Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Квітень 2011 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини березня 2011

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.04.2011 Українська служба BBC провела останній радіоефір, але залишається в інтернеті, повідомляє УНІАН. Українська служба вийшла в ефір 1992 року, а її аудиторія складала близько п'яти мільйонів осіб на тиждень. Раніше BBC оголосила, що закриває п'ять мовних служб через скорочення бюджету корпорації. Закрито албанську, македонську, сербську служби, а також редакції, які випускають програми для країн Карибського реґіону англійською мовою та португальською - для країн Африки. Як повідомляла "Телекритика", окрім української, припиняють радіомовлення ще шість служб BBC: азербайджанська, російська (за винятком окремих програм в інтернеті), іспанська (для Куби), в'єтнамська, китайська й турецька. Як оголосив голова Всесвітньої служби Пітер Горрокс, 650 робочих місць із 2400 на Всесвітній службі буде закрито протягом наступних трьох років, більшість із них - протягом першого року. Скорочено чи закрито багато програм Всесвітньої служби англійською мовою, включно із "Європа сьогодні" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.04.2011 Столична мережева радіостанція "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, Вінниця-105.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) оголошує про початок нової супер-акції у своєму ефірі. Починаючи з понеділка, 9-го травня, "MusicРадіо" надає своїм слухачам унікальну можливість потрапити в число щасливчиків, які стануть власниками квитків на концерт головного голосу мюзиклу "Notre Dame de Paris" Брюно Пельтье, що відбудеться 20-го травня у Палаці "Україна". Під час звучання в ефірі "MusicРадіо" пісні Брюно Пельтье надсилайте SMS-повідомлення зі словами "Bruno" латинськими літерами на короткий номер акції - 7576 (Вартість відправки SMS на короткий номер акції 7576 становить 5 гривень з урахуванням ПДВ та без урахування збору до ПФ). З одного номера можна відправляти необмежену кількість повідомлень. Увага! Автор 20-го за рахунком повідомлення зі словами "Bruno" отримає заповітні 2 квитки на довгоочікувану подія музичного світу України. Підсумки вікторини слухайте щодня, о 19.10, на хвилях "MusicРадіо". Кожен день станція розігрує 1 квиток. "MusicРадіо" бажає успіху і буде раде бачити Вас на концерті неперевершеного Брюно Пельтье! Докладніше ознайомитися з правилами акції можна на офіційному Web-сайті "MusicРадіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.04.2011 Генеральний директор Національної радіокомпанії України Тарас Аврахов повідомив колективу Всесвітньої служби "Радіо Україна" про намір ліквідувати міжнародне радіомовлення українською мовою, а згодом і англійською, німецькою та румунською мовами. Генеральний директор НРКУ послався на рішення Колегії Держкомтелерадіо щодо "оптимізації мереж каналів мовлення" НРКУ. За його словами, замість програм, спеціально підготованих для українців світової діаспори, звучатимуть програми внутрішнього мовлення Українського радіо. Як повідомляло раніше інтернет-видання "Телекритика", ще з початку цього року занепокоєні слухачі зверталися до редакції з питаннями, чому "фактично зникло ефірне мовлення Всесвітньої служби "Радіо Україна". Фактично продовжувала мовити в ефірі лише румунська редакція - 1,5 години на добу. А програми українського мовлення та іншими мовами знайти можна було лише на супутнику та в інтернеті. За останні роки потужність передавачів, які передавали сигнал за кордон, зменшилася з 1000кВт до 100кВт, і повноцінне мовлення українською, англійською, німецькою та румунською мовами на Європу, Північну Америку, Росію та Австралію стало епізодичним. Всесвітня служба радіомовлення України працює уже понад 60 років. Як зазначає сайт НРКУ, завдання цієї служби - "знайомити зарубіжного слухача з усім розмаїттям політичного, соціально-економічного та культурного життя України". Для порівняння, іномовлення Російської Федерації - "Голос России" - мовить на 160 країн 40 мовами, і весь час розширює охоплення країн-учасниць СНД (Джерело: Сайт Української служби "Радіо Свобода").
  • 30.04.2011 В ефірі міста Вінниця сталися зміни. Від учорашнього дня на частоті 105.9МГц (ПП - Студія "ВТВ") транслюється програма "MusicРадіо". Таким чином, Вінниця стала 9-им населеним пунктом, в якому представлено бренд "MusicРадіо". Нагадаємо - досі на частоті 105.9МГц у Вінниці працювало "Радіо Шансон". Після запуску 6-го квітня мовлення цієї станції на новій частоті - 107.0МГц - канал 105.9МГц працював в режимі технічного мовлення, дублюючи програми з частоти 107.0МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 29.04.2011 29-го квітня Українська радіослужба BBC мовить останній день. Як повідомила її редактор Світлана Дорош "Комерсанту-Україна", у цю п'ятницю востаннє відбудеться трансляція ранкової та вечірньої радіопередач - "Ранок із "BBC" і "Добрий вечір із Лондона". Після цього нові інформаційні випуски будуть доступні тільки на інтернет-сайті служби. Дорош зазначила, що зараз проводяться роботи з удосконалення сайту, які планується завершити наприкінці літа. "Над цим працює спеціальний відділ розвитку в Лондоні. У наших планах зробити сайт більш мультимедійним", - сказала вона. "Ці зміни закономірні й обумовлені хоча б тим, що 10 із 12 співробітників нашої радіослужби в Києві залишаються на своїх місцях, але тепер всі вони будуть працювати над інтернет-ресурсом", - пояснила Дорош. Український підрозділ "BBC" є частиною всесвітньої служби British Broadcasting Corporation, яка фінансується британським Міністерством закордонних справ. Перша програма "BBC" українською мовою, гостем якої став президент Леонід Кравчук, вийшла в ефір 1 червня 1992 року. Щотижнева аудиторія української радіослужби становила понад 5 млн осіб. У січні цього року BBC World Service повідомила про закриття українськомовної радіослужби "BBC" разом із азербайджанською, іспанською на Кубі, в'єтнамською, китайською та турецькою. Такі заходи пояснили вимогою уряду еликобританії як мінімум на 16% зменшити видатки Всесвітньої служби "BBC". Крім того, протягом 3-х років корпорація планує скоротити 650 із 2400 робочих місць (Джерело: Портал "Українська Правда").
  • 29.04.2011 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) оголошує: відомі переможці проекту "White People"! "White People" підбиває підсумки і, нарешті, вже можна назвати імена переможців проекту. Ними стали - Смушков Олексій і Євдокимова Ганна, які надіслали ефектні фотографії в білому і найефектнішу мотивацію - чому саме вони гідні опинитися серед небожителів в зоні "Star Lounge". Dance radio "Kiss FM" щиро вітає пару з перемогою. Станція чекає їх на Sensation! Та призначає їм побачення в зоні "Star Lounge"! В рамках підготовки до найграндіознішої танцювальної події України цього року - Sensation - The Ocean Of White - Dance radio "Kiss FM" організувало проект під назвою "White People". Суть проекту "White People" полягала у сприянні найактивнішим слухачам Dance radio "Kiss FM" стати частиною Sensation 8-го травня. Більш того, завдяки проекту "White People", Dance radio "Kiss FM" надає можливість не просто потрапити на фестиваль, а насолодитися повною мірою майбутнім шоу безпосередньо зі спеціальної зони "Star Lounge". "Star Lounge" - це закритий простір на фестивалі, де будуть присутні тільки VIP-персони і шановні гості Dance radio "Kiss FM" та М1. На зону "Star Lounge" не поширюється продаж квитків. Туди можна буде потрапити тільки за індивідуальними запрошеннями або в результаті успішної участі в проекті "White People". І Переможцями проекту "White People" стали двоє зареєстрованих учасників, що надіслали найефектніші фотографії на сайт http://www.kissfm.ua. Єдиною умовою конкурсу було: зображення на фото допускається виключно в білому одязі. У результаті Олексій і Ганна отримають: 1) Спеціальні VIP-запрошення у зону Dance radio "Kiss FM" та М1 - "Star Lounge"; 2) Можливість спостерігати за подіями в комфортній обстановці, не відмовляючи собі ні в чому; 3) Поспілкуватися і відпочити разом зі співробітниками свого улюбленого радіо і всіма запрошеними представниками світської еліти. Цього року проект "White People" став свого роду новим витком у розвитку фестивалю, тому що відкриває Sensation з найкомфортнішої точки огляду зони "Star Lounge" не тільки для вершків суспільства, а і будь-яким радіослухачам, які змогли себе проявити яскравіше всіх на проекті (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.04.2011 Сьогодні, о 18.00, 20.00, 22.30 і 1.00 на телеканалі М1 можна буде побачити інтерв'ю з вашими улюбленими ді-джеями столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), присвячене найбільш очікуваному фестивалю країни - Sensation - The Ocean Of White! Сьогодні ввечері у вас буде можливість послухати і побачити: DJ Sunny, DJ Dasha Dance, DJ Anna Dark, а також почути їхні погляди і думки на предмет попереднього фестивалю Sensation - The Ocean Of White! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.04.2011 Завтра, 29-го квітня, світ відзначає V Всесвітній День милосердя. Родина "Радіо Марія" підготувала унікальну програму: молитви різними мовами, конференції, цікаві передачі. Вперше молитву Розарія українською мовою зможуть чути більше п'ятдесяти країн світу. Дізнайтесь розклад програми передач на цю п'ятницю 29 квітня. Станьте одним цілим з всесвітньою родиною "Радіо Марія"! Розклад трансляцій в ефірі столичного "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення): 12.55 - Початок всесвітнього з'єднання; 13.00 - Привітання та молитва Regina Coeli (Італія); 13.10 - Привітання о. Лівіо (Італія); 13.20 - Презентація программи; 13.25 - "L'amore per la Madonna nella vita di Giovanni Paolo II" Конференція мосеньйора Хуана Мігеля Феррер Гренесхо "Любов до Богородиці у житті Йонна Павла ІІ"; 14.00 - Завершення всесвітнього з'єднання (кожне радіо продовжує власними програмамми до 15.55); 15.55 - Початок всесвітнього з'єднання; 16.00 - Коронка до Божого Милосердя (Хорватія); 16.30 - Конференція о. Лівіо Фанзага "Відання Богородиці як ключ до Божого милосердя"; 17.00 - Завершення всесвітнього з'єднання (кожне радіо продовжує власними програмамми до 17.55); 17.55 - Початок Всесвітнього з'єднання; 18.00 - Конференція Президента "Радіо Марія" Емануеле Ферраріо "Поширення Радіо Марія як справа милосердя"; 18.30 - Молитва Святого Розарія: 1 десяток - Папуа Нова Ґвінея; 2 десяток - Україна; 3 десяток - Румунія (угорською мовою); 4 десяток - Бурунді; 5 десяток - Панама (іспанською мовою); 19.00 - Свята Літургія у різних мовах (Чілі); 20.00 - Завершення всесвітнього з'єднання - Молитва Консакрації (посвячення) Богородиці (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.04.2011 Національна мережа "XIT FM" (Київ-96.4МГц, Нововолинськ-89.0МГц, Шостка-91.2МГц, Миколаїв-91.5МГц, Олександрія-99.8МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Первомайськ-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Красноград-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Ковель-106.0МГц, Кам'янець-Подільський-106.2МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Краматорськ-107.4МГц, Євпаторія-107.5МГц, Виноградів-107.7МГц, Вознесенськ-103.6МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) представляє найсмачнішу акцію цієї весни - "Фестиваль шашликів"! "Квас Тарас" і ведучі ранкового шоу "Хеппі Ранок на ХIT FM" організовують для слухачів спільний виїзд на природу! Виїхати на шашлики з улюбленими ведучими ранкового шоу "Хеппі Ранок на ХIT FM", разом з ними готувати шашлики, відпочивати і веселитися, та ще й подарунки отримувати - ну хіба не мрія?! Мрії здійснюються! Надішліть на "XIT FM" за допомогою спеціальної форми http://www.hitfm.ua/stock/kvastaras.html свій фірмовий рецепт шашлику та отримайте можливість разом зі своєю родиною і друзями відпочити на природі в компанії улюблених ведучих! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.04.2011 Весняний автопробіг "Sensation - Kiss FM" відбувся! Весняний автопробіг "Sensation - Kiss FM" відбувся! У неділю 17 квітня Києві об'їхала автоколона "Sensation - Kiss FM", що складається тільки з автомобілів білого кольору. Після чого на чолі з DJ столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) Dasha Dance автомобілісти і фанати відсвяткували прихід Sensation в Україні на імпровізованій вечірці Dance radio "Kiss FM". Учасники зібралися в 15.00 на майданчику МВЦ на Лівому березі (Броварський проспект 15А). після знайомства і фотосесій вже о 16.00 колона стартонула за певним маршрутом - Лівобережна, Русанівська набережна, міст Патона, Дніпровська набережна, Оболонь, Петрівка, Більшовик, проспект Перемоги, центр, Червоноармійська, Дружби народів, Лесі Українки, щоб після прибути в самий центр столиці - на територію амфітеатру Arena City (внутрішній двір Arena City), де відбулася post-party Dance radio "Kiss FM". В Арені учасників автопробігу зустрічали ангели Sensation, які вручили їм ориґінальний DVD-диск c фільмом про шоу Sensation - The Ocean of White. А після відбувся розіграш призів від партнерів Dance radio "Kiss FM", а також двох Gold Upgrade на SENSATION, з якими можна безкоштовно обміняти свій стандартний квиток на Gold! Музичний супровід забезпечив друг і постійний партнер Dance radio "Kiss FM" - Senator Event Car - справжня дискотека на колесах. Тільки ексклюзивна музика і тільки ексклюзивні емоції! Dance radio "Kiss FM" - все було супер! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.04.2011 Відповідно до рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, ухваленого 6 квітня 2011 року, затверджено умови та ухвалено рішення про оголошення конкурсу на мовлення на вільні телерадіоканали. На конкурс пропонувалося 20 телевізійних каналів та 10 радіочастот. Однак, через відсутність на той час Методики розрахунку ліцензійних зборів, у рішенні не були прописані максимальні розміри ліцензійних зборів та конкурсна гарантія, що має становити 10% від цієї суми. Сьогодні, 27 квітня 2011 року, Національна рада внесла зміни у рішення № 739 від 06.04.2011, додавши до переліку вільних телерадіоканалів частоту 104.6МГц у м.Конотопі Сумської області, потужність передавача - 0.25кВт, обсяг мовлення - 8 годин на добу в затверджених відрізках часу та 49ТВК у смт.Теофіполі Хмельницької області, потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення - 4 години на добу в затверджених відрізках часу. Отже, на конкурс будуть виставлені 21 телевізійний канал і 11 радіочастот. Конкурсні умови залишилися без змін. Офіційне оголошення про конкурс на телерадіомовлення буде опубліковане найближчим часом в газеті "Голос України" та оприлюднене на сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на сьогоднішньому засіданні ухвалила два рішення про нарахування ліцензійного збору за переоформлення ліцензій на мовлення і провайдера програмної послуги та нарахування ліцензійного збору за видачу, продовження ліцензій, згідно з ухваленими раніше рішеннями. Ці ухвали стосуються багатьох компаній, щодо яких упродовж останнього часу (з 19 січня 2011 року) ухвалювалися рішення, але через відсутність Методики нарахування ліцензійних зборів не нараховувався ліцензійний збір. Відповідно, мовники і провайдери програмної послуги не могли отримати ліцензій чи додатків до ліцензій. Тепер, із затвердженням та офіційним оприлюдненням Методики, велика частина (майже третина, як уточнили під час брифінґу члени Національної ради) ліцензіатів, щодо яких ухвалювалися рішення, отримають рахунки на сплату ліцензійного збору. Це означає, що і Національна рада виконає свої зобов'язання перед державою, оскільки до Державного бюджету будуть перераховуватися відповідні кошти, і телерадіоорганізації та провайдери програмної послуги будуть повністю діяти у правовому полі, маючи у своєму розпорядженні необхідні ліцензійні документи. Таким чином Національна рада планує за 2-3 засідання закрити всі подібні рішення і надати компаніям відповідні рахунки (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.04.2011 Суд визнав представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Володимира Турелика винним у вимаганні й одержанні хабара та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік і один місяць із позбавленням права обіймати посади в органах влади протягом двох років. Про це на засіданні Нацради 27 квітня повідомив голова регуляторного органу Володимир Манжосов. За його словами, 8 квітня Івано-Франківський міський суд розглянув звинувачення пана Турелика за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) і виніс обвинувачувальний вирок. Нацрада прийняла рішення звільнити Володимира Турелика з посади представника в Івано-Франківський області з моменту набрання чинності вироку суду. Як писала "Телекритика", СБУ затримала "на гарячому" Володимира Турелика 31 березня 2010 року. За даними СБУ, посадовець вимагав у суб'єкта телерадіоінформаційного простору області хабара в розмірі $7 тис. за сприяння в одержанні ліцензії. Прокуратура за цим фактом порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням. За цією статтею представникові Нацради загрожувало позбавлення волі на строк 5-10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.04.2011 29-го квітня відбудеться найочікуваніша світська подія Європи - весілля британського принца Вільяма та його нареченої Кетрін Міддлтон. Королівська сім'я Великої Британії розіслала близько 1,9 тисячі запрошень! Серед відомих персон у числі запрошених - Ґай Річі, Елтон Джон, Девід Бекхем і знаменитий містер Бін, актор Роуен Аткінсон - він великий приятель принца Чарльза! Перші глядачі вже займають місця перед Вестмінстерським абатством в Лондоні, звідки відкриватиметься гарний вид на захід, букмекерські контори активно приймають ставки на те, обійдеться чи весілля без курйозів, а британські ділки випускають найрізноманітніші предмети із зображенням Вільяма і Кейт, плануючи заробити 800 мільйонів фунтів стрерлінґів! Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) також збирається відсвяткувати королівське весілля! 