Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2019 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2019

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.06.2019 З 1 липня ранкове шоу "Рота підйом" та вечірнє шоу "Вечірня перевірка", що на хвилі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Вінниця-99.3МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.), йдуть на перезавантаження. Ці проекти оновляться і вже у вересні знову бадьоритимуть вас із ранку і вкладатимуть у тепле ліжечко ввечері. Хочете першими дізнаватись про новини зі стану військового радіо? Підписуйтесь на у сторінку "Армія FM", став вподобайки та будьте частиною великої родини (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 29.06.2019 2 липня о 18:10 на першому каналі Суспільного радіо - UA: Українське радіо стартує спецпроєкт "Еволюція виборця" до парламентських виборів. Проєкт передбачає 20 аналітичних ефірів про політичну маніпуляцію та три публічних заходи. Програма "Еволюція виборця" має на меті сприяти розвитку критичного мислення громадян, особливо тих, які протягом передвиборних перегонів можуть стати мішенями політичних маніпуляцій та піддаватися впливу дезінформації: молодих виборців, ветеранів війни та виборців похилого віку. У рамках програми експерти аналізуватимуть сучасні політичні технології, методи впливу та маніпуляції у передвиборний період, а також робитимуть фактчекінг заяв представників різних політичних сил. Слухачі зможуть дізнатися більше про їхні виборчі права, що спонукає їх до усвідомленого вибору. Першим публічним заходом в межах спецпроєкту "Еволюція виборця" стане дискусія "Ветерани АТО/ООС реагують на політичні маніпуляції: виявити і знешкодити!", яка відбудеться 3 липня о 19:00 у прес-центрі Суспільного радіо (м.Київ, вул.Хрещатик, 26). Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Спецпроєкт "Еволюція виборця" створено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" (Джерело: Портал "UA: Суспільне мовлення").
  • 28.06.2019 В одеському радіоефірі - зміни. Місцева радіостанція "Радіо Шлягер FM" (ТОВ ТРК "Радіо-Санна"), що працює на частоті 107.0 МГц, змінила свій формат: якщо раніше в ефірі станції лунали веселі композиції-шлягери від груп і виконавців з України та пост-радянського простору, то на разі станція транслює музику у стилі Rap, Hip-Hop, R'n'B. Загалом, ефір станції нагадує тепер за стилістикою ефір столичної радіостанції "Radio Miami" (що входить у спільну з одеським "Радіо Шлягер FM" радіогрупу, створену навколо радіостанції "Просто Раді.О"), однак, позивні "Radio Miami" в ефірі одеської станції відсутні - вона, як і раніше, ідентифікує себе, як "Радіо Шлягер FM". При цьому на її хвилях можна почути джинґли, які інформують про те, що "Радіо Шлягер" представляє Hip-Hop, Rap, R'n'B, або station 107FM - Home of Hip-Hop, Rap and R'n'B. Також на вулицях Одеси можна побачити рекламні банери, які презентують станцію виключно через слоґан 107FM - Home of Hip-Hop, Rap and R'n'B (Тим часом, Андрій Шабанов, повідомляючи на своїй сторінці у Facebook про зміни в ефірі станції, двічі вживає у своєму пості слово "Майамі", отже, можна припустити, що станція планує офіційний ребрендинг зі зміною позивного - ред.). Музика, з якої формується плей-лист одеської станції, також трохи відрізняється від тієї, що лунає у Києві на "Radio Miami": зокрема, в одеському ефірі помічено більше "олдскульного" репу, ніж у Києві. Про поточну ситуацію в ефірі інших міст Одещини, де має ліцензію ТОВ ТРК "Радіо-Санна" (а це Петровирівка-105.8 МГц, Вестерничани-106.2 МГц та Ізмаїл-107.1 МГц) наразі інформації немає (Джерело: Інформацію надав Євген Островерх).
  • 28.06.2019 Прес-служба голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука 28 червня не пустила журналістів "Радіо Свобода" на передачу українських заручників, яких незаконно утримували в ОРДЛО. Про це повідомляє "Радіо Свобода". Зазначається, що журналісти видання вранці подали до прес-служби Віктора Медведчука список для акредитації та отримали підтвердження, що можуть бути на події. "Проте в аеропорті охорона не виявила прізвищ кореспондентів Радіо Свобода. Пізніше охороні повідомили, що Радіо Свобода не пройшла узгодження прес-служби Медведчука. Жодних пояснень від прес-служби отримати не вдалося", - йдеться в повідомленні. Вдень бойовики привезли в Мінськ чотирьох українських заручників, літак прибув з Ростова-на-Дону (РФ). Віктор Медведчук заявив, що звільнені заручники 28 червня мають прилетіти до Києва. Нагадаємо, 27 червня голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук провів зустріч із ватажками бойовиків ОРДЛО Денисом Пушиліним і Леонідом Пасічником у Мінську. Подію транслювали телеканали "112 Україна", NewsOne та ZIK. У ході зустрічі вони домовилися про звільнення з полону бойовиків чотирьох українців, троє з яких - військові. А саме: Дмитра Великого, Якова Веремейчика, Едуарда Міхеєва і Максима Горянінова (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 27.06.2019 28 червня, у п'ятницю, до 23-річчя ухвалення Конституції України Суспільне радіо підготувало тематичні програми. UA: Українське радіо: О 16:10 у програмі "Персона грата" ведуча Світлана Мялик візьме інтерв'ю в одного з авторів Конституції України, українського політика Віктора Мусіяки. Один із "батьків" Конституції України 1996 року згадає, як напрацьовували та ухвалювали Основний закон держави, та проаналізує, наскільки чинні положення Конституції є ефективними та чи не втратили вони своєї сутності. О 17:10 у програмі "Плюс-мінус" відбудеться дискусія про потребу зміни Основного закону. Варто чи ні? І що саме потребує вдосконалення? UA: Радіо Промінь: О 18:25 в ефірі звучатиме спецпроєкт Суспільного "Непереможні. #Пісні війни". Пісні, які до нього увійшли, написані воїнами АТО та волонтерами у 2014-2016 роках під впливом пережитого на війні на сході нашої країни. Бійці виконають їх разом із відомими українськими музикантами. UA: Радіо Культура: О 8:10 у програмі "Культура.Live" історики й політики згадуватимуть, якою була ніч 28 червня 1996 року, коли ухвалювали Конституцію України. О 11:00 у програмі "Дискодрайв" звучатимуть знакові пісні українських виконавців. О 17:05 у програмі "Імператив" ведучий Василь Шандро говоритиме з експертом Асоціації українських правників з конституційного та виборчого права Миколою Марченком про те, як і коли виникло поняття "конституція" і як еволюціонував Основний закон держави протягом століть? Також упродовж дня в програмі "Поезія на Радіо Культура" лунатиме поезія письменників і громадських діячів. О 10:00 звучатиме поезія Івана Драча в авторському виконанні. О 15:00 свої вірші зачитає Сергій Жадан. О 17:00 можна буде почути поезію Дмитра Павличка в його виконанні (Джерело: Портал "UA: Суспільне мовлення").
  • 27.06.2019 Сьогодні, 27 червня, Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України скасувала своє рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією, що було прийняте 31 січня 2019 року (Протокол № 26). Нагадаємо, 19 червня Шевченківський районний суд міста Києва визнав рішення про дострокове припинення контракту з головою правління незаконним та скасував його. Проте до спливу строку на апеляційне оскарження та набрання рішенням суду законної сили Зураб Аласанія не міг поновитись на посаді. Тепер, після скасування Наглядовою радою свого рішення, поновлення на посаді голови правління UA: Суспільне мовлення відбудеться ще до набрання рішенням суду законної сили (Джерело: Портал "UA: Суспільне мовлення").
  • 27.06.2019 Щочетверга о 19:30 в прямому ефірі "Українського радіо" виходить авторська програма журналіста, ведучого Любомира Ференса "Справа честі", гостями якої є представники правоохоронних органів, детективи, слідчі, прокурори, які безпосередньо вели та ведуть справи як антикорупційні, так і кримінальні, а також журналісти, які спеціалізуються на певних темах. Про це сайту "Детектор медіа" сказав Любомир Ференс. "Унікальність проекту у тому, що у студію приходитимуть люди, які можуть глибше розказати про деталі справи та доказову базу. У новинах таку інформацію подають інформативно, без аналізу, тоді як у програмі є можливість висвітлити історію справи, описати фігурантів розслідування", - сказав він. Теми "Справи честі" - це гучні кримінальні та корупційні провадження та справи, які вже мають вирок або передані до суду. Наразі Любомир Ференс від імені "Українського радіо" домовився про співпрацю з Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП). У літньому сезоні заплановано 12 випусків із перспективою продовження. Сьогодні, 27 червня, гостями "Справи честі" будуть детектив НАБУ та прокурор САП, які розкажуть про кримінальну справу щодо ймовірних розкрадань 247-ми мільйонів грн адміністрацією морських портів. У двох попередніх випусках Любомир Ференс говорив про "газову справу" Олександра Онищенка з прокурором САП Романом Симківим та про розслідування вбивства Катерини Гандзюк із директором Департаменту комунікації МВС України Артемом Щевченком. Нагадаємо, Любомир Ференс займався журналістськими розслідуваннями на телеканалі ТВІ у програмах "Знак оклику" та "Тендер News з Наталією Седлецькою", був журналістом у розлідувальному проекті "Слідство.Інфо", який виходив на "UA: Першому", переможець першого Національного конкурсу журналістських розслідувань за документальний фільм "Як вбивали Нігояна, Жизнєвського, Сеника", в якому розслідував перші вбивства на ЄвроМайдані, був ведучим та автором програм на "Громадському радіо". Сьогодні він є ведучим програми Prime на телеканалі ATR, веде авторську програму "Точка зору з Любомиром Ференсом" на кримській радіостанції Meydan FM та з 13 червня долучився до команди "Українського радіо" з авторською програмою "Справа честі" (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 27.06.2019 16 липня набуває чинності (за винятком окремих положень) Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який регулює функціонування і використання української мови у різних сферах суспільного життя. Серед іншого він визначає і вимоги до матеріалів політичної реклами, яка розповсюджується на телебаченні, радіо, в інтернеті й друкованим способом. Так, частини четверта і п'ята статті 18 цього Закону визначають такі вимоги: "4. Матеріали передвиборної агітації, що транслюються на телебаченні, радіо, розміщуються на носіях зовнішньої реклами, поширюються у вигляді листівок і газет або в мережі Інтернет, виконуються державною мовою. Матеріали передвиборної агітації, у тому числі відеоматеріали про вибори Президента України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатів і посадових осіб органів місцевого самоврядування, всеукраїнські і місцеві референдуми та їх результати, а також політична реклама, передвиборна агітація та теледебати адаптуються для сприйняття жестомовними особами шляхом перекладу українською жестовою мовою та/або субтитрування українською мовою з урахуванням вимог, встановлених законом. 5. У порядку і на умовах, визначених законом щодо порядку реалізації прав корінних народів, національних меншин України, в окремих населених пунктах допускається поширення матеріалів передвиборної агітації, виконаних державною мовою та дубльованих мовами відповідних корінних народів, національних меншин України". Національна рада звертає увагу ліцензіатів на ці норми і нагадує телерадіоорганізаціям, що вони зобов'язані дотримуватися законодавства України щодо мови передвиборної агітації під час кампанії з позачергових виборів народних депутатів України, що відбудуться 21 липня 2019 року. Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" був ухвалений Верховною Радою України 25 квітня цього року та опублікований у газеті "Голос України" 16 травня. Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень Закону він набуває чинності через два місяці з дня його опублікування за винятком окремих норм (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.06.2019 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення може позбавити жителів прифронтових населених пунктів та тих, які знаходяться на окупованій території, можливості слухати українські радіостанції, пише "Дзеркало тижня". І це буде зроблено не руками Росії, а власними - за недбалості або зловмисно. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення шостий тиждень поспіль не може провести засідання через відсутність кворуму, в результаті чого 29 україномовних радіостанцій і телеканалів, серед яких також військове радіо "Армія FM", можуть припинити трансляцію в зоні ООС і на підконтрольних територіях Донбасу і Криму вже в липні. Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський на сторінці Facebook, передає Громадське. Як наголошується, тимчасові дозволи на трансляцію у відповідності з вимогами закону, видаються терміном на один рік. Щорічно телеканали і радіостанції повинні їх продовжувати. За словами Костинського, в червні-липні Національна рада має перевидати 40 таких дозволів, щоб українські телеканали і радіостанції не вимкнули свої передавачі в 20 містах і селищах Донецької, Луганської областей та Херсонській області - на кордоні з Кримом. "Мова йде про те, що через відсутність кворуму утворився штучний ризик того, що може припинитися мовлення 29 українських телеканалів і радіостанцій: на 50 FM-частотах, на 20 аналогових каналах, на 9 цифрових каналах", - зазначив Костинський. У той же час керівник "Армії FM" і "Військового телебачення України" Яна Холодна повідомила, що вже 11 липня закінчується термін тимчасового дозволу на мовлення в Гірнику і Бахмутовке (дві найбільші вишки в Донецькій і Луганській областях), а також у Чонгарі, звідки йде трансляція на Крим. У свою чергу, 2 серпня закінчується термін тимчасового дозволу на мовлення в Бахмуті, Волновасі, Краматорську, Слов'янську, Маріуполі, Світлодарську і Попасній. "Ми закликаємо деяких членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не ганьбитися, а прийти на найближчі засідання і виконати свій обов'язок", - написала Холодна. Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський скасував указ свого попередника Петра Порошенка від 4 травня про призначення Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Перед цим Зеленський скасував указ Порошенка №186 від 4 травня про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради, звільнив його з посади члена Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. 4 травня голова Нацради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко подав заяву про відставку за два місяці до закінчення терміну його повноважень. Своє рішення він пояснив втомою і пропозицією перейти на інше місце роботи. Порошенко своїм указом звільнив Артеменка з посади і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка (Джерело: Сайт газети "Дзеркало тижня").
