Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Червень 2007 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 28.06.2007 Київська незалежна медіа-профспілка має намір опротестувати рішення Київської міської ради щодо створення "Київського медіахолдинґу". Про це сьогодні на загальних зборах членів Медіа-профспілки оголосила її голова Михайлина Скорик. За її словами, наразі готуються необхідні документи. Нагадаємо, що 14 червня депутати Київської міської ради проголосували за створення "Київського медіахолдинґу", яке відбуватиметься шляхом злиття комунальних підприємств - газет "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", ТРК "Київ" та "Радіо Київ". 51% акцій холдинґу перебуватимуть у комунальній власності, а 49% отримають інвестори, відібрані на конкурентних засадах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 28.06.2007 На засіданні 27 червня 2007 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не погодила проект розпорядження Кабміну "Про схвалення Концепції Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу України із застосуванням перспективних технологій", надісланий на погодження Міністерством транспорту та зв'язку. На думку членів Нацради, після вчорашнього рішення Кабміну, згідно з яким Концерн РРТ передано в управління Держкомтелерадіо, концепція має зазнати суттєвих змін. Також у членів Нацради викликало запитання фінансово-економічне обґрунтування документу, зокрема в розділі "Закупівля обладнання, монтаж і демонтаж радіоелектронних засобів" (450 млн. грн. до 2022 року) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.06.2007 3-го липня в місті Хожув (Польща) відьудеться концерт групи Red Hot Chili Peppers. Львівське "РадіоМан" (91.1МГц та Інтернет-мовлення) надає своїм слухачам унікальний шанс потрапити на це дійство! Надішли SMS-повідомлення з текстом 911 та своїм ім'ям на номер 10676. І вирушай на концерт, який запам'ятається Тобі на все життя! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.06.2007 3-го липня 2007 року о 9.30 в готелі "Русь" (вул. Госпітальна, 4, зал "А") відбудеться Міжнародна конференція "Європейські стандарти діяльності регуляторних органів електронних ЗМІ: прозорість і незалежність", співорганізаторами якої є Європейська комісія Ради Європи, Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. У конференції візьмуть участь: Тарас Петрів, голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України; Ізабелла Хруслінська, координатор плану дій Ради Європи; Дуня Міятовіч, директор відділу телерадіомовлення Регуляторного агентства з питань комунікацій Боснії і Герцеговини (CRA), голова EPRA; Рашід Араб, член Вищої аудіовізуальної ради Франції (CSA); Пітер Бортон, виконавчий директор з політики Управління з питань комунікацій Великобританії (OFCOM); Ліза Ді Фелічіантоніо, представник Директорату з питань аудіовізуального контенту Комісії з питань комунікацій Італії (AGCOM); доктор Сіаран Кіссан, директор з корпоративних послуг Комісії з питань телерадіомовлення Ірландії (BCI); Дмитро Котляр, правник, спеціаліст з питань правового регулювання в медійній сфері, член Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України; Віталій Шевченко - голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради; Тетяна Лебедєва, Тетяна Мокріді, Віктор Понеділко - члени Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед обговорюваних питань: повноваження регуляторних органів у сфері ЗМІ: європейські моделі і стандарти діяльності; повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; дотримання стандартів ліцензування - прозорість діяльності регуляторних органів і стандартів контролю; незалежність регуляторних органів: законодавчі норми в Європі. Попередня акредитація журналістів та знімальних груп за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 27.06.2007 28-го червня наша країна відзначатиме чергову річницю з дня прийняття її Основного Закону - Конституції України. Як завжди, у цей день івано-франківська радіостанція "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) тішитиме слухачів тільки вітчизняною музикою, як завжди, найвищого ґатунку. Отже, буквально з півночі, 28 червня в ефірі Найтеплішого полюсу планети - найкраще із лейблом "заспівано та награно в Україні" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.06.2007 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) повідомляє: другий чудовий концептуальний "SUN SET" - вечірка від Dance radio "Kiss FM" - пройде у Севастополі. Party з ідеєю "KISS for Peace" пройде в нічному клубі Moonbeach під помаранчевим небом аквапарку Зурбаган. До Севастополя їдуть DJ Sunny, DJ Lena Boo (вокальна імпровізація) за підтримки ді-джеїв FLYMUSIC. Везуть вони із собою файєр-шоу від екстрим-театру ШАМ та божевільних барабанщиків ТАІКОІ. Плюс вечір, плюс теплий вітер, мелодійний денс, плюс захід сонця. Приходьте в неділю, 1-го липня, о 20.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.06.2007 Увага!!! В рамках політичного ток-шоу "Полі-Фест" з Вадимом Карасьовим, що в ефірі столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення), щотижня відбуватиметься конкурс на найточніший політичний прогноз від слухачів. Наприклад, запитання, на які можна відповісти на цьому тижні (25.06.07 - 01.07.07) й отримати цінний приз, такі: 1. Чи відбудеться на цьому тижні засідання центральної виборчої комісії? 2. Чи вирішить центральна виборча комісія на цьому тижні обнулення списків "Нашої України" й "Блоку Юлії Тимошенко"? 3. Чи відбудеться поповнення списків "Нашої України" і "Блоку Юлії Тимошенко" за рахунок тих депутатів, які не склали свої депутатські мандати? Свої відповіді надсилайте на електронну адресу ( ). Автор найбільш відповідного політичного прогнозу отримає цінний приз від Вадима Карасьова. Результати конкурсу слухайте щопонеділка з 17.10 до 18.00 в програмі "Полі-Фест" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 27.06.2007 Нацрада з питань телебачення і радіомовлення затвердила склад Експертної ради, що працюватиме під час виборчої кампанії 2007 року. Рішення про формування Експертної ради було ухвалено Нацрадою на підставі позитивного досвіду виборчої кампанії 2006, коли таку раду було сформовано вперше з метою надання експертних оцінок та рекомендацій стосовно дискусійних питань діяльності ЗМІ під час виборів. До експертної ради увійшли: 1. Ольга Большакова (Східно-Європейський Інститут Проблем Медіа); 2. Віталій Замніус (Міжнародний фонд "Відродження"); 3. Катерина Котенко (Індустріальний телевізійний комітет); 4. Тетяна Котюжинська (Асоціація медіа-юристів); 5. Наталія Лигачова ("Телекритика"); 6. Павло Моісеєв (Інтерньюз-Україна); 7. Катерина М'ясникова (Національна Асоціація Мовників); 8. Оксана Полюга (координатор проектів ОБСЄ в Україні). Нагадаємо, під час виборів 2006 Експертна ради ухвалила 11 експертних висновків, з них: ряд рішень щодо розміщення політичної реклами блоку Наталії Вітренко, роликів Громадського активу Києва, щодо проведення передвиборних дебатів та ін. Також Незалежна експертна рада визначала пари учасників дебатів для телеканалу "1+1", провела декілька прес-конференцій з приводу висвітлення робочого процесу Експертної ради. Також Нацрада погодила без зауважень проект Закону України "Про ратифікацію Європейської конвенції про транскордонне телебачення, із змінами, внесеними Протоколом від 9 вересня 1998 року". Як відомо, Україна досі належить до числа нечисленних європейських країн, яка підписала, проте не ратифікувала конвенцію транскордонне мовлення. Даним законопроектом передбачається, що Україна ратифікує дану конвенцію із такими застереженнями та заявою: а) до статті 19: державним органом, на який покладаються повноваження згідно зі ст. 19 Конвенції, є Національна Рада України з питань ТБ і РМ (в процесі міжвідомчого погодження не було враховано пропозицію МЗС щодо надання Держкомтелерадіо цих повноважень, оскільки Держкомтелерадіо здійснює координацію діяльності лише державних ТРО); б) до статті 32: "Україна заявляє, що відповідно до п.1 ст.32, залишає за собою право обмежувати на своїй території ретрансляцію програм, що містять рекламу алкогольних напоїв в частині, що суперечить національному законодавству" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.06.2007 На брифінґу 27 червня 2007 року Віталій Шевченко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, прокоментував рішення Кабінету Міністрів про передачу Концерну РРТ під юрисдикцію Держкомтелерадіо. "Повернення Концерну РРТ під юрисдикцію Держкомтелерадіо прискорить перехід України до цифрового мовлення. Це саме те, чого Нацрада добивалася останнім часом: щоби координацією інформаційних процесів займалися органи, які відповідають за сферу інформації. Із передачею КРРТ до Держкомтелерадіо ми зможемо швидко налагодити координацію між органами державного управління інформаційною сферою та швидко надолужити загаяний темп у впровадженні "цифри" в Україні", - сказав пан Шевченко. Нагадаємо, що раніше в інтерв'ю "Телекритиці" Віталій Шевченко наголошував, що через нескоординованість роботи державних органів, Україна втратила щонайменше півроку в реалізації проекту переходу на цифрове мовлення. Концерн РРТ, створений 1972 року, перебував в управлінні Міністерства транспорту і зв'язку. Йому підпорядковано практично всю мережа теле- і радіотрансляції в Україні. Раніше Міністерство транспорту і зв'язку затвердило реорганізацію концерну РРТ, в результаті якої у нього з'явилося 28 філіалів і 2 державних підприємства-учасника. Замовниками послуг Концерну РРТ є національні, регіональні обласні, незалежні комерційні, міжнародні телерадіокомпанії і підприємства зв'язку, зокрема ТРК країн СНД, Радіо "Свобода" і "ВВС", ICTV, "Інтер", "Укртелеком" і "Утел" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.06.2007 Передавач столичного радіо "Перець FM" (105.5МГц) відновив трансляцію сигналу RDS. Як і раніше, на табло RDS можна бачити назву радіостанції, адресу її офіційного сайту, час і дату, телефон рекламного відділу та рекламні повідомлення (Власна інформація).
  • 26.06.2007 Визначено третього фіналіста акції "Мільйон дітей для України!", що триває на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення). Фіналістом третього тижня акції стала родина Басюків! Сім'я Басюків перемогла з загальним балом 795, з яких 13 SMS-голосів та 782 інтернет-голосів. Нагадуємо, що 1 червня розпочався фінальний етап акції "Мільйон дітей для України". Участь у фіналі беруть 20 пар обраних шляхом жеребкування, що народили дитину в період з 10 березня по 20 червня 2007 року. Щотижня серед відповідної п'ятірки учасників шляхом інтернет та SMS-голосування обирається по одному переможцю тижня. Далі, серед фіналістів в ефірі "Нашого Радіо" в присутності нотаріуса шляхом жеребкування обиратиметься переможець, що і отримає двокімнатну квартиру (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.06.2007 Керівництво радіо "Ера" перешкоджає створенню осередку профспілки в редакції "Ера FМ". Про це, як пише інтернет-видання "Телекритика", повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка. За словами голови КНМП Михайлини Скорик, людям, які намагаються створити осередок, а це близько третини творчого колективу, почали останнім часом висловлювати претензії до їхньої роботи. Декому з профспілкових активістів запропонували написати заяви про звільнення. Медіа-профспілка закликає керівництво радіо "Ера" припинити тиск на журналістів і нагадує, що за перешкоджання діяльності профспілки передбачена кримінальна відповідальність. Журналіст Михайло Глуховський розповів "Телекритиці", що сьогодні зранку перший заступник гендиректора радіо "Ера" з творчих питань Віталій Дикий запропонував йому написати заяву "за власним". Формальним приводом для звільнення став "непрофесіоналізм" та те, що редакторові не подобається якість текстів та дикція. Тиждень тому, каже Михайло Глуховський, пан Дикий зробив йому зауваження, що треба працювати над собою. Тримісячний випробувальний термін закінчився для Михайла ще на початку червня. Утім, Віталій Дикий дуже здивувався питанню про наявність якихось претензій до членів осередку профспілки: "У нас немає проблем із профспілкою, є проблеми з професіоналізмом окремих людей. У Михайла Глуховського вже було кілька попереджень, є проблема з програмою "Віхи", для якої він працює, і тиждень тому я йому сказав про це. Він у нас був на випробувальному терміні, а зауваження від Романа Чайковського він отримав ще два місяці тому. Це давня історія, яка не має ніякого відношення до його діяльності в профспілці". Голова осередку Незалежної профспілки на радіо "Ера" Тетяна Якубова підтвердила, що звільнитися не пропонували більше нікому з членів осередку, "але Михайло вже пройшов випробувальний термін, і жодних претензій до нього не було". Осередок профспілки на "Ера FМ" було створено тиждень тому, він об'єднав більше 10 людей, наразі триває його легалізація (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2007 Державний концерн радіозв'язку, радіомовлення і телетрансляцій (РРТ) переданий в управління Державного комітету телерадіомовлення. Як повідомив журналістам прес-секретар прем'єр-міністра Денис Іванеско, відповідне рішення ухвалене на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів. Концерн РРТ, який здійснює експлуатацію передаючих центрів, раніше знаходився в управлінні Міністерства транспорту і зв'язку (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.06.2007 З 1-го липня редактори "Київського Медіа Холдинґу" відмовляються від послуг інформаційної аґенції УНІАН у зв'язку з низькою якістю послуг і невідповідності інформаційних матеріалів інформаґенції критеріям журналістської етики. ЗМІ холдинґу - газети "Хрещатик", "Українська столиця", "Вечірній Київ", радіокомпанія "Радіо Київ 98 FM" і ТРК "Київ" - ставлять перед собою мету оперативно забезпечувати аудиторію точною, правдивою інформацією про події і процеси, що відбуваються у столиці України. "Київський Медіа Холдинґ" заявляє про неприпустимість поширення необ'єктивної інформації, що спотворює дійсність. Свобода слова - це, насамперед, висока міра відповідальності за свої слова. Під заявою з цього приводу підписалися керівники комунальних ЗМІ: Дмитро Джангіров, Павло Карайченцев, Петро Щербина, Роман Кострица, Костянтин Спілка (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 25.06.2007 Столична сателітарна мережева станція "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - ексклюзивний радіо-партнер єдиного в Україні концерту живої легенди сучасної музики, неперевершеного Джорджа Майкла! 9-го липня на НСК "Олімпійський" співак представить програму, базовану на супер-хітах за всю його 25-річну кар'єру. Шоу буде незабутнім: на території НСК "Олімпійський" буде встановлено сцену розміром з п'ятиповерховий будинок, на якій розмістяться музиканти, а показувати те, що відбувається, будуть гігантські монітори, вмонтовані у сцену. З 2-го по 9-те липня тільки на радіо "Europa Plus Україна" - унікальна можливість виграти квитки на це безпрецедентне шоу! Щоранку о 8.40 в Європейських канікулах будь-який слухач радіо "Europa Plus Україна" може додзвонитися першим і виграти 2 квитки на єдиний концерт Джорджа Майкла у Києві! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.06.2007 15-го червня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву КМКП "Міська телерадіокомпанія", м.Краснодон Луганської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Краснодонського міського комунального підприємства "Міська телерадіокомпанія", м.Краснодон Луганської обл. (юридична та фактична адреси: Мікроцентр, 20, м.Краснодон, Луганська обл., 94400; директор Вороніна І.О.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 1 година 48 хвилин на тиждень, Національна рада вирішила: в видати Краснодонському міському комунальному підприємству "Міська телерадіокомпанія", м.Краснодон Луганської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 1 година 48 хвилин на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) Територія розповсюдження радіопрограм - м.Краснодон та Краснодонський район Луганської обл.; б) Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 2509; в) Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 1 година 48 хвилин на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44, вівторок, четвер: 11.40-11.59 (відрізки часу не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); г) Оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 4 Луганської філії ВАТ "Укртелеком", вул.К.Лібкнехта, 20, м.Краснодон Луганської обл.; ґ) Вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) Вихідні дані (позивні) - "Говорить Краснодон"; е) Територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) Мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100%; ж) Строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення КМКП "Міська телерадіокомпанія", м.Краснодон Луганської обл. Програмна концепція мовлення КМКП "Міська телерадіокомпанія", м.Краснодон Луганської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення: І. Мова(и), якою(ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська - 100%;; ІІ. Частка програм власного виробництва: 1 година 48 хвилин на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва) 1 година 48 хвилин на тиждень, 100%;; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-просвітницький. 2. Про заяву Оржицького РКРМ, смт.Оржиця Полтавської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Оржицького районного комунального радіомовлення, смт.Оржиця Полтавської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Радянська, 35, смт.Оржиця Полтавської обл., 37700; редактор Василькова Л. О.), про видачу ліцензії на мовлення (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень), Національна рада вирішила: видати ліцензію Оржицькому районному комунальному радіомовленню, смт.Оржиця Полтавської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 42 хвилини на тиждень, зазначивши у ліцензії: а) Код ЄДРПОУ: 24391413; б) Територія розповсюдження: смт.Оржиця та Оржицький район; в) Вид мовлення: проводове (радіомовлення); г) Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): фраґмент музичного твору Г.М. Барила; ґ) Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); д) Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30-06.44; е) Кількість домогосподарств - 5067; є) Адреса радіовузлу зв'язку: вул. Леніна, 18, смт.Оржиця Полтавської обл.; ж) Програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення Оржицькому районному комунальному радіомовленню, смт.Оржиця Полтавської обл., після сплати ліцензійного збору. Програмна концепція мовлення Оржицького районного комунального радіомовлення, смт.Оржиця Полтавської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 42 хвилини на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 42 хвилини на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 3. Про заяву ТОВ "Бойчук-студія", м.Івано-Франківськ, щодо переоформлення ліцензії (НР №1448 від 20.02.2004). Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Бойчук-студія", м.Івано-Франківськ (юридична та фактична адреси: вул.Б. Лепкого, 19-а, кв.1, м. Івано-Франківськ, 76018), про переоформлення ліцензії НР № 1448 від 20.02.2004 (частота 101.3МГц у м.Івано-Франківську, Р=0.1кВт, обсяг мовлення 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (був: Бойчук І. В.; стала: ТОВ "Компанія "Тавр", м.