Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Жовтень 2011 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2011

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.10.2011 Ялтинська радіостанція "Ялта FM" (100.8МГц) нещодавно розпочала трансляцію своїх програм в мережі Інтернет. Трансляції ведуться у стерео режимі зі швидкістю 192kbps за адресою http://yaltafm.com/YaltaFM192kbs.m3u (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 31.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Super Radio" готується до запуску в місті Первомайськ Миколаївської області - на вежі Концерну "РРТ" в даному місті тривають роботи з монтажу антенно-фідерної системи. Старт мовлення "Super Radio" у Первомайську (частота - 104.5МГц) планується до кінця поточного тижня (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.10.2011 На частоті 103.4МГц в Івано-Франківську, де транслюються програми "Super Radio", з'явився сигнал RDS. На табло приймачів, що мають зазначену опцію, відображається напис "Super-Radio / pop music" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.10.2011 Сьогодні після 19-ї години в місті Сімферополь на частоті 100.6МГц розпочалося тестове мовлення - в ефірі лунає музичний нон-стоп, в якому домінують композиції українських груп та виконавців. Нагадаємо - відповідно до рішення Нацради з ТРМ №542 від 16.03.2009 переможцем конкурсу на право мовити на даній частоті визначено Державну телерадіомовну компанію "Крим" (м.Сімферополь, АР Крим). З вересня 2002 по 4-те жовтня 2011 дане частотне присвоєння в місті використовувала ВРМ "Мелодія" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.10.2011 Мережа радіостанцій "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стає ще ближчою! Ваша улюблена радіостанція сміливо крокує в ногу з часом. Тепер Ви можете дізнаватися про всі події, новинки і цікаві фактах не лише на офіційному сайті "MusicРадіо", але й у соціальних мережах. Швидше приєднуйтесь до спільноти "MusicРадіо" на facebook.com і Ви завжди будете в курсі всіх подій, зможете спілкуватися з ведучими радіостанції, дізнаватися про цікаві конкурси та призи. У свою чергу колектив "MusicРадіо" буде радий дізнатися Вашу думку, яка допоможе зробити радіостанцію ще кращою. У спільноті "MusicРадіо" Ви зможете задати питання і просто поспілкуватися з іншими шанувальниками станції. Та "MusicРадіо" вирішило не зупинятися на одній соціальній мережі, тому приєднуйтесь до групи "MusicРадіо" vkontakte.ru, де крім спілкування, розіграшів призів, а також завжди свіжою та актуальною інформацією, Ви зможете знайти свою улюблену музику, відео з концертів і багато-багато цікавого. А для найінтерактивніших та найоперативніших "MusicРадіо" завжди готуємо свіжі пости на twitter.com. Будьте в курсі найсвіжіших подій на "MusicРадіо" і пишіть ведучим радіостанції. Для "MusicРадіо" дуже важливо бути ближче до своїх слухачів, тому станція запрошує Вас приєднатися до спільнот у соціальних мережах, щоб "MusicРадіо" могло удосконалювати свої ефіри і дарувати Вам цінність кожної миті (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Super Radio" розпочала мовлення у місті Івано-Франківськ. Трансляції ведуться на частоті 103.4МГц. Наразі сигнал транслюється в монофонічному режимі: тривають пусконалагоджувальні роботи. RDS - відсутній (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 28.10.2011 ВМГО "Молодіжний націоналістичний конгрес" (МНК) звернеться до всіх українських теле- і радіоканалів з проханням 26 листопада, в День пам'яті жертв голодоморів, зняти з ефіру всі розважальні програми, шоу і фільми. Про це повідомляє МНК. Це звернення громадська організація планує передати каналам 1 листопада. Акцію МНК проводить від імені Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні. "Варто звернути увагу на те, що указ про встановлення в четверту суботу листопада дня пам'яті жертв голодоморів був ухвалений з ініціативи громадських організацій, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах релігій та головне - Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Проте, здається, українське телебачення і радіо цілком ігнорує останні два роки цей день. Так, минулого року в день жалоби українців розважали концерти "Любе", Хворостовського та Крутого, гумористичні програми та шоу "Танцюють всі"", - йдеться у повідомленні організації. За словами прес-секретаря МНК Катерини Аврамчук, "транслюючи музично-розважальні та комедійні телепередачі в День пам'яті жертв Голодоморів, телерадіокампанії зневажають національну честь і гідність кожного представника українського народу". МНК збирає підписи під зверненням до каналу. Це можна зробити на сторінці організації у Facebook. На сьогодні звернення підписали: Вахтанг Кіпіані (Історична правда), Юлія Банкова (ТВі), Єгор Соболєв (Свідомо), Ірина Балачук (УП - Київ), Наталія Данькова (Телекритика), Тетяна Веремчук (Телекритика), Андрій Клименко (УП), Тетяна Ніколаєнко (УП), Микола Княжицький (ТВі), Василь Шкляр (письменник), Юрій Винничук (письменник), Сергій Пантюк (письменник), Брати Капранови (письменник), Анатолій Дністровий (письменник), Андрій Курков (письменник), Лариса Денисенко (письменник), Роман Коваль (письменник), Артем Полежака (письменник), Андрій Кокотюха (письменник), Олександр Ірванець (письменник), Антон Савченко (письменник), Олександр Положинський (Тартак), Сергій Василюк (Тінь Сонця), Сашко Лірник, Сергій Фоменко (Мандри), Анатолій Сухий (Рутенія), Володимир Сергійчук (проф. КНУ ім. Шевченка), Володимир В'ятрович (Голова ЦДВР), Євген Нищук (актор), Сергій Архипчук (режисер), Владислав Кириченко (Український науковий клуб), Сергій Квіт, президент НаУКМА, Левко Лук'яненко, диссидент (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.10.2011 Радіокомітет ще не прийняв остаточне рішення щодо переможця конкурсу відкритих пропозицій на дослідження радіослухання і спростовує інформацію газети "Коммерсантъ" про переможця. Про це йдеться в заяві Радіокомітету. У своєму матеріалі "Коммерсантъ" пише, що компанія TNS Ukraine, яка вимірювала радіоаудиторію останні 12 років, програла тендер. Переможцем стала компанія GfK Ukraine, з якою мають укласти контракт на 3-5 років. Нове дослідження буде проводитися методом телефонного опитування в містах з населенням понад 50 тис. осіб. "Інформація стосовно результатів конкурсу, що з'явилась в інтернеті, не відповідає дійсності. Рішення про фіналіста конкурсу зараз на фінальному етапі погодження. Щойно ми отримаємо узгоджену позицію всіх учасників Радіокомітету, ми її оприлюднимо", - прокоментувала виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) Катерина М'ясникова. Катерина М'ясникова зазначила, що до офіційного оприлюднення, жоден учасник Радіокомітету не уповноважений коментувати результати конкурсу. Нагадаємо, 1 вересня Радіокомітет оголосив тендер на дослідження радіослухання з метою створення єдиної системи вимірювань аудиторії. 2008 року Радіокомітет обрав вимірювачем TNS Ukraine. Радіокомітет - міжгалузеве об'єднання, до якого входять два найбільші радіохолдинги України - група "Тавр", Український медіахолдинг, три мережеві рекламні агенції (Publicis Groupe, ADV Group (Initiative), Group M) та, у якості управляючого партнера,- Незалежна асоціація телерадіомовників. Радіокомітет створений наприкінці 2007 року задля запуску єдиного галузевого дослідження радіоаудиторії, яким користуватимуться як самі радіостанції, так і рекламні агенції під час планування рекламних кампаній (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.10.2011 Вчора, 27-го жовтня, у другій половині дня столична сателітарна мережева станція "Super Radio" розпочала мовлення на місто Ужгород. Трансляції ведуться на частоті 91.6МГц. RDS відсутній (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.10.2011 Закарпатська радіостанція "Тиса FM" (Рахів-102.2МГц, Холмець-103.0МГц, Великий Березний-104.3МГц, Міжгір'я-106.6МГц, Хуст-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення) за підтримки FDR Media та British Council Ukraine із гордістю представляють The Selector - радіошоу найновішої, захоплюючої британської музики усіх напрямків і стилів! The Selector - це щотижневе музичне шоу, що має понад 3 мільйони шанувальників у 30 країнах світу. Дізнавайся першим про нові гарячі треки, слухай інтерв'ю з улюбленими музикантами та живі студійні записи прямо з Лондона щосуботи в ефірі радіо "Тиса FM" о 20.00. Більше інформації тут - http://www.britishcouncil.org/uk/ukraine-arts-selector.htm (Джерело: Інформацію надав Юрій).
  • 27.10.2011 Вам подобаються зарубіжні хіти ХХ сторіччя? Тоді ізюмське "Класне Радіо" (103.7МГц) пропонує вам програму "Золота колекція" - на 30-ій хвилині кожної години! Слухайте тільки найкращу і якісну музику на хвилі 103.7FM! (Джерело: Група "Класного Радіо - Ізюм" ВКонтакте).