  • 26.06.2019 Днями виїзна студія столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Вінниця-99.3МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) вирушає до Дніпра і звідти транслюватиме наживо ІV фестиваль "Пісні, народженні в АТО". На День Конституції України не забудьте увімкнути ефір радіостанції Армія FM о 17:00 (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 26.06.2019 Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів у 2019 році (НЕР) провела засідання 19 червня цього року та розглянула на ньому запит ТОВ "Останній бастіон" щодо строків оприлюднення розцінок вартості передвиборної агітації під час позачергових виборів народних депутатів України. У своєму запиті товариство, яке отримало ліцензію на мовлення 13 жовтня 2018 року, а мовити в мережі "Зеонбуд" розпочало 1 червня 2019 року, просило надати відповіді на такі запитання: а) чи може телерадіоорганізація опублікувати розцінки на рекламу пізніше, ніж визначено законом; б) чи може телерадіоорганізація застосовувати розцінки, опубліковані до президентських виборів 2019 року; в) як повинні діяти телерадіоорганізації, які розпочали мовлення після початку виборчого процесу 23 травня 2019 року; г) надати інші рекомендації, що стосуються питання публікації розцінок. Зокрема, у висновку НЕР зазначається: "Указ Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" № 303/2019 від 21 травня 2019 року було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" 23 травня 2019 року. Відповідно граничний строк публікації розцінок вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів становив до 24 травня включно", а також: "Можливості публікації розцінок вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів пізніше, ніж передбачено вищезгаданими нормами, Закон України "Про вибори народних депутатів України" не передбачає. Таким чином, за Законом України "Про вибори народних депутатів України" телерадіоорганізація, яка зареєстрована пізніше 24 травня 2019 року позбавляється можливості розміщувати передвиборну агітацію на дострокових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року". З повним текстом висновку Незалежної експертної ради можна ознайомитися за посиланням. Крім того, на засіданні НЕР було ухвалено звернутися до Громадської ради, що діє при Національній раді, з пропозицією звернути увагу на те, що на суб'єктів господарювання покладено обов'язок публікувати комерційну інформацію, якою по суті є вартість передвиборної агітації, в офіційних виданнях. Тому, на думку експертної ради, під час роботи над новим законом у галузі телебачення і радіомовлення та виборчим законодавством, беручи до уваги цифрову трансформацію суспільних відносин, відповідну вимогу необхідно змінити, дозволивши оприлюднювати інформацію про розцінки політичної реклами на сайті телерадіоорганізації (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.06.2019 Результати соціологічного опитування на тему ставлення українського суспільства до державної мови в медіа і мовних квот свідчать про те, що 50% громадян нашої держави позитивно оцінюють зміни, що відбулися в українській музичній індустрії внаслідок їх запровадження. Досліджував громадську думку Київський міжнародний інститут соціології на замовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у травні - червні цього року. Третина опитаних вважає, що головним наслідком таких змін у мовній політиці держави є поява молодих вітчизняних авторів і виконавців, у тому числі європейського рівня, повідомив під час пресконференції член Національної ради Сергій Костинський. Водночас, на думку 15,4% громадян, квотування україномовної пісні в ефірі радіостанцій не мало стимулівних наслідків. А 34,6% опитаних не змогли відповісти про оцінку змін у музичній індустрії за останні роки. Про контент українських радіостанцій 26,8% респондентів висловили думку, що упродовж останніх трьох років його якість покращилася. 22,5% громадян не помітили особливих змін в радіоефірі, а 15,8% сказали про погіршення програмного наповнення радіостанцій. Оцінюючи якість україномовних пісень, близько третини українців зауважили, що повністю або частково задоволені україномовною музикою, що лунає в ефірі радіостанцій, 20,5% виражають часткову або повну незадоволеність, ще 23% вагаються і не можуть однозначно висловити своє ставлення. Опитування проводилося 17 травня - 7 червня 2019 р. у 110 населених пунктах усіх областей України, окрім Автономної Республіки Крим та непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей. Загалом було опитано 2021 респондент віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною для дорослого населення, яке постійно проживає на території України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% для показників, близьких до 25 або 75%; 2,0% для показників, близьких до 12 або 88%; 1,4% для показників, близьких до 5 або 95%; 0,7% для показників, близьких до 1 або 99% (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.06.2019 25 червня на пресконференції в Укрінформі Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення представила результати першого соціологічного опитування, яке на замовлення регуляторного органу провів Київський міжнародний інститут соціології. Громадян України просили оцінити зміни, які відбулися у телерадіоінформаційному просторі за минулі три роки після впровадження обов'язкової частки звучання української мови і пісні, а також квот на продукт європейського виробництва. За словами члена Національної ради Сергія Костинського, це дослідження є лише початком, і надалі регулятор системно досліджуватиме напрями, які були в полі зору під час першої хвилі соціологічного опитування. "Це - старт. І після цього ми почнемо робити це систематично, регулярно і послідовно. Ми дослідимо всі питання, які дозволять нам якісно регулювати український медіапростір", - сказав він. Згідно з результатами опитування 76,4% наших громадян визнають доцільність саме української мови як основної мови телевізійного та радіоефіру і 79,6% є активними споживачами україномовного контенту. Політику державного протекціонізму, спрямовану на зростання частки україномовного контенту в ефірі вітчизняних телеканалів і радіостанцій, підтримують близько 60% громадян. Половина опитаних позитивно оцінюють зміни української музичної індустрії після впровадження квот на україномовну пісню. Оцінка телевізійного і радіоефіру дала розуміння того, що близько третини українців позитивно сприймають вплив зростання виробництва національного телевізійного продукту на покращення якості передач в ефірі телеканалів, а також повністю або частково задоволені україномовною музикою, що лунає в ефірі радіостанцій. Він також розповів про виявлені під час соціологічного опитування ризики в контексті інформаційної безпеки. Так, 62,1% респондентів вважають вислови на кшталт "бандерівці" і "фашисти" образою і проявом мови ворожнечі. А 39% українців допускають, що українські медіа можуть бути використані для мовлення на користь країни-агресора. Опитування проводилося 17 травня - 7 червня 2019 р. у 110 населених пунктах усіх областей України, окрім Автономної Республіки Крим та непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, повідомила менеджерка проектів КМІС Ліана Новікова. Загалом було опитано 2021 респондент віком від 18 років. Вибірка є репрезентативною для дорослого населення, яке постійно проживає на території України. Замовлене регуляторним органом соціологічне опитування було омнібусним. Такий тип дослідження передбачає участь у ньому кількох учасників, кожен із яких оплачує свої запитання, а загальні витрати на організацію і проведення фінансуються спільно. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% для показників, близьких до 25 або 75%; 2,0% для показників, близьких до 12 або 88%; 1,4% для показників, близьких до 5 або 95%; 0,7% для показників, близьких до 1 або 99%. Цього року Національна рада планує взяти участь у ще двох хвилях соціологічного опитування. Завантажити презентацію можна за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.06.2019 UA: Українське радіо мовить з IV Форуму місцевого розвитку, що відбувається в Трускавці. На форумі обговорюють найгостріші теми, які стосуються стратегії розвитку Карпатського регіону, секторальної підтримки, партнерства та співпраці задля цього. "Партнерство з метою регіонального розвитку - провідна ідея цьогорічного форуму, яка передбачає об'єднання зусиль як областей Карпатського регіону, так і центральних органів влади для зростання фінансової перспективи Українських Карпат, - зазначила продюсерка UA: Українське радіо й кураторка виїзної студії Юлія Шелудько. - У нашій виїзній студії ми матимемо ґрунтовну дискусію щодо економічного розвитку в Карпатах: як розвивати підприємництво на місцях, взаємодіяти й налагоджувати співпрацю між владою, бізнесом та громадою, як має відбуватися залучення ресурсів для розвитку малого й середнього бізнесу". З 10:10 до 10:55 слухачі можуть долучитися до таких фокус-тем форуму в ефірі UA: Українське радіо: Виконавча директорка Асоціації "Єврорегіон - Карпати - Україна" Галина Литвин розповіла про "карпатський прорив": партнерство задля розвитку. Ведучий виїзної студії UA: Українське радіо Юрій Табаченко поспілкувався з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущином (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 25.06.2019 Відтепер кожен з "наших" має змогу опинитися в Україні на хвилинку - та ще й на радіохвилях! Львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, Лисичанськ-88.6МГц, Бахмут-90.2МГц, Волноваха-96.5МГц, Новоайдар-102.5МГц, Сватове-105.5МГц, Широкий-106.5МГц, Старобільськ-107.6МГц, а крім того - Інтернет мовлення) разом з Ukrainians all over the world розпочало спільний проект - "Привіт без кордонів"! Сьогодні радіо та інстаграм-проект об'єднались, щоб ви стали ближчими один до одного. Відтепер, щодня о 13:20 в ефірі буде лунати джинґл "Наші закордоном на FM Галичина!". І саме ви, перебуваючи закордоном, маєте змогу привітати друзів, рідних, однокласників або сусідку в Україні - з Днем народження, іменинами, просто передати привіт! Вас може почути 5 мільйонів слухачів по всій Україні! Мета проекту: дати змогу вам на відстані відчувати, що ми разом, що ми одна родина. І де б ви не були - з вами завжди поруч: Радіо FM Галичина та Ukrainians all over the world. Що потрібно зробити? Ви можете написати на Viber 099-214-60-40, або на e-mail - кого і з чим ви би хотіли привітати. Вітання можна написати, а ведучі Файного радіо FM Галичина зачитають і поставлять гарну пісню. Вітання можна скинути в голосовому повідомленні, яке почують в прямому ефірі. Ви особисто привітаєте своїх рідних, близьких чи знайомих (хронометраж запису 30 сек). Голосові вітання скидайте за 2 дні до потрібної дати ефіру. Напишіть на FM Галичина номер того, хто має отримати вітання. І ведучі станції зателефонують до нього в прямому ефірі. Обов'язково!!! При надсиланні тексту, або аудіо запису потрібно вказати: дату вітання; ім'я, місто - кого і з чим вітаєте; ім'я, місто - хто вітає (Джерело: Сторінка Файного радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 24.06.2019 Під час престуру, організованого Українським кризовим медіа-центром для журналістів Сумської і Чернігівської областей, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський розповів про досягнення регулятора в розбудові українського радіомовлення і про плани та завдання на майбутнє. Серед учасників зустрічі був і представник Естонської громадської телерадіомовної компанії "Raadio 4". Зустріч відбулася в Національній раді 24 червня. За останніх 5 років загальнонаціональним, регіональним і місцевим мовникам за результатами конкурсів Національною радою було надано14 FM-радіочастот на Чернігівщині й 11 FM-радіочастот на Сумщині. Завдяки системному підходу вдалося запровадити й досягти значних результатів у реалізації проекту "Мовлення громад". Так, місцеві FM-радіостанції з'явилися у 8-ми населених пунктах Сумщини - Білопіллі, Глухові, Конотопі, Лебедині, Охтирці, Ромнах, Тростянці, Шостці. Три радіостанції почали мовити на Чернігівщині - у Борзні, Ічні та Прилуках. Таким чином, акцентував Сергій Костинський, регуляторний орган підтримав процес децентралізації і розвитку територіальних громад. Наступним кроком, на думку члена Національної ради, має стати формування культури щодо незалежності мовників, коли місцева влада і депутати розумітимуть, що не можна, не культурно втручатися в роботу локальної радіостанції. Той самий принцип має спрацьовувати і щодо журналістів. "Не можна перетворюватися на паркетного журналіста. Ти маєш говорити правду і збалансовано висвітлювати, чим живе твій регіон", - наголосив він. Остаточно цей процес повинен закріпити законопроект про місцеве мовлення, який убезпечить місцеві радіостанції від впливу бенефіціарів. Сергій Костинський також повідомив, що саме із Сумської, Чернігівської та Харківської областей почне реалізовуватися проект "Мовлення на прикордонних територіях". Уже замовлено нові частоти для розбудови українського радіомовлення поблизу з кордоном із державою-агресором. Це частоти у Середино-Будському, Ямпільському, Глухівському, Путивльському, Білопільському, Сумському, Краснопільському, Великописарівському районах Сумської області й Сновському, Корюківському, Семенівському і Новгород-Сіверському районах Чернігівській області. "Мовлення громад" стало одним із форматів, який виокремила Національна рада, започаткувавши проведення форматних конкурсів. Серед тих, які вже були запропоновані й ефективно працюють, - "100% україномовної пісні", "військово-патріотичне радіо" і "джаз". "Зараз ми бачимо необхідність розбудови нішевого радіо, щоб задовольнити найрізноманітніші смаки українців", - зауважив Сергій Костинський. Радіостанції, що мовлять для окремих аудиторій, потребують подальшого розвитку, тож вони зможуть брати участь у наступних конкурсах, які проводитиме регулятор для розвитку мереж. Перспективними нішевими радіоформатами, на думку члена Національної ради, наразі є R&B, hip-hop, rap. Задовольнити бажання українців слухати різнопланову музику допоможе і започаткований Національної радою проект із розвитку цифрового радіо. Нині у цифровому діапазоні працюють 13 радіостанцій у столиці. Водночас регулятор уже замовив прорахунок частоти для організації цифрового радіо у Львові, на черзі - Одеса й інші обласні центри. На конкурсах на вільні частоти, які Національна рада має намір оголосити вже в липні, для мовників будуть запропоновані 3 частоти у Сумській області (Охтирка і 2 частоти у Шостці) і 12 частот у Чернігівській області (2 частоти у Чернігові), Бобровиця, Гончарівське, Козелець, Корюківка, Мена, Ніжин, Носівка, Парафіївка, Сновськ, Срібне). Це вже другий візит журналістів з метою ознайомлення із функціями і повноваженнями регуляторного органу в рамках згаданого прес-туру. Перша зустріч із журналістами Дніпропетровщини відбулася 10 червня цього року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.06.2019 БAZA - це новий проект на хвилі богуславського "Богуслав FM" (97.7МГц та Інтернет-мовлення) від Олександра Горгана, який від недавнього часу транслює стислі огляди топових книг з особистого розвитку. Сьогодні о 21:00 в ефірі Богуслав-FM виходить перший огляд на книгу Стівена Кові "7 звичок надзвичайно ефективних людей". Проводьте час з користю! (Джерело: Сторінка радіо "Богуслав FM" у соцмережі Facebook).
  • 23.06.2019 25 червня о 12:00 в Українському інформаційному агентстві Укрінформ за участі заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Уляни Фещук, члена Національної ради Сергія Костинського і менеджерки проектів Київського міжнародного інституту соціології Ліани Новікової відбудеться пресконференція на тему: "Сприйняття українцями телерадіоефіру: результати дослідження громадської думки". На заході буде презентовано частину всеукраїнського соціологічного опитування "Думки та погляди населення України: травень 2019 (омнібус)", яке проводилося Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Національної ради, щодо оцінки громадянами державної політики з поширення української мови та сучасного стану розвитку телевізійного і радіоефіру. У рамках дослідження був опитаний 2021 респондент віком від 18 років. Вибірка репрезентативна для дорослого населення, яке постійно проживає на території України. Опитування проводилося у 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також тимчасово непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей. Дата і час проведення прес-конференції: 25 червня, 12:00. Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 8, м. Київ, Укрінформ. Акредитація за телефоном пресслужби Національної ради: (044)-278-75-75 або на e-mail: (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.06.2019 2019 рік, літо, Україна. По всій країні з генделиків і відкритих танцювальних майданчиків лунає російськомовна попса. Бррр... Карлівська мережева станція "Тризуб FM" (Карлівка-98.0МГц, Сартана-90.0МГц, Гнутово-102.2МГц, Гірник-105.1МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) пропонує вам порятунок - це нова програма Укротека від відомого українського DJ Micik Gonibez О 22:00, сьогодні, - година якісної української клубної музики люб'язно, дбайливо і як завжди професійно зведена в нон-стоп мікс одним з кращих діджеїв України (Джерело: Сторінка радіо "Тризуб FM" у соцмережі Facebook).
  • 21.06.2019 22 червня о 21:00 на UA: Радіо Культура відбудеться прем'єра радіовистави "Слава героям" Павла Ар'є в постановці Стаса Жиркова. Запис вистави відбувався на сцені театру "Золоті ворота". "За словами Стаса Жиркова, коли почали репетирувати виставу "Слава героям", зрозуміли - ветеранів мають грати молоді хлопці й, звісно, говорити про війну сьогоднішню. Мені запам'ятався епізод, коли кожен із героїв згадує свою війну й страшні моменти, картини, до речі, дуже точно, рельєфно відтворені у звуці, і Андрій Васильович промовляє слово "ура" пошепки. Оце грандіозне, гучне, бойове "ура", із яким ішли на смерть, герой Дмитра Рибалевського шепоче… Стає моторошно. Це вражає і на правду хвилює, - розповідає завідувачка театральної редакції UA: Радіо Культура Світлана Гудзь-Войтенко. - Іще один момент, що для мене особисто став "тихим" потрясінням. Андрій та Остап разом починають співати пісню січових стрільців "Повіяв вітер степовий". Цей дует вражає. І віриться, що таке бажане, таке вистраждане примирення поколінь таки станеться. Вірю, наші слухачі зауважать згадані моменти радіоверсії вистави "Слава героям" театру "Золоті ворота" й відкриють для себе новий, дуже чуттєвий вимір театральної постановки - аудіо вимір". Герої вистави - Остап та Андрій - ветерани Другої світової. Андрій був у лавах радянської Червоної армії, яка боролася й проти УПА, і проти фашистів. А Остап воював за незалежну Україну в складі Української повстанської армії, боровся з радянськими та фашистськими окупантами. Вперше вони зустрілися віч-на-віч у лікарняній палаті, у черзі на операцію на серці. І колишня війна знов стає реальністю. В Остапа є онука Ганна, а в Андрія - син Петро. Але в них такі різні долі. Чи є шанс у їхнього кохання? Виставу нагороджено театральною премією "Київська пектораль". Специфічна комедія не залишить нікого байдужим, адже зроблена з тонким гумором і водночас допомагає осягнути нашу історію із сучасної перспективи. Послухати радіовиставу можна буде також у додатку suspilne.radio (Джерело: Портал "UA: Суспільне мовлення").
