандрує кількома областями і знайомиться з ветеранами, які після повернення додому знайшли себе у певній справі. Історії маркують рубриками відповідно до заняття бійців чи бійчинь, об'єднуючи їх в один, так званий підрозділ, хоча займаються схожими справами вони у різних галузях: "Підприємницький батальйон", "Освітній батальйон", "Аграрний батальйон" тощо. Радіожурнал розрахований не лише на ветеранську аудиторію. Окрім того, що учасники бойових дій можуть перейняти досвід колег з інших регіонів чи віднайти собі партнерів у своїй справі, ці історії можуть бути корисними для кожного, хто шукає себе. "Проєкт "Після фронту" - це реальні успішні історії людей, які, повернувшись з війни, змогли "знайти себе" у "мирному житті". Ці історії, я впевнена, будуть гарним мотиватором для тих, хто поки вагається - варто чи ні, і цей приклад важливий не лишень для тих, хто повернувся з війни, а й для кожного з нас. А ще формат радіожурналу, де в одній програмі зібрані історії з різних куточків нашої країни, - це можливість показати, що вдалі проєкти та ідеї можуть бути реалізовані всюди - незалежно від регіону, побачити спільні риси історій, надихнутися успіхами й спробувати зробити перший крок "після фронту"", - говорить редакторка Українського радіо Херсон Маргарита Лазник. Такі міжрегіональні спецпроєкти та спільна робота над контентом дозволяють не пропускати важливих історій жителів нашої країни й ділитися ними зі слухачами Українського радіо у різних регіонах. ""Після фронту" - яскравий приклад взаємодії регіональних редакцій Українського радіо, філій Суспільного. Не кожен мовник в Україні має таку мережу професійних регіональних журналістів, які можуть спільно виготовляти подібні програми. Якісний і потрібний контент наші журналісти роблять дистанційно з різних куточків і він цінний саме своєю строкатістю. Герої програми по-різному втілюють свої мрії після повернення з фронту, по-різному знаходять спільну мову на місцях, у своїх громадах, але всі однаково прагнуть змінити своє життя на краще і власними прикладами надихають. Сподіваюся, проєкт мотивуватиме слухачів до дій, до змін на краще. А на Українському радіо цікаві спільні проєкти з'являтимуться ще і ще", - сказала виконавча продюсерка Українського радіо Юлія Шелудько. На сторінці Українського радіо Одеса на стримінговій платформі Mixcloud створено плейлист, який поєднуватиме всі випуски радіожурналу "Після фронту". У першому випуску слухайте історії про: Станіслава Безушка - львівського ветерана, котрий займається розвитком проєктів у громадах і допомагає їм стати успішними; Ірину Рябошлик - черкаську ветеранку, яка займається справами побратимів як представниця Мінветеранів; Валерія Пузіка - одеського ветерана, котрий пише романи та сценарії про війну, а також дитяче фентезі з краєзнавчим контекстом; Олександра Жиліна - ветерана, котрий залишився вірним присязі в Криму, переїхав до Вінниці, служив в зоні АТО/ООС, а тепер відкрив свою кав'ярню. Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні - Суспільне мовлення (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 28.09.2021 Спецпроєкти Суспільного радіо - до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру: І. UA: Українське радіо: О 9:40 - спецефір у межах програми "Сьогодні. Зранку" за участі конфліктолога Богдана Петренка й аналітика фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Петра Бурковського. О 10:00 Українське радіо транслюватиме церемонію запалення пам'ятного вогню, який горітиме упродовж двох днів біля пам'ятника загиблим у Бабиному Яру. О 13:10 у програмі "Сьогодні. Вдень" ведучі Роман Коляда та Галина Бабій разом з кандидатом історичних наук Андрієм Руккасом говоритимуть про антисемітизм як діагноз хвороби суспільства, а також про те, чому важливо пам'ятати ті події. О 16:10 у програмі "Активізація з Людмилою Тягнирядно" - про те, чи достатньо Україна зробила для вшанування пам'яті про Голокост. О 23:05 слухачі доєднаються до інтерактивної прямоефірної програми "Нічна вахта" за участі голови Українського інституту національної пам'яті Антона Дробовича. II. UA: Радіо Культура: О 8:10 та о 8:30 у програмі Культура Live ведуча Катерина Толокольнікова з експертами обговорять державні заходи з вшанування пам'яті загиблих у Бабиному Яру. Також говоритимуть про те, як Голокост позначився на наступних поколіннях уцілілих євреїв. О 9:30 кінознавець Довженко-Центру Станіслав Битюцький розповість про найважливіші українські фільми про Голокост. Об 12:10 у програмі "Кружляння слів" українські письменники міркуватимуть про Бабин Яр на прикладі оповідання Леоніда Первомайського "Вулиця Мельникова". О 18:30 у програмі "Музичні історії" прозвучить перша симфонія Дмитра Клебанова "Бабин яр". О 19:10 - твори Євгена Станковича, Макса Бруха і Йоганнеса Брамса, присвячені трагедії знищення єврейського народу. О 21:00 - радіоверсія вистави театру "Золоті ворота" "Мій номер. Бабин Яр" за участі культурних діячів. III. UA: Радіо Промінь. В ефірі UA: Радіо Промінь упродовж дня - серія аудіороликів "Бабин Яр. Ти маєш це знати" - збірка історичних фактів, які акцентують на цінності життя кожної людини незалежно від віку, національності та віросповідання (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 25.09.2021 У Києві вже протягом кількох днів спостерігається безліцензійне радіомовлення на двох частотах - 88.0 МГц та 89.4 МГц. На частоті 88.0 МГц помічено ретрансляції програм столичної радіостанції "Світле радіо Еммануїл", на частоті 89.4 МГц - трансляції програм радіостанції "Радіо М". Якість прийому - посередня (на частоті 88.0 МГц - вища ніж на частоті 89.4 МГц), прийом спостерігається у кількох районах Києва. У будні мовлення спостерігається від 18:00 і до 6:00, у вихідні - цілодобово. Нагадаємо - безліцензійне мовлення на частоті 88.0 МГц у столиці вже спостерігалося навесні поточного року, однак, у першій декаді червня воно припинилося (Власна інформація).
  • 24.09.2021 Команда Суспільного мовника вітає ТОВ "Меридіан Черновіц" з перемогою в мистецькому конкурсі на часткове виробництво проєкту з робочою назвою "Радіоесеїстика" для Радіо Культура. Конкурсна комісія з організації та проведення мистецького конкурсу високо оцінила проєкт переможця, до творчого втілення якого буде залучено багатьох знаних письменників: Тараса Прохаська, Юрія Андруховича, Софію Андрухович, Катерину Калитко та інших. Їхні твори в авторському виконанні звучатимуть в ефірі Радіо Культура у 2022 році. Команда Суспільного мовника висловлює вдячність усім учасникам мистецького конкурсу за участь і неймовірні конкурсні проєкти! А також інформуємо, що АТ "НСТУ" проводить ряд інших мистецьких конкурсів для Радіо Культура та Радіо Промінь, в яких ви також можете взяти участь (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 24.09.2021 АТ "НСТУ" оголошує мистецький конкурс на виробництво 186 іміджевих відеосюжетів для UA: Радіо Промінь. Мета створення відеороликів - інформувати аудиторію телебачення та цифрових платформ Суспільного мовника про наявність у їхньому регіоні Радіо Промінь в FM-діапазоні. Конкурс відбудеться в три етапи. На першому етапі конкурсна комісія відбере найкращі проєкти, на другому - запросить їхніх авторів презентувати ідеї, а на завершальному - визначить переможця/ницю. Проєкти прийматимуть із 24 вересня по 7 жовтня 2021 року. Ім'я переможця/ниці оголосять не пізніше 31 грудня 2021 року. Щоб узяти участь у конкурсі, надішліть свій проєкт, оформлений відповідно до вимог мистецького конкурсу, на . У темі листа зазначте "Пропозиція для участі в Мистецькому конкурсі іміджевих відеосюжетів". Із запитаннями звертайтесь за номером +380 50-330-83-34. Контактна особа: Максим Яковенко. UA: Радіо Промінь - перше музичне радіо України, мовить 24 години на добу. 60% контенту каналу складає українська музика, 40% - програми на актуальні політичні, економічні, культурно-мистецькі теми. Частина радіоконтенту має інформаційно-розважальне спрямування (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 24.09.2021 Сьогодні, 24 вересня, о 17:15 у програмі Українського радіо Харків "Про головне" розмова піде про те, які висновки зроблено після авіакатастрофи у вересні 2020 року військового літака Ан-26Ш. Тоді ця трагедія забрала життя 26-ти людей. Журналісти Суспільного поцікавляться, як розслідують причини падіння літака правоохоронці та що змінилося у льотній підготовці сьогодні. "Ця трагедія перш за все виявила брак коштів на повноцінну підготовку льотчиків. Якби було достатньо палива, то не набилося стільки людей до літака і не поєднували б одночасно льотну і штурманську підготовки", - каже авіаексперт, колишній офіцер протиповітряної оборони Валерій Романенко. Начальник пресслужби Національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба Олег Кошевой зазначає: "Цьогоріч виділене пальне саме для штурманів, тому навчальний процес трохи покращився". Також в ефірі ви почуєте про те, наскільки нині популярна льотна спеціальність у виші, на передачу якого літака чекають кожедубівці до кінця року. Слухайте все це на хвилях Українського радіо Харків (Харків - 106.1 FM, Первомайський - 102.6 FM, Балаклія - 89.1 FM) або онлайн на сайті Харківської філії Суспільного. Також до річниці авіакатастрофи на Харківщині Суспільне підготувало подкаст "Ан-26. Історія останнього польоту". Як склалася доля єдиного вцілілого курсанта, чого вимагають рідні загиблих, які причини падіння літака розглядають, хто серед підозрюваних та що змінилося у навчанні льотчиків - слухайте на: Apple Podcasts, Google Podcasts та Sound Cloud. Записи програм Українського радіо Харків доступні за посиланням (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.09.2021 Увага! Лозівсське радіо "Терра" (104.6 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стало ще на крок ближче до своїх радіослухачів! Вам досить запам'ятати всього лише один номер: 095-44-44-200 - і радіо "Терра" завжди буде на зв'язку! Надсилайте повідомлення на Viber чи Telegram, пишіть SMS чи просто телефонуйте! (Джерело: Сторінка радіо "Терра" у соцмережі Facebook).
  • 23.09.2021 Національна суспільна телерадіокомпанія України оголошує мистецький конкурс на розроблення та написання сценаріїв для радіопроєкту "Радіодетектив", який виходить на UA: Радіо Культура. "Радіодетектив" - цикл літературних радіопередач, які створені на основі детективних творів відомих українських і зарубіжних письменників. Загальний хронометраж однієї передачі - 30 хвилин. Переможець до кінця року має написати 10 сценаріїв, які стануть основою для циклу радіопередач. Їхнє подальше виробництво передбачатиме художнє начитування сценаріїв. У конкурсі можуть брати участь фізичні особи-підприємці, а також юридичні особи будь-яких форм власності та організаційно-правових форм. Кожен учасник має право подати лише один проєкт. Учасники мистецького конкурсу подають проєкти з усіма документами в електронному вигляді на електронну адресу , зазначивши в темі листа "Пропозиція для участі в Мистецькому конкурсі радіопроєкту "Радіодетектив". Телефон для довідок з питань умов та вимог конкурсу +38 (044) 239-63-53. Контактна особа: Ірина Корнієнко. Приймання проєктів на конкурс "Радіодетектив" триває 14 календарних днів з 23 вересня по 06 жовтня 2021 року. Визначення переможця відбудеться не пізніше 31 грудня 2021 року. Детальні умови участі в конкурсі можна дізнатись за посиланням. Радіо Культура - єдина українська радіостанція, що висвітлює лише культурну тематику, пропонує аудиторії високоякісний різножанровий контент культурно-мистецького спрямування. Має загальнонаціональне покриття, мовить не лише у FМ-діапазоні, а й у середньохвильовому діапазоні, у дротовій мережі, на супутнику та через інтернет (сайт ukr.radio, фейсбук-сторінка Радіо Культура, мобільний додаток suspilne.radio) (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.09.2021 Національна суспільна телерадіокомпанія України оголошує мистецький конкурс на розроблення і написання сценаріїв для радіопроєкту "Аудіокнижка" на UA: Радіо Культура. Переможці мають протягом 2021 року написати 12 сценаріїв для подальшого виробництва радіопроєкту, що передбачає їхнє художнє начитування. "Аудіокнижка" - цикл літературних радіопередач, створених на основі прозових художніх або есеїстичних творів відомих українських письменників. Загальний хронометраж однієї передачі - 20 хвилин. У конкурсі можуть брати участь юридичні особи та фізичні особи-підприємці. Кожен учасник має право подати лише один проєкт. Претенденти подають проєкти з усіма документами в електронному вигляді на електронну адресу , зазначивши в темі листа "Пропозиція для участі в Мистецькому конкурсі радіопроєкту "Аудіокнижка". Телефон для довідок з питань умов та вимог конкурсу +38 (044) 239-63-53. Контактна особа: Ірина Корнієнко. Приймання проєктів на конкурс "Аудіокнижка" з 23 вересня по 06 жовтня 2021 року. Визначення переможця відбудеться не пізніше 31 грудня 2021 року. Детальні умови участі в конкурсі можна дізнатись за посиланням. Радіо Культура - єдина українська радіостанція, що висвітлює лише культурну тематику, пропонує аудиторії високоякісний різножанровий контент культурно-мистецького спрямування. Має загальнонаціональне покриття, мовить не лише у FМ-діапазоні, а й у середньохвильовому діапазоні, у дротовій мережі, на супутнику та через інтернет (сайт ukr.radio, фейсбук-сторінка Радіо Культура, мобільний додаток suspilne.radio) (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 23.09.2021 У четвер, 23 вересня, парламент ухвалив зміни до постанови "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання" (проєкт постанови №6081). Згідно з документом, нардепа Олександра Санченка ("Слуга народу") обрано членом Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. До цього він був членом Комітету з питань свободи слова. Крім цього, Антона Швачка ("Слуга народу") обрано членом Комітету з питань свободи слова. У Комітеті гуманітарної та інформаційної політики переважають члени фракції "Слуга народу". Очолює його Микита Потураєв ("Слуга народу"). Перша заступниця - Ірина Констанкевич (група "За майбутнє"); заступники - Євгенія Кравчук і Павло Сушко ("Слуга народу"), секретар - Олександр Абдуллін ("Батьківщина"). Члени комітету: Андрій Боблях, Єлизавета Богуцька, Олександр Кабанов, Дмитро Нальотов і Тетяна Рябуха ("Слуга народу"); Олександр Качний, Ренат Кузьмін і Юрій Павленко ("Опозиційна платформа - За життя"); Микола Княжицький, Софія Федина та Володимир В'ятрович ("Європейська солідарність"), Гео Лерос (позафракційний). Моніторинг роботи Комітету гуманітарної та інформполітики за перше півріччя 2021 року - тут (Джерело: Портал Детектор Медіа).
