Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2016 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2015

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2016 В радіоефірі міста Донецьк, захопленого терористами з так званої "ДНР" і російськими військами, - чергові зміни. На частоті 107.2МГц знову припинено ретрансляцію російської радіостанції "Радио Метро", натомість лунає музичний нон-стоп, складений з пісень російських виконавців. Нагадаємо - законна ліцензія на частоту 107.2МГц в Донецьку належить ПрАТ "РК "ҐАЛА", що має тут транслювати програми "Радіо ЄС", але не має можливості працювати в місті з червня 2014 року у зв'язку із захопленням міста терористами. Після цього терористи почали використовувати дану частоту для безліцензійної трансляції програм російських радіостанцій та власного безліцензійного мовлення (Джерело: Форум порталу "Victor City").
  • 31.01.2016 Радіостанція "Голос надії", що входить до структури ТОВ "Телевізійний канал "Надія", розпочало мовлення через сателіт. Мовлення ведеться на другій звуковій доріжці телеканалу "Надія" (A-PID: 6918), що транслюється через сателіт "Astra 4A", розташований в орбітальній позиції 4.8° східної довготи, на частоті 12.284ГГц, поляризація - вертикальна, символьна швидкість 27500, FEC - 3/4. Нагадаємо - радіо "Голос надії" є духовно-просвітницькою радіостанцією, що працює вже 20 років як виробник програм для ефірних станцій, а останнім часом ще й як онлайн-радіо. За своєю концепцією і форматом станція пов'язана з Церквою християн-адвентистів сьомого дня. В липні минулого року станція одержала на конкурсі ліцензію на право вести мовлення в дев'яти невеличких населених пунктах України (с.Новоселиця Закарпатської області - 87.7МГц, смт.Устинівка Кіровоградської області - 89.0МГц, смт. Новоархангельськ Кіровоградської області - 90.4МГц, м. Турка Львівської області - 90.9МГц, смт. Великий Бурлук Харківської області - 99.6МГц, смт. Володарка Київської області - 101.2МГц, с. Озірна Черкаської області - 103.2МГц, м. Ананьїв Одеської області - 105.0МГц, с. Переліски Полтавської області - 107.5МГц). Тоді ж було заявлено, що роздачі сигналу на передавачі у цих населених пунктах буде відбуватися через другу звукову доріжку телеканалу "Надія". Саме ж мовлення в FM-діапазоні, за інформацією телеканалу "Надія", має розпочатися до вересня (Власна інформація).
  • 30.01.2016 В ефірі міста Донецьк, захопленого терористами з так званої "ДНР" і російськими військами, - чергові зміни. Від учорашнього дня на частоті 96.1МГц розпочато ретрансляції програм російської радіостанції "Comedy radio", які замінили програми іншої російської станції - "Юмор FM". Нагадаємо - ліцензія на частоту 96.1МГц в місті Донецьк належить ПрАТ "ТРК Люкс" (позивний - "Радіо Люкс FM"), мовлення якого в місті було відключене терористами у вересні 2014 року. З того часу бойовики використовували частоту і захоплене обладнання для без ліцензійної ретрансляції програм "Юмор FM" з Москви. Також зміни торкнулися мовлення на частоті 105.1МГц, де терористи здійснюють незаконну ретрансляцію програм російського радіо "DFM": трансляцію московського ефіру зазначеної станції замінено на трансляцію ефіру цієї ж станції з міста Санкт-Петербург. Нагадаємо - ліцензія на частоту 96.1МГц в місті Донецьк належить ТОВ "ТРК "Даяна Мастер" (позивний - Dance radio "KISS FM"), мовлення якого було припинене терористами в жовтні 2014. Відтоді бойовики використовували цю частоту і захоплене обладнання для власного мовлення (Джерело: Форум порталу "Victor City").
  • 30.01.2016 З 12-го лютого в ефір столичної мережевої станції "Просто Раді.О" (Київ-102.5МГц, Житомир-104.9МГц, Дніпропетровськ-105.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k.) повертається ток-шоу Анни Балент "Про що говорять чоловіки". Як і раніше, програма лунатиме в ефірі щоп'ятниці, з 17:00 до 19:00 (Джерело: Сторінка "Просто Раді.О" у соцмережі Facebook).
  • 29.01.2016 Сьогодні, 29 січня 2016, столична сателітарна мережева станція "Громадське радіо" (Київ-70.40МГц, Старобільськ - 90.2МГц, Краматорськ-90.9МГц, Біловодськ - 92.6МГц, Красноармійськ - 99.6МГц, Білолуцьк - 100.0МГц, Широкий - 101.8МГц, Зоринівка - 103.7МГц, Волноваха - 103.8МГц та 66.05МГц, а також Інтернет-мовлення) на прес-конференції анонсувало запуск нової ранкової передачі "Ранкова хвиля" власного виробництва. Прем'єра нової ранкової програми відбудеться вранці в понеділок 1 лютого. Її ведучими будуть Ірина Славінська, Андрій Куликов, Наталя Соколенко, Дмитро Тузов, та інші. Андрій Куликов, голова правління ГО "Громадське радіо", повідомив, що "Ранкова хвиля" виходитиме щоранку з 07:00 до 09:00 у будні та з 08:00 до 10:00 у вихідні. Редактором "Ранкової хвилі" став досвідчений журналіст Дмитро Тузов. Кирило Лукеренко, головний редактор "Громадського радіо", розповів про концепцію нової програми: "У нашій новій ранковій програмі ми у прямому ефірі будемо обговорювати актуальні питання, які сколихнули Україну та світ. Разом із експертами ми будемо аналізувати події та шукатимемо відповіді на нагальні питання. І все це під бадьору музику, яка налаштовуватиме наших слухачів на енергійний день". Крім того, Кирило Лукеренко повідомив, що фінансування проекту надається Великою Британією в рамках програми Conflict Stability and Security Fund (CSSF). Він також зазначив, що донори, які надають фінансування "Громадському радіо", поділяють ідеологію та редакційні принципи радіо і гарантують невтручання у редакційну політику. Олександр Бузюк, директор "Громадського радіо", розповів, що "Ранкову хвилю" можна буде слухати онлайн на офіційному сайті hromadskeradio.org, на хвилі 70.4МГц у Києві та на 9-ти передавачах на Донбасі, а саме: м. Волноваха - 66.05МГц та 103.8МГц; м. Краматорськ - 90.9МГц; м. Красноармійськ - 99.6МГц; м. Старобільськ - 90.2МГц; с. Широкий - 101.8МГц; смт. Біловодськ - 92.6МГц; смт. Білолуцьк - 100.0МГц; смт. Зоринівка - 103.7МГц. До цього моменту "Громадське радіо" виготовляло ранкове шоу "На свіжу голову" у спільному виробництві з радіо "Промінь" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.01.2016 У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про квоти для української пісні в ефірі музичних радіостанцій, повідомив віце-прем'єр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко. "Законопроект про квоти для української пісні в ефірі музичних радіостанцій зареєстрований у ВР", - написав В.Кириленко на своїй сторінці в Твіттер у п'ятницю, 29 січня. Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, відповідний законопроект "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)" (№3822в) було зареєстровано 27 січня 2016 року. Авторами проекту закону виступили народні депутати Олег Медуниця (фракція "Народний фронт"), Ігор Артюшенко (фракція "Блок Петра Порошенка"), Іван Крулько (ВО "Батьківщина") та Олег Ляшко (фракція Радикальної партії). Як повідомляється в пояснювальній записці, даний законопроект пропонує доповнити частину 1 статті 9 новим абзацом, у якому визначити вимоги щодо мінімального обсягу музичних творів українських авторів і виконавців, і в тому числі - пісень українською мовою в ефірі українських радіостанцій. Зокрема, пропонується визначити, що в музичних радіопрограмах і радіопередачах твори українських авторів і виконавців мають становити не менше 50% від загального щодобового обсягу мовлення, а частка пісень (словесно-музичних творів) державною мовою має становити не менше 75% від загального обсягу пісень українських авторів чи виконавців. При цьому радіоорганізації мають забезпечувати дотримання такого співвідношення рівномірно протягом всього ефірного часу. У зв'язку з цим пропонується виключити абзац третій частини 4 статті 28 чинної редакції закону, де визначено вимоги до музичних програм, що відрізняється від пропонованих (Джерело: Портал "ProTV").
  • 29.01.2016 Цього тижня пісенний світ сколихнули дві події: українські співаки на повен голос почали вимагати від Президента України заборони на російський медіапродукт, а українські законотворці - активно готувати законопроект про квотування української та зарубіжної музики в ефірі українських радіостанцій. Йдеться про те, що українських (тобто, саме виконаних українською мовою!!!) пісень має бути не менше ніж 75% у межах тієї української квоти, яка існує зараз, і розподілені ці пісні мають бути рівномірно у межах доби. Чи вигідно це радіостанціям? Як швидко це матиме позитивний ефект? І наскільки ефективно боротися за українську пісню в українському ефірі буквою закону? Про це Українське радіо поговорить з Вікторією Польченко, головним редактором радіо "Промінь"; Оксаною Шавель - директором радіостанції "Радіо РОКС - Україна" та Олександрою Гнатик, директором радіостанції "FM Галичина". Отож, змінити не можна лишити?! Слухайте у програмі "Українська хвиля" 31 січня, з 17:15 до 18:00 (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 29.01.2016 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 січня затвердила Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2015 рік. Відповідно до частини другої статті 16 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" регуляторний орган щорічно готує звіт про свою діяльність і надсилає його до Верховної Ради України і Президента України. Звіт доступний для ознайомлення на сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.01.2016 28 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні ухвалила рішення про внесення змін до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору. Громадське обговорення цього проекту регуляторного акта тривало місяць. Член Національної ради Олександр Ільяшенко повідомив, що трохи більше як 20 змін було внесено до Плану. Загалом за час громадського обговорення надійшло понад 30 пропозицій від асоціацій і мовників, зокрема Телекомунікаційної палати України, Асоціації правовласників і постачальників контенту, "Медіа Групи Україна", групи "1+1 медіа". Рішення Національної ради разом зі змінами до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.01.2016 Від сьогодні програми столичної сателітарної мережевої станції "Громадське радіо" (Київ-70.40МГц, Старобільськ - 90.2МГц, Краматорськ-90.9МГц, Біловодськ - 92.6МГц, Красноармійськ - 99.6МГц, Білолуцьк - 100.0МГц, Широкий - 101.8МГц, Зоринівка - 103.7МГц, Волноваха - 103.8МГц та 66.05МГц, а також Інтернет-мовлення) можна слухати ще й через сервіс Divan.TV. Програми радіо транслюються безкоштовно у прямому ефірі в режимі онлайн. Слухати "Громадське радіо" можна на сайті Divan.TV за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.01.2016 Створена в окупованому Російською Федерацією Криму радіостанція "Ветан Седаси" Громадської кримськотатарської телерадіокомпанії "Міллет" виграла "конкурс" Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій. З квітня радіостанція мовитиме в Сімферополі, Ялті, Керчі та Феодосії, пізніше окупаційна адміністрація планує налагодити мовлення станції і в інших містах окупованого Криму (Джерело: За матеріалами сайту ТРК "Міллет").
