Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Січень 2010 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Тех-каталог  

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2009

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 29.01.2010 З січня нового року кожного дня о 16.30 на хвилі столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) ви можете чути невеликі цікаві програми, які, як сподіваються на станції, дуже вам сподобаються: - Ірина Черняєва, керівник молитовного служіння "Єдність" щопонеділка о 16.30 запрошує поміркувати над дорогоцінними дарами Господніми: даром порятунку і вічного життя, сенсу існування людини і вічності. А по четвергах у цей же час запрошує розібрати питання щоденного духовного зростання в програмі "Зрілість". - У вівторок Стелла Красовська захоплено розповість про історію створення музичних інструментів і геніальних музичних творів. Слухайте "Мелодійний Світ", і ви безсумнівно почнете по-новому чути звуки музики. - По середах о 16.30 в ефірі Світлого радіо звучить історична програма Євгенії Кабаренкової "Біблійна Археологія". Євгенія - автор програми "Рут" і багатьох інших пізнавальних циклів програм, з якими ви також можете ознайомитися на хвилі радіостанції. - У п'ятницю Світле радіо "Еммануїл" пропонує вашій увазі програму "Час Відповідей". Як зберегти сім'ю, якщо є проблеми? Як знайти вірного супутника життя і не помилитися при цьому? Як правильно виховати дітей? - На ці та інші запитання відповідає пастор церкви "Спасіння", м.Вишневе Пилип Савочка. - По суботах о 16.30 станція пропонуватиме поговорити про те, що незримо, але явно впливає на наш духовний, емоційний і фізичний стан. Заглянути за межі фізичного світу і дізнатися про реальність світу духовного запрошує Олександр Сікірявий (служіння "Пророчий Жезл"). - Неділя - день сімейний. Програма "Любов Назавжди" допоможе вам утримати і якісно поліпшити атмосферу любові у вашому домі. Ведучий - пастор Геннадій Строков. Слідкуйте за оновленнями ефіру Світлого радіо "Еммануїл" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.01.2010 29-го січня переможці конкурсів від столичного радіо "DJFM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відправляються в OKSi LimoParty! Рівно о 23.00 розпочинається подія, яка вже наробила багато галасу серед столичних клаберів. Співачка OKSi влаштовує вечірку у стилі LimoParty! Головне - це особливий dress code. 4-а OKSi LimoParty - буде розфарбована в червоні і срібні кольори! Всю ніч 4 лімузини кататимуть пасажирів 4-ма клубами столиці! Зоряні лімузини готують сюрпризи, а саме - хто буде серед відомих особистостей, крім OKSi і ведучих "DJFM", дізнаються лише ті, хто забронював собі місце на LimoParty! А серед них є і переможці конкурсів від радіостанції "DJFM"! Уважно слухайте ефір і у вас буде можливість покататися на лімузинах кращими клубами столиці разом із зірками. Це все OKSi LimoParty! Шукайте флаєра в клубах і слухайте "DJFM" (Джерело: Живий журнал "DJFM").
  • 28.01.2010 29-го січня в ефірі столичної муніципальної радіостанції "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) за підтримки КП "Київтранспарксервіс" відбудеться розіграш місячних абонементів на паркування вартістю 630 гривень у рамках акції "5 талонів в добрі руки"! При наявності такого талону Ви можете спокійно залишати свою машину на паркувальних майданчиках КП "Київтранспарксервіс" в будь-якій територіальній зоні Києва і не турбуватися про можливі "сюрпризи" для Вашого авто з боку паркувальників (блокування коліс та інші неприємності). Все, що потрібно зробити, для того - стати одним з п'яти щасливих власників диво-талона - у п'ятницю, 29-го січня, з 7.00 до 11.00, після заклику ведучого, зателефонувати на "Радіо Київ 98FM", розповісти про корки і відповісти на дуже просте запитання про правила паркування в Києві. Панове-водії, навіщо витрачати гроші на паркування? Краще витратьте їх бензин! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.01.2010 Сьогодні, 27-го січня, відбулося чергове засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Під час брифінґу по його закінченні заступник голови Національної ради Юрій Плаксюк повідомив, що було ухвалено рішення про відмову у видачі ліцензій трьом провайдерам проводового мовлення, оскільки відповідно до останніх змін ст. 31 "Про телебачення і радіомовлення" нині не передбачено розрахунку ліцензійного збору за проводове мовлення. Він особливо відзначив, що сьогодні мережі проводового мовлення перебувають у катастрофічному стані - вони продовжують руйнуватися. Відповідні державні органи, які мали б опікуватися їхнім станом - Міністерство транспорту та зв'язку України, ВАТ "Укртелеком" - не докладають зусиль для їх відновлення. Внаслідок цього щороку кожен район втрачає по декілька тисяч радіоточок. Також під час засідання 27-го січня було задоволено майже всі заяви телерадіоорганізацій щодо переоформлення ліцензій на мовлення. Окрім цього, була розглянута заява ДП "ООРТПЦ" із Одеси, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги на цифровому загальнонаціональному каналі мовлені МХ-2 у стандарті DVB-T (MPEG-4). Ухвалено рішення відмовити у видачі зазначеної ліцензії, оскільки загальнонаціональний канал мовлення має створюватися в Києві, а не в Одесі", - зазначив заступник голови Національної ради. Відповідаючи на запитання журналістів "Телекритики" та "Комерсанта" щодо судового позову власника "GALA Радіо" Джозефа Леміра до уряду України, який перебуває на розгляді Арбітражного трибуналу при ICSID, Юрій Плаксюк зазначив, що Національна рада буде ухвалювати будь-які рішення щодо цього питання тільки після офіційних роз'яснень Міністерства юстиції України (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.01.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27-го січня, з метою забезпечення виконання ст. 17 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" в частині дотримання процедури прийняття та оприлюднення регуляторних (нормативно-правових) актів Національної ради та керуючись статтями 17, 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", ухвалила рішення про створення робочої групи з підготовки матеріалів щодо прийняття та оприлюднення своїх регуляторних (нормативно-правових) актів. Керівником робочої групи призначений член Національної ради Понеділко Віктор Іванович (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.01.2010 В ефірі міста Харків сталися зміни. Сьогодні на частоті 105.2МГц припинив існування локальний проект "Радіо-Фора", а приблизно з 16.50 на цій хвилі транслюється програма Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM". Зміни сталися відповідно до рішення Нацради з ТРМ №35 від 20-го січня поточного року, яким регулятор переоформив ліцензію НР №0865-м від 27.06.2002 АТ телевізійна та радіомовна компанія "ФОРА". ТРО змінило власників, фактичну і юридичну адресу та назву, перетворившись на ДП "Телевізійна та радіомовна компанія "Фора" АТ "Телевізійна та радіомовна компанія "Фора". Також було затверджено нову програмну концепцію, склад керівних і наглядових органів та новий позивний - "Люкс FM". Компанія "Фора" присутня у харківському радіопросторі з травня 1997-го року і володіє двома частотами - 105.2МГц та 72.35МГц (Джерело: За матеріалами порталу "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 27.01.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27-го січня внесла зміни до ліцензії ТОВ "Мюзік радіо" (м.Київ) у зв'язку зі зміною складу редакційної ради (були: Передерєєва Н.А., Горовенко А.В., Сидоров Г.В., Яремич О.А.; стали: Ковтун В.Ю., Хацько В.І., Кудіна Т.А., Польська А.В.). Також були внесені зміни до ліцензії ТОВ "ТРК "Бізнес-радіо"" (м.Київ). Директором замість Олени Ботюк став Володимир Шамшудінов, а членам редакційної ради замість Олени Ботюк і Юрія Шендри - Володимир Шамшудінов і Лариса Євтухова. У програмній концепції зазнав змін жанровий розподіл: зникли культурно-мистецькі і науково-просвітницькі програми, яких було по 1 годині на добу, зате збільшився відсоток розважально-музичних програм з 13 годин 30 хвилин до 15 годин 30 хвилин на добу. Водночас була переоформлена ліцензія ТОВ "ТРК "Імідж TV"" з міста Вознесенська Миколаївської області. Власником локальної станції, яка мовила на частоті 103.6МГц у Вознесенську, стало київське ТОВ "ТРК "Медіа Маркет"", а позивним, відповідно, - "ХІТ FM" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.01.2010 На хвилях столичної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стартує новий проект - "DARTs". Програма "DARTs" - це хіт-парад поточного тижня за версією чартів Billboard і Rollong Stones. Виходитиме програма в ефір щочетверга о 22.04 та щосуботи о 15.04, одразу після інформаційного випуску. Хронометраж - 60 хвилин (включаючи новини, рубрику та рекламу). Ведучий: Сергій Добрий. Програма складатиметься з музичних творів, що потрапили до західних музичних чартів цього тижня (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 27.01.2010 Юристи засновника радіостанції "GALA Радіо" Джозефа Леміра відреагували на заяву Міністерства юстиції України про те, що Арбітражний трибунал Міжнародного центру розв'язання інвестиційних спорів (International Centre for Settlement Disputes) відхилив всі вимоги у справі пана Леміра проти України. За їх словами, рішення прийнято якраз на користь Джозефа Леміра в його арбітражному процесі під номером ARB 06/18 проти держави Україна. Раніше Джозеф Лемір, який є громадянином США, заявив про порушення Україною положень Договору між США та Україною про заохочення і взаємний захист інвестицій, а також укладеного між ним та державою Україна мирової угоди - Угоди про врегулювання спору від 20 березня 2000. На його думку, ці порушення призвели до несправедливого, нерівноправного, упередженого і дискримінаційного прийняття рішень у процесі визначення державою Україна переможців конкурсів на використання радіочастот, що не дозволило йому розвинути "GALA Радіо" у повноцінну загальнонаціональну радіомережу станом на 1 січня 2001 року, а також створити дві інші загальнонаціональні мережі. Пан Лемір заявив, що ці порушення завдали йому збитків у розмірі $ 55 млн. Також він висунув інші претензії щодо існування перешкод на частоті, яка належить "GALA Радіо", збитків, які були завдані введенням нової редакції Закону про телебачення і радіомовлення, а також відшкодування моральної шкоди, яка в цілому склала $ 5 млн. Загальна сума позову Джозефа Леміра склала $ 60 млн. плюс відсотки. Держава Україна оскаржила питання юрисдикції, відповідальності та відшкодування збитків. 