  • 21.06.2019 Найдовший концерт-інтерв'ю у прямому етері суспільного радіо "Тиса FM" дав піаніст-віртуоз Майк Кауфман-Портніков. 10-годинний маратон наживо у Міжнародний день музики внесли до Книги Рекордів України. Музична імпровізація розпочалася 21 червня на Театральній площі Ужгорода о 9:00 та завершилася о 19:00. Музикант, режисер, громадський діяч, лавреат міжнародних конкурсів та фестивалів Майк Кауфман-Портніков просто неба грав на синтезаторі 10 годин поспіль та одночасно із цим давав й брав інтерв'ю у глядачів та запрошених до виїзної студії радіо гостей: музикантів, митців, представників різних національностей, що живуть на Закарпатті. Майк Кауфман-Портніков відтворював у музиці їхні портрети та залучав до виступів перехожих. "Мета цієї події - культурна дипломатія. Ми хочемо привернути увагу до всього доброго та гарного, що є між нашою країною та країнами-сусідами в нашій спільній історії, спільному майбутньому та спільному сьогоденні", - каже Майк Кауфман-Портніков. - Так, як зараз, під музику, можна домовлятися одне з одним, нести та створювати мир". Інтерактивний концерт-інтерв'ю транслювало наживо радіо "Тиса FM". Це музична радіостанція, частина Суспільного мовника UA: ЗАКАРПАТТЯ. Саме під час етеру на цій радіостанції півроку тому в музиканта виникла ідея провести маратон в Ужгороді. "Це придумали абсолютно спонтанно, під час спілкування на радіо", - підтвердив інформацію радіоведучий "Тиса FM" Антон Штурмаревич. - До речі, цього разу я побив особистий рекорд, провівши аж 10 годин прямого етеру". "Закарпаття - мультинаціональний та мультикультурний регіон. А будь-яке мистецтво і музика зокрема є універсальною мовою миру, зрозумілою для більшості людей на землі. Саме тому команда суспільного радіо "Тиса FM" залюбки відгукнулася на пропозицію Майка Кауфмана-Портнікова", - каже Євген Тичина, продюсер UA: ЗАКАРПАТТЯ. Окрім української ця філія Суспільного мовить сімома мовами національних меншин регіону: угорською, румунською, словацькою, ромською, русинською, німецькою та російською. Нагадаємо, минулоріч Майк Кауфман-Портніков теж встановив рекорд: 21 червня 2018-го музикант безперервно впродовж 12 годин грав Гімн України на Майдані Незалежності у Києві. Так піаніст висловив підтримку українським політичним полоненим у Росії (Джерело: Портал "UA: Суспільне мовлення").
  • 21.06.2019 Із 1 липня на регіональних суспільних телеканалах філій Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ), на хвилях "Українського радіо", на діджитал-платформах філій Суспільного стартує передвиборче прямоефірне ток-шоу "Виборчий округ: Співбесіда". Всі регіональні філії запрошують кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) на дискусію у прямому ефірі, повідомляє прес-служба НСТУ. Перед позачерговими парламентськими виборами у кожному випуску ток-шоу "Виборчий округ: Співбесіда" на регіональних суспільних мовниках відбудеться дискусія з кандидатами в народні депутати України відповідного округу щодо їхньої мотивації, передвиборчої програми, компетентності та обізнаності з викликами регіону. За словами координаторки проєкту "Виборчий округ: Співбесіда" Олесі Вакуленко, регіональні команди Суспільного або запрошуватимуть усіх охочих кандидатів у депутати, або ж збиратимуть пропозиції експертів із середовища громадських діячів, журналістів, політологів. За інформацією прес-служби Суспільного, в ефірі "UA: Крим" формат програми трохи відрізняється: журналісти готують інтерв'ю зі спікерами від партій щодо питання повернення Криму в програмах партій, висловлювань партійців про окуповані території. Телеведуча "Теми дня" на "UA: Крим" Лариса Волошина розповіла, що депутати від Криму є. "Партій багато й це показово. Але вони відмовляються відправляти своїх спікерів на UA: Крим, тому що кримські виборці не є їхнім електоратом. Це ігнорування кримчан теж дуже показове. Для нас важливим є не тільки те, що скажуть партії, а й хто з них прийде і як вони ставляться до питання окупованих територій", - зазначила вона. Програма виходитиме у кожній філій у різний час та день, все залежатиме від кількості округів в області та участі кандидатів у депутати у проекті, сказали сайту "Детектор медіа" у прес-службі Суспільного. Нагадаємо, команда Суспільного мовлення закликає кандидатів по мажоритарці взяти участь у ток-шоу "Виборчий округ: Співбесіда", шукає контакти кандидатів у народні депутати від одномандатних виборчих округах (мажоритарників) та закликає фейсбук-спільноту донести до них, що кожен із кандидатів може безкоштовно взяти участь у передвиборчому ток-шоу "Виборчий округ: співбесіда" на суспільному регіональному каналі, який є у кожній області. Генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей, посилаючись на Центральну виборчу комісію, зазначила, що станом на 09:30 20 червня зареєстровано 584 кандидати в народні депутати від ово (мажоритарників) (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 21.06.2019 Радіостанція "Русское радио Україна" 20-го червня розпочала мовлення на частоті 106.0 МГц у місті Гірник Донецької області. Нагадаємо - тимчасовий дозвіл на використання даного частотного присвоєння радіостанції було видано 11 липня минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.06.2019 21 червня, у Міжнародний день музики, на хвилях радіо "Тиса FM" Закарпатської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України з 09:00 до 19:00 звучатиме 10-годинний музичний маратон просто неба з Театральної площі Ужгорода. Концерт-інтерв'ю у пряму етері радіо "Тиса FM" дає піаніст-віртуоз, громадський діяч, лавреат численних міжнародних конкурсів та фестивалів Майк Кауфман-Портніков. Про це йдеться на сайті "UA: Закарпаття". В прямому етері виїзної радійної студії у центрі Ужгорода упродовж дня звучатиме безперервна гра на фортепіано від Майка Кауфмана-Портнікова, разом із цим він даватиме інтерв'ю. На інтерактивний концерт-інтерв'ю запросили представників Книги Рекордів України. Онлайн-трансляцію 10-годинного маратону можна дивитися тут. Ідея маратону виникла під час інтерв'ю Майка Кауфмана-Портнікова з ведучими "Тиси FM" пів року тому. Мета маратону - з допомогою музики привернути увагу світової спільноти до України, пропагувати позитивні приклади співпраці та співвідносин з країнами-сусідами, мирне співіснування у сучасному світі та співтворчість. "Це акт культурної дипломатії. Музика й позитивні приклади співпраці України та сусідніх держав на всіх рівнях: від дипломатів, бізнесу, політиків до пересічних громадян. 10 годин концерту та одночасно інтерв'ю буде зафіксовано як рекорд у Книзі рекордів Гіннеса України. Подібний акт культурної дипломатії приверне увагу до відносин між нашими країнами та надасть позитивні приклади об'єднання дій в ім'я дружби й миру. В нас єдина планета й зберігати її, творити мир, ми повинні своїми власними силами. Моя мова є найбільш екологічною й міжнародною: музика", - сказав Майк Кауфман-Портніков. У виїзній студії радіо "Тиса FM" візьмуть музиканти та митці, представники різних національностей, що живуть на Закарпатті. "Нам дуже сподобалася ідея Майка Кауфмана-Портнікова з пропагування ідеї миру у Міжнародний день музики і ми залюбки її підтримали. На нашу думку, будь-яке мистецтво і музика зокрема є універсальною мовою миру, зрозумілою більшості людей на землі. Тож, ми не могли бути осторонь цієї події. Тим паче, це можливість привернути ще більшу увагу людей до агресії, якої ми зазнали на Сході нашої країни та ще раз заявити про нашу мирну позицію щодо всіх етнічних, мовних та будь-яких інших груп, що проживають на території України", - прес-служба Суспільного процитувала слова продюсера Закарпатської філії НСТУ Євгена Тичини. Нагадаємо, з 28 січня на радіо "Тиса FM" Закарпатської філії НСТУ виходить в ефір із 10:00 до 13:00 нове шоу Brunch Time (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 20.06.2019 Лінійна продюсерка головної редакції літературних передач і радіотеатру, авторка сценарію й режисерка-постановниця радіовистав UA: Радіо Культура Нелля Даниленко та звукорежисерка Будинку звукозапису Українського радіо Олена Єфимчук стали лауреатками Міжнародної премії імені Івана Франка за перемогу в номінації "За кращий твір у радіомовній сфері". Вони отримали премію за створення документально-художнього радіофільму "Валерій Марченко. Дорога до вічності". Це художньо-документальна робота. Нам довелося багато попрацювати, щоб створити цей радіофільм. Адже весь сюжет ґрунтується на реальних документах і листуванні Валерія Марченка. Я рада, що фільм оцінили. Це означає, що говорили не тільки про наш радіофільм, а й про головного героя. А про таких українців нам треба знати. Валерій Марченко - дисидент, який боровся проти русифікації України. Ще є радіофільм про Івана Піддубного, котрого називали чемпіоном чемпіонів, 6-разового чемпіона світу з боротьби. Фільм про Марію Капніст, яка пройшла весь жах сталінських таборів і знайшла в собі сили не зламатися, не озлобитися, стати акторкою, - розповідає Нелля Даниленко. - Ще Віра Холодна, теж дивовижна історія, талановита акторка. Микола Зеров, якого називають лідером неокласиків, але про якого також мало відомо. Серж Лифар, про якого не можна було не розповісти, бо його передсмертна записка закінчувалася словами "Серж із Києва. Українець до кінця"". Радіофільм-переможець входить до циклу радіопортретів видатних українців "Світочі епохи" Неллі Даниленко та Олени Єфимчук. Радіофільми транслюються на UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. Радіофільм "Валерій Марченко. Дорога до вічності" звучатиме в скороченій версії 23 червня о 22:10. Зазначимо, Міжнародну премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності присуджують за нові оригінальні публіцистичні твори, які сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності (Джерело: Портал "UA: Суспільне мовлення").
  • 20.06.2019 Журналісти радіо "Культура" та Дніпровської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) працюватимуть з виїзних студій на міжнародному книжковому фестивалі Book Space, який відбудеться у Дніпрі 21-23 червня. Про це повідомила прес-служба НСТУ на сайті "UA: Суспільне мовлення". Дніпровська філія, зокрема команда телеканалу "51 канал", вдруге працюватимуть на телевізійній локації на фестивалі.Лінійна продюсерка Дніпровської філії Суспільного Анастасія Шаповалова сказала, що цього року філія продовжить традицію інтерв'ю з авторами. Продюсерка Дніпровської філії Суспільного Оксана Цибуля розповіла, що у 2018 році філія була партнером цього заходу. "Вважаю, що тоді партнерство було досить успішне, адже наші практиканти (студенти ДНУ ім. Олеся Гончара) казали, що про наше медіапартнерство їм розповідали викладачі на лекціях. Мовляв, Суспільне - то був єдиний канал, який повністю висвітлював три дні книжкового фестивалю. Треба тримати марку й цього року",- сказала вона. Інтерв'ю з письменниками, презентації книжкових новинок, огляд фестивалю Book Space можна дивитися в стрімах на фейсбуці та в програмі "Ранковий коктейль" на 51 каналі. Радіо "Культура" вперше працюватиме у Дніпрі на книжковому фестивалі. "Наша команда вперше вирушає в Дніпро для роботи наживо у виїзній студії на одній із фестивальних локацій", - зазначила продюсерка радіо "Культура" Ірина Славінська. За її словами, у межах Book Space ведучі будуть обговорювати децентралізацію культури та появу нових важливих гравців і культурних точок на мапі України. Слухачі зможуть почути ефіри радіо "Культура" з Book Space у такий час: 21 червня: О 15:00 ведучий Василь Шандро говоритиме з експертом із питань освіти незалежного аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Миколою Скибою про освіту в умовах децентралізації. О 16:10 звучатиме програма "Права людини понад усе", в якій ведуча Ірина Славінська поспілкується з організаторками фестивалю Book Space Вікторією Наріжною та Аллою Рибіцькою про культурні можливості в регіонах. О 17:00 у програмі "Імператив" колишній морський піхотинець, доброволець батальйону "Дніпро-1" Роман Зіненко презентує свою книжку "Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії". 22 червня: О 12:00 письменниця Зоя Казанжи розкаже ведучій Ірині Славінській про написання історій у стилі "Фейсбук". О 13:00 ведучий Василь Шандро розпитає братів Капранових про міф Дніпра-Катеринослава за книжкою "Справа Сивого". О 14:00 ведуча Олена Гусейнова й поетеса Оксана Луцишина розмірковуватимуть про жіночий голос у літературі: чи чути його? О 15:00 історик, журналіст, головний редактор інтернет-видання "Історична правда" Вахтанг Кіпіані розкаже про розсекречені документи в справі Василя Стуса й презентує книжки на цю тему. О 18:00 ведуча Ірина Славінська запросить до студії президента Українського PEN Андрія Куркова, щоб поговорити про українську література у світі - глобальні й локальний контексти. О 19:07 звучатиме спецвипуск програми "Книжкова лавка ТОП-7", у якій ведуча Олена Гусейнова обговорить 7 причин читати фантастичну літературу з письменницею Світланою Тараториною. 23 червня: О 12:00 заступник директора з наукової роботи Українського інституту вивчення Голокосту "Ткума" Єгор Врадій розповість про локальні історії й рецепцію геноциду. О 13:00 ведуча Олена Гусейнова поговорить про фестивальну культуру й децентралізацію з кураторкою освітньої програми "Гімназія" Гогольfest Анастасією Євдокимовою. О 13:30 письменниця Гася Шиян розкаже про жіночий досвід трансформацій на тлі українських політичних подій останніх п'яти років. Нагадаємо, 14-16 червня радіо "Культура" і канал "UA: Вінниця" працювали із виїзної студії на літфестивалі "Острів Європа" у Вінниці (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 20.06.2019 Столична сателітарна мережева станція "Громадське радіо" (Київ-70.40МГц, Дніпро-73.46МГц, Лисичанськ-87.7МГц, Маріуполь-89.1МГц, Бахмутівка-98.1МГц, Захарівка-89.8МГц, Новотошківське-90.0МГц, Старобільськ - 90.2МГц, Краматорськ-90.9МГц, Гірник-91.4МГц, Біловодськ - 92.6МГц, Білолуцьк - 100.0МГц, Широкий - 101.8МГц, Зоринівка - 103.7МГц, Волноваха - 103.8МГц та 66.05МГц, Шпола-105.6МГц, Арциз-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення) представляє новий сезон політичного ток-шоу "Свобода вибору" з ведучим Андрієм Куликовим. Саме він проводив президентські дебати на "Олімпійському". Слухайте та дивіться, щоб розібратись - за кого голосувати на парламентських виборах. Щоп'ятниці о 21:15 на "Громадському радіо" і "Громадському телебаченні" (Джерело: Сторінка "Громадського радіо" у соцмережі Facebook).