  • 23.09.2021 22 вересня відбулося друге засідання Громадської комісії, яка опрацьовує документи організацій, що виявили бажання взяти участь у конференції з обрання члена Наглядової ради АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" у правозахисній сфері. Вирішено звернутися по надання уточненої інформації щодо відповідності законодавчим вимогам більш як до половини громадських об'єднань і асоціацій. Загалом документи до Національної ради, на яку законом покладено обов'язок обрати членів наглядового органу суспільного мовника від громадськості, надійшли від 64 об'єднань і асоціацій. Проте з поданої інформації не завжди зрозуміло, чи здійснює та чи та організація активну діяльність, чи належать її заходи до правозахисної сфери. У деяких випадках треба уточнити дані, що наведені в різних документах, і між ними є розбіжності. Закон висуває такі вимоги до ГО: а) бути громадським об'єднанням або асоціацією; б) діяти не менше як три роки у відповідній сфері; в) членами організації мають бути авторитетні у своїй сфері особи; г) діяльність організації має бути активною (упродовж останніх трьох років вони організовують періодично, не рідше ніж декілька разів на рік, громадські заходи щодо проблем, які існують у відповідній сфері: ініціюють публічні обговорення актуальних питань, публічні дискусії у професійній сфері тощо). Щодо організацій, які діють менше трьох років або за своєю юридично-організаційною формою є благодійними фондами, члени Громадської комісії відразу ухвалили рішення не допускати їх до участі в конференції. А до тих об'єднань і асоціацій, у документах яких недостатньо інформації про їхні заходи, члени комісії звернуться додатково, аби отримати підтверджені дані про активну самостійну чи спільну з іншими ГО роботу у правозахисній сфері. Також Громадська комісія проголосувала за недопуск до конференції ГО, які подали неповний пакет документів. Під час засідання йшлося і про звернення однієї ГО до Національної ради і до Громадської комісії, яке вже опубліковане у ЗМІ. У ньому висловлено застереження щодо можливої участі в конференції з обрання члена Наглядової ради суспільного мовника тих громадських організацій, які, за її словами, існують тільки на папері. Ця організація зробила свій аналіз поданих документів, які є на сайті Національної ради. Поширена в медіа заява громадської організації, де перелічено об'єднання і асоціації, які, на її думку, є "фейковими" та сплановані, за її висловом, "рейдерським захопленням", можна трактувати як певний тиск на Громадську комісію. Нагадуємо, що до Громадської комісії входять представники громадських рад, які діють при різних органах влади. Цього разу до складу Громадської комісії було делеговано таких осіб: від Національної ради - Олену Андрієнко, Сергія Бойка, Ольгу Большакову; від Міністерства освіти і науки - Олександра Войтка, Наталію Філіпчук, Сергія Хіврича; від Міністерства молоді та спорту - Євгена Ковальського, Віктора Сербулова, Данила Сметана. На засіданні було зауважено, що для того й затверджена досить складна процедура обрання членів Наглядової ради від громадськості, щоб якомога більше обмежити вплив державних чи інших структур на цей процес. Порядок проведення конференцій громадських об'єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" та припинення їхніх повноважень, який розроблявся за підтримки Ради Європи, на думку багатьох експертів РЄ, є одним із кращих процедурних документів для суспільних мовників у Європі. Ним передбачено створення незалежної комісії з громадських активістів, які повинні самостійно ухвалювати рішення, щоб на цей процес не було впливу ні Національної ради, ні інших органів чи організацій. Наступне засідання Громадської комісії відбудеться 28 вересня о 16:00. Усі організації, до яких Громадська комісія звертатиметься з проханням надати уточнені дані, мають подати їх до кінця робочого дня 27 вересня (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.09.2021 UA: Радіо Культура оголошує мистецький конкурс на виробництво (часткове) радіопроєкту з робочою назвою "Радіопубліцистика про історію та літературу". Команда Радіо Культура дирекції "Українське радіо" АТ "НСТУ" шукає найкращі творчі ідеї для розроблення і написання протягом 2021 року 36 сценаріїв для подальшого виробництва циклу передач, що вийдуть в ефір у 2022-2023 роках. Переможець або переможці конкурсу, бо їх може бути кілька, не лише писатимуть сценарії, а й здійснюватимуть їхнє художнє начитування під аудіозапис у студії радіоканалу. Подавати проєкти з усіма документами можна на електронну адресу: , зазначивши в темі листа "Пропозиція для участі в Мистецькому конкурсі радіопроєкту "Радіопубліцистика про історію та літературу"". Докладніше дізнатися про умови конкурсу можна за телефоном: +38 (044) 239-63-53. Контактна особа: Корнієнко Ірина. Приймання проєктів - з 22 вересня по 5 жовтня 2021 року. Визначення переможця/переможців має відбутися не пізніше 31 грудня 2021 року. Детальні умови участі в конкурсі можна дізнатись за посиланням (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 22.09.2021 Столична мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9 МГц, Ужгород-88.9 МГц, Суми-90.3 МГц, Лисичанськ-91.1 МГц, Рівне-100.7 МГц, Кривий Ріг-102.7 МГц, Житомир-102.7 МГц, Миколаїв-102.8 МГц, Дніпро-102.9 МГц, Черкаси-102.9 МГц, Хмельницький-103.1 МГц, Трускавець-103.5 МГц, Полтава-103.8 МГц, Тернопіль-104.1 МГц, Чернігів-104.3 МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4 МГц, Запоріжжя-105.6 МГц, Львів-106.0 МГц, Херсон-106.2 МГц, Вінниця-106.4 МГц, Маріуполь-106.5 МГц, Новоград-Волинський-106.6 МГц, Одеса-107.9 МГц, Кропивницький-107.9 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) оновила формат до осіннього сезону. Про це повідомляє інтернет-видання "Детектор медіа" із посиланням на джерело у пресслужбі радіостанції. "Наше радіо" оновило логотип, фірмовий стиль та бренд-войс. Музичні логотипи та інші ідентифікатори радіостанцїї зараз звучать голосами Потапа та Наді Дорофєєвої. Радіостанція орієнтується на аудиторію віком 18-30 років. "Музика на "Нашому радіо" - це треки, котрі обирає аудиторія 18+, наші топхіти. Часто в ефірі можна почути Monatik, Макса Барських, Альону Альону, Hammali & Navai, Артема Пивоварова, Тіму Белоруських, KALUSH, The Hardkiss, Настю Каменських, власне, самих Dorofeeva та ПТП і Mozgi", - повідомляє радіостанція. Також команда "Нашого радіо" додає: "Дуже важливо вести гуманітарну битву за молоде покоління, щоб ми не отримали в подальшому фанатів низькопробного російського репу. Ми повинні робити все можливе, що задовольняти музичні потреби молоді тут, в Україні". Радіостанцію в новому форматі можна слухати зі смартфона в додатку RadioPlayer. Нагадаємо, раніше радіомережа "Наше радіо" (ПрАТ "Наше радіо") входила до радіогрупи "Українського медіа холдингу" оголошеного в розшук олігарха Сергія Курченка. Однак контроль над ТОВ "Катапульта" (володіє 100% ПрАТ "Наше радіо") здобув радіохолдинг "ТАВР-медіа". А навесні 2020 року кінцевим бенефіціаром став також голова наглядової ради ПрАТ "Таврійські ігри" народний депутат 6-го скликання Віктор Павленко (входив до фракцій "Блок Юлії Тимошенко" і Партії регіонів). Також пан Павленко був членом Нацради у період з березня 2003 року по лютий 2005 року. У березні 2021 року "Наше радіо" переоформило ліцензію через зміну власника (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 21.09.2021 29 вересня - 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30.09.1941). Ця трагічна дата є символом "Голокосту від куль" і символом нацистської політики знищення людей в Україні, цьогоріч вона відзначається відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-IX. Бабин Яр - це некрополь для більше ніж 100 000 цивільних громадян - як дорослих так і дітей та людей старшого віку, військовополонених. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади. 29 вересня українські телевізійні канали повинні припинити трансляцію комедійних фільмів, гумористичних передач, музичних кліпів, реклами та повідомлень, що містять аудіовізуальну інформацію гумористичного характеру. В ефірі радіостанцій не повинно бути музичних передач, що містять твори мажорного звучання, вікторин і розіграшів призів, музичних творів гумористичного характеру. О 12:00 в ефірі телерадіокомпаній оголошується хвилина мовчання, а перед хвилиною мовчання мовники мають поінформувати глядачів про події цієї моторошної сторінки людської цивілізації. Також у визначений час телерадіоорганізації мають розміщувати на екранах зображення палаючої свічки. Докладніше з Правилами ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті можна ознайомитися за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.09.2021 Починається головна модна битва осені! Столична мережева станція "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) та Сolin's Jeans Fest представляють проект "Тіктометр. Colin's Edition". У будні о 10:10 телефонуйте до Let's Go! Show, перевіряйте популярність модних гештеґів у TikTok та вигравайте сертифікат на шопінг. А ще слідкуйте за модними битвами в Instagram радіостанції (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 17.09.2021 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 16 вересня ухвалила рішення про винесення на громадське обговорення проєкту регуляторного акта - Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються. Громадське обговорення триватиме упродовж місяця. Необхідність ухвалення такого документа продиктована вимогами статті 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", де йдеться про регулювання на території України ретрансляції телерадіопрограм і передач, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Також він підготовлений регулятором з огляду на статті 9, 13 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". Громадськість має змогу ознайомитися із проєктом цього регуляторного акта і подати до Національної ради свої зауваження та пропозиції. Після опрацювання пропозицій громадськості регулятор затвердить порядок формування іноземних програм і передасть відповідне рішення на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. До проєкту документа додаються повідомлення про оприлюднення та аналіз регуляторного впливу. Пропозиції і зауваження до проєкту регуляторного акта можна надсилати на адресу Національної ради вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, а також електронною поштою на адресу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.09.2021 Регулятор констатує - День пам'яті 12 вересня гідно вшанований у телерадіоефірі. Усі перевірені телерадіокомпанії інформували суспільство про День пам'яті українців - жертв примусового виселення з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 - 1951 роках. Про це на засіданні 16 вересня повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко. 12 вересня Україна згадувала українців, які постраждали у процесі депортації у 1944 - 1951 роках. Цього дня телерадіоорганізації мали дотримуватися Правил мовлення у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Національна рада провела моніторинг, аби перевірити, чи внесли ліцензіати зміни до програм теле- і радіопередач. "Ми промоніторили ефір 33-х телеканалів та 14 радіостанцій, і нині можемо констатувати, що 12 вересня всі зазначені ліцензіати адаптували свої ефіри і програми до вшанування українців - жертв примусового виселення", - відзначив Максим Онопрієнко. За останній місяць ми вже вдруге спостерігаємо відповідальне ставлення мовників до вшанування пам'ятних днів і це надзвичайно позитивна тенденція, підсумував він. Нагадаємо, 29 серпня переважна більшість телерадіокомпаній так само виконала всі вимоги й гідно відзначили пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Про це Максим Онопрієнко інформував на засіданні 2 вересня (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.09.2021 На двох ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - ТОВ "Дані-Теплоцентр", м. Балаклія Харківської області (позивні "Дані") і ТОВ "Телекомпанія СТС", м. Суми (логотип "СТС" (комбіноване)) - очікують позапланові безвиїзні перевірки через невиконання вимог Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) (далі - Правила). Таке рішення члени регуляторного органу ухвалили на засіданні 16 вересня за результатами проведених 29 серпня цього року моніторингів. Указом Президента України від 23.08.2019 № 621/2019 щорічно в країні 29 серпня відзначається День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Регуляторний орган постійно нагадує мовникам, що в дні пам'яті при плануванні своїх програм і передач вони зобов'язані вносити зміни до сіток мовлення, як того вимагають Правила. Національна рада ретельно стежить за дотриманням ними вимог до змісту програм, передбачених цим регуляторним документом. Як засвідчили результати моніторингів телерадіокомпаній, майже всі вони цього року відповідально поставилися до вшанування цього пам'ятного для нашої країни дня. Хоча, на жаль, у діяльності двох товариств моніторинг зафіксував ознаки недотримання вимог законодавчих і регуляторних актів. Зокрема, в ефірі радіомовника "Дані" виявлено трансляцію аудіовізуальних творів мажорного звучання, а саме пісні "Кохання-зітхання" ("Любовь-морковь"), виконавицею якої є Оля Полякова, та "Зроби мені хіп-хоп" у виконанні гурту "Танок на майдані Конґо". Окрім того, радіокомпанія транслювала аудіовізуальний твір "Удвох" ("Вдвоём") у виконанні Наргіз та Максима Фадєєва, прізвище якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Виявлені факти містять ознаки порушення товариством вимог Правил, пунктів а), б) частини першої статті 59 та абзацу 10 частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Також і сумський мовник "СТС" цього дня не дотримався рекомендацій медіарегулятора. О 12:00 він не оголосив хвилини мовчання та не поширював інформації про день пам'яті у проміжку часу між 06:00 та 12:30. До того ж під час телетрансляції між 06:00 та 12:30 він не розмістив на екрані відповідного стилізованого зображення або палаючої свічки. З огляду на виявлені вище ознаки порушень у мовленні у День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, регулятор проведе позапланові перевірки діяльності ТОВ "Дані-Теплоцентр" і ТОВ "Телекомпанія СТС". Після отримання їх результатів будуть ухвалені відповідні рішення. Із переліком днів пам'яті у 2021 році можна ознайомитися на сайті Національної ради за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.09.2021 На засіданні 16 вересня Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення видала чотирьом мовникам дозволи на тимчасове мовлення на території проведення операції Об'єднаних сил і на межі з тимчасово окупованими територіями. Військове радіо "Армія FM" і телеканал "ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ" отримали нові дозволи, які збільшать їхнє покриття на Донбасі. Телеканалу "ICTV" і радіостанції "Радио 49 параллель наша музыка ваше удовольствие" дозволи поновлено у зв'язку із завершенням терміну дії попередніх. На засіданні Національна рада розглянула заяви ліцензіатів щодо видачі дозволів на тимчасове мовлення та всі задовольнила. Започаткованій Міністерством оборони України радіостанції "Армія FM" на її клопотання видано новий дозвіл на середньохвильове мовлення в місті Гірнику Донецької області. Військове радіо вперше вийде в ефір на Донбасі на середніх хвилях і, таким чином, охопить практично увесь схід України. Радіостанція, яка висвітлює діяльність української армії та повідомляє про ситуацію в зоні проведення операції Об'єднаних сил, звучатиме на частоті 0.810 МГц. "Армія FM" уже здійснює FM-мовлення у Донецькій і Луганській областях, однак на середніх хвилях її сигнал буде складніше глушити з боку тимчасово окупованих територій. Телеканал "ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ" (КП "ТРК "Перший західний", м. Львів) з'явиться в ефірі у смт Комишувасі Сєвєродонецького (Попаснянського) району Луганської області, де мовитиме на 21 ТВК у стандарті DVB-T/Т2. Місцеві жителі зможуть дивитися львівський розважально-інформаційний телеканал через цифрові приймачі. "Радио 49 параллель наша музыка ваше удовольствие" (ТОВ "Сорок дев'ята паралель", м. Київ) продовжить мовлення у трьох населених пунктах Донецької області - у м. Гірнику на частоті 88.2 МГц, у м. Дружківці - на 96.8 МГц і в м. Світлодарську Бахмутського району на частоті на 92.3 МГц. Програми телеканалу "ICTV" на 29 ТВК і далі зможуть дивитися жителі Краматорська Донецької області. Термін дії дозволів на тимчасове мовлення - 1 рік із дати ухвалення рішення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.09.2021 "Русское радио - Україна" вперше опинилося серед лідерів ведення передач державною мовою, а "Наше радіо" і "ХІТ FM" збільшили обсяг української мови у передачах на 27%. Про це на засіданні 16 вересня повідомила членкиня Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олена Ніцко. Які зміни відбулися в радіоефірі за останній місяць і скільки української мови звучало у серпні в ефірі загальнонаціональних радіомовників - Національна рада оприлюднила нові результати моніторингу виконання мовної квоти в ефірі 14 загальнонаціональних радіостанцій. Значне перевищення мовної квоти і далі спостерігається в радіопередачах - програми ведуться українською більше ніж визначено як обов'язкова частка ?60%. У 8 із 14 радіостанцій мова передачі 100% державна, серед таких - "Країна FM", "Українське радіо", "Наше радіо", "Люкс FM", "Радіо "Промінь", "Радіо "Культура", "Kiss FM", "ХІТ FM". Також високі показники, які перевищують 90%, у "Русское радио - Україна" - 99% і по 96% - у "Шансон" і "Пятница". Варто зауважити, що "Русское радио - Україна" цього місяця збільшило обсяг української мови в передачах на 22% й так вперше опинилося серед лідерів виконання мовної квоти. Так само у серпні кількість державної мови зросла у передачах "Наше радіо" і "ХІТ FM" - на 27%, "Шансон" - на 12%, "Пятница" - на 11%, "Перець FM" - на 8%. У піснях, які транслюють загальнонаціональні радіостанції, українська мова фіксується рідше, однак її обсяг у загальнодобовому мовленні так само у межах встановленої законом квоти ? 35%. Пісні 100% українською мовою вже традиційно звучать на "Країна FM", "Українське радіо" та "Радіо Культура". Ще одна суспільна радіостанція "Радіо Промінь" 99% свого ефіру наповнює піснями в українському виконанні. Ротація пісень українською мовою порівняно з попереднім місяцем значно зросла у "Радіо Культура" - на 15%. Найменше україномовних пісень транслював "Шансон", другий місяць поспіль їх обсяг в ефірі радіостанції становить 39%. Для радіостанцій із переважною більшістю пісень офіційними мовами Європейського Союзу квота на пісні державною мовою ?25%. З показниками "Kiss FM" - 33%, "ХІТ FM" - 31% та "Мелодія" - 29% цю вимогу закону також було виконано. Під час оприлюднення результатів моніторингу Олена Ніцко побажала мовникам й надалі виконувати вимоги мовного законодавства та підвищувати якість програм. Нині Національна рада моніторить ефір телеканалів на дотримання мовної квоти, його результати також невдовзі буде повідомлено. Докладніше з результатами моніторингу 14 загальнонаціональних радіостанцій можна ознайомитись в інфографіках (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.09.2021 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії Національної суспільної телерадіокомпанії України. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 16 вересня. За словами членкині Нацради Тетяни Руденко, ці зміни стосувались ліцензій трьох радіостанцій Суспільного "Українське радіо", "Промінь" і "Культура" через вилучення дев'яти частот ультракоротких хвиль і п'яти частот середніх хвиль. Директор з організації та розвитку мереж телерадіомовлення Суспільного Дмитро Грузинський зазначив, що таким чином компанія намагається упорядкувати умови ліцензії до реальної ситуації з мовленням радіостанцій. "У цих містах ми отримали FM-частоти. Закон забороняє мовити в ефірі на кількох частотах. Середні хвилі - це ті частотні присвоєння, які числились за НСТУ, однак по них ми не можемо вести мовлення", - сказав він. Регулятор підтримав ці наміри і переоформив ліцензію. Нагадаємо, у лютому 2021 року "Українське радіо" відновило мовлення в середньохвильовому діапазоні на частоті 549 кГц. За ліцензіями "Українське радіо" має 199 FM-частот, 27 УКХ-частот, 12 частот на довгих і середніх хвилях. У грудні 2020 року Дмитро Грузинський в інтерв'ю "Детектору суспільного мовлення" сказав, що з 12 ліцензійних частот в СХ-діапазоні (в ДХ-діапазоні АТ "НСТУ" ліцензій на сьогодні не має) дві частотні присвоєння знаходяться на тимчасово окупованій території, інші частоти не використовуються (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 15.09.2021 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 16 вересня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 16 вересня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.09.2021 Позитивні вечори з MC Alena. Беріть участь у розіграші фірмових подарунків від столичної мережевої станції "DJFM" (Київ-96.8 МГц та T-DAB, Біла Церква-100.9 МГц, Дніпро-103.3 МГц, Херсон-103.1 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), умови прості: Кожного понеділка, середи та п'ятниці підключайтеся з 19:00 до 20:00 до Happy Hours від MC Alena, лови питання, надсилай відповідь на сайт станції та забирайте свій подарунок (Джерело: Сторінка радіо "DJFM" у соцмережі Facebook).