25 січня 2010 українське міністерство повідомило, що у своєму рішенні трибунал відхилив всі вимоги пана Леміра щодо порушення державою Україна умов Угоди про врегулювання спору, а також відхилив більшість вимог пана Леміра щодо порушення державою Україна умов Договору між США і Україною про заохочення і взаємний захист інвестицій. "Дане рішення не присуджує пану Лемір будь-які збитки. Арбітражний трибунал вирішив провести ще одну стадію арбітражного процесу для розгляду питань компенсації", - йдеться в повідомленні Мін'юсту України. За даними міністерства, Джозеф Лемір вимагав відшкодування Україною збитків на суму понад $ 70 млн. Разом з тим, юристи Джозефа Леміра через радіокомпанію "ГАЛА" пояснюють, що стосовно юрисдикції суд відхилив заперечення України. Що стосується відповідальності, то суд ухвалив, що Україна порушила міжнародне право при проведенні конкурсів на отримання ліцензій на радіомовлення, що і було основною частиною претензій Джозефа Леміра. "Трибунал визнав відповідальність України щонайменше в чотирьох випадках несправедливого і нерівноправного, а також упередженого та дискримінаційного ставлення до пана Леміра... Ці порушення виражалися в упередженому ставленні, тиску і втручанні політиків у процес ліцензування радіомовлення Національною радою з питань телебачення і радіомовлення в період з 1999 р. до самого останнього часу, в т.ч. шляхом прямого втручання Президента України на користь окремих кандидатів безпосередньо під час проведення конкурсів", - заявляють вони. Що стосується відшкодування шкоди, то, як зазначають юристи пана Леміра, суд визнав, що в результаті зазначених вище порушень Україна зобов'язана виплатити компенсацію пану Леміру в сумі, яка буде визначена в ході наступної і заключної стадії арбітражного розгляду. Вони також додають: "Більше того, трибунал навіть залишає за собою право присудити відшкодування моральної шкоди за те ставлення, яке доводилося відчувати пану Леміру з боку певних державних структур України" (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 26.01.2010 Завтра о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.01.2010 До відома керівників телерадіоорганізацій і провайдерів програмної послуги! Наприкінці грудня 2009 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зверталася до керівників телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги із застереженням щодо шахрайських дій певних осіб, які телефонували до їхніх організацій з пропозиціями купити квитки на публічний захід (концерт), який буцімто має проводити цей державний орган. Нині до Національної ради телефонують керівники реґіональних і місцевих телерадіоорганізацій для з'ясування таких самих обставин. Тобто шахраї, котрі називаються помічниками членів Національної ради, телефонують до телерадіоорганізацій або їх власників чи засновників, настійливо вимагаючи придбати квитки, вартість яких коливається в межах 600 - 1200 грн. Повідомляємо, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не проводить жодних платних публічних заходів (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.01.2010 В ефірі столичної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, а також Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 256k.) стартував новий проект - "Золота Сотня MusicРадіо". Програма "Золота Сотня MusicРадіо" виходитиме в ефір по вівторках о 21.04 і по четвергах о 15.04, одразу після інформаційного випуску. Хронометраж: 60 хвилин. Ведучий: Вадим Наливайко. Програма складена з шести музичних пар: початковий варіант пісні, що потрапила до списку "500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone" та її сучасне прочитання. З розповіддю про твори, ліричними відступами і призовим питанням наприкінці програми (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 26.01.2010 З 25-го січня столична радіостанція Світлого радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) приймає SMS-повідомлення на новий короткий номер - 1056, перед текстом слід ставити 6728. Вартість даної послуги - 0,45 гр. (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.01.2010 Сьогодні ЗАТ "РК "ГАЛА" (радіостанція "GALA Радіо") розповсюдило Прес-реліз пана Джозефа Леміра та "GALA Радіо" щодо рішення про юрисдикцію та відповідальність у справі Джозеф Лемір проти держави Україна (справа ICSID # ARB 06/18). Подаємо його текст: "Даний пресс-реліз є відповіддю на запити преси та пресс-реліз Міністерства Юстиції, який було розповсюджено напередодні і який є таким, що вводить в оману стосовно рішення щодо юрисдикції і відповідальності, яке було прийнято 21 січня 2010 року Арбітражним Трибуналом (далі "рішення ICSID") у складі голови Хуана-Фернандеса Арместо (Іспанія), доктора Яна Паульссона (Франція) і доктора Юрґена Фосса (Німеччина), на користь Джозефа Леміра в його арбітражному процесі під номером ARB 06/18 проти держави Україна, що слухається у Міжнародному Центрі з Вирішення Інвестиційних спорів при Світовому Банку (далі "ICSID"). Позов було подано до ICSID на основі 1) Двостороннього Договору між Україною та Сполученими Штатами Америки про заохочення та взаємний захист інвестицій, підписаного в Києві 17 жовтня 1996 року (далі "Договір") та 2) угоди між Позивачем і Відповідачем щодо врегулювання спору від 20 березня 2000 року (далі "Угода про врегулювання"), що була зафіксована у рішенні від 18 вересня 2000 року (далі "Рішення 2000 року"). Як Договір, так і Рішення 2000 року містять положення щодо застосування арбітражу в ICSID для вирішення спірних питань. Пан Лемір вимагав задоволення позову щодо можливих порушень Угоди про врегулювання та Рішення 2000 року, а також можливих порушень Договору після прийняття Рішення 2000 року. Зокрема, ці порушення, за словами пана Леміра, призвели до несправедливого, нерівноправного, упередженого і дискримінаційного визначення переможців конкурсів на використання радіочастот державою Україна, що не дозволило йому розвинути ГАЛА Радіо у повноцінну загальнонаціональну радіо мережу станом на 1 січня 2001 р., а також створити дві інші загальнонаціональні мережі. Пан Лемір заявив, що ці порушення завдали йому збитків в розмірі 55 мільйонів доларів США. Інші претензії були також заявлені паном Леміром щодо існування радіо завад на частоті, що належить ГАЛА Радіо, збитків, що були завдані запровадженням нової редакції Закону Про телебачення і радіомовлення, а також відшкодування моральної шкоди, що загалом склало 5 мільйонів доларів США. В цілому, загальна сума позову пана Леміра склала 60 мільйонів доларів США плюс відсотки. Держава Україна оскаржувала питання юрисдикції, відповідальності та відшкодування збитків. Щодо юрисдикції, суд відхилив заперечення України. Щодо відповідальності, суд ухвалив, що Україна порушила міжнародне право під час надання ліцензій на радіомовлення, що і було основною частиною претензій пана Леміра. Трибунал визнав відповідальність України за не менш ніж чотирма випадками несправедливого та нерівноправного, а також упередженого і дискримінаційного ставлення до пана Леміра відповідно до Договору. Ці порушення відносяться до застосування упередженого ставлення, використання тиску та втручання політиків у процес надання ліцензій на радіомовлення Національною Радою з питань телебачення і радіомовлення у період з 1999 року до самого останнього часу, у тому числі шляхом прямого втручання Президента України на користь окремих кандидатів під час проведення конкурсів. Зокрема, суд встановив наступні випадки порушень з боку певних органів України, що всупереч міжнародному праву завдали шкоди панові Леміру: 1. Практика надання ліцензій на використання радіочастотного ресурсу в той час, коли Національна Рада була недієздатною у період з 16 березня 1999 по 9 червня 2000 року, а також рішення Національної ради від 1 січня 2001 року щодо легалізації зазначених ліцензій; 2. Рішення Національної Ради від 16 травня 2004, яким ГАЛА Радіо було відмовлено в отриманні ліцензії на мовлення в АМ діапазоні, і рішення від 21 грудня 2004 року, що надало ліцензію на мовлення на цій же частоті іншій компанії; 3. Рішення Національної Ради від 19 жовтня 2005 щодо відмови ГАЛА Радіо в отриманні ліцензії на інформаційне мовлення з наступним наданням права мовлення на цьому каналі іншій радіокомпанії, а також наступного рішення про присудження ще 12 радіочастот іншій радіо мережі; 4. Рішення Національної Ради від 6 лютого 2008, яким вкотре ГАЛА Радіо було відмовлено, проте заява на отримання ліцензії на мовлення іншого конкурсанта була задоволена. Щодо відшкодування збитків, суд встановив, що в результаті цих порушень Україна зобов'язана сплатити компенсацію панові Леміру у сумі, яку буде визначено в ході наступної і заключної стадії арбітражного розгляду. Більше того, Трибунал навіть залишає за собою право присудити відшкодування моральної шкоди через те ставлення, яке доводилося зазнавати панові Леміру з боку певних державних установ України. ICSID попросив згоди пана Леміра та держави Україна щодо публікації цього рішення на своєму веб-сайті. Пан Лемір дав свою згоду з самого початку арбітражного розгляду. Міністерство юстиції поки що цього не зробило, проте замість цього обрало тактику розповсюдження оманливого пресс-релізу, що був розісланий напередодні. Пан Лемір, який працює в Україні вже 20 років, є одним з перших іноземних інвесторів України, відданий справі створення якісного радіо, а також створення справжньої свободи слова і демократії для народу