  • 20.06.2019 19 червня в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася селекторна нарада із працівниками регуляторного органу в регіонах, на якій обговорено перші результати моніторингів мовлення теле- і радіоканалів при висвітленні виборчої кампанії народних депутатів. У ній взяли участь члени Національної ради Сергій Костинський і Максим Онопрієнко, представники регулятора в областях, керівники структурних підрозділів. Під час проведення виборчої кампанії робота представництв регулятора в регіонах є надважливою, тим часом відбувається ротація представників Національної ради в областях - у переважної кількості з них завершився термін повноважень, і регулятор оголосив конкурси на вакантні посади. Перші моніторинги мовлення, проведені представниками і працівниками секретаріатів у регіонах, не зафіксували ознак порушень, повідомив начальник управління представників Сергій Савельєв. Однак, як і під час президентських виборів, виникають деякі запитання, на які законодавство не дає чітких відповідей. Зокрема, постало питання, чи вважати порушенням розміщення в ефірі телеканалу матеріалів передвиборної агітації партії або політичного об'єднання, які не зареєстровані в ЦВК. Це стосувалося трансляції у Харківській області політичної реклами партії "Самопоміч". На думку учасників наради, якщо такі матеріали транслюються в блоці комерційної реклами, то це відповідає законодавству, якщо ж вони розміщені з відбивкою "політична реклама" або "політична агітація" - то це порушення законодавчих норм. Також було порушено питання щодо трансляції в ефірі місцевих каналів заходів за участі народних депутатів - це політична агітація чи висвітлення перебігу передвиборної кампанії? Начальник відділу моніторингу Вікторія Дубінкіна зауважила, що для визначення збалансованості подачі інформації такі ситуації варто розглядати системно. На її переконання, саме тижневі і цілодобові моніторинги можуть вказати, чи це висвітлення окремих подій, чи цілеспрямована системна робота мовника на одного з кандидатів. Сергій Костинський наголосив, що для визначення стандарту збалансованості будуть корисними не лише факти, які мають ознаки порушення виборчого законодавства. Дуже важливим є те, чи подає телеканал інформацію про різних учасників процесу та які кількісні показники цієї інформації. "Згідно з методологією, розробленою для нас Радою Європи, ми маємо встановлювати, чи є медіа упередженими щодо учасників виборчого процесу", - зауважив він. Для регулятора важливо, щоб телеканали, радіостанції не лише дотримувалися вимог законодавства, а й демонстрували високу культуру журналістської діяльності, яка б відповідала усталеним стандартам. Йшлося також про трансляцію спонсорських роликів. Роман Кіфлюк, начальник управління контролю та аналізу телерадіомовлення, пояснив, що, оскільки сам факт спонсорства відбувається з метою популяризації бренда чи знака для товарів і послуг, у цьому разі суб'єкта, який бере участь у виборчій агітації, то будь-які прояви спонсорства, що будуть марковані як спонсорство кандидата, потрібно вважати політичною агітацією. Окрім того, учасники наради розглянули питання розміщення телерадіоорганізаціями розцінок ефірного часу у друкованих ЗМІ під час виборчої кампанії. Сергій Савельєв поінформував, що представники підготували інформацію щодо розцінок, які публікували місцеві компанії. Але існує проблема, що місцеві друковані комунальні ЗМІ майже припинили своє існування. Тому мовники були змушені публікувати розцінки в інших виданнях, аби встигнути до початку виборів. Відділ моніторингу також здійснив аналіз розцінок, розміщених у газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр". Наступну селекторну нараду з представниками Національної ради в областях заплановано провести 5 липня (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.06.2019 Відповідальний секретар Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Олександр Ільяшенко 19 червня взяв участь у круглому столі "Радіочастотний ресурс: як забезпечити якісний зв'язок в Україні", організованому проектом EU4Business|FORBIZ. Захід став майданчиком для діалогу представників органів державного регулювання і бізнесу з метою віднайдення шляхів реалізації проекту Президента України "Держава у смартфоні". Щоб зробити державні послуги доступними для всіх громадян України в різних місцевостях, потрібен якісний зв'язок, сказав заступник голови Адміністрації Президента України Олексій Гончарук. Тож круглий стіл покликаний зібрати думки фахівців, як нині зробити державу сучаснішою, доступнішою і як стимулювати розвиток телекомунікаційної галузі. Увазі учасників заходу була представлена підготована експертами Офісу ефективного регулювання (BRDO) Зелена книга, що містить аналіз ситуації на ринку використання радіочастотного ресурсу України і пропозиції щодо змін, які мають бути зроблені найближчим часом. Представники мобільних операторів - "Київстар", "Водафон", "lifecell", а також операторів фіксованого зв'язку говорили про проблемні питання цього бізнесу, та що, на їхню думку, треба зробити для їх розв'язання. Зокрема, йшлося про необхідність збільшення кількості діапазонів для мобільного зв'язку, перерозподіл спектра частот, їх конверсію, потребу зменшити кількість отримуваних висновків, зміну способу оплати за користування РЧР, усунення радіозавад, збільшення граничних норм випромінювання (посилення сигналу) тощо. Оцінюючи запропоновані зміни, Олександр Ільяшенко сказав про те, що Національна рада підтримує їх і нині чітко бачить для себе завдання на найближче майбутнє. Воно стосується вивільнення смуг І і ІІ цифрових дивідендів, щоб вони надалі могли використовуватися для зв'язку. Сьогодні у цих смугах працюють телевізійні мовники - це низка компаній, які поки що мовлять в аналозі - місцеві, на прикордонні з Росією і на територіях з особливим режимом мовлення, а також цифрові телеканали. Він нагадав, що навіть після ухвалення Національною радою рішення про припинення аналогового мовлення значна кількість телеканалів не звернулася за анулюванням своїх аналогових ліцензій, також тривають судові спори. Олександр Ільяшенко зауважив, що поки не зрозуміло, яким чином можна звільнити І і ІІ цифровий дивіденди, оскільки в ліцензіях телерадіоорганізацій немає жодних приміток щодо кінцевого терміну використання їхніх частот. І зміни до ліцензії можуть бути внесені лише на прохання ліцензіата. Крім того, якщо компанія працювала без порушень, у регулятора немає підстав не продовжити їй ліцензію на наступний термін. Таким чином, резюмував Олександр Ільяшенко, необхідно домовлятися або вносити зміни в законодавчу базу, щоб перенести цифрове телебачення в нижні частоти. Учасники круглого столу, зокрема голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко, нагадали про вже зареєстрований в Парламенті законопроект № 5051, який враховує більшість із порушених під час обговорення питань. Свого часу він був погоджений усіма гравцями ринку і може лягти в основу законопроекту, який за результатами сьогоднішньої зустрічі буде напрацьовано на зразок Європейського кодексу електронних комунікацій. Новий законодавчий акт має замінити застарілі Закони "Про телекомунікації" і "Про радіочастотний ресурс України". Першочерговий його розгляд новообраним Парламентом у вересні має увійти до коаліційної угоди, вважає Олексій Гончарук. У заході також взяли участь представники Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Українського державного центру радіочастот, Інтернет асоціації України, Телекомунікаційної палати України, громадських та галузевих об'єднань тощо (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.06.2019 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проаналізувала, чи дотрималися телерадіоорганізації вимог закону про публікацію в друкованих ЗМІ вартості політичної реклами, яку вони розміщують у своїх ефірах. Із 27 загальнонаціональних телеканалів і 15 загальнонаціональних радіостанцій інформацію про те, скільки коштуватиме ефірний час для передвиборної агітації, не розмістили лише три телеканали - парламентський канал "Рада", "XSPORT" і "Ескулап-TV". Водночас моніторинги Національної ради свідчать про те, що ці мовники не поширюють політичну рекламу. Вимога щодо обов'язкового оприлюднення телерадіоорганізаціями розцінок передвиборної агітації передбачена частиною шістнадцятою статті 107 Закону України "Про вибори народних депутатів України". Необхідна інформація була розміщена мовниками в газетах "Урядовий кур'єр" і "Голос України". Виборча кампанія з дострокових виборів народних депутатів України стартувала 24 травня цього року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.06.2019 Слухайте по буднях з 9:00 по 19:00 в ефірі столичної онлайн-радіостанції "Радіо Кордон" (128k.) Новини України та світу, культури й науки, ну і, звичайно, найактуальніші новини з кордону (Джерело: Сторінка "Радіо Кордон" у соцмережі Facebook).
  • 19.06.2019 18 червня Перший канал "Українського радіо" розпочав мовити на частоті 92.2 МГц у Ніжині Чернігівської області, радіо "Культура" - Кам'янці-Подільському Хмельницької області на 102.8 МГц. Про це у Фейсбуку повідомив генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін. "Ніжин - 92,2 ФМ - Перший канал Українського радіо (потенційна аудиторія - 98 000 мешканців Ніжина і району). Кам'янець-Подільський - 102,8 ФМ - Третій канал Українського радіо "Культура" (потенційна аудиторія - 100 000 мешканців)", - зазначив він. Пан Хоркін подякував Департаменту розвитку мереж Національної суспільної телерадіокомпанії України та НацРаді з питань телебачення і радіомовлення за постійну, систематичну роботу з розширення FM-покриття каналів Суспільного радіо. Нагадаємо, 11 жовтня 2018 року три канали "Українського радіо" перемогли в конкурсі Нацради на 16 FM-частот. Перший канал "Українського радіо" виграв 9 FM-частотами, радіо "Промінь" - 4 FM-частотами та радіо "Культура" - 3 FM-частоти, серед них є 2 частоти, на яких радіостанції почали мовити 18 червня (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 19.06.2019 Аудіозапис "Українського радіо" 16-річної арфістки Єлизавети Раковської з Харкова посів друге місце у 53-му міжнародному радіоконкурсі молодих виконавців Concertino Praga 2019 ("Кончертіно Прага 2019"), який проходив у червні в Празі (Чехія) під егідою Європейської мовної спілки. Про це сайту "Детектор медіа" сказала продюсерка відбору претендентів від "Українського радіо" радіоконкурсу Concertino Praga Наталія Попудрібко. Виступ та нагородження Єлизавети Раковської відбулися на головній філармонійній сцені Чехії - Рудольфінумі. Арфістка взяла участь в урочистому гала-концерті лауреатів ConcertinoPraga 2019, виступала у супроводі Симфонічного оркестрк Чеського радіо під орудою головного запрошеного диригента Марека Шедиві (Marek Šedivý). Призом для лауреатів стало турне по Чехії. Єлизавета Раковська виступила в кращих концертних залах у Чеському Крумлові, Бехині, Тршебоні та Їндржіховому Градці. У категорії "арфа" змагалися вісім претендентів, серед яких учасники з Чехії, Болгарії, Росії та України. За словами Наталії Попудрібко, записи молодих музикантів, вік кожного з яких не перевищить 17 років у 2019 році, змагаються у виконанні класичних творів у різних категоріях. "Українське радіо" готувалося до конкурсу Concertino Praga 2019 восени 2018 року.Вона розповіла, що країни - члени Європейської мовної спілки вибирають не більше п'яти представників у кожній категорії, які щороку змінюються, і надсилають аудіозаписи до Чеського радіо. "Країни по своєму обирають представників. Наприклад, Болгарія проводить національний конкурс для подачі на Concertino Praga. Це потребує багато коштів, ми собі не можемо це дозволити. Тож я запрошую тих дітей, які отримали перші місця на національних музичних конкурсах. Якщо музикант виборов найкращі позиції в Україні, то в Європі вони не пастимуть задніх. Так само я обирала Єлизавету, додатковою перевагою було те, що в списку її перемог є конкурси в Італії, Прибалтиці і Чехії", - сказала пані Попудрібко. Командна "Українського радіо" наприкінці листопада 2018 року під наглядом звукорежисера у студії у Будинку звукозапису за власний кошт здійснила аудіозапис сольного виступу Єлизавети Раковської тривалістю до 30 хвилин. Відеозапис з телефону мав підтвердити, що немає ніякого монтажу. Після цього всі матеріали були надсилані до Чехії. Конкурсантка могла виконувати будь-яку програму, єдиною вимогою був твір чеського композитора, який запропонувало Чеське радіо. "Конкурсант демонструє не тільки те, що має у репертуарі, а й готує нову п'єсу за досить стислий період", - сказала Наталія Попудрібко. Вона вважає, що якщо музикант талановитий, то звукозапис буде якісний, хіба що буде дуже поганий звукорежисер, але на "Українському радіо" таких немає. Під час конкурсу аудіозаписи без інформації про музиканта та країну аналізують 6 членів міжнародного журі та секретарка, яка теж має право голосу. Перше і друге місце визнають по запису. Третє місце не завжди є, зазвичай це почесна грамота. Запис концерту, який відбувся у Празі, можна буде згодом почути на радір "Культура" у передачах "Єврорадіо". Це стане можливим після того, як Чеське радіо надішле записи цих концертів до системи обмінів Європейської мовної спілки. Цьогорічна перемога аудіозапису "Українського радіо" на Concertino Praga 2019 третя за ліком: у 2012 році Ірина Черкашина з Харкова отримала третє місце, у 2017 році - Софія Матвієнко з Полтави теж посіла третє місце. Нагадаємо, у 2018-2019 роках Суспільний мовник, зокрема "Українське радіо", започаткував національний проект "Я - Віртуоз!" в рамках якого у Будинку звукозапису відбулося чотири концерти за участі юних віртуозів (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 19.06.2019 Нумерологія приваблює людей можливістю за допомогою чисел розпізнати долю. Свої нумерологічні школи і системи були ще в Стародавньому Китаї, Греції, Єгипті, Японії. Вважалося, що дата народження людини - число, місяць і рік, впливають на її характер та вчинки, зумовлює якості її особистості та повороти долі. Щодня о 9:10, 12:10 та 14:10 в ефірі столичної онлайн-радіостанції "Радіо Кордон" (128k.) свіжий та цікавий нумерологічний прогноз для вас готує Людмила Савина! (Джерело: Сторінка "Радіо Кордон" у соцмережі Facebook).
  • 18.06.2019 У місті Ізмаїл Одеської області сталися зміни у FM діапазоні. Як інформує інтернет-видання "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", на частоті 101.2 МГц замість програм одеської радіостанції "Просто Раді.О" лунають програми одеської радіостанції "Народне радіо", а на частоті 107.1 МГц замість одеського "Радіо Шлягер" мовить київська радіостанція "ХІТ FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.06.2019 Літо крутих подарунків продовжується! Столична мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпро-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кропивницький-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) дарує цілий день розваг для вас та вашої дитини! Хочете? Тоді прямо зараз реєструйтесь у веселій грі IQ-тест за цим посиланням та по буднях о 8:45 чекайте на дзвінок ведучих! Відповідайте на шкільні питання та вигравайте безлімітний день веселощів у розважальному центрі вашого міста! Вже З 24 червня! (Джерело: Портал RADIOClub).
  • 18.06.2019 Щовечора з 21:00 - 22:00 столична онлайн-радіостанція "Радіо Кордон" (128k.) дарує вам неймовірно ніжний музичний mix у проекті "Lounge Time"! Не пропустіть! (Джерело: Сторінка "Радіо Кордон" у соцмережі Facebook).
  • 18.06.2019 Сьогодні о 15:00 в Прес-центрі Міністерства оборони України відбудеться брифінг начальника Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України. Тема: Руйнування Російською Федерацією європейської системи контролю над озброєнням. Столична сателітарна мережева станція "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Вінниця-99.3МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) транслюватиме брифінг наживо (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 14.06.2019 Прошиваючи всесвіт крізь хвилі радіоефіру, легенда повертається! З 15-го червня зустрічайте на хвилях столичної мережевої станції "Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпро-89.7МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Черкаси-92.1МГц, Покровськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Краматорськ-100.3МГц, Умань-100.6МГц, Кременчук-100.9МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Кропивницький-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Ніжин-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Лубни-102.6МГц, Олександрія-103.1МГц, Благовіщенське-104.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Красноград-107.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) super come back! Павло Шилько - Dj Паша і легендарний хіт-парад "Пашина 20ка" повертаються в радіоефір в новому форматі. Слухайте в ці суботу та неділю, 15-16 червня, щогодини з 10 ранку і до 20:00. Дивовижні історії суперхітів №1 з 90х до 2000х в програмі "Пашина 20ка" на Ретро FM! (Джерело: Сторінка радіо "Ретро FM" у соцмережі Facebook).