  • 15.09.2021 Епідеміологічну ситуацію в Україні й прогнози лікарів щодо чергової хвилі коронавірусу обговорюватимуть сьогодні, 15 вересня, у спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо. Гість студії - епідеміолог, заслужена лікарка України Людмила Мухарська. Початок - о 19:10. Ведуча разом з гостею обговорить встановлені Урядом карантинні норми та їх ефективність, ймовірність стрімкого поширення нових штамів коронавірусу та перспективи запровадження нового локдауну. Окрім того, в програмі йтиметься про складнощі вакцинації в Україні, міфи про щеплення, нові ліки проти ковіду, закуплені МОЗ, та освітній процес під час пандемії. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни. В Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 15.09.2021 Радіостанція UA: Українське радіо нещодавно розпочалп мовлення у м.Чаплинка на Херсонщині. Мовлення здійснюється на частоті 106.9 МГц. Нагадаємо - радіостанція має тимчасовий дозвіл на мовлення на цій частоті, також наприкінці серпня проводилися роботи з підняття передавального обладнання на телевежі в Чарлинці на необхідну висоту. Також за деякими даними радіостанція розпочала мовлення на частоті 100.4 МГц у Широкому (Луганська область). На цю частоту в НСТУ вже давно є тимчасовий дозвіл, але мовлення на ній, схоже, досі не здійснювалося (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 15.09.2021 15 вересня відбулося установче засідання Громадської комісії, яка вивчатиме документи організацій, що виявили бажання взяти участь у конференції з обрання члена Наглядової ради АТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" у правозахисній сфері. Документи і самі об'єднання мають відповідати вимогам статті 8 Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". До Громадської комісії входять представники громадських рад, які діють при різних органах влади. Цього разу до складу Громадської комісії було делеговано таких осіб: від Національної ради - Олену Андрієнко, Сергія Бойка, Ольгу Большакову; від Міністерства освіти і науки - Олександра Войтка, Наталію Філіпчук, Сергія Хіврича; від Міністерства молоді та спорту - Євгена Ковальського, Віктора Сербулова, Данила Сметана. Головою Громадської комісії було обрано Сергія Бойка, а секретарем - Олену Андрієнко. Загалом для участі в конференції до Національної ради надійшли заяви від 63 організацій. Відповідно до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" організації мають відповідати таким вимогам: а) бути громадським об'єднанням або асоціацією; б) діяти не менше як три роки у відповідній сфері - наразі це правозахисна сфера; в) членами організації мають бути авторитетні у своїй сфері особи; г) діяльність організації має бути активною (упродовж останніх трьох років вони організовують періодично, не рідше ніж декілька разів на рік, громадські заходи щодо проблем, які існують у відповідній сфері: ініціюють публічні обговорення актуальних питань, публічні дискусії у професійній сфері тощо). Своє рішення щодо допуску чи недопуску об'єднань до участі в конференції Громадська комісія має ухвалити до 29 вересня. Наступне засідання вирішено провести через тиждень, 22 вересня (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.09.2021 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення та Комісія з питань телебачення і радіо Республіки Вірменії 14 вересня підписали Меморандум про співробітництво у сфері регулювання телерадіомовлення. Від українського медіарегулятора документ підписав член Національної ради Максим Онопрієнко, від вірменської сторони ­ голова Комісії Тигран Хакобян. Меморандум був підписаний у рамках візиту офіційної делегації України до Вірменії для участі у восьмому засіданні Спільної міжурядової українсько-вірменської комісії з питань економічного співробітництва, що триває в Єревані з 12 до 14 вересня. У документі йдеться про розвиток співробітництва у сфері регулювання телерадіомовлення через підтримку і реалізацію спільних заходів, обмін інформацією і досвідом між національними регуляторними органами у сфері медіа України та Республіки Вірменії. Документ визначає такі можливі напрями співпраці: а) сприяння обміну аудіовізуальними послугами і створенню спільного аудіовізуального продукту; б) проведення взаємних консультацій та обмін інформацією щодо специфічних секторальних питань; в) обмін спеціалістами й експертами, а також організація візитів і зустрічей; г) організація та участь у спільних семінарах, симпозіумах, конференціях, круглих столах у сфері регулювання телерадіомовлення тощо. Меморандум укладено терміном на п'ять років із можливістю автоматичної пролонгації його дії на наступний період. Крім того, у рамках заходів, підготовлених до восьмого засідання Спільної міжурядової українсько-вірменської комісії з питань економічного співробітництва, за участі представників обох сторін на будівлі Єреванської школи № 42 імені Тараса Шевченка було урочисто відкрито меморіальну дошку Кобзареві (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.09.2021 UA: Карпати та UA: Волинь спільно реалізують масштабний прямоефірний спецпроєкт "Заробітчани", присвячений українцям, які працюють за кордоном. Прем'єра відбудеться у вівторок, 14 вересня, о 17:10, на усіх платформах філій: на радіо, телебаченні та на діджитал-платформах. Спецпроєкт виходитиме у вигляді прямоефірного радіомісту між Луцьком та Івано-Франківськом за участі ведучих та запрошених експертів: фахівців в галузі трудових відносин, представників громадського сектору, правозахисників та самих заробітчан. У програмі обговорюватимуть особливості пошуку роботи за кордоном, наявні шахрайські схеми та ризики для заробітчан, можливості легального працевлаштування та правильні алгоритми дій для шукачів роботи. Слухачі дізнаються, як захистити свої права, як знайти допомогу та як діяти в різних проблемних ситуаціях. Окрема увага також буде приділена питанням повернення заробітчан в Україну та можливостям втілення тут здобутого за кордоном досвіду та подальшої реалізації. Формат спецпроєкту передбачає також спілкування зі слухачами, які зможуть не лише ставити свої питання гостям студій, але й ділитися власним досвідом щодо обговорюваних питань, виступаючи таким чином додатковими джерелами інформації та повноцінними співавторами програми. "Це доволі складна, але надзвичайно актуальна та важлива тема. Прекрасно, що заради таких проєктів об'єднуються зусилля декількох філій Суспільного. Так ми отримаємо синергетичний ефект, маємо змогу залучити найкращих ведучих та експертів, зробити найбільш якісний продукт та донести його до ширшої аудиторії. Проєкт ретельно проаналізує всі важливі аспекти теми заробітчанства: від нелегальної роботи і трудового рабства до коронавірусних обмежень на ринку праці. Ми хочемо допомогти всім нашим громадянам усвідомити, що працювати за кордоном можна легально, що для цього є всі можливості, а також поінформувати, як діяти, коли з вами або вашими близькими трапляються неприємності. Це дуже соціально важливий проєкт, який відповідає місії Суспільного мовника. Водночас це дуже актуальна тема для величезної кількості наших співгромадян", - розповів член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін. Спецпроєкт виходитиме двічі на місяць по вівторках, тобто 14 та 28 вересня, 12 та 26 жовтня, а також 9 листопада на всіх платформах UA: Карпати та UA: Волинь. "Спільні проєкти обласних філій - важливий напрямок роботи Українського радіо в новому сезоні. На прикладі "Заробітчан" ми побачили, наскільки ефективною вона може бути та наскільки гарні результати дає. Тож ініціативу вже підхопили ще декілька обласних філій Українського радіо. Приміром, Херсон, Миколаїв та Дніпро працюють над спільним спецпроєктом про екологічні проблеми, пов'язані зі скидом шахтних вод. Дніпро разом з декількома філіями готують спільний спецпроєкт про національні спільноти. Ще буде дуже цікавий радіожурнал, підготовлений спільно Одеською, Львівською, Кропивницькою та Херсонською філіями. Сподіваюся, що всі вони також виходитимуть не лише в ефірі Українського радіо, а й на інших платформах Суспільного", - розповіла виконавча продюсерка UA: Українське радіо Юлія Шелудько (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 8.09.2021 Реформу децентралізації та її роль у боротьбі з пандемією коронавірусу в Україні обговорюватимуть сьогодні, 8 вересня, у спецпроєкті Світлани Мялик "Здорова політика" на UA: Українське радіо. В гостях програми - Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. Початок - о 19:10. Ведуча разом з гостем розбиратиметься, чи спроможна влада на місцях ефективно розв'язувати питання щодо стримування темпів поширення коронавірусу, а також чи мають регіони ресурси та можливості ефективно захищати людей. Окрім того, в програмі обговорюватимуть: ефективність комунікації між органами державної влади й місцевим самоврядуванням; діяльність Асоціації міст України та Конгресу місцевих і регіональних влад; досвід європейських країн щодо ролі органів місцевого самоврядування; перспективи внесення змін до Конституції у частині децентралізації; проєкти регіонального економічного розвитку: індустріальні парки, функціональні типи територій; реформу ДАБІ; стан підготовки до опалювального сезону в регіонах. Нагадаємо, "Здорова політика" - авторський спецпроєкт Світлани Мялик. На розмову в прямому ефірі ведуча запрошує політиків, науковців та державних діячів, які беруть участь в ухваленні важливих для українців рішень. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни. В Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.09.2021 "Координата К" - це новий проєкт на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) від незрівнянної Валерії Подкіч-Могилевської про секрети мегаполісів і невеличких містечок нашої України. Слухайте в неділю о 14:00, або читайте на сайті: https://cutt.ly/mWTkses (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 8.09.2021 У п'ятницю, 10 вересня 2021 року, о 16:00 відбудеться засідання Наглядової ради АТ "НСТУ" за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Проєкт порядку денного: 1. Про Основні напрями діяльності АТ "НСТУ". 2. Про питання роботи Служби внутрішнього аудиту АТ "НСТУ". 3. Про обрання корпоративного секретаря АТ "НСТУ". 4. Про внесення змін до Річного плану діяльності АТ "НСТУ" на 2021 рік. 5. Про ініціювання внесення змін до положення про Наглядову раду АТ "НСТУ". 6. Розгляд інформації про відповідність контенту АТ "НСТУ" місії Суспільного мовлення. 7. Різне. Наглядова рада Суспільного мовлення - орган управління НСТУ, до складу якого входять по одному представнику від депутатських фракцій і груп Верховної Ради України поточного скликання і дев'ять членів від громадських об'єднань та асоціацій. Наглядова рада визначає основні напрями діяльності НСТУ, обирає голову та членів правління НСТУ й виконує інші регуляторні функції відповідно до Закону "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Строк повноважень членів Наглядової ради НСТУ становить п'ять років (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 8.09.2021 6 вересня Суспільний мовник визначив переможця мистецького конкурсу на виробництво проєкту за власною ідеєю "Свої". Після захисту пропозицій учасників переможцем стала команда Visimka Production (ФОП Бойко), яка неодноразово співпрацювала з Координаційним центром мовлення національних меншин, реалізувала документальний фільм Суспільного "Невидима правда". Проєкт "Свої" має на меті створити цикл соціально-просвітницьких роликів для усіх платформ Суспільного: телебачення, радіо та діджиталу, в яких представники національних спільнот України та чутливих соціальних груп розкажуть історії про своє життя, адаптацію в суспільстві, а також розкриють проблеми дискримінації, з якими вони зіткнулися. Ролики покликані протидіяти розповсюдженню ксенофобії в українському суспільстві, налагодити громадський діалог, аби зміцнити суспільну довіру і підкреслити, що хоч всі люди різні, однак вони мають рівні права. Суспільне мовлення - єдине медіа в Україні, яке постійно створює проєкти мовами національних спільнот - для них, а про них - українською. У 2019 році був створений Координаційний центр мовлення національних меншин. Команда Центру збирає інформацію з усіх куточків України про найважливіші для кожної спільноти події, виклики та проблеми, прагне створити середовище рівності, толерантності та плюралізму нацменшин. Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. UA: ЗАКАРПАТТЯ створює телепрограми угорською, словацькою, ромською, русинською, німецькою та румунською. UA: ОДЕСА - гагаузькою, молдавською та болгарською. Команда UA: БУКОВИНА виготовляє проєкти румунською (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 7.09.2021 Гурт TVORCHI - найгучніше відкриття молодої української сцени, електронний тандем гіпнотичної простоти та вибухової творчості. 14 вересня гості найгучніших фестивалів країни TVORCHІ стануть гостями Фан-зони Національної мережі ХІТ FМ (Київ-96.4 МГц, Нововолинськ-89.0 МГц, Білгород-Дністровський-90.8 МГц, Шостка-91.2 МГц, Миколаїв-91.5 МГц, Генічеськ-91.6 МГц, Прилуки-97.0 МГц, Олександрія-99.8 МГц, Корюківка-99.9 МГц, Маріуполь-100.8 МГц, Ужгород-100.9 МГц, Первомайськ-100.9 МГц, Одеса-101.0 МГц, Благовіщенське-101.4 МГц, Мелітополь-101.6 МГц, Красноград-101.6 МГц, Львів-101.7 МГц, Дніпро-102.0 МГц, Харків-102.0 МГц, Полтава-102.3 МГц, Херсон-102.5 МГц, Вінниця-102.6 МГц, Івано-Франківськ-102.6 МГц, Суми-103.4 МГц, Яремче-103.6 МГц, Рівне-103.7 МГц, Павлоград-103.8 МГц, Северодонецьк-103.8 МГц, Черкаси-104.1 МГц, Скадовськ-104.2 МГц, Кременчук-104.3 МГц, Чернігів-104.7 МГц, Ніжин-105.2 МГц, Кропивницький-105.3 МГц, Красногорівка-105.6 МГц, Тернопіль-105.6 МГц, Біла Церква-105.7 МГц, Ковель-106.0 МГц, Кам'янець-Подільський-106.2 МГц, Луцьк-106.2 МГц, Дрогобич-106.4 МГц, Запоріжжя-106.6 МГц, Хмельницький-106.7 МГц, Житомир-106.9 МГц, Кривий Ріг-106.9 МГц, Карлівка-106.9 МГц, Краматорськ-107.4 МГц, Виноградів-107.7 МГц, Ладижин-101.1 МГц, Вознесенськ-103.6 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.). Пряму трансляцію дивіться на сайті та Facebook-сторінці радіостанції о 20:00 (Джерело: Сторінка Національної мережі "ХІТ FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.09.2021 Завтра, у середу, 8 вересня з 14:00 до 16:00 програми столичної радіостанції "Київ FM" (98.0 МГц та Інтернет-мовлення 128k.) можна буде слухати лише онлайн, адже станція продовжує ставати кращою і поліпшувати якість свого звучання (Джерело: Сторінка радіостанції "Київ FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.09.2021 Ведучі ранкового шоу "Розбудильник", що на хвилях стрийського радіо "Фреш FM" (104.8 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 96k. Ogg та Інтернет-мовлення 128k.), у відпустці. Проте, залишили для вас найвеселіші моменти свого ефіру. Слухайте щобудня з 8 до 12 на радіо Fresh FM (Джерело: Сторінка радіо "Фреш FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.09.2021 Незабаром найпопулярніші зірки знову зустрінуться в оновленому чарт на хвилях столичної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9 МГц, Ужгород-88.9 МГц, Суми-90.3 МГц, Лисичанськ-91.1 МГц, Рівне-100.7 МГц, Кривий Ріг-102.7 МГц, Житомир-102.7 МГц, Миколаїв-102.8 МГц, Дніпро-102.9 МГц, Черкаси-102.9 МГц, Хмельницький-103.1 МГц, Трускавець-103.5 МГц, Полтава-103.8 МГц, Тернопіль-104.1 МГц, Чернігів-104.3 МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4 МГц, Запоріжжя-105.6 МГц, Львів-106.0 МГц, Херсон-106.2 МГц, Вінниця-106.4 МГц, Маріуполь-106.5 МГц, Новоград-Волинський-106.6 МГц, Одеса-107.9 МГц, Кропивницький-107.9 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! "Наша Ліга" разом з Алёна Панова - вже цієї п'ятниці, 10-го вересня, о 15:00! (Джерело: Сторінка "Нашого Радіо" у соцмережі Facebook).