  • 28.01.2016 28 січня 2016 року перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк і заступник голови Уляна Фещук обговорили з керівником груп із впровадження проектів "ВВС Media Action" Майклом Рендаллом можливість залучення до грантових програм неурядових медійних організацій в Україні. Йшлося про те, що уряд Великобританії з метою підтримки економічних реформ і заходів, спрямованих на розвиток ефективного державного управління та підтримки демократичних процесів, відкрив фінансування низки програм для України. Пан Рендалл, який спеціалізується на підготовці та впровадженні проектів, спрямованих на підтримку медійних програм "ВВС Media Action", цікавився, які напрями можуть бути найбільш продуктивними і корисними. Британському експерту було запропоновано щонайменше три варіанти співпраці з медійною спільнотою України: підтримка розвитку суспільного мовлення і місцевих ЗМІ; реалізація проектів з медіа-грамотності населення; проведення тренінгів для журналістів і співпраця з відповідними факультетами вишів, які зорієнтовані на впровадження сучасних освітніх програм. Також, на думку членів Національної ради, заслуговує на увагу і питання саморегулювання журналістського середовища. Було наголошено і на необхідності більшого інформування суспільних організацій про можливості й умови участі в подібних проектах "ВВС Media Action" та інших міжнародних організацій, які надають грантову допомогу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 28.01.2016 В місті Донецьк, яке захоплене терористами з так званої "ДНР" і російськими військами, відновлено мовлення на частоті 107.2МГц. Наразі сепаратистами тут знов транслюються програми російської радіостанції "Metro FM" з міста Санкт-Петербург. Нагадаємо - законна ліцензія на частоту 107.2МГц в Донецьку належить ПрАТ "РК "ҐАЛА", що має тут транслювати програми "Радіо ЄС", але не має можливості працювати в місті з червня 2014 року у зв'язку із захопленням міста терористами. Після цього терористи почали використовувати дану частоту для безліцензійної трансляції програм російських радіостанцій. Тим часом, трохи прояснилася ситуація з припиненням мовлення на донецькій частоті 103.5МГц. Нагадуємо - ліцензія на дане частотне присвоєння належить ПрАТ "ТРК "ВІКО", що має представлять в місті програми "Радіо Relax", що припинило мовлення в Донецьку у вересні 2014 року. Згодом терористи транслювали на цій частоті музичний нон-стоп з позивними "Радіо Мелодія", однак, це мовлення припинилося 9-го грудня минулого року. Згідно інформації, розміщеної на форумі однієї з адміністративних служб так званої "ДНР", припинення мовлення на частоті 103.5МГц в Донецьку пов'язане з виходом з ладу передавача та відсутності комплектуючих для його ремонту (Джерело: За матеріалами форуму порталу "Victor City" та інших джерел).
  • 28.01.2016 Низка відомих українських артистів і співаків звернулися до президента України Петра Порошенка з вимогою закрити український ефір для аудіо- та відеопродукції, виготовленої в Росії. Про це вони заявили у четвер, 28 січня, на прес-конференції у Києві, повідомляє Телеканал новин "24" з посиланням на "Інтерфакс-Україна". На сьогодні вся російська медіапродукція несе елемент пропаганди: або звеличування російських військ, або ідеї "русского міра". Стратегія заборони окремих акторів чи фільмів виявилася недостатньо ефективною. Ми вважаємо, що треба заборонити будь-який інтелектуальний продукт з Росії, - заявив лідер гурту "Kozak System" Іван Леньо. За його словами, продаж російської медіапродукції не лише приносить прибуток Росії, а й пригнічує виробництво вітчизняного продукту. "Ми вимагаємо від президента в інтересах національної безпеки заборонити будь-який імпорт відео- і аудіопродукції з РФ, а також заборонити трансляцію такої продукції в українському теле- і радіоефірі", - наголосив Леньо. Звернення до президента підписали, зокрема, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка, лідер "Кому Вниз" Андрій Середа, Сергій Фоменко (гурт "Мандри"), учасниця гурту "Українських Барв" Оксана Стебельська, письменники брати Капранови, казкар Сашко Лірник. До слова, глава уряду Арсеній Яценюк дав доручення низці міністрів розглянути пропозицію народного депутата Остапа Семерака про заборону ввезення на територію України книг, надрукованих у Росії (Джерело: Сайт Телеканалу новин "24").
  • 27.01.2016 Створена російською окупаційною адміністрацією у Криму радіостанція "Ватан Седаси" ("Ехо батьківщини") Громадської кримськотатарської телерадіокомпанії виграла проведений Роскомнадзором "конкурс" на радіочастоти в містах окупованого російськими військами Криму - Сімферополі, Керчі, Феодосії та Ялті. Про це повідомляє інформаґенція "Крыминформ" з посиланням на так званого "віце-прем'єр-міністра з питань внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму" Дмитра Полонського. "Відбувся конкурс, на якому розігрувалося право на здійснення ефірного наземного аналогового мовлення з використанням радіочастот єдиним пулом. Радіостанція "Ватан Седаси" Громадської кримськотатарської телерадіокомпанії отримала право на радіомовлення у Керчі на частоті 91.2МГц, у Сімферополі - 99.5МГц, у Феодосії - 107.3МГц, в Ялті - 98.5МГц", - сказав Полонський. Полонський нагадав, що радіостанція вже була зареєстрована в відповідності з російським законодавством як засіб масової інформації, і конкурсна комісія визнала заявку кримськотатарської телерадіокомпанії гідною для надання права на здійснення радіомовлення. "Кримськотатарська телерадіокомпанія вже має у своєму розпорядженні те, чого ніколи в житті не було у кримськотатарського народу, та ще й за такої серйозної державної підтримки. Тепер вони мають і громадський кримськотатарський телевізійний канал, і громадську радіостанцію. Таким чином, в повному обсязі реалізовано право кримськотатарського народу на власні засоби масової інформації", - підкреслив так званий "віце-прем'єр" республіки. За його словами, кримчани зможуть знайти радіостанцію "Ветан Седаси" на своїх радіоприймачах після внесення коригувань у ліцензійні документи по конкретних частотах мовлення. Було профінансовано технічне переоснащення кримськотатарської телерадіокомпанії, вже працює телеканал "Міллет", закуплено все необхідне обладнання для радіостанції, побудований радіотрансляційний комплекс. Розташовуватиметься радіокомпанія, як і телекомпанія, в нашому Кримському медіацентрі на Козлова, 45а в Сімферополі, у них вже є необхідні приміщення, у тому числі студійні, штати сформовані", - розповів Полонський. Він висловив надію на те, що радіостанція зможе конкурувати з уже працюючими. "Бажаємо колегам успішного мовлення і сподіваємося, що радіостанція "Ватан Седаси" буде гідним конкурентом і цікавим засобом масової інформації для жителів і гостей республіки", - підсумував він. Телеканал Громадської кримськотатарської телерадіокомпанії "Міллет" розпочав тестове мовлення 1 вересня. Підготовка та запуск телеканалу зайняли менше 6 місяців. На його технічне оснащення з російського федерального бюджету виділено 177 млн рублів. З ініціативою про створення на півострові громадської кримськотатарської телерадіокомпанії на початку квітня виступив кримськотатарський рух "Къырым". Маріонетковий глава Республіки Крим Сергій Аксьонов дану пропозицію підтримав. Нагадаємо - розіграні на проведеному окупаційною адміністрацією "конкурсі" частоти у Сімферополі, Феодосії і Керчі до окупації півострова російськими військами не використовувалися для мовлення і на конкурси не виставлялися. Частота 98.5МГц в Ялті виставлялася Нацрадою з ТРМ на конкурс 15 січня 2014 року, однак, його підсумки так і не було підбито через окупацію Криму військами Російської Федерації. Варто також зазначити, що до окупації півострова російськими військами у Криму діяла кримськотатарська телерадіокомпанія - ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ", що мала два телевізійні канали (ATR і дитячий Lale), а також радіостанцію "Meydan", які були закриті окупаційною адміністрацією і позбавлені свого законного права на мовлення у Криму. Таким чином, слова Дмитра Полонського не відповідають дійсності (Джерело: За матеріалами порталу "Крыминформ").
  • 27.01.2016 Словенія передала Україні телерадіопередавальну техніку для відновлення мовлення на Сході України, в зоні проведення АТО. Про це стало відомо на зустрічі міністра інформаційної політики України Юрія Стеця та його заступників з Надзвичайним та Повноважним Послом Словенії в Україні Наталією Прах, повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на "Урядовий потал". "Ми звертаємося до всіх країн-партнерів, щоб надали нам таку передавальну техніку. Нам допомагають і ми вдячні, а коли приходять і пропонують допомогу, так як у Вашому випадку, то ми вдячні подвійно", - сказав міністр інформполітики. Юрій Стець зазначив, що сепаратистські ЗМІ на окупованих та прифронтових територіях Сходу України використовують аналогову передавальну техніку, тому глушити їх сигнал потрібно такими ж передавачами для забезпечення українського мовлення. Україна раніше вже отримувала обладнання від західних партнерів: Республіки Польща, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Сполучених Штатів Америки та Великобританії. Частина їх вже розміщена в зоні АТО, іншу частину Комісія з питань функціонування телерадіомовлення при МІП виділяє в залежності від потреб реґіонів за результатами моніторингу відомством в зоні АТО (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.01.2016 26 січня відбулося засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. На ньому обговорено низку запланованих для розгляду питань. Розмова, зокрема, стосувалася участі у програмах і передачах дітей у контексті забезпечення їх прав і необхідності убезпечення неповнолітніх від можливого шкідливого впливу певного контенту, складу універсальної програмної послуги, повноважень регуляторного органу з нагляду за дотриманням ЗМІ законодавства про вибори під час передвиборних кампаній тощо. Крім того, члени дорадчого органу ще раз торкнулися питань, які стояли на порядку денному минулого засідання. Так, розглянуто пропозиції до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, Методики розрахунку ліцензійного збору, переліку організацій та експертів, до яких при потребі могла б звертатися Національна рада для фахової оцінки неоднозначних ситуацій, які можуть траплятися в ефірі мовників. Стосовно деяких рішень члени Громадської ради визначилися під час засідання. Обговорення інших триватиме далі в електронному режимі. Після цього Громадська рада передасть свої пропозиції Національній раді (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.01.2016 Радіовежу біля Собору св. Юра у Львові демонтують до літа. Почнуть розбирати вежу вже в лютому. Про це йшлося під час зустрічі міського голови Львова Андрія Садового з гендиректором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) Володимиром Іщуком. Після демонтажу вежу перенесуть на територію об'єкта Концерну РРТ в м. Добромиль (гора Радич) Старосамбірського району Львівської області, передає прес-служба Львівської міськради. Роботи з демонтажу радіовежі планують завершити до червня. "Торік всією громадою міста ми відкривали пам'ятник Митрополиту Андрею Шептицькому. Важливо, щоб проект реконструкції цієї території був завершений, щоб ця територія розвивалась, щоб люди могли користуватись громадським простором і ландшафт навколо пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому відповідав величі його постаті", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. У Концерні РРТ повідомили, що вже визначено підрядника щодо демонтажу радіовежі на вул. Листопадового Чину, 28. Зараз підрядна організація проводить підготовчі роботи. Додамо, що в листопаді 2015 року повідомлялося, що Концерн РРТ уклав угоду на розбирання радіовежі у Львові з ТОВ Торгово-технічна компанія "Уніко", вартість угоди становить 739 тис. грн. (Джерело: Портал "Zahid.Net").
  • 26.01.2016 Державний комітет телебачення і радімовлення планує відновити повне покриття українськими мовниками вільної частини Донецької області і поетапне охоплення мовленням усієї території Донбасу. Про це повідомив сьогодні голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. За його словами, мовлення Донецької і Луганської обласних телерадіокомпаній - пріоритет відомства. Відновлення мовлення після початку бойових дій на Сході розпочалось із 27 лютого 2015 року, після створення двох базових передавальних станцій у Красноармійську і Маріуполі, а згодом - ще й у Світлодарську, Волоновасі, Карачуні. Невдовзі програми каналу "ДОН ТБ" вже транслювалися передавачами у Кураховому і Єлизаветівці. На Донеччині розпочалось технічне радіомовлення в FM-діапазоні, яке поширюватиметься трьома передавачами на так звану "сіру зону". Нині готується до встановлення передавач потужністю 25 кВт, який працюватиме на середніх хвилях, зазначив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 26.01.2016 2016 має стати роком повноцінного запуску суспільного мовлення, після чого більшість функцій, які нині виконує Державний комітет телебачення і радіомовлення, зокрема, у сфері телебачення і радіомовлення перейде до Наглядової ради. Держкомтелерадіо виконуватиме функцію головного розпорядника бюджетних коштів і здійснюватиме відповідно до законодавства повноваження з управління держмайном, що не увійде до статутного капіталу НСТКУ у процесі корпоратизації. До повноважень Держкомтелерадіо як єдиного акціонера також належатиме участь в управлінні НСТКУ, ухвалення рішень щодо випуску акцій суспільної телекомпанії та затвердження принципів корпоративного управління нею. Про це повідомив сьогодні під час розширеного засідання колегії Держкомтелерадіо голова відомства Олег Наливайко. За його словами, важливою складовою суспільного мовлення буде радіо (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 25.01.2016 На сателіті "Amos 3", що розташований в орбітальній позиції 4.0° західної довготи, на частоті 11.178ГГц, поляризація - горизонтальна, символьна швидкість - 12500, FEC - 3/4, припинено трансляцію радіо потоку "MediaRetail" (відомий також як "Радіо Антошка"), що використовувався для роздачі сигналу для систем внутрішнього радіо в мережі магазинів "Антошка" (Власна інформація).