  • 27.10.2011 Сьогодні столична сателітарна мережева радіостанція "Super Radio" розпочала мовлення в місті Маріуполь Донецької області. Трансляції відбуваються на частоті 101.3МГц. Сигнал радіостанції в Маріуполі якісний (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.10.2011 Сьогодні після полудня в місті Чернівці розпочалися трансляції програм столичної сателітарної мережевої станції "Super Radio". Мовлення здійснюється на частоті 101.2МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 26.10.2011 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Львів-91.1МГц, Тернопіль-106.1МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відчинив свої двері "Шарамаркет"! "Шарамаркет" - це магазин, в якому не потрібно платити грошей. Протягом дня ведучі "Радіо Шарманка" кладуть до продовольчого кошика товари від прищіпки до телевізора. Для того, щоб взяти участь в грі, надішліть SMS-повідомленням цифру "4" і слово "ШАРАМАРКЕТ" на номер 7505 і чекайте дзвінка від ведучого станції. Якщо Ви назвете всі товари, які наявні у кошику, то отримаєте їх абсолютно безкоштовно ... або просто на шару! Вартiсть повiдомлення на номер 7505 становить 5 гривень. Тариф - у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% з вартості послуги без урахування ПДВ. Номери служби технічної підтримки користувачів (044)-461-01-13, (044)-537-38-86 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.10.2011 Спортивний журналіст Олександр Журахівський став ведучим спортивних програм та заступником завідувача спортивної редакції на "Радіо Ера FM". Про це повідомляє прес-служба компанії. Олександр Журахівський організовував та очолював спортивні редакції у програмі "Доброго ранку, Україно!" (канал "Ера"), на каналах "Інтер", "ТОНІС", "Спорт-1". Останні 7 років працював шеф-редактором інформаційних і тематичних програм в компанії "Повєрхность ТВ". "На жаль, ситуація склалася так, що через фінансову скруту компанія змушена була згорнути все власне виробництво, відтак і свого майбутнього на "Спорт 1" вже не бачив", - прокоментував віз зміну роботи. З "Радіо Ера FM" пан Журахівський співпрацює відтоді, як керівник спортредакції - Михайло Герасименко - запросив його коментувати матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.10.2011 Завтра, 26-го жовтня, об 11-ій годині розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Нацради з ТРМ відбудеться брифінґ для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінґу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). З порядком денним можна ознайомитися на офіційному сайті Нацради з ТРМ. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.10.2011 В FM-ефірі міста Харкова сталися зміни. Від сьогоднішнього дня програми столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Шансон" транслюються в місті виключно на власній частоті станції - 103.5МГц. Тим часом, місцева радіостанція "Радіо 106.6" (106.6МГц), що донедавна виступала в якості партнера "Радіо Шансон" у харківському реґіоні, приблизно з 11-ої години ранку працює в новому форматі: відтепер в його ефірі лунають світові рок- та поп-хіти. З'явилися й нові джинґли та інші елементи ефірного одягу, основою багатьох з них є фраза "Бізнес Радіо 106.6". Також серед іншого в ефірі "Радіо 106.6" можна почути програми виробництва столичної станції "Бізнес Радіо 93.8FM", що працює у подібному форматі (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 23.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Super Radio" сьогодні розпочала мовлення у місті Кременчук Полтавської області. Трансляції ведуться на частоті 107.7МГц (у 1996-2002 даний канал використовувала 3-я програма НРКУ - ред.). Сигнал радіостанції "Super Radio" у Кременчуці чіткий, якісний. RDS відсутній (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) обурена колонкою братів Капранових на "Українській правді" "Хто там співає по нєрусскі?" і має намір звернутися до суду. Про це "Телекритику" повідомила директор радіостанції Оксана Шавель. "Ми змушені будемо звернутися до суду за захистом честі, гідності та ділової репутації наших співробітників, а також відшкодування моральної шкоди, завданої як фізичним особам, так і радіостанції "Радіо РОКС - Україна", - сказала вона. Колонка письменників Капранових стосувалася ранкового шоу "Камтуґеза", в одному з випусків якого ведучі Сергій Кузін і Соня Сотник цитували пісні чеських та угорських рок-музикантів. Манеру, у якій вони це робили, письменники розцінили як знущання з національної гідності цих народів і як вияв "радянського фашизму". Така інтерпретація викликала у працівників радіостанції шок, розповідає її керівник. "Для редакції радіостанції та виробничого відділу ранкового шоу "Камтуґеза" стало шоком те, що, виявляється, цитування пісень наших чеських та угорських колег-рок-музикантів та наведення прикладів їхньої творчості на шпальтах "Укрправди" було розцінено як знущання з національної гідності цих народів, - каже пані Шавель. - Ми вважаємо, що у матеріалі найганебнішим чином було завдано шкоди діловій репутації найпопулярнішої в Україні рок-радіостанції "Радіо РОКС - Україна" та нанесено безпідставні образи безпосередньо її ведучим Сергієві Кузіну та Соні Сотник". "У вищезгаданій статті високопрофесійних кваліфікованих ведучих звинувачують у фашизмі та погрожують, цитую: "...дати по руках, а то і по морді...". А це не що інше як серйозні звинувачення та очевидні погрози", - продовжує вона. За словами Оксани Шавель, радіо хоче судитися саме з "УП", а не з авторами колонки, оскільки здивоване такою "специфічною журналістикою, яка передбачає точку зору лише однієї сторони". Вона зауважує, що спроби звернутися до редакції з вимогою спростувати образи та вибачитися не мали успіху: "УП" не відповіла на листи, надіслані на електронну скриньку, зазначену на сайті, а номер телефону редакції там не вказаний. "Телекритика" звернулася до "Української правди" з проханням прокоментувати ситуацію. На жаль, коментар нам отримати не вдалося. Прослухати запис програми можна тут (рубрика "Камтугеза" 9.45 за 11 і 12 число): http://www.radioroks.com.ua/programs/utrennee-shou-kamtugeza.html (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.10.2011 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 жовтня переоформила ліцензію АТ "Онікс", змінивши програмну концепцію і позивний радіомережі "Мелодія" на "Перець FM". Регулятор задовольнив відповідну заяву компанії про внесення змін до ліцензії. Ідеться про ліцензію на мовлення в 21 населеному пункті в 14 областях України: Запоріжжі, Тернополі, Кіровограді, Луцьку, Чернігові, Хмельницькому, Сумах, Кривому Розі, Кам'янці-Подільському, Краматорську, Ковелі, Конотопі, Первомайську, Хусті, Чаплинці, Дубровиці, Підгайцях, Антополі, Карлівці, Косівській Поляні, Зарічному. В АТ "Онікс" залишилася ліцензія на мовлення в місті Старобільську. Заступник голови Нацради Лариса Мудрак повідомила "Телекритиці", що заява на переоформлення цієї ліцензії до Нацради поки не надходила. "Стильне радіо "Перець FM"", як і "Мелодія" входить до Першої Української Радіогрупи. Мережа до цього охоплювала 29 населених пунктів: Київ, Харків, Донецьк, Запоріжжя, Луганськ, Миколаїв, Херсон, Чернігів, Полтаву, Суми, Кіровоград, Сімферополь, Севастополь, Кривий Ріг, Білу Церкву, Маріуполь, Краматорськ, Красноармійськ, Артемівськ, Мелітополь, Апостолове, Ровеньки, Знам'янку, Первомайськ, Шостку, Керч, Карлівку, Дубровицю, Зарічне. Нагадаємо, що минулого року Нацрада не продовжила "Мелодії" ліцензію на мовлення в 15 містах, а саме в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Львові, Сімферополі, Луганську, Полтаві, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Мелітополі (Запорізька обл.), Волновасі (Донецька обл.) та Красноармійську (Донецька обл.). Згодом внаслідок конкурсу 12 частот "Мелодії" дісталося новій компанії "Новий обрій", яка запропонувала концепцію музично-інформаційного "Суперрадіо". У вересні 2011 року "Суперрадіо" розпочало тестове мовлення. Таким чином, радіомережа "Мелодія" припиняє своє існування. Співвласник Першої Української Радіогрупи Станіслав Карпій пояснив "Телекритиці", що компанія вважає недоцільною роботу неповноцінної мережі "Мелодії" без основних 15 міст мовлення. Тому було прийнято рішення про входження залишків "Мелодії" до мережі "Стильного радіо "Перець FM"" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.10.2011 Абонентна плата за користування радіоточкою становитиме для населення 7.20 грн, для юридичних осіб - 10.80 грн. Про це повідомляється на сайті "Укртелекому". Раніше плата становила 6 грн і 9 грн відповідно (старі тарифи; нові тарифи). Як зазначає оператор, послуго проводового (дротового) радіо є для нього збитковою. За 2010 рік збитки становлять 73,9 млн грн, за перше півріччя 2011 року - 41,7 млн грн. "До такої ситуації призводить відсутність в Україні механізму компенсації збитків за надання телекомунікаційних послуг нижче їх собівартості, що дозволило б товариству забезпечувати клієнтам якісні послуги. Через це компанія змушена переглядати тарифи, аби хоча б частково наблизити їх до собівартості, для збереження можливості мільйонам абонентів "Укртелекому" й надалі користуватися послугами проводового радіомовлення, - зазначається у повідомленні. - Компанія розуміє наскільки важливими є послуги проводового радіомовлення для певної категорії населення країни і тому продовжує на всій території країни надавати ці послуги, незважаючи на їх збитковість протягом багатьох років". Нагадаємо, у квітні нові власники "Укртелекому" - австрійська компанія EPIC - заявили про свій намір відмовитися від надання збиткових послуг, серед яких - проводове радіо. Потім голова правління ПАТ "Укртелеком" Георгій Дзекон під час прес-конференції 10 серпня запевнив, що компанія не відмовиться від проводового радіо - шукатиме шляхів виведення його на беззбитковість. Мережа проводового радіо, що входить до структури "Укртелекому", охоплює понад 18 тис. населених пунктів і обслуговує 2,4 млн користувачів (у 1991 році в країні було 19 млн радіоточок). У мережі транслюються програми Національної радіокомпанії України, а також державних обласних і реґіональних ТРК, районних комунальних радіоредакцій і недержавних радіоорганізацій. Мережа також існує для оповіщення населення про надзвичайні ситуації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.10.2011 Завтра, 19-го жовтня, о 10.00 розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінґ для журналістів. Під час брифінґу відбудеться презентація Міжнародної конференції в рамках Програми головування України в Комітеті Міністрів Ради Європи на тему: "Цифрове мовлення в Європі: правові, регуляторні та технічні аспекти". Конференцію проводить Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення спільно з проектом Європейського Союзу і Ради Європи "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі". Вона відбудеться 27 жовтня 2011 року в Києві у приміщенні "Президент Готелю" за адресою: вул. Госпітальна, 12, початок о 9.30. Місце проведення брифінґу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала), початок о 13. год. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" відновила мовлення в місті Черкаси. Станція використовує у Черкасах частоту 100.6МГц. Нагадаємо - перше, пробне включення передавача "Авторадіо Україна" у Черкасах відбулося 12-го жовтня. Тим часом, сьогодні не працює передавач нової радіостанції Черкаської ОДТРК (91.4МГц) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Super Radio" розпочала мовлення ще у двох обласних центрах - Черкасах та Полтаві. У Черкасах програми "Super Radio" транслюються на частоті 100.2МГц, а у Полтаві станція працює на хвилі 107.2МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.10.2011 До Дня збройних сил України радіо "Житомирська хвиля" (с.Андріївка-103.4МГц та Інтернет-мовлення) оголошує фотоконкурс "У солдата вихідний". Надсилайте фото на електронну скриньку . Результати конкурсу - 6-го грудня о 15-й годині. На переможців чекають призи! (Джерело: Група радіо "Житомирська хвиля" ВКонтакте).