  • 14.06.2019 Чекаєте, коли розпочнуться ігри на Євро-2020? Саме для вас столична мережева станція "Авторадіо Україна" (Луцьк-90.2МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Тернопіль-91.7МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Мукачеве-99.9МГц, Чернігів-100.6МГц, Черкаси-100.6МГц, Біла Церква-102.3МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Мелітополь-105.2МГц, Рівне-105.7МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Хмельницький-107.6МГц, Суми-107.9МГц, Бердянськ-107.9МГц, Дніпро-90.9МГц, Одеса-100.4МГц, Кременчук-102.1МГц, Кропивницький-102.6МГц, Маріуполь-104.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) та Микола Вас завели "Щоденник Збірної"! Слухайте щоп'ятниці о 16:40 ексклюзивну інформацію про збірну України з футболу та будь у курсі головних футбольних новин з відбіркових матчів! Вболіваємо за нашу команду разом! (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 14.06.2019 Сьогодні о 15:00, очікуйте на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Вінниця-99.3МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) спецефір з Олександром Шульманом. До студії завітає Андрій Моруга . Під час оборони летовища влітку 2014 року Андрій обслуговував всю посадкову машинерію (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 14.06.2019 Сайт "Українського радіо" переносять з урядового домену gov.ua на новий домен ukr.radio. Про це повідомив у Фейсбуку генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін. "Сайт "Українського радіо" переїжджає на нову європейську адресу: .radio Нова адреса: http://ukr.radio/", - зазначив він. Дмитро Хоркін пояснив, що раніше "Українське радіо" було на урядовому домені gov.ua (gov - від 'government'), який надавався тільки державним органам та установам. "Оскільки Українське радіо - суспільне, а не урядове державне, то все логічно! (певний час у нас ще, як додаткова, пробуде попередня адреса)", - пояснив генпродюсер УР. Менеджер напряму бродкаст на "Українському радіо" Олександр Соломка сказав сайту "Детектор медіа", що сайт на старому домені працюватиме доти, доки не спаде активність по відвідуванню. Новий сайт можна буде знайти у пошуковій системі за декілька тижнів. Наразі, якщо, наприклад, у Google ввести "Українське радіо", то вибиває лише старий домен - http://www.nrcu.gov.ua/. Нагадаємо, 16 листопада, у День працівників радіо, телебачення і зв'язку України, НСТУ запустила мобільний додатки для суспільного радіо, де доступне прослуховування "Українського радіо", радіо "Промінь" і радіо "Культура". На гаджетах у GooglePlay з оперативними системами iOS та Android можна скачати додаток suspilne.radio, що дозволяє слухати всі три радіостанції Суспільного мовника та завантажувати програми з архіву. У лютому 2019 року на "Українському радіо" створили карту з інтернет-мовленням всіх обласних радіостанції з мережі Суспільного. У травні сайті "Українського радіо" опублікували чотири інтерактивні карти, на яких відтворено, де і на яких частотах можна слухати "Українське радіо", радіо "Промінь", "Культура", "Голос Донбасу" (Донецька область) і "Пульс" (Луганська область") (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор Медіа").
  • 13.06.2019 14 червня 2014 року російські найманці збили літак ІЛ-76 у Луганську. На борту перебувало 40 десантників і 9 членів екіпажу... Завтра "Дзвін пам'яті" на хвилі столичної сателітарної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Вінниця-99.3МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) звучатиме 6 хвилин і 14 секунд. Це один із найдовших списків загиблих... Протягом дня "Армія FM" буде згадувати поіменно захисників, що віддали найдорожче за батьківщину! Ми не пробачимо! (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 13.06.2019 14-16 червня у Вінниці на другому Міжнародному фестивалі "Острів Європа" працюватиме виїзна студія UA: Радіо Культура. UA: Суспільне мовлення - генеральний інформаційний партнер події. "UA: Радіо Культура завжди там, де наші слухачі. Літо - час фестивалів, які приваблюють зірок світової культури. Останнім часом помітно, як швидко децентралізується культурне життя в Україні: власні великі щорічні культурні події виникають в обласних центрах, а не лише в столиці, - розповідає продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська. - У цьому сенсі "Острів Європа" у Вінниці - особлива подія, присвячена голосам малих літератур і малих мов. Тому UA: Радіо Культура вирушає до Вінниці. Два дні працюватимемо на одній із локацій у центрі міста. Ефіри проведуть Олена Гусейнова й Катерина Толокольнікова. Особлива принада нашої мандрівки - нагода попрацювати разом із Вінницькою філією Суспільного мовлення. Завжди рада зустрічам із колегами". Серед учасників та учасниць фестивалю - власники престижних європейських премій: лауреати центральноєвропейської премії "Анґелус" Мацей Плаза (Польща) та Оксана Забужко (Україна), лауреатка премії Адальберта Шаміссо Драґіца Райчич (Хорватія-Швейцарія), лауреатка літературної премії Європейського Союзу Лідія Дімковська (Македонія). Українську програму презентуватимуть яскраві постаті кількох літературних генерацій: Наталка Білоцерківець, Микола Рябчук, Ірина Старовойт, Катерина Міхаліцина, Катріна Хаддад, Петро Яценко, Гєник Бєляков, Юлія Мусаковська, Наталка Доляк, Юлія Броварна та інші. "Рік тому на літературній мапі України з'явився ще один фестивальний проєкт. Фестиваль назвали "Острів Європа", а його штаб-квартирою стала Вінниця. Команда фестивалю обіцяла захопливу й багатоголосу розмову про "камерні" літератури, малі мови та локальні тексти. Минулого року мені пощастило бути гостею фестивалю, і мова моїх художніх текстів була одним із тих голосів, який міг примусити думати про те, що "камерні" літератури дають зовсім не камерні можливості для художнього бунту, про те, що великою мовою може стати навіть найменша, і про те, як географія островами проступає крізь сторінки книжок, - розповідає ведуча UA: Радіо Культура Олена Гусейнова. - Цього року я щаслива, що Радіо "Культура" мовитиме наживо з "Острова Європа". І що слухачі й слухачки зі всієї України зможуть в реальному часі почути улюблених українських письменників, відкрити для себе письменників кримськотатарських, здивуватися багатоголоссю сучасних європейських літератур. А ще подумати про межі та свободи". Радіослухачі зможуть почути трансляцію наживо виїзної студії UA: Радіо Культура в такий час: 14 червня. О 12:00 ведуча Олена Гусейнова поговорить із поетесою Катериною Калитко й прозаїком Юрієм Іздриком про знайомства та ідеї, із яких виростають книжки й фестивалі. А о 12:30 розкаже про "кримську" літературу разом із громадським активістом Алімом Алієвим і поетесою Сеяре Кокче. О 13:00 письменниця Луціє Фаулерова розповість, які теми цікавлять молодих чеських поетів та прозаїків. О 13:30 ведуча Катерина Толокольнікова поговорить з історикинею Гульнарою Бекіровою про інтеграцію кримськотатарської культури в український контекст у різні періоди. О 14:00 подробицями про музично-поетичну співпрацю й свої проєкти поділяться гості студії: поет Дмитро Лазуткін і композитор Борис Севастьянов. О 14:30 ведуча Олена Гусейнова говоритиме про "мігрантську" мову: чи існує терор порядку та норми й для чого його ламати - разом зі швейцарською письменницею Драґіцею Райчич. О 15:00 ведуча Катерина Толокольнікова обговорюватиме спільні сторінки й взаємовплив літератур України, Білорусії та Ізраїлю разом із білоруським письменником Сяргеєм Шупою та українською поетесою Мар'яною Максим'як. О 16:10 у програмі "Права людини понад усе" про ситуацію із захищеністю прав людини у Вінниці розкажуть правозахисниця й голова правління ГО "ВІСЬ" Світлана Дубина та керівниця відділу із забезпечення прав людини у Вінницькій обласній поліції Заріна Маєвська. О 17:05 у програмі "Імператив" ведуча Ірина Славінська з'ясовуватиме роль жінки в збереженні історичної пам'яті й створенні літературної пам'яті разом із літературознавицею Іриною Старовойт. 15 червня. О 12:00 угорський поет Янош Вешелені розкаже про сучасну літературу Угорщини. О 13:00 ведуча Олена Гусейнова обговорить із письменником Петром Яценком нові літературні премії: професійне оцінювання чи читацькі смаки. О 13:30 поетеса й культурна діячка Міруна Влада розповість про румунську політичну поезію. О 14:00 поетеса Юлія Мусаковська поділиться новими віршами про свободу як найвищу цінність і героїзацію без пафосу. О 14:30 Катерина Толокольнікова запросить до студії подружжя літераторів - Миколу Рябчука та Наталку Білоцерківець, щоб обговорити сучасну українську прозу й поезію. О 15:00 польський письменник і перекладач Мацей Плаза поділиться міркуваннями про художні техніки та прийоми: чи достатньо їх, щоб заповнити порожнечу й тишу. О 15:30 ведуча Олена Гусейнова обговорить із польською письменницею Александрою Зєлінською, чи обмежується світ жіночої малої прози колишніми хлопцями та чужими книжками. Сподіваннями ділиться ведуча UA: Радіо Культура Катерина Толокольнікова: "Я радію нагоді попрацювати у Вінниці на цьому дуже особливому фестивалі. На мою думку, сучасне радіо має бути мобільним, подорожувати за інформаційними приводами й у такий спосіб ставати ближчим до свого слухача. А ще давати змогу аудиторії чути гостей культурних заходів наживо й навіть ставити їм свої запитання. Саме таким є наше Радіо "Культура". Впевнена, що розмови з письменниками (і не лише) з України та різних куточків Європи будуть змістовними й натхненними. Чекатиму зворотного зв'язку від слухачів, аби дізнатися, чи сподобалися їм наші ефіри". Зазначимо, цього року О-fest отримав звання міжнародного. Вперше на фестивалі звучатимуть угорська, румунська, македонська, кримськотатарська та їдиш. Новинкою буде повноцінний англомовний супровід і переклад (Джерело: Портал "UA: Суспільне мовлення").
  • 13.06.2019 З 10 червня тимчасово виконуючим обов'язки продюсера Рівненсь кої філії Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) став Дмитро Бондар. Він був лінійним продюсером творчого об'єднання телерадіопрограм творчо-виробничого об'єднання "Бюро телерадіоновин" Рівненськї філії. Таке рішення прийняло правління НСТУ на засіданні, про це йдеться у протоколі засідання правління ПАТ "НСТУ" від 10 червня, опублікованому на сайті "UA: Суспільне мовлення". "…У зв'язку з виробничою необхідністю покласти з 10 червня 2019 року тимчасове виконання обов'язків продюсера (філії) філії публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" "Рівненська регіональна дирекція" на Бондара Дмитра В'ячеславовича, продюсера (лінійного) творчого об'єднання телерадіопрограм творчо-виробничого об'єднання "Бюро телерадіоновин" зазначеної філії", - зазначено у документі. Із грудня 2017 року продюсеркою Рівненської філії НСТУ була Інна Білецька. Сайт "Детектор медіа" звернувся до неї по коментар. Як сказали "ДМ" у прес-службі Суспільного, Інна Білецька залишилася у НСТУ і буде виконувати нові обов'язки у Центральній дирекції компанії. Як відомо, продюсерів і менеджерів філій правління НСТУ обирає на конкурсі. Його мають оголосити найближчим часом. Нагадаємо, продюсерка Рівненської філії НСТУ Інна Білецька в інтерв'ю "ДМ" розповіла про отримання логотипу "UA:", зміни в компанії, об'єднання радійників і телевізійників та співпрацю з представниками Швеції (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор Медіа").
  • 13.06.2019 Працівники Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) у травні отримали премії на суму 5 486 579 грн 17 коп. Це на 834 тис. 341 грн менше, ніж у квітні 2019 року, тоді преміювання працівників НСТУ становило 6 320 920 грн. 78 коп. Інформація про суму преміювання працівників НСТУ у травні 2019 року опублікована на сайті "UA: Суспільне мовлення". "На виконання підпункту 5.3. "Порядку преміювання працівників публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (додаток 1 до Колективного договору публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" на 2018-2023 роки) інформуємо, що економія грошових коштів, а також грошових коштів, отриманих від господарської діяльності ПАТ "НСТУ", що направлено на преміювання працівників ПАТ "НСТУ", у травні 2019 року становить 5 486 579 грн 17 коп.", - йдеться у повідомленні. Як писав "Детектор медіа", у січні 2019 року на преміювання працівників ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" направлено 6 791 901 грн. 83 коп. У лютому - 6 413 508 грн. 83 коп., у квітні - 6 320 920 грн. 78 коп. Нагадаємо, що Національна суспільна телерадіокомпанія України на 2019 рік недофінансована майже на половину. Народні депутати України прийняли Закон України "Про Державний бюджет України на 2019 рік", де на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії України виділили 1 млрд. 5 млн. 100 гривень замість 1 млрд. 816 млн, як передбачено законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Аналогічна ситуація з недофінансуванням була і в 2018 році. У зв'язку з цим, у вересні 2018 року правління НСТУ на черговому засіданні прийняло план антикризових заходів, який у компанії втілювали з 1 жовтня. Правління НСТУ було вимушене вдатись до антикризових заходів, оскільки дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 року складав 220 млн.грн. (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор Медіа").
  • 13.06.2019 Сьогодні виповнюється 25 років українській мережевій радіостанції "Просто Раді.О". Станція розпочала мовлення 13-го червня 1994 року в місті Одеса на частоті 105.3 МГц. Власне, у ті часи назву станції, яка була суто локальною, так і розшифровували - "Просто ради Одессы" ("Просто заради Одеси"). З 21-го жовтня 1995 року станція стала мережевою - тоді її програми зазвучали у Києві на частоті 69.68 МГц. Ця частота використовувалася станцією до травня 1996 року, а вже з 13-го вересня того ж року станція почала мовити на новій частоті у столиці - 102.5 МГц. З липня 1997 року вона почала роботу також в ефірі Миколаєва (104.6 МГц), а з Осені 2005 - в Ізмаїлі Одеської області (101.2 МГц). З середини 2000-х років київська студія "Просто Раді.О" почала готувати окремі власні програми, що виходили виключно в ефірі столиці, а з 2010 року відбулося практично повне розділення київського і одеського ефіру. Відтоді одеська і київська студія почали працювати в різних музичних форматах: одеська (що продовжувала мовити також на Миколаїв та Ізмаїл) - у форматі CHR, а київська, що згодом долучила до своєб мережі також Житомир (104.9 МГц) та Дніпро (105.8 МГц) - AAA/ Hot AC, зі слоґаном "Новий рок і музика зі смаком". Сьогодні в ефірі "Просто Раді.О" (як одеському, так і київському) з нагоди ювілею станції відбувається спеціальний святковий марафон (Власна інформація).
  • 12.06.2019 Скільки можна говорити про секс? Правильно - безкінечно! Але на чернівецькому "Радіо 10" (103.2МГц та Інтернет-мовлення) вирішили завершити цикл програм "ЙоЙшоу". Це було здорово, власне, як і сам секс. З вами на завжди залишаються подкасти програми і десятки тем, які чомусь усі соромляться обговорювати. А треба! "Радіо 10" дякує всім гостям, експертам, фахівцям. Спасибі автору Ользі Лайт. Кохайтеся і будьте здорові та щасливі! Нагадаємо - "ЙОЙшоу" виходило в ефір щочетверга о 23:00 (Джерело: Сторінка "Радіо 10" у соцмережі Facebook).