Київ), програмної концепції мовлення, позивних (були: "Бойчук-студія - 101.3ФМ"; стали: "Русское радио"), Національна рада вирішила: переоформити ліцензію НР №1448 від 20.02.2004 Товариства з обмеженою відповідальністю "Бойчук-студія", м.Івано-Франківськ, у зв'язку зі зміною власників, позивних, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) Вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Русское радио"; г) Територіальна категорія мовлення - місцеве; ґ) Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення: місцезнаходження передавача - м.Івано-Франківськ, вул.Бандери, 1; частота / канал мовлення - 101.3МГц; потужність передавача (кВт) - 0.1; територія розповсюдження програм - м.Івано-Франківськ; д) Програмна концепція мовлення - згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення Товариству з обмеженою відповідальністю "Бойчук-студія", м.Івано-Франківськ, строк дії залишається без змін - до 18.02.2009 (відповідно до першої ліцензії НР №0371 від 18.07.2002). При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1448 від 20.02.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Товариства з обмеженою відповідальністю "Бойчук-студія", м.Івано-Франківськ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 4 години 40 хвилин на добу, 19,4%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 21 година на добу, 87,5%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 3 години на добу, 12,5%; V. Формат (відповідно до програмної концепції): розважально-інформаційний. 4. Про заяву ПП ТРО "Ух - радіо", м.Тернопіль, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №1611 від 06.05.2004). Розглянувши заяву Приватного підприємства телерадіоорганізації "Ух - радіо" м.Тернопіль (юридична та фактична адреси: вул. Руська, 52, м.Тернопіль, 46000; директор Фартушняк Т. А.), про переоформлення ліцензії на мовлення НР №1611 від 06.05.2004 (101.1МГц у м. Тернополі, Р=0.5кВт, обсяг мовлення - 12 год./добу), у зв'язку зі зміною юридичної адреси (була: вул. 15 Квітня, 6, м. Тернопіль, 46000; стала: вул.Руська, 52, м.Тернопіль, 46000), програмної концепції мовлення, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №1611 від 06.05.2004 Приватного підприємства телерадіоорганізації "Ух - радіо", м.Тернопіль, у зв'язку зі зміною юридичної адреси, програмної концепції мовлення, зазначивши в ліцензії: а) Вид мовлення - ефірне (радіомовлення); б) Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Хвиля приємної реальності, ух радіо"; в) Програмна концепція мовлення - згідно з додатком 1 (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу); г) Територіальна категорія мовлення - місцеве; ґ) Докладні характеристики каналу мовлення, мережі мовлення - згідно з додатком 2 (підписаним начальником управління науково-технічного і частотного розвитку). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати Приватному підприємству телерадіоорганізації "Ух - радіо", м.Тернопіль, переоформлену ліцензію на мовлення, строк дії залишається без змін - до 06.05.2011. При видачі переоформленої ліцензії на мовлення ліцензія НР №1611 від 06.05.2004 вважається недійсною та вилучається. Програмна концепція мовлення Приватного підприємства телерадіоорганізації "Ух - радіо", м.Тернопіль: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 10 год. 55 хв. на добу, 90,97%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 11 год. 25 хв. на добу, 95,1%; ІV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 35 хв. на добу, 4,86%; V. Максимальні обсяги ретрансляції: 35 хв. на добу - програми Радіостанції Бі-Бі-Сі; VІ. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-розважальний. 5. Про заяву ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0120-м від 16.02.2005). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Електриків, 26, м.Київ, 04176; директор Фещук У. Ю.), про переоформлення ліцензії НР №0120-м від 16.02.2005 (мережне мовлення з 37 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (був: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; ВАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал", м.Київ; стали: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; Компанія "Інтеґріті Інтернешнл Холдінґ Лімітед"; Фещук У.Ю.), позивних (були: "Радіо 5"; стали: "Радіо 5 - Ретро ФМ"), програмної концепції мовлення, складу редакційної ради, директора, зменшенням потужності передавача з 1.0 до 0.5кВт на частоті 102.2МГц у м.Керчі, АР Крим, згідно з висновком УДЦР ДВЧ-13431798, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатку 21.05.2007), 2 (дата видачі додатку 12.04.2007), 3 (дата видачі додатку 21.05.2007), 4 (дата видачі додатку 12.04.2007), 7 (дата видачі додатку 12.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005 ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників, позивних, програмної концепції мовлення, складу редакційної ради, директора, зменшенням потужності передавача з 1.0 до 0.5кВт на частоті 102.2МГц у м.Керчі, АР Крим, зазначивши в ліцензії: а) Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо 5 - Ретро ФМ"; б) Програмна концепція мовлення - згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, переоформлені додатки 1, 2, 3, 4, 7 до ліцензії на мовлення НР №0120-м від 16.02.2005, строк дії залишається без змін - до 16.02.2015. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення НР № 0120-м від 16.02.2005 старі додатки 1, 2, 3, 4, 7 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 80%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 години на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-інформаційний. 6. Про заяву ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо", м.Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0121-м від 23.05.2002). Розглянувши заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ (юридична та фактична адреси: вул.Електриків, 26, м. Київ, 04176; директор Фещук У. Ю.), про переоформлення ліцензії НР №0121-м від 23.05.2002 (мережне мовлення з 18 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) у зв'язку зі зміною власників (був: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; ВАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал", м.Київ; стали: Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ "ТРК "НБМ", м.Київ; Компанія "Інтеґріті Інтернешнл Холдінґ Лімітед"; Фещук У.Ю.), позивних (були: "Радіо 5"; стали: "Радіо 5 - Ретро ФМ"), програмної концепції мовлення, складу редакційної ради, директора, Національна рада вирішила: переоформити додатки 1 (дата видачі додатку 21.05.2007), 2 (дата видачі додатку 12.04.2007), 3 (дата видачі додатку 21.05.2007), 4 (дата видачі додатку 12.04.2007), 7 (дата видачі додатку 12.04.2007) до ліцензії на мовлення НР №0121-м від 23.05.2002 ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, у зв'язку зі зміною власників, позивних, програмної концепції мовлення, складу редакційної ради, директора, зазначивши в ліцензії: а) Вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Радіо 5 - Ретро ФМ"; б) Програмна концепція мовлення - згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ, переоформлені додатки 1, 2, 3, 4, 7 до ліцензії на мовлення НР №0121-м від 23.05.2002, строк дії залишається без змін - до 23.05.2009. При видачі переоформлених додатків до ліцензії на мовлення НР № 0121-м від 23.05.2002 старі додатки 1, 2, 3, 4, 7 вважаються недійсними та вилучаються. Програмна концепція мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська не менше 80%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 24 години на добу, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 24 години на добу, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): музично-інформаційний. 7. Про дотримання ТОВ "ТРК Клас", м.Київ, вимог статті 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Розглянувши інформацію ліцензійного департаменту про дотримання вимог статті 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ТОВ "ТРК Клас" (юридична адреса: вул.Січневого повстання, 10, м.Київ, 01001; директор Карпій А. С.), Національна рада вирішила: у зв'язку з тим, що ТОВ "ТРК Клас", м.Київ, не розпочато мовлення протягом року з дня набрання чинності ліцензією НР №2606 від 24.05.2006, констатувати факт втрати чинності ліцензії НР №2606 від 24.05.2006 ТОВ "ТРК Клас", м.Київ, в частині мовлення на частоті 65.99МГц у м.Дніпропетровську. Доручити управлінню науково-технічного і частотного розвитку відповідно до законів України "Про телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс" підготувати матеріали щодо оголошення конкурсу на мовлення на частоті 65.99Мгц у м.Дніпропетровську, обсяг мовлення 24 год./добу. 8. Про результати планової перевірки колективного підприємства "Первомайська радіоредакція", м.Первомайськ Луганської обл. (НР №0575 від 04.12.2002). Розглянувши інформацію секретаріату представників Донбаського реґіону й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки колективного підприємства "Первомайська радіо редакція", м.Первомайськ Луганської області, НР №0575 від 04.12.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки колективного підприємства "Первомайська радіо редакція", м.Первомайськ Луганської області, НР №0575 від 04.12.2002, взяти до відома. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи колективного підприємства "Первомайська радіо редакція", м.Первомайськ Луганської області, НР №0575 від 04.12.2002. 9. Про результати планової перевірки Алчевської міської редакції радіомовлення, м.Алчевськ Луганської обл. (НР №0593 від 18.12.2002). Розглянувши інформацію секретаріату представників Донбаського реґіону й управління контролю та моніторингу про результати планової перевірки Алчевської міської редакції радіомовлення, м.Алчевськ Луганської області, НР № 0593 від 18.12.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Алчевської міської редакції радіомовлення, м.Алчевськ Луганської області, НР №0593 від 18.12.2002, взяти до відома. Відповідно до частини першої статті 59 та частини першої статті 70 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати Алчевську міську редакцію радіомовлення, м.Алчевськ Луганської області, протягом двох тижнів після прийняття цього рішення надати Національній раді свій редакційний статут. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Алчевської міської редакції радіомовлення, м. Алчевськ Луганської області, НР №0593 від 18.12.2002. 10. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "ВІК", м.Херсон (НР №0504 від 30.10.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Херсонській області й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон, НР №0504 від 30.10.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: визнати порушенням ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон, Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) Вимог частини четвертої (недостовірні відомості про розподіл часток статутного фонду) та частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) Вимог частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції); в) Вимог частини першої та пункту а) частини третьої статті 35 (у разі зміни даних ліцензіат подає заяву про переоформлення ліцензії, підставою можуть бути організаційні зміни статуту та умов діяльності); г) Вимог частини четвертої статті 12 (статутні документи мають передбачати створення у складі органів його управління спеціального наглядового органу (редакційної ради); ґ) Вимог частини п'ятої (редакційний статут телерадіоорганізації передбачає створення редакційної ради) та частини шостої статті 57 і частини третьої розділу Х (телерадіоорганізація повинна затвердити редакційний статут, який має бути оприлюднений, і копію надіслати до Національної ради); та порушення вимог частини другої статті 9 Закону України "Про рекламу" (реклама повинна бути чітко відокремлена від інших програм на початку і наприкінці). ТОВ "Телерадіокомпанії "ВІК", м.Херсон, НР №0504 від 30.10.2002, оголосити попередження. Попередити керівника ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон, про неприпустимість ігнорування засідань Національної ради. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон, протягом місяця привести діяльність цієї телерадіокомпанії у відповідність до вимог чинного законодавства та умов ліцензії НР №0504 від 30.10.2002. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Херсонській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон, НР №0504 від 30.10.2002. 11. Про результати планової перевірки Радіоінформаційної організації "Кіровська міська редакція радіомовлення", м.Кіровськ Луганської обл. (НР №0594 від 18.12.2002). Розглянувши інформацію секретаріату представників Донбаського реґіону й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Радіоінформаційної організації "Кіровська міська редакція радіомовлення", м.Кіровськ Луганської області, НР №0594 від 18.12.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Радіоінформаційної організації "Кіровська міська редакція радіомовлення", м.Кіровськ Луганської області, НР №0594 від 18.12.2002, взяти до відома. Відповідно до частини першої статті 59 та частини першої статті 70 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати Радіоінформаційну організацію "Кіровська міська редакція радіомовлення", м.Кіровськ Луганської області, протягом двох тижнів після прийняття цього рішення надати Національній раді свій редакційний статут. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Радіоінформаційної організації "Кіровська міська редакція радіомовлення", м.Кіровськ Луганської області, НР №0594 від 18.12.2002. 12. Про результати планової перевірки Лисичанського комунального підприємства "ТРК "Акцент", м.Лисичанськ Луганської обл. (НР №0582 від 11.12.2002). Розглянувши інформацію секретаріату представників Донбаського реґіону й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Лисичанського комунального підприємства "Телерадіокомпанія "Акцент", м.Лисичанськ Луганської області, НР №0582 від 11.12.2002 (вид мовлення - проводове), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Лисичанського комунального підприємства "ТРК "Акцент", м.Лисичанськ Луганської обл., взяти до відома. Вказати керівництву Лисичанського комунального підприємства "ТРК "Акцент", м.Лисичанськ Луганської обл., на неприпустимість порушення вимог частини восьмої статті 28, вимог частини четвертої статті 12, статті 57 та частини третьої розділу Х Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Лисичанського комунального підприємства "Телерадіокомпанія "Акцент", м.Лисичанськ Луганської області, НР №0582 від 11.12.2002. 13. Про результати планової перевірки державного підприємства "Редакція Первомайського міськрайонного радіомовлення "Голос Первомайщини", м.Первомайськ Миколаївської обл. (НР №0612 від 25.12.2002). Розглянувши інформацію секретаріату представників Приморського реґіону й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки державного підприємства "Редакція Первомайського міськрайонного радіомовлення "Голос Первомайщини", м.Первомайськ Миколаївської області, НР №0612 від 25.12.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила перенести розгляд питання на наступне засідання Національної ради у зв'язку з потребою доопрацювання. 14. Про результати планової перевірки Редакції радіомовлення "Бахмач", м.Бахмач Чернігівської обл. (НР №0871 від 14.05.2003). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Чернігівській області й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Редакції радіомовлення "Бахмач", м.Бахмач Чернігівської області, НР №0871 від 14.05.2003 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання на наступне засідання Національної ради у зв'язку з потребою доопрацювання. 15. Про результати планової перевірки Редакції районного радіомовлення, м.Борзна Чернігівської обл. (НР №0759 від 02.04.2003). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Чернігівській області й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Редакції районного радіомовлення, м.Борзна Чернігівської області, НР № 0759 від 02.04.2003 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції районного радіомовлення, м.Борзна Чернігівської області, НР №0759 від 02.04.2003, взяти до відома. Рекомендувати Редакції районного радіомовлення, м.Борзна Чернігівської області, при переоформленні ліцензії на мовлення передбачити зменшення загального обсягу мовлення. Звернутися з листом до Борзнянської районної ради щодо поліпшення фінансування Редакції районного радіомовлення, м.Борзна Чернігівської області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції районного радіомовлення, м.Борзна Чернігівської області, НР №0759 від 02.04.2003. 16. Про результати планової перевірки Редакції Лановецького районного радіомовлення, м.Ланівці Тернопільської обл. (НР №0531 від 20.11.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Тернопільській області й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Редакції Лановецького районного радіомовлення, м.Ланівці Тернопільської області, НР № 0531 від 20.11.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції Лановецького районного радіомовлення, м.Ланівці Тернопільської області, НР №0531 від 20.11.2002, взяти до відома. Вказати Редакції Лановецького районного радіомовлення, м.Ланівці Тернопільської області, на необхідність подати заяву до Національної ради на переоформлення ліцензії. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Лановецького районного радіомовлення, м.Ланівці Тернопільської області, НР №0531 від 20.11.2002. 17. Про результати позапланової перевірки Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ (НР №2654 від 17.07.2006). Розглянувши інформацію робочої групи Національної ради та управління контролю та моніторинґу про результати позапланової перевірки Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, НР №2654 від 17.07.2006 (вид мовлення - ефірне, 100.5МГц у м.Києві), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням Підприємством "Радіокомпанія "Супер-Нова" вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) Частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) Частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) Пункту а) статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) Статті 10 (мова (мови) програм та передач телерадіоорганізації визначається (визначаються) умовами ліцензії на мовлення); ґ) Статті 9 (у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців); порушення вимог Закону України "Про рекламу": частини першої статті 5 (у теле-, радіопередачах, які створені і проводяться за участю спонсорів, забороняється наводити будь-яку інформацію рекламного характеру про спонсора та/або його товари, крім імені або найменування та знака для товарів і послуг спонсорів) та недотримання умов ліцензії в частинах "мова", "програмна концепція мовлення". Підприємству "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, НР №2654 від 17.07.2006, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензії НР №2654 від 17.07.2006 та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, НР №2654 від 17.07.2006. 18. Про виконання рішення Господарського суду м.Києва по справі № 6/244-а. На виконання рішення Господарського суду м. Києва по справі № 6/244-а щодо втрати чинності ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ (юридична адреса: пр-т Повітрофлотський, 54, м.