  • 25.01.2016 Якщо на вітринах в гіпермаркетах з'являються рожево-червоні сердечка та іграшки, якщо на розкладках листівок ви помічаєте валентинки, якщо твоя половинка і закохані навколо починають готувати романтичні подарунки - значить, найважливіше свято кохання вже близько! Зустрічайте День святого Валентина разом зі столичною мережевою станцією "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Нікополь-100.6МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Житомир-107.3МГц, Одеса-91.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Дніпропетровськ-88.1МГц, Вінниця-99.3МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків-101.1МГц, Кременчук-106.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) і брендом OREANDA! З 26 січня по 12 лютого беріть участь в акції "Даруй кохання" від бренду "OREANDA". О 18:50 телефонуйте за студійним номером (044)-205-48-45 та вгадуйте, до якої країну "Europa Plus Україна" перенесе вас сьогодні! Ведучий розповість про особливості святкування Дня святого Валентина в одній з точок на мапі світу, а вам за підказками потрібно буде вгадати це місце! Переможець отримає ігристі подарунки для створення святкової романтики від від бренду "OREANDA"! А у фіналі 12 лютого серед усіх учасників радіо "Europa Plus Україна" за допомогою випадкового відбору розіграє вікенд в одному з найкращих готелів України! Заряд пристрасними емоціями на радіо "Europa Plus Україна"! Телефонуйте! Офіційні правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.01.2016 Для залучення нової аудиторії некомерційне радіо має сформувати нову та якісну контент-пропозицію. Це твердження ведучого "Громадського радіо" Андрія Куликова стало основним у дискусії про перспективи соціальних радіоформатів під час Міжнародної конференції "РадіоUA", що відбулася в грудні минулого року. Пан Куликов переконаний: "Українці - достатньо освічений, допитливий та самостійний люд, щоб оцінити якісну пропозицію. Якість радіо людське серце, людська душа зможуть оцінити". А для цього потрібно насамперед підвищувати медіаграмотність населення. Прикладом якісної пропозиції є саме "Громадське радіо", яке пообіцяло слухачам певний контент, вийшло з цією пропозицію на "Спільнокошт", отримало від слухачів гроші та виконало свою обіцянку перед аудиторією. За словами Андрія Куликова, "Спільнокошт" - не єдиний шлях монетизації для некомерційного радіо. Серед інших він назвав "власну кишеню", пошук фінансування на українські проекти за кордоном та гранти. Некомерційне радіо, на його думку, зараз має кращі перспективи, ніж мало досі. Роман Коляда, директор радіо "Промінь", вважає надавати більш якісний та принципово новий продукт - місією некомерційного радіо. Втім, на його думку, зараз існує велика частина суспільства, що здатна з'їсти усе, що дадуть. А це створює спокусу знизити власні професійні стандарти. У такій ситуації пан Коляда занепокоєний тим, чи зможе суспільне мовлення за ті чотири роки, які відведені перед переходом на абонентську плату, перевиховати аудиторію: "щоб вона перестала хотіти Поплавського, а почала хотіти "ДахаБраху". Бо на цей момент ще не відомо кого більше хочуть". Саме радіо "Промінь" нині не лише підвищує якісь програмного наповнення, а й думає над зміною назви. За словами Романа Коляди, після багаторічного "застою не має сенсу виходити у самостійне плавання з таким шлейфом". На його думку, радіо "Промінь" мало гарний продукт та аудиторію у 90-х, але не у 2000-х. Головний редактор Київського бюро "Радіо Свобода" Інна Кузнєцова переконана, що попит та суспільна необхідність появи не музичних радіостанцій є на окупованих територіях Донбасу та у Криму. І такі проекти мають бути адаптовані під специфіку аудиторії. Поза тим, пані Кузнєцова не розуміє, чому суспільне мовлення не користується популярністю в Україні, адже в інших країнах, зокрема, у Польщі некомерційні мовники цікаві аудиторії. "Відсутність попиту - це міф", - підсумувала почесний голова Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва. Адже за її словами, сьогодні з'являється багато місцевих громад, які відчувають необхідність у створенні громадського радіо. І прагнуть реалізовувати такі проекти на місцевому рівні. Завдання мовників та громадських організацій - комунікувати з такою вузькою та вимогливою аудиторією. Конференція "РадіоUA" відбулася 18 грудня у Києві. Організована вона Незалежною асоціацією телерадіомовників та індустріальним об'єднанням "Радіокомітет". Відбулася конференція при фінансуванні спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні" та за підтримки агенції Sida. "Радіокомітет" - міжгалузеве об'єднання, до якого входять найбільші радіохолдинги України - група ТАВР, "Український медіа холдинг", Business Radio Group, "Люкс"; мережеві рекламні агенції Publicis Groupe, ADV Group (Initiative), Group M, UMG та Radio Expert - та, у якості керівного партнера, - Незалежна асоціація телерадіомовників (Джерело: Інформацію надала ).
  • 24.01.2016 Чергові зміни в ефірі міста Донецьк, захопленого терористами з так званої "ДНР" та російськими військами. На частоті 107.2МГц призупинено ретрансляцію програм російської радіостанції "Радио Метро", наразі дане частотне присвоєння в місті не використовується. Нагадаємо - за українським законодавством ліцензія на частоту 107.2МГц в Донецьку належить ПрАТ "РК "ҐАЛА", що має транслювати програми "Радіо ЄС" з Києва, однак, з червня 2014 року дана компанія не веде мовлення в місті через його захоплення терористами (Джерело: Форум порталу "Victor City").
  • 23.01.2016 Всеукраїнська мережева радіостанція "Радіо П'ятниця" (ДП "Новий обрій"), що входить до складу "Радіогрупи УМХ" втікача Сергія Курченко, отримала попередження від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення через порушення в День пам'яті жертв Голодомору. Чому питання розглядалося через два місяці після порушення, глава регулятора не уточнив, - пише видання "Медіаняня". 28 листопада, в День пам'яті жертв Голодомору, радіостанція проігнорувала хвилину мовчання (о 16:00), а також не повідомляла слухачів про День пам'яті цілодобово (тільки з 09:00 до 21:00). Юрист мовника запевняв, що в ефірі йшла відповідна до дати музика, а хвилину мовчання не поставили через технічну помилку, хоча рішення запустити хвилину мовчання було прийнято для всього радіохолдингу. Глава регулятора Юрій Артеменко не вважав це аргументом і нагадав, яким чином радіостанція отримувала частоти, а також згадав, що представники радіостанції обіцяли запустити українську музику, чого так і не зробили. Скандальна радіостанція "Радіо П'ятниця" (екс Super Radio) - останній актив, який встиг прикупити Сергій Курченко, мовник став частиною УМХ в грудні 2013-го. Хто був власником радіостанції до цього, невідомо: на ринку називалися імена Юрія Каплуненка та Сергія Арбузова, а також Валерія Хорошковського, який заперечував свій зв'язок з активом. Радіостанція володіє потужним покриттям по всій Україні (55 частот), яке вона отримала стараннями минулого складу регулятора (проведений ними конкурс називали корумпованим). Частина частот дісталася радіостанції після анулювання ліцензій радіокомпаній Андрій Карпія (Джерело: Портал "Медіаняня").
  • 23.01.2016 22 січня відновлено трансляцію російськомовних програм Всесвітньої служби радіомовлення України на частоті 1431кГц через радіоцентр у селищі Луч на Миколаївщині (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.01.2016 СБУ та військова прокуратура проводить розслідування за фактом незаконного демонтажу мачт та передавачів броварського Радіопередавального центру, що єдині в Україні могли покривати радіосигналом усю територію держави. Про це на вчорашній прес-конференції у Броварах заявив народний депутат України Павло Різаненко. Зі слів депутата, передавальні потужності Радіопередавального центру входили до мобілізаційного плану держави на випадок війни чи надзвичайної ситуації. Лише броварські передатчики, зокрема унікальний "Борей", могли здійснювати радіомовлення на довгих хвилях по всій території України. Після демонтажу броварських радіовеж - якраз напередодні початку російської агресії - Україна втратила можливість здійснювати аналогове радіомовлення на окремі українські регіони, в т.ч. й на ті, котрі зараз перебувають під контролем проросійських бойовиків на Донбасі. Як пояснив депутат, Радіопередавальний центр мав стратегічне значення для обороноздатності країни у випадку початку широкомасштабних військових дій. За словами Різаненка, у разі евакуації українського уряду з Києва у спеціальний бункер поблизу Переяслава, саме з цього бункеру мало би бути організоване радіооповіщення всієї країни шляхом використання броварських передавальних потужностей. Після демонтажу радіовеж Радіопередавального центру така можливість зникла, що може свідчити про спланований підрив обороноздатності України. Згідно з інформацією депутата, за його зверненнями розпочато відповідне розслідування Службою безпеки України та військовою прокуратурою. Нагадаємо, радіовежі броварського Радіопередавального центру були демонтовані у 2012 році після відчудження 96 гектарів землі державного підприємства бізнес-структурами, пов'язаними з найбільшим броварським забудовником Віктором Поліщуком. За повідомленням українських ЗМІ, власник мережі "Ельдорадо" та ТРЦ "Гулівер" Віктор Поліщук є родичем російського премєр-міністра Дмитра Мєдвєдєва (Джерело: Портал "Маєш право знати").
  • 22.01.2016 21 січня під час засідання Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила Порядок подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності та відповідні форми документів. Проект регуляторного акта було розроблено за допомогою експертів Ради Європи на виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів держаної політики у сфері телебачення і радіомовлення" і винесено на громадське обговорення наприкінці листопада 2015 року. Під час розгляду питання заступник голови Національної ради Уляна Фещук повідомила, що пропозиції та зауваження до Порядку подали ТРК "Україна", Телекомунікаційна палата України та Індустріальний телевізійний комітет, деякі з них були враховані. Заступник голови зазначила, що документ на часі, оскільки відповідно до закону кінцевий термін подачі телерадіоорганізаціями та провайдерами інформації про структуру та кінцевих бенефіціарів - 1 квітня 2016 року. Документ буде подано для державної реєстрації до Міністерства юстиції України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.01.2016 Європейська Комісія на своєму сайті опублікувала брошуру "ЄС: посібник для журналістів", який може стати хорошим джерелом довідкової інформації про Європейський Союз і його представницькі інституції. Найголовніше - посібник містить контактні дані офіційних інституцій Європейського Союзу, різноманітних комітетів, лобістських асоціацій та організацій і аналітичних центрів. Також наведено перелік європейських інформаційних ресурсів. Із посібником для журналістів можна ознайомитися за посиланням (Джерело: Сайт Нацради).