  • 7.09.2021 Львівська радіостанція "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) разом з конкурсом краси Miss Lviv Міс Львів цьогоріч визначатиме найкращий голос Львова. Перемога однієї з учасниці буде залежати від вашого вибору. Протягом наступних двох тижнів на сторінці станції в інстаграмі, у розповідях, буде з'являтися самопрезентація кожної дівчини. Ваше завдання - просто дати відповідь, чи подобається тобі голос конкурсантки. Та модель, яка у відсотковому співвідношенні набере найбільшу кількість балів, стане нашою переможницею. Також керівництво "Вголос FM" віддасть свої 10 балів найкращій учасниці на їхній погляд. А тому вже завтра о 9:00 слухайте ранкове шоу "Активація" та дізнавайтеся усі подробиці голосування. Радіо "Вголос FM" закликає вас бути активними, а дівчатам бажає успіху! (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 7.09.2021 Радіостанція "Вільне радіо" з 1 вересня відновила мовлення у місті Бахмут Донецької області на частоті 91.5 МГц. Нагадаємо - мовлення радіостанції було відсутнє у місті з 1 серпня минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 7.09.2021 6 вересня на суспільному радіо "Культура" розпочався новий сезон. За словами виконавчої продюсерки радіо "Культура" Ірини Славінської, у центрі уваги - розвиток критичного мислення й нові пізнавальні передачі, а також щовечора класична музика. Про це повідомляє сайт "Українського радіо". Щодня о 8:50 та о 17:50, починаючи з 6 вересня, - радіоблог Оксани Мороз "Вірю - не вірю". Оксана Мороз - експертка з комунікацій, лекторка, авторка декількох книжок та засновниця громадської ініціативи "Як не стати овочем". Її радіоблог про медіаграмотність, інформаційну гігієну та протидію фейкам і маніпуляціям. Це перша співпраця Оксани Мороз із радіо, в межах якої вона підготувала понад 50 випусків програми. У радіоблозі авторка вчитиме радіослухачів протистояти інформаційним вірусам, а також розповідатиме про цікаві історичні приклади використання інформаційних технологій та маніпуляцій. Щодня о 10:10, починаючи з 6 вересня, - нові інтерактивні програми: "Година з Наталею Грабченко" (з понеділка по середу) та "Година з Олесею Білаш" (щочетверга і щоп'ятниці). Наталя Грабченко розповість про найважливіші події у культурному житті країни. Програма Олесі Білаш буде присвячена подіям у царині музики, видатним історіям української естради та золотому фонду українського мелосу. Поезія, сповнена чуттєвих образів, та виконавці, які нікого не залишають байдужими, - в ранкових ефірах наприкінці кожного тижня. Обидві програми виходитимуть у прямому ефірі та залучатимуть слухачів до якнайактивнішого діалогу: формат програм передбачає живе спілкування, запитання до гостей студії та висловлювання власних думок щодо обговорюваних тем. Щопонедіка о 13:10 - авторський проєкт Тетяни Трощинської "Пухнасті пристрасті" про домашніх улюбленців. Прем'єра відбулася 6 вересня. Із 7 вересня щовівторка о 13:10 - програма Захара Давиденка "Явище", яка задумана як така, що стимулюватиме діалог поколінь та сприятиме порозумінню між аудиторіями різного віку. В ній йтиметься про нові сучасні тренди, корені яких прослідковуються в давніх традиціях. У перших випусках програми говоритимуть про моду на веганство, яке притаманне й українській традиційній кухні, секрет популярності російського репу, новий етикет спілкування у соцмережах тощо. Вестиме програму Захар Давиденко, який раніше вів проєкт "Шаровари шоу" (який залишається в сітці нового сезону й виходитиме щосереди о 13:10). З 11 вересня щовихідних о 12:50 - спецпроєкт "Театр корифеїв", в якому звучатимуть фрагменти театральних вистав і монологів акторів. Щобудня з 18:00 до 20:00 - проєкт "Музичні історії" - про історію створення знакових творів і роботу музикантів. Щобудня, крім середи, о 15:10 звучатиме програма "Це класика" з ведучими Олександром Пірієвим, Світланою Галась, Наталею Попудрібко й Наталкою Писанкою. Щосереди о 15:10 - нова програма Катрі Гончарук "Це автентика". Також у новому сезоні вийде в ефір низка спецпроєктів, зокрема два спецпроєкти до 180-річчя Михайла Драгоманова у середині вересня. Ними опікуються продюсерки Олена Гусейнова та Нелля Даниленко. Як писав "Детектор медіа", на радіо "Культура" розробили проєкт "Радіоесеїстика", який мають виробляти на аутсорсі. Наразі триває відбір переможця (Джерело: Портал "ДМ Суспільного").
  • 7.09.2021 Що за звук? То на хвилях "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) Трембіта грає й слухачів до участі у конкурсі скликає! А ви ще не чули? Магазин музичних інструментів Trembita-music святкує 110 років та люксовим слухачам дарує гітари у грі "Що за звук?". Як їх отримати? Щобудня о 10:15 вгадуй звуки в ефірі "Радіо Люкс FM - Львів" та отримуйте круті подарунки! Щодня - брендовану парасольку, а щоп'ятниці матимете шанс отримати ГІТАРУ від партнера проекту - мережі музичних інструментів Трембіта та Tos.in.ua! Деталі на сайті tos.in.ua. Акція діє з 6 вересня до 1 жовтня (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 7.09.2021 Сьогодні о 16:10 столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) проводить Спецефір. На вас чекає розмова із заступницею Міністра оборони Ганною Маляр про інформаційну війну. Як РФ спотворює події в Україні, як наші блогери це повторюють та які ключові ворожі наративи (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 7.09.2021 Незалежна медійна рада повідомила на сайті організації про публікацію третього видання висновків. Збірник доступний за посиланням. Зазначається, що 8 висвітлених у ньому рішень стосуються розпалювання мови ворожнечі стосовно учасників АТО/ООС і Революції гідності в програмі "Я так думаю" телеканалу NewsOne; поширення упереджених та необґрунтованих звинувачень у статті "Нерухомість в "ЛНР", ящики з грошима, квартири-палаци та "королівські" маєтки - трохи з декларацій черкаських суддів", опублікованій на регіональному онлайн-ресурсі "Дзвін"; порушення професійних та етичних стандартів журналістики телекомпанією "Прилуки", онлайн-виданням "Заборона", каналом "1+1", інтернет-порталами Vesti.ua і "BBC News Україна"; розпалювання ксенофобії й антисемітизму при згадці фонду "Відродження" та Джорджа Сороса в ефірах телеканалу ZIK, а також порушення стандартів висвітлення виборів, стандартів журналістики телерадіокомпанією "Аверс" та пов'язаними структурами. При розгляді кожного випадку автори збірника проаналізували обставини справи, описали регулювання питання, оцінили дотримання вимог українських законів, навели висновки та перелік використаних джерел. "Висновки НМР базуються на національних і міжнародних правових та етичних стандартах, кращих практиках та дослідженнях, а також, звичайно, на багаторічному професійному досвіді як членів НМР, так і організацій-засновників, що поза сумнівом є одними з лідерів українського громадянського суспільства", - звернулася до читачів у передмові видання Антоніна Черевко, голова НМР. Нагадаємо, в червні 2018 року НМР випустила перший збірник висновків, який включив 25 справ щодо спірних питань в інформпросторі. Він також містив рекомендації щодо повноважень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та залучення експертів до ефіру. Другий збірник, випущений у вересні 2020 року, включив 14 висновків, рекомендації щодо розвитку суспільного мовлення та настанови щодо висвітлення питання реформи в енергетичній сфері, тарифів та інших чутливих для суспільства тем (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 6.09.2021 Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 08.11.2018 № 2608-VІІІ щороку у другу неділю вересня відзначається День пам'яті українців - жертв примусового виселення з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 - 1951 роках. Цього року виповнюється 77 років від початку депортації автохтонних мешканців цих регіонів, і 12 вересня Україна вшановує їх пам'ять. Одним із підсумків Другої світової війни стало встановлення нових державних кордонів в Європі, зокрема між СРСР і Польщею. Для визначення радянсько-польського кордону 9 вересня 1944 року в Любліні СРСР та Польща уклали угоду про "взаємний обмін населенням": українського - з території Польщі до УРСР і польського - з території України до Польщі. За інформацією Українського інституту національної пам'яті, тоді було переселено близько 700 тисяч українців. Процес депортації українців у 1944 - 1951 роках мав форму військових операцій проти мирного населення. Він супроводжувався грубим порушенням основоположних прав і свобод людини і громадянина, повною забороною повернення на рідні землі, вилученням майна, безальтернативним закріпленням за новими місцями поселення, залишати які було заборонено, обмеженням політичних, соціальних, економічних і культурних прав. Це призвело до руйнування української культурної та історичної спадщини, поставило під загрозу знищення низку етнографічних груп українського народу. Національна рада закликає телерадіоорганізації гідно вшанувати пам'ять жертв примусової депортації з українських земель та інформувати суспільство про процес примусового виселення українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 - 1951 роках. Звертаємо увагу керівників телерадіокомпаній, що цього пам'ятного дня необхідно внести зміни до програм теле- і радіопередач При плануванні програм необхідно керуватися Правилами ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Цей регуляторний акт затверджений рішенням Національної ради від 23.07.2015 № 1146 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.08.2015 за № 967/27412) з відповідними змінами, затвердженими рішенням Національної ради від 12.02.2021 № 95 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21.04.2021 за № 541/36163) (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.09.2021 Із 3 до 5 вересня у Чернівцях відбувся ХІІ Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Протягом трьох днів події команди Суспільного Буковини та UA: Радіо Культура працювали на виїзних студіях біля Літературного целанівського центру, що на вулиці Ольги Кобилянської, та інших локаціях фестивалю. Щодня у прямий ефір виходили ведучі UA: БУКОВИНА, UA: Радіо Культура та Українського радіо Буковина разом з організаторами, волонтерами та учасниками фестивалю. За кадром працювали продюсери, режисер, оператори та інженери. Окрім цього, усі регіональні телеканали у завершальний день фестивалю показали наживо спецефір із MERIDIAN CZERNOWITZ та з IV Міжнародного книжкового фестивалю Book Space, над яким працювали спільно команди Суспільного з Чернівців, Києва та Дніпра. "Ми зробили серію трансляцій на телеканал UA: БУКОВИНА та на Українському радіо Буковина. Цього року нам вдалося попрацювати на фестивалі не тільки для аудиторії у Чернівецькій області, ми також забезпечили трансляції для Радіо Культура та спільно з UA: КИЇВ і UA: ДНІПРО підготували спецефір для регіональних мовників Суспільного", - прокоментував продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин. 4 вересня відбулася трансляція на UA: БУКОВИНА перформансу Юрія Андруховича у Будинку радіо Суспільного Буковини. Подію відвідали понад 100 людей. Як це було - розповідають новинарі Суспільного Буковини. "Організатори творять велику справу, коли обирають складні дискусії, аби нанести Чернівці на культурну мапу Європи, - розповіла журналістка Українського радіо Буковина Аліна Хрищук. - В межах фокусної теми "Україна очима світу" спілкувалася про наш культурний імідж та потенціал із першим генеральним директором Українського інституту. Я підозрювала, що про Україну знають точкові речі, на кшталт борщу і вишиванки, але деякі результати їхніх досліджень мене подивували. Такі розмови для мене важливі, бо вони - про утвердження Суспільного як платформи розвитку громадянської відповідальності та культури. Вони про саморозвиток тих, для кого ми працюємо". Письменники розповіли журналістам Суспільного Буковини про свій перший та цьогорічний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Про те, як команда Суспільного готувалася до фестивалю, можна прочитати за посиланням. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Буковина у фейсбуці, інстаграмі та Українському радіо Буковина, а також онлайн на сайті філії. Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні - Суспільне мовлення. Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ - дійство, побудоване на фундаменті культурної спадщини Чернівців, продукт генної та історичної пам'яті його мешканців. Метою фестивалю є повернення Чернівців на культурну мапу Європи й розвиток діалогу між сучасними українськими поетами та їх зарубіжними колегами (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.09.2021 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час брифінгу 6 вересня розповів, які є шанси ухвалити закон про медіа під час шостої парламентської сесії. За його словами, "на цьому тижні - точно ні (не ухвалять - ДМ.). А далі - подивимося". Дмитро Разумков зазначив, що наразі Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики не пропонував законопроєкт до розгляду, а в самому комітеті ще тривають дискусії. "Ми зараз говоримо про назву закону про медіа, а треба дивитися по тих пунктах, які закладені. Я багато спілкувався з цього приводу з представниками ЗМІ: хтось підтримує, хтось виступає категорично проти. Там є норми, які точно потребують доопрацювання. Провести, скажімо так, не регулювання, а створення правил поведінки для медіаринку - це правильно. Але треба зробити так, щоб це не нашкодило тій же свободі слова. Тому тут треба буде рухатись спільним шляхом: і представникам влади, які займаються сьогодні цим законом, і представникам медіа", - додав спікер. Нагадаємо, 2 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстрували доопрацьований законопроєкт "Про медіа" № 2693-д. Під час експертних дискусій про законопроєкт конкретні зауваження та побажання щодо регулювання онлайн-медіа та повноважень регулятора та органу співрегулювання висловили українські та міжнародні експерти. Свою підтримку законопроєкту з деякими застереженнями щодо проблемних положень висловив медіарух "Медіа за усвідомлений вибір". Ухвалити законопроєкт у першому читанні закликали Незалежна медійна рада та Національна асоціація медіа, тоді як "Укртелемережа" та Асоціація правовласників і постачальників контенту запропонували його доопрацювати. Свої пропозиції до законопроєкту публічно надали "Детектор медіа" та Інститут масової інформації. 4 вересня дві великі медіагрупи - "1+1 медіа" та "Медіа Група Україна" - випустили спільну заяву з критичною оцінкою окремих норм законопроєкту. Зокрема, їх непокоїть розширення повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та запровадження нових санкцій. Водночас група "1+1 медіа" підтримала наміри народних депутатів уперше законодавчо відрегулювати сферу онлайн-медіа в Україні. 27 листопада 2020 заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко сказав, що в Україні ухвалять законопроєкт про медіа, коли виправлять у ньому всі недоліки й узгодять документ з представниками медіаринку (Джерело: Портал "Детектор Медіа").