  • 17.10.2011 З 24-го жовтня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Полтава-106.8МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) - гра "Star Money" - для людей, які люблять гроші! Кожного буднього дня в грі "Star Money" на учасників чекає зоряний сейф з подарунками для майбутніх мільйонерів! Підбери код, відкрий сейф і забирай подарунок від радіо "Europa Plus Україна" та Української Біржі! По буднях о 9.40 зоряний сейф відкривається тому, хто хоче стати мільйонером, а також знає про життя зірок шоу-бізнесу більше за інших! На бажаючих спробувати свої сили у відкритті сейфів чекають три питання про зоряні гонорари та доходи, і не лише про це! Три правильних відповіді на питання - три цифри коду! Того, хто успішно впорається із завданням, чекає винагорода: 100 гривень на особистий рахунок для роботи на біржі, стильний портмоне та участь у майстер-класі біржового мільйонера Олександра Синіцина! Для участі в грі заповнюй форму, яка незабаром з'явиться на офіційному сайті радіо "Europa Plus Україна", або надсилайте SMS-повідомлення на номер 5109, перше слово Європа - в повідомленні не забудьте вказати своє ім'я, місто і вік. Після реєстрації чекайте дзвінка ді-джея і готуйтеся відкрити сейф із подарунками! Вартість повідомлення для повнолітніх абонентів всіх національних GSM-операторів на номер 5109 - 1 грн. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ. Використання WAP оплачується окремо згідно тарифного плану. Відправляючи повідомлення, Ви даєте згоду на отримання додаткової інформації від компанії ТОВ "Агрегатор Мобільного Контенту" про її послуги та послуги партнерів. Недотримання всіх умов відправлення SMS не гарантує успішного надання послуги (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.10.2011 Національна радіокомпанія України відмовилася від авторської програми "Політика і мораль" голови товариства "Меморіал" імені Василя Стуса, голови Національної спілки театральних діячів України Леся Танюка, що виходила щочетверга на третьому каналі Українського радіо - радіо "Культура". Цю інформацію "Телекритиці" підтвердили автор програми та керівництво НРКУ. Останній випуск програми "Політика і мораль" вийшов минулого четверга, 13 жовтня. Це був повтор раніше записаного випуску (до цього проект виходив здебільшого в прямому ефірі). Лесь Танюк вбачає в закритті його проекту прояв "цензури проти демократії". "Радіо "Культура" давно відчуває на собі тиск цензури, там давно познімали всі авторські програми, я один тримався два з половиною роки", - зазначив він. За словами пана Танюка, спершу НРКУ скоротила хронометраж його програми із 45 до 35 хвилин. Потім запропонували підписати угоду, яка зобов'язувала автора заздалегідь повідомляти назву і тему програми. "Я підписав, тому що одна справа - повідомити, а інша - дзвінки слухачів, які формують розмову, - пояснив пан Танюк. - Тепер мені сказали провести програму про Бабин Яр, про що я вже робив дві програми. І коли мене люди питатимуть про арешт Тимошенко, я не буду про це відповідати, а повертатимуся до старої теми". Зрештою, каже пан Танюк, на радіо повідомили про зміну концепції: "Редактор мені сказала, що є проблема зі словом "політика", що всі політичні програми переводяться на Перший канал радіо, де обов'язково має бути ведучий від радіо і двоє гостей, які сперечаються між собою, а в мене монолог. Але ж який це монолог, коли є я і публіка?". Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов пояснив "Телекритиці" відмову від авторської програми "Політика і мораль" Леся Танюка тим, що радіо "Культура" відтепер випускатиме лише програми про культуру. "Канал "Культура" має працювати у темі культури і не дублювати інші канали Українського радіо. Донедавна випадки перетину аналогічної тематики на різних каналах мали місце, тому з вересня було відкореговано сітку мовлення НРКУ, що дозволило чіткіше вибудувати програмну концепцію каналів Українського радіо, аби кожен з них мав своє власне "обличчя", забезпечивши слухачеві ширший вибір передач та чітку ідентифікацію програм. У цьому зв'язку стала очевидною невідповідність концепції програми "Політика і мораль" концепції каналу "Культура". Ми були б раді, якби Лесь Танюк вів на каналі "Культура" програму, присвячену саме культурі та духовності", - зауважив пан Аврахов. Директор радіо "Культура" Неля Даниленко повідомила, що Лесю Танюку пропонували вести програму про проблеми театру, оскільки він є відомим театрознавцем і режисером, або про шістдесятників, про яких він робив кілька гарних випусків "Політики і моралі". Однак пан Танюк відмовився. "Мені пропонували змінити формат, щоб я не обговорював політику, олігархів і Януковича, а щоб це була по суті балаканина про культуру", - наголосив він. На запитання "Телекритики", чи не бажала НРКУ перенести програму "Політика і мораль" з культурно-мистецького каналу "Культура" на Перший канал Українського радіо, який є громадсько-політичним, Тарас Аврахов відповів, що на Першому каналі концепцією не передбачені авторські програми, там є лише журналістські. "Стосовно ж політики та дотичних до неї питань ми б вітали участь Леся Степановича (як гостя ефіру. - ТК) як людини, що має свою позицію, у відповідних програмах Першого каналу Українського радіо, де він у прямому ефірі може обстоювати власну точку зору", - додав гендиректор НРКУ. Як повідомляла "Телекритика", минулого року на Першому каналі Національного радіо були закриті всі авторські програми (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.10.2011 Сьогодні близько 15-ої години столична сателітарна мережева станція "Super Radio" розпочала трансляції в місті Луганськ. Мовлення здійснюється на частоті 101.1МГц, де до 4-го жовтня працювала ВРМ "Мелодія" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 17.10.2011 В FM-діапазоні міста Черкаси розпочалися тестові трансляції нової радіостанції на частоті 91.4МГц. Нагадаємо - відповідно до ухваленого у серпні поточного року рішення Нацради з ТРМ, право на мовлення на частоті 91.4МГц в місті належить Черкаській ОДТРК. Наразі в ефірі нової станції лунає музичний нон-сто, складений з композицій українських та російських виконавців. Минулого тижня - 12-го жовтня - у Черкасах пройшли також двогодинні тестові включення FM-передавачів на частотах 100.2МГц та 100.6МГц, де мають транслюватися програми "Super Radio" та "Авторадіо Україна" відповідно. Наразі на обох зазначених панує тиша (Джерело: Інформацію надав Євген).
  • 17.10.2011 Другий канал Національної радіокомпанії України (радіо "Промінь") розпочинає спільний з Інформаційною аґенцією культурних індустрій "Про" щотижневий проект "Радіопрес: Ефір для преси". Про це повідомляє прес-служба НРКУ. Щопонеділка від 12.30 до 13.00 на частотах радіо "Промінь" (105.0МГц, 783кГц, онлайн на promin.fm) транслюватимуться прес-конференції діячів українського мистецтва, шоу-бізнесу, фестивального руху. Прес-майданчик надаватиметься претендентам на конкурсній основі. Преса запрошується до участі у прес-конференціях у кількох формах: акредитація з безпосередньою присутністю у студії (кількість місць обмежена, перевага надаватиметься великим виданням і телеканалам), акредитація для телефонного зв'язку (журналіст матиме можливість поставити своє запитання по телефону, для чого в заявці має вказати номер, за яким оператор прямого ефіру зможе йому подзвонити), мейл-акредитація (журналіст надсилає своє запитання, яке озвучить модератор прес-конференції). Акредитація для преси проходить за телефоном (044)-227-86-92 та за електронною адресою . По закінченні прес-конференції акредитованим журналістам надаватиметься лоґін і пароль для скачування запису конференції. Акція має на меті привернення уваги преси і масового слухача до знакових подій у вітчизняній культурі. Учасниками першого "Радіопресу", що проходить 17 жовтня о 12.30, стали організатори ІІІ Міжнародного фестивалю Chamber Art Music ("Мистецтво камерної музики") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.10.2011 Національна мережа "ХІТ FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Яремче-103.6МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) представляє новий проект - "Особливості національного керування". Незабаром зима, і наші дороги почнуть тішити кригою, заметами та… умільцями на літній ґумі. Саме час засвоїти кілька прийомів контраварійного керування! Ви можете виграти двогодинний майстер-клас в "Апекс-клубі" від партнера проекту та надійного партнера наших українських водіїв - шин Continental. Головний переможець акції отримує комплект зимових шин Continental! Що ж треба зробити? Вірно відповісти на питання про керування або експлуатацію автомобіля у прямому ефірі "ХІТ FM". Для цього заповнюйте заявку за адресою http://www.hitfm.ua/stock/contenental.html. 20 днів! 20 уроків! По 2 години! Всі водії "ХІТ FM" вже заздрять переможцям проекту "Особливості національного керування на ХІТ FM" за підтримки виробника шин Continental. Проект в ефірі з 17-го жовтня по 11-те листопада. Слухайте по буднях о 12.25. І… Не забудьте замінити шини! Continental - кожний міліметр є важливим, коли йдеться Вашу безпеку! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.10.2011 Вчора, 15-го жовтня, приблизно о 15.00 столична сателітарна мережева станція "Super Radio" розпочала мовлення в місті Сімферополь АР Крим. Трансляції здійснюються на частоті 88.6МГц. Прийом по місту стабільний. Також "Super Radio" віднедавна працює у Вінниці - на частоті 92.0МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 16.10.2011 Заслужений діяч культури України Лесь Танюк пояснює закриття своєї авторської передачі "Мораль і політика", що виходила на хвилях радіо "Культура" , політичними мотивами. Про це він заявив у коментарі для ЛІГАБізнесІнформ. За словами пана Танюка, причиною закриття проекту став захист репресованих членів всеукраїнської громадської організації Патріот України, активістки Братства святого Луки Ганни Сінькової, а також критика влади. Танюк повідомив, що встиг підготувати понад 300 випусків передачі. За його словами, за останні два роки керівництвом Українського радіо були закриті шість авторських передач, зокрема передача письменника і народного депутата від БЮТ Володимира Яворівського. Нагадаємо, раніше генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що не бачить утисків ЗМІ (Джерело: ІА "ЛІГАБізнесІнформ").