Київ; фактична адреса: бульвар Верховної Ради, 20, м.Київ; в.о. генерального директора Кобилкіна О.В.), ліцензії на мовлення НР №2565 від 20.04.2006 (мережне мовлення з 8 частот, обсяг мовлення - по 24 год./добу) в частині: частота 100.9МГц у м.Первомайську Миколаївської обл., Національна рада вирішила: анулювати ліцензію на мовлення НР №2565 від 20.04.2006. ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, в частині: частота 100.9МГц у м.Первомайську Миколаївської обл., потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу. Зобов'язати ТОВ "ТРК "Радіо-Ера", м.Київ, переоформити ліцензію на мовлення НР № 2565 від 20.04.2006 у зв'язку з анулюванням в частині частота 100.9МГц у м.Первомайську Миколаївської обл. Доручити управлінню науково-технічного і частотного розвитку відповідно до законів України "Про телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс" підготувати матеріали щодо оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням частоти 100.9МГц у м.Первомайську Миколаївської обл., потужність передавача - 0.1кВт, обсяг мовлення - 24 год./добу. 19. Про заяву редакції Теребовлянського РРМ, м.Теребовля Тернопільської обл., щодо переоформлення ліцензії на мовлення (НР №0632 від 22.01.2003). Розглянувши заяву редакції Теребовлянського районного радіомовлення, м.Теребовля Тернопільської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Князя Василька,104-а, м. Теребовля Тернопільської обл., 48100; редактор Кузів Л.О.), про переоформлення ліцензії НР № 0632 від 22.01.2003 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 2 години 28 хвилин на тиждень) у зв'язку зі зміною часу та обсягу мовлення (було: 2 години 28 хвилин на тиждень; стало: 2 години 09 хвилин на тиждень), заслухавши інформацію ліцензійно-реєстраційного управління, Національна рада вирішила: переоформити ліцензію на мовлення НР №0632 від 22.01.2003 редакції Теребовлянського районного радіомовлення, м.Теребовля Тернопільської обл., у зв'язку зі зміною часу та обсягу мовлення, програмної концепції мовлення, зазначивши у ліцензії: а) Код ЄДРПОУ: 24624260; б) Територія розповсюдження: м.Теребовля та Теребовлянський район; в) Територіальна категорія мовлення: місцеве; г) Вид мовлення: проводове (радіомовлення); ґ) Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Теребовля"; д) Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); е) Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; неділя: 14.00-14.59; є) Кількість домогосподарств - 11590; ж) Адреса радіовузлу зв'язку: вул.Шевченка, 13, м.Теребовля Тернопільської обл.; з) Програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Після сплати ліцензійного збору, враховуючи внесені зміни, видати ліцензію на мовлення редакції Теребовлянського районного радіомовлення, м.Теребовля Тернопільської обл., строк дії залишається без змін - до 03.07.2007. Програмна концепція мовлення Редакції Теребовлянського районного радіомовлення, м. Теребовля Тернопільської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 09 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 09 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. 20. Про заяву редакції Теребовлянського РРМ, м.Теребовля Тернопільської обл., щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №0632 від 22.01.2003). Розглянувши заяву редакції Теребовлянського районного радіомовлення, м.Теребовля Тернопільської обл. (юридична та фактична адреси: вул.Князя Василька, 104-а, м. Теребовля Тернопільської обл., 48100; редактор Кузів Л.О.), про продовження строку дії ліцензії НР №0632 від 22.01.2003 (перший канал проводового мовлення (УР-1), обсяг мовлення - 2 години 09 хвилин на тиждень), Національна рада вирішила: продовжити строк дії ліцензії Національної ради НР №0632 від 22.01.2003 редакції Теребовлянського районного радіомовлення, м.Теребовля Тернопільської обл., на мовлення на першому каналі проводового мовлення (програма УР-1), обсяг мовлення - 2 години 09 хвилин на тиждень, зазначивши у ліцензії: а) Код ЄДРПОУ: 24624260; б) Територія розповсюдження: м.Теребовля та Теребовлянський район; в) Територіальна категорія мовлення: місцеве; г) Вид мовлення: проводове (радіомовлення); ґ) Вихідні дані (логотип, позивні, емблема): "Говорить Теребовля"; д) Строк дії ліцензії: 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою); е) Мовлення ведеться у відрізках часу: понеділок - п'ятниця: 06.30-06.44; неділя: 14.00-14.59; є) Кількість домогосподарств - 11590; ж) Адреса радіовузлу зв'язку: вул. Шевченка, 13, м.Теребовля Тернопільської обл.; з) Програмна концепція мовлення: згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу). Ліцензійно-реєстраційному управлінню здійснити видачу ліцензії на мовлення за умови сплати ліцензійного збору та після закінчення строку дії ліцензії НР №0632 від 22.01.2003. Програмна концепція мовлення Редакції Теребовлянського районного радіомовлення, м.Теребовля Тернопільської обл.: I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська - 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 2 години 09 хвилин на тиждень, 100%; ІІI. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 2 години 09 хвилин на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції): інформаційно-просвітницький. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 25.06.2007 Програми нової столичної сателітарної мережевої станції "Radio One" (Київ-99.4МГц, Одеса-91.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц) відтепер можна слухати не лише в ефірі, але й в режимі онлайн-мовлення в Інтернеті. Трансляції здійснюються у стерео-режимі (44kHz) двома потоками: 64k. - http://glob.radiogroup.com.ua:8000/radioone64.m3u 128k. - http://glob.radiogroup.com.ua:8000/radioone128.m3u (Інформація з власних джерел).
  • 25.06.2007 Завтра о 15.00 в актовій залі Інституту міжнародних відносин Національного авіаційного університету (просп.Відрадний, 4, корпус 7, тел: (044)-406-70-45, (044)-406-77-85) відбудеться презентація Академії екстремальної журналістики - об'єднання на громадських засадах працівників преси, радіо, телебачення, прес-служб, прес-центрів. Мета створення Академії - консолідація вітчизняних та зарубіжних журналістів-екстремалів, їхня участь у підготовці майбутніх журналістів, відпрацювання методичних рекомендацій для працівників ЗМІ (Джерело: Сайт Нацради).
  • 24.06.2007 Ура! Ура! Розпочинаються канікули! Європейські канікули! На хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Europa Plus Україна" (Київ-92.8МГц, Феодосія-100.5МГц, Нікополь-100.6МГц, Керч-101.4МГц, Івано-Франківськ-102.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Ялта-106.4МГц, Харків (на хвилях радіо "MIX FM") -101.1МГц, Севастополь (на хвилях "Радіо 101.5") -101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Донецьк-106.8МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Полтава (на хвилях радіо "Квадрат FM") -105.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) з 25-го червня стартує справжнє європейське літнє ранкове шоу - "Європейські канікули"! Кожного буднього дня ведучі "Європейських Канікул" - Роман Давидов та Ірина Філатова - подорожують разом зі слухачами радіо "Europa Plus Україна" по всій земній кулі. Графік поїздок насичений: новий день - у новій країні! Роман та Ірина розкажуть про все, що цікаво європейському туристу: про визначні пам'ятки країн світу, про ціни, правила поведінки, особливості національної кухні, а також про те, які сюрпризи і відкриття очікують мандрівників у тій чи іншій країні! Подорожуйте з радіо "Europa Plus Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2007 З 20-го червня в місті Дніпропетровськ розпочалося тестове мовлення на частоті 88.1МГц (ТОВ фірма "Волинь"). Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп (Інформація з власних джерел).
  • 23.06.2007 Приблизно тиждень тому в місті Севастополь розпочалося тестове мовлення на частоті 100.8МГц (ТОВ фірма "Волинь"). Наразі на частоті лунає музичний нон-стоп (хіти поп- та поп-рок музики останніх років) та позивні - "Ніка-FM" (Інформація з власних джерел).
  • 23.06.2007 Ранкове "Будильник-шоу", що лунає на хвилях столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.), віддзеленчало вчора рівно рік свого існування. Привітати Аню Свірідову і Серьогу Галібіна прийшли групи "В формате", "4 короля" та співачка Асія Ахат. Будильники прийняли масу дзвоників із теплими словами та поздоровленнями і влаштували супер-динамічний ефір. Самі слухачі вчора теж відзначилися окремими перемогами в спеціальному конкурсі. Ведучими була обрана десятка кращих телефонних поздоровлень ранкового шоу від слухачів, що наспівували, мукали, начитували і накрикували свої музичні поздоровлення протягом двох тижнів. За тим, що відбувалося у студії "Русского Радио - Україна", слухачі могли спостерігати у Web-камеру на офіційному Web-сайті радіостанції. А фотозвіт з усього святкування шукайте у фотоальбомі сайту "Русского Радио - Україна" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.06.2007 Сьогодні сталися деякі зміни в ефірі міста Чернігів. На хвилі місцевого "Радіо 101FM" (101.8МГц), де досі можна було чути програми столичного Гарного радіо "Шансон" та місцеві програми у цьому ж форматі від сьогодні лунатимуть програми столичного Dance radio "Kiss FM" (з чернігівськими блоками). До сьогодні вони транслювалися на хвилі "Радіо 106FM" (106.8МГц), де відтепер звучатиме "Шансон" (Інформація з власних джерел).
  • 22.06.2007 Виграй на хвилях Національної мережі "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) DVD-плейєр та фотоапарат разом із сухариками "3 скоринки"! Жувати сухарі тепер не просто приємно і весело, а ще чревате класними подарунками! Потрібно просто взяти участь у конкурсі "Фото-скоринки" від "ХІТ FM Україна" і сухариків "3 скоринки"! З 12-го червня 2007-го до 9-го липня 2007-го року бери приклад з "ХІТ FM Україна" і постарайся зробити свої фотографії із сухариками "3 скоринки" ориґінальними, веселими і цікавими! Не обмежуй свою фантазію! Покажи себе! Кращі Фото-Скоринки будуть розміщені на офіційному Web-сайті "ХІТ FM Україна". Їх побачить і оцінить уся країна! І можливо, саме твоя фотка переможе, і ти одержиш DVD-плейєр чи фотоапарат! Голосуй за своїх, голосуй за кращих! Де б ти не був, фотографуйся із сухариками "3 скоринки" і надсилай по електронній пошті на адресу: . Тільки не забудь залишити свою адресу і телефон, щоб співробітники "ХІТ FM Україна" могли з тобою зв'язатися! Дивися кращі фото-скоринки та обирай кращу за адресою http://hitfm.ua/uniq/22/! Голосуй за кращу фото-скоринку! Відправ номер фото-скоринки, що сподобалася, на адресу - це твій шанс одержати фотоапарат від сухариків "3 скоринки" та "ХІТ FM Україна"! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.06.2007 Столична мережева станція "NRJ Hit Music Only" (Київ-104.6МГц, а також Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 128k. та Інтернет-мовлення 128k., Севастополь-87.7МГц, а крім того в ефіру сумського радіо "ВсеSweet" (101.4МГц)) з 20-го червня відкрило "NRJ-café" - власне "Інтернет-кафе" для спілкування, або ж - інтернет-форум! Спілкування проходить на різноманітні теми: музика, програми, ведучі, пропозиції/скарги, знайомсва та багато іншого! Розташоване кафе за адресою: http://www.nrj.com.ua/phpbb/forum.php! Запрошуються всі бажаючі! (Джерело: Інформацію надано ).
  • 22.06.2007 Сьогодні рівно опівночі у столичному ефірі на частоті 99.4МГц (ТОВ "ТРК "Пілот-Україна") з'явилася нова радіостанція - "Radio One". Формат станції - рок- та поп-рок-музика від 90-х років до сьогодні, у плей-лісті присутні як композиції західних, так і українських виконавців. Наразі станція працює у технічному ефірі - лунає музичний нон-стоп, що час від часу переривається джинґлами ("Radio One", "99.4" тощо); іноді звучить нагадування, що програми "Ретро FM", яке донедавна працювало на цій хвилі, відтепер слід слухати на іншій частоті. Мовлення нової радіостанції розпочалося по всій мережі ТОВ "ТРК "Пілот-Україна": окрім Києва це Одеса-91.4МГц, Миколаїв-100.1МГц та Львів-103.9МГц. Тим часом, RDS на каналі 99.4МГц досі показує лише числове визначення частоти (Власна інформація).
  • 22.06.2007 21-го червня 2007-го року в рамках проведення Всеукраїнської наради з питань розвитку культури під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Дмитра Табачника відбулося підписання Угоди про співпрацю між Державним комітетом телебачення і радіомовлення України та Міністерством культури і туризму України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. Як зазначається, метою підписання цієї Угоди "стала координація зусиль та вжиття спільних заходів щодо реалізації державної політики в сфері культури, захисту суспільної моралі, інформаційній та видавничій сферах". Напрямами пріоритетного співробітництва Держкомтелерадіо та Мінкультури визначені спільне сприяння розвитку галузі кінематографії, образотворчого мистецтва, бібліотечної та музейної справи, виставкової діяльності, телебачення, радіомовлення, друкованих ЗМІ, книговидання, охорони об'єктів історико-культурної спадщини, народних промислів та інших видів діяльності в сферах співробітництва. Сторони домовилися співпрацювати у забезпеченні задоволення культурних та інформаційних потреб громадян України (в тому числі тих, що проживають за кордоном) та осіб, що належать до національних меншин України. За умовами угоди, Держкомтелерадіо сприятиме висвітленню державними теле- та радіокомпаніями культурно-мистецьких заходів України та співпрацюватиме в організації та проведенні вітчизняних і міжнародних мистецьких фестивалів і конкурсів, оглядів, мистецьких аукціонів, виставок-продажів, кінофестивалів та урочистих прем'єр. Мінкультури, в свою чергу, взяв на себе зобов'язання сприяти участі мистецьких колективів у заходах інформаційної та видавничої сфер та всебічно підтримувати діяльність і розвиток державної телерадіокомпанії "Культура": залучати до реалізації та висвітлення культурно-мистецьких проектів і заходів, надавати для трансляції художні і документальні фільми, правами на які володіє Міністерство культури і туризму. Для успішного виконання визначених завдань Держкомтелерадіо та Міністерством культури і туризму з числа свої представників вирішено створити консультативний орган - постійно діючу Раду (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.06.2007 3-го липня в Україні відбудеться Міжнародна конференція на тему "Захист регуляторних органів від політичного та адміністративного впливу", в якій візьмуть участь представники європейських регуляторних органів у сфері телебачення та радіомовлення. За словами Тетяни Лебедєвої, члена Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, ця конференція є виступом міжнародної медіа-спільноти на підтримку незалежності української Нацради з ТРМ. Рішення про проведення цього заходу в Україні було прийнято у дні, коли Верховна Рада України в першому читанні ухвалила проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення"" (т.зв. законопроект Олени Бондаренко (ПР), або № 3312 про порядок звільнення членів Нацради). Також учасники конференції обговорять питання про легітимізацію присутності іноземних мовників в кабельних мережах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 21.06.2007 19-го червня в Москві відбувся фінал акції "Мисс Русское Радио - Евразия". Цього дня у російській столиці було дуже спекотно. Розпечене місто нудилося в очікуванні заключного шоу гарячих красунь. Міс "Русское Радио" з 30 реґіонів давали бал у нічному клубі найбільшого московського казино "Кристал" - і кристали плавилися від розжарення пристрастей! Представницькі гості зібралися не по-московськи пунктуально й в очікуванні шоу встигли обмінятися світськими плітками, тостами та ставками на переможницю. Група підтримки з Києва почувала себе гордими батьками - переконаність у тому, що Оля Круглик із Дніпропетровська затьмарить усіх, не залишала представників України до кінця вечора. А вона була нереально гарна! Бірюзове шовкове плаття плюс грайливі хвилі довгого волосся, потім - яскравий купальник, а щоб остаточно вразити уяву - золотаве коротке плаття... Помилитися було неможливо - оплески на честь Ольги звучали особливо бурхливо. Оля сяяла убранням та посмішкою, і суворе журі, до якого, до речі, входив солідний гендиректор RMG Сергій Кожевніков і чарівний хореограф Єгор Дружинін, не встояло: саме Оля Круглик була визнана Міс Посмішка! А вручала подарунок усмішливій міс директор конкурсу Ганна Мілейкова. Численні камери вели зйомку шоу (напевно, незабаром можна буде побачити телеверсію). Підтримати захід прийшли не тільки світські леви й бізнесмени. Серед гостей були помічені і персони, що мають безпосереднє відношення до "Русского Радио": наприклад, чарівний і неймовірно схудлий Роман Трахтенберґ. Публіка не втрималася від спокуси і розтаскала Романа на анекдоти - але вже за столиками. Дефіле учасниць було побудоване на темі улюблених ґламурних розваг звичайних мільйонерів: гольф, більярд, пляж і червона килимова доріжка. Так що дівчата встигли оцінити смак усіх спокус красивого життя ще на його порозі. Музична частина шоу була не менш насиченою. Дует "Чумаков и Панайотов" благословили конкурсанток у нове життя піснею "Не моя ты больше, не моя", МакSим ("Знаешь ли ты") своїм повітряним платтям і балетками нагадала своїм виступом перший бал Поліни Ростової, а Віка Дайнеко в джинсах виглядала як школярка-випускниця. Діма Колдун вразив усіх скаженою енергетикою "Дай мне силы" ("Work Y magic") і заспівав нову пісню "Я для тебя". Солістка групи "Город 312" ("Девочка, которая хотела счастья") виглядала на сцені дуже елегантно та із задоволенням позувала перед теле- і фотокамерами, Олена Терлєєва ("Забери солнце с собою") виступала із шоу-балетом у складі двох стрибучих парубків, а Банд'Эрос ("А как же любовь") своїм драйвом сколихнули зал - так мало було однієї пісні від Банд'Эросів! Апофеозом концертних номерів став виступ Бориса Моісеєва і групи "Премьер-Министр" з піснею "Черным по белому". Бориса Моісеєв був в ударі, вигукнув: "Життя прекрасне! Поїхали, пацани" - і заспівав "Я люблю тебя, жизнь!", супроводивши феєричний виступ... "місячною доріжкою" a la Майкл Джексон! Довге болісне чекання нагородження, яке ведучі шоу "Дом-2" намагалися скрасити, вичерпавши усі відомі їм жарти, завершилося такою же тривалою церемонією з букетами, кошиками косметики, пакетами і пакетиками, посмішками і сльозами. "Недоліки і статки" конкурсанток (цитуючи Ольгу Бузову) журі нагородило безліччю подарунків, включаючи розкішні шубки для двох віце-міс (Алма-Ата і Димитровград), 10.000$ "на освіту" для 1-ї віце-міс Наталі Кашеварової з Димитровграда, а Міс Русское Радио 2007 Світлана Нурулліна з м.Набережні Челни (20 років, 177 см, 87х63х91) виїхала з казино Кристал на сірому Renault, прикрашеному рожевим бантом! Українка Оля Круглик із Дніпропетровська передавала привіт і вдячність всім тим, хто підтримував її голосуванням та вірив в її перемогу! Титул Міс Посмішка ще раз підтверджує, що самі усмішливі, вродливі і чарівні дівчата живуть в Україні! Свято Міс Русское Радио триває - до нової зустрічі навесні 2008 року! Фотографії з фіналу в Москві можна дивитися на офіційному Web-сайті радіостанції "Русское Радио - Україна" - за цим посиланням (Джерело: Сайт "Русское Радио - Україна").