  • 6.09.2021 Програма "ПОЦІЛУНОК З ПРИВІТОМ" повертається до ефіру борзнянського "Радіо Борзна FM" (99.2 МГц). Вже з 18-го вересня щосуботи вітайте у прямому ефірі. Зверніть увагу, час програми змінено: відтепер з 14:00 до 16:00 ви зможете переказувати вітання та привіти. Отож чекати залишилось не довго!!! (Джерело: Сторінка "Радіо Борзна" у соцмережі Facebook).
  • 6.09.2021 У понеділок, 6 вересня, Суспільний мовник презентує свій новий ньюзрум разом з європейськими медіапартнерами Deutsche Welle (DW) та BBC Media Action - NewsHouse 2.0. Скоро розпочне роботу новий кросплатформовий мультимедійний ньюзрум, розташований на Хрещатику, у самому серці Києва. Команда новин Суспільного зможе використовувати покращену структуру збору новин, сучасну систему виробництва та високоякісне обладнання, що надається DW Akademie та BBC Media Action у межах проєкту, фінансованого ЄС, за додаткової допомоги Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії для модернізації станції. Для української аудиторії це означає надійні новини, які можна швидко та зручно отримати на всіх платформах, включаючи вебсайт Суспільне Новини, канали соціальних мереж, телебачення та радіо. "Ціль Суспільного мовника - стати новинами "номер один" за довірою в Україні. Сучасний, технологічний, мультимедійний ньюзрум в центрі Києва поруч із постійним навчанням журналістів щонайкраще наближає нас до спільної цілі. Ми щиро вдячні нашим міжнародним партнерам, їхня підтримка в розбудові Суспільного мовлення - безцінна", - розповідає Тетяна Кисельчук, членкиня правління, відповідальна за інформаційне мовлення і діджитал-платформу, керівниця проєкту NewsHouse 2.0. Керівниця Департаменту новин НСТУ Ангеліна Карякіна зазначила, що завдяки цьому проєкту вдалося перетворитися зі старомодних, розділених на телебачення та радіо команд зі створення новин на справжню мультимедійну організацію з найбільшим потенціалом у країні. "Ми вітаємо прогрес, досягнутий суспільним мовником. НСТУ створює програми та надає об'єктивну інформацію в той час, коли суспільству це потрібно найбільше - під час безпрецедентної пандемії коронавірусу. Суспільне мовлення та якісні новини є важливим елементом будь-якої демократичної системи. Для України, в контексті конфлікту, що триває, та посилення дезінформації, незалежність ЗМІ також є частиною національної безпеки. Суспільний мовник є рушійною силою держави щодо захисту від інформаційних маніпуляцій. Ми в Представництві ЄС сподіваємося, що НСТУ буде сильним гравцем у забезпеченні свободи ЗМІ та якісної журналістики", - зазначив Матті Маасікас, Посол Європейського Союзу, Голова Представництва ЄС в Україні. З метою навчання майбутніх медіапрофесіоналів київський офіс Академії суспільного мовлення буде проводити навчання у хабах в Києві та Одесі, а також впроваджуватиме проєкти для підвищення медіаграмотності громадськості. Академія суспільного мовлення була створена навесні 2019 року за підтримки DW Akademie в межах проєкту ЄС. Завдяки Академії Суспільний мовник здатен зробити вагомий внесок у незалежний, об'єктивний та плюралістичний медіапростір України. "Потреба надавати швидку та надійну інформацію ніколи не була настільки нагальною. Пандемія, тривалий конфлікт в Україні та постійні інформаційні атаки з боку Росії показують, що вільна та критична журналістика має вирішальне значення. Зі своїм новим мультимедійним простором НСТУ матиме можливість виконувати свою місію як незалежний суспільний мовник. Ми в DW пишаємося тим, що є частиною цієї трансформації та ділимося своїми знаннями й досвідом на користь усіх громадян України", - розповів Петер Лімбург, Генеральний директор Deutsche Welle (DW). "За допомогою цього сучасного ньюзруму журналісти НСТУ зможуть по-новому висвітлювати найважливіші репортажі для кожного в Україні. Її багатоплатформова структура та методи роботи побудовані за зразками BBC, а кваліфіковані журналісти перейняли редакційні цінності BBC - довіру та неупередженість. Ми дуже пишаємось нашим внеском", - зазначила Еллі Хаворт, директорка проєкту BBC Media Action. Презентація транслюватиметься онлайн о 16:00 на фейсбук-сторінці European Union in Ukraine та на ютуб-каналі DW Akademie. Мова презентації - англійська. Суспільне мовлення - це перший в історії України справді незалежний мовник, що служить і підзвітний лише громадянському суспільству. Сьогодні Суспільне - це найбільша медіакомпанія країни, що включає: 2 загальнонаціональні телеканали - UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА; 3 загальнонаціональні радіоканали (Українське радіо, Радіо Промінь та Радіо Культура); 24 регіональні мовники (місцеве теле- і радіомовлення); 1 найбільша в Україні студія звукозапису - Будинок звукозапису; Симфонічний оркестр та ще 4 музичні колективи; Академія суспільного мовлення; 36 сайтів та понад 100 сторінок у соцмережах. DW Akademie - це центр Deutsche Welle з розвитку міжнародних ЗМІ, підготовки журналістів та передачі знань. З 2013 року цей центр реалізує масштабні медіапроєкти в Україні за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), Федерального міністерства закордонних справ (AA), Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та Представництва Європейського Союзу. З 1997 року центр DW Akademie працює в країні в меншому масштабі. BBC Media Action - це міжнародна організація BBC з розвитку ЗМІ. Вона працює в більш ніж 20 країнах світу, підтримуючи зацікавленість у незалежних і суспільних ЗМІ, які необхідні для процвітання демократичних суспільств. В Україні BBC Media Action працює у сфері розвитку медіа вже понад десять років за підтримки Європейського Союзу (ЄС), Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії (FCDO) та інших відомих установ (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 6.09.2021 Що штовхає людину на злочин? Що змушує порушувати правила? Як думає злочинець? Як думає той, хто шукає злочинця? Що відбувається зі зловмисником, коли злочин розкрито? І як вдається розкривати ретельно сплановані та добре приховані злочини? У новому сезоні на UA: Українське радіо - нова програма для поціновувачів жанру true crime "Психологія злочину". В основі програми - реальні розслідування резонансних злочинів, що сталися в Україні протягом останніх 20 років. Перший випуск вийде в ефір у четвер, 9 вересня, о 20:10. У програмі звучатимуть розповіді слідчих, прокурорів, детективів, кримінологів та вузькопрофільних спеціалістів, які брали участь у розслідуванні цих злочинів, а також коментарі спеціалістів зі сфери психології та психіатрії, які допомагатимуть авторам програми формувати психологічні портрети злочинців. Продюсерка та сценаристка проєкту - Марія Лебедєва. "Звичайно, ми розповідатимемо про злочини детально, проте не смакуватимемо якісь криваві подробиці. Наше основне завдання - показати, що допомогло слідчим викрити злочинця. На що вони звернули увагу, коли допитували підозрюваного чи його родичів, коли проводили слідчі дії. А потім проаналізувати ті ж аспекти з професійними психологами та психіатрами. Щоб зрештою знайти відповідь на головні питання: що змушує людей, які зовні нічим не відрізняються від інших, скоїти такі жахливі злочини? Що стоїть за їхньою історією? Іншими словами, слухачі зможуть разом з нами "покопатися в голові" у злочинців та взяти участь у розслідуванні", - розповідає Марія Лебедєва. У програмі йтиметься не лише про серійних убивць чи маніяків, а й про інші типи злочинів: викрадення людей, доведення до самогубства, вбивства дітьми, домашнє насильство, сплановані крадіжки та великі афери. За словами авторки, мова йтиме лише про розкриті злочини, які пройшли всі стадії судового процесу, включно з апеляцією. Тобто ті, де винесені остаточні вироки щодо винуватості певних людей. Всього в ефір вийде двадцять сорокахвилинних радіопрограм. "Жанр true crime дуже популярний у США та Західній Європі. Проте в Україні таких програм саме в радіоформаті ще не було. Тож Українське радіо заповнює цю прогалину. Сподіваюся, наші слухачі оцінять новий проєкт. Він не стільки про злочини, скільки про психологію. Загалом у нас в новому сезоні з'явилося одразу декілька нових проєктів, які цікаві для широкого кола слухачів і одночасно виконують важливу соціальну функцію. Ми послідовно працюємо над тим, щоб і надалі розширювати аудиторію та пропонувати нашим слухачам сучасний та цікавий контент, зберігаючи при цьому найвищий рівень журналістських стандартів", - зазначив виконавчий продюсер Українського радіо Юрій Табаченко. "Психологія злочину" виходитиме на Українському радіо щочетверга о 20:10. Після виходу кожну серію програми можна буде прослухати на сайті Українського радіо, а також на подкастах Суспільного (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 6.09.2021 Так, новий сезон Let's Go! Show на хвилях столичної мережевої станції "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) обіцяє бути яскравим! Сьогодні слухачі попрощаєлися із Френком та Машею, маленький спойлер, не назавжди. Від завтра і кожний день зустрічайте ранок Let's Go! Show із новими ведучими - Яною Мануйловою та Андрієм Ткачовим. Україномовне шоу, абсолютно нові ігри та пара бестселерів, а ще зіркові гості! Буде гаряче (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 6.09.2021 Фермерські продукти з козиного молока від TM Zinka піклуються про вашу родину, і саме тому столична мережева станція "Радіо П'ятниця" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Старобільськ-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Маріуполь-101.3 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Мелітополь-103.2 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Чернігів-103.9 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Херсон-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Бердянськ-107.5 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) підготувала смачний розіграш для всіх батьків! У будні о 9:15, під час ТребаНадаШоу телефонуйте в прямий ефір Радіо П'ятниця за номером 044-377-55-97, відповідайте на запитання ведучого та вигравайте корисні подарунки від TM Zinka у проєкті "Як діти до школи"! Правила акції: https://is.gd/XOSLqr (Джерело: Сторінка "Радіо П'ятниця" у соцмережі Facebook).
  • 6.09.2021 Сьогодні розпочався новий сезон GOOD MORNING SHOW на хвилях кам'янського "TopRadio" (104.4 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC, Інтернет-мовлення 128k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. Opus та Інтернет-мовлення 192k.). Кожного ранку з вами троє ведучих: бадьорий Міша Баюкін запальний Ваня Радостєв та драйвовий Влад Зарецький налаштують на вдалий день! Кожного ранку з 8:00 до 10:00 на 104.4FM та на сайті www.topradio.fm (Джерело: Сторінка "TopRadio" у соцмережі Facebook).
  • 6.09.2021 Напередодні професійного свята наших розвідників столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6 МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6 МГц, Карлівка-87.8 МГц, Бердичів-87.9 МГц, Лисичанськ-88.6 МГц, Бахмут-88.8 МГц, Новояворівськ-88.9 МГц, Краматорськ - 89.0 МГц, Маріуполь - 89.5 МГц, Полтава-90.2 МГц, Новотошківка - 90.8 МГц, Бахмутівка-90.8 МГц, Запоріжжя-91.2 МГц, Авдіївка-91.2 МГц та 99.0 МГц, Широкий - 91.8 МГц, Щастя - 91.9 МГц та 92.1 МГц, Львів-92.4 МГц, Піски-94.0 МГц, Широкіне - 95.0 МГц, Чаплинка-96.0 МГц, Гранітне - 98.5 МГц, Золоте - 98.8 МГц, Новоград-Волинський-98.9 МГц, Вінниця-99.3 МГц, Новотроїцьке-99.5 МГц, Скадовськ-99.6 МГц, Попасна-100.1 МГц, Станиця-Луганська-100.1 МГц, Торецьк-101.2 МГц, Покровськ-101.4 МГц, Костянтинівка - 102.4 МГц, Старобільськ-102.6 МГц, Кремінна-103.0 МГц, Чонгар-103.0 МГц, Миколаїв-103.3 МГц, Житомир-104.5 МГц, Красногорівка - 105.3 МГц, Новотошківське - 106.1 МГц, Гірник-106.4 МГц, Світлодарськ - 107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) проводить Спецефір. Сьогодні о 12:10 на вас чекатиме розмова з представником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадимом Скібіцьким про здобутки та перспективні плани розвитку Воєнної розвідки України та розвідувальних підрозділів і частин ЗС (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 5.09.2021 Концерн РРТ повідомляє, що згідно графіків планово-профілактичних робіт на 2021 рік, попередньо - узгоджених з усіма телерадіокомпаніями, 06 вересня 2021 року, з 05:00 до 14:00 години, заплановано проведення профілактичних робіт з обслуговування антенно-фідерних систем та пристроїв електроживлення РТПС, РТС, РРС та СТ ВКУ Концерну РРТ. При цьому в вищезазначений проміжок часу будуть знеструмлені усі об'єкти Концерну РРТ, на яких розташоване обладнання телерадіомовлення (в тому числі цифрове) (Джерело: Сайт Концерну РРТ).
  • 5.09.2021 Радіостанції на постійну роботу з повною зайнятістю потрібен музичний редактор. Вимоги: впевнена робота на комп'ютері, знання музичних стилів і напрямків. Запис на співбесіду за телефоном 067 965 97 79 (Джерело: Сторінка "Радіо Кривбас" у соцмережі Facebook).
  • 5.09.2021 Уже з понеділка, 6 вересня, столична мережева станція "Світле радіо Еммануїл" (Київ-67.28 МГц, Львів-67.82 МГц, Суми-69.02 МГц, Харків-69.20 МГц, Чернівці-69.26 МГц, Запоріжжя-69.92 МГц, Дніпро-70.37 МГц, Чернігів-70.79 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) долучається до інформаційної підтримки музичного проекту - Другий збірний Україномовний Музичний альбом Хвали і поклоніння "Всім серцем". Пройшовши відбірковий конкурс, до альбому увійшло 10 найкращих авторських пісень із 230 поданих на конкурс! Тому, в рамках програми "Світла музика. Прем'єра" очікуйте на знайомство із виконавцями, які увійшли у топ-10! Слідкуйте за анонсами! (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 4.09.2021 Допоки Ви були на канікулах, на столичній сателітарній мережевій станції "Світле радіо Еммануїл" (Київ-67.28 МГц, Львів-67.82 МГц, Суми-69.02 МГц, Харків-69.20 МГц, Чернівці-69.26 МГц, Запоріжжя-69.92 МГц, Дніпро-70.37 МГц, Чернігів-70.79 МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) готували нові, захоплюючі подорожі, пригоди і запитання для дитячої програми "Допитливі знавці"! Уже від початку місяця вересня, який на Світлому радіо цьогоріч - освітній, на Вас чекають 30 захопливих днів, 60 запитань, 90 фактів і безліч вражень! Долучайтеся до ефіру щовечора о 19:30! (Джерело: Сторінка "Світлого радіо Еммануїл" у соцмережі Facebook).
