Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Березень 2004 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини лютого

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 31.03.2004 Сьогодні президент корпорації "Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода" Томас Дайн та директор радіо "Голос Америки" Девід Джексон уперше в історії двох радіостанцій провели спільну прес-конференцію на тему: "Зусилля "Свободи" повернутися на FM. Результати та перспективи". Розпочинаючи зустріч з українськими журналістами, Томас Дайн, зокрема, зазначив: "Взагалі ми не проводимо прес-конференції разом. Але ми відстоюємо спільні цінності: ліберальна демократія, свобода слова, свобода вибору. Зараз в Україні ці цінності порушуються. Ми вважаємо, що в рік виборів засоби масової інформації стають все більш контрольованими, від чого репутація України на міжнародному рівні значно погіршилася. Відбувається повторення російської ситуації, коли закривалася незалежна преса". Томас Дейн заперечив твердження про те, що припинення співпраці з радіо "Довіра FM" є виключно комерційним рішенням нового керівництва, та разом з тим повідомив, що судового позову до "Довіри" не буде. Щодо ситуації навколо радіо "Континент", він зазначив: "Коли "Континент" запросив "Свободу" до співпраці в ефірі, вище керівництво України вирішило остаточно покласти край присутності "Свободи" в ефірі". "Те, що відбувається зараз в Україні, не є ні для кого таємницею, - запевнив журналістів директор "Голосу Америки" Девід Джексон, - Світ за цим спостерігає і саме тому ми тут". Говорячи про проблеми в українському медіа-середовищі, гості підкреслили, що вони вражені сміливістю українських журналістів і висловили сподівання на те, що, незважаючи на тиск на ЗМІ з боку влади, вони впевнені, що "час на боці демократії". "Коли у людей є свобода вибору - це призводить до економічного зростання і добробуту в суспільстві",- зауважив Девід Джексон. Разом з тим і радіо "Свобода", і "Голос Америки" продовжують переговори з представниками різних радіокомпаній в Україні щодо співпраці, але про результати буде повідомлено після їх завершення. "Ми готові об'єднати зусилля з усіма, хто вірить в радикальні зміни. Лише Україна може визначити, у чому полягає її національний інтерес. Я сподіваюсь, що лідери опозиції це добре розуміють, адже нинішнє керівництво країни відчужено від населення",- зазначив Томас Дайн (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.03.2004 1-го квітня столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) представить найризикованіший конкурс року: у кожного буде шанс попрацювати цілу годину в прямому ефірі. Приз кращому - вечірка в ресторані разом з "MusicРадіо". Слухай "MusicРадіо" 1-го квітня, вибери переможця, голосуй на сайті радіостанції (http://www.musicradio.kiev.ua) за нього (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.03.2004 Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко зазначає, що останнім часом у радіопросторі України почались позитивні зрушення. Після численних заяв парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації щодо панування у національному радіопросторі продукції, яка пропагує культ насильства та жорстокості, Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення нещодавно зробила попередження Севастопольській державній телерадіокомпанії, яка ретранслює "Доросле радіо", у зв'язку з порушенням умов ліцензії та із самовільною зміною концепції мовлення. Після цього, - стверджує Томенко, - засновники радіостанцій почали робити перші кроки щодо наведення порядку у FM-діапазоні. Зокрема, виконавчий директор ТРК "Киевские Ведомости" - телерадіоефір" Дмитро Сайков, що представляє в київському ефірі "Доросле радіо", зробив заяву про системні зміни в концепції мовлення цієї FM-станції. Керівник радіостанції погодився з нашими застереженнями щодо присутності "в ефірі радіостанцій відвертої пропаганди кримінальних цінностей і насильства". Тому, за його словами, "У зв'язку з цим станція планує впровадити додаткову систему контролю радіоефіру, щоб гарантувати його "чистоту". Це є пріоритетним завданням, яке ставить перед собою новий менеджмент радіостанції". Також керівництво "Дорослого радіо" повідомило профільний Комітет, що: "у стадії реалізації знаходиться нова інформаційно-розважальна програмна концепція радіостанції, яка базується на принципах не лише легкості та доступності подання матеріалу, а й корисності й актуальності інформаційної складової, що в цілому забезпечує культурно-просвітницький характер інформаційно-програмного мовлення". Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації сподівається, що й інші радіостанції почнуть враховувати суспільний інтерес, виконуючи законодавство України. Також ми маємо надію, що Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення та Державний комітет телебачення та радіомовлення й надалі будуть здійснювати належний контроль за виконанням програмної концепції радіостанцій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 31.03.2004 Акцію "День "С"" запропонує своїм слухачам столична радіостанція "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовленя) 1-го квітня. "День "С"" - це день сміху, розиграшів і жартів. І твій шанс знайти "Друге Дно" - смішне трактування кожної з пісень, які звучать в ефірі "Європи FM". Запропонуй свій ориґінальний варіант трактування змісту однієї з цих пісень чи запропонуй свій сценарій відеокліпу до неї. Відкрий прихований зміст пісні, покажи "друге дно" змісту, але пам'ятай, що це обов'язково має бути весело, а головне - смішно! Не проґавте! Лише один день! Лише один шанс виграти телефон у новій грі "Друге дно". Збільшити свій шанс виграти новий елегантний телефон ти можеш зареєструвавшись за адресою . Залиш свій контактний телефон і назву обраної пісні і ді-джеї самі передзвонять тобі в День "С" на "Європі FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 31.03.2004 Столична сателітарна мережева радіостанція "Русское радіо - Україна" (Київ-98.5МГц, Дніпропетровськ-101.1МГц, Черкаси-103.7МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Суми-105.6МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Чернігів-107.2МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-101.6МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Мелітополь-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Харків-105.7МГц, Вінниця-105.9МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також на хвилях кременчуцького "Visma"-радіо (101.7МГц)) проводить черговий щорічний конкурс краси "Місс "Русское радіо - Україна" - 2004". Щороку конкурс знаходить нові способи визначення переможниці, у боротьбі за русскорадійну корону. Цього разу конкурс розпочався безпосередньо в ефірі радіостанції "Русское радіо - Україна", надаючи можливість участі всім слухачкам радіостанції. За умовами конкурсу, усі бажаючі мали відправити поштою свою найкрасивішу фотографію з короткою розповіддю про себе і, що найголовніше - з текстом будь-якої русскорадійної пісні, перекладеним українською мовою. Потім розпочалося найцікавіше. Будь-якої миті цим дівчатам можуть зателефонувати зі студії "Русского радіо - Україна" і запропонувати заспівати цю пісню, тобто її переклад українською мовою, прямо в ефірі. 12 слухачок, які зуміють перемогти страх перед співом у прямому ефірі і настроїти свій вокал на русскорадійну хвилю, стануть фіналістками конкурсу. Окрім призів, корони і диплома переможниця отримає ще й можливість взяти участь в міжнародному конкурсі "Місс "Русское радио"", що цього року гостює на чарівному курорті в Хорватії (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 29.03.2004 24-го березня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення про державну реєстрацію як суб'єктів інформаційної діяльності наступних ТРО: 1. ТОВ "Броварський завод "Побутрадіотехніка", м. Бровари Київської області; 2. ТОВ "ТК "Телемегаполіс". Були прийняті рішення про видачу ліцензій наступним ТРО: 1. Бережанське районне комунальне радіомовлення, м. Бережани Тернопільської області, на проводове мовлення; 2. Редакція радіомовлення Черкаського району Черкаської області, м. Черкаси, на проводове мовлення; 3. ПП "Радіогазета "Мукачеве і мукачевці", м. Мукачеве Закарпатської області, на проводове мовлення; 4. ПП "Радіостудія "Пісня в дарунок", смт. Баришівка Київської області, на проводове мовлення; 5. Каховське міськрайонне радіо "Каховська зоря", м. Каховка Херсонської області, на проводове мовлення. Було прийнято рішення про внесення змін і доповнень до ліцензії ТОВ "РАДІО-АВТО", м. Херсон, на право користування ефірними каналами мовлення. Рішення про продовження терміну дії ліцензії було прийнято щодо: 1. ТОВ "ТРК "Азовська хвиля", м. Бердянськ Запорізької області, на право користування каналами ефірного мовлення; 2. ТОВ ТРК "Радіопрім", м. Миколаїв, на право користування каналами ефірного мовлення; 3. ПП "ТРК "НТК", м. Коломия Івано-Франківської області, на право користування каналами ефірного мовлення. Решта рішень з питань ліцензування, продовження та внесення доповнень до ліцензій стосувалися виключно сфери телебачення. На засіданні було також прийнято рішення: 1. Про план пріоритетних розрахунків частотних присвоєнь на 2004 рік для потреб телерадіомовлення ОДТРК; 2. Про подання до ДКЗІ щодо прорахунку нових каналів та частот; 3. Про діяльність виокремлених структур, які незаконно виходять в ефір на загальнонаціональних мережевих каналах мовлення (Джерело: Сайт Нацради).
  • 29.03.2004 Сьогодні програми столичної ТРК "Громадське радіо" не вийшли ефір на хвилях радіостанції "Радіо Київ: (98.0МГц). Керівництво останнього стверджує, що остаточного рішення їхніми засновниками щодо співпраці з "Громадським радіо" прийнято ще не було. Про це корреспонденту повідомляє "ІМІ" з посиланням на в.о. президента Благодійного фонду "Громадське радіо" Тараса Кузьмова. "Відтак, ми чекаємо на чітку відповідь від "Радіо Київ" стововно нашої подальшої прогнозованої співпраці в цілому", - зазначив пан Кузьмов. За словами керівника "Громадського радіо", зараз радіостанція активно веде пошук нових партнерів, оскільки вже майже місяць не були в ефірі, що є для них великою проблемою. "Принаймні, намагаємося вести переговори, наскільки це реально та можливо, бо обставини склалися так, що сьогодні це не дуже просто. Звичайно, ми відкриті для будь-яких пропозицій, якщо такі в когось є й самі шукатимемо виходу в столичний ефір", - зауважив Тарас Кузьмов (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 29.03.2004 Сьогодні у столиці розпочала регулярне мовлення нова радіостанція - муніципальне "Радіо Київ" (98.0МГц), що є програмою КП "Радіостанція "Голос Києва". Відкриття нової радіостанції позначилося трансляцією в її ефірі презентаційного радіомарафону, який включав в себе інтерв'ю з відомими політиками, журналістами, експертами з питань мас-медіа, діячами культури та мистецтва, бізнесменами; звучали також думки пересічних киян, яких було опитано на вулицях Києва, та телефонні дзвінки від слухачів (телефон прямого ефіру - (044)-241-90-71). Згідно з офіційним Web-сайтом радіостанції (http://www.radio.kiev.fm), що також відкрився сьогодні, "Радіо Київ" має за мету cтворення в столичному радіопросторі ефективного каналу комунікації територіальної громади м. Києва та київської міської влади. Основні принципи, якими керується станція у своїй роботі це пізнавальність та інформаційна динамічність. В ефірі "Радіо Київ" мають бути представлені усі найважливіші аспекти життя столиці, що цікавлять киян, радіостанція має стати лідером серед столичних радіостанцій як джерело інформації про життя міста. Цільова аудиторія радіостанції: - масовий слухач. Ефірне наповнення розраховане не на окремі соціально - демографічні групи, а на більшість мешканців столиці, що слухають радіо. Потенційна аудиторія нової станції - 2.6 мільйона осіб. Змістовне наповнення радіо ефіру має забезпечити охоплення мовленням більшості киян, тому передбачає з одного боку різноманіття форм та ракурсів подачі інформації а з іншого боку інформація повинна подаватися у вигляді та обсязі доступному і цікавому для більшості киян. За інформацією, яка прозвучала в ефірі, нинішнє мовлення станції є тестовим: протягом найближчих двох місяців вона має остаточно зверстати сітку мовлення (Власна інформація).