  • 12.06.2019 13 червня заплановане засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не відбудеться через відсутність кворуму. Про це Нацрада повідомила на своєму сайті. Виконувачка обов'язків голови Нацради Ольга Герасим'юк повідомила інтернет-виданню "Детектор медіа", що двоє членів Нацради - Олег Черниш і Валентин Коваль - ідуть у відпустки, через це кворуму не буде (для проведення засідання потрібні не менше шести членів). Зараз у Нацраді працюють семеро членів Нацради: Ольга Герасим'юк, Уляна Фещук, Олександр Ільяшенко, Олег Черниш, Сергій Костинський, Валентин Коваль і новий член Нацради Максим Онопрієнко, призначений Верховною Радою 30 травня. "Максим Онопрієнко прийнятий на роботу (це було за моєї відсутності у відрядженні), і вже на нього розписано, щоб він міг отримувати документи разом з усіма", - повідомила пані Герасим'юк. Володимир Горковенко, призначений президентом Петром Порошенком 4 травня, вже звільнений з Нацради. "Наказ про його зарахування на роботу скасовано на підставі скасування указу президента про його призначення", - пояснила пані Герасим'юк. А Юрій Артеменко, указ про звільнення якого скасував Володимир Зеленський, так і не поновився на роботі в Нацраді. "Він не приходив поновлюватися. Я відправила йому листа з повідомленням, що він поновлений, і запросила його прийти на роботу. Але це все, що я могла зробити. Він не приходив і документи свої (трудову книжку) не подав", - повідомила пані Герасим'юк. Нагадаємо, 4 травня голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що залишає посаду за власним бажанням, тому що втомився та має інші пропозиції щодо роботи. Строк його повноважень мав завершитися 7 липня 2019 року. 4 травня Петро Порошенко своїм указом звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацради і призначив на його місце завідувача відділу Головного управління інформаційної політики Адміністрації президента Володимира Горковенка. 7 травня Петро Порошенко призначив Юрія Артеменка членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації. 10 травня Ольга Герасим'юк, яка за відсутності голови має виконувати його обов'язки, не стала відкривати чергове засідання Нацради, оскільки вважала звільнення голови Нацради Юрія Артеменка неналежним чином оформленим. За її словами, заяву пана Артеменка про звільнення мала розглянути Нацрада, а не президент. 21 травня засідання Нацради не відбулося через відсутність кворуму: двоє членів Нацради із семи були відсутніми (Олег Черниш у відпустці, Валентина Коваля не було на місці). Ольга Герасим'юк повідомила, що звернулася за роз'ясненнями до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики. 23 травня на круглому столі в Національній спілці журналістів України Ольга Герасим'юк, відповідаючи на запитання голови НСЖУ Сергія Томіленка, підтвердила, що не відкриватиме засідань Нацради, доки не отримає роз'яснення парламентського комітету або ж не буде якихось рішень президента України щодо Нацради. П'ятеро членів Нацради пропонували провести засідання 28 травня, Ольга Герасим'юк вважала, що не має правових підстав скликати засідання 28 травня. 24 травня президент України Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради та призначення Володимира Горковенка на його місце. Іншим указом президент звільнив Юрія Артеменка з посади члена НКРЗІ. Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим'юк, яка виконує обов'язки голови, і заступниця голови Нацради Уляна Фещук висловили в коментарях "Детектору медіа" думку, що Юрій Артеменко має бути знову прийнятий на роботу в Національну раду з огляду на укази президента України Володимира Зеленського. 27 травня Володимир Горковенко оскаржив укази президента України Володимира Зеленського про скасування указів про звільнення Юрія Артеменка і призначення Володимира Горковенка. 28 травня засідання Нацради, яке пропонували провести п'ятеро членів, не відбулося, оскільки в. о. голови Нацради Ольга Герасим'юк не погодилася з його проведенням. Через відсутність засідань Нацрада не може створити робочу групу з нагляду за дотриманням мовниками виборчого законодавства під час позачергових парламентських виборів. Наступне засідання Нацради було заплановано на 13 червня, коли відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко мав повернутися з відпустки, а деякі інші члени Нацради - з відряджень. Олег Черниш на "Телерадіоярмарку" теж анонсував проведення засідання 13 червня і говорив про запланований конкурс на місцеві мультиплекси в п'яти областях. 30 травня Верховна Рада призначила членом Національної ради з питань телебачення Максима Онопрієнка - генерального директора запорізької телерадіокомпанії TV5 (кінцевий власник - Рінат Ахметов), висунутого "Всеукраїнською асоціацією мовлення громад" на конкурс на посаду члена Нацради за парламентською квотою, вакантну з липня 2016 року (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 12.06.2019 На час виборів при Громадській раді Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відновила роботу Незалежна експертна рада з питань діяльності масмедіа. Про це на своєму засіданні оголосили експерти - члени ради 5 червня 2019 року у зв'язку з початком кампанії з позачергових виборів до Верховної Ради України на підставі Указу Президента України №303/2019 та відповідного рішення Громадської ради. Запити щодо спірних питань дотримання законодавства під час позачергових виборів народних депутатів України можна надсилати на адресу із приміткою "для експертної ради". Відповідно до своїх статутних документів експертна рада на запит від мовників та рекламних агенцій може здійснювати незалежну експертизу виборчих матеріалів щодо їхньої відповідності чинному виборчому законодавству або професійним стандартам журналістики. До складу ради входять провідні медіаюристи, психологи, представники громадських об'єднань. На першому засіданні, після перерви, експертна рада рекомендувала створити на офіційному сайті Національної ради постійну сторінку з корисними посиланнями щодо питань дотримання виборчого законодавства і професійних стандартів журналістики, а також взяла до розгляду запит ТОВ "Останній бастіон", м. Полтава, про строки публікації розцінок на розміщення політичної реклами під час позачергових виборів народних депутатів України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.06.2019 10 червня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський зустрівся з журналістами друкованих, інтернет-видань, а також електронних медіа Дніпропетровської області. У розмові йшлося про проекти Національної ради, зокрема з розвитку радіомовлення в Україні, а також розбудови українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях. Захід відбувся в рамках прес-туру, організованого для журналістів ГО "Український кризовий медіа-центр". Сергій Костинський розповів про такі проекти Національної ради, як "Мовлення громад", "Цифрове радіомовлення України", "Розвиток мереж Суспільного мовлення", "Розбудова українського радіомовлення на прикордонних територіях України" і проект, який реалізується в рамках роботи міжвідомчої Комісії при Міністерстві інформаційної політики - "Розбудова українського телерадіомовлення на територіях з особливим режимом мовлення". "Разом із Концерном РРТ ми організували цифрове радіомовлення в "європейському" стандарті DAB+ у Києві та плануємо розвивати цю мережу в інших містах України. Потужно розбудовуємо місцеве радіомовлення, хоча ще чотири роки тому ніхто не вірив, що це можливо. Разом із Міністерством інформаційної політики, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій, КРРТ, Українським державним центром радіочастот розвиваємо мережі українського телерадіомовлення на сході та на межі з Кримом", - сказав Сергій Костинський. За словами члена Національної ради, починаючи із 2014 року регуляторний орган замовив в УДЦР прорахунок 1168 FM-частотних присвоєнь в обласних центрах, у невеликих містечках і селах, а також у прикордонних районах і на територіях з особливим режимом мовлення - в Донецькій, Луганській областях і на півдні Херсонської області. За цей період Національна рада отримала у використання 449 частотних присвоєнь. Найбільшу кількість з них - 106 - отримали 86 місцевих радіостанцій, на другому місці - Національна суспільна телерадіокомпанія України, яка отримала 97 FM-частот, на третьому місці - регіональні мовники - 65, на четвертому - загальнонаціональні мережі - 26. Сергій Костинський зазначив, що завдяки сфокусованій роботі Національної ради над розвитком українського радіомовлення на межі з тимчасово окупованими територіями в першу трійку областей, які отримали найбільшу кількість частот серед усіх регіонів України, увійшли Донецька - 52 додаткові FM-частоти, Луганська - 45 та Херсонська області - 31 частота. Серед головних нововведень, які запровадила Національна рада упродовж останніх років, став розвиток форматного радіомовлення. "Завдяки ініціативам регулятора на вітчизняному ринку з'явилися такі формати, як "100% української мови й пісні", "військово-патріотичне мовлення", "джазове радіо" та найголовніше - "мовлення громад", яке передбачає створення радіостанціями новин і передач місцевого спрямування", - пояснив Сергій Костинський. За словами члена Національної ради, головними завданнями, які стоять перед регуляторним органом цього року, на його думку, є розвиток DAB+, мереж місцевих радіостанцій, військово-патріотичного, громадського та Суспільного мовлення. "Впевнений у тому, що сьогодні Національна рада має забезпечити подальший розвиток мереж, передусім радіостанцій Національної суспільної телерадіокомпанії України", - сказав С. Костинський (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.06.2019 Чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, заплановане на 13 червня цього року, не відбудеться через брак кворуму для його проведення. Відповідно до частини четвертої статті 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" засідання регуляторного органу є правомочним, якщо на ньому присутні не менше як шість членів Національної ради. У разі незабезпечення кворуму засідання не проводиться (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.06.2019 Радіостанція Dance radio "KISS FM" рада повідомити своїм шанувальникам про те, що вже днями на її сайті з'явиться 4-й спеціалізований онлайн-канал - KISS FM Black by GMG, де лунатиме сучасна хіп-хоп музика. А вже сьогодні за посиланням: http://online2.kissfm.ua/KissFM_Black слухайте та насолоджуйтесь! (Джерело: Сторінка Dance radio KISS FM у соцмережі Facebook).
  • 10.06.2019 Завтра, 11-го червня, відбудеться презентація радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у Вінниці. Традиційно слухачі станції почують цікаві включення з усіма, хто був дотичний до запуску радіо в місті. Час: 12:00; місце заходу: вулиця Стрілецька, 105 Командування Повітряних сил ЗСУ. Нагадування. "Армія FM - Військове радіо" мовить у Вінниці на частоті 99.3 МГц (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 10.06.2019 Комітет свободи слова підтримав проект про збільшення спроможності наглядової ради НСТУ. Проект вносить низку змін до діяльності наглядової ради Суспільного. Зокрема, рада матиме повноваження визначати основні платформи та канали постачання програмного продукту, концепції програмного наповнення, основні категорії споживачів такого продукту, технології поширення сигналу (спираючись на соціологічні дані) та обсяги фінансування НСТУ. Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на останньому черговому засіданні підтримав законопроект №10298, "Про внесення змін до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення" щодо діяльності органів управління НСТУ", зареєстрований народним депутатом Вікторією Сюмар. Нагадаємо, проект було зареєстровано в парламенті 16 травня 2019 року. Відповідно до проекту правління Суспільного повинно створити стратегію розвитку. Цей документ затверджуватиме наглядова рада, вона ж вноситиме зміни до стратегії та контролюватиме її виконання. Підтримку діяльності ради здійснюватиме спеціальний функціональний структурний підрозділ. Проект дещо змінює підхід до питання оплати роботи членів Наглядової ради, уточнюючи, що для винагороди діяльності її членів не можуть використовуватись кошти державного бюджету. "Проектом пропонується внести зміни до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо надання можливості членам Наглядової ради НСТУ залучати кошти для власної діяльності з позабюджетних джерел, наявності підрозділу для забезпечення діяльності наглядового органу", - йдеться у пояснювальній записці до документа. Зазнає змін одне з положень, яке передбачає припинення повноважень членів Наглядової ради. А саме - Нацрада з питань телебачення і радіомовлення зможе припинити повноваження члена ради, якщо він був відсутній на 75 % засідань протягом одного календарного року. Для порівняння, нині це можливо за умови пропуску трьох засідань за весь період каденції наглядової ради. Крім того, проектом пропонується збільшити строк подачі до Кабінету Міністрів звіту про фінансово-господарську діяльність Суспільного на 2 місяці. Дедлайн звіту буде перенесено з 1 березня на 30 квітня. Нагадаємо, у квітні 2019 року Тарас Аврахов вийшов із наглядової ради НСТУ. 24 жовтня 2017 року Нацрада отримала заяву від члена наглядової ради НСТУ Віталія Портникова (депутатська фракція політичної партії "Народний фронт") про складання повноважень за власним бажанням (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 10.06.2019 Радіокомітет оприлюднив свіжі дані про радіослухання в Україні. Лідер незмінний - ХІТ FM. Порівняно із даними останньої хвилі 2018 року, свої позиції у ТОП-10 за показником рейтингу покращили Радіо "П'ятниця", Радіо РОКС - Україна та Ретро FM. Про це свідчать дані першої хвилі дослідження, яке проводить на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання "Радіокомітет" дослідницька компанія "Kantar TNS в Україні". Опитування проводилось з 4 лютого по 14 квітня 2019 року. Участь у ньому взяли мешканці України з міст із населенням 50 тис+, віком від 12 до 65 років. Вибірка склала 10254 респонденти. У портреті слухача радіо у порівнянні з минулою хвилею також є незначні зміни. У дедалі більшої кількості радіослухачів у сім'ях є авто (59,1% на відміну від 56% у четвертій хвилі 2018 року), більшість з них одружені (66,1% на відміну від 62,2%) та значно збільшилася кількість слухачів з доходом вище середнього (59,8% на відміну від 49,6%). Дослідження RadioResearch проводиться компанією "Kantar TNS в Україні" методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання "Радіокомітет". Опитування проводиться серед населення міст України чисельністю 50 тисяч і більше, у віці 12-65 років. Дані поточної хвилі дослідження охоплюють період з 29.01 по 15.04 2018 року. Вибірка склала 10254 респонденти (Джерело: Сайт НАМ).
  • 10.06.2019 Сьогодні на хвилях столичної онлайн-радіостанції "Радіо Кордон" (128k.) стартує спецпроект Максима Яцушкевича "Злочини радянської влади". Перший випуск присвячений Биківнянській трагедії. Таємна спецділянка НКВС УРСР у Биківні - один із найсекретніших об'єктів СРСР, на території якого упродовж 1937-1941 років відбувались таємні поховання жертв масових політичних репресій, розстріляних у київських в'язницях. Не пропустіть сьогодні о 12:30 програму "Злочини радянської влади" на "Радіо Кордон". О 18:30 - повтор програми (Джерело: Сторінка "Радіо Кордон" у соцмережі Facebook).
  • 9.06.2019 Завтра на хвилях столичної мережевої станції "Армія FM - Військове радіо" (Київ - 94.6МГц та T-DAB, Волноваха - 87.6МГц, Карлівка-87.8МГц, Бахмут-88.8МГц, Краматорськ - 89.0МГц, Маріуполь - 89.5МГц, Новотошківка - 90.8МГц, Бахмутівка-90.8МГц, Авдіївка-91.2МГц, Широкий - 91.8МГц, Піски-94.0МГц, Широкіне - 95.0МГц, Гранітне - 98.5МГц, Вінниця-99.3МГц, Попасна-100.1МГц, Покровськ-101.4МГц, Костянтинівка - 102.4МГц, Старобільськ-102.6МГц, Кремінна-103.0МГц, Чонгар-103.0МГц, Щастя - 104.4МГц, Житомир-104.5МГц, Красногорівка - 105.3МГц, Гірник-106.4МГц, Світлодарськ - 107.3МГц, а також Інтернет-мовлення 256k.) нас вас чекатиме спец ефір! О 17:00 ви почуєте підполковника Федченка Володимира Петровича - командира бригади Корпусу резерву. Ви дізнаєтесь про початок служби Володимира, бої в ДАПі та Широкино. Також мова піде про резерв. Що станом на зараз являє собою бригада та які її функції (Джерело: Сторінка радіостанції "Армія FM - Військове радіо" у соцмережі Facebook).
  • 9.06.2019 Радіостанція "Авторадіо Україна" оновили мобільний застосунок під Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=eadweard.avto_radio&hl=uk! Теперь все нові функції під рукою! Крім прослуховування ефіру, пісень і замовлення допомоги в дороги, кожен може: телефонувати і писати в студію "Авторадіо Україна" з програми; отримувати повідомлення про всі акції та розіграші; а також дивитися, що відбувається в студії через веб-камеру! Нагадуємо, що застосунок ще є і в App Store - https://apps.apple.com/us/app/d0-b0-d0-b2-d1-82-d0-be-d1-80-d0-b0-d0-b4-d0-b8-d0/id1299432824! (Джерело: Сторінка "Авторадіо Україна" у соцмережі Facebook).