України. Він вірить у те, що від Рішення, що офіційно встановлює факт злодіянь проти нього на протязі останніх десяти років, насправді виграє велика держава Україна та її народ, оскільки це рішення буде рушійною силою для необхідних реформ та сприятиме нестримному прагненні країни до демократії та свободи. Подальші запити повинні бути адресовані виключно на ім'я юридичного представника пана Леміра доктора Хаміда Ґ. Ґараві юридичної фірми DERAINS & GHARAVI, що розташована в Парижі, Франція, на електронну адресу або за телефоном +33 140 55 51 00 з розумінням того, що жодних подальших коментарів з приводу питань, що ще підлягють арбітражному розгляду, надаватися не буде" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.01.2010 ЗАТ "РК "ГАЛА" ("GALA Радіо") заявляє, що 21-го січня 2010-го року арбітражний трибунал Міжнародного центру з рішення інвестиційних спорів при Світовому банку (ICSID) прийняв рішення на користь Джозефа Леміра у справі проти України. Про це йдеться у прес-релізі компанії. За інформацією компанії, суд ухвалив, що Україна порушила міжнародне право під час надання ліцензій на радіомовлення, що й було основною частиною претензій пана Леміра. Зокрема, трибунал визнав відповідальність держави за чотирма випадками. Серед них: 1. Практика надання ліцензій на використання радіочастотного ресурсу в той час, коли Національна рада була недієздатною у період з 16-го березня 1999-го по 9-те червня 2000-го року, а також рішення Національної ради від 1-го січня 2001-го року щодо легалізації зазначених ліцензій; 2. Рішення Нацради від 16-го травня 2004-го, яким "GALA Радіо" було відмовлено в отриманні ліцензії на мовлення в АМ-діапазоні, і рішення від 21-го грудня 2004-го року, що надало ліцензію на мовлення на цій же частоті іншій компанії; 3. Рішення Нацради від 19-го жовтня 2005-го щодо відмови "GALA Радіо" в отриманні ліцензії на інформаційне мовлення з наступним наданням права мовлення на цьому каналі іншій радіокомпанії, а також наступного рішення про присудження ще 12 радіочастот іншій радіомережі; 4. Рішення Нацради від 6 лютого 2008, яким "GALA Радіо" було відмовлено, проте заява на отримання ліцензії на мовлення іншого конкурсанта була задоволена. "Ці порушення відносяться до застосування упередженого ставлення, використання тиску та втручання політиків у процес надання ліцензій на радіомовлення Національною радою з питань телебачення і радіомовлення у період з 1999-го року до самого останнього часу, у тому числі шляхом прямого втручання Президента України на користь окремих кандидатів під час проведення конкурсів", - йдеться у повідомленні компанії. Щодо відшкодування збитків, як повідомляє компанія, суд встановив, що в результаті цих порушень Україна зобов'язана сплатити компенсацію панові Леміру у сумі, яку буде визначено в ході наступної і заключної стадії арбітражного розгляду. Нагадаємо, вчора перший заступник міністра юстицій Євген Корнійчук заявив про те, що трибунал відмовив пану Леміру в задоволенні позову проти України в повному обсязі і не визнав справедливими вимоги щодо порушення Україною умов договору зі США щодо підтримки та взаємного захисту інвестицій. Вчора директор з реґіонального розвитку "GALA Радіо" Сергій Денисенко не зміг прокоментувати "Телекритиці" це рішення через умови конфіденційності, оскільки ICSID попросив згоди пана Леміра та держави Україна щодо публікації цього рішення на своєму Web-сайті. Пан Лемір дав свою згоду, а міністерство юстиції поки що цього не зробило. "Телекритика" намагається отримати коментар у керівника управління представництва інтересів держави в міжнародних та іноземних судах Лариси Ліщинської (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.01.2010 Результати соціологічних опитувань по другому туру президентських виборів уже заборонено публікувати в засобах масової інформації. Про це нагадав заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомляє Інтерфакс-Україна. "До 7 лютого вже заборонено подавати будь-які результати соціологічних опитувань щодо підтримки кандидатів у президенти", - заявив Магера. Він нагадав, що відповідно до закону за 15 днів до дня виборів заборонена публікація результатів соціологічних опитувань, і що ця законодавча норма поширюється і на другий тур виборів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2010 Херсонська радіостанція "Софія" (99.4МГц) відкрила власний Web-сайт у всесвітній мережі Інтернет. На ресурсі, що розмістився за адресою http://www.sofia.ks.ua, можна знайти інформацію про радіостанцію, її історію та сьогодення, познайомитися з працівниками ефіру та керівництвом, дізнатися про програми, що виходять на хвилях радіо "Софія", та ознайомитися з їх анонсами. Також радіо "Софія" запустило онлайн-трансляцію своїх програм - її можна слухати у стереорежимі (32kHz) зі швидкістю 96kbps за адресою http://sofia994.narod.ru/listen.pls, або ж з сайту станції чи з сайту http://sofia994.narod.ru (Джерело: Інформацію надано ).
  • 25.01.2010 Арбітражний трибунал Міжнародного центру з рішення інвестиційних спорів відмовив у задоволенні позову засновникові української радіомережі "GALA Радіо" Джозефу Леміру в повному обсязі. Про це повідомляє "Кореспондент" з посиланням на "Інтерфакс-Україна". За інформацією видання, яке цитує першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука, трибунал не визнав справедливими вимоги щодо порушення Україною умов договору з США щодо підтримки та взаємного захисту інвестицій. Окрім цього, видання пише про те, що суд відмовив пану Леміру в стягненні збитків на суму $70 млн. Однак, генеральний директор компанії Gala Media Сергій Денисенко у коментарях інтернет-виданню "Телекритика" зазначив, що інформація щодо рішення суду подана інтернет-виданнями некоректно: "Інформаційне агентство "Інтерфакс" отримало від пана Корнійчука прес-реліз, який не зовсім чітко відповідає суті того рішення, яке було прийняте". За його словами, позов пана Леміра не був відхилений у повному обсязі, однак коментувати це рішення Денисенко не може через умови конфіденційності. "Справа в тому, що міжнародний центр з вирішення інвестиційних спорів, при якому відбувався арбітраж, запитав в України дозвіл на публікацію цього рішення, і, на жаль, поки що не отримав цього дозволу від України", - зазначив пан Денисенко. За його словами, на сьогодні лише розгляд питання юрисдикції та питання по суті, але питання відшкодування збитків розглядатиметься на наступному засіданні, яке ще не заплановане. Тому інформація щодо суми позову, розповсюджена ЗМІ є некоректною. Також пан Денисенко зазначив, що суд таки задовольнив позов пана Леміра, але частково. "Тому казати, що суд відхилив позов засновника "GALA Радіо" проти України є не зовсім коректним. Я б назвав цей матеріал: "Україна по суті програла перший в своїй історії міжнародний комерційний арбітраж". В рішенні визначено певні речі, які, я думаю, матимуть в Україні великий резонанс у сфері ліцензуванні ТРО". "Телекритика" продовжує вивчати ситуацію (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.01.2010 Сьогодні Всеукраїнська радіомережа "Мелодія" (Київ-101.1МГц, Сімферополь-100.6МГц, Луганськ-101.1МГц, Чернігів-101.3МГц, Одеса-101.4МГц, Рівне-101.4МГц, Дніпропетровськ-101.5МГц, Підгайці-102.4МГц, Хмельницький-102.5МГц, Донецьк-102.6МГц та 73.58МГц, Кам'янець-Подільський-102.8МГц, Харків-103.0МГц, Мелітополь-103.2МГц, Красноармійськ-103.3МГц, Старобільськ-104.2МГц, Херсон-104.4МГц, Кривий Ріг-104.7МГц, Тернопіль-104.9МГц, Полтава-105.0МГц, Миколаїв-105.1МГц, Суми-105.1МГц, Косовська Поляна-105.1МГц, Дубровиця-105.3МГц, Луцьк-105.5МГц, Первомайськ-105.5МГц, Карлівка-105.5МГц, Кіровоград-105.8МГц, Краматорськ-106.2МГц, Чаплинка-106.4МГц, Хуст-106.8МГц, Конотоп-107.1МГц, Зарічне-107.1МГц, Львів-107.2МГц, Запоріжжя-107.9МГц та 71.51МГц, Ромни-107.3МГц, а також на хвилях снятинського радіо "Нова хвиля 101.8FM" (101.8МГц), севастопольського радіо "Омега-Поліс" (103.7МГц та 73.31МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32kbps ACC, Інтернет-мовлення 64kbps, Інтернет-мовлення 32kbps ACC+ та Інтернет-мовлення 128kbps) відзначатиме День народження Володимира Висоцького. На слухачів чекає: 1. Щогодини з 6.00 до 19.00 - міні-серіал: "Життя і творчість великого барда"; 2. 08.15 - "Хронограф"; 3. 11.40 - "Сегодня тому"; 4. Випуски "Історії кохання" І. Кошманової "Музи поета": І.Мешкова-Жукова, Л. Абрамова, Л. Лужина; 5. 15.40 - Марина Владі - "Романтика кохання"; 6. 18.40 - Марина Владі - "Драма життя"; 7. 21.10 - "Перерваний політ" - присвята Володимиру Висоцькому, проект Кирила Нікітенка (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 24.01.2010 72-х літній річниці з дня народження легендарного барда, поета і актора Володимира Висоцького присвячується! Протягом всього дня, 25-го січня, в ефірі столичної сателітарної станції "Радіо Шансон" (Київ-101.9МГц, Одеса-91.8МГц, Євпаторія-100.4МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц, Алушта-106.2МГц, Луганськ-91.3МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Севастополь-101.5МГц, Кременчук-103.5МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Сімферополь-105.4МГц, Вінниця-105.9МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-106.4МГц, Харків-106.6МГц, Чернігів-106.8МГц, Полтава-106.8МГц, Черкаси-107.5МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) звучатимуть його пісні, і, займе нішу гідну програма під назвою "Згадуючи Висоцького". Про життя і творчість Володимира Висоцького ми, здається, знаємо все. Сотні книг і безліч документальних досліджень; працюють музеї; проходять семінари та літературні зустрічі. Але чи все нам відомо? Чи всі факти його біографії та творчості вже стали надбанням громадськості? Відповісти на ці питання ведучі "Радіо Шансон" спробують протягом дня на Добрій хвилі. Свої коментарі вже зараз залишайте на інтернет-форумі станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.01.2010 Телевізійні дебати між кандидатами на посаду президента України у другому турі відбудуться на