  • 29.03.2004 Російська державна радіомовна компанія "Голос России" відсьогодні відкриває одинадцятигодинне мовлення на країни СНД та Балтії в прямому ефірі. "Мовна служба "Содружество", створена в рамках радіо "Голос России" 1-го січня 2001-го року, збереже обсяг свого мовлення на ці країни, але якщо раніше її програми з 12.00 до 23.00 за московським часом виходили в запису, то зараз вони транслюватимуться в режимі "онлайн", - сказала "Інтерфаксу" керівник прес-служби радіостанції Катерина Ягунова. Говорячи про зміст мовлення, він повідомила, що на початку кожної години слухачам будуть представлені новини та інформаційно-аналітична програма "Країна і світ", а кожні 30 хвилин в ефір виходитимуть реґіональні новини. "Крім того, в ефірі звучатимуть такі програми як "Події дня", "Погляд з Москви", "Союзна держава Росії і Білорусії: проблеми та рішення", "Політична експертиза", спеціальна інформаційно-аналітична програма "Азія у фокусі", виступи відомих політиків, економістів, діячів культури, спортсменів", - сказала пані Ягунова. Вона також відзначила, що в ефірі "обов'язково звучатимуть музичні передачі за участю "зірок" СНД, а з п'ятої до сьомої вечора (МСК. - ред.) передбачена спеціальна "Панорама Співдружності", до якої увійдуть матеріали кореспондентів радіо "Голос России" з країн СНД на найактуальніші теми дня". "Варто помітити, що, крім вищезгаданого часового відрізка, наші програми можна буде слухати з години до двох ночі і із шостої до сьомої ранку: спочатку новини, а інший час - кращі записи, зроблені з ефіру", - додала Катерина Ягунова. Мовлення радіо "Голос России" на країни СНД і Балтії здійснюватиметься на середніх і коротких хвилях, крім того, у Таджикистані програми "Співдружності" транслюватимуться в УКХ-діапазоні, а на території Автономної республіки Крим (Україна) - на FM-частотах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 29.03.2004 Запорізьку радіостанцію "Доросле радіо" (107.0МГц) залишила Валерія Кім, яка працювала ведучою ефіру та програмним директором станції. Валерія надалі працюватиме у Києві, а посаду запорізького "Дорослого радіо" відтепер обійматиме Світлана Виноградова (Інформація з власних джерел).
  • 27.03.2004 29-го березня вийде в ефір нова столична радіостанція "Радіо Київ" (98.0МГц). Про це повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на радіостанцію. Початок мовлення о 8.00 відкриє шестигодинний радіо-марафон, в якому пролунає інтерв'ю Київського мера Олександра Омельченко. "Радіо Київ" - це ефірний логотип Комунального підприємства "Радіостанція "Голос Києва", створеного за решениям Київської міськради № 259/419 від 30.01.2003 року. Ліцензія на право мовлення видана Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення від 12 листопада 2003 року. Програми радіостанції розраховані на київський реґіон, і виходитимуть українською мовою. Оператор зв'язку - Київський радіо-телевізійний передавальний центр. Директор радіостанції - Олександр Кривошеєнко, який раніше очолював інформаційно-аналітичне управління при Головному управлінні по взаємодії зі ЗМІ Київської міськдержадміністрації. "Радіо Київ" буде інформаційним розмовним радіо, що спеціалізуватиметься на інформації про життя міста і киян (Джерело: "ЛІГАБізнесІнформ").
  • 27.03.2004 Найбільш популярними в північно-східних реґіонах України є музичні FM-радіостанції - "Русское радіо" (35,3%), "Шансон" (27,5%) і "Наше радіо" (21%). Такі дані були отримані в результаті соціологічного дослідження, проведеного Інформаційно-аналітичним відділом Харківського реґіонального інституту Національної академії державного управління при Президенті України. У період з 2 січня по 2 лютого 2004 року соціологами було опитано 899 жителів Харківської, Полтавської, Луганської і Сумської областей. Так, "Русское радіо" є найбільш популярним у Харківській області (38%), "Шансон" і "Наше радіо" - у Полтавській (32% і 27%, відповідно). Далі за рейтинґом популярності йдуть "Europa Plus" (19,4%), обласне державне радіо (18,9%), "XITFM" (18,2%) і "Мелодія" (17,4%). Досить високий рівень популярності й в обласного державного радіо, яке, як правило, слухають люди старші 60-ти років. Причому рівень популярності обласного радіо збільшується прямо пропорційно віку опитаних (чим старші, тим частіше слухають) і зменшується пропорційно рівню їхнього матеріального становища ("бідні" налаштовують свої радіоприймачі на його хвилю набагато частіше ніж "багаті"). Аудиторія "Europa Plus" і "XITFM" - це молодь 18-29 років (35% і 32%, відповідно). "Мелодію" в основному слухають у віковій групі від 40 до 49 років (22%) і від 50 до 59 років (31%). Далі йдуть три інформаційні радіостанції ("Промінь" (8,7%), УР-1, УР-2 (8,9%) і дві музичні радіостанції ("Довіра" (7,9%) і "Люкс FM" (10,6%)). Радіо "Довіра" є відносно популярним у Полтавській і Сумській області (по 20%, відповідно), але не змогло знайти своєї аудиторії в Харківській і Луганській (по 4%). Радіо "Люкс FM" практично не слухають після 30 років, радіостанції "Промінь" і УР-1, УР-2 - до 60 років. Найменший рейтинґ - у таких музичних FM-радиостанций, як "M-FM" (4,7%) і "Kiss FM" (4,3%), а також інформаційного FM-каналу "Ера" (5,5%) (Джерело: "Медіа-Об'єктив").
  • 26.03.2004 1-го квітня одеська мережева радіостанція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а також - Інтернет-мвлення) перетворюється в "Смехо-радио". Цього дня в ефірі звучатиме багато цікавих і смішних проектів. Зокрема, на вас чекають прем'єри програм "Радио-ШОП" та "Опера для ленивых" ("Опера для ледачих"). "Радио-ШОП" - це дуже смішна радіо-пародія на "теле-магазин": 2 супер-продавця протягом 1-2 хвилин навперебій розхвалюватимуть той чи інший винахід "Радио-ШОП"а (серед новинок: "косарка від армії", "намордники для бджіл", "чіпси зі смаком мила", "антипохмільна табличка" і багато чого іншого настільки ж необхідного в повсякденному житті). "Опера для ленивых" - ексклюзивний проект дуету "Сашко і Сірожа" (Сірожа - Сергій Міхалок, група "Ляпис Трубецкой"). Чому опера "для ледачих"? Так тому, що слухати серйозну оперу уважно більше трьох хвилин - задоволення зовсім екстремальне. Звикати до подібного экстріму треба мало-мало, маленькими порціями. І, до того ж, у кожній серйозній опері можна знайти дуже веселі і смішні речі... Що Сашко та Сірожа і роблять. 1-го квітня також слухайте ретроспективу програми "Разводной ключ", яка дозволить згадати кращі випуски цього радіо-варіанту "Прихованої камери". Все це лунатиме в ефірі з 8.00 до 20.00 двічі на годину (усього - 24 випуски) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 26.03.2004 Нова радіостанція столиці "Радіо Київ" (98.0МГц), що має з'явитися в ефірі 29 березня, очікує рішення свого засновника, Київської міської ради, про можливості і форми співробітництва з "Громадським радіо", "Радіо Свобода" і "Німецькою хвилею". Як повідомив в інтерв'ю інформаґенції "Інтерфакс-Україна" директор "Радіо Київ" Олександр Кривошеєнко, новий мовник одержав пропозиції щодо співробітництва від цих трьох організацій, причому "Свобода" і DW запропонували транслювати свої передачі, а "Громадське радіо" - разом робити інформаційні програми і новини. "Радіо Київ" розглянуло пропозиції, що надійшли, і направило їх своєму засновнику. Київміськрада прийняла інформацію до розгляду, однак офіційного рішення поки не прийняла. На "Радіо Київ" очікували, що рішення буде прийняте до початку мовлення, але, оскільки цього не відбулося, розклад програм довелося змінити. Саме тому перший ефір 29 березня - анонсований презентаційний радіомарафон, пройде без участі "Громадського радіо" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 26.03.2004 Як повідомляє аґенція "Франс-Прес", вчора з ефіру в Абіджані (столиці Берега Слонової Кістки) без жодних пояснень зникли програми Радіо Франс Інтернасьональ, ВВС-Африки та Африки №1. Всі ці медіа працювали на FM діапазоні. Ретрансляторські структури відмовляються давати будь-які пояснення керівникам західних радіостанцій та журналістам, а з п'ятниці їхні телефони взагалі не відповідають. На початку політично-військової кризи у цій африканській країні, що розпочалася в вересні 2002 року, ті самі "ворожі голоси" зникли з ефіру на кілька тижнів (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 26.03.2004 У зв'язку із змінами сітки мовлення, столична радіостанція "Радіо Київ" (98.0МГц) скасувала вихід в ефір 29 березня програм ТРК "Громадське Радіо". Новини та програми "Громадського Радіо" можна почути в прямому інтернет ефірі - http://www.radio.org.ua. ТРК "Громадське Радіо" продовжує пошук партнерів для співпраці в ефірі столиці (Джерело: Інформацію надано "Громадським радіо").
  • 25.03.2004 Сьогодні вдень у Києві розпочалися тестові радіотрансляції на частоті 98.0МГц, де з 29-го березня планує почати мовлення "Радіо Київ". Спочатку передавач працював в режимі відкрритої несучої з пілот-тоном, згодом розпочалося тестове музичне мовлення (Власна інформація).
  • 25.03.2004 Прилуцька (Чернігівська обл.) радіостанція "Планета" 102.8FM (102.8МГц) нещодавно відкрила власний Web-сайт. Знайти його можна за URL-адресою http://planetafm.net. Сайт існує у двох версіях (Flash та Html) і містить інформацію про станцію, її історію та сьогодення, програми, ведучих, а також форум, гостьову книгу і чат (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.03.2004 Ви любите Брітні Спірс і радіо "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення)? Чудово! У вас є можливість потрапити до команди переможців гри "Star Travel", яка вирушить 4-го травня до Лондона на концерт співачки. Як стати обраним? Уважно слухайте ефір радіостанції і частіше заходьте на її офіційний Web-сайт (http://www.europaplus.ua), і вам обов'язково пощастить (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 25.03.2004 Голова Верховної Ради України Володимир Литвин знову висловлюється за необхiднiсть проведення "круглого столу" в парламентi для проведення дискусiї i пошуку рiшення з поновлення мовлення Радiо "Свобода" в Києвi у FM-дiапазонi. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Як повiдомив речник українського спiкера Iгор Сторожук, Володимир Литвин заявив пiд час зустрiчi з членом ради директорiв з питань теле- i радiомовлення США Джефрi Гiршберґом сьогодні у Києвi. За словами пана Сторожука, доручення з органiзацiї "круглого столу" спiкер українського парламенту вже вiддав, i вiн вiдбудеться найближчим часом. Ця пропозицiя була пiдтримана паном Гiршберґом. У той самий час Володимир Литвин наголосив, що пропозицiю про проведення "круглого столу" вiн вже висловлював пiд час своєї попередньої зустрiчi з президентом корпорацiї "Радiо Вiльна Європа i Радiо "Свобода" Томасом Дайном. Український спiкер також наголосив: "Припинення мовлення радiостанцiї, будь-якої радiостанцiї, яка мала свою стабiльну аудиторiю, не означає, що ця аудиторiя пiсля припинення мовлення змiнить свої полiтичнi погляди". Володимир Литвин також зазначив, що Верховна Рада не має безпосереднього впливу на тi iнститути, якi приймають рiшення з цього питання, на його думку, у круглому столi повиннi брати участь усi зацiкавленi сторони, у тому числi Нацрада з питань телебачення i радiомовлення. Джефрi Гiршберґ у свою чергу наголосив, що, на його думку, Радiо "Свобода" є ще одним "голосом, джерелом iнформацiї, яке буде важливим перед виборами в жовтнi" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 24.03.2004 У понеділок, 29-го березня, в ефірі столиці України розпочне роботу новий мовник - "Радіо Київ" (98.0МГц). Це радіо, що бачить головною метою інформування про проблеми та інтереси киян. На частоті нової радіостанції можна буде чути інформаційні програми та новини, що спільно вироблятимуться "Громадським Радіо" та "Радіо Київ". Партнери працюватимуть над ранковою, денною та вечірньою інформаційними програмами, щогодинними випусками новин та дискусійними ток-шоу, ведучими яких є Сергій Рахманін, Микола Вересень, Кость Бондаренко та Ігор Слісаренко. Проект стартує шестигодинним радіомарафоном, який запрезентує тематику програм та формат, розроблений колективом "Радіо Київ". Протягом радіомарафону, окрім інформаційних програм та випусків новин, в ефірі гості студії та слухачі дискутуватимуть про таке: 1. Формат нового мовника; 2. Проблеми місцевого самоврядування, проблеми розбудови Києва та його комунальних служб, проблеми мистецького життя, розвитку малого і середнього підприємництва столиці. Усі сегменти радіомарафону передбачають дискусію гостей в прямому ефірі та телефонні дзвінки слухачів. У марафоні братимуть участь відомі громадські та політичні діячі, експерти та аналітики, представники наукових, мистецьких та міжнародних еліт, представники місцевої влади та бізнесу. Відкриватиме марафон Київський міський голова Олександр Омельченко (Джерело: Інформацію надано ).