  • 22.01.2016 Радіостанції DJ FM (ТРК "Стильне радіо"), Best FM (ТРК "Комра" і ТРК "Нота"), "Радіо Вісті" (ТРК "Дивосвіт") і "Перець FM" (ТРК "Онікс"), які входять до медіахолдингу Олександра Клименка "Вести Украина", переоформили ліцензії на мовлення і виключили Ігоря Гужву з усіх документів, повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на портал "Медіаняня". За документами, тепер власниками радіостанцій є компанія "Медіа інвест плюс" (99%) та "Айджі медіа Україна" (1%), але змінився кінцевий бенефіціар - замість Ігоря Гужви, який був засновником кіпрського офшору Media Holding Vesti Ukraine, тепер вказана лише Тетяна Александрова (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2016 Улюблений багатьма слухачами Українського радіо, поціновувачами якісної музики проект "Мистецькі історії" повертається. Як повідомила незмінна його ведуча, заступник директора ТО "Промінь" Галина Бабій, це буде "трансформація старого проекту в малу телевізійну форму". Оновлені "Мистецькі історії" виходитимуть на каналі Суспільного телебачення "UА:Перший". Випуски триватимуть по 12 хвилин і міститимуть по 2-3 фрагменти популярної класичної музики та короткі розповіді про історію й особливості цих музичних творів. У першому випуску, котрий, як планується, вийде на "UА:Першому" у неділю, 24 січня, о 09:45, йтиметься про тему свят у творах всесвітньо відомих композиторів. Щодо, власне, композицій, які звучатимуть у програмі, то, як каже Галина Бабій, це буде та сама популярна класика, котра припаде до душі і знавцям, і тим, хто лише відкриватиме для себе цей жанр. Нагадаємо, "Мистецькі історії" - це проект Українського радіо, в рамках якого було проведено цикл концертних вечорів, присвячених знаменним мистецьким датам та подіям нашої держави. Головними дійовими особами у них стали художні колективи та солісти Українського радіо (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 22.01.2016 На території, підконтрольній терористичному угрупуванню "ДНР", почало роботу "Папино радио" (частота 107.6МГц у Донецьку - ред.), повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на сепаратистський сайт "Новости Донецкой Республики". За словами виконуючого обов'язки директора "Папиного радио" Рашита Романова, музику, яка звучить в ефірі його радіо, беруть з інтернету, не зважаючи на авторські права. "Звичайно ж, хтось обуриться, стверджуючи, ніби ми, не володіючи авторськими правами, користуємося чужою власністю. Нічого в цьому поганого я не вбачаю. Люди, які близько мене знають, підтвердять, що я різкий противник будь-якого авторського права. Я готовий до хрипоти про це сперечатися і відстоювати свою думку. Тому як розумію це дещо по-своєму. Та й потім, ставлення до статусу нашої республіки, як мені бачиться, дозволяє користуватися інформацією, викладеною в Мережі, на свій розсуд", - цитує "Телекритика" слова Романова (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2016 21 січня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, розглянувши та обговоривши проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (нова редакція)", ухвалила його не погоджувати. Під час розгляду питання заступник голови регулятора Уляна Фещук зазначила, що проект закону був направлений до Національної ради Державним комітетом телебачення і радіомовлення. Національна рада опрацьовувала його впродовж тривалого часу, і правок виявилося настільки багато, що проект документа потрібно відправляти на доопрацювання. Голова Національної ради Юрій Артеменко зауважив, що на разі Національна рада активно співпрацює з Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики над розробкою законопроекту "Про аудіовізуальні послуги" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.01.2016 У п'ятницю, 29 січня, в приміщенні Концертно-студійного комплексу Українського радіо відбудеться концерт, присвячений виходу книги Тетяни Коробки "В ефірі хор Українського радіо!". Чимало радіостанцій у світі мають власні художні колективи. Та не всі можуть похвалитися такою довгою та насиченою творчою біографією, як колективи Українського радіо. Для порівняння: хору "Радіо Прага" - не більше ніж 50 років, хору Баварського радіо - майже 70. А от Академічному хору ім. П.Майбороди Українського радіо - майже 90! Старший за нього хіба що камерний хор BBC Singers, заснований 1924 року. Та поважний вік, звісно, не єдине, чим може похвалитися славетний колектив під керуванням Заслуженої артистки України Юлії Ткач. Тут віддані традиціям і, разом з тим, не гребують експериментами. І саме таке гармонійне поєднання дозволило стати Хору Українського радіо своєрідною візитною карткою вітчизняного виконавського мистецтва. "Створення музичних символів України". Так визначає головну місію колективу впродовж його історії авторка книги "В ефірі хор Українського радіо!" Тетяна Коробка. І деякі з цих символів можна буде почути під час концерту-презентації. У програмі прозвучать твори українських композиторів, обробки українських народних пісень, колядки та щедрівки у виконанні Академічного хору ім. П.Майбороди Українського радіо. У концерті-презентації беруть участь: автор книги - Тетяна Коробка, а також Ольга Голинська, Григорій Куляба та інші. Ведуча: Галина Бабій. 29 січня 2016 року о 18 годині в приміщенні Концертно-студійного комплексу Українського радіо (Будинок звукозапису - вул. Л. Первомайського, 5а) (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 21.01.2016 Закарпатська реґіональна радіостанція "Закарпаття FM" в листопаді минулого року розпочала мовлення у смт. Міжгір'я Закарпатської області на частоті 104.1МГц. Окрім звукового мовлення передавач станції також транслює сигнал RDS - "ZAKARPATTYA FM". Тим часом, в місті Хуст Закарпатської області з кінця минулого року не чути програм обласної радіостанції "Тиса FM" на частоті 106.8МГц, яку станція використовувала в місті на паритетних засадах зі "Стильним радіо Перець FM" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 21.01.2016 Про ситуацію на міських дорогах, оперативно та достовірно, інформують своїх слухачів ведучі чернівецького "Радіо Станція 103.2FM" (103.2МГц та Інтернет-мовлення). "Ми прийняли рішення запросити доступ до муніципальних камер відеоспостережень, для того щоб постійно, з 7-ї ранку і до 7-ї вечора, спостерігаючи за ситуацією на дорогах Чернівців, мати можливість у ту ж саму секунду повідомити автомобілістів, які налаштовані на радіо "Станція 103.2 FM" про те що десь затор, можливо ДТП, чи ще якесь ускладення руху", - розповів програмний директор радіо "Станція 103.2 FM" Віталій Коваль. Камери дозволяють спостерігати рух транспорту на головних вулицях та перехрестях міста. Інформація оновлюється що 6 секунд. Тому ведучі радіо "Станція 103.2 FM" протягом дня мають змогу надоперативно інформувати водіїв про ситуацію на дорогах міста (Джерело: Сайт інформаґенції "АСС").
  • 21.01.2016 Олевський міський голова Олег Омельчук та депутат обласної ради Олександр Ніколайчук зустрілися з керівництвом Житомирського обласного радіо. Мета зустрічі - відновлення роботи радіостанції "Житомирська хвиля" в межах району та подальша перспектива співпраці з можливістю організації місцевого радіо в Олевську. Директор радіо "Житомирська хвиля" та обласного радіо Артур Самарцев розповів гостям про перешкоди пов'язані з передачею сигналу від Житомира до Олевська, а також про відсутність багаторічної співпраці між керівництвом Олевська та обласним радіо. Разом з тим Артур Володимирович запропонував максимальне сприяння та допомогу пов'язану з організацією покриття радіостанції "Житомирська хвиля" в найвіддаленішому районі області. На думку Олега Васильовича Омельчука, створення передумов для повноцінної роботи FM-станції в Олевську є актуальним завданням. "До цього часу ніхто з очільників району не займався впровадженням сучасних технологій зв'язку та засобів масової інформації: якісного швидкісного Інтернету, радіомовлення, незалежних сучасних ЗМІ. Тому ми виріши попрацювати в даному напрямку. Цього бажає не лише Олевська міська рада, цього бажають тисячі олевчан, які інформаційно відірвані від сучасного світу", - наголосив мер міста. На завершення зустрічі директор радіо "Житомирська хвиля" провів екскурсію до технологічних приміщень та кабінетів з яких безпосередньо здійснюється радіомовлення в прямому ефірі (Джерело: "Олевський портал новин").
  • 20.01.2016 Рік тому саме в цей день, 20-го січня, в українському ефірі зазвучали джинґли "Радіо ЄС - Європейська Станція" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.5МГц, Харків-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), зроблені в Нідерландах за участю голандської співачки Astrid Kunst та групи Join The Cavalry! Весь цей рік колектив "Радіо ЄС" робив все можливе, щоб познайомити своїх слухачів з новою, молодою, класною, життєствердною українською україномовною музикою, якої в новому році існування станції буде ще більше. "Радіо ЄС" відіграло для вас більш ніж 26000 європейських пісень усіма європейськиими мовами, розповіло про величезну кількість новин і подій в Європі та Україні, познайомило з культурами Європейських країн, за допомогу в чому воно висловлює окреме спасибі культурним центрам європейських країн в Україні, посольствам та консульствам і звісно ж European Union in Ukraine. Колектив "Радіо ЄС" зобов'язується і надалі нести вам ще більше крутої музики, користі та європейської цивілізації. Радіо ЄС - Handmade by people for people! (Джерело: Сторінка "Радіо ЄС" у соцмережі Facebook).
  • 20.01.2016 Одним із пріоритетних завдань своєї діяльності УДЦР вважає забезпечення частотами передавачів для розповсюдження програм українських мовників на територію проведення антитерористичної операції. З цією метою, а також для протидії інформаційній агресії російських засобів масової інформації, УДЦР оперативно опрацьовує відповідні доручення Міністерства інформаційної політики та замовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з визначення можливості та умов користування радіочастотним ресурсом для потреб телерадіомовлення в зоні АТО. За результатами 2015 року УДЦР визначив можливість використання в зоні АТО 26 радіочастот передавачами аналогового звукового мовлення, 19 телевізійних каналів (ТВк) передавачами аналогового телебачення та 1-го ТВк для цифрового наземного телевізійного мовлення. Зокрема, в Донецькій області прораховано та погоджено з центральним органом спеціальних користувачів 14 радіочастот для аналогового звукового мовлення, 11 ТВк для аналогового телевізійного мовлення та 1-го ТВк для цифрового наземного телевізійного мовлення. В Луганській області - 12 радіочастот для аналогового звукового мовлення та 8 ТВк для аналогового телевізійного мовлення. Завдяки проведеним УДЦР заходам, з початку антитерористичної операції на сході країни в експлуатацію введено 35 передавачів, з них 19 телевізійних та 16 радіомовних (Джерело: Сайт УДЦР).
  • 20.01.2016 20 січня в Національній раді України з питань телебачення і радіомововлення відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарії в Україні Красіміром Мінчєвим, генеральним директором Болгарського національного радіо Радославом Янкуловим і представниками юридичного та технічного департаментів цієї радіокомпанії з питань можливої організації її мовлення в Україні. Як пояснив пан Посол, метою реалізації задуму є прагнення країни забезпечити болгарську діаспору в Україні передачами рідною мовою. "Думаю, цей проект буде корисним для обох країн", - зазначив він. Насамперед гостей цікавило радіомовлення в Одеській області, оскільки саме там компактно проживають болгари. За словами члена Наглядової ради Болгарського національного радіо Христіна Стріжлєва, ця державна радіокомпанія хотіла б організувати 24-годинне мовлення в Україні. Виготовлені в Болгарії передачі через супутник доставлялися б для поширення мережею в Україні. Член Національної ради Олег Черниш розповів гостям про особливості ліцензування телерадіокомпаній в нашій державі, конкурсний підхід до розподілу вільного радіочастотного ресурсу тощо. Він зауважив на інших можливих способах організації мовлення, зокрема з використанням Інтернету. Під час зустрічі обговорено законодавчу базу і технічні аспекти для організації мовлення Болгарського національного радіо в Україні. Зокрема, представники апарату Національної ради повідомили про обмеження, які містить вітчизняне законодавство, щодо іноземної власності телерадіоорганізацій і прозорість структури власності. Говорили і про можливість співпраці з телерадіоорганізаціями, які вже працюють на українському медіа-ринку, шляхом спільного виробництва продукту або ж передачі його для розповсюдження в місцевих мережах. Домовлено, що сторони обміняються необхідною нормативною інформацією для подальшого вивчення цього питання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.01.2016 В FM-радіоефірі міста Донецьк, захопленого російськими військами та терористами з так званої "ДНР", - чергові зміни. Від сьогоднішнього дня на частоті 105.1МГц запущено ретрансляції російської радіостанції "DFM" з Москви. Нагадуємо - частота 105.1МГц в Донецьку належить ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", що має транслювати програми Dance radio "KISS FM" з Києва, які терористи, що захопили місто, вимкнули з ефіру в жовтні 2014 року. З листопада 2014 по 15 січня 2016 на цій частоті транслювалися різні місцеві донецькі проекти з музикою нон-стоп (Джерело: Форум порталу "Victor City").
  • 18.01.2016 Наприкінці 2015-року всі слухачі столичної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) мали можливість проголосувати за найкращі, на їхню думку, треки року. Для багатьох цей вибір міг здатися надзвичайно складним, адже віддати голоси можна було за 280 кращих денс-хітів. Але все ж... Голосування проведене, голоси підраховано, назви топових треків відомі. Ну і тепер, Dance radio "KISS FM" раде представити вам підсумкові подкасти. Послухати їх ви можете у спеціальному розділі офіційного сайту станції, тим самим згадавши краще з минулого року. Крім голосування за улюблені треки, можна було спробувати відгадати трійку лідерів підсумкового денс-чарту. А за наявність екстрасенсорних здібностей учасники могли отримати крутий смартфон - Huawei P8. До речі кажучи, переможцем у цій акції став Денис Камишев з Києва. Ну і раптом ви все ж проґавили оголошення переможців, а дізнатися їх імена кортить, то дивіться список топ-робіт нижче: 1.CALVIN HARRIS & DISCIPLES - HOW DEEP IS YOUR LOVE; 2.BOBINA & NATALIE GIOIA - ADDICTED; 3.ADAM LAMBERT - GHOST TOWN; 4.ADELE - HELLO (MARSHMELLO RMX); 5.ARMIN VAN BUUREN - TOGETHER (IN A STATE OF TRANCE); 6.ZHU & BEN DELAY - FADED (DJ ANTONIO RMX); 7.ANNA NAKLAB - SUPERGIRL (DJ ANTONIO BOOTLEG RMX); 8.DUKE DUMONT- OCEAN DRIVE; 9.MARK RONSON & BRUNO MARS - UPTOWN FUNK (ANTON LISS RMX); 10.3LAU & NOM DE STRIP & ESTELLE - THE NIGHT; 11.STAGE ROCKERS - I'M WAITING; 12.KADEBOSTANY - CASTLE IN THE SNOW (IVAN SPELL RMX); 13.TIESTO & KSHMR - SECRETS; 14.THEE COOL CATS & LIKA MORGAN - THEE WORST; 15.ARMIN VAN BUUREN & MR PROBZ - ANOTHER YOU; 16.CALVIN HARRIS & ELLIE GOULDING - OUTSIDE (DASH BERLIN RMX); 17.MARKUS SCHULZ & DELACEY - DESTINY (KISSFM EDIT); 18.FEDER - GOODBYE (DJ NEJTRINO & DJ STRANGER RMX); 19.AVICII - WAITING FOR LOVE; 20.BEN GOLD - ATOMIC (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2016 18 січня святкуємо "Голодну кутю" або другий Святий Вечір. Файно святкуйте, колядуйте та щедруйте. Сьогодні з 17:00 до 21:00 на хвилях львівської мережевої станції Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, а крім того - Інтернет мовлення) - найкращі українські колядки та щедрівки. Також є цікава музична добірка колядок на офіційному сайті станції: http://www.galychyna.fm/kolyadki/ (Джерело: Сторінка радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 18.01.2016 До уваги слухачів! З технічних причин трансляція програм російської редакції Всесвітньої Служби радіомовлення України тимчасово буде здійснюватись на частоті 1278 кГц (через передавач, встановлений у с.Петрівка на Одещині - ред.). Планується, що мовлення на цій частоті розпочнеться в понеділок, 18 січня 2016 року. Час мовлення залишається без змін - з 19 до 23 години. Про повернення на традиційну для російських програм частоту 1431 кГц (передавач у селищі Луч на Миколаївщині - ред.) буде повідомлено додатково. Тим часом, відновлено мовлення програм Українського радіо на частоті 549 кГц (передавач у селищі Луч на Миколаївщині - ред.). Нагадаємо, раніше трансляцію було тимчасово припинено через пошкодження ліній електромереж, спричинену складними погодними умовами в Миколаївській області (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 18.01.2016 Виконання квоти вітчизняного музичного продукту в українському радіопросторі має бути забезпечене на законодавчому рівні, заявив Міністр культури В'ячеслав Кириленко в ефірі своєї авторської програми "Про культуру" на Українському радіо. "Багато хто з моїх дописувачів в соціальних мережах і тих, хто спілкується зі мною листовно, вкрай незадоволені тим, що на комерційних радіостанціях дуже мало чути української пісні, - наголошує міністр. - У нас в Україні є FM-станції, на яких не почуєш українські пісні взагалі. Цю ситуацію треба негайно законодавчо розв'язувати. Теперішнє законодавство передбачає, що 50% усього ефіру мають займати пісні і музика українських виконавців. Ця квота здебільшого не виконується, а коли і виконується, то далеко не у найбільш популярний ефірний час - часто-густо вночі, коли люди сплять. І є такі радіостанції, які цю вітчизняну квоту заповнюють піснями російською мовою. Таким чином наша українська пісня вимивається з радіопростору". За словами В'ячеслава Кириленка, найближчим часом депутати правлячої коаліції у Верховній Раді вирішать цю проблему: "Всередині 50-відсоткової квоти 75% мають складати пісні українською мовою, і ця квота має виконуватися не з 2-ї ночі до 6-ї ранку, а у праймтайм" (Джерело: Портал "CultProstir.UA").
  • 17.01.2016 На початку цього року в ефірі столичної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) було презентовано новий сміливий проект Мr.Sunny - "& Friends". Це популярне радіо-шоу на Dance radio "KISS FM", платформа для спілкування талановитих ініціативних людей, а також серія вечірок, яка стартує вже цього місяця в кращих клубах України.До речі, новий епізод радіо-шоу вийде в понеділок, 18-го січня, о 20:00 і буде присвячений івенту, який пройде 29-го січня у столичному клубі FORSAGE. Слід нагадати, що це буде клубне святкування Дня народження Mr.Sunny. Вечірка обіцяє стати головною подією січня, адже масштабний зоряний лайн-ап очолює: Grammy-номінант, мультиплатиновий хітмейкер, продюсер альбому "X" Kylie Minogue, зірка клубної музики зі Швеції - ZOO BRAZIL. За пультом також представлять свій шоу-кейс популярні резиденти Dance radio "KISS FM" - Marcato and Tiny Toon. Максим Заєць та В'ячеслав Сень відсвяткують перший ювілей свого лейблу SEX PANDA. І звичайно ж, Birthday set by Mr.Sunny, який пройде в режимі back2back c dance-однодумцем Falkon і великою кількістю шампанського. Традиційно в шоу пройде розіграш ексклюзивних подарунків: запрошення на всю вашу компанію у Saxon club на п'ятницю 22 січня; запрошення на всю вашу компанію у Forsage club на п'ятницю 29 січня; а також - набір подарунків ADE з фірмовим прапором особисто від Fedde Le Grand. Нагадаємо, заряд dance-настрою і приємних сувенірів можна отримати в прямому ефірі Dance radio "KISS FM" у понеділок, 18-го січня, о 20:00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.01.2016 Вони повертаються! Троє з дивною логікою і зламаною психікою. Нафаршировані олів'є під зав'язку, Андрій Зайцев, Кіра Кириленко, Ренат Сеттаров - ведучі ранкового шоу "Rockbusters", що в ефірі столичної мережевої станції "Просто Раді.О" (Київ-102.5МГц, Житомир-104.9МГц, Дніпропетровськ-105.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k.), допоможуть вам повернуться до нормального життя після свят і струсити серпантин з вух. Для цього треба всього лише дотягнутися до приймача завтра з 8:00 до 11:00! Погнали верхи на оленях! (Джерело: Сторінка "Просто Раді.О" у соцмережі Facebook).
  • 15.01.2016 Від сьогодні "Громадське радіо" можна слухати ще й через сервіс OLL.TV. Програми радіо транслюються безкоштовно у прямому ефірі в режимі он-лайн. Слухати "Громадське радіо" можна на сайті OLL.TV або через додаток. Для цього, встановіть iOS чи Android додаток OLL.TV та введіть у пошуку "Громадське радіо". У Києві та області слухайте "Громадське радіо" на частоті 70.40МГц. Також в УКХ та FM-диапазоні "Громадське радіо" можна слухати на Донеччині та Лугащині: м. Волноваха 66.05МГц та 103.8МГц; м. Краматорськ 90.9МГц; м. Красноармійськ 99.6МГц; м. Старобільськ 90.2МГц; с. Широкий 101.8МГц; смт. Біловодськ 92.6МГц; смт. Білолуцьк 100.0МГц; смт. Зоринівка 103.7МГц. Слухайте. Думайте (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.01.2016 Українські онлайн радіостанції для забезпечення мовлення на місяць потребують від 10 до 70 тисяч гривень. Про це під час I Міжнародної конференції "РадіоUA", що пройшла у Києві в грудні минулого року, розказали керівники радіостанцій "Аристократи", Skovoroda та "Своє радіо". Керівник порталу "Своє радіо" Валерій Глейзер переконаний, що онлайн медіа сьогодні - найбільш незалежні засоби масової інформації. І найкраще, що може зробити держава для розвитку мережевого радіо - це не втручатись. Андрій Чемес, виконавчий продюсер радіо Skovoroda, яка нещодавно з'явилася у Львові, переконаний, що мережеве радіо повинно пропонувати аудиторії нестандартні формати. Відтак, радіо Skovoroda нині намагається зайняти нішу івент-радіо. Радіостанція має виїзну студію і веде мовлення з різних локацій. Зокрема, це ефіри-концерти з вітрини книгарні, ефіри з коридору торговельного центру, дискусії про культуру просто зі сцени театру, чи онлайн лекції. Зараз радіо Skovoroda - не комерційний, а волонтерський проект. Кістяк команди - шестеро людей, ще близько 15 працює дистанційно. Для підтримання технічного мовлення проекту на місяць потрібно 10 тисяч гривень. Радіостанція лише розпочинає тісну співпрацю із рекламодавцями, зокрема акцент робить на нестандартних підходах та формах. Натомість радіо "Аристократи" вже кілька місяців співпрацює з великими рекламними агентствами. Співзасновник радіостанції Данило Хомутовський запевняє, що "агентства та клієнти до нас звертаються тільки тому, що нас слухають і нам довіряють, зокрема й тому, що ми поважаємо наших слухачів". Мета засновників радіо "Аристократи" - створити мультиплатформне медіа (радіо, телебачення, журнал, новинний ресурс). Далі радіостанція намагатиметься долучити інвесторів і виходити на міжнародний ринок. За словами Данила Хомутовського, зараз на радіостанції "Аристократи" працює 12 людей у штаті, також є близько 50 авторів. Для роботи на місяць проекту потрібно 70 тисяч гривень. Портал "Своє радіо" з самого початку створювався як комерційний проект, саме тому для його реалізації було обрано формат багатоканального радіо. Одразу було написане програмне забезпечення, яке мало вивести онлайн радіо на нову сходинку, в тому числі передбачено можливість інтегрувати у проекти рекламу (зокрема, й аудіо). За словами засновника радіостанції Валерія Глейзера, на кожній станції стоять лічильники TNS. Незабаром "Своє радіо" має намір встановити лічильники і на мобільних додатках. Також підключені лічильники Gemius, і AdRiver, який подає не лише банерну та відео, а й аудіо рекламу. Варіанти розміщення реклами на порталі різні - від фіксованої вартості за 1000 показів ролика, до монетизації одного слухача. На порталі "Своє радіо" працює шестеро людей. Для забезпечення його роботи потрібно на місяць 25 тисяч гривень. "Проблема радіомовлення в Україні, у тому, що ринок не довіряє онлайн-радіо, і ставиться до нас прохолодно. Але лише від його підтримки залежить майбутнє онлайн радіо у нашій країні", - переконаний пан Глейзер. Конференція "РадіоUA" відбулася 18 грудня у Києві. Організована вона Незалежною асоціацією телерадіомовників та індустріальним об'єднанням "Радіокомітет". Відбулася конференція при фінансуванні спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні" та за підтримки агенції Sida. "Радіокомітет" - міжгалузеве об'єднання, до якого входять найбільші радіохолдинги України - група ТАВР, "Український медіа холдинг", Business Radio Group, "Люкс"; мережеві рекламні агенції Publicis Groupe, ADV Group (Initiative), Group M, UMG та Radio Expert - та, у якості керівного партнера, - Незалежна асоціація телерадіомовників (Джерело: Інформацію надала ).
  • 15.01.2016 В FM-ефірі міста Донецьк, захопленого російськими військами та терористами з так званої "ДНР", сталися чергові зміни - вимкнено передавач, що працював на частоті 105.1МГц і останнім часом транслював місцевий плів-лист з позивними "Радіо Мелодія". Нагадуємо - частота 105.1МГц в Донецьку належить ТОВ "ТРК "Даяна Мастер", що має транслювати програми Dance radio "KISS FM" з Києва, які терористи, що захопили місто, вимкнули з ефіру в жовтні 2014 року. Відтоді на частоті транслювалися різні місцеві донецькі проекти з музикою нон-стоп (Джерело: Форум порталу "Victor City").
  • 14.01.2016 13 січня відбулося засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. На ньому було розглянуто низку питань стосовно регуляторних актів конституційного органу, а також обговорено ефективність роботи Громадської ради. На засіданні були присутні 13 із 14 членів дорадчого органу. Серед розглянутих питань - проект змін до Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору; проект Порядку подання телерадіоорганізаціями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності; обговорення змін до Методики розрахунку ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії, видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги; обговорення Кодексу мовлення - документа саморегуляції галузі, а також переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Особливо активно обговорювали члени Громадської ради розробку Кодексу мовлення. Загалом Громадська рада підтримала ідею такого документа, однак наголосила, що він не повинен стати регулівним актом. Натомість його краще розглядати і напрацьовувати як документ співрегулівний після того, як буде ухвалено новий закон про аудіовізуальні послуги, у проекті якого має бути розділ про співрегулювання. Водночас сьогодні Національній раді, на думку Громадської ради, доцільно звернутися до телерадіоорганізацій із рекомендацією переглянути власні редакційні статути стосовно врахування в них викликів сьогодення - наявності положень про війну, військовослужбовців, внутрішньопереміщених осіб, захист дітей тощо. Певні зауваження були висловлені й до інших проектів документів, які розглядалися на засіданні. Вирішено, що всі вони будуть опрацьовані й ухвалені рішення передані на розгляд Національної ради. Окремо йшла мова про ефективність роботи Громадської ради. З боку Національної ради було зауважено, що дорадчий орган торік дуже рідко проводив засідання. У зв'язку із цим Громадська рада визначила, що відтепер засідання проводитимуться кожного останнього вівторка місяця. Наступне засідання Громадської ради при Національній раді заплановане на 26 січня (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.01.2016 Кожен золотий хіт має яскраву історію свого створення! Про них розповість вам столична мережева стагція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Суми-88.6МГц, Кіровоград-99.3МГц, Нікополь-100.6МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Рівне-102.2МГц, Чернігів-105.9МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Житомир-107.3МГц, Одеса-91.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Дніпропетровськ-88.1МГц, Вінниця-99.3МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Харків-101.1МГц, Кременчук-106.0МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) у проекті Golden Hit, почути який ви можете по буднях о 18:30. З 11-го по 29-те січня дізнавайтеся, як на світ з'явилися пісні Adele або Maroon 5! Скільки часу пішло на створення світових хітів і як народжувалися відомі всьому світу історії! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.01.2016 Столична мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) подарує вам дві незабутні години кращого EDM-саунду. Слухайте ексклюзивний лайв-виступ зірки електронної музики Hardwell прямо зі студії в Амстердамі. Налаштовуйтесь на хвилю the best dance radio цієї п'ятниці, 15 січня, о 23:00 і насолоджуйтеся сетом Hardwell On Air. Dance radio "KISS FM". Hardwell On Air лайв. 15/01/2016 о 23:00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.01.2016 У зв'язку з тим, що немає кворуму, 14 січня цього року засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не відбудеться. Засідання перенесено на 21 січня (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.01.2016 Підсумки 2015 року - стабільність у позиціях лідерів, зростання слухання нішевих радіостанцій та радіо "П'ятниця". Основні тренди 2016 року - розвиток онлайн радіо та інтернет ресурсів FM-радіостанцій. Міжгалузеве індустріальне об'єднання " Радіокомітет" оприлюднило дані четвертої хвилі дослідження радіослухання за 2015 рік, яку востаннє для галузі здійснила компанія GfK. Нагадаємо, що тендер на радіодослідження в 2016 виграла дослідницька компанія "TNS Україна". Опитування радіослухання проводилось з 5 жовтня по 6 грудня 2015 року. Участь у ньому взяли мешканці України з міст із населенням 50 тисяч +, у віці від 12 до 65 років. Вибірка склала 12 205 респондентів. Четверта хвиля дослідження підтверджує тенденцію 2015 року - зростання охоплення та максимальну заповнюваність рекламних блоків на нішевих радіостанціях ("Радіо Вісті", Радіо Relax, Lounge FM, DJ FM). Для подальшого росту та розвитку українського радіо необхідно збільшувати проникнення радіо в інтернеті, яке набирає в мережі дедалі більших обертів. "Головним трендом 2016 року повинно стати влучне використання потенціалу власних ресурсів радіостанцій (сайт, соціальні мережі, YouTube та ін.) для self promo, додаткової комунікації з постійними слухачами, приваблення нової аудиторії та зростання її лояльності", - впевнена Анна Жуковська, голова "Радіокомітету". У порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, збільшилась частка слухачів віком 25-44 роки. Лідерами за охопленням залишаються незмінно "ХІТ FM", "Радіо Шансон", "Русское радио - Україна", "Радіо Люкс FM" та "Ретро FM". У 2015 році з'явилась та показала стрімкий зріст радіостанція "П'ятниця". Такий успіх Анна Жуковська пояснює якісно продуманою концепцією та наявністю великої кількості українських зірок шоу-бізнесу у якості ведучих. За показником рейтингу вона з четвертої позиції перейшла на третю, залишивши позаду "Русское радио Україна" та "Радіо РОКС - Україна". Випереджають радіо "П'ятниця" станції "ХІТ FM" та "Радіо Шансон". Галузь розвивається і доказ цьому - найбільш яскраві події цього року: 1. Тендер на радіодослідження та обрання нового підрядника - "TNS Україна". 2. Конкурс "Український формат": ukrformat.com.ua. 3. Перша міжнародна галузева конференція "РадіоUA": radioua.org. Дослідження Radio Research проводиться компанією GfK Ukraine методом комп'ютеризованого телефонного опитування слухання за вчорашній день Day after recall CATI (DAR CATI) на замовлення міжгалузевого індустріального об'єднання "Радіокомітет". Опитування проводиться серед населення міст України чисельністю 50 тисяч і більше, у віці 12-65 років. Дані поточної хвилі дослідження охоплюють період з 5 жовтня по 6 грудня 2015 року (Джерело: Інформацію надала ).
  • 13.01.2016 На території Донецької та Луганської областей все активніше проводиться робота з відновлення телевізійного та радіомовлення. Так, наприкінці минулого року на радіотелевізійній станції Донецької філії КРРТ був введений в дію цифровий телевізійний передавач, а 6 січня 2016 року - три радіомовні передавачі у трьох районах Донеччини. В коментарі прес-службі УДЦР начальник відділу радіомовної служби держпідприємства Олександр Бондаренко заявив, що це стало можливим завдяки спільним зусиллям Міністерства інформаційної політики України, Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення, Концерну РРТ і Українського державного центру радіочастот. Він зазначив, що на замовлення Нацради фахівці УДЦР провели розрахунки ЕМС 3 радіомовних і одного телевізійного передавачів та погодили можливість їх використання з центральним радіочастотним органом спеціальних користувачів. Введення КРРТ в дію цифрового телевізійного передавача стандарту DVB-T дозволило транслювати п'ять телевізійних програм на території Волноваського, Мар'їнського, Старобешівського районів Донецької області та південної частини Донецька. Прорахунок частот для радіомовних передавачів забезпечило мовлення програм Українського радіо на території Волноваського, Старобешівського, Костянтинівського, Красноармійського районів Донецької області, частково міст Горлівки і Донецька, а також Станично-Луганського і Біловодського районів Луганської області. За словами начальника відділу радіомовної служби Олександра Бондаренка, сьогодні фахівці УДЦР на замовлення Нацради активно проводять прорахунки частот й для інших державних мовників (Джерело: Сайт УДЦР).
  • 12.01.2016 12 січня в "Голосі України" опубліковано Рекомендації засобам масової інформації з питань дотримання прав дитини, затверджені Комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики 23 грудня 2015 року. Цей документ став результатом обговорення широкою спільнотою теми участі дітей у програмах і передачах, оприлюднення інформації про неповнолітніх, що може зашкодити їх моральному і фізичному здоров'ю та подальшому життю. Напрацювання рекомендацій і порушення зазначеної теми були обумовлені частим залученням засобами масової інформації дітей до участі в різноманітних соціальних ток-шоу і передачах, де нерідко висвітлюються випадки насильства в сім'ях, у тому числі й сексуального. Ця тема широко обговорювалася під час круглого столу"Діти на телебаченні: як висвітлювати та дотримуватися правил", проведеного Національною радою за участі ГО "Телекритика" 18 грудня 2015 року. Про особливості висвітлення таких болючих соціальних тем говорили перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим'юк, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, народні депутати, представники правозахисних організацій, телеканалів, медіа-експерти, психологи тощо. Одностайною була думка про необхідність вироблення загальних правил, однакових для всіх мовників. Висловлені під час круглого столу пропозиції були узагальнені й стали основою рекомендацій, ухвалених парламентським комітетом. У документі зазначається про згоду батьків або законних представників на участь дитини в передачі чи розголошенні будь-якої інформації про неї. Також ідеться про особливості роботи медіа з дітьми, які стали жертвами чи свідками злочинів, або вчинили злочин чи правопорушення. Заувага щодо участі дітей у збройних конфліктах наголошує, що висвітлення в засобах масової інформації випадків участі дітей у збройних формуваннях та у військових діях як приклади героїзму є таким, що суперечить законодавству України та Конвенції ООН про права дитини, положенням Факультативного протоколу до Конвенції ООН з прав дитини щодо участі дітей у збройних конфліктах. Все більше уваги до проблем дітей і їхньої безпеки та захисту приділяється й на загальнодержавному рівні. Так, Президентом України було затверджено Національну стратегію у сфері прав людини, окремий розділ якої стосується забезпечення прав дитини. Важливість озвученої проблеми мають розуміти не лише уповноважені державні інституції, а й усі громадяни, передусім ті, які залучені до роботи з дітьми на телеекранах і в радіоефірах. Від їхньої правової освіти, професійної компетентності та зацікавленості у справжній допомозі неповнолітнім не заради рейтингу, а доброї справи залежить не лише розв'язання кожної окремої ситуації, а й подальша доля дітей. Національна рада найближчим часом планує провести робоче засідання за участі керівництва телерадіоорганізацій, науковців і психологів, аби визначитися, як на практиці застосовувати зазначені методичні рекомендації. Головне завдання, аби вітчизняні засоби масової інформації справді залишалися майданчиком, де можна говорити про складні ситуації, отримати пораду і підтримку, і щоб при цьому на першому місці завжди залишалися повага до прав маленької людини її гідності, честі, морального благополуччя (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2016 12 січня в газеті "Голос України" № 3 (6257) опубліковано оголошення про конкурс Національної ради на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів. Загалом на конкурс виставлено 39 радіочастот в УКХ і FM-діапазонах. Також у газеті опубліковано конкурсні умови. Рішення про оголошення конкурсу на вільні радіочастоти було ухвалено регуляторним органом 30 грудня 2015 року. Заяви на участь у конкурсі приймаються з 11 лютого до 17 год. 11 березня 2016 року. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 10 травня цього року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2016 Увага, увага, всім таксистам країни! Столична мережева радіостанція "Радіо П'ятниця" (Київ-101.1МГц, Суми-89.8МГц, Рівне-90.4МГц, Луцьк-90.6МГц, Житомир-91.1МГц, Тернопіль-91.2МГц, Умань-91.5МГц, Ужгород-91.6МГц, Львів-91.9МГц, Вінниця-92.0МГц, Ізмаїл-92.2МГц, Кривий Ріг-99.1МГц, Кіровоград-100.0МГц, Черкаси-100.2МГц, Старобільськ-100.2МГц, Бережани-100.6МГц, Трускавець-100.6МГц, Гадяч-100.9МГц, Чернівці-101.2МГц, Маріуполь-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Овруч-101.1МГц, Полонне-102.3МГц, Краматорськ-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Ульянівка-103.1МГц, Мелітополь-103.2МГц, Івано-Франківськ-103.4МГц, Холми-103.6МГц, Чернігів-103.9МГц, Новий Розділ-104.1МГц, Буки-104.4МГц, Херсон-104.4МГц, Первомайськ-104.5МГц, Хмельницький-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Лохвиця-106.9МГц, Полтава-107.2МГц, Бердянськ-107.5МГц, Кременчук-107.7МГц, а також - Інтернет-мовлення) спільно з таксі "П'ятниця" запускає проект "Таксі замовляли?!". Не проґавте чудову можливість виграти новеньку автомагнітолу для вашої ластівки! Реєструйтеся, як водій в службі таксі "П'ятниця"! А з 18-го по 29-те січня у прямому ефірі "Радіо П'ятниця" серед всіх, хто зареєструвався, буде розіграно 10 новеньких автомагнітол! Для реєстрації, переходите на сторіночку партнера проекту - таксі "П'ятниця". Офіційні правила акції шукайте за цим посиланням (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.01.2016 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Вісті" (Київ-104.6МГц, Харків-100.5МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 64k.) повідомляє, що з учорашнього дня її штат укомплектовано ще кількома новими ведучими, серед яких російський журналіст Юрій Мацарський (точніше, народився він у Харкові, але багато років жив і працював у Москві) і коментатор Віктор Вацко. Перший - політичний оглядач радіо "Коммерсант FM", військовий кореспондент, автор серії репортажів з гарячих точок - відтепер він вестиме програму "Свіжий погляд" у компанії Ксенії Туркової. Що стосується Вацка, то він разом зі Славою Вардою стане ведучим нового проекту станції під назвою "Дубль В". Обіцяють перше в Україні велике радіошоу про футбол, і його прем'єра запланована на 19:00 18-го січня (Джерело: Портал "МедіаНяня").
  • 12.01.2016 Українське інтернет-радіо "Аристократи" (64k. AAC+ та 128k.) посіло сьоме місце серед найпопулярніших радіостанцій світу у 2015, які викладали свої записи на сервісі Mixcloud, повідомляє сайт компанії. До першої трійки увійшли радіостанції Лондона, Брукліна і Брюсселю. Радіо "Аристократи" розпочало роботу у лютому 2014 року. Засновниками стали Даніла Хомутовський, Валерія Чачібая та Ярослав Лодигін. В інтерв'ю Forbes.ua, команда радіо (А) розповідала, що до вересня 2015 року охоплення аудиторії становило приблизно 800 тисяч людей. У березні-квітні 2015-го радо подолало позначку в 400 тисяч людей за місяць. Станом на жовтень в ефірі радіо (А) працювали близько 50 запрошених авторів. У 2015 "Аристократи" отримали нагороду у номінації "найкращий стартап" на конкурсі PressZvanie (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.01.2016 Столичній онлайн-радіостанції Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) дуже потрібна зараз ваша підтримка! Протягом багатьох років ви слухали ефір та передачі "Молодого радіо" абсолютно безкоштовно. "Молоде радіо" останні кілька років працю безкоштовно, а також зменшило витрати до мінімуму. Між тим, є витрати, які не можуть бути зменшені суто фізично. Так, у лютому цього року (як і щороку) треба буде сплачувати за поновлення домену, є й інші витрати, необхідні для підтримання існування проектів на теперішньому рівні, вже не кажучи про розвиток. Якщо ви хочете мати можливість слухати "Молоде радіо" і надалі - будь ласка, давайте про це знати. Грошима. Періодично. Ось реквізити картки Приватбанку: 5168755403023407 Шумлянський Станіслав (Прізвища та суми внесків "Молоде радіо" буде публікувати, тому якщо Ви з якихось причин не хочете, щоб прізвище/сума були оприлюднені - будь ласка, повідомте). Буде ваша підтримка - Хвиля української музики "Молоде радіо" продовжуватиме існувати. Не буде - що ж, значить радіо вже виконало свою місію, і його закриття - лише питання часу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2016 Тернопільське "Ух-радіо" (101.1МГц, а також Інтернет-мовлення 128k.) йде завтра колядувати, щоби зібрати гроші для бійців. Співатимуть різдвяні пісні та гратимуть на гітарі працівники "Ух-радіо" з волонтерами, щоби наколядувати для бійців. Всі охочі можуть запросити колядників до себе додому та на офіс. З колядою підуть завтра, 12 січня. Один з ініціаторів дійства Андрій Вишневський жартує, що не гарантує чистого співу, але може бути певний: добрий настрій буде 100%. "Чесно скажу, що співаємо погано, але точно буде весело. Колядки - гарна традиція, ми її трохи відродимо. Кошти передамо волонтерам, на них куплять речі для бійців", - зазначає Андрій Вишневський. Чоловік каже: цілей є чимало, бійцям потрібні й медикаменти, й форма, транспорт. Залежно від назбираної суми, волонтери спрямують кошти на ті чи інші потреби. Андрій Вишневський вже не один місяць кожного ранку в ефірі "Ух-радіо" спілкується з волонтерами. Інколи вдається таким чиом вирішувати проблеми - відгукуються добродії. "Так, було, що шукали приміщення, де ліпити вареники і пекти, відгукнулась людина через радіо, також було, що шукали причіп, теж знайшли", - пригадує Вишневський. - "Тобто такі включення допомагають". Через ефір вдавалось також продавати пряники за рекордну ціну. Так, якось радіоведучий, аби популяризувати випечені волонтерами пряники, купив один і хотів розіграти безкоштовно в прямому ефірі. Втім, подзвонила жінка і захотіла його викупити за 500 гривень. Радійники розраховують, що завтрішня коляда також допоможе зібрати гроші бійцям на необхідне. Запросити колядників до сеебе можна за номером (0352)-52-20-70 (Джерело: Портал "Доба").
  • 11.01.2016 Українське радіо запустило спецпроект про бізнесменів-переселенців із зони АТО "Новий відлік. Донбас-ua". З початку нового року на Першому каналі Українського радіо у рамках спецпроекту "Донбас-ua" журналіста Дмитра Хоркіна виходить серія інтерв'ю з бізнесменами-переселенцями із зони АТО "Новий відлік." Це успішні історії підприємців з Донбасу, які через війну почали життя з чистого аркуша. Багатьом із них доводилось просто з нуля починати свій бізнес, маючи із собою тільки знання і досвід. Дмитро Хоркін, радіоведучий, автор програми: "Це дивовижні люди, які не зважаючи на випробування, пережитий страх війни, переїзд до незанйомого міста, створили свій успішний бізнес. У першому випуску героїнями спецпроекту стали Марина Брагіна з Донецька та Наталія Хникіна з Луганська. Обидві жінки виїхали з рідного Донбасу через активні бойові дії у 2014 році, залишивши бізнес в окупованих містах. Марина Брагіна до війни в Донецьку працювала соціологом, а зараз на Київщині веде фермерське господарство - з чоловіком вирощують елітних кіз та свиней. А ось Наталія Хникіна з маленькою дитиною переїхала до Києва з першими бойовими вибухами з Луганську. Спочатку працювала вдома кравчинею, приймаючи приватні замовлення, а через рік відкрила власне ательє з серійного пошиву дитячого одягу." Консультантами у створенні цього спецпроекту стали фахівці громадської організації "Кримська діаспора" та координартор проектів Простору переселенців "IDP-hub" Тетяна Гузик. Саме на базі цих організацій у 2015 році працювала "Академія бізнесу" для внутрішньо-переміщених осіб із Криму та Донбасу, де відомі столичні бізнес-тренери, коучі, аналітики проводили майстер-класи та лекції. Слухайте спецпроект Дмитра Хоркіна "Новий відлік. Донбас-ua" на Першому каналі Українського радіо щонеділі о 12:30 (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 8.01.2016 Останнім часом сталися деякі зміни в мовленні українських середньохвильових станцій. З кінця грудня припинила роботу миколаївська державна станція "Радіо Миколаїв", що входить до структури Миколаївської ОДТРК і працювала на частоті 1377кГц. Останнім часом ефір станції йшов у запису, щодня з 10:00 до 11:00. Термін дії ліцензії "Радіо Миколаїв" закінчився 20-го грудня, і станція не зверталася із клопотанням про її продовження. Також з понеділка, 4-го січня 2016 року, не чути програм одеського "Радіо Маяк" (Петрівка - 765кГц). Окрім цього, останнім часом не чути програм чернівецької радіостанції "Буковина" (837кГц), що входить до структури Чернівецької ОДТРК (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 7.01.2016 Військовий зв'язківець під позивнив "Рейв" з підручних засобів змайстрував радіо, щоб самостійно відвойовувати серця донеччан, які все ще перебувають під впливом російської пропаганди. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Поки що на піратських частотах він пробує запустити бодай одне радіо, де можна почути українські новини. Зі шматка мідної труби та нехитрих кабелів військовий зробив антену. Каже, чути буде по всій Мар'їнці. Уже навіть знайшов частоту, що не заважає іншим. До арміі "Рейв" працював звукорежисером у київських театрах та на радіо. На Донбасі уже рік як налагоджує звязок між військовими частинами. Адже тут, каже, складно зловити щось українське. "Рейв" розповів, що спершу тут звучатиме лише музика: техно-поп із 90-х. Вірить, це те, що місцеві слухали ще на касетах, згадають юність, а отже - радіо тут приживеться. Сепаратистських конкурентів не боїться. Поки у зв'язківця немає мікшера та мікрофона, він домовився з Українським радіо ретранслювати їхні новини. А коли обживеться справжньою радіорубкою, буде вести навіть авторські програми. "Мені є що сказати радіослухачу. І головний мій месидж: Донбас - повертайся додому. Треба донести їм, що в Україні не їдять людей. Нема фашистів-маньяків", - розповів він. Місцеві про подарунок від військових ще не знають. Лише кажуть, що по українське із Мар'їнки треба виїжджати далі в тил або слухати "ввічливий голос" із радіо псевдореспубліки (Джерело: Сайт ТСН).
  • 6.01.2016 Сьогодні в першій половині дня в місті Чернігів знову було помічене тестове мовлення радіостанції "1-ий канал Українського радіо" на частоті 98.2МГц.При цьому у проміжку від 08.10 до 09.00 на цій частоті не було включень Чернігівського обласного радіо, хоча на у цей же час воно звучало на "нижній" частоті станції - 69.47МГц було. На 98.2МГц у цей час йшли ті ж передачі УР-1, що й на СХ-частоті 549кГц з Луча (в тому числі і програма для Криму). Згодом передавач на частоті 98.2МГц був вимкнений. 2-го січня в ранковому блоці Чернігівського обласного радіо один з його керівників, Олег Шолох, розповідав про плани радіостанції і, зокрема, сказав, що цього року вони працюватимуть вже по 4 години на добу (проти двох годин в минулому році), а також зазначив, що їх можна буде слухати на хвилі 98.2МГц (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.01.2016 Сьогодні в місті Миколаїв було зафіксоване нетривале тестове мовлення радіостанції "1-ий канал Українського радіо" на частоті 92.0МГц. Сподіваємось незабаром розпочнеться повноцінне мовлення станції в місті. Нагадаємо - дане частотне присвоєння Українське радіо отримало на конкурсному відборі в липні минулого року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.01.2016 Редакція столичної сателітарної мережевої станції Світле радіо "Еммануїл" (Київ-67.28МГц, Львів-67.82МГц, Суми-69.02МГц, Харків-69.20МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. AAC та Інтернет-мовлення 128k. AAC) запропонувала вперше відзначити в прямому ефірі День карти України. І хоча такого свята офіційно не існує, проте цю пропозицію палко підтримали слухачі Світлого радіо "Еммануїл" із різних куточків України та світу. Учасникам інтерактиву пропонувалося назвати два найважливіші в їхньому житті українські міста і пояснити, які спогади з ними пов'язані. У свою чергу ведучі в студії помічали ці міста прапорцями на великій карті України. Протягом дня тривав цей символічний радіомарафон, в якому взяли участь сотні слухачів. День карти України об'єднав людей із різних міст Сходу та Заходу , познайомив із прекрасними містечками й селищами Півночі, Півдня та Центру. В ефірі лунали теплі спогади дитинства, ностальгійні почуття й враження, щирі освідчення в любові Господу та українцям. Із особливою сердечністю учасники інтерактиву згадували ті міста, де вперше пізнали Бога й прийняли хрещення. Слухачі програми називали як відомі мегаполіси, так і невеликі села нашої України. На карті були позначені прапорцями Апостолове і Ясинувата, Броди й Нова Каховка, Маріуполь і Кременчук, Балаклія та Хмільник і ще багато інших мальовничих містечок нашої країни. В ефірі прозвучали поетичні назви давніх українських сіл: Ведмеже Вушко, Нижні Ворота, Куцеволівка, Добростан, Кам'янобрід, Квітневе… День карти України, проведений із улюбленими слухачами на Світлому радіо, допоміг усвідомити просту істину: любов до Рідного краю починається з любові до Бога та людей (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.01.2016 Не пропустіть 6, 7, 8 січня на хвилях львівської мережевої станції львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, а крім того - Інтернет мовлення) Різдвяний спецпроект - "Оповідки Різдвяної ночі"! Просто неймовірна казкова насолода для вашого вуха. Згадуйте традиції святкування Різдва на Галичині, а також слухайте уривки творів українських класиків, озвучених українським актором, співаком Міськом Барбарою! Нехай ваше Різдво буде казковим! (Джерело: Сторінка радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 6.01.2016 Смачна кутя, пампушки, рибка - дочекалися! 6 січня - Святвечір! Для нас, українців - це особливий час, коли на небі з'явиться перша зірка, родина сідатиме до столу, колядуватимуть, пригадуючи народження Ісуса Христа. В цей час львівська мережева станція Файне радіо "FM Галичина" (Львів - 89.7МГц, Рівне-89.5МГц, Луцьк - 89.8МГц, Тернопіль - 102.3МГц, Славське - 102.6МГц, Старий Самбір- 102.7МГц, Борислав - 102.9МГц, Червоноград - 103.0МГц, Радехів - 103.6МГц, Турка - 105.9МГц, Шацьк - 106.7МГц, Броди - 107.5МГц, Новий Розділ - 107.6МГц, Стрий - 107.9МГц, а крім того - Інтернет мовлення) буде поруч. Не пропустіть о 17-ій год спецпроект радіостанції - "В очікуванні свята". Журналісти радіо "FM Галичина" Уляна Вербицька, Руслан Заєць та Ірина Процик пригадають головні різдвяні традиції західного реґіону і навіть поколядують. А з 17:00 до 21:00 - лише найкращі святкові пісні та колядки. Нас об'єднують файні свята (Джерело: Сторінка радіо "FM Галичина" у соцмережі Facebook).
  • 6.01.2016 Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення повідомляє, що 5 січня 2016 року введено в дію три радіомовні передавачі потужністю 1 кВт для забезпечення мовлення програм Українського радіо в Донецькій і Луганській областях, а саме: на РТР м. Волновахи (88.7МГц), м. Костянтинівки (89.9МГц) і м. Широкого (106.9МГц). Таким чином, мовлення першої програми Українського радіо здійснюватиметься на території Волноваського, Старобешівського, Костянтинівського, Красноармійського районів Донецької області, частково міст Горлівки і Донецька, а також Станично-Луганського і Біловодського районів Луганської області та частково міста Луганська. Уведення в дію передавачів здійснено коштом Концерну РРТ відповідно до рішення Національної ради від 05.11.2015 № 1705, яким надано дозвіл Національній радіокомпанії України (тепер філії НТКУ) на тимчасове мовлення на час проведення АТО на сході України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.01.2016 Сьогодні, 5 січня 2016 року, "Громадське радіо" змінило частоту мовлення у Краматорську Донецької області. Віднині "Громадське радіо" мовить у цьому місті на частоті 90.9МГц. Зміна частоти зумовлена поліпшенням впевненого прийому програм "Громадського радіо" у населеному пункті. "Громадське радіо" запустило мовлення у Краматорську 15 листопада 2015 року на частоті 103.2МГц. Після перемоги в конкурсі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України "Громадське радіо" отримало можливість мовити у деяких містах у Донецькій та Луганській областях, а також у Києві. Слухайте. Думайте (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.01.2016 Українського радіо збільшує мовлення на Донбасі. Згідно з рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Перший канал Українського радіо розпочав тестове мовлення на території проведення антитерористичної операції. Йдеться, зокрема, про такі населены пункти: м.Волноваха, Донецької області - на частоті 88.7МГц; м. Костянтинівка, Донецької області - на частоті 89.9МГц; селище Широкий на Луганщині - на частоті 106.9МГц (Джерело: Сайт НРКУ).
  • 5.01.2016 Радіостанція "1-ий канал Українського радіо" розпочала мовлення у двох містах Донецької області: у Костянтинівці на частоті 89.9МГц та Волновасі на частоті 88.7МГц. Радіостанція має тимчасовий дозвіл від 05.11.2015 на використання цих частот у період проведення АТО (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.01.2016 В місті Маріуполь Донецької області орієнтовно наприкінці листопада / на початку грудня минулого року було демонтовано дві щогли колишнього радіоцентру, що був розташований на вулиці Купріна у Маріуполі. Радіоцентр було побудовано десь у 1970-тих роки. За часів СРСР він використовувася як "глушилка", що перешкоджала прийому програм закордонних радіостанцій, а на початку 1990-х - для радіомовлення каналів Українського радіо в діапазоні середніх хвиль. Найімовірніше з початком роботи радіоцентру у Докучаєвську у 1993 році мовлення з Маріуполя на середніх хвилях було припинене, але за іншими данними частота 549кГц ще деякий час використовувалася для трансляції програм російської радіостанції "Маяк", а згодом - українського радіо "Промінь" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.01.2016 Минулий рік пройшов досить продуктивно для Mr.Sunny в міжнародних масштабах - топові фестивалі, починаючи від сонячного Sonar в Барселоні і завершуючи найграндіознішим збором професіоналів клубної культури на ADE в Амстердамі. Музичні конференції, вечірки від лейблів першого ешелону, десятки ексклюзивних прем'єр в радіо-шоу, гості з усіх куточків світу, спільні колекції одягу з дизайнерами... Не дивно, що в шоу стало настільки тісно, що прийшов час змінити не тільки напрямок, але і назву шоу. Mr. Sunny оголошує про старт нового проекту "& Friends", який включатиме в себе не тільки радіо-шоу, але і серію клубних вечірок. Прем'єра радіо-шоу відбудеться 4-го січня о 20:00 на хвилях столичної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Біла Церква-107.6МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Вже у цей понеділок святковий набір шоу включає back2back сет Mr.Sunny і Falkon, оголошення дати першої клубної вечірки "& Friends" та розіграш комплектів подарунків від одного з топових хітмейкерів 2015 Сlaptone: екстравагантної сумки і легендарної маски музиканта. Опис шоу: "& Friends" - лайв шоу популярного українського ді-джея і TV / радіо-ведучого MR. Sunny, яке виходить на хвилі Dance radio "KISS FM" щопонеділка о 20:00. Головна фішка шоу - це дружня тусовка творчих людей, меломанів і клаберів в студії Dance radio "KISS FM" і по інший бік радіо-сигналу. Це - презентація релізів від однодумців MR.Sunny, ексклюзивні інтерв'ю із зірками клубної сцени, несподівані сюрпризи-подарунки і обов'язковий лайв у студії радіостанції. Нагадаємо, в 2015 році MR.Sunny у тісній співпраці з Falkon стали єдиним офіційним українським десантом журналістів-оглядачів на найкрупніших івентах в Європі: Amsterdam Dance Event. AMF, Sonar Barcelona, Sonar OFF Week, Defected In The House, Awakenings, Suara Showcase, Mobilee, Fact Pool Party та багатьох інших (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.01.2016 Міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що у радіостанцій, які не мають в своїх ефірах пісень українською мовою, треба забирати ліцензії. Про це він написав на своїй Twitter-сторінці. "В Україні є типу вітчизняні FM-станції без пісень укрмовою взагалі. Якщо така профанація, то треба міняти закон і забирати ліцензії. І негайно", - зазначив Кириленко. При цьому він не уточнив назв радіостанцій (Джерело: Сайт "Факти. ICTV").
  • 2.01.2016 На радіо "Промінь" продовжується новий музичний проект "Джаз-Коло. Радіоверсія". Ведучі Роман Коляда і Ляна Ночовна в святковому настрої продовжують спілкуватися із автором проекту "JAZZ KOLO" Ігорем Закусем. Повтор програми можна буде почути 3 січня, о 1:00 та о 22:00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.01.2016 В місті Чернігів другий день поспіль відсутнє тестове мовлення каналу УР-1 на частоті 98.2МГц, що розпочалося 30-го грудня минулого року (Джерело: Форум порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.01.2016 Дві чернівецькі радіостанції змінили URL-адреси потоків для прослуховування їхнього ефіру в онлайн. Зокрема, програми "Радіо Станція 103.2FM" (103.2МГц) відтепер слід слухати за посиланням http://91.205.207.98:8080/acc.mp3.m3u. Трансляції ведуться зі швидкістю 128 кб/с. А ось радіостанція "Блиск FM" (106.6МГц) відтепер передає у всесвітню мережу одразу три потоки: 48 кб/с (AAC+) - http://online.blysk.com.ua:8000/48.m3u, 64 кб/с - http://online.blysk.com.ua:8000/64.m3u, 128 кб/с - http://online.blysk.com.ua:8000/128.m3u (Джерело: Інформацію надав Олександр Струтинський).
  • 1.01.2016 Три українські радіостанції припинили роздачу сигналу через сателіт у стандарті DVB-S, який підтримують побутові ресівери. Зокрема, це "Радіо Мелодія", що транслювалося через сателіт "Astra 4A", розташований в орбітальній позиції 4.8° східної довготи, на частоті 11.766ГГц (прописувалося як Love Radio), "Наше Радіо", що транслювалося через сателіт "Astra 4A", розташований в орбітальній позиції 4.8° східної довготи, на частоті 12.073ГГц (прописувалося як 1079), а також "Радіо П'ятниця", що транслювалося через сателіт "Astra 1G", розташований в орбітальній позиції 31.5° східної довготи, на частоті 11.758ГГц (прописувалося як SuperRadio) (Власна інформація).
  • 1.01.2016 Портал "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" щиро вітає всіх своїх відвідувачів із Новорічними святами! Бажаю вам у Новому році щастя, нових перемог, нових здобутків та - незважаючи на непростий для нас всіх час - фінансового успіху!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2015

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024