  • 8.06.2019 ТРК "Надвірна", яка багато років працювала як телекомпанія, розпочала мовлення також і у радіоефірі Надвірнянського району Івано-Франківської області. Мовлення здійснюється на частоті 107.3 МГц через передавач потужністю у 30 Вт, встановлений у с.Стримба Надвірнянського району (перед цим станція вже вела мовлення в Інтернеті протягом певного часу). Нагадаємо, ліцензію на дане частотне присвоєння ТРК "Надвірна" отримала восени минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 7.06.2019 Сьогодні радіостанції "UA: Українське радіо" та "UA:Радіо Промінь" проведуть трансляцію футбольного матчу 1/4 фіналу молодіжного чемпіонату світу Україна - Колумбія. Трансляція триватиме з 16:29 до 18:21 (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 7.06.2019 Радіопроект від ТРК "Перший західний" стартував у Львові на частоті 88.2 МГц. На разі в ефірі звучить музичний нон-стоп, будь-які позивні відсутні. Нагадаємо - в ліцензії на мовлення станції були прописані позивні "Перший західний", але сама компанія, анонсуючи у Facebook запуск нової станції, називала її "Радіо Перше" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.06.2019 Радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв сказав, що нова влада буде підтримувати Суспільне мовлення, зацікавлена у рейтингах каналів Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) та належному бюджеті. Про це Микита Потураєв сказав під час круглого столу на тему"Свобода слова в Україні: виклики та можливі рішення", який відбувся 6 червня з нагоди Дня журналіста в "Укрінформі". Захід організували Міністерство інформаційної політики України спільно з проектом Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в України" та ГО "Інститут масової інформації". "Реформу треба продовжувати. Якщо є бюрократія, яка заважає розвиватися - треба обговорювати, як її спрощувати. Хоча багато позитивних змін відбулося, зокрема керівництво досить вільне у прийнятті рішень. Це не так, як зараз в Адміністрації президента", - сказав він. За його словами, має бути суспільний мовник, і він має бути конкурентноздатним із великими (медіагрупами). "Навіщо нам незалежний суспільний мовник з share (часткою аудиторії), що дорівнює нулю? Є сенс, коли ти впливаєш, а коли ти не впливаєш - то навіщо за це триматися? Ми повинні всі разом працювати над тим, щоб Суспільне мовлення розвивалося, щоб рейтинг був. І треба розглядати, як ми захистимо цю статтю [видатків держбюджету на фінансування НСТУ], щоб ніхто, ні які депутати не мали можливості в неї втрутитися", - зазначив пан Потураєв. Микита Потураєв додав, що НСТУ має мати належне фінансування ззгідно з законом "Про суспільне телебачення та радіомовлення України", тобто бюджет НСТУ має становити не менше 0,2 % видатків загального фонду держбюджету України за попередній рік. "Ось є бюджет на оборонку - 5%, і його виконують. А Суспільне мовлення - це теж наша оборона", - наголосив він. Він також наголосив на важливості поширення сигналу українських радіостанцій та телеканалів на окуповані території. Голова наглядової ради НСТУ, заступниця шеф-редактора "Детектор медіа" Світлана Остапа попросила нову владу не сприймати реформу Суспільного як реформу попередників, тому що Україна йшла до неї десятиліття. Суспільне - одне з досягнень Революції Гідності. "Перед Суспільним стоять як внутрішні, так і зовнішні виклики. З внутрішніми, думаю, ми впораємося самі. У будь-якому випадку ми маємо зробити в рамках законодавства все можливе, щоб зберегти інституцію.Ще один виклик і завдання на майбутнє - виготовлення такого контенту, якому б аудиторія довіряла. Більше довіри - більше аудиторії. Це не означає гонитву за рейтингами, а означає збільшення аудиторії", - сказала вона. Вона назвала два зовнішні виклики, які стоять перед Суспільним. "Зовнішні виклики: 1.Ми поки що не можемо зрозуміти, чи підтримуватиме новий президент реформу Суспільного. Дехто з його представників заявляв про повернення до державного мовлення. Думаю, цього допустити не можна, це буде повернення в СРСР. 2. Традиційний виклик - недофінансування. Ми прагнемо змінити механізм виділення коштів з бюджету, щоб це не робилося у ручному режимі", - пояснила пані Остапа. Світлана Остапа назвала досягнення Суспільного за 2 роки: об'єднано 30 державних мовників в ПАТ "НСТУ", очищено контент від "джинси" тощо. "Ми зробимо все можливе, щоб реформа тривала", - сказала вона. Директор ГО "Центр демократії та верховенства права"Тарас Шевченко зазначив,чого НСТУ бракує. "Чого, на мою думку, не відбулося - це навіть не була поставлена амбіція, що Суспільне мовлення має бути основним носієм об'єктивних новин. Коли "5 канал" стартував, ми всі від початку пам'ятаємо декларацію, що це "канал чесних новин". Якщо людей можна зацікавити вийти захищати Суспільне мовлення, то це не серіалами чи дискусіями можна зробити, а впевненістю, що саме цей канал дає найчесніші новині, збалансовані об'єктивні та неолігархічні, за які варто боротися", - розповів він. Генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін відзначив, що у питаннях рейтингів та share НСТУ насправді є чим похвалитися - "Українське радіо" за даними досліджень Internews Network входить у топ-5 радіостанцій за рейтингом слухання новин. Також він відзначив, що зважаючи на те, як минула президентська кампанія, всі усвідомили наскільки важливим є незаангажований, незалежний і добре профінансований Суспільний мовник - це довели зокрема ток-шоу "Зворотний відлік" та робота "Українського радіо". Тому, не можна сказати, що у Суспільного немає позитивної динаміки у впливі на аудиторію. У кругому столі взяли участь: Еміне Джапарова - перша заступниця міністра інформаційної політики України; Артем Біденко - державний секретар Міністерства інформаційної політики України; Микита Потураєв - радник команди Володимира Зеленського з політичних питань; Юлія Мендель - прес-секретарка Президента України;Іван Нікольчев - голова підрозділу співпраці Відділу медіа та інтернет Департаменту інформаційного суспільства, представник Генерального Директорату прав людини та верховенства права Ради Європи; Алі Сафаров - медіаюрист ГО "Інститут масової інформації"; Наталія Лигачова - голова ГО "Детектор медіа", шеф-редакторка порталу "Детектор медіа"; Андрій Куликов - голова Комісії з журналістської етики; Галина Смірнова - керівниця проекту Ради Європи "Зміцнення свободи медіа, доступу до інформації та посилення системи Суспільного мовлення в Україні", модераторка; Оксана Романюк - виконавча директорка ГО "Інститут масової інформації", представниця в Україні міжнародної організації "Репортери без кордонів", модераторка; Світлана Остапа - голова наглядової ради ПАТ "НСТУ", членкиня Комісії з журналістської етики та заступниця шеф-редактора "Детектор медіа"; Лутфіє Зудієва - правозахисниця, громадянська журналістка; Тетяна Печончик - голова правління ГО "Центр інформації про права людини"; Віталій Сизов - аналітик ГО "Донецький інститут інформації"; Тарас Шевченко - директор ГО "Центр демократії та верховенства права"; Мортен Енберг - Голова Офісу Ради Європи; Дмитро Хоркін - генеральний продюсер Українського радіо ПАТ "НСТУ", модератор; Артем Шевченко - директор Департаменту комунікацій МВС України; Метью Шааф - директор Представництва Freedom House в Україні; Людмила Опришко -адвокатеса, медіа-юристка ГО "Платформа прав людини"; Олексій Погорелов - член Комісії з журналістської етики, президент Української Асоціації Медіа Бізнесу, модератор; Костянтин Григоренко - секретар НСЖУ, голова робочої групи Спілки з питань роздержавлення преси. Нагадаємо, т. в. о. голови (правління НСТУ) Микола Чернотицький сказав, що завдання новинарів і суспільно-політичного напряму телебачення і радіо Національної суспільної телерадіокомпанії України - провести парламентську кампанію так, щоб це стало аргументом для майбутніх парламентарів, уряду і всіх громадян, чому Суспільне мовлення має фінансуватися за кошти платників податків згідно з законом "Про суспільне телебачення та радіомовлення України". Зазначимо, що у держбюджеті на 2019 рік на фінансову підтримку ПАТ "НСТУ" закладено 1 млрд грн, що складає приблизно 57 % від суми, яка передбачена законом та мала би в 2019 році становити не менше 0,2% видатків загального фонду держбюджету України за попередній рік, що складає не менше 1,818 млрд грн. (Джерело: Портал "Суспільне. Детектор медіа").
  • 6.06.2019 Завтра, у п'ятницю, 7-го червня, з 7:00 до 12:00 у форматі "Ранкової Бєлки" в ефірі білоцерківського радіо "Бліц-FM" (103.3 МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 320k.) буде проходити радіо-марафон "Зберегти Віру" - на підтримку дівчинки Віри Гриненко, яка бореться зі страшною хворобою. Місто Біла Церква в ефірі 103.3 FM завтра почує: Геннадія Дикого, Ольгу Бабій, Олександра Поляруша, Олексія Копишинського, Андрія Короля, Ярослава Яременка, Вероніку Морську, Романа Шепеля, Валерія Габріадзе, Альону Луценко. Всі кошти,отримані "БЛІЦ-FM" від марафону будуть перераховані мамі Вірусі - Олені Дівєєвій @diveevaelenam на карту ПриватБанку 4731 2196 0025 8069. Приєднуйтесь до марафону на 103.3 МГц в Білій Церкві, або на http://www.blits-fm.ua по всьому світу (Джерело: Сторінка радіо "Бліц-FM" у соцмережі Facebook).
  • 6.06.2019 В день Журналіста команда столичного "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) пропонує вам стати кореспондентами станції та отримати крутий подарунок. Для цього пишіть на "Радіо Київ 98FM" у Viber (098 009 98 98) та розповідайте про цікаві події, надзвичайні ситуації, пробки або аварії. А вже наприкінці дня "Радіо Київ 98FM" обере найактивнішого із киян, який і отримає від станції подарунок (Джерело: Сторінка "Радіо Київ 98FM" у соцмережі Facebook).
  • 5.06.2019 На 16-му засіданні Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI), що триває з 3 по 7 червня у Страсбурзі, Франція, країни-члени працюють над розробленням і методами реалізації політик на покращення і забезпечення більшої безпеки медіасередовища. Інтереси України у заході представляє перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк. Сьогоднішнє засідання розпочалося з обговорення імплементації Рекомендації Комітету Міністрів щодо захисту і безпеки журналістів. Учасники розпочали роботу над документом із робочою назвою "Страх як фактор вибору між самоцензурою та етикою журналістики в Європі". Він важливий з огляду на ті обставини, в яких часто опиняються журналісти і які істотно впливають на виконання ними своїх професійних обов'язків. Так, представник Італії розповів про позитивну практику своєї країни у цій сфері. Оскільки журналісти країни серйозно потерпають від насильства з боку організованої злочинності та інших небезпечних чинників, в Італії діє Координаційний центр. Законодавчо він був створений як платформа співпраці журналістів, префектів та інших причетних сторін у сфері протидії злочинам. Рада Європи постійно відстежує питання захисту й безпеки журналістів, умов, у яких вони працюють, і реагування держав на перепони і порушення щодо виконання ними своєї роботи. На Платформі підтримки захисту журналістики та безпеки журналістів Ради Європи у щорічному звіті партнерських організацій повідомляється про зростання загроз та аналізується стан ситуації з безпекою професії. З ним можна ознайомитися за посиланням. Цього року Рада Європи відзначатиме своє 70-ліття, відповідно під час засідання Комітету багато розмов ведеться про надзвичайну роль свободи слова для забезпечення прав людини, адже саме права людини є основою діяльності Ради Європи від початку створення цієї організації. Саме повага до цілісності й суверенітету країн-членів Ради Європи є питанням номер один, коли йдеться про стан справ у цій організації. І ось у цей ювілейний рік наближається момент, коли до активного членства найближчим часом може бути повернута Росія, вилучена з-за столу ухвалення рішень у Раді Європи за агресію щодо України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2019 Вже цього четверга, 6-го червня, не проґавте в ефірі столичної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпро-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Івано-Франківськ-105.2МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кропивницький-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) прем'єру авторського шоу Ганни Буткевич "Без Гриму". Перша гостя - неймовірна Ірина Білик! Вмикайте у четвер, 6-го червня, о 18:00 (Джерело: Сторінка "Нашого Радіо" у соцмережі Facebook).
  • 4.06.2019 Команда "Радіо Свобода" оголосила конкурс на посаду кореспондента в Харкові. Про це повідомляється на сайті "Радіо Свобода". Вимоги до кандидата: досвід роботи в медіа - не менше 5 років; глибоке розуміння процесів у регіоні; вміння оперативно готувати новини, репортажі та аналітичні матеріали; навички у створенні контенту на різних платформах, телевізійний досвід; українська мова, бажане володіння англійською мовою. Основні обов'язки: виробляти матеріали для проектів Радіо Свобода на різних платформах; оперативно реагувати на події; відстежувати важливі регіональні теми, працювати з джерелами, готувати ексклюзивні матеріали; дотримуватися редакційних та виробничих стандартів Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа. Резюме надсилайте на адресу: (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 4.06.2019 28 травня радіостанція Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України "Армія FM - Військове радіо" розпочала мовлення у Вінниці на частоті 99.3 МГц. Про це радіостанція повідомила на своєму сайті. Вінниця стала третім містом за межами територій з особливим режимом мовлення, де "Армія FM" мовить на власній частоті. Радіостанція мовить у 19 містах по лінії фронту і на Крим, а навесні 2019 року почала мовлення в Києві та Житомирі. Також кілька місцевих радіостанцій, які перемагали в останніх конкурсах Нацради, планують ретранслювати "Армію FM". Нагадаємо, 29 листопада 2018 року "Армія FM" перемогла у форматному конкурсі Нацради на військово-патріотичне радіо та виграла частоти в Києві, Вінниці та Житомирі (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 4.06.2019 Громадська рада при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, яка зібралася на чергове засідання 4 червня, своїм рішенням продовжила повноваження Незалежної експертної ради з питань діяльності мас-медіа під час виборів (НЕР) і на час виборчої кампанії народних депутатів, а також висловила своє занепокоєння щодо непроведення засідань регуляторного органу. Голова Громадської ради Сергій Сьомкін висловив думку, що Незалежна експертна рада, яка була створена з метою надання доефірного аналізу матеріалів виборчої агітації під час виборів Президента України, має попрацювати і в період парламентських виборчих перегонів. Її висновки можуть бути корисні як для телерадіоіндустрії, так і для регуляторного органу, який стежить за дотриманням мовниками виборчого законодавства. Члени Громадської ради підтримали його пропозицію одноголосно. Своєю чергою заступник голови Національної ради Уляна Фещук запропонувала Громадській раді спільно з НЕР розробити рекомендації для мовників щодо вимог законодавства про вибори до Верховної Ради України. Це може бути практична пам'ятка для телерадіоорганізацій, якою вони зможуть скористатися під час виникнення певних питань чи необхідних уточнень у повсякденній роботі. Бажано, наголосила вона, щоб ці роз'яснення з'явилися якомога раніше. Члени Громадської ради підтримали цю ініціативу, адже вона вписується в площину співрегулювання галузі, і звернуться до незалежних експертів із такою пропозицією та готові проголосувати за наданий проект упродовж тижня. Друге питання, яке було порушене громадськістю, стосувалося діяльності Національної ради. Те, що регуляторний орган упродовж тривалого часу не проводить засідань, дуже непокоїть всю індустрію. Адже для бізнесу важливо, щоб вчасно були продовжені ліцензії, щоб вносилися зміни щодо керівництва компаній та інших даних, які впливають і на господарську діяльність. Адже зволікання цих питань обертається втратами коштів і податків. Під час обговорення було зауважено, що індустрії не цікаво, якими є причини непроведення засідань, а цікавить лише результат. Національна рада - це колегіальний орган, який функціонує за рахунок платників податків, і тому він має працювати, як передбачено законом. Уляна Фещук розповіла про складну ситуацію, яка склалася з ротацією членів Національної ради. Вона нагадала, що більшість членів Національної ради неодноразово ініціювали проведення засідань, але причини, через які вони не відбуваються, відомі тільки з публічної площини. Чергове засідання заплановане на 13 червня, повідомила вона, і в порядку денному вже є близько 175 питань. Громадська рада підготувала відповідне звернення до регуляторного органу, але вирішила почекати до зазначеного терміну, у разі якщо засідання не відбудеться 13-го, це звернення буде проголосовано і направлено до Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2019 Із 3 по 7 червня перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк представляє інтереси України на 16-му засіданні Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI ), що відбувається у м. Страсбурзі, Франція. Засідання відкрив Патрік Пеннінкс, керівник департаменту інформаційного суспільства Директорату інформаційного суспільства та протидії злочинності, Головного Директорату з прав людини та верховенства права (DGI) РЄ, і поінформував про ситуацію в Раді Європи. Зокрема, він повідомив, що вчора Комітет із процедур