НТКУ 1-го лютого. Таке рішення 22 січня ухвалила Центральна виборча комісія. Окрім цього ЦВК внесла зміни до пункту 5.2 "Порядку надання ефірного часу та друкованих площ для проведення передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України". Відповідно до цих змін, для проведення передвиборної агітації кандидату на посаду Президента України, включеному до виборчого бюлетеня для повторного голосування, надається ефірний час на Першому національному тривалістю 90 хвилин та на Національній радіокомпанії України тривалістю 60 хвилин. Нагадаємо, кандидат у президенти Віктор Янукович неодноразово відмовлявся від участі у теледебатах з Юлією Тимошенко. Востаннє він наголосив на цьому 22 січня під час виступу перед партійним активом Харківської області. Янукович зазначив, що вже дебатував з чинним прем'єр-міністром протягом останніх п'яти років, а відповідь на ці дебати вже дав український народ в першому турі виборів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2010 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 22.01.2010 Студія громадського подкастинґу "Молодого радіо" запрошує до участі у тренінґу "Можливості подкастинґу для громадських організацій", що відбудеться 3 лютого. Його учасники зможуть навчитися робити подкасти та використовувати подкастинґ у власній діяльності. Тренінґ проводить Молодіжний інноваційний центр "Медіа-М", у рамках якого діє "Молоде радіо", за фінансової підтримки фонду "Відродження" у рамках проекту "Створення Каналу громадських ініціатив "Громадський подкастинґ C-POD". Мета тренінґу - презентувати можливості подкастинґу для лідерів громадських організацій, ініціатив та кампаній, громадських журналістів та блоґерів, а також розвинути в учасників базові навички, які дозволять їм самостійно записувати та редагувати звук, створити під час тренінґу свої перші подкасти та опублікувати їх у Мережі. Тренерська команда: Анвар Азізов - засновник Web-сайту "Подкастер"; Андрій Іздрик - редактор літературного подкаст-проекту Kabi.net; Станіслав Шумлянський - організатор та координатор Каналу громадського подкастинґу C-pod. Відбір учасників тренінґу здійснюватися на конкурсних засадах. Для участі необхідно надіслати на адресу резюме та короткого листа із поясненням зацікавлення тренінґом та своїх планів використання подкастинґу у діяльності своєї громадської організації/ініціативи. Просимо звернути увагу на те, що тренінґ не розрахований на професійних журналістів. Кінцевий термін подання заявок - 29 січня 2010 р. (п'ятниця). Для ефективної участі у тренінґу кожен учасник повинен мати при собі ноутбук/нетбук (для редагування звуку) та пристрій для запису звуку - цифровий диктофон або мікрофон/гарнітуру з можливістю приєднання до власного комп'ютера. Тренінґ відбуватиметься у Києві в середу, 3 лютого 2010 року, з 10.00 до 17.00 з перервами на каву та обідом. Участь у тренінґу безкоштовна, проїзд учасникам з інших міст не відшкодовується. Контактна особа: Станіслав Шумлянський, (044)-592-11-38, , ICQ 364529699 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.01.2010 Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю колишнього директора української служби Радіо "Свобода" Романа Купчинського. Відповідне повідомлення опубліковано на Web-сайті глави держави. "Від нас пішла прекрасна людина, видатний журналіст, істинний патріот України, який усе життя присвятив служінню рідній нації", - йдеться у тексті співчуття пана Ющенка. Президент підкреслив, що Роман Купчинський надзвичайно багато зробив для розвитку незалежної української публіцистики й літератури, активно сприяв відродженню української державності, утвердженню в нашій країні демократії й свободи слова. "Його передчасна смерть - це непоправна втрата для рідних, близьких, друзів, колег і однодумців, для всього українства", - зазначив Глава держави. Як повідомляла "Телекритика", пан Купчинський помер 19-го січня у Вашингтоні (США) після тяжкої хвороби (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.01.2010 20-го січня Президент Віктор Ющенко присвоїв третій ранг державного службовця Головатенко Оксані Анатоліївні - членові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави. Нагадаємо, що Оксана Головатенко була призначена членом Нацради президентським указом від 24-го листопада 2009, коли Віктор Ющенко звільнив Владислава Лясовського. До цього пані Головатенко очолювала компанію "Хайлайн медіа", яка займається продажем спонсорства на каналах групи "Інтер". З членів Національної ради на першому ранзі державної служби перебувають Тетяна Лебедєва, Юрій Плаксюк, Ігор Курус, Андрій Мирошніченко, на другому - Тетяна Мокріді. У Владислава Лясовського також був другий ранг. Відповідно до ст. 26 закону "Про державну службу" існує 15 рангів державних службовців. Найвищим є перший ранг (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.01.2010 У Росії відкрили інтернет-музей, де представлені артефакти історії радіо і телебачення Радянського Союзу. Про це повідомляє "Кореспондент.net". До Web-версії звернулися через те, що з приміщенням для музею в Москві виникли складнощі. До експозицій http://tvmuseum.ru увійшли світлини та відеосюжети з життя редакцій, спогади дикторів і журналістів тощо. Архіви музею налічують 32 тисяч сторінок машинописного тексту. Також на сайті планують представити бібліотеку радянських ілюстрацій і старих підручників з журналістики (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.01.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборгувала оплату за комунальні послуги за грудень і січень. Через це, за словами в. о. голови Нацради Андрія Мирошніченка, була загроза відключення світла і зриву роботи моніторинґового центру, який стежить за дотриманням телерадіокомпаніями законодавства про вибори. "На сьогоднішній день Національна рада не має коштів, щоб оплачувати електроенергію, тепло й інші послуги. Учора ми дійшли згоди і домовилися з комунальними службами, що в нас не відключають електроенергію, тому моніторинґовий центр поки працює", - сказав він. Такими, за його словами, є наслідки неприйняття закону про державний бюджет на 2010 рік. "Нацрада працює за схемою 1/12 тільки по захищених статтях. Так, комунальні послуги є захищеною статтею, але плата за них виросла у 4 рази", - наголосив він. У Нацраді констатують, що виходу із цієї ситуації немає поки не буде ухвалений бюджет. Регуляторний орган звернеться до Кабінету Міністрів з проханням фінансувати їхні видатки з резервного фонду (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.01.2010 20-го січня Верховна Рада відхилила законопроект № 2442 про внесення змін до Закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо звітності Нацради з ТРМ. Через відсутність доповідачів - члена комітету з питань свободи слова та інформації Олени Кондратюк, а також голови комітету Ганни Герман - доповідати з цього питання взявся сам голова Верховної Ради Володимир Литвин. Але народні депутати не сприйняли його мотивації щодо необхідності прийняття цього закону і проголосували проти. Друга пропозиція - відправити на повторне друге читання - також не пройшла. Таким чином зал не підтримав законопроект в другому читанні і в цілому та не захотів відправити й на повторне друге читання (хоча зауважень до проекту не було). Тепер цей законопроект знятий з розгляду, і щоб внести знову відповідні зміни, треба реєструвати новий законопроект. Зміни полягали в тому, щоб надати право Верховній Раді з ініціативи президента або 150 депутатів слухати питання про позачерговий звіт Нацради. Нагадаємо, що Верховна Рада вже кілька років поспіль не слухає річні звіти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.01.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20-го січня ухвалила рішення звільнити 19 своїх представників у реґіонах з 1-го березня 2010-го року та, відповідно, 2-го березня оголосити конкурс на заміщення вакантних посад. Звільнені представники: Вінницька область - Мазурик Вадим Станіславович; Донецька область - Савельєв Сергій Вікторович; Житомирська область - Антонюк Сергій Миколайович; Закарпатська область - Кузьма Іван Васильович; Запорізька область - Кучугурний Володимир Юхимович; Івано-Франківська область - Турелик Володимир Володимирович; Кіровоградська область - Бакаленко Любов Яківна; Львівська область - Цеголко Петро Павлович; Одеська область - Салабай Олександр Васильович; Полтавська область - Миронович Лілія Миколаївна; Рівненська область - Тарасюк Дмитро Володимирович; Сумська область - Таранюк Микола Павлович; Тернопільська область - Зубик Михайло Васильович; Харківська область - Долбня Тетяна Олександрівна; Херсонська область - Радіонов Сергій Олександрович; Хмельницька область - Пенкальський Анатолій Петрович; Чернівецька область - Шегда Петро Петрович; Чернігівська область - Мельник Леонід Петрович; м.Севастополь - Сабельніков Ігор Борисович. Як пояснив в. о. голови Національної ради Андрій Мирошніченко, звільнені ті представники, у яких добігає кінця термін контракту. Були деякі розбіжності в термінах, однак Нацрада отримала роз'яснення Міністерства праці та соціальної політики та Головного управління державної служби щодо необхідності їхнього звільнення. "Власне, висновки щодо їхньої компетенції будуть підведені під час конкурсу, у якому вони зможуть брати участь на рівні з іншими кандидатами", - сказав пан Мирошніченко, висловивши впевненість у тому, що більшість представників після конкурсу знову опиняться на своїх посадах. Тим часом залишаються на своїх місцях представники у Волинській (Пасаман Микола Миколайович), Дніпропетровській (Величко Володимир Іванович), Луганській (Моклякова Ніна Іванівна), Миколаївській (Бондур Сергій Володимирович) областях, Києві та Київській області (Корж Олексій Анатолійович) і Автономній Республіці Крим (Іванець Андрій Валерійович). У Черкаській області представника немає, оскільки через судовий трудовий спір з попереднім представником, Нацрада не може оголосити конкурс на заміщення вакантної посади. Перед тим як ухвалити рішення про звільнення представників, Нацрада затвердила їхні звіти за 2009-ий рік. Публічного слухання не було, однак згодом після остаточних редакторських правок Нацрада оприлюднить ці звіти. Як прокоментував на брифінґу Андрій Мирошніченко, цього року жодного звіту не "завертали" назад, що, на його думку, свідчить про зрілість і досвід регуляторного органу. Іншим рішенням Національна рада затвердила свій звіт за 2009-ий рік, з яким виступатиме згодом перед Президентом і Верховною Радою. "Нічого фантастичного в ньому немає, цього року звіт підготували вчасно, залишилися редакторські правки", - сказав пан Мирошніченко. Звіт має бути оприлюднений на Web-сайті Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.01.2010 На виконання Закону України "Про внесення змін до ст. 31 Закону України "Про телебачення радіомовлення" щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення відновити дію Інструкції про видачу, продовження, переоформлення та видачу дубліката ліцензії провайдера програмної послуги, яка була призупинена у жовтні 2008-го року. Цим самим рішенням Національна рада внесла зміни до Методичних рекомендацій до застосування в роботі з 01.01.2010 статті 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" в частині розрахунку ліцензійного збору для провайдерів програмної послуги (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.01.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20-го січня ухвалила рішення про звільнення 19 своїх представників в реґіонах. Таке рішення цілком відповідає нормам трудового законодавства, оскільки у більшості з них 1-го березня ц. р. закінчується термін строкового трудового договору. На брифінґу, що відбувся по завершенні засідання, перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко наголосив, що відповідно до законодавчих норм, у трудовому контракті зазначається термін, на який він укладається. Отримавши відповідні роз'яснення від Міністерства праці та Головного управління державної служби щодо цих термінів, Національна рада прийняла рішення про необхідність звільнення відповідної кількості своїх реґіональних представників. "Всі представники, що виявлять бажання далі працювати у Національній раді, матимуть змогу брати участь у конкурсі на заміщення вакантних посад. Рішення про звільнення - це процедурний момент. Ухвалювати рішення про професійну придатність та якість роботи працівника ми будемо під час конкурсу. Звичайно, важливим чинником виступатиме звіт кожного представника",- пояснив журналістам Андрій Мирошніченко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.01.2010 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20-го січня затвердила звіт про свою діяльність за 2009-ий рік. Незабаром цей документ буде подано на розгляд Президенту та Верховній Раді України. Також під час засідання Національна рада затвердила звіти реґіональних представників. На брифінґу, що відбувся по завершенні засідання, перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко відзначив, що звіт про діяльність Нацради за 2009-ий рік підготовано вчасно та якісно. "Приємно, що цього разу, на відміну від минулих років, не повернуто жодного звіту представника. Це свідчить про високу якість роботи як самих представників, так і апарату Національної ради", - підсумував він (Джерело: Сайт Нацради).
  • 20.01.2010 Програми столичної сателітарної мережевої станції "L'Радіо" від сьогодні звучать і в місті Вознесенськ Миколаївської області. Тут "L'Радіо" транслюється на частоті 107.5МГц (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 19.01.2010 Завтра о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.01.2010 19-го січня у Вашингтоні (США) після тяжкої хвороби на 66-му році життя помер колишній довголітній директор Української служби "Радіо Свобода" Роман Купчинський. Як повідомляє "Радіо Свобода", 1991-го року Роман став директором української редакції, коли ця радіокомпанія ще містилась у Мюнхені. Під його керівництвом українська "Свобода" розбудувала широку мережу журналістів на Заході й в Україні. 1992-го року за ініціативи Романа в Києві був відкритий корпункт "Радіо Свобода". 2002-го року Роман перейшов на аналітично-дослідницьку роботу в "Радіо Свобода" і став головним редактором "Звіту про організовану злочинність і корупцію". Його статті про українсько-російські відносини, російську енергетику й корупцію в енергетичній царині пострадянського простору були опубліковані в цілій низці наукових видань. Останнім часом Купчинський працював в американському фонді "Джеймстаун", де зокрема досліджував діяльність російського Газпрому. Купчинський є автором звіту "Російський зріджений газ - майбутнє поле геополітичної битви". Романа Купчинського поховають на Національному кладовищі Арлінктон поблизу Вашингтона з усіма військовими почестями. Ми висловлюємо співчуття рідним, друзям та колегам померлого. Вічна пам'ять (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.01.2010 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) запрошує своїх слухачів до інтернет-блоґів ведучих, що працюють на цій станції. Спілкуйтеся, товарищуйте, дізнавайтесь більше! Це - цікаво! Шукайте в Інтернеті блоґи таких ведучих: DJ Макс, DJ Алекс, DJ Марта, DJ Єва (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.01.2010 1-го січня розпочала мовлення нова українська музична Інтернет-радіостанція - "PLAY Radio!". Станція працює з Києва і грає найпопулярнішу музику нового тисячоліття, найсучасніші хіти та найкращі хіти кінці минулого століття. Все від Pop, Dance, Rock по Hip-Hop та R'N'B з позначкою TOP! "Play Radio!" - радіо прогресивного поколіния! Slogan: "Вмикай Play". Допоміжний слоґан: "Less words - more music". Мовлення ведеться у форматі Streaming mp3 зі швидкістю 128kbps за посиланням http://193.151.59.204:8000/listen.pls. Аудіосигнал: 44kHz Stereo (Джерело: Інформацію надано ).
  • 16.01.2010 У лютому 2010-го року стартують Зимові Олімпійські Ігри у Ванкувері! Столична сателітарна мережева станція "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) вболіватиме за нашу українську збірну, бажаючи їм перемоги! За традицією, спеціальний корреспондент "GALA Радіо" вестиме прямі репортажі з місця подій Олімпіади, отже - слухайте всі останні новини в ефірі станції! З 2009-го року "GALA Радіо" - Генеральний радіопартнер НОК України! З 18-го січня по 10-те лютого в ранковому шоу з Пашею і Машею ви можете виграти цінні подарунки від НОК України - відповідайте на питання про Зимові Олімпійські ігри та вигравайте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 16.01.2010 Ви бажаєте виграти запрошення до нового суші-бару ТАРУМІ і безкоштовно з'їсти смачний рол "Зелений Дракон", а також взяти участь у цікавому розіграші? Тоді слухайте ефір столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення), і на 25-ій хвилині однієї з музичних годин можливо пощастить саме вам! Як тільки ви почуєте команду дзвонити - набирайте номер (044)-489-66-09! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.01.2010 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 15.01.2010 Радіостанції "ТАВР МЕДІА" - лідери рейтинґів! За даними 7-ої злитої хвилі досліджень аудиторії Києва за 2009-ий рік. Компанія "ТНС" завершила черговий етап дослідження аудиторії радіослухачів у Києві. У порівнянні з попереднім етапом (28.09 - 22.11), злита 7-а хвиля (26.10 - 20.12) показала, що слухання всіх радіостанцій знизилося (наприклад, добова аудиторія зменшилася на 72,5 тис. чол.). Це може бути пов'язано як з великою кількістю реклами в ефірі радіостанцій (до традиційної "сезонки" додалася політика), так і з іншими причинами. Незважаючи на зменшення загальної слухацької активності, радіогрупа "ТАВР МЕДІА" (об'єднує радіостанції Національна мережа "ХІТ FM", "Русское Радио - Україна", Dance radio "Kiss FM" та "Радіо РОКС - Україна") утримала першу позицію за сукупною часткою ринку в столиці, завойовану наприкінці минулого року, і тепер є абсолютним лідером і по мережі, і по Києву. Це досягнення не є випадковим, тому що частка ринку планомірно зростала протягом усього 2009-го року як у всієї радіогрупи, так і у кожній з радіостанцій "ТАВР МЕДІА". Докладнішу інформацію про данні дослідження шукайте на офіційному Web-сайті радіогрупи "ТАВР МЕДІА" (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 15.01.2010 "Старий" Новий рік столична муніципальна радіостанція "Радіо Київ 98FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) відзначила, як і належить, згідно з усіма українськими традиціями - із щедрівками та засіванням! За останні два дні близько 400 слухачів відгукнулися на заклик ведучого ранкового ефіру Романа Міхна зателефонувати і розповісти традиційну для цього свята щедрівку або прийти до студії та здійснити цей ритуал у прямому ефірі з усіма супроводжуючими його атрибутами. "Ми, чесно кажучи, не очікували такого ажіотажу, - розповідає директор "Радіо Київ 98FM" Андрій Васін. "Починаючи з 7-ої години ранку на радіостанцію приходили слухачі із запитанням "А чи можна засівати?" Дружно або по одному заходили до студії прямого ефіру і ... вистава розпочиналася! Більшу половину виконаних ними щедрівок ми й не чули ніколи! А з огляду на кількість зерна, висипаного на підлогу під час процесу "засівання", не здивуємося, якщо щось і насправді виросте прямо посеред студії!", - Сміється Андрій Васін. Всіх щедрувальників працівники радіостанції не менш щедро обдарували новорічними дисками "Танцюємо по-українськи" від популярної одноіменної програми "Радіо Київ 98FM"! Цю акцію радіостанція провела в якості завершального етапу святкування Нового року. Тим не менш, вона не стала завершальною для самих щедрувальників, які, рясно засіявши лани муніципальної радіостанції, рушили далі. Отже, послухати веселі українські щедрівки вдалося і численним працівникам шестиповерхового адміністративного будинку, в якому розмістився офіс "Радіо Київ 98FM"! Що посієш, те й пожнеш, як кажуть! Щедрих урожаїв вам в новому році! - бажає "Радіо Київ 98FM" (Джерело: Портал "OnAir.ru").
  • 15.01.2010 Роздача новорічних подарунків під ялинку, яка проходила на мережі станції "MFM Station" (Донецьк-104.1МГц, Харків-90.0МГц, Дніпропетровськ-90.9МГц, Суми-101.4МГц, Мелітополь-102.2МГц, Луганськ-102.3МГц, Кіровоград-104.2МГц, Чернігів-107.7МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k., Інтернет-мовлення 128k.) 30-го грудня, пройшла більш ніж успішно! "MFM Station" вітає тих, хто першим надіслав правильну відповідь на запитання: "Яка саме новорічна пісня зараз лунає в ефірі". Нагадаємо, переможці отримали під ялинку розкішні цифрові фоторамки - чудовий спосіб згадати найкращі моменти року, що минув. "MFM Station" називає імена щасливчиків: 1. Олександр Романов, Суми; 2. Володимир Левченко, Харків; 3. Катерина Осадча, Дніпропетровськ; 4. Каннуннікова Яна, Донецьк; 5. Перемітіна Світлана, Донецьк (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.01.2010 Сьогодні, 15-го січня, останній день передвиборчої агітації кандидатів на пост Президента України. Відповідно до закону, після опівночі має бути знята вся реклама на зовнішніх носіях, припинена трансляція агітаційних матеріалів на радіо, телебаченні та в друкованих ЗМІ, розповсюдження листівок та плакатів. Тож нині кандидати мають останню нагоду звернутися до виборців (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.01.2010 Радіо "Свобода" від сьогодні розпочинає мовлення в реґіонах, розташованих на кордоні Пакистану та Афганістану. Про це повідомляє інтернет-видання "Лента.ru". Нова радіостанція отримала назву "Машааль", що у перекладі означає "Факел". Мовлення здійснюватиметься на мові пушту зі штаб-квартири радіо "Свобода" у Празі. Метою створення проекту стала спроба обмежити вплив екстремістських ресурсів в реґіоні. У випусках висвітлюватимуться місцеві та міжнародні події, у тому числі, пов'язані з тероризмом, а також питання політики, становища жінок і охорони здоров'я. Крім того, керівництво радіостанції обіцяє запросити виступити в ефірі популярного пуштунського співака Харуна Бачі, який був змушений залишити регіон через погрози з боку бойовиків руху "Талібан" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.01.2010 Інтернет-сторінка Української службі BBC - bbc.ua, запущена нещодавно в оновленому форматі під назвою BBC Мій Світ, додала відеоверсії інтерв'ю з кандидатами на посаду президента до мультимедійного висвітлення виборчої кампанії в Україні. Галерея ґрунтовних відео-інтерв'ю з майже усіма претендентами на найвищу державну посаду в Україні вигідно вирізняє інтернет-сторінку Української служби BBC з-поміж інших україномовних новинних вебсайтів. Вона стала додатковою складовою всеосяжного мультимедійного висвітлення виборів, що також містить ґрунтовні репортажі та аналітичні матеріали, думки і коментарі, інтерактивні форуми і блоґи, присвячені президентським перегонам. Голова Української служби BBC Мачек Бернатт-Рещинський пояснює: "Захоплюючою новинкою для нашої служби під час цьогорічних виборів стало доповнення мультимедійного наповнення нашої оновленої інтернет-сторінки BBC Мій світ на bbc.ua відеоверсіями інтерв'ю з кандидатами у президенти". У час наближення дня голосування головна вечірня програма Української служби BBC "Добрий вечір з Лондона" цього тижня виходить у прямий ефір з Києва, і так само наживо вийде спеціальна півторагодинна ранкова програма, присвячена виборам, наступного дня після закриття виборчих дільниць. Мачек Бернатт-Рещинський додає: "Ми прагнемо стати для громадян України своєрідним місточком до глобальних новин, щоби сторінка BBC Мій Світ була постійно відкрита на комп'ютерах наших користувачів, які прагнуть зрозуміти навколишній світ, інтегруючи його у власне світосприйняття. Допомагаючи людям реалізувати це прагнення, ми забезпечили можливість завантажувати усі матеріали нашого сайту на мобільні телефони зі сторінки bbc.ua/mobile, щоби наші користувачі мали доступ до новин та інших матеріалів BBC у будь-який час і де б вони не перебували". Функціонування сторінки BBC Мій світ на bbc.ua передбачає так звану зворотню синдикацію, тобто обмін між сайтами-партнерами BBC в Україні, що дає змогу користувачам порівнювати висвітлення однієї події різними місцевими інтернет-ресурсами. На додаток до власного контенту сайт BBC Мій світ на bbc.ua вміщує добірку інших корисних інтернет-ресурсів. В обмін на цю послугу контент BBC пропагується найпопулярнішими українськими порталами і вебсайтами (Джерело: Інформацію надано ).
  • 14.01.2010 Колишній журналіст ТОВ "Національні інформаційні системи" (новинний продакшн телеканалу "Інтер") Роман Вінтонів від 15 січня працюватиме на радіо - в Українській службі BBC. Цю інформацію він підтвердив "Телекритиці" особисто. За словами Романа, його нова посада називається "журналіст/мультимедійний продюсер", а в коло обов'язків входить стандартна робота журналіста інформаційних програм. Нагадаємо, що Українська служба BBC наприкінці жовтня оголосила конкурс на заміщення вакантної посади мультимедійного продюсера/журналіста для роботи в Києві. Роман Вінтонів з початку 2007 року працював в інформаційній службі "Інтера", звідки звільнився 11 грудня 2009 року. До переходу на "Інтер" він був журналістом К1, ще раніше працював на ТРК "Люкс" у Львові (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.01.2010 Радіостанція "Класне радіо" відновила мовлення в Ізюмі Харківської області (103.7МГц). Як повідомляє ресурс "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", тепер мовлення відбувається з РПЦ по вул. Соборній, 56 будівля ДОСААФ (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 13.01.2010 Поети, народні депутати Дмитро Павличко, Борис Олійник, Іван Драч і Микола Жулинський звернулися з відкритим листом до Президента Віктора Ющенка з критикою ВАТ "Укртелеком" і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, які, на їх думку, руйнують систему дротового мовлення. За їхніми словами, "Укртелеком" знищує систему дротового мовлення, що нараховувала в 1991 році 19 млн радіоточок, а нині має лише 3 млн. "Цього року "Укртелеком" вдався до ще більш витонченого і не менш цинічного способу: підвищивши з 1 червня удвічі оплату за радіоточку, він розгорнув кампанію, в тому числі і через ЗМІ, заохочення абонентів до відмови від радіопослуг", - йдеться в листі. "Усе це свідчить про те, що ринковий спосіб господарювання зв'язківці зрозуміли по-своєму, а саме як можливість торгувати всім, без винятку, навіть першорядним об'єктом інформаційної безпеки", - наголошують вони. У приклад автори листа наводять Білорусь, де відповідний закон запобіг руйнуванню проводового мовлення і зберіг там близько 4 млн радіоточок - більше, ніж в Україні, хоча населення Білорусі становить лише п'яту частину нашого населення. Національну раду депутати розкритикували за перешкоджання Національній радіокомпанії в отриманні ефірних частот. "Добре знаючи про критичну ситуацію у сфері поширення проводового мовлення, [Нацрада] вирішила, хоч як це не дивно, не допускати національне радіо до частотного ресурсу найбільш якісного FM-діапазону. З наявного ресурсу нашого національного надбання комерційні мовники одержали понад тисячу частот, а УР - 80", - йдеться в листі. Прикладом такої політики Нацради називають останній конкурс щодо розподілу FM-частот на Львівщині. За словами депутатів, незважаючи на урядове рішення, згідно з яким треба було забезпечити 100% покриття області програмами УР у FM-діапазоні, НРКУ перемогла лише у малонаселених районах, що не дозволить покрити і 20% території області (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.01.2010 12-го січня відбулося спільне засідання робочої групи Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення зі здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства та взаємодії з ЦВК під час чергових виборів Президента України і Незалежної експертної ради з питань діяльності ЗМІ під час виборів 2009-2010 рр. Обговорювалися питання висвітлення телерадіоорганізаціями перебігу виборчої кампанії. Заступник голови Національної ради, керівник робочої групи Юрій Плаксюк коротко повідомив про заходи, які вживає Національна рада для запобігання порушень виборчого законодавства телерадіоорганізаціями. Він ще раз наголосив на тому, що здійснюється постійний моніторинґ ефіру телерадіокомпаній, інформація про виявлені ознаки порушень передається до Центральної виборчої комісії. Голова Незалежної експертної ради з питань діяльності ЗМІ Тетяна Котюжинська розповіла про те, що очолювана нею експертна рада вирішила побудувати роботу таким чином, що вона розглядає питання лише за запитами телерадіокомпаній, а експертні висновки мають рекомендаційний характер для телерадіоорганізацій. Також було зазначено, що протягом останнього місяця Незалежна експертна рада розглянула 2 запити та ухвалила відповідні рішення. Перший із них надійшов від Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії щодо агітаційного відеофільму Анатолія Гриценка "Ворог їхньої держави". Незалежна експертна рада дійшла висновку, що зазначений фільм не має ознак порушення Закону "Про вибори Президента України". Другий запит надійшов від телерадіокомпаній "НБМ", "Експрес-Інформ" ("5 канал") та Закарпатської ОДТРК щодо агітаційного відеофільму Юлії Тимошенко "Не обирай ганьбу! Обирай Україну!". Незалежна експертна рада виявила у ньому ознаки порушення Закону "Про вибори Президента України" та рекомендувала телерадіоорганізаціям утриматися від його трансляції в ефірі. Також пані Котюжинська повідомила, що на розгляді Незалежної експертної ради з питань діяльності ЗМІ є ще один запит - щодо агітаційних відеофільму та аудіоролика Віктора Януковича. Експертне рішення щодо цього запиту буде ухвалене найближчим часом. Під час обговорення незалежні експерти та члени робочої групи висловлювали думки щодо позитивних результатів співпраці з інформування та консультацій телерадіоорганізацій з питань дотримання виборчого законодавства. Як відомо, по закінченні виборчих перегонів Національна рада має скласти звіт про дотримання телерадіоорганізаціями визначеного законодавством порядку мовлення під час виборчої кампанії 2009-2010 рр., до якого увійде й інформація про роботу Незалежної експертної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 12.01.2010 В місті Ізюм Харківської області тимчасово відсутнє мовлення радіостанції "Класне радіо", що працює на частоті 103.7МГц. Як повідомляє ресурс "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні", призупинення мовлення пов'язане зі зміною місцезнаходження передавача (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.01.2010 Одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) подає найповніший список переможців хіт-параду "ЭтиПеЗаМол-2009". Звичайно ж, ви знаєте, що перемогли цього разу хлопці з Black Eyed Peas. Напевно, не забули, що розпочався "ЭтиПеЗаМол-2009" з пісні Stereo Love. А що було між сотих і перший місцями? Будь ласка! "ЭтиПеЗаМол 2009": 100. Edward Maya feat. Vika Jigulina - Stereo Love; 99. Jordin Sparks - Battlefield; 98. Bob Sinclair - La La Song; 97. Britney Spears - 3; 96. Bon Jovi - We Weren't Born To Follow; 95. Madonna - Revolver; 94. DJ Smash - Волна; 93. Britney Spears - If U Seek Amy; 92. Junior Caldera - What You Get; 91. Lady Gaga - Bad Romance; 90. Muse - Undisclosed Desires; 89. Whitney Houston - I Look To You; 88. A-Ha - Nothing Is Keeping You Here; 87. Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town; 86. Michael Mind - Hold On; 85. Mika - Rain; 84. Paloma Faith - Stone Cold Sober; 83. Kevin Rudolf - Let It Rock; 82. Pixie Lott - Boys and Girls; 81. Ian Carey feat. Steve Edwards - S.O.S.; 80. Natalie Imbruglia - Want; 79. Green Day - 21 Guns; 78. Anastacia - Defeated; 77. T.I. - Whatever You Like; 76. Pussycat Dolls - Hush Hush; 75. Kanye West - Heartless; 74. Cobra Starship - Good Girls Go Bad; 73. David Guetta feat. Estelle - One Love; 72. Britney Spears - Radar; 71. Martin Solveig - Boys & Girls; 70. Beyonce - Halo; 69. One Republic - All The Right Moves; 68. Mr. Hudson feat. Kanye West - Supernova; 67. Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You; 66. James Morrison - Please Don't Stop The Rain; 65. Katy Perry - Waking Up In Vegas; 64. Robbie Williams - Bodies; 63. Agnes - Release Me; 62. Kid Cudi - Day'n'Nite; 61. Lily Allen - The Fear; 60. Mika - We Are Golden; 59. La Roux - Bulletproof; 58. N-Dubz - Number One; 57. The Saturdays - Up; 56. Green Day - Know Your Enemy; 55. Little Boots - New In Town; 54. Justin Nozuka - After Tonight; 53. Pink - Please Don't Leave Me; 52. N-Dubz - Strong Again; 51. A-Ha - Foot Of The Mountain; 50. Jay-Z - Empire State Of Mind; 49. Charlie Winston - Like A Hobo; 48. Melanie Fiona - Give It To Me Right; 47. Akon - Beautiful; 46. Pixie Lott - Mama Do; 45. Antoine Clamaran - Gold; 44. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing; 43. Metro Station - Shake It; 42. Lily Allen - Fuck You; 41. U2 - Magnificent; 40. Taylor Swift - Love Story; 39. Laurent Wolf - Explosion; 38. Ciara feat. Justin Timberlake - Love Sex Magic; 37. Depeche Mode - Wrong; 36. Madonna - Celebration; 35. Святослав Вакарчук - Не опускай свої очі; 34. James Morrison ft. Nelly Furtado - Broken Strings; 33. Dada, Sam Obernik & Paul Harris - Stereo Flow; 32. Rihanna - Russian Roulette; 31. DJ Smash - Лучшие песни; 30. Lady Gaga - Love Game; 29. Whizzkids feat. Inusa Dawuda - Rumours (Digi Digi); 28. Мумий Тролль - Музыкант; 27. Oceana - Cry Cry; 26. MGMT - Time To Pretend; 25. Pussycat Dolls - Jai Ho; 24. The Fray - You Found Me; 23. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway; 22. Shakira - She Wolf; 21. Flo Rida - Right Round; 20. La Roux - In For The Kill; 19. David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over; 18. Beyonce - Sweet Dreams; 17. Coldplay - Life In Technicolor II; 16. The Gossip - Heavy Cross; 15. T.I. feat. Justin Timberlake - Dead & Gone; 14. Leona Lewis - Happy; 13. Linkin Park - New Devide; 12. Lady Gaga - Paparazzi; 11. Pitbull - I Know You Want Me; 10. Pink - Funhouse; 9. Black Eyed Peas - Boom Boom Pow; 8. Millow - Ayo Technology; 7. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch; 6. Beyonce - Single Ladies; 5. Muse - Uprising; 4. Freemasons feat. Sophie Ellis Bextor - Heartbreak Make Me A Dancer; 3. Мумий Тролль - California Dreaming; 2. Lady Gaga - Poker Face; 1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2010 24-того січня у столичному Палаці спорту відбудеться зустріч із творцями фільму "Секрет" ("The Secret"), які представлять унікальну програму "Дізнайся про секрет". Вперше в Україні - творці легендарного фільму приїздять, аби особисто поділитися Таємницею. На честь IX дня народження холдинґу "NETWORK NEWS" Смільян Морі та команда учасників знаменитого фільму "The Secret" проводять цикл семінарів і діляться з Вами секретами успіху. Слухачі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) мають унікальну можливість взяти участь у спеціальній програмі Смільяна Морі, Фреда Аллана Вольфа (dr. Quantum) і Марсі Шімофф і дізнатися про те, як досягти справжнього і довгострокового успіху в житті та бізнесі - з 18-го по 22-ге січня телефонуйте до студії "GALA Радіо" за номером (044)-499-10-11 та вигравайте квиток на цю грандіозну подія! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.01.2010 Сьогодні в другій половині дня відновилися трансляції програм херсонського радіо "Таврія" у селі Василівка Каховського району Херсонської області на частоті 105.8МГц, яке було призупинене 4 січня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.01.2010 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Львів-104.3МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) рада повідомити Вам, що сьомий День народження радіостанції, що відкладений через з спалах в Україні епідемією грипу, відбудеться 19-го лютого 2010-го року. Станція приносить щирі вибачення за таке тривале мовчання, пов'язане насамперед з уточненням гастрольних графіків артистів і визначенням місця проведення. Отже, 19-го лютого в рамках святкування сьомого Дня народження Dance radio "Kiss FM" виступлять учасники шведської хаус-мафії - Axwell і Sebastian Ingrosso, а також легендарне британське тріо - Above & Beyond. Незабутній захід покликаний стати подією, що збере під одним дахом просунуту молодь з усіх куточків країни, об'єднаних любов'ю до якісної електронної музики і прагненням до активного відпочинку - саме тих ідей, пропагандою яких протягом 7 років успішно займається Dance radio "Kiss FM". 19-го лютого, Axwell і Sebastian Ingrosso представлять вибухонебезпечну суміш хаус-, електро-і техно-звучання, а після стіни МВЦ здригнуться від потужної денс-атаки британців - Above & Beyond. Axwell і Sebastian Ingrosso - одні з головних дійових осіб світової хаус-сцени. Кожен з них досить самобутній і успішний музикант. Але дві пари вух і чотири руки цих шведів можуть зробити ще більше! Ді-джеї з гонорарами рок-зірок, підкорили танцполи всіх континентів, ставши, мабуть, найбільш успішним музичним експортом Швеції останнього десятиліття. Вони - бажані гості на будь-якій вечірці. Їхнім успіхам можуть лише позаздрити колеги по сцені. Компанію шведам складуть британці - Above & Beyond, що посідають четвертий рядок рейтинґу DJ Mag Top 100. Учасники проекту, Jono Grant, Paavo Siljamaki і Tony McGuinness є засновниками лейблу Anjunabeats, проекту Oceanlab і ведуть власне мегапопулярної радіошоу Trance Around The World, яке збирає мільйони прихильників по всьому світу. В даний час Above & Beyond впритул зайнялися підготовкою свого другого альбому, який планують випустити вже в 2010 році (Джерело: Сайт "ТАВР МЕДІА").
  • 10.01.2010 Наприкінці минулого року українська співачка OKSI запропонувала столичним клабберам цікава розвага - OKSI Limo Party. Подорож на 4 лімузинах класу ДеЛюкс чотирма найяскравішими танцполами Києва. Головною відмінністю учасників Limo Party став яскравий дрескод - великі яскраві окуляри. Фотозвіти можна знайти на всіх популярних клубних порталах, ну а подивитись, як саме все це відбувалося можна на Web-сайті Першого музичного інтернет-каналу http://see.com.ua. І це був лише початок. Вже зараз повним ходом йде підготовка до першого в цьому році OKSI Limo Party, що відбудеться 15-го січня. Якщо ви хочете потрапити на яскраву зоряну вечірку - слухайте ефір столичного радіо "DJFM" (96.8МГц, а крім того Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) та вигравайте квитки! Вони розігруватимуться з 11-го по 15-те січня! Не проґавте! Слухайте уважно "HOW RU [хав А Ю] double-voice!"! (Джерело: Живий журнал "DJFM").
  • 9.01.2010 В місті Калуш Івано-Франківської області на частоті 104.0МГц, де відбувається тестове мовлення ПП "ТРК "Шанс", з'явилися джинґли, що ідентифікують станцію як Радіо "Шанс" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.01.2010 "Tuborg Top 100. Ґріндіозна сотня року". Це - 100 найкращих композицій року, що минув, за версією столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). Чарт має такий вигляд: 1. Apologize, Timbaland feat One Republic; 2. 4 minutes, Madonna & J. Timberlake; 3. Полюс притяжения, Тіна Кароль; 4. Bleeding love, Leona Lewis; 5. Don't stop the music, Rihanna; 6. Та что, Бумбокс; 7. No one, Alicia Keys; 8. Touch my body, Mariah Carey; 9. Closer, Ne-Yo; 10. Хочу напитися тобою, Океан Ельзи; 11. Shine on, RIO; 12. Stop & Stare, One Republic; 13. Любила, Наталія Могилевська; 14. Disturbia, Rihanna; 15. Мушу йти, ТНМК; 16. I'll be waiting, Lenny Kravitz; 17. Happyend, Паранормальных; 18. Better in time, Leona Lewis; 19. Тайные желания, Гайтана; 20. Angels, Morandi; 21. Відлуння мрій, Ruslana feat. T-Pain; 22. Won't go home without you, Maroon 5; 23. Miss Independent, Ne-Yo; 24. Я стану морем, Ані Лорак; 25. Brave, Jennifer Lopez; 26. If I Were a Boy, Beyonce; 27. Не для прессы, Алібі; 28. Keeps Gettin' Better, Christina Aguilera; 29. Words, Gouache; 30. Give it to me, Madonna; 31. Bubbly, Colbie Caillat; 32. Дивне кохання, Гайтана; 33. Don't believe in love, Dido; 34. Let go, Paul Van Dyk; 35. I kissed a girl, Katy Perry; 36. Дождь стучит в окно, Віталій Козловський; 37. Insomnia, Craig David; 38. Wow, Kylie Minogue; 39. Ключик, Тіна Кароль; 40. Cry for you, September; 41. Believe, Діма Білан; 42. Cash, money, бабулес, Бумбокс; 43. Miles Away, Madonna; 44. Soulmate, Natasha Bedingfield; 45. Подаруй світло, СКАЙ; 46. Tired of being sorry, Enrique Iglesias; 47. B boy, Mutya Buena & Amy Winehouse; 48. Hot'n'cold, Katy Perry; 49. Hate that I love you, Rihanna; 50. У неба попросим, Тіна Кароль; 51. Before he cheats, Carrie Underwood; 52. Call it a dream, Gorchitza; 53. Beggin, Madcon; 54. Дикий ангел, Руслана; 55. In my arms, Kylie Minogue; 56. Конверт, Альона Вінницька; 57. Innocence, Avril Lavigne; 58. Хлопці-олігархи, Скрябін; 59. Mercy, Duffy; 60. Возвращайся, Паранормальных; 61. Clumsy, Fergie; 62. Simple me, Gouache; 63. Keep on rising, Ian Carey; 64. Берёзы, Авиатор; 65. Amazing, Seal; 66. Shut up and let me go, Ting Tings; 67. Не случайно, Алібі; 68. Just dance, Lady Gaga; 69. Take a bow, Rihanna; 70. Знаєш як болить, Lama; 71. Taking Chances, Celine Dion; 72. Сердце молчи, Роман Полонський; 73. Save me, Morandi; 74. Нежная, Бондарчук; 75. One step at a time, Jordin Sparks; 76. Твой или ничей, Бис; 77. Can you hear me, Enrique Iglesias; 78 Сдавайся мне, Міка Ньютон; 79. Shut up and drive, Rihanna; 80. Скандал, паранормальных; 81. Chasing Pavements, Adele; 82. Lovestory, D.Lemma; 83. Come On Come Out, A Fine Frenzy; 84. Ближе, Kishe; 85. I'm ready, Tina Turner; 86. Солнце, Ані Лорак; 87. Hot Stuff, Craig David; 88. Show Time, Євгенія Власова; 89. 2 hearts, Kylie Minogue; 90. Хто ти, Гайтана; 91. Tattoo, Jordin Sparks; 92. Пташка, Океан Ельзи; 93. American boy, Estelle; 94. Ми взірвемо світ, Maxima; 95. 1973, James Blunt; 96. С тобой одной, Женя Фокін; 97. Baby when the light, David Guetta; 98. One new message, Gorchitza; 99. Human, The Killers; 100. Світло і тінь, Lama (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.01.2010 Вчора увечері в місті Калуш Івано-Франківської області на частоті 104.0МГц розпочалось звукове мовлення. Поки що в ефірі лунає найрізноманітніша музика - українська, російська та західна. Джинґли та інші елементи ефірного одягу наразі відсутні. Нагадаємо - ліцензію на право мовлення на цій частоті минулого року отримала калуська ТРК "Шанс", що працюватиме з позивним Радіо "Шанс" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 6.01.2010 Вже з 11-го січня усі ваші улюблені ведучі столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) повертаються з новорічних вихідних і продовжуватимуть радувати ваші вуха! Макс, Алекс, Марта і Єва вже з 11-го січня знову продовжать дарувати вам позитив, щогодини - подарунки, море цікавої інформації, а головне - безліч хітових новинок! З 6.45 до 11.45 - Макс, з 14.45 до 19.45 - Алекс, Марта і Єва в ефірі щогодини! Слухай "NRJ Hit Music Only 104.6FM"! Будьте енергійним! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 6.01.2010 Слухайте 7-го січня з 10-ої години в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) повтор "Gala Top 100" - найкращі музичні композиції 2009-го року (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.01.2010 Столична мережева станція "MusicРадіо" прийшла в Івано-Франківськ. Мовлення станції у цьому місті ведеться на частоті 100.9МГц з учорашнього вечора. Досі на зазначеній хвилі в Івано-Франківську працювало "Радіо 4U" (Джерело: Інформацію надав Олександр).
  • 5.01.2009 Від учорашнього ранку у селі Василівка Каховського району Херсонської області знову відсутні трансляції програм херсонського радіо "Таврія", що велися на частоті 105.8МГц. Наразі передавач не працює взагалі (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.01.2010 Найближчий вікенд на хвилях одеської сателітарної мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) скрасять двадцять найкращих просто-пісень минулого, 2009-го року. Працівникам "Просто Раді.О" самим настільки сподобалося, що тепер і вони послухають, як воно було. Повтор кращої двадцятки чарту ЭтиПеЗаМола-2009 стартує у суботу, 9-го січня, о 19.00, а також в неділю, 10-го січня, об 11.00. Ведучі - Андрій Шабанов та Павло Козлов (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.01.2010 Одеська сателітарна мережева станція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення-Одеса 64k., Інтернет-мовлення-Одеса 128k. та Інтернет-мовлення-Київ 128k.) представляє: повний список найкращої рок-20-ки 2009. Напевно, не всі слухачі станції у всіх подробицях встигли ознайомитися зі списком найкращих двадцяти рок-гімнів минулого 2009-го року. Спеціально для них станції і публікує цей почесний рок-лист повністю... 1. Green Day Know Your Enemy; 2. Linkin Park New Divide; 3. MGMT Time To Pretend; 4. The Fray You Found Me; 5. Metro Station Shake it; 6. Coldplay Life In Technicolor II; 7. Depeche Mode Wrong; 8. U2 Magnificent; 9. One Republic All The Right Moves; 10. Snow Patrol Just Say Yes; 11. Green Day 21 Guns; 12. Muse Uprising; 13. Bon Jovi We Weren't Born To Follow; 14. Muse Undisclosed Desires; 15. Williams, Robbie Bodies; 16. One Republic Secrets; 17. A-Ha Foot Of The Mountain; 18. All American Rejects Gives You Hell; 19. U2 Get On Your Boots; 20. Океан Ельзи Я Так Хочу. Також у самій рок-двадцятці пролунали наступні музичні твори, що не змогли потрапити до списку найкращих: Мумій Тролль - California Dreaming Clarkson, Kelly - My Life Would Suck, Kevin Rudolf - Let It Rock, A-Ha - Nothing is Keeping You Here. Зоряні Гості (інтерв'ю): Limp Bizkit, James Blunt. Спеціальні гості: Oasis - Don't Go Away, Green Gray - Тот День, 30 seconds to mars - kings and queens. На перехресті часів (переможці рок-чарту минулих років): No Doubt - It's My Lifе 2004, Мuse - Super Massive Black Hole 2006, Lenny Kravitz - I'll Be Waiting 2008. Послухати рок-20-ку можно тут: http://www.prosto.fm/listen/podcasts/ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.01.2010 У смт. Красне Буського району Львівської області розпочалися трансляції програм каналу УР-1 у верхньому піддіапазоні УКХ ЧМ. Мовлення ведеться на частоті 100.2МГц, яку НРКУ виграла на конкурсі восени минулого року. Наразі якість звучання станції у Красному досить низька (Інформація з власних джерел).
  • 2.01.2010 Донецька державна радіостанція Радіо "Центр", що входить до структури Донецької ОДТРК, знову призупинила мовлення на УКХ ЧМ частоті 71.75МГц. Нагадаємо - станція також транслює свої програми через СХ-передавач на частоті 1359кГц, встановлений в місті Докучаївськ Донецької області (Джерело: Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 1.01.2010 Портал "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" щиро вітає всіх своїх відвідувачів із Новорічними святами! Бажаю вам у Новому році щастя, нових перемог, нових здобутків та - незважаючи на кризовий час - фінансового успіху!

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини грудня 2009

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024