  • 3.09.2021 Що штовхає людину на злочин? Що змушує порушувати правила? Як думає злочинець? Як думає той, хто шукає злочинця? Що відбувається зі зловмисником, коли злочин розкрито? І як вдається розкривати ретельно сплановані та добре приховані злочини? У новому сезоні на UA: Українське радіо - нова програма для поціновувачів жанру true crime "Психологія злочину". В основі програми - реальні розслідування резонансних злочинів, що сталися в Україні протягом останніх 20 років. Перший випуск вийде в ефір у четвер, 9 вересня, о 20:10. У програмі звучатимуть розповіді слідчих, прокурорів, детективів, кримінологів та вузькопрофільних спеціалістів, які брали участь у розслідуванні цих злочинів, а також коментарі спеціалістів зі сфери психології та психіатрії, які допомагатимуть авторам програми формувати психологічні портрети злочинців. Продюсерка та сценаристка проєкту - Марія Лебедєва. "Звичайно, ми розповідатимемо про злочини детально, проте не смакуватимемо якісь криваві подробиці. Наше основне завдання - показати, що допомогло слідчим викрити злочинця. На що вони звернули увагу, коли допитували підозрюваного чи його родичів, коли проводили слідчі дії. А потім проаналізувати ті ж аспекти з професійними психологами та психіатрами. Щоб зрештою знайти відповідь на головні питання: що змушує людей, які зовні нічим не відрізняються від інших, скоїти такі жахливі злочини? Що стоїть за їхньою історією? Іншими словами, слухачі зможуть разом з нами "покопатися в голові" у злочинців та взяти участь у розслідуванні", - розповідає Марія Лебедєва. У програмі йтиметься не лише про серійних убивць чи маніяків, а й про інші типи злочинів: викрадення людей, доведення до самогубства, вбивства дітьми, домашнє насильство, сплановані крадіжки та великі афери. За словами авторки, мова йтиме лише про розкриті злочини, які пройшли всі стадії судового процесу, включно з апеляцією. Тобто ті, де винесені остаточні вироки щодо винуватості певних людей. Всього в ефір вийде 20 сорокахвилинних радіопрограм. "Жанр true crime дуже популярний у США та Західній Європі. Проте в Україні таких програм саме в радіоформаті ще не було. Тож Українське радіо заповнює цю прогалину. Сподіваюся, наші слухачі оцінять новий проєкт. Він не стільки про злочини, скільки про психологію. Загалом у нас в новому сезоні з'явилося одразу декілька нових проєктів, які цікаві для широкого кола слухачів і одночасно виконують важливу соціальну функцію. Ми послідовно працюємо над тим, щоб і надалі розширювати аудиторію та пропонувати нашим слухачам сучасний та цікавий контент, зберігаючи при цьому найвищий рівень журналістських стандартів", - зазначив виконавчий продюсер Українського радіо Юрій Табаченко. "Психологія злочину" виходитиме на Українському радіо щочетверга о 20:10. Після виходу кожну серію програми можна буде прослухати на сайті Українського радіо, а також на подкастах Суспільного. Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни. В Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати також в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 3.09.2021 6 вересня, у перший понеділок місяця, на UA: Радіо Культура стартує новий інформаційний сезон. У ньому до сітки радіоканалу буде додано декілька нових проєктів. З 6 вересня щодня о 8:50 та о 17:50 - радіоблог Оксани Мороз "Вірю - не вірю". Оксана Мороз - експертка з комунікацій, популярна лекторка, авторка декількох книжок та засновниця громадської ініціативи "Як не стати овочем" - вестиме на Радіо Культура радіоблог про медіаграмотність, інформаційну гігієну та протидію фейкам і маніпуляціям. Це перша її співпраця з радіо, в межах якої вона підготувала вже понад 50 випусків програми. У радіоблозі авторка вчитиме радіослухачів протистояти інформаційним вірусам, а також розповідатиме про цікаві історичні приклади використання інформаційних технологій та маніпуляцій. З 6 вересня щодня о 10:10 - нові інтерактивні програми: "Година з Наталею Грабченко" (з понеділка по середу) та "Година з Олесею Білаш" (щочетверга і щоп'ятниці). Наталя Грабченко допоможе слухачам бути в курсі всіх найважливіших подій у культурному житті країни. Розповість про все найяскравіше і непересічне, дискусійне чи навіть скандальне, про все те, що має великий суспільний резонанс сьогодні та формуватиме культурний дискурс завтра. Програма Олесі Білаш буде присвячена подіям у царині музики, видатним історіям української естради та золотому фонду українського мелосу. Поезія, сповнена чуттєвих образів, та виконавці, які нікого не залишають байдужими, - в ранкових ефірах наприкінці кожного тижня. Обидві програми виходитимуть у прямому ефірі та залучатимуть слухачів до якнайактивнішого діалогу: формат програм передбачає живе спілкування, запитання до гостей студії та висловлювання власних думок щодо обговорюваних тем. З 7 вересня щовівторка о 13:10 - програма Захара Давиденка "Явище". Ця програма задумана як така, що стимулюватиме діалог поколінь та сприятиме порозумінню між аудиторіями різного віку. В ній йтиметься про нові сучасні тренди, корені яких насправді прослідковуються в наших давніх традиціях. У перших випусках програми, приміром, говоритимуть про моду на веганство, яке притаманне й українській традиційній кухні, секрет популярності російського репу, новий етикет спілкування у соцмережах тощо. Вестиме програму Захар Давиденко, котрий полюбився слухачам Радіо Культура за проєкт "Шаровари шоу" (який залишається в сітці нового сезону й виходитиме щосереди о 13:10). З 11 вересня щовихідних о 12:50 - спецпроєкт "Театр корифеїв". Це унікальна можливість почути фрагменти культових театральних вистав та знакових монологів легендарних акторів. Колоритні епізоди, культові образи, створені найвизначнішими акторами різних часів: Наталією Ужвій, Гнатом Юрою, Богданом Ступкою, Костянтином Степанковим, Степаном Олексенком, Адою Роговцевою та іншими. Окрім цього, щобудня з 18:00 до 20:00 можна буде почути вишукану класику в проєкті "Музичні історії" - про історію створення знакових творів і роботу легендарних музикантів. Любителі класики також зможуть слухати улюблену музику в програмі "Це класика" щобудня о 15:10 з ведучими Олександром Пірієвим, Світланою Галась, Наталею Попудрібко й Наталкою Писанкою. А шанувальники фольку в усіх його іпостасях оцінять нову програму Катрі Гончарук "Це автентика" щосереди о 15:10. Також у новому сезоні журналісти Радіо Культура запропонують слухачам низку цікавих спецпроєктів, зокрема два спецпроєкти до 180-річчя Михайла Драгоманова у середині вересня. Ними опікуються продюсерки Олена Гусейнова та Нелля Даниленко. Звичайно, в ефірі й надалі звучатиме багато класичної музики, поезія, аудіоверсії найцікавіших книжок і театральних вистав, документальні та художні радіофільми, радіоконцерти, інтерв'ю та презентації книжок найвідоміших сучасних письменників і ще багато цікавого. "Радіо Культура все літо готувало новий сезон. У центрі уваги - розвиток критичного мислення й нові пізнавальні передачі. А зняти стрес щовечора допоможе якісна класична музика. Ми зосередилися на тому, щоби запропонувати аудиторії перлини з фондів Українського радіо. А також на тому, щоби разом з аудиторією в діалозі осмислити реальність і сучасну культуру", - сказала виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська. Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на хвилі 97,6 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати також в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 3.09.2021 Час для нових пригод! Авіакомпанія Air Astana та столична мережева станція "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) представляють програму "Відкривай Казахстан" на Радіо NRJ. У будні о 13:50, 15:30 та 18:30 ловіть лайфхаки, як подорожувати Казахстаном. А щочетверга вигравайте крутий рюкзак для справжнього мандрівника. В фіналі акції серед всіх зареєстрованих буде розіграно головний приз - подорож на двох до Казахстану. Хочете стати учасником? Швиденько реєструйтеся тут - https://nrj.ua/news/nrj/10474 (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 2.09.2021 Важлива інформація для слухачів "Радіо РОКС - Україна" у Києві та Київській області. З 22:00 (2 вересня) до 6:00 (3 вересня) буде відсутнє ефірне мовлення "Радіо РОКС - Україна" на хвилі 103.6 МГц у зв'язку з технічними роботами. У цей час слухайте станцію онлайн на її офіційному сайті: https://www.radioroks.ua, або в мобільному додатку RadioPlayer. Завантажити додаток можна тут: https://radioplayer.ua. Технічний відділ "Радіо РОКС - Україна" робить все можливе, аби РОК звучав якомога краще! (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 2.09.2021 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 вересня ухвалила низку рішень щодо Планів проведення виїзних перевірок телерадіоорганізацій України. Зокрема, внесено зміни до Плану проведення виїзних перевірок телерадіоорганізацій на третій квартал цього року, затвердженого рішенням Національної ради від 10 червня 2021 року № 742. Із Плану проведення виїзних перевірок телерадіоорганізацій на третій квартал 2021 року вилучено пункти 1-5, 7, 8, 10-12, 18-21, 27, 29, 30, 33-37, 40-42. Такі зміни до цього нормативного документа регулятор вніс, зважаючи на обмежувальні протиепідемічні заходи відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (із змінами). Також члени Національної ради згідно із статтею 13 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" затвердили План проведення планових виїзних перевірок телерадіоорганізацій України на четвертий квартал цього року. Перевірки стосуватимуться тих ліцензіатів, у яких минає рік діяльності після отримання ліцензії або ж незабаром завершується термін їх дії. Із Планом проведення перевірок можна ознайомитися на сайті Національної ради у розділі "Перевірки" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2021 Майже всі телерадіокомпанії країни свідомо і відповідально поставилися до відзначення Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Максим Онопрієнко перед початком засідання регуляторного органу 2 вересня. Національна рада постійно нагадує своїм ліцензіатам про те, що у пам'ятні дні вони повинні максимально обережно підходити до планування своїх програм. А цей день - 29 серпня, що приурочений воєнним подіям на сході України, коли під час Іловайської трагедії українська армія зазнала найбільших втрат, є особливо болісним і щемливим, бо всі ці трагічні події чітко закарбувалися в пам'яті наших сучасників. За словами Максима Онопрієнка, результати моніторингів ліцензіатів засвідчили, що цього пам'ятного дня телерадіоорганізації виконали свій обов'язок і добросовісно дотримувалися Правил мовлення. "І це справді важливо - говорити не лише про порушення, а й про позитивні речі. І тут йдеться не тільки про відповідальність і професіоналізм, тому що так у Правилах прописано, а й з точки зору громадянської позиції і власне знаковості цієї дати", - наголосив він. Невеличкі винятки, на жаль, є, бо зафіксовано одне порушення в Сумах - телекомпанія "СТС" не дотрималася вимог Правил ведення мовлення у дні пам'яті, тож цей випадок буде розглянуто на наступному засіданні. Перевіряється інформація і щодо ефіру радіостанції "ДАНІ FM" із Харківської області. Національна рада завжди принципова у питаннях дотримання вимог щодо програмного наповнення в дні пам'яті, а результати моніторингів підтверджують, що медіа думають, як краще інформувати суспільство про такі важливі дати, і це дуже добрі зміни, які ми спостерігаємо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2021 Ураа! Нарешті дочекалися нової рубрики в осінньому сезоні борзнянського "Радіо Борзна" (99.2 МГц). Вже з 6 вересня слухачі радіостанції зможуть почути новий сезон, який порадує крутими рубриками, і вже улюблені програми з незмінними ведучими! Але станція запускає прем'єру. Новий ведучий Богдан буде знайомити Вас з історією, біографією та цікавими фактами наших артистів. Запевняємо, що це буде цікаво та по-новому. Тож вже з 6-го вересня в ефірі слухайте нову рубрику - "Говоримо про музику" щопонеділка та щоп'ятниці о 11:30, 16:30, 20:30 (Джерело: Сторінка "Радіо Борзна" у соцмережі Facebook).
  • 2.09.2021 "Маленькі вправи для великого успіху у житті на радіо Жидачів FM" - на хвилі жидачівського радіо "Жидачів FM" (99.9 МГц та Інтернет-мовлення 64k. AAC+) - це позитивна рубрика, яка дає наснагу зробити перший крок до змін, а також практичні поради як втілити в життя свої ідеї. Вмикайте своє радіо на частоті 99.9 МГц у четвер о 10:00, у п'ятницю о 20:00, у суботу о 9:00 (Джерело: Сторінка радіо "Жидачів FM" у соцмережі Facebook).