29-го квітня, в день церемонії, з 7.00 до 20.00, наприкінці кожної години в ефірі радіо "Europa Plus Україна" - найкращі британські супер-хіти, цікаві факти з життя молодят і найсвіжіша інформація про хід Royal Wedding! Royal Wedding - слухачі радіо "Europa Plus Україна" у числі запрошених! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.04.2011 Завтра з 8-ої до 9-ої ранку гостями ранкового ефіру радіо столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) стануть Влад Дарвін і Alyoshа. Зірка "Євробачення" і популярний співак представлять дуетну пісню "Ти - Найкраща"! Влад є автором музики і слів пісні, а Alyosha привнесла до трек особливий шарм і ліризм завдяки своєму потужному і чуттєвого вокалу. "Ще рік тому ми з Оленою "дозріли" до спільного треку, але ані в мене, ані в неї не було такої пісні, яка б підходила нам обом. Я в якийсь момент навіть опустив руки. Але дива відбуваються, коли ти їх найменше чекаєш. "Ти - Найкраща" народилася у повний місяць. Я відразу зателефонував Олені - у мене не було сумнівів, що саме цю пісню я хочу розділити з нею. Наступного дня ми вже репетирували", - розповідає передісторію створення дуету Влад Дарвін. "Коли Влад вперше по телефону дав послухати мені демо пісні, я подумала - це "моє". Влад просто дивно передає емоції, настрої", - говорить Alyosha. Влад і Alyosha також розкажуть слухачам радіо "Europa Plus Україна" про те, як їм працювалося разом, наскільки очікуваними виявилися результати цієї роботи, і ще багато іншого… Не проґавте інтерв'ю із зірковими гостями студії радіо "Europa Plus Україна" 28-го квітня з 8-ої до 9-ої ранку в ефір! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.04.2011 Бумбокс і Pianoboy - незмінні лідери "Своєрідного хіт-параду", що на хвилях івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення). Поки на нижчих щаблях хіт-параду відбуваються жорстокі бої на виживання і пересування деяких учасників сходинками чарту швидше нагадують їзду на американських гірках, на "полюсах" рейтингу популярності - все тихо і мирно. Другий тиждень поспіль на десятій сходинці, здається, цілком комфортно, перебуває Тіна Кароль, а от на лідерській позиції вже три тижні підряд - Pianoboy feat. Бумбокс із баладою "Этажи". Скільки їм перебувати у лідерах - вирішувати вам, отож не баріться і голосуйте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.04.2011 Завтра, 27-го квітня, об 11.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). По закінченню засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради, орієнтовно о 13.00. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.04.2011 Українська делегація Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з 17 по 22 квітня перебувала з візитом у регуляторів Нідерландів. 21 квітня члени Національної ради зустрілися з представниками Міністерства з питань освіти, культури і науки Нідерландів: зі старшим радником з питань регулювання медіа Нолом Рійндерсоном та радником зі стратегічних питань Робертом ван дер Звана. Міністерство з питань освіти, культури і науки є вершиною вертикалі регулювання сфери телебачення і радіомовлення в Нідерландах. Національна політика в цій сфері спирається на саморегуляцію та децентралізацію. Значна кількість функцій делегується таким органам, як Комісія з питань регулювання медіа, Агентство з питань комунікації, Регуляторний орган з питань реклами NICAM. Нідерланди сповідують чотири принципи при регулюванні медіа. Йдеться про дотримання таких універсальних цінностей як: незалежність, плюралізм, висока якість та доступність ЗМІ (в тому числі і в ціновій політиці). Як зазначає старший радник із питань регулювання медіа Нол Рійндерсон на зустрічі з членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення: "Для Голандії характерна висока концентрація медіа, включаючи не лише телебачення і радіо, але й щоденні газети та інтернет-видання. У сфері регулювання в нас діє закон проти монополізму, який забороняє утримувати в одних руках більше 5% медіа. Також існує орган нагляду за конкурентною політикою, з яким тісно співпрацює Міністерство, коли йдеться про контроль за роботою медіа". У контексті регулювання медіа значні зусилля спрямовуються на розвиток медійного законодавства, а також запровадження аудиту системи громадського мовлення щоп'ять років. Також міністерство зосереджує увагу на питаннях, пов'язаних із захистом молоді від агресії не лише на телебаченні, а й також в інтернеті. З 2008 року при Міністерстві діє Рада з питань культури, яка запровадила програму медіаграмотності. Ця програма нині має понад 450 партнерів з усіх регіонів країни. До компетенції органу входить організація тематичних заходів, наприклад, навчальних програм, промо-акцій та ін. Також він ініціює різного роду дослідження на тему захисту молоді від агресивного середовища. Ці голандські програми є досить прогресивними, тому більшість європейських країн беруть їх за зразок у питаннях захисту дітей від шкідливого контенту. Довідково: Візит делегації Національної ради до Нідерландів став можливим завдяки підтримці та забезпечення програми Європейського Союзу "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.04.2011 Протягом тижня надійде у продаж ексклюзивна біла колекція від столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.), розроблена спеціально під Sensation! Комфортний напульсник, стильна діджейська шапка, сумка в форматі олдстайл і білосніжна футболка з амбіцією короля! Все це було створено під егідою наступаючого Океану Білого! Sensation - the ocean of white! Ексклюзивна сувенірна колекція була розроблена дизайнерами Dance radio "Kiss FM" спеціально напередодні грандіозного танцювального шоу-події в Україні, яке відбудеться 8 травня, - фестивалю Sensation! На вибір кожен може придбати улюблену річ: будь-то футболка, сумка, легка шапочка або напульсник - важливо одне - всі тільки біле і лише ексклюзивні принти від Dance radio "Kiss FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.04.2011 26-го квітня в Україні - жалоба. 26-го квітня 2011 виповнюється 25 років від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС. Нагадаємо, в результаті вибуху на електростанції забруднення розповсюдилося на значні ділянки території СРСР, які в даний час входять до складу України, Білорусі та Російської Федерації. Понад 8 мільйонів людей у трьох постраждалих країнах зазнали впливу радіації. Колектив First International Radio - донецької сателітарної мережевої станції "MFM Network" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Кіровоград-104.2МГц, Чернігів-107.7МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k.) віддає данину пам'яті і поваги загиблим в результаті цієї трагедії і 26-го квітня 2011 на добу призупиняє всі розважальні заходи і програми. З 00.00 до 24.00 в ефірі "MFM Network" грає жалобний плейлист (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.04.2011 26-го квітня, в міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф, столична радіостанція "DJFM 96.8" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) знімає з ефіру всі розважальні програми і змінює музичний формат. Протягом дня на хвилі 96.8FM лунатиме тільки спокійна музика. 26-го квітня 1986-го року Чорнобильська АЕС - первісток атомної енергетики України - стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Внаслідок аварії на АЕС сталося радіоактивне зараження в радіусі 30 кілометрів. Загальна площа радіаційного забруднення України склала 50 тисяч квадратних кілометрів у 12 областях, радіаційного забруднення зазнали 19 російських реґіонів з територією майже 60 тисяч квадратних кілометрів і з населенням 2,6 мільйона чоловік, були забруднені 46 500 квадратних кілометрів території Білорусії, де проживало близько 20 відсотків населення країни (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 25.04.2011 26-го квітня виповнюється 25 років з моменту катастрофи на Чорнобильській АЕС. Ця дата стала особливою не лише для громадян Україні, Білорусі, Росії, а й для всього світу. Всі цивілізоване людство у цей день згадує про події на Чорнобильській АЕС, про тих, хто не шкодуючи життя і здоров'я, встав на боротьбу з радіаційною стихією. У цей скорботний день народної трагедії в ефірі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) будуть скасовані всі розважальні та вітальні програми. А о 21.00 у студії радіостанції відбудеться зустріч з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, артистами, які також були в зоні відчуження, та своєю душевною піснею піднімали настрій, допомагаючи перемогти невидимого ворога (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.04.2011 Новий музичний проект "Одна Пісня" стартував на хвилях столичної станції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. AAC+)! Часто нам на Світле радіо "Еммануїл" телефонують слухачі і запитують про пісні, які тільки що звучали в ефірі. Іноді уточнюють щось про виконавця, часто запитують слова. Сердець торкається творчість інших людей, а духовність пісень не залишає нікого байдужим. Хоча іноді звучать питання нерозуміння - чому та чи інша пісня звучить в ефірі. У рамках програми "Одна Пісня" Світле радіо "Еммануїл" запрошує дізнатися більше про пісні, які звучали в ефірі станції: ви почуєте різні версії виконання, історії створення і запису, короткі включення з авторами пісень. Також ви зможете поділитися враженням від почутого, і, можливо, розповісти свою історію про те, як ця пісня торкнулася вас. Світле радіо "Еммануїл" запрошує взяти участь у проекті "Одна Пісня" щоп'ятниці з 11.00 до 11.30 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.04.2011 Столична сателітарна мережева радіостанція "Радіо Дача" вчора нарешті розпочала мовлення у Севастополі. Трансляції ведуться на частоті 89.1МГц. Нагадаємо, що мовлення на цій частоті в місті (тоді ще радіостанції "L'Радіо" ) було призупинено на початку лютого поточного року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 22.04.2011 Що чекає на Чорнобильську АЕС та у чому різниця між українською та японською аваріями дізнавайтеся ексклюзивно у проекті "Спікертайм" у вівторок об 11.00 годині на хвилях столичного "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення). Гість програми - Дмитро Бобро, перший заступник голови державного агентства України з управління зоною відчуження (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.04.2011 Традиційний Lounge-день на хвилях столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) , яким слухачі завжди насолоджуються кожної останньої неділі місяця, у квітні переноситься на вівторок, 26-те квітня. У цей день в ефірі Dance radio "Kiss FM" звучатиме тільки легка, спокійна, повільна, і навіть трохи сумна музика. У цей день станція вшановує пам'ять про загиблих при ліквідації наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС. Вибух, що стався в 1986 році на Чорнобильській АЕС, став найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття. Наслідки цієї аварії стали миттєво фатальними для одних, і довгим шлейфом екологічних проблем для ліквідаторів, що залишилися в живих. А здоров'я нових "постчорнобильських" поколінь, які є в наш час основним ядром нації, вже не можна порівняти з минулими носіями серпів і молотів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.04.2011 Великодньої ночі 23-го квітня о 23.45 на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) розпочнеться пряма трансляція Великоднього богослужіння - Світла Пасхальна Заутреня та Божественна Літургія - з Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Про це повідомляє прес-служба "Радіо Ера FM". По завершенні Святкового Богослужіння о 04.06 - релігійна музична програма "Музика Великодня", яка триватиме до 05.00. Також в ефірі "Радіо Ера FM" вийдуть спільні проекти Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря та "Радіо Ера FM" - програми "Православний Світ" (24 квітня, о 09.08; повтор 25 квітня о 11.08) та "У духовному Вимірі" (24 квітня о 20.08; повтор 25 квітня о 07.08) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.04.2011 Сьогоднішній день у християнському календарі має назву Страсна п'ятниця. Зустріч на хвилі Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps, Інтернет-мовлення 48kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) напередодні Великодня буде присвячена найбільш сумному дня церковного календаря, спогадам про розп'яття і смерт на хресті Ісуса Христа. Про особливості цього дня і на теми духовні розповість почесний гість ефіру - Єпископ Євстратій. Приєднуйтесь! Початок зустрічі - о 21 годині (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.04.2011 У зв'язку з наближенням дати 25-х роковин Чорнобильської катастрофи Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертає увагу керівників телерадіоорганізацій на необхідність внесення 26 квітня 2011 року відповідних змін до програм теле- і радіопередач. При плануванні програм і передач на цей день рекомендуємо керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11 червня 2008 року рішенням №1101. Їх можна знайти тут (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.04.2011 Комітет з питань свободи слова та інформації створив робочу групу з доопрацювання законопроекту №6342 про внесення змін до закону "Про телебачення і радіомовлення в Україні" щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції. Як відомо, цей проект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців. Члени комітету на засіданні 20 квітня затвердили список кандидатур. З 14 членів робочої групи восьмеро є представниками радіогалузі і лише двоє - від музичної індустрії. Також у групі троє незалежних експертів та один представником державного органу. На попередньому засіданні головою робочої групи обрали народного депутата Олену Бондаренко (автора законопроекту про квоти). Склад робочої групи: 1. Роман Андрейко - генеральний директор ТРК "Люкс" (радіомережа "Люкс FM"); 2. Ольга Большакова - голова правління ГО "Східноєвропейський інститут проблем медіа", керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників, що об'єднує найбільші радіохолдинги та реґіональні і місцеві телерадіокомпанії; 3. Ірина Городецька - керівник юридичного відділу ТРК "Медіа Маркет" (радіомережа "ХІТ FM", входить до холдингу ТАВР); 4. Олександр Зирін - український незалежний телевізійний оглядач; 5. Павло Калениченко - директор об'єднання підприємств "Український музичний альянс", що здійснює колективне управління правами музичних лейблів та українських виконавців; 6. Ганна Красноступ - начальник відділу законопроектної роботи юридичного управління Держкомтелерадіо; 7. Сергій Кузін - директор ТРК "Русское радио - Україна" (радіомережа "Русское радио - Україна", входить до холдингу ТАВР); 8. Юрій Лобурець - заступник голови правління радіогрупи Українського медіахолдингу (найбільший радіохолдинг України); 9. Катерина М'ясникова - виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, що об'єднує найбільші радіохолдинги та реґіональні і місцеві телерадіокомпанії; 10. Дмитро Прикордонний - директор Коаліції виконавців і продюсерів України; 11. Валентин Резниченко - голова правління радіогрупи Українського медіа холдингу (найбільший радіохолдинг України); 12. Ігор Розкладай - юрист Інституту медіа права; 13. Ігор Чернишов - директор компанії ТАВР (другий за розмірами радіохолдинг України); 14. Тарас Шевченко - директор Інституту медіа права. Як писала "Телекритика", ідею створення такої робочої групи висловили член комітету Олена Бондаренко і українські співаки. 6 квітня на засіданні профільного парламентського комітету вирішили створити робочу групу із членів комітету, юристів і фахівців галузі. Керівником групи обрано Олену Бондаренко. Нагадаємо, законопроект про квоти прийнятий у першому читанні, його автором є народний депутат Олена Бондаренко. Він викликав великі дискусії у суспільстві. Зокрема, українські громадські організації закликали Верховну Раду не ухвалювати закону про скасування квот на національний музичний продукт до проведення ґрунтовного громадського обговорення. Відповідне відкрите звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка зробили учасники громадської кампанії "Новий громадянин", зокрема Інститут медіа права, "Демократичні ініціативи", "Остання барикада", фундація "Суспільність", ГО "Центр UA" - загалом 26 організацій. На думку експертів, ухвалення закону у другому читанні без істотних адекватних змін "призведе до втрати усіма гілками влади в Україні контролю не лише за низкою галузей індустрії культури, ростом у державі безробіття серед працівників культури, але й за станом інформаційно-культурного простору". В іншому законопроекті - №8095 - народні депутати Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін запропонували звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.04.2011 21 квітня 2011 року о 16.00 відбудеться чергове засідання Громадської ради при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Під час засідання планується розгляд таких питань: 1. Стан дитячого мовлення в Україні; 2. Інформування щодо переходу на цифрове телевізійне мовлення; 3. Розгляд рішень Громадської ради Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення; 4. Плани діяльності Громадської ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.04.2011 Підписано резолюцію кругового столу "Формування ефективних механізмів регулювання телерадіоінформаційної сфери України", який відбувся 11 квітня 2011 р. за підтримки Українського союзу промисловців та підприємців (УСПП) та Інтернет Асоціації України (ІнАУ). Зауважуючи на необхідність вдосконалення законодавства про телебачення та радіомовлення, нагальну потребу у вдосконаленні та поглибленні співпраці між представниками державних органів України та представниками телерадіоінформаційної сфери у вирішенні найбільш актуальних задач розвитку галузі прийнято рішення Звернутись до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України щодо проведення перевірки загрозливої для національної безпеки ситуації через прийняття неправомірних рішень при впровадженні в Україні цифрового телерадіомовлення та проведенні конкурсів 16 березня 2011 року, на якому частоти "Мелодії" було віддано компанії "Новий обрій", яка заснована за через офшорні схеми. З повним текстом резолюції можна ознайомитися на офіційних сайтах "Мелодії" або УСПП (Джерело: Сайт ВРМ "Мелодія").
  • 20.04.2011 Верховна Рада 20-го квітня не стала включати до порядку денного восьмої сесії законопроект Арсенія Яценюка №8136 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо припинення зловживання правом Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення)". За включення до порядку денного проголосували лише 70 народних депутатів. Автор документу Арсеній Яценюк (НУНС) наполягав на розгляді законопроекту. За його словами, нині переділ медіаринку здійснюється за допомогою регулятора - Національної ради, яка може "відібрати ліцензію в будь-якого каналу, відібрати право на мовлення в будь-якої радіостанції". Першим кроком нової влади, за його словами, став відбір ліцензій у 5-го каналу і ТВі. "Я прошу повернути ліцензії, обмежити владу у впливі на Національну раду і повернути свободу слова Україні", - наголосив Арсеній Яценюк. Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко (позафракційний) нагадав, що жодного разу за останні роки Верховна Рада не слухала звіти Національної ради. "Сьогодні практично всі телекомпанії в абсолютній більшості вийшли за межі чинного законодавства", - звернув увагу він і додав, що це відбувається за потурання Нацради, оскільки "помічники власників телерадіокомпаній - члени Національної ради". Він закликав колег заслухати звіт Нацради. "На сьогоднішній день відбираються ліцензії в телерадіоканалів, які не угодні сьогоднішній владі, і їх віддають тим структурами, які близькі до влади", - заявив народний депутат Володимир Ар'єв (НУНС). За його спостереженнями, з ефіру українських каналів зникають дитячі, освітні, публіцистичні, пізнавальні програми, так само як і україномовні програми. Однак народний депутат від Партії реґіонів Михайло Чечетов заявив, що більшість не буде підтримувати законопроект, після критики на адресу більшості і президента: "Ми завжди стояли і будемо стояти на захисті свободи слова. Ми готові були підтримати сьогоднішній законопроект, але після того, як вилили відро бруду на більшість і президента, ми не будемо підтримувати". Нагадаємо, Арсеній Яценюк у законопроекті пропонував з-поміж іншого заборонити Нацраді здійснювати свої повноваження, якщо у її складі менше 6 осіб; заборонити апарату Нацради представляти її у державних органах місцевого самоврядування і судах, якщо її склад не є повноважним; зобов'язати Нацраду відновити ліцензії 5-го каналу і ТВі. Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації відправив цей законопроект на доопрацювання. Арсеній Яценюк уже виходив із такою законодавчою ініціативою в червні 2010 року. Але за результатами розгляду в першому читанні 12 січня парламент відхилив його проект (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.04.2011 "Укртелеком" хоче відмовитися від надання збиткових послуг, серед яких - проводове радіо. Про це пише газета "Коммерсантъ". Як заявив 19 квітня керуючий партнер австрійської компанії EPIC (покупця "Укртелекому") Пітер Ґольдшайдер, близько 1 млрд грн "Укртелеком" розраховує зекономити, відмовившись від надання збиткових послуг - місцевої телефонії, проводового радіо і телеграфу. "Як приватна компанія ми не можемо собі дозволити надавати послуги нижче собівартості. Уряд не може змушувати нас надавати збиткові послуги за державними тарифами і не компенсувати втрати", - заявив він. Також "Укртелеком" уже розпочав масштабні скорочення персоналу. Як писала "Телекритика", доходи від надання послуг проводового мовлення за минулий рік становили 201,6 млн гривень (у тому числі 166,7 млн - за надання послуг населенню). Мережею проводового радіо "Укртелекому" мовлять три канали Національної радіокомпанії України, а також реґіональні державні ТРК і місцеві радіокомпанії. Ця мережа також існує для оповіщення населення про надзвичайні ситуації. За останніми даними, кількість радіоточок в Україні становить 2,7 млн і продовжує скорочуватися (у 1991 році було 19 млн радіоточок). Заява EPIC суперечить умовам приватизації "Укртелекому", відзначає "Коммерсантъ". Зокрема, покупець зобов'язаний забезпечити надання послуг зв'язку в сільській місцевості і віддалених населених пунктах. Також покупець "Укртелекому" зобов'язувався зберегти штат компанії протягом півроку. Державний регулятор, Національна комісія з питань регулювання зв'язку, розглядає ідею створення Фонду універсальних послуг для компенсації витрат "Укртелекому" на місцеву телефонію і надання послуг інтернет-доступу в селах і віддалених населених пунктах. Що ж до проводового мовлення, то про його державну підтримку наразі нічого не відомо (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.04.2011 18 квітня 2011 року в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася третя організаційна нарада співзасновників Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела". Учасники наради обговорили низку питань, зокрема, до співзасновників Фестивалю було долучено Громадську організацію "Фонд аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела", затверджено проект спільного наказу співзасновників Фестивалю, обговорено та затверджено План роботи та розподіл обов'язків між співзасновниками, було також обрано Оргкомітет Фестивалю. Як повідомлялося, 26 березня 2011 року головою Оргкомітету було обрано члена Національної ради Оксану Єлманову. Тоді ж було обрано співголів дирекції фестивалю, з організаційних питань директором обрано Олену Ракіну, начальника управління координації представників та секретаріатів представників Національної ради, з творчих питань - Олену Зеленську, відповідального секретаря Асоціації діячів кіноосвіти і медіапедагогіки, керівника дитячо-молодіжної студії "Юнь". Заступником директора з оргпитань було обрано Іллю Фоменка, голову правління Асоціації діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України. Члени Оргкомітету проголосували за подовження терміну прийому робіт для конкурсантів до 15 червня ц.р. та внесли зміни до умов участі у конкурсах "Кришталевих джерел". Окрім подовження терміну подачі робіт, в умовах участі скасовано положення про платну основу для учасників та наголошено, що творчі роботи необхідно надсилати на адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення: вул. Прорізна, 2, м.Київ, 01601, відділ зв'язків зі ЗМІ та громадськістю. До 15 червня 2011 року конкурсні роботи можна також передати представникам Національної ради в Автономній Республіці Крим, областях України, містах Києві та Севастополі. Оргкомітет Фестивалю також звертає увагу потенційних учасників Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела", що офіційна інформація про перебіг усіх подій фестивалю буде надходити тільки з цієї адреси та електронної пошти відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Національної ради: . Довідково: Відповідно до п. 3.1. Положення про Фестиваль до участі у ньому запрошуються дитячі, молодіжні кіно-, теле-, радіо-, фото-, медіагуртки та студії при освітніх закладах і професійних кіно-, телекомпаніях або студіях-виробниках, учні, студенти, фотомитці, професійні творчі об'єднання для дітей та молоді (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.04.2011 У столичної сателітарної мережевої станції "Радіо Дача" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц), яка нещодавно почала роботу в українському ефірі, з'явився власний офіційний Web-сайт. Знайти його можна за URL-адресою http://www.radiodacha.fm. Поки ресурс містить мінімум інформації - презентаційну сторінку з "дачним видом" і логотипом радіостанції, її слоґан - "Добре там, де є Радіо Дача", а також переліком міст прямого мовлення станції. Також на сайті в режимі реального часу можна побачити назви композицій, що транслюються в ефірі "Радіо Дача", а також слухати цей ефір. Онлайн мовлення ведеться двома потоками: 48kbps - за посиланням http://212.26.146.32:8080/dacha48.m3u, 96kbps - за посиланням http://212.26.146.32:8080/dacha96.m3u (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 18.04.2011 З 17 до 22 квітня члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перебуватимуть в Нідерландах із ознайомчим візитом "Кращі практики в регулюванні телерадіомовних медіа: досвід Нідерландів". Захід покликаний посприяти утвердженню європейських стандартів в українському медійному середовищі. Регуляторний орган представлятимуть голова Національної ради Володимир Манжосов, заступник голови Національної ради Лариса Мудрак та члени Національної ради Євген Баранов, Оксана Єлманова, Ірина Опілат, Микола Фартушний. Також будуть присутні начальник відділу судових проваджень Олег Шосталь, начальник відділу моніторингу Дмитро Швидченко, начальник відділу частотного погодження та міжвідомчої координації Світлана Курасова та завідувач сектору міжнародних зв'язків Людмила Василенко. У рамках 5-денного візиту планується низка переговорів із ключовими органами, які регулюють медіапростір у Нідерландах. Спершу, члени Національної ради ознайомляться із системою регулювання різного роду медіапослуг. Ці та інші аспекти медійного ринку розкриють представники Комісії з питань регулювання медіа Нідераландів (Commissariat voor de Media). Окрім цього, під час візиту члени Національної ради зустрінуться з представниками Регуляторного органу з питань реклами (NICAM) та перейматимуть досвід його роботи у питаннях захисту прав та інтересів дитячої глядацької аудиторії і суспільних цінностей у традиційних і електронних медіапродуктах і послугах. Також запланована зустріч із представниками Міністерства освіти і науки та Агентства із питань комунікації. Представники останнього проведуть презентацію систем технічного регулювання та координації, включаючи управління частотним ресурсом, DVBT/DVBH та розкажуть про цифрове радіо, цифровий дивіденд та транскордонне співробітництво у зазначених сферах. Нагадаємо, що відповідно до зобов'язань у рамках договору "Женева-2006", Україна має повністю перейти на цифрове мовлення до 2015 року. У цьому контексті в телерадіопросторі України відбувається низка суттєвих змін. Для того, щоб зробити цей перехід максимально простим, члени Національної ради знайомляться з досвідом тих держав, які вже пройшли цей шлях (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.04.2011 Працівники Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії долучилися до заходів із озеленення міста і висадили на одному зі схилів обласного центру ялинки, берізки та каштани. Вісімдесят деревцят розміщено на розі вулиць Білоруської та Анрі Барбюса. Цю ділянку вибрали не випадково, адже саме тут і досі існує небезпека зсувів ґрунту. Любов Годнюк, генеральний директор Чернівецької ОДТРК зазначила: "Ми долучилися до обласної акції, щоб показати - якщо кожна організація, підприємство, кожен керівник приділить належну увагу таким заходам, то в нас буде справді зелена Буковина, якою пишатимемося ми і наші діти". Саджанці люб'язно надала Державна екологічна інспекція в Чернівецькій області. Милуючись виконаною роботою, працівники обласної державної телерадіокомпанії домовилися зустрітися на цьому місці через рік, аби побачити, чиє дерево найкраще прийнялося на чернівецькій землі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 18.04.2011 15 квітня у Вінниці відбувся всеукраїнський семінар "Актуальні питання інформаційної політики держави, розвитку електронних та друкованих засобів масової інформації" за участю начальників управлінь у справах преси та інформації обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій. У роботі семінару взяли участь голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Ю.Плаксюк, голова Національної спілки журналістів України І.Лубченко, працівники Кабінету Міністрів України, Головдержслужби України, Книжкової палати, Укртелерадіопресінституту. Обговорювалися нагальні проблеми розвитку телерадіопростору та його законодавчої бази, ситуація з впровадженням цифрового телебачення, перспективи суспільного мовлення в Україні (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.04.2011 На цих вихідних (16 - 17 квітня) в редакції столичного "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення) відбувся семінар з християнської радіожурналістики, який мав назву "Створення радіопрограми від А до Я". Цей семінар був першим спільним проектом "Радіо Марія" в Україні та Асоціації християнських журналістів "Новомедіа". 20 українських та естонських журналістів і волонтерів РМ на тренінґу разом шукали відповіді на питання: "Як донести Слово Боже на FM-хвилях? Як зробити якісний християнський продукт для радіослухачів?". Семінар був поділений на дві частини - теоретичну та практичну. У перший день своїм професійним досвідом та навиками поділилися відомі журналісти та радіоведучі Наталя Полякова, Руслан Кухарчук, Павло Калашников, Андрій Макаренко, Дмитро Хоркін та Анна Бабенко. Запрошені гості розповіли, яку структуру має радіостанція, як створюються жанрові програми: ток-шоу, репортажі та яким має бути радіоведучий, щоб його слова дійсно торкалися серця слухачів. Другий день - був присвячений практиці. Після розповіді Олександра Сикирявого про технічні аспекти створення програм, усіх журналістів та волонтерів розділили на 4 групи, кожна з яких отримала власне завдання. Увесь час у редакції панувала тепла та невимушена атмосфера. Учасники охоче ділились своїми креативними ідеями, знаходили цікаві рішення, та намагалися разом створити програму, яка б відповідала поставленій тематиці та була б цікава слухачам. Під кінець заходу, усі журналісти та волонтери отримали сертифікати про успішне проходження курсу від "Радіо Марія" та "Новомедіа". "Від імен всіх учасників щиро дякуємо організаторам цього проекту та всім спікерам за цей неоціненний досвід, та прагнемо з ще більшою ревністю прославляти ім'я Боже та служити людям" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.04.2011 Національна телекомпанія України і Національна радіокомпанія України внесені до переліку об'єктів, що підлягають обов'язковій охороні підрозділами Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ. Відповідна постанова №415 від 13 квітня оприлюднена на урядовому порталі. Також обов'язковій охороні підрозділами ДСО підлягають державні телевізійні центри, будинки радіомовлення та звукозапису. Для цього державні телерадіокомпанії мають укласти відповідні договори з ДСО (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.04.2011 Сьогодні в місті Маріуполь Донецької області на частоті 106.9МГц розпочало мовлення "Радіо Шансон". Нагадаємо - до 13-го січня поточного року на даній частоті в Маріуполі працювало столичне радіо "Європа FM". Згодом мовлення було призупинене. Нещодавно Нацрада з ТРМ внесла зміни до ліцензії ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ" у частині мовлення на Вінницю, Маріуполь та Хмельницький, відповідно до яких у зазначених місцях на частотах ТРО має транслюватися програма "Радіо Шансон" (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 14.04.2011 Завтра, 15-го квітня, о 09.00 відбудеться засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). Порядок денний уточнюється. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.04.2011 Розклад Трансляцій Богослужінь Святого Пасхального Тридення на хвилях столичної радіостанції "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення). 21 квітня Великий Четвер - 19.00 Меса Господньої вечері (трансляція з храму св. Олександра). 22 квітня Велика П'ятниця - 8.30 Виставлення Плащаниці (трансляція з храму св. Василя Великого), 19.00 Літургія Господніх Страстей (трансляція з храму св. Олександра). 23 квітня в Велику Суботу - 8.00 Вечірня з Літургією Св. Василя Великого (трансляція з храму св. Василя Великого), 20.00 Пасхальна Вігілія у святу ніч (трансляція з храму св. Олександра), 23.45 Пасхальна Літургія (трансляція з храму св. Василя Великого). 24 квітня Воскресіння Христове - 7.30 Резурекційна процесія та Св. Літургія (трансляція з храму св. Олександра), 10.00 Св. Літургія (Трансляція з храму св. Василя Великого), 13.00 Св. Літургія (трансляція з храму св. Олександру) (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.04.2011 У вихідні на хвилях столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) слухайте програми Анатолія Вексклярського. Цієї суботи, 16-го квітня, Анатолій Вексклярський, як завжди, буде згадувати історію розвитку музики від початку минулого століття й до сьогодення. А в неділю, 17-го квітня, Анатолій говоритиме про забобони. Боїтеся чорних котів? Чи навпаки, спокійно на них реагуєте? Поділитися своїми думками вголос можна буде в неділю, з 15-ї до 16-ї (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.04.2011 Завтра у ранковому ефірі столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відбудеться акція "Мобільна парковка на всі 100!". Акція проводиться спільно з Комунальним підприємством "Київтранспарксервіс". Розігруватимуться пакети мобільного паркування вартістю 50 гривень плюс поповнення рахунку ще на 50 гривень. Для того, щоб стати власником стартового пакету потрібно з 7-ї до 11-ї години після оголошення ведучого зателефонувати до ефіру та повідомити про пробку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.04.2011 Кримська музично-інформаційна радіостанція "Лідер" відновила мовлення у місті Джанкої на частоті 105.5МГц. Мовлення радіостанції у цьому місті було відсутнє з кінця січня (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 14.04.2011 U.A. Inter Media Group офіційно заявляє, що компанія "Новий обрій" не має ніякого відношення ні до медіагрупи, ні до її акціонерова. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву прес-служби Inter Media Group. "На жаль, публікація подібної неперевіреної інформації, у пошуках сенсацій, стала практикою для деяких видань, які претендують на об'єктивність і дотримання високих журналістських стандартів", - наголошується в повідомленні. Як відомо, раніше з'явилася інформація, що компанія "Новий обрій", яка отримала 55 радіочастот, можливо пов'язана з главою СБУ Валерієм Хорошковським (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 14.04.2011 Компанія "Новий обрій", яка отримала 55 радіочастот, можливо пов'язана із главою СБУ Валерієм Хорошковським. Про це йдеться у розслідуванні інтернет-видання "Телекритика". Як відомо, 16 березня Нацрада підбила підсумки конкурсу на розподіл вільних радіочастот. Більшу їхню частину - 55 - отримала компанія "Новий обрій". Серед іншого, їй дісталися 12 із 15 частот радіо "Мелодія", яке припиняє існування. Як свідчать дані з витягу кіпрського реєстру компанії Vancoviar Holdings Limited, ця структура належить порівну двом офшорним компаніям із Белізу - Anerston Enterprises Limited і Bransten Enterprises Limited, що зареєстровані в місті Беліз за адресою Belize Marina towers, офіс 303. Компанію Vancoviar Holdings Limited було зареєстровано на Кіпрі 28 травня 2010 року зі статутним капіталом 5 тисяч євро. При цьому в Україні в серпні 2010 року вона вже виступила засновником ТОВ "Об'єднана медіа група" (засновник "Нового обрію"), статутний фонд якого сягає 10 мільйонів гривень. Юридична адреса Vancoviar Holdings Limited - вулиця Посідонос, 1, Ledra business centre в Нікосії. Директором Vancoviar Holdings Limited є інша кіпрська компанія - Ledra Directors Limited, зареєстрована в Нікосії за адресою вулиця Аджиу Павлу, 15, Ledra house. Саме там зареєстровані компанії, пов'язані з власником медіагрупи "Інтер", главою Служби безпеки України Валерієм Хорошковським. Зокрема, це Mindon holdihgs limited, що є власником каналу НТН, Art fox studios limited, що є власником ТОВ "Студія Квартал-95" і ТОВ "Кіноквартал", а також "Дарсен Сервісез Лімітед", що є кінцевим власником зруйнованої садиби Казанського в Києві (Джерело: Портал "Українська правда").
  • 14.04.2011 На брифінґу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що відбувся 13-го квітня 2011-го року, заступник голови Національної ради Лариса Мудрак повідомила журналістів, що Національна рада офіційно вибачилася перед очільником Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідувань випадків цензури у засобах масової інформації Іриною Геращенко через відсутність представників регуляторного органу на засіданні ТСК 7 квітня 2011 року та пояснила об'єктивні причини цієї відсутності. "Ми надали свої роз'яснення з приводу Чорноморської ТРК, сьогодні маємо рішення і виконуємо ухвалу суду. Ми так само надали детальні роз'яснення з приводу ситуації з радіо "Мелодія". Тому що в телерадіопросторі складається враження, що зовсім не було підстав позбавляти їх ліцензії", - пояснила Лариса Мудрак. Як повідомлялося, учора прийнято рішення Національної ради про виконання ухвали Окружного адміністративного суду АР Крим, якою скасовано рішення регуляторного органу про відмову у продовженні терміну дії ліцензії Чорноморської телерадіокомпанії. Це питання буде винесене на повторний розгляд Національної ради та вирішене відповідно до вимог чинного законодавства. Стосовно радіокомпанії "Мелодія" (АТ "Онікс") ситуація така: у 2008 році вона єдина із телерадіокомпаній, які на той час продовжували термін дії ліцензії на мовлення, не сплатила до Державного бюджету ліцензійний збір в обсязі 4,2 млн. гривень (припис Генеральної прокуратури зобов'язував усі компанії сплатити його). Судові спори, які тривали упродовж двох років, завершилися не на користь компанії. На сьогодні АТ "Онікс" має три санкції "оголошення попередження" і безліцензійне мовлення. Це дало підстави регуляторному органу ухвалити рішення про непродовження терміну дії ліцензії на 15 частот. Після цього відбувся конкурс, в якому брали участь всі бажаючі, серед них і АТ "Онікс". Національна рада завжди сприяла і сприятиме появі нових гравців на медійному ринку, як одному із запобіжних заходів монополізації інформаційного простору", - сказала заступник голови Національної ради. Вона наголосила, що члени Національної ради відкриті до діалогу і з радістю зустрінуться з Тимчасовою слідчою комісією для обговорення актуальних питань телерадіоінформаційної галузі. За бажання члени ТСК можуть відвідати будь-яке із засідань регуляторного органу. "Ми сподіваємося, що представники ТСК відвідають Національну раду, і ми зможемо продовжити діалог, якого потребує і Верховна Рада в тому числі", - підсумувала Лариса Мудрак (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.04.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) 26-го квітня до 25-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС проведе у Славутичі спеціальний проект реґіонального ток-шоу "Коло запитань" - "25 років. Від Чорнобиля до Фукусіми". Усі бажаючі журналісти можуть взяти участь у прес-турі до Славутича. Основні теми, які планується обговорити: 1. Виплати чорнобильцям - чому люди змушені відстоювати свої законні права у міжнародних судах? 2. Медицина для ліквідаторів - подачка жебраку, а не турбота про героя. 3. Чого чекати від саркофагу через 25 років? 4. Радіоактивний метал і ягоди із зони - предмети продажу в Україні. 5. Нащадки жертв Хіросіми краще захищені, ніж діти ліквідаторів та жертв Чорнобиля 6. Подальша доля Славутича. Що чекає мешканців міста атомників? Будуть зачитані імена та короткі історії з Книги памяті. Серед запрошених спікерів: В. П. Удовиченко, міський голова Славутича; С. Ф. Стадник, Славутицьке відділення соціально-екологічної партії Союз Чорнобиль-Україна, Голова представництва; Н. М. Антипова, Начальник відділу соціального захисту Славутицького міськвиконкому; І. Е. Ісхаков, депутат, керівник фракції, працівник ЧАЕС у 1987, ліквідатор. До участі запрошені також керівники МНС, Мінпаливенерго та Чорнобильської АЕС. Книга памяті є складовою частиною спецпроекту, яка створюється під гаслом "Для майбутнього потрібні знання, минулому потрібна пам'ять". Журналісти "Радіо Ера FM" пропонують створювати її разом. Слухачі можуть телефонувати на номер (044)-536-95-23 або писати на редакційну скриньку і залишати свою історію з іменами людей, які віддали своє життя, рятуючи наше майбутнє. Усі бажаючі журналісти можуть взяти участь у прес-турі в Славутич разом з ток-шоу "Коло запитань". Акредитація та подробиці за тел. (050)-374-39-02 або на пошту , (Олександр Івахнюк) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.04.2011 І знову зміна лідера у "Своєрідному хіт-параді", що в ефірі івано-франківського радіо "Західний Полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення), - цього тижня першу сходинку виборов спільний проект Pianoboy та Бумбокс - "Этажи". Інакше як грандіозний прорив не назвеш, адже ще минулого тижня їх пісня була на грані вильоту. Чи то нарешті слухачі оцінили цю роботу як належить, чи фан-клуб допоміг - так чи інакше, у нас нові володарі першої позиції, з чим "Західний Полюс" їх і вітає! Дмитро Шуров, який раніше грав у найкращих проектах нашого часу: "Океан Ельзи", "Esthetic Education" та "Земфіра", - а нині лідер проекту "Pianoboy" спільно з фронтменом гурту "Бумбокс" Андрієм Хливнюком презентували спільну пісню "Этажи" зовсім недавно. За словами фронтмена Pianoboy, ідею заспівати пісню разом висловив сам Хливнюк, після того, як колеги познайомилися із матеріалом, який повинен увійти до дебютного альбому Pianoboy. З іншими результатами ви можете ознайомитися, як завжди, на сторінці хіт-параду, а віддати свої голоси за улюбленців можна тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.04.2011 Кабінет Міністрів України 13 квітня ц.р. затвердив Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору, розроблену в 2010 році Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Представляли це питання голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк і голова Національної ради Володимир Манжосов. Документ, за яким тепер нараховуватиметься ліцензійний збір, було схвалено без зауважень. Нагадаємо, що 12 січня Президент України Віктор Янукович підписав Закон України "Про внесення змін до статті 31 закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо Методики нарахування розміру ліцензійного збору, ухвалений Верховною Радою України 21 грудня. Як повідомлялося раніше на брифінгах Національної ради, наприклад, ліцензійний збір для окремих видів мовлення може коливатися у таких межах: 1) для ефірного радіомовлення з використанням 17 передавачів ліцензійний збір становитиме близько 490 тис. грн.; 2) для супутникового мовлення - 92 тис. грн.; 3) для ефірного місцевого телемовника в місті Чернігові - 46 тис. грн.; 4) для кабельного телеканалу на території міста Нововолинська - 5 тис. грн., на території міста Обухова - 2,5 тис. грн. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2011 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Ера FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) 26-го квітня до 25-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС проведе у Славутичі спеціальний проект реґіонального ток-шоу "Коло запитань" - "25 років. Від Чорнобиля до Фукусіми". Про це повідомляє прес-служба "Радіо Ера FM". Серед запрошених спікерів - Володимир Удовиченко, міський голова Славутича; Надія Антипова, начальник відділу соціального захисту Славутицького міськвиконкому; Ільгіз Ісхаков, депутат, керівник фракції, працівник ЧАЕС у 1987, ліквідатор. До участі запрошені також керівники МНС, Мінпаливенерго та Чорнобильської АЕС. Основні теми, які планується обговорити: 1. Виплати чорнобильцям - чому люди змушені відстоювати свої законні права у міжнародних судах? 2. Медицина для ліквідаторів - подачка жебраку, а не турбота про героя. 3. Чого чекати від саркофагу через 25 років? 4. Радіоактивний метал і ягоди із зони - предмети продажу в Україні. 5. Нащадки жертв Хіросіми краще захищені, ніж діти ліквідаторів та жертв Чорнобиля. 6. Подальша доля Славутича. Що чекає мешканців міста атомників? 7. Будуть зачитані імена та короткі історії з Книги пам'яті. Книга пам'яті є складовою частиною спецпроекту, яка створюється під гаслом "Для майбутнього потрібні знання, минулому потрібна пам'ять". Журналісти "Радіо Ера FM" планують створювати її разом зі слухачами. Слухачі можуть телефонувати на номер (044)-536-95-23 або писати на редакційну скриньку і залишати свою історію з іменами людей, які віддали своє життя, рятуючи наше майбутнє. Усі бажаючі журналісти можуть взяти участь у прес-турі в Славутич разом з ток-шоу "Коло запитань". Акредитація та подробиці за тел. (050)-374-39-02 або на пошту , (Олександр Івахнюк) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.04.2011 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 13 квітня 2011 було розглянуто 3 питання про призначення позапланових перевірок. У зв'язку із зафіксованими моніторингом ознаками порушень умов ліцензії та чинного законодавства буде перевірено такі компанії: 1. Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; 2. ТОВ "ТРК Аккерман", м.Білгород-Дністровський Одеської обл.; 3. ТРО "ТРК "ЛКТ-Плюс", м. Луганськ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2011 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 13 квітня 2011 року з Державного реєстру телерадіоорганізацій України вилучено 16 компаній, що не діють у сфері телерадіомовлення. Таке рішення ухвалено у зв'язку із проведеною роботою управління координації роботи представників та секретаріатів представників Національної ради. Було перевірено 44 компанії щодо ведення діяльності. За результатами цієї роботи виявлено, що 18 компаній діяльність у сфері телебачення і радіомовлення не здійснюють. Серед них: 1. Радіоредакція "Чорноморська хвиля" Чорноморської районної Ради, АР Крим, смт.Чорноморське; 2. Колективне підприємство "Регіональна теле-радікомпанія "Пульс", АР Крим, м.Красноперекопськ; 3. Товариство з обмеженою відповідальністю "Телевізійний Центр Ковель", Волинська обл., м.Ковель; 4. ТРК "Сенс ДП ТОВ фірми "Февраль", Дніпропетровська обл., м.Новомосковськ; 5. ТРК Світ ТОВ, Донецька обл., м.Кіровське; 6. Редакція Новоград-Волинського міськрайонного телерадіомовлення, Житомирська обл., м.Новоград -Волинський; 7. Радомишльська РРРМ Радомишльський вісник, Житомирська обл., м.Радомишль; 8. Приватне підприємство "Інформпростір", Закарпатська обл., смт.Ясіня; 9. Приватне підприємство "Студія "Містечко", Запорізька обл., м.Бердянськ; 10. Товариство з обмеженою відповідальністю "Ем Сі. Ю Ей", м.Київ; 11. Товариство з обмеженою відповідальністю "Телекомпанія Обрій", м.Київ; 12. Приватне підприємство Телерадіокомпанія "Майдан FM", Київська обл., м.Біла Церква; 13. Фізична особа-підприємець Зібаров Сергій Миколайович, Луганська обл., м.Первомайськ; 14. Державне підприємство "Ренійське муніціпальне телебачення", Одеська обл., м.Рені; 15. ДІСК ПП, Одеська обл., м.Кілія; 16. Районне комунальне підприємство телерадіокомпанія "Кролевець", Сумська обл., м.Кролевець; 17. Редакція Білозерського районного проводового радіомовлення Білозерського району Херсонської області, Херсонська обл., смт.Білозерка; 18. Товариство з обмеженою відповідальністю "Телекомпанія "Нові технології телебачення", Хмельницька обл., с.Осташки. Дві компанії звернулися до Національної ради із поясненнями причин не ведення діяльності. Регуляторний орган, розглянувши такі пояснення, пішов назустріч цим мовникам, тому дві компанії, а саме: Державне підприємство "Ренійське муніціпальне телебачення", Одеська обл., та Редакція Білозерського районного проводового радіомовлення з Держреєстру телерадіоорганізацій не вилучені, і невдовзі їх роботу буде відновлено (Джерело: Сайт Нацради).
  • 13.04.2011 Кабінет Міністрів на своєму засіданні 13-го квітня розглядає Методику розрахунків розмірів ліцензійного збору, розроблену у 2010 році Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика", посилаючись на джерело в Нацраді з ТРМ. В уряді доповідають голова регуляторного органу Володимир Манжосов і голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Юрій Плаксюк. Засідання Нацради, яке мало розпочатися об 11-й ранку, зсувається на годину. Також в уряді 13 квітня мають розглянути програму "Українська книга" на 2011 рік і питання створення української версії Euronews. Як відомо, без методики Нацрада не може нараховувати мовникам і провайдерам ліцензійний збір, а отже не може видавати ліцензії. Утім, регуляторний орган продовжує ліцензування, записуючи у свої рішення пункт про нарахування збору після затвердження методики. Як повідомляла "Телекритика", 12 січня президент Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до статті 31 закону "Про телебачення і радіомовлення" щодо методики нарахування розміру ліцензійного збору, ухвалений Верховною Радою 21 грудня. Відповідно до закону методику має затверджувати Кабінет Міністрів. Проект методики для Кабміну розробила Національна рада і передала його 8 грудня 2010 року на погодження до Держкомтелерадіо. У Нацраді наводили приклади нових розмірів ліцензійного збору. Для ефірного радіомовлення з використанням 17 передавачів ліцензійний збір становив близько 490 тис. грн. Для супутникового мовлення - 92 тис. грн. Для ефірного місцевого телемовника в місті Чернігові - 46 тис. грн. Для кабельного мовлення такого каналу, як К2, - 74 тис. грн, для кабельного телеканалу на території міста Нововолинська - 5 тис. грн, на території міста Обухова - 2,5 тис. грн. Однак у процесі погодження різними зацікавленими органами проект Нацради міг зазнати змін (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.04.2011 11-го квітня радіостанція "Радіо "Луцьк"" припинила мовлення на частоті 68.48МГц у місті Ковель Волинської області. Таким чином, у діапазоні УКВ OIRT у Ковелі більше не залишилося радіостанцій. Хронологія використання діапазону УКВ OIRT у Ковелі: 1972 квітень - запрацювали УКХ-передавачі на частотах 67.73МГц та 66.02МГц; 1994 - радіостанція "3-й канал НРКУ" (згодом "МУЗ") розпочала мовлення на частоті 66.80МГц; 1995 - 14 січня - радіостанція "Радіо "Луцьк"" розпочала тестове мовлення на частоті 68.48МГц, 1 лютого - радіостанція "Радіо "Луцьк"" розпочала повноцінне мовлення на частоті 68.48МГц; 2002, кінець року - радіостанція "МУЗ" припинила мовлення на частоті 66.80МГц; 2006, 9 червня - радіостанція "Промінь" припинила мовлення на частоті 67.73МГц; 2011, 20 березня - радіостанції "1-ий канал НРКУ" та "Волинське радіо" припинили мовлення на частоті 66.02МГц; 11 квітня - радіостанція "Радіо "Луцьк"" припинила мовлення на частоті 68.48МГц. Таким чином мовлення тривало 39 років, до 2006 року у цьому діапазоні знаходилось більшість радіостанцій Ковеля (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 13.04.2011 Ровеньківська місцева радіостанція "РТВ FM" (91.6МГц та Інтернет-мовлення) з 10-го квітня припинила трансляцію у своєму ефірі програм виробництва радіостанції "Best FM". Відтепер станція цілодобово заповнює свій ефір програмами власного виробництва. Музичне наповнення станції головним чином складається з композицій російських та українських виконавців, присутня також невелика кількість західної музики. Час, що використовувався раніше для трансляції програм виробництва "Best FM", поки що заповнюється музичним нон-стопом (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 12.04.2011 Завтра, 13-го квітня, об 11.00 відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). По закінченню засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради, орієнтовно о 13.00. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.04.2011 11-го квітня на хвилях радіокомпанії "Радіо Кохання" (екс-"L'Радіо") почало мовлення радіо "Дача". Про це йдеться на сайті радіостанції. В ефірі транслюються "найкращі взірці радянської, російської та української естради: всіма улюблені "ностальгічні" композиції 80-х і 90-х років минулого сторіччя та найуспішніші пісні наших днів", йдеться у повідомленні. Як чути з онлайн-ефіру, позивний радіостанції лунає російською мовою. Як повідомляла "Телекритика", 30 березня ТРК "Радіо Кохання", що входить до холдингу Андрія Деркача "Київський телеграф", переоформила свою ліцензію на мовлення, змінивши позивний "L'Радіо" на "Дача". Компанія придбала в російської групи "Медиа Холд" права на відповідний бренд і формат. На думку представників ТРК "Радіо Кохання", з новим форматом їм удасться залучити більш дорослу і платоспроможну аудиторію. Якщо "L'Радіо" орієнтувалося на молодих жінок, то "Дача" - на жінок і чоловіків віком 30-49 років (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.04.2011 У вінницькому ефірі днями сталися чергові зміни. На частоті 107.0МГц, де досі лунали програми радіо "Європа FM / Європа Плюс", відтепер лунає "Радіо Шансон". Нагадаємо - подібна заміна відбулася відповідно до змін, внесених в ліцензії ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ" у частині мовлення на міста Вінниця, Хмельницький та Маріуполь. Тим часом, мовлення "Радіо Шансон" у Вінниці поки продовжується і на частоті 105.9МГц, де цей проект існує з 2005-го року (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.04.2011 12 квітня весь світ і столичноа радіостанція "DJFM 96.8" (96.8МГЦ, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відсвяткує 50-річчя першого польоту людини в Космос. 12-го квітня щогодини на хвилях "DJ FM 96.8" слухайте випуски інформаційної програми "Space Інформ Бюро" про історію підкорення космічного простору. А о 19.00 в ефірі почнеться зоряний парад музики, присвяченої Космосу. Тематика далеких планет, магія невагомості і спілкування мовою музики віднесе нас в електронний екскурс рівно на 108 хвилин. Саме стільки тривав перший політ Юрія Гагаріна в космос рівно 50 років тому! (Джерело: Живий журнал "DJFM 96.8").
  • 11.04.2011 7-го квітня 2011 року у Вашингтоні відбувся круглий стіл "Реалії української свободи медіа: рік 2011", що був організований Незалежної Асоціацією телерадіоМовників та National Endowment for Democracy. Метою заходу було обговорення стану свободи медіа в Україні та причин зниження його оцінки міжнародною спільнотою, а також діяльності українських медіа НДО. Директор Незалежної Асоціації телерадіоМовників Катерина М'ясникова представила учасникам основні тенденції розвитку медіа ситуації у 2010-2011 роках, серед яких - загроза скорочення регіонального мовлення, поновлення тиску на медіа з боку регуляторних та правоохоронних органів, збільшення ефективності громадського лобі та консолідованість організацій третього сектору. Виконавчий директор Індустріального Телевізійного Комітету Катерина Котенко розповіла про стан нормотворчої діяльності у сфері телерадіомовлення та презентувала бачення необхідних законодавчих реформ. Директор Інституту Масової Інформації Вікторія Сюмар представила статистику порушень прав журналістів та розповіла про успіхи журналістського руху "Стоп цензура". Менеджер проектів Незалежної Асоціації телерадіоМовників Світлана Пінчук описала у своєму виступі структуру, досягнення та проблеми громадських організацій, що працюють над розвитком медіа в Україні. В результаті тривалої дискусії експерти, що взяли участь у круглому столі, дійшли висновків, що для України наразі вкрай важливо: а) створити умови для перетворення медіа на стабільно прибутковий бізнес; б) встановити прозорі умови державного регулювання медіа; в) зберегти джерела локальної інформації для населення; г) зробити все можливе для уникнення випадків тиску на медіа або порушення прав журналістів; ґ) забезпечити ефективний конструктивний діалог між владою та громадськістю. "Ми вважаємо, що обговорення стану свободи медіа в Україні з нашими американськими колегами, важливе для обох сторін, - говорить Катерина М'ясникова. - З одного боку воно створює адекватне сприйняття українських реалій організаціями, що реалізують в нашій країні свої проекти або займаються професійною аналітикою нашого регіону. З іншого - це можливість для нас дізнатися про досвід іноземних партнерів у вирішенні подібних проблем" (Джерело: Інформацію надано ).
  • 11.04.2011 До дня рок-н-ролу (12 квітня) і Дня Народження Radio ROKS (16 квітня)… В ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Тернопіль-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) буде розіграно два квитки на один з найбільших рок-фестивалів у Європі - Sweden Rock. Sweden Rock - щорічний рок-фестиваль, що почався в 1992 році. З 1998 року облаштувався в шведському місті Сельвесборґ. У цьому році з 8-го по 11-е червня гості зможуть побачити: Ozzy Osbourne, Judas Priest, Whitesnake, Helloween, Accept і багатьох інших рок-зірок. Для розіграшу необхідно зареєструватися за посиланням http://new.radioroks.com.ua/docs_24.html і чекати 29-го квітня, коли в ранковому шоу жереб визначить переможця. Обов'язкова умова - у момент розіграшу бути на зв'язку, щоб відповісти на дзвінок ведучих (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.04.2011 Торгова Марка ZOREX представляє на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Львів-89.1МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Маріуполь-104.6МГц, Хмельницький-107.1МГц, Одеса-90.2МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-100.8МГц, Вінниця-101.4МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Тернопіль-103.5МГц, Полтава-105.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) конкурс "Рок-пікнік"! З весною прийшло тепло, а значить - ми повертаємось до активного відпочинку на природі. Великдень, Першотравень, День Перемоги... Чудові приводи виїхати на природу і як слід відсвяткувати! Але так, щоб здоров'я і сил вистачило на всі пікніки. Адже головне, щоб після пікніка на ранок голова була світлою, а організм - відпочив! Справжній чоловік знає, як позбавитися від похмілля, скільки б він не випив. Ви теж знаєте? Поділіться своїм особистим "народним методом" - і виграйте спеціальний набір для рок-пікніка. Напевно, у кожного є свій рецепт, як уникнути похмілля. З 11-го квітня по 6-е травня "Радіо РОКС - Україна" збирає ваші рецепти легкого ранку у програмі "Рок-пікнік", і за кращі - дарує подарунки від партнера програми, ТМ Зорекс. Надсилайте свої способи боротьби з похміллям на адресу x@radioroks.com.ua і не забувайте вказувати своє ім'я та номер телефону. Найкращі способи слухайте в ефірі "Радіо РОКС - Україна" щоп'ятниці о 18.30 з 15-го квітня у програмі "Рок-пікнік" - і читайте на офіційному Web-сайті "Радіо РОКС - Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.04.2011 Автопробіг - найкращий привід зібратися разом. 8-го травня 2011-го в Києві дебютує саме барвисте танцювальне шоу світу - Sensation. The Ocean of White! На підтримку цієї грандіозної події столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) проведе весняний автопробіг по київських вулицях - "Sensation - Kiss FM". У неділю, 17-го квітня, у Києві збереться автоколона, яка складатиметься тільки з автомобілів білого кольору. На кожному з них буде спеціальна наклейка "sensation & kiss fm". Колона білих машин на чолі з DJ Dance radio "Kiss FM" Dasha Dance пронесеться київськими вулицями, після чого відсвяткує прихід Sensation в Україну на імпровізованій вечірці Dance radio "Kiss FM". Учасники збираються о 15.00 на майданчику МВЦ на Лівому березі (Броварський проспект 15А). Протягом години знайомляться, фотографуються разом з командою Dance radio "Kiss FM", шикуються в колону, щоб стартонути вже о 16.00. Колона пройде за визначеним маршрутом - Лівобережна, Русанівська набережна, міст Патона, Дніпровська набережна, Оболонь, Петрівка, Більшовик, проспект Перемоги, центр, Червоноармійська, Дружби народів, Лесі Українки, щоб після прибути у самий центр столиці - на територію амфітеатру Arena City (внутрішній двір Arena City), де відбудеться post-party Dance radio "Kiss FM". В Арені учасників автопробігу зустрінуть ангели Sensation, які вручать їм ориґінальний DVD-диск c фільмом про шоу Sensation - The Ocean of White. А після допоможуть з розіграшем призів від партнерів Dance radio "Kiss FM", а також двох Gold Upgrade на Sensation, з якими можна безкоштовно обміняти свій стандартний квиток на Gold! Музичний супровід забезпечить друг і постійний партнер Dance radio "Kiss FM" - Senator Event Car - справжня дискотека на колесах. Ексклюзивна музика - від DJ Sunny і ще одного сюрпризного гостя з USA. Крім того, Dance radio "Kiss FM" запрошує не тільки автомобілістів, але і всіх, хто хоче активно і цікаво провести час в приємній компанії. Відео та фотозйомка додається! Let the party started! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.04.2011 11-го квітня в ефірі Національної радіокомпанії України стартував спецпроект "Двадцять миттєвостей незалежності", присвячений 20-й річниці проголошення незалежності України. Впродовж двадцяти тижнів транслюватиметься серія про один рік життя держави, про події, які залишили помітний слід у пам'яті українців. Про це повідомляє прес-служба НРКУ. "Головна ідея проекту - це заклик "Згадаймо разом". Ми пропонуємо згадати 20-літній шлях країни не лише через відносно дотриману хронологію подій, але й через характерні для певного часу звуки, музику, голоси. Здається, ми їх чули вчора, але насправді минули роки, а то й десятиліття", - каже автор програми Віктор Цвіліховський. За словами автора, проект не обійде увагою Оксану Баюл та братів Кличків, Андрія Шевченка та Руслану, а також Миколу Амосова та Валерія Лобановського, Івана Козловського та Назарія Яремчука. Оцінки подіям та явищам даватимуть економіст Віктор Лисицький, вчений Максим Стріха, телеведуча Анжеліка Рудницька, спортивний журналіст Валентин Щербачов, політики Левко Лук'яненко, Олесь Доній та інші. Спецпроект "20 миттєвостей незалежності" в ефірі щопонеділка о 10.35, повтор щосереди о 21.30 і щонеділі о 9.35 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.04.2011 Столична музична духовно-просвітницька радіостанція "Світле радіо Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. AAC+) за рішенням Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення отримала дозвіл на мовлення програм на частоті 67.28МГц (Київ і столична область) терміном ще на сім років. Заяву на продовження ліцензії було розглянуто 6-го квітня 2011-го року. Члени Національної Ради проголосували "за" одноголосно! До цього часу станція здійснювала роботу по ліцензії, яку було видано 7 червня 2004 строком на 7 років. Процедурі продовження ліцензії передував моніторинґ радіопрограм, що проводиться Національною Радою, і також переоформлення програмної концепції радіостанції. У новій редакції обсяг науково-просвітницьких програм становить 6 годин 22 хвилини / день, дитячих - 1 год. / день, культурологічних - 53 хвилини / день. Галина Волченко, директор ТРК "Еммануїл" каже: "Немає слів, наскільки ми всі раді продовженню ліцензії! За п'ять років мовлення Світлого радіо ми багато разів бачили підтвердження того, що ця хвиля необхідна людям! Сам Господь використовує радіо "Еммануїл" для проповіді Доброї новини, надихає, змінює, підтримує слухачів. Це радіо не належить жодній окремій Церкві або деномінації, не має спонсорів, які впливають на його політику! У наших планах - створення Всеукраїнської мережі радіо "Еммануїл" у містах і районних центрах України. Зараз ми працюємо над створенням паралельної Інтернет-станції, музичне та інформаційне наповнення якої буде особливо цікаво слухачам молодого віку. Також ми готові надавати наші програми для трансляції на місцевих радіостанціях. Ми любимо наших слухачів! Багато з них є партнерами радіостанції, надаючи молитовну і фінансову підтримку мовленню. Дякуємо Господу за їх вірність і щедрість!" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.04.2011 Справжня Дитяча Година - відтепер по вихідних на хвилях столичної станції "Світле радіо Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. AAC+)! Для галасливих і спокійних, активних і веселих, допитливих і балакучих дітей Світлого радіо - відкривається нова розважальна передача "Справжній Дитячий Час" - в прямому ефірі у вікенд! У суботу та неділю о 15.00 замовляйте музичні привітання батькам і друзям, відгадуйте загадки і обговорюйте разом з ведучими (не) дитячі теми: що таке етикет?; які існують правила дорожнього руху?; чому батьки хочуть щоб я їх слухався?... І щоразу - багато чого іншого, але тільки для дітей! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.04.2011 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і ТМ Піца 33 пропонують довести, що ваша компанія є найбільшою музичної і виграти велику піцу від ТМ Піца 33 для всього колективу з доставкою прямо в офіс! Кожного буднього дня о 13.20 офіси столиці борються за звання Команди Дня. Ви переконані, що саме ваш офіс заслуговує такого звання? Надсилайте SMS-повідомлення на номер 5109, перше слово Європа і чекайте дзвінка ді-джея! Головний приз - велика піца на вибір для всього колективу від ТМ Піца 33 з доставкою прямо в офіс - дістанеться тій команді, представник якої набере більше балів в музичному змаганні. Правила прості: потрібно раніше опонента назвати виконавця пісні, фрагмент якої прозвучить в ефірі. І нехай переможе найсильніший! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.04.2011 Як і оголошувалося раніше, минулої ночі в українському ефірі припинив своє існування бренд "L'Радіо", що транслювався на хвилях ТОВ "ТРК "Радіо Кохання" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення). Відтепер станція працює з новим позивним - "Радіо Дача" - і має нову концепцію (нагадаємо - нещодавно Нацрада з ТРМ внесла до ліцензії цієї ТРО відповідні зміни). Відповідно змінився і надпис на RDS - у столиці на частоті 95.2МГц він має вигляд DACHA / 95, 2FM / KIEV / RECLAMA / 5369606 / EFIR / 5369520 / 11 Apr11. В ефірі "Радіо Дача" сьогодні лунає музичний нон-стоп (музика українських та пост-радянських виконавців), прогнози погоди, рекламні блоки. На початку кожної музичної години лунає джинґл "Радіо Кохання представляє програму Радіо Дача". Тим часом, на сателіті Astra 4A (4.8°E), де програми ТОВ "ТРК "Радіо Кохання" присутні у пакеті радіоканалів на частоті 11.766ГГц (горизонтальна поляризація), станція досі "прописується" як LOVE RADIO (цей позивний ТОВ "ТРК "Радіо Кохання" використовувала до позивного "L'Радіо") (Власна інформація).
  • 10.04.2011 11-го та 12-го квітня о 9.20 в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Сімферополь (на хвилях "Радіо Record") -107.3МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) буде розіграно квитки в київський концерт-хол Crystal hall, де 13-го квітня відбудеться довгоочікуваний виступ групи One Republic, яка вперше за свою кар'єру приїхала з концертом в Україні! Уважно слухайте радіо "Europa Plus Україна" і не проґавте свій шанс! Радіо "Europa Plus Україна" також вітає переможницю акції Star-менеджер - Олександру Півень з Києва! Олександрі пощастить в день концерту потрапити за лаштунки, особисто поспілкуватися та сфотографуватися зі своїми кумирами і, звичайно ж, відчути неперевершену атмосферу живого виступу американських хіт-мейкерів - групи One Republic! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.04.2011 8 травня Київ буде білим. Цього разу місто перевтілиться. Тому що столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k. AAC+ та Інтернет-мовлення 128k.) відкриває черговий дебют для столичних небожителів і не тільки. Зустрічайте - вперше в Україну, за безпосередньої підтримки Dance radio "Kiss FM", фестиваль Sensation - The Ocean Of White! Все буде по-справжньому. Сенсаційна подія, сенсаційнt Dance radio "Kiss FM" і сенсаційна атмосфера. Dance radio "Kiss FM" представляє не українську копію, а справжній ориґінал всесвітньо відомого шоу Sensation з Нідерландів. Шоу Sensation з'явився в Голландії 11 років тому і вже підкорило 17 країн і три континенти - Європу, Південну Америку і Австралію. За час свого існування Sensation відвідали понад мільйон глядачів. На цей раз Dance radio "Kiss FM" не створює сенсацію - на цей раз Dance radio "Kiss FM" - її безпосередня складова. Dance radio "Kiss FM" просто констатує факт: фантастичний, неймовірний, епатажний, дорогий, геніальний, потужний (і ще тисячі епітетів) фестиваль Sensation - The Ocean Of White дебютує в Україні. Завдяки Dance radio "Kiss FM" всі справжні шанувальники танцювальної культури зможуть зіткнутися з дорогим і небувалим в Україні до цих пір шоу. Шикарні декорації, трендові DJ's - всьому треба відповідати. Саме на дебютному Sensation в Києві Dance radio "Kiss FM" чекає максимальну кількість зірок шоу-бізнесу, спорту, політики. Всі селебрітіс України в черговий раз зможуть переконатися, що Dance radio "Kiss FM" - це завжди нові відкриття. Саме для них Dance radio "Kiss FM" і телеканал M1 створюють спеціальну зону Star Lounge. У цю зону не можна купити квиток. У Star Lounge потраплять лише обрані, що прийдуть з Олімпу по VIP-запрошеннях, щоб відпочити і на цілу ніч зануритися в Океан Білого. Філіп Кіркоров розбив би голови всім репортерам, якщо б йому не дісталося запрошення в Star Lounge. Володимир Зеленський залив би "Кварталом" всі прайм-тайми українських телеканалів. А Поплавський від відчаю змикшував би "Кропиву" з одним із треків Арміна ванн Бюррена. Адже потрапити в Star Lounge - це справжня спрага! Dance radio "Kiss FM" вкотре ставить прикметну межу між світом звичних подій світом і захмарної реальності. Щоб просто не змінювати своїй звичці постійно дивувати. Зона Star Lounge - черговий доказ обраності мислення. Розплавлені дроти телефонних ліній Dance radio "Kiss FM", оббиті пороги офісних дверей, десятки ресепшн-заручниць - і все заради одного: отримати спеціальне запрошення від Dance radio "Kiss FM" в зону Star Lounge! Star Lounge зона ... Навіть селебрітіс вміють битися... 8-го травня в білий колір Dance radio "Kiss FM" занурить всю столицю, щоб на одну ніч відчути на собі неповторний The Ocean Of White - сенсаційний приплив і приголомшливий саунд. Концептуальний дрес-код - все тільки біле! Sensation - The Ocean Of White - найбільший івент, відкритий Dance radio "Kiss FM"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.04.2011 8 квітня о 21.00 в ефірі столичної мережевої радіостанції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Сєверодонецьк-90.6МГц, Ніжин-107.5МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, Судак-107.6МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) стартує хіт-парад учасників міжнародного музичного конкурсу "Я-зірка". У програмі будуть представлені 20 кращих пісень конкурсу за підсумками тижня, що минає з розповіддю про твори та їх виконавців. Рейтинг композицій визначається тільки одним показником - кількістю відправлених за них SMS-голосів. Ознайомитись з конкурсантами і прослухати їх творіння відтепер можна на сторінці хіт-параду "Я-зірка" на Web-сайті "MusicРадіо" - http://www.musicradio.kiev.ua/programs/ya-zvezda/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.04.2011 Нардепи хочуть спочатку відмінити квоти на україномовний продукт у радіоефірі, а потім ввести пільги. Члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації одноголосно підтримали проект закону №8095 щодо введення пільг для радіомовлення державною мовою, внесений Віктором Уколовим, Оленою Бондаренко, Юрієм Стецем, Андрієм Шевченком та Олександром Абдулліним. За словами авторів, сьогодні більшість радіоорганізацій в Україні, які мають мовлення у багатьох містах країни, використовують російську мову і російськомовний музичний продукт в обсязі, що перевищує 50% - обмежувальну квоту на використання музики іноземних авторів, встановлену законодавством. Народні депутати вважають, що після ухвалення закону, який скасує такі обмеження, варто запропонувати заохочувальний підхід для підтримки української мови у радіоефірі. Вони пропонують звільнити на 5 років від сплати податку на прибуток та від збору за користування радіочастотним ресурсом радіоорганізації, мовлення яких на 100% здійснюється державною мовою, а частка трансльованих музичних творів українською мовою становить не менше 80%. Перелік таких радіоорганізацій має визначати Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Відповідні доповнення запропоновано внести до ст. 154 і 318 Податкового кодексу. Нагадаємо, члени Комітету з питань свободи слова та інформації вирішили створити робочу групу з підготовки до другого читання проекту №6342 про відміну 50%-ї квоти на україномовний продукт у радіоефірі. Відразу після ухвалення цього закону народні депутати хочуть прийняти закон про підтримку радіомовлення державною мовою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.2011 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) і ТМ GARCIA JEANS представляють проект Fashion time! З 4-го квітня кожен будній день о 10.45 і 18.45 на хвилях "NRJ Hit Music Only" дізнавайтеся все про модні тренди і найсвіжіші fashion-новинки! Кожного дня о 11.00 на офіційному Web-сайті "NRJ Hit Music Only" буде з'являтиметься питання на fashion-тематику. Першим надішліть правильну відповідь по e-mail , знайдіть себе у списку переможців на сайті "NRJ Hit Music Only" та отримайте сертифікат на 200 гривень від ТМ GARCIA JEANS! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.04.2011 Парламент чотири роки не заслуховував звіти Нацради з ТРМ. Парламентська Тимчасова слідча комісія з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації на засіданні 7 квітня вирішила звернутися до спікера Володимира Литвина із проханням розглянути звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2010 рік. ТСК просить зробити це на найближчому пленарному засіданні. Члени комісії наголосили, що вже чотири роки у парламенті не було таких звітів, хоча вони передбачені Законом "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення". За словами голови ТСК народного депутата Ірини Геращенко, комісія отримала звернення телерадіоорганізацій та громадських організацій щодо недоліків у діяльності Нацради, непрозорості її роботи, відсутності чітких і зрозумілих суспільству мотивацій у видачі ліцензій тим чи іншим мовникам, вибіркового застосування штрафних санкцій тощо. На засіданні також розглянули скарги телерадіомовників на діяльність Нацради. А саме: звернення колективу Чорноморської ТРК щодо тиску на компанію з боку влади та незаконного позбавлення частот і звернення радіомережі "Мелодія" щодо передачі базових частот компанії "Новий обрій". Представники радіо "Мелодія" (Станіслав Карпій) і телекомпанії ТВі (Микола Княжицький) скаржилися, на те, що члени Нацради ігнорують судові засідання, де розглядаються відповідні питання. Скарги телерадіомовників розглядали без членів Нацради, які не з'явилися на засідання і не делегували представників секретаріату. Члени комісії вирішили взяти участь у найближчому засіданні Нацради, аби поінформувати про скарги ТРО. ТСК також розглянула звернення Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) щодо перевірок телерадорганізацій органами прокуратури та їх втручання у діяльність ТРК і звернення Інституту масової інформації щодо непрозорості діяльності Нацради. Представник НАМ Ольга Большакова у своєму виступі зазначила, що за наявності спеціального регуляторного органу - Нацради - прокуратура не повинна займатися перевірками ТРО. Тоді як органи прокуратури останнім часом значно активізувалися і спільно з представниками Нацради перевіряють телерадіоорганізації, втручаючись у редакційну політику, зауважила вона. Представник Генпрокуратури Олексій Денисюк у відповідь зазначив, що прокуратура має право перевіряти ТРО як суб'єктів господарювання. Активізацію перевірок він пояснив тим, що ГПУ виконує парламентську постанову щодо виконання закону "Про захист суспільної моралі". Юрист ІМІ Роман Головенко зауважив, що діяльність Нацради має бути більш відкритою. "Можу відзначити слабку юридичну діяльність Нацради. Зокрема, вона досі не застосовує таку санкцію як штрафи, оскільки не ухвалено підзаконний акт про визначення розмірів таких штрафів. Як наслідок застосовує більш серйозну санкцію - попередження", - сказав пан Головенко. Розглянувши скарги, ТСК вирішила спрямувати відповідні звернення до Адміністрації президента, Генеральної прокуратури та Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.2011 Комітет свободи слова збирає пропозиції щодо участі в робочій групі. Члени Комітету з питань свободи слова та інформації на засіданні 6-го квітня вирішили створити робочу групу з підготовки до другого читання проекту №6342 про відміну 50%-ї квоти на україномовний продукт у радіоефірі. Нагадаємо, нещодавно ідею створення такої робочої групи висловили член комітету Олена Бондаренко і українські співаки. 6 квітня було вирішено створити робочу групу із членів комітету, юристів і фахівців галузі. Керівником групи обрано Олену Бондаренко. Усі, хто бажає долучитися до роботи над проектом, протягом семи днів мають повідомити про це секретаріат комітету. Нагадаємо, законопроект №6342 (повна назва - "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення)") прийнятий у першому читанні, його автором є народний депутат Олена Бондаренко. Він викликав великі дискусії у суспільстві. Зокрема, українські громадські організації закликали Верховну Раду не ухвалювати закону про скасування квот на національний музичний продукт до проведення ґрунтовного громадського обговорення. Відповідне відкрите звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка зробили учасники громадської кампанії "Новий громадянин", зокрема Інститут медіа права, "Демократичні ініціативи", "Остання барикада", фундація "Суспільність", ГО "Центр UA" - загалом 26 організацій. На думку експертів, ухвалення закону у другому читанні без істотних адекватних змін "призведе до втрати усіма гілками влади в Україні контролю не лише за низкою галузей індустрії культури, ростом у державі безробіття серед працівників культури, але й за станом інформаційно-культурного простору". В іншому законопроекті - №8095 - народні депутати Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін запропонували звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.2011 Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 6 квітня затвердив склад робочої групи з підготовки законопроекту про повну заборону реклами тютюну (№ 5164) до другого читання. Зокрема, до робочої групи увійшли: Кондратюк Олена, народний депутат, голова групи; Большакова Ольга, юрист НАМ; Гальченко Володимир, президент Асоціації економічної взаємодії; Демчак Степан, Українська Торгово-промислова Конфедерація; Деркач Ігор, Центр економічної політики; Євдошенко Світлана, юрист Українського союзу промисловців та підприємців; Кобельков Олег, начальник відділу департаменту споживчої політики Держстандарту України; Красовський Костянтин, завідуючий сектором контролю над тютюном, МОЗ України; Лазебник Максим, виконавчий директор Всеукраїнської рекламної коаліції; Ленгауер Олександр, директор офісу СЕС-Україна; Лиманський Вадим, координатор комітетів Європейської бізнес асоціації; Мельничук Олена, старший консультант Інститут Корецького; Остапа Світлана, оглядач "Телекритики"; Погорєлов Олексій, генеральний директор УАВВП; Скіпальський Андрій, реґіональний центр "Життя"; Танчак Галина, заступник директора з правових питань ІТК; Хоменко Валентина, генеральний директор "Укртютюн"; Шевченко Тарас, директор Інституту медіа права. На прохання голови робочої групи Олени Кондратюк, до складу групи не були включені Гопко Ганна (коаліція "За вільну від тютюнового диму Україну"), Коваль Ігор (ІТК), Саприкіна Марина (Центр "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності"), Стойко Отто (Київський міський центр здоров'я), Шолохман Аліна (асоціація "Підприємці за легальний ринок"). Нагадаємо, до другого читання проекту від народних депутатів надійшло 60 поправок, які й опрацьовуватиме робоча група. Як писала "Телекритика", 30 листопада 2010 року парламент прийняв за основу проект закону № 5164, за який проголосували 303 народні депутати. Про своє рішення створити робочу групу Комітет оголосив ще 16 лютого. Громадські організації закликають парламент розглянути проект про заборону реклами тютюну якнайшвидше (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.04.2011 В ефірі міста Хмельницький сталися зміни. Від учорашнього дня на частоті 104.0МГц працює "Радіо Шансон". Досі на цій частоті працювала радіостанція "Європа FM / Європа Плюс". Зміна позивного та концепції станції сталася відповідно до змін, внесених в ліцензію ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ" (власник частоти) минулого тижня (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 6.04.2011 6-го квітня члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні ухвалили рішення про переоформлення ліцензії на мовлення радіокомпанії "Ґала" (ефірне загальнонаціональне радіомовлення: мережне мовлення з використанням 12 радіочастот у 12 містах, обсяг мовлення - по 24 години на добу). Як наслідок, змінився склад керівних органів, а в деяких регіонах оператори телекомунікацій, їх назви та місцезнаходження передавачів. Згідно з рішенням Національної ради радіокомпанія "Ґала" в Дніпропетровську змінює оператора телекомунікацій на частоті 106.4МГц та місцезнаходження передавача. Київський, Львівський та Донецький оператори змінюють назву на Київську, Львівську та Одеську філії зв'язку РРТ. У складі керівних органів скоротили посаду технічного директора, яку обіймав Сергій Денисенко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення оголосити попередження вісьмом компаніям. Підставами для застосування такої санкції стали порушення ліцензіатами чинного законодавства та умов ліцензій. Зокрема, регуляторний орган зобов'язав привести свою діяльність у відповідність до вимог законів та умов власних ліцензій таких суб'єктів телерадіоінформаційного ринку: ТОВ "Густав", м.Тернопіль; ТОВ "Ялта-ТВ КОМ", м.Ялта, АР Крим; ТОВ "ТРК Кобзар", м.Київ; ТОВ "Запорізькі Цифрові Комунікації", м.Запоріжжя; ВАТ "Телекомпанія "Фаворит ТВ", м.Харків; ТОВ "ТРК Арабат Плюс", с.Щасливцеве Генічеського району Херсонської обл.; ТОВ "Ідана Юкрейн", м.Київ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 6-го квітня переоформила ліцензію ТРК "Праймедіа" у зв'язку зі зміною позивного, директора і програмної концепції. Позивним замість "Український формат" стало "Радіо 24", у програмній концепції збільшилася кількість інформаційно-публіцистичних програм (з 1 год до 2,5 год/добу) та зменшилася - розважально-музичних (з 5 год до 3,5 год/добу), також зросли обсяги національного продукту (з 12 год до 14,5 год/добу). Директором ТРК "Праймедіа" замість Адріани Онишко став Роман Андрейко. Нагадаємо, "Радіо 24" у Львові розпочало мовлення 1-го березня. Перед цим компанія мовила в пілотному режимі під позивним "Український формат". ТРК "Праймедіа", що має тісні "родинні" зв'язки з ТРК "Люкс", свою першу львівську частоту 102.1МГц виграла на конкурсі Нацради у квітні 2010-го року. На конкурсі на вільні радіочастоти 16-го березня компанія виграла ще чотири частоти на Західній Україні: у Луцьку, Івано-Франківську, Рівному та Тернополі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 6-го квітня вирішила звільнити своїх представників у Луганській і Миколаївській областях у зв'язку із закінченням термінів строкового трудових договорів. Представника в Луганській області Ніну Моклякову звільнено з 23-го травня 2001 року, представника в Миколаївській області Сергія Бондура - з 11-го травня 2011 року. Після їхнього звільнення Нацрада оголосить конкурс на заміщення вакантних посад. Нагадаємо, що 15-го грудня 2010 року Нацрада обрала своїх представників у місті Києві (Олег Александров), Волинській (Степан Родич), Донецькій (Мирослава Калюжна) і Черкаській областях (Олексій Чернишов) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголошує конкурс на вільні телерадіоканали. На конкурс виставляють 20 телевізійних каналів і 10 радіочастот. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 6-го квітня. Окремим рішенням Нацрада затвердила конкурсні умови. Для загальнонаціональних мовників обов'язковими є розміщення соціально важливих програм, не менше одного випуску новин на день із сурдоперекладом, розміщення дитячих програм. Для реґіональних і місцевих мовників є умови відсутності ретрансляції та розміщення дитячих програм. Максимальний розмір ліцензійного збору та суми конкурсних гарантій Нацрада визначить окремим рішенням, коли уряд затвердить відповідну методику. Голова Нацради Володимир Манжосов на брифінґу заявив, що законодавство не забороняє регуляторному органу проводити конкурси на старі аналогові телечастоти. А заступник голови Лариса Мудрак додала, що Нацрада консультувалася з європейськими експертами, які рекомендували освоювати ці частоти. І. Телебачення: а) з резерву: 12 ТВК у Селидовому Донецької області (21 год/добу); 29 ТВК в Ізмаїлі (3 год/добу); б) нещодавно вивільнені частоти: 24 ТВК у Краматорську (24 год/добу), попередні мовники - ТРК "Схід-плюс" і "Сат-плюс", яким Нацрада 16 лютого не продовжила ліцензії; 36 ТВК у Бердичеві (14 год/добу), попередній мовник - Житомирська ОДТРК, яка не подала заяву на продовження ліцензії; 12 ТВК у Червонозаводську Полтавської області (24 год/добу), попередній мовник - ТРК "Астра", яка не подала заяву на продовження ліцензії; 49 ТВК у Волочиську Хмельницької області (4 год/добу), попередній мовник - ТРК "ТБ-Захід", ліцензія якої анульована 26 січня за її заявою; 33 ТВК у Бродах Львівської області (22 год/добу), попередній мовник - комунальна ТРК "Броди" 30 березня відмовилася від цілодобового мовлення, залишивши собі тільки 2 год/добу; 11 частот з передавачами 10 Вт у дрібних населених пунктах Львівської області (с. Завадка, с. Бітля, смт Бориня, с. Верхнє, м. Добромиль, с. Козьова, с. Лімна, смт Підбуж, с. Підгородці, смт Славське, смт Красне), від яких 30 березня відмовилася комунальна телекомпанія "Львів-ТБ"; в) залишки попереднього конкурсу: 3 ТВК у Павлограді (4 год/добу); 1 ТВК в Одесі (8 год/добу). ІІ. Радіо: а) нові частоти, нещодавно прораховані УДЦР: 106.6МГц у Славутичі Київської області (24 год/добу); 104.4МГц у Варві Чернігівської області (24 год/добу); б) нещодавно вивільнені частоти: 100.8МГц у Запоріжжі (8 год/добу), попередній мовник - радіо "Університет", ліцензія якого анульована 2 лютого за його заявою; в) залишки попереднього конкурсу: 68.24МГц у Рівному (6 год/добу); 104.5МГц у Балті Одеської області (152 години 59 хв на тиждень); 91.4МГц у Черкасах (24 год/добу); 100.6МГц у Черкасах (24 год/добу); 107.2МГц у Львові (24 год/добу), попередній мовник - "Мелодія"; 105.0МГц у Полтаві (24 год/добу), попередній мовник - "Мелодія" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2011 Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про звільнення представників регуляторного органу у Миколаївській області Сергія Бондура та в Луганській області Ніну Моклякову у зв'язку з закінченням терміну строкового трудового договору. Відповідно до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" на ці посади буде оголошено конкурс (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 6-го квітня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію на мовлення Закарпатської ОДТРК. У компанії змінилися програмна концепція, параметри супутникового зв'язку, територія розповсюдження програм та оператор зв'язку. Рішення ухвалене на заяву компанії, що надійшла до Національної ради в лютому. Після переоформлення ліцензії, телерадіоорганізація суттєво змінила програмну концепцію. Так, наприклад, тепер канал вестиме мовлення в інформаційно-просвітницькому форматі. Зменшилася кількість програм власного виробництва та вітчизняного продукту. Натомість суттєво збільшився обсяг розважальних передач і певною мірою інформаційних, культурологічних та просвітницьких. Розширилася територія розповсюдження програм. Раніше сигнал супутника телерадіоорганізації поширювався лише на Україну, тепер транслюватиметься і за її межами (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 У зв'язку з надходженням до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення пропозицій від телерадіоорганізацій щодо прорахунку та освоєння нових каналів мовлення, Національна рада на засіданні 6-го квітня ц.р. ухвалила звернутися до Українського державного центру радіочастот стосовно розробки висновків щодо електромагнітної сумісності РЕЗ мовлення, необхідних для створення та розвитку каналів мовлення, мереж мовлення і телемереж. Запитувані висновки стосуються: 1. Освоєння нових частот для потреб радіомовлення; 2. Заміни СХ-частоти у зв'язку з відмовою УДЦР у видачі дозвільних документів; 3. Впровадження ретрансляторів багатоканальних ефірних телемереж у діапазоні 11.7-12.5ГГц (МІТРІС); 4. Збільшення потужності РЕЗ мовлення; 5. Технічного переносу каналів мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 6-го квітня ухвалила рішення про призначення перевірок трьом телерадіоорганізаціям: 1. У зв'язку із зафіксованим фактом відсутності мовлення: ТОВ "ТРК "ІФ Медіа-груп", м.Київ; 2. У зв'язку із зафіксованими ознаками порушення умов ліцензії та вимог ч. 2, 5 ст. 42 Закону України "Про телебачення і радіомовлення": ТОВ "Телерадіокомпанія "КТК", м.Кіровськ Луганської обл.; 3. У зв'язку із заявою про скасування санкції - "оголошення попередження": ТОВ "Телерадіокомпанія Маяк", м.Олександрія Кіровоградської обл. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 У грудні 2010 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення взяла за основу Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) і дні пам'яті та прийняла рішення про оприлюднення проекту Правил на офіційному Web-сайті Національної ради для громадського обговорення. До Національної ради надійшли пропозиції від Асоціації "Індустріальний телевізійний комітет", в яких зазначалося про недостатні повноваження Національної ради для прийняття цих Правил. Однак, як зазначив під час брифінґу голова Національної ради Володимир Манжосов: "Норми діючих законів, зокрема, ч. 3 ст. 7 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та ст. 15, 17 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" - наділяють Національну раду достатніми повноваженнями для прийняття регуляторних актів". Національна рада 6-го квітня 2011-го року ухвалила рішення про затвердження Правил мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Ці документи регуляторний орган у сфері телерадіомовлення подасть до Міністерства юстиції для державної реєстрації, по закінченні цієї процедури Правила будуть оприлюднені у визначеному порядку (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 6-го квітня затверджено умови та оголошено конкурс на мовлення на вільні телерадіочастоти. На конкурс виставлено 20 телевізійних каналів та 10 радіочастот. Загальна характеристика каналів, що пропонується включити до конкурсного пакету: 9 телерадіоканалів - рішення Національної ради про оголошення повторного конкурсу; 18 телерадіоканалів - мовники відмовилися від використання або не подали заяви на продовження ліцензій; 2 нових радіочастоти, висновки УДЦР щодо використання яких надійшли до Національної ради після останнього конкурсу від 30.12.2010. Територія розповсюдження програм, зазначена в конкурсному оголошенні, для каналів, на яких є вільні відрізки мовлення, відповідає ліцензіям Національної ради. Умови конкурсу щодо програмної концепції мовників такі: 1. Для загальнонаціональної категорії мовлення: а) обов'язкове розміщення соціально важливих програм; б) не менше одного випуску новин має передаватися з сурдоперекладом; в) обсяг ведення передач українською мовою - згідно з діючими ліцензіями на мовлення; г) рекомендовано розміщення дитячих передач; ґ) забезпечити цілісність мережі мовлення і програмного наповнення. 2. Для регіональної та місцевої категорій мовлення: а) обсяг ведення передач українською мовою згідно з чинним законодавством; б) рекомендовано розміщення дитячих передач; в) здійснювати мовлення без ретрансляції програм інших мовників, використання логотипів/позивних інших мовників. Оскільки, станом на 5-те квітня 2011-го року не затверджена Методика розрахунку розмірів ліцензійного збору за видачу або продовження строку дії ліцензії на мовлення, провайдера програмної послуги, визначення розміру плати за переоформлення ліцензії та видачу дубліката ліцензії на мовлення, ліцензії провайдера програмної послуги у рішенні Національної ради не зазначаються максимальний розмір ліцензійного збору та суми конкурсних гарантій. Відповідно, згодом буде ухвалене окреме рішення із зазначеними параметрами. Сума конкурсної гарантії має становити 10% від максимального розміру ліцензійного збору. Оголошення про конкурс буде оприлюднено на офіційному сайті та опубліковано в газеті "Голос України" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 Учора, 5 квітня 2011 року в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася зустріч з представниками Європейської комісії проти расизму та нетерпимості (ЄКРН). Обговорювалася актуальність проблеми расової нетерпимості в Україні. З боку ЄКРН на зустрічі були присутні Гудрун Холгерсен (Норвегія), Весна Ракіс-Водінелік (Сербія) та Сара Буртон (Секретаріат ЄКРН). Національну раду представляли заступник голови Лариса Мудрак, начальник управління правового забезпечення Михайло Пушкаренко та завідувач сектору міжнародних зв'язків Людмила Василенко. У вступному слові Лариса Мудрак окреслила загальний підхід Національної ради до регулювання мовного питання та представленості різних етнічних груп у телерадіопросторі. Вона нагадала, що, відповідно до українського законодавства, на загальнонаціональних теле- і радіоканалах 75% ефірного часу мовлення має вестися державною мовою, а 25% - мовою національних меншин, у деяких областях відсоток розраховується відповідно до кількості нацменшин. Зокрема мова йде про Одеську, Луганську, Донецьку, Дніпропетровську область та АР Крим, де відсоток державної мови суттєво зменшується. Також в Україні є 6 радіостанцій та один телеканал, які мовлять татарською мовою. Лариса Мудрак відзначила, що за останні роки не надходило звернень або скарг від етнічних громад щодо незадоволення їх інтересів у телерадіопросторі у контексті расової нетерпимості. "Для того, щоб розглядати це питання, потрібно дуже добре розуміти ментальність українців. Однією з її ключових рис, власне, і є терпимість. Іноді навіть надмірна. Тому проблема расової нетерпимості в українських реаліях фактично відсутня", - зазначила Лариса Мудрак. Під час зустрічі представники Єврокомісії виявили зацікавленість щодо низки питань про функції та завдання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Доволі детально обговорювалося юридичне підґрунтя діяльності регуляторного органу. Експертів цікавило чи може Національна рада відігравати більш активну роль у пропагуванні міжрасового розуміння в Україні. У відповідь на це зазначалося, що Національна рада може ініціювати громадські обговорення або привернути увагу правоохоронних органів у тому випадку, якщо така проблема виникне. Однак регуляторний орган не має законодавчої ініціативи і права втручатися в редакційну політику компаній. Також обговорювалися питання особливостей українського медійного ринку, проблем та плану розвитку. Сторони дійшли до спільного висновку, що в Україні відсутні яскраві прояви расової нетерпимості, хоча подекуди спостерігаються на побутовому рівні. "Національна рада, як орган, що регулює діяльність телерадіоорганізацій, застосовуватиме свої повноваження для боротьби із цим негативним явищем", - підсумувала заступник голови Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.04.2011 1 квітня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стартував спільний проект радіо "Ера" та радіокомпанії "Голос Росії" - програма "Без кордонів", ведучим якої став Микола Вересень. Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на прес-службу радіокомпанії "Ера". Співрозмовниками програми є знані в Україні люди. Зокрема, першими гостями програми були керівник Київського міжнародного інституту соціології Валерій Омелько, директор Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, народний депутат України Леся Оробець та інші. Тривалість програми - 21 хвилина. Проект виходить по буднях о 17.35. Виробник - інформаційно-аналітичний портал "Політ.ua" на базі радіо "Ера". "Радіо Ера FM" співпрацює з "Голосом Росії" з середини 2009-го року. В ефірі "Ери" щодня виходять спільні програми "Без кордонів" та "Сьогодні у світі" (22.35-22.56) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2011 Український бізнес ресурс (UBR) спільно з холдингом Business Radio Group запускають радіопрограму про економіку та ділове життя, яка виходитиме в ефірі столичної радіостанції "Бізнес-Радіо" (93.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) під назвою Business Time. Про це повідомляє прес-служба UBR. Програма являтиме собою підбірку актуальних подій і новин економічного і ділового спрямування. Вона стартує 6-го квітня, виходитиме о 8.30, 13.30 та 19.30. "Завдання, яке стоїть перед нами, - це забезпечити доступ до актуальної інформації в будь-якому місці в будь-який час. Незважаючи на розвиток комунікаційних засобів, радіо залишається ефективним каналом. Час для програми вибрано не випадково - це time slot, під час якого людина, як правило, знаходиться в дорозі або на обідній перерві. Відповідно, навіть поза робочою обстановкою, залишається можливість знаходитися в контексті подій", - говорить Михайло Іртлач, директор з маркетингу UBR. Як зазначається, комунікаційна група ESG планує збільшувати свою медіаприсутність на ринку, зокрема компанія хоче нарощувати обсяги бізнес-контенту на радіостанціях: "Вибір нового напряму співпраці з Business Radio Group продиктований суміжністю цільових аудиторій", - йдеться у повідомленні (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.04.2011 Перехід може відбутись, як обіцяли, 2015 року, але може й не відбутись - індустрія не поспішає. Форд Еннелс, керівник Digital Radio UK, державного органу, що відповідає за перехід на цифрове радіомовлення у Великій Британії, офіційно перепросив за те, що два роки тому назвав точною датою переходу на цифру 2015 рік. Як повідомляє The Guardian, не надто великі успіхи в процесі дигіталізації приватних радіомереж Британії змусили Еннелса забрати свої слова назад. Причиною вибачення стали звинувачення з боку споживацьких організацій, які нарікають на те, що слухачі налякані необхідністю міняти свої аналогові радіоприймачі на цифрові, та ще й сплачувати за це власні гроші. "Є певна стурбованість переходом на цифровий стандарт 2015 року, й ми почасти винні в цьому, за що перепрошуємо, - сказав Еннелс. - Не думаю, що потрібна точна дата, й ми більше не встановлюватимемо її". Разом із тим, він підтвердив, що перехід відбудеться у близькому майбутньому, можливо, і в 2015 році. Добудова цифрових мереж, що повністю компенсують нинішнє аналогове FM-покриття, коштуватиме Великій Британії близько 160 мільйонів доларів. Джерела фінансування поки що не визначені - комерційні радіостанції кивають на BBC, тим часом як громадська телерадіомовна корпорація сама затягує пасок. На сьогодні цифрове радіо вже доступне 80 відсоткам населення країни. До кінця 2011 року цифрове покриття радіостанцій BBC, згідно з планами керівництва корпорації, сягне 93%, а до середини 2012-го - 97%. Особливо гостро стоїть питання будівництва мереж для реґіональних радіостанцій. Представники індустрії нарікають, що цифрове радіо - задоволення не з дешевих, і справа може виявитись не вартою заходу. Це головна причина відсутності ентузіазму в комерційних мереж, що гальмує процес переходу. На відміну від інших видів медіа, для яких перехід на цифру приніс здешевлення виробництва та передавання сигналу, для радіо дигіталізація означає зростання витрат (Джерело: Портал "Медіаграмотність").
  • 6.04.2011 Власник "GALA Радіо" Джозеф Лемір вже сьогодні може почати арешт майна Україна, яке знаходиться закордоном, в рахунок відшкодування своїх збитків, - повідомляє lb.ua. Це пов'язано з тим, що сьогодні закінчується термін прийняття Україною рішення про виплату йому компенсації в 9 мільйонів доларів згідно з рішенням Міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів (ICSID), повідомив Лемір в ході прес-конференції. Нагадаємо, що Джозеф Лемір зіткнувся з незаконною, як йому здалося, протидією безлічі державних органів не тільки при виділенні частот у сфері радіомовлення, але і при веденні звичайної господарської діяльності. У зв'язку з цим, вважаючи свої права порушеними, ще у вересні 2006-го року він звернувся до ICSID. У свою чергу партнер юридичної фірми Derains $ Gharavi Хамід Ґараві зазначив, що рішення трибуналу ICSID є фінальним, і Україна має його виконати. "Україна може подати позов на анулювання рішення трибуналу, однак це спричинить безліч грошових і часових витрат і за нею будуть бачити нечесного гравця, який і так програв", - констатував Хамід Ґараві. Власник же "GALA Радіо" зазначив, що задоволений рішенням трибуналу, і сподівається на те, що Україна прийме зважене рішення. Нагадаємо, раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова висловила стурбованість ситуацією зі скаргами українських громадян до Європейського суду з прав людини, навівши дані про те, що Україна - третя за кількістю позовів до Європейського суду (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 6.04.2011 1-го квітня на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Радіо ЕРА FM" (Київ-96.0МГц, Одеса-87.9МГц, Львів-88.6МГц, Суми-90.9МГц, Сімферополь-91.1МГц, Дніпропетровськ-91.4МГц, Луцьк-91.5МГц, Котовськ-92.4МГц, Нікополь-98.9МГц, Донецьк-99.0МГц, Лубни-99.3МГц, Хмельницький-100.6МГц, Конотоп-100.7МГц, Краматорськ-101.0МГц, Мелітополь-101.2МГц, Шостка-101.9МГц, Лисичанськ-102.0МГц, Запоріжжя-102.7МГц, Звенигородка-102.7МГц, Ромни-102.9МГц, Черкаси-103.3МГц, Севастополь-103.3МГц, Полтава-103.4МГц, Чернігів-103.5МГц, Володарка-103.5МГц, Маріуполь-103.6МГц, Чернівці-103.6МГц, Херсон-103.7МГц, Бердянськ-103.8МГц, Житомир-103.9МГц, Холмець (Ужгород) -104.1МГц, Кам'янець-Подільський-104.3МГц, Кіровоград-104.6МГц, Дрогобич-105.0МГц, Антопіль (Рівне) - 105.1МГц, Кременчук-106.6МГц, Харків-107.0МГц, Керч-107.2МГц, Луганськ-107.3МГц, Тернопіль-107.4МГц, Кривий Ріг-107.4МГц, Вінниця-107.8МГц, Миколаїв-107.8МГц, Івано-Франківськ-107.8МГц, Пологи-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стартував новий проект "Не хлібом єдиним". Це серія програм тривалістю 2-3 хвилини, які звучатимуть протягом дня в ефірі "Радіо ЕРА FM". Відомі люди - політики, економісти, художники, актори - читають уривки з творів української та зарубіжної класики, зокрема, Лесі Українки, Михайла Зощенка, Антона Чехова (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 6.04.2011 В ефірі столичної радіостанції "Світле радіо Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. AAC+) - нова програма "Мамина Молитва". Програму "Мамина Молитва" колектив радіостанції "виношував" протягом дового часу, зрозумівши потребу в подібній передачі по дзвінках слухачів. Кожна мама молиться за свою дитину - з тієї пори, коли вона ще тільки готується народитися на світ і до тієї пори, поки вона може молитися. Молитви матері мають особливу духовну силу, саме завдяки їм Бог часто зрушує гори гріха і проблем, які необачно створюють діти. Кожного дня о 22.30 вивільніть кілька хвилин для того, щоб разом з усіма матерями помолитися за підростаюче покоління. І також вам стане в нагоді ручка і блокнот - наприкінці кожної програми наводяться місця з Біблії, які ви можете читати і на підставі яких можете просити Господнього благословення для своїх дітей. "Спасіння від Господа. Над народом Твоїм Твоє благословення!" (Пс. 3:9) Автор програми - Євгенія Кабаренкова (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.04.2011 Завтра, 6-го квітня, об 11.00, відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала). По закінченню засідання відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради, орієнтовно о 14.00. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.04.2011 Своєрідна Lady Gaga - черговий лідер "Своєрідного хіт-параду", що на хвилях івано-франківського радіо "Західний Полюс" (104.3МГц та Інтернет-мовлення). "Born This Way" - пісня американської співачки Lady Gaga, з її другого студійного альбому з однойменною назвою. Від часу випуску синґл уже займав перше місце в 17 країнах, зокрема Австрії, Австралії, Канаді, Німеччині, Новій Зеландії та Швейцарії. У Сполучених Штатах, дослова, це тисячний "номер один" у Bilboard Hot 100 з часу існування цього чарту. Цього тижня композиція стала № 1 у "Своєрідному хіт-параді". Як завжди, свіжі результати - на цій сторінці - http://1043.com.ua/chart/svojeridny-hit-parad. Окрім, власне, підсумкового списку, на сторінці хіт-параду ви можете прослухати пісні-учасники, а для деяких навіть подивитися відеокліпи. А проголосувати за улюбленців можна тут (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.04.2011 Добре там, де є Радіо Дача! На хвилях ТРК "Радіо Кохання" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Охтирка-101.6МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Вознесенськ-107.5МГц, Харків-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) з 11-го квітня відкривається Дачний сезон! Тут є все для гарного відпочинку в будь-який час і в будь-якому місці, атмосфера домашнього затишку, радість спілкування з близькими, впевненість в собі і в завтрашньому дні. Тільки для Вас найкращі взірці радянської, російської та української естради: всіма улюблені "ностальгічні" композиції 80-х і 90-х років минулого сторіччя та найуспішніші пісні наших днів. Музика, яка звучить на хвилях Радіо Дача, налаштовує на спокійний душевний настрій, несе гармонію і тепло в серця слухачів. Добре? Так! Добре там, де є "Радіо Дача"! (Джерело: Сайт "L'Радіо").
  • 5.04.2011 Україна зобов'язана сплатити власнику "GALA Радіо" Джозефу Леміру остаточну компенсацію, включаючи витрати на юридичні послуги, протягом 60 днів з моменту публікації рішення Арбітражного трибуналу ICSID. Про це заявив 5 квітня на прес-конференції Хамід Ґараві, партнер і засновник юридичної компанії Derains & Gharavi, який представляв інтереси пана Леміра у цьому процесі. Нагадаємо, 28-го березня 2011-го року Міжнародний центр з врегулювання інвестиційних спорів надіслав сторонам остаточне рішення Арбітражного трибуналу ARB/06/18 у справі за позовом Джозефа Леміра до держави Україна разом з окремою думкою одного з арбітрів. Відповідно до рішення Україна повинна сплатити 8 мільйонів 717 тисяч 850 доларів на користь американського інвестора та 750 тисяч доларів за юридичні витрати позивача, що становить близько 9,5 млн. доларів. Як зазначив Хамід Ґараві, це рішення є обов'язковим для виконання Україною, оскільки Україна ратифікувала Конвенцію ICSID. У свою чергу єдиний варіант для України, щоб оскаржити дане рішення, - це подати позов щодо відкриття процедури анулювання 30-го березня Міністерство юстиції України заявило, що збирається проаналізувати рішення Арбітражного трибуналу з метою встановлення наявності підстав для його анулювання. Пан Ґараві зазначає, що єдиний варіант для України оскаржити рішення - це подати позов щодо відкриття процедури анулювання: "Однак цю процедуру треба відрізняти від апеляційної скарги, тому що під час розгляду апеляційної скарги можуть розглядатися питання по суті, вноситися якісь додаткові факти та аргументи, проте під час розгляду анулювання, можуть розглядатися процедурні питання: чи надав трибунал достатньо можливостей для обох сторін, щоб захистити свою думку, чи виконував трибунал всі процедурні питання, які він повинен був виконувати. В жодному разі під час процедури анулювання не розглядаються фактичні речі, які були доведені під час попереднього розгляду". За словами Хаміда Ґараві, незважаючи на те, чи подасть Україна позов для відкриття процедури анулювання, чи ні, остаточне рішення трибуналу залишається в силі і воно може бути виконане на території будь-якої країни, яка підписала конвенцію ICSID: "Тобто коли Україна подасть таку заяву, це не означає, що виконання рішення буде зупинено. Скоріше за все новий трибунал, який буде розглядати позов щодо анулювання, може наказати державі створити гарантований рахунок, на якому кошти, призначені для сплати пану Леміру, будуть зберігатися до того часу, поки процедуру анулювання не буде вирішено". Окрім того, що існують певні фінансові витрати для України у разі подання позову щодо анулювання (відсотки у розмірі ставки LIBOR +2, що становить близько 250 тисяч доларів на рік, послуги ICSID по 200 тисяч доларів з кожної зі сторін та оплату послуг юридичних радників) Україні також, за словами пана Ґараві, загрожує іміджева проблема: "Іноземні інвестори будуть бачити в ній досить нечесного гравця. Якщо Україна погодиться з цим рішенням, вона зможе вийти з процесу з високо піднятою головою". Щодо того, хто є платником компенсації, Хамід Гараві зазначив, що це може бути будь-який державний орган, який відповідає за цю справу: Міністерство фінансів або, наприклад, Міністерство юстиції. Сергій Денисенко, представник пана Леміра додав, що тиждень тому був надісланий лист юридичній компанії, яка представляє інтереси України у цій справі, з пропозицією у тижневий термін надати дедлайн, коли буде зроблена виплата: "Сьогодні (5-го квітня. - "Телекритика") до кінця дня спливає цей термін, і якщо сьогодні ми не отримаємо жодної дати, то автоматично починається процедура виконання рішення". "В Україні повинно бути більше свободи слова та більш вільний доступ до тендерів. Це сказав не Джозеф Лемір, не хтось із вас, це було сказано Міжнародним арбітражем", - коментує пан Лемір. Також він зазначив, що, на відміну від 90-х років, коли неправомірний розподіл радіочастот мав політичну складову, сьогодні це є бізнесовий аспект: "Якщо ви подивитися на медіаринок, ви побачите, що існує декілька медіахолдингів, у яких є не одна, а 2-3 радіомережі, і це дійсно має сенс з бізнесової точки зору". Щодо участі в наступних конкурсах на радіочастоти, Джозеф Лемір зазначив, що на його думку, радіочастотний ресурс України вичерпано, а тому немає сенсу брати участь у конкурсах Нацради. "Останнє, що могло бути інтересом пана Леміра, вже було розподілено між учасниками попереднього конкурсу", - додав Сергій Денисенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 5.04.2011 Сьогодні спливає термін по виплаті компенсації державою Україна власникові радіостанції "GALA Радіо" Джозефові Леміру в розмірі 8 мільйонів 717 тисяч доларів за заподіяні збитки під час розподілу радіочастот і 750 тисяч доларів компенсації за юридичні витрати. Якщо держава не скаже, коли виплатить гроші, Лемір почне процедуру арешту майна України за кордоном. Відповідне рішення, як повідомлялося, ухвалив 28-го березня арбітражний трибунал Міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів при Світовому банку (ICSID). Якщо Україна все ж таки визначиться з терміном, то це має відбутися протягом 60 днів, зазначив Хамід Ґараві, що представляв інтереси пана Леміра у справі. "Це може бути або Міністерство фінансів, або Міністерство юстиції чи будь-який інший державний орган, що може відповідати за цю справу", - заявив пан Ґараві. У свою чергу Джозеф Лемір висловив сподівання, що держава хоч якось відреагує на ситуацію, адже наразі позивач спілкується лише з адвокатами. Першопочаткова сума позову до України з боку Джозефа Леміра складала 60 мільйонів доларів, проте потім була зменшена до 9-ти мільйонів через економічну кризу в країні. Через це, на думку Леміра, Україна тим більше має заплатити. Незважаючи на очікування компенсації, у представники власника "GALA Радіо" вважають, що вже перемогли, бо арбітражний трибунал своїм рішенням визнав порушення при розподілі радіочастот в Україні. Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня Мін'юст України заявив, що аналізує рішення у справі за позовом власника радіостанції "GALA Радіо" Джозефа Леміра до держави Україна щодо підстав для його анулювання (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 5.04.2011 З учорашнього дня в місті Харків на частоті 103.5МГц знову спостерігається мовлення "Радіо Шансон". Транслюються програми з Києва, без жодних місцевих включень. Нагадаємо - з осені 2009-го року ТОВ "ТРК "Шансон" має ліцензію на мовлення на зазначеній частоті у передмісті Харкова - смт. смт. Солоницівка Дергачівського району Харківської області. Тестове мовлення на частоті 103.5МГц вже відбувалося на початку минулого року, але потім воно було призупинене. Компанія планує технічний перенос частоти з Солоницівки до Харкова. Тим часом, мовлення "Радіо Шансон" в ефірі харківського АТ "ТРК "Simon" (106.6МГц) триває у звичному режимі (Інформація з власних джерел).
  • 4.04.2011 В ефірі львівської радіостанції "Радіо 24" (102.1МГц) сьогодні о 18.00 вийшов перший випуск нового вечірнього інтерактивного ток-шоу. Програма має назву "24" і виходитиме в ефірі щодня з 18.00 до 19.30 (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 4.04.2011 Незалежна асоціація телерадіомовників ініціювала проведення у Вашингтоні круглого столу, присвяченого проблемам ЗМІ в Україні. З 4-го квітня по 17-те квітня 2011-го року триватиме робоча поїздка в США делегації Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ). В рамках поїздки заплановані відвідини серії конференцій та спеціальних заходів, присвячених питанням розвитку медіа. Серед них: NBA-шоу, Media Business Conference, Broadcast Management Conference, Content Conference у Лас-Веґасі. 7-го квітня делегація НАМ ініціює проведення круглого столу "Media Freedom in Ukraine in 2011: Perils and Prospects", присвяченого проблемам ЗМІ в Україні. Партнером проведення заходу виступила організація National Endowment for Democracy. Незважаючи на кілька спроб проведення попереднім урядом фундаментальних реформ, досі не відбулося збільшення прозорості та дерегулювання державного контролю засобів масової інформації. Вибори 2010 року повернули до влади осіб, які обвинувачувалися у порушеннях прав ЗМІ до 2004 року. Нове законодавство, відродження економічної цензури і кілька гучних випадків конфлікту інтересів, що стосуються медіа-холдинґів, викликають серйозні питання про майбутнє вільних і незалежних засобів масової інформації в Україні. Ці та інші питання будуть обговорювати під час круглого столу його учасники: виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова, виконавчий директор ІТК Катерина Котенко, виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар та менеджер проектів НАМ Світлана Пінчук. "За останній рік в медіа-просторі України відбулося багато як позитивних так і негативних змін, - зазначає Катерина М'ясникова, - і нам важливо, щоб наші американські колеги адекватно сприймали цю інформацію. Саме тому, ми ініціюємо проведення круглого столу, під час якого плануємо обговорити найбільш важливі питання, зокрема - питання свободи ЗМІ в Україні". У підсумку поїздки, делегація НАМ має на меті ознайомитися з новими технологічними рішеннями та інноваціями в сфері ЗМІ; знайти партнерів для спільного втілення нових проектів, спрямованих на розвиток українських медіа; інформувати американську громадськість про зміни, що відбулися в українських медіа через рік після президентських виборів. Інформація для довідки: "Незалежна асоціація мовників" (НАМ) була створена з ініціативи активістів національних і реґіональних теле- та радіокомпаній України в травні 2000 року. Основні завдання НАМ: захищати права вітчизняних телерадіовиробників, надавати юридичні консультації та юридичну підтримку, сприяти створенню правової бази та демократичній розбудові вітчизняного телерадіомовлення, підняттю його до європейського рівня. З січня 2001 року організація стала Всеукраїнською (Джерело: Інформацію надано ).
  • 4.04.2011 Виповнилося 50 років із дня виходу першої програми редакції Долинського районного радіомовлення Кіровоградської області. За цей час районне радіо пережило чимало складних періодів, але завжди не сходило з лідерських позицій - першим освоїло цифрові технології запису та монтажу, першим за підтримки райдержадміністрації та районної ради перейшло з проводового на ефірне мовлення. За допомогою спонсорів було споруджено 42-х метрову радіотрансляційну вежу та студійний комплекс площею 120 кв. метрів. У липні 2003 року в районі було влаштовано справжнє свято з нагоди отримання редакцією радіомовлення ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на мовлення на частоті 104.9МГц. Саме перехід на ефірне мовлення став тим важливим кроком, що в умовах руйнації проводового мовлення зберіг програми місцевого, національного та обласного радіо для мешканців Долинського та прилеглих до нього районів. З 50-річчям колектив вітали перші керівники району й міста, Національна спілка журналістів України, художні колективи. Представник Національної ради в Кіровоградській області Любов Бакаленко вручила колективу редакції Грамоту Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 4.04.2011 Столична радіостанція "Світле радіо Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. AAC+, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k. AAC+) проводитиме сьогодні профілактичні роботи на своєму передавальному обладнанні. У зв'язку із проведенням цих робіт можливі 10-ти хвилинні відключення передавача у проміжках з 10.00 до 12.00 і з 14.00 до 16.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.04.2011 Національна Радіокомпанія України дещо змінила обсяги мовлення в діапазоні Середніх хвиль. Відтепер мовлення каналу УР-1 через передавач, встановлений у селищі Луч на Миколаївщині (972кГц), відбувається за новим графіком - 10.00-22.00. Тим часом, відновлено мовлення УР-1 на частоті 837кГц через СХ-передавач у Таранівці на Харківщині (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").
  • 1.04.2011 Театр перед мікрофоном на хвилях столичного "Радіо Марія" (69.68МГц та Інтернет-мовлення) запрошує вас до своїх приймачів. У суботу, 2-го квітня, о 16.00 та о 22.00, "Радіо Марія" пропонує вашій увазі літературно-музичну композицію, присвячену світлій пам'яті Кароля Войтили, відомого світові під ім'ям Івана Павла ІІ, Папи Римського. У виставі звучить живий голос Кароля Войтили, його твори та музика геніального польського композитора Фредеріка Шопена (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.04.2011 В місті Маріуполь Донецької області відновилися трансляції програм столичної радіостанції "L'Радіо" (частота в Маріуполі - 91.1МГц). Нагадаємо - зазначена радіостанція була відсутня в ефірі цього населеного пункту протягом майже трьох місяців (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та ефірне радіомовлення в Україні").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини березня 2011

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024