  • 14.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Super Radio" розпочала мовлення у смт. Холми Чернігівської області. Трансляції ведуться на частоті 103.6МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 14.10.2011 Давно відомо, що піпл, який слухає ефір столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "KISS FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Житомир-104.5МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) 24 години на добу, хоче, аби радіо грало тільки ті треки, які їм подобаються, ставили тих діджеїв, від яких у них мурашки по шкірі і в животі метелики літають. Але це дуже складно, адже існує плейліст і Антон Цеслик. Але правила створені для того, щоб їх порушувати! Отже, в неділю, 16-го жовтня стартує "Crazy Sunday" на Dance radio "KISS FM"! З 10.00 до 15.00 - "Контакт нон стоп" на "KISS FM". Хочете, щоб у ці години грали тільки ваші улюблені треки і артисти - надсилайте у "Crazy Sunday" свої меседжі, передавайте вітання і замовляйте треки, плейлист цієї неділі створюєте ви! Перше правило "Crazy Sunday" - жодних правил! Друге правило "Crazy Sunday" - замовляйте свої улюблені треки і вихваляйтеся на всю Україну тим, який у вас крутий смак! У "Crazy Sunday" (16-го жовтня) з 10.00 до 11.30 працюватиме DJ Smexoff, з 11.30 до 13.00 - Dasha Dance, з 13.00 до 14.00 - DJ Sunny, з 14.00 до 15.00 - Anna Dark (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.10.2011 Радіогрупа "ТАВР МЕДІА" представляє нову всеукраїнську радіомережу "Радіо Дача". Цільова аудиторія радіостанції - чоловіки і жінки у віці 35-50 років. За три місяці з моменту лонча зростання аудиторії у Києві склало більше 100%, що є рекордним показником для українського радіоринку. "Радіо Дача" вже увійшла до трійки лідерів за показником лояльності аудиторії і стала найбільш слухаємою серед жінок Києва. Формат радіостанції - National Oriented Hot AC. В ефірі звучать кумири кількох поколінь, золоті хіти зірок вітчизняної естради 80-х і 90-х років, а також молоді гурти та виконавці. У "Радіо Дача" - 18 передавачів, 44 міста в зоні впевненого прийому сигналу, в тому числі - всі міста-мільйонники в Україні. Таким чином, на сьогоднішній день в портфелі "ТАВР" - 5 мережевих радіостанцій: "Русское Радио - Україна", Національна мережа "ХІТ FM", Dance radio "KISS FM", "Радіо РОКС - Україна" та "Радіо Дача". Ігор Чернишов, директор радіогрупи "ТАВР МЕДІА": "Ми дуже чітко розробляємо позиціонування кожної станції, що входить до складу нашої радіогрупи, отже питання внутрішньої конкуренції не стоїть. Навпаки, ми прекрасно розуміємо, що на сьогоднішній день ранок дуже сильно насичений, відповідно, високоякісно обслуговувати аудиторію можна тільки у випадку більш чіткого нішування і форматування станцій. Так званим широким форматам сьогодні досить складно задовольнити слухача. У нашому ж випадку з появою "Дачі" "ТАВР МЕДІА" отримує можливість охоплення максимально широкого спектру слухачів. Якщо, скажімо так, переходити на особистості, то "Русское Радио" представляє інтереси переважно жінок 35-45 річного віку, "Radio ROKS" - більш ніж адекватно обслуговує чоловічу частину населення від 25 до 50 років, "KISS FM" є брендом більш молодого покоління - це чоловіки і жінки у віці від 18 до 30 років, "ХІТ FM" бореться за права 25-35 річних жінок. Ну і, нарешті, "Радіо Дача", за нашим планом, має повною мірою задовольняти аудиторію 35-50 річних чоловіків та жінок. Всі групи, які представлені в полі інтересів сучасного рекламодавця, охоплені повно і якісно. Справа у тому, що ми досить багато часу приділяємо вивченню ринку, і наші внутрішні дослідження не залишають сумніву в тому, що цей формат перспективний, затребуваний і досить гнучкий для того, щоб побудувати успішний бренд і створити хороший продукт. Крім цього, ми уважно стежили за розвитком станції в Москві і побачили дуже хорошу тенденцію щодо зростання і та завоювання аудиторії. Так що основні чинники були "за". Станція потрібна людям і цікава рекламодавцям". Новий офіційний сайт "Радіо Дача" шукайте за адресою http://www.radiodacha.com.ua (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 14.10.2011 Дирекція телерадіопрограм управління справами Верховної Ради за результатами тендеру 7 жовтня уклала угоду з ТОВ "ТРК "Радіо-Ера"" на послуги у сфері радіомовлення у 2011 році вартістю 844 тис. грн. Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пише сайт "Наші гроші". Згідно з конкурсною документацією, парламентська дирекція замовила виготовлення та пряму трансляцію у FM-діапазоні програм за участю керівництва Верховної Ради, голів комітетів та їх заступників, народних депутатів хронометражем не менше 40 хвилин тричі на тиждень по буднях. Також замовлено виготовлення та трансляція у запису підсумкової інформаційно-аналітичної програми хронометражем до 5 хвилин раз на тиждень по буднях, та прямих включень кореспондента хронометражем до 2 хвилин безпосередньо з будівлі Верховної Ради згідно з медіапланом не менше десяти разів на місяць двічі на добу у дні пленарних засідань. У тендері окрім "Ери" взяло участь тільки ТОВ "ПроАктив Медіа Консалтинг", засноване на той момент директором ТОВ "ТРК "Радіо Кохання"" (радіо "Дача") Владиславом Винником. "Радіо Ера" і "Дача" разом входили до медіагрупи народного депутата від Партії реґіонів Андрія Деркача, однак нещодавно "Дачу" придбав радіохолдинг ТАВР (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.10.2011 Західноукраїнська радіомережа "FM Галичина" (ТОВ "ТРК "Галичина"") з початку жовтня запустила новий сезон, розширивши інформаційне мовлення та запустивши нові авторські проекти. Як повідомили "Телекритику" в прес-службі "FM Галичина", з першої неділі жовтня розширено формат новин у вихідні. Відтепер, новини виходитимуть 7 днів на тиждень, щодві години: з 8.00 - у будні та з 12.00 - у вихідні. Стартували дві нові авторські програми "Міський клюб" Галини Батюсь - про культуру і "все найцікавіше, що відбувається довкола", що виходить щоп'ятниці о 14.30 та 19.30 з повтором у суботу об 11.30, і "П'ять по третій" Наталі Кондратенко, що виходить щобудня з 15.00 до 17.00. З жовтня розширюється формат виходу програми "Народна година". Тепер, окрім суботи та неділі, з 19.00 до 20.00 програма виходитиме в ефір в офіційні державні та релігійні свята. Також завершується підготовка гумористичної програми - спільного проекту зі студією "Магарич". В ефірі, як і раніше, залишаються програма вітань "Привітанка від Діанки" (щобудня з 12.00 до 14.00), ранкова програма "Встати! Не спати!" (щобудня з 7.00 до 10.00), програма "Файна рандка" (у вихідні з 12.00 до 16.00), кулінарна програма "Галицька пательня" (щобудня о 10.30 та 18.30). Не змінилося і музичне наповнення - українська музика фольк-етно-ска напрямку. Прес-служба радіомережі повідомляє, що наприкінці вересня "FM Галичина" повністю завершила модернізацію ефірної студії та оновила передавальну техніку. За словами директора радіостанції Романа Заяця, підсумок роботи трьох літніх місяців засвідчив, що обрана стратегія у напрямку "галицького радіо" виправдала себе і дала свої результати: "Радіо "FM Галичина" зафіксувала зростання надходжень від реклами влітку у понад три з половиною рази, у порівнянні з весняним сезоном. Головною причиною цього стала зміна позиціонування радіостанції у напрямку музично-розважального "галицького" радіо" - зазначив він. Як повідомляла "Телекритика", навесні радіомережу "FM Галичина" очолив Роман Заяць. На початку червня "FM Галичина" оновила програмне наповнення та ефірне оформлення і стартувала в Тернополі, а згодом - у Луцьку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.10.2011 Столична сателітарна мережева радіостанція "Super Radio" продовжує освоювати нові міста. Сьогодні трансляції програм розпочалися у Чернігові (103.9МГц) та Сумах (89.8МГц) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 12.10.2011 В ефірі харківського "Радіо 106.6" (106.6МГц), де наразі присутні програми столичного "Радіо Шансон", з'явилися ролики, які повідомляють харків'янам про те, що починаючи з 25-го жовтня програми "Радіо Шансон" у Харкові та області можна буде слухати тільки на власній частоті радіостанції - 103.5МГц. Нагадаємо: наприкінці вересня харківське ТОВ "ТРК "СІМОН" (власник "Радіо 106.6"), що тривалий час було партнером "Радіо Шансон" у Харкові, переоформило ліцензію під нові позивні і програмну концепцію, що не передбачає трансляції програм "Радіо Шансон". Одночасно було оформлено технічне перенесення передавача "Радіо Шансон" на частоті 103.5МГц з смт.Солоницівка Харківської області до міста Харкова (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 12.10.2011 Сьогодні столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" розпочинає мовлення у Черкасах. Частота станції в місті - 100.6МГц (Інформація з власних джерел).