  • 2.09.2021 Радіостанція "Вільне Радіо" з міста Бахмут Донецької області розпочала мовлення на частоті 106.0 МГц у Гірнику Донецької області. Мовлення здійснюється на підставі тимчасового дозволу, який компанія отримала нещодавно (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 2.09.2021 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 вересня ухвалила рішення, якими поновила дозволи на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення АТ "НСТУ" (логотипи "UA:ПЕРШИЙ"), м. Київ, ТОВ "ТРК "Студія 1+1" (логотип "1+1"), м. Київ, ТОВ "Гравіс-кіно" (логотип "2+2"), м. Київ, ТОВ "Інформаційне агентство "ПРАВДАТУТ" (логотип "ПРАВДА ТУТ"), м. Київ, ПрАТ "Радіокомпанія "Гала" (позивні "Україномовне радіо Країна ФМ"), м. Київ, і ГО "Радіо кримських громад" (позивні "Радіо Крим.Реалії"), м. Київ, у зв'язку із завершенням терміну дії попередніх дозволів. Розглянувши заяви шести телерадіоорганізацій, Національна рада продовжила їм дозволи на тимчасове мовлення. Відповідно вони і далі зможуть транслювати свої програми на території проведення операції Об'єднаних сил і на межі з тимчасово окупованими територіями України. Так, телеканал "UA:ПЕРШИЙ" далі мовитиме у смт Чаплинці Херсонської області. У м. Гірнику Донецької області, с-щі Широкому Щастинського (Станично-Луганського) району Луганської області та с. Чонгарі Генічеського району Херсонської області будуть транслюватися передачі телеканалів "1+1" і "2+2". Крім того, передачі телеканалу "2+2" транслюватимуться у с. Бахмутівці Щастинського (Новоайдарського) району. Телеканал "ПРАВДА ТУТ" далі поширюватиме свої програми у Волновасі, Гірнику, Краматорську і Маріуполі Донецької області. Передачі ПрАТ "Радіокомпанія "Гала" (позивні "Україномовне радіо Країна FM") далі виходитимуть в ефір у м. Краматорську Донецької області, а ГО "Радіо кримських громад" (позивні "Радіо Крим.Реалії") - у с. Чонгарі Херсонської області. Дозволи на тимчасове мовлення цим ліцензіатам продовжено ще на рік (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2021 На засіданні 2 вересня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження радіостанції "Країна FM" (ПрАТ "Радіокомпанія "Гала", м. Київ) і "5 каналу" (ПІІ у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м. Київ). Санкції було застосовано через недотримання мовниками правил мовлення у дні пам'яті. У країні відповідно до указів Президента України та Постанови Верховної Ради України у травні 2021 року відзначалися такі пам'ятні дати: 16 травня - День пам'яті жертв політичних репресій, 18 травня - День боротьби за права кримськотатарського народу та День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Позапланова перевірка "Країни FM" на підставі моніторингу за 16 травня 2021 року зафіксувала, що в цей день в ефірі радіостанції не було оголошено хвилину мовчання о 12:00 і не розміщувалися повідомлення про відзначення дня пам'яті у проміжки часу 06:00 - 08:45, 08:45 - 12:13, 12:13 - 14:42, 14:42 - 24:00. Такі факти свідчать про порушення пунктів а), б) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", пунктів 2 та 8 Правил ведення мовлення телерадіоорганізаціями у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Відповідно регулятор визнав порушення і ухвалив оголосити компанії попередження. Під час перевірки "5 каналу" було підтверджено недотримання законодавчих і регуляторних актів, виявлених моніторингами 16 і 18 травня. Зокрема, 16 травня 2021 року у проміжок часу з 06:00 до 08:28 на екрані не було розміщено зображення палаючої свічки або відповідного стилізованого зображення, яке є доречним до події. Також у цей день у випуску новин "Час новин" (о 07:00) не повідомлялося про відзначення дня пам'яті. Такого ж повідомлення не було і 18 травня у випуску новин "Час новин" (о 18:00). Національна рада визнала порушення мовником відповідних норм. Обом ліцензіатам вказано на неприпустимість порушень чинного законодавства в подальшому (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2021 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 вересня затвердила склад Громадської комісії з питань проведення Конференції громадських об'єднань та асоціацій у правозахисній сфері, яка оцінюватиме документи претендентів у Наглядову раду акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Громадська комісія створюється для здійснення громадського контролю за процесом обрання Наглядової ради НСТУ за процедурою, передбаченою розділом ІІІ Порядку проведення конференцій громадських об'єднань та асоціацій. Вона оцінює, чи відповідають об'єднання та асоціації, що подають заяви, вимогам Закону "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" і надає відповідні рекомендації Національній раді. До складу комісії входять не більше ніж по 3 представники від Громадських рад при 6 державних органах. 30 липня Національна рада звернулася до визначених Громадських рад із відповідним проханням. Кандидатів до складу Громадської комісії делегували: громадська рада при Національній раді (Олена Андрієнко, Сергій Бойко, Ольга Большакова); громадська рада при Міністерстві освіти і науки (Олександр Войтко, Наталія Філіпчук, Сергій Хіврич); громадська рада при Міністерстві молоді та спорту України (Євген Ковальський, Віктор Сербулов, Данило Сметан). Оскільки при Міністерстві культури та інформаційної політики Громадська рада поки не сформована, представників від цього міністерства до Громадської комісії не делеговано. Окрім того, термін повноважень Громадських рад при Державному комітеті телебачення і радіомовлення України та Міністерстві розвитку громад та територій України завершився і триває процес обрання нових складів. Національна рада після закінчення 30-денного строку затверджує склад Громадської комісії з фактично делегованих представників. Нагадуємо, що повноваження члена Наглядової ради НСТУ у сфері правозахисту Олександра Павліченка завершують 7 грудня цього року. Відповідно до Порядку проведення конференцій Національна рада 29 липня затвердила Календарний план підготовки та проведення конференції у правозахисній сфері. Ним передбачено, що заяви на участь у конференції від громадських об'єднань та асоціацій, що діють у цій сфері, приймаються із 30 серпня по 13 вересня. Таким чином, громадськість може упродовж цих днів подавати до Національної ради заяви та документи (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2021 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 вересня затвердила склад Громадської комісії з питань проведення Конференції громадських об'єднань та асоціацій у правозахисній сфері, яка оцінюватиме документи претендентів у Наглядову раду акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України". Громадська комісія створюється для здійснення громадського контролю за процесом обрання Наглядової ради НСТУ за процедурою, передбаченою розділом ІІІ Порядку проведення конференцій громадських об'єднань та асоціацій. Вона оцінює, чи відповідають об'єднання та асоціації, що подають заяви, вимогам Закону "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" і надає відповідні рекомендації Національній раді. До складу комісії входять не більше ніж по 3 представники від Громадських рад при 6 державних органах. 30 липня Національна рада звернулася до визначених Громадських рад із відповідним проханням. Кандидатів до складу Громадської комісії делегували: громадська рада при Національній раді (Олена Андрієнко, Сергій Бойко, Ольга Большакова); громадська рада при Міністерстві освіти і науки (Олександр Войтко, Наталія Філіпчук, Сергій Хіврич); громадська рада при Міністерстві молоді та спорту України (Євген Ковальський, Віктор Сербулов, Данило Сметан). Оскільки при Міністерстві культури та інформаційної політики Громадська рада поки не сформована, представників від цього міністерства до Громадської комісії не делеговано. Окрім того, термін повноважень Громадських рад при Державному комітеті телебачення і радіомовлення України та Міністерстві розвитку громад та територій України завершився і триває процес обрання нових складів. Національна рада після закінчення 30-денного строку затверджує склад Громадської комісії з фактично делегованих представників. Нагадуємо, що повноваження члена Наглядової ради НСТУ у сфері правозахисту Олександра Павліченка завершують 7 грудня цього року. Відповідно до Порядку проведення конференцій Національна рада 29 липня затвердила Календарний план підготовки та проведення конференції у правозахисній сфері. Ним передбачено, що заяви на участь у конференції від громадських об'єднань та асоціацій, що діють у цій сфері, приймаються із 30 серпня по 13 вересня. Таким чином, громадськість може упродовж цих днів подавати до Національної ради заяви та документи (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2021 Програма "За Фрейдом" повертається у прямий ефір радіостанції UA: Українське радіо після канікул. І сьогодні о 19:10 ми разом з психологом і системним терапевтом Лесею Ковальчук ведуча Олена Вострова буде говорити про прелесті коханців. Прелесть - це не про прекрасне, це про лестощі і самооману, про спокусу і пастку "любовного" трикутника. Чесно, сама Олена Вострова стверджує, що сама вона б слово-прикриття "любовний" звідси прибрала і називала б речі своїми іменами - залежні трикутні стосунки (непривабливо, правда?). Але назва зображає суть процесу/динаміки. Тож, ведуча і гостя будуть розбиратись: 1. "Любовний" трикутник - що це за конструкція з точки зору сімейної системи? І що там від любові? 2. Хто вони - коханки і коханці? 3. Чому і як потрапляють у трикутники? 4. І як із них вибиратись? Діліться думками, долучайтесь до ефіру! Срім тут: https://youtu.be/g3qokOOP7ds. Подкаст тут: http://www.nrcu.gov.ua/prog.html?id=858 (Джерело: Сторінка Олени Вострової у соцмережі Facebook).
  • 2.09.2021 "Ну коли вже повернеться Let's Go! Show" - ти розривав дірект соцмереж столичної мережевої станції "NRJ Україна" (Київ-92.8 МГц, Суми-88.6 МГц, Кропивницький-99.3 МГц, Нікополь-100.6 МГц, Івано-Франківськ-102.0 МГц, Рівне-102.2 МГц, Чернігів-105.9 МГц, Житомир-107.3 МГц, Черкаси-101.6 МГц, Кривий Ріг-103.2 МГц, Харків-101.1 МГц, Кременчук-106.0 МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) та засипав коментарі проханнями повернути Френка та Машу. Тож настав час великого анонсу! Вже з 6 вересня ваше улюблене ранкове шоу повернеться до ефіру! За традицією з 7 до 11 з вами улюблені ігри, жарти, музика та подарунки. Маленький спойлер: буде багаааато сюрпризів! Не проґавте старт, аби дізнатися про них першими (Джерело: Сторінка радіо "NRJ Україна" у соцмережі Facebook).
  • 2.09.2021 Сьогодні, 2 вересня, до 25-ї річниці запровадження національної грошової одиниці UA: Українське радіо презентує спецпроєкт "Гривня - валюта Української держави". Двосерійний проєкт розповідає про виникнення української гривні та її шлях протягом тисячоліть - від князівських часів і до сьогодення. Перша серія вийде у четвер, 2 вересня, о 9:30 з повтором о 14:30. Друга серія - у п'ятницю, 3 вересня, в той самий час: 9:30 та 14:30. У першій серії йдеться про історію української гривні: коли вона вперше з'явилася на території України і що являла собою, що вкладали в назву "гривня" за князівських часів і якими платіжними засобами користувалися на території сучасної України після Київської Русі й до нашого часу. У другій серії автори детально дослідили історію гривні як грошової одиниці незалежної України. Вона розповідає, зокрема, що рішення про запровадження національної валюти гривні було ухвалено ще до Акта проголошення незалежності України. Що перші зразки національної грошової одиниці з'явилися у 1991 році, а достатня для обігу кількість банкнот була надрукована вже 1992-го. Та інші цікаві факти з історії запровадження гривні. До створення проєкту були залучені історик Олександр Алфьоров, начальник відділу "Музей грошей" Національного банку України Денис Толочко, авторка книги "Сальто великих грошей" Алла Ковтун, ректор Міжнародного інституту бізнесу, заступник голови Національного банку України у перші роки незалежності Олександр Савченко, заступник управляючого Київської регіональної дирекції Національного банку України Юрій Блащук. Автор і ведучий - Юрій Табаченко, редактор проєкту - Михайло Білецький, режисери - Оксана Шевчук і Оксана Петрова. "Наші слухачі люблять історичні екскурси, і ми намагаємося не пропускати таких знаменних дат і робити спецпроєкти, які відкривають щось нове та систематизують уже відомі й маловідомі факти. До того ж цього року у ЗМІ багато уваги було приділено 30-річчю незалежності України та 30-річчю Конституції, а ювілей української гривні опинився дещо у тіні, тож ми вирішили заповнити цю прогалину, - розповідає автор проєкту, виконавчий продюсер Українського радіо Юрій Табаченко. - В українському радіоефірі це перша спроба такого комплексного аналізу. Ми охопили всі найцікавіші питання від князівських часів до сьогодення. Але вже під час роботи над проєктом стало зрозуміло, що частина матеріалу залишиться невикористаною, а деякі нюанси - нерозкритими. Отже, можливо, в майбутньому ми продовжимо цю серію і розкажемо про інші аспекти української фінансової системи. Наприклад, про становлення банківської системи чи створення українського Монетного двору". Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни. В Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 2.09.2021 Після невеликої відпустки "Актуальне інтерв'ю" повертаєтся в ефір львівського радіо "Вголос FM" (107.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.). Відтепер щосереди та щоп'ятниці о 20:00 слухай цікаві інтерв'ю з політиками, експертами та ентузіастами на "Вголос FM". Першою гостею після паузи, стала Катя Молодик - наймолодша Заслужена вчителька України. Слухай усю розмову на YouTube-каналі "Вголос FM", або ж в телеграмі: "Подкасти Вголос FM" (Джерело: Сторінка радіо "Вголос FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2021 До уваги ліцензіатів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, громадськості та ЗМІ! Засідання 2 вересня триватиме онлайн. Повідомляємо, що відповідно до змін Регламенту Національної ради, що були внесені рішенням від 09.04.2020 № 516, засідання Національної ради, яке відбудеться 2 вересня, початок об 11:00, триватиме у режимі реального часу із використанням відеоконференції Zoom. Спостерігати за перебігом засідання можна на сайті Національної ради, її сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" та на YouTube (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.09.2021 На українському рекламному ринку 1 вересня 2021 року розпочинає роботу новий сейлз-хаус Об'єднана Радіогрупа до складу якого увійшли 11 радіостанцій, а також їх digital ресурси і Production Studio. Зокрема: Радіо П'ятниця, Радіо Шансон, Авторадіо, Ретро FM, Power FM, DJ FM, NRJ, Перець FM, Бізнес Радіо, Джем FM, Lounge FM. "Метою створення сейлз-хауса було - зібрати українські FM-радіостанції, digital-ресурси і потужну професійну Production Studio, що дозволяють задовольнити навіть найвимогливішого клієнта. Ресурси, що входять до складу сейлз-хауса можуть запропонувати охоплення в практично будь-якiй ЦА",- прокоментувала створення CEO нової структури Олена Малишева. Одне з основних завдань Об'єднаної радіогрупи - зробити ринок радіореклами зручнішим і комфортнішим завдяки легкому доступу рекламодавця одночасно до всіх ресурсів, статистики та оптимальному ціноутворенню. "Різноманітність медійних проектів що задіяні в сейлз-хаус "Об'єднана Радіогрупа" та успішний досвід Production Studio і digital-ресурсів - дозволить виходити за рамки традиційної медіа-активності і створювати мультиплатформенні рекламні кампанії", - резюмувала Олена Малишева. Прес-служба: (044) 377-55-98 (вн. 8481), +380 (093) 780 66 96 (Джерело: Портал "Korrespondent.net").
  • 1.09.2021 Наталія Ступакова і її програма "Батьківська кухня" вітаєють всіх щасливих матусь і татусів з Днем знань! У новому сезоні слухайте "Батьківську кухню" у прямому ефірі щосуботи і щонеділі об 11:10 на UA: Радіо Культура у своєму місті. У Києві - на 97.6 МГц. Або на сайті Українського радіо. Кнопка УР- (Джерело: Сторінка Наталії Ступакової у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2021 "Гривня - валюта Української держави" - спецпроєкт радіостанції UA: Українське радіо до 25-ої річниці запровадження національної грошової одиниці. Як гривня дійшла до нас із глибини тисячоліть і ствердилася у наш час. Слухайте завтра, у четвер, 2-го вересня, з 9:38 до 9:55 та з 14:33 до 14:55 (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 1.09.2021 UA: Радіо Культура - генеральний радіопартнер ХІI Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ, який відбудеться у Чернівцях 3-5 вересня 2021 року. Фокус-темою цьогорічного фестивалю є "Україна очима світу". У межах фестивалю працюватиме виїзна студія Радіо Культура, де хедлайнери заходу даватимуть публічні інтерв'ю, а два з них, які прозвучать у нашому ефірі, увійдуть до офіційної програми фестивалю. 4 вересня з 11:10 до 11:50 першою гостею виїзної студії стане Катерина Калитко. З ведучою Оленою Гусейновою авторка говоритиме про віддаленість від центру та мультикультурність як причину і фактуру письма на прикладі Чернівців та Вінниці. Гості фестивалю зможуть наживо почути цю розмову у виїзній студії Радіо Культура біля Літературного целанівського центру за адресою вул. Кобилянської, 51. О 13:10 ведуча Марина Люта інтерв'юватиме у записі Петра Рихла. Розмова про поетичне слово сучасності та точки перетину в німецькій, швейцарській та австрійській поезії, представленій на читаннях Meridian Czernowitz. Як у поетичному відеоперформансі "Знаки літер" переплітається поезія різних поколінь? Про отримання премії імені Станіслава Вінценза, а також про 10-томне українське зібрання поезій Пауля Целана. Програму можна буде почути пізніше на хвилях Радіо Культура. О 14:10 відбудеться запис інтерв'ю Марини Лютої з Андрієм Любкою. Тема розмови: усна поезія та поетичне мистецтво ізраїльських авторів на цьогорічному Meridian Czernowitz. Про "Малий український роман" як форму авантюрної гри та взаємодії з реальністю у контексті розважальної літератури. Чи писатиме Андрій Любка дитячі книжки і як відбувається його власний пошук та зміна літературних жанрів? Програму можна буде почути пізніше на хвилях Радіо Культура. О 15:10 - інтерв'ю з Сергієм Жаданом. Запис робить Марина Люта. Точка сходження - Чернівці у фестивальному часі та просторі як місце оприявлення культурних кодів. "Хлібне перемир'я" - вистава про смерть, життя і точки неповернення. Про рецепцію Брехта і сприйняття його через українські контексти та про зміну ролей під час створення книжки "Вірші дилетанта" Олександра Ройтбурда з ілюстраціями Сергія Жадана. Програму можна буде почути пізніше на хвилях Радіо Культура. О 16:10 Олена Гусейнова проведе публічне інтерв'ю з Ігорем Померанцевим. Тема розмови: письменники, вино і радіо. Охочі можуть завітати до виїзної студії Радіо Культура біля Літературного целанівського центру (вул. Кобилянської, 51) і послухати розмову наживо. Зазначені розмови транслюватимуться по всій країні у прямому ефірі Радіо Культура. Виїзна студія працює у взаємодії з UA: БУКОВИНА. 3 вересня: 12:20- 12:46 - на UA: БУКОВИНА та на Українському радіо у програмі "Точка дотику" журналістка Олеся Жук із запрошеним гостем відкритої студії на вулиці Ольги Кобилянської поговорить про старт фестивалю. 13:15-14:15 - трансляція на UA: БУКОВИНА презентації книги Тараса Прохаська. Модеруватиме Олександр Бойченко. 4 вересня: 12:20 - 12:46 - виїзна студія про молодіжну сцену на фестивалі на вулиці Ольги Кобилянської. 17:20 - 17:46 - виїзна студія біля Літературного целанівського центру про дискусію "Україна очима світу". В дискусії візьме участь директорка фестивалю Євгенія Лопата та журналістка Аліна Хрищук. 22:30 - 23: 30 - трансляція на UA: БУКОВИНА перформансу Юрія Андруховича у Будинку радіо Суспільного Буковини. 5 вересня: 13:30 - 15:00 - спецефір UA: БУКОВИНИ, який транслюватимуть усі регіональні мовники Суспільного. 13:30 - 14:45 - трансляція від UA: БУКОВИНИ на платформи організаторів фестивалю презентації роману Артема Чеха із культурно-мистецького центру Івана Миколайчука. Також у межах ХІІ Meridian Czernowitz відбудеться запис розмови з Тарасом Прохаськом для ефіру програми "Пряма мова", яка вийде 9 вересня об 11:10. Олена Гусейнова говоритиме з автором про "грубу книжку тонкої прози", про те, що таке для Тараса літо і його закінчення, про нові проєкти та багато іншого. Повна програма фестивалю - за посиланням. Онлайн-трансляція подій - на офіційній сторінці Радіо Культура та Meridian Czernowitz у Facebook та на сайті корпорації. Нагадаємо, що в межах спецпроєкту "Радіо літературних прем'єр" перші презентації літературних новинок відбулися на Радіо Культура. Юрій Андрухович у нічному ефірі презентував свій роман "Радіо ніч". Катерина Калитко - збірку поезії "Орден мовчальниць". А Сергій Жадан одразу дві збірки: власної поезії "Псалом авіації" та збірку перекладів Бертольта Брехта "Похвала діалектиці". Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. В ефірі Радіо Культура музика від найкращих виконавців країни й світу, радіотеатр, поезія та проза вустами авторів, а також новини культурного життя. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).
