Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Вересень 2009 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини серпня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.09.2009 На дочірньому проекті порталу "Світ Радіо | ProRadio.Org.Ua" - сайті "Подих ефіру" розміщено свіжу інформацію про вакансії.
  • 30.09.2009 Незабаром на хвилях столичної радіостанції Світле радіо "Еммануїл" (67.28МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) - нові авторські програми! Олег Ремез поділиться практичними принципами віри у програмі "Віра Божа". Також очікуйте програму "Надзвичайна посвята" - про християн, що були вірними і стійкими у випробуваннях. А від 3-го жовтня (о 21.00) слухайте авторську програму для жінок "Шановна пані". Автор і ведуча - Світлана Горлушко (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.09.2009 Коханець на вікенд? А як щодо двох?! Одержуй обох на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Чернівці-91.3МГц, Прилуки-100.3МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.)! Переконай найсексуальніших чоловіків країни: ді-джея Сергія Галибіна і Кіше в тому, що ти - найвродливіша, найбільш наполеглива, у тому, що ти - просто бомба, і стань зіркою проекту "Коханець на вік-енд 2"! Тільки уяви... Сонячна Ялта, оксамитовий сезон, море, п'ятизірковий готель VIP-класу, звабливий прекрасний чоловік злизує з твоїх губ червоні ікринки "Камчадал"... Уявила? А тепер зроби це реальністю! Надішли своє ім'я SMS-кою на номер 1047 із позначкою "коханець", і чекай ранкового дзвоника чоловіка твоєї мрії - Сергія Галибіна - в "Будильник-Шоу"! Просто доведи, що ти найкраща! Адже ти справді така? Акція триває з 28-го вересня по 27-ме жовтня. Подробиці - на офіційному Web-сайті станції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 30.09.2009 Сьогодні, 30-го вересня 2009 року, відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому було розглянуто 37 питань порядку денного. Заяви телерадіоорганізацій, що стосувалися переоформлення, внесення змін та продовження терміну дії ліцензій були задоволені. Задоволено також заяву ТОВ "Незалежна ТРК "Ірта", м.Луганськ, щодо відтермінування сплати ліцензійного збору. Результати розгляду перевірок більшості ТРО, що виносилися на засідання, взято до відома. Було відкладено лише розгляд планової перевірки ТОВ "ТРК Арбат Плюс" із села Щасливого Генічеського району Херсонської області, оскільки актом перевірки зафіксовані грубі порушення, а представник цієї телерадіоорганізації не з'явився на засідання. За результатами моніторинґів Національна рада призначила позапланові перевірки таким телерадіоорганізаціям: ТОВ ТРК "Рівне ТВМ", м.Рівне; Чернівецькій асоціації комерційної телекомпанії "ТВА", м.Чернівці; ТОВ "Кабельна інформаційна телевізійна система", м.Запоріжжя; ТОВ "ТРК - МІРІК-ТВ", м.Запоріжжя; Телекомпанії "Чорне море" у вигляді ТОВ, м.Одеса; ТОВ "Густав", м.Тернопіль; ТОВ "Гравіс", м.Київ; ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ"; ТОВ "ТРК "ЛКТ - плюс", м.Луганськ; ПП "Теле-ком", м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл. ТОВ "Контент ТВ", м.Київ, зареєстровано як суб'єкт інформаційної діяльності. Щодо двох київських телерадіоорганізацій: ТОВ "Телекомпанія "Обрій" та ТОВ "Міжнародна асоціація теле- і радіомовників "Творче об'єднання "НАРТ" Національна рада звернеться до суду з проханням анулювати їхні ліцензії, оскільки ці організації не ведуть мовлення і не здійснюють господарської діяльності, що підтверджено Податковою адміністрацією. Після ухвалення судом відповідного рішення, ці компанії будуть вилучені з Державного реєстру телерадіоорганізацій України. Ухвалено також рішення про оголошення нового конкурсу на телевізійні частоти, що були в резерві Національної ради та затверджено конкурсні умови. Окремим рішенням Національна рада констатувала факт втрати чинності ліцензії АТ "Онікс", м.Харків з огляду на припис Генеральної прокуратури України про усунення порушення чинного законодавства щодо несплати ліцензійного боргу та оголосила конкурс на радіочастоти, на яких мовила ця радіокомпанія. Оголошення про конкурс невдовзі буде розміщене на сайті Національної ради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 30.09.2009 Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 30-го вересня ухвалила рішення звернутися до суду про анулювання ліцензій на мовлення ТОВ "Міжреґіональна асоціація теле- і радіомовників "Творче об'єднання "НАРТ"" і ТОВ "Телекомпанія "Обрій"". За дорученням члена Нацради Віталія Шевченка апарат мав провести позапланові перевірки цих мовників. Однак працівники Нацради встановили відсутність суб'єктів господарювання за вказаною адресою і відсутність мовлення та склали акти про неможливість перевірки. Правоохоронні та податкові органи підтвердили Нацраді інформацію про відсутність господарської діяльності цих юридичних осіб. ТОВ "Міжреґіональна асоціація теле- і радіомовників "Творче об'єднання "НАРТ"" володіла ліцензією на супутникове телевізійне мовлення під логотипом НАРТ і радіомовлення на хвилях 70.91МГц у Вінниці та 68.08МГц у Краматорську під позивними "Чесна хвиля - радіо Нарт". ТОВ "Телекомпанія "Обрій"" володіла ліцензією на супутникове телевізійне мовлення під логотипом МТВ. Іншим рішенням Національна рада задовольнила заяву Сумської ОДТРК про переоформлення та видачу ліцензії на мовлення. Державна компанія змінила програмну концепцію та відрізки часу у зв'язку зі зменшенням обсягів мовлення з 24 год/добу до 16 год/добу. "Ідеться про нічний час. Ми змушені зменшувати обсяги мовлення, бо ОДТРК не мають достатнього фінансування", - пояснив на брифінгу в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко. Також Нацрада призначила позапланову перевірку ТОВ "Гравіс" (телеканал "Сіті"). Як повідомив пан Мирошніченко, компанія сама звернулася до регуляторів з проханням про перевірку задля зняття попередження. Водночас регуляторний орган переніс питання про реєстрацію ТОВ "Контент ТВ" як суб'єкта інформаційної діяльності (вид діяльності - дистрибуція) до рішення суду у справі за позовом компанії "Інтернет. Бізнес. Комунікації" ("Ай-Бі-Ком") проти "Контент ТВ". Нагадаємо, що обидва дистрибутори сперечаються в суді за право представляти в Україні канали російської телекомпанії "Стрим" ("Охота и рыбалка", "Здоровое ТВ", "Усадьба ТВ", "Драйв" и "Ретро"). "Ай-Бі-Ком" заявляє, що "Контент ТВ" є підприємством, наближеним до дистрибутора групи "Інтер" - компанії "Торсат" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30-го вересня прийняла рішення оголосити конкурс на вільні телевізійні та радіочастоти. На конкурс виставлено 92 телевізійні частотні присвоєння з передавачами малої потужності (10Вт). За попередніми даними, комплект таких частот має отримати на конкурсі телекомпанія ТВі. Також на конкурс винесено радіочастоти. З-поміж них, як повідомив в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, частоти, які належали АТ "Онікс" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія") за ліцензією №1372. Нагадаємо, що 2-го вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими "вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"" - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). За цією ліцензією "Онікс" володів 15 частотами в 15 містах України: Харкові, Дніпропетровську, Києві, Донецьку, Луганську, Львові, Одесі, Сімферополі, Полтаві, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Мелітополі (Запорізька обл.), Волновасі (Донецька обл.) та Красноармійську (Донецька обл.). Ці частоти фактично становили основу Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". Однак "Онікс" оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4-го вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25-го вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена). На запитання кореспондента інтернет-видання "Телекритика", чому Нацрада виставила частоти на конкурс, незважаючи на судові рішення, Андрій Мирошніченко відповів, що все одно діє припис Генеральної прокуратури, який зобов'язує регуляторів анулювати ліцензію. "Є ухвала суду, яка призупиняє наше рішення, яке ми винесли на виконання припису ГПУ. Але при цьому ніхто не відміняв сам припис. Як тільки суд призупиняє наше рішення, ми змушені знову приймати рішення про виконання припису. Це буде повторюватися постійно, доки продовжуватиметься судова гра. Або ж суд повинен якимось чином відмінити припис ГПУ", - пояснив він. Як чинитиме компанія, співвласник АТ "Онікс" Станіслав Карпій поки не зміг сказати "Телекритиці". Очевидно, для мовника залишається єдиний шлях - судовий. "Онікс" має оскаржувати як рішення Нацради про оголошення конкурсу, так і припис Генпрокуратури. Нагадаємо, що 29-го вересня завершився прийом заявок на попередній конкурс, оголошений Нацрадою 22-го липня. Його підсумки мають підбити до 28-го листопада (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.09.2009 Російська інформаційна аґенція "Новый Регион" і сімферопольська радіостанція "Ассоль" (104.8МГц) представили новий проект - музичне радіо. Про це кореспонденту "Росбалта" розповіла програмний директор радіостанції Людмила Волкова. Радіо "Ассоль" - єдина в Криму радіостанція, на хвилі якої можна почути все різноманіття хітів світової рок-музики. Музичний напрямок на сьогоднішній день представляє змішання форматів Gold, Oldies, Soft rock і Rock alternative. За словами програмного директора радіостанції Людмили Волкової, "ідея вийти в Інтернет давно витала в повітрі. Збільшити зону покриття - це дуже коштовна ідея. Ми прораховували різні варіанти і зупинилися на тім, щоб працювати в Інтернеті. Тому що ми співробітничаємо з РІА "Новый Регион", ми розповіли нашим партнерам про цю ідею, і вони допомогли реалізувати даний проект", - поділилася Волкова. Окрім рок-музики в ефірі радіо "Ассоль" на початку кожної години в ефір виходять випуски новин, підготовлені службами інформації радіостанції і РІА "Новый Регион". "Ми позиціонуємо себе як радіо для розумного, інтелектуального і думаючого радіослухача. Відповідно, і всі наші програми - інформаційно-музичні, науково-просвітительські, культурологічні, розважальні - побудовані по цьому принципі", - розповіла директор радіостанції. Додамо, що 24-го квітня Алла Пугачова презентувала в Києві радіостанцію "Радіо Алла". У той же час Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України анулювала ліцензію на мовлення ТРК АТ "ОНІКС" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія"). Глава Нацради з ТРМ Віталій Шевченко пояснив, що рішення прийняте на підставі відповідного розпорядження Генпрокуратури України, через неповну сплату ТРК ліцензійного збору. Він повідомив, що у випадку, якщо компанія вчасно не оскаржить прийняте рішення, воно набирає сили, що фактично приводить до згортання радіомовлення мережі. Пан Шевченко також відзначив, що подібне рішення Нацрада з ТРМ уперше прийняв у відношенні станції, що здійснює своє мовлення на території всієї України (Джерело: Сайт "Росбалт").
  • 29.09.2009 Завтра, 30-го вересня, о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема йтиметься про оголошення нового конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телеканалів. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.09.2009 З 1-го жовтня в ефірі столичної мережевої станції "MusicРадіо" (Київ-101.5МГц, Дніпропетровськ-88.5МГц) стартує конкурс "Star Music". Конкурс проводитиметься радіостанцією "MusicРадіо" спільно з порталом "Я-Звезда" і триватиме до 1-го листопада. Про подробиці конкурсу буде повідомлено пізніше (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.09.2009 25-го вересня польська медіа-група RMF, що належить міжнародному концерну Bauer, продала українську мережу "Radio 4U" з чотирьох станцій у Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Нововолинську, про що повідомила на своєму офіційному Web-сайті. Причина уходу поляків з України - криза та непрозорість українського ринку. Покупцем став "приватний український інвестор", який зробив польській групі "надто цікаву пропозицію". Ім'я інвестора та суму угоди RMF не розголошує. "Протягом останніх років нам вдалося створити в Україні міні-мережу, яка мала швидкий успіх в царині інформування. Зокрема у Львові ми вийшли на лідерські позиції. Успіх "Radio 4U" змусив задуматися, чи продовжувати експансію на всю Україну, чи піти з ринку. Вибрали другий варіант через глибоку економічну кризу і брак прозорих правил економічної діяльності в Україні. Економічний ризик був завеликим, а отримана пропозиція - надто привабливою", - цитує прес-служба президента групи RMF Казимира Ґродека. За оцінкою колишнього президента Broker FM Марека Дворака, інвестиції RMF в український ринок становили близько 2 млн доларів. Станції мали вийти на рентабельність до кінця 2009 року, але через кризу цих планів досягти не вдалося. Влітку "Телекритика" повідомляла про бажання RMF продати свій український бізнес. Нині група RMF сконцентрує свою увагу на діяльності в Польщі. Проте не виключає, що в майбутньому знову вийде на іноземні ринки в разі появи цікавих і перспективних інвестиційних пропозицій. Нагадаємо, що польська медіагрупа RMF придбала у 2005 році львівське "РадіоМан". У 2007-му відбулася купівля "Радіо Тернопіль". Згодом RMF стала власницею ще двох локальних станцій в Івано-Франківську та Нововолинську. Від лютого 2009 року всі чотири радіостанції виходять в ефір під брендом "Radio 4U" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.09.2009 Одеська сателітарна мережева станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. Одеса, Інтернет-мовлення 128k. Одеса, Інтернет-мовлення 64k. Київ та Інтернет-мовлення 128k. Київ) представляє: Вересень Top-5! Працівникам станції вдалося неймовірне: вони зібрали 5 найкращих пісень про вересень, і 30-го числа, в останній день вересня, "Просто Раді.О" прокрутить цей хіт-парад Вам на насолоду! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.09.2009 30-го вересня слідкуй за ефіром на хвилях львівської сателітарної мережевої станції "Радіо 4U" (Львів-91.1МГц, Івано-Франківськ-100.9МГц, Тернопіль-106.1МГц, Нововолинськ-106.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)! Отримуй подарунки до свята Віри, Надії, Любові та Софії! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.09.2009 На сьогоднішньому засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розглядалися питання про несплату деякими телерадіоорганізаціями ліцензійного збору за продовження та переоформлення ліцензій. Найбільшими боржниками перед Державним бюджетом нині є дві телерадіоорганізації - Національна телекомпанія України, що заборгувала 3 млн. 346 тис. гривень, та ТРК "НБМ-Радіо", яка має борг 2 млн. 650 тис. гривень. Заборгованість інших телерадіоорганізації вимірюється у значно менших сумах, у середньому 300 тис. грн. Під час засідання члени Національної ради узгодили позицію щодо однакового підходу до всіх телерадіокомпаній. Зрозуміло, найбільше питань виникло до керівників НТКУ та "НБМ-Радіо". Було висловлено зауваження, що керівництво цих ТРО знало, що закінчуються терміни дії ліцензій, а отже, мало б завчасно акумулювати кошти для сплати ліцензійного збору. Член Національної ради Тетяна Лебедєва наголосила на тому, що НТКУ, на відміну від комерційних компаній, має 90% знижки на сплату ліцензійного збору, тому 10% вартості, хоч це і значні кошти, мала б зарезервувати для забезпечення свого ліцензійного мовлення. У відповідь віце-президент НТКУ М.М.Кобля повідомив, що для державної телекомпанії стало несподіванкою цьогорічне фінансування, яке заледве покриває витрати на заробітну плату працівникам, оплату комунальних та інших, необхідних для функціонування будь-якої організації, послуг. Тому компанія кілька разів зверталася до Національної ради із проханням відтермінувати сплату ліцензійного збору, сподіваючись покрити цей борг до кінця поточного року за рахунок від надходжень за розповсюдження передвиборної реклами. Багато зауважень було і щодо заборгованості ТРК "НБМ-Радіо", хоч телерадіоорганізація сплатила 10% від загальної суми ліцензійного збору, її борг перед Державним бюджетом становить досить велику суму. Представник "НБМ-Радіо" В.М.Мора пояснив, що компанія акумулювала потрібну суму, та через ухвалу Васильківського міськрайонного суду Київської обл. про накладення арешту на грошові кошти не може використати ці гроші на оплату заборгованості. Заслухавши пояснення керівника "НБМ-Радіо" Національна рада дала протокольне доручення юридичному управлінню підготувати узагальнені матеріали про судові справи, що порушені проти телерадіокомпаній, щоб зробити висновки, чи може регуляторний орган допомогти у захисті прав та інтересів цих ТРО. Узгодивши всі пропозиції, члени Національної ради проголосували за відтермінування сплати ліцензійного збору таким телерадіоорганізаціям: 1. НТКУ та ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, до 15 грудня 2009 року; 2. ТОВ "Міжнародний "Слов'янський канал", м. Київ, ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, ЗАТ "ТРК ВІКО", м.Донецьк, ТОВ "Гамма-Консалтинг", м.Київ, до 2 листопада 2009 року. Під час розгляду питань з'ясувалося, що деякі телерадіоорганізації, які мали заборгованість, уже сплатили відповідні суми до Державного бюджету, це: ТОВ "Токпобут-Сервіс", м.Токмак Запорізької обл., ТОВ "ТРК "Нота", м.Луганськ, ТОВ "ТРК "Столиця", м.Київ, ЗАТ "ТРК "Євростудія", м.Маріуполь Донецької обл. Розгляд питань щодо ТОВ Кабельна ТРК "Девком", м. Севастополь, та ТОВ "НВП "ДонТелеС", м. Донецьк, перенесено у зв'язку з необхідністю доопрацювання. Стосовно ТОВ "МСП "ТК Норма-Центр", м.Миколаїв, ухвалено скасувати попереднє рішення Національної ради від 16.062009 № 1101 щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29-го вересня розглянула питання 12-ти боржників ліцензійного збору. Практично всім цим компаніям Нацрада раніше по кілька разів переносила терміни сплати. Маючи намір застосовувати до всіх однаковий підхід, регуляторний орган прийняв різні рішення: шести компаніям продовжено термін сплати, чотири - вже розрахувалися, одній - анулювали ліцензію, а ще одну - розглянуть пізніше. Раніше Нацрада мала намір анулювати ліцензії всім боржникам. Найбільшим боржникам - Національній телекомпанії України (м.Київ, Перший національний канал; нараховано 3,4 млн грн, сплачено 2% - 100 тис.) і ТОВ "ТРК НБМ-Радіо" (м.Київ, радіостанція "Радіо 5 - Ретро FM"; нараховано 3 млн грн, сплачено 10% - близько 300 тис. грн) продовжено термін сплати до 15-го грудня. Перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля запропонував наступний графік сплати: до кінця вересня і до кінця жовтня - по 100 тис. грн (вереснева частина вже сплачена), до кінця листопада і грудня - по 1,6 млн грн, розраховуючи на надходження від політичної реклами. Однак Нацрада вирішила проінформувати Кабмін, Держкомтелерадіо та РНБО про ситуацію з НТКУ і ліцензійним збором. Представник "НБМ-Радіо" пояснив неможливість вчасної оплати арештом рахунку компанії у зв'язку із "судовим тероризмом". Члени Нацради дали юридичному управлінню доручення розібратися, що це за "судовий тероризм". Представник компанії не захотів повідомити "Телекритиці", яку судову справу він мав на увазі. "Це особиста справа компанії. Не переживайте за нас", - сказав він. ТОВ "Міжнародний "Слов'янський канал"" (м.Київ, супутниковий канал SCI; нараховано 103 тис. грн, не сплачено нічого), ТОВ "ТРК "Нота"" (м.Харків, радіостанція "Стильне"; нараховано 387 тис. грн, сплачено 30% - 122 тис. грн.), ЗАТ "ТРК "Віко"" (м.Донецьк, радіостанція "Радіо FM"; нараховано 387 тис. грн, сплачено 15% - 58 тис. грн) та ТОВ "Гамма-консалтинг" (м.Київ, цифровий канал "Гамма"; нараховано 262 тис. грн, сплачено 50% - 131 тис. грн) термін сплати продовжили до 2-го листопада. Компанії ТОВ "Токпобут-сервіс" (м.Токмак, провайдер), ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота"" (м.Луганськ, радіостанція "Радіо Вояж - радіо гарного настрою"), ТОВ "ТРК "Столиця"" (м.Київ, радіостанція "Перець FM") і ЗАТ "ТРК "Євростудія"" (м.Маріуполь Донецької обл., радіо "Євростудія") напередодні розгляду їхніх питань у Нацраді сплатили всі свої борги (ТРК "Столиця" перерахувала кошти 28 вересня - за день до засідання). Тому інформацію про них Нацрада ухвалила взяти до відома. Представники ТОВ "МСП ТК "Норма-центр"" (м.Миколаїв, провайдер) і ТОВ "Кабельна ТРК Девком" (м. Севастополь, кабельний телеканал "Девком інформ плюс") на засідання не з'явилися. Телекомпанії "Норма-центр", яка отримала ліцензію провайдера програмної послуги, але не сплатила збір 147 тис. грн і просила відтермінувати сплату на рік, ліцензію анулювали. До того ж Нацрада звернеться до правоохоронних органів і податківців стосовно безліцензійної діяльності компанії. Розгляд питання по ТРК "Девком" відклали, оскільки в членів Нацради виникли сумніви, чи правильно нарахований збір (307 тис. грн), тож вони вирішили заслухати пояснення представника компанії іншим разом. Також Нацрада перенесла розгляд питання про відміну свого рішення, яким вона видавала ліцензію провайдера програмної послуги "Донбастелесупутнику". Члени регуляторного органу хочуть дочекатися появи представника - Василя Аніпченка (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.09.2009 Хочеш полетіти до Праги на концерт Лілі Ален? Якщо так, тоді слухай уважно ефір столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) і як тільки почуєш годину "NRJ Euro Tour", телефонуй в ефір за номером (044)-489-66-09, відповідай на запитання про Лілі Аллен і ставай учасником акції! Фінал пройде в клубі "Лица" на "NRJ Party" у п'ятницю, 2-го жовтня! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 29.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29-го вересня призначила Дмитра Кравченка керівником апарату Національної ради. Обговорення кандидатури проходило в закритому режимі без преси. Дмитро Кравченко з 2005-го по 2007-ий рік працював першим віце-президентом Національної телекомпанії України. З лютого 2007 обіймав посаду директора фінансово-економічного департаменту Державного комітету телебачення та радіомовлення. Йому присвоєно четвертий ранг державного службовця другої категорії. Попереднім керівником апарату Нацради був Сергій Крушановський. Він звільнився 21-го жовтня 2008-го року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.09.2009 30-го вересня на зеленій галявині секретаріату Президента відбудеться прес-конференція Віктора Ющенка, повідомляє сайт президента. Пряму трансляцію заходу вестимуть НТКУ, 5 канал, "24", Всесвітня служба УТР та НРКУ. Прес-конференція буде присвячена викликам демократії та забезпеченню національних інтересів в Україні, а також ролі проекту Конституції, запропонованого президентом України для всенародного обговорення. Ющенко виступить із коротким словом, а потім відповість на питання щодо першого етапу всенародного обговорення проекту Конституції, а також з інших тем, які цікавитимуть журналістів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.09.2009 29-го вересня о 16.15 у прямому ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) відбудеться важлива подія в історії Національного Олімпійського комітету України і "GALA Радіо" - підписання партнерської угоди про співробітництво терміном на 4 роки, в якому "GALA Радіо" одержить статус "Генерального радіо-партнера НОК України", а НОК України одержить надійного і постійного партнера. "GALA Радіо" співробітничає з НОК України з 1996-го року, постійно висвітлюючи події Олімпійських Ігор у своєму ефірі по всій Україні. Журналісти "GALA Радіо" у партнерстві з Національним олімпійським комітетом України ведуть прямі репортажі з місць подій Олімпіад, а також розміщають найсвіжішу інформацію про змагання на своїх Інтернет-ресурсах. Разом з НОК "GALA Радіо" проводить масштабні акції, присвячені Олімпійським іграм, такі як "Команда Уболівальників", в якій 20 переможців вирушили на Олімпіаду до Пекіна підтримати українських спортсменів, "Сніданок з Олімпійським Чемпіоном", "Олімпійські кричалки", "Автопробіг Київ-Пекін-Київ", благодійна акція підтримки дітей до дня Святого Миколи "Разом зробимо більше" та інші проекти з метою популяризації спорту, олімпійського руху, НОК і "GALA Радіо". У вівторок 29-го вересня о 16.15 відбудеться підписання партнерської угоди у нестандартній обстановці - у прямому ефірі "GALA Радіо". Підписують документ Президент НОК України Сергій Бубка і Президент Гала Медіа Холдинґу Павло Шилько. "Ми раді офіційно оформити наші стосунки з однією з провідних радіокомпаній країни. Переконані, що це співробітництво дозволить ще більш ефективно популяризувати олімпійський рух і здоровий спосіб життя. Підписаний договір дозволить нам спільними зусиллями не тільки удосконалити вже існуючі проекти, але й ініціювати нові акції", - відзначив у зв'язку із підписанням договору Сергій Бубка. Павло Шилько, у свою чергу, відзначає, що "Наша компанія з 1996-го року всіляко підтримує Олімпійський рух і спорт у нашій країні. Ми вели трансляції з всіх Олімпійських ігор і підписання подібного договору для нас дуже багато значить. Вірю, що завдяки цьому, ми спільно зможемо зробити ще більше для розвитку і популяризації спорту в Україні" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.09.2009 З 1-го по 9-те жовтня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції радіо "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - гра "Фан-Клуб: Україна - Англія!" Гра присвячена футбольному матчу в рамках відбіркового туру до Чемпіонату Світу 2010 між збірними України та Англії, що відбудеться 10-го жовтня в Дніпропетровську на Дніпро-Арені! За кілька годин до гри на цьому ж стадіоні відбудеться дружній матч між командами українських і англійських футбольних фанатів, вхід вільний! Радіо "Europa Plus Україна", амбасада Великої Британії в Україні, Британська Рада в Україні і Британська Міжнародна Школа запрошують слухачів записатися до Фан-Клубу: Україна - Англія і виграти 100 фунтів стерлінґів на спортивне екіпірування! Гра Фан-Клуб: Україна - Англія проходить у рамках кампанії Футбол об'єднує. Одна перемога - надія мільйонів! Для того щоб "стати членом" Фан-Клубу: Україна - Англія і виграти 100 фунтів стерлінґів - уважно слухай ефір "Europa Plus Україна" з 1-го по 9-те жовтня і відповідай на питання про український і британський футбол. Почувши в ефірі питання, надсилай SMS-повідомлення із правильним варіантом відповіді і заголовним словом Європа на номер 5109. Дай правильну відповідь першим і виграй 100 фунтів стерлінґів на спортивне екіпірування (у гривневому еквіваленті за офіційним курсом британської амбасади в Україні)! Гра Фан-Клуб: Україна - Англія в ефірі радіо "Europa Plus Україна" кожного буднього дня з 1-го по 9-те жовтня о 8.20 та 18.33. Докладніше про правила гри - на офіційному Web-сайті радіостанції (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 28.09.2009 Харківський окружний адміністративний суд прийняв постанову у справі за позовом АТ "Онікс" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія") до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про визнання недійсним її рішення про анулювання ліцензії. Цю інформацію, оприлюднену інтернет-виданням "Обозреватель", "Телекритиці" підтвердив співвласник радіомережі Станіслав Карпій, уточнивши, що суд ухвалив рішення 25-го вересня. Як повідомив "Обозревателю" начальник юридичного відділу АТ "Онікс" Олександр Крижний, позов задоволений у повному обсязі. Визнане недійсним рішення Національної ради №1665 від 2-го вересня 2009 року про анулювання ліцензії, а також частково недійсним рішення Нацради №2225 від 17-го грудня 2008-го року, згідно з яким був нарахований ліцензійний збір. За словами Олександра Крижного, закон "Про телебачення і радіомовлення" вимагає сплати ліцензійного збору за продовження ліцензії на ефірне мовлення на строк не менше 7 років. Але рішенням Нацради від 17-го грудня 2008-го року передбачалося продовження ліцензії на строк "до вступу в дію судового рішення у справі", а таке визначення строку дії ліцензії не можна вважати продовженням ліцензії на строк не менше 7 років. Відповідно, вимога Національної ради про сплату ліцензійного збору є протиправною. Якщо не буде апеляційного оскарження, постанова суду набуде чинності через 10 днів. Як повідомили "Телекритиці" в Національній раді, письмових підтверджень про виграш "Оніксом" справи до них не надходило. У разі отримання такого підтвердження Нацрада обов'язково оскаржуватиме судове рішення. Нагадаємо, 2-го вересня Нацрада ухвалила рішення анулювати ліцензію АТ "Онікс" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія"). На вимогу Генеральної прокуратури України Нацрада скасувала власне рішення про продовження ліцензії АТ "Онікс" у зв'язку з несплатою ліцензійного збору. 4-го вересня Харківський окружний адміністративний суд виніс ухвалу, якою зупинив дію цього рішення Національної ради про анулювання ліцензії. Завтра, 29-го вересня, в Нацраді має відбутися засідання, на якому вирішать долю інших боржників ліцензійного збору, серед яких Національна телекомпанія України, ТОВ "ТРК Столиця" (м.Київ, радіостанція "Перець FM"), ТОВ "ТРК НБМ-Радіо" (м.Київ, радіостанція "Радіо 5 - Ретро FM") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.09.2009 Рада національної безпеки й оборони вважає, що Національну радіокомпанію України витісняють з інформаційного простору і це становить загрозу національній безпеці України. Про це йдеться в доповіді аналітиків апарату РНБО, оприлюдненій на Web-сайті державного органу. Головними факторами утисків національного радіо РНБО називає хронічне обмеження фінансування НРКУ, руйнування мереж проводового мовлення, мовлення НРКУ на застарілих передавачах і скорочення програм іномовлення. Інтернет-видання "Телекритика" наводить текст доповіді повністю: "Щодо стану державного радіомовлення. Становлення України як демократичної та розвиненої держави значною мірою залежить від надійного функціонування її інформаційної інфраструктури, провідне місце в якій посідає національне радіомовлення. Передачі Національної радіокомпанії України (далі - НРКУ) забезпечують висвітлення діяльності центральних органів влади, сприяють згуртуванню українського суспільства, утвердженню почуття патріотизму, поваги до української історії, національних традицій, державної мови, культури, високих моральних цінностей, а також формують позитивний імідж країни за її межами. Технічна інфраструктура державного радіо дозволяє поширити програми НРКУ на 93,5 % території України та охопити мешканців більшості країн світу. Проводова мережа, яка ще донедавна доходила до кожної оселі, робила мовлення НРКУ не тільки найдоступнішим джерелом інформації, а й найбільш надійним засобом оповіщення населення в умовах надзвичайних ситуацій. Однак останнім часом використати цей потенціал та реалізувати своє важливе суспільне призначення національне радіо має все менше можливостей. Основними причинами цього є: 1. Хронічне обмеження фінансування НРКУ; Протягом 2005-2008 років фінансування на виробництво радіопрограм для державних потреб виділялося лише на рівні 55-56 % від мінімальної потреби, а на 2009 рік передбачено лише 44%. На поширення радіопрограм щорічно закладається фінансування лише в обсязі до 30% від необхідного. Майже зовсім не виділяються кошти на капітальний ремонт та технологічне переоснащення потужностей Концерну РРТ, що призводить до їх руйнації. У поточному році через брак коштів відключено передавачі і зараз програми УР-1 охоплюють 90,2 % населення України, УР-2 - 7,8 % а УР-3 - 19,4 % . 2. Руйнування мереж проводового радіомовлення; Із 16,6 млн. радіоточок у 1991 році на початок 2009 року їх залишилось 3,6 млн., що особливо негативно позначається на слухачах у сільській місцевості. Основна причина руйнування проводової радіомережі полягає у хибності рішення щодо її передачі на баланс ВАТ "Укртелеком" без передбачення механізмів впливу з метою збереження її у належному стані. Як наслідок, за один квартал року у середньому ліквідовується близько 300 тисяч радіоточок. 3. Мовлення НРКУ на витратних застарілих передавачах; Ефірне мовлення НРКУ здійснює на довгих, середніх та ультракоротких хвилях нижнього діапазону (65.9 - 74.0МГц). Приймати програми на цих частотах може незначна частина населення у кого збереглися старі приймачі радянського виробництва. Ефективність роботи НРКУ значно стримується її обмеженою присутністю у FM-діапазоні, на який розраховані сучасні радіоприймачі. Загальна кількість частот, розділена Нацрадою в FM-діапазоні, починаючи з 2001 року, становить понад 800, з них НРКУ надано 61. Проте важлива не стільки кількість, скільки потужність та місце розташування передавачів. Так, у FM-діапазоні НРКУ має частоти лише у 3-х обласних центрах та невеликих населених пунктах переважно у Вінницькій, Волинській, Кіровоградській та Рівненській областях, тоді як провідні комерційні станції мають ліцензії практично у всіх обласних центрах та великих містах. 4. Скорочення програм іномовлення. На сьогодні мовлення на закордон значно обмежене. Із 16 передавачів потужність від 100 кВт до 1.2 МВт, працює лише один КХ передавач 100 кВт на Західну Європу (14 годин на добу) та на Росію (Тюмень) 10 годин. На Північну Америку транслюється 5 годин КХ передавачем 600 кВт. СХ передавач потужністю 25 кВт. транслює програму на Румунію. Через нестачу коштів у березні 2009 року припинено трансляцію програм Всесвітньої служби "Українське телерадіомовлення" на Австралію та Нову Зеландію. Унаслідок вищезазначеного НРКУ витісняється із національного інформаційного простору, а держава позбавляється оперативних можливостей донесення об'єктивної та неупередженої інформації до громадян. Це створює сприятливе середовище для негативних зовнішніх інформаційних впливів та завдає шкоди національній безпеці України" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.09.2009 Столична радіостанція "DJ FM" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) вже протягом року радує свою аудиторію актуальним музичним контентом, захоплюючими програмами та конкурсами. За рік плідної роботи радіо "DJ FM" спромоглося наповнити ефір максимальною кількістю національного продукту й адаптувати світові течії до потреб і смаків свого слухача. Прийшов час підвести своєрідні підсумки і, звичайно ж, відсвяткувати! Кожен слухач радіо "DJ FM" знайде себе в кожній з кількох вечірок - свій перший рік радіо "DJ FM" відсвяткує в різних стилях: від чарівного house до могутнього techno. Крім того, на іменних parties будуть представлені сети незмінних резидентів танцювальної радіостанції столиці - Sender, N-Code, i, Westboy, Jim Pavloff, а також закордонних гостей. Так, наприклад, 3-го жовтня гедлайнером вечірки в клубі Forsage стане проект із Великої Британії - Spektre, що представить легендарний Filthy Rich. А рівно за тиждень, 10-го жовтня, вечірку в Arena Dance Club очолять німецький продюсер Marc Fisher і його російський колега Den Reme. І це ще не все! Радіо "DJ FM" хоче зберегти інтригу, тому станцією запланований третій епізод святкування, for friends only. Уважно стежте за повідомленнями в ефірі радіо "DJ FM"! (Джерело: Інтернет-ком'юніті радіо "DJ FM").
  • 25.09.2009 В місті Маріуполь Донецької області помічено тести на FM-частоті 104.6МГц (ТОВ "ТРК "Класик Радіо") - відкриту несучу із сигналом пілот-тону (Джерело: Інформацію надав Юрій "Альбатросов" Самуйленко).
  • 24.09.2009 З часу своєї появи на радіо-ринку України, столична сателітарна мережева радіостанція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) зарекомендувала себе як невід'ємний учасник будь-яких значимих і по-справжньому цікавих танцювальних подій країни. Підтримка Dance radio "Kiss FM" будь-якого dance-event-у - запорука його успішного проведення. Чи треба говорити, що свої свята Dance radio "Kiss FM" відзначає найбільше яскраво, масштабно, успішно! Найголовніша подія для кожного, чиє серце віддане танцювальній музиці, а у свідомості існує тільки одна радіо-частота - Dance radio "Kiss FM" - Це, звичайно, день народження улюбленого радіо! От чому вже 6 років поспіль восени у столиці проходять наймасштабніші і найяскравіші вечірки, на яких виступають резиденти dance-radio і зірки світової величини. Серед світових зірок танцювальної музики, що приїжджали поздоровити Dance radio "Kiss FM" із днем народження, були: Roger Sanchez, Dave Armstrong, ATB, Chicane (live), Darude. Відвідувачами цих заходів стають десятки тисяч стильних, енергійних молодих людей, що звикли перебувати в епіцентрі самих модних подій. У цьому 2009-му році, незважаючи на всілякі "кризові моменти" у світовій економіці, Dance radio "Kiss FM" підготувало чудову пропозицію для гурманів і любителів TRUE DANCE! Цього року на свято їдуть ХАУС МАФІОЗІ!!! SWEDISH HOUSE MAFIA! Steve Angelo, Sebastian Ingrosso, Axwell. Ця хаус-трійця вже вітала Dance radio "Kiss FM" із днем народження, і було це в "далекому" 2004-му році. Коли Радіо з танцями святкувало 3-ій день народження. Сказати що це було "неописуємо", "чарівно" і дуже "вражаюче", - це значить не сказати нічого! Це був фурор! Вперше в Україні на рейві зібралося 12 тисяч чоловік. І це було у той час, коли ще ніхто ні знав ні про Ґадскітчен Україна ні про Ґлобал Ґезерінґ, ні про інші indoor фестивалі. 12 тисяч фанатів Dance radio "Kiss FM" аплодувало The Swedish House Mafia. Тому коли встало питання про те, хто відіграє цього року, вирішили везти не одинака, а ціле тріо. The Swedish House Mafia - це формація трьох шведських dj's. До її складу входять: Axwell, Steve Angello і Sebastian Ingrosso. Докладніше про вечірку - на офіційному Web-сайте Dance radio "Kiss FM" (Джерело: Сайт групи радіостанцій "ТАВР MEDIA").
  • 24.09.2009 Відкрився сезон царського караоке зі столичною сателітарною мережевою станцією "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Чернівці-91.3МГц, Прилуки-100.3МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.)! Щочетверга у київському клубі "Цар" на Грушевського, 1-в можна співати, як душа побажає - а душа-то просить відбірних хітів "Русского радіо - Україна"! 17-го вересня у відкритті проекту - вечірці "Осінь золота" - брало участь зоряне журі в складі Альони Вінницької, Олексія Большого і Тіни Кароль. Вів шоу неперевершений "співаючий ведучий" Сергій Галибін, а учасники виступали під живий ансамбль... Тепер так буде завжди: кожного осіннього четверга о 20.00 "Русское Радио - Україна" чекає всіх любителів співати та радіти життю у клубі "Цар" (Джерело: Сайт групи радіостанцій "ТАВР MEDIA").
  • 24.09.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 23 вересня 2009 року були ухвалені рішення з таких питань: 1. Про заяву ТОВ "Телекомпанія "ЛІС", м.Білгород-Дністровський Одеської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. 2. Про заяву ТОВ "ТБ Всесвіт", м.Київ, щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 3. Про заяву ПП "Оптік-Лайн", м.Миргород Полтавської обл., щодо видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 4. Про заяву ПП ТРК "Рось Телеком", м. Біла Церква Київської обл., щодо внесення змін до ліцензії на право користування каналами мовлення (НР № 2052 від 25.01.2005) та видачі ліцензії провайдера програмної послуги. 5. Про заяву ПП "ТРК "НТК", м.Коломия Івано-Франківської обл., щодо переоформлення ліцензій (НР № 154 від 10.09.2003, НР № 565 від 27.05.2004) та переоформлення (шляхом об'єднання) ліцензій (НР №1154 від 10.09.2003, НР №1565 від 27.05.2004). 6. Про заяву ТОВ "ТРК ОНЮА "АКАДЕМІЯ", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0020-м від 12.02.2003). 7. Про заяву ТОВ "Перша Одеська ТРК", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0525-м від 26.03.2008). 8. Про заяву ДП "ТРК "Стерх" ТОВ "Природні інвестиції", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0418-м від 06.07.2001). 9. Про заяву ДП "ТРК "Стерх" ТОВ "Природні інвестиції", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0847-м від 19.02.2003). 10. Про заяву ДП "ТРК "Стерх" ТОВ "Природні інвестиції", м.Дніпропетровськ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0850-м від 18.06.2002). 11. Про заяву ТОВ "ТРК "Нота", м.Харків, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0949-м від 18.06.2002). 12. Про долучення відеоматеріалів ефіру за 24.08.2009 ТОВ Телекомпанія "АТВ при ОНАЗ ім. О.С. Попова", м.Одеса, до матеріалів судового розгляду. 13. Про заяву ТОВ Телекомпанії "АТВ ОНАЗ", м. Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0359-м від 27.04.2006). 14. Про заяву ТОВ Телекомпанії "АТВ ОНАЗ", м.Одеса, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0360-м від 19.01.2004). 15. Про заяву ТОВ "ТРК "Стильне радіо", м.Мелітополь Запорізької обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0037-м від 06.06.2002). 16. Про заяву ТОВ "Чернівецькі телекомунікаційні системи", м.Чернівці, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0430-п від 29.12.2007). 17. Про заяву ТОВ "Орбіта", м.Миргород Полтавської обл., щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0138-п від 11.06.2003). 18. Про заяву ТОВ "Полтавські телекомунікаційні системи", м. Полтава, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0632-п від 16.01.2009). 19. Про заяву ПП "Київські інтерактивні телекомунікації", м. Київ, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0386-п від 06.11.2006). 20. Про заяву ТОВ "ТРК "Кальміус", м.Донецьк, щодо внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0567-п від 01.08.2008). 21. Про заяву Чернівецької ОДТРК, м. Чернівці, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0995-м від 25.12.2002). 22. Про результати позапланової перевірки Харківської ОДТРК, м.Харків (НР №0072-м від 27.11.2002). 23. Про заяву Харківської ОДТРК, м.Харків, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0072-м від 27.11.2002). 24. Про заяву ДП "ТРК "Альфа", м.Євпаторія, АР Крим, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0961-м від 04.12.2002). 25. Про заяву ТОВ "ТРК ЮГ", м.Бердянськ Запорізької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0780-м від 18.12.2002). 26. Про заяву ТОВ "Виробничо-комерційна фірма ТРК "ТТ", м.Нікополь Дніпропетровської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0757-м від 18.12.2002). 27. Про заяву ТОВ ТРК "Піон", м.Львів, щодо анулювання ліцензій (НР №0172-п від 20.04.2007, НР № 0173-п від 20.04.2007, НР №0174-п від 20.04.2007). 28. Про доповнення до рішення Національної ради від 26.08.2009 №1627 "Про заяву КП "ТРК "Мелітополь" Мелітопольської міської ради Запорізької обл., м.Мелітополь Запорізької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0955-м від 20.11.2002)". 29. Про доповнення до рішення Національної ради від 26.08.2009 №1640 "Про заяву КП "Бердянська міська телекомпанія "ТБ - Бердянськ" Бердянської міської ради, м.Бердянськ Запорізької обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0552-м від 18.12.2002)". 30. Про внесення змін до рішення Національної ради №1637 від 26.08.2009 "Про заяву ПП "ТРО "Булава", м.Херсон, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0632-м від 20.11.2002)". 31. Про внесення змін до рішення Національної ради №726 від 21.04.2009. 32. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Горизонт-Плюс", м.Донецьк (НР №0112-п від 27.02.2006). 33. Про результати позапланової перевірки ТОВ "АЙТІВІ", м.Маріуполь Донецької обл. (НР №0282-п від 06.06.2007). 34. Про результати позапланової перевірки ПП "ІРЕЛЬ", м.Маріуполь Донецької обл. (НР №0035-п від 07.05.2004). 35. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТВКОМ", м.Маріуполь Донецької обл. (НР №0283-п від 22.06.2007). 36. Про результати позапланової перевірки ТОВ "Славтелеком", м.Слов'янськ Донецької обл. (НР №1834 від 12.08.2004). 37. Про результати позапланової перевірки ПП "ТРК "ОЛІС", м.Слов'янськ Донецької обл. (НР №1382 від 31.12.2003). 38. Про результати позапланової перевірки ПП "Медіа - Зміїв", м.Зміїв Харківської обл. (НР №0348-п від 06.08.2007). 39. Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Академ TV", м.Суми (ліцензію НР №2648 від 12.07.2006 переоформлено рішенням Національної ради на НР №0795-м від 12.07.2006). 40. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Ефір", м.Одеса (НР №0399-п від 04.12.2002). 41. Про результати позапланової перевірки ТОВ - "телекомпанія "Мелітопольське кабельне телебачення", м.Мелітополь Запорізької обл. (НР №1138 від 10.09.2003). 42. Про відмову ТОВ ТРК "Прем'єр ТВ", м.Чернівці, у проведенні позапланової перевірки (НР №1705 від 21.06.2004). 43. Про результати планової перевірки КП "Редакція районного радіомовлення "Вісті Краснопільщини" Краснопільської районної ради, смт.Краснопілля Сумської обл. (НР №0648-м від 14.07.2008). 44. Про результати планової перевірки ТОВ "ТК "Свобода", смт.Первомайське, АР Крим (НР №0651 від 29.01.2003). 45. Про результати планової перевірки Студії "Телерадіокомпанія ТРК-8-Дзержинськ", м.Дзержинськ Донецької обл. (НР №0598 від 18.12.2002). 46. Про результати планової перевірки Фізичної особи - підприємця Соляра П.Я., м.Свалява Закарпатської обл. (НР №0561-п від 30.07.2008; НР №0562-п від 30.07.2008). 47. Про результати планової перевірки Фізичної особи - підприємця Ліпея М.М., м.Свалява Закарпатської обл. (НР №0553-п від 16.07.2008). 48. Про результати планової перевірки Фізичної особи - підприємця Удовіки Т.А., м.Бровари Київської обл. (НР №0559-п від 29.07.2008). 49. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "Шоу Плюс", м.Київ (НР №0425-м від 15.02.2008). 50. Про результати планової перевірки НРКУ, м.Київ (НР №0500 від 11.12.2002). 51. Про проект Положення про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в засобах масової інформації для проведення передвиборної агітації в період виборчого процесу з чергових виборів Президента України у 2009-2010 роках. 52. Про внесення доповнень до рішення Національної ради № 1739 від 02.09.2009 "Про замовлення в УДЦР розробки висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів мовлення, необхідних для створення та розвитку каналів мовлення, мереж мовлення та телемереж". 53. Про підготовку та проведення заходів фестивалю "Кришталеві джерела" 2010 року (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23-го вересня розглянула результати планової перевірки Національної радіокомпанії України. Перевірені були всі три канали "Українського радіо" і по кожному працівники Нацради виявили порушення, зокрема відхилення у програмній концепції, а на третьому каналі - радіо "Культура" позивні не завжди відповідали зазначеним у ліцензії. На УР-1 обсяги програм власного виробництва на добу становили 18 годин 3 хвилини замість 19 годин 24 хвилин, як це передбачено концепцією. Зафіксоване зниження обсягів культурологічних, просвітницьких і дитячих програм: дитячі - із 48 хв до 19 хв на добу; культурологічні - з 1 год 30 хв до 38 хв на добу; просвітницькі - з 1 год 42 хв до 32 хв на добу. Також Нацрада відзначила порушення рекламного законодавства на УР-1, зокрема ч. 2 ст. 13 закону "Про рекламу" (перевищення квоти рекламного часу). У ранковий час реклама займала 15 хв 10 с на годину, у денний - 16 хв 3 с на годину, а у вечірній - 19 хв 33 с на годину. НРКУ, крім цього, порушила вимоги закону "Про рекламу" щодо рекламування лікарських засобів та щодо позначення реклами: рекламні блоки відокремлювалися словом "Реклама" лише на початку, а рекламна програма про клініку "Екомед" вийшла в ефір взагалі без жодних ідентифікаторів. Перший віце-президент НРКУ Анатолій Табаченко пояснив відхилення в програмній концепції тим, що моніторинґ проводився в день трансляції засідання Верховної Ради. Крім того, фахівці Нацради перевіряли мовлення на частоті 68.51МГц у Києві, на якій у певні відрізки часу також мовить КДРТРК (радіо "Голос Києва"), що не відображено в ліцензії НРКУ. Щодо перевищення рекламних квот пан Табаченко зауважив, що до реклами зарахували 10-хвилинну програму, у якій розповідалося про людський організм і здоровий спосіб життя, а наприкінці рекламувався лікарський препарат. "Формально програма рекламна, але насправді - просвітницька, і лише 10% її хронометражу є рекламою", - заявив він. За пропозицією члена Нацради Тетяни Лебедєвої Національна рада перенесла розгляд питання про результати перевірки НРКУ, оскільки при перевірці не врахували присутність "Голосу Києва" на частоті. На брифінґу в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко пояснив, що питання розглянуть, коли будуть узгоджені сітки мовлення та ліцензії НРКУ та реґіональних телерадіокомпаній (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 23-го вересня внесла зміни до складу робочої групи з розгляду актуальних питань забезпечення інформаційної безпеки, в тому числі питання врегулювання діяльності провайдерів програмної послуги. За власним бажанням члена Нацради Ігоря Куруса його було виведено зі складу робочої групи. Натомість від Національної ради до неї увійшов відповідальний секретар Владислав Лясовський. Групу також поповнили начальник ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) Павло Слободянюк, перший заступник начальника УДЦР Євген Хаіров, перший заступник голови Державної адміністрації зв'язку Володимир Смоляр, заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олександр Самарський. Національна рада, крім цього, звернеться до Міністерства внутрішніх справ з проханням запропонувати до цієї робочої групи кандидатури працівників МВС замість тих, хто вибули. Нагадаємо, що робоча група була створена рішенням Нацради № 726 від 21.04.2009 за пропозицією силових структур. До її складу увійшли представники Національної ради, апарату РНБО України, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Міністерства внутрішніх справ України та Служби безпеки України. "Ми проводили багато зустрічей з провайдерами програмної послуги. Напрацьовані рекомендації для оперативних працівників, визначені типи обладнання, яке завозиться в Україну незаконно, визначено, як потрапляють сюди інші деталі, які використовуються для прийому супутникових платформ", - розповів "Телекритиці" Ігор Курус. Однак, за його словами, 18 червня 2009 року вийшов указ Президента № 462/2009, який змінив склад Міжвідомчої комісії з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при РНБО. Туди увійшов відповідальний секретар Нацради Владислав Лясовський. "Я вдячний колегам за роботу, але думаю, буде правильно, коли член Національної ради, який присутній у міжвідомчій комісії при РНБО, знав би детально всю проблематику з цього питання. Тому моє прохання було виключити мене з нашої робочої групи та увести туди пана Лясовського і представників від галузі зв'язку та МЗС", - пояснив пан Курус (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.09.2009 Учасники круглого столу "Обережно - пиво! Тверезий погляд" просять владу України невідкладно розробити та впровадити законодавчі та інші механізми, які б обмежили можливості рекламувати споживання тютюну й алкоголю, в тому числі слабоалкогольних напоїв та пива. Про це йдеться у відкритому зверненні до Президента, Верховної Ради та уряду України, за яке проголосували більшість учасників заходу. Вони також попросили віднести пиво до категорії алкогольних напоїв. У роботі круглого столу взяли участь віце-спікер парламенту Микола Томенко, голова НЕК Василь Костицький, заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Іван Крулько, народні депутати, науковці, представники громадськості. Учасники обговорили вплив реклами на розвиток пивного алкоголізму, особливо серед молоді. Майже кожен з виступаючих оперував цифрами різних вітчизняних та міжнародних досліджень. Пивна галузь була представлена кількома вітчизняними виробниками пива, але їхні аргументи не переконали решту учасників. У зверненні до президента та уряду ідеться про те, що необхідно обмежити рекламу пива на телебаченні (в денний час дозволити тільки спонсорство програм, а пряму рекламу залишити лише після 24-ї години); обмежити доступність продажу пива (тільки в спеціалізованих магазинах); заборонити пити пиво на вулицях, у парках, громадських місцях; запровадити кримінальну відповідальність за продаж пива і тютюнових виробів неповнолітнім. Також лунали пропозиції активніше залучати відомих людей до пропаганди здорового способу життя. Микола Томенко зауважив, що на розгляді в парламенті декілька важливих законопроектів, які повинні покращити ситуацію. Але, на жаль, ні профільний комітет, ні парламент фактично не працюють. "Крім того, не забуваймо про активне лобі виробників пива та тютюну в парламенті", - наголосив він. На думку директора Інституту трансформації суспільства Олега Соскіна, пиво - це геноцид українського народу. "Настав час підірвати фінансову основу горілочних, пивних і тютюнових "королів". Гроші, які вони одержують, замішані на крові українського народу, оскільки, чим більше у країні виробляється алкоголю, пива і тютюну, тим більше українців вимирає чи перетворюється на дебілів", - наполягав він. Представники пивної галузі запевняли присутніх, що вони не проти законопроектів, які мають запровадити певні обмеження. Натомість просили боротися з алкоголізмом послідовно, а не репресувати лише пиво, оскільки це матиме зворотній ефект: люди, можливо, менше вживатимуть пива, зате більше міцних алкогольних напоїв (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.09.2009 В ефірі мелітопольського радіо "Південний простір" (102.2МГц) знову з'явилися програми виробництва "MFM Station" (Джерело: Форум "MFM Station").
  • 23.09.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) нагадує: незабаром "Золота Шарманка"! 18-го листопада 2009-го року в Палаці Україна відбудеться V Церемонія вручення Міжнародної Музичної Премії "Золота Шарманка". Чудове шоу, знамениті артисти, дотепні ведучі, кращі пісні від "Радіо Шарманка", море позитивних емоцій, сюрпризів і незабутніх вражень чекають вас. Не проґавте головну музичну подію року! Замовлення квитків на церемонію "Золота Шарманка" - за телефоном: (063) 233-52-77. Квитки вже у продажу! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.09.2009 Сьогодні, 23-го вересня 2009 року, відбувся брифінґ Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в якому взяли участь перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко і член Національної ради Ігор Курус. Андрій Мирошніченко зупинився на питаннях щодо розвитку в Україні суспільного та цифрового телерадіомовлення, які нещодавно виносилися на обговорення Ради національної безпеки і оборони України. Він запевнив журналістів, що Національна рада одностайна щодо шляхів створення системи суспільного мовлення: "Ми не бачимо необхідності в існуванні паралельно державного і суспільного мовлення і наполягаємо на тому, що суспільне мовлення повинно бути подальшою формою існування тих компаній, які здійснюють державне мовлення. Йдеться про НТКУ і НРКУ". З приводу впровадження цифрового мовлення Андрій Мирошніченко зауважив, що висловлює свою власну точку зору на ці проблеми. Офіційна позиція Національної ради буде оприлюднена після ухвалення відповідного рішення РНБО. "Я переконаний, що всі рішення щодо цифрового телебачення, які дотепер приймала Національна рада, були правильними і своєчасними," - сказав він. Розроблені Національною радою моделі й напрями розвитку цифрового телерадіомовлення були погоджені з іншими державними інституціями, проте змінилися учасники цього процесу, іншою стала економічна ситуація, і, відповідно, напрацьована модель не може залишатися базовою. Саме такий підхід, за словами Андрія Мирошніченка, відпрацьовувався під час підготовки узгодженого листа робочою групою за участю представників РНБО, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, частотних служб, Міністерства транспорту і зв'язку України, Концерну РРТ, громадських організацій. Ішлося про створення координаційного органу при РНБО, до якого ввійдуть учасники спільного проекту. На його думку, ці підходи знайдуть своє відображення в рішенні Ради національної безпеки і оборони України, і це дасть поштовх до подальших узгоджених дій сторін, причетних до впровадження цифрового мовлення в Україні. Член Національної ради Ігор Курус звернув увагу представників ЗМІ на проблеми з частотним регулюванням, які Національна рада намагалася вирішити протягом трьох років і наголосив, що регуляторному органу самотужки не вдасться втілити проект з впровадження цифрового мовлення в Україні. Також він повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Національної ради було заслухано звіт про роботу та внесено зміни у склад міжвідомчої робочої групи з розгляду актуальних питань гарантування інформаційної безпеки, що була створена після Указу Президента України № 462/2009 від 18 червня 2009 року. За власним бажанням Куруса його було виведено зі складу робочої групи. Натомість від Національної ради до неї увійшов відповідальний секретар Владислав Лясовський. Цю групу силових відомств також поповнили начальник ДП "Український державний центр радіочастот" П. Слободянюк, перший заступник начальника ДП "Український державний центр радіочастот" Є. Хаіров, перший заступника голови Держкомзв'язку В. Смоляр, заступник директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ О. Самарський. Національна рада також звернеться до Міністерства внутрішніх справ з проханням запропонувати до цієї робочої групи кандидатури працівників МВС замість які, вибули (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.09.2009 На сьогоднішньому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення розглянула проект Положення Центральної виборчої комісії щодо опублікування засобами масової інформації розцінок на виборчу рекламу. "Суть у тому, що в Законі України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виборів Президента України", опублікованому 10 вересня 2009 року в парламентській газеті "Голос України" за підписом Володимира Литвина, - пояснює перший заступник голови Національної Андрій Мирошніченко, - законотворці залишили без змін норму ст. 60 про те, що середньозважений показник розцінки вартості друкованої площі та одиниці ефірного часу, який встановлюється відповідними засобами масової інформації, не може перевищувати середньозважений показник за останній квартал року, що передує року проведення виборів Президента". За його словами, якщо цю норму не змінити, в глухому куті опиняться засоби масової інформації, більше того, під загрозу ставиться сама легітимність виборчого процесу. Вибори Президента призначено на 17 січня 2010 року, виборчі перегони стартують19 жовтня 2009 року. Останній квартал року, який передує року проведення виборів - це IV квартал 2009 року. "Жодна компанія не може на цей момент розрахувати середньозважену вартість реклами, яка буде в четвертому кварталі, - сказав Мирошніченко. - Зрозуміло, що будь- який кандидат на пост Президента чи інший суб'єкт виборчого процесу може поставити під сумнів цю норму, звернутися до суду і виграти судовий процес. У такому разі нелегітимною може бути визнана вся передвиборна агітація". Проектом Положення ЦВК було передбачено, базою для визначення середньозваженого показника розцінок вважати 4 квартал 2008 року. Члени Національної ради одностайно не погодилися з таким трактуванням. Ухвалено рішення взяти проект Положення Центральної виборчої комісії до відома, вказати ЦВК на невідповідність Положення нормам чинного закону та звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації з пропозицією невідкладно ініціювати ухвалення змін до цієї норми закону. "Ні Національна рада, ні ЦВК не повинні брати на себе відповідальності за ті абсурдні норми закону, які ухвалює Верховна Рада", - сказала під час обговорення цього питання на засіданні член Національної ради Тетяна Мокріді (Джерело: Сайт Нацради).
  • 23.09.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" (Київ-103.6МГц та 67.70МГц, Харків-89.3МГц, Охтирка-100.2МГц, Хмельницький-107.1МГц, Дніпропетровськ-90.5МГц, Черкаси-102.4МГц, Тальне-105.2МГц, Запоріжжя-100.8МГц, Євпаторія-105.9МГц, Херсон-107.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) полегшує життя тим, у кого враховується не лише закордонний трафік, а й взагалі весь. Відтепер програми "Радіо РОКС - Україна" в інтернеті можна слухати у форматі AAC+, 32kbps, що майже відповідає якості 128kbps у форматі MP3. Формат AAC+ успішно грає останній (і кілька не останніх) плейєрів WinAmp. Послухати можна по-різному: 1) на Web-сайті http://www.radioroks.com.ua натиснути посилання, на якому написано aac+, 32kbps. 2) додати в плейєр URL http://www.radioroks.com.ua/RadioROKS_32.m3u 3) додати в плейєер прямої URL трансляції http://online.radioroks.com.ua:8000/RadioROKS_32 (Джерело: Живий журнал "Tema_FM").
  • 23.09.2009 Не втрачай часу у корках: вигравай японську вечерю від мережі ресторанів сучасної японської кухні "СушіЯ" та столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Чернівці-91.3МГц, Прилуки-100.3МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.)! По буднях з 22-го вересня по 21-ше жовтня у вас з'явився новий привід включити у корці "Будильник-Шоу": і не тільки для того, щоб знайти в Києві вільну дорогу. З 9-ї до 10-ї ранку в кожного, хто за кермом, є шанс виграти Сертифікат на суму 100 гривень - на вишукану японську вечерю від мережі ресторанів сучасної японської кухні "СушіЯ"! Усе, що вам потрібно - за сигналом Сергія Галібіна надіслати відповідь на його "японське" питання: SMS-ко. на номер 1047. Не забудьте вказати номер та марку свого авто! Приз одержує автор першої правильної відповіді, що повністю укаже свої координати! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.09.2009 Шилько та Яловець представляють: One Night Only на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Чечельник-107.5МГц (власна студія), а також - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони). Вони - особистості, вони талановиті і відомі, але такими їх не бачив і не чув ніхто!!! "GALA Радіо" представляє ексклюзивний проект - One Night Only. В останню п'ятницю кожного місяця ти станеш свідком магічного перевтілення відомого виконавця... Інша Тіна Кароль 25-го вересня о 20.00 у проекті One Night Only на "GALA Радіо"! Слухай "GALA Радіо", у наступному місяці в проекті One Night Only - ВВ і Олег Скрипка! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.09.2009 Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 23-го вересня не підтримала проект постанови Центральної виборчої комісії про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в ЗМІ для проведення передвиборної агітації. Нагадаємо, що згідно з новою редакцією закону "Про вибори Президента" цей показник має розраховуватися, виходячи з виручки засобу масової інформації від розповсюдження комерційної реклами за четвертий квартал року, що передує виборам. Оскільки вибори призначені на 17-го січня 2010-го року, згідно із законом треба відштовхуватися від даних за четвертий квартал 2009-го року, який іще не наступив. Тож ЦВК запропонувала брати за основу дані останнього кварталу 2008-го року. На думку Національної ради, ця пропозиція ЦВК є вільною трактовкою закону "Про вибори Президента" і суперечить статті 60 цього закону, що може дати привід кандидатам оскаржувати результати виборів, посилаючись на порушення процедури підготовки до виборів. "Нехай Верховна Рада приймає зміни до закону в цій частині", - зазначила під час обговорення питання член Нацради Тетяна Мокріді. Нацрада вирішила взяти до відома проект положення ЦВК та звернутися до парламентського комітету з питань свободи слова та інформації та ЦВК з пропозицією внести необхідні зміни до ст. 60 закону "Про вибори Президента", яка нині є неможливою для виконання. "Якщо не внести зміни до закону, то норма про рівний доступ усіх учасників виборчого процесу до ЗМІ може бути не виконана", - застеріг під час брифінґу в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.09.2009 Завтра, 23-го вересня, о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться черговий брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на її офіційному Web-сайті. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 21.09.2009 Сімферопольське Радіо "АсСоль" (104.8МГц) розпочало онлайн-мовлення. Слухати станції у всесвітній мережі можна за посиланням http://assol.nr2.fm:8000/assol.mp3.m3u. Мовлення ведеться у стереорежимі, 44kHz, зі швидкістю 128kbps (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.09.2009 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) запрошує своїх слухачів узяти участь в акції "NRJ Euro Tour". Починаючи від сьогодні, 21-го вересня, щоденно по буднях тричі на день ведучий оголошує годину "NRJ Euro Tour". На початку музичної години ведучий оголошує про можливість взяти участь в Акці шляхом надсилання правильної відповіді на питання ведучого. Той, хто першим протягом години надішле правильну відповідь за допомогою SMS-повідомлення на номер 4445 зі словом NRJ на початку, стає учасником Акції. У п'ятницю, 25-го вересня, а також у п'ятницю, 2-го жовтня, на вечірці "NRJ - Party" серед зареєстрованих учасників пройде розиграш одного квитка на концерт. Розиграш відбувається шляхом випадкового вибору. Всі учасники, зареєстровані в Акції, одержують запрошення на участь у вечірці (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.09.2009 Донецька сателітарна мережева станція радіо "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц) запустила новий потік для онлайн-прослуховування в мобільних пристроях. Спеціально для можливості слухати радіостанцію за допомогою мобільних пристроїв через GPRS/EDGE, де швидкість підключення не така велика, "Best FM" запустив ще один потік з бітрейтом 24kbps у форматі AAC+: http://radio.bestfm.fm:8080/bestfm24.m3u. Усе, що вам потрібно для прослуховування, - це щоб ваш пристрій підтримував потокове відтворення файлів у форматі AAC+. Також продовжують працювати інші посилання: AAC+ 48 kbps stereo - http://radio.bestfm.fm:8080/best-fm48.m3u; MP3 64 kbps mono - http://radio.bestfm.fm:8080/bestfm64.m3u; MP3 128 kbps stereo - http://radio.bestfm.fm:8080/bestfm.m3u. Приємного прослуховування! Окрім цього радіо "Best FM" оновило дизайн свого офіційного Web-сайту (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 21.09.2009 В ефірі запорізького "Радіо FM102.2" (102.2МГц) сталися зміни. З минулого тижня станція працює у форматі Hot AC та частково представляє у своєму ефірі програми виробництва столичної сателітарної станції Перший Розважальний радіоканал "Люкс FM". Досі "Радіо FM102.2" транслювало рок-хіти. Власне, "Радіо FM102.2" продовжує працювати у старому форматі у всесвітній мережі Інтернет - за URL-адресою http://hosting.express.net.ua:13000/listen.pls (Джерело: Інформацію надав Єгор).
  • 19.09.2009 В ефірі мелітопольського радіо "Південний Простір" (102.2МГц) сталися чергові зміни. З 16-го вересня з розкладу програм станції зникли передачі виробництва "MFM Station". Наразі радіо "Південний Простір" веде повністю самостійне мовлення (Інформація з власних джерел).
  • 18.09.2009 "Ранок - це перший раунд нового дня, сповненого боротьби, перемог яи поразок. Яким буде твій день - залежить від тебе". Прагнеш досягти успіху? Скористайся досвідом Чемпіонів! Вперше в Україні, багаторазові Чемпіони світу Віталій і Володимир Клички у проекті столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Лисичанськ-91.1МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Керч-102.6МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Судак-103.2МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) - "Ранкова Сила з братами Кличко!". Потужний заряд бадьорості, життєвої енергії, впевненості в собі - у програмі "Ранкова Сила з Братами Кличко"! По буднях, о 7.37 ранку на "Нашому Радио"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 17.09.2009 Радіогрупа "ТАВР МЕДІА" переїхала з вулиці Нагірної, 24/1 на вулицю Вікентія Хвойки, 15/15. Як ведеться, один переїзд дорівнював двом пожежам, розтягся на тижні і став приводом для хвилювань і жартів. Але ТАВРівці вже обжилися та влаштувалися на новому місці. Тепер у "ТАВР МЕДІА" немає ліфта, в якому можна застрягти - усе розташоване на 1 і -1 поверхах. Немає вікон, з яких видно Лівий берег. І немає паркування, обклеєного оголошеннями "Обережно, зверху падає плитка". А є нормальне паркування, щоправда, дуже популярне. Є затишна переговірна із запасами кави та чаю. І є можливість в мить ока зібрати усіх фахівців для рішення будь-яких рекламних задач. Отже, "ТАВР МЕДІА" ласкаво запрошує всіх до свого нового офісу. Заїжджати з вулиць Фрунзе чи Новокостянтинівської. Орієнтуватися на двоповерховий будинок у пастельних тонах, прикрашений логотипами "Русского Радио - Україна", "ХІТ FM", "Kiss FM" і "Radio ROKS". Або просто подивитися карту проїзду на офіційному Web-сайті "ТАВР МЕДІА" (Джерело: Сайт групи радіостанцій "ТАВР MEDIA").
  • 17.09.2009 Конституційний суд України визнав неконституційним призначення і звільнення Президентом керівників Національної телекомпанії і Національної радіокомпанії України за поданням парламенту. Таке рішення виголосив голова КСУ Андрій Стрижак, повідомляють Українські новини. Стрижак пояснив, що таким чином, зараз Президент не має відношення до призначень керівників НТКУ і НРКУ. За його словами, у формуванні цих компаній повинні брати участь громадські ради, які ще не створені, і Верховна Рада повинна після цього рішення Конституційного суду вирішити, хто і як має формувати ці громадські ради. Як відомо, у червні 52 депутати Верховної Ради звернулися до КСУ із проханням оцінити конституційність відповідних положень закону "Про телебачення і радіомовлення". Депутати вирішили, що парламент не уповноважений вносити подання президенту про призначення і звільнення керівників НТКУ і НРКУ, а президент - не уповноважений їх призначати і звільняти. Оскільки, зазначили депутати, НТКУ і НРКУ є держпідприємствами, управління якими, включаючи звільнення і призначення керівництва, є повноваженням Кабінету міністрів. Голова підкомітету з питань телебачення і радіомовлення парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко (фракція Партії реґіонів) схвально оцінила таке рішення Конституційного суду. "Судячи з останнього призначення президентом НТКУ Василя Ілащука, було порушено процедуру. І тепер Ілащук перебуває в ролі напівкерівника. Зараз цілком ясно, що призначення Ілащука і Набруска були незаконними. Тепер ці компанії будуть неконтрольовані чи контрольовані у політичній формі", - зазначила Олена Бондаренко. Як сказала "Телекритиці" Лариса Мудрак, керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента України, рішення КСУ у Секретаріаті сприймають як об'єктивну даність. Нині інформаційна служба готує розгорнутий коментар щодо рішення КСУ. Перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат, бютівець Андрій Шевченко зауважив, що таке рішення КСУ не стало для нього несподіванкою. "Кожному, хто вміє читати, було очевидно, що Ющенко, коли призначав і звільняв президентів НТКУ, порушив закон, перевищивши свої службові повноваження. Для Ющенка ця ситуація подвійно неприємна, оскільки восени 2005-го року він обіцяв більше не звільняти і не призначати президентів НТКУ та НРКУ", - зазначив Шевченко. На його думку, рішення КСУ має стати сигналом для Верховної Ради, щоб вона сформувала громадські ради НТКУ та НРКУ. "У попередньому парламенті цей процес загальмувався через небажання тодішньої коаліції проголосувати за формування громадських рад, - сказав Андрій Шевченко. - Додам, що парламент взагалі усунувся від своєї роботи в медійній сфері. Крім того, що не сформовані громадські ради НТКУ та НРКУ, у нас не призначений голова Держкомтелерадіо, майже три роки парламент не оголошує конкурс на заміщення вакантних посад в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення". За словами Шевченка, призначення Ілащука зараз виглядає так само нелегітимним, яким воно й раніше. "Про це неодноразово говорили президентові, і тепер це ставить під сумнів легітимність всіх рішень Ілащука", - зауважив народний депутат (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 17.09.2009 Під час брифінґу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що відбувся 16-го вересня 2009 року, член національної ради Тетяна Лебедєва повідомила присутніх про рішення, ухвалені на засіданні. Особливо зацікавило журналістів питання, чому Національна рада перенесла розгляд питань про скасування своїх попередніх рішень. Тетяна Лебедєва пояснила, що, справді, ціла низка питань, які виносилися на засідання, стосувалися несплати телерадіоорганізаціями ліцензійного збору за переоформлення та продовження терміну дії ліцензій. Під час розгляду першого ж питання з цієї категорії (воно стосувалося НТКУ, яка не сплатила понад три мільйони ліцензійного збору за продовження строку дії ліцензії), у членів Національної ради виникло багато думок щодо підходів Національної ради до вирішення цих досить складних, особливо у кризовий період, фінансових питань. "Я наполягаю на однаковому ставленні до всіх компаній, і державних, і комерційних. На мою думку, мають бути вироблені комплексні правові підходи щодо дій Національної ради, у разі коли компанії з тих чи інших причин затримують перерахунок ліцензійного збору", - зазначила Лебедєва. Національна рада перенесла розгляд зазначених питань на пізніший термін, оскільки члени Національної ради мають зважити на всі пропозиції і дійти певного консенсусу у вирішенні цієї проблеми (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.09.2009 До фіналу найбільшого європейського медіа-конкурсу Prix Europa увійшли дві українські роботи - фільм "Повернення" та п'єса "Бабай". Про це повідомляє газета "День". Фільм Наталки Фіцич "Повернення" виробництва продюсерського центру "Закрита зона" змагатиметься за приз у категорії документального телебачення. "Мені хотілося створити гарний фільм, в якому висловити важливі для мене речі. Ми не робили цей проект під певний канал. Була гарна задумка - і ми її втілили. На жаль, український глядач не зможе зараз побачити цю документальну стрічку. Спочатку ми вирішили презентувати її на різноманітних фестивалях, а вже потім в Україні. Перша презентація відбудеться на фестивалі Prix Europa, а потім у Нью-Йорку та Торонто", - прокоментувала подію "Дню" Наталка Фіцич. Ще один претендент на перемогу, у категорії мистецького радіодоробку, - п'єса "Бабай" київського драматурга Сергія Щученка виробництва Національної радіокомпації України. Фестиваль Prix Europa пройде з 17 по 24 жовтня у Берліні. Цього року на адресу організаторів конкурсу надійшло 665 заявок із сорока країн. До фіналу потрапила 231 робота. У жовтні журі Prix Europa визначать 13 переможців. Кожен із них отримає традиційний трофей конкурсу та грошову премію у розмірі шести тисяч євро (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.09.2009 У селищі Штормовому Сакського району Автономної Республіки Крим завершився Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела-2009". Під час брифінґу в Національній раді голова Оргкомітету фестивалю, член Національної ради Віталій Шевченко зазначив, що засновниками "Кришталевих джерел", крім Національної ради, є три міністерства: освіти і науки, у справах сім'ї, молоді та спорту, культури і туризму, національні спілки кінематографістів і фотохудожників та асоціація діячів кіноосвіти і медіапедагогіки. Однак конкурс цього року відбувся завдяки громадським організаціям, які зробили благодійні пожертви. Насамперед, це громадська організація "Вся Україна", яка надала для проведення цього мистецького форуму 80 тис. гривень. До участі в конкурсі були запрошені школярі молодшої, середньої та старшої вікової груп, члени дитячих і молодіжних мистецьких об'єднань при освітніх закладах і телерадіокомпаніях, студіях-виробниках, які за підсумками роботи журі стали переможцями в різних номінаціях кіно-, теле-, радіо- та фотомистецтва. У підсумковому етапі проведення фестивалю взяло участь 95 осіб - це діти і дорослі, що працюють з дітьми і для дітей. Віталій Шевченко зазначив, що на фестивалі були представлені всі регіони України. "Попереду компанії з обласних центрів, рідше столиця, і традиційно районні центри, де теж формуються хороші студії. Варто назвати Верхньодніпровськ, Сарни, Саки АР Крим, Добропілля Донецької області. Крім того, беруть участь окремі учасники. Це як виняток, але зі своїми короткометражними фільмами вони стають переможцями, хоча зрозуміло, що кіно творити зараз дуже важко. Заснувалися вже деякі школи. Часто на цей фестиваль привозять своїх дітей батьки, які були учасниками перших фестивалів. Є центри, наприклад, у Полтаві, на Волині на базі обласної ОДТРК, Житомирська обласна студія "Хвилька", Івано-Франківськ, Кіровоград, які традиційно стають учасниками цього фестивалю. Зазвичай талановиті діти, які упродовж кількох років беруть участь у цьому конкурсі, потім здобувають вищу фахову освіту і йдуть працювати у сферу кіно, телебачення, радіо. Стають чудовими журналістами чи іншими фахівцями галузі", - сказав він. Програма "Кришталевих джерел" була як завжди цікавою і насиченою. Всі учасники фестивалю побували на екскурсіях, для них проводилися різноманітні конкурси, члени журі фестивалю - відомі фахівці телерадіоінформаційної сфери - провели майстер-класи. Лауреати і переможці конкурсу отримали дипломи лауреатів та дипломантів, відзнаки громадської організації "Вся Україна", Спілки журналістів України, подарунки організаторів та інших благодійників "Кришталевих джерел". Всі учасники фестивалю висловили сподівання, що наступного, ювілейного року, коли "Кришталеві джерела" відзначатимуть двадцяту річницю з дня заснування, цей мистецький форум пройде за широкої підтримки державних і громадських організацій, зросте кількість конкурсантів, більшість яких матиме добру нагоду відсвяткувати свою, можливо, першу в житті творчу перемогу (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.09.2009 На черговому засіданні, що відбулося сьогодні у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, ухвалено рішення про проведення комплексних перевірок телерадіокомпаній і провайдерів програмної послуги, що ведуть мовлення у багатоканальних цифрових мережах. Відповідальний секретар Національної ради Владислав Лясовський повідомив журналістам, що це рішення викликане нещодавнім обговоренням питань, пов'язаних із впровадженням в Україні суспільного та цифрового мовлення, в Раді національної безпеки і оборони України. "До 20015 року залишилося зовсім мало часу, а впровадження цифрового мовлення в Україні гальмується. На жаль, ми можемо констатувати певні кризові явища, які вплинули на розвиток цифрового телебачення. Сьогодні йде активна робота щодо вироблення нової програми дій, і перше рішення Національної ради - це провести повний моніторинг і перевірку всіх компаній, які мали можливість працювати у цій сфері упродовж різних термінів", - зазначив він. Другий, позитивний момент, на який звернув увагу Владислав Лясовський, це подолання певних розбіжностей між різними державними органами, які опікуються впровадженням цифрових технологій в Україні. "Сьогодні ми маємо констатувати певні спільні позиції щодо Плану розвитку цифрового телебачення і з Мінтрансом, і з нашими колегами з НКРЗ, з Кабінетом Міністрів, і врешті-решт з РНБО. Дуже важливо знаходити спільні рішення і з індустрією, з телеканалами, які будуть працювати в цифрі", - заявив відповідальний секретар Національної ради. Найближчим часом, сказав Лясовський, буде створено робочу групу, в яку входитимуть представники державних інституцій телерадіоінформаційної галузі та представники телеіндустрії. "Незабаром ми зможемо надати повну інформацію стосовно плану наших заходів щодо впровадження цифрового телебачення на найближчий період, з огляду на рішення, яке буде ухвалене Радою національної безпеки і оборони України", - наголосив він (Джерело: Сайт Нацради).
  • 16.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 16-го вересня вирішила перенести 11 питань порядку денного про відміну своїх рішень, якими продовжувала строк дії ліцензій на мовлення, у зв'язку з несплатою ліцензійного збору. Члени Нацради не змогли домовитися про те, яким чином сформулювати свої рішення про анулювання ліцензій. Питання були внесені на розгляд членом Нацради Ігорем Курусом. Нацрада мала б сьогодні де-факто анулювати ліцензії Національної телекомпанії України (м.Київ, Перший національний канал), ТОВ "Токпобут-сервіс" (м.Токмак, провайдер), ТОВ "МСП ТК "Норма-центр"" (м.Миколаїв, провайдер), ТОВ "Міжнародний "Слов'янський канал"" (м.Київ, супутниковий канал SCI), ДП "Радіо-Вояж" ТОВ "ТРК "Нота"" (м.Луганськ, радіостанція "Радіо Вояж - радіо гарного настрою"), ТОВ "ТРК Нота" (м.Харків, радіостанція "Стильне"), ТОВ "Кабельна ТРК Девком" (м.Севастополь, кабельний телеканал "Девком інформ плюс"), ЗАТ "ТРК Віко" (м.Донецьк, радіостанція "Радіо FM"), ПП "Телеком" (м.Кривий Ріг, провайдер), ТОВ "ТРК Столиця" (м.Київ, радіостанція "Перець FM"), ТОВ "ТРК НБМ-Радіо" (м.Київ, радіостанція "Радіо 5 - Ретро FM"). Усі компанії не сплатили нарахований їм ліцензійний збір за продовження строку дії ліцензії. Найбільшими боржниками серед них є НТКУ (3,5 млн гривень) і ТРК "НБМ-Радіо" (3 млн гривень). "Національна рада в такому випадку повинна відмінити рішення про продовження ліцензії", - пояснив Ігор Курус. Однак в.о. голови Нацради Андрій Мирошніченко зауважив, що, скасовуючи рішення про продовження, Нацрада потрапить у правовий колапс. "Формулювання "відмінити рішення Національної ради" фактично призведе до ситуації, що де-юре рішення про розгляд заяви про продовження ліцензії буде відсутнє. Таким чином, вступає в дію інша норма, яка говорить: якщо Нацрада не прийняла рішення по заяві ліцензіата про продовження ліцензії, така ліцензія вважається продовженою автоматично. Ми маємо таку ситуацію з "Оніксом", і "Онікс" користується цим", - уточнив він. Член Нацради Віталій Шевченко запропонував у такому разі приймати рішення, яке формулюватиметься: "у зв'язку з несплатою припинити строк дії ліцензії". Однак юристи зауважили, що законом визначення "припинити строк дії" не передбачене. Член Нацради Тетяна Лебедєва запропонувала формулювання "у зв'язку з несплатою визнати рішення таким, що не вступило в дію". Крім цього, пані Лебедєва наполягала на комплексному розгляді всіх питань - без винятків для державної телекомпанії. Натомість Андрій Мирошніченко нагадав: Нацраді потрібно затвердити порядок сплати ліцензійного збору, який уже двічі намагалося винести на голосування фінансове управління регуляторного органу. "Без цього порядку нам буде дуже складно застосувати норму про анулювання ліцензії через несплату збору", - пояснив він. "Ми що, чекаємо іще приписів з Генпрокуратури?", - спитав у колег Ігор Курус і додав: не приймаючи рішення, Нацрада заводить компанії у глухий кут, бо вони здійснюють безліцензійне мовлення. "Ми входимо у виборчий період. І ви розумієте, що буде тоді, коли компанії, що не мають ліцензії на мовлення, здійснюватимуть агітацію?", - поцікавився пан Курус. Колеги погодилися, що вибори додають ситуації особливої гостроти. Приміром, у зв'язку з непродовженням ліцензії НТКУ, не буде майданчику для проведення дебатів. Зрештою, блок питань перенесли на тиждень. Ігор Курус пообіцяв до наступного засідання переробити проекти рішень і знайти підстави в законі, "щоб не було юридичних нашарувань" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.09.2009 Українська служба BBC переходить на мультимедійний формат, спільний для всієї телерадіомовної корпорації. Сьогодні Web-сайт радіостанції поповнився відеорозділом, де представлено перший репортаж. У найближчому майбутньому на Web-сторінці одночасно функціонуватимуть стрічка новин, фото-, аудіо- та відеоматеріали. Раніше такий відеорозділ з'явився на Web-сайті російської служби BBC, адже російська входить до переліку п'яти основних мов BBC. Загалом, BBC працює 33-ма мовами у ТБ, радіо- та он лайн форматі. Щоденна аудиторія мультимедійних платформ корпорації становить близько 130 мільйонів осіб. Українська служба BBC вперше вийшла в ефір 1992 року, зараз має близько 20 партнерів FM-радіостанцій в Україні. Зокрема, це Національна Радіокомпанія України та "Радіо Ера FM" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.09.2009 Завтра, 16-го вересня, о 13.00 в приміщенні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала) відбудеться брифінґ за участі членів Національної ради. Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. Журналістам також буде надано інформацію про Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Кришталеві джерела", який нещодавно закінчив свою роботу в селищі Штормовому Автономної Республіки Крим. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на її офіційному Web-сайті. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.09.2009 Ігри чемпіонів - на хвилях дніпропетровського радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" (102.5МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.)! "Мeteor Swimming Cup". Вважаєш себе не гіршим за Майкла Фелпса, але ще не встиг записатися у басейн?! З 15-го вересня, в Дніпропетровську на 102.5FM - "Меtеоr Swimming Cup" - SMS-чемпіонат радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" з плавання! Бери участь, перемагай! Щодня, у "Плейбоксі" розігруватиметься подарунковий сертифікат ДВВС "Метеор". Спортивне плавання, аквааеробіка... - з цілого списку водяних спортивно-оздоровчих послуг тобі залишиться тільки обрати! Відпочивай з радіо "Europa Plus Дніпропетровськ" у найкращому басейні міста! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.09.2009 Столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) планує збільшити частку автентичної (народної) музики у своєму ефірі. Таке рішення ухвалено за наслідками голосування, яке щойно закінчилося на офіційному Web-сайті радіостанції. За збільшення кількості народних пісень в ефірі проголосувало 62% слухачів, тоді як проти - лише 15%. Кожен п'ятий висловився за те, щоб формат радіостанції залишався незмінним. "Ось уже 4 роки ми працюємо у так званому "українському форматі", поєднуючи в ньому хіти й нові пісні, а також музику найрізноманітніших стилів, але без "крайнощів" - таких, приміром, як важкий рок. Ми від самого початку дуже обережно ставилися і до автентики, побоюючись, що народні пісні не впишуться у формат "українського мейнстріму", який ми будували. На щастя, за ці кілька років дуже змінилася і музична сцена, і смаки слухачів. Тепер уже мало визначати свій формат як "український" - прийшов час говорити про різні формати "українського". Збільшення частки автентичної музики - наш перший крок до цього", - зазначив директор Хвилі української музики "Молоде радіо" Станіслав Шумлянський. Зараз Хвиля української музики розпочала активно збирати народні та фольк-пісні. Колективи, які співають таку музику, радіо запрошує надсилати свої пісні. Із умовами ротації можна ознайомитися на сторінці "Українська музика". Опитування з приводу етнічної музики, що тривало із серпня цього року - перше з серії "опитувань прямої дії", за наслідками яких формуватиметься наповнення ефіру та сайту "Молодого радіо". Таке ж опитування радіо проводило у спільноті "Молоде радіо" в соціальній мережі "В Контакті", результати якого виявилися тими ж, що й на сайті (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.09.2009 Департамент інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України повідомив Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, що 8 липня 2009 року в Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти відбулися слухання на тему "Ефективність застосування законодавства України у сфері авторського і суміжних прав". За підсумками слухань ухвалено низку рекомендацій, одна з яких стосується виплати винагороди державними телерадіоорганізаціями. Пунктом 2.3. рекомендовано передбачити в бюджетах державних телерадіокомпаній видатки на виплату винагороди за використання об'єктів авторського права і суміжних прав. Щодо використання державними і комунальними телерадіоорганізаціям фонограм, відеограм, опублікованих з комерційною метою та зафіксованих у них виконань, за інформацією Міністерства фінансів, винагорода за зазначене публічне сповіщення має здійснюватися за рахунок власних надходжень телерадіокомпаній, які отримані від надання платних послуг та одержані з того виду діяльності, у процесі якої здійснюється використання об'єктів суміжних прав (Джерело: Сайт Нацради).
  • 14.09.2009 З 12-го вересня Національна мережа "ХІТ FM" звучить у м.Шостка на частоті 91.2МГц. Шостка - районний центр у Сумській області, населення якого становить 85,8 тисяч чоловік. В радянський час Шостка була важливим центром хімічної промисловості. Розташоване тут ВО "Свема" ("Світлочутливі матеріали") виробляло до 70% кіно- і фотоплівки, а також рентгенплівки та магнітної стрічки для відео- і аудіокасет. Саме на стрічці "Свеми" була записана більшість аудіокасет відомих радянських і російських естрадних співаків, а на кіноплівці зняті такі легендарні радянські фільми, як: "Гостя з майбутнього", "Без року тиждень", "Дами запрошують кавалерів", "Де ти, Багіро?", "Канікули Петрова і Васечкіна, звичайні і неймовірні", "Лілова куля", "Через терни до зірок", "Білий Бім, чорне вухо" тощо (Джерело: Сайт групи радіостанцій "ТАВР MEDIA").
  • 14.09.2009 Сьогодні, 14-го вересня, в Державному комітеті телебачення та радіомовлення представили нового виконувача обов'язків голови комітету, першого заступника голови Олега Наливайка та заступника голови Миколу Білоуса. Про це "Телекритика" дізналася з власних джерел у Держкомтелерадіо. Робочу нараду, присвячену поточним питанням, вів перший заступник голови Анатолій Мураховський (до призначення пана Наливайка був тимчасово в. о. голови комітету). Він представив колективу Олега Наливайка та Миколу Білоуса, не називаючи їхніх регалій і зазначивши, що "це відомі в галузі люди". Наприкінці засідання слово взяв Олег Наливайко. Він розповів, що має 10 років стажу на державній службі, зокрема в секретаріаті Кабінету Міністрів та в Міністерстві економіки. Але останнім часом працював антикризовим менеджером у приватних структурах і сподівається, що цей досвід він застосує в державному секторі. Пан Наливайко повідомив, що сьогодні зранку провів останню нараду в холдингу "Главред-медіа" і має відзначити, що в "Главреді" вона пройшла оптимістичніше, ніж у комітеті (у Держкомтелерадіо обговорювали проблеми галузі). Микола Білоус не побажав прокоментувати колективу своє призначення. Нагадаємо, що 9 вересня Кабінет Міністрів України своїми розпорядженням призначив Миколу Білоуса заступником голови Держкомтелерадіо, а Олега Наливайка - першим заступником, також поклавши на нього обов'язки голови комітету на період до призначення голови Верховною Радою України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.09.2009 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) представляє супер-шоу королів електронної сцени - групи The Prodigy! 7-го жовтня в київському Міжнародному виставковому центрі відбудеться єдиний в Україні концерт культової групи 90х, що повернулася на велику сцену! Уважно слухай ефір радіо "Europa Plus Україна", відповідай на питання про групу The Prodigy і виграй квитки на саме яскраве і незабутнє шоу року! З 14-го вересня по 7-ме жовтня в ранковому і денному ефірі радіо "Europa Plus Україна" - розиграш квитків на концерт групи The Prodigy! Почувши в ефірі питання про групу, надсилай SMS-повідомлення із правильним варіантом відповіді і заголовним словом Європа на номер 5109 (вартість повідомлення - 1 гривня). Дай правильну відповідь першим і виграй два квитки на шоу The Prodigy, що відбудеться 7-го жовтня в Києві в рамках світового туру Invaders Must Die Tour (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.09.2009 Останнім часом в місті Керч Автономної республіки Крим не транслюються програми сімферопольської радіостанції "Транс-М-Радіо", що зазвичай лунають тут на частоті 105.3МГц (Портал "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні").
  • 11.09.2009 Сьогодні, 11-го вересня, в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення відбулася міжвідомча нарада керівників державних органів у сфері телебачення і радіомовлення, на якій розглядалися проблемні питанням поширення програм Національної радіокомпанії України. Нараду провели заступник голови Національної ради Юрій Плаксюк і член Національної ради Віктор Понеділко. Національну радіокомпанію України на нараді представляли В. І. Набруско, В. В. Юрченко, О. М. Міщенко, Національну комісію з питань регулювання зв'язку - С. В. Саракулов, Державний комітет телебачення та радіомовлення України - А. М. Костюченко, ВАТ "Укртелеком" - В. І. Панасенко й О. В. Поліщук, Концерн РРТ - В. В. Дейко, Український державний центр радіочастот - А. Я.Яковенко. У нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів Національної ради. Питання, які є проблемними для НРКУ, стосувалися нинішнього стану використання мереж УР-1, УР-2, УР-3 та їх упорядкування (вилучення передавачів, зменшення їх потужності). Окремо розглядалося питання використання, розповсюдження сигналу та відновлення проводової мережі УР-1 для міськрайонного мовлення. Учасниками наради було зазначено, що проблемними для галузі залишаються питання міжнародної координації та узгодження частотних присвоєнь мереж УР-1, УР-2, УР-3. Особливу увагу під час обговорення було приділено модернізації мереж НРКУ та перспективам переведення радіомовлення у FM-діапазон. Обговорювалася також можливість розробки частотно-територіальних планів для 100-відсоткового охоплення населення двома програмами Українського радіо та запровадження цифрових стандартів мовлення. Учасники наради схвалили пропозицію Юрія Плаксюка про необхідність створення міжвідомчої групи, яка проведе необхідну роботу з вивчення можливостей перекомутації деяких каналів, розгляне пропозиції з цього питання та виробить спільну узгоджену позицію (Джерело: Сайт Нацради).
  • 11.09.2009 На хвилі столичного "Радіо Київ 98 FM" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) кияни розповідатимуть про своїх дітей та виграватимуть запрошення до зоопарку. З 15 по 28 вересня 2009 року на "Радіо Київ 98FM" триватиме соціальна акція "Мама, тато, я - разом дружня сім'я!", під час якої кияни матимуть нагоду розповісти цікаві історії про своїх дітей та отримати запрошення на трьох до Київського зоопарку. "Мета акції - об'єднати столичні родини і ще раз нагадати слухачам, що найцінніше у житті кожної родини - це діти, які мають зростати в атмосфері тепла та любові", - каже директор радіостанції Андрій Васін. Для участі в акції члену будь-якої київської родини потрібно зателефонувати на радіостанцію за номером (044)-454-00-33, розповісти про цікаві випадки з життя своїх дітей та отримати запрошення на трьох до столичного зоопарку. Провести день разом - усією родиною, на свіжому повітрі, зарядитись позитивом, зміцнити почуття єдності - чи не найкращий вид дозвілля, корисний не тільки для фізичного, а, передусім, для морального здоров'я Вашої дитини (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.09.2009 Оксамитовий сезон... Столична сателітарна мережева станція "Радіо Шарманка" (Київ-104.0МГц, Дніпропетровськ-104.0МГц, Полтава-102.7МГц, Кривий Ріг-103.6МГц, Харків-105.7МГц, Севастополь-89.5МГц, Одеса-90.6МГц, Мелітополь-91.0МГц, Вінниця-91.3МГц, Донецьк-99.4МГц, Бердянськ-102.1МГц, Івано-Франківськ-103.0МГц, Сімферополь-103.1МГц, Генічеськ-104.4МГц, Кременчук-107.0МГц, Черкаси-107.1МГц, Луганськ-100.4МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Феодосія-106.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k.) пропонує вам стати ще гарнішими! Надсилайте SMS-повідомлення і переконайте працівників "Радіо Шарманка" у тому, що саме ви є найпривабливішою та отримайте сертифікат до салону лазерної епіляції Lazerok номiналом 200 та 300 гривень! SMS-повідомлення слід слати за номером 1040, на початку вкажіть 4, вартість 2 грн. з ПДВ. Стань ще гарнішою з Шарманкою! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.09.2009 Другий випуск щотижневої радіопрограми "РЕНТГЕН" вийде в ефір радіо "Промінь" завтра, 12-го серпня, о 18.05. В гостях у автора та ведучої програми Марини Бердичевської - журналіст, керівник продакшн-студії "Жара", автор та ведучий "Надзвичайних новин" на телеканалі ICTV Костянтин Стогній, котрий розмірковує про причини та наслідки двох інцидентів із перешкоджанням виконанню професійних обов'язків журналістами. В програмі також лунають версії того, що сталося 19 серпня та 1 вересня, самих постраждалих журналісток - журналістки "Надзвичайних новин" на ICTV Тетяни Кругової та спеціального кореспондента "Вікна-новини" на СТБ Ольги Червакової. Зокрема, Ольга Червакова наголосила: "Політики просто не цілком усвідомили, що вони не є господарями журналістів, що вони не можуть їм вказувати, де їм працювати, як їм працювати, що треба писати, і куди їм іти. Я вважаю, що це неприпустимо. Доки політики цього не позбудуться, про свободу слова в Україні говорити взагалі не варто". А Костянтин Стогній в ефірі програми "РЕНТГЕН" зробив такий висновок: "Я не вірю в те, що будуть порушені кримінальні справи за цими випадками, але цю хвилю треба піднімати. Ми, мабуть, на жаль, заслуговуємо такого ставлення, тому що журналісти Німеччини, наприклад, ніколи не дозволили б такого ставлення до свого колеги, тому що там всі разом, і вони доросли до того, аби навчитися захищатися і знати свої права. Зараз ми розпорошені, і значить, нам ще не так важко, якщо ми ще не об'єдналися. Але час настане - об'єднаємося". Програму створено в рамках проекту громадської організації Internews Network "У-Медіа" "Моніторинґ дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян", який "Телекритика" реалізує спільно з Інститутом масової інформації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.09.2009 Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням 9-го вересня призначив Миколу Білоуса заступником голови Державного комітету телебачення та радіомовлення. Нагадаємо, що посаду шостого заступника Кабмін запровадив розпорядженням від 3-го вересня. Інтернет-видання "Телекритика" вже повідомляло про те, що її може обійняти пан Білоус, який до цього працював на телеканалах УТ-3, КТМ, UBC та в Держкомтелерадіо. Водночас Кабмін 9-го вересня ввів додатково посаду ще одного першого заступника голови комітету - для Олега Наливайка, якого й призначив виконувачем обов'язків голови. Тобто Анатолій Мураховський залишився на посаді іншого першого заступника голови. Він підтвердив цю інформацію "Телекритиці". Відповідні розпорядження сьогодні були опубліковані на офіційному Web-сайті Кабміну. Таким чином, нині в комітеті працюють два перші заступники голови - Олег Наливайко й Анатолій Мураховський - і п'ять звичайних - Олександр Курдинович, Василь Шевченко, Володимир Горобцов, Андрій Марочкін і Микола Білоус. Посада голови вакантна після того, як 23 травня Верховна Рада звільнила Едуарда Прутніка, котрий став народним депутатом. 26 червня Кабмін зареєстрував у парламенті проект постанови "Про призначення Олега Наливайка на посаду голови Держкомтелерадіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.09.2009 В ефірі харківського "Радіо-Фора 105.2FM" (105.2МГц) віднедавна з'явилися програми виробництва "Польського радіо для закордону". Вони лунають на хвилях "Радіо-Фора 105.2FM" з 9.00 до 9.30 та з 21.00 до 21.30 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.09.2009 Бажаєте засвітитися? Бажаєте, аби вас побачила вся країна? Тоді беріть участь в ексклюзивній акції "Знімися!!! Засвітися!!! У кліпі в Пара Нормальних!!! Тисніть та читайте подробиці! З 11-го по 18-те вересня беріть участь в ексклюзивній акції від столичної радіостанції Радіо "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) та групи Пара Нормальних!! Саме ви можете стати учасником сюжету нової відео роботи від Пара Нормальних! Усі що тобі потрібно: 1. Зареєструватися на Web-сайті "NRJ Hit Music Only". 2. Зайти в розділ Акції. 3. Завантажити свою найбільш класну фотку і залишити контакти. І можливо саме вас учасники групи оберуть для зйомки в кліпі! Фінал акції буде відбувається в ранковому ефірі "NRJ Hit Music Only", стежте за анонсами ведучих! Ця акція знаходитися на цьому посиланні, клікайте! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.09.2009 У вівторок, 8-го вересня, за ініціативи віце-спікера Верховної Ради України Миколи Томенка відбувся круглий стіл на тему: "Діяльність засобів масової інформації у період президентської виборчої кампанії 2010 року". У роботі круглого столу взяли участь народні депутати України, представники Центральної виборчої комісії, відомі медіа-експерти, представники провідних засобів масової інформації. Національну раду на цьому зібранні представляли член Національної ради Тетяна Лебедєва і керівник управління контролю та моніторинґу департаменту контрольно-аналітичної роботи Сергій Ляпідевський. "Проведення цієї зустрічі було на часі, адже нещодавно оприлюднені зміни до Закону України "Про вибори Президента". А це означає, що всі учасники виборчого процесу мають добре зрозуміти, як саме буде проходити виборча кампанія, як ухвалені зміни вплинуть на роботу ЦВК, регуляторного органу у сфері телебачення і радіомовлення, засобів масової інформації", - сказала член Національної ради Тетяна Лебедєва. Вона зазначила, що учасники зустрічі активно обговорювали питання, як запобігти тиску на засоби масової інформації та що необхідно зробити, аби громадяни України отримали якомога більше об'єктивної інформації, а в ефірі телерадіоорганізацій і на шпальтах газет було якомога менше чорного піару й недобросовісної конкуренції. Експерти наголошували на особливій ролі Національної ради під час виборчих перегонів, адже це єдиний державний орган, покликаний стежити за дотриманням законодавства у телерадіоінформаційній сфері. Разом з тим зазначалося, що необхідно запобігти тиску з боку контролюючих, регулюючих органів на ЗМІ. Широко обговорювався проект постанови, якою мають бути заборонені будь-які перевірки телерадіоорганізацій під час виборчого процесу. Представники Національної ради висловили свою позицію. Було зазначено, що Національна рада готова утриматися від позапланових перевірок телерадіокомпаній, хоча, звісно, триватиме постійний моніторинг і відстежуватимуться ознаки порушень чинного законодавства та виборчих норм законів. "Моніторити роботу телерадіоорганізацій - це святий обов'язок Національної ради, і вона звітує про те, як відбувалася виборча кампанія і як працювали електронні ЗМІ. Моніторинґи й проводяться для того, щоб запобігти зловживанням і порушенням норм Закону України "Про телебачення і радіомовлення" і виборчого законодавства. Так само ми не можемо не проводити планових перевірок, бо це пов'язано з необхідністю продовжувати терміни дії та переоформлювати ліцензії. Отже, необхідно усвідомлювати, про відміну яких саме перевірок може йтися", - сказала Тетяна Лебедєва. Позитивно під час круглого столу було сприйнято пропозицію Національної ради про створення, як і під час минулої виборчої кампанії, незалежної експертної комісії, до складу якої входитимуть медіа-юристи та відомі фахівці телерадіоінформаційної галузі. Попередня практика засвідчила ефективність співпраці такої незалежної експертної комісії, Національної ради та ЦВК. "Робота незалежної експертної комісії допомагає ухвалювати справедливі й виважені рішення, а крім того, є запобіжним заходом, який унеможливить звинувачення у тиску на ЗМІ", - зауважила член Національної ради. Велику дискусію між учасниками круглого столу викликала проблема з неможливістю, відповідно до нової редакції закону, прорахувати середньозважений показник, згідно з яким засоби масової інформації мають оприлюднювати розцінки на політичну рекламу, і який контролюється ЦВК та Національною радою. Це питання потребує окремого обговорення в найближчий час, адже в першій половині жовтня ЗМІ мусять оприлюднити розцінки. "Всі експерти, що брали участь у круглому столі, зійшлися на думці про необхідність співпраці. Можливо, буде створено міжвідомчу групу, яка врегульовуватиме всі невирішені питання і робитиме все можливе для того, щоб громадяни України отримали якомога більше об'єктивної інформації, необхідної для свідомого вибору, а ЗМІ змогли виконати свою місію і з честю висвітлити перебіг цієї виборчої кампанії", - наголосила Тетяна Лебедєва (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.09.2009 На засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 9 вересня 2009 року були ухвалені рішення з таких питань: 1. Про погодження проекту тексту Хартії Форуму регуляторних органів з питань телерадіомовлення країн Причорноморського регіону (The Black Sea Broadcasting Regulatory Authorities Forum, BRAF). 2. Про заяву ТОВ "Медіа Група Позитив", м.Херсон, щодо видачі ліцензії на мовлення. 3. Про заяву Маньківського районного центру культури і дозвілля, смт.Маньківка Черкаської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. 4. Про заяву ТОВ "ТРК МОРІОН", м.Євпаторія, АР Крим, щодо переоформлення ліцензії (НР №1697 від 02.07.2004) та видачі ліцензії на мовлення. 5. Про результати планової перевірки ТОВ "Телекомпанія "Ера - ТВ", м.Брянка Луганської обл. (НР №0562 від 04.12.2002). 6. Про заяву ТОВ "Телекомпанія Ера-ТВ", м.Луганськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0967-м від 04.12.2002). 7. Про заяву ТОВ "Незалежна ТРК "ІРТА", м.Луганськ, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0806-м від 18.12.2002). 8. Про заяву ТРК "Сатурн" у формі ТОВ, м.Буча Київської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0983-м від 20.11.2002). 9. Про результати позапланової перевірки ТОВ "Кабельне телебачення Луганщини", м.Алчевськ Луганської обл. (НР №0395-п від 03.10.2007, НР №0396-п від 03.10.2007, НР №0397-п від 03.10.2007). 10. Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Мега - Радіо", м.Миколаїв (НР №0934 від 04.06.2003). 11. Про результати позапланової перевірки Фізичної особи - Когана В. Л., м.Феодосія, АР Крим (НР №0426-п від 17.12.2007). 12. Про результати позапланової перевірки ПП "ТРО "Софія", м.Херсон (НР №0458-м від 24.02.2006). 13. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Ритм", с.Антопіль Рівненської обл. (НР №0510-м від 20.03.2008). 14. Про результати позапланової перевірки Приватної незалежної ТРК "Степ", м.Жовті Води Дніпропетровської обл. (НР №0102-м від 19.09.2002). 15. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ПанМедіа", м.Бровари Київської обл. (НР №0209-п від 11.05.2007). 16. Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Візит", м.Феодосія, АР Крим (НР №0675-п від 23.03.2009). 17. Про результати позапланової перевірки ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ (НР №0396-м від 12.07.2001, НР №0832-м від 29.01.2009). 18. Про результати позапланових перевірок ДП "ІТВ'К", м.Сімферополь, АР Крим (НР №0406-п від 14.05.2003). 19. Про результати планової перевірки ТОВ "Англійський клуб ТБ", м.Дніпропетровськ (НР №0623-м від 19.06.2008). 20. Про результати планової перевірки Острозької районної редакції проводового радіомовлення Острозької районної ради Рівненської області, м.Острог Рівненської обл. (НР №0588-м від 26.05.2008). 21. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК ОНЮА "Академія", м.Одеса (НР №0020-м від 12.02.2003). 22. Про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіовидавнича компанія "Мастер", м.Харків (НР №0246-м від 12.02.2003). 23. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "ВІД", м.Луганськ (НР №0630-м від 11.12.2002). 24. Про результати планової перевірки ТОВ "Телекомпанія "Антел", м.Луганськ (НР №0629-м від 13.11.2002). 25. Про результати планової перевірки ТОВ "ТК "Телевсесвіт", м. Київ (НР №0506-м від 31.03.2008). 26. Про результати планової перевірки Куп'янської ТРК, м. Куп'янськ Харківської обл. (НР №0629 від 22.01.2003). 27. Про результати планової перевірки ПП радіокомпанії "Черкаси - Вибір", м.Черкаси (НР №0582-м від 19.05.2008). 28. Про результати планової перевірки ДТРК "Крим", м.Сімферополь, АР Крим (НР №0139-м від 20.04.2007). 29. Про результати планової перевірки ТРК "Мукачево" (М - Студіо), м.Мукачево Закарпатської обл. (НР №0664 від 29.01.2003). 30. Про результати планової перевірки Рівненської ОДТРК, м.Рівне (НР №0665 від 05.02.2003). 31. Про результати планової перевірки НРКУ, м. Київ (НР №0500 від 11.12.2002). 32. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК ІТВ", м.Сімферополь, АР Крим (НР №0779-м від 22.01.2003). 33. Про результати планової перевірки ДП "Міськрайонне радіо "Переяслав", м.Переяслав-Хмельницький Київської обл. (НР №0599-м від 02.06.2008). 34. Про результати планової перевірки ТОВ "Супутник", м.Єнакієве Донецької обл. (НР №0601 від 18.12.2002). 35. Про результати планової перевірки ТРК "Надвірна", м.Надвірна Івано-Франківської обл. (НР №1702 від 25.06.2004). 36. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК Європа Мікс", м.Прилуки Чернігівської обл. (НР №0142-м від 19.02.2003). 37. Про залишення без розгляду заяви ТОВ Миронівська фірма "Побутрадіотехніка", м.Миронівка Київської обл., про видачу ліцензії провайдера програмної послуги. 38. Про залишення без розгляду заяви КП ДС "Калуське міське телебачення", м.Калуш Івано-Франківської обл., про переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0548 від 27.11.2002). 39. Про залишення без розгляду заяви КП ДС "Калуське міське телебачення", м.Калуш Івано-Франківської обл., про продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0548 від 27.11.2002). 40. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ІВК-Донбас", м.Донецьк, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0119-п від 02.04.2003). 41. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ІВК-Донбас", м.Донецьк, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0189-п від 02.04.2003). 42. Про залишення без розгляду заяви ПП "ТРК "Сумські кабельні телемережі - 1", м.Шостка Сумської обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0520-п від 27.02.2004). 43. Про залишення без розгляду заяви ПП "ТРК "Сумські кабельні телемережі - 1", м.Шостка Сумської обл., про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0388-п від 11.06.2003). 44. Про залишення без розгляду заяв ЗАТ "Прітекс", м.Харків, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0067-п від 27.11.2002). 45. Про залишення без розгляду заяви ТОВ "ТРК "Смарт", м. Вінниця, про внесення змін до ліцензії провайдера програмної послуги (НР №0226-п від 04.12.2002). 46. Про затвердження структури та змін до штатного розпису Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на 2009 рік. 47. Про призначення начальника відділу зв'язків із засобами масової інформації та громадськістю (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.09.2009 Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, яке відбулося 9 вересня, одноголосно підтримав проект постанови "Про проведення парламентських слухань на тему: "Про стан свободи слова у реґіональних засобах масової інформації" 14 жовтня 2009 року", №5086, яку 2 вересня 2009 року зареєстрували голова комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман та віце-спікер Микола Томенко. Доповідач із цього питання Ганна Герман зазначила, що до комітету впродовж останніх років масово надходять звернення журналістів і редакційних колективів із проханням зупинити сваволю місцевих князьків. "З наближенням виборів загострюватимуться цензура, втручання в редакційну політику з боку власників та адміністративний тиск на журналістів, особливо в реґіонах", - сказала Ганна Герман. Члени комітету вирішили, що це питання є невідкладним і його потрібно терміново, ще до початку виборчої кампанії, розглянути в режимі парламентських слухань. Також комітет заслухав інформацію голови Київської незалежної медіа-профспілки Юрія Луканова про напади на українських журналістів. Народні депутати попросили Юрія Луканова виступити з цією інформацію 14 жовтня на парламентських слуханнях, присвячених стану свободи слова. Питання призначення керівника апарату комітету з питань свободи слова та інформації перенесено на наступне засідання. Нагадаємо, що Ганна Герман пропонує на цю посаду колишнього шеф-редактора новин НТН Ірину Милиневську (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.09.2009 На засіданні Кабінету Міністрів України 9 вересня 2009 року прийнято рішення про призначення генерального директора холдинґу "Главред-медіа" Олега Наливайка першим заступником - виконуючим обов'язки голови Державного комітету телебачення та радіомовлення. "Телекритиці" про це стало відомо з поінформованих джерел у Кабміні. Нагадаємо, в червні Кабінет Міністрів України зареєстрував у Верховній Раді постанову про призначення голови Державного комітету телебачення та радіомовлення. Кабмін пропонує призначити на цей пост Олега Наливайка. Але оскільки парламент ніяк не може почати працювати і розгляд цього питання постійно відкладається, уряд вирішив призначити нового виконуючого обов'язки голови Держкомтелерадіо своїм розпорядженням. Крім того, "Телекритика" вже зазначала, що кандидатура Олега Наливайка, генерального директора холдингу "Главред-медіа", "влаштовує і коаліцію, і опозицію". Нагадаємо, після звільнення народного депутата Едуарда Прутніка у травні 2008 року посада голови Держкомтелерадіо є вакантною. До сьогоднішнього дня обов'язки голови комітету виконував перший заступник голови Анатолій Мураховський (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9-го вересня погодила проект тексту Хартії Форуму регуляторних органів з питань телерадіомовлення країн Причорноморського реґіону (The Black Sea Broadcasting Regulatory Authorities Forum, BRAF). Нагадаємо, що 30-го червня 2008-го року Нацрада від імені України прийняла спільну декларацію BRAF. Членами BRAF є регуляторні органи 12 країн: Албанії, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Грузії, Греції, Молдови, Румунії, Росії, Сербії, Туреччини та України. Проект тексту Хартії підготувала Вища рада з питань телебачення і радіомовлення Турецької Республіки, а в червні 2009 року його прийняв комітет експертів BRAF, які зібралися на засідання в Анталії. Українська делегація, так само як албанська та молдовська, на цьому засіданні присутні не були. Члени BRAF повинні до 15 вересня направити свої коментарі та зауваження до Вищої ради з питань ТБ і РМ Туреччини. Після отримання погодження від усіх членів BRAF Вища рада Туреччини надішле офіційне запрошення для формального прийняття Хартії. "Це міжнародна ініціатива щодо уніфікації роботи і взаємодії між регуляторами. Хартія є формалізацією наших відносин", - прокоментував рішення на брифінґу в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко. Ознайомитися з повним текстом Хартії можна на порталі "Телекритика" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.09.2009 Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9-го вересня призначила начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та громадськістю. PR-підрозділ Нацради за поданням Тетяни Мокріді очолила Тамара Кравченко, яка раніше близько п'яти років працювала головним спеціалістом цього відділу. Тамара Кравченко за освітою філолог. До приходу на державну службу в Національну раду працювала у журналах і газетах "Сучасність", "День", "Галицькі контракти", "Караван историй - Украина". У відділі зв'язків зі ЗМІ та громадськістю Нацради загалом працюють п'ятеро осіб. Посада головного спеціаліста наразі залишається вакантною. Попереднім керівником відділу протягом року був Юрій Пересунько, який чотири місяці тому пішов на пенсію. До нього підрозділ очолював Микола Гриценко, звільнений у березні 2008-го року з формулюванням "за порушення трудової дисципліни без поважних причин". Раніше Микола Гриценко виступив із публічною критикою дій Нацради та деяких її окремих членів. Пан Гриценко оскаржує своє звільнення в суді. Також Нацрада призначила керівника організаційного відділу управління організаційного забезпечення Національної ради. Підрозділ очолила Тетяна Собчук, яка до цього була радником організаційного відділу, а ще раніше - помічником члена Нацради Тетяни Лебедєвої (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 9.09.2009 Віднедавна змінився представник радіостанцій групи "ТАВР MEDIA" в місті Хмельницький. Відтепер це ТОВ "ТРК "Всім Радіо", телефон/ факс якого - (0382)-78-33-16, E-mail: . Нагадаємо - в ефірі міста Хмельницький працюють всі радіостанції групи "ТАВР MEDIA", а саме - "Русское Радио - Україна" (101.7МГц), Dance radio "Kiss FM" (103.6МГц), Національна мережа "ХІТ FM" (106.7МГц) та "Радіо РОКС - Україна" (107.1МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 9.09.2009 Ви бажаєте одержати подарунок від столичної радіостанції "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення)? Тоді уважно слухайте хвилю 104.6FM і на 25-ій хвилині кожної години додзвонюйтесь першими, аби одержати один з подарунків! Серед них: запрошення на NRJ Party, квитки до кінодрому, катання на вейборді, політ з параплану! Слідкуйте за ефіром та частіше заходьте на офіційний Web-сайт "NRJ Hit Music Only"! Усе, що вам потрібно, це почути в ефірі команду ведучого, зателефонувати в ефір за номером (044)-489-66-09 та стати першим! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.09.2009 Головний офіс столичної сателітарної мережевої станції Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Тернопіль-89.0МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Євпаторія-102.5МГц, Кіровоград-103.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Полтава-100.6МГц, Хмельницький-103.6МГц, Маріуполь-101.7МГц, Донецьк-105.1МГц, Краматорськ-107.0МГц, Кривий Ріг-105.2МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Луганськ-106.9МГц, Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 64k. Ogg, Інтернет-мовлення 128k.) переїхав. Відтепер станція розташована за адресою м.Київ, вул.Вікентія Хвойки, 15/15, індекс: 04665. Тел./факс: (044)-207-39-90 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.09.2009 У вересні столична радіостанція "Бізнес Радіо" (93.8МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) запустила свою іміджеву рекламну кампанію вартістю близько $150 тисяч, повідомляє "Business Radio Group" (компанія, що керує "Бізнес Радіо"). "50% цієї суми - медіабартер", - повідомила інтернет-виданню "МедіаБізнес" PR-директор "Business Radio Group" Юлія Шмакова. В якості носіїв задіяно нішеві телеканали і ділова преса (промо-відділом холдинґу були обрані такі видання, як Комментарии, Weekly.ua, Вся Европа, Business Class Magazine, Эксперт Украина, Marketing Media Review і ін.). Крім того, був створений відеоряд для трансляції на моніторах найбільших торгівельних мереж (для аудиторії зі статком високий і середній плюс), а також для максимального охоплення аудиторії задіяний канал Metrovision (широкоформатне відео, представлене на п'ятьох ключових станціях київського метрополітену). Слоґан рекламної кампанії радіостанції - "Бізнес Радіо 93.8 - новий формат Ваших рішень". "Бізнес Радіо 93.8FM" належить до холдинґу "Business Radio Group", який очолює Анатолій Євтухов. До складу холдинґу входять радіостанції "Радіо Шансон", "Радіо Шарманка", Радіо "Континент", "MusicРадіо" і "DJFM". "Бізнес Радіо 93.8FM" одержало останній радіочастотний ресурс у діапазоні FM в Україні (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 8.09.2009 Завтра, 9-го вересня, відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. О 13-ій годині за участі членів Нацради відбудеться брифінґ для журналістів (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала), який стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядком денним засідання Національної ради можна ознайомитися на офіційному Web-сайті Нацради. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 8.09.2009 Радіостанції групи "ТАВР МЕДІА" продовжують утримувати лідерські позиції, що підтверджують дослідження аудиторії мережевих радіостанцій України, проведені компанією "ТНС" у березні-червні 2009 року (злита 1+2 хвиля досліджень). Національна мережа "ХІТ FM" - на першому місці серед мережевих радіостанцій України в тижневому рейтинґу, на другій у добовому. "Русское Радио - Україна" - на третьому місці в обох рейтинґах. А Dance radio "Kiss FM" продовжує залишатися номером один у Києві! "Радіо РОКС - Україна" - молода радіостанція, що ще не потрапила в злиту хвилю мережних досліджень, але показує упевнене зростання частки ринку по Києву. У "ТАВР МЕДІА" - найбільша сукупна ринкова частка по мережі - 26.58%, вона лишається стабільною протягом декількох років (Джерело: Сайт радіогрупи "ТАВР МЕДІА").
  • 8.09.2009 Повернувшись з відпустки, столична онлайн-радіостанція Хвиля української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) активно береться до роботи. Перш за все "Молоде радіо" відновило ефір. На жаль, сталося так, що ефірний комп'ютер станції відмовився працювати, доки самі працівники відпочивали. І про це дізналися вже по поверненні. Отже, на "Молодому радіо" сподіваються, що відсутність ефіру в останній літній тиждень вас не дуже сильно засмутила. Натомість із приємністю повідомляють: із вчорашнього дня ефір знову працює. По-друге, за час відсутності відбулося кілька фестивалів. Напевно, враження про них будуть вам цікаві - незабаром вони будуть на офіційному Web-сайті "Молодого радіо". А, можливо, ви самі хочете розповісти про якийсь? Або маєте думки з приводу літніх фестивалів загалом? Тоді пишіть у блозі станції або надсилайте свій текст та фотки на електронну адресу ! По-третє, працівники "Молодого радіо" нарешті закінчили розгрібати сотні листів, які так само накопичилися за їхньої відсутності. Націкавіші новини - також будуть на сайті станції. А тих, хто надсилав пісні у ротацію, учергове просять набратися терпіння - про усі поповнення в ефірі буде повідомлено на сайті "Молодого". Тож просто стежте за новинами - у працівників "Молодого радіо" просто фізично немає часу, щоб відповідати на кожен лист із надісланими піснями. Попереду ще багато цікавого (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.09.2009 Головний офіс столичної сателітарної мережевої станції радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.) переїхав. Віднедавна станція, що протягом більш ніж 10-ти останніх років "мешкала" на вулиці Голосіївській, переїхала на Поділ, і тепер розташована за адресою м.Київ, вулиця Ярославська, будинок 6, 5-ий поверх, індекс 04071. Новий телефон офісу радіо "Європа FM" - (044)-537-03-00, телефон ефірної студії - (044)-537-03-02 (Інформація з власних джерел).
  • 7.09.2009 Закінчився конкурс "Міс УХРАДІО Літо 2009", який проводила тернопільська радіостанція "УХ-Радіо" (101.1МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.). Зокрема, участь в конкурсі прийняло 99 учасниць, різного віку та з різних куточків України. Перемогу здобула 18-річна тернополянка Таня. Вона студентка, майбутній інженер-економіст. Нагородження переможниці відбудеться в суботу, 12 вересня в прямому ефірі на "УХ-Радіо" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 7.09.2009 У всесвітній мережі інтернет відкрився блоґ столичної радіостанції "Радіо Динамо" (106.0МГц та Інтернет-мовлення). Знайти його можна за цим посиланням - http://dynamo.kiev.ua/user/radio_dynamo/14934.html. Вестиме блоґ шеф-редактор "Радіо Динамо", Ярослав Ладигін. Можливість спілкуватися напряму з'явилася у працівників станції завдяки її співробітництву із Web-сайтом Шурика. На блозі розміщуватимуться анонси, подкасти, програмки, ексклюзивні аудіо-записи інтерв'ю, найкращі моменти ефірів тощо. І, звичайно ж, працівники "Радіо Динамо" будуть завжди раді вашій конструктивній критиці, питанням і побажанням щодо роботи "Радіо Динамо" (Джерело: Блоґ "Радіо Динамо").
  • 7.09.2009 Кабінет міністрів України створив додаткову посаду заступника голови Державного комітету телебачення та радіомовлення. Відповідне розпорядження від 3-го вересня 2009-го року підписала прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Як стало відомо "Телекритиці" з власних джерел, цю посаду може обійняти Микола Білоус, який раніше працював у Держкомтелерадіо та на телеканалах УТ-3, КТМ і UBC. Досі у голови Держкомтелерадіо був один перший та чотири інших заступники. Нагадаємо, після того, як 23 травня Верховна Рада звільнила голову Держтелерадіо Едуарда Прутінка, виконувачем обов'язків голови відомства став Анатолій Мураховський. 26 червня 2009 року Кабмін зареєстрував у Верховній Раді України проект постанови "Про призначення Олега Наливайка на посаду Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України" за № 4733 (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 7.09.2009 4-го вересня Адміністративний суд міста Харкова виніс ухвалу, якою зупинив дію рішення Національної ради №1665 від 2 вересня, яке анулювало ліцензію АТ "Онікс" (Всеукраїнська радіомережа "Мелодія"). Про це повідомляє інтернет-видання "Телекритика" із посиланням на співвласника "Онікса" Станіслава Карпія. Згідно з рішенням судді Самойлової, ухвала підлягає негайному виконанню. До Адміністративного суду міста Харкова звернулася компанія "Онікс", оскаржуючи рішення Нацради з ТРМ про виконання припису Генеральної прокуратури, яким мовника позбавили ліцензії за несплату ліцензійного збору (детально про це "Телекритика" повідомляла 2-го вересня). Нагадаємо, що в. о. голови Нацради з ТРМ Андрій Мирошніченко, коментуючи рішення по "Оніксу", передбачав розвиток подій у судовому порядку. За його словами, радіостанція, щоб не припиняти мовлення, має оскаржувати рішення Нацради в суді і просити суд своєю ухвалою до вирішення питання по суті призупинити дію рішення Національної ради про анулювання ліцензії. Начальник юридичного управління Нацради Михайло Пушкаренко повідомив ТК, що на цей момент Національна рада офіційно ще не отримувала ухвали Харківського адміністративного суду. "Але в принципі, цього (судового позову. - ТК) слід було чекати, бо це нормальна реакція компанії, яка захищає себе, і ми не вбачаємо в цьому нічого поганого", - додав він. За словами пана Пушкаренка, Нацрада у своїй практиці має вже десятки подібних випадків, коли компанії оскаржували її рішення. Що ж до подальших дій Нацради, начальник юридичного управління наголосив, що регуляторний орган діятиме виключно в правовому полі. "Ми виконали припис Генеральної прокуратури, ухваливши рішення. Компанія "Онікс" звернулася до суду. Відповідно, ми оскаржимо ухвалу цього суду. Тому що прийняли рішення і вважаємо, що в ньому була потреба, оскільки компанія працює, м'яко кажучи, не в межах правового поля і Генеральна прокуратура звернула на це увагу. А далі будемо чекати розгортання подій у суді", - сказав Михайло Пушкаренко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.09.2009 Завтра, 7-го вересня, Концерн "РРТ" проводить піврічне технічне обслуговування АХТ (АФС) та пристроїв електроживлення. Профілактичні роботи проводитимуться з 5.00 до 14.00. Таким чином, у цей проміжок часу буде призупинено трансляцію теле- та радіоканалів, що ведуть мовлення з веж та башт Концерну "РРТ" (Джерело: Сайт Концерну "РРТ").
  • 4.09.2009 Олександр Поліщук, що протягом кількох років обіймав посаду музичного редактора столичної сателітарної радіо "Європа FM" (Київ-107.0МГц, Хмельницький-104.0МГц, Маріуполь-106.9МГц, Вінниця-107.0МГц, а також - Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k.), повідомив про припинення своєї співпраці зі згаданою станцією з понеділка, 7-го вересня. Відтепер посаду музичного редактора обійматиме Анастасія Зоріна (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.09.2009 З початком осені в маріупольському (Донецька область) радіоефірі сталися деякі зміни. Помінялися місцями радіостанції, змінилися назви, в ефірі з'явилося більше міських новин. Краща розважальна радіостанція Маріуполя - "Best FM" Strawberry Music Station" продовжує відстоювати своє звання кращих, а також стає ще ближчою до маріупольців. В ефірі радіо "Best FM" лунають звичні голоси - Сергій Бєлов, Даша Нєжнова, Світлана Клер - на хвилях старої-нової радіостанції "Best FM" зазвучав маріупольський ефір. "Best FM" - нове ім'я радіостанції "Luxx FM-Схід", ребрендинґ якої відбувся в ніч з 31-го серпня на 1-ше вересня, а разом з цим і зміна частоти мовлення. Відтепер "Best FM" у Маріуполі можна почути на хвилі 102.8МГц, на якій раніше звучало "Стильне Радіо". "Справа в тому, що величезних радіомереж в Україні є превелика безліч; більшість з них можна чути й у Маріуполі, але свого, рідного, міського ефіру явно не вистачало маріупольським радіослухачам" - каже програмний директор радіо "Best FM" у м.Маріуполі Сергій Бєлов. "У зв'язку з цим було прийняте рішення зробити радіо ближчим до міста, до слухача, і, звичайно ж, до рекламодавця. Природно, зміняться програми та рубрики. Уже з'явилися маріупольські програми на замовлення, зведення новин і прогнозів погоди. У планах - запуск маріупольського ранкового шоу. Планів дуже багато, і ми сподіваємося, що усі вони втіляться в життя. Звичайно, для цього потрібно докласти багато зусиль, але ми точно знаємо, що сил в нас вистачить, тому що ми не просто колектив, ми - одна велика дружна родина". Але це ще не всі зміни в радіоефірі Маріуполя. У ту ж ніч, з 31-го серпня на 1-ше вересня, відбувся ребрендинґ ще однієї відомої багатьом маріупольцям радіокомпанії "Стильне Радіо". Тепер ця радіостанція придбала присмак перцю, наповнилася новими гумористичним проектами і шоу, а також розширила географію свого мовлення. "Стильне радіо "Перець FM" - саме ці позивні тепер чують маріупольці на частоті 105.8МГц, де раніше працювало радіо "Luxx FM-Схід". "Життя не стоїть на місці, а це значить, що потрібно постійно щось змінювати, тобто йти в ногу з часом. Саме тому і ми вирішили дещо змінити назву, відкоригувати формат радіостанції, щоб скласти гідну конкуренцію іншим" - кажуть в РА "Золотий Грамофон". "Йде підготовка нових проектів, і вже найближчим часом наші слухачі зможуть усі їх оцінити достоїнству" (Джерело: "Арена - Маріупольський Інформаційний Портал").
  • 4.09.2009 Столична радіостанція "NRJ Hit Music Only" (104.6МГц та Інтернет-мовлення) пропонує вам взяти участь в новій грі "Європейський футбол"! Акція триватиме з 7-го по 14-те вересня і дасть вам можливість вигравати сувенірні та ігрові футболки від футбольного клубу "Динамо" Київ! По будням з 7-го по 14-те вересня уважно слухайте ефір "NRJ Hit Music Only", беріть участь у вікторині "Європейський футбол", правильно відповідайте на питання у прямому ефірі та одержуйте подарунки! Розиграш серед усіх учасників вікторини головного призу - квитків на матч Ліги Чемпіонів - "Динамо" Київ - "Рубин" Казань відбудеться 11-го вересня на "NRJ Party" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.09.2009 Столична сателітарна мережева станція "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Чернівці-91.3МГц, Прилуки-100.3МГц, Первомайськ-100.4МГц, Євпаторія-101.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Вінниця-104.1МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Івано-Франківськ-101.3МГц, Миколаїв-101.6МГц, Мелітополь-104.7МГц (в ефірі радіо "Контакт"), Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також - Інтернет-мовлення 64k. ogg, Інтернет-мовлення 128k.) представляє гру для батьків "Маманя". "Русское Радио - Україна" запрошує усіх батьків, які слухають станцію з 1 по 29 вересня, прислати на "Русское Радио - Україна" фото, де зображено, як смачно їсть їх малюк, на адресу ! Всі фото будуть опубліковані на сайті "Русского Радио - Україна", а автори 5 найсимпатичніших, на нашу думку, кожну п'ятницю пролунають в ефір, та й отримають чудові на смак призи від ТМ КАРАПУЗ (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.09.2009 Увага! Змінилися посилання, за якими можна слухати програми донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Best FM" у всесвітній мережі Інтернет. Відтепер онлайн-мовлення радіо "Best FM" ведеться за наступними посиланнями: AAC+ 48 kbps stereo - http://radio.bestfm.fm:8080/best-fm48.m3u; MP3 64 kbps mono - http://radio.bestfm.fm:8080/bestfm64.m3u; MP3 128 kbps stereo - http://radio.bestfm.fm:8080/bestfm.m3u. Для прослуховування вам знадобиться WinAmp чи будь-який інший програвач, що підтримує потокове відтворення аудіо у форматах MP3 та AAC+. Про помилки та зауваження до роботи сервісу пишіть на адресу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.09.2009 Інформаційно-аналітичне ток-шоу "Дійова особа", що до кінця липня виготовлялося Українською службою "Радіо Свобода" спільно з українською радіостанцією "Наше Радіо", змінює місце "прописки". Відтепер ця програма є спільним проектом Української служби "Радіо Свобода" та Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" та звучатиме в ефірі зазначеної радіомережі щосуботи з 17.10 (Джерело: Сайт Української служби "Радіо Свобода").
  • 4.09.2009 З 1-го вересня луганська радіостанція "Пульс FM", що входить до структури ДО Луганська ОДТРК, розширила свою присутність в ефірі Луганської області. Досі станція працювала виключно в Луганську на частоті 103.6МГц. Відтепер програми радіо "Пульс FM" зазвучали також в містах Старобільськ (на частоті 100.6МГц) та Ровеньки (на частоті 101.4МГц). Також радіо "Пульс FM" розпочало співпрацю з російською службою іномовлення - радіо "Голос России". Програми виробництва російської редакції радіо "Голос России" з'являються в ефірі радіо "Пульс FM" кілька разів на день під джинґлами "Пульс дружнього радіо" (Джерело: Інформацію надав Максим Стюфляєв).
  • 4.09.2009 Зміни в радіоефірі міста Харкова - з початком осені відразу аж дві харківські FM-станції вирішили змінюватися - нові назви, нові хвилі - чого ще чекати харків'янам у радійному просторі? Найкраща радіостанція Харкова - "Best FM" - продовжує відстоювати своє звання кращих, ну, а ви продовжуєте слухати тільки найкраще. В ефірі звичний голос - Микола Лихачов на хвилях нової-старої радіостанції - "Best FM" - це нова версія "Luxx FM Схід": просто всеукраїнських радіомереж багато, а свого, рідного, харків'янам все ж не вистачало - пояснюють тут. "Свої" ведучі, "свої" новини, "свій" харківський колорит - зміни в ефірі не змусили себе чекати. Микола Лихачов, програмний директор радіо "Best FM": "Природно, будуть змінюватися і програми - з'являться програма на замовлення, розважальна, у планах - запуск найближчим часом харківського місцевого ранкового шоу... Планів дуже багато - є навіть такі гостренькі проекти, які трохи згодом слухачі почують, якщо в нас, звичайно, вистачить сміливості, але я думаю - сміливості вистачить!" Але це ще не всі зміни в радіоефірі Першої столиці - кажуть у керівній компанії, тобто, мінятися - так мінятися. "Стильне радіо" - таке, яким воно було, також кануло в Лету - "Перець FM" - так креативніше - посміхається директор рекламної аґенції "Золотий грамофон" Денис Окунєв. Пан Окунєв відзначає: "Насправді просто відбувся ребрендинґ - так називаний ребрендинґ радіостанції - модне слово. Адже час від часу треба оновлювати життя будь-якого підприємства, що ми і зробили, - радіостанція трошки змінила назву - тепер вона зветься "Стильне радіо - Перець FM", трохи змінилася концепція, але це не торкнеться жодним чином харків'ян". Популярні станції і частотами обмінялися - "Best FM" тепер мовить у Харкові на 104.0МГц, "Перець FM" - на 101.5МГц. Підготовка нових проектів триває - вже в найближчі дні творчий кістяк радіостанції обіцяє несподівані експерименти - такого в Харкові ще не було - інтригують ді-джеї (Джерело: Сайт АТН).
  • 4.09.2009 У парламенті 3-го вересня зареєстровано законопроект "Про внесення змін до ст. 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"" щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні, № 5096. Проект внесли народні депутати Юрій Кармазін (фракція НУ-НС), Віктор Уколов (БЮТ), Олена Бондаренко та Володимир Ландік (Партія реґіонів). За словами розробників, цей законопроект розроблений з метою зменшення впливу фінансово-економічної кризи на діяльність електронних ЗМІ України. Депутати просять ст.31 Закону "Про ТБ і РМ" доповнити пунктом 6 наступного змісту: "Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на підставі звернення телерадіоорганізацій, підтриманих органом місцевого самоврядування або комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації в 10-ти денний термін зобов'язана скасувати рішення про анулювання ліцензій на право користування каналами мовлення телерадіоорганізацій, термін дії яких закінчився в період фінансово-економічної кризи і які у зв'язку з економічною кризою не мали фінансової можливості сплатити суму ліцензійного збору в повному обсязі у встановлені чинним законодавством терміни, та поновити дію ліцензії з відстроченням або розстроченням сплати суми ліцензійного збору". Згідно з проектом, дія закону, який має набрати чинності з дня опублікування, поширюється на ТРО, термін дії ліцензій на право користування каналами мовлення яких закінчився в 2009 році. Якщо документ буде прийнятий, то Нацрада повинна буде в 10-денний термін з дня набрання законом чинності розробити порядок поновлення ліцензій тих мовників, строк дії яких закінчився в 2009 році і які не мали змоги сплатити суму ліцензійного збору. Нагадаємо, з таким формулюванням було скасовано ліцензію лише однієї ТРО - АТ "Онікс" (радіо "Мелодія") (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.09.2009 Кандидатура Олега Наливайка, генерального директора холдинґу "Главред-медіа", якого Кабінет Міністрів висунув у липні на посаду голови Держтелерадіо, "влаштовує і коаліцію, і опозицію". Так пише тижневик "Комментарии". "На диво, коаліція спромоглася обрати людину, яка гідна цієї посади", - видання цитує народного депутата від Партії реґіонів Олену Бондаренко, члена парламентського комітету з питань свободи слова та інформації. З приходом Наливайка в Держтелерадіо видання також пов'язує і процес роздержавлення ЗМІ. "Можливо, Держкомтелерадіо нарешті розпочне, а головне - закінчить так давно обіцяний усіма політичними силами процес роздержавлення ЗМІ", - йдеться в публікації. Нагадаємо, після звільнення народного депутата Едуарда Прутніка у травні 2008 року посаду голови Держтелерадіо є вакантною. Нині обов'язки голови комітету виконує перший заступник голови Анатолій Мураховський (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.09.2009 Донецька сателітарна мережева радіостанція "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц, а також Інтернет-мовлення 32k. AAC, Інтернет-мовлення 64k. AAC, Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 128k.), що розпочала мовлення з 1-го вересня, працює у найпопулярнішому у світі форматі - форматі "сучасний хіт", що характеризується у світовій класифікації як "HIT LIST" або "НІТ ТODAY" з елементами "CHR". Музичний підрозділ "Best FM" планує в ефір музику з переліку найпопулярніших хітів та мінімізує розмови ведучого за рамками тематичних програм. "Сучасний хіт" у виваженій пропорції із "Золотими хітами" - найуніверсальніший формат для задоволення смаків усіх вікових категорій. Кожен слухач завжди почує свій улюблений хіт незважаючи на вік та соціальний стан. Ефір радіостанції заповнений на сто відсотків найпопулярнішими українськими та закордонними хітами різних років. Музичний ефір формується, враховуючи смаки його слухачів. Принцип, закладений ще з перших кроків у радіомовленні - "Менше слів - більше музики і якісних, переважно розважальної тематики, програм" - виконується свято усіма, від програмного директора до навіть тих ведучих, що люблять поговорити більше, ніж треба. Звичайно, традиційні різнотематичні новини, програми привітань, ігри, конкурси теж присутні, але в основі всього є музика, переважно позитивна інформація, гумор і, звичайно, тільки приємний настрій. Ефір радіостанції насичений виключно високоякісним сучасним музичним продуктом і найкращими піснями минулих років з України, Європи, світу. Музична політика радіостанції, перш за все, спрямована на виховання доброго музичного смаку в найширшої аудиторії слухачів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 3.09.2009 Офіційний Web-сайт донецької сателітарної мережевої станції Розважальне Радіо №1 "Best FM" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц, Маріуполь-102.8МГц) отримав нову URL-адресу - http://www.bestfm.fm. Фактично, на цю адресу "переїхав" Web-сайт колишнього радіо "Luxx FM Схід", що мовило в Україні до 1-го вересня. Також у всесвітній мережі Інтернет відтепер можна слухати онлайн-трансляції програм "Best FM". Вони наразі ведуться за такими посиланнями: AAC 32k. - http://radio.luxx.fm:8080/Luxx32aac.m3u, AAC 64k. - http://radio.luxx.fm:8080/Luxx_aac.m3u, mp3 32k. - http://radio.luxx.fm:8080/luxx32.m3u, mp3 64k. - http://radio.luxx.fm:8080/luxx64.m3u, mp3 128k. - http://radio.luxx.fm:8080/luxx128.m3u (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.09.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" прийшла ув місто Хмельницький. Тут програми "Радіо РОКС - Україна" зазвучали вчора, 2-го вересня, на частоті 107.1МГц (в минулому її використовувала місцева радіостанція "Контакт", термін дії ліцензії якої закінчився - ред.). Хмельницький - обласний центр на Заході України, з населенням 285,3 тисячі чоловік. До 1954 року носив назву Проскурів. З початку 1990-х років Хмельницький став одним з найбільших центрів ринкової торгівлі України, що посів 3-тє місце в Європі за обсягом продажів (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 2.09.2009 Національна радаУкраїни з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 2 вересня ухвалила рішення анулювати ліцензію АТ "Онікс" (радіо "Мелодія"). На вимогу Генеральної прокуратури України Нацрада скасувала власне рішення про продовження ліцензії АТ "Онікс" у зв'язку з несплатою ліцензійного збору. Нацрада отримала припис Генеральної прокуратури з вимогою усунути порушення, яке полягало в тому, що АТ "Онікс" здійснює мовлення на підставі рішення Нацради про подовження дії ліцензії без повної сплати ліцензійного збору. "Вжити заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, видану АТ "Онікс". Про вжиті заходи повідомити Генеральну прокуратуру", - ішлося в приписі. Це був уже другий припис Генпрокуратури щодо ситуації з радіо "Мелодія". Раніше правоохоронний орган вимагав "привести рішення Нацради у відповідність до законодавства України". Тоді, не розуміючи суті припису, Нацрада звернулася до ГПУ з проханням роз'яснити, як його виконувати. Й отримала чітку відповідь: анулювати ліцензію. "Ми прекрасно розуміємо, що виконання цього припису призводить до того, що вперше в історії телерадіопростору України анулюється ліцензія загальнонаціонального мовника", - сказав на брифінгу в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко і додав, що регуляторний орган не зміг знайти іншого шляху, крім як прийняти наступне рішення: "Виконати припис Генеральної прокуратури України про усунення порушень чинного законодавства, відмінити рішення Національної ради №2225 від 17.12.2008 року про заяву АТ "Онікс" щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення у зв'язку з несплатою ліцензійного збору. Відповідно до п. В ч. 2 ст. 37 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" анулювати ліцензію у зв'язку з несплатою ліцензіатом ліцензійного збору у строк, встановлений відповідно до вимог цього закону. Направити це рішення до Генеральної прокуратури України". Нагадаємо, що компанії "Онікс" за продовження ліцензії на мовлення за новою методикою був нарахований ліцензійний збір в обсязі понад 4,2 млн гривень, який вона не могла сплатити. Нацрада погоджувалася подовжити термін сплати збору лише на місяць, а не на рік, як просили радійники. "Онікс" вдався до судової процедури, аби в такий спосіб відтермінувати розрахунок. Як нагадав на засіданні Нацради представник "Онікса" Станіслав Карпій, компанія сплатила 250 тис. гривень ліцензійного збору, мотивуючи це тим, що Нацрада подовжила ліцензію не на 10 років, а з формулюванням "до завершення розгляду в суді". Під час засідання Станіслав Карпій просив членів Національної ради відкласти розгляд припису Генпрокуратури, оскільки до правоохоронного органа надійшли два депутатські звернення (від Ганни Герман і Юрія Кармазіна) на захист мережі "Мелодія". За його словами, протягом тижня Генпрокуратура має відкликати свій припис. Депутатське звернення від Юрія Кармазіна надійшло і на ім'я Андрія Мирошніченка. Депутат просив не ліквідовувати радіо "Мелодія". "Але ліквідація - це зовсім інша процедура", - уточнив в. о. голови Нацради. Щоправда, раніше до Нацради звертався інший народний депутат, чиє ім'я не називають, вимагаючи терміново розібратися із ситуацією та анулювати ліцензію "Онікса". Під час обговорення питання відповідальний секретар Нацради Владислав Лісовський запропонував відкласти на тиждень розгляд питання по припису до моменту отримання додаткових документів. Однак під час голосування вісімка членів Нацради одностайно проголосувала за виконання припису. "Я з представниками компанії зустрічався кожен день. І особисто обіцяв: якщо сьогодні до 10 ранку ми отримаємо з Генпрокуратури документ про те, що вони відкликають або збираються відкликати свій припис, то я наполягатиму на тому, щоб ми якимось чином відклали або перенесли це питання. Але, на жаль, жодних документів про подібні наміри Генпрокуратури до нас не надійшло", - зазначив на брифінґу Андрій Мирошніченко. "Якщо компанія "Онікс" не оскаржить це рішення в суді, то вона буде позбавлена ліцензії", - резюмував Андрій Мирошніченко. За його словами, радіостанція, щоб не припиняти мовлення, має оскаржувати рішення Нацради в суді і просити суд своєю ухвалою до вирішення питання по суті призупинити дію рішення Національної ради про анулювання ліцензії. Однак, на думку члена Нацради Тетяни Лебедєвої, прецедент з "Оніксом" виник якраз через те, що компанія намагалася вирішувати питання в судах, а не в Нацраді. "Ситуація з "Оніксом" була не настільки складна, щоб звертатися до суду. Але в них така звичка. А коли суд береться вирішувати питання, які належать до компетенції Національної ради, завжди виникають якісь несподіванки", - вважає вона. Також пані Лебедєва пов'язала ситуацію з непомірною діючою методикою ліцензійного збору. Довідка "Телекритики": АТ "Онікс" володіє ліцензією на ефірне радіомовлення на 15 частотах з позивними "Радіо "Мелодія"" і є загальнонаціональною мережею. Компанія належить родині Карпіїв (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 2.09.2009 Національної ради з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про виконання припису Генпрокуратури. Серед інших важливих питань на сьогоднішньому засіданні Нацради з ТРМ було розглянуте питання про виконання припису Генеральної прокуратури України. "Ми отримали припис Генпрокуратури, в якому йдеться про усунення порушення АТ "Онікс". Ця радіокомпанія здійснює мовлення на підставі рішення про подовження терміну дії ліцензії, але без належної сплати ліцензійного збору", - повідомив журналістам перший заступник голови Національної ради Андрій Мирошніченко. На виконання припису Генеральної прокуратури Національна рада вирішила відмінити рішення Національної ради №2225 від 17.12.08 р. "Про заяву АТ "Онікс", м.Харків, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №1372 від 29.12.2003)" у зв'язку з несплатою ліцензійного збору та відповідно до п. "в" ч.2 ст.37 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" анулювати ліцензію у зв'язку з несплатою ліцензіатом ліцензійного збору у строки, встановлені відповідно до вимог цього Закону. "Якщо АТ "Онікс" не оскаржить рішення Національної ради у суді, це буде вперше в історії телерадіопростору, коли анулюється ліцензія загальнонаціонального мовника", - констатував Андрій Мирошніченко (Джерело: Сайт Нацради).
  • 2.09.2009 Інтернет таїть у собі багато питань і ще більше відповідей на ці питання. Як не заплутатися у величезній кількості ресурсів, як знайти саме те, що вам потрібно і не підхопити небезпечний вірус? Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) і Лабораторія Касперського допоможуть не заблукати у всесвітньому павутинні! Щодня по буднях, об 11.30 Роман Давидов у програмі "NewsNet" розповідає про найкорисніші, найцікавіші і, головне - перевірені Web-сайти! Список усіх корисних і безпечних інтернет-ресурсів із програми "NewsNet" - на офіційному Web-сайті радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.09.2009 Завтра, 2-го вересня, року відбудеться чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. О 13-ій годині за участі членів Національної ради відбудеться брифінґ для журналістів (вул.Прорізна, 2, 5 поверх, актова зала), який стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні. З порядками денними засідання Національної ради можна ознайомитися на її офіційному Web-сайті. Акредитація за телефоном: (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.09.2009 Сьогодні, 1 вересня, Національна телекомпанія України та Національна радіокомпанія України розпочинають трансляцію спеціального проекту "Обговорюємо Конституцію", повідомляє інтернет-видання "proUA" із посиланням на прес-службу глави держави. Згідно з повідомленням, проект спрямований на підтримку дискусії у суспільстві з питання необхідності внесення змін до Основного Закону та роз'яснення запропонованих Президентом України змін до Конституції України. У щоденних програмах, які триватимуть п'ять хвилин, спеціалісти з конституційного права, політологи, експерти розповідатимуть про своє бачення щодо необхідності внесення змін до Конституції України, а також детально представлятимуть кожну президентську ініціативу, пропозицію та природу виникнення тих чи інших запропонованих В. Ющенком змін од Основного Закону. Свої думки щодо змін до Конституції у програмах висловлюватимуть і звичайні громадяни. НТКУ транслюватиме програму щодня о 21.30, після вечірнього випуску новин, НРКУ - о 15.00 та 22.00. Сьогодні у першому випуску програми "Обговорюємо Конституцію" вийде інтерв'ю глави секретаріату Президента Віри Ульянченко (Джерело: Портал "proUA").
  • 1.09.2009 Програми столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио Україна" з 1-го вересня транслюються в місті Прилуки на Чернігівщині на частоті 100.3МГц. Прилуки - районний центр у Чернігівській області з населенням 70 тисяч чоловік. Перші згадування про Прилуки датуються 1085 роком, коли була згадана міцність, що служила Київській Русі захистом від набігів кочових племен печенігів і половців. У 1239-му році місто було зруйноване монголами. У 1459-му році Прилуки були великим містом під владою Великого Князівства Литовського. У 1648-му році у ході української визвольної війни тут була розташована частина козацького війська, що додало розвитку міста додаткові імпульси. Сьогодні Прилуки відомі тютюновою фабрикою компанії British American Tobacco. Провідними марками сигарет, що випускаються на фабриці, є марки "KENT" і "Прилуки Особливі" (Джерело: Сайт Радіогрупи "ТАВР MEDIA").
  • 1.09.2009 Столична сателітарна мережева станція "Радіо РОКС - Україна" прийшла на Донбас. Від сьогоднішнього дня програми "Радіо РОКС - Україна" у тестовому режимі транслюються в місті Донецьк на частоті 106.8МГц та в місті Краматорськ Донецької області на частоті 101.7МГц. Досі на цих частотах (ТОВ "Радіо FM") працювало радіо "Europa Plus у Донбасі" (Джерело: Інформацію надав Сергій Макаров).
  • 1.09.2009 Сталися зміни в наповненні цифрового мультиплексу HD Radio у столиці на частоті 101.1МГц. На каналі URG-2, де досі звучала програма "Стильне радіо", відтепер транслюється програма "Best FM". На каналах URG-1 та URG-3 змін не сталося: там, як і раніше, лунають програми ВРМ "Мелодія" і "MFM Station" відповідно. Цифровий HD Radio мультиплекс працює у Києві в режимі експерименту з листопада 2006-го року. Стандарт HD Radio дозволяє передавати в ефір до трьох цифрових радіопрограм відмінної якості на одній FM-частоті, не вимикаючи при цьому звичайного аналогового мовлення (Власна інформація).
  • 1.09.2009 Сталися зміни в ефірі кіровоградської радіостанції "АБ Радіо" (104.2МГц) та мелітопольської (Запорізька область) радіостанції "Південний простір" (102.2МГц). Досі вони обидві входили до "Мережі Стильних радіостанцій". Від сьогоднішнього дня, після старту проекту Стильне радіо "Перець FM" на частотах ТОВ "ТРК Клас", обидві станції змінили своє музичне обличчя: відтепер в їх ефірі присутні програми від проекту "MFM Station". Радіопроект "MFM Station" - аналог популярних світових музичних каналів. "MFM Station" - це сучасні мікси, ді-джейські сети та музика з верхівок чартів країн усього світу. У музичному плей-листі "MFM Station" повністю відсутні російськомовні композиції. Окрім музичних блоків "MFM Station" подає новини, різноманітні рубрики, хіт-паради, вітальні програми тощо. Щоночі з 22.00 до 6.00 - проект "Dance Floor". Радіопроект "MFM Station" вже присутній в ефірі локальних станцій кількох міст України - Донецьк, Харків, Луганськ, Дніпропетровськ, Львів, Чернігів (Інформація з власних джерел).
  • 1.09.2009 Сьогодні опівночі в Україні стартував новий радіопроект - "Best FM". Його транслюють радіостанції "Стильне радіо" (Донецьк-105.5МГц, Харків-104.0МГц) та маріупольське "Радіо для дорослих" (102.8МГц); досі вони входили до "Мережі Стильних радіостанцій". Формат та концепція нового музично-розважального радіопроекту нагадують колишнє Розважальне Радіо №1 "Luxx FM Схід": в ефірі лунають хіти української, російської та західної музики, інформаційні блоки та рубрики, вітальні програми. "Best FM" називає себе Кращим розважальним проектом України, який презентує "Стильне радіо", а на його логотипі розміщено дві полунички (в ефірі часом можна почути слово "strawberry" - "полуничка": зокрема, вітальна має назву "Strawberry Show"), на тлі яких присутній надпис "Best FM" (Власна інформація).
  • 1.09.2009 Сьогодні опівночі припинила своє існування мережева станція Розважальне Радіо №1 "Luxx FM Схід" з центром у Донецьку, яку представляла ТОВ "ТРК Клас". Відтепер на частотах ТОВ "ТРК Клас" транслюється новий гумористично-музично-розважальний проект - "Стильне радіо Перець FM". Програми та концепція його вже були представлені та відкатані в ефірі столичного радіо "Перець FM" (105.5МГц) та на "Мережі Стильних радіостанцій" у кількох реґіонах України. Однак, на новоствореній мережі "Стильне радіо Перець FM" будуть й нові проекти. "Стильне радіо Перець FM" транслює свої програми у таких реґіонах: м.Київ-105.5МГц, Донецьк-100.0МГц, Луганськ-90.8МГц, Красноармійськ-100.7МГц, Керч-100.7МГц, Знам'янка-100.7МГц, Полтава-101.3МГц, Запоріжжя-101.3МГц, Кривий Ріг-101.4МГц, Харків-101.5МГц, Апостолове-101.8МГц, Херсон-101.9МГц, Суми-102.6МГц, Чернігів-103.0МГц, Біла Церква-103.8МГц, Ізмаїл-104.1МГц, Сімферополь-104.3МГц, Первомайськ-104.5МГц, Зарічне-104.9МГц, Краматорськ-105.7МГц, Маріуполь-105.8МГц, Кіровоград-106.2МГц, Артемівськ-106.6МГц, Карлівка-106.9МГц, Мелітополь-107.2МГц, Шостка-107.2МГц, Дубровиця-107.5МГц, а також в ефірі ровеньківського радіо "РТВ FM" (91.6МГц), ренійського "Радіо Р" (102.3МГц), миколаївського "Мега-Радіо" (104.1МГц) та севастопольського радіо "Срібна хвиля" (105.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 32k. ACC, Інтернет-мовлення 64k., Інтернет-мовлення 64k. ACC, Інтернет-мовлення 128k. (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини серпня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024