  • 24.03.2004 Припинення трансляції програм столичного Dance Radio "Kiss FM" у Харкові (102.4МГц) пов'язане з переходом станції на інший передавальний центр. Вже незабаром мовлення станції буде відновлене (Інформація з власних джерел).
  • 24.03.2004 У харківському ефірі радіо "Europa Plus Україна" (101.1МГц) знов з'явилися місцеві включення. Тим часом, вже кілька днів в ефірі міста відсутні трансляції програм столичного Dance Radio "Kiss FM" (102.4МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.03.2004 24 березня до Генпрокуратури України надійшла заяву від членів парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, які вимагають заборонити трансляцію передач "Дорослого радіо", "Радіо Шансон" і "Радіо Апельсин". Депутати вважають, що "Доросле радіо" і "Радіо Шансон" пропагують блатну і тюремну музичну продукцію, яка містить у собі культ насильства і жорстокості. На їхню думку, ці радіокомпанії закликають молодь не поважати співробітників міліції і прокуратури, утягують підростаюче покоління в злочинну діяльність. У немилість до депутатів потрапило і "Радіо Апельсин". В його передачах народні обранці знайшли перекручений образ України і приниження національної гордості українців (Джерело: "Подробности").
  • 24.03.2004 Рівно 5 років тому, у цей день (24-го березня 1999-го року) було започатковано унікальний для українського Інтернету проект - Web-портал про радіо в Україні і не лише - "Світ радіо", що став продовженням газетних рубрик "Новини радіо" та "Слухайте", які свого часу існували на сторінках столичних газет. Сайт було започатковано за адресою http://skurafm.tripod.com, а на початку 2003-го року за сприяння компанії "ColoCall" він одержав свою нинішню URL-адресу - http://www.proradio.org.ua. Цікава деталь - у цей же день, але на 23 роки раніше, 24-го березня 1976-го року, у цей світ прийшов автор та незмінний оновлювач сайту, Ваш покірний слуга Борис Скуратівський. Свої побажання залишайте у "Гостьовій книзі" :)).
  • 23.03.2004 29-го березня у столиці на частоті 98.0МГц має розпочати мовлення нова радіостанція - муніціпальне "Радіо Київ". На першому етапі нова станція працюватиме в ефірі 15 годин на добу, однак, згодом, протягом двох місяців, "Радіо Київ" має збільшити мовлення до зазначених в ліцензії Нацради 24-х годин на добу. Станція працюватиме в інформаційному форматі і обіцяє своїм слухачам насичений радіоефір, який буде корисним та цікавим для киян. Головною її метою є не одержання прибутку, а саме задоволення інформаційних потреб жителів міста - територіальної громади (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 23.03.2004 Столична сателітарна мережева радіостанція "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) надає своїм найактивнішим слухачам можливість вигравати інтернет-картки. Надішли свій голос за пісню в хіт-парад "9 о 9-ій" плюс прогноз трійки лідерів на електронні скриньки та . Якщо вгадаєш першим - інтернет-картка на 5 доларів - твоя. Слухай підсумки з понеділка до п'ятниці о 21.00 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.03.2004 Їхні ритми запалюють танцювальні майданчики… Їхні пісні обожнює Франція і співає Україна. Їхню енергію об'єднала "Французька весна"! Французький культурний центр в Україні і радіостанція "Europa Plus Україна" представляють - культових "французьких" українців: "ВВ" і справжній electro 60's super soul - рок-групу "Bikini Machine", спільні концерти яких пройдуть 8-го квітня у Києві (зал КПІ) та 9-го квітня в Харкові (БК ХЕМЗ). ВВ + Bikini Machine - це самобутність, український колорит плюс відмінне дозування звуку десятилітньої витримки та ефективність сучасної електроніки! "Europa Plus Україна" - єдина радіостанція, що є Генеральним інформаційної радиопартнёром фестивалю "Французька весна"! І лише "Europa Plus Україна" знає, як потрапити на кінопокази, виставки та концерти "Французької весни", коли суцільні аншлаги і всі квитки розкуплено… Слідкуйте за анонсами на сайті http://www.europaplus.ua та в ефірі радіостанції - адже найуважніші та найактивніші завдяки "Європі Плюс" потраплять на супер-концерт ВВ і Bikini Machine! (Джерело: Інформацію надано ).
  • 23.03.2004 Сьогодні в Московському будинку національностей відбулася презентація віртуального музею телебачення і радіо. Проект реалізовано творчим центром ЮНЕСКО. На сайті, який розміщено за URL-адресою http://www.tvmuseum.ru, вміщено більше 20 000 сторінок документів, 1 000 унікальних фотографій та інших іконографічних матеріалів (включаючи телевізійні заставки). Спеціально для музею написано цикл тематичних нарисів з історії телебачення і радіо. Експозиція віртуального музею відтворює всі етапи становлення телерадіомовлення з моменту його виникнення до 1991-го року. Матеріали для музею надані Держлерадіофондом Російської Федерації, Інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення і радіомовлення, ІТАР-ТАРС, Державним архівом кіно-фотодокументів, а також багатьма приватними особами (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 22.03.2004 На цьому тижні столична радіостанція "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) розігрує нову музичну збірку "ЕвроЗВУК". Для того, щоб узяти участь у конкурсі, необхідно: 1. Знайти на офіційному Web-сайті "Європи FM" (http://www.europa.fm) 5 елементів збірки "ЕвроЗВУК". 2. Записати адреси сторінок, на яких розташований кожен з цих елементів. 3. Надіслати їх на адресу , вказавши звої П.І.Б і номер телефону. 4. Чекати листа з повідомленням про перемогу (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.03.2004 Українська служба радіостанції "Свобода" має намір з 12 квітня розпочинати свої вечірні програми з 19.00 замість 20.00, передають "Українські Новини", посилаючись на повідомлення "Свободи". "Українська служба радіо "Свобода" збільшує кількість свого мовлення в ефірі на 1 годину", - сказано в повідомленні. "Свобода" планує створити за рахунок розширення ефіру нову інформаційно-аналітичну програму про події в Україні. Зараз "Свобода" працює на коротких хвилях з 6.00 до 7.00 і з 8.00 до 9.00 годин 6 і 5 днів на тиждень. Вечірнє мовлення "Свободи" на середніх хвилях здійснюється в обсязі однієї години щодня з 20.00 і 22.00 годин на різних частотах. "Свобода" також працює на FM-частотах: радіо "Сокаль" (Львівська область), радіо "Тон" (Тернопіль і область), радіо "Вежа" (Івано-Франківськ), а також в Одесі, Сімферополеві і Харкові (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 22.03.2004 Сьогодні свій другий день народження святкує столичне радіо "Power FM" (104.0МГц) (Власна інформація).
  • 20.03.2004 З 1 по 30 квітня відбудеться одне із найяскравіших культурних подій поточного року - фестиваль "Французька весна" в Україні, організований Посольством Франції в Україні і Міністерством культури і мистецтв України. Після "Поглядів на українську культуру", що проходили восени 1999 року у Франції , "Французька весна", стане продовженням діалогу творчих кіл двох країн. Протягом цілого місяця більш ніж на 40 заходах фестивалю в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі і Харкові буде представлено панораму сучасного мистецтва Франції в усьому її багатстві і розмаїтості. Насичена програма фестивалю охоплює театр, класичний і сучасний танець, класичну музику, джаз, рок, кіно, візуальне мистецтво. Радіомережа "Europa Plus Україна" є Генеральним інформаційним радіо-партнером фестивалю "Французька весна" і пишається тим, що має безпосереднє відношення до події, яка являє собою вищу форму людського спілкування - культурну інтеґрацію. Відкриття фестивалю відбудеться 1 квітня на головній площі країни - Майдані Незалежності і матиме абсолютно неповторний видовищний характер. А 17-го березня в конференц-залі Національного Палацу Культури "Україна" пройшла прес-конференція "Французької весни", на якій Посол Франції в Україні пан Філіп де Сюремен і Міністр культури і мистецтв України пан Юрій Богуцкий представили повну програму фестивалю і головних учасників, серед яких - "найбільш французький" українець Олег Скрипка. З програмою фестивалю "Французька весна" у вашому місті Ви можете познайомитися на web-сторінці "Europa Plus Україна" - http://www.europaplus.ua (Джерело: Інформацію надано ).
  • 19.03.2004 Інтернет-видання "Телекритика" сьогодні отримало заяву від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо висвітлення газетою "Народна справедливість" прес-конференції голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Івана Чижа. У тексті заяви зазначено: "Газета "Народна справедливість" (№ 11/169/, березень 2004 р.) опублікувала матеріали прес-конференції голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Івана Чижа від 12 березня 2004 року ("повний текст відповідей на запитання журналістів") під назвою "Ми не дамо чинити розбій в інформаційному просторі України". Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сприймає і підтримує висловлювання І.Чижа щодо утвердження інформаційного суверенітету та інформаційної безпеки України, наведення законності в її інформаційному просторі. Однак у висловлюваннях керівника високого рангу мають місце свідоме перекручення позиції Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення і прийнятих нею рішень. У відповідях на запитання журналістів І. Чиж звинувачує Національну раду в припиненні виходу передач радіо "Континент". Хоча загальновідомим є факт, що після невизнання "Континенту" переможцем конкурсного відбору на частоті 100.9МГц у м.Києві послідували відповідні судові ухвали, які є обов'язковими для виконання. Перекручуючи норми Закону України "Про телебачення і радіомовлення", І.Чиж робить інший закид на адресу Національної ради: "Коли видається ліцензія, ніхто не керується, не цікавиться національними інтересами, хоча закон "Про телебачення і радіомовлення України" виставляє пріоритети державному мовленню". Отже, І.Чиж фактично відстоює позицію про необхідність порушення закону (обхід процедури та умов конкурсного відбору) заради ліцензування діяльності державних телерадіокомпаній. Національна рада, з повагою ставлячись до діяльності Держкомтелерадіо України, вважає, що лише координація двох органів, які регулюють діяльність електронних ЗМІ, може дати належний ефект - утвердження законності в телерадіопросторі, посилення змістовності і якості телерадіомовлення. А будь-яка штучна протидія координованим крокам за амбітними особистими і відомчими мотивами завдає шкоди інтересам вітчизняного телерадіомовлення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.03.2004 Державний комітет з телебачення і радіомовлення заявив про те, що телерадіокомпанія "Онікс", яка виграла конкурс на право мовлення на частоті 100.9МГц (у Києві - ред.), де раніше працювало радіо "Континент", готова транслювати на своїй хвилі іноземні радіостанції. Про це голова Держтелерадіо Іван Чиж повідомив на зустрічі з представниками дипломатичних місій, акредитованих в Україні. "Переможець конкурсу "Онікс" готова працювати з іноземними радіостанціями на цих хвилях", - сказав Чиж. За його словами, транслювати іноземні програми можуть будь-які українські телерадіостанції, у випадку якщо ці компанії не є порушниками діючого законодавства. "Мовлення іноземних компаній на інших частотах і каналах можливо. Тільки не порушниками законодавства України", - підкреслив Чиж (Джерело: Портал "Glavred.Info").