  • 21.06.2007 Радіомережу ТОВ "ТРК "Пілот-Україна" (Київ-99.4МГц, Одеса-91.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц) повністю переведено в режим технічного мовлення. Сьогодні зранку в її ефірі звучать по колу лише дві композиції - "Мій рідний край" та "Мы желаем счастья вам!", та постійні нагадування шанувальникам ретро-формату, в якому працювала мереже досі, про необхідність переналаштування приймачів на нові частоти "Ретро FM" (Власна інформація).
  • 21.06.2007 Одеське радіо "Нова хвиля 90.2FM" (90.2МГц) віднедавна трохи урізноманітнила свій формат. Відтепер в її плей-лісті присутні композиції не лише пост-радянських, а й західних груп та виконавців. Співвідношення західної та пост-радянської музики - 1:3. Як і раніше, вся музика, що лунає в ефірі станції, належить до стилю рок- та поп-рок (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.06.2007 В ефірі ТОВ "ТРК "Пілот-Україна" (Київ-99.4МГц, Одеса-91.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц) з'явилися ролики, що висловлюють вдячність слухачам за прихильність до ретро-формату та закликають їх переналаштувати свої приймачі на нові частоти мережі "Ретро FM" (ТОВ "ТРК "НБМ-Радіо") у згаданих вище містах. Також зазнав змін сигнал RDS на частоті 99.4МГц у столиці: від сьогодні RDS-табло приймача, налаштованого на цю хвилю, пише вже не RETRO FM, а 99.4 FM (Власна інформація).
  • 20.06.2007 21-го червня 2007-го року відбудеться Всеукраїнська нарада з питань розвитку культури під головуванням віце-прем'єр-міністра України Дмитра Табачника (Клуб Кабінету Міністрів України, вул.Інститутська,7. Початок о 10.30). Перед нарадою відбудеться підписання Угоди про співпрацю між Міністерством культури і туризму України та Державним Комітетом телебачення та радіомовлення України, повідомляє прес-служба Мінкульттуризму. Як зазначається у повідомленні, мета Угоди - координація спільних зусиль щодо реалізації державної політики в сфері культури, захисту суспільної моралі, інформаційній і видавничій сферах. Угоду підпишуть Міністр культури і туризму Юрій Богуцький та Голова Державного Комітету телебачення і радіомовлення України Едуард Прутнік (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.06.2007 Найвелелюбніша радіостанція України - столична сателітарна мережева станція "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) та кращий клуб у стилі "disco-radio-hall" представляють "Відродження справжніх Дівичників!". У цей вечір не буде жодних обмежень... Коктейлі, танці, знайомства, цікаві конкурси... Для "найгарячіших" дівчат - щогодини еротичне шоу! Отже, "Love Radio" запрошує Вас 24-го червня провести цей незабутній вечір у компанії найґламурнішого ведучого станції Влада Мілевича і чарівної виконавиці з незвичайним ім'ям Марта. Марта - брюнетка, що співає гітарний поп, має яскравий чистий голос, ефектну зовнішність, позитивну енергетику... І все це - Диско в стилі Love Radio... Запальні Pj... Дівчата-ангели не залишать Вас без уваги... Музичний супровід - Dj Маркус і Dj Олексій Шпіонов. Неділя, з 22.00, "Disco radio hall", вул.Набережно-Хрещатицька, причал №6. Вхід за запрошувальнимим. Чоловікам вхід після 23.00 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 20.06.2007 З 13-го червня на підтримку акції "Досить реклами!" стартувала промо-кампанія столичної радіостанції "МusісРадіо" (101.5МГц) на інформаційних покажчиках у київському метрополітені. Промо-кампанія проходить під гаслом "Щонеділі на 101.5 FM 24 години без реклами" і передбачає розміщення на 100 інформаційних покажчиках на станціях київського метрополітену. "Кампанія протриває місяць", - цитує інтернет-видання "МедіаБізнес" інформацію, отриману в маркетинґовому відділі радіостанції "МusісРадіо". Нагадаємо, що акція "Досить реклами!", в рамках якої по неділях в ефірі радіостанції відсутні рекламні блоки, проводиться з 13-го травня. На "МusісРадіо" стверджують, що недільна акція "Досить реклами!" діятиме постійно. "МusісРадіо" розпочало мовлення у Києві на хвилі 101.5МГц 3-го січня 1994-го року. Зона покриття: Київ і Київська область. Співвідношення західної і пост-радянської музики - 60/40 %. Аудиторія - чоловіки та жінки 20-40 років з рівнем доходу - середній і вище за середній (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 20.06.2007 19-го червня о 18.10 в місті Маріуполь Донецької області на частоті 103.2МГц розпочалося тестове мовлення ТОВ фірма "Волинь". Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, у плей-лісті - поп- та рок-хіти (зарубіжні та пост-радянські). Через кожні дві композиції звучить ідентифікаційний джинґл - "Ніка FM" (Джерело: Форум TV.NET.UA).
  • 20.06.2007 Визначено другого фіналіста акції "Мільйон дітей для України!", що її проводить столична мережева сателітарна станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення). Фіналістом другого тижня акції стала родина Яненків! Сім'я Яненків перемогла із загальним балом 671, з яких 211 SMS-голосів та 460 інтернет-голосів. Нагадуємо, що 1-го червня розпочався фінальний етап акції "Мільйон дітей для України". Участь у фіналі беруть 20 пар обраних шляхом жеребкування, що народили дитину в період з 10-го березня по 20-те червня 2007-го року. Щотижня серед відповідної п'ятірки учасників шляхом інтернет та смс-голосування обирається по одному переможцю тижня. Далі, серед фіналістів в ефірі "Нашого Радіо" в присутності нотаріуса шляхом жеребкування обиратиметься переможець, що і отримає двокімнатну квартиру! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 20.06.2007 В місті Павлоград Дніпропетровської області розпочалося тестове мовлення на частоті 100.9МГц, ліцензію на яку має ТОВ фірма "Волинь". Наразі в ефірі лунає музичний нон-стоп, складений з композицій західних та пост-радянський груп і виконавців (Інформація з власних джерел).
  • 19.06.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про визначення переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення, оголошеного 29.03.2007 року. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.06.2007 Сьогодні у другій половині дня на столичній частоті 92.4МГц ("Радіо 5 - Ретро FM") знов з'явився сигнал RDS. На табло приймачів, що мають цю опцію, наразі відображається напис RETRO FM, що час від часу зникає на мить, аби одразу ж з'явитися знов. Інформація про поточний час та дату, що відображалася на RDS станції за часів існування проекту "Радіо 5" у старому форматі, наразі відсутня (Власна інформація).
  • 19.06.2007 Переможець акції "Містер офіс 2007", що її проводило столичне "MusicРадіо" (101.5МГц), - справжній герой! А як ще назвати чоловіка, який довів, що він - кращий серед кращих представників сильної половини людства, що працює у київських офісах? Почесний титул переможця конкурсу "Містер офіс 2007" заслужено одержав Олег Сафронов з компанії "Автоцентр Голосіївський". Але перемога далася йому нелегко... Протягом цілого місяця колективи київських компаній висували на конкурс "Містер офіс 2007" кандидатури своїх героїв, яким потрібно було доводити своє знання сучасної техніки, відповідати на підступні "жіночі запитання" і згадувати подробиці діянь героїв усіх часів та народів... Ведучі конкурсу Костянтин Крупський та Сергій Притула з чоловічої солідарності, звичайно, допомагали учасникам, але... "залишитися повинен був тільки один" - і в живих, зрозуміло, і у фіналі конкурсу. На першому етапі фіналу герої демонстрували красномовство: за 60 секунд вони представляли свою "геройську візитку", розповідаючи про себе і своєї компанії. На другому етапі потрібно було здійснити справжній подвиг - за допомогою букету квітів на вулиці познайомитися з дівчиною (причому, не простою, а неодмінно блондинкою!), вмовити її прийти до студії та дати інтерв'ю. Усе це - за 15 хвилин, подалі від знайомих офісних місць... Але ж справжній чоловік знаходить вихід з будь-якої ситуації, чи не правда? Перша блондинка з'явилася менше ніж за 5 хвилин, інші учасники теж познайомилися швидко, але... попередк було найвідповідальніше завдання! Учасники - цього разу за допомогою груп підтримки - виконували в бойовому, маршовому ритмі ліричні пісні героїв української естради. Хто яку, люб'язно підказав жереб... Усі плюси та мінуси шоу фіксувало безпристрасне журі - неперевершена співачка і музикант Марія Бурмака. Конкурс завершений, і це значить... що розпочався зворотний відлік - до конкурсу "Містер офіс 2008" вже недалеко! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 19.06.2007 Підприємець Петро Порошенко знайшов спосіб збільшити прибутковість своєї радіостанції "Радіо 5" - вона буде передана в керування Українському Медіа Холдинґові (УМХ) - повідомляє "Кореспондент". Проте, учасники ринку переконані, що мова йде не просто про управління активами. За їхніми даним, УМХ викупив 50% акцій радіостанції за $10 мільйонів. Оскільки для пана Порошенка цей бізнес не є профільним, УМХ зможе краще використовувати ресурс радіостанції. ТОВ "НБМ-Радіо" ("Радіо 5"), засноване в 2005 році, є однією з найбільших радіомереж в Україні (37 частот) і здійснює мовлення в рамках програмної концепції "Українське радіо". За даними учасників ринку, власником компанії є Петро Порошенко. В Українському Медіа Холдинґу вчора повідомили, що договір про передачу "Радіо 5" у їхнє керування буде підписаний найближчим часом. УМХ володіє радіостанціями "Europa Plus Україна" й "Авторадіо", а також керує "Дорослим радіо", "MusicРадіо", "Ретро FM" і "Джем FM". Медіагрупа вже розпочала реформування "Радіо 5". Із сьогоднішнього дня радіостанція буде використовувати позивні "Радіо 5 - Ретро FM". Власник торговельної марки "Ретро FM", голова правління "Europa Plus Україна" Валентин Резніченко заявив, що вважає угоду між УМХ і "Радіо 5" взаємовигідною. За інформацією учасників ринку, на цьому співробітництво між Петром Порошенком й УМХ не закінчилося. "Місяць тому власники оголосили про намір вийти з цього бізнесу і запропонували найбільшим гравцям ринку купити радіостанцію, - говорить генеральний продюсер компанії "Українська радіосистема" (радіо "Шансон", "Шарманка" і "Ренесанс") Анатолій Євтухов.- За інформацією, якою я володію, УМХ планував купити 50% Радіо 5 за 10 мільйонів доларів". "За чутками, цей пакет був куплений за 9 мільйонів доларів", - сказав директор рекламної аґенції "Стиль Радіо" пан Кочерженко (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 17.06.2007 6-го червня в місті Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед іншого на засіданні було ухвалено ряд рішень стосовно ліцензування та перевірки діяльності ТРО. Зокрема, сфери радіомовлення стосувалися наступні рішення: 1. Про заяву ТРК "СТВ", м.Сєверодонецьк Луганської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Телерадіокомпанії "СТВ" - Сєвєродонецьке комунальне підприємство, м.Сєверодонецьк Луганської обл. (юридична та фактична адреси: вул. Гагаріна, 93, м. Сєверодонецьк Луганської обл., 93400; в.о. директора Мартиненко О.М.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 33 хвилини на добу, Національна рада вирішила: видати Телерадіокомпанії "СТВ" - Сєвєродонецьке комунальне підприємство, м.Сєверодонецьк Луганської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 33 хвилини на добу, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) Територія розповсюдження радіопрограм - м.Сєверодонецьк Луганської обл.; б) Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 15659; в) Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 33 хвилини на добу, згідно з сіткою мовлення: понеділок - п'ятниця: 06.30 - 06.44, 11.40 - 11.59 (відрізок мовлення не використовуються під час трансляції сесії Верховної Ради України); г) Оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 7 Луганської дирекції ВАТ "Укртелеком", вул. Вілєсова, 3, м. Сєверодонецьк Луганської обл.; ґ) Вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) Вихідні дані (позивні) - "Говорить Сєверодонецьк"; е) Територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) Мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - не менше 75%; ж) Строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати ліцензію на мовлення ТРК "СТВ", м.Сєверодонецьк Луганської обл. Програмна концепція мовлення ТРК "СТВ", м.Сєверодонецьк Луганської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська - не менше 75%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 33 хвилини на добу, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва: 33 хвилини на добу, 100%; IV. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційний. 2. Про заяву студії "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської обл., щодо видачі ліцензії на мовлення. Розглянувши заяву Комунального підприємства Глухівська студія місцевого мовлення "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської обл. (юридична та фактична адреси: площа Руденка, 1, м.Глухів Сумської обл., 41400; директор Письмак С.Б.), щодо видачі ліцензії на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із загальним обсягом мовлення 42 хвилини на тиждень, Національна рада вирішила: видати Комунальному підприємству Глухівська студія місцевого мовлення "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської обл., ліцензію на мовлення на першому каналі проводового мовлення (УР-1), із обсягом мовлення 42 хвилини на тиждень, відповідно до заявленої програмної концепції, згідно з додатком (підписаним начальником управління контролю та моніторинґу), зазначивши в ліцензії: а) Територія розповсюдження радіопрограм - м.Глухів та Глухівський район Сумської обл.; б) Кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 7343; в) Періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 42 хвилини на тиждень згідно з сіткою мовлення: понеділок, середа, п'ятниця: 06.30 - 06.44; г) Оператор телекомунікації - ЦЕЗ № 2 Сумської філії ВАТ "Укртелеком", пл.Леніна, 2, м.Глухів Сумської обл.; ґ) Вид мовлення - проводове мовлення (УР-1); д) Вихідні дані (позивні) - "Говорить Глухів"; е) Територіальна категорія мовлення - місцеве мовлення; є) Мова(и), якою(якими) вестимуться передачі (%): українська - 100 %; ж) Строк дії ліцензії - 10 років (у випадку реорганізації мережі УР-1 строк дії ліцензії може бути переглянутий Національною радою). Після сплати ліцензійного збору видати студії "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської обл., ліцензію на мовлення. Програмна концепція мовлення Комунального підприємства Глухівська студія місцевого мовлення "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської обл., на мовлення. І. Мова (и), якою (ими) вестимуться передачі (у відсотковому співвідношенні) українська 100%; ІІ. Частка програм власного виробництва: 42 хвилини на тиждень, 100%; ІІІ. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 42 хвилини на тиждень, 100%; ІV. Формат (відповідно до програмної концепції) інформаційно-просвітницький. 3. Про результати позапланової перевірки Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ (НР №2654 від 17.07.2006). Розглянувши інформацію робочої групи Національної ради та управління контролю та моніторинґу про результати позапланової перевірки Підприємства "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, НР №2654 від 17.07.2006 (вид мовлення - ефірне, 100.5МГц у м.Києві), Національна рада вирішила: Перенести розгляд питання на наступне засідання Національної ради у зв'язку з відсутністю на засіданні уповноваженого представника "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ. Попередити керівника "Радіокомпанія "Супер-Нова", м.Київ, про неприпустимість створення перешкод законній діяльності Національної ради. 4. Про результати позапланової перевірки АТЗТ Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса (НР № 0097-м від 21.03.2002). Розглянувши інформацію робочої групи Національної ради та управління контролю та моніторинґу про результати позапланової перевірки АТЗТ Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса, НР №0097-м від 21.03.2002 (вид мовлення - ефірне, 102.5МГц у м.Києві), Національна рада вирішила: визнати порушенням АТЗТ Телерадіоорганізацією "РАДІ.О" вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) Частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) Частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) Пункту "а" статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) Статті 10 (мова (мови) програм та передач телерадіоорганізації визначається (визначаються) умовами ліцензії на мовлення); ґ) Статті 9 (у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців) та недотримання умов ліцензії у частинах "мова", "програмна концепція мовлення". АТЗТ Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса, НР №0097-м від 21.03.2002, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво АТЗТ Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензії НР №0097-м від 21.03.2002 та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради. Це рішення Національної ради і акт перевірки долучити до ліцензійної справи АТЗТ Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса, НР № 0097-м від 21.03.2002. 5. Про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Гармонія міра", м.Одеса (НР №0421 від 13.09.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Одеській області, секретаріату представників Приморського реґіону, управління контролю та моніторинґу про результати позапланової перевірки ТОВ ТРК "Гармонія міра", м.Одеса, НР №0421 від 13.09.2002 (вид мовлення - ефірне, 102.7МГц у м.Одесі), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: визнати порушенням ТОВ ТРК "Гармонія міра" вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення": а) Частини сьомої статті 27 (ліцензіат зобов'язаний виконувати умови ліцензії); б) Частини восьмої статті 28 (ліцензіат зобов'язаний дотримуватися визначеної програмної концепції мовлення); в) Пункту "а" статті 59 (телерадіоорганізація зобов'язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії); г) Статті 10 (мова (мови) програм та передач телерадіоорганізації визначається (визначаються) умовами ліцензії на мовлення) та порушення вимог Закону України "Про рекламу": статті 9 (ідентифікація реклами), недотримання умов ліцензії в частинах "програмна концепція мовлення", "мова". ТОВ ТРК "Гармонія міра", м.Одеса, НР №0421 від 13.09.2002, оголосити попередження. Відповідно до пункту б) статті 59 та частини другої статті 75 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" зобов'язати керівництво ТОВ ТРК "Гармонія міра", м.Одеса, протягом місяця привести діяльність цієї компанії у відповідність до умов ліцензії НР №0421 від 13.09.2002 та чинного законодавства. Через два тижні після цього надіслати звіт до Національної ради, завізований представником Національної ради в Одеській області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи ТОВ ТРК "Гармонія міра", м.Одеса, НР №0421 від 13.09.2002. 6. Про результати планової перевірки ТОВ "ТРК "ВІК", м.Херсон (НР №0504 від 30.10.2002). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Херсонській області й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон, НР №0504 від 30.10.2002 (вид мовлення - проводове), Національна рада вирішила: перенести розгляд питання у зв'язку з відсутністю на засіданні Національної ради уповноваженого представника ТОВ "Телерадіокомпанії "ВІК", м.Херсон. Попередити керівника ТОВ "Телерадіокомпанії "ВІК", м.Херсон, про неприпустимість створення перешкод законній діяльності Національної ради. 7. Про результати планової перевірки Редакції Сквирського районного радіомовлення (радіостудія "Шанс"), м.Сквира Київської обл. (НР №1648 від 09.06.2004). Розглянувши інформацію секретаріату представників Києво-Сіверського реґіону й управління контролю та моніторинґу про результати планової перевірки Редакції Сквирського районного радіомовлення (радіостудія "Шанс"), м.Сквира Київської області, НР№1648 від 09.06.2004 (вид мовлення - проводове), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції Сквирського районного радіомовлення (радіостудія "Шанс"), м.Сквира Київської області, взяти до відома. Звернутися з листом до Сквирської районної ради щодо поліпшення фінансування Редакції Сквирського районного радіомовлення (радіостудія "Шанс"), м.Сквира Київської області. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Сквирського районного радіомовлення (радіостудія "Шанс"), м.Сквира Київської області, НР №1648 від 09.06.2004. 8. Про результати планової перевірки Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл. (НР №0631від 22.01.2003). Розглянувши інформацію представника Національної ради в Тернопільській області й управління контролю та моніторингу про результати планової перевірки Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської області, НР №0631 від 22.01.2003 (вид мовлення - проводове), заслухавши пояснення уповноваженого представника цієї компанії, Національна рада вирішила: інформацію про результати планової перевірки Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл., взяти до відома. Звернутися з листом до Заліщинської районної ради щодо поліпшення фінансування Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл. Це рішення Національної ради й акт перевірки долучити до ліцензійної справи Редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської області, НР №0631 від 22.01.2003. Докладно ознайомитись із текстами рішень (зокрема, з технічними характеристиками каналів мовлення та жанровою харектиристикою програм) можна на офіційному сайті Нацради (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.06.2007 15-го червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні переоформила ліцензію на мовлення ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо" ("Радіо 5") у зв'язку із зміною власника, позивних , програмної концепції мовлення. Відтепер колишнє "Радіо 5" виходитиме під позивними "Радіо 5 - Ретро ФМ". Як відомо, у 2005 році "НБМ" отримала велику частину нових частотних присвоєнь під програмну концепцію "Українське радіо", власне, з цією концепцію "Радіо 5" стало найбільшою радіомережею в Україні (37 частот, обсяг мовлення - 24 год/добу). Нинішню зміну формату "українське радіо" на "ретро" пов'язують із зміною власників компанії. Офіційно старим власником на 100% було Підприємство з іноземними інвестиціями у формі ТОВ ТРК "НБМ", м.Київ, з яким пов'язують Петра Порошенка. Нині офіційними власниками є: ТОВ ТРК "НБМ" - 50%; Компанія "Інтеґріті Інтернешнл Лімітед Холдінґ Лімітед" - 24.9%; та фізична особа Уляна Фещук - 25.1%. "Можливо, ми будемо активно з ними співробітничати, але "Український медіа-холдинґ" і я особисто пакетів акцій там не купували", - так прокоментував інтернет-виданню "Телекритика" президент і один з акціонерів Українського медіа-холдинґу ("УМХ") Борис Ложкін припущення видання про те, що відтепер "Радіо 5 - Ретро ФМ" стало ще одним членом медіа-родини "УМХ". Пан Ложкін додав, що компанія "Інтеґріті Інтернешнл Лімітед Холдінґ Лімітед" і фізична особа Уляна Фещук "формально не стосуються" "УМХ". "Ми будемо працювати по пакетних продажах реклами на радіо разом з радіо "Ретро - Радіо 5" і нашими станціями. Отут можливі різні формати. Програмна політика - це прерогатива НБМ, вочевидь, менеджмент компанії вирішив, що формат "Ретро" є більш комерційно перспективним. Зі свого боку, я вважаю, що це розумне рішення", - сказав пан Ложкін, і додав, що партнерство між "УМХ" та НБМ "напевно буде оформлене у вигляді договору про співробітництво, в якому будуть прописані принципи рекламних продажів і, можливо, які аґенції прийматимуть в цьому участь" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.06.2007 Сьогодні в українському ефірі припинив своє існування проект Найбільша радіомережа в Європі "Радіо 5" (Київ-92.4МГц, Одеса-88.5МГц, Дніпропетровськ-89.7МГц, Сімферополь-90.1МГц, Харків-90.4МГц, Маріуполь-90.4МГц, Суми-91.3МГц, Бердянськ-91.5МГц, Луганськ-91.9МГц, Полтава-99.1МГц, Мелітополь-99.1МГц, Борислав-100.2МГц, Краматорськ-100.3МГц, Умань-100.6МГц, Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Кременчук-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Кіровоград-101.5МГц, Лисичанськ-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Ніжин-102.2МГц, Керч-102.2МГц, Чернігів-102.4МГц, Львів-102.5МГц, Лубни-102.6МГц, Рівне-103.0МГц, Олександрія-103.1МГц, Ровеньки-103.2МГц, Ковель-103.9МГц, Євпаторія-103.9МГц, Ульянівка-104.0МГц, Ялта-104.6МГц, Чернівці-105.0МГц, Севастополь-105.0МГц, Красногорівка-105.2МГц, Шостка-105.3МГц, Нікополь-105.4МГц, Житомир-105.6МГц, Кам'янець-Подільський-105.7МГц, Біла Церква-106.2МГц, Переліски-106.5МГц, Херсон-106.7МГц, Павлоград-107.1МГц, Ужгород-107.2МГц, Черкаси-101.6МГц, Кривий Ріг-103.2МГц, Миколаїв-106.4МГц, Феодосія-106.9МГц), що існував на частотах ТОВ "ТРК "НБМ-радіо" з 15.12.2005, і працював у форматі Hot AC з наповненням виключно українською та російською музикою. Після 18.00 в ефірі на частотах станції зазвучала нова радіопрограма - "Ретро FM", що представляє золоті хіти пост-радянської та західної музики 70-90-х років. Цей бренд вже був присутній в українському ефірі раніше: з 4-го травня поточного року програма "Ретро FM" звучить у тестовому режимі на частотах ТОВ "ТРК "Пілот-Україна" (Київ-99.4МГц, Одеса-91.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц). Наразі на частотах останньої ще продовжує звучати "Ретро FM", при чому, плей-ліст трохи відрізняється (зокрема, має часовий зсув, відрізняються й деякі композиції, що лунають в ефірі). Крім того, на частотах ТОВ "ТРК "НБМ-радіо" час від часу з'являються заставки: "Радіо 5" представляє - Ретро FM". Також разом з припиненням існування "Радіо 5" київський передавач на частоті 92.4МГц перестав транслювати сигнал RDS (Власна інформація).
  • 15.06.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про державну реєстрацію ТОВ "Агентство "ТВ-Клуб", м.Київ, як суб'єкта інформаційної діяльності; 2. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ПП "Телекомпанія "Ефір-ТБ", м.Корюківка Чернігівської обл.; ТОВ "Телекомпанія "Глухівські телекомунікаційні системи", смт.Ямпіль Сумської обл.; ТОВ "ТРК РКТ", м.Ромни Сумської обл.; ТОВ "ТРК "МКТ Вега", м.Маріуполь Донецької обл.; 2. Про видачу ліценцій на мовлення ТОВ "ТРК РКТ", м.Ромни Сумської обл.; КМКП "Міська телерадіокомпанія", м.Краснодон Луганської обл.; Оржицькому РКРМ, м.Оржиця Полтавської обл.; 3. Про переоформлення ліцензій ТОВ "ТРК РКТ-2", м.Ромни Сумської обл.; ПП "Телерадіокомпанія "РАІ", м. Бурштин Івано-Франківської обл.; ТОВ "Бойчук-Студія", м.Івано-Франківськ; Донецької ОДТРК, м.Донецьк; ПП ТРО "Ух-радіо", м.Тернопіль; ЗАТ "Міжнародний Медіа Центр - СТБ", м.Київ; КП "Артемівське телерадіомовлення", м.Артемівськ Донецької обл.; ПФ "ТРК ДАНКО", м.Херсон; "ТРК "КТ "Ідеал", м.Ромни Сумської обл.; ТОВ ТРК "Спектр", смт.Новопсков Луганської обл.; ТзОВ "ТРК Еліпс", м.Надвірна Івано-Франківської обл.; ТОВ "Телерадіокомпанія "Глухів", м.Глухів Сумської обл.; ТОВ "Карпат ТВ", м.Ужгород; ТОВ "МАКС ТV", м.Бережани Тернопільської обл.; ТОВ "Телекомпанія "КТМ", м.Чернівці; 4. Про внесення змін до ліцензії ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ-Радіо", м.Київ. За порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон; ТОВ "Вікторія", с.Біла Церква Закарпатської обл.; підприємству "Радіокомпанія "Супер нова", м.Київ, оголошено попередження. Національна рада констатувала факт втрати чинності ліцензії ТОВ "ТРК "КЛАС", м.Київ, у частині мовлення на частоті 65.99МГц у м.Дніпропетровську (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.06.2007 25-го червня о 17.10 в ефір столичного "Радіо Київ" (98.0МГц та Інтернет-мовлення) вийде перший випуск нового ток-шоу "Полі-фест" із відомим політологом Вадимом Карасьовим. Відмінність цього проекту від аналогічних полягає в тому, що воно побудоване не на протиставленні позицій різних політичних таборів, а на авторській точці зору. Вадим Карасьов збирається довести радіослухачам, що політика може бути не тільки "брудною справою", але й "мистецтвом, святом; справою важливою, етичною, та естетичною". В програмі будуть не тільки рубрики, присвячені аналізу та прогнозам політичної ситуації в країні, але й культурологічні екскурси; обов'язково - цікаві гості та інтерактив (відповідь на дзвінки слухачів и та питання, отримані через Інтернет) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2007 Київська міська рада проголосувала за створення закритого акціонарного товариства "Київський медіахолдинґ". Про це повідомляють Українські Новини. За це рішення проголосували 67 депутатів Київської міської ради за необхідних 61. Створення холдинґу відбуватиметься шляхом злиття комунальних підприємств - газет "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", ТРК "Київ" та "Радіо Київ". 51% акцій холдинґу перебуватимуть у комунальній власності, а 49% отримають інвестори, відібрані на конкурентних засадах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 14.06.2007 Протягом усього літа, весь день на хвилях івано-франківського радіо "Західний полюс" (104.3МГц, а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 96k.) - ваші привіти і улюблені хіти! Надсилайте теплі слова на адресу друзів та рідних і свої музичні замовлення SMS-кою на номер 10633 із кодом 1043 на початку повідомлення, чи з офіційного Web-сайту станції, користуючись формою на його головній сторінці, або телефонуйте за номером (0342)-77-52-72, і вони з'являться в ефірі Найтеплішого полюсу планети вже найближчим часом! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.06.2007 З 1-го червня по 26-те серпня в ефірі столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) - беспрецедентна акція "100 днів літа" від ТМ "Коктебель"! За час свого існування "GALA Радіо" побувало в більш як 60-ти країнах світу, звідки було привезено масу незабутніх вражень. Ось чому "GALA Радіо" підготувало для своїх слухачів захоплюючу акцію: в прямому ефірі протягом літа будуть розіграні 10 поїздок на 10 уїкендів в різноманітні країни світу! Кожна поїздка ексклюзивна і незвичайна! Хто не мріє, наприклад, побувати на справжньому комфортабельному гірськолижному курорті в ОАЕ на березі Червоного моря, де літня температура повітря досягає +45? Або зупинитися в апартаментах найвищого в світі 88-поверхового готелю в Китаї? Починаючи з 1-го червня щотижня в прямому ефірі буде розіграна ексклюзивна путівка на двох в одну з країн світу. Вражень від поїздки комусь вистачить на рік, а комусь і на ціле життя! Щодня з суботи по четвер включно, 6 днів на тиждень і протягом трьох годин на день - в 9.30, 12.30 и 16.30 - здійснюється розіграш. Напочатку кожної пісні, що лунає в одну з трьох годин розіграшу, звучить одне слово. Якщо зібрати всі слова, що прозвучали напочатку кожної пісні за дану годину, - утвориться ціле речення. Перший, хто зателефонує на "GALA Радіо" одразу після закінчення цієї години ((044)-288-15-80 та 8-800-5000-100) і назве правильно дане речення або першим відправить SMS із правильною відповіддю на номер 5511, стає учасником розіграшу чергової поїздки на уїкенд. Розіграш поїздки проводиться в ранковому шоу "Давай вставай" в п'ятницю, а із суботи гра починається знову (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.06.2007 Інформаційна політика і структура власності комунальних ЗМІ, які обговорюватимуться 14-го червня на сесії Київської міської ради - різні питання. На цьому наголошують у своїй спільній заяві керівники цих медіа - Дмитро Джангіров ("Хрещатик"), Дмитро Харитонов (ТРК "Київ"), Костянтин Спілка ("Радіо Київ"), Роман Костриця ("Вечірній Київ") та Павло Карайченцев ("Українська столиця"). Заява опублікована в газеті "Хрещатик". "Позитивні зміни, які почалися в муніципальних медіа три місяці тому, триватимуть. У період з березня 2007 року ЗМІ переживають відчутні перетворення, мета яких - зробити муніципальні медіа надійним джерелом міських новин для жителів міста. Зростаюча аудиторія "Хрещатика", "Вечірнього Києва" і "Української столиці" підтверджує потребу існування міських видань. Незважаючи на те, що перезапуск ТРК "Київ" ще не відбувся, новини телеканалу значно збільшили свою аудиторію. Рейтинґ каналу стабільно росте. Радіо "Голос Києва" не тільки відкорегувало музичну складову ефіру, а й створило нові програми, які висвітлюють життя столиці. Новини радіо "Голос Києва" почали цитуватися - що є надзвичайно важливим показником для інформаційної радіостанції", - йдеться в заяві. Також керівники муніципальних медіа наголосили, що незалежно від того, хто є або стане власником цих медіа, вони завжди орієнтуватись на інтереси мешканців міста, і саме це визначає редакційну політику, а не рішення депутатів Київрад про створення медіахолдинґу. Нагадаємо, перша спроба створити ЗАТ "Київський медіахолдинґ" була невдалою (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 13.06.2007 Як повідомив ІА "ЗаКиїв" секретар комісії Київради з культури та інформаційної політики Олександр Бригинець, його комісія відмовилася розглядати питання про створення напівприватного медіа-холдинґу на базі київських ЗМІ, посилаючись на те, що не надано необхідних документів. На думку пана Бригинця, відсутність рішення профільної комісії не зупинить більшість, яку стрімко втрачає Черновецький, у спробі знову винести питання на сесію Київради 14-го червня. "Боюся, як би чергові земельні ділянки не стали аргументом для деяких депутатів, у тому числі, і з опозиції, підтримати це небезпечне для Києва і демократії рішення", - зазначив депутат. У тонкощях нового проекту Черновецкого допоміг розібратися відомий медіа-експерт Тарас Загородний, директор ІА "Економічні новини", чия думка була розміщена на "Телекритиці": За рішення об'єднати ТРК "Київ", "Радіо Київ", газети "Вечірній Київ" і "Українська столиця" у закрите акціонерне товариство 24-го травня проголосувало 56 депутатів з необхідних 61. І все-таки, на думку аналітиків, питання приватизації комунальних ЗМІ - усього лише справа часу. Розміри київського рекламного ринку дозволяють новому холдинґу безбідно існувати, а формальна прив'язка до столичного бюджету дає гарантовані інвестиції на розвиток в розмірі від $10 мільйонів на рік. Тим часом, експерти не виключають, що реальна вартість холдинґу після виходу його на біржу може скласти близько $100-$200 мільйонів. За численними конфліктами навколо комунальних ЗМІ більшість спостерігачів не бачать головного: після реструктуризації ЗМІ, що перебувають у власності столичної мерії, стають привабливим активом, здатним у доступному для огляду майбутньому давати непогані прибутки його власникам. Нагадаємо, вперше питання про створення холдинґу став мусуватися кілька місяців тому. Як правильний бізнесмен, Черновецький не розумів, навіщо йому витрачати гроші на те, що і прибутку не приносить, і не є ефективним інструментом підвищення його падаючого рейтинґу. Для виконання реструктуризації новообраний мер залучає скандального, але досвідченого піарщика - Казбека Бектурсунова, екс-генерального директора видавничого будинку "Комерсант-Україна", якого призначає своїм радником з питань ЗМІ та свободи слова. Бектурсунову вдалося сегментувати муніципальний медіа-простір та одержати мало-мальськи конкурентноздатний продукт. На тлі активного розвитку місцевих медіа київський холдинґ стане найсильнішим гравцем на столичному медійному ринку. З огляду на той факт, що київський ринок реклами є найбільшим в Україні, значення холдинґу з кожним роком буде зростати. Ще більші перспективи очікують холдинґ у випадку емісії акцій на біржу або на IPO, його капіталізація може скласти від $200 мільйонів до $300 мільйонів. Судячи з того, які коментарі супроводжують структурні зміни в київських медіа, депутати столичної ради до кінця не розуміють, який ласий шматок іде зі столичної власності. Усе зводиться лише до питань цензури. Тим часом, новини київського холдинґу носять винятково позитивний характер (місто будується, мер працює, життя налагоджується), і це знаходить своїх прихильників. Тим більше, що інші новинні канали орієнтуються на рейтинґові кримінал, насильство і секс. Якщо врахувати привабливість нового активу, той факт, що співвласниками столичного медіахолдинґу стануть наближені до Черновецького люди, стає очевидним. Як повідомляють наближені до мерії джерела, можливо, частину акцій викупить Андрій Іванов, член депутатської групи "Єдність", близький до "Громадянського активу Києва". Також на частину акцій, мабуть, буде претендувати і сам Бектурсунов. Ця частина буде складати близько 10 % (таку, за словами самого Казбека, він мав у "Комерсанті"). Оскільки власного капіталу в Бектурсунова немає, можливо, він візьме банківський кредит. Цікаво, що депутати, будучи співвласниками холдинґу і виділяючи бюджетні засоби на утримання наполовину комунального підприємства (відповідно до проекту рішення, 51% акцій залишається в комунальній власності), фактично виділятимуть гроші самі собі. Варто лише нагадати, що на утримання комунальних ЗМІ цього року в бюджеті закладений 41 мільйон гривень. Не виключено, що після приватизації депутати можуть проголосувати і за збільшення бюджету, наприклад, до 100 мільйонів гривень. Тим самим холдинґ одержить гарантоване фінансування на довгі роки. Якщо ж оточенню Черновецького не удасться провести через міську раду рішення про приватизацію столичних медіа, то існує маса способів їхньої передачі у фактичне управління іншим компаніям. Наприклад, прийняти рішення про покупку невигідного активу (наприклад, зовнішня реклама) і довести їх до банкрутства, після чого зі спокійною душею вивести на аукціон під приводом їхньої явної збитковості". Нагадаємо, що ще місяць тому віце-спікер ВР 5-го скликання БЮТівець Микола Томенко назвав створення холдинґу спробою приватизації муніципальних ЗМІ за невеликі гроші і для своїх. Лідери інших політичних сил, схоже, і справді не розуміють, що володіючи потужним і могутнім медіа-холдинґом, Черновецький стане впливовою фіґурою на політичній сцені незалежно від того, чи залишиться він мером Києва. Його близькість до Партії Реґіонів останнім часом призведе до посилення реґіоналів у Києві, а значить до зміни всієї політичної мапи України. Адже Київ - це ключ до всієї України (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 12.06.2007 На столичній радіостанції "Доросле радіо" (106.0МГц, а також Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) закінчилася акція "Подаруй дитині книжку". Зусиллями станції та її слухачів було зібрано 1426 книжок, частину яких вже передано у дитячий будинок "Отчий дім", де живуть діти від 2-х до 19-ти років, а решта книжок буде передана дитячим притулкам Київської області. Тим часом, "Доросле радіо" оголошує про нову акцію. 7-го липня на території рибальського клуба "Рибацький кордон", за підтримки "Громади рибалок України" пройде чемпіонат з лові риби на призи "Дорослого радіо" - "Рибальске щастя"! Даний чемпіонат станція планує зробити щорічним. Взяти участь у чемпіонаті може кожен зі слухачів "Дорослого радіо", пройшовши відбірковий тур. Усі подробиці про чемпіонат слухайте в ефірі станції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.06.2007 Анатолій Векслярський, відомий як DJ Толя з "GALA Radio", очолив новостворений відділ музичних програм на телеканалі ТОНІС. Поява відділу пов'язана із майбутнім оновленням формату каналу. "Раніше на ТОНІСі взагалі не було музики, але тепер ця ситуація зміниться, - розповів "ТК" генеральний директор компанії "Медіадім" і голова правління ВАТ "ТК ТОНІС" Микола Княжицький. - Її відсоток на каналі буде досит значним. Пісні можна буде почути не лише після 23-ї години, але й удень". За словами пана Княжицького, кандидатура Анатолія Векслярського була обрана не випадково, адже він - великий професіонал у сфері музичного мовлення. До того ж, Анатолій сам у минулому був музикантом групи "Галактика". Тож на ТОНІСі сподіваються, що керівник відділу музичних програм зможе створити музичну політику, яка відрізнятиме канал від інших. Наприклад, в ефірі ТОНІСа може знайтися місце для музики, яку заведено називати "неформатною". Анатолій Векслярський народився у Києві 1960 року. В 1990-1993 роках вів авторську програму Jamix на каналі "Мегапол", з 1995 року й донедавна - ведучий програми "Місячні тромбони" на "GALA Radio" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.06.2007 Визначено першого фіналіста акції "Мільйон дітей для України!", що її проводить столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення). Фіналістом минулого тижня стала родина Солтисів! Сім'я Солтисів перемогла із загальним балом 626, з яких 76 SMS-голосів та 550 інтернет-голосів. Нагадуємо, що 1-го червня розпочався фінальний етап акції "Мільйон дітей для України". Участь у фіналі беруть 20 пар обраних шляхом жеребкування, що народили дитину в період з 10 березня по 20 червня 2007 року. Щотижня серед відповідної п'ятірки учасників шляхом інтернет та SMS-голосування обирається по одному переможцю тижня. Далі, серед фіналістів в ефірі "Нашого Радіо" в присутності нотаріуса шляхом жеребкування обиратиметься переможець, що і отримає двокімнатну квартиру! Хай щастить! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.06.2007 Президент України Віктор Ющенко звернувся з листом до Прем'єр-міністра Віктора Януковича з приводу ситуації, яка склалася внаслідок істотного скорочення коштів на поширення програм Національної радіокомпанії України. Про це повідомляє прес-служба Голови держави. "При зростанні тарифів на трансляцію майже в 1.3 раза обсяги фінансування Українського радіо скоротилися на чверть. У результаті очікується відносне скорочення обсягів поширення програм радіокомпанії на 40 відсотків", - йдеться в листі Глави держави. Як зазначає Президент України, вже в березні 2007 року через скорочення бюджетних асигнувань на трансляцію програм припинено мовлення Українського радіо на середніх хвилях у деяких областях України, передусім у прикордонних, гірських реґіонах, а також АР Крим, про що свідчать звернення обласних державних адміністрацій, громадських організацій та радіослухачів. Крім того, переконаний Віктор Ющенко, така перспектива неминуче призведе до перерозподілу частотних присвоєнь на міжнародному рівні та втрати нашою державою не лише радіочастотного ресурсу, а й можливості налагодити цифрове мовлення у цьому діапазоні. Президент просить Прем'єр-міністра вжити відповідних заходів для поновлення трансляції програм Українського радіо на середніх хвилях і поінформувати про результати (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.06.2007 До 2015-го року Україна, в ряді інших країн світу, має повністю перейти на цифрове мовлення. На якому етапі зараз знаходиться підготовка, наскільки реально виконати цей перехід в поставлені строки? Які фінансові вливання для цього потрібні? Як врегулювати усі між учасниками цього процесу? Для того, щоб обговорити ці та ряд інших тематичних питань, 5 червня за круглим столом в ресторані "Велюр" зібралися експерти в сфері телевізійного мовлення, представники державних структур та провідних телеканалів. Серед них були заступник голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ігор Курус, директор із зовнішніх та правових питань компанії "Воля" Костянтин Грицак, заступник директора департаменту державного телебачення та радіомовлення Держкомтелерадіо Анатолій Костюченко, генеральний директор НПП "Квант-Ефір" Іван Омелянюк, віце-президент концерну РРТ Олександр Півнюк, Олександр Саломаха, президент асоціації "УКР-DVB-Форум", Ярослав Латко, державний експерт апарату Ради національної безпеки та оборони, Ігор Хомін, виконавчий ВРМ "Мелодія", член Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі Василь Гандабура, Дмитро Пастушенко, заступник директора департамента розвитку мережі та філій телеканалу СТБ, Дмитро Попов, директор з маркетинґу телеканалу "1+1". Іван Омелянюк в своїй промові окреслив на якому етапі зараз знаходиться ситуація з впровадженням цифрового мовлення в Україні: "1, 5 роки тому перспективи виглядали дуже райдужними. Україна могла вирватися вперед та випередити, наприклад, такі країни, як Польща та Угорщина. Нацрада проявила ініціативу і прийняла програму розвитку телевізійного простору. Але зараз головною проблемою стала необхідність досягти взаєморозуміння з Нацрадою". Частина мовників підтримали думку, що держава грала головну роль в розповсюдженні цифрового мовлення в Європі. Заступник голови Нацради Ігор Курус сказав, що одна з проблем зараз полягає у відсутності вільного ресурсу. "Нацрада провела аналіз смуг 3-го, 4-го, 5-го діапазону і виявила, що частот немає. Поки що частина з них віддана під CDMA та інші технології. І щоб не писали у цій державній програмі, якщо немає частот - ми нічого не зробимо", - сказав Ігор Курус. Також він пообіцяв, що протягом найближчих тижнів Нацрада організує окрему зустріч з зацікавленими сторонами, щоб детально обговорити подальші кроки у переході на цифрове мовлення. Розшифровку круглого столу буде опубліковано у червневому номері друкованого журналу "Телекритика" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.06.2007 1 червня, у День Захисту Дітей, стартував фінальний етап всеукраїнської соціальної акції "Мільйон дітей для України", що її проводить столична сателітарна мережева станція "Наше Радіо" (Київ-107.9МГц, Ужгород-88.9МГц, Суми-90.3МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Трускавець-103.5МГц, Полтава-103.8МГц, Тернопіль-104.1МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Кременчук-105.4МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Маріуполь-106.5МГц, Новоград-Волинський-106.6МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також - Інтернет-мовлення). В рамках даного етапу 2 липня 2007 року серед учасників відбудеться розіграш двокімнатної квартири, яку подарує переможцю найближча станція "Наше Радіо". Розіграш квартири відбудеться серед 20-ти пар, які будуть обиратися, розпочинаючи з 1-го червня, шляхом лотереї серед усіх учасників акції в ефірі "Нашого Радіо" у ранковому шоу "Ранок на сніданок". Кожної п'ятниці серед усіх учасників акції, що народили дитину в період з 10 березня по 20 червня, шляхом жеребкування буде обрано 5 пар півфіналістів. Далі, кожного тижня завдяки Вашому голосуванню на Web-сайті "Нашого Радіо" та SMS-повідомленнями на номер 10317, буде обрано 4 фіналісти з кожного тижня. Саме один з цих фіналістів й отримає квартиру від найближчої станції! А хто саме - вирішить жеребкування! І хоча квартира дістанеться лише одному учаснику, втішні подарунки отримають усі фіналісти. Про хід розіграшу Ви можете дізнатися на сторінці акції http://www.nasheradio.ua/action_start.php. "Наше Радіо" сподівається на чесний розіграш та бажає усім учасникам успіху! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.06.2007 На черговому засіданні Науково-технічної ради Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що відбулося 7 червня 2007 р. за участю Першого заступника Директора Держзв'язку Петра Яцука, обговорено План "Програми розвитку та переоснащення передавального обладнання Концерну РРТ на основі сучасних технічних засобів" на 2007 рік. Нагальність розробки цього документа обумовлена впровадженням в Україні цифрового телерадіомовлення (доповідач - начальник відділу телебачення та радіомовлення Концерну РРТ Олексій Шалаєв). Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту з питань зв'язку та інформатизації. Роль та місце супутникових систем в реалізації програми розвитку цифрового мовлення в Україні стали темою доповіді начальника відділу систем супутникового зв'язку Українського науково-дослідного інституту радіо і телебачення (м.Одеса) Анатолія Мельника. Проректор з наукової роботи НТУУ "КПІ" Михайло Ільченко висвітлив питання виробництва абонентських приймачів стандартів DVB-T та DVB-S. На можливостях використання технологій мультимедійних систем для потреб Концерну РРТ та місці технологій "МІТРІС" у цифровому телерадіомовленні зупинились директор Радіотелепередавального центру АР Крим Михайло Рогожин та директор Інституту електроніки та зв'язку Теодор Наритник (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.06.2007 14-го червня 2007-го року київський міський голова Леонід Черновецький планує внести на розгляд сесії міської ради питання про створення ЗАТ "Київський Медіахолдинґ", повідомляє сайт "Кияни". "Черновецький знову спробує вибити з депутатів рішення про створення Холдинґу, але якщо це станеться, то з грубим порушенням регламенту", - сказав депутат міськради бютівець Олександр Бригинець. Він зазначив, що профільна комісія відмовилася розглядати це питання, оскільки їй досі не надано всі необхідні документи, зокрема статут. Про наміри передати столичні комунальні ЗМІ в приватні руки свідчить той факт, що мер відмовився проводити конкурс на заміщення вакантних посад керівників цих ЗМІ. У вересні 2006 року були звільнені колишні керівники, а на їх місце Леонід Черновецький особисто призначив виконуючих обов'язки. Згодом, згідно з рішенням Київради, необхідно було оголосити конкурс на заміщення вакантних посад. Конкурс мав завершитися на початку червня, але за весь цей час комісія жодного разу не збиралася. Олександр Бригинець упевнений, що пан Черновецький не збирав комісію з однією метою: він не хоче призначати редакторів та директорів і укладати з ними угоди до моменту створення медіахолдинґу. Нагадаємо, проти створення ЗАТ "Київський медіахолдинґ" виступили більшість міськради та відомі політики, зокрема Микола Томенко. Голова постійної комісії Київської міської ради з питань культури та інформаційної політики Олександр Прогнімак (фракція Партії реґіонів) підтвердив, що комісія не розглядала це питання, оскільки не були надані необхідні документи: пояснювальна записка, статут та інші. "Я виступаю за те, щоб питання виносилося на сесію без порушень регламенту. Спочатку його має вивчити комісія. Якщо документи нададуть до сесії, то ми скличемо позачергове засідання комісії, якщо ж ні, то наполягатиму на знятті з порядку денного цього питання", - сказав Олександр Прогнімак (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.06.2007 Минулого тижня в ефірі одеської мережевої станції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Ізмаїл-101.2МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, Кишинев-87.6МГц, а крім того - Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) відбулася прем'єра радіопередачі "Comedy Club Odessa Style". Заступник генерального директора - генеральний продюсер радіостанції "Просто Раді.О" Андрій Шабанов в інтерв'ю кореспонденту misto.odessa.ua повідомив, що "аналогів Comedy Club на радіостанціях немає. Можливо, будуть, але радіостанція "Просто Раді.О" є першою на території колишнього СРСР, що запропонувала радіослухачам найпопулярніший формат - Comedy Club, у радійній версії". "Створення цієї радіопрограми було досить складним, ми працювали над проектом майже рік, шукали різні варіанти, зрештою, разом з "Comedy Club Odessa Style" абсолютно ліцензійно під брендом "Comedy Club" ми запустили радійну версію", - відзначив пан Шабанов. Програма виходить раз на тиждень із двома повторами: п'ятниця о 20.00, повтор у неділю о 15.00 і вівторок об 11.00. "Поки відгуки про програму - найпозитивніші, слухачам вона подобається. Фактично, той матеріал, що резиденти показують у клубі, вони демонструють у радіоефірі з однією відмінністю - без мініатюр. В ефірі радіостанції "Просто Раді.О" ви почуєте у виконанні резидентів "Comedy Club Odessa Style" жарти, смішні "новини" і навіть казки", - повідомив Андрій Шабанов (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 7.06.2007 На засіданні Національної ради 6-го червня року було вручено ліцензії таким телерадіоорганізаціям: ПП "ТРК "Супутник", м.Красноград Харківської обл.; ТОВ "ТРК "Елітон", смт.Соломицівка Харківської обл.; ВАТ "ТК "Фаворіт ТВ", м.Харків; ТОВ ТРК "Лотел - СКТБ", м.Нетішин Хмельницької обл.; ТОВ "ТРК "ЛКТ-плюс", м.Луганськ; ТОВ "Шанс", м.Шепетівка Хмельницької обл.; ПП "ТРК "Регіон", м.Джанкой, АР Крим; ТОВ "ТРК "Смарт", м.Вінниця; ТОВ "Космонова", м.Київ; ТОВ "Броварський завод "Побутрадіотехніка", м.Бровари Київської обл.; ПТРК "Рубін-плюс", м.Нова Каховка Херсонської обл.; ТОВ "ТРК "ФНБ", м.Дунаївці Хмельницької обл.; ЗАТ "ТК "Чернівецьке кабельне телебачення", м.Чернівці; ТК "Чорне море" у вигляді ТОВ, м.Одеса; ТОВ "Пан Медіа", м.Бровари Київської обл.; ТОВ "ТРК "Термінал", м.Сніжне Донецької обл.; ТОВ "ТРК Сімферопольське кабельне альтернативне телебачення", м.Сімферополь, АР Крим; ТОВ "ТРК "Зеніт", м.Донецьк; ТОВ "ТРК "ТеКС", м.Прилуки Чернігівської обл.; ТОВ "ІВК-Донбас", м.Донецьк; ТОВ "Кабельне телебачення Луганщини", м.Алчевськ Луганської обл.; ТОВ "Інтеркабельбуд", м.Горлівка Донецької обл.; ПП "ТРК "Інтелектуальні кабельні системи", м.Прилуки Чернігівської обл.; редакції радіомовлення м. Саки, м.Саки, АР Крим; фізичній особі - підприємцю О. Г. Башиловій, м.Юнокомунарівськ м.Єнакієвого Донецької обл. (Джерело: Сайт Нацради).
  • 7.06.2007 В Україні необхідно створити суспільні телебачення і радіо. Про це, як передає кореспондент УРА-Информ, Президент України Віктор Ющенко заявив вчора, 6-го червня, на зустрічі з журналістами, що відбулася у Секретаріаті Президента в рамках Дня відкритих дверей, присвяченого Дню Журналіста. За словами глави держави, сьогодні настав час початку реальної роботи над таким проектом. Віктор Ющенко говорив про два напрямки, що допоможуть підняти українську журналістику на новий якісний рівень. Перше - це створення, поряд з незаангажованими телебаченням і радіомовленням Наглядової Ради, - органу, якому б довіряли як суспільство, так і журналісти. Друге - вироблення Кодексу професійної етики, що допоможе перебороти таке негативне явище, як самоцензура. За словами Віктора Ющенка, у даний час важливою метою є досягнення економічної незалежності засобів масової інформації, що стане запорукою їхньої політичної незаангажованості. Одним із засобів цього він бачить іноземні інвестиції, що мають прийти не тільки в центр, але й у реґіони. Президент заявив, що журналіст є індикатором суспільного здоров'я, і побажав співробітникам мас-медіа збереження високих стандартів свободи слова, досягнутих у 2004 році (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 6.06.2007 На засіданні 6-го червня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення попередила компанію "Раді.О", місто Одеса (бренд "Просто Раді.О"), за недотримання умов ліцензії. За результатами перевірки: української музики - 3,2 % (замість 50 %, передбачених Законом "Про ТБ і РМ"); програми вітчизняного виробництва - за ліцензією 21 година (4 години - фактично); власних програм - 5 годин за ліцензією (4 год. - фактично); інформаційні програми - 6 год. (54 хвилини); просвітницькі програми - 4 год. (відсутні), української мови - 60 % (фактично 46 %). "Порушення законодавства тут очевидні", - прокоментував ситуацію із компанією "Раді.О" Ігор Курус, перший заступник голови Нацради з питань ТБ і РМ. Аналогічне попередження за недотримання умов ліцензії отримала місцева радіокомпанія "Гармония мира", місто Одеса. Щодо іншої компанії "Супер Нова", де моніторинґ Нацради так само зафіксував недотримання ліцензійних умов, питання перенесено на наступне засідання Нацради через неявку керівника. Також Нацрада констатувала втрату чинності ліцензії двох мовників у Миколаївській області - телевізійної кабельної мережі "Всесвіт" та "Коледж преси і телебачення": протягом року компанії не освоїли виділені їм частотні присвоєння. За словами представників компаній, причиною є недобросовісність оператора. Однак Нацрада, зауваживши кілька інших процедурних порушень в роботі компаній, наголосила на тому, що дія закону є прямою: Нацрада лише констатує факт, що ліцензія втратила чинність. Ситуація у Миколаївській області ускладнюється тим, що в мовленні реґіону превалюють загальнонаціональні мовники, і відтепер в найближчому майбутньому в ефір не вийдуть ще дві місцеві компанії. Принаймні до наступного конкурсу, де обидва порушники зможуть взяти участь нарівні з іншими компаніями, що претендуватимуть на частоти в Миколаївській області, диспропорція між загальнонаціональними та місцевими мовниками в Миколаївській області не зміниться (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.06.2007 Сьогодні на своєму черговому засіданні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення серед інших ухвалила рішення: 1. Про видачу ліцензій провайдера програмної послуги ТОВ "ТРК "АМТ", м.Вільногірськ Дніпропетровської обл.; ТОВ "Берізка-Телесистема", м.Харків; ТОВ "КОМСТАР-УКРАЇНА", м.Одеса; ТРК "СТВ" - Сєверодонецьке комунальне підприємство, м.Сіверськодонецьк Луганської обл.; 2. Про видачу ліцензій на мовлення ТРК "СТВ" - Сєверодонецьке комунальне підприємство, м.Сіверськодонецьк Луганської обл.; ПП "ТРК Сфера-ТВ", м.Рівне; студії "Радіо Глухів", м.Глухів Сумської обл.; 3. Про переоформлення ліцензій ВАТ "Київтелемонтаж", м.Київ; ТДВ "ТРК "Ялта", м.Ялта, АР Крим; ПП ТРК "КТБ Плюс", м.Красноперекопськ, АР Крим; ТОВ "ТРК "ЛКТ-Плюс", м.Луганськ; ТОВ "Телерадіокомпанія "Примор'я", м.Балта Одеської обл.; ЗАТ "ТРК "Дитинець", м.Чернігів; ТОВ ТРК "Телеінформаційні технології", м.Житомир; ПМП ТРК "Сателіт", м.Тернопіль; ЗАТ "Телекомпанія "ТЕТ", м.Київ; 4. Про анулювання ліцензії ТРК "СТВ" - Сєверодонецьке комунальне підприємство, м.Сіверськодонецьк Луганської обл.. Розглянувши питання про дотримання вимог статті 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ТОВ "Коледж преси та телебачення", м.Миколаїв, та ЗАТ "Телевізійні кабельні мережі "Всесвіт", м.Первомайськ Миколаївської обл., Національна рада ухвалила рішення констатувати факт втрати чинності ліцензій. Результати перевірок ТОВ "Телерадіокомпанія "Прайм-Тайм", м.Одеса; ТОВ "ТРК "Антена-Плюс", м.Черкаси; ТОВ "Телестудія "Ніка-ТВ", м.Ровеньки Луганської обл.; ТОВ ТРК "Бужани", м.Червоноград Львівської обл.; редакції Сквирського районного радіомовлення (радіостудія "Шанс"), м.Сквира Київської обл.; редакції Заліщицького районного радіомовлення, м.Заліщики Тернопільської обл., було взято до відома. Оголошено попередження підприємству "Радіокомпанія "Супер нова", м.Київ, і ТОВ "Телерадіокомпанія "ВІК", м.Херсон, за перешкоджання діяльності Національної ради. За порушення ліцензійних умов та норм чинного законодавства АТЗТ "Телерадіоорганізація "РАДІ.О", м.Одеса, та ТОВ ТРК "Гармонія Міра", м.Одеса, оголошено попередження. Затверджено графік розгляду заяв ТРО, які подали документи на конкурс на отримання ліцензій на мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.06.2007 Кабінет Міністрів готовий оголосити мораторій на перевірки засобів масової інформації під час виборчої компанії. Про це сьогодні на прес-конференції у прес-центрі "Главред-Медіа" повідомив заступник Голови Верховної Ради V скликання Микола Томенко. А от ситуація з Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення, за його словами, виявилася набагато складнішою: "Нацрада погодилася з тим, що на час передвиборчої компанії будуть припинені позапланові перевірки, але натомість залишаться планові". На думку Миколи Томенка, це не є виправданим: "Якщо є скарга до ЦВК на якісь ЗМІ і якщо видається рішення перевірити той чи інший телевізійний канал, то ніхто не заважатиме це зробити Нацраді". Попри неможливість прийняття постанови Верховної Ради з цього приводу через розпуск парламенту Микола Томенко переконаний, що вдасться домовитися,як з урядом, так і з Нацрадою, і з початку виборчої кампанії перевірок ЗМІ не буде (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.06.2007 Верховна Рада України зняла з розгляду проект Закону про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо соціальної реклами. Про це повідомляє "РБК-Україна". За прийняття закону проголосували 62 народних депутатів при необхідних 226. Законопроектом передбачалося встановлення обов'язку для засобів масової інформації - розповсюджувачів реклами, діяльність яких не фінансується з державного або місцевих бюджетів, розміщувати соціальну рекламу органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій безкоштовно в обсязі не менше 5 відсотків ефірного часу, друкованої площі, відведених для реклами. Такі засоби масової інформації - розповсюджувачі реклами, були б зобов'язані надавати пільги при розміщенні соціальної реклами, замовником якої є заклади освіти, культури, охорони здоров'я, які утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів, а також благодійні організації (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 6.06.2007 Офіційний Web-сайт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розповсюдив текст привітання голови Нацради з ТРМ Віталія Шевченка з нагоди Дня журналіста: "Дорогі друзі! Прийміть найщиріші вітання з професійним святом - Днем журналіста! Бажаю Вам, шановні колеги, високих здобутків, поваги, визнання і довіри широкої громадськості - людей, для яких Ви працюєте. Нехай збуваються Ваші мрії, народжуються ориґінальні ідеї та втілюються в життя найсміливіші проекти! Щиро, від імені Національної ради, Віталій Шевченко" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 6.06.2007 У суботу, 2-го червня, близько 12.00 відбулося пряме влучення удару блискавки на передавальний майданчик луганської телерадіокомпанії "ІРТА". Як повідомляє "ІРТА-Fax" із посиланням на заступника директора з розвитку мережі компанії Сергій Молчанов, внаслідок удару блискавки відбулося значне ушкодження радіотехнічної апаратури телеканалу, а також радіостанцій "Europa Plus Луганськ" (104.8МГц) та Гарне радіо "Шансон" (91.3МГц); телерадіокомпанія змушена була припинити свій ефір на три години. "Керівництво каналу приносить свої вибачення глядачам і слухачам за тимчасові незручності", - відзначив продюсер компанії Володимир Ткаченко. Наразі телерадіокомпанія працює в нормальному режимі, однак на остаточне усунення неполадок знадобиться близько двох тижнів. На підприємстві підраховують збитки (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 5.06.2007 Із цього тижня столична онлайн-радіостанція Хвиля Української музики "Молоде радіо" (32k. та 128k.) розпочало трансляцію у своєму ефірі роликів соціальної реклами. Мета кампанії - привернути увагу до проблем тих, хто не може подбати про себе. А це - діти-сиріти, які позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, які крім суто фізичних обмежень стикаються ще й з байдужістю та нерозумінням. Ще одна мета роликів - формування усвідомленого ставлення до батьківства. Кампанія "Допомагаючи іншим - стаємо сильнішими!" спрямована на найбільш активну й небайдужу частину аудиторії - користувачів інтернету, що повинно забезпечити її високу ефективність. У цьому аспекті кампанія є унікальною для України. Ініціатива здійснюється "Молодим радіо" спільно з Державною соціальною службою для дітей, сім'ї та молоді. Хвиля української музики "Молоде радіо" як громадське інтернет-радіо планує розширювати свої соціальні проекти. Зокрема, надаватиме суспільно-важливим ініціативам безкоштовну трансляцію роликів. Також продакшн-студія "Молодого" пропонуватиме громадським організаціям та ініціативам пільгове виготовлення роликів та інших аудіо-матеріалів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.06.2007 Завтра о 13-ій годині відбудеться брифінґ за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5-й поверх, актова зала). Брифінґ стосуватиметься питань, розглянутих на засіданні, зокрема, про видачу, переоформлення та продовження терміну дії ліцензій на мовлення та ліцензій провайдера програмної послуги, про результати планових та позапланових перевірок телерадіоорганізацій, про внесення змін до Плану національного телерадіоінформаційного простору на 2006-2007 роки та про затвердження графіка розгляду заяв ТРО, які подали документи на конкурс на отримання ліцензій на мовлення, оголошеного 29.03.2007. Акредитація за телефоном (044)-278-75-75 (Джерело: Сайт Нацради).
  • 5.06.2007 Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України", ухваленим 1-го червня, встановлено новий порядок проведення передвиборної агітації на позачергових виборах. Зокрема, парламент зобов'язав ЗМІ встановити розцінки на політичну рекламу не пізніше, ніж за п'ятдесят один день до дня позачергових виборів. Згідно документу, передвиборна агітація за рахунок коштів держбюджету проводитиметься виключно на загальнодержавних ТРК у загальному обсязі 30 хвилин на загальнонаціональному телеканалі та 30 хвилин на загальнонаціональному радіоканалі у проміжку між 19-ю та 22-ю годинами. Замовниками передвиборної агітації під час виборчого процесу можуть бути лише ЦВК та партії (блоки) - суб'єкти виборчого процесу. Для телебачення встановлена додаткова вимога: повна назва замовника агітації має займати не менше 15% площі екрана і бути виконана контрастним кольором до основного фону зображення та бути сприйнятним для глядача. Закон вводиться в дію одночасно з початком виборчого процесу, але не раніше ніж через 60 днів із дня його публікації. 5 червня, Президент України видав Указ, згідно якого дострокові парламентські вибори мають відбутися 30 вересня поточного року (Джерело: Портал "МедіаБізнес").
  • 5.06.2007 1 червня, у День захисту дітей, львівська радіостанція "Львівська хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц, а також Інтернет-мовлення) говорила виключно дитячими голосами. Уперше акція "Радіопузики наступають" відбувалась три роки тому. Відтоді участь у щорічному кастинґу прагнуть узяти сотні львівських дітлахів. Учасників акції обрали зі 160 дітей. І протягом усього робочого дня 36 дітей працювали ведучими програм, ді-джеями та журналістами. Аби фахово начитувати випуски новин, діти два тижні навчалися у наставників із радіо "Львівська Хвиля". Знайомилися з мікрофонами, диктофонами та іншими професійними примочками. На пам'ять про перший день кар'єри радіоведучих малеча отримала подарунки від "Львівської хвилі" та спонсорів: компакт-диски із записом свого першого публічного виступу та фотосесією з першого ефіру, фірмові футболки із власним портретом. А ще - пам'ятний диплом і посвідчення працівника радіо "Львівська хвиля" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 5.06.2007 Угорщина першою зі східноєвропейських країн має намір припинити короткохвильові трансляції іноземними мовами. Інформація про це з'явилося в угорській газеті Pester Lloyd. Остання передача на коротких хвилях має пролунати 30-го червня 2007-го року. Повідомлення про згортання угорського іномовлення пролунало в передачі Medienmagazin берлінської радіостанції Radio Eins (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.06.2007 Підтримай Україну на конкурсі "Міс "Русское радио - Евразия"! Фінал 7 міжнародного конкурсу краси "Міс "Русское радио - Евразия" 2007" відбудеться 19-го червня в Москві! Фіналістки, серед яких - Міс "Русское радио - Україна" Ольга Круглик з Дніпропетровська, зараз перебувають на берегах Адріатичного моря у Хорватії - готуються до феєричного шоу. Усе "Русское радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) хвилюється і вболіває - Оля здобула переконливу перемогу на акції "Секс-вибори" у Києві, і вона гідна перемоги в Москві! Підтримайте й Ви нашу звабливу Міс, проголосуйте за неї разом зі своїми друзями і колегами на Web-сайті http://www.ru.tv/konkurs/action_miss_vote (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2007 Фінальна частина акції від столичної сателітарної мережевої станції "GALA Радіо" (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Чечельник-107.5МГц (окрема студія), Сімферополь-107.8МГц, а крім того - Інтернет-мовлення Київ та Інтернет-мовлення реґіони) та Gala.Net "Пан або Пропав" відбудеться 14-го червня о 19.30 на території розважального комплексу Арена Ентертайнмент. Автомобілі двох фіналістів будуть доставлені на місце дійства. За командою обидва автомобіля будуть розбиті. І за допомогою монети буде визначено, на чиєму боці буде доля і хто стане власником стильного та агресивного Dodge Nitro. Спеціальний гість дійства - Наталія Могілевська. Вхід вільний! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2007 Маріупольська студія донецької мережевої сателітарної станції Розважальне Радіо №1 "Люкс FM Схід" (105.8МГц та Інтернет-мовлення) запрошує вас в нову інтелектуальну гру в режимі реального часу "Люкс-Вікторина". Гра створена в першу чергу для розваги, а вже потім для змагання. База запитань вікторини зараз прирівнюється до 250 000. Для того, щоб грати у цю гру, ви маєте ввійти на канал з офіційного Web-сайту станції - http://luxfm.com.ua (вікно введення ніка - праворуч на панелі інформації його головної сторінки), чи встановити клієнт гри (лінк для закачки - також на сайті станції). Правила ігри докладно описані на Web-сайті http://viktorina.org.ua. Найкращі гравці одержують призи від Радіо "Люкс FM Схід" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2007 1 червня Донецька недержавна мережева станція "Юмор FM" (Донецьк-105.1МГц, Маріуполь-101.7МГц, Краматорськ-107.0МГц, а також Інтернет-мовлення) відкрила свою власну Web-сторінку. Знайти її можна за URL-адресою http://www.humor.fm. Заходьте і ви знайдете багато цікавої та гумористичної інформації. Також ви можете взяти участь у формуванні контенту Web-сайту, слухати різноманітні подкасти, а головне вам буде дуже весело! Радіо "Юмор FM" - додай гумору в життя! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.06.2007 Акція "Стильний стрибок", що протягом кількох місяців тривала на мережі столичної сателітарної станції "Стильне радіо" (Маріуполь-102.8МГц, Харків-104.0МГц, Донецьк-105.5МГц, Миколаїв-104.1МГц, Севастополь-105.6МГц, а також на хвилях мелітопольського радіо "Південний Простір" (102.1МГц), хмельницького радіо "Арт" (103.6МГ), кіровоградського "АБ-радіо" (104.2МГц), криворізького радіо "Система" (105.2МГц та 67.61МГц), сімферопольського радіо "FM105.4" (105.4МГц), а крім того Інтернет-мовлення 32k. та Інтернет-мовлення 128k., а також у стандарті "HD Radio" потік URG-2 на частоті 101.1МГц у Києві), завершилася визначенням переможця. Переможцем стала Зайцева Галина Павлівна, село Скворцово, Сімферопольський район, АР Крим! Вона зняла на фото свого чоловіка Віктора у "Стильному стрибку" і надіслала його до офісу станції! "Стильне радіо" шле переможниці свої поздоровлення! А призом для переможниці став стильний приймач з функцією прийому "HD Radio"! Ще 2 заохочувальних призи одержать: 1. Мудрий Микола, м.Сімферополь, та Севастьянова Наталя, м.Миколаїв. "Стильне радіо" дякує усім, хто надіслав свої фотографії! Беріть участь у конкурсах, слухайте "Стильне радіо", і вам обов'язково в чомусь пощастить! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2007 Ведучий програм столичної сателітарної мережевої станції "Русское Радио - Україна" (Київ-98.5МГц, Харків-88.0МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Красногорівка-101.5МГц, Житомир-101.7МГц, Хмельницький-101.7МГц, Біла Церква-102.8МГц, Умань-102.8МГц, Луганськ-102.9МГц, Алушта-102.9МГц, Черкаси-103.7МГц, Кіровоград-103.8МГц, Кременчук-103.9МГц, Запоріжжя-104.1МГц, Вінниця-104.1МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Судак-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Феодосія-105.1МГц, Суми-105.6МГц, Ужгород-105.7МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Сімферополь-106.1МГц, Керч-106.4МГц, Чернігів-107.2МГц, Миколаїв-101.6МГц, Маріуполь-105.3МГц, Краматорськ-107.8МГц, на хвилях мелітопольського радіо "Контакт" (104.7МГц), "Євпаторійського радіо 105.9" (105.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) Слава Дьомін став почесним прикордонником України. 24-го травня у Львові відбувся концерт, присвячений Дню прикордонника в Україні. У Львівському оперному театрі святкували 15-тиріччя Західного реґіонального управління Державної прикордонної служби України. У концерті взяли участь Ані Лорак, ТНМК, резиденти "Comedy club" Сергій Притула і Дядько Жора, Юлія Рай. Концерт відвідали губернатор Львівської області, мер Львова, посли з 5-ти країн і представники прикордонних військ Польщі та Угорщини. Ані Лорак і ведучий Нового каналу Олександр Гливінський були нагороджені пам'ятним орденом. Такий самий орден одержав ведучий "Русского Радио - Україна" Слава Дьомін, як головний режисер концерту. А всі інші учасники одержали нагрудний знак "Почесний прикордонник" другого ступеня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.06.2007 Сьогодні на КРТПЦ (Сирецька телерадіовежа) проводяться великі планові профілактичні роботи. У зв'язку з цим приблизно до 14.00 в ефірі столиці будуть відсутні всі УКХ/ FM станції, що ведуть мовлення з цієї вежі (окрім "GALA радіо", що на час профілактики мовить на частоті 100.0МГц через резервний передавач, встановлений на іншій вежі). Мовлення станцій, що працюють з вежі АТ "РаТел" (Олегівська гора), а також Радіо "Континент" (94.2МГц), що використовує власну щоглу, триває (Власна інформація).
  • 1.06.2007 З 2-го червня в ефірі Національної радіокомпанії України слухайте нову щотижневу радіопрограму "Акценти Президента": точка зору Глави держави на актуальні події тижня. Стрижнем програми 5-хвилинного формату є пряма мова Президента України щодо найбільш гострих та актуальних подій тижня, що минає. "Акценти Президента" виходитимуть кожної суботи о 18.00 на хвилях 1-го каналу Українського радіо з повтором вранці у неділю о 10.00 (Джерело: Портал "Офiцiйне представництво Президента України").
  • 1.06.2007 25-го травня ТРК "Радіо Кохання", відома також як "Love Radio" (Київ-95.2МГц, Сімферополь-88.0МГц, Одеса-89.0МГц, Севастополь-89.1МГц, Дніпропетровськ-90.1МГц, Вінниця-90.5МГц, Маріуполь-91.1МГц, Львів-91.5МГц, Донецьк-92.3МГц, Бердянськ-100.4МГц, Ялта-101.4МГц, Черкаси-104.5МГц, Краматорськ-105.0МГц, Хмельницький-106.0МГц, Чернігів-106.3МГц, Харків-107.9МГц, а крім того - Інтернет-мовлення), великою вечіркою урочисто відсвяткувала своє триріччя! Всі запрошені на вечірку отримали серця з інтригуючою фразою: "…час дізнатися, що приховує Love Radiо". Нарешті всі дочекалися, коли улюблена радіостанція відкрила свої таємниці: від імен співробітників, до секретів вдалого відпочинку разом з "Love Radio"! Природа, свіже повітря, річкова гладінь, романтична музика зробили свою справу: гості були в захваті від почуття легкості та закоханості… Ніхто не залишився з порожніми руками, всім гостям були презентовані фірмові подарунки. Привітати з днем народження улюблену радіостанцію прийшли друзі, серед яких було помічено чимало особистостей! Альона Вінницька вже досить давно підтримує теплі стосунки з "Love Radio", тому із задоволенням зізналась у коханні улюбленій радіостанції на всю країну перед телекамерою… "Арктика" зробила шикарні компліменти ведучим та подарувала всім свій хіт про вічну проблему людства - брак часу, і хоча Ольга Горбачова співала "Времени нет", але час для привітання "Love Radio" всеж-так знайшла! Приємним сюрпризом для всіх став виступ найсексуальнішого дуету "69", вони заявили всім, що "хочуть всього і просто зараз"! Ведучі вечірки потурбувалися про те, щоб гості не сумували, тому для запрошених заздалегідь приготували багато веселих конкурсів, один з найяскравіших - "Одягни зірку на відпочинку". Ті, хто прийшов на вечірку без коханої половинки були спокійні, адже у них було 100-відсоткове "Алібі". Дівчата з гурту теж розкрили свої таємниці перебування на відпочинку, а також своє ставлення до "Love Radio". Олександр Пономарьов розкрив секрет, як заволодіти серцем коханої "ніченькою темною, прийду до тебе мила я, і залишусь з тобою назавжди…" А який ж день народження без торта? До речі, торт був, звичайно, в стилі "Love Radio": рожеве серце, білосніжний крем, свічки… Завершення вечірки було по-справжньому феєрічним: виступ Міки Ньютон супроводжувався святковим феєрверком вогняних сердець та бурхливими оваціями гостей… Одним словом, вечірка була - the Best!!! (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.06.2007 Згідно з рішенням організаційного комітету Українського відкритого фестивалю дитячого, молодіжного кіно, телебачення та радіомовлення "Кришталеві джерела" з 1-го по 30-те червня 2007 року оголошено прийом фото-кіно-, теле-, радіоробіт для їх попереднього розгляду експертною радою. Авторів кращих робіт буде запрошено для участі у фінальному етапі ХVI Українського відкритого фестивалю дитячого, молодіжного кіно, телебачення та радіо "Кришталеві джерела", який відбудеться з 7 по 13 вересня 2007 року в АР Крим, де будуть визначені лауреати та дипломанти фестивалю. Інформаційна довідка: Засновниками фестивалю "Кришталеві джерела" є: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Національна спілка кінематографістів України, Національна спілка фотохудожників України, Асоціація діячів кіноосвіти України. Мета фестивалю: 1. Стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку та задоволення потреб дітей та молоді у творчості та самореалізації; 2. Розвиток та популяризація дитячої, молодіжної кіно-, фото-, аудіо-, відео творчості; створення сприятливих умов для розвитку діяльності дітей та молоді у галузі аудіовізуальних мистецтв; 3. Обмін практичним досвідом організації та роботи дитячих, молодіжних фото-, кіно- відео-, телестудій; 4. Сприяння збільшенню мережі творчих об'єднань, дитячих та молодіжних теле- та радіостудій при професійних теле-, радіокомпаніях, підвищення їх майстерності. Повна інформація про номінації, порядок подання робіт та супровідних документів для участі у XVI фестивалі "Кришталеві джерела" - на Web-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, папка: Премії, Фестивалі (Джерело: Сайт Нацради).
  • 1.06.2007 Спецкор Національної мережі "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) на матчі "Збірна України - Збірна Франції". Прямі включення з табору нашої збірної. 1-2 червня. Тільки на "ХІТ FM Україна"! Напередодні футбольного матчу між збірними України та ФранціїНаціональна мережа "ХІТ FM Україна" поспішає повідомити вам, що разом з нашою збірною до Парижа вирушив ді-джей "ХІТ FM Україна" Коля Матросов. Національна мережа "ХІТ FM Україна" - єдина радіостанція України, що висвітлюватиме у прямому ефірі усе, що відбуватиметься за лаштунками матчу. 1-го та 2-го червня слухайте в ефірі "ХІТ FM Україна" спеціальні включення Миколи Матросова з французького табору збірної України з футболу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2007 Столична сателітарна мережева станція Dance radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Кременчук-98.8МГц, Феодосія-100.1МГц, Херсон-101.2МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Ялта-107.5МГц, Біла Церква-107.6МГц, Севастополь-107.7МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц (в ефірі "Радіо 106FM"), Кіровоград-101.9МГц (в ефірі радіо "Новий день"), Запоріжжя-103.1МГц (в ефірі радіо "Вірус FM"), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) представляє чергове нововведення на своєму офіційному Web-сайті - подкастинґ. Подкастинґ - це спосіб публікації звукових передач (у форматі MP3) в інтернеті, при якому слухачі мають змогу замовляти та отримувати нові випуски по мірі їх виходу. У випадку Dance radio "Kiss FM", подкастинґ - це публікація всіх радіошоу радіостанції на наступний ранок після їхнього виходу. Іншими словами, якщо ви проґавили випуск улюбленого шоу вночі, то вже на ранок ви можете скачати його собі. Для повноцінної роботи подкастів вам необхідно мати Internet Explorer 7, або програму iTunes. Замовити подкасти можна на стартовій сторінці офіційного сайту радіостанції, клікнувши на іконку із написом PODCAST, або перейшовши за цим лінком (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2007 Виграй в ефірі Національної мережі "ХІТ FM Україна" (Київ-96.4МГц, Маріуполь-100.8МГц, Ужгород-100.9МГц, Одеса-101.0МГц, Феодосія-101.1МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Мелітополь-101.6МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Херсон-102.5МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Рівне-103.7МГц, Павлоград-103.8МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Красногорівка-105.6МГц, Тернопіль-105.6МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Хмельницький-106.7МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Євпаторія-107.5МГц, на хвилях бердянського радіо "Контакт" (101.0МГц), вознесенського радіо "Імідж" (103.6МГц), а крім того - Інтернет-мовлення 32k., Інтернет-мовлення 64k. та Інтернет-мовлення 128k.) новий телефон Sony Ericsson серії Walkman! Це дуже просто і весело! Що необхідно для того, щоб роздобути новенький Walkman-телефон W200i від Sony Ericsson? Якомога яскравіше, цікавіше, ориґінальніше оголосити наступну пісню ефіру, як це роблять справжні радіо-ді-джеї! Національна мережа "ХІТ FM Україна" та Sony Ericsson оголошують конкурс на кращого ді-джея з "народу"! Ді-джей Волкмен"! Ти обожнюєш музику і багато розмовляєш? Тоді цей конкурс саме для тебе! Щоп'ятниці Sony Ericsson обирає кращого ді-джея, якому вручає новий Walkman-телефон W200i від Sony Ericsson! Отже! Телефонуєш на "ХІТ FM Україна" по буднях о 10.25 чи о 17.25 за номером (044)-537-21-45. Тобі повідомляють, яку пісню тобі потрібно буде оголосити. На підготовку в тебе є одна хвилина. І... Твоя зоряна година! Ти виходиш в ефір - і представляєш пісню! Не дай своєму ді-джейському потенціалу пропасти марно! Лови удачу за хвіст! Телефонуй. Оголошуй. Вигравай Walkman-телефон W200i від Sony Ericsson! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.06.2007 У червні виповнюється 15 років з часу заснування української редакції Всесвітньої Служби BBC. У п'ятницю, 1-го червня, о 21.00 в ефірі інтерактивної програми BBC йтиметься про 15 років мовлення BBC українською мовою. Журналісти Української служби BBC вдячні своїм слухачам і читачам BBCUkrainian.com за увагу до своєї роботи і запрошують всіх висловлювати свої побажання, коментарі чи запитання щодо діяльності служби. Аби поставити питання, пишіть через форму справа за цим лінком. Якщо хочете, аби журналісти Української служби BBC вам передзвонили і записали ваше питання по телефону, вкажіть, будь ласка, свій номер. До редакції Української служби BBC також можна дзвонити і залишати повідомлення оператору на номер 8-800-301-5050 (безкоштовний з України), або слати текстові повідомлення на 10-4200 (вартість залежить від вашого оператора) (Джерело: Сайт радіостанції).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини травня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024