  • 11.10.2011 Завтра, 12-го жовтня, об 11-ій годині розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінґ для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінґу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.10.2011 Протягом усього вересня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) "зірки" стверджували, що "Все буде по-нашому!". Ті слухачі, які у це повірили, змогли не лише весело і з азартом провести час, але й взяли участь у розіграші путівки на двох до Греції! Девіз "Нашого Радіо" підтримали зірки українського та російського шоу-бізнесу. Софія Ротару, Катя Лель, Віктор Павлик, Наталя Могилевська, Валерій Харчишин, Настя Приходько, Потап і Настя, Гарік Бульдог-Харламов, Гайтана та багато інших! Їхні голоси стверджували що "Все буде по-нашому!". В останній день вересня в ранковому шоу "Бодрячком", що виходить на хвилях "Нашого Радіо", заповітна путівка була розіграна у прямому ефірі. Допомогла визначити переможця "зоряна гостя" студії - Євгенія Власова. Її рука виявилася щасливою для киянки Олени Іщак, яка вже найближчим часом вирушить до Греції та повною мірою відчує силу "Нашого Радіо" і девізу улюбленої радіостанції "Все буде по-нашому!" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.10.2011 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та ТМ "GARCIA JEANS" представляють проект "New Style"! По буднях, о 8.50 і 18.50 на "NRJ Hit Music Only" - програма "New Style" - про зміни на краще! Слухайте та змінюйтесь! Вигравайте повне оновлення гардеробу для свого нового образу від ТМ "GARCIA JEANS"! Радіо "NRJ Hit Music Only" та ТМ "GARCIA JEANS" представляють проект "New Style": міста і люди, фільми та пісні, марки і бренди - надихаючі історії успіху після зміни стилю та іміджу, реорганізації, створення рімейку та проведення ребрендинґу! Крім цього "New Style" - це також чудова можливість змінити свій старий образ і стиль, вигравши супер-приз - повне оновлення гардеробу від ТМ "GARCIA JEANS"! Для того щоб взяти участь у розіграші призу, необхідно прийти в магазин "GARCIA JEANS" та сфотографуватися зі своїми старими джинсами. Найвдаліші фотографії будуть розміщені у спеціальному альбомі на facebook-сторінці NRJ (Менеджер магазину пересилає фотографії редактору FB-сторінки NRJ). Серед авторів найяскравіших, найвеселіших і найкреативніших знімків випадковим чином буде розіграний приз - повне оновлення гардеробу від ТМ "GARCIA JEANS". Кожен, хто принесе свої старі джинси будь-якої ТМ, гарантовано отримає 150 гривень на купівлю пари джинсів у магазині "GARCIA JEANS". Розіграш відбудеться 21-го та 31-го жовтня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Житомир-100.7МГц, Полтава-107.8МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) запрошує всіх своїх слухачів, які зареєстровані ВКонтакте, на свою офіційну сторінку. Підписуйтесь на новини і першими дізнавайтесь про всі важливі події Radio ROKS! Станція чекає вас за адресою: http://vk.com/radioroks_ua. Також станція запрошує всіх спілкуватися в групі слухачів Radio ROKS: http://vk.com/radioroks (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.10.2011 З початком жовтня на радіо "FM Галичина" тривають системні зміни, котрі розпочалися з переформатування радіостанції ще у червні. Подальші нововведення стосуються програмної та технічної складових радіо. Програмні зміни це - збільшення виходів новин, зміна музичного наповнення та обрамлення ефіру, поява нових програм та авторських проектів, а також нових ведучих в ефірі. Технічні зміни стосуються насамперед модифікації (оновлення) ефірної студії та покращення звукових характеристик сигналу радіо. Підсумок роботи трьох літніх місяців засвідчив, що обрана стратегія у напрямку "галицького радіо" виправдала себе і дала свої результати: "Радіо FM Галичина" зафіксувала зростання надходжень від реклами влітку у понад три з половиною рази, у порівнянні з весняним сезоном. Головною причиною цього стала зміна позиціонування радіостанції у напрямку музично-розважального "галицького" радіо" - зазначив директор радіостанції Роман Заяць. У музичному наповненні радіо "FM Галичина" домінує українська музика фольк-етно-ска напрямку. Восени вона доповнена та адаптована до осіннього настрою слухачів. Починаючи з першої неділі жовтня, розширено формат новин у вихідні. Так, новини на "FM Галичина" виходитимуть 7 днів на тиждень, щодві години: з 8.00 - у будні та з 12.00 - у вихідні. "Міський Клюб" - нова програма про культуру і все найцікавіше, що відбувається довкола в особливий спосіб оповість вустами автора Галини Батюсь щоп'ятниці о 14.30 та 19.30 з повтором у суботу об 11.30. Нові програми - це і нові ведучі. Тож щобудня, з 15.00 до 17.00, господинею ефіру стає Наталя Кондратенко із власною авторською програмою "П'ять по третій". Незмінними залишаються години виходу програм, котрі вже встигли завоювати прихильність слухацької аудиторії: Програма вітань "Привітанка від Діанки" - щобудня з 12.00 до 14.00. Ранкова програма "Встати! Не спати!" з незмінними ведучими Ярком та Сашком - щобудня з 7.00 до 10.00. Програма "Файна Рандка" - у вихідні з 12.00 до 16.00. В ефірі не бракуватиме цікавих гостей, подарунків та гумору. А новинкою цього сезону стануть телефонні розіграші Андрія Чемеса та Еріки. Кулінарна програма "Галицька Пательня" - щобудня о 10.30 та 18.30. Її автор та ведуча Діанка ділиться найкращими рецептами, зокрема галицької кухні, і натхненно продовжує вчити смачно та швидко готувати.. З жовтня розширюється формат виходу "Народної години". Тепер, окрім суботи та неділі, з 19.00 до 20.00 програма виходитиме в ефір в офіційні державні та релігійні свята. Завершується підготовка гумористичної програми - спільного проекту зі студією "Магарич", яка вийде в радіоефір ще у жовтні. Важливий і той факт, що наприкінці вересня "FM Галичина" повністю завершила модернізацію ефірної студії та оновила передавальну техніку, значно покращивши якість звуку та передачу сигналу. Довідка. "FM Галичина" - найбільша музично-розважальна радіомережа Західної України. Розпочала мовлення наприкінці 2010 року. Передавачі розміщені в 14 містах, у тому числі у Львові, Тернополі, Луцьку, Шацьку та Славському. Особливість: радіо з галицьким характером, гумором, численними конкурсами, присутністю відомих гостей в ефірі. Слухачі - мешканці Західної України віком 30-55 років. Сукупна аудиторія - понад 1 млн. осіб. Гасло радіостанції "Файне радіо" (Джерело: Аґенція реґіональної інформації та аналітики "Galinfo").
  • 11.10.2011 Директором радіомережі "Дача", що увійшла до радіогрупи "ТАВР медіа", призначено радіоведучу Соню Сотник. Про це "Телекритику" повідомив директор ТАВРу Ігор Чернишов. Соня Сотник (Геляс) навчалася в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. З 1999 року працювала ведучою, згодом програмним директором на "MusicРадіо", що входило до Радіогрупи УМХ, а також генеральним продюсером Радіогрупи УМХ. У 2007 році залишила УМХ. Є виконавчим продюсером рок-гурту "ТІК" і директором білоруського гурту "Ляпис Трубецкой" в Україні. Протягом останніх двох років разом із Сергієм Кузіним веде ранкове шоу "Камтуґеза" на "Радіо РОКС - Україна". Записує власні пісні, у вересні 2011 року дала перший сольний концерт "Сонник №1". За словами Ігоря Чернишова, формат і позивний мережі "Дача" не змінюватиметься. "Поки що нас усе влаштовує, "Дача" себе непогано почуває", - пояснив він. Радіомережа "Дача" раніше мала назву "Love Radio", згодом - "L'радіо", орієнтувалася на молодих жінок. Навесні 2011 році мережа змінила програмування і позивний, придбавши в російської групи "Медиа Холд" права на відповідний бренд і формат. "Дача" мовить у 18 містах, в ефірі транслюються "найкращі взірці радянської, російської та української естради". Цільова аудиторія "Дачі" - жінки й чоловіки віком 30-49 років. Ігор Чернишов розповів, що "Дача" інтегрується в радіогрупу на рівні з чотирма іншими мережами - "Русским радио - Україна", "ХІТ FM", "Kiss FM" і "Радіо РОКС - Україна". Зокрема, вже розпочалося вимірювання аудиторії "Дачі" в рамках всеукраїнського дослідження MMI компанії TNS (раніше станція вимірювала тільки аудиторію в Києві). Як повідомляла "Телекритика" з посиланням на власні джерела, ТАВР придбав "Дачу" в холдингу "Ера" Андрія Деркача. Орієнтовна сума угоди - $10-17 млн. Однак пан Чернишов зазначає, що ТАВР не придбав "Дачу", а "отримав актив в управління". Про зміну власників мережі він інформацією, за його словами, не володіє. Тим часом президент холдингу "Ера", до якого входила "Дача", Ігор Лоташевський підтвердив "Коммерсанту", що 26-го вересня була закрита угода з продажу "Дачі" групі ТАВР (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.10.2011 10-го жовтня столична сателітарна мережева радіостанція "Super Radio" розпочала мовлення у Тернополі на частоті. Трансляції здійснюються на частоті 91.2МГц. RDS присутній - SUPER / PADIO / 91.2 FM / 52-20-70 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 10.10.2011 Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (АТ "Онікс"), яка втратила можливість вести мовлення в 15-тьох містах України, у тому числі і у Харкові, збирає підписи-коментарі на свою підтримку. Їх можна залишити на офіційному сайті радіостанції - http://www.melodiya.ua/help/. Як повідомив порталу "SQ" 7-го жовтня програмний директор "Мелодії" Олександр Пронін, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення позбавила радіостанцію основних частот і передала їх "Суперрадіо" невідомої телерадіокомпанії "Новий Обрій", яку "засновано за офшорними схемами". Спочатку в ніч з 9-го на 10-те вересня мовлення "Мелодії" припинилося у Києві, після чого радіо почало зникати з ефіру також і в інших містах. За словами представника Нацради в Харківській області Тетяни Долбні, мовлення радіостанції у Харкові припинилося наприкінці вересня. 8-го жовтня вона повідомила "SQ", що ще в грудні 2010-го року Нацрада оголосила конкурс на 15 радіочастот, зазначених в одній з ліцензій "Мелодії". Це частоти, зокрема, в Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Львові, Одесі та Полтаві. У березні 2011-го року переможцем конкурсу на частоту 103.0МГц у Харкові стала компанія "Новий Обрій" з позивними "Суперрадіо". Також Т. Долбня зазначила, що в 2008-ому році Нацрада продовжила термін дії ліцензії "Мелодії", в якій вказані частоти вишеперечіленних міст, і за це був нарахований ліцензійний збір - понад 4,2 млн. грн. Радіокомпанія не змогла його оплатити. Нацрада погодилася продовжити термін сплати ліцензійного збору лише на місяць, а не на рік, як цього просила компанія. При цьому ліцензія була продовжена не на десять років, а з формулюванням "до вступу в силу судового рішення у справі, яка перебуває у провадженні Харківського окружного адміністративного суду". Це було пов'язано з тим, що "Мелодія" оскаржила рішення про оголошення радіокомпанії трьох попереджень (санкції за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення) у 2005, 2006 і 2007 роках. Радіокомпанія оплатила 241 тис.грн. ліцензійного збору і звернулася до суду. У вересні 2009-го року Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, відповідно до якого за несплату ліцензійного збору (4,2 млн. грн.) Було прийнято рішення про анулювання ліцензії радіо "Мелодія" на мовлення. Тоді ж відбулася перша спроба проведення конкурсу, на якому були виставлені 15 частот "Мелодії", але суд заборонив його проведення. Після цього минуло ще кілька судових процесів. В листопаді 2010-го року Нацрада отримала ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду, яка зобов'язувала розглянути заяву АТ "Онікс" про продовження терміну дії ліцензії. Але норми відповідного законодавства цього не дозволили, оскільки радіо мало три незнятих попередження (існує спеціальна процедура по їх зняттю Нацрадою), не сплатило в повному обсязі ліцензійний збір і півтора роки здійснювало мовлення без ліцензії. Враховуючи це, Нацрада прийняла рішення відмовити в продовженні ліцензії і оголосити конкурс на частоти. Зараз у радіокомпанії "Мелодія" залишилося дві ліцензії, але частоти в Харкові в них не фігурують. На радіо заявили про рейдерське позбавлення його основних частот. Олександр Пронін повідомив, що трудовий колектив "Мелодії", щоб зупинити знищення радіо, неодноразово звертався в різні інстанції, до народних депутатів та президента України. "Але, на жаль, всі ці численні звернення, підтримані творчою та культурною елітою, листи і дзвінки слухачів, так і не були почуті і сприйняті чиновниками", - зазначив Олександр Пронін. На радіо відзначили, що всіма можливими способами будуть відстоювати своє право на частоти. Довідка "SQ". Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" розпочала своє мовлення у Харкові в 2000-ому році у форматі "ретро". З січня 2002-го року стала вести трансляцію з Києва на реґіони країни. В ефірі радіостанції - музика вітчизняної та зарубіжної естради з середини 1950-х рр.. до наших часів, інформаційні та розважальні програми, в тому числі авторські. З лютого 2005-го року на радіо була відкрита телефонна лінія для слухачів. "Мелодія" мала 37 частот на мовлення в 30-ти містах. Юридична адреса радіо знаходиться в Харкові (Джерело: Портал "STATUS QUO").