  • 19.03.2004 17-го березня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було, зокрема, прийнято такі рішення: 1. Про продовження терміну дії ліцензії (серед радіостанцій - ТОВ "РС "Не спати", м. Ялта, АР Крим, на право користування каналами ефірного мовлення, а такж ТРК "СТВ" - Сєверодонецьке КП, м. Сєверодонецьк Луганської області, на право користування каналами ефірного мовлення); 2. Про результати планової перевірки Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії, м. Севастополь (ліцензія № 000949 від 15.04.1999 р.): за результатами перевірки Севастопольській реґіональній ДТРК (мовлення у FM-діапазоні) оголошено попередження. Решта рішень з ліцензування ТРО стосувалися виключно сфери телебачення; 3. Про критичні зауваження та пропозиції громадян щодо діяльності телерадіоорганізацій України, які надійшли до Національної ради у січні-лютому 2004 року. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 19.03.2004 Ще цього року буде створено україно-польське-німецьке Інтернет-радіо. Як повідомив голова польської фундації "Знак" Ян Пєкло, його створенню мали б передувати спільна робота журналістів трьох країн. Організатори втілюватимуть ідею створення такого радіо через тематичні тренінґи, на яких збиратимуть поляків, німців та українців для висвітлення спільної, резонансної та цікавої для згаданих країн теми. Звукові матеріали, зроблені під час цих тренінгів чи радше тематичних журналістських розслідувань, будуть розміщені в Інтернеті. Ідею створення такого міжнародного Інтернет-радіо подав німецький журналіст, поляк з походження Павел Громніца, який співпрацює з журналістськими школами при університетах Німеччини. Втіленню такої журналістської ініціативи не мала б завадити мова, адже саме радіо творитимуть журналісти, які володіють цими мовами, а мовлення вестиметься з Німеччини. За словами Яна Пєкла, натхненники ідеї сподіваються на фінансову підтримку міжнародних фондів та сприяння дипломатичних структур. Про створення Інтернет-радіо Ян Пєкло уже веде розмову з консульством Німеччини у Кракові, а своє зацікавлення новим медіа висловила фундація Конрада Аденауера. Голова польської фундації "Знак" сподівається, що вже найближчим часом вдасться щодо цього проекту підписати відповідні угоди (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 19.03.2004 Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко відзначає, що Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення нарешті вдалася до кроків щодо наведення порядку в FM-радіодіапазоні. Як коментує Томенко, за результатами планової перевірки Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії Національна Рада 9 березня ц.р. прийняла рішення оголосити попередження цій телерадіокомпанії і врахувати це під час конкурсу на право користування каналами мовлення: "Попередження зроблено у зв'язку з порушенням умов ліцензії та із самовільною зміною Севастопольською державною ТРК програмної концепції мовлення (що заборонено ст. 46 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"). Як було встановлено перевіркою Нацради, 68% ефірного часу Севастопольської реґіональної державної телерадіокомпанії складає ретрансляція "Взрослого радио". Набір пісень даного радіо, зафіксований перевіркою, відповідний - "А глазки морг, морг", "С бодуна", "По сто грамчиков", "Возвращался с кабака", ну і так далі. Відповідні й назви програм: "Альо, гараж", "Ти отвєтіш за базар". В день моніторинґу з менше чотирьох годин "власного" виробництва Севастопольської державної телерадіокомпанії одну годину склала програма з промовистою назвою "К.П.З." і ще 2 години - безперервна музика відповідного характеру. Слоід відзначити, що державні телерадіокомпанії перебувають в підпорядкуванні органів державної влади, зокрема Державного комітету з телебачення і радіомовлення. Цей крок Нацради є першим, але він має бути не останнім. Попереду велика робота по приведенню радіо простору України у відповідність з моральними орієнтирами і вимогами нашого народу. Хочу відзначити, що така робота нині ускладнена у зв'язку з тим, що й сама влада не відповідає цим моральним орієнтирами і вимогам. Я впевнений, що масштабна діяльність цієї та подібних радіостанцій, яка порушує законодавство України, не може відбуватися без сприяння виконавчої влади. За сприяння влади в Україні навмисне деморалізується народ, підриваються устої людської та національної гідності, підривається моральність. Населення привчається до норм поведінки, властивих "зоні", з тим, щоб зменшити здатність членів суспільства до громадянської солідарності та рівень вимог суспільства до влади." (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.03.2004 17 березня 2004 року на засіданні Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення оголошено попередження Севастопольській реґіональній державній телерадіокомпанії. Причина - порушення умов ліцензії, а саме - самовільна зміна програмної концепції мовлення на частоті 105.6МГц у м.Севастополі. Національна рада також повідомила Державний комітет телебачення і радіомовлення про припинення мовлення названої ТРО з 15.04.2004 р. у зв'язку з тим, що компанія не подала вчасно заяву на продовження дії ліцензії (за 180 днів). Даний приклад , коли обласні державні ТРО, отримавши ліцензії на право мовлення в FM-діапазоні, фактично здають свої канали в суборенду комерційним радіостанціям, тим самим порушуючи власні програмні концепції, - є, на жаль, не поодиноким. Так, в січні 2004 року контрольно-аналітичним відділом Національної ради на основі інформації представників Нацради в областях та матеріалів власних перевірок було проаналізовано ситуацію з програмним наповненням державних телерадіокомпаній України. Порушення мають місце і в деяких інших державних ТРО, зокрема, в Львівській та Запорізькій ОДТРК (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.03.2004 Від учорашнього дня на частоті 105.4МГц у місті Кременчук Полтавської області розпочалися трансляції програм столичної сателітарної мережевої радіостанції "Наше радіо". Передавач потужністю 500Вт встановлено на мачті РТПЦ ПТК "Візит", висота підвісу антени становить майже 220 метрів. Окрім власне ретрансляції з Києва у кременчуцькому ефірі "Нашого" наразі лунатиме місцева реклама (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.03.2004 Глава Держкомітету з телебачення і радіомовлення Іван Чиж запевнив іноземних дипломатів, що в Україні заборонені цензура і будь-яке нав'язування програмної політики засобам масової інформації. Про це він заявив вчора в Києві, виступаючи перед представниками дипкорпусу, акредитованими в Україні. Коментуючи питання про "темники", Чиж підкреслив, що Держтелерадіо ніколи і жодним чином не нав'язував інформацію будь-якому комерційному, державному або самостійному каналу або ЗМІ, і "не буде цим займатися". "Така упередженість використовується для створення специфічного іміджу України в цій сфері (інформаційній), а фактично як конкурентна боротьба проти держави з використанням інформаційних технологій", - сказав Чиж. У той же час, підкреслив він, коли до того чи іншого телеканала надходить інформація про ту або іншу подію, канали "мають право самі вибирати, ставити або не ставити цю інформацію". Чиж також нагадав, що в Україні прийнято мораторій на перевірки і закриття ЗМІ на час президентської кампанії. "Це дуже серйозний сигнал про довіру владі", - сказав він. У той же час за його словами, сьогодні в будь-якому конфлікті, у якому задіяні ЗМІ, намагаються обвинуватити владу. "Кожен конфлікт із законом, коли та або інша радіостанція не хоче повертати борги або період її ліцензії минає, подається в інтерпретації, начебто влада там присутня, що це все інспіровано владою. Це абсурд. Це абсолютно не відповідає дійсності", - запевнив дипломатів Чиж. У ході зустрічі з дипломатами глава Нацради з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод також запевнив їх, що Україна надає рівні можливості працювати будь-як іноземним компаніям. Для цього він навів такі цифри: Бі-Бі-Сі на даний момент працює у восьми реґіонах, "Німецька хвиля" - у чотирьох, радіо "Свобода" - у Сімферополі, Тернополі і ряді інших реґіонів, "Голос Америки" - у п'ятьох реґіонах, Міжнародний канадський радіомовний канал також працює на частоті Національної радіокомпанії (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 17.03.2004 У місті Чернігові на частоті 107.7МГц відновила роботу нова радіостанція ТРК "Унісон-Плюс". Нині в ефірі (як і в середині минулого місяця) транслюються програми "Дорослого радіо" з Києва; місцевих включень наразі немає (Джерело: Інформацію надав ).
  • 17.03.2004 Сьогодні відбулось засідання парламентського комітету з питань свободи слова та інформації за участі членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та керівництва Державного комітету зв'язку та інформатизації України. На засіданні обговорювались, зокрема, питання про закриття радіо "Континент", яке ретранслювало у Києві програми Української служби "Бі-Бі-Сі", "Німецької хвилі", "Голосу Америки" та вечірні інформаційні програми "Громадського радіо". На питання народних депутатів про причини позбавлення "Континенту" права на користування радіочастотою начальник центру "Укрчастотнагляд" Володимир Олійник відповів, що таке рішення було прийнято на основі листа голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Бориса Холода від 2 березня 2004 року. Присутні на засіданні члени Нацради заявили, що Національна рада не приймала жодного рішення стосовно припинення мовлення радіостанції "Континент" на своїх засіданнях. За словами першого заступника Нацради Віктора Понеділка, з 2003 року Національна рада прийняла лише одне рішення щодо радіо "Континент", яке стосувалось включення радіостанції до єдиного державного реєстру телерадіоорганізацій. У зв'язку з цим Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації звернувся до генерального прокурора України Геннадія Васильєва стосовно правомірності дій Голови Національної ради Бориса Холода щодо припинення мовлення радіостанції "Континент" (Джерело: Інтернет-видання "Українська правда").
  • 17.03.2004 10-го березня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення про державну реєстрацію як суб'єкта інформаційної діяльності наступних ТРО: 1. ПП ТРК "Плай", м. Хмельницький; 2. ТОВ "Халдекс ЛТД", м. Київ; 3. ПП ТРК "Славія-TV", м. Київ. Також на засіданні було прийнято рішення про видачу ліцензії КП "Редакція Пологівського районного радіомовлення", м. Пологи Запорізької області, на проводове мовлення. Решта рішень стосовно видачі ліцензій стосувалися виключно сфери телебачення. Крім цього було ухвалено рішення: 1. Про виконання рішення Національної ради № 551 від 14.05.2003р. ТОВ ТРК "МЕГА-РАДІО", м. Миколаїв, щодо застосування коефіцієнту розміру грошового (ліцензійного) збору; 2. Про виконання рішення Національної ради № 567 від 14.05.2003р. ТОВ "ТРК "Відікон", м. Суми, щодо перевірки ліцензійних зобов'язань; 3. Про виконання рішення Національної ради № 366 від 02.04.2003р. Тернопільською ОДТРК, м. Тернопіль, щодо встановлення постійного коефіцієнту грошового (ліцензійного) збору. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 17.03.2004 Столична радіостанція "Ренесанс" (96.8МГц, а також Інтернет-мовлення 128k. та 32k.) відновила мовлення на "нижній" УКХ-частоті - 73.64МГц, де воно було призупинене у травні минулого року. Відтепер передавач на каналі 73.64МГц передає стереосигнал у світових стандартах (пілот-тон) - на відміну від більшості "нижніх" станцій, які працюють у радянському стандарті полярної модуляції (Власна інформація).
  • 17.03.2004 Вчора біля Донецької обласної адміністрації відбувся мітінґ відбувався на підтримку музики у стилі "шансон". Шанувальники жанру зібралися біля стін обладміністраціх для того, щоб виразити своє обурення методами, якими діє влада, намагаючись обмежити присутність шансону в українському радіоефірі. Українська Асоціація Блатного Романсу (УАБР) виступила с заявою, в якій, зокрема, стверджується, що український шансон мусить існувати, доки є люди, для яких це - зміст життя. Концерти виконавців шансону проходять з незмінним успіхом в концертних залах Донецька, Луганська, Запоріжжя, а також країн ближнього і дальнього зарубіжжя. УАБР пишається тим, що в її лавах - Слава Медяник, Іван Кучін та багато інших яскравих виконавців. Заборона шансону на території України, вважає УАБР, відобразиться не тільки на культурі, яка може втратити великий пласт, але й на моральному стані суспільства (адже шансон - це не тільки тюремна лірика, але й пісні про волю, вірність, сувору чоловічу дружбу, та щирі відносини). Українська Асоціація Блатного Романсу (УАБР) - громадська некомерційна асоціація, що поєднує виконавців та продюсерів шансону, заснована у лютому 2004 року. Цілі організації - пропагування і поширення культури міського ("блатного") романсу, захист прав ув'язнених та звільнених з місць позбавлення свободи, підтримка проектів, пов'язаних із субкультурою пенітенціарних закладів. Серед проектів Асоціації - Форум Блатних Виконавців, що відбувся наприкінці лютого у місті Донецьку, створення школи міського романсу для юних даровань у м.Єнакієво, та низка інших заходів (Джерело: Інформацію надано ).