  • 1.09.2021 UA: Радіо Культура - інформаційний партнер IV Міжнародного книжкового фестивалю Book Space, який відбудеться у Дніпрі 3-5 вересня 2021 року. Протягом трьох днів фестивалю відбудеться понад 150 подій, серед яких дискусії, лекції, презентації, зустрічі з авторами та авторками, воркшопи, поетичні читання й музичні події. Фокусна тема цьогорічного Book Space - "Нова близькість". 4 вересня о 9:10 та 5 вересня о 8:30 слухачі Радіо Культура почують прямі включення журналістки Радіо Культура Катерини Толокольнікової, в яких вона розповість про враження від попереднього дня фестивалю та найбільш очікувані події майбутнього дня. "Також я планую записати розмови з гостями події, зокрема письменницями Наталкою Сняданко та Іреною Карпою, польським журналістом Вітольдом Шабловським, перекладачкою з кримськотатарської мови Тамілою Сеітяг'яєвою, а також гостем з Туреччини - Нерміном Маллаоглу, який є співзасновником Міжнародного літературного фестивалю у Стамбулі. Дуже хочу поспілкуватися також з філософинею культури Марліс де Мунк та соціологом культури Паскалем Ґіленом з Бельгії, які вивчають вплив пандемії на культуру. Впевнена, що кожна розмова стане свого роду відкриттям. З нетерпінням чекаю подорожі до Дніпра!", - поділилася своїми планами Катерина Толокольнікова. Ірина Славінська, виконавча продюсерка Радіо Культура, візьме участь у дискусії "Культура в режимі очікування", за мотивами цьогорічної фокус-теми Українського ПЕНу. Разом з Іриною Славінською тему обговорюватимуть Тамара Гундорова, Наталка Сняданко та Ірина Старовойт. Модератор дискусії - Алім Алієв. Початок - 4 вересня о 15:00, у павільйоні фокусної теми на Фестивальному причалі. Також Ірина Славінська увійшла до складу журі конкурсу "Книжка майбутнього", присвяченого інноваційним рішенням і підходам у книговиданні та літературі, який проходить на Book Space вже третій рік поспіль. Засідання журі відбудеться під час фестивалю, а переможця оголосять у завершальний день, 5 вересня. "Радіо Культура завжди радо підтримує якісні та цікаві події в українській культурі. Дуже тішить, що таких подій стає все більше, а їхня географія розширюється. Book Space вже зарекомендував себе як центральна літературна подія в регіоні. Тож ми дуже раді бути інформаційними партнерами цьогорічного Book Space та брати участь у його подіях. Радіо Культура допомагає зробити культуру більш доступною, аби мешканці будь-якого міста чи села мали змогу торкнутися актуальних подій і явищ. До того ж у Дніпрі ми мовимо на 88.1 FМ і маємо в цьому місті уважну виняткову аудиторію", - каже виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська. Міжнародний книжковий фестиваль Book Space проводиться у Дніпрі з 2018 року в рамках програми "Культурна столиця". Це перша масштабна та регулярна книжкова подія на Сході України. Цього року заходи фестивалю відбуватимуться у межах дев'яти спецпрограм: "Нова близькість" - присвячена фокусній темі фестивалю (кураторка: Юлія Лактіонова). "Не/знане" - про маловідомі українцям літератури (кураторка: Вікторія Старикова). "Бібліотека XXI" - про читання майбутнього та інноваційні формати (кураторки: Стефана Цебренко та Юлія Лактіонова). "Тандеми" - про співіснування та взаємну комунікацію творчих людей (кураторка: Олена Юрчук). Видавнича програма - презентації книжок та ідей від видавців (кураторка: Алла Рибіцька). Дитяча та підліткова програма - заходи для дітей та підлітків (кураторка: Стефана Цебренко). Професійна програма - події для фахівців книжкової сфери (кураторки: Юлія Лактіонова і Наталя Корнієнко). Освітня програма "Книжки майбутнього" - дводенний воркшоп для тих, хто цікавиться текстовими проєктами в мережі (кураторка: Вікторія Наріжна). Музично-поетична програма - читання та музичні події (кураторки: Анна Ставиченко та Анастасія Євдокимова). Більшість подій фестивалю відбуватимуться на Фестивальному причалі, що на Січеславській Набережній. Урочисте відкриття IV Book Space відбудеться 3 вересня о 14:00 у павільйоні фокусної теми "Нова близькість". Радіо Культура - головний осередок культурного життя країни в радіопросторі. У Києві мовить на хвилі 97.6 FM, у Дніпрі - на частоті 88.1 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати також в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 1.09.2021 Новий сезон на хвилях львівської мережевої станції "Радіо ПЕРШЕ" (Львів - 88.2 МГц, Броди-89.2 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) - це не тільки про оновлену музику, нові голоси, ще більше рубрик і корисної інформаціі, а й про особливі проєкти! Уявіть собі людей, у яких не беруть інтрев'ю. Уявили. АРадіо ПЕРШЕ вас із ними хоче познайомити! Слухайте щоп'ятниці о 16:10 особливі розмови з особливими гостями у спецпроєкті нового сезону - "ЛЮДИ"! Ведуча Дарія Бура вже готова познайомити вас з унікальним водієм. Водієм львівського трамваю. Дочекайтеся (Джерело: Сторінка радіостанції "Радіо ПЕРШЕ" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2021 Відтепер програма "Новий рок" на хвилях столичної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6 МГц, Суми-89.1 МГц, Первомайськ-91.3 МГц, Кременчук-92.3 МГц, Ніжин-96.2 МГц, Житомир-100.7 МГц, Гірник-104.1 МГц, Кривий Ріг-104.3 МГц, Генічеськ-105.3 МГц, Полтава-107.8 МГц, Львів-89.1 МГц, Харків-89.3 МГц, Охтирка-100.2 МГц, Маріуполь-104.6 МГц, Хмельницький-107.1 МГц, Одеса-90.2 МГц, Дніпро-90.5 МГц, Миколаїв-100.8 МГц, Вінниця-101.4 МГц, Черкаси-102.4 МГц, Запоріжжя-100.8 МГц, Кропивницький-101.9 МГц, Тернопіль-103.5 МГц, Херсон-107.6 МГц, Чернігів-107.7 МГц, Краматорськ-101.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) виходитиме щосереди о 20:00. Сьогодні у свіжому випуску слухайте треки Merci, Yungblud, Memphis May Fire та інших, які як завжди представить Сергій Зенін. Не пропустіть! (Джерело: Сторінка "Радіо РОКС - Україна" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2021 Цієї осені мрії здійснюються, варто лише забажати та помахати чарівною паличною (насправді, вайбером у телефоні)! Ідея Банк та радіостанція "Радіо Люкс FM - Львів" (104.7 МГц та Інтернет-мовлення 96k. AAC+) об'єднались заради здійснення бажань і розваг! А ще з'явилась справжня Фея Ідея, яка дарує дужеее приємні подарунки та заряджає всіх на успіх! Щоб стати обраним потрібно виконати кілька простих умов. 1. Реєструйтеся у грі "Ідея Фея": відправляйте на люкс-вайбер фразу "ідея фея". 2. Щовечора о 18:30 чекайте дзвіночка від помічників Ідеї Фея - ведучих вечірнього шоу "16+". 3. А як тільки це трапиться - правильно відповідай на запитання та гарантовано отримуй подарунок! Не упустіть свій шанс - заряджайтеся на успіх з Люкс FM та IdeaBank! Люкс-вайбер 0971047007. Ідея Банк. Фінансове диво - можливе! Період роботи Феї Ідеї та акції з 1 по 30 вересня (Джерело: Сторінка "Радіо Люкс FM - Львів" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2021 Столична сателітарна мережева станція "Стильне радіо Перець FM" (Київ-105.5 МГц, Щастя-87.6 МГц, Костянтинівка-90.1 МГц, Чаплинка-96.4 МГц, Гірник-97.0 МГц, Знам'янка-100.7 МГц, Покровськ-100.7 МГц, Запоріжжя-101.3 МГц, Полтава-101.3 МГц, Кривий Ріг-101.4 МГц, Харків-101.5 МГц, Апостолове-101.8 МГц, Херсон-101.9 МГц, Суми-102.6 МГц, Чернігів-102.9 МГц, Біла Церква-103.8 МГц, Ізмаїл-104.1 МГц, Краматорськ-105.7 МГц, Маріуполь-105.8 МГц, Кропивницький-106.2 МГц, Бахмут-106.6 МГц, Мелітополь-107.2 МГц, Шостка-107.3 МГц, Дубровиця-107.5 МГц, Чемерівці-100.3 МГц, Нова Каховка-101.5 МГц, Кременчук-102.5 МГц, Новий Буг-104.5 МГц, Вінниця-104.8 МГц, Умань-105.7 МГц, Снятин-101.8 МГц, Рені-102.3 МГц, Миколаїв-104.1 МГц, Ромни-107.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) та ТМ "Hokkaido club" оголошують спільний конкурс "Хочу на пікнік" - закриття сезону! З 1 вересня по 1 жовтня надсилайте на студійний Viber (093)-585-44-88 фразу "Хочу на пікнік", також не забудьте вказати своє ім'я та місце знаходження. Щоп'ятниці шляхом жеребкування обиратимуть трьох переможців, які отримають головний подарунок - набор соусів для смачнючого шашлику від ТМ "Hokkaido club". Подробиці на офіційному сайті Стильного радіо Перець FM (Джерело: Сторінка "Стильного радіо Перець FM" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2021 Щоб насолоджуватися життям - не треба шукати пригод на п'яту точку! Треба просто брати участь у веселому проєкті "Без проблем на П'яту точку" на хвилях столичної мережевої станції "Радіо П'ятниця" (Київ-101.1 МГц, Суми-89.8 МГц, Рівне-90.4 МГц, Луцьк-90.6 МГц, Житомир-91.1 МГц, Тернопіль-91.2 МГц, Умань-91.5 МГц, Ужгород-91.6 МГц, Львів-91.9 МГц, Вінниця-92.0 МГц, Ізмаїл-92.2 МГц, Кривий Ріг-99.1 МГц, Кропивницький-100.0 МГц, Черкаси-100.2 МГц, Старобільськ-100.2 МГц, Бережани-100.6 МГц, Трускавець-100.6 МГц, Гадяч-100.9 МГц, Чернівці-101.2 МГц, Маріуполь-101.3 МГц, Одеса-101.4 МГц, Дніпро-101.5 МГц, Овруч-101.1 МГц, Полонне-102.3 МГц, Краматорськ-102.8 МГц, Харків-103.0 МГц, Благовіщенське-103.1 МГц, Мелітополь-103.2 МГц, Покровськ-103.3 МГц, Івано-Франківськ-103.4 МГц, Холми-103.6 МГц, Чернігів-103.9 МГц, Новий Розділ-104.1 МГц, Буки-104.4 МГц, Херсон-104.4 МГц, Первомайськ-104.5 МГц, Хмельницький-105.0 МГц, Миколаїв-105.1 МГц, Лохвиця-106.9 МГц, Полтава-107.2 МГц, Бердянськ-107.5 МГц, Кременчук-107.7 МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.)! Для участі дзвоніть у будні, о 10:45 до студії станції, знаходьте прості рішення великих і маленьких проблем та вигравайте корисні подарунки від французького венолімфотоніка Флєбодіа 600! Офіційні правила: https://is.gd/ukQQlX (Джерело: Сторінка "Радіо П'ятниця" у соцмережі Facebook).
  • 1.09.2021 У середу, 1 вересня, протягом дня, а також 2 вересня в ранковому ефірі UA: Українське радіо презентує спецпроєкт "Київ - Вашингтон", присвячений першій зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена. У межах спецпроєкту 1 вересня о 18:05 та о 20:05 відбудуться прямі включення з Вашингтона, а одразу після них, о 20:15, у студії Українського радіо очікувані результати зустрічі двох президентів обговорять разом із запрошеними експертами: міністром закордонних справ України у 2014-2019 роках Павлом Клімкіним, виконавчою директоркою інституту безпеки Східної Європи Юлією Осмоловською, головним консультантом Національного інституту стратегічних досліджень Миколою Бєлєсковим, експертом із питань внутрішньої та зовнішньої політики США Аналітичного центру ADASTRA Артуром Колдомасовим, виконавчим директором центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександром Лєоновим. У денному ефірі 1 вересня говоритимуть про економічне співробітництво між двома країнами. Випуск о 13:10 буде присвячений тому, чи планує американський бізнес інвестувати в українську економіку. В гостях програми - експерт з міжнародних питань Руслан Осипенко. А о 13:30 аналізуватимуть перспективи українсько-американського співробітництва у космічній галузі разом з начальником відділу наукових досліджень та інновацій Державного космічного агентства України Андрієм Колесником. Про підсумки зустрічі двох президентів говоритимуть у ранковому ефірі Українського радіо 2 вересня о 8:05. 31 серпня у вечірніх ефірах вже йшлося про те, куди поверне Північний потік-2 (прослухати ефір можна за посиланням) та як афганське питання вплинуло на порядок денний зустрічі двох президентів (прослухати ефір можна за посиланням). Українське радіо - найбільша FM-мережа та найпопулярніше розмовне радіо країни. В Києві мовить на частоті 105 FM. Дізнатися FM-частоти в інших містах можна за посиланням. Усі канали Суспільного радіо можна слухати в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio (Джерело: Сайт АТ НСТУ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини серпня 2021

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024