  • 9.10.2011 Набридло сплачувати рахунки? Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Полтава-106.8МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) зробить це за вас! З 10-го жовтня радіо "Europa Plus Україна" і система електронних платежів "Easy Pay" сплачують рахунки слухачів в новому проекті "За все сплачено!". Комунальні платежі, поповнення електронного гаманця чи мобільного рахунку, платіж за інтерент-послуги або оплата автомобільного штрафу - кожного буднього дня в грі "За все сплачено!" радіо "Europa Plus Україна" і система електронних платежів "Easy Pay" оплачують рахунок одного з слухачів! Понеділок - оплата комунальних платежів. Вівторок - поповнення електронного гаманця. Середа - поповнення мобільного рахунку. Четвер - платіж за інтернет-послуги. П'ятниця - оплата штрафів в ДАІ. Але це ще не все! Серед усіх зареєстрованих учасників 28-го жовтня буде розіграний супер-приз - стильний нетбук! Для участі в грі заповнюйте реєстраційну форму на офіційному сайті радіо "Europa Plus Україна" та чекайте дзвінка ді-джея! По буднях о 8.40 на хвилях радіо "Europa Plus Україна" - "За все сплачено!". З вас - рахунок, з "Europa Plus Україна" - оплата! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.10.2011 Вчора сталися зміни в радіопросторі Полтави. На частоті 105.0МГц (колишня частота мовлення ВРМ "Мелодія" у Полтаві, де вона працювала до початку жовтня), розпочалися трансляції програм іншої мережевої радіостанції - "Радіо Шансон". А на частоті 106.8МГц, на якій досі можна було почути програми "Радіо Шансон", відтепер транслюються програми радіостанції "Europa Plus Україна", яка була відсутня у місті майже 2 роки (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 7.10.2011 Столична сателітарна мережева станція "Super Radio" продовжує просування в регіони. Вчора станція почала мовлення на Рівненщині. Трансляції ведуться на частоті 90.4МГц з вежі Рівненської філії КРРТ у селі Антопіль (передмістя міста Рівне). Тим часом, рівненська радіостанція "Рівне FM" (87.8МГц) після короткотривалих тестів призупинила мовлення (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.10.2011 Радіостанція "Радіо Вінниця" (107.4МГц) розпочала онлайн-мовлення. Трансляції програм станції в Інтернеті можна слухати за посиланням http://195.248.234.146:8000/radio2.m3u. Мовлення ведеться у стереорежимі зі швидкістю 256kbps (Джерело: Група "Радіо Вінниця" ВКонтакте).
  • 6.10.2011 Сьогодні близько 15.00 на Рівненщині розпочалося тестове мовлення на FM-частоті 87.8МГц. Згідно рішення Нацради з ТРМ від 16 березня тут має працювати радіостанція "Рівне FM", що є складовою частиною Рівненської ОДТРК, мовлення має вестися з вежі Рівненської філії КРРТ у с.Антопіль (передмістя Рівного). На офіційному сайті останньої повідомляється, що старт повноцінного мовлення радіо "Рівне FM" намічено на 1-ше листопада (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.10.2011 Після профілактичних робіт рівненська радіостанція "Край" (Антопіль-68.24МГц) відновила онлайн-трансляцію своїх програм у мережі Інтернет. Трансляції ведуться за посиланням http://194.44.173.90:8000/listen.pls. Радіо "Край" є складовою частиною Рівненської ОДТРК (Джерело: Сайт Рівненської ОДТРК).
  • 6.10.2011 В Березному розпочала мовити місцева FM-станція. З жовтня на частоті 104.0МГц жителі Березнівського району Рівненської області мають можливість слухати мовлення телерадіокомпанії "Березне". За повідомленням прес-служби Березнівської районної ради, ідея створення районного ефірного радіо з'явилася ще у 2004 році. Конкретні кроки в цьому напрямі було зроблено у 2011 році. Зокрема, 2 лютого рішенням районної ради було створено комунальне підприємство "Телерадіокомпанія "Березне" Березнівської районної ради. 22 липня 2011 року ТРК "Березне" отримала Ліцензію Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення. ТРК "Березне" розділяє частоту з Національною радіокомпанією України (канал "Культура"), та мовить щодня 4 години 20 хвилин (Джерело: Сайт Рівненської ОДТРК).
  • 6.10.2011 Столична мережева сателітарна станція "Super Radio" розпочала мовлення у Львові та Хмельницькому. Трансляції програм станції у згаданих містах ведуться відповідно на частотах 91.9МГц та 105.0МГц. У Львові в мовленні "Super Radio" спостерігаються перерви (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 5.10.2011 Телерадіокомпанія "Подільські комунікації" запустила в ефір нову радіостанцію "Радіо Вінниця", яка мовитиме цілодобово на частоті FM 107.4МГц у Вінниці. І якщо в останній тиждень вересня ця станція давала в ефір лише музику, то з 3 жовтня в ефірі "Радіо Вінниці" зазвучав живий голос ведучих цієї нової станції. Студія радіостанції розмістилася на 6-му поверсі ТРЦ "Магіцентр". Ведучими станції запрошено вже відомих вінницьких медійників - Івана "Грозного", Женю Владіну, Влада Корчевського, Юлію Антоненко, Ольгу Вільську та Сергія Філатова. Керує цим проектом безпоседньо директор компанії "Подільські комунікації", знаний на Вінниччині журналіст Ігор Шевченко. Серце студії "Радіо Вінниці" має місце для двох радіоведучих та одне гостьове. Для організації інтерактиву підключено дві телефонних лінії (0432)-55-12-12 та (0432)-55-12-11, по яких слухачі зможуть телефонувати в ефір та брати участь в передачах "Радіо Вінниця". "Особливістю нашої радіостанції стануть місцеві матеріали та інтерактиви. Зараз для нас важливо встановити контакт зі слухачами. Душевний контакт. Говоритимемо про людські цінності, культуру, медицину, хобі, дітей, домашніх улюбленців та інше. Даватимемо в ефірі для вінничан і термінові повідомлення", - зазначив Ігор Шевченко перед першим прямим ефіром станції. І обіцяє, що політики в ефірі "Радіо Вінниця" слухачі не почують (Джерело: Портал "ВИННИЦА.info").