та регламенту РЄ розглянув питання про підтримку Комітетом Міністрів пропозиції ПАРЄ щодо зміни процедур. Досі повноваження делегацій у ПАРЄ розглядалися кожного січня на першій сесії асамблеї. Зараз запропоновано робити це на кожний сесії. Таким чином, невдовзі - у червні - будуть розглянуті повноваження Росії та Боснії і Герцеговини. На думку пана Пеннінкса, повернення цих країн до ПАРЄ можливе. Він водночас нагадав, що "найвищою цінністю РЄ є повага до суверенітету одне одного", а також, що "сьогодні, як ніколи, важливою є свобода слова в країнах-членах". За словами керівника Управління з питань медіа та інтернет-урядування Генерального директорату прав людини та верховенства права пані Сільвії Грундман, це питання буде серйозно дискутуватися на сесії, оскільки ПАРЄ - "це великий корабель, де всі думають дуже по-різному". Пані Сільвія попрощалася з Комітетом, оскільки тепер працюватиме в Венеційській комісії. Натомість її посаду обійме Артеміса Чіска. Учасники засідання розглянули результати опрацювання матеріалів щодо зміцнення ролі якісної журналістики в цифрову епоху. Зокрема, представлені підсумки попередніх зібрань Комітету експертів з питань якісної журналістики в цифрову еру та Комітету експертів з питань врахування прав людини при здійсненні автоматизованої обробки даних та різноманітних форм штучного інтелекту. Ольга Герасим'юк є членом Комітету експертів з питань якісної журналістики в цифрову еру, до якого була обрана від CDMSI. Від України у співпраці з громадськістю було подано суттєвий внесок до проектів рекоменації та декларації, які розглядалися на сьогоднішньому засіданні. Після узгодження проектів напрацьованих документів їх передадуть для ухвалення Комітетом Міністрів. Також під час засідання CDMSI розглянуто проміжні результати реалізації Стратегії Ради Європи з інтернет-урядування на 2016 - 2019 роки, Стратегії імплементації Рекомендації Комітету Міністрів (2016)4 щодо захисту і безпеки журналістів та інших медіаакторів, а також про результати дослідження щодо загроз і тиску, з якими стикаються журналісти у Європі. Поінформовано про те, що в Італії створено координаційний центр, який займається моніторингом, аналізом та обміном даними щодо залякування журналістів. Серед заходів, які мають відбутися та інформацію про які було озвучено на засіданні, Конференція з питань свободи медіа та безпеки журналістів (10 - 11 липня, 2019 року, Франція), Форум з управління Інтернетом (25 - 29.11.2019, Берлін), засідання ICANN (Інтернет-корпорації з присвоєння імен та номерів), конференція міністрів, відповідальних за медіа та інформаційне суспільство, (28 - 29 травня 2020 року, м. Нікосія, Кіпр). У наступні дні представники країн-членів Ради Європи працюватимуть ще над цілою низкою питань, які стосуються журналістики і безпеки журналістів, інтернет-урядування, свободи вираження тощо. Будуть заслухані звіти про виконання вже ухвалених актів і рекомендацій і стан свободи слова в країнах-членах РЄ у 2018 році. Учасники представлять проміжні результати опитування про імплементацію Рекомендації СМ/Rec (2013) 1 щодо гендерної рівності та медіа, яке було проведене спільно з Комісією з гендерної рівності. Водночас у рамках роботи в напрямі захисту журналістів заплановано провести якісне дослідження аспектів страху як фактора, що впливає на вибір між самоцензурою та етичною журналістикою в Європі. Окрема сесія засідання буде присвячена обговоренню Рекомендації щодо керівних принципів дотримання, захисту та реалізації прав дитини у цифровому просторі та Європейської Стратегії прав дитини (2016 - 2021 рр.). Звітну інформацію нададуть уповноважені комісара з прав людини, Комітету з протидії тероризму (CDCT); Керівного комітету з прав людини (CDDH), Європейської аудіовізуальної обсерваторії (OEA) та Європейської платформи регуляторних органів (EPRA). ЮНЕСКО планує вийти з ініціативою щодо запровадження універсальних інтернет-показників. У полі дискусії будуть пріоритети діяльності CDMSI на 2020 - 2021 роки. Також заплановано обрання нового члена Бюро Комітету (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2019 28 травня військове радіо "Армія FM" почало мовити на частоті 99.3 МГц у Вінниці, про це листом від 3 червня повідомила Національну раду начальник Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України, полковник Яна Холодна. Нагадаємо, що 29 листопада 2018 року Національна рада визначила переможця форматного конкурсу мовлення на військово-патріотичну тематику у Києві, Вінниці та Житомирі - Центральну телерадіостудію Міністерства оборони України ("Армія FM - військове радіо"). Головні вимоги до програмної концепції мовника - висвітлення діяльності Збройних Сил України, операції об'єднаних сил, діяльності ветеранів АТО і подій, що відбуваються на територіях, які є тимчасово окупованими і тимчасово непідконтрольними державній владі України. Відтепер "Армія FM" мовить у цих трьох обласних центрах України, а також на територіях із особливим режимом мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.06.2019 Європейська тенденція з розвитку цифрового радіомовлення в стандарті DAB+ не оминула й Україну. Про це кореспондентові Укрінформу в ексклюзивному коментарі розповіла експерт у сфері радіомовлення, PhD, Юлія Нечипоренко за результатами участі в першому семінарі комітету WorldDAB в Угорщині. "У країнах ЄС поступово збільшується кількість цифрових радіомереж. Так, 28 травня в Австрії відбувся запуск загальнонаціонального мультиплекса, в якому мовлять дев'ять радіостанцій. У Німеччині до кінця 2019 року заплановано встановити 13 нових передавачів по всій країні. Норвегія з 2017 року взагалі повністю перейшла на цифрове радіо, на FM-частотах залишились мовити лише місцеві радіостанції до 2021 року", - зазначила Нечипоренко. За її словами, тестові мережі побудовані в Хорватії та Угорщині. Наразі Вірменія, Молдова і Литва перебувають на етапі вивчення питання впровадження цифрового радіо. Навіть у Росії вже розроблено стратегічний документ щодо впровадження цифрового радіо на території всієї країни. В Україні ж, розповіла експерт, ініціатором впровадження цифрового радіо став медіарегулятор. "На замовлення Національної ради було прораховано частоту і оголошено конкурси. Вже у 2018 році перший мультиплекс цифрового радіо почав працювати у Києві. На сьогодні в столиці мовлять 14 радіостанцій у стандарті DAB+, і в регулятора є намір створити аналогічну мережу також у Львові", - уточнила Нечипоренко. Ключовим фактором розвитку радіо "в цифрі" в Європі, за її словами, є, з одного боку, дефіцит вільних FM-частот, а з іншого - потужний розвиток радіоіндустрії. "Аналогічна ситуація складається і в Україні. Цифрове радіо створює можливість мовити в ефірі новим, зокрема нішовим, радіостанціям, які не мають можливості отримати FM-частоту", - уточнила Нечипоренко. Однією з проблем впровадження цифрового радіо є недостатній обсяг автівок, що укомплектовані DAB-приймачами. Але це питання сьогодні вирішується на загальноєвропейському рівні, зауважила вона. Зокрема, 20 грудня 2018 року набув чинності Європейський кодекс електронних комунікацій, згідно з яким країни-члени ЄС протягом двох років мають імплементувати положення цього документу в національні законодавства. Приймач для радіо DAB стає обов'язковою нормою для всіх виробників авто. На виконання цих вимог в Італії нові автомобілі будуть масово комплектуватися передавачами DAB вже з 1 січня 2020 року. Нечипоренко наголошує, що до очевидних переваг цифрового мовлення належать якість звуку, менша залежність від рельєфу місцевості, а також наявність ресурсу для збільшення кількості радіостанцій. Крім того, ця технологія підходить для інформування населення про надзвичайні ситуації. Протягом 2018 року в Києві почали мовити 14 радіостанцій, які ввійшли до цифрового мультиплексу: "Армія FМ", "Бізнес-радіо", DJ FM і Power FM, "Прямий FМ", "Українське радіо", "Промінь", "Культура", "Країна FМ", Old Fashioned Radio, Hype Radio, Zemlya, "Мейдан" і "Радіо Марія" (Джерело: Портал "Укрінформ").
  • 3.06.2019 У розкладі столичної сателітарної мережевої радіостанції "Радіо НВ" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Дніпро-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Подольськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Бахмутівка-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Чонгар-104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кропивницький-104.6МГц, Гірник-104.7МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 128k.) - нова програма "Відсоток держави". В ній щотижня головред радіостанції Валерій Калниш та екс-заступник міністра економічного розвитку Анатолій Максюта, будуть розповідати про податки, які платять українці. Перша програма буде присвячена питанню "Навіщо ми платимо податки?". Кожного ефіру ведучі будуть відповідати на питання, які слухачі залишатимуть у коментарях у соцмережі Facebook (Джерело: Сторінка "Радіо НВ" у соцмережі Facebook).
  • 3.06.2019 На Львівщині розпочала мовлення нова місцева радіостанція - "Золочів FM". Зараз вона веде тестове мовлення на частоті 89.9 МГц, яке розпочалося 24 травня. Трансляції ведуться зі студії в місті Золочів через передавач потужнісю 100 Вт, встановлений у с. Червоне Золочівського району. Нагадаємо, радіостанція (ТОВ "ТРК Золочів") виграла цю частоту на конкурсі, що пройшов 18-го квітня (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 3.06.2019 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення висловлює глибокі співчуття родині, друзям, колегам Івана Мащенка, який 2 червня на 81-му році життя завершив свій земний шлях. Іван Гаврилович Мащенко з грудня 1994 по червень 1999 року був членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, згодом упродовж багатьох років працював радником голови Національної ради. Увесь трудовий і творчий шлях Івана Гавриловича пов'язаний з телерадіоінформаційною сферою. Він починав працювати журналістом у кримських газетах, а далі керував низкою телевізійних компаній, в тому числі очолював Дирекцію програм Українського телебачення, був заступником директора Радіо-телевізійного агентства ТАРС-РАТАУ, заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України. За освітою історик і філолог Іван Мащенко написав чимало книжок, у яких відображено головні віхи розвитку телерадіопростору країни. Ця людина і сама назавжди увійшла в історію вітчизняної телерадіоінформаційної галузі України. Світла пам'ять про цю видатну особистість залишиться в серцях тих людей, які добре знали Івана Гавриловича (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.06.2019 Заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук і член Національної ради Олег Черниш 31 травня взяли участь у панельній дискусії, присвяченій темі викликів і їх подолання для телекомунікаційної галузі на шляху нашої країни до Європейського Союзу. Серед чинників, які найбільше приваблюють у європейському співтоваристві і є бажаними для реалізації в медіапросторі Україні, Уляна Фещук назвала просту процедуру входження на ринок, однакові правила для всіх, відповідальність за порушення цих правил. "Я за те, щоб закон працював однаково для всіх і за його порушення була однакова відповідальність для кожного суб'єкта", - сказала вона. Також Уляна Фещук висловилася за спрощену систему оподаткування для тих, хто не веде великий бізнес, і дещо складнішу для тих, хто заробляє більше. Своєю чергою Олег Черниш наголосив на тому, що європейські правила треба втілювати і щодо регулятора телерадіоінформаційної сфери. Зокрема, на його думку, нині назріла потреба якісного регуляторного органу. Національна рада "має стати регулятором, не каральним органом", і більше уваги приділяти саме регуляції. На його переконання, необхідною є і подальша дерегуляція галузі. Для того, щоб Україні реалізувати завдання на шляху до ЄС, на думку Олега Черниша, необхідно передусім подолати корупцію і модернізувати вітчизняне законодавство. При цьому слід подбати, аби закони виконувалися. Під час обміну думками серед експертів Уляна Фещук висловила своє судження про те, що зміни в країні починаються з кожної окремої людини. Тому "потрібно починати брати відповідальність на себе,… розвиватися і не покладатися на рішення інших", не чекати, поки інші зроблять перший крок і зміняться, а робити це самому. У такій ситуації вкрай важливою, на її переконання, є медіаосвіта, яку дітям мають прищеплювати батьки й освітні заклади. Їх треба навчати навиків не лише сприймати інформацію, а й аналізувати її, робити правильні висновки. Критичному ставленню до почутого й побаченого сприяють знання про те, хто стоїть за тим джерелом, що поширює певні відомості. Таким чином, формується вибагливе ставлення до інформації, а не сліпе її споживання. Спікерами цієї панелі також були народні депутати Олександр Данченко і Григорій Шверк, голова Інтернет асоціації України Олександр Федієнко, голова правління Асоціації правовласників та постачальників контенту Наталія Клітна, голова Асоціації електронних комунікацій Латвії Ілмарс Муулс. Окрім того, Уляна Фещук і Олег Черниш взяли участь у обговоренні проекту Закону України "Про аудіовізуальні медіасервіси" та реформи у сфері авторського права і суміжних прав. Більше інформації за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.06.2019 Сьогодні в ефірі "UA:Радіо Промінь" пройде трансляція футбольного матчу 1/8 фіналу молодіжного чемпіонату світу Україна - Еквадор. 1 тайм транслюватиметься з 18:30 до 19:17, 2 тайм - з 19:32 до 20:00 (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 3.06.2019 Радіостанція "UA: Українське радіо" вестиме сьогодні трансляцію футбольного матчу 1/8 фіналу молодіжного чемпіонату світу Україна - Панама. Трансляція розпочнеться о 18:30 і триватиме до 20:20 (Джерело: Сайт Українського радіо).
  • 3.06.2019 2 червня на 81-му році життя помер відомий історик і практик українського телебачення Іван Мащенко. Про це повідомили "Українські новини". "Детектору медіа" цю інформацію підтвердили в прес-службі Державного комітету телебачення і радіомовлення. Іван Гаврилович Мащенко народився 24 листопада 1938 року. Закінчив Сімферопольський державний університет (історико-філологічний факультет) і Вищу партійну школу (відділення телебачення). Працював у газеті "Кримський комсомолець", у Кримському обласному комітеті з радіомовлення і телебачення, у газетах "Курортная газета" і "Кримський комсомолець". Із 1967 по 1975 роки очолював Запорізьку студію телебачення і Запорізький обласний комітет з радіомовлення і телебачення. З 1975 по 1991 роки з перервою очолював Дирекцію програм Українського телебачення, у перерві в 1983-1985 роках працював заступником директора Радіо-телевізійного агентства ТАРС-РАТАУ. З 1991 по 1995 роки був проректором Укртелерадіоінституту. З 1995 по 1997 роки працював першим віце-президентом Національної телекомпанії України, з 1997 по 1999 роки - заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України. Водночас у 1994-1999 роках був членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Був членом національних спілок журналістів і кінематографістів України, академіком Телевізійної академії України. Кавалер ордену "За заслуги" ІІІ ступеня і лауреат премії "Телетріумф" у номінації "За особистий внесок у розвиток українського телебачення". Автор шести документальних і науково-популярних кінофільмів, низки телепрограм, міжнародних телемостів. Автор монографій з теорії, історії та практики українського і світового телебачення: "Телебачення прямого ефіру" (1991, співав.), "Глобальне телебачення" (1992), "Телебачення у законі" (1995), "Українське телебачення: штрихи до портрета" (1995), "Електронний старт телебачення" (1997), довідник "Телебачення і радіо України" (1997), "Телебачення України" (т.1, 1998; т.2, 2000), 8 брошур; понад 300 публікацій в журналах і збірниках. Був співавтором законопроекту "Про телебачення і радіомовлення" та ще п'яти законопроектів у галузі ЗМІ. "Детектор медіа" висловлює співчуття родині Івана Мащенка, його близьким і друзям. Вічна пам'ять! Портал ProRadio.Org.Ua приєднується до співчуттів (Джерело: Портал "Детектор медіа").
  • 2.06.2019 Від учорашнього дня вкотре припинено трансляції програм радіостанції "UA: Українське радіо" через середньохвильовий передавач на частоті 549 кГц, встановлений у селищі Луч Миколаївської області. Нагадаємо - мовлення на цій частоті вже призупинялося цього року з 19-го березня по 18-те квітня через брак фінансування (Джерело: Інформацію надав Олександр Єгоров).
  • 1.06.2019 Столична мережева станція "Країна FM" (Київ-100.0МГц та T-DAB, Гірник-89.2МГц, Черкаси-90.6МГц, Бердянськ-90.9МГц, Одеса-91.0МГц, Бахмутівка-96.2МГц, Полтава-98.7МГц, Миколаїв-98.8МГц, Краматорськ-99.0МГц, Мелітополь-99.6МГц, Нікополь-99.9МГц, Хмельницький-100.1МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Павлоград-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Кропивницький-100.5МГц, Суми-100.8МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Прилуки-104.8МГц, Умань-104.9МГц, Жашків-105.9МГц, Дніпро-106.4МГц, Вознесенськ-106.9МГц, Біла Церква-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Лубни-107.6МГц, Маріуполь-107.8МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) має для вас круті новини! Відзавтра, і щонеділі з 10:00 до 11:00 - "Рандеву з Яніною Соколовою" - тепер і на "Країні FM"! (Джерело: Сторінка радіо "Країна FM" у соцмережі Facebook).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2019

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024