  • 16.03.2004 Верховна Рада ввела мораторій на перевірки засобів масової інформації на період до завершення кампанії з виборів Президента в 2004 році. Про це повідомляє аґенція "Українські новини". За ухвалення проекту постанови №4275 "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації в передвиборний період 2004 року" проголосували 294 депутатів за необхідних 226. Рада рекомендувала Кабміну вжити заходів з припинення перевірок ЗМІ з 1 січня 2004 року до завершення кампанії з виборів Президента. Парламент також рекомендув податковій адміністрації скасувати перевірки засобів масової інформації на період передвиборчої кампанії (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 16.03.2004 Вже тривалий час одеська сателітарна мережева радіостанція "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц, а крім того - Real Audio) виступає організатором концертів зірок музичної сцени. "A-HA", "Cardigans", "Секрет" - нещодавні концерти цих груп в Україні відбулися саме завдяки згаданій радіостанції. А наприкінці квітня "Просто Раді.О" проведе одразу два масштабних проекти: 24-го квітня у столичному Палаці "Україна" виступить поп-зірка №1 Енріке Іґлесіас, а 29-го квітня культова рок-група "Scorpions" радуватиме киян своїми старими і новими хітами у Палаці Спорту (Джерело: Інформацію надала ).
  • 16.03.2004 Столична сателітарна мережева станція Dance Radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Мелітополь-106.3МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, а також на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц)) відтепер стала доступною для інтернет-слухачів. Трансляція ефіру станції у всесвітній мережі Інтернет ведеться у форматі MP3-Streaming за URL-адресою http://radio.united.net.ua:8000/kissfm.m3u. Швидкість потоку - 96kbps, аудіосигнал - 44kHz Stereo (Інформація з власних джерел).
  • 16.03.2004 Привітання та музичні замовлення, що лунають в ефірі краматорського корпункту Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц), приймаються на адресу 84301, Донецька обл., м.Краматорськ, А/С 104, а крім того - на електронну скриньку (Інформація з власних джерел).
  • 16.03.2004 Президент України Леонід Кучма доручив запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації під час виборчої кампанії, - повідомляє "Інтерфакс-Україна". Як повідомляє прес-служба глави держави, таке рішення прийняте після того, як до президента з листом, що містив відповідні прохання, звернулися представники Асоціації мережевих телерадіомовників України. "Беручи до уваги значимість електронних засобів масової інформації в суспільному житті України, здійсненні свободи слова, права громадян на одержання інформації та інших конституційних прав і свобод громадян, звертаємося до Вас із проханням на період до закінчення виборів президента України заборонити проведення перевірок засобів масової інформації будь-якими контролюючими органами, включаючи органи податкової служби, правоохоронні органи", - говориться в листі. Доручення президента про запровадження мораторію адресовано Генеральній прокуратурі, Міністерству внутрішніх справ, Державній податковій адміністрації, Міністерству з надзвичайних ситуацій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.03.2004 Радіостанція харківського АТ Телевізійна і Радіомовна Компанія "Фора" (105.2МГц та 72.35МГц) змінила музичний формат та концепцію мовлення. Замість "Golden Radio" сьогодні о 2.00 на хвилях "Фори" стартував новий проект - радіостанція "Сделано в СССР". Станція представляє музику минулих років, у плей-листі представлено як старі радянські, так і західні композиції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 15.03.2004 Заступник голови Верховної Ради України Олександр Зінченко критикує закриття ряду засобів масової інформації, що мали місце останнім часом, повідомляє "Інтерфакс-Україна". На сьогоднішній прес-конференції, коментуючи рішення про закриття чи призупинення роботи ряду ЗМІ, зокрема, радіо "Континент", пан Зінченко підкреслив, що його ставлення до цих процесів "надзвичайно негативне". "Я дивуюся тому, що відбувається в українському медіа-просторі", - зазначив Олександр Зінченко. За словами віце-спікера, така позиція відіб'ється на політичній кампанії в Україні. За словами пана Зінченка, чим більше "заганятимуть в кут" ЗМІ, тим більш негативно це відбиватиметься на виборчій кампанії. "Я надзвичайно критично ставлюся до всіх обмежень (у роботі ЗМІ), що відбуваються останнім часом", - сказав Олександр Зінченко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.03.2004 Столична радіостанція "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) представляє нову супер-збірку "ЕвроЗВУК". На компакт-диску, який щойно вийшов, зібрано найкращі хіти, що лунають на хвилях радіостанції (повний трек-лістінґ шукаєте на сайті радіо "Європа FM"). Цього тижня зазначені диски розігруватимуться ведучими у прямому ефірі "Європи FM" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.03.2004 Столичне радіо "Ренесанс" (96.8МГц) розпочало трансляцію своїх програм у всесвітній мережі Інтернет. Трансляція ведеться у форматі MP3-Streaming двома каналами - для користувачів, які мають високошвидкісний інтернет (http://radio.united.net.ua:8000/renesans.m3u), та для користувачів, які мають низькошвидкісний інтернет (http://radio.united.net.ua:8000/renesans-32.m3u). Аудіосигнал: 44kHz Stereo (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.03.2004 З 29-го березня по 2-е квітня у Києві відбудеться семінар-стажування "Щоденна робота журналіста". Головний доповідач Джек Кроз - консультант з питань мас-медіа, викладач з міста Гааґа, Нідерланди. Співдоповідачі - Ольга Дмітрічева, редактор тижневика "Дзеркало тижня" та Євген Федченко, доцент кафедри журналістики Києво-Могилянської академії. Семінар відбуватиметься у трьох секціях - тележурналістка, радіожурналістика та газетна справа. Детальніше з програмою семінару можна ознайомитись на порталі "ІМІ". Тренінґ розраховано на випускників останніх курсів факультетів журналістики та молодих журналістів, стаж роботи яких у засобах масової інформації не перевищує 3-5 років. Для участі у семінарі необхідно надіслати на зазначену на порталі ІМІ адресу лист на бланку мас-медіа за підписом головного редактора. В листі має бути зазначено, що мас-медіа зберігає за журналістом робоче місце на два дні відсутності на роботі під час семінару. Студенти для участі у семінарі мають надати дозвіл від деканату. Транспортні витрати (не дорожче купейного квитка), проживання у готелі та харчування під час семінару покриває ІМІ (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 15.03.2004 3-го березня відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання було прийнято рішення: 1. Про визначення переможця конкурсного відбору, оголошеного 11.12.2003р., та видачу ліцензій. 2. Про видачу ліцензій. 3. Про внесення змін і доповнень до ліцензії. 4. Про продовження терміну дії ліцензії. Рішення про визначення переможця конкурсного відбору, оголошеного 11.12.2003р., та видачу ліцензії було прийнято стосовно наступних радіостанцій: 1. ТОВ "Шанс плюс", м. Одеса - 89.7 МГц, Одеса; 2. ТОВ "ТРК "Радіо-кохання", м. Київ - 89.0МГц, Одеса; 3. ТОВ "ТРК "Клас", м. Київ - 101.3МГц, Полтава; 4. ТОВ "ТРК "Клас", м. Київ - 102.6МГц, Суми; 5. ПП "ТРО "УХ-радіо", м. Тернопіль - 101.1МГц, Тернопіль; 6. ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ - 88.0МГц, Харків; 7. ТОВ "ТРО "Русское Радио" - Україна", м. Київ - 101.7МГц, Хмельницький; 8. ТОВ "ТРК "ВСІМ Радіо", м. Хмельницький - 105.4МГц, Хмельницький; 9. ТОВ "ТРК "Галактика-плюс", м. Чернігів - 102.0МГц, Прилуки, Чернігівська область; 10. ДП "ТРО "Довіра", м. Київ - 100.6МГц, Чернігів. Рішення про видачу ліцензії було прийнято стосовно наступних радіостанцій: 1. Золочівське районне державне радіомовлення, смт. Золочів Харківської області, на проводове мовлення; 2. радіо "Ера", м. Кременчук Полтавської області, на проводове мовлення; 3. ЗАТ "Наше радіо", м. Київ, на право користування частотою 105.4МГц, м. Кременчук Полтавської області; 4. Полтавська ОДТРК, м. Полтава, на право користування частотою 105,4 МГц, м. Кременчук Полтавської області. Рішення про внесення змін і доповнень до ліцензії було прийнято стосовно наступних радіостанцій: 1. ТРМК "Гадяч", м. Гадяч Полтавської області, на проводове мовлення; 2. редакція Трускавецького телерадіомовлення "ТРТ", м. Трускавець Львівської області, на проводове мовлення; 3. ТОВ "Радіо "Ехо", м. Луганськ, на право користування каналами ефірного мовлення; 4. ТОВ "ТРК "Львівська хвиля", м. Львів, на право користування каналами ефірного мовлення. Рішення про продовження терміну дії ліцензії було прийнято стосовно наступних радіостанцій: 1. ТОВ "ТРК "Нота", м. Харків, на право користування каналами ефірного мовлення; 2. ЗАТ РК "Срібна хвиля", м. Севастополь, на право користування каналами ефірного мовлення. Також було прийнято рішення про відмову ТОВ "ТРК "ТОП", м. Херсон (ліцензія Національної ради України №000928 від 18.03.1999 р.) у продовженні терміну дії ліцензії на право користування каналами ефірного мовлення. Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телебачення. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.03.2004 25-го лютого відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Під час засідання було прийнято рішення: 1. Про першочергові заходи Національної ради у зв'язку з набуттям чинності Закону України "Про захист суспільної моралі". 2. Про державну реєстрацію ряду ТРО як суб'єктів інформаційної діяльності (Зокрема, в якості таких суб'єктів було зареєстровано ТОВ ТРК "Авантайм", м. Дніпропетровськ; ТОВ ТРК "ТелеРадіоСвіт", м. Київ; ПМП "Незалежність", м. Київ; ПП "ТРК "Віза", м. Євпаторія; ТОВ "Все время", м. Одеса). 3. Про визначення переможця конкурсного відбору та видачу ліцензії, оголошеного 11.12.2003р. 4. Про видачу ліцензій ряду ТРО. 5. Про внесення змін до складу Оргкомітету премії "Телетріумф" за 2003 рік. 6. Про затвердження нового складу робочої комісії Національної ради України з питань запровадження форматного принципу мовлення. 7. Про перелік документів, які надають телерадіокомпанії для створення мереж мовлення. 8. Про представлення голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Холода Б.І. до нагородження Почесною грамотою Верховної ради України. Серед радіостанцій переможцями конкурсного відбору , оголошеного 11.12.2003р, було визнано наступні: 1. ТОВ "ТРК "Радіо-Кохання", м. Київ - 92.3МГц, Донецьк; 2. Донецька ОДТРК, м. Донецьк - 101.6МГц, Донецьк; 3. ЗАТ "Житомирська радіо компанія, ЛТД", м. Житомир - 106.1МГц, Житомир; 4. ДП "Радіо "Університет", м. Запоріжжя - 100.8МГц, Запоріжжя; 5. ТОВ НТРК "ІРТА", м. Луганськ - 91.3МГц, Луганськ; 6. ТОВ "ТРО "Русское Радио"-Україна", м. Київ - 102.9МГц, Луганськ; 7. ТРК "СТВ" Сєверодонецьке комунальне підприємство, м. Сєверодонецьк - 105.3МГц, Сєверодонецьк, Луганська область. Решта рішень з питань ліцензування ТРО торкалися виключно сфери телебачення. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 15.03.2004 Сьогодні закарпатські журналісти пікетуватимуть обласну державну адміністрацію. Хвилю протесту викликало зникнення з ефіру закарпатської телекомпанії "М-Студіо" та радіостанції "Закарпаття-FM" (101.9МГц). Це сталося суботу 13 березня опівдні. Відключення від ефіру відбулося на забезпечення судового позову, який Державна податкова інспекція Ужгорода подала до Господарського суду Закарпатської області. У позові було висунуто вимоги про розірвання угоди між Культурно-мистецьким центром "Барва", що є засновником медіа та Закарпатським обласним телерадіопередавальним центром (ЗОТРПЦ), про надання послуг на які мали угоду ці ЗМІ. Треба зазначити, що договір про надання послуг між "Барвою" та ЗОТРПЦ було укладено ще у 2002 році. Проте наразі ЗОТРПЦ є податковим боржником. Передавальний центр має сплатити податків на суму понад 850 тисяч гривень. З 2001-го його майно перебуває у податковій заставі. Юристи "Барви" твердять, що Культурно-мистецький центр укладав з ЗОТРПЦ угоду про оренду передавальних потужностей для трансляції програм телекомпанії "М-Студіо" та радіостанції "Закарпаття-FM", тому позов податкової є неправомірним, оскільки вони укладали договір не про оренду держмайна,а про надання з боку ЗОТРПЦ послуг з трансляції програм вказаних ЗМІ. Проте, на думку виконавчої служби юстиції майно ЗОТРПЦ є цілісним майновим комплексом, що перебуває у державній власності. Воно не може бути приватизоване і не може передаватися в оренду приватним структурам. Крім того, керівництво ЗОТРПЦ не могло укласти згаданої угоди, бо майно передавального центру перебуває у заставі. На думку редактора журналу "Правозахисник" Івана Гоменюка, трансляція ЗМІ в ефірі припинена через наближення до виборів на Закарпатті. "М-Студіо" та "Закарпаття-FM" підтримують опозиційні сили, зокрема блок "Наша Україна". Наразі керівництво медій та юристи утримуються від розлогих коментарів. Проте, "журналісти телекомпанії підозрюють, що залишатимуться без роботи до 18 квітня. Саме на цей день призначені перевибори міського голови в Мукачевому, -повідомляє "Німецька хвиля". - Усунений указом президента з посади мера Василь Петьовка своїй перемозі на минулорічних виборах завдячує саме активній підтримці нині закритих ЗМІ" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 14.03.2004 Повідомляємо про зміну номерів телефонів павлоградської радіостанції "Самара" (107.9МГц та 73.88МГц). Відтепер телефон офісу радіостанції має номер (05632)-6-19-29, телефон дирекції - (05632)-6-28-22. Номер (05632)-3-01-84 тепер є номером виробничого відділу. Тим часом, ефірні номера радіокомпанії лишилися без змін - (05632)-3-01-80 та (05632)-3-63-00. Радіо "Самара" також відмовилася від використання платних пейджерів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.03.2004 Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко стверджує, що у радіопросторі України панує продукція, що ображає український народ та пропагує аморальність. Коментар Томенка: "Я підготував депутатські запити Генеральному прокурору України, Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення України та Голові Державного комітету України у справах національностей і міграції щодо вжиття невідкладних заходів у зв'язку розповсюдженням у національному радіопросторі продукції, що пропагує культ насильства та жорстокості та розпалює міжетнічну ворожнечу. Сьогодні у національному радіопросторі низка радіокомпаній, зокрема "Взрослое Радио Шансон" та "Радио Шансон", які транслюють програми: "блатну та тюремну" музичну продукцію; інформацію, яка містить культ насильства, жорстокості, заклики до неповаги правоохоронних органів, батьків, приниження особистості, втягування у злочинну діяльність. Між тим, статтею 2 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" передбачено, що телерадіоорганізації не мають права у своїх програмах поширювати інформацію, яка підриває суспільну мораль або підбурює до правопорушень, принижує честь і гідність людини. Статтею 300 Кримінального кодексу України встановлена кримінальна відповідальність за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості. Я впевнений, що масштабна діяльність цих та подібних радіостанцій, яка порушує законодавство України, не може відбуватися без сприяння виконавчої влади. Фактично, влада в Україні навмисне деморалізує народ, привчаючи його до норм поведінки, властивої злочинцям, з тим, щоб зменшити здатність членів суспільства до громадянської солідарності та різко занизити рівень вимог суспільства до влади. Крім всього, в ефірі деяких радіостанцій, зокрема "Радіо Апельсин", систематично розміщується інформація, яка містить елементи образ України та українського народу, принижує національну гідність українців. Однак, принцип рівності громадян як раз і передбачає, що захищатися мають права представників усіх етнічних та інших груп в державі, в тому числі й українців, а не лише окремих з них. До Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації надходять численні звернення громадян України з вимогою термінового вжиття заходів щодо припинення розповсюдження продукції у національному радіо просторі, яка ображає Україну та принижує гідність українців. Той факт, що влада не реагує на грубі провокації проти України та українців, сприяє деморалізації населення (водночас ефективно переслідуючи журналістів, які справедливо критикують владу) свідчить про те, що такі провокації проти України та українців санкціонуються окремими особами з вищих щаблів влади в Україні" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.03.2004 Ефір харківської радіостанції "L-FM" (90.0МГц) став більш інтерактивним: відтепер для зв'язку зі слухачами станція використовує студійний пейджер. Він має номер 8-703-33-00-90-0 і працює щодня з 7.00 до 21.00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.03.2004 7 березня свято завітало на вулиці, де проживають власники ігрових календарів радіо "Europa Plus у Донбасі" (Донецьк-106.8МГц, Краматорськ-101.7МГц) з номерами 0756 (фірмовий сервіз і 2 компакт-диски), 0986 і 0298 (по парі СD з кращою танцювальною музикою "Europa Plus"). Акція "Червоний день календаря" триває. Дата найближчого розиграшу призів - 7 квітня (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 12.03.2004 Сьогодні у прес-центрі Української національної інформаційної аґенції "Укрінформ" відбулась прес-конференція голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Івана Чижа. "Це був рік визначення пріоритетів в інформаційній сфері і рік становлення Державного комітету телебачення і радіомовлення - центрального органу виконавчої влади, зорієнтованого на забезпечення конституційних прав і свобод людини щодо інформації, на забезпечення інформаційної присутності України в Україні і за її межами", - повідомив голова Держкомітету, відкриваючи прес-конференцію. Разом з тим пан Чиж наголосив на недосконалості українського законодавства в інформаційній сфері, внаслідок чого Держкомітет суттєво обмежений у своїх повноваженнях, а безліч проблем виникає на стику відомчих інтересів. Над цим, на думку Івана Чижа, і треба працювати в першу чергу. Головним же завданням для Держкомітету на 2004 рік є "утвердження національних інтересів України". Це пов'язано, перш за все, "з постійним звуженням інформаційного суверенітету держави". Адже, як повідомив Іван Чиж, "Україна є безпрецедентно відкритою державою. Настільки відкритою, що вона вже у власній країні інформаційно окупована". Відповідаючи на запитання щодо подій навколо радіостанцій "Континент" та "Свобода", пан Чиж повідомив, що ця ситуація є "виключно виробничим конфліктом". У випадку з радіо "Континент" вся проблема полягає у відсутності ліцензії на мовлення. "А якщо немає ліцензії, то ніхто не має права працювати в ефірі. Це конфлікт двох суб'єктів. Право на мовлення в ефірі на даній частоті отримало радіо "Мелодія", а дві компанії не мають права працювати на одній частоті. Тому "Держчастотнагляд" і зупинив вихід в ефір радіо "Континент". Ось і увесь конфлікт". Що ж стосується програм радіо "Свобода", то у зв'язку з припиненням їх виходу на хвилях радіо "Довіра FM" пан Чиж послався на повідомлення керівництва самої "Довіри" щодо того, що інформаційна продукція "Свободи" "випадає з її редакційної концепції". "Це суто виробничі конфлікти, які необхідно вирішувати, і я вважаю, що не можна прив'язувати політику до таких конкретних справ", - заявив Іван Чиж. Коментуючи заяву голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка щодо "тотального збору інформації про журналістів" Іван Чиж заявив: "У цьому випадку голова комітету Верховної Ради дмухає на холодне". Держкомітет проводить "моніторинґ, паспортизацію і анкетування" засобів масової інформації на прохання голови Національної спілки журналістів Ігоря Лубченка з тим, щоб НСЖУ мала можливість використати дану інформацію для "соціального захисту" працівників українських ЗМІ. Іван Чиж підкреслив, що коли подібні анкетування проводить Верховна Рада або громадські організації під час всіляких "круглих столів", то це ні у кого не викликає подиву. А пану Томенку з головою Держкомітету треба зібратися разом та обговорити питання, пов'язані із засобами масової інформації. "Тож сенсації в черговий раз не вийде", - заявив Іван Чиж. А відповідаючи на запитання "Телекритики" про позицію Держкомітету телебачення і радіомовлення щодо введення мораторію на перевірку державними органами засобів масової інформації в Україні в період передвиборчої кампанії 2004 року, Іван Чиж підкреслив, що він підтримує ідею мораторію. На його думку, усі перевірки треба було б призупинити з тим, "щоб зробити неможливими претензії до державних інститутів, що ці перевірки використовуються як механізм впливу". Голова Держкомітету підкреслив, що під час виборів необхідно забезпечити "абсолютно прозорий механізм доступу до інформаційних ресурсів згідно із законодавством України" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 12.03.2004 Державний комітет з телебачення і радіомовлення вважає відсутність ліцензії причиною припинення мовлення радіо "Континент" Українським державним центром радіочастот і нагляду за зв'язком та спростовує політичні причини припинення мовлення, - повідомляють "Українські новини". Як зазначив журналістам голова Держкомтелерадіо Іван Чиж, "весь конфлікт господарський... і це функція господарських судів". На його думку, версії про політичні причини припинення мовлення шкодять іміджу України у світі. Однак Україна не повинна надавати великого значення реакції інших держав на інцидент із радіо "Континент". "Нам потрібно припинити увесь час оглядатися, як хтось там, у Конґресі, або в якому-небудь законодавчому органі будь-якої держави, вийшов якийсь депутат, і щось там сказав, а ми отут всією Україною стоїмо теж і "будьте здорові, містер!" - сказав Чиж. На думку голови держкомітету з телебачення та радіомовлення, необхідно запровадити мораторій на перевірки засобів масової інформації до виборів президента 31 жовтня 2004 року. На його думку, "ці перевірки використовуються як інструмент впливу" (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 12.03.2004 У місті Житомир припинено ретрансляцію блоків програм радіомережі "Доросле радіо" з Києва на частоті радіостанції ЗАТ "Житомирська Радіокомпанія Ltd." (106.1МГц). Наразі станція, яка повернулася до позивного "Z-Radio" (він використовувася з 1999-го по 2002-ий рік), веде власне мовлення у музичному форматі "шансон" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 12.03.2004 Сьогодні зранку у Києві знов спостерігався тестовий сигнал (відкрита несуча) на частоті 103.6МГц (Власна інформація).
