Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2012 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2011

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.01.2012 Чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 1 лютого не відбудеться. Про це "Телекритику" повідомили в прес-службі Нацради. Причина - хвороба двох членів Національної ради і, відповідно, відсутність кворуму. Дату проведення засідання обіцяють повідомити додатково (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.01.2012 Якщо запитати у людини, яка кожен свій робочий день починає о 5 ранку, а який твій ідеальний вихідний, то з величезною вірогідністю ми отримаємо приблизно таку відповідь: "Ну, не знаю. Наприклад, поспати до 12.-ої.. Потім смачненько поснідати, не вилазячи з ліжка. Потім подивитися улюблене кіно, повалятися з книжкою, ввечері сходити в гості і наступного дня знову поспати до 12-ої...". Так ще зовсім нещодавно відповідала і Соня Сотник, зірка ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА], що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.). Рівно до тих пір, поки не закінчила разом з групою "Гурт ЙоГурт" роботу над сольною концертною програмою "П'ятий розмір грудей". Тепер щодо вихідних в її відповіді змінюється тільки географія - назви міст і концертних майданчиків. Її день розпочинається, як і раніше, о 5-ій ранку, а о 7-ій ви вже чуєте її на "Radio ROKS" в ранковому шоу [КАМТУҐЕЗА]. А після п'ятничного ефіру Соня разом з групою сідає в концертний автобус і вирушає в "Тур вихідного дня" для вас. Каже, що крім ефіру, має, що особисто повідомляти своїм слухачам. Соня Сотник: "Я якось раптом зрозуміла, що мені є що сказати, є про що розповісти, і є чим поділитися. Але тільки це дуже особиста розмова. Віч-на-віч, зі сцени в зал. Це навіть трохи інтимні історії, і всі - автобіографічні. Я їх ніколи в ефірі не розповідаю і в жодному одному інтерв'ю, а ось в піснях можу. Як на кухні, тільки найближчим". А оскільки єдина можливість зустрічатися зі своїми слухачами на концертних майданчиках в різних містах у Соні Сотник є тільки у вихідні, то, напевно, питання вашого вихідного дня вже вирішене. І тому "Radio ROKS" по-дружньому попереджає, що в Одесі та Харкові квитків уже немає, розкупили за один тиждень. Вихідних-то в місяці всього 4, а міст на новій Соніна мапі - куди більше! Найближчі концерти Соні Сотник: Одеса - 4 лютого; Донецьк - 10 лютого; Харків - 11 лютого; Львів - 7 березня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 31.01.2012 Від 1 лютого проект "4 крапки", що на радіо "Львівська хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц а крім того - Інтернет-мовлення), розпочинає акцію до Дня Святого Валентина! Хочеш поїхати з коханою половинкою на цілий день кататися на лижах? Чи готовий позмагатися за цілий романтичний вікенд у туристичному комплексі "Захар Беркут"? Тоді вислови свої почуття БЕЗ ЗАЙВИХ СЛІВ! Подробиці - щобудня на "Львівській Хвилі" о 16.30 (Джерело: Група радіо "Львівська хвиля" ВКонтакте).
  • 31.01.2012 До Дня Святого Валентина житомирська радіостанція "Житомирська хвиля" (Андріївка-103.4МГц, а також Інтернет-мовлення) оголошує конкурс вітань! Напиши свій вірш коханій людині, використовуючи наступні слова: Кохання, Усмішка, Бажання, Святковий, Хвиля, Серце, Мрія. Надсилайте вірші на електронну адресу та вигравайте призи від радіо "Житомирська хвиля" (Джерело: Група радіо "Житомирська хвиля" ВКонтакте).
  • 31.01.2012 Законопроект про суспільне мовлення знову на погодженні у виконавчих органів. "У нас немає іншого виходу, як підготувати всі державні телерадіокомпанії до трансформації в канали суспільного мовлення", - сказав голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович під час підсумкової колегії комітету, яка відбулася 31 січня 2012 року. На його думку, суспільне мовлення має бути створене на базі саме державних телерадіокомпаній, оскільки вони найбільш до цього підготовлені. У своїй доповіді пан Курдінович зазначив, що відповідно до доручення першого віце-прем'єра Андрія Клюєва від 5 січня 2012 року, Держкомтелерадіо, Мінфіну, Мінекономрозвитку, Міністерству освіта та науки, Мін'юсту разом з Нацрадою передбачено забезпечити належне доопрацювання законопроекту "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України", після чого внести на розгляд Кабміну. Наразі текст останнього варіанту законопроекту разом з пропозиціями робочої групи суспільних комунікацій Громадської гуманітарної ради при президенті України розміщено на сайті Держкомтелерадіо. Нагадаємо, 30 вересня 2010 року Громадська гуманітарна рада при президенті України прийнялаКонцепцію створення та діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ). В Адміністрації президента запевняли, що концепція переросте в невідкладний законопроект, який до 1 грудня 2010 року буде зареєстрований у парламенті главою держави. Однак підготувати законопроект було доручено уряду. Урядовий законопроект фахівці розкритикували. Голова робочої групи із суспільних комунікацій Громадської гуманітарної ради при президенті Валерій Бебик вважає цей проект слабким і таким, що працює на урядову кон'юнктуру. На сьогодні законопроект про суспільне мовлення, підготовлений урядом, "застряг" у Адміністрації президента. За словами пана Бебика, законопроект блокують юристи Андрія Портнова (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 31.01.2012 Ведучого радіо "Львівська хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц а крім того - Інтернет-мовлення) Андрія Великого після розмови із керівництвом відправили у тритижневу оплачувану відпустку. Таке рішення керівництво мотивувало виходом в ефір популярної післяобідньої програми, гостем якої став письменник Юрій Винничук, автор популярного в інтернеті вірша "Убий п*раса". Як повідомляє maidan.org.ua, Андрій Великий двічі зачитав вірша у прямому ефірі. Після цього керівництво радіостанції викликало ведучого на відверту розмову і відправило у відпустку. У свою чергу інформовані джерела сайту Телеканалу новин "24" повідомляють, що вірш у прямому ефірі зачитав інший ведучий - Влодко Лучишин. В той же час львівські журналісти вже встигли висловити свою підтримку ведучому. Як повідомляє сайт газети "Експрес", власником радіостанції є Мирослав Хом'як, екс-податківець, екс-член СДПУ(о). Як відомо, Андрій Великий минулого року завоював звання "Найкращого радіоведучого". Вірш Юрія Винничука "Убий П*раса!" протягом кількох днів став у соціальних мережах дуже популярним. Сам Юрій Винничук у нещодавньому коментарі журналістам заявив, що через цей вірш до нього навідувались представники правоохоронних органів (Джерело: Сайт телеканалу "24").
  • 31.01.2012 Від 28 січня сталися зміни в FM-ефірі міста Полтава. На частоті 106.8МГц (власник - ТОВ "ТРК "ТЕТ - Полтава") припинив роботу проект "Радіо Шансон". Наразі на зазначеній частоті йде технічний ефір - лунає музичний нон-стоп, у плей-листі - музика сучасних західних, українських та пост-радянських виконавців. Час від часу лунає джинґл "Чуєш музику? Шансон презентує". Мовлення "Радіо Шансон" у Полтаві наразі здійснюється лише на власній частоті радіостанції - 105.0МГц. Проект "Радіо Шансон" транслювався на каналі 106.8МГц у Полтаві з травня 2009-го року. Після того, як 8-го жовтня минулого року мережеве "Радіо Шансон" розпочало мовлення в місті на частоті 105.0МГц, на каналі 106.8МГц протягом приблизно тижня у тестовому режимі транслювався проект "Europa Plus", згодом станція повернулася до проекту "Радіо Шансон". За даними сайту Нацради з ТРМ на завтрашньому засіданні очікується переоформлення ліцензії ТОВ "ТРК "ТЕТ - Полтава" на частоту 106.8МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 30.01.2012 У п'ятницю, 3 лютого, одночасно зі світовою прем'єрою в ефірі радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - ексклюзивна прем'єра першого синґлу з нового альбому Мадонни MDNA "Give Me All Your Luvin"! MDNA - дванадцятий студійний альбом співачки, який буде випущений в квітні 2012 року. У записі синґлу Gimme All Your Luvin брав участь відомий французький ді-джей і продюсер Martin Solveig, а також Nicki Minaj і MIA Cам же альбом MDNA поп-королева записувала в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі разом із саунд-продюсером Вільямом Орбітом, за участю якого був створений один із найуспішніших альбомів співачки - Ray Of Light. В якості со-продюсерів нового альбому виступили також Marting Solveig, Benassi Bros і Michael Malih. Не проґавте ексклюзивну прем'єру синґлу на радіо "Europa Plus Україна"! 3 лютого о 16.00 Madonna - Give Me All Your Luvin! Ти маєш почути це першим! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.01.2012 На вулиці холодно, а у клубі "Sorry Бабушка" як завжди спека. Адже саме тут збирається найвеселіший, ненудний і тусовочний народ! А минулої п'ятниці, щоб зігрітися, столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) влаштувала вечірку в гавайському стилі. Оскільки так склалося, що ми не на Гавайях, то чому б не перенести Гаваї до нас? Всі бажаючі могли почепити гарненький гавайський вінок і відчути себе на далеких теплих островах. А якщо ще взяти в руки смачненький коктейль з парасолькою - все! Ну чим не Гаваї? Дивіться всі фотографії з паті "Пятница-развратница" ("П'ятниця-розпусниця") на офіційному сайті ПРРК "Люкс FM" за цим посиланням і обов'язково приходьте наступного разу! Збирайте велику компашку і навіть не сумнівайтеся - йти чи ні! ПРРК "Люкс FM" гарантує вам вибухове шоу, чудовий настрій і бурю позитивних емоцій! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.01.2012 30-го січня в ранковому шоу "Зарядка" на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) відбулася прем'єра пісні групи "ДиО.Фильмы"! Володимир Дантес і Вадим Олійник презентували свій ліричний трек "Открытая рана". Кліп на цю пісню очікується на початку лютого. А поки слухаємо новий хіт і замовляємо його у вітальних програмах ПРРК "Люкс FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.01.2012 З 30-го січня в ефірі мережі радіостанцій "DJFM" (Київ-96.8МГц, Сімферополь-89.3МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відбулися зміни у вечірній сітці програм і радіошоу! В ефірі буде ще більше танцювальної музики, а вечірні радіошоу ді-джеїв по буднях розпочинатимуться з 23.00, а у вихідні - з 22.00! Ознайомитися з повним розкладом програм можна в розділі "Ефір" офіційного сайту "DJFM", а також тут: 1. понеділок: 23.00 - Lia Gold - Gold Fever, 00.00 DJMAG Radioshow; 2. вівторок: 23.00 - МС Альона & Natasha Rostova - CrazyTuesdays; 3. середа: 23.00 - Nastya Novikova - Настині Пристрасті, 00.00 Ferry Corsten - Corstens Countdown; 4. четвер: 23.00 - Markus Schulz - Global DJ Broadcast; 5. п'ятниця: 22.00 - Sender - Bomba, 23.00 Ruslan Sever - ElectroShock; 6. субота: 22.00 - Jay Fokin - Dlux Radioshow, 23.00 - Paul van Dyk - Vonyc Sessions; 7. неділя: 22.00 - DJ Stranger & DJ Nejtrino & DJ Baur - Luxury Night, 23.00 - Max Goody - Discovery, 00.00 - WestBoy & Guy Richard - Sommelier Du Son / Reyna & Ruby - Pulse (вихід радіошоу через тиждень) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.01.2012 В FM-ефірі міста Херсон сталися зміни. 6-го січня приблизно о 21.00 на частоті 103.1МГц припинив своє існування проект "Europa Plus Херсон 103.1FM". Натомість на зазначеній частоті лунає новий проект - "Радіо Шансон". Нагадаємо - ПП "ТРО "Булава" наприкінці минулого року переоформила свою ліцензію, внісши до неї новий позивний та програмну концепцію (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.01.2012 Ось вже цілих десять років як за рішенням ЮНЕСКО відзначається Міжнародний День Ді-джея (World DJ Day). З того часу у королів танцполів і повелителів вертушок є своє професійне свято - 9 березня. Але це ще й дуже важлива благодійна подія у міжнародній клубній індустрії. В рамках World DJ Day по всьому світу проходять відповідні акції. Столична сателітарна мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Житомир-104.5МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - одна з перших вітчизняних радіостанцій, яка зробила День Ді-джея пам'ятним і привнесла традицію виділяти його серед інших. Цього разу Dance radio "KISS FM" готує до цього свята спеціальну благодійну акцію. Всі зібрані кошти будуть направлені на надання допомоги дітям. І ось вже другий рік поспіль радіо з танцями обирає в якості майданчика для проведення аукціону надійного партнера - портал Aukro. Провідна танцювальна радіостанція Dance radio "KISS FM Ukraine" активно займається благодійною діяльністю, приуроченою до Дня Ді-джея. Останні п'ять років в ефірі проводиться аукціон, в ході якого резиденти радіостанції виставляють пам'ятні сувеніри, улюблені речі, талісмани та подарунки з особистих музичних колекцій в якості цінних лотів. Все це закінчується тематичними вечірками у найкращих клубах столиці, проведених 9 березня. В результаті станції завжди вдається зібрати значні кошти і спрямувати їх на покращення умов життя маленьких українців. І кожен рік, допомагаючи дітям, Dance radio "KISS FM" намагається охопити якомога більше сфер, які потребують додаткових дотацій. Гроші спрямовуються на онкологію, купівлю медичного обладнання, на окремі випадки, допомогу будинкам сімейного типу тощо. Не стане винятком і World DJ Day 2012. Відомі ді-джеї - резиденти Dance radio "KISS FM" і зірки вітчизняної електронної сцени - знову виставлять на продаж свої ексклюзивні особисті лоти. Всі бажаючі зможуть поборотися за них на сайті aukro.ua в період з 1 лютого по 9 березня. Виручені від їх продажу кошти підуть на благодійні цілі. Фінальна подія, приурочена до Дня Ді-джея, відбудеться 9 березня. Нею стане благодійна вечірка в кращому нічному клубі країни - Forsage. Список диск-жокеїв і лоьів, що виставляються ними, будуть оголошено пізніше. Додаткові подробиці будуть повідомлені. Слідкуйте за новинами! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.01.2012 У низці населених пунктів України радіостанція "Europa Plus Україна" розпочала мовлення у технічному режимі на частотах ТОВ "ТРК "Пілот-Україна" та ТОВ фірма "Волинь" замість радіостанції "Радіо Алла". Перелік населених пунктів, в яких наразі можна слухати радіо "Europa Plus Україна": 1.м.Вінниця - 99.3МГц, 2. м.Павлоград Дніпропетровської області - 100.9МГц, 3. м.Черкаси-101.6МГц, 4. м.Кривий Ріг Дніпропетровської області - 103.2МГц, 5. м.Львів - 103.9МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.01.2012 Цієї неділі, 29-го січня, на кіностудії ім. Довженка пройдуть зйомки кліпу на пісню нового дуету - Сергія Кузіна і Олексія Большого! Кліп на пісню "Мы едем к женщинам" можна назвати зрілим музичним "хуліганством" Сергія Кузіна - музичного продюсера та ведучого популярного ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА], що на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.), разом з композитором і брендвойсом Radio ROKS Олексієм Большим. Сергій Кузін: "Ми робили цей трек нарочито важким, про що свідчить переконливий гітарний риф і потужні баси, що колишуть спинномозкову рідину. Природно, не упустили сучасні музичні тенденції в аранжуванні і фінальному міксі". Смислове навантаження у пісні просте і зрозуміле кожному: коротка історія, що сталася з двома дорослими чоловіками, які їдуть в гості до жінок, що запросили їх. Природно, з усіма витікаючими наслідками. Загалом - єдність форми і змісту. Олексій Большой: "Мені, як авторові пісні, звичайно, хочеться, щоб цю пісню почули і побачили всі дами напередодні жіночого свята 8 березня. Що може бути краще, коли творчість знаходить аудіо і відео форми! З великим задоволенням я виступлю ще й режисером відео на цю пісню разом з найдосвідченішим оператором Максом Гутцом. Про кліп можу сказати, що це буде респектабельне чорно-біле зображення і танцювально-екстремальне дійство". "Radio ROKS" - українська радіостанція, мовить у Києві та 23 містах країни. Також веде онлайн-мовлення в Інтернеті. Основа музичного формату - класичний рок 70-80-х років (Джерело: Інформацію надав ).
  • 27.01.2012 До 31 січня приймаються заявки на стажування на радіо в Нанті (Франція). Стажування для журналістів відбуватиметься з 15 лютого по 13 липня 2012 року в місті Нант, Франція. Організатор: Радіостанція в м.Нант (Франція). Для участі в програмі потрібне знання французької мови. Радіостанція EuradioNantes запрошує початківців журналістів з європейських країн, що бажають підвищити свою кваліфікацію під керівництвом досвідчених французьких колег. Мета програми: дати журналістам-початківцям можливість більше дізнатися про європейську культуру і суспільство, ознайомитися з економічними і політичними проблемами. Стипендія учасника програми - 417 євро. Заявки приймаються до 31 січня 2012 року. Докладніше дивіться тут (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.01.2012 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію Національної радіокомпанії України на ефірне загальнонаціональне мовлення у зв'язку зі зміною складу редакційної ради, номіналу частот у Верховині і Ялті та програмної концепції мереж УР-2 ("Промінь") та УР-3 ("Культура"). Відповідне рішення ухвалене на засіданні 25 січня. З редакційної ради вибув Олександр Бутко (нинішній генеральний директор ТОНІСа) замість якого увійшов Сергій Фісюн. Крім нього до складу редакційної ради входять Олександр Курдінович, Сергій Абрамов, Тарас Аврахов, Анатолій Табаченко, Роман Чайковський, Василь Бирзул (заступник гендиректора ТОНІСа досі залишається членом редради НРКУ), Жанна Міщерська. Відповідно до висновків УДЦР, змінено номінал частот у смт.Верховині Івано-Франківської області з 1.584МГц на 1.044МГц та в місті Ялті з 67.72МГц на 67.73МГц. Щодо програмної концепції, то жанровий розподіл програм став різним для вихідних і будніх днів. У радіо "Промінь" (мережа УР-2) жанровий розподіл змінився лише у вихідні: 1. Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми: було - 3 год 57 хв/добу, стало у вихідні - 3 год 16 хв/добу, стало у будні - 3 год 57 хв/добу; 2. Культурно-мистецькі програми: було - 2 год 42 хв/добу, стало у вихідні - 4 год 4 хв/добу, стало у будні - 2 год 42 хв/добу; 3. Науково-просвітницькі програми: було - 2 год 18 хв/добу, стало у вихідні - 3 год 25 хв/добу, стало у будні - 2 год 18 хв/добу; 4. Розважально-музичні програми: було - 13 год 15 хв/добу, стало у вихідні - 11 год 35 хв/добу, стало у будні - 13 год 15 хв/добу; 5. Реклама: було - 1 год /добу, стало у вихідні - 1 год /добу, стало у будні - 1 год /добу; 6. Елементи оформлення ефіру: було - 35 хв/добу, стало у вихідні - 26 хв/добу, стало у будні - 34 хв/добу; 7. Анонси: було - 17 хв/добу, стало у вихідні - 17 хв/добу, стало у будні - 17 хв/добу. У радіо "Культура" (мережа УР-3) новий жанровий розподіл для будніх і вихідних відрізняється від попереднього розподілу для всіх днів: 1. Інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми: було - 1 год /добу, стало у вихідні - 1 год /добу, стало у будні - 1 год 20 хв/добу; 2. Культурно-мистецькі програми: було - 5 год /добу, стало у вихідні - 4 год 45 хв/добу, стало у будні - 4 год 50 хв/добу; 3. Науково-просвітницькі програми: було - 1 год 54 хв/добу, стало у вихідні - 2 год 10 хв/добу, стало у будні - 2 год 14 хв/добу; 4. Розважально-музичні програми: було - 8 год 6 хв/добу, стало у вихідні - 8 год 21 хв/добу, стало у будні - 7 год 52 хв/добу; 5. Реклама: було - 1 год 48 хв/добу, стало у вихідні - 1 год 48 хв/добу, стало у будні - 1 год 48 хв/добу; 6. Елементи оформлення ефіру: було - 30 хв/добу, стало у вихідні - 57 хв/добу, стало у будні - 57 хв/добу; 7. Анонси: було - 1 год/добу, стало у вихідні - 17 хв/добу, стало у будні - 17 хв/добу. Нагадаємо, раніше програмну концепцію змінила Всесвітня служба "Радіо України" - канал іномовлення НРКУ (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.01.2012 О 23.00 по середах на хвилях мережі радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Мелітополь-102.2МГц, Севастополь - 103.7МГц та 73.31МГц, Чернігів-101.3МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Зарічне-107.1МГц, Запоріжжя-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення 32k, Інтернет-мовлення 64k AAC+ та Інтернет-мовлення 128k) лунає шоу "Royal Selection" by Alexey Gavrilov! "Royal Selection" - це воістину королівський розмах! Кожен випуск програми відрізняється один від одного не тільки своїм контентом, але й танцювальним стилем! Олексій Гаврилов демонструє всю палітру House, Tech, і Progressive-ритмів. Відбираючи трек за треком і ретельно перевіряючи їх на танцполах, щотижня Alexey Gavrilov демонструє свій погляд на кращі танцювальні релізи з усього світу. Включивши радіоприймачі, ви поринете в атмосферу клубного настрою, ексклюзивних новинок. "Royal Selection" - в ритмі руху! Більше, ніж можливо! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.01.2012 Мережа радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Мелітополь-102.2МГц, Севастополь - 103.7МГц та 73.31МГц, Чернігів-101.3МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Суми-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Зарічне-107.1МГц, Запоріжжя-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення 32k, Інтернет-мовлення 64k AAC+ та Інтернет-мовлення 128k) із радістю представляє свого нового резидента - DJ Андрій Балконський з мікс-шоу "Exclusif"! Слухайте шоу у четвер о 23.00. "Exclusif" - це авторське мікс-шоу DJ Andrey Balkonsky, одного з найкращих ді-джеїв України. Головною особливістю програми є відображення її назви та підтвердження унікальності, оскільки в кожному випуску подано по-справжньому ексклюзивні треки вітчизняних та зарубіжних артистів, саунд-продюсерів та ді-джеїв. У сучасному світі вже складно здивувати когось музичними новинками, але DJ Andrey Balkonsky щотижня проробляє колосальну роботу, аби представити на суд слухачів гідні ексклюзивні надходження до світової бази електронної музики. Навіть заради одного треку, який прозвучить під грифом "ти чуєш це першим" варто налаштовуватися на хвилю "MFM Station"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.01.2012 В FM-ефірі міста Луганськ сталися зміни. Віднедавна на частоті 102.3МГц транслюється новий радіо проект - "Радіо гарного настрою". Наразі триває технічне мовлення - в ефірі йде музичний нон-стоп без реклами та програм, музична підбірка складається з композицій західних та пост-радянських виконавців. Досі на зазначеній частоті транслювався проект "MFM Station". Нагадаємо - 14 грудня минулого року Нацрада з ТРМ внесла зміни до ліцензії ДП "Радіо-Сторм" (компанія-власник частоти 102.3МГц в Луганську) з урахуванням зміни позивних (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.01.2012 Кабінет міністрів 10 січня доручив підзвітним відомствам прорахувати можливість відновлення радіомовлення на середніх хвилях державних передач, передає кореспондент "proIT". Підготовка проекту по "реінкарнації" державного AM-мовлення покладається на Держкомтелерадіо. Минулого четверга Нацкомісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації направила в це відомство лист зі своїми пропозиціями. Як повідомив заступник генерального директора з питань розвитку мереж радіомовлення Національної Радіокомпанії України Валерій Юрченко, якщо Кабмін, зібравши і проаналізувавши інформацію, вважатиме, що національне ефірне радіо необхідно підтримати, буде видано розпорядження, яким передбачається механізм виділення бюджетних коштів на потрібні проекту. За інформацією пана Юрченка, по всій країні в AM-діапазоні планується почати мовлення двох каналів: Першого каналу Нацрадіо (складається з інформаційно-музичних блоків, інформаційних програм про події в Україні та за кордоном, передач на громадсько-політичні, соціально-економічні теми, літературно-мистецьких програм, передач для дітей та юнацтва) і Третього каналу "Українське Радіо "Культура"". У Національній радіокомпанії вважають, що їх новий продукт має бути затребуваний. "Зараз середні хвилі може взяти кожен радіоприймач. FM-мовлення є тільки в містах, а AM покриватиме і сільську місцевість. Національні програми можна також буде слухати на дорогах в автомобілях і у потягах", - каже Юрченко. За словами пана Юрченка, на модернізацію мовлення пропонується витратити близько 70 млн. грн. На ці гроші будуть куплені і введені в експлуатацію 10-15 нових передавачів, що підтримують як аналоговий сигнал, так і цифровий. Вони покриють 90% країни і замінять передавальні центри, які були побудовані за часів Кагановича і давно відслужили своє (Джерело: Портал "proIT").
  • 26.01.2012 Івано-франківське радіо "Західний Полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) та громадська організація "Спільними зусиллями" на чолі з студенським мером Віталієм Меріновим оголошують конкурс на найромантичніше освідчення у коханні! Підпиши валентинку коханій людині, залиш свої координати і опусти її у спеціалізовану скриньку! Пошту Святого Валентина ти знайдеш у найпопулярніших закладах Івано-Франківська: Арт-клуб "Гармидер", театр кіно Люм'єр, арт-кафе "Мармуляда", кав'ярня "Говорить Івано-Франківськ" та хол центрального корпусу Прикарпатського національного університету. 14-го лютого, у День Усіх Закоханих на хвилі 104.3FM з ранку до вечора зачитуватимуть палкі освідчення, найчуттєвіші з яких отримають призи: два квитки до театру кіно "Люм'єр" та романтична вечеря у кафе JAM на "стометрівці". Подаруй половинці своє сердце! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.01.2012 Вінницьке обласне радіо "Хвиля" змінить частоту мовлення. На вчорашньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було внесено відповідні зміни до ліцензії НР № 1115-м від 16.12.2003 компанії ДО "Вінницька ОДТРК "ВІНТЕРА", м.Вінниця (власник радіостанції), яка звернулася з проханням про переоформлення ліцензії на мовлення у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення, частоти 873кГц на 1377кГц у м. Вінниці, зменшенням потужності передавача з 10.0кВт до 7.0кВт, зміною місцезнаходження передавача та назви власника телерадіокомпанії. Програмна концепція мовлення ДО "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "ВІНТЕРА", м.Вінниця з урахуванням внесених змін має такий вигляд: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 4 години 5 хвилин на добу, 27,22%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 15 годин на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-інформаційний; V. Жанровий розподіл програмного наповнення: 1. Інформаційно-аналітичні і публіцистичні передачі - 2 години 40 хвилин (з них власного продукту - 1 година 20 хвилин); 2. Культурно-мистецькі передачі - 40 хвилин (з них власного продукту - 20 хвилин); 3. Науково-просвітницькі передачі - 2 години 20 хвилин (з них власного продукту - 1 година 10 хвилин); 4. Розважально-музичний /в т.ч.: музичні передачі, інтерактивні передачі, ігрові шоу, передачі по заявкам, тощо.../ - 1 година 50 хвилин (з них власного продукту - 55 хвилин); 5. Підбірка музичних творів /для радіомовлення/ - 5 годин 50 хвилин; 6. Дитячі передачі - 40 хвилин (з них власного продукту - 20 хвилин); 7. Інше: реклама - 50 хвилин, елементи оформлення ефіру - 8 хвилин, анонси - 2 хвилини. Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення ДО "Вінницька обласна державна телерадіокомпанія "ВІНТЕРА", м.Вінниця: 1. територіальна категорія мовлення: регіональне; 2. місцезнаходження передавача: вул. Інтернаціональна, 4, (м.Вінниця) с.Зарванці, Вінницький район, Вінницька обл.; 3. частота - 1377кГц; 4. потужність передавача: 7.0кВт; 5. територія розповсюдження програм: м.Вінниця та Вінницька область. Для довідки: частота 873кГц, яку радіостанція "Хвиля" використовувала досі, за радянських часів входила до синхромережі, що використовувалася для поширення однієї з загальносоюзних програм. Після припинення існування СРСР передавачі, розраховані на роботу на даній частоті, опинилися в нових незалежних державах, кожна з яких почала використовувати канал відповідно до власних потреб. Зокрема, на території Російської Федерації на частоті 873кГц було запущено синхромережу "Радио России", в Молдові на даному каналі почало роботу місцеве державне радіо. В Україні частота 873кГц на початку 90-х років використовувалася для трансляції програм українських служб радіостанцій "Свобода" та "Голос Америки", а згодом - для потреб місцевих мовників. Враховуючи стан речей, що склався, прийом на цій частоті є значно ускладненим (особливо - у нічні часи) внаслідок взаємних радіозавад. Таким чином, переведення мовлення радіо "Хвиля" на "чисту" частоту 1377кГц має покращити якість прийому програм радіостанції (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.01.2012 На засіданні 25 січня ц.р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії ТОВ фірми "Волинь", м.Київ, та ТОВ "ТРК "Пілот-Україна", м.Одеса, у зв'язку зі зміною програмної концепції мовлення та позивних. Віднині обидві радіокомпанії виходитимуть в ефір із позивними "Радіо Next" (раніше було "Радіо Алла"). Компанії вироблятимуть спільні радіопрограми, про що свідчить укладений договір, наданий регуляторному органові. Формат мовлення віднині буде розважально-музичним. Відповідно збільшиться обсяг розважально-музичних програм із 2 до 19 годин. У радіоорганізацій зменшиться частка програм власного виробництва та національного аудіовізуального продукту на 7 годин, оскільки в ефірі з'явиться аудіовізуальна продукція іноземного виробництва (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.01.2012 27 січня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Красноперекопськ-102.6МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) відбудеться радіоміст між Україною та Латвією. Про це повідомляє прес-служба "Ери". Під час програми її учасники аналізуватимуть шлях, який пройшли Україна і Латвія після розпаду Радянського Союзу. Учасниками радіомосту стануть Рауль Чілачава, надзвичайний і повноважний посол України в Латвії в 2005 - 2010 роках, і Володимир Крижанівський, народний депутат України першого скликання, перший надзвичайний і повноважний посол України в Росії. З латвійського боку участь візьмуть Яніс Юрканс, міністр закордонних справ Латвії (1990-1992) та Едмунд Йохансон, останній глава Комітету державної безпеки (КДБ) Латвійскої РСР. Початок радіомосту - о 10.08 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.01.2012 Незабаром вже призабуте національне радіо може заграти у потягах та автобусах. Відносно недорогий державний проект може підняти настрій українцям. Якщо, звичайно, в бюджеті на це знайдуться кошти. Кабінет міністрів 10-го січня доручив підзвітним відомствам прорахувати можливість відновлення на середніх хвилях радіомовлення державних передач. Підготовка проекту по "реінкарнації" державного AM-мовлення покладається на Держкомтелерадіо. Минулого четверга Нацкомісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації направила у це відомство лист зі своїми пропозиціями. Як повідомив заступник генерального директора з питань розвитку мереж радіомовлення Національної Радіокомпанії України Валерій Юрченко, якщо Кабмін, зібравши і проаналізувавши інформацію, вважатиме, що національне ефірне радіо необхідно підтримати, буде видано розпорядження, яким передбачається механізм виділення бюджетних коштів на потрібні проекту. Національна радіокомпанія зіткнулася з необхідністю шукати альтернативні джерела поширення радіосигналу через те, що кількість дротових радіоточок "Укртелекому" протягом останніх років різко скорочується. У першу чергу, це відбувається через те, що підприємство постійно піднімає тарифи на їх використання. У 1991 році в країні було 19 млн. радіоточок. Зараз збереглося менше 2,5 млн. За інформацією пана Юрченка, по всій країні в AM-діапазоні планується почати мовлення двох каналів: Першого каналу Нацрадіо (складається з інформаціонно-музичних блоків, інформаційних программ про події в Україні та за кордоном, передач на суспільно-політичні, соціально-економічні теми, літературно-мистецьких програм, передач для детей та юнацтва) і Третього каналу "Українське Радіо "Культура"". За словами пана Юрченка, на модернізацію мовлення пропонується витратити близько 70 млн. грн. На ці гроші будуть куплені і введені в експлуатацію 10-15 нових передавачів, що підтримують як аналоговий сигнал, так і цифровий. Вони покриють 90% країни і замінять передавальні центри, які були побудовані за часів Кагановича і давно вже відслужили. У Національній радіокомпанії вважають, що їх новий продукт має бути затребуваний. "Зараз середні хвилі може прийняти кожен радіоприймач. FM-мовлення є тільки в містах, а AM - покриватиме також і сільську місцевість. Національні програми можна також буде слухати на автошляхах в автомобілях і у потягах", - говорить Юрченко. Учасники ринку вважають, що в AM-мовлення є майбутнє. "Раніше не було рішень, які б дозволяли вести мовлення у цьому діапазоні якісно. Тепер вони є. Добре, що держава звернула увагу на ці частоти, поки на них не звернули уваги комерсанти. Адже в FM-діапазоні Нацрада з питань ТБ і радіомовлення змогла виділити Нацрадіо частоти тільки в деяких регіонах. Решта діапазон був проданий на конкурсах за великі гроші", - заявляє гендиректор І Української Радіо-групи Андрій Карпій. За його словами, будувати загальнонаціональну мережу в AM-діапазоні набагато ефективніше, ніж в FM. "Якщо в першому випадку 9 передавачів вистачить для покриття 70-80% території країни, то в другому на покриття такої ж площі знадобилося б 70-80 передавачів", - зазначає менеджер. Він додав, що до державного радіопроекту можна буде залучити в якості зацікавленого інвестора "Укрзалізницю". "У потягах немає свого радіо і доводитися "крутити" касети. Організація мовлення на AM на залізниці була б дуже доречною", - зазначив менеджер (Джерело: Портал "proIT").
  • 25.01.2012 Загальнонаціональна мережа "Радіо Алла" змінює позивний та формат і стає радіо Next. Відповідні зміни до ліцензій ТРК "Пілот-Україна" і фірми "Волинь", об'єднаних в одну радіомережу, внесла Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 січня. Отже, позивний радіомережі змінився з "Радіо Алла" на "Радіо Next". Радіокомпанії надали Нацраді ліцензійний договір від 27 жовтня 2011 року з Валентином Резніченком (голова правління Радіогрупи УМХ, до якої входить радіомережа) про використання товарного знаку відповідно до свідоцтва № 111046 від 25 серпня 2009 року. Формат за ліцензіями замість музично-розважального став розважально-музичним. У компаній з'явився іноземний продукт в ефірі обсягом 7 годин на добу. Відповідно, частка національного продукту і програм власного виробництва зменшилася з 24 годин на добу до 17 годин на добу. Що стосується жанрового розподілу, то Next транслюватиме переважно розважально-музичний контент (понад 19 годин на добу) і незначну кількість інформаційних і просвітницьких програм. Нагадаємо, "Радіо Алла" мовило в Україні з 15 квітня 2009 року, замінивши радіомережу Radio One. За форматом 70% становила музика (російська та українська), 30% - розважальні та інформаційні програми. Початок кожної години оголошувала Алла Пугачова, а в усі джинґли були інтегровані її авторські фрази. У Росії "Радио Алла" було створено в липні 2007 року. Наприкінці 2010 року холдинг "Профмедіа", якому належить російське "Радио Алла", розірвав стосунки з Аллою Пугачовою, а з початку 2011 року радіомережа переформатувалася на "Радио Romantika". Однак Радіогрупа УМХ заявила, що в Україні формат не змінюватиметься. Next - це також російський проект. Радіостанція з таким позивним входила до холдингу "Газпром-медіа" і мовила з початку 2005 року. Спочатку в ефірі переважав хіп-хоп та R&B, згодом станція переорієнтувалася на західну поп-музику. Після продажу радіостанції її гендиректору Юлії Яковлєвій Next, за інформацією російських сайтів, припинила мовлення 1 січня 2012 року. Інтернет-видання "Телекритика" очікує на коментарі Радіогрупи УМХ щодо переформатування мережі "Радіо Алла". Як писала "Телекритика", нещодавно радіо NRJ, що входить до Радіогрупи УМХ, переформатувалося на "Радіо 24" - спільний проект Радіогрупи УМХ та медіахолдингу "Люкс". Як змінилася програмна концепція "Радіо Алла" на "Радіо Next": I. Будні дні: 1. Мова: "Радіо Алла" - українська не менше 75%, "Радіо Next" - українська не менше 75%; 2. Власне виробництво: "Радіо Алла" - 24 год/добу, 100%, "Радіо Next" - 17 год/добу, 71%; 3. Національний аудіовізуальний продукт: "Радіо Алла" - 24 год/добу, 100%, "Радіо Next" - 17 год/добу, 71%; 4. Іноземний продукт: "Радіо Алла" - відсутній, "Радіо Next" - 7 год/добу, 29%; 5. Ретрансляція: "Радіо Алла" - відсутня, "Радіо Next" - відсутня; 5. Формат: "Радіо Алла" - музично-розважальний; "Радіо Next" - розважально-музичний; 6. Інформаційно-аналітичні і публіцистичні програми: "Радіо Алла" - 40 хв/добу; "Радіо Next" - 37 хв/добу; 7. Культурно-мистецькі програми: "Радіо Алла" - 25 хв/добу, "Радіо Next" - відсутні; 8. Науково-просвітницькі програми: "Радіо Алла" - 25 хв/добу; "Радіо Next" - 53 хв/добу; 9. Розважально-музичні програми: "Радіо Алла" - 2 год/добу; "Радіо Next" - 19 год/добу; 10. Підбірка музичних творів: "Радіо Алла" - 16 год 30 хв/добу; "Радіо Next" - відсутні; 11. Дитячі програми: "Радіо Алла" - відсутні; "Радіо Next" - відсутні; 12. Реклама: "Радіо Алла" - 2 год 20 хв/добу, "Радіо Next" - 2 год 30 хв/добу; 13. Елементи оформлення ефіру: "Радіо Алла" - 1 годи 20 хв/добу; "Радіо Next" - 30 хв/добу; 14. Анонси: "Радіо Алла" - 20 хв; "Радіо Next" - 30 хв/добу. ІІ. Вихідні дні: 1. Мова: "Радіо Алла" - українська не менше 75%, "Радіо Next" - українська не менше 75%; 2. Власне виробництво: "Радіо Алла" - 24 год/добу, 100%, "Радіо Next" - 17 год/добу, 71%; 3. Національний аудіовізуальний продукт: "Радіо Алла" - 24 год/добу, 100%, "Радіо Next" - 17 год/добу, 71%; 4. Іноземний продукт: "Радіо Алла" - відсутній, "Радіо Next" - 7 год/добу, 29%; 5. Ретрансляція: "Радіо Алла" - відсутня, "Радіо Next" - відсутня; 5. Формат: "Радіо Алла" - музично-розважальний; "Радіо Next" - розважально-музичний; 6. Інформаційно-аналітичні і публіцистичні програми: "Радіо Алла" - 13 хв/добу; "Радіо Next" - 16 хв/добу; 7. Культурно-мистецькі програми: "Радіо Алла" - 25 хв/добу, "Радіо Next" - відсутні; 8. Науково-просвітницькі програми: "Радіо Алла" - 15 хв/добу; "Радіо Next" - відсутні; 9. Розважально-музичні програми: "Радіо Алла" - 2 год/добу; "Радіо Next" - 19 год. 46 хв/добу; 10. Підбірка музичних творів: "Радіо Алла" - 17 год 07 хв/добу; "Радіо Next" - відсутні; 11. Дитячі програми: "Радіо Алла" - відсутні; "Радіо Next" - відсутні; 12. Реклама: "Радіо Алла" - 2 год 20 хв/добу, "Радіо Next" - 2 год 30 хв/добу; 13. Елементи оформлення ефіру: "Радіо Алла" - 1 годи 20 хв/добу; "Радіо Next" - 45 хв/добу; 14. Анонси: "Радіо Алла" - 20 хв; "Радіо Next" - 43 хв/добу (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2012 Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про переоформлення ліцензії на ефірне радіомовлення ТОВ "ТРК Радіо Ера" (радіомережа "Радіо Ера FM" - ред.). Компанія звернулася до регулятора у зв'язку із вилученням програм виробництва Всесвітньої служби "ВВС". Через технічні причини іноземний мовник не може надавати свої програми для трансляції в ефірі цієї української компанії (Українська служба BBC припинила розповсюдження своїх програм через сателіт 29 квітня минулого року і відтоді лишається тільки в Інтернеті - ред.). У всіх ліцензіях "ТРК Радіо Ера" дещо змінюються умови в частині "програмна концепція мовлення" та місцезнаходження передавачів у Красноперекопську і Севастополі. Загалом, це товариство має 3 ліцензії на ефірне радіомовлення з використанням 46 радіочастот (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.01.2012 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 січня 2012 року переоформила ліцензії Національної радіокомпанії України на ефірне загальнонаціональне радіомовлення та на супутникове мовлення (радіо) "Всесвітня служба радіомовлення України". Ліцензію на ефірне загальнонаціональне радіомовлення було переоформлено у зв'язку зі зміною складу редакційної ради, програмних концепцій мовлення для програм УР-2 та УР-3, номіналу частот у смт Верховині Івано-Франківської обл. та у м.Ялті. До складу редакційної ради відтепер входитимуть Олександр Курдінович, Сергій Абрамов, Тарас Аврахов, Анатолій Табаченко, Роман Чайковський, Василь Бирзул, Жанна Міщерська та Сергій Фісюн замість Олександра Бутка. Відповідно до висновків УДЦР, змінено номінал частот у смт Верховині Івано-Франківської обл. з 1.584МГц на 1.044МГц та у м.Ялті з 67.72МГц на 67.73МГц. Також дещо було змінено програмну концепцію радіокомпанії для програм УР-2 та УР-3. Рішення щодо переоформлення ліцензії на супутникове мовлення ухвалено у зв'язку зі зміною складу наглядової та редакційної рад, зменшенням кількості супутникових ретрансляторів, операторів супутникового ретранслятора, операторів телекомунікацій та зміною їх назв, уточненням території розповсюдження програм та програмної концепції мовлення. Віднині членами наглядової ради компанії є Безгін О.І., Злотник О.Й., Курдінович О.В., Остапенко Д.І., Станкович Є.Ф., Толстоухов А.В., Плаксюк Ю.О., Горбунова Л.М., Рибак С.О., Сторожук І.А. Відповідно до переоформленої ліцензії НРКУ на супутникове мовлення, параметри супутникового каналу мовлення: супутниковий ретранслятор - "ASTRA 4A", оператор супутникового ретранслятора - "SES Astra AВ", Швеція; оператор телекомунікацій - ДП "Укркосмос", м.Київ; територія розповсюдження програм - країни Європи в межах зони впевненого прийому сигналу із супутника. У програмній концепції дещо зменшився обсяг інформаційно-аналітичних та розважально-музичних передач, натомість збільшилась кількість культурно-мистецьких та науково-просвітницьких программ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.01.2012 Ведучий програм столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), виконавець і саунд продюсер YarosLOVE збирається поборотися за перемогу у відбірковому турі Євробачення 2012. Один з його кращих танцювальних хітів "To Be Free" можна часто почути в ефірі багатьох українських радіостанцій. Артист має всі шанси завоювати довіру у країни і представляти Україну на міжнародному музичному конкурсі з гідною західною піснею (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2012 Для багатьох з нас ім'я Володимира Висоцького є ототожненням цілої епохи, синонімом волелюбності та героїчної відданості творчості. 25-го січня, в день народження легендарного співака, у приміщенні Донецької обласної філармонії відбудеться вечір творчості В. Висоцького у виконанні Сергія Крави, де можна буде знову почути знайомі й улюблені пісні. Виграти квитки на цей захід ви можете в офіційній групі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шансон" (Київ-101.9МГц, Одеса-91.8МГц, Ялта-100.2МГц та 70.40МГц, Євпаторія-100.4МГц, Павлоград-102.2МГц Харків-103.5МГц, Кременчук-104.9МГц, Полтава-105.0МГц та 106.8МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Алушта-106.2МГц, Донецьк-106.4МГц, Кіровоград-106.7МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Севастополь-101.5МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Сімферополь-105.4МГц, Луганськ-105.5МГц, Суми-106.4МГц, Чернігів-106.8МГц, Черкаси-107.5МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) у соціальній мережі facebook - http://www.facebook.com/RadioShansonUA. Для цього вам необхідно приєднатися до сторінки, натиснувши кнопку "Подобається / Like", стежити за оновленнями на стіні, де будуть з'являтися питання про творчість і життя В. Висоцького. Автори перших правильних відповідей будуть винагороджені запрошеннями на концерт. Кожен переможець отримає тільки по парі запрошень (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2012 У суботу, 21-го січня, в ефірі столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) з 10-ї до 12-ї лунав перший випуск нової радіопрограми Анатолія Вексклярського - ДЖЕМІКС - "Пісня 2012 - погляд з Києва". Співведучим Вексклярського був автор і виконавець Олександр Яременко...12 його пісень у репертуарі Філіпа Кіркорова... В програмі найпопулярніше серед більшості американців, англійців, французів, росіян, українців і решта. Що, чому і як таке могло статися? (Джерело: Сторінка Анатолія Вексклярського у Facebook).
  • 24.01.2012 Відтепер найбільш харизматичного ведучого ранкового шоу "Хеппі Ранок на ХІТ FM", що в ефірі Національної мережі "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) можна не тільки почути по радіо, але й бачити у телеефірі: Льоня Сенкевич став ведучим нового проекту "Тільки один" на телеканалі "Україна"! У гумористичному шоу "Тільки один" дві зоряні пари мають дізнатися шляхом логічних умовиводів або інтуїтивних здогадок, хто з чотирьох осіб на сцені - єдиний володар унікальних здібностей, незвичайної професії або видатних природних даних. Гра складається з шести раундів, в п'яти з яких беруть участь дві зоряні пари. Проти постійних гостей - сім'ї популярних гумористів Тетяни Лазаревої та Михайла Шаца, за перемогу в програмі поборються: Лера Кудрявцева, Тимур Родріґез, Анастасія Приходько, Іраклі, Сніжана Єгорова, Антін Мухарський, група "Блестящие", Лєна Леніна, Світлана Вольнова, Шура та інші. Переможцями програми стануть ті гравці, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей. Протягом усіх раундів вгадати особливого персонажа намагаються і глядачі в студії за допомогою інтерактивного голосування. Той із них, кого не підведе інтуїція, стане учасником фінального шостого раунду, і, в разі перемоги, гравець отримає телевізор. У цьому йому також допомагатимуть зоряні гості, які будуть намагатися підказати гравцеві вірне рішення і зробити правильний вибір. Не пропустіть шоу "Тільки один" на телеканалі "Україна" у п'ятницю о 21.15 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2012 Депутати фракції Партії реґіонів готують нову редакцію Закону про телебачення і радіомовлення, який суттєво полегшить процедуру ліцензіроватія телерадіокомпаній. Про це розповіла народний депутат України Олена Бондаренко на прес-конференції в Донецьку 18 січня, - передає кореспондент "Остров". "Законопроект, над яким я працюю, буде цікавий журналістам. Наш Закон про телебачення і радіомовлення нескінченно, безповоротно застарів ... В Україні існує величезна біда - це дуже складна, неповоротка система ліцензування теле- і радіомовлення", - вважає нардеп. За її словами, сьогодні телекоммунікаційникам, наприклад, операторам кабельного телебачення, для того, щоб подати сигнал споживачеві, необхідно отримати від держави три різні ліцензії. "Оператор кабельного телебачення повинен бігти в Нацраду, НКРЗ, ходити по податкових органах і структурах, щоб отримати дозвіл на такий вид діяльності, як забезпечення послугами кабельного телебачення населення. Такого бути не повинно, це суперечить європейській практиці", - впевнена О. Бондаренко. За її словами, на сьогодні підкомітет з питань ТБ і радіомовлення вже пише нову редакцію Закону про ТБ і радіомовлення, який спростить процедуру реєстрації. "Ми хочемо зробити легкий і простий законопроект, який буде дотримуватися двох принципів. Перше, це максимальне невтручання держави в господарську діяльність медіа, друге, це принцип технологічної нейтральності, коли одна ліцензія для будь-якого з коммунікаційників телебачення, радіомовлення, то є ліцензія на мовлення як таке, а в який спосіб це мовлення відбувається, насправді ні кого не має хвилювати, якщо тільки це мовлення доступне глядачеві чи слухачеві", - пояснила нардеп. "Щойно ми полегшимо систему реєстрації та функціонуванні технічних медіа, ми отримаємо, думаю, чергову динаміку і поштовх у розвитку нашого медійного простору", - резюмувала О. Бондаренко. "Робота страшенно важка і коли я за неї бралася, я не могла точно сказати, що я встигну до кінця цього скликання оформити, подати, зареєструвати і хоча б провести його по першого читання. І якщо мені довірять люди, і я потраплю до наступного парламенту, тоді я доведу його до кінця", - пообіцяла Олена Бондаренко. При цьому вона нагадала, що якщо депутат подав законопроект в одному скликанні Верховної Ради, але не потрапив в інший, то такий законопроект фактично анулюється. "Щоб цього не сталося, треба взяти в співавтори колег по моєму комітету", - запропонувала депутат спосіб підстрахувати свій законороект (Джерело: Сайт НАМ).
  • 23.01.2012 19 і 20 березня 2012 року у Києві за підтримки столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відбудеться EuroFashion 2012 - спеціальний проект в рамках ювілейної тридцятої Ukrainian Fashion Week. 16 дизайнерів - представників країн, які візьмуть участь у чемпіонаті Euro-2012, - матимуть честь стати Послами Моди своїх країн і віддати данину Чемпіонату Європи з футболу. Слухачі радіо "Europa Plus Україна" мають ексклюзивну можливість вибрати дизайнера, гідного представити Україну на проекті EuroFashion! З 23 січня по 12 лютого голосуйте за найбільш гідного, на вашу думку, дизайнера! Віддати свій голос можна на офіційному сайті радіо "Europa Plus Україна" - http://europaplus.ua/ru/radio_news/i-44275/eurofashion_2012.html. 13-го лютого в ранковому ефірі радіо "Europa Plus Україна" будуть підбиті підсумки голосування - співзасновник і голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська оголосить ім'я переможця! Стань частиною безпрецедентної події світу моди - EuroFashion-2012! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2012 Після грандіозного успіху київського концерту "Сонник №1" ведуча ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА], що в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.), Соня Сотник вирішила порадувати своїми слухачів в інших містах України. Отже, готуйтеся зустрічати Соню Сотник і її групу з концертами: Одеса, 4 лютого; Донецьк, 10 лютого; Харків, 11 лютого; Львів, 4 березня. Слідкуйте за оновленням концертного графіка в "Афіші" на сайті Radio ROKS. Radio ROKS - українська радіостанція, мовить у Києві та 23 містах країни. Також веде онлайн-мовлення в Інтернеті. Основа музичного формату - класичний рок 70-80-х років (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.01.2012 Мережа радіостанцій "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) проводить конкурс "Як я зустрів Новий рік". Всі ми знаємо крилату фразу "як ти зустрів Новий рік, так його і проведеш". І це правило вже починає працювати! Завантажуйте фото в офіційній групі "MusicРадіо" у соціальній мережі "ВКонтакте" - http://vkontakte.ru/musicradiokiev, покажи і розкажи - де і з ким був на новорічних канікулах і отримай шанс піти в кіно (фільм на ваш вибір). Ніщо так не передасть емоції від важливої події, як фотографія. Слухачі "MusicРадіо" вже діляться з усіма кращими моментами, приєднуйтесь: пряме посилання на альбом конкурсу - http://vkontakte.ru/album-31145358_150648054 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2012 ТМ Тріно Б'янко і столична сателітарна мережева станція "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Львів-91.1МГц, Тернопіль-106.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) підбили підсумки першого сезону проекту для закоханих "Love ring". Найориґінальнішою і найромантичнішою пропозицією руки і серця в прямому ефірі було визнано пропозицію Марії Бондаренко Олегові Волошину. 30-го грудня щаслива пара переможців відвідала студію "Радіо Шарманка", де і отримала свій весільний подарунок від ТМ Тріно Б'янко - обручки і ящик улюбленого напою для частування гостей на весіллі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2012 На численні прохання слухачів столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шансон" (Київ-101.9МГц, Одеса-91.8МГц, Ялта-100.2МГц та 70.40МГц, Євпаторія-100.4МГц, Павлоград-102.2МГц Харків-103.5МГц, Кременчук-104.9МГц, Полтава-105.0МГц та 106.8МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Алушта-106.2МГц, Донецьк-106.4МГц, Кіровоград-106.7МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Севастополь-101.5МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Сімферополь-105.4МГц, Луганськ-105.5МГц, Суми-106.4МГц, Чернігів-106.8МГц, Черкаси-107.5МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) "Шансон-Парад - 2012" переїхав на найсмачніший час! Десятка обраних вами пісень тепер з'являтиметься в ефірі "Радіо Шансон" щоп'ятниці, о 17.05, відразу після випуску новин (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.01.2012 З 26 по 29 лютого в Україні пройде фестиваль Вечори французького кіно, офіційним радіо-партнером якого виступає столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Глядачів чекає серія прем'єрних кінопоказів, прес-конфереції і спецпроектів, присвячених кращим фільмам Франції. Радіо "Europa Plus Україна" дарує своїм слухачам можливість оцінити кращі роботи сучасного французького кінематографа, вигравши запрошення на фільми фестивалю! Подивитися список фільмів - учасників фестивалю можна на офіційному сайті радіо "Europa Plus Україна". З 23 по 27 січня, по буднях, додзвонюйтесь першим в ефір радіо "Europa Plus Україна" о 13.30 (гра в рамках київської програми PlayBox) за телефоном (044)-377-55-81 і вигравайте два запрошення на один з фільмів фестивалю "Вечори французького кіно"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.01.2012 Повна музична історія минулого десятиліття - кожного дня (крім суботи) о 15.00 на хвилях мережі радіостанцій "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Севастополь - 103.7МГц та 73.31МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Дубровиця-105.3МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Зарічне-107.1МГц, Чернігів-107.7МГц, Запоріжжя-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення 32k, Інтернет-мовлення 64k AAC+ та Інтернет-мовлення 128k)! У певному сенсі це - особливі пісні, адже саме ці хіти звучали в ефірі "MFM Station" з перших днів існування радіостанції. Дебютні треки Black Eyed Peas, Девіда Ґетти, "який подавав великі надії" в той час, мега-star Араш, і різноманітний сетісфекшн від Бенні Бенассі плюс гарячі ритми від Рікі Мартіна, Шакіри, суворий реп Емінема та інші суперхіти двохтисячних від Enrique Igleasias-а, Britney Spears, Craig-a David-a, Kylie Minogue, Мадонни, Роббі Вільямса, Geri Halliwell та багатьох-багатьох інших суперзірок світової поп-сцени тих часів. Згадайте, як починалося третє тисячоліття в музиці - "2000 хітів з 2000х"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.01.2012 У середині січня у смт. Варва Чернігівської області розпочало мовлення перше на Чернігівщині районне комунальне FM-радіо - "Говорить Варва!". Станція створена Радіоорганізацією "Варвинське районне радіомовлення" і веде мовлення на частоті 104.4МГц в обсязі 3 години 15 хвилин на тиждень (у будні - з 6.30 до 6.45, у суботу та неділю - з 14.00 до 15.00) відповідно до ліцензії НР №1541-м від 13.12.2011. Решту часу протягом доби на частоті 104.4МГц у Варві транслюються програми каналу УР-1 Національної радіокомпанії України. Мовлення на частоті чутно у Срібнянському, Талалаївському, Прилуцькому районах, у селищі Талалаївка Ніжинського району Чернігівщини, а також у Пирятинському, Чорнухинському районах Полтавської області (Джерело: Портал "GOROD.cn.ua").
  • 20.01.2012 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) поспішає поділитися радістю - радіокомпанія отримала несподіваний, але дуже приємний і цінний подарунок. Слухач "Radio ROKS" Олександр Шнирков з Києва подарував станції офіційні плакат і календар групи AC / DC, які він привіз із самого Лондона. Подарунки відразу знайшли своє законне місце і тепер прикрашають студію прямого ефіру "Radio ROKS", надихаючи і допомагаючи працювати в ефірі ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА] і Сергію Зеніну. Фото можна подивитися на офіційному сайті радіостанції - http://www.radioroks.com.ua/news_84.html (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.01.2012 До аудиторії мережевої радіостанції "Радіо 24" долучилися мешканці міста Севастополь. Мовлення "Радіо 24" у цьому місті розпочалося вчора, 19 січня, увечері на частоті 87.7МГц. Перед цим приблизно о 15.24 було припинено мовлення радіо "NRJ Hit Music Only", що досі працювало на зазначеній частоті. Заміна відбулася відповідно до змін, внесених Нацрадою з ТРМ наприкінці грудня минулого року в ліцензію ТОВ "ТРК "Дивосвіт", що є власником частоти 87.7МГц у Севастополі. Таким чином, проект "NRJ Hit Music Only" остаточно припинив існування в Україні (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.01.2012 Міжгалузеве об'єднання "Радіокомітет" оголошує конкурс на посаду менеджера зі зв'язків з громадськістю. "Радіокомітет" створений наприкінці 2007 року задля запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії. До його складу входять два найбільші радіохолдинги України - група ТАВР, Український Медіа Холдинг, три мережеві рекламні аґенції (Publicis Groupe, ADV Group, Group M) та, у якості управляючого партнера,- Незалежна Асоціація телерадіоМовників. Обов'язки менеджера: 1. Організація прес-конференцій, презентацій. 2. Формування пулу лояльних журналістів. 3. Написання прес-релізів, статей. 4. Розміщення публікацій, інтерв'ю в ЗМІ. 5. Моніторинг публікацій, адаптація та переклад англомовних аналітичних матеріалів. 6. Проактивна і реактивна взаємодія, щодо коментарів та публікацій за участі спікерів радіогалузі. 7. Генерування інформаційних приводів. 8. Робота з екаунтами в соц.мережах. 9. PR супровід інформаційно-освітньої діяльності Радіокомітету (семінарів і тренінгів). 10. Присутність на спеціалізованих подіях та виставках, що стосуються маркетингу/реклами, медіа, PR (Rex, Київський фестиваль реклами, Rema days, Proпеллер та ін.). 11. Проведення різноманітних акцій (флеш моби, конкурси, роздача презентаційних матеріалів, сувенірної продукції, що позиціонує радіо в позитивному контексті). Вимоги: 1. ВО (журналістика, PR, маркетинг, філологія тощо). 2. Бездоганне володіння українською та російською мовами, високий рівень грамотності. 3. Володіння англійською мовою на рівні Advance. 4. Досвід роботи журналістом ділових або галузевих ЗМІ не менше 1 року та PR-менеджером - не менше 1 року. 5. Готовність виявляти ініціативу, самостійно приймати рішення, бажання розвиватись. 6. Комунікабельність, здатність налагоджувати контакт зі ЗМІ. 7. Вміння та бажання працювати в команді, націленість на спільний результат. 8. Розуміння специфіки роботи інтернет- ЗМІ, теле- та друкованих видань. 9. Вільне володіння ПК та програмами MS Office. Умови роботи: 1. Робочий день з 10:00 до 18:00 пн-пт. 2. Рівень заробітної плати - за результатами інтерв'ю. Резюме надсилати до 30.01.2012 електронною поштою . Контакти: Тел..: +38044 2545556, E-mail: (Джерело: Інформацію надано ).
  • 19.01.2012 Найбільш роковий ранок повернулося! З 16-го січня в ефірі столичної сателіиарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) - новий сезон ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА]. Кожен будній ранок з 7-ої до 10-ої ранку всіх слухачів чекає постійний склад: Соня Сотник, Сергій Кузін і Ксенія Владіна. Цього року "Радіо РОКС - Україна" оновило рубрику "Клініка доктора Кузіна" та на численні прохання радіослухачів повертає в ефір легендарну рубрику "Краш-тест", яка тепер виходитиме в ефір о 7.45. Слухайте у всіх приймачах країни по буднях з 7 до 10 ранку - новий сезон [КАМТУҐЕЗИ] на "Radio ROKS"! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.01.2012 Українська радіостанція "NRJ Hit Music Only" призупинила онлайн-мовлення у всесвітній мережі Інтернет. Трагсляції здійснювалися за двома посиланнями - http://cast.radiogroup.com.ua:8000/nrj.aac.m3u (64k. AAC+) та http://cast.radiogroup.com.ua:8000/nrj.m3u (128k. mp3). Наразі за першим посиланням - тиша, друге взагалі неактивне. Паралельно припинив роботу офіційний сайт радіостанції - http://www.nrj.com.ua. Нагадаємо - радіостанція "NRJ Hit Music Only" вела мовлення в Україні з весни 2006 року на частотах 104.6МГц у Києві і 87.7МГц у Севастополі. З 2011 року входила до Радіогрупи УМХ. Наприкінці минулого року Нацрада з ТРМ переоформила ліцензію ТОВ "ТРК "Дивосвіт" (ТРО, що представляла проект "NRJ Hit Music Only") відповідно до заяви компанії; у переоформленій ліцензії було зазначено нову концепцію та позивний - "Радіо 24". 28-го грудня минулого року радіо "NRJ Hit Music Only" припинило мовлення у Києві. На початку поточного року колектив, що займався проектом "NRJ Hit Music Only", оголосив про очікуване припинення мовлення "NRJ Hit Music Only" в інтернеті та закриття всіх інтернет-ресурсів станції. Наразі технічне мовлення з позивним "NRJ Hit Music Only" триває у Севастополі, однак, і у цьому місті незабаром має стартувати "Радіо 24" (Власна інформація).
  • 19.01.2012 Напередодні нового року Sender перезапустив своє легендарне радіошоу Bomba на хвилі мережі радіостанцій "DJFM" (Київ-96.8МГц, Сімферополь-89.3МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.). Слухачів чекає актуальний формат і захоплююча концепція, що передбачає щільний інтерактив з шанувальниками і, що примітно, з продюсерами. Так, у кожного продюсера є шанс відкрити нові горизонти кар'єри завдяки рубриці Send 2 Send. Sender, який є автором радіошоу Bomba, лідером лейбла Send Records і генеральним директором "DJFM", відкриває двері в успішне майбутнє талановитим продюсерам. Так, надіславши посилання sendspace.com на свій найкращий трек на мейл , автор треку отримує можливість потрапити в радіошоу Bomba, в ротацію ефіру "DJFM". А якщо трек не виходив на якомусь лейблі і зможе вразити Sender'а, то у артиста є можливість підписати своє творіння на Send Records з перспективою подальшої співпраці. Всі треки, які прийдуть на адресу , будуть прослухані, а це означає, що шанс є у кожного! Треки приймаються у форматі mp3 320 kbps або wav форматі (посиланнями на сайти файлообмінники), також вкажіть посилання на сторінку артиста або додайте коротке інфо про себе (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2012 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Львів-91.1МГц, Тернопіль-106.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє… Усім, хто любить гострі відчуття присвячується. Купання в ополонці на Водохреща - що може бути приємнішим цієї зими? Отже, 19-го січня о 12.00 під чуйним керівництвом Юлі Білової - ведучої радіостанції - занурюємося в ополонку! Місце зустрічі та запливу позначене точкою G на мапі, яку можна знайти на офіційному сайті "Шарманки". При собі мати купальні приналежності, рушники та гарячі напої. Орієнтир - великий логотип "Радіо Шарманка", що красиво висітиме на кущах (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 18.01.2012 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірки дев'яти телекомпаній і трьох радіокомпаній щодо дитячого мовлення. Рішення про призначення позапланових перевірок регулятор ухвалив на засіданні 18 січня. Перевірятимуть такі телеканали, як "Інтер", "1+1", "Україна", Новий канал, ICTV, ТЕТ, НТН, Перший національний і "Малятко ТВ", а також радіомережі "Наше радіо", "Гала" та Національну радіокомпанію України. За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, торік відбувся круглий стіл з питань дитячого мовлення, на якому оприлюднили інформацію про те, що на сьогодні не в повному обсязі транслюються дитячі програми на телебаченні та радіо. Нацрада провела попередній моніторинг, який підтвердив відхилення від ліцензійних зобов'язань мовників, і тепер, спираючись на дані моніторингу, призначила позапланові перевірки (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2012 Завтра, 18-го січня, об 11-ій годині розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінґ для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінґу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.01.2012 В минулу п'ятницю, в останній день пленарного тижня рішенням більшості Андрія Шевченка було звільнено з посади Голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації. Народний депутат України Борис Тарасюк, Голова Народного Руху України, Голова Комітету Верховної Ради з питань Європейської інтеграції викладає своє бачення причин: "Перша - це наступ на опозицію і її права. Згадаймо, що влада навіть вилучила з Конституції і законодавства поняття "опозиція". Друга - влада готує медіа-простір для свого тотального контролю напередодні виборів, тому представник опозиції на цій посаді її не влаштовує. В той же час варто звернути увагу на намір фракції БЮТ-Батьківщина, яка свого часу делегувала Шевченка на посаду Голови комітету свободи та інформації, знову висунути його кандидатуру. При цьому Партія Реґіонів заявила, що підтримає будь-яку кандидатуру, яку висуне опозиція. В цьому відношенні варто очікувати протистояння між двома фракціями. Одна буде наполягати на перепризначенні Шевченка, а інша - зняти ту ж кандидатуру. Особисто я здивований бажанням владної більшості скинути представника опозиції з керування комітетом, котрий по-праву має належати саме опозиції. Тим більше, що в цьому комітеті більшість належить саме владі. Не головування має значення, а голосування. Якщо немає більшості в комітеті, то голова мало що може зробити аби перебороти позицію комітету. З огляду на професійність Андрія Шевченка, його державницькі, патріотичні позиції, він не влаштовує владу, як голова комітету, оскільки він може висловлювати свою думку. Я вважаю, що в діях влади це крок назад, який виставляє її перед зовнішнім світом як таку, що чинить тиск на опозицію і намагається придушити її. Провладна більшість проголосила, що підтримає будь-кого іншого від опозиції. Проте, по відношенню до окремої кандидатури Андрія Шевченка це "політичний блеф". Чи підтримає влада іншого кандидата - побачимо. Андрій Шевченко не влаштовував владу через свою позицію, професіоналізм і авторитет. Очевидно, владі потрібен інший кандидат від опозиції, менш авторитетний і більш керований. Швидше за все влада триматиметься цієї точки зору, але категорично виступатиме проти Андрія Шевченка, вбачаючи в ньому основну загрозу своєму пануванню в комітеті" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2012 Радник президента Ганна Герман вважає, що більшість у Верховній Раді повинна підтримати того кандидата на посаду голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, якого назве опозиція. Про це вона сказала УНІАН. "Я вважаю, що рішення про нового голову Комітету треба приймати негайно. Не можна тягнути з цією справою. І поза всяким сумнівом, це має бути однозначно кандидатура від опозиційних сил. Опозиція і лише опозиція повинна визначитися з кандидатурою голови. Більшість повинна підтримати те прізвище, яке назве опозиція", - зазначила Ганна Герман. Водночас радник президента зауважила, що не є членом парламенту і не може впливати на нього, а висловлює свою думку як попередній голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації (Ганна Герман очолював комітет до Андрія Шевченка). "Я пам'ятаю, коли ми були в опозиції, то ми висували свою кандидатуру і парламент беззастережно її підтримав", - наголосила вона. На думку Ганни Герман, в опозиції багато журналістів, які нічим не поступаються за фаховим рівнем, кваліфікаціями і моральними засадами Андрію Шевченку і могли б керувати цим комітетом. Серед них радник президента назвала Юрія Стеця, Олену Кондратюк, Ірину Геращенко. "Хоча Андрій Шевченко також з повним правом може на цю посаду ще раз претендувати", - додала вона. "Ми не повинні допускати, щоб були спекуляції на тему: мовляв, влада під прикриттям того, що нема компромісу, керує таким важливим комітетом, як свобода слова, який за традицією належить опозиції. Треба шукати компроміс і знайти його", - резюмувала Ганна Герман. Нагадаємо, 13 січня Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації. Перед цим, 22 грудня 2011 року, шестеро членів комітету (представники фракцій Партії реґіонів та КПУ) висловили йому недовіру. Того ж дня, 13 січня, фракція "БЮТ-Батьківщина" знову висунула Андрія Шевченка на посаду голови комітету. Цей проект постанови Верховна Рада розглядатиме вже на наступній сесії. Сам Андрій Шевченко вбачав у своєму відкликанні намір Партії реґіонів перед виборами узурпувати Комітет з питань свободи слова та інформаці (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.01.2012 Новим директором радіостанції "FM Галичина" (ТОВ "ТРК "Галичина"") призначено Олександру Гнатик, яка раніше виконувала обов'язки комерційного директора радіо. Про це повідомляє прес-служба компанії. Попередній директор Роман Заяць, який з травня 2011 року очолював радіокомпанію, залишив посаду. За словами голови зборів учасників ТОВ "ТРК "Галичина"" Володимира Співака, власники задоволені роботою Романа Зайця й мають намір "активно співпрацюватиме з його компанією MJoy Radio на інших технологічних засадах". Роман Заяць відзначив, що за час його керівництва вдалося переформатувати радіомережу: "За кілька місяців ми докорінно змінили стиль радіо, стартувавши на початку літа з проектом галицького файного радіо. Упродовж другої половини 2011 року шліфували контент і під завісу року зафіксували нову концепцію радіо промо-кампанією". За його словами за цей період вдалося поліпшити фінансові показники та збільшити кількість рекламних замовників. Олександра Гнатик має намір розвивати концепцію свого попередника, однак планує внести зміни в контент радіо: "Потенційно нашими слухачами мали б стати не тільки ті, хто любить музику, гостре слово, але й суспільно свідомі громадяни, яким небайдужа політика, бізнес, ІТ-технології, мандри. Це вже царина контенту". Вона переконана, що досвід роботи на посаді комерційного директора допоможе їй працювати над поліпшенням фінансових показників компанії. Довідка: "FM Галичина" - одна з найбільших музично-розважальних радіомереж Західної України. Розпочала мовлення наприкінці 2010 року. Передавачі розміщені в 14 містах, у тому числі у Львові, Тернополі, Луцьку, Шацьку та Славському. Особливість: радіо з галицьким характером, гумором, численними конкурсами, присутністю відомих гостей в ефірі. Слухачі - мешканці Західної України віком 30-55 років. Сукупна аудиторія - понад 1 млн осіб. Гасло радіостанції: "Файне радіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.01.2012 Радіостанція хорошого настрою - столична сателітарна мережа Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) продовжує серію крутих Lux FM coctail party. Запальніші треки та драйв дарує ді-джей Гараж, а радіоведучі Слава Дьомін та Василіса розпалюють атмосферу незабутніми та веселими конкурсами з гостями вечірки. "Ви знаєте, конкурси від "Люкс FM" завжди прикольні, ориґінальні, і краще не розповідати, краще все на власні очі побачити", - кажуть радіоведучі "Люкс FM" Слава Дьомін та Василіса. Переможці конкурсів отримають, окрім позитиву та гарного настрою, фірмові коктейлі, які готують власноруч ведучі "Люкс FM". "Я просто дивилась, як роблять це бармени, мені дуже хотілося завжди реально спробувати. І ось тут я самореалізувалася. Мені, насправді, це дуже подобається. Смачні коктейлі від "Люкс FM" тільки на Lux FM coctail party", - кажуть Слава Дьомін та Василіса. Отож, щосуботи, у самому серці Києва у "Водкабарі" - Lux FM coctail party! Усі подробиці на офіційному сайті та у прямому ефірі радіо "Люкс FM" (Джерело: Телеканал новин "24").
  • 16.01.2012 Користувачі соціальної мережі "ВКонтакте" отримали можливість транслювати музику, яку вони прослуховують, в рядок статусу на своїй сторінці. Про це повідомляється в групі розробників соціальної мережі. Для початку і закінчення трансляції при прослуховуванні аудіозапису в соцмережі користувачеві досить натиснути кнопку "транслювати на мою сторінку" в меню плеєра. Відвідувачі його профілю зможуть приєднатися до прослуховування, що, за заявою в анонсі нововведення, перетворює кожного користувача "ВКонтакте" на "окрему радіостанцію". У стрічку новин про початок трансляції не повідомляється, і про неї можна дізнатися тільки на сторінці користувача. Як вказує Василь Бабич, розробник функції, аудіозапис в статусі не зберігається назавжди, а зникає при відключенні трансляції або припинення відтворення. Бабич пише, що ідея "персонального радіо" відвідала його о 12:20 13 січня, а вже о першій годині ночі 14 січня він завершив її розробку. До жовтня 2010 року профілі користувачів "ВКонтакте" включали в себе "статуси" і "стіну" з повідомленнями від "друзів". 21 жовтня 2010 їм на заміну прийшов "мікроблоґ", однак після протестів користувачів була повернута можливість залишати "статуси". У записі в мікроблозі на сьогоднішній день можна вставляти аудіо- та відеозаписи, зображення, опитування та інші елементи. "Статуси" містять в собі тільки текст розміром до 140 символів. Функція спільного прослуховування напередодні з'явилася в соціальній мережі Facebook. "Френди", до чиєї трансляції можна підключитися в даний момент, позначаються спеціальним значком у списку друзів у правій частині сторінки. При цьому користувачі можуть об'єднуватися в групи і прослуховувати музику, яку "поставить" обраний ними "ді-джей" (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 15.01.2012 З 16-го по 22-ге січня 2012 столична сателітарна мережева станція Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Житомир-104.5МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) та Ідеологія представлять всім слухачам приємну і корисну екскурсію у світ bass музики. За плечима Dance radio "KISS FM" вже є успішні тижні drum and bass і techno музики, але цього року на станції вирішили розширити рамки ламаного формату і подарувати Вам максимум інформації про bass музику. Dubstep, drumstep, bass electro, moombahton, dnb - все це вас чекає з 16 до 22 січня в ефірі Dance radio "KISS FM". Для, того щоб ви змогли максимально дізнатися про нові стилі, ді-джеїв, продюсерів зі світу bass музики в рамках "Bass week" на Dance radio "KISS FM", вам пропонується обрати 30 най-най bass-треків у хіт параді KISSFM TOP 30 BASS. Проголосувати за них можна тут. І в субботу, 21 січня, з 15.00 слухайте в прямому ефірі Dance radio "KISS FM" TOP 30 BASS, який вам представлять Олексій Смєхов і DJ Tapolsky. Голосуйте, обирайте кращих на ваш погляд представників bass музики. А 28-го січня приходьте у Київський Home Concept Club і відривайтеся під музику кращих на даний момент ді-джеїв bass-стилю на фестивалі IДЕОЛОГIЯ. Фестиваль IДЕОЛОГIЯ - для цікавих і ориґінальних людей, щиро закоханих у музику (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.01.2012 22-24 травня 2012р. в Києві (ВЦ "КиївЕкспоПлаза") відбудеться 18-ий Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний щорічний бізнес-форум професіоналів медіаіндустрії України. Організатор: ЗАТ "Телерадіокур'єр". Головні напрямки: Телебачення. Радіомовлення. Телекомунікації. Кіновиробництво. Інтернет. Для участі у Телерадіоярмарку запрошуються всі зацікавлені фахівці медіагалузі та їхні партнери. Якщо Ви бажаєте висловити Вашу думку (рекомендації) щодо Телерадіоярмарку та / або його тематики, надсилайте Ваші коментарі на адресу компанії "Телерадіокур'єр". Ваші коментарі буде надано цільовій групі фахівців з тематики коментаря, а також (з Вашого дозволу) - опубліковано в черговому дайджесті новин Телерадіоярмарку, на сайті http://www.media-fair.kiev.ua, в черговому номері журналу Телерадіокур'єр. Ваша думка буде сприяти ефективній роботі Телерадіоярмарку-2012. До зустрічі на Телерадіоярмарку-2012 - давні друзі та нові партнери чекають на Вас! Будь ласка, повідомте про Телерадіоярмарок-2012 Вашим Колегам! (Джерело: Інформацію надано ).
  • 13.01.2012 Люксові канікули закінчилися і ведучі столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) знову повернулися до вас. І не з порожніми руками! Хто сказав, що подарунки слід робити тільки до Нового року? "Люкс FM" має післяноворічні сюрпризи для своїх улюблених слухачів і відвідувачів сайту станції. Уявіть собі, приходить вам посилка. Ви її відкриваєте. А там футболочка з підписом ведучого "Люкс FM" ЯросLOVE! Класна несподіванка! На цьому тижні така приємність чекає найактивніших учасників життя офіційного сайту радіо "Люкс FM", адже акція Клуб активних люксівців триває. Першу зоряну футболочку отримує великий говорун Анастасія. Вона написала найбільше коментів і перемогла. Друга футболка, прикрашена ЯросLOVE, відправляється до найдоброзичливішій Тетяні. Она потоварищувала з багатьма людьми і за свою комунікабельність отримує приз. Також нагородити слід талановитого музиканта Маришку. За її плейлист NEW проголосувало найбільше людей. Красуватися у футболці від улюбленої зірки може будь-хто! Потрібно просто бути активістом - коментувати, додавати і слухати. А на наступному тижні радіо "Люкс FM" роздаватиме футболки від Андре Тана (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.01.2012 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) завжди багато прикольних, веселих і дуже цікавих акцій. Одна з таких - Новорічна пиятика 2012. Щотижня "Люкс FM" роздає подаруночки найкращим новорічним фотографіям. І ось нарешті - "Люкс FM" має другого переможця. А перемогла Любов. Ви подумаєте, що працівники "Люкс FM" ще не відійшли від свят або взагалі з глузду з'їхали? Ні, насправді перемогла дівчина з таким романтичним ім'ям - Любов. На її новорічній фотці (яку можна знайти тут) ви можете побачити живу снігову бабу. Класно хлопці придумали! Картинка всім дуже сподобалася і набрала найбільше чесних голосів. Люба отримує сертифікат від "Люкс FM" на покупку фотокниги. Вітаємо. Хочете теж отримати подарунок від радіо "Люкс FM"? Беріть участь в акції "Новорічна пиятика 2012", надсилайте на радіо "Люкс FM" смішні фотографії та отримуйте люксові призи (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.01.2012 Партія реґіонів схвалить будь-яку іншу кандидатуру на пост глави комітету зі свободи слова, крім БЮТівця Андрія Шевченка. Про це повідомила перший заступник глави комітету, член фракції Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі телеканалу ТВі. Відповідаючи на запитання, чи проголосує більшість за іншого кандидата (не Шевченка) на пост глави комітету від опозиції, "реґіонал" повідомила: "Безумовно". "Я б навіть готова була розглянути будь-якого іншого депутата від БЮТу і НУНСу, і тих, які у нас зараз працюють членами комітету і тих, які працюють в інших комітетах, але згодні перейти до нас. Це такі як Ірина Геращенко, як Ольга Герасим'юк. Медійники, які поки не у нас комітеті", - зазначила вона. Бондаренко розповіла, що "глава комітету в принципі не має ніякого права приймати хоч якесь рішення без згоди комітету". "У нас же відбувалося як раз таки зовсім навпаки", - заявила вона. "Він дозволяв собі приймати рішення всередині комітету "одноосібно", без дозволу комітету. На що він не мав ніякого права", - уточнила депутат, додавши, що "це робилося з метою політичної вигоди для своєї політичної сили". Бондаренко повідомила, що до комітету скаржилася "громадськість з Хмельницька, скаржачись на порушення журналістських стандартів, на образи, на наклеп з боку журналіста, на канал "1+1", безпосередньо на програму "Гроші". "За регламентом голова повинен був повідомити, що надійшла така скарга і нам необхідно розглянути її на комітеті. Замість цього він бере цю скаргу, причому вона була не одна, їх було декілька, і потихеньку, не попереджаючи нікого з нас, несе її на канал і віддає в руки (генпродюсеру) Олександру Ткаченко", - розповіла політик. "Питання: це покривали канал, журналіста, який порушив стандарти, це покривали друзів або що?", - додала "реґіонал". Бондаренко також розповіла, що "телеканал "Ера" скаржився до комітету, що не отримав ліцензію на цифру". "Очевидно, Андрій Віталійович, знаючи, що телеканал "Ера", засновником якого є депутат від Партії реґіонів, від владної коаліції, напевно, не поспішав допомагати телеканалу, всього лише маючи на умі політичну приналежність засновника. Тобто, фактично, він ділить на кольори і канали і журналістів", - зазначила вона. Як відомо, у п'ятницю Верховна Рада звільнила Шевченка з посади голови комітету зі свободи слова (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 13.01.2012 Фракція "БЮТ-Батьківщина" засуджує незаконне зняття з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка. Про це сьогодні на брифінгу заявив народний депутат, член регламентного комітету Сергій Сас. "Все, що відбулося, наша фракція розцінює як помсту Андрію Шевченку за його опозиційну роботу, за його публікації з різкою критикою президента і його команди. Це політичні репресії щодо опозиції і позбавлення опозиції права здійснювати парламентський контроль у межах, визначених Конституцією і регламентом. Це чергова ланка у ланцюгу узурпації влади шляхом побудови тоталітарного режиму та диктатури в нашій країні", - заявив депутат. За його словами, фракція "БЮТ-Батьківщина" розцінює зняття Андрія Шевченка з посади голови Комітету як наступ на свободу слова. Сергій Сас також повідомив, що сьогодні голова Верховної Ради одноосібно відмінив годину запитань до уряду, під час якої опозиція планувала поцікавитись подальшою долею української газотранспортної системи, відмінив розділ "різне", коли депутати мають можливість з парламентської трибуни вільно виголосити заяви. "Апогеєм повної узурпації головою Верховної Ради регламенту став розгляд питання про відкликання голови комітету з питань свободи слова Андрія Шевченка", - заявив Сас. Депутат нагадав, що регламент парламенту передбачає чітко визначену процедуру відкликання голови, першого заступника, секретаря комітету зі своїх посад, і ця процедура передбачає декілька підстав для відкликання, зокрема, за власним бажанням, за рішенням Комітету. "А те, що відбувалося сьогодні у Верховній Раді, повністю не відповідає цій процедурі", - наголосив він. За словами Сергія Саса, комітет не проголосував за відкликання голови комітету та не звертався до регламентного комітету, який також на своєму засіданні мав розглянути це питання, а лише висловив йому недовіру (Джерело: Сайт БЮТ).
  • 13.01.2012 Фракція "БЮТ-Батьківщина" запропонувала на посаду голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка, якого провладна більшість сьогодні зняла з цієї посади. Таку пропозицію від імені фракції вніс її голова Андрій Кожем'якін. За його словами, фракція сьогодні провела термінове засідання прямо у сесійному залі і депутати одноголосно вирішили знову запропонувати кандидатуру Андрія Шевченка на цю посаду. У свою чергу спікер парламенту та представники провладної більшості заявили, що це питання буде винесено на голосування сьогодні, як тільки буде оформлено відповідний проект постанови. Водночас, перед голосуванням за зняття Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації член регламентного комітету Сергій Сас заявив про фальсифікацію документів комітету про відкликання з посади Шевченка. Виступаючи у парламенті під час розгляду цього питання, Сергій Сас заявив, що регламентний комітет проаналізував документи засідання комітету та стенограму і виявив, що питання про відкликання голови Комітету не розглядалося на засіданні, а рішення приймалося у "різному", що суперечить Регламенту ВР. Сас також зазначив, що з юридичної точки зору формулювання "висловити недовіру голові Комітету" і "відкликання з посади" не є ідентичними. За словами Сергія Саса, сьогодні депутатам також роздали лист від регламентного комітету із нібито заключенням щодо зняття Шевченка, але, за його словами, регламентний комітет не збирався на засідання і не розглядав це питання (Джерело: Сайт БЮТ).
  • 13.01.2012 Фракція "БЮТ-Батьківщина" пропонує обрати головою Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка, знятого з цієї посади вранці 13 січня. Відповідний проект постанови зареєстрував голова фракції Андрій Кожем'якін. Як повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на прес-службу фракції, оскільки на засіданні ВР 13 січня постанову не встигли розглянути, вона буде винесена на голосування у лютому. "На наступній сесії у перші ж дні ми вимагатимемо, щоб вона була розглянута. Якщо ця кандидатура буде відхилена, ми знову подаватимемо Шевченка. Це квота опозиції, і це узгоджена кандидатура між опозиційними силами", - сказав Тарас Пастушенко, прес-секретар фракції. Депутат з Партії реґіонів Олександр Єфремов на брифінгу заявив, що його фракція не підтримає кандидатуру Андрія Шевченка, яку знову висуватиме опозиція. При цьому він додав: "Коли ми обговорювали це питання на погоджувальній раді, з вуст керівників фракції (БЮТ) звучали інші кандидатури". Нагадаємо, фракція БЮТ вважає зняття Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації незаконним та розцінює ці дії як наступ на свободу слова та рейдерську атаку на комітет. Як повідомляла "Телекритика", Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації. За відповідну постанову 13 січня проголосували 245 депутатів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.01.2012 Спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що найбільше тютюнових лобістів знаходиться у Комітеті з питань свободи слова та інформації. Про це 13 січня він заявив під час брифінгу, повідомляє реґіональний центр громадянського представництва "Життя". Спікер у відповідь на запитання журналіста про те, чи є лобісти у парламенті, які блокують прийняття "антитютюнового законопроекту" № 5164, сказав: "З цього приводу хочу відверто сказати, що найбільше тютюнових лобістів у Комітеті з питань свободи слова та інформації". "Я неодноразово зустрічався із головою комітету Андрієм Шевченком і з членами комітету, підкреслюючи: законопроект потрібно привести у відповідність із стенограмою голосування депутатів Верховної Ради. Так, цей законопроект потребує внесення уточнень по статті 131, але вони (члени комітету), на превеликий жаль, не можуть спромогтися привести у відповідність цей документ. Я неодноразово підключав юридичне управління, проводилися наради. Але з яким документом працювати, коли кожен приносить свій варіант?!", - сказав Володимир Литвин. Він наголошує на тому, що закон треба приймати у такому вигляді, в якому його приймали депутати. "Мені шкода про те, що відбувається в Комітеті з питань свободи слова та інформації, він став заручником з'ясування політичних стосунків у Верховній Раді. Я наполягав і стою на тому, що керівництво цим комітетом має залишатися за опозицією. Це треба зробити усталеною практикою, щоб опозиція мала можливість контролювати, в тому числі через цей Комітет, владу", - додав спікер. Нагадаємо, 22 вересня Верховна Рада України заборонила рекламу тютюнових виробів. У жовтні народний депутат Леся Оробець надіслала Володимиру Литвину депутатське звернення, в якому заявила, що на його ім'я надійшов на підпис текст закону, який не відображає реальних результатів голосування поправок. Вона звинуватила тютюнове лобі в підміні кінцевого варіанту законопроекту. Леся Оробець двічі зверталась до Генеральної прокуратури з проханням притягти до відповідальності Володимира Литвина, який три місяці поспіль не підписує закон про повну заборону реклами тютюну. Проаналізувавши відмінності в тексті законопроекту, проголосованому в сесійній залі, та в тексті закону, поданому на підпис спікеру, голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР України Володимир Макеєнко рекомендував Верховній Раді в порядку винятку скасувати результати голосування за законопроект № 5164 в другому читанні і в цілому та повернути його профільному комітету (з питань свободи слова та інформації) на доопрацювання з наступним поданням його на повторне друге читання. Депутат Олена Бондаренко заявила, що не бачить підстав для зміни тексту законопроекту (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.01.2012 Верховна Рада звільнила БЮТівця Андрія Шевченка з посади голови комітету зі свободи слова. За це рішення проголосувало 245 депутатів. Опозиція наполягала на незаконності постановки цього питання, оскільки йому не передувало відповідне рішення регламентного комітету. Однак представники Партії реґіонів спростовували це і заявляли, що не претендуватимуть на посаду голови комітету. Після зняття Шевченка БЮТівець Андрій Кожем'якін підтвердив, що більшість запропонувала опозиції знайти іншу кандидатуру на цю посаду. "Нам було запропоновано подати кандидатуру на цю посаду… свободи совісті… свободи слова… Але ми пропонуватимемо ту ж кандидатуру - Андрія Шевченка", - заявив він. У свою чергу спікер Володимир Литвин попросив БЮТівців оформити свою пропозицію у вигляді проекту постанови. Під час обговорення питання зняття Шевченка його опонент "реґіоналка" Олена Бондаренко заявила, що "комітет очолює нечесна, безвідповідальна людина, яка забула про честь, гідність і законослухняність". "Зловживання службовим становищем, підробка документів, цензурування скарг, які поступають до комітету, а також перешкоджання діяльності іншим членам комітету… У мене є тека, в якій є документи, що підтверджують те, що я сказала", - сказала вона. У свою чергу Шевченко заявив, що у спробі звільнити його з посади голови комітету є лише "політичний і персональний мотив". "Я сприймаю чорну мітку від влади як визнання того, що ми робили гарну справу… Якщо станеться відставка, я буду її сприймати як свій четвертий "Телетріумф", - сказав він. "Не всіх можна купити посадою і не всіх можна залякати відставкою. Де б я не був і не працював у житті, все, що стосується свободи слова, для мене завжди буде пріоритетом", - додав Шевченко. Він також заявив, що комітет під його головуванням досяг значних успіхів у ствердженні свободи слова. "Ми не передаємо голоси, кожен голосує сам за себе, всі засідання відкриті, у нас працює громадська рада. За цей час було ухвалено закон про доступ до публічної інформації, зміни до закону про інформацію, закон, яким було заборонено рекламу тютюну", - зазначив Шевченко. У свою чергу Бондаренко звинуватила БЮТівця у корупції. "Скажіть, чому ви, живучи у Києві і маючи квартиру у центрі, до минулого року тримали за собою депутатський номер у готелі, який обходиться бюджету у 800 гривень на добу. Помножте на 5 років і на 365 днів", - запитала вона. "Чи пам'ятаєте ви те засідання комітету, на якому господарче управління Верховної Ради пред'явило вам рахунок на 780 тисяч гривень перевитрат на телефонні розмови з вашого стаціонарного телефону? І чому ви, здавши депутатський мандат у 5 скликанні ще місяць незаконно користувалися державним автомобілем?", - додала Бондаренко. На це Шевченко відповів, що, на його думку, перехід на особистості означає, що інших аргументів у його опонентів немає. "Я не почув у цьому переліку ще мого ставлення до газових угод і до розтрати кредитів МВФ… Сам факт такого обговорення принижує залу Верховної Ради. Ці речі мають з'ясовуватися, за потреби, у регламентному комітеті, а все інше не повинно підмінятися пошуками справедливості", - сказав він (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 13.01.2012 Верховна Рада відкликала Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації. За відповідну постанову 13 січня проголосували 245 депутатів. З 245 депутатів 187 - представники фракції Партії реґіонів, 20 - Народної партії, 10 - позафракційні, 2 - "Нашої України - Народної самооборони", 25 - Комуністична партія, 1 - "Реформи заради майбутнього". Після голосування депутат з Партії реґіонів Олександр Єфремов запевнив, що більшість готова підтримати сьогодні кандидатуру, запропоновану опозицією. Представники "БЮТ-Батьківщина" знову запропонували кандидатуру Андрія Шевченка. Спікер Володимир Литвин пообіцяв поставити її на голосування, коли будуть вичерпані інші питання порядку денного. Депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко сказав, що спроби зняти Андрія Шевченка зумовлені бажанням більшості на передодні виборів "забрати комітет і знищити свободу слова". Він вважає цю ініціативу представників Партії реґіонів розправою над Шевченком "як професіоналом та українцем". Олена Бондаренко (ПР) звинувачувала Андрія Шевченка у тому, що він, живучи у Києві, до минулого року тримав за собою депутатський номер у готелі, який обходиться державі у 800 грн на добу, а також у перевитратах з робочого телефону та користування державним автомобілем. Представник БЮТу Сергій Сас наголосив на тому, що звинувачення пані Бондаренко не стосуються справи, а у рішенні комітету з питань свободи слова та інформації, яким було висловлено недовіру пану Шевченку, йшла мова про інше. Зокрема, за його словами, профільний комітет не рекомендував відкликати зі своєї посади голову, а лише звертався до голови парламенту. Тому, на його думку, це питання мав розглядати регламентний комітет, перед тим як виносити на обговорення до зали. Олег Зарубінський ("Народна партія") запевнив, що його фракція підтримає лише кандидатуру від опозиції. Як писала "Телекритика", 11 січня Олена Бондаренко звинуватила Андрія Шевченка у "розвалі роботи комітету", спробах політизувати діяльність комітету та "підім'яти" під себе секретаріат комітету, зловживанні службовим становищем та перевищення повноважень, систематичному прийняття одноосібних рішень та спроби видати їх за колегіальні. "Батьківщина" назвала відсторонення Шевченка рейдерською атакою на комітет. 22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові Андрію Шевченку. За це проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії реґіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції "БЮТ-Батьківщина" та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу комітету. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов, не був присутній на засіданні. Андрій Шевченко очолив Комітет з питань свободи слова та інформації у вересні 2010 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.01.2012 Напередодні новорічних і різдвяних свят хіт-парад "Top Dance Chart", який виходить в ефірах мережі радіостанцій "DJFM" (Київ-96.8МГц, Сімферополь-89.3МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і телеканалу MusicBoxUA оголосив результати 2011-го року! 10 найкращих учасників "Top Dance Chart" за 2011 рік! Вони були на лідируючих місцях! Отже, "Top Dance Chart 2011": 1. Armin van Buuren feat. Christian Burns - This Light Between Us; 2. Nero - Promises; 3. Sak Noel - Loca People; 4. YarosLove - To Be Free; 5. Above & Beyond feat. Richard Bedford - Thing Called Love; 6. Bob Sinclar & Raffaella Carra - Far L'Amore; 7. Swedish House Mafia - Save The World; 8. Pitbull & Afrojak & Ne Yo - Give Me Everything; 9. Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor; 10. Radio Killer - Lonely Heart. Також, "Top Dance Chart" за 2011 рік виділив два треки, які запам'яталися, а також артистів, які в минулому році змогли зробити великий прорив: Sender - The Crystals; LMFAO - Party Rock Anthem. Слухайте в новому 2012-ому році "Top Dance Chart", і обов'язково голосуйте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.01.2012 12 січня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства у сфері телебачення і радіомовлення" (законопроект №8298, внесений Кабінетом Міністрів). За проголосували 248 народних депутатів з 413 зареєстрованих у залі. Нагадаємо, що цей закон уніфіковує в законах "Про телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України" та "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" положення про висновки "Українського державного центру радіочастот" (УДЦР), які є підставою для користування мовниками радіочастотним ресурсом. Документом, зокрема, встановлюється, що висновок про можливості та умови користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення надається за замовленням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Закон також містить норму, відповідно до якої на підставі рішення про створення каналу мовлення, мережі мовлення або багатоканальної телемережі, яка передбачає використання радіочастотного ресурсу України, Національна рада звертається із замовленням про розроблення висновків щодо можливості та умов користування радіочастотним ресурсом України для потреб телерадіомовлення в порядку, визначеному законом "Про радіочастотний ресурс України". Після отримання таких висновків Національна рада оголошує відповідний конкурс (конкурси) на отримання ліцензії (ліцензій) на мовлення. Профільний Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував парламенту ухвалити відповідний законопроект у другому читанні та в цілому (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.01.2012 Фракція "БЮТ-Батьківщина" (БЮТБ) у разі звільнення Андрія Шевченка з посади голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації буде знову подавати його кандидатуру на цю посаду. Про це на брифінгу у ВР заявив заступник голови ВР Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна. "На засіданні фракції ми розглядали це питання. Фракція не має іншої кандидатури, ніж Андрій Шевченко... ми поважаємо точку зору нашої України, але за регламентом Верховної Ради чітко передбачено, що кандидатуру на голову комітету подає та ж фракція, від якої і був (призначений) голова цього комітету", - пояснив Томенко. За його словами, Шевченко завтра, 13 січня, буде виступати з доповіддю в парламенті, і тому може переконати депутатів не голосувати за його звільнення: "У разі заміщення голови комітету фракція буде збиратися, і я припускаю, що фракція знову буде висувати кандидатуру Андрія Шевченка", - заявив Томенко. Нагадаємо, раніше голова фракції Партії реґіонів Олександр Єфремов повідомив, що ПР не буде висувати кандидатуру на посаду голови комітету з питань свободи слова та інформації. Раніше повідомлялося, що шестеро народних депутатів, членів комітету від Партії регіонів і КПУ, висловили недовіру голові комітету з питань свободи слова та інформації Андрію Шевченко (Джерело: Портал "РБК-Україна").
  • 12.01.2012 Партія реґіонів має намір перед виборами узурпувати Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Про це в інтерв'ю журналістам сказав народний депутат, голова цього комітету Андрій Шевченко (фракція "БЮТ-Батьківщина"), повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на УНІАН. За словами пана Шевченка, ситуація щодо звільнення його з посади голови комітету пов'язана з "персональними амбіціями першої заступниці голови комітету (члена фракції Партії реґіонів Олени Бондаренко - ТК.), яка сподівається до виборів покерувати комітетом". Він наголосив, що також владу "не влаштовує позиція, яку займає комітет". "Ми завжди були трибуною, коли йшлося про свободу слова, а перед виборами такий комітет точно не потрібний", - переконаний він. Як зауважив Андрій Шевченко, найімовірнішим сценарієм є зняття його з посади голови комітету і залишення вакантною цієї посади до виборів, а тим часом комітетом керуватиме представниця Партії реґіонів. "У залі є десятки і, може, сотні людей, які могли б цілком достойно справлятися з посадою голови комітету. Але мені здається, це у плани не входить. Я думаю, що владу і Партію реґіонів цікавить Комітет свободи слова, який буде мовчати, який не матиме голови і який не зможе сказати своє важливе слово перед виборами", - наголосив він. Водночас він заявив, що "за нинішніх обставин чорну мітку від цієї влади" сприймає "як нагороду". "Ніколи не загравав з режимом", - додав депутат. Раніше представники фракцій Партії реґіонів і Комуністичної партії запевняли, що в разі відсторонення Андрія Шевченка посада голови комітету залишиться за опозицією. Нагадаємо, 22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові Андрію Шевченку. За це проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії реґіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції "БЮТ-Батьківщина" та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов не був присутній на засіданні. 13 січня Верховна Рада планує розглянути питання про відкликання Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.01.2012 12-го січня Верховна Рада ухвалила закон, що забороняє рекламу ворожок та трансляцію програм, у яких надаються послуги з ворожіння і платного знахарства. За відповідний законопроект № 8371 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту населення та інформаційного простору від негативного впливу)" проголосували 320 народних депутатів із 408, зареєстрованих у залі. Цей закон вносить до закону "Про рекламу" положення про заборону "розповсюджувати рекламу послуг з ворожіння та гадання", а до закону "Про телебачення і радіомовлення" - про заборону "трансляції програм та передач, у яких телеглядачам та/або радіослухачам надаються послуги з ворожіння та гадання, а також платні послуги у сфері народної та/або нетрадиційної медицини". Закон має набрати чинність через 10 днів з дня його опублікування. А уряд повинен у двомісячний строк розглянути питання щодо доцільності знаходження в Класифікаторі професій таких видів професій, як "астрологи та ворожки" і "ворожки та хіроманти" та привести у відповідність до закону нормативно-правові акти виконавчих органів влади. Нагадаємо, законопроект № 8371, що передбачав заборону реклами знахарів, чаклунів і ворожок, зареєстрували 8 квітня 2011 року народні депутати Павло Унгурян і Євген Царьков, до них згодом приєдналися Валерій Дубіль і Володимир Олійник. Проект було подано на заміну законопроекту № 6299, яким пропонувалося заборонити в Україні пропаганду діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів і проти якого виступили телеканали, зокрема СТБ. Зрештою, документ був відхилений. 4 жовтня 2011 року парламент підтримав законопроект № 8371 у першому читанні. Ухвалити законопроект у другому читанні та в цілому Верховній Раді рекомендував профільний комітет (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.01.2012 13 січня Верховна Рада розгляне питання про відкликання з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка. Рішення включити це питання до порядку денного депутати ухвалили 12 січня. Заступник голови комітету Олена Бондаренко повідомила депутатам, що рішення про висловлення недовіри Андрію Шевченку комітет прийняв через "фактичний розвал роботи комітету", спроби політизувати діяльність комітету та "підім'яти" під себе секретаріат комітету, зловживання службовим становищем та перевищення повноважень, систематичне прийняття одноосібних рішень та спроби видати їх за колегіальні. "Мабуть спроби фальшувати директиви притаманна не тільки лідерці БЮТ, а ще й деяким членам її фракції. Ось і пан Шевченко свою особисту переписку робив не на бланках депутата, а на бланках комітету. Це призводило до плутанини в секретаріаті Ради, і юристи губились у тому, де справжні рішення комітету, а де особиста думка депутата", - переконувала Олена Бондаренко. Також вона звинуватила Андрія Шевченка у "перешкоджанні роботі інших депутатів": "Від зволікання у комітеті з розглядом окремих законопроектів до безвідповідального "я забув" внести законопроект депутатів на сесію, що фактично призводило до анулювання законопроекту". Окрім цього, за її словами, голова комітету приховував від колег кореспонденцію комітету: "Серед останніх - рішення у справі програми "Гроші", коли до комітету надійшов лист-скарга про порушення "1+1" норм законодавства моралі та етики. І тільки завдяки ЗМІ через півтора місяці виявилось, що така скарга була. Виявилось, що пан Шевченко з невідомих причин її нікому не показав, тобто приховав від комітету та потай передав на канал". Однак перший заступник голови регламентного комітету ВР і заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Сас повідомив, що єдиною підставою для висловлення недовіри Андрію Шевченку, наведеною в протоколі засідання Комітету з питань свободи слова та інформації, було нескликання трьох засідань комітету. Втім, Андрій Шевченко наголосив, що засідання відбуваються, останні - 16 листопада, 30 грудня та 11 січня. "Вчора у нас був кворум, і всі рішення ухвалювались одноголосно", - додав він. Водночас він заявив, що рішення про висловлення йому недовіри ухвалювали представники провладних фракцій: "Це рішення, яке зараз подається як рішення комітету, ухвалювалось депутатами, які належать до більшості. Жодного представника опозиції не було під час розгляду цього питання. У нас 11 членів комітету, з них 6 - представники фракції більшості, у них є кворум і можливість ухвалювати будь-які рішення". Також у відповідь на звинувачення пані Бондаренко Андрій Шевченко зазначив, що почув стільки нового про себе, що тепер його треба було б заарештувати і помістити у камеру Качанівської колонії "суворого режиму" або "навіть на розстріл". На думку Сергія Саса, питання про відкликання Андрія Шевченка з посади перед винесенням до сесійної зали мав розглянути регламентний комітет: "Треба, щоб комітет з регламенту виконав доручення голови Верховної Ради і визначив, чи справді не було трьох запланованих засідань комітету. В іншому випадку ми розглядаємо цей факт як акт переслідування опозиції та черговий акт репресій та позбавлення її контрольних функцій у парламенті". Однак віце-спікер Адам Мартинюк наголосив, що не бачить порушень регламенту, адже законодавчі норми "дають право будь-якому комітету у будь-який час відкликати з посаду голову". "Це рішення приймається більшістю. А які мотиви - це вже справа комітету. У законі чітко не сказано, через що може бути висловлена недовіра", - вважає пан Мартинюк. Також він запевнив, що в разі, якщо 13 січня Рада проголосує за відсторонення пана Шевченка, то опозиція повинна запропонувати іншу кандидатуру на посаду голови на розгляд парламенту. Нагадаємо, 22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові Андрію Шевченку. За це проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії регіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції "БЮТ-Батьківщина" та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов не був присутній на засіданні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.01.2012 Народний депутат, заступник голови політради "Нашої України" Андрій Парубій вважає, що слід законодавчо посилити захист прав українських журналістів. Відповідна законодавча норма передбачена у законопроекті про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо забезпечення права журналістів на захист джерел інформації), співавтором якого є Андрій Парубій. Сьогодні цей документ розглядатиме Верховна Рада. Зокрема, законопроектом передбачається внести такі зміни до Кримінально-процесуального кодексу України (КПК): 1. Доповнити перелік осіб, які не можуть бути допитані як свідки (у пункті 1 частини першої статті 69), поширивши дію цієї норми Закону на журналістів; 2. Доповнити КПК статтею 182-1 "Умови проведення обшуку і виїмки стосовно журналістів", якою передбачається необхідність вмотивованої постанови голови апеляційного суду для проведення обшуку і виїмки у приміщеннях ЗМІ та помешканнях журналістів. На переконання авторів, реалізація законопроекту сприятиме безперешкодній професійній діяльності журналістів, унеможливить тиск на журналістів з боку недобросовісних і корумпованих працівників силових структур, додатково гарантуватиме права громадян, передбачені статтею 34 Конституції України. "Ідея такого закону була запропонована журналістами та громадськими діячами. Завдання закону - збільшити ступінь захисту журналістів від можливого тиску з боку правоохоронних органів", - відзначив Парубій. "На жаль, діючі закони, які мали б захищати права журналістів на збереження таємниці авторства та джерел інформації, часто порушуються. Представники силових структур проводять обшуки у приміщеннях офісів ЗМІ та у помешканнях журналістів, щоб отримати без рішення суду інформацію, що становить таємницю авторства та джерел інформації", - говорить Парубій. Саме через такі випадки, на думку народного депутата, журналісти повинні отримати додаткові законодавчі гарантії недоторканності житла та власності (Джерело: Сайт "Нашої України").
  • 11.01.2012 Телеведуча, dj та золотий голос найбільшої танцювальної радіостанції в Європі - Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Житомир-104.5МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - взяла участь в інтелектуально-сексуальній грі "Світлі голови", яку проводить "Новий канал". Секс-символ радіостанції "KISS FM", володарка чоловічих сердець і зірка танцполів Україні спростовує твердження про те, що ангельська краса блондинок не сумісна з витонченим розумом! Дивіться 19-го січня, о 21.45 в ефірі "Нового каналу" програму "Світлі голови" за участю Ira Champion (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2012 Вперше в історії корпорації BBC Trust дозволив рекламу на деяких сайтах та радіо всесвітньої служби ВВС. Про це повідомляє "Guardian". Керівний орган британської телерадіомовної корпорації BBC Trust затвердив такий план після рекомендації уряду формувати частину бюджету з комерційної діяльності. "Зелене світло" отримала реклама в російській, арабській, іспанській версіях новинного ресурсу. Реклама також залишиться на сайті міжнародних новин BBC.com. BBC Trust також дозволив транслювати рекламу в програмах Всесвітньої служби на німецькій станції Berlin, але поки лише на рік. Після пілотного періоду рекламу можуть запровадити і у радіопрограмах в інших країнах. Минулого року в рамках скорочення бюджету всесвітньої служби ВВС зникли сербська, албанська та македонська служби, було закрито редакції, які випускали програми англійською мовою для Карибського регіону та португальською - для Африки. Українська служба ВВС також припинила радіомовлення і повністю перейшла в інтернет. Причиною економії є рішення британського уряду зменшити видатки Міністерства закордонних справ на іномовлення (Джерело: Портал "Суспільне мовлення").
  • 10.01.2012 Основна частина свят позаду, і столична мережева сателітарна станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) із новими силами розпочинає новий рок-рік. Radio ROKS відразу хоче заспокоїти всіх, хто не почув сьогодні вранці ранкового шоу [КАМТУҐЕЗА]. До п'ятниці, 13-го січня, слухайте найкращі моменти шоу за 2011 рік, а в прямому ефірі і повному складі Соня, Ксенія і Кузін з'являться в ефірі з понеділка, 16-го січня. Поки про оновлення [КАМТУҐЕЗИ] в 2012-ому році можна сказати лише одне - "Краш-тест" повертається! (Джерело: Група "Радіо РОКС - Україна" ВКонтакте).
  • 10.01.2012 Британські вчені нарешті з'ясували, який трек найчастіше звучав в ефірах радіостанцій в двотисячних. Організація Performing Right Society For Music, що стежить за авторськими відрахуваннями авторам пісень і композиторам, розкрила секрет найпопулярнішої композиції останнього десятиліття. Нею став хіт "Can't Get You Out Of My Head" у виконанні Кайлі Міноуґ, що підривав танцполи початку 2000-х. Авторство пісні належить Кеті Денніс (Cathy Dennis). Композиція, спочатку відкинута Софі Елліс-Бекстор, Кайлі підійшла ідеально. Результат - понад 875 000 000 ефірів на радіо з 2000 по 2011-й роки. Нагадаємо, що трек увійшов до альбому "Fever" 2001-го року. Причому, у п'ятірці пісень, що найбільш часто крутилися на радіо, опинилося ще одне творіння Кеті Денніс - "Toxic" у виконанні Брітні Спірс. Також особливою популярністю на радіо за останні роки користувалися такі хіти як "Angels" Роббі Уїльямса, "Superstar" Джамелії та "Just a Little" Liberty X (Джерело: Сайт Dance radio "KISS FM").
  • 10.01.2012 Зустрічайте в ефірі столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) оновлену програму "Автотайм". Шукайте вже завтра об 11.15 та 18.15 на хвилі 98FM. Ведуча - Світлана Василенко (Джерело: Група "Радіо Київ" на Facebook).
  • 10.01.2012 30-го грудня прямому ефірі львівської радіостанції "Львівська хвиля" (Львів-100.8МГц та 66.26МГц, Горішня Вигнанка-105.9МГц а крім того - Інтернет-мовлення) в рамках орієнтованої на водіїв акції "Заливний язик" ведучий поступово пив горілку, щоб показати, як змінюється стан людини під впливом алкоголю, передає Авто.portal.lviv.ua. Як зазначають автори ідеї, проблема водіння у стані алкогольного сп'яніння залишається гострою не тільки у Львівській області, а й в Україні у цілому, незважаючи на неодноразові спроби врегулювати її законодавчо. Протягом акції її учасники продемонстрували слухачам, як швидко змінюється людина під впливом чергових 50 грамів міцного алкоголю. "Якщо після двох по п'ятдесят сідаємо за кермо, ми почуваємося "майже тверезими" і певні, що нічого страшного не відбудеться", - зазначає портал. За задумом авторів ідеї, слухач мав можливість почути людину, яка поступово п'яніє і зміг сам зробити об'єктивні висновки. Участь в акції взяло двоє ведучих радіо "Львівська хвиля" - Влодко Лучишин та Андрій Великий. Наслідки дії спиртного на собі перевіряв останній, який пив у прямому ефірі під наглядом головного даішника Львова Богдана Мицака й асистента кафедри психіатрії та психотерапії Львівського національного медінституту, кандидата медичних наук за спеціальністю наркологія Олега Фітькала. Акція тривала протягом чотирьох годин, з 7 до 11 ранку. Кожні 15 хвилин Андрій Великий споживав по 50 грамів горілки, після чого головний даішник міста вимірював в організмі ведучого кількість проміле. Нарколог, у свою чергу, давав оцінку його поведінці, говориться в повідомленні, й зазначається, що в результаті, станом на 11 годину ранку, Андрій Великий вжив 750 грамів, а в його організмі виявили 1,72 проміле. "Експеримент показав просту річ, що навіть коли ми випиваємо 50 грамів і переконуємо себе, що нічого не буде - це брехня. Адже перші 50 грамів діють не відразу, а через певний час. Тому є прохання до учасників дорожнього руху з цим не жартувати", - сказав Мицак. "Йдуть свята, люди будуть вживати алкоголь. І ні для кого не секрет, що багато львів'ян сідають за кермо в не дуже тверезому стані. І щоб довести абсурдність цієї ситуації - ми і провели експеримент. П'яного бачив кожен, але п'яного в ефірі? Ми показали вживу, щоб кожен зрозумів, що алкоголь робить людину сміливою, їй здається, що в неї блискавична реакція - тільки це все по-іншому", - підкреслив виконавчий директор радіо "Львівська хвиля" Лучишин. За його словами, вже після кількох випитих 50 грамів ведучий допустив в ефірі такі помилки, які, якщо б він був за кермом, можна прирівняти до серйозного ДТП. Нагадаємо, штраф за кермування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння складає від 2,555 тис. грн до 3,4 тис. грн. За цей рік ДАІ Львова склала 1800 протоколів на водіїв, що кермували автомобілем у такому стані (Джерело: Портал "Новинар").
  • 10.01.2012 Незалежна медіа-профспілка України закликає народних депутатів підтримати законопроект "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо забезпечення права журналістів на захист джерел інформації)" № 8256, спрямований на захист джерел інформації. Про це повідомляє прес-служба спілки. 12 січня запланованій розгляд цього проекту у першому читанні. Як уже писала "Телекритика", законопроект унеможливлює допит журналістів як свідків і Комітет з питань свободи слова одноголосно рекомендував за результатами розгляду в першому читанні парламенту прийняти його за основу. Проект був ініційований Київською незалежною медіа-профспілкою. Його зареєстрували депутати Андрій Павловський, Леся Оробець, Андрій Шевченко, Юрій Кармазин та інші. "НМПУ констатує, що трапляються випадки, коли журналісти зазнають безпідставних атак з боку правоохоронних органів з вимогою надати свої джерела інформації. Були випадки, коли міліція проводила незаконні обшуки у приватних помешканнях журналістів і вилучала техніку, на якій працюють журналісти, - йдеться у заяві прес-служби спілки, - НМПУ наголошує, що ухвалення цього законопроекту дозволить захистити джерела інформації та убезпечить працівників ЗМІ та й самі ЗМІ від незаконних обшуків і вилучення техніки. Законопроект важливий для забезпечення свободи слова в Україні. В ньому зацікавлені і політики, оскільки вони часто бувають зацікавлені у анонімному поширенні важливої для суспільства інформації". Нагадаємо, законопроект пропонує доповнити журналістами перелік осіб, які не можуть бути допитані як свідки, - з приводу того, що їм довірено або стало відомо при здійсненні професійної діяльності. А також проект пропонує доповнити Кримінально-процесуальний кодекс України новою статтею 182-1 такого змісту: "Стаття 182-1. Умови проведення обшуку і виїмки стосовно журналістів. У приміщеннях телерадіоорганізацій, редакцій друкованих засобів масової інформації, інформаційних агентств, а також в приміщеннях, де проживають їх творчі працівники, обшук, виїмку можна провадити лише якщо встановлення істини у справі за допомогою інших заходів не є можливим. У таких випадках обшук, виїмка проводяться за вмотивованою постановою голови апеляційного суду за місцем провадження слідства на підставі подання прокурора області (АРК, міст Києва чи Севастополя). У поданні має бути зазначено, що обшук проводитиметься в приміщеннях, де працюють (проживають) журналісти (інші творчі працівники), що виїмка стосуватиметься матеріалів, які можуть бути пов'язані з професійною діяльністю журналіста (іншого творчого працівника). Також у поданні має бути обґрунтовано неможливість встановлення істини у справі за допомогою інших заходів. Вказаний порядок обшуку, виїмки застосовується також і щодо житла або робочого приміщення журналіста, що не перебуває в трудових відносинах із жодною телерадіоорганізацією, редакцією друкованого засобу масової інформації, інформаційним агентством, але самостійно регулярно займається збиранням, одержанням, створенням, обробкою або поширенням інформації" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.01.2012 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) оплачує ваші рахунки! Оплатіть послуги карткою Visa через систему Easy Pay - та отримайте свої гроші назад! Якщо ви маєте картку Visa, значить, вам найзручніше платити за комунальні та інші послуги через інтернет. А якщо ви це зробите на порталі EASY PAY - ви ще й зможете отримати свій платіж назад! Тому що з 11-го по 20-те січня радіо "ХІТ FM" оплачує ваші рахунки! Заповнюйте анкету на офіційному сайті http://www.hitfm.ua/stock/ep.html - і чекайте дзвінка ведучих ранкового шоу "Хеппі Ранок на ХІТ FM"! Щоранку о 9.10 Сенкевич, Субботіна і Анатоліч запускатимуть лототрон і обиратимуть переможця дня. Кожного понеділка і кожної п'ятниці радіо "ХІТ FM" повертатиме гроші за рахунками за комунальні послуги (ЖКГ). По вівторках - за інтернет. По середах - оплачуватимуться рахунки за мобільний зв'язок. По четвергах - повертатимуться поповнення електронного гаманця! Правда, крутий подарунок після новорічних розтрат? Офіційні правила акції шукайте на сайті "ХІТ FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.01.2012 Онлайн-мовлення української радіостанції "NRJ Hit Music Only" в Інтернеті триватиме тільки до 15 січня. Про це вчора повідомив в офіційній групі "NRJ Hit Music Only" у соціальній мережі ВКонтакте Роман Давидов. Нагадаємо - у грудні минулого року Нацрада з ТРМ переоформила ліцензії ТОВ "ТРК "Дивосвіт" (що транслювала в ефірі радіо "NRJ Hit Music Only") у зв'язку зі змінами позивного та програмної концепції. З 28 грудня минулого року ТОВ "ТРК "Дивосвіт" у Києві (104.6МГц) працює з новим позивним - "Радіо 24", у Севастополі (87.7МГц) станом на початок року тривало технічне мовлення з позивним "NRJ Hit Music Only". Також поки не було припинено онлайн-мовлення станції - його можна слухати за двома посиланнями 64k. AAC+ http://cast.radiogroup.com.ua:8000/nrj.aac.m3u та 128k. http://cast.radiogroup.com.ua:8000/nrj.m3u. Колектив, що працював над проектом "NRJ Hit Music Only", надалі працюватиме над розвитком оновленого радіо "Europa Plus Україна" та пропонує слухачам "NRJ Hit Music Only" приєднуватися до аудиторії згаданої станції та до її групи у соціальній мережі ВКонтакте - http://vkontakte.ru/europa_plusua (Джерело: Група радіо "NRJ Hit Music Only" ВКонтакте).
  • 6.01.2012 Завтра, 7-го січня, слухайте в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Сєвєродонецьк-103.3М, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Кам'янець-Подільський-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Коростень-106.8МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) Різдвяні колядки у виконанні ді-джеїв радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.01.2012 У різдв'яну неділю, 8 січня, до студії івано-франківської радіостанції "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) завітають незвичайні колядники. Господиня світлиці "Західного полюсу" Мар'яна Заклінська разом з господарем, Вілею Чупаком, прийматимуть віншування від гуртів "КораЛЛі", "Пан Пупець", "Цвіт Кульбаби", The Stens, 4FRONT, "КоляСКА", Sandy. Наживо, без будь-яких фонограмм, на виду у всіх, хто споглядатиме за тим, що відбуватиметься у студії з допомогою вебкамери на офіційному сайті радіостанції, у арт-кафе "Мармуляда" чи кав'ярні "Говорить Івано-Франківськ", знайомі вам музиканти колядуватимуть прямо у студії "Західного полюсу". А слухачі - можуть приєднуватися. З 18.00 на хвилі Найтеплішого полюсу планети (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.01.2012 Протягом усього грудня, щоранку, в ранковому шоу "Хеппі Ранок на ХІТ FM", що в ефірі Національної мережі "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), Сенкевич, Субботіна і Анатоліч перевіряли любов радіослухачів до кіно в спеціальній зимової рубриці "Щаслива кінохвилина". Відповідь на прості питання по змісту ваших улюблених фільмів міг принести Вам шикарний подарунок на Новий Рік - домашній кінотеатр! І врешті 30-го грудня в ранковому шоу "Хеппі Ранок на ХІТ FM" відбувся розіграш того самого домашнього кінотеатру. Подивитися на те, як це було, можна на офіційному сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.01.2012 Найпопулярніша радіостанція Івано-Франківська - радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення) відсвяткувало нещодавно 16 років від дня заснування. З цієї нагоди колектив радіостанції провів низку благодійних, соціальних та мистецьких проектів. Цілодобова вечірка у прямому ефірі. Саме таким чином Івано-Франківська радіостанція "Західний Полюс" відзначає свої дні народження. Цьогоріч їй виповнилося 16. До повноліття хвилі 104.3FM безпосередньо у святковому ефірі створили паспорт радіо. А також традиційно подарували слухачам величезну кількість подарунків. Натомість отримали чимало презентів у віповідь. Найпопулярніший подарунок для радіостанції - це іграшкові білі полярні ведмеді - символи "Західного Полюсу". Один зі святкових спецпроектів - "Баян в кущах". Спеціально запрошений музикант на акордеоні акомпанує в ефірі усім охочим виконати радіокараоке - заспівати у телефонну слухавку одну з брендових пісень хвилі, або ж новорічну композицію чи колядку. І це не випадково, адже радіостанція вперше з'явилася у FM-просторі Прикарпаття в день, коли увесь західний світ відзначає католицьке Різдво. Серед учасників святкового ефіру - навіть Святий Миколай. Дідусь-чарівник вже встиг позбутися своєї величезної торби з подарунками. Їх отримали усі, хто своєчасно написав святому листа. Натомість Миколай прихопив кілька автентичних гуцульських музичних інструментів - ріг та трембіту. Зважаючи на поважний вік, радіостанція не обмежилася лише феєричним ефіром. До свого дня народження "Західний Полюс" здійснив цілу низку благодійних, соціальних та мистецьких проектів. 22-го грудня "Західний Полюс" із наступаючим днем народження привітала місцева молодь. Школярі та студенти зібралися на центральній площі міста, аби виконати хором легендарний гімн хвилі 104.3FM "Звуками неба". Композиції вже понад 10 років. Водночас відбувся своєрідний флеш-моб. Близько 30-ти його учасників, які зголосилися завдяки сайту радіостанції та соцмережам, вишикувалися у цифру "16", адже саме стільки років виповнилося "Західному Полюсу". Усе відбувалося під веб-камерою, щоб закордонні прихильники хвилі могли спостерігати акцію он-лайн. Відзначати власний день народження наодинці сумно. Тож "Західний Полюс" вирішив поділитися позитивним настроєм і зі своїми найменшими друзями з далеких Карпат. Це вихованці Микуличинської школи-інтернату, якими івано-франківська радіостанція опікується вже тривалий час. Їх запросили на перегляд святкового мультфільму "Місія Різдвяний порятунок" до одного із місцевих кінотеатрів та пригостили святковим обідом. Малюків зустріли казкові персонажі, які вручили дітям солодощі та інші подарунки. Їх "Західний Полюс" вже не вперше збирає за допомогою своїх слухачів. Подарувати дітям казку та долучитися до благодійної акції знайшлося чимало бажаючих, зокрема студенти місцевих ВУЗів. Вдячні малюки, у свою чергу, запросили своїх давніх-добрих та нових друзів навідати їх у рідному Микуличині. "Малювати може кожен!". Це гасло проекту "Радіомалювання", який презентував результати своєї майже річної діяльності у ефірі хвилі 104.3FM. Він стартував на "Західному Полюсі" у березні 2011-го. Щотижня завдяки програмі "Поговоримо про музику або потанцюємо про архітектуру", ведучим якої був відомий художник та музикант Ярема Стецик, слухачі радіо дізнавалися про мистецькі новини краю. А також знайомилися з альтернативною музикою, спільно творили і вчилися малювати. Це своєрідний педагогічний експеримент. Тож до уроків радіомалювання в прямому ефірі приєдналися учні Підпечарівської школи мистецтв, викладачем якої працює Ярема Стецик. Згодом до унікального проекту з ліквідації мистецької неписемності підключилися і працівники радіостанції. Найекстремальнішим у такій арт-терапії виявився результат - у ньому завжди був присутній елемент несподіванки. Переважаюча техніка виконання - графіка. Тематика робіт - найрізноманітніша. Від найпростіших зоо- та біомотивів до абстрактних композицій та відображення на папері власних мрій, фантазій і прагнень. Одним завдяки проекту вдалося відновити забуті з дитинства навички, іншим - вперше віднайти їх. Зібраним мистецьким шедеврам спершу надали цифрового вигляду. Згодом зображення перенесли на величезні ролети, що стали своєрідним абажурним "вбранням" для трьох гігантських світильників. Візуальний результат спільного проекту Найтеплішого Полюсу Планети та Підпечарівської школи мистецтв презентували на виставці, присвяченій 16-літтю радіо "Західний Полюс" в одній із галерей міста вже після офіційної дати святкування 16-ї річниці "Західного Полюсу" (Джерело: Сайт НАМ).
  • 6.01.2012 Ізюмське "Класне Радіо" (103.7МГц) інформує про нові номери SMS-порталів. SMS-повідомлення на станцію можна надсилати на номер 7576, на початку тексту - код 1037 або 103.7 або 103,7 - вартість повідомлення 5 гривень. Також діє номер 2101, на початку тексту - код 1037 або 103.7 або 103,7 - вартість повідомлення 15 гривень (Джерело: Група "Класного радіо - Ізюм" ВКонтакте).
  • 6.01.2012 Сьогодні сталися зміни в ефірі міста Суми. На частоті 105.1МГц було припинено мовлення Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". Наразі на цій частоті транслюються програми виробництва радіостанції "MFM Station". Місто Суми було останнім населеним пунктом, в якому велися ефірні трансляції програм ВРМ "Мелодія". Тим часом, програми станції продовжують транслюватися у всесвітній мережі Інтернет - 32kbps, 48kbps ACC+ та 128kbps (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.01.2012 Чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заплановане на 18 січня 2012 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.01.2012 Радіостанція УР-2 Радіо "Промінь" інформує своїх слухачів про запуск повноцінної версії нового сайту каналу. Знайти сайт можна за адресою http://www.promin.fm. Ресурс містить сітку та інформацію про програми, що виходять в ефірі станції, про ведучих, анонси передач. Тут же міститься посилання на трансляцію програм радіо "Промінь" у всесвітній мережі. Також "Промінь" повідомляє про координати для спілкування. Для зв'язку існує телефон прямого ефіру - (044)-239-60-19, або прямоефірна електронна скринька . Також можна залишати свої повідомлення прямо на сайті станції - через спеціальну форму: http://promin.fm/radio-order.html. Радіо "Промінь" також можна знайти на Твітері - https://twitter.com/promin_fm (Джерело: Група радіо "Промінь" ВКонтакте).
  • 4.01.2012 Напередодні Нового року члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення вручили почесні відзнаки Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення "За розбудову телерадіоінформаційного простору України". Голова Національної ради Володимир Манжосов привітав присутніх на засіданні Національної ради з Новим роком та вручив нагороди народній артистці України, членові Колегії експертів при Національній раді Тетяні Цимбал, начальнику Українського державного центру радіочастот Павлові Слободянюку, генеральному директорові Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення України Вадиму Самсоненку. Як повідомлялося раніше, Національна рада також ухвалила нагородити Почесною відзнакою "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" народну артистку України, члена Колегії експертів при Національній раді Тамару Стратієнко, генерального директора Київської державної регіональної телерадіокомпанії Олександра Савенка, голову Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександра Курдіновича. Довідково: Почесна відзнака "За розбудову телерадіоінформаційного простору України" видається Національною радою за заслуги у розбудові телерадіоінформаційного простору держави, за значні трудові досягнення у сфері телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.01.2012 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 28 грудня 2011 року ухвалила рішення про переоформлення ТОВ "Телерадіокомпанія "Європа Плюс Київ" ліцензії на мовлення у зв'язку зі зміною власників та фактичної адреси. Радіокомпанія мовить із позивними "Європа-плюс". Відповідно до ухваленого рішення власником радіокомпанії стало ТОВ "Європа Плюс" Україна". Раніше вона належала ТОВ "Компанія "Денн Марк". Також змінюється фактична адреса розміщення офісу, з вулиці Ярославської він переїхав на вулицю Отто Шмідта у місті Києві. Нагадаємо, що йдеться про ліцензію НР № 0616-м від 14.01.199 по 15.01.2019 на ефірне місцеве радіомовлення з використанням частоти 107.0МГц у місті Києві з потужністю передавача - 1.0кВт та обсягом мовлення - 24 години на добу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.01.2012 З початку 2012 року сталися деякі зміни в розкладі програм закарпатської сателітарної мережевої радіостанції "Тиса FM" (Рахів-102.2МГц, Холмець-103.0МГц, Великий Березний-104.3МГц, Міжгір'я-106.6МГц, Хуст-106.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Тому хіт-парад "10 НАЙ!" відтепер в ефірі щосереди о 20.00 год (live) та щосуботи о 13.00 год (повтор). Докладніше ознайомитися зі змінами в розкладі станції можна на її офіційному сайті (Джерело: Група "Тиса FM" ВКонтакте).
  • 4.01.2012 1 січня змінено розклад мовлення 1-го каналу НРКУ на частоті 972кГц, що ведеться через передавальний центр у селищі Луч що на Миколаївщині. Новий розклад мовлення: 10.00-22.00. До кінця минулого року станція працювала через згаданий передавач з 05.27 до 00.00 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 4.01.2012 Як Ви зустріли Новий Рік? Столична сателітарна мережева станція "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Львів-91.1МГц, Тернопіль-106.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) пропонує вам поділіться своїми новорічними фотографіями. Фото, які наберуть найбільше лайків, будуть гідно винагороджені. Опублікувати або проголосувати за фото в соціальних мережах можна за посиланнями: FACEBOOK http://www.facebook.com/RadioSharmanka, В КОНТАКТЕ http://vkontakte.ru/radiosharmanka. Подробиці слухайте в ефірі "Радіо Шарманка" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.01.2012 Ранкове шоу "Подвійний Еспресо", що в ефірі одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Миколаїв-104.6МГц, Київ-102.5МГц, Житомир-104.9МГц, Дніпропетровськ-105.8МГц, а також Інтернет-мовлення Одеса 64k., Інтернет-мовлення Одеса 128k., Інтернет-мовлення Київ 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), перебуває на новорічно-різдвяних канікулах. "Подвійний Еспресо" повертається в ефір 10-го січня о 7.00! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.01.2012 Усі слухачі каналу УР-3 - "Радіо Культура" віднині можуть ставити свої запитання гостям у прямому ефірі он-лайн!!! Прямоефірна студійна скринька "Радіо Культура" - (Джерело: Група "Радіо Культура" ВКонтакте).
  • 3.01.2012 Сьогодні сталися зміни в ефірі міста Чернігів. На частоті 101.3МГц припинено мовлення ВРМ "Мелодія", натомість тут з'явилися програми виробництва радіостанції "MFM Station", що досі мовила в місті на частоті 107.7МГц. На останній частоті на разі - відкрита несуча (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 2.01.2012 Новий рік прийшов і пішов, а на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Сімферополь-91.5МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Луганськ-91.3МГц, Сєвєродонецьк-107.1МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) завжди свято. Карколомно-крута новорічна акція "Новорічна пиятика 2012" розпочинається! Ялинки, салюти, ріки шампанського, костюмчики казкових героїв, хороводи, дикий сміх, кращі друзі і тусня до ранку. Новий рік удався! А тепер приходьте в себе, розплющуйте очі, вилазьте з ліжечка і беріть в руки фотоапарат. Там точно є багато цікавенького! О, Таня танцює стриптиз. А от Маша цілує ... Oh my God, Іру! Паша спить під ялинкою - прикольний кадр. Ну що, згадуєте Новорічну ніч? Швиденько вмикайте комп'ютер і закидайте свої божевільні новорічні фотки на офіційний сайт радіо "Люкс FM"! Якщо ваші творіння сподобаються люк сівцям і відвідувачам сайту станції - приз (сертифікат на друк фотокниги) у вас в руках! Зможете потім помістити туди всі новорічні фотки і сміятися над ними протягом цілого року! Щотижня додавайте фотки, а "Люкс FM" натомість даруватиме вам призи. Ну як ідейка? Акція стартувала вчора, 1-го січня, і триватиме аж до 27-го січня! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.01.2012 В ефірі міста Долина Івано-Франківської області сталися зміни. Місцева радіостанція "Хвиля гір" нещодавно змінила частотний канал - з 104.6МГц на 106.2МГц. Заміна каналу мовлення відбулася відповідно до змін, внесених в ліцензію компанії кілька тижнів тому (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.01.2012 У п'ятницю, 30-го грудня 2011-го року, з 16.00 до 20.00 в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) пролунав підсумковий чарт за минулий рік - "Top 50 Best Hits 2011". Повний список пісень: 1 Rihanna feat. Calvin Harris - WE FOUND LOVE; 2 Pitbull & Ne-Yo & Afrojack & Nayer - GIVE ME EVERYTHING; 3 Maroon 5 & Christina Aguilera - MOVES LIKE JAGGER; 4 JENNIFER LOPEZ & PITBULL - ON THE FLOOR; 5 Jessie J & B.o.B - PRICE TAG; 6 ALEXANDRA STAN - MR.SAXOBEAT; 7 Nicole Scherzinger - RIGHT THERE; 8 Katy Perry - LAST FRIDAY NIGHT; 9 Tinie Tempah - Written In The Stars; 10 Rihanna - S&M; 11 Sak Noel - LOCA PEOPLE; 12 BRITNEY SPEARS - I WANNA GO; 13 Black Eyed Peas - DON'T STOP THE PARTY; 14 Duck Sauce - Barbra Streisand; 15 Влад Дарвин и Alyosha - ТИ НАЙКРАЩА; 16 ENRIQUE IGLESIAS & LUDACRIS - TONIGHT; 17 Selena Gomez - LOVE YOU LIKE A LOVE SONG; 18 Katy Perry - E.T.; 19 David Guetta / Flo Rida / Nicki Minaj - WHERE THEM GIRLS AT; 20 DEV - IN THE DARK; 21 ЁЛКА - ПРОВАНС; 22 Gym Class Heroes feat. Adam Levine - STEREO HEARTS; 23 Pitbull & Marc Anthony - RAIN OVER ME; 24 Dan Balan - FREEDOM; 25 Pitbull & T-Pain - Hey Baby; 26 David Guetta / Usher - WITHOUT YOU; 27 Adele - ROLLING IN THE DEEP; 28 Shakira - RABIOSA; 29 Nayer / Mohombi / Pitbull - SUAVEMENTE; 30 AFROJACK & EVA SIMONS - TAKE OVER CONTROL; 31 Mishelle & Randi - ONLY YOU; 32 Jennifer Lopez & Lil Wayne - I'M INTO YOU; 33 Enrique Iglesias & Usher - DIRTY DANCER; 34 Armin Van Buuren & Christian Burns - This Light Between Us; 35 Jessie J - NOBODY'S PERFECT; 36 BRUNO MARS - GRENADE; 37 Sean Paul & Alexis Jordan - GOT 2 LUV U; 38 ГРАДУСЫ - ГОЛАЯ; 39 Cobra Starship feat. Sabi - YOU MAKE ME FEEL; 40 Hurts - Stay; 41 Britney Spears - TILL THE WORLD ENDS; 42 Black Eyed Peas - JUST CANT GET ENOUGH; 43 Нюша - БОЛЬНО; 44 Above & Beyond feat. Richard Bedford - THING CALLED LOVE; 45 Макс Барских - ГЛАЗА-УБИЙЦЫ; 46 Marlon Roudette - NEW AGE; 47 Enrique Iglesias & Pitbull - I LIKE HOW IT FEELS; 48 Marius feat. Alexandra Ungureanu - SLOW IT DOWN; 49 Shakira & Dizzee Rascal - Loca; 50 Bruno Mars - Just The Way You Are (Джерело: Група радіо "Europa Plus Україна" ВКонтакте).
  • 1.01.2012 Львівська сателітарна мережева станція "Радіо 24" (Львів-102.1МГц, Тернопіль-88.1МГц, Луцьк-88.7МГц, Рівне-90.0МГц, Івано-Франківськ-104.7МГц, Київ-104.6МГц, Севастополь-87.7МГц, Дніпропетровськ-107.7МГц, Запоріжжя-101.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) запустила власний Web-сайт у всесвітній мережі Інтернет. Знайти його можна за URL-адресою http://www.radio24.ua. Сайт поки що складається з однієї сторінки, на якій розміщено логотип "Радіо 24", коротенький опис концепції станції та посилання на її сторінку у соціальній мережі Facebook. Крім того, на сайті "Радіо 24" розміщено віртуальний програвач, який дозволяє слухати ефір станції в онлайн-режимі (Власна інформація).
  • 1.01.2012 Як ми вже повідомляли, напередодні Нового року мережа "NRJ Hit Music Only" призупинила ефірне мовлення в Україні. Наразі колектив радіо "NRJ Hit Music Only" пропонує слухачам радіостанції долучитися до аудиторії оновленої радіостанції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), якою займається та ж команда, що працювала над проектом "NRJ Hit Music Only" (Джерело: Група радіо "NRJ Hit Music Only" ВКонтакте).
  • 1.01.2012 Портал "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" щиро вітає всіх своїх відвідувачів із Новорічними святами! Бажаю вам у Новому році щастя, нових перемог, нових здобутків та - незважаючи на кризовий час - фінансового успіху!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2011

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024