  • 5.10.2011 У жовтні на Першому каналі Українського радіо стартував щотижневий півгодинний проект "Інтермецо", повідомляє прес-служба Національної радіокомпанії України. "Інтермецо" - це мистецька інформаційно-аналітична програма, "покликана довести, що життя українського суспільства насичене цікавими і вартими уваги культурними подіями". У програмі буде огляд новин мистецького життя, репортажі з презентацій, виставок, фестивалів, творчих конкурсів, що відбулися упродовж тижня у різних кутках України і за її межами, інтерв'ю з митцями та експертами, розповідь про книжкові новинки, театральні та кінопрем'єри. А втор і ведуча програми - Аліна Акуленко. "Інтермецо" виходитиме на Першому каналі Українського радіо щосуботи о 16.25 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.10.2011 На сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, розглянувши результати позапланової перевірки АТ "Онікс", що мовить із позивними Радіо "Мелодія", зважила на пояснення представника компанії і не застосувала санкцію "оголошення попередження", як пропонувалося проектом рішення. Компанію зобов'язано усунути порушення протягом місяця і надіслати звіт до регуляторного органу. За результатами перевірки мовлення (моніторинґ від 08.06.2011, ефірне, супутникове радіомовлення, моніторинґ 10.02.11 та 21.07.11 на частоті 101.4МГц у м. Рівному; моніторинґ 10.02.11 та 21.07.11 на частоті 105.3МГц у смт. Дубровиця Рівненської області) виявлено недотримання умов ліцензії в частині "мова ведення передач": за ліцензією - 100% українська мова, фактично - 84,9%. Крім цього, під час позапланової перевірки мовлення АТ "Онікс" було зафіксовано збільшення обсягу власних програм та інформаційних, культурологічних, просвітницьких і розважальних передач. Натомість зменшено обсяг програм і передач, що належать до категорії "інше". Як повідомила представник компанії, Радіо "Мелодія" планує переоформити ліцензію відповідно до вимог ч. 4 ст. 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", де зазначено, що для загальнонаціонального мовлення частка ефірного часу, коли мовлення ведеться українською мовою, має становити не менше 75 відсотків загального обсягу добового мовлення. Необхідні документи вже подані до Національної ради. Голова Національної ради Володимир Манжосов зауважив, що зміни, які відбуваються в програмній концепції компанії, не можна назвати негативними: "Я вважаю, що збільшення програм власного виробництва - це позитивна тенденція. Однак її потрібно зафіксувати документально" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.10.2011 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 4-го жовтня було підбито підсумки конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів, що був оголошений 6-го липня 2011 року. Загалом, на цей конкурс було виставлено 24 телевізійні канали, з них 4 в Автономній Республіці Крим, по одному ТВК - у Львові та м. Бобровиці Чернігівської обл., 18 телевізійних каналів у населених пунктах Луганської обл. та по одній радіочастоті в Ковелі Волинської обл. і Могилеві-Подільському Вінницької обл. На мовлення в населених пунктах Криму та Бобровиці Чернігівської області претендентів не було. Крім того, визначення переможця в селищах міського типу Нова Петрівка, Совєтське та Чорноморське АР Крим перенесено на інше засідання, оскільки, як повідомив під час засідання голова Національної ради Володимир Манжосов, щодо цих телевізійних каналів є ухвала суду, яка офіційно до Національної ради ще не надійшла. Отже, для розгляду цих питань потрібно дотриматися визначених процедур. На 4 години мовлення на 12 ТВК у м. Львові претендувало три львівські телерадіоорганізації, а саме: Львівська ОДТРК; ТОВ "Телерадіокомпанія "Галичина"; КП "Телекомпанія "Львів-ТБ". Переможцем визнано Львівську ОДТРК, яка вже мовить на цьому телевізійному каналі 18 год. на добу. Як пояснив під час презентації заступник генерального директора Львівської ОДТРК Я.Фейло, компанія нині готова розширити мовлення, передачі, яким надається перевага - це інформаційні, дитячі та соціального спрямування. На низку телевізійних каналів у Луганській області, а саме: 35 ТВК у смт Біловодську Луганської обл., o 42 ТВК у смт Білокуракиному Луганської обл., 48 ТВК у с. Зоринівці Луганської обл., 38 ТВК у м. Красному Лучі Луганської обл., 34 ТВК у м. Краснодоні Луганської обл., 43 ТВК у м. Кремінній Луганської обл., 50 ТВК у м. Лисичанську Луганської обл., 21 ТВК у м. Луганську, 43 ТВК у смт Марківці Луганської обл., 25 ТВК у м. Новопскові Луганської обл., 37 ТВК у м. Перевальську Луганської обл., 43 ТВК у м. Попасній Луганської обл., 47 ТВК у м. Ровеньках Луганської обл., 48 ТВК у м. Сватовому Луганської обл., 43 ТВК у м. Свердловську Луганської обл., 49 ТВК у м. Старобільську Луганської обл., 25 ТВК у м. Стаханові Луганської обл., 23 ТВК у м. Троїцькому Луганської обл. претендував один мовник - ТОВ "Телерадіокомпанія "Реґіональна телевізійна система", м. Луганськ, його і визнано переможцем. На радіомовлення з використанням частоти 68.48МГц у м. Ковелі Волинської обл. заяву подала одна компанія - ТОВ "Телерадіокомпанія "ІФ Медіа-Груп", м. Київ, яка також стала переможцем конкурсу. На частоту 107.7МГц у м. Могилеві-Подільському Вінницької обл. було подано заяви від ТОВ "Телерадіокомпанія "ІФ Медіа-Груп", м. Київ, та КП "Престелерадіоцентр "Краяни", м. Могилів-Подільський Вінницької обл. Переможцем визнано місцеву компанію "Краяни". 42 ТВК у м. Армянську Автономної Республіки Крим та 54 ТВК у м. Бобровиці Чернігівської області віднесено до резерву Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.10.2011 Сімферопольська радіостанція "Лідер" (Сімферополь-106.6МГц, Алушта-101.6МГц, Красноперекопськ-102.1МГц, Євпаторія-103.5МГц, Джанкой-105.5МГц, а також Інтернет-мовлення 96k. та Інтернет-мовлення 256k.) запустила новий потік для трансляції своїх програм через сателіт. Потік прописується як TEST-L3 і транслюється через сателіт Astra 1G, що перебуває у позиції 31.5°E, на частоті 12.090ГГц, поляризація - вертикальна, символьна швидкість - 27500 кб/с, A-PID - 300, звук - MPEG-1 Layer 1,2,3. Нагадаємо - кілька днів тому радіо "Лідер" запустило на цій же частоті трансляцію своїх програм у форматі MPEG-4 AAC, яка прописується як TEST-L (A-PID - 7771) (Власна інформація).
  • 4.10.2011 Народні депутати 4 жовтня відхилили законопроект №5096 "Про внесення змін до ст. 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні, зареєстрований ще 2009 року. За цей документ проголосував усього 61 депутат. Думки авторів законопроекту щодо його ухвалення розділилися. Юрій Кармазін наполягав на його підтримці, а Олена Бондаренко та Володимир Ландік запропонували відхилити. Нагадаємо, раніше парламентський комітет відхилив проект про зменшення впливу світової економічної кризи на ТРО. Законопроект зобов'язував Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення переглянути рішення про анулювання ліцензій на мовлення телерадіоорганізацій, термін дії яких закінчився в 2009 році і які з причин неплатоспроможності у зв'язку з фінансово-економічною кризою не мали змоги сплатити суму ліцензійного збору в повному обсязі у встановлені чинним законодавством терміни та поновити дію вказаних ліцензій з відстроченням або розстроченням сплати суми ліцензійного збору. Проект розроблено з метою зменшення впливу кризи на електронні ЗМІ, збереження мережі українських незалежних телерадіоорганізацій, "розвитку культурно-інформаційного простору та забезпечення реалізації конституційного права громадян України на отримання інформації через телерадіомовлення". Поштовхом до реєстрації проекту була ситуація, яка склалася з радіо "Мелодія". Радіо через неспроможність сплатити підвищений у кілька разів ліцензійний збір 2009 року практично втратило частину своєї мережі. Нацрада анулювала ліцензію радіо "Мелодія" саме за несплату ліцензійного збору (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.10.2011 302 народні депутати у першому читанні висловилися проти ворожок і знахарів у прямому ефірі та реклами їхніх послуг. 4 жовтня парламент підтримав у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів" №8371 щодо захисту населення та інформаційного простору від негативного впливу. За документ, зареєстрований народними депутатами Павлом Унгуряном, Євгеном Царьковим, Володимиром Олійником та Валерієм Дубілєм, проголосували 302 депутати. Член комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов у своєму виступі зазначив, що комітет підтримав проект. "Під час обговорення цього законопроекту в комітеті у деяких народних депутатів були побоювання, чи не обмежуватиме цей закон свободу слова. Ми вирішили, що не обмежуватиме. Ні сюжети новин, ні такі програми, як "Битва екстрасенсів" не постраждають. Ми заборонимо окультні послуги в прямому ефірі. Давайте очистимо наш ефір від елементів середньовіччя", - закликав колег Віктор Уколов. За підтримку законопроекту висловилися також народні депутати Олег Зарубінський, Микола Томенко та Володимир Каплієнко. Нагадаємо, проектом закону пропонується заборонити на телебаченні та в друкованих ЗМІ рекламувати та транслювати в прямому ефірі послуги знахарів, чаклунів, шаманів, магів, екстрасенсів, ворожок, спіритів, астрологів, чаклунів, віщунів та інших осіб, що оголошують себе або що вважаються здатними передбачати долю, впливати на людей, духовний світ, майно, довкілля шляхом використання надприродних здібностей або сил. На думку авторів документу, активний сплеск зловживань, пов'язаних з наданням окультно-містичних послуг, відбувся після включення до "Державного класифікатору професій ДК 003-95" таких професій як: астролог; ворожка; хіромант, бо таким чином фактично відбулася негласна формальна легалізація всього сектору. "Ця діяльність здійснюється безконтрольно та на власний розсуд надавачами даних послуг, що призводить до масових зловживань у цій сфері, нанесення тяжких психічних травм, обману громадян та шахрайського виманювання грошей у населення", - пояснюють автори законопроекту (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.10.2011 4 жовтня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на аналогове мовлення, оголошеного 6 липня. На конкурс виставлено вільні відрізки на 24 каналах мовлення в АР Крим, Львівській, Луганській, Чернігівській областях та 2 радіочастоти у Волинській (Ковель) та Вінницькій (Могилів-Подільський) областях. Переважно усі ці частоти з резерву Нацради. Визначити переможців у автономній республіці Крим Нацраді не вдалося. На 42ТВК у Армянську не подано жодної заявки, тому частоту повторно внесли до резерву. Також Нацрада перенесла визначення переможців на три частоти: 37 ТВК у смт Новій Петрівці, 31ТВК у смт Совєтському, 33ТВК у смт Чорноморському. Ці частоти раніше входили до мережі "Чорноморки". Однак зранку, за словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, до регулятора надійшла копія ухвали від Севастопольського апеляційного адміністративного суду. Нею забороняється на час розгляду справи оголошувати переможців на ці частоти. У зв'язку з цим до отримання і вивчення самої ухвали Нацрада перенесла розгляд питань. Решта частот (окрім однієї у місті Могилів-Подільському, яка була прорахована апаратом Нацради) виставлені на конкурс з резерву. 12ТВК у Львові (4 години мовлення) отримала Львівська ОДТРК. Компанія вже має 16 годин на добу на цій частоті, окрім неї на там мовить ТОВ ТРК "Міст ТБ" (4 години на добу). На перемогу також претендували ТРК "Галичина" та "Львів - ТБ". Остання телекомпанія також мовила на цій частоті, але у червні 2011 року їй не продовжили ліцензію через три не скасованих Національною радою попередження (травень 2008 року, вересень 2010-го і січень 2011 року). Низку частот у Луганській області отримала "Реґіональна телевізійна система". Компанія ще не має досвіду мовлення в ефірі. Участь у конкурсі вирішила взяти після того як Луганська ОДТРК відмовилась від 6 годин мовлення на цій частоті. Нагадаємо, ця компанія також стала переможцем цифрового конкурсу, де отримала усі місця, виставлені на конкурс у Луганській області. Також повторно до резерву був направлений 54ТВК у м. Бобровиці Чернігівській області, оскільки претендентів не було. Окрім телевізійних частот були визначені переможці на дві радіочастоти. 68.48МГц у м. Ковелі Волинської області отримала ТОВ "ТРК "ІФ Медіа-груп"" (радіо "Марія", транслює релігійні програми). 107.7МГц у місті Могилів-Подільському Вінницької області отримала місцева телекомпанія КП "Престелерадіоцентр "КРАЯНИ"". На місце також претендувала "ТРК "ІФ Медіа-груп"" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.10.2011 Завтра, 4-го жовтня, об 11-ій годині розпочнеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. По його закінченні за участі членів Національної ради відбудеться брифінґ для журналістів, який стосуватиметься розглянутих під час засідання питань. Місце проведення брифінґу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 3.10.2011 Радіостанція "Житомирська хвиля" (с.Андріївка-103.4МГц та Інтернет-мовлення) розпочинає поетичний конкурс. Надсилайте ваші вірші про кохання на електронну адресу та вигрівайте призи у програмі "Іронія кохання" від "Artrur-music". Слухайте програму щопонеділка о 21.10 та щовівторка о 17.05 (Джерело: Група радіо "Житомирська хвиля" ВКонтакте).
  • 3.10.2011 Забійний жовтень від Crazy Girls - на "DJFM 96.8" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! Щовівторка з 21.00 до 23.00 на слухачів "DJFM 96.8" чекають 120 хвилин забійного настрою, гарної музики, корисної інформації, розіграшів і подарунків (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.10.2011 Сьогодні столична сателітарна мережева станція "Стильне Радіо - Перець FM" (Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, Севастополь-105.6МГц, а крім того в ефірі ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), фрунзівського "Разом-Радіо" (102.6МГц), та миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц), а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 48k. та Інтернет-мовлення 128k.) підбила підсумки конкурсу "Літо В Стилі Драйв". "Стильне Радіо - Перець FM" вітає Бикоріза Ігоря, який отримує в подарунок абонемент на рік у СпортЛайф! Фотографії переможця дивіться у фотоальбомі групи "Стильного Радіо - Перець FM" у соціальній мережі "ВКонтакте" - http://vkontakte.ru/album-19469811_143376054 (Джерело: Група "Стильного Радіо - Перець FM" ВКонтакте).
  • 3.10.2011 Мережа радіостанцій "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) повідомляє: в ніч з 30.09.2011 на 01.10.2011 завершився шостий етап конкурсу "Міс MusicРадіо-2011". Результати SMS-голосування визначили трійку красунь-переможниць місяця. Місця між дівчатами розподілились наступним чином: Anila-3 місце, Marina-2 місце, Di Pi - 1 місце. "MusicРадіо" вітаємо прекрасних переможниць! Всі 3 переможниці автоматично потрапляють до фіналу конкурсу "Міс MusicРадіо-2011", який відбудеться в грудні 2011 року. Фото переможниці місяця буде розміщено в ексклюзивному календарі "MusicРадіо" в 2012 році. Детальніше про конкурс та правила участі у ньому читайте на офіційному сайті "MusicРадіо". Додамо, що переможниці конкурсу "Міс MusicРадіо-2011" нагороджуються: 1. Професійною фотозйомкою; 2. Річним абонементом у фітнес-центр "Sport Life"; 3. Сертифікатом на відвідування косметичного салону; 4. Сертифікатом на придбання брендової косметики; 5. Сувенірами від мережевої радіостанції "MusicРадіо"; 6. Сувенірами від порталу "Я - зірка"; 7. Інтерв'ю на "MusicРадіо". Учасниці, які не пройшли до фіналу за підсумками цього місяця, ще мають чудовий шанс перемогти в наступних етапах, тому що всі конкурсантки автоматично переходять в новий етап голосування конкурсу "Міс MusicРадіо-2011". "MusicРадіо" бажає всім дівчатам удачі! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.10.2011 У багажниках автомобілів можна знайти що завгодно і їх вміст багато що може розповісти про його власника! Але тільки в багажнику столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Херсон-105.6МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) за те, що там лежить, можна отримати чудові подарунки! Якщо здогадатися, що сааме там лежить! Для участі в грі потрібно додзвонитися в студію "Авторадіо Україна" за телефоном (044)-377-55-83 і за трьома підказками ведучого вгадати, що лежить у віртуальному багажнику "Авторадіо Україна"! Це може бути що завгодно: предмет, річ або навіть явище! Краще вгадати вміст багажника з першої підказки - в цьому випадку учасник отримає найбільший приз від Авторадіо і TM Hi-Gear! Відкривайте Багажник та вигравайте подарунки по буднях, о 8.20 і 17.20! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.10.2011 30-го жовтня в Україні відзначають День автомобіліста! Для будь-якого водія - автомобіль - однин з найбільш значущих винаходів людства! Він допомагає працювати і відпочивати, справляти враження, відкривати в собі нові якості та просто отримувати задоволення від дороги, швидкості і свободи пересування! Перше Автомобільне радіо вирішило зі скромної календарної дати перетворити цей день в масштабне свято! Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Рівне-105.7МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Херсон-105.6МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і компанія "Асканія Авто" пропонує святкувати День автомобіліста кожен день, протягом цілого місяця! Весь жовтень, по буднях, на хвилях "Авторадіо Україна" - день автомобіліста і його автомобіля! З ранку до вечора - феєрверк подарунків для слухачів Першого Автомобільного радіо! Не пропустіть в ефірі "Авторадіо Україна" день свого автомобіля! Тільки на "Авторадіо": 3 жовтня - День Citroen, 4 жовтня - День Mazda, 5 жовтня - День Hyundai, 6 жовтня - День Nissan, 7 жовтня - День Subaru, 10 жовтня - День Chery, 11 жовтня - День Renault, 12 жовтня - День Suzuki, 13 жовтня - День Seat, 14 жовтня - День Opel, 17 жовтня - День Ssang Yong, 18 жовтня - День Geely, 19 жовтня - День Honda, 20 жовтня - День Great Wall, 21 жовтня - День ЗАЗ, 24 жовтня - День Skoda, 25 жовтня - День Audi, 26 жовтня - День Mitsubishi, 27 жовтня - День Peugeot, 28 жовтня - День Mercedes! Подробиці - на сайті "Авторадіо Україна" (Джерело: Сайт Радіогрупи УМХ).
  • 3.10.2011 З 3-го по 17-те жовтня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кремінна-104.6МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - "Модний експерт" - гра для справжніх знавців моди! Імениті дизайнери та супер-моделі, покази та колекції, зірки і бренди - якщо ви стежите за новинами і подіями світу моди, у вас є всі шанси отримати звання Модного експерта і виграти ексклюзивний приз - плаття від Анастасії Іванової, яке дизайнер створить разом з самої переможницею! Анастасія Іванова є креативним директором марки Nai Lu-na. Її колекції суконь впізнавані завдяки архітектурному крою, який так подобається молодим бізнес-леді. За два роки Nai Lu-na з'явилася в бутиках багатьох міст України та Росії, була представлена на Ukrainian Fashion Week. Для того, щоб виграти супер-подарунок у грі "Модний експерт", уважно слухайте питання про моду, які задає в ефірі Анастасія Іванова. Надсилайте SMS-повідомлення зі своїми варіантами відповідей і заголовним словом Європа на номер 5109 і набирайте бали за правильні відповіді! Серед учасниць, які набрали максимальну кількість балів, буде розіграний унікальний приз - переможниця отримає можливість разом з Анастасією Івановою створити ексклюзивну авторську сукню, яку отримає в подарунок від іменитого дизайнера! З 3-го по 17-те жовтня, по буднях, о 9.50 відповідайте на питання про моду і набирайте бали! А 17-го жовтня о 9.50, в останній день Ukrainian Fashion Week, не пропусти оголошення імені переможниці! Вартість Повідомлення для повнолітніх абонентів всіх національних GSM-операторів на номер 5109 - 1 грн., тариф в гривнях з урахування ПДВ. Додатково стягується Збір до Пенсійного фонду в обсязі 7,5% послуги без урахування ПДВ. Використання WAP сплачується Окремо згідно тарифного плану. Надсілаючі Повідомлення, Ви даєте згоду на Отримання додаткової інформації від компанії ТОВ "Агрегатор Мобільного Контенту", про її послуги та послуги партнерів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.10.2011 Власний музичний проект відомого журналіста Андрія Куликова на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Красноперекопськ-102.6МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) має свою назву - "Пора року". Назву програма отримала завдяки слухачам. Про це повідомляє прес-служба ТРК "Радіо Ера FM". В першому ефірі ведучий оголосив конкурс серед слухачів на найкращу назву. Серед них - "Ера року" від Юрія Калашнікова. Автор поєднав його зі своїм варіантом, і в результаті вийшла "Пора року". Нагадаємо, нова програма ведучого ток-шоу "Свобода з Андрієм Куликовим" на ICTV стартувала в радіоефірі 16 вересня. Вона будет виходити щоп'ятниці, о 20.08 (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 1.10.2011 Радіомережа "Super Radio" продовжує освоєння нових реґіонів. Сьогодні трансляції програм радіостанції почалися в місті Одеса на частоті 101.4МГц. Мовлення попереднього власника частоти - ВРМ "Мелодія" - наразі продовжується. Також програми "Super Radio" зазвучали у Херсоні на частоті 104.4МГц. Мовлення колишнього власника частоти - ВРМ "Мелодія" - після включення "Super Radio" було припинено (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.10.2011 "Радіо Вінниця" (107.4МГц) повідомляє: перший інтерактивний ефір станції розпочнеться об 11.00 у понеділок, 3-го жовтня! Приєднуйтесь! Телефонуйте - (0432)-55-12-12, пишіть SMS-повідомлення на номер 5109, код 1515! (Джерело: Група "Радіо Вінниця" ВКонтакте).
  • 1.10.2011 Українські FM-радіостанції продовжують освоювати космічну орбіту. Від сьогодні на сателіті Astra 1G, що перебуває у позиції 31.5°E, почалися трансляції сімферопольського радіо "Лідер". Канал прописується як "TEST-L" і його можна знайти на частоті 12.090ГГц, поляризація - вертикальна, символьна швидкість - 27500 кб/с, A-PID - 7771, звук - MPEG-4 AAC. Мовлення наразі ведеться з низьким рівнем гучності (особливо - у правому каналі). Радіостанція "Лідер" розпочала мовлення у Сімферополі у грудні 1999 року на частоті 106.6МГц, і сьогодні транслює свої програми також на Алушту (101.6МГц), Красноперекопськ (102.1МГц), Євпаторія (103.5МГц), Джанкой (105.5МГц). Сателіт Astra 1G останнім часом стає все більш і більш популярним космічним бортом серед українських телерадіомовників. Нещодавно з нього почалися трансляції "Super Radio", і вже тривалий час з цієї позиції працюють дві українські рітейл-радіостанції "Студія Шоколад" та "Антошка" (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини вересня 2011

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024