  • 12.03.2004 Європейський парламент висловлює занепокоєння у зв'язку з припиненням мовлення в Україні радіостанцій "Континент" і "Свобода", - повідомляють "Українські новини". Як зазначено у резолюції Європарламенту, парламентарі також занепокоєні судовим рішенням проти газети "Сільські вісті" та кампанією проти телеканалу "5-й канал". Європарламент закликає українську владу вжити ефективних заходів для запобігання втручання в роботу незалежних ЗМІ, адміністративних заходів проти них та насильства над журналістами. У своїй резолюції Європарламент також закликає роз'яснити обставини загибелі генерального директора полтавської телерадіокомпанії "ЮТА" Георгія Чечика й інших журналістів, які загинули в автокатастрофах та за нез'ясованих обставин (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 11.03.2004 Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод звернувся з відкритим листом до Державного секретаря Сполучених Штатів Америки Коліна Пауела, Голови Федеральної комісії по комунікаціях Майкла Пауела щодо ситуації навколо радіо "Континент". Текст листа подаємо повністю: "Шановні панове! 4 березня 2004 року речник Державного департаменту США Річард Баучер на початку свого щоденного брифінґу висловив "велике занепокоєння" припиненням роботи в Україні радіо "Континент", яке транслювало, зокрема, програми радіо "Свобода", "Голос Америки". Речником Держдепартаменту США це було витрактовано як "спроби української влади обмежити доступ громадськості до незалежної інформації". Тобто ледь не повернення України до часів тоталітаризму, коли зарубіжні голоси "глушилися". Між тим будь-яка неупереджена людина, яка уважно стежить за процесами демократизації у нашій країні, має переконливі докази величезного розвитку телерадіосфери за роки незалежності України. Якщо на початку 90-х років в нашій країні функціонувало лише 25 телерадіокомпаній виключно державної форми власності, то тепер загальна кількість мовників - 1100 (і на 97% це комерційні та приватні мовники). Щоденний обсяг передач телебачення і радіомовлення за цей час зріс більше ніж у 50 разів. Десять років тому в Україні було прийнято перший в країнах СНД Закон "Про телебачення і радіомовлення", який фахівці Ради Європи визнали одним з кращих на континенті. Цим Законом, як практично і повсюдно у світі, передбачено ліцензування мовлення телерадіокомпаній, яке здійснюється конституційним, державним позавідомчим органом - Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Одним з перших 27 серпня 1995 р. ліцензію отримало підприємство "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" (позивні "Радіо "Континент") на право мовлення на каналі 100.9МГц (м. Київ) обсягом 12 годин на добу терміном на 5 років. Через кілька місяців "Медіа-центр" звернувся до Національної ради з заявою про збільшення обсягу мовлення ще на 12 годин (тобто на цілодобове мовлення). Регуляторний орган прийняв позитивне рішення. Однак за право вести мовлення у додатковий час "Медіа-центр" не сплатив належного згідно Закону ліцензійного збору, тому і не отримав права на таку діяльність. Але це порушення вимог українського законодавства радіостанція "Континент" проігнорувала і самочинно стала вести мовлення цілодобово. У зв'язку із завершенням 5-річного терміну дії ліцензії "Радіо "Континент" Національна рада 23 грудня 2000 року оголосила відкритий конкурс на частоту 100.9МГц. Брав участь у цьому конкурсі і "Медіа-центр". Переможцем було визнано іншу радіокомпанію. Проте "Радіо "Континент" продовжувало незаконно (без ліцензії) і далі вести мовлення на цій частоті. У діяльності підприємства "Центр засобів масової інформації "Медіа-центр" є ще одне серйозне правове порушення законодавства: 28 листопада 1996 року ця радіоструктура одержала від Української державної інноваційної компанії згідно договору позичку в сумі 400 тисяч гривень (за тодішнім офіційним курсом це близько чверті мільйона доларів США). Вказана сума підлягала поверненню 31 грудня 1999 року. Проте до цих пір за винятком 5 тис. гривень (т.то біля 1%) борг не повернуто. Тобто, ТОВ "Медіа-центр" фактичний фінансовий банкрот. Ми знаємо, що федеральні органи влади США дуже прискіпливо ставляться до структур, які своєчасно не повертають до казни кошти платників податків. Нам відомо, як прискіпливо в ході ліцензування американських теле- і радіокомпаній ставиться Федеральна комісія по комунікаціях до некредитоздатних претендентів на телеканали і радіочастоти. Чому ж тоді обминається увагою ця негативна сторона діяльності "Медіа-центру" (Радіо "Континент")? Певне, і самі власники даної радіоструктури це добре розуміють, бо з 2000-го року жодного разу не подавали документів на участь у конкурсах по ліцензуванню радіочастот (до речі, за цей період було проведено майже два десятка таких конкурсів, на яких розглядалося понад п'ятсот радіочастот). Є й інша причина - суто творчого характеру. Радіо "Континент" практично не готувало власних передач, віддавши майже увесь ефірний час на частоті 100.9МГц іншій радіоорганізації (яка теж не мала ліцензії Національної ради) та ретрансляції програм зарубіжних радіостанцій. Тобто, фактично йдеться про передачу радіочастоти у суборенду іншим мовникам, що забороняється українським законодавством. А тепер щодо закидів речника Держдепартаменту США на адресу української влади буцім-то обмежити доступ громадськості до незалежної інформації (маються на увазі програми радіо "Свободи", "Голосу Америки" тощо). По-перше, ці радіостанції представлені в ефірі цілого ряду українських радіоорганізацій як в обласних центрах України (причому, на потужних середньохвильових радіопередавачах), так і на хвилях та проводовій мережі першого каналу Національної радіокомпанії України (а це - 100% охоплення слухачів усієї нашої держави). Якщо ж взяти медіа орган №1 сучасного світу - телебачення, то ефірним телекомпаніям України національним законодавством дозволено до 50% давати зарубіжного програмного продукту. Ще більший відсоток закордонних передач у мережах кабельного телебачення (а їх в Україні понад п'ятсот), які в залежності від пропускної спроможності ретранслюють у повному обсязі від 10 до 70 зарубіжних телекомпаній (це, зокрема, телекомпанії США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Росії, Польщі та інших країн). Державна Національна телекомпанія України щотижня ретранслює по першому каналу передачу "Вікно в Америку", яка готується службами "Голосу Америки". В Україні теж існує радіотелевізійне мовлення для зарубіжних країн. Безперечно, його передачі (у тому числі англійською мовою) були б цікаві для певної частини громадськості США, зокрема американців українського походження. Але жодна з американських теле- чи радіостанцій не ретранслює такий програмний продукт. Де ж взаємність, панове? То ж аналізуючи ситуацію в Україні (зокрема, щодо процесів у теле- радіоінформаційній сфері), хотілося б і з боку високопоставлених посадовців Сполучених Штатів Америки бачити неупередженість до нашої держави, яка впевнено йде шляхом демократичного поступу. З повагою, Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.03.2004 Змінилися контактні телефони ЗАТ ТРО "Українська хвиля", що представляє у місті Тернопіль Радіо "УХ 101FM" (101.1МГц), а також місцеві корпункти мережевих мовників - "Наше радіо" (104.1МГц), Радіо "Мелодія" (104.9МГц) та Радіо "Ера FM" (107.4МГц). Нові телефони офісу (0352)-22-94-44, (0352)-52-18-52, (0352)-52-19-52, (0352)-52-20-70; студійні номера - (0352)-28-55-75, (0352)-28-57-66, (0352)-28-74-00. Зазначені телефони відносяться до всіх станцій, які представляє ЗАТ ТРО "Українська хвиля". Змінилася також адреса офісу ТРО - відтепер вона має вигляд: м.Тернопіль, вул.Степана Бандери, 10 (Джерело: Інформацію надала ).
  • 11.03.2004 Цього року вперше в Одесі спільними силами Одеської міськради, радіостанцій і телекомпаній здійснюється інформаційна акція, присвячена 60-тиріччю визволення міста від німецько-фашистських загарбників, як данина пам'яті визволителям Одеси, учасникам героїчної оборони, мужності людей, які залишилися в окупації. В рамках акції з 10-го березня по 10-е квітня щодня на радіостанціях Радіо "Мелодія" (частота в Одесі - 101.4МГц) та Радіо "Маяк" (транслюється на частоті 765кГц на весь південний реґіон України) в ефір виходитиме рубрика "Ми пам'ятаємо, як це було". Вона з'являтиметься в ефірі тричі на день в один і той самий час (хронометраж кожного випуску - півтори - дві хвилини) і являтиме собою хроніку визволення Одеси. Такий проект цікавий тим, що дозволить у простій і невимушеній формі нагадати одеситам про героїчну історію міста і гідно відзначити ювілей. Усі випуски готуватимуться в єдиному стилі з використанням архівних матеріалів Одеського обласного радіо і записів з "живими" голосами учасників визволення Одеси. Загальна кількість епізодів хроніки - 30. Кількість виходів за місяць - 90. Приблизний час виходу епізодів в ефір на радіостанціях "Мелодія" і "Маяк": 9.15, 15.15 та 18.15, в ефірі Одеського обласного радіо - 8.10 і 18.10. Тим часом, інша одеська радіостанція - "АРмянское радио" (104.3МГц) надає можливість для учасників звільнення Одеси і їхніх родичів і друзів привітати один одного з ювілеєм. На основі листів, що прийматимуться протягом березня, буде сформовано два концерти на замовлення, повністю присвячені пам'ятній даті. Вони вийдуть в ефір 10-го квітня (о 13.00 та 19.00) на "АРмянском радио" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.03.2004 27-го лютого в Україні розпочала свою роботу нова інтернет-радіостанція - "Это Радио". Web-site радіостанції знаходиться за URL-адресою http://www.etoradio.net, а слухати її програми можна за URL-адресою http://82.193.100.19:8000/listen.pls. Станція транслює "Top 40" популярних форматів CHR, AC, EuroDance та Soft AC. Окрім музики є програми, рисвячені клубному життю (вони проводяться за підтримки нічних клубів), розважальні програми, телефонні розіграші, хіт-парад та ранкове шоу. Щотижня плей-лист станції оновлюється на 15-20 треків. Автором проекту нової інтернет-радіостанції є Віталій Чижов, який у минулому працював на багатьох FM-станціях Києва (Джерело: Інформацію надано ).
  • 11.03.2004 Американська рада керівників з питань телерадіомовлення звернувся до уряду України із закликом припинити "кампанію залякування і тиск на незалежні засоби інформації". У прийнятій резолюції Рада, що курирує теле- і радіомовлення США на зарубіжні країни, вимагає поновлення мовлення радіо "Континент", закритого українською владою 3 березня (Джерело: Портал "Korrespondent.Net").
  • 10.03.2004 В Одесі в ефірі місцевого радіо відсьогодні почалися щоденні передачі військових зведень "Совінформбюро" часів Великої Вітчизняної війни. Як повідомляє "Росбалт" з посиланням на заступника міського голови Володимира Палієнка, у такий ориґінальний спосіб місто починає відзначати 60-річчя звільнення Одеси від німецько-фашистських загарбників. Самі ж офіційні урочистості пройдуть 10-го квітня (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.03.2004 Посол Великої Британії в Україні Роберт Брінклі висловлює стурбованість припиненням мовлення радіостанції "Континент". Про це він повідомив "Українським Новинам" у Донецьку під час відкриття виставки "Різні голоси - загальні цінності: британські медіа заради толерантності". "Я хочу висловити занепокоєння уряду Великої Британії й інших європейських урядів не тільки з приводу закриття радіо "Континент", а й щодо недавніх випадків тиску на медіа, які висловлюють незалежну від влади думку опозиційних сил в Україні", - заявив він. Брінклі зауважив: важливо, щоб виборець мав повну і різноманітну інформацію про ситуацію в країні. В іншому випадку, коли інформація надходить лише з одного джерела - це неповноцінна демократія, - стверджує британський дипломат (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 10.03.2004 Голова комітету Європарламенту у зв'язках з Україною Ян-Марінус Вірсма засудив закриття радіостанції "Континент". Він назвав "комуністичним стилем" те, що власті намагаються пояснити заборону ефіру законними причинами, - повідомляє "Німецька хвиля". Вірсма вважає, що ситуацію із свободою слова в Україні та Росії можна порівняти - адже в обох країнах зникають незалежні мас-медіа. Щодо закриття радіо "Континент" європарламентарій заявив: "Звичайно, ми вважаємо це тривожним. У нас склалося враження, що робляться спроби примусити замовкнути засоби масової інформації. Особливо важко працювати мас-медіа, які намагаються бути незалежними, які представляють опозицію. Це може розглядатися як спроба забезпечити те, щоб влада мала якомога більший доступ до мас-медіа, а інші цього доступу не мали", - заявив Ян-Марінус Вірсма. Він сказав, що власті завжди пояснюють закриття засобів масової інформації несплатою податків чи корумпованістю. Депутат Європарламенту зазначив, що такі спроби виглядають підозрілими і являють собою старий метод зробити закриття мас-медіа законним. За його словами, насправді такі дії влади є намаганнями припинити критику і ускладнити життя незалежних ЗМІ. Вірсма вказав на те, що цього ніколи не трапляється з газетами чи радіостанціями, які підтримують владу. Особисто він не знає жодного такого прикладу (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 10.03.2004 На Закарпатті можуть припинити трансляцію незалежні телеканал "М-студіо" та радіо "Закарпаття FM". Про це повідомляє прес-служба "Нашої України". Сьогодні податкова та правоохоронні органи Закарпатської області почали перевірки діяльності Закарпатського радіотелевізійного передавального центру, борги якого по сплаті податків і зборів становлять 853 тисячі гривень. Щоб вирішити ситуацію, керівництво РТПЦ укладало угоду про оренду передавальних засобів операторам стільникового зв'язку та телерадіокомпаніям. Відповідно до чинного законодавства, РТПЦ не мало право укладати такі угоди без згоди з податковими органами, оскільки їх майно перебувало в податковій заставі. "Звісно, що про податкову заставу не знало керівництво телеканалу та радіо. У результаті податкова подала документи в прокуратуру та Господарський суд області про визнання угоди-оренди між РТПЦ та телекомпанією "М-студіо" і радіо "Закарпаття FM" недійсною", - повідомляє прес-служба. "Знаючи методи роботи керівництва облдержадміністрації Закарпаття, не має сумніву, яке саме прийме рішення суд", - зазначає Закарпатська прес-служба "Нашої України" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 10.03.2004 Європейський Союз, як очікують, виступить сьогодні з різкою заявою щодо зняття з ефіру минулого тижня в Україні радіостанції "Континент". У заяві, як очікують, Євросоюз висловить глибоке занепокоєння закриттям тієї радіостанції та закличе відновити її програми. Дипломати твердять, що Європейський Союз висловить велике занепокоєння з приводу закриття радіо "Континент" минулого тижня. Як очікують, у заяві ЄС цей крок буде названо тим більш неприйнятним у період підготовки до президентських виборів у жовтні цього року, коли інформація надто багато важить. Заява, вірогідно, містиме пункт стосовно того, що закриття радіо "Континент" суперечить спільним цілям ЄС та України щодо зміцнення демократії, верховенства права та свободи преси. Євросоюз також може закликати українські власті вжити заходів для відновлення роботи радіо "Континент". Оприлюднення цієї заяви очікують не раніше, ніж у середу ввечері, оскільки її мають схвалити не лише 15 чинних країн-членів ЄС, але й 10 країн, які долучаться до ЄС у травні, плюс Румунія, Болгарія, Туреччина та країни балканського реґіону (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 9.03.2004 Член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко спростував заяву "Укрчастотнагляду" про те, що мовлення радіостанції "Континент", яка ретранслювала програми "Німецької хвилі" та ще кількох західних радіостанцій, було припинено за рішенням Нацради. Про це повідомляє "Німецька хвиля". "Укрчастотнагляд" офіційно заявив, що вилучив передавач у радіо "Континент" "за зверненням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 2 березня". Однак, Віталій Шевченко висловив своє здивування цією заявою: "За моєї пам'яті, останні два роки питання "Континенту" на засіданнях Нацради навіть не розглядалося. І якщо ті служби, які вживали санкцій проти радіо "Континент", посилаються на якісь документи Національної ради, то це може бути лише якась приватна думка, чи якийсь лист, про який мені та іншим членам Нацради невідомо. І не більше". Віталій Шевченко додав, що, беручи до уваги розгляд скарги радіостанції в Європейському суді з прав людини, він вважає санкції проти "Континенту" ганебним фактом для України та тих її чиновників, які спричинили міжнародний скандал (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.03.2004 Столична сателітарна радіомережа "ХІТFM Україна" прийшла у місто Павлоград Дніпропетровської області. Мовлення станції в місті розпочалося 1-го березня на частоті 103.8МГц. Павлоградці мають можливість чути ретрансляцію програм з Києва, до яких додаються місцеві денні (13.00-14.00) вітальні програми (Джерело: Інформацію надав ).
  • 8.03.2004 Краматорська студія Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" (106.2МГц) розпочала трансляцію власних вітальних програм (12.00 та 19.00) та інформаційних блоків (Інформація з власних джерел).
  • 7.03.2004 Чергову нагороду 28-го лютого одержала столична сателітарна мережева радіостанція "Русское Радіо Україна" (Київ-98.5МГц, Донецьк-101.1МГц, Черкаси-103.7МГц, Севастополь-104.5МГц, Полтава-104.5МГц, Донецьк-104.7МГц, Херсон-104.8МГц, Одеса-104.9МГц, Суми-105.6МГц, Ялта-105.8МГц, Кривий Ріг-105.9МГц, Чернігів-107.2МГц, Луганськ-100.4МГц, Миколаїв-101.6МГц, Запоріжжя-104.5МГц, Мелітополь-104.7МГц, Маріуполь-105.3МГц, Харків-105.7МГц, Вінниця-105.9МГц, Краматорськ-107.8МГц, а також в ефірі кременчуцького "Visma"-радіо (101.7МГц)). Цього разу - як найрейтинґовіша радіостанція серед слухачів за результатами щорічного всеукраїнського рейтинґового конкурсу ЗМІ "Золоте перо"-2003. Цей конкурс визначає найкращі медіа в різних номінаціях, аналізуючи підсумки всеукраїнських соціологічних досліджень. На урочистій церемонії нагородження програмний директор радіостанції Андрій Бронін одержав диплом і, власне, золоте перо, з рук Віктора Черномирдіна, посла Росії в Україні. За словами Андрія, премія "Золоте перо" ще раз підтверджує високий рівень популярності "Русского Радіо" не лише у Києві, але і по Україні в цілому (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 7.03.2004 У краматорському ефірі радіо "Europa Plus у Донбасі" (101.7МГц) триває гра "Сонет №8", що лунає в рамках вітальної програми "Презент з Краматорська". Кожного буднього дня будь-який радіослухач, якому пощастить додзвонитися в ефір програми восьмим, має можливість одержати призи та сувеніри від техноторгівельного салону "Валдіс" і радіо "Europa Plus у Донбасі". Для цього треба трохи везіння і знання віршів про кохання. Восьмого березня відбудеться фінал гри, в якому буде розіграно кухонний комбайн від техноторгівельного салону "Валдіс+". Ну а власникам ігрових календарів від радіо "Europa Plus у Донбасі" не слід забувати про те, що сьогодні о 19-ій годині 7 хвилин відбудеться черговий розиграш призів акції "Червоний день календаря". Для того щоб стати власником ігрового календаря від радіостанції досить надіслати на її адресу (м.Краматорськ, вул. Соціалістична, 45-а, офіс 401) чистий конверт зі своєю зворотною адресою. І приємна новина для шанувальників "Русского радіо Україна", які мешкають у місті Краматорськ. Тепер у всіх абонентів GSM-зв'язку (Київстар, UMC та Джинс) з'явилася можливість привітати своїх близьких, передати привіт другу, чи просто замовити пісню у краматорському ефірі "Русского радіо Україна" (107.8МГц) за допомогою SМS-повідомлення. Для цього потрібно лише надіслати SMS на номер 10545, набравши на його початку ключові цифри 107.8 і поставивши пробіл. Дана послуга оплачується за спеціальним тарифом. Крім того, "Русское радіо Україна" у Краматорську проводить серед авторів SMS-повідомлень різні конкурси і розиграші (Джерело: Портал газети "Восточный проект").
  • 6.03.2004 Вчора співробітники столичної сателітарної мережі "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) провели традиційну акцію, яка проходить на дорогах Києва щорічно напередодні 8-го березня. Команда ГАЛА-треффіку, зупиняючи на вулицях авто, за кермом яких були жінки, вручала чарівним драйвершам букети квітів (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.03.2004 Львівське радіо "Львівська Хвиля" (100.8МГц та 66.26МГц) вже четвертий рік поспіль творить історію найдовшого поцілунку. 7 березня з 11.30. до 12.00 у львівському торгівельному центрі "Україна" відбувається реєстрація учасників чергового конкурсу, котрі о другій дня стануть у вітрині й почнують цілуватись. Вітрина озвучується, аби відвідувачі змогли не лише споглядати за тим, що відбувається у вітрині торгового комплексу, але й чути, як проходять всі конкурси і забави, що супроводжуватимуть свято "Найдовшого поцілунку". В цей час ведучі радіо "Львівська Хвиля" вмикатимуть різноманітні спецефекти (плюскіт, плямкання, рохкання, мявкання, сміх тощо), а також весело і дотепно коментують усе, що відбувається, та проводять розмаїті конкурси та забави. Всі учасники отримують квіти, а найориґінальніші - подарунки. Пара яка зуміє протриматись найдовше, не перервавши поцілунку, отримує телевізор від ТМ "Крімсект" Артемівського заводу шампанських вин. За друге місце - романтична вечеря для двох в елітному ресторані від газети "Україна і час". А за третє - ящик шампанського ТМ "Крімсект". Упродовж усієї акції двічі на годину ведучі забави виходитимуть з прямими репортажами в ефір радіо "Львівська Хвиля". Минулого року у Львові було встановлено новий рекорд тривалості поцілунку, переможцями стали Суслик Микола (студент Львівської політехніки) та Помеліна Вікторія (працює в універмазі "Львів"). Цілувалась Микола з Вікою 6 год. 10 хв., а після того... одружилися! В акції беруть участь лише повнолітні (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 5.03.2004 7-го та 8-го березня столична сателітарна радіомережа "ХІТFM Україна" (Київ-96.4МГц, Одеса-101.0МГц, Донецьк-101.2МГц, Сімферополь-101.2МГц, Львів-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.0МГц, Харків-102.0МГц, Полтава-102.3МГц, Вінниця-102.6МГц, Івано-Франківськ-102.6МГц, Суми-103.4МГц, Северодонецьк-103.8МГц, Луганськ-104.0МГц, Черкаси-104.1МГц, Кременчук-104.3МГц, Чернігів-104.7МГц, Біла Церква-105.7МГц, Запоріжжя-106.6МГц, Ялта-106.8МГц, Житомир-106.9МГц, Кривий Ріг-106.9МГц, Севастополь-107.0МГц, Бердянськ-101.0МГц, Євпаторія-105.9МГц, Хмельницький-107.1МГц, Кам'янець-Подільський-107.5МГц, а також на хвилях кіровоградського радіо "Новий день" (101.9МГц), а крім того - Інтернет-мовлення) представить акцію "Весняні подвиги". Подумай, на які саме подвиги ти здатен заради своєї коханої - можливо, саме тобі пощастить втілити свої задуми у життя та вигради чудові призи від спонсора акції. Слухай уважно ефір "ХІТFM Україна" аби дізнатися про подробиці (Власна інформація).
  • 5.03.2004 В офіційному повідомленні Центру "Укрчастотнагляд" щодо припинення мовлення ТОВ "Центр засобів масової інформації "Медіа-Центр" (позивні "Радіо Континент") зазначено, що вилучення "окремих блоків передавача" у компанії здійснено на "підставі "Інструкції про порядок взаємодії Державної інспекції електрозв'язку України та її реґіональних підрозділів і органів внутрішніх справ України щодо запобігання порушення законодавства у галузі зв'язку, у сфері інформатизації та використання радіочастотного ресурсу", затвердженої спільним наказом Держкомзв'язку та МВС від 25.11.02 № 223/1205 та зареєстрованої Мін'юстом України 13.12.02 за № 968/7256". Також у повідомленні йдеться про те, що вилучення проведене у зв'язку з тим, що термін дії ліцензії від 25 жовтня 1995 року у радіо "Континент" закінчився 25 жовтня 2000 року (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 5.03.2004 Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує на наступному засіданні погоджувальної ради розглянути питання про заслуховування в парламенті інформації уряду по ситуації із засобами масової інформації в Україні, - повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна". У ході сьогоднішнього пленарного засідання глава комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підкреслив, що опозиційні сили наполягають на винесенні на голосування проекту постанови про запровадження мораторію на перевірку державними органами ