Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2011 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2011

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.06.2011 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити конкурс на вільні телерадіоканали та затвердила його умови. Відповідні рішення прийняті на засіданні 30 червня. За словами голови Нацради Володимира Манжосова, на конкурс виставляються дві радіочастоти: 68.48МГц у Ковелі - була вилучена з ліцензії Волинської ОДТРК на її прохання; 107.7МГц у Могилеві-Подільському - нова частота, прорахована Українським державним центром радіочастот. А також телевізійні частоти: 6 годин на добу на 42 ТВК в Армянську (решту 18 годин на добу мовить ТРК "Північний Крим") - відрізок часу, що залишився від попередніх конкурсів; 24 години на добу на трьох частотах у невеликих населених пунктах Криму (37 ТВК у Новій Петрівці, 31 ТВК у Совєтському та 33 ТВК у Чорноморському) - раніше мовила "Чорноморська ТРК", якій удруге Нацрада відмовила в продовженні строку дії ліцензії; 4 години на добу на 12 ТВК у Львові (решту часу мовлять Львівська ОДТРК і телеканал ZIK) - раніше мовила КП "Львів-ТБ", якій не продовжили строк дії ліцензії; 6 годин на добу на 18 частотах у Луганській області (решту 18 годин на добу мовить Луганська ОДТРК) - відрізки часу, від яких відмовилася Луганська ОДТРК, зменшивши обсяг мовлення. Заступник голови Нацради Лариса Мудрак зазначила, що умови конкурсу є традиційними, зокрема вимагається наявність фінансово-економічних можливостей і джерел фінансування. Для загальнонаціональної категорії мовлення обов'язковим є розміщення соціально важливих програм, не менше одного випуску новин із сурдоперекладом; рекомендованим є розміщення дитячих програм (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.06.2011 Сьогодні до мережі мовлення радіостанції "Радіо РОКС - Україна" офіційно приєдналося місто Кіровоград. Рок і тільки рок відтепер звучатиме у цьому місті на частоті 101.9МГц. На "Радіо РОКС - Україна" цьому дуже раді і сподіваються, що це взаємно. І тепер в мережі "Радіо РОКС - Україна" вже 23 передавачі, а це 77 міст в зоні упевненого прийому. Long Live Rock'n'Roll! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.06.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відкриває нові канали комунікації з медіа та громадськістю. Пропонуємо Вам приєднатися до нас на http://facebook.com/NacRada та http://twitter.com/NacRada. Таким чином, Нацрада зможе інформувати Вас про свою діяльність в "режимі онлайн" та оперативніше відповідати на будь-які Ваші запитання (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.06.2011 27 жовтня 2011 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе Міжнародний експертний семінар "Цифрове мовлення в Європі: технічні, правові та регуляторні аспекти". Цей захід планується регуляторним органом відповідно до доручення Кабінету Міністрів України щодо забезпечення виконання Програми головування України в Комітеті Міністрів Ради Європи. Для підготовки та проведення семінару Національна рада на засіданні 30 червня ц. р. створила робочу групу в такому складі: Мудрак Л.М. - заступник голови Національної ради, Баранов Є.В. - член Національної ради, член Міжвідомчої ради з координації здійснення заходів щодо впровадження цифрового телерадіомовлення, Межинський В.В. - керівник апарату, Мироненко Т.В. - начальник управління науково-технічного і частотного розвитку, Василенко Л.В. - завідувач сектору міжнародних зв'язків, Кравченко Т.В. - заступник начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю, Кіфлюк Р.М. - начальник відділу аналізу телерадіопростору та соціологічних досліджень, Кононенко Є.О. - головний спеціаліст сектору міжнародних зв'язків, Матвієвська О.А. - головний спеціаліст організаційного відділу, Мамука С.Л. - головний спеціаліст відділу матеріально-технічного забезпечення, Луцук О.В. - провідний спеціаліст відділу частотного погодження та міжвідомчої координації, Соколовська Н.Б. - провідний спеціаліст відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю, Автомонова І.Ф. - представник відділу Ради Європи МЗС України (за згодою), Сєдова О.В. - керівник спільного проекту Ради Європи і Європейського Союзу "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі" (за згодою). Організацією проведення експертного семінару "Цифрове мовлення в Європі: технічні, правові та регуляторні аспекти" буде опікуватися сектор міжнародних зв'язків Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.06.2011 На засіданні 30 червня 2011 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про оголошення конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів. Загальна характеристика каналів, що пропонуються включити до конкурсного пакету: 1. Телевізійні канали: 2 телевізійних канали - внесені до резерву; 4 телевізійних канали - відмовлено у продовженні ліцензії; 18 телевізійних каналів - зменшено обсягів мовлення до 18 годин на добу (за бажанням ДО "Луганської ОДТРК"). 2. Радіоканали: 1 радіоканал - відмова ОДТРК від користування радіочастотою; 1 радіоканал - нове частотне присвоєння. Конкурс невдовзі буде оприлюднений на сайті Національної ради та опублікований у пресі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.06.2011 До уваги керівників телерадіоорганізацій! За підсумками селекторної наради проведеної Кабінетом Міністрів України 16 червня 201 року з питань організації та проведення оздоровлення дітей у 2011 році дано доручення державним органам щодо вжиття заходів до посилення інформаційного супроводження літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Зважаючи на важливе суспільне значення питання оздоровлення дітей, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення рекомендує взяти активну участь у забезпеченні інформування населення України про хід оздоровчої кампанії, висвітленні позитивного досвіду в організації проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2011 року, зокрема й щодо нових об'єктів, призначених для оздоровлення і відпочинку дітей, введених в експлуатацію в поточному році (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.06.2011 З 1 липня Deutsche Welle припинять трансляцію на хвилях радіо "Промінь" Національної радіокомпанії України. Цю інформацію "Телекритиці" підтвердив генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов. За його словами, таке рішення прийняло керівництво Deutsche Welle. "У нас договірні відносини. Представники Deutsche Welle повідомили мене (про свої плани - ТК), я їм подякував, і ми переходимо на новий формат співпраці", - сказав Тарас Аврахов. Нагадаємо, протягом кількох років програми Deutsche Welle виходили на радіо "Промінь" з 9.05 до 9.20 за київським часом на частоті 105.0МГц, з 17.30 до 17.45 - на середніх хвилях на частоті 783кГц у Києві та, на УКХ, CX та через дротову мережу, у інших містах України. Як розповів гендиректор НРКУ, нині розглядається варіант участі Deutsche Welle у проектах Першого каналу, зокрема, у програмі "Обрії". Наприклад, кореспонденти надаватимуть інформаційні матеріали щодо подій у Німеччині та Європі для тематичного блоку "Обріїв". "Так само передбачаємо співпрацю в інформаційному мовленні", - сказав Тарас Аврахов. "Ми робили спільний продукт з Deutsche Welle, це була одна історія. Зараз мова йде про участь продуктів радіостанції у наших форматах. Це принципово інша позиція. У нас хоч і є власкори, але від такої співпраці ми не відмовимося", - розповів він, уточнивши, що про фінансові витрати з боку НРКУ не йдеться. Підводячи підсумки попередньої співпраці з Deutsche Welle, генеральний директор назвав цей досвід корисним і стимулюючим. Спільні проекти, як правило, цікаві тим, що відбувається обмін ідеями, досвідом, системою роботи, - зазначив Тарас Аврахов. - Під час такого обміну ми навчаємося чогось один в одного, це корисно і це підтягує. А якщо стандарт мовлення високий - це підтягує й інших. Через те ми зацікавлені, щоб у якихось обсягах співпраця продовжувалася і ми не втратили продукти такої якості. Можливо, не у тій кількості, але в нашій сітці. І цей досвід так само буде позитивним". "Телекритика" сподівається отримати коментарі керівництва української редакції радіо "Німецька хвиля". Як повідомляла "Телекритика", у травні 2011 року стало відомо, що мовлення припиняє російська редакція Deutsche Welle. З 1 липня припиниться виробництво і трансляція російськомовних програм, натомість робота редакції зосередиться та сайті. Як розповів під час чат-конференції на Lenta.Ru керівник російської редакції Deutsche Welle Інго Маннтойфель, "певну роль у прийнятті такого рішення зіграла фінансова ситуація, тому що сукупний бюджет Deutsche Welle найближчим часом не зростатиме". Раніше, 29 квітня, і Україні припинила мовлення радіостанція BBC. Після скорочення бюджету корпорації було закрито п'ять мовних служб - азербайджанську, російську (за винятком окремих програм в інтернеті), іспанську (для Куби), в'єтнамську, китайську й турецьку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.06.2011 30 червня 2011 року відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, початок об 11 год. По його завершенні за участі членів Національної ради пройде брифінґ для журналістів. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.06.2011 Проект "Хепі Ранок" від Національної мережі "ХIT FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Дрогобич-106.4МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) їде до Дніпропетровська! Аби провести ранкове шоу не з київської студії, а зі сцени клубу "RIO"! Познайомитись зі своїми слухачами з Дніпропетровська, поснідати разом, подарувати подарунки, показати, як насправді робиться радіо! Що відбувається, коли вимикаються мікрофони, як готуються новини та інформація, як пишеться "Кокоджамба"! Ви побачите радіокухню і будете присутні на прямому ефірі! Прямий ефір ранкового шоу "Хеппі Ранок на ХIT FM" у Дніпропетровську відбудеться 1-го липня з 7-ої до 10-ої ранку. Приходьте в будь-який час. Беріть друзів, рідню і дітей - для кожного у "ХIT FM" знайдеться і конкурс, і сюрприз, і подарунок. Партнер шоу в цей день - магазини техніки "COMFY". Сюрпризи будуть бажані і потрібні, самі розумієте! Приходьте з 7-ої до 10-ої ранку і проведіть звичайний ранок у найвеселішій компанії ранкових ведучих: Анатолія Анатоліча, Олі Суботіною, Льоні Сенкевича. Зіркові гості шоу: Тіна Кароль, Еріка, група "Время и Стекло". Вхід безкоштовний. Чаєм, кавою та солодощами пригощає "XIT FM"! Дніпропетровськ, 1-ше липня, з 7.00 до 10.00. Клуб "RIO" - Набережна Леніна, 19-д. Колектив "ХIT FM" буде щиро радий познайомитися особисто! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.06.2011 Танцювальна команда столичної радіостанції "DJFM 96.8" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) і туроператор "Наталі Турс" дають вам можливість виграти путівку на двох в Іспанію (Путівка на двох - вартість 1грн), на славетний танцювальний курорт Ibiza. Бериіть участь у літній акції DANCE VOYAGE! З 22-го червня по 18-те липня заповнюйте анкету на сайті http://www.djfm.ua. Чекайте на дзвінок ведучих радіостанції і відповідайте на запитання у прямому ефірі про радіостанцію "DJFM 96.8", про туроператора "Наталі Турс", про Іспанію та о. Ібіца. 20-го липня у прямому ефірі "DJFM 96.8" представник "Наталі Турс" обере пару переможців, яка вирушить у незабутню подорож за яскравими танцювальними враженнями на острів Ібіца! 4-го серпня у пари переможців буде можливість насолодитися потужним лайн-апом в клубі Amnesia на вечірці, присвяченій дню народження легендарного клубу Cream. Клуб Cream вже 25 років поспіль визнається найкращим клубом за версією авторитетного видання mixmag. 4-го серпня легенду привітають відразу два міжнародних резидента радіостанції "DJFM 96.8" - Paul van Dyk і Ferry Corsten, а також Gareth Wyn, Calvin Harris (DJ Set), Laidback Luke, Sidney Samson. Комфортні враження від подорожі гарантує "Наталі Турс - Завжди вдалий Вибір!". Подробиці - в ефірі "DJFM 96.8" (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 28.06.2011 Звертаємо вашу увагу на те, що на сателіті "Astra-4A" (4,8°E) призупинено FTA-трансляції програм столичної мережевої станції "Наше Радіо" у стандарті MPEG-1 Layer 1,2,3 (велися із параметрами - 12.073ГГц, поляризація горизонтальна, символьна швидкість 27500 ксим/сек, A-PID: 768, канал прописувався як TEST). Наразі приймати "Наше Радіо" на побутові sat-ресівери можна лише у стандарті MPEG-4 AAC, з тієї ж орбітальної позиції. Параметри незмінні - 12.073ГГц, поляризація горизонтальна, символьна швидкість 27500 ксим/сек, A-PID: 6508, канал прописується як 1079. Для прослуховування станції ваш ресівер має підтримувати кодек AAC (Власна інформація).
  • 26.06.2011 Президент України присвоїв ранги державних службовців своєму прес-секретарю, членам Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та голові Державного агентства з питань кіно. Відповідний указ № 709/2011 від 25 червня оприлюднений на сайті глави держави. Відповідно до статті 26 Закону України "Про державну службу" перший ранг державного службовця присвоєно голові Нацради Володимиру Манжосову, другий ранг - члену Нацради Миколі Фартушному. Прес-секретар президента Дарія Чепак, голова Держкіно Катерина Копилова і члени Нацради Євген Баранов, Оксана Єлманова та Ірина Опілат стали чиновниками третього рангу. Нагадаємо, що перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко отримала третій ранг державного службовця в січні 2010 року. А заступник голови Лариса Мудрак достроково отримала перший ранг у лютому 2010 року як керівник головної служби інформаційної політики Секретаріату президента (хоча на той момент щойно була призначена членом Нацради) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2011 Новий канал запустить українську версію музичної премії "Золотий грамофон". Про це 24 червня повідомила головний продюсер Оксана Панасівська під час прес-конференції в Криму, де проходять зйомки шоу "Я герой". З ініціативою запуску цього проекту виступив генеральний директор радіостанції "Русское радио - Україна" Сергій Кузін, який також є музичним продюсером "Фабрики зірок-4". Планується провести український "Золотий грамофон" орієнтовно в серпні на Золотому березі, під Севастополем, де нині тривають зйомки шоу "Я герой". На сьогодні поряд з атракціонами шоу "Я герой" будується концертна сцена на 1200 осіб. Нагадаємо, "Золотий грамофон" - російська музична премія, яку заснувало і вручає "Русское радио" з 1996 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2011 Вийшов безкоштовний додаток для iPhone від столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.). Це програма, що дозволяє слухати найбільшу танцювальну радіостанцію в Європі - Dance radio "Kiss FM". Будьте в курсі новин із танцювального світу, стежте за вечірками і слухайте улюблене радіо завжди і скрізь! Всі бажаючі можуть завантажити додаток Dance radio "Kiss FM" від Донатаса через iTunes. І найголовніше - додаток Dance radio "Kiss FM" - доступний абсолютно безкоштовно! Будьте завжди в світі танцювальної музики Dance radio "Kiss FM"! Сторінка додатка - тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.06.2011 Мережа радіостанцій "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) оголошує про початок нової акції у своєму ефірі. Починаючи з п'ятниці, 23-го червня, "MusicРадіо" надає своїм слухачам унікальну можливість виграти безкоштовний тренінґ, розроблений тренінґ-студією BogushTime. Детальніше про акцію: під час звучання рекламного повідомлення тренінґ-студії BogushTime надішліть SMS-повідомлення на короткий номер 7576 зі словами "Bogush" латинськими буквами. З одного номера можна відправляти необмежену кількість повідомлень. Увага! Автор 30-го за рахунком повідомлення зі словами "Bogush" отримає безкоштовний тренінґ, розроблений тренінґ-студією BogushTime. Підсумки вікторини читайте щодня на офіційному сайті "MusicРадіо". Акція проводиться з 24 червня 2011 по 29 червня 2011 року. Вартість відправки SMS-повідомлення на короткий номер акції 7576 становить 5 гривень з урахуванням ПДВ та без урахування збору до ПФ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.06.2011 ТОВ ТРК "Радіо-Ера" не має жодного відношення до виробництва програми "Казки для дорослих" та випуску однойменного диску. Повідомляє прес-служба "Радіо Ера FM". ТОВ "Агентство інформації і реклами "Правда" в межах промокампанії проекту "Казки для дорослих" випустило і розповсюдило компакт-диски з аудіозаписом цієї програми. На диску нанесено логотип "Радіо Ера FM" та зазначена дата виходу програми 17 червня 2011 року, 23.00. "У зв'язку з цим ТОВ ТРК "Радіо-Ера" попереджає про відповідальність за несанкціоноване використання логотипу та торгової марки "Радіо-Ера" на підставі статті 495 Цивільного кодексу України, статті 229 Кримінального кодексу України та статті 512 Кодекс України про адміністративні правопорушення", - повідомляє прес-служба "Радіо Ера FM" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 23.06.2011 У місті спекотне літо, ви ж помітили? Стане спекотно - мережа радіостанцій Розважальне радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц, Київ-101.1МГц - URG-2 у цифровому мультиплексі HD Radio, а також - Інтернет-мовлення 48kbps AAC+, Інтернет-мовлення 64kbps та Інтернет-мовлення 128kbps) ласкаво запрошує вас зануоитися з головою в її ефір. Всі найтепліші пісні і головна літня музика в спеціальному коктейлі на обід на хвилях "Best FM". "Полуничний моХіто" повертається в ефір радіостанції "Best FM Україна". З 14.00, відразу після денного "Strawberry Show", дві години головних пісень сонця - приєднуйтесь. Гарячі хіти нинішнього музичного сезону і головні світові літні хіти - вам все сподобається. На хвилях "Best FM" літо - все літо. Такий ось правдивий каламбур. З 14.00 до 16.00. "Полуничний моХіто" на радіо "Best FM Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) представляє оновлення на своєму офіційному сайті - сервіс геолокація. Тепер дуже просто дізнатися частоту мовлення радіостанції у вашому місті. Сервіс геолокації заснований на визначенні IP-адреси вашого комп'ютера. За статистикою, точність геолокації становить 75-80% для міста і 99% для країни. Чим більшим є населений пункт - тим вищою буде точність його ідентифікації. Якщо автоматично визначити місто не вийшло - оберіть його зі списку вручну і сайт запам'ятає ваш вибір. Після цього на вашому комп'ютері завжди буде показано обране місто і частота мовлення "Радіо РОКС - Україна" у цьому місті. І ще одне важливе оновлення сайту "Радіо РОКС - Україна". Технічний відділ станції розробив нову технологію трансляції з студії прямого ефіру, і тепер ранкове шоу [КАМТУҐЕЗА] можна не тільки слухати, але й дивитися у прямому ефірі. Трансляція працює набагато стабільніше. Адреса сторінки з камерою: http://www.radioroks.com.ua/webcam/. "Радіо РОКС - Україна" - українська радіостанція, мовить у Києві та 21 місті країни. Також веде онлайн-мовлення в Інтернеті. Основа музичного формату - класичний рок 70-80-х років (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.06.2011 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) продовжує впроваджувати інноваційні технології на своєму інтернет-майданчику. Тепер спостерігати за ведучими і гостями радіостанції через web-камери стане ще приємніше, тому що тепер Dance radio "Kiss FM" має абсолютно нову систему мультимедійного мовлення ефірної студії! У червні було оновлено систему мультимедійного мовлення з ефірної студії Dance radio "Kiss FM". І тепер проблеми, якими супроводжувалася робота зі сторонніми сервісами: обривів трансляції і нав'язлива реклама - залишилися далеко в минулому. Незабаром кількість камер збільшиться, а крім відео на сторінках web-камер буде доступно і прослуховування радіо. Обидва сервіси - результат власної розробки відділу інтернет-проектів радіогрупи "ТАВР МЕДІА" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.06.2011 Незабаром! Світ побачить ексклюзив! Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) спільно з українським дизайнером Тетяною Карамболь підготували повно-літню свіжу ексклюзивну колекцію дизайнерських футболок! Вже у відкритому доступі - як завжди в форматі Dance radio "Kiss FM" - тільки унікальні речі, тільки найкреативніша реалізація та абсолютна якість у всіх її проявах. Тепер звуки Dance radio "Kiss FM" стануть ближче до тіла. І кожен справжній шанувальник формату радіо для повнолітніх зможе відчути його на собі. Літо - найкращий час не тільки для польоту фантазій, але і для її реалізації. Dance radio "Kiss FM", не змінюючи традиціям першості, диктує моду на це літо. Будь модним, будь стильним, не підводь себе - і будеш на висоті, як це робить Dance radio "Kiss FM"! Чоловіча та жіноча колекції представлені з урахуванням сучасних колірних, текстурних і технологічних тенденцій ринку. Автори колекції - перфекціоністи і дуже ретельно підбирали тканину, кольори, плівки, технологію друку. Суворий контроль якості - заради ідеального результату! Модні футболки Dance radio "Kiss FM" з'являться у продажу вже наступного тижня. А поки можна познайомитися зі зразками на офіційному сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.06.2011 22-го червня 1941-го - одна з найсумніших дат в історії України - початок Великої Вітчизняної війни. Ми пам'ятаємо всіх, хто ціною свого життя виконав святий обов'язок, захищаючи в ті суворі роки нашу Батьківщину. О 10.00 в ефірі столичної радіостанції DJFM (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - всеукраїнська хвилина пам'яті за загиблими в роки Великої Вітчизняної війни. З ефіру станції знято розважальні програми, а музичний формат буде змінений на спокійні і легкі треки (Джерело: Живий журнал DJFM).
  • 21.06.2011 22 червня 1941 - одна з найсумніших дат в нашій історії - початок Великої Вітчизняної війни. Ми сумуємо за тими, хто ціною свого життя виконав святий обов'язок, захищаючи в ті суворі роки наше Отечество. Цього дня в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps): 10.00 - хвилина мовчання; 10.15 - спецвипуск: "22 червня - пам'ятаємо і сумуємо..."; 16.15 - спецвипуск: "22 червня - пам'ятаємо і сумуємо ..." - повтор; 21.00 - "У біди немає терміну давності" - зустріч присвячена Дню пам'яті, бесіду веде Патриляк Іван Казимирович, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової історії України Київського національного університету ім Т. Г. Шевченка, директор музею історії університету. Також цього дня в ефірі "Мелодії" буде скасовано всі святкові та розважальні програми (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.06.2011 На світанку 22 червня 1941 року нацистська Німеччина напала на Радянський Союз. Її авіація завдала масованого удару по аеродромах, залізничних вузлах, військово-морських базах, місцях розквартирування військових частин і багатьох містам на глибині до 250-300 км від державного кордону. Радянський Союз зазнав найбільших людських втрат у Другій світовій війні. У зв'язку з цим в Україні оголошено День жалоби. І тому 22 червня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Вінниця-90.9МГц, Ужгород-97.9МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) ви почуєте тільки спокійну музику (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.06.2011 22 червня 2011 року відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, початок об 11-ій годині По його завершенні, орієнтовно о 13.00, за участі членів Національної ради пройде брифінґ для журналістів. Під час брифінґу буде докладно роз'яснено ситуацію щодо продовження терміну прийому заяв на отримання ліцензій на мовлення на вільних каналах мовлення багатоканальних телемереж МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5 у стандарті DVB-T2 (MPEG-4). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.06.2011 Із сьогоднішнього вечора, 21-го червня, мережева радіостанція "Радіо Алла" розпочала мовлення у місті Кременчук Полтавської області на частоті 103.5МГц, де останні 10 років мовила радіостанція "Шансон". Наразі немає інформації про те, в якому вигляді ПП ТРК "Візит", якій належить частота, транслюватиме ці програми у своєму ефірі (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 20.06.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення нагадує керівникам телерадіоорганізацій, що 20 травня 2011 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про введення 22 червня всеукраїнської хвилини мовчання в пам'ять про загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Кабінету Міністрів доручено забезпечувати 22 червня кожного року приспущення державних прапорів із чорними стрічками на будинках органів влади, державних підприємствах і установах, закордонних дипломатичних відомствах України. 22 червня о 10.00 на хвилину мовчання мають зупиняти роботу органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації (крім підприємств, де це не допускається за технологією виробництва). На хвилину мовчання має зупинятися рух громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів. 22 червня кожного року має обмежуватися трансляція розважальних програм, а о 10.00 на хвилину мовчання повинна перериватися трансляція радіо- і телепередач. У зв'язку з ухваленням Верховною Радою України Постанови № 8539 Національна рада рекомендує також при плануванні програм і передач на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11 червня 2008 року рішенням №1101 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.06.2011 Час, коли у тернопільському місцевому ефірі панували радіостанції, що крутили дешеву російську попсу та бандитський шансон, безповоротно минає. Поява рокерського "Радіо РОКС - Україна" замість блатного "Радіотону" стала першою ластівкою доброї музики, яка залетіла під стріху тернопільских меломанів. Нещодавно в бій за слухачами рушили дві нові радіостанції. Момент вибрано вдало: публіка скучила за чимось новеньким, а вибори не за горами. Саме політикою, а не бізнесовими розрахунками слід пояснювати появу нових позивних в ультракоротких хвилях. Частоту 89.1МГц FM-діапазону зайняло львівське "Радіо 24". Це дітище львівської ТРК "Люкс", яка зовсім не те, що "Люкс" київський, бо добирає слухачам якіснішу музику і уникає дурнуватих балачок ведучих в стилі "нижче пояса". Голосами хвилі є Марта Більська та Ольга Боровець, відомі тернополянам за почилому в Бозі радіо "4U". Радіостанція орієнтована на дорослих чоловіків віком 25-45 років. "Це люди, які люблять дивитися і слухати новини, люблять пізнавальну інформацію та хорошу музику кінця 80-х і 90-х і сучасну" - описує аудиторію "Радіо 24" директор Роман Андрейко. Керівник радіокомпанії каже, що на "Радіо 24" немає традиційних ведучих-діджеїв, а в ефір виходять лише ведучі новин і журналісти. Станція споріднена з однойменним новинним каналом "24", який транслюється в кабельних мережах. Власником медіа-ресурсу вважають мера Львова Андрія Садового. Цей політик давно приміряється до великої політики, а без лояльних ЗМІ про це годі й мріяти. За кілька днів слухання "Радіо 24" мешканці міста зауважили чимало технічного браку в ефірі: пісні переривають одна одну на середині, позивні і новини часто накладаються. Деколи, не зрозуміло, чи хтось пильнує за тим, що лунає з приймачів. Можливо на свята у Львові також люблять "похалтурити", а в будні все зазвучить, так, як треба. 102.3МГц - Радіо "Галичина". Підприємець і депутат міськради, який володіє радіо "Українська хвиля" вирішив привезти собі конкурента. Запускаючи ще одну львівську радіостанцію поряд з існуючою, свободівець, з команди Сергія Надала, Юрій Фартушняк нічим особливо не ризикує - рекламою і місцевими новинами на цій хвилі займатимуться його люди. "Галичина" порівняно легко отримала 11 частот по Західній Україні на недавньому конкурсі. Чому влада надала переваги невідомій радіостанції залишається загадкою. Подейкують, що до станції має відношення партія Олега Тягнибока, яка готує медійний ґрунт до наступних виборів. Але це, поки що, лише чутки. Нове радіо грає не тільки україномовну попсу, а й американську і британську легку музику. Тут значно менше "ляпів" в ефірі. На "Галичині" багато ранкової балаканини. Ведучі стараються бути схожими на Олександра Педана з Сергієм Притулою, але відверто не дотягують. Коли в ефірі ніхто не говорить, радіо слухається приємно і легко. Аж занадто легко. Бажаємо новому галицькому радіо скоріше знайти свою родзинку (Джерело: Новинний портал "За Збручем").
  • 20.06.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Сімферополь-91.9МГц, Кременчук-92.3МГц, Суми-89.1МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Кіровоград-101.9МГц, Тернопіль-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) відкриває офіційну сторінку в соціальній мережі Facebook. Тепер користувачі Фейсбуку можуть з гордістю натиснути кнопку "Мені подобається!" на сторінці улюбленої радіостанції. Після цього всі новини радіостанції будуть автоматично з'являтися у вашій стрічці. Адреса сторінки: http://www.facebook.com/RadioROKS.ua. Також "Радіо РОКС - Україна" запрошує всіх своїх шанувальників спілкуватися в групі Radio ROKS на Фейсбуці - http://www.facebook.com/group.php?gid=104974212870623 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.06.2011 З 17-го червня програми столичної радіостанції "Радіо РОКС - Україна" зазвучали в місті Суми. Мовлення здійснюється на частоті 89.1МГц. Суми - обласний центр з населенням близько 300 тисяч чоловік. Свою назву місто отримало від річок Сума і Сумка, які омивали його з двох сторін. До наших днів дійшла легенда, що на місці, де стоять Суми, були знайдені мисливські сумки. Це знайшло відображення в гербі міста, затвердженому в 1781 році: три чорні сумки з перев'язами і золотими ґудзиками на щиті прямокутної форми. Тепер в мережі мовлення "Радіо РОКС - Україна" - 22 передавачі і 76 міст в зоні впевненого прийому сигналу (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 17.06.2011 Анатолій Анатоліч, ведучий програм Національної мережі "ХІТ FM", який озвучує шоу "Голос країни", стане одним із його ведучих на етапі прямих ефірів. Про це повідомляє прес-служба каналу "1+1". Анатоліч буде ведучим із "редруму" - місця, де учасники після виступу збираються в очікуванні результатів голосування і у прямому ефірі спілкуються з ведучим та відповідають на запитання через соціальні мережі Facebook, Вконтакті, Twitter (аналог "грінруму" на "Євробаченні"). "Я спостерігаю за подіями на шоу від початку, переживаю за всіх учасників, хоча, звичайно, особисто з ними поки що не знайомий. Але з деякими вже "зафрендилися" у соціальних мережах! На етапі прямих ефірів я й буду сполучною ланкою між учасниками та їхніми шанувальниками у Facebook, Вконтакті, Twitter. Разом дізнаємось всі цікаві факти про життя найкращих вокалістів України!", - говорить Анатолій Анатоліч. Нагадаємо, у черговому випуску 19 червня розпочнеться новий етап шоу "Голос країни" - так звані вокальні бої "один на один". За умовами боїв зіркові тренери розділять вокалістів своїх команд на пари, кожна з яких отримає пісню для спільного виступу. У результаті визначиться переможець кожного з дуетів, який і продовжить участь у шоу. Таким чином, після боїв із 56 вокалістів у шоу залишиться 24. Нагадаємо, проект "Голос країни" - це українська адаптація формату The Voice of... компанії Talpa, у якому 4 зіркові тренери набирають команди та змагаються за перемогу - контракт на запис та реліз власного альбому у найбільшій рекординговій компанії світу - Universal Music. Шоу веде Андрій Доманський. Музичний продюсер - Костянтин Меладзе (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.06.2011 Президент України Віктор Янукович звільнив голову Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрія Плаксюка і призначив на його місце Олександра Курдіновича (на фото), звільнивши з посади першого заступника голови Держкомтелерадіо. Відповідні укази № 676/2011, № 677/2011 та № 678/2011 від 16 червня оприлюднені на сайті глави держави. В указі про звільнення Юрія Плаксюка вказано, що це сталося згідно з поданою ним заявою про відставку. Зазначимо, що відповідно до статті 31 закону "Про державну службу" у разі відставки державного службовця, який не досяг пенсійного віку, але має страховий стаж для чоловіків - не менше 25 років, для жінок - не менше 20 років і відпрацював на посадах першої чи другої категорії не менш як п'ять років (це стосується Юрія Плаксюка), йому виплачується щомісячно 85% його посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та за вислугу років до досягнення пенсійного віку. Підставами для відставки є: 1. Принципова незгода з рішенням державного органу чи посадової особи, а також етичні перешкоди для перебування на державній службі; 2. Примушування державного службовця до виконання рішення державного органу чи посадової особи, яке суперечить чинному законодавству, що може заподіяти значної матеріальної або моральної шкоди державі, підприємствам, установам, організаціям або об'єднанням громадян, громадянину; 3. Стан здоров'я, що перешкоджає виконанню службових повноважень (за наявності медичного висновку). Зранку 16 червня свою згоду на зміну голови Держкомтелерадіо дала Верховна Рада. Напередодні, 15 червня, зміну голови Держкомтелерадіо підтримав парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації. Президент вніс до Верховної Ради свої подання про зміну голови Держкомтелерадіо 8 червня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.06.2011 Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов сподівається, що новий голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олександр Курдінович відновить реструктуризацію іномовлення НРКУ та перенесе державне замовлення на виробництво радіопрограм із Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ) на перший і третій канали Українського радіо. Про це він сказав на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 16 червня. Національна рада 16 червня призначила позапланову перевірку супутникового мовлення (іномовлення) НРКУ. Підставою для цього стали результати моніторингу, які зафіксували недотримання умов ліцензії в частині мови. За ліцензією 73% має становити українська, а фактично мовлення ведеться англійською (58%) та німецькою (41%) мовами. Тарас Аврахов на засіданні Нацради, пояснив що НРКУ відповідно до рішення колегії Держкомтелерадіо розпочала оптимізацію структури. За його словами, відбувалося перенесення державного замовлення на виробництво програм із ВСРУ, яка є четвертим каналом Українського радіо (каналом іномовлення) на перший (УР-1) і третій ("Культура") канали, відповідно, було перенесене мовлення українською мовою з української редакції ВСРУ на редакції першого і третього каналів. Але цей процес був зупинений наказом колишнього голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка. "Іномовлення українською - це імітація процесу. Адже українською мовою ми мовимо своїми трьома каналами. Найближчим часом новий керівник Держкомтелерадіо підпише всі документи, ми отримаємо перенесення державного замовлення і звернемося до Національної ради за переоформленням супутникової ліцензії", - заявив пан Аврахов. Водночас він додав, що на даний момент НРКУ відновила на супутнику мовлення українською. "Здійснюється це не силами української редакції ВСРУ, а як додаткове навантаження підрозділами першого, другого і третього каналів НРКУ. Але ми все одно до вас звернемося за переоформленням", - пообіцяв він. У коментарі ТК пан Аврахов пояснив, що нині НРКУ на супутнику мовить 11 годин на добу українською мовою, 8 годин - англійською, 3 години - німецькою і 2 години - румунською. Тож компанія має намір зафіксувати це в ліцензії, подавшись на переоформлення. Наразі за ліцензією українська становить понад 17 годин на добу, англійська - 3 години, німецька - 2 години, румунська - близько 2-х годин. Що стосується української редакції ВСРУ, то вона, за словами пана Аврахова, до 17 червня має внести свої пропозиції щодо виробництва програм для діаспори на першому, другому і третьому каналах Українського радіо. Нагадаємо, що на засіданні Верховної Ради 16 червня Олександр Курдінович повідомив, що цього дня НРКУ відновить іномовлення українською. Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. 30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ. 14 червня колектив української редакції іномовлення публічно виступив проти дій Тараса Аврахова, який "проігнорував останні рішення Держкомтелерадіо, в тому числі й щодо відновлення функціонування Головної редакції мовлення українською мовою Всесвітньої служби радіомовлення України у новому форматі". Наступного дня українська редакція виступила з вимогою до президента України Віктора Януковича звільнити Тараса Аврахова. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. З початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.06.2011 Національна радіокомпанія України сьогодні, 16 червня відновить мовлення своєї Всесвітньої служби. Про це заявив перший заступник голови Державного комітету телебачення й радіомовлення Олександр Курдінович, виступаючи у Верховній Раді. "Із сьогоднішнього дня Національна радіокомпанія України відновлює мовлення на 4-му каналі Всесвітньої служби радіомовлення", - сказав Курдінович, на призначення якого головою Держкомтелерадіо сьогодні дала згоду Верховна Рада. Мовлення здійснюватиметься через супутник та інтернет. Також Олександр Курдінович пообіцяв розглянути питання про відновлення на НРКУ авторської програми Володимира Яворівського. Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. 30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. З початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.06.2011 Верховна Рада надала згоду на звільнення президентом України Юрія Плаксюка з посади голови Державного комітету телебачення та радіомовлення і на призначення Олександра Курдіновича на цю посаду. Обидві постанови парламент ухвалив 16 червня. За згоду на звільнення Юрія Плаксюка проголосували 258 народних депутатів, за згоду на призначення Олександра Курдіновича - 277. Тепер, відповідно до Конституції України, президент може своїми указами змінити голову Держкомтелерадіо. Як писала "Телекритика", президент вніс до Верховної Ради свої подання про зміну голови Держкомтелерадіо 8 червня. 15 червня зміну голови Держкомтелерадіо підтримав парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.06.2011 Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту підтримати подання президента України Віктора Януковича про звільнення Юрія Плаксюка з посади голови Державного комітету телебачення та радіомовлення і призначення на його місце Олександра Курдіновича. Таке рішення члени комітету ухвалили на засіданні 15 червня. За словами голови комітету Андрія Шевченка, Юрій Плаксюк написав заяву про відставку. Цю інформацію підтвердив перший заступник голови Держкомтелерадіо і потенційний намісник пана Плаксюка Олександр Курдінович, присутній на засіданні. "Це була його ініціатива - написати заяву про відставку. Мені важко коментувати, можу виходити лише з роботи комітету протягом року. На жаль, не все вдалося реалізувати. Але це було свідоме рішення", - сказав він. Сам Юрій Плаксюк на засідання комітету не прийшов. Олександр Курдінович пообіцяв народним депутатам запровадити нові підходи в роботі Дежкомтелерадіо, сприяти підготовці і впровадженню суспільного мовлення і цифрового телебачення, а також стежити за реалізацією закону про доступ до публічної інформації. Зокрема, потенційний голова Держкомтелерадіо хоче змінити підходи у формуванні державного замовлення, "щоб зробити процес прозорішим і ефективнішим". Як саме - він не уточнив, але зазначив, що спробою відійти від прямого бюджетного утримання стане прийняття закону про суспільне мовлення, що станеться, як упевнений він, до кінця 2011 року. За словами пана Курдіновича, він планує оптимізацію видавничої сфери, яка належить до компетенції Держкомтелерадіо, та вирішення питання з виплатою заборгованості по заробітній платі у державних видавництвах. Він розкритикував роботу попередників, за яких наклади виданих книг знизилися на 8%. "Одна книжка, яка припадає на одного мешканця України, не може не турбувати і вимагає кардинальних рішень з цього приводу", - зазначив він і додав, що реалізація закону про пільгове оподаткування української книги залишається неефективною. Олександр Курдінович має намір розвивати сферу книговидання і книгорозповсюдження та звертатиметься з відповідними пропозиціями до парламентського комітету. Також перший заступник голови Держкомтелерадіо не задоволений формуванням програми "Українська книга", яка "далека від прозорості і досконалості". Програма формується голосуванням експертної ради, але, на думку пана Курдіновича, рішення ради не завжди відповідають пріоритетам державної політики і вимогам суспільства. "Є багато прикладів, вони всім відомі", - не став він вдаватися в подробиці та пообіцяв змінити механізм розгляду питань при формуванні програми. За його словами, проект зміни механізму вже є. На запитання Андрія Шевченка про позицію Олександра Курдіновича щодо законопроекту про суспільне мовлення, зареєстрованого народними депутатами Шевченком, Сусловим і Каськівом (за регламентом інший законопроект, який розробив Держкомтелерадіо, не може бути зареєстрований, поки не розглянутий цей), пан Курдінович відповів, що альтернативний проект вноситиметься президентом (коли саме і як це буде узгоджено з регламентом - не уточнив). На його думку, законопроекти схожі один на одний. Утім, після ухвалення потрібно прийняти ще кілька законопроектів, щоб закон про суспільне мовлення запрацював (наприклад, про альтернативні джерела фінансування суспільного мовника). "Суспільне мовлення, безумовно, матиме вплив на всю телерадіоіндустрію. В перспективі на ньому не буде реклами. Буде звільнена ніша рекламного ринку, яку заповнять комерційні телеканали. А суспільний мовник займе іншу нішу важливого соціального продукту, якого нині не вистачає на комерційних ТРК", - сказав Олександр Курдінович, відповідаючи на запитання члена комітету Володимира Ландіка про вплив суспільного мовника на індустрію. Представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко попросив комітет підтримати кандидатуру Олександра Курдіновича, назвавши його "найбільш прийнятним кандидатом". Андрій Шевченко (член фракції "БЮТ-Батьківщина") наголосив, що вважає можливим підтримати подання президента: "Я хочу вірити, що це не політичне призначення. Це людина, яка працювала в трьох урядах. Окрім цього, ми маємо досвід роботи в коаліції "Суспільне мовлення", тому я сподіваюся на зрушення в цій сфері. Також я сподіваюся на співпрацю з комітетом в особі Олександра Курдіновича". Зрештою, шестеро членів комітету (з дев'яти) підтримали звільнення Юрія Плаксюка, й одноголосно комітет проголосував за підтримку призначення Олександра Курдіновича. Верховна Рада планує розглянути подання президента про зміну голови Держкомтелерадіо 16 червня о 10-й ранку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.06.2011 16 червня 2011 року відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, початок об 11 год. По його завершенні за участі членів Національної ради пройде брифінґ для журналістів. Ознайомитися із порядком денним засідання можна на офіційному сайті Нацради з ТРМ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.06.2011 Оргкомітет Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" повідомляє, що сьогодні, 15 червня 2011 року, збіг термін прийому робіт для участі в конкурсах Фестивалю. Упродовж тижня триватиме реєстрація заявок учасників, які надійшли на адресу Національної ради. Повідомляємо, що впродовж цього тижня, до 22 червня, представники дитячих і молодіжних кіно-, теле-, радіо-, фото-, медіагуртків та студій при освітніх закладах і професійних кіно-, телекомпаніях або студіях-виробниках, учні, студенти, фотомитці, представники професійних творчих об'єднань для дітей та молоді, які не встигли до визначеного часу подати заявки на участь у конкурсах, можуть у цей період (до 22 червня) подати необхідні матеріали для участі у Фестивалі. Нагадуємо, кіно-, теле-, радіо- та фотороботи приймаються за адресою: 01601, м.Київ, вул. Прорізна, 2, кімн. 501-а (відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення). Фестиваль "Кришталеві джерела" цього року проходитиме в місті Сумах із 17 по 22 серпня. Докладно з умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті Національної ради: http://www.nrada.gov.ua у пункті меню: "Фестивалі, конкурси" / "Кришталеві джерела". Оргкомітет Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.06.2011 Українська редакції Всесвітньої служби радіомовлення України НРКУ вимагає від президента Віктора Януковича звільнити з посади генерального директора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова. Про це колектив заявив у відкритому листі до президента. Нагадаємо, днем раніше, 14 червня колектив редакції іномовлення публічно виступив проти дій Тараса Аврахова, який "проігнорував останні рішення Держкомтелерадіо, в тому числі й щодо відновлення функціонування Головної редакції мовлення українською мовою Всесвітньої служби радіомовлення України у новому форматі". Як зазначається у зверненні до президента, "останньою краплею у чаші терпіння стало брутальне ставлення Тараса Аврахова" під час зустрічі з колективом редакції. "Налаштувавшись на конструктивну ділову і професійну розмову з керівником Українського радіо щодо вирішення кризової ситуації, яка триває навколо діяльності нашої редакції, ми побачили лише зневажливу манеру поведінки Тараса Аврахова, а також, ігнорування ним обговорення концептуальних засад іномовлення та актуальних проблем роботи", - йдеться у листі. За словами журналістів української редакції, упродовж усієї зустрічі гендиректор дозволяв собі зверхній тон, "переходячи за межі ділового етикету", не відповідав конкретно на жодне із поставлених запитань, перебивав людей, принижував фах присутніх журналістів, "а тим, хто намагався повернутися до основної теми зустрічі, - "менторським тоном пропонував покинути місце зустрічі". "Шановний пане Президенте! У своїх зверненнях Ви просите журналістів надавати конкретні факти незаконного втручання чиновників у діяльність українських журналістів. Наведені вище приклади, на нашу думку, є саме такими. Тож, просимо Вас втрутитися в ситуацію, дати їй належну оцінку, захистити право журналістів на працю в міжнародному ефірі, а також право нашої більш ніж 20 мільйонної слухацької аудиторії за кордоном на отримання потрібної інформації у звичному форматі на улюбленому каналі "Радіо Україна". Це дасть можливість українській редакції по-державницькому працювати у світовому ефірі у справі захисту національних інтересів України, впливати на створення її привабливого міжнародного іміджу та сприяти консолідації українців усього світу", - йдеться у відкритому листі. Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. 30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. З початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2011 З початком літа львівська реґіональна радіостанція "FM Галичина" (Львів-89.7МГц, Тернопіль-102.3МГц, Славське-102.6МГц, Старий Самбір-102.7МГц, Борислав-102.9МГц, Червоноград-103.0МГц, Радехів-103.6МГц, Турка-105.9МГц, Шацьк-106.7МГц, Броди-107.5МГц, Новий Розділ-107.6МГц, Стрий-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення) оновила оформлення, програмне та музичне наповнення і стартувало у Тернополі на частоті 102.3МГц. Всі ці зміни відображені в новому слоґані радіо - "Файне радіо!". Новий "ефірний одяг" "FM Галичина" виготовили дві production студії: студія MJoy Radio та власна студія "FM Галичина". Нове музичне наповнення радіо характеризується домінуванням української музики фолк-етно-ска напрямку. Співвідношення української/іншомовної музики становить 70/30. Музична база пройшла тестування у фокус-групах цільової аудиторії (мешканці Західної України 30-55 років). Нові програми, які відтепер регулярно звучатимуть в ефірі радіо "FM Галичина": 1. Програма "Наші Герої" - радіорепортажі про історію та видатних особистостей Галичини; 2. Ток-шоу вихідного дня "Файна Рандка" за участю відомих артистів та музикантів; 3. Кулінарна програма "Галицькі Пляцки" - все про галицьку кухню та про ціни на галицьких ринках. Оновлено також формат новин, які відтепер носитимуть передусім реґіональний характер, і впроваджено їх додаткові випуски - у суботу з 10.00 до 16.00. Незмінною в ефірі радіо залишилась музична програма "Народна година" - з кращими українськими народними композиціями. Триває активна робота над новим гумористичним проектом "Файні новини". Партнером цього проекту виступає студія "Магарич". У планах радіо також - вечірня інформаційно-аналітична програма "Підсумок дня". Це - спільний проект з "Львівською Газетою", який стартує у вересні. Найближчим часом планується запуск радіостанції у Луцьку на частоті 89.8МГц. Коротка довідка: радіо "FM Галичина" розпочало мовлення в ефірі наприкінці 2010 року. На сьогодні радіомережа володіє пакетом ліцензій на 14 FM-частот. Цільова Аудиторія: мешканці Західної України віком 30-55 років. Прогнозована сукупна цільова аудиторія радіомережі понад 1 млн. слухачів (Джерело: Інформацію надала ).
  • 14.06.2011 Головний редактор української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України Микола Мариненко заявляє, що генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов не відновлював повноцінного мовлення редакції. Про це йдеться у заяві колективу української редакції Всесвітньої служби, переданій УНІАН. Зокрема, колектив зауважує, що Тарас Аврахов проігнорував останні рішення Держкомтелерадіо, в тому числі й щодо "відновлення функціонування Головної редакції мовлення українською мовою Всесвітньої служби радіомовлення України у новому форматі". Натомість, за словами колективу, гендиректор видав свій наказ, в якому вбачає "відновлення" роботи української редакції лише у створенні спеціальних програм для української діаспори на мережах українських мовників за кордоном, а також у створенні програм про життя української діаспори, які будуть розміщені на внутрішніх каналах НРКУ: "Отже, Тарас Аврахов самочинно вирішив відібрати в нашої редакції власний ефір! Натомість, на каналі іномовлення, замість передач української редакції, гендиректор збирається розмістити передачі УР-1 і УР-3, "спрямовані на задоволення потреб закордонного українства... Такої протизаконної, брутальної і, водночас, абсурдної організації процесу радіомовлення історія ще не знала!", - йдеться у заяві. Також колектив редакції у своєму листі піднімає питання плати закордонним мовникам за розміщення українських програм: "Цікаво б запитати в пана Аврахова, якими коштами він збирається розраховуватися із закордонними українськими мовниками для розміщення в їхньому приватному ефірі наших передач? Чи не бюджетними? І як ці колосальні витрати виправдовуються з огляду на тотальну "оптимізацію" Українського радіо у зв'язку з "економією бюджетних коштів?", - запитує колектив. За інформацією колективу редакції іномовлення, з їх штату Тарас Аврахов планує створити дві структури: власне українську редакцію та редакцію координації та мовлення за кордон. "Зокрема, гендиректор нав'язливо вимагає, щоб до української редакції, яку він люб'язно дозволив очолити нашому головному редактору Миколі Мариненку, увійшли лише пенсіонери, люди з невисоким рівнем кваліфікації та ефективності праці та співробітниці, які зараз перебувають у декретних відпустках. Інша ж редакція, мабуть, транслюватиме політично "правильні" передачі для закордонного слухача, створені під чуйним керівництвом Аврахова на внутрішніх каналах Українського радіо", - зазначається у заяві. Колектив розцінює такі дії гендиректора НРКУ як тимчасову поступку заради заспокоєння світової української спільноти, яка стала на захист українського слова: "Проте ми не заспокоюємось і готові боротися до кінця. Наразі, за вимогою Миколи Мариненка, керівництво Українського радіо та дирекція Іномовлення, яка давно повністю зрадила ідеалам та інтересам Всесвітньої служби, врешті, зважилися на зустріч із колективом української редакції. До чого це приведе - передбачаємо, але сподіваємось на краще", - зауважує колектив редакції. Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. 30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. З початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2011 Тенденція відключень від радіоточок абонентів спостерігається в Маріуполі протягом останніх кількох років. В даний час монтери міського радіовузла набагато частіше відключають, ніж підключають нових абонентів. "Основні слухачі радіо - пенсіонери, молодь його не слухає. Хоча по державному радіо можна першими дізнатися про новини, урядові постанови, та й масу іншої корисної інформації. Транслюють по радіо і засідання Верховної Ради", - розповів 0629 в.о. директора міського радіовузла Володимир Мойка. Скорочення числа радіоточок призвело до того, що у всіх районах міста були ліквідовані радіовузли, а вся робота з облуговування зосереджена в міському радіовузлі. Між тим, зв'язківці з оптимізмом дивляться в майбутнє. За їхніми словами, навіть якщо число відключень буде збільшуватися, радіовузол буде працювати, як і раніше. "Для багатьох літніх людей сьогодні державне радіо - чи не єдине джерело отримання інформації. І ми не вправі їх цього позбавляти", - кажуть зв'язківці. До слова, вартість абонплати за користування радіоточкою становить 6 гривень. Останнє подорожчання цієї послуги було кілька років тому (Джерело: Портал "0629.com.ua - сайт города Мариуполя").
  • 12.06.2011 Спеціально для своїх слухачів столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) запускає літнійй проект "Гарний ранок"! Цього літа з усіх пісень "Русского Радио - Україна" буде обрано лише ті, які зроблять кожен літній ранок прекрасним і щасливим. Слухайте вранці "Русское Радио - Україна". Тепер щоранку - більше музики! Більше чудового настрою. "Русское Радио - Україна". Вранці все буде добре! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.06.2011 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу анкету радіоведучого.
  • 11.06.2011 Кількість радіоточок в Україну на даний момент складає 2,7 млн. і продовжує скорочуватися. Як повідомляє "ЛIГАБiзнесIнформ", у 1991-ому році ця кількість дорівнювала 19 млн., за даними Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Таку оцінку стану проводового радіо в країні регулятор дав у роз'ясненнях щодо впровадження цифрового мовлення з питань, які найчастіше виникають у мовників. Зокрема, в Нацраді відзначають, що заяви нових власників Укртелекому - австрійського фонду Epic - про те, що компанія може відмовитися від надання збиткових послуг, зокрема, проводового радіо, суперечать умовам приватизації компанії. Про державну підтримку проводового радіо в даний момент нічого не відомо, хоча Національна комісія з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) розглядає ідею створити фонд універсальних послуг для місцевої телефонії та Інтернет-доступу в селах. У регуляторі вважають, що якщо позиція нових власників Укртелекому буде підтверджена офіційно, можуть виникнути проблеми: претензії з боку місцевої влади (засновників телерадіокомпаній), ліцензіатів, аж до судових позовів. У такому разі, вважає регулятор, в ситуацію має втрутитися Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо). У разі виникнення конфліктів, пов'язаних з проводовим мовленням, Нацрада також буде звертатися за офіційною інформацією з позиції в Укртелеком і держоргани. Нагадаємо, представники Epic дійсно говорили про те, що універсальні послуги для населення має забезпечувати держава, а не приватна компанія, і що приватна компанія не може дозволити собі надавати послуги нижче собівартості. Стосовно послуг місцевої телефонії, проводового радіо і телеграфу нові власники компанії ведуть переговори з представниками держави (Джерело: "ЛIГАБiзнесIнформ").
  • 11.06.2011 З 17 по 22 серпня в місті Сумах відбудеться ХХ Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела". Фестиваль повертається в місто свого народження. Символічно, що вперше він був проведений на Сумщині в серпні 1991-го в день проголошення незалежності України. Враховуючи побажання співзасновників фестивалю, Сумської обласної державної адміністрації, учасників форуму різних років, "Кришталеві джерела" цьогоріч пройдуть на берегах чарівного Псла. З метою забезпечення належного організаційного рівня фестивалю та з огляду на ускладнення, пов'язані з переїздом дітей у відпускний період, святкові дні та кінець літніх канікул, члени оргкомітету й журі Фестивалю вважають за доцільне проведення нинішнього фестивалю лише в Сумах (на базі Української академії банківської справи) без раніше запланованого другого етапу в м. Севастополі. Це забезпечить повноцінну роботу журі, майстер-класів, зустрічей учасників "Кришталевих джерел" з провідними діячами кіно й телебачення, а також дасть змогу конкурсантам взяти участь у перегляді та обговоренні робіт. Нагадуємо, кіно-, теле-, радіо- та фотороботи приймаються до 15 червня 2011 року за адресою: 01601, м. Київ, вул. Прорізна, 2, кімн. 501-а (відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення). Докладно з умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті Національної ради: http://www.nrada.gov.ua. Оргкомітет Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.06.2011 Завтра, 11-го червня, у православних храмах проходить одна з найбільш урочистих і красивих служб в році. Це - одне з головних свят, коли Церква згадує і прославляє зішестя на апостолів Святого Духа. 11 червня, напередодні Святої Трійці - в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) - святкова зустріч з головою Інформаційно-видавничого управління Київського патріархату, єпископом Євстратієм. Початок зустрічі - о 21-ій годині (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.06.2011 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує розробити документ, у якому будуть чітко виписані базові поняття та критерії дитячого мовлення. Про це на зустрічі з представниками ЮНІСЕФ 9 червня сказала заступник голови Нацради Лариса Мудрак, повідомляє прес-служба регуляторного органу. "Враховуючи обсяг дитячого мовлення, зазначений у ліцензії, ми будемо керуватися цим документом і зможемо аргументовано пояснювати, чи відповідає той чи інший продукт критеріям дитячої передачі. Коли немає класифікації, дуже важко про щось говорити. На цих колізіях держава і стопориться. Дуже добре, коли у відносинах між державою та приватним сектором все чітко регламентовано", - зазначила вона. За даними Нацради, досі в Україні юридично не визначені базові поняття дитячого мовлення, наприклад, що таке "дитяча передача", за якими критеріями вона визначається. Представники ЮНІСЕФ запропонували свою допомогу, а саме експертизу регулювання цього питання за кордоном. Окрім цього, буде створена робоча група, яка має протягом місяця розробити проект класифікації, в якому будуть прописані основні визначення. Цю групу очолить завідувач сектору міжнародних зв'язків Національної ради Людмила Василенко. Згодом проекти будуть виставлені на публічне обговорення, під час якого всі зацікавлені сторони зможуть внести свої корективи та пропозиції. Як писала "Телекритика", ситуація з дитячим мовленням обговорювалася на круглому столі, організованому Нацрадою. Учасники заходу запропонували законодавчо врегулювати критерії визначення дитячих програм із урахуванням різних вікових категорій і внести ці зміни в закон "Про телебачення і радіомовлення" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.06.2011 "Радіо РОКС - Україна" із радістю повідомляє про те, що 9-го червня до великої рок-родини приєдналися міста Сімферополь Автономної республіки Крим і Кременчук Полтавської області. У Сімферополі кращі хіти світової рок-музики лунатимуть на частоті 91.9МГц. Зона впевненого прийому "Радіо РОКС - Україна" охоплюватиме значну частину степового Криму - її чутимуть навіть в Білогірську. А початок мовлення в місті Кременчук (де станція використовує частоту 92.3МГц) означає значне розширення покриття Полтавської області. До речі, найближчим часом мережа "Радіо РОКС - Україна" збільшиться ще на кілька міст - стежте за новинами! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.06.2011 Голова робочої групи із суспільних комунікацій Громадської гуманітарної ради при президенті України Валерій Бебик заявляє, що Кабінет Міністрів, схвалюючи законопроект про громадське телебачення, проігнорував концепцію, розроблену гуманітарною радою та зробив абсолютно інший документ. Про це він сказав у коментарі "Телекритиці". "Вони фактично відкинули наш законопроект (гуманітарної ради. - ТК) і написали свій, поміняли назву і вихолостили зміст. Фактично вони проігнорували концепцію, затверджену гуманітарною радою, і зробили абсолютно інший закон", - сказав пан Бебик. На його думку, "Кабмін реалізував свої вузькокорпоративні інтереси через цей законопроект". За його словами, на гуманітарній раді обговорювався законопроект про створення Національної громадської телерадіокомпанії, натомість Кабмін розробив зміни до закону "Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України", який був ухвалений ще в 1997 році й ніколи не працював. "Тобто вони реанімують мертвонароджене дитя, яке ніколи не працювали і працювати не буде", - вважає пан Бебик. Він наголошує на тому, що в Кабміні, приміром, "переграли" питання майна суспільного мовника. "Йдеться про те, що майно перебуває на балансі Держкомтелерадіо і передається в користування громадському мовленню. Це неправильно! Сьогодні передається, а завтра скажуть: "віддавайте назад"", - коментує член гуманітарної ради. Остаточну версію законопроекту Валерій Бебик ще не бачив. Він ознайомлювався в травні з попередньо схваленою в Кабміні версією. За його словами, робоча група із суспільних комунікацій розробила свої пропозиції до урядового законопроекту, які пан Бебик описав у статті "Уряд блокує доручення президента", опублікованій 9 червня в інтернет-виданні "Трибуна". Так, робоча група пропонує визначити, що майно, яке нині перебуває на балансі Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, Державної телерадіокомпанії "Культура", має передаватися суспільному мовнику на праві безстрокового безоплатного користування, а не на праві оперативного управління, яке передбачає, що власник цього майна (уповноважений ним орган - Кабмін) має право здійснювати контроль за його використанням і збереженням, що зберігає вплив державних органів на суспільного мовника. Члени робочої групи пропонують встановити, що статут суспільного мовника має затверджуватися урядом, а всі подальші зміни до нього повинні здійснюватися наглядовою радою. Потрібно також передбачити можливість ухвалення рішень наглядової ради простою більшістю голосів її членів. Уряду радять передбачити в законопроекті можливість подальшої трансформації (після створення національного суспільного мовника) обласних державних телерадіокомпаній (та їхнього майна) в регіональне громадське мовлення. А також згадати в законопроекті про створення Народного медіауніверситету, про який ішлося в концепції створення і діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України. Фінансування суспільного мовника пропонують передбачити в перехідний період (протягом чотирьох років) не лише за рахунок держбюджету, а й коштів, зароблених самостійно. А от повну заборону реклами радять передбачити лише після остаточного впровадження абонплати. Відзначимо, що 6 червня під час телемарафону "Повний доступ" на ТВі голова Інституту стратегічних досліджень при президенті України Андрій Єрмолаєв сказав, що на першому етапі суспільне мовлення фінансуватиме скоріш за все держава. На думку робочої групи, урядовий законопроект не чітко окреслює правовий статус суспільного мовника, зокрема невизначеним залишається положення, яким би окреслювались учасники та засновник майбутньої телерадіоорганізації. Нагадаємо, 30 вересня 2010 року Громадська гуманітарна рада при президенті України прийняла Концепцію створення та діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ). Наприкінці жовтня 2010 року член гуманітарної ради Валерій Бебик оприлюднив законопроект "Про Національну громадську телерадіокомпанію України", який радник президента Ганна Герман назвала "повною самодіяльністю" Бебика. Згодом законопроект доопрацьовувався в Державному комітеті телебачення та радіомовлення. У березні Ганна Герман повідомила, що законопроект про громадське мовлення вже третій місяць перебуває на аналізі в Міністерстві фінансів. На початку травня Адміністрація президента отримала з Кабінету Міністрів законопроект про громадське телебачення, але, за словами Ганни Герман, гуманітарна рада не погодилася з деякими пропозиціями Кабміну. 9 червня Ганна Герман повідомила, що Кабмін схвалив законопроект про громадське телебачення. 10 червня його має підписати Микола Азаров і надіслати до президента. Тим часом у Верховній Раді розглядається депутатський законопроект про суспільне мовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2011 Генеральним директором ПАТ "Наше радіо" замість Богдана Болховецького став Андрій Павленко. Відповідні зміни до ліцензії радіокомпанії внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 червня. Також Нацрада зафіксувала зміну власників компанії, зі складу яких вибуло ТОВ "Метрорадіо Плаз" (м.Київ). Серед власників залишилися київське ЗАТ "Катапульта" (частка 71%), і кіпрська компанія UBMH Broadcast Media Holdings Limited (29%). Як писала "Телекритика", взимку власником "Нашого радіо" став "Український медіахолдинг", який придбав всеукраїнську радіомережу разом з радіостанцією NRJ в ірландського холдингу Communicorp Group. Зазначимо, що 3 червня Антимонопольний комітет України надав дозвіл нідерландській компанії United Media Holding N.V. ("Український медіахолдинг") на придбання акцій компанії UBMH Broadcast Media Holdings Limited, що забезпечує перевищення 50 голосів у вищому органі управління емітента. Таким чином АМКУ дозволив УМХ купити "Наше радіо". Окрім цього, АМКУ надав дозвіл ТОВ "Видавничий дім "Український медіахолдинг"" (м.Київ) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Сан Медіа" (м.Київ), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента, а також на придбання акцій ПАТ "КП Медіа" (м.Київ), що забезпечує перевищення 25% голосів у вищому органі управління емітента. Таким чином АМКУ дозволив УМХ купити видавничий дім "КП Медіа". Нагадаємо, що партнером УМХ у придбанні "Нашого радіо" та "КП Медіа" став Петро Порошенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2011 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала оголосити попередження Тернопільській ОДТРК за результатами перевірки, але взяла до відома наявність порушень і вирішила провести ще одну перевірку восени. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 9 червня. За результатами планової перевірки Нацрада з'ясувала що обласна ТРК зменшила загальний обсяг мовлення на 59 ТВК у Тернополі із цілодобового до 15 год 47 хв на добу. Відповідно, зменшилися обсяги програм різних жанрів, окрім інформаційно-аналітичних, кількість яких зросла. Представник Тернопільської ОДТРК пояснив це нестачею бюджетного фінансування. За його словами, компанія платить оператору (Концерну РРТ) не за цілодобову трансляцію сигналу, а за фактичне мовлення. Водночас він запевнив, що керівництво ОДТРК шукає додаткове фінансування на трансляцію своїх програм. Нацрада вирішила поки що результати перевірки взяти до відома і зобов'язала компанію усунути порушення та відзвітувати про це. Також регулятор планує провести восени ще одну перевірку - перед тим, як розглядати питання про продовження ліцензії. Зазначимо, що термін дії ліцензії Тернопільської ОДТРК на 59 ТВК у Тернополі спливає 23 грудня. Водночас Волинська ОДТРК переоформила свої ліцензії, вилучивши з однієї з них частоту 68.48МГц (нижній УКХ-діапазон) у Ковелі. За словами голови Нацради Володимира Манжосова, компанія пояснила це тим, що їй не вистачає коштів на мовлення в діапазоні частот, який не є бізнес-привабливим. Як писала "Телекритика", Національна радіокомпанія України хоче припинити використання передавальних засобів діапазону ультракоротких хвиль для розповсюдження програм УР-1, УР-2, УР-3 у разі їх дублювання передавальними засобами FM-діапазону. Також Нацрада зафіксувала зміну генерального директора Волинської ОДТРК (замість Святослава Пирожка компанію очолила Ольга Куліш, яка раніше була першим заступником гендиректора), та зміну генерального директора Запорізької ОДТРК (як писала "Телекритика", замість Євгена Сокульського компанію очолив Володимир Кузенко). Член Нацради Оксана Єлманова на брифінгу повідомила, що регуляторний орган готує на вересень зустріч з обласними державними телерадіокомпаніями, де хоче підняти питання їхнього існування в ринкових умовах та подальшого розвитку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2011 Кабінет міністр України схвалив законопроект про громадське телебачення. Про це журналістам повідомила радник президента Ганна Герман, пише "Українська правда". "Уряд підтримав законопроект про громадське телебачення і завтра, після доопрацювання від фінансистів, Микола Янович його підпише і надішле нам", - сказала вона. За словами Герман, законопроект буде поданий до парламенту за підписом президента Віктора Януковича. Радник президента зазначила, що схвалення цього документу на уряді "є останнім етапом підготовки до внесення у парламент". "Громадське телебачення буде в Україні! На базі УТ-1... Зараз УТ-1 є державним телебаченням, і цей принцип неможливо зберігати. Громадським телебаченням керуватиме громадська рада у кількості 21 особи, які будуть призначені від громадських організацій", - додала радниця президента. За її словами, громадська рада впливатиме на інформаційну політику УТ-1 і робитиме її збалансованою. Водночас Герман не дала відповіді на питання, як фінансуватиметься громадське телебачення: "Завтра Микола Янович підпише, і розберемося", - сказала вона (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.06.2011 З 9-го червня програми Dance radio "Kiss FM" зазвучали в Ужгороді на частоті 97.9МГц і у Вінниці на 90.9МГц. Ужгород - адміністративний центр Закарпатської області з населенням понад 120 тисяч осіб. Вінниця - обласний центр з населенням 370 тисяч чоловік. Передавач забезпечує трансляцію також у Жмеринці, Немирові та Хмільнику. Таким чином, покриття радіостанції "Kiss FM" - 26 передавачів і 91 місто в зоні впевненого прийому сигналу (Джерело: Сайт радіо групи "ТАВР МЕДІА").
  • 9.06.2011 З 9-го червня програми Національної мережі "ХІТ FM" зазвучав у Дрогобичі на частоті 106.4МГц. Дрогобич - місто обласного значення, друге за чисельністю населення та економічного розвитку місто Львівської області. Населення понад 77 тисяч осіб. Таким чином, в мережі мовлення Національної мережі "ХІТ FM" - 50 передавачів і 125 міст у зоні впевненого прийому сигналу (Джерело: Сайт радіо групи "ТАВР МЕДІА").
  • 9.06.2011 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 9 червня ц.р. переоформлено ліцензії на мовлення двом державним телерадіокомпаніям - Волинській та Запорізькій (кожній з них було переоформлено по 4 чинних ліцензії). У Волинській ОДТРК в основному зміни стосувалися керівника, фактичної адреси, програмної концепції мовлення (у 2 ліцензіях) та місцезнаходження передавачів (1 ліцензія). Відтепер цю телерадіоорганізацію очолюватиме Ольга Куліш, компанія розміщуватиметься за адресою вул.Словацького, 9, м.Луцьк Волинської області. За однією з ліцензій змінено формат мовлення з інформаційно-культурологічного на інформаційно-розважальний, відповідно збільшено обсяг розважально-музичних програм. Також збільшено частку програм власного виробництва та мінімальну частку національного аудіовізуального продукту. Запорізькій ОДТРК було внесено зміни до ліцензій у зв'язку зі зміною керівних та наглядових органів. Генеральним директором цієї телерадіокомпанії віднині є Володимир Кузенко. До оновленого складу редакційної ради входять Олександр Курдінович, Сергій Абрамов, Володимир Кузенко, В'ячеслав Власов, Олександр Смоков, Наталя Чикулова, Світлана Левіч, Олександр Коваленко. Відповідно до однієї з ліцензій цієї компанії формат мовлення змінено на розважально-музичний (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.06.2011 На засіданні 9 червня ц.р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження двом телерадіоорганізаціям. Зокрема, санкцію "оголошення попередження" застосовано до ТОВ ТРК "ЛКТ-Плюс", м.Луганськ, керівництво якого відмовило працівникові Національної ради у проведенні позапланової перевірки, призначеної у зв'язку з порушенням телекомпанією чинного законодавства. Національна рада ухвалила рішення вказати ТОВ ТРК "ЛКТ-Плюс" на неприпустимість в подальшому порушень чинного законодавства та звернутися до прокуратури Луганської області для відповідного реагування. Також оголошено попередження ТОВ "ТРК Моріон", м.Євпаторія, у зв'язку з порушенням умов ліцензії у частинах "Мова ведення передач", "Програмна концепція мовлення" та ч. 4 ст. 48 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (ведення журналу обліку передач). Компанію зобов'язано протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до умов діючої ліцензії та чинного законодавства та впродовж двох тижнів після цього надіслати до Національної ради звіт про усунення зазначених хиб. Заслухавши пояснення керівника Тернопільської ОДТРК про зменшення обсягу мовлення з 24 год. до 15 год. 47 хв. на добу, що зафіксовано перевіркою, Національна рада ухвалила взяти результати перевірки до відома, а восени ц.р. провести повторну перевірку державної телерадіоорганізації. Пояснюючи це рішення регулятора, член Національної ради Оксана Єлманова заявила: "Ми готуємо зустріч із представниками Держкомтелерадіо і керівниками державних телерадіокомпаній, де хочемо порушити питання функціонування ТРО та взаємодії з місцевою і центральною владою, їх фінансування та подальші шляхи розвитку. Також ми прагнемо виробити якусь єдину позицію з урахуванням і наших вимог як регуляторного органу, і держави, яка, власне кажучи, є відповідальною за фінансовий стан цих компаній" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.06.2011 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 9-го червня року ухвалено низку рішень про призначення позапланових перевірок телерадіоорганізацій. Зокрема, перевірку призначено ПП "Колумбус", м.Тернопіль, яка звернулася до Національної ради із заявою про скасування санкції "оголошення попередження". Також у зв'язку із зафіксованими ознаками порушень умов ліцензій та вимог чинного законодавства позапланові перевірки призначено: 1. ТОВ "Кабельне телебачення Луганщини", м.Алчевськ Луганської обл.; 2. Фізичній особі підприємцю Самойлову Є.Л., м.Зоринськ Луганської обл.; 3. ЗАТ "ТРК "Алекс", м.Запоріжжя; 4. Івано-Франківському обласному телебаченню "Галичина", м.Івано-Франківськ; 5. Редакції Диканського районного радіо, смт.Диканька Полтавської обл.; 6. ПП Центр кабельного телебачення "ВІКА - ТВ", м.Київ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.06.2011 Сьогодні, 9-го червня, столична радіостанція "Світлого Радіо Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. AAC+) святкує річницю отримання ліцензії! Протягом усього дня приймайте поздоровлення від авторів програм, пасторів церков, служителів. Сьогодні з самого ранку слухачів вітали: директор Світлого радіо Галина Львівна Волченко, Президент українського біблійного товариства Григорій Комендант, пастор церкви "Голгофа" (м.Київ), проповідник (програма "Слово в Храмі") Олексій Сотенко, автор і ведучий програми "Хліб насущний" Олексій Волченко, голова міжконфесійного служіння "Єдність", автор кількох циклів передач на Світлому радіо Ірина Черняєва, служитель програми "Школа Божественного Зцілення" Ірина Бєлова-Сморж, організатор Клубу Слухачів радіо "Еммануїл" Любов Слободян, "голос" Світлого радіо Сергій Манек. Обов'язково у другій половині дня ви почуєте голоси і привітання: автора кількох циклів передач Євгенія Кабаренкова, пастора Київського християнського центру євангелізації, церкви "Філадельфія: братсько-сестринська любов" Геннадія Макаровича Валуєва, музиканта, служителя прославління Олега Майовського, директора центру соціальної реабілітації, автора передачі "Хто допоможе матері наркомана?" Сергія Перхальского і багатьох, і багатьох інших, без кого уявити Світле радіо неможливо... Галина Львівна Волченко, директор "Світлого радіо Еммануїл", у своєму вітальному слові відзначила: "Я вітаю всю нашу радіородину! Сьогодні такий день, коли ми згадуємо, що саме в 2004-ому році 9-го червня була видана ліцензія радіостанції, і через рік, також 9-го червня ми вийшли в ефір після технічного року підготовки. І сьогоднішній день ми хочемо присвятити нашому Господу, наповнити словами подяки за те, що сталося те, про що молилися багато людей, багато церков, то, що було відкрите нашому директору і засновнику радіостанції Віктору Костянтиновичу Радіну. Слава Богу за те, що тоді, під час підготовки до мовлення у всіх наших діях був Господь, Він загострював наші духовні розуміння і наші дари, Він приводив людей на радіо і творив команду. Пам'ятаю, першим слухачем, який зателефонував, була жінка, яка нас випадково знайшла в ефірі, друга подзвонила слухачка незряча, яка плакала про те, що Бог дав їй таке радіо, де вона може чути Слово Боже... Від імені нашої команди хочу привітати всіх наших радіослухачів, всіх музикантів, всіх волонтерів, всіх партнерів, представників усіх конфесій, що допомагали радіо всі ці роки молитвою, фінансово, підтримуючи участю в програмах! Я молюся про те, щоб вся слава була Тобі, Господь, за це радіо! Щоб ми пам'ятали, що Ти завжди з нами, щоб ми завжди мали надію на Твоє присутність! Благослови всіх наших радіослухачів! Твоя любов допомагає нам служити людям! І дякувати Богу, який дає нам у будь-який час бути переможцями в Христі, і розповсюдження знання про Себе через нас на кожному місці! З Днем Народження Світлого радіо, дорогі слухачі!" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.06.2011 Чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомомлення відбудеться 9-го червня, четвер, початок об 11-ій годині. По його закінченні за участі членів Національної ради пройде брифінґ для журналістів (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.06.2011 Президент України Віктор Янукович пропонує призначити Олександра Курдіновича на посаду голови Державного комітету телебачення та радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба президента. Відповідне подання президент вніс 8 червня до Верховної Ради. Президент також вніс до Верховної Ради подання на звільнення з посади голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка. Олександр Курдінович - перший заступник голови Держкомтелерадіо. Із 17 березня по 1 квітня 2010 року був в. о. голови комітету, до цього був заступником голови. Нагадаємо, 1 квітня 2010 року Верховна Рада обрала Юрія Плаксюка головою Держкомтелерадіо. До цього пан Плаксюк обіймав посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.06.2011 З 17 по 24 серпня 2011 року в містах Сумах та Севастополі відбудеться ХХ ювілейний Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела". Оргкомітет "Кришталевих джерел" оголосив конкурси на визначення кращих творчих робіт (лауреатів та дипломантів Фестивалю). Відповідно до Положення про Фестиваль, до участі в конкурсах запрошуються дитячі, молодіжні кіно-, теле-, радіо-, фото-, медіагуртки та студії при освітніх закладах і професійних кіно-, телекомпаніях або студіях-виробниках, учні, студенти, фотомитці, професійні творчі об'єднання для дітей та молоді. Творчі роботи приймаються Оргкомітетом до 15 червня 2011 року. Конкурсанти мають їх подавати або надсилати на адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, м.Київ, 01601, відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю). До цієї дати конкурсні роботи можна також передати представникам Національної ради в Автономній Республіці Крим, областях України, містах Києві та Севастополі. Оргкомітет Фестивалю наголошує, що участь у конкурсах "Кришталевих джерел" є безоплатною. З докладною інформацією про умови участі у конкурсі та з формами бланків для заповнення можна ознайомитися на сайті Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення: http://www.nrada.gov.ua/ua/festivali/kryshtalevidzherela/. За довідками звертатися за телефоном відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.06.2011 Сьогодні, 7-го червня, в місті Сімферополь Автономної республіки Крим почалися трансляції програм столичної радіостанції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM". Мовлення здійснюється на частоті 91.5МГц. Окрім звукового мовлення передається сигнал RDS: LUX FM / 91,5 FM (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 7.06.2011 Столична мережева радіостанція Dance radio "Kiss FM" розпочала тестове мовлення у місті Ужгород. Трансляції відбуваються на частоті 97.9МГц. Передавач періодично вимикається, RDS немає. Нагадаємо, що цю частоту Українська корпорація телебачення і радіомовлення "ЮТаР" (власник Dance radio "Kiss FM") отримала на останньому конкурсі, результати якого були оголошені 16-го березня поточного року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 7.06.2011 Столична радіостанція "Наше Радіо" після кількамісячної перерви відновила трансляцію своїх програм на сателіті "Astra-4A" (4,8°E) у звуковому стандарті MPEG-4 AAC. Трансляції здійснюються на транспондері 12.073ГГц (поляризація - горизонтальна, символьна швидкість - 27500Ксим/сек). A-PID: 6508. Станція прописується як 1079. Тим часом, на цьому ж транспондері продовжує транслюватися "Наше Радіо" у стандарті MPEG-1 Layer 1,2,3 (A-PID: 768, прописується як TEST). Нагадаємо - "Наше Радіо" вже транслювало свої програми у звуковому стандарті MPEG-4 AAC на даному транспондері на початку року, але згодом ці трансляції було призупинено (Власна інформація).
  • 6.06.2011 Завтра, 7-го червня, в гості до ведучих вечірнього ток-шок "Хава Ю Дабл Войс", що в ефірі столичного радіо "DJFM" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), прийде українська співачка та ді-джей, а також резидент "DJFM" - Lia Gold! Lia подарує всім слухачам "DJFM 96.8" можливість стати першими, хто почує її нову вокальну роботу "You Are The Best"! Цей трек стане третім у творчості Lia Gold! Незабаром на цей трек виходить відеокліп, режисером якого став відомий ді-джей і продюсер Sender! Подробиці сюжету музичного кліпу "You Are The Best" поки є таємницею... Отже, Lia Gold і новий трек "You Are The Best" завтра з 18.00 до 20.00 в рамках ток-шок "Хава Ю Дабл Войс"! Слухайте DJFM! (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 6.06.2011 Нові філії радіогрупи "ТАВР МЕДІА" у червні 2011 року відкрилися в містах Тернополі і Черкасах. Тепер не тільки у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Луганську, але і в цих двох містах рекламодавці можуть звертатися безпосередньо до штатних співробітників радіогрупи. Координати нових філій: 1. Тернопіль - ТОВ "Радіо ТОН", бульвар Т. Шевченка, 5, тел. (0352)-52-33-01, E-mail: , . 2. Черкаси - "Радіокомпанія "Черкаси-вибір"", вул.Гоголя, 137, оф. 21 тел. (0472)-32-42-22, E-mail: (Джерело: Сайт радіо групи "ТАВР МЕДІА").
  • 6.06.2011 4-го червня біля Арки Дружби народів відбулося грандіозне і масштабне святкування на честь Дня народження столичної сателітарної мережевої станції "Авторадіо Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Херсон-105.6МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Своїми хітами Перше Автомобільне радіо і його гостей привітали Ірина Білик, Тіна Кароль, Альона Вінницька, Gouache, Лама, Гайтана, Потап і Настя, група "Время и Стекло". Під час свята відбувся і суперфінал акції "Сім років з вами в дорозі". Тисяча найактивніших слухачів акції отримали призи від "Авторадіо Україна". У фінальній боротьбі за призовий автомобіль "Suzuki Swift" зійшлися сім претендентів! Щасливим власником новенького "Suzuki" став киянин Андрій Охрей. Яскраві емоції, запальна музика і дружня атмосфера - радіостанція обдарувала своїх слухачів не тільки добрим концертом, а й чудовим настроєм! Для довідки: "Авторадіо Україна" входить до складу радіогрупи "Українського Медіа Холдингу". Мовлення в Україні - з 2004 року. Основа формату - музика кінця 80-90-х рр.., а також нові хіти 2000 років. На сьогоднішній день здійснює мовлення в 26-ти містах України (Джерело: Сайт "Радіогрупи УМХ").
  • 6.06.2011 На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Алла" (Київ-99.4МГц, Одеса-91.4МГц, Херсон-99.0МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, Дніпропетровськ-88.1МГц, Вінниця-99.3МГц, Севастополь-100.8МГц, Павлоград-100.9МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Маріуполь-103.2МГц, Феодосія-106.9МГц, Харків-100.5МГц, Донецьк-101.6МГц, Переліски-107.5МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стартувала нова акція - "Хочу у відпустку!". Щоразу, як тільки ми відчуваємо прихід літа, як тільки сонечко починає не просто гріти, а припікати, ми думаємо тільки про одне: "Хочу у відпустку!". Вам набрид задушливий офіс? Ви хочете по-справжньому відпочити? "Радіо Алла" дарує своїм слухачам прекрасну можливість відпочити в екологічно чистому місці, де широкі луки і високі гори, де мальовнича природа і криштальні води гірських річок. Ви маєте можливість з'їздити у Карпати. Всі родиною! Щодня з 6-го червня по 1-е липня беріть участь в акції "Хочу у відпустку" та вигравайте супер-приз - путівку у Карпати для всієї родини! Суть гри полягає в тому, що у вказаний вище період слухачам "Радіо Алла" пропонується надіслати SMS-повідомлення зі словами "Алла Хочу у відпустку" за номером 10676. Якщо після дзвінка диктора на телефон учасника, гравець замість "Алло" говорить "Хочу у відпустку" - він отримує набір косметики. У фіналі гри, який відбудеться 1-го липня, серед всіх учасників методом "лототрон" буде обраний один переможець. В якості призу фіналіст і отримує путівку у Карпати. Вартість повідомлення на номер 10676 становить 3 гривні (з урахуванням ПДВ). Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7.5% від вартості послуги без урахування ПДВ. Використання WAP оплачується окремо згідно тарифного плану. Послуга надається для повнолітніх абонентів всіх національних GSM операторів (Джерело: Сайт "Радіогрупи УМХ").
  • 6.06.2011 "Золоте перо" - єдина в нашій країні професійна премія в галузі журналістики, яка вже десять років дістається "кращим з кращих" у ЗМІ. На церемонії, що відбувалася 1-го червня в Жовтневому палаці, в номінації "Найкраща програма про здоров'я" переміг проект "Життя за Комаровським". Програма виходить в ефір столичної сателітарної мережевої радіостанції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k.) щодня по буднях о 8.30 і 18.30. Актуальні для всіх батьків теми, пов'язані з вихованням і здоров'ям їхніх дітей у програмі розкриває найвідоміший педіатр СНД Євген Комаровський, якого палко люблять теперешні і майбутні мами. Особисто автор і ведучий кращої програми країни про здоров'я не зміг бути присутнім на церемонії вручення нагороди. За нього це зробив програмний директор "Нашого Радіо" Андрій Устименко. Отримуючи нагороду, він виступив з промовою подяки і звернувся до присутніх: "Раз ми всі вже дорослі, давайте робити дітей! І головне - щоб вони на хворіли", - побажав присутнім Андрій Устименко (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.06.2011 Програми львівської реґіональної радіостанції "Радіо 24" зазвучали в Луцьку. У цьому місті станцію можна приймати на частоті 88.7МГц. Наразі станція транслюється без жодних місцевих включень (Інформація з власних джерел).
  • 6.06.2011 3-го червня компанія United Media Holding NV (Нідерланди), холдинґова структура "Українського медіа холдинґу" (УМХ, Київ), отримала дозвіл Антимонопольного комітету (АМКУ) на придбання понад 50% UBMH Broadcast Media Holdings Limited (Кіпр), що контролює "Наше радіо". Згідно з повідомленням, АМКУ також видала ТОВ "Видавничий дім УМХ" дозвіл на придбання понад 50% в ТОВ "Сан Медіа" і понад 25% у ПАТ "КП Медіа" (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 3.06.2011 Сьогодні у містах Тернопіль та Івано-Франківськ розпочалося тестове мовлення львівської інформаційно-музичної радіостанції "Радіо 24". Трансляції відбуваються на частотах 88.1МГц та 104.7МГц відповідно (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 2.06.2011 Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" прийшов на Луганщину. Програми виробництва цієї столичної станції зазвучали в ефірі луганської радіостанції "Ірта" (Луганськ - 91.3МГц, Сєвєродонецьк - 107.1МГц) (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 2.06.2011 Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо - Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Херсон-105.6МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і національна мережа автозаправних комплексів WOG представляють: "Великий Прайд" від WOG! На "Авторадіо - Україна" чекали тільки тебе! Стань частиною великої родини! І виграй! Партнер проекту - "Прайд від WOG". Абсолютні привілеї великої родини. Якщо ви вже маєте картку Прайд від WOG - зареєструйте її на SMS-порталі "Авторадіо - Україна". Надішліть Відправ SMS-повідомлення зі словом "АВТО", номером своєї картки "ПРАЙД" на номер 5109 (Вартість повідомлення для повнолітніх абонентів всіх національних GSM-операторів на номер 5109 - 1 грн. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ.), в повідомленні не забудьте вказати своє ім'я та місто проживання. І щоранку по буднях чекайте дзвінка від ведучих "Авторадіо - Україна"! Якщо вам пощастить і ви приведете друга в Прайд у прямому ефірі "Авторадіо - Україна" - відразу отримаєте для себе 20 літрів палива Мустанґ від WOG. Вашого друга буде прийнято у Велику Родину і йому буде надано шанс виграти у п'ятницю 200 літрів пального Мустанґ від WOG. Великий Прайд від WOG на "Авторадіо - Україна". Приводьте друзів і вигравайте! Докладні правила акції шукайте на офіційному сайті "Авторадіо - Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2011 Все наше життя - гра! Насичена та цікава! Зроби її безпечною! Правила прості: безпечно жити, безпечно водити авто, безпечно грати! Столична сателітарна мережева станція "Авторадіо - Україна" (Київ-107.4МГц, Сімферополь-90.6МГц, Кривий Ріг-91.1МГц, Запоріжжя-99.3МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Чернігів-100.6МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Южноукраїнськ-102.4МГц, Шостка-102.5МГц, Миколаїв-103.3МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Павлоград-106.1МГц, Івано-Франківськ-106.4МГц, Суми-107.9МГц, Одеса-100.4МГц, Нікополь-101.2МГц, Кременчук-102.1МГц, Кіровоград-102.6МГц, Севастополь-102.8МГц, Херсон-105.6МГц, Керч-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і страхова компанія "MetLife Alico" пропонують всім автолюбителям країни зіграти в "найбезпечнішу гру" радіоефіру та виграти чудові призи! Для участі в грі потрібно додзвонитися в студію за телефоном (044)-377-55-83 о 8.50 і обрати правильний варіант відповіді на запитання ведучого зі сфери історії страхування; курйозних страхових випадків і фактів. У разі правильної відповіді вас чекає гідний приз від "Авторадіо - Україна" і партнера проекту СК "MetLife Alico" - Автомобільний комплект безпеки, який завжди стоїть на сторожі безпеки життя і здоров'я водія та його пасажирів - вогнегасник і аптечка! Кожного буднього дня в грі "Безпека водія" виграють ті, хто цінує безпеку життя і безпеку на дорогах! Тільки приємні сюрпризи в "найбезпечнішій" грі радіоефіру! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2011 Тільки в червні і тільки на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 128k.) - за правильне запитання вам платитимуть гроші! Для участі в акції "Що ти слухав вчора?" надсилайте SMS-повідомлення на номер 5109, на початку SMS-повідомлення поставте слово Наше. Обов'язково вкажіть своє ім'я, місто, в якому ви слухаєте "Наше Радіо", і свій вік. З 1-го і до 30-го червня, по буднях, з 8-ої години ранку і до 8-ої вечора "Наше Радіо" розігрує гроші! Реєструйтесь в акції та чекайте дзвінка від ведучого радіостанції будь-якої миті! Запам'ятовуйте: правильна відповідь на питання ведучого - "Наше Радіо"! Що ти слухав вчора? У вас є тільки одна відповідь - "Наше Радіо"! Якщо ви без запинок відповісте на питання ведучого, ви отримаєте суму в гривнях, еквівалентну частоті мовлення "Нашого Радіо" у вашому місті. Щогодини, кожного буднього дня, тільки в червні 2011, і тільки в ефірі "Нашого Радіо"! Подробиці слухайте в ефірі "Нашого Радіо"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2011 31 травня в Київ нарешті приїхали переможці "Євробачення-2011" - азербайджанський дует Елла і Ніки. Хлопці прийшли в гості до студії мережі радіостанцій "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), для того щоб слухачі радіостанції мали можливість почути ексклюзивне інтерв'ю від нових зірок "Євробачення". Ельдар і Нігяр (такі справжні імена виконавців) поділилися своїми враженнями про участь у конкурсі. Виявилося, що про участь у конкурсі вони мріяли ще з дитинства, але навіть у своїх найзаповітніших мріях не могли подумати про перемогу. Ділячись своїми враженнями про візит до Києва, пара розповіла, що наша столиця стала для них другим рідним містом, тому що до конкурсу їх готувала саме київська команда фахівців. Едгар і Нігяр виявилися дуже доброзичливими і з легкістю спілкувалися із співробітниками радіостанції. Так само хлопці поділилися своїми планами на майбутнє і дозволили собі трохи помріяти. Ті, хто не змогли почути інтерв'ю, можуть прослухати його на офіційному сайті "MusicРадіо" - http://www.musicradio.kiev.ua/news/97/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2011 31 травня завершився другий етап конкурсу "Міс MusicРадіо-2011". За підсумками SMS-голосування визначилася наступна трійка лідерів місяці: Stanislava - 3 місце; Мілена Мун - 2 місце; Вероніка Гордієвська - 1 місце. Мережа радіостанцій "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) вітає перкрасних переможниць конкурсу! Всі 3 дівчини автоматично потрапляють до фіналу конкурсу "Міс MusicРадіо-2011", який відбудеться в грудні 2011 року. Фото переможниці місяця буде розміщено в ексклюзивному календарі "MusicРадіо" в 2012 році. Детальніше про конкурс та правила участі у ньому читайте на порталі "Я-зірка". Додамо, що переможниці конкурсу "Міс MusicРадіо-2011" нагороджуються: 1. Професійною фотозйомкою; 2. Річним абонементом у фітнес-центрі "Sport Life"; 3. Сертифікатом на відвідування косметичного салону; 4. Сертифікатом на придбання брендової косметики; 5. Сувенірами від мережевої радіостанції "MusicРадіо"; 6. Сувенірами від порталу "Я - зірка"; 7. Інтерв'ю на "MusicРадіо". Іншим учасницям радіостанція "MusicРадіо" бажає успіху в наступних етапах конкурсу "Міс MusicРадіо-2011" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2011 Олександр Рассказов - ведучий програм столичної сателітарної мережевої станції "Радіо 5 - Ретро FM" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Красноармійськ-98.8МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Умань-100.6МГц, Луцьк-100.9МГц, Вінниця-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Генічеськ-101.8МГц, Новодністровськ-101.9МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Рахів-103.1МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Хуст-103.7МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Яремче-104.0МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Красноград-107.6МГц, Миколаїв-106.4МГц, Запоріжжя-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення) - одержав нагороду! На церемонії "Золоте перо", що відбувалася 1-го червня в Жовтневому палаці, Олександру Рассказову дісталася нагорода за "Кращу музично-розважальну програму" - "Вечірка Ретро FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.06.2011 Радіогрупа "Українського Медіа Холдингу" отримала п'ять премій "Золоте перо". Престижний міжнародний конкурс ЗМІ підтвердив лідируючі позиції популярних станцій радіогрупи. На церемонії, що відбувалася 1 червня в Жовтневому палаці, відразу п'ять нагород "Золоте перо" дісталися радіогрупі УМХ. "Золоте перо" вручили авторові бестселеру "100 аргументів проти штрафів ДАІ", захиснику інтересів водіїв і автору програми "Аргументи Караваєва" на "Авторадіо Україна" - Володимиру Караваєву за "Кращу пізнавальну програму". Ведучому щоденної вечірньої програми "Вечірка "Ретро FM"" - Олександру Рассказову дісталася нагорода за "Кращу музично-розважальну программу", а кращою програмою про здоров'я була названа популярна програма Євгена Комаровського "Життя за Комаровському", яку лікар-педіатр щодня веде на "Нашому Радіо". "Кращим радіоведучим" країни був названий ведучий ранкового ефіру "Авторадіо Україна" Ігор Ларін. Спеціальною премією "За внесок у розвиток українського радіомовлення" був відзначений і голова правління радіогрупи УМХ Валентин Резниченко. Валентин Резніченко так прокоментував кількість премій, присуджених Радіогрупі: "Нагороди служать підтвердженням того, що нарешті медіаспільнота стала сприймати радіо як повноцінного учасника ринку і ефективного носія, а споживач отримав можливість обирати цікаву та різноманітну музику і корисну інформацію". Щорічний Міжнародний рейтинговий конкурс засобів масової інформації "Золоте перо" присуджує нагороди представникам ЗМІ за видатні творчі досягнення і високу професійну майстерність. Визначення кращих проводиться методом незалежних загальнонаціональних соціологічних опитувань та моніторингових досліджень (Джерело: Сайт "Радіогрупи УМХ").
  • 1.06.2011 Літо для модників і модниць - час оновлення гардеробу і стилю! Таємничий і привабливий світ моди пропонує слухачам столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) зазирнути за його лаштунки... і знайти там гарячий літній сюрприз! З 1 червня в ефірі радіо "Europa Plus Україна" - гра для модників і модниць "Глобус-Style"! Для того, щоб виграти приз у грі "Глобус Style", уважно слухайте запитання ведучого про моду. Надсилайте SMS-повідомлення зі своїм варіантом відповіді і заголовним словом Європа на номер 5109. Дайте правильну відповідь першим і вигравайте подарунки від радіо "Europa Plus Україна" і ТВК "Глобус", а також дисконтну карту для здійснення покупок у "Глобусі"! "Глобус Style" в ефірі радіо "Europa Plus Україна" щодня, по буднях, о 13.15, в рамках київської програми Playbox. Не проґавте модні питання ведучого і виграйте чудовий подарунок! Вартість повідомлення на номер 5109 для повнолітніх абонентів всіх національних GSM операторів - 1 грн. Тариф у гривнях з урахуванням ПДВ. Додатково утримується збір до Пенсійного фонду у розмірі 7,5% від вартості послуги без урахування ПДВ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2011 Столична сателітарна мережева станція Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM" (Київ-103.1МГц, Севастополь-89.9МГц, Рівне-90.9МГц, Кривий Ріг-91.6МГц, Донецьк-96.1МГц, Полтава-99.5МГц, Дніпропетровськ-100.5МГц, Хмельницький-101.2МГц, Чернівці-102.4МГц, Івано-Франківськ-103.8МГц, Тернопіль-104.5МГц, Ужгород-105.2МГц, Євпаторія-105.2МГц, Луцьк-106.9МГц, Миколаїв-107.1МГц, Кіровоград-107.2МГц, Житомир-107.7МГц, Торез-92.8МГц, Краматорськ-102.8МГц, Кременчук-101.7МГц, Запоріжжя-102.2МГц, Одеса-104.3МГц, Харків-105.2МГц, Чернігів-105.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) зустріла "Нове літо 2011". З новим літом, з новими пригодами! В ніч з 31-го травня на 1-ше червня у колі слухачів радіостанції пройшла мега-вечірка. Шампанське - тільки вишневе, настрій - лише позитивний, танці до ранку, та ялинки, прикрашені як пляжною атрибутикою, так і літніми фруктами. "З пригодами, з відпочинком, з відпусткою - тому, нехай у Вас відпустка буде якнайдовша, нехай Ваш гаманець - пухне! За 3 місяці можна встигнути зробити майже все. По-перше, можна засмагнути, по-друге, можна відпочити, по-третє, можна познайомитись з новими людьми, по-четверте, можна знайти собі нового хлопця", - кажуть ведучі вечірнього "Фієста-шоу" на "Люкс FM" Слава Дьомін та Василіса. Вже третій рік поспіль у день "Нового літа" радіо "Люкс FM" прикрашають зелені красуні Києва. "Новолітні" ялинки наряджені у круги, маски, надувні матраци, ласти та іншу атрибутику літнього відпочину. "Загалом це дуже класно. Хоча в нас літо цього року почалося майже на тиждень раніше, та це тішить. От дивлюся на Вашу ялинку і так хочеться в море", - сказала слухачка Людмила. "Відпочинок, море, пляж. Закінчується навчання, канікули, можна відпочити. Не напружуєшся, розслабляєшся, засмагаєш. Частіше бачиш своїх рідних і друзів", - кажуть слухачки Катерина та Світлана. До святкування "Нового літа" слідом за Києвом підтягнулись і інші міста, тож "новолітній" настрій захопив Україну! "Я думаю, що для всіх слухачів "Люкс FM" справжня зустріч чогось нового, якогось нового починання, можливо, навіть більше влітку відбувається, ніж зимою. На вулиці спека, маса посмішок, всі вже роздягнені, настрій якраз той, що потрібно", - каже продюсер радіостанції "Люкс FM" Євген Фешак. Цього літа "Люкс FM" вже традиційно готує свої неординарні та безпрецедентні акції та багато сюрпризів у вигляді як зіркових гостей, так і традиційних спекотних вечірок (Джерело: Телеканал "24").
  • 1.06.2011 Сталися зміни в FM-ефірі Луганської області. На хвилях місцевої радіостанції "Ехо" (105.5МГц), що досі формувала ефір самостійно, з'явилися програми виробництва столичного "Радіо Шансон", що виходять з відбивками "Радіо "Ехо" представляє Шансон". Тим часом, програми "Радіо Шансон" зникли з ефіру луганської радіостанції "Ірта" (Луганськ-91.3МГц, Сєверодонецьк-107.1МГц), де вони виходили з січня 2007 року. Змінився і музичний формат "Ірти". Наразі на її хвилях лунає музичний нон-стоп у форматі Hot AC та джинґли, які за своїм звучанням нагадують джинґли ПРРК "Люкс FM". Частота 91.3МГц в Луганську вже з'явилася у списку частот мережевого мовлення "Люкс FM" на сайті цієї компанії, однак, трансляції програм з Києва на Луганщині поки ще немає (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 1.06.2011 Радіогрупа "ТАВР Медіа" повідомляє нові лінки, за якими можна буде прослуховувати станції групи в онлайн-режимі. Отже, програми Національної мережі "ХІТ FM" можна буде прослуховувати за такими адресами: 32 aac+ - http://online-hitfm.tavrmedia.ua/HitFM_32.m3u; 128 mp3 - http://online-hitfm.tavrmedia.ua/HitFM.m3u. "Русское Радио - Україна" лунатиме в Інтернеті за такими посиланнями: 32 aac+ - http://online-rusradio.tavrmedia.ua/RusRadio_32.m3u; 128 mp3 - http://online-rusradio.tavrmedia.ua/RusRadio.m3u. "Радіо РОКС - Україна" можна буде слухати в онлайн-режимі за наступними лінками: 32 aac+ - http://online-radioroks.tavrmedia.ua/RadioROKS_32.m3u; 128 mp3 - http://online-radioroks.tavrmedia.ua/RadioROKS.m3u; 256 mp3 - http://online-radioroks.tavrmedia.ua/RadioROKS_256.m3u. І нарешті онлайн-мовлення Dance radio "Kiss FM" вестиметься за такими адресами: 32 aac+ - http://online-kissfm.tavrmedia.ua/kissACC.m3u; 128 mp3 - http://online-kissfm.tavrmedia.ua/kiss.m3u. Поки що всі згадані станції доступні для прослуховування як за новими, так і за старими посиланнями. Однак, закладки варто оновити заздалегідь (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.06.2011 Державний комітет телебачення та радіомовлення на офіційному сайті оприлюднив наказ голови комітету Юрія Плаксюка про призупинення ліквідації української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ). Нагадаємо, про підписання такого наказу пан Плаксюк повідомив "Телекритику" 30 травня. Наказ № 112к має назву "Про заходи щодо недопущення скорочення обсягів програм іномовлення Національної радіокомпанії України", він датований 30 травня. У документі зазначається, що всупереч рішенню колегії Держкомтелерадіо "Про заходи щодо оптимізації мереж каналів мовлення Національної радіокомпанії України" від 31 березня 2011 року та наказу Держкомтелерадіо від 11 квітня 2011 року № 81 "Про реалізацію рішення колегії Держкомтелерадіо від 31 березня 2011 року № 3/9" керівництво НРКУ прийняло помилкове рішення щодо реорганізації Дирекції іномовлення та суттєвого скорочення обсягів програм іномовлення Українського радіо. Генерального директора Національної радіокомпанії України Тараса Аврахова попереджено про відповідальність за скорочення обсягів програм іномовлення НРКУ, що суперечить рішенням колегії Держкомтелерадіо. Згідно з наказом пан Аврахов повинен "призупинити будь-які дії, що призводять до скорочення обсягів іномовлення Українського радіо; вжити заходів щодо відновлення функціонування творчого колективу Дирекції іномовлення НРКУ та обсягів іномовлення Українського радіо до прийняття окремого рішення Держкомтелерадіо з даного питання". У Держкомтелерадіо створено комісію з розгляду підстав скорочення обсягів іномовлення Українського радіо та шляхів здійснення реорганізації Дирекції іномовлення. До її складу увійшли заступник голови Держкомтелерадіо (голова комісії) Андрій Марочкін, генеральний директор ДТРК "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"" Василь Юричко; завідувач кафедри новітніх технологій телерадіомовлення Укртелерадіопресінституту Олександр Ляхов; заступник генерального директора КДРТРК Григорій Южда; заступник начальника юридичного управління Держкомтелерадіо Дінара Новікова. Як повідомляла "Телекритика", доки наказ не оприлюднювали, працівників української редакції ВСРУ терміново змушували переводитися на інші посади. Нагадаємо, 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. 30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. З початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.06.2011 Вище керівництво Національної радіокомпанії України (НРКУ) вимагає від частини працівників української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України (ВСРУ) якнайшвидше перевестися на запропоновані їм посади в інші підрозділи НРКУ. Про це інтернет-виданню "Телекритика" повідомили працівники української редакції ВСРУ, яку ліквідовує НРКУ. "Перебуваючи в умовах такого тиску, люди залякані і деморалізовані, адже в разі розвитку подій не на користь української редакції, вони можуть опинитися на вулиці", - йдеться в повідомленні. Це відбувається після того, як голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк 30 травня заявив про наказ про призупинення реорганізації редакції. Українська редакція чекала наказу протягом двох діб, тимчасом як безрезультатно намагалася дістати коментар Держкомтелерадіо. У Держкомтелерадіо "Телекритиці" повідомили, що наказ уже підписаний і невдовзі буде оприлюднений на офіційному сайті. Як повідомляла "Телекритика", 25 травня згідно з наказом про оптимізацію роботи НРКУ українська редакція ВСРУ припинила мовлення на зарубіжні країни. Натомість у рамках Дирекції інформаційного мовлення НРКУ створена редакція мовлення на закордон, яку очолив Михайло Білецький. Світовий конгрес українців попросив українську владу скасувати рішення про припинення мовлення української редакції ВСРУ, яка є важливим джерелом інформації для діаспори. Відповідний лист конгрес надіслав 26 травня президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Верховної Ради Володимиру Литвину, голові Держкомтелерадіо Юрію Плаксюку. 30 травня Юрій Плаксюк заявив, що підписав наказ про призупинення ліквідації української редакції ВСРУ. Раніше "Телекритика" повідомляла про наміри НРКУ ліквідувати українську редакцію ВСРУ. На думку генерального директора НРКУ Тараса Аврахова, ця редакція "дублює функції трьох програм Українського радіо". Водночас мовлення румунської, англійської та німецької редакції збережене. Нагадаємо, з початку року ВСРУ припинила ефірне мовлення за браком коштів та залишилася тільки в інтернеті і на супутнику (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.06.2011 Ви хочете почути наживо хітові композиції від призерів MTV Europe Music Awards - групи Brainstorm? Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) розігрує квитки на концерт Brainstorm! Слухайте уважно рубрику "IN DA CLUB" о 9.25 на хвилях "NRJ Hit Music Only" та надсилайте SMS-повідомлення на номер 5109 (Послуга - тільки для повнолітніх. Вартість SMS для всіх національних GSM операторів - 1 гривня з ПДВ). На початку тексту пишіть три букви NRJ, потім - своє ім'я. Якщо ваше SMS-повідомлення прийде першим - ви станете переможцем і отримаєте 2 квитки на виступ гурту Brainstorm у концертному клубі "Стерео Плаза" 3-го червня! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2011 1 червня з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Красноперекопськ-102.6МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) проводить спецпроект ток-шоу "Коло запитань" у середній школі №250 міста Києва. Учасниками ток-шоу стануть учні та вчителі цієї школи, повідомляє прес-служба "Радіо Ера FM". Основні теми спецвипуску обговорюватимуть послідовно з двома різними аудиторіями: спершу зі школярами, потім з учителями школи. Теми для обговорення: 1) вибір професії; 2) інтенсивність та ефективність навчання, навантаження у школі; 3) вага шкільного портфеля, якість і кількість підручників і навчальних матеріалів; 4) підготовка до тестувань та ЗНО; 5) реформування шкільної освіти; 6) тенденція пошуку "Кращої школи" і зміни місця навчання; 7) батьки і школа; 8) ставлення школярів до сімейних цінностей; 9) психологічний клімат у підлітковому колективі; 10) увага і ставлення підлітків до подій суспільно-політичного життя. Ведучі спецпроекту - журналісти "Радіо Ера FM" Олексій Ананов та Світлана Орловська. Час виходу програми - з 13.00 до 15.00. "Коло запитань" - радійне ток-шоу, що працює по реґіонах. Виходить на "Радіо Ера FM" з 2007 року. Основна мета - підняти проблеми реґіонів на загальнонаціональний рівень. В рамках ток-шоу проводяться спецпроекти, присвячені окремим темам та історично важливим датам і подіям українського суспільства. Останнім таким спецпроектом стала програма "25 років. Від Чорнобиля до Фукусіма", яка вийшла зі Славутича (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.06.2011 3 червня, о 13 годині, біля Адміністрації Президента відбудеться акція на підтримку телеканалів та радіостанцій, яких Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення без об'єктивних причин позбавила ліцензії та частот на мовлення. Маються на увазі Всеукраїнська радіомережа "Мелодія", ТВі, 5 канал, ТРК "Чорноморка". Учасники акції вимагатимуть у Президента України Віктора Януковича втрутитися в ситуацію і змусити Національну раду неупереджено підійти до вирішення питань з ліцензіями для телеканалів та радіостанцій. Під час заходу заплановано імпровізований концерт за участю українських виконавців. Організаторами акції виступили: Комітет захисту Всеукраїнської радіомережі "Мелодія", мережа громадянської дії "ОПІР", Асоціація "Діалог з владою". Координатор акції: Пархоменко Сергій, (050)-384-52-04. Докладніше про акцію можна прочитати за посиланням http://www.opir-ua.org/news.php/news/93/group/13. Долучитися до акції через соціальні мережі: http://vkontakte.ru/event27345628 та http://www.facebook.com/event.php?eid=194976753881477 (Джерело: Сайт ВРМ "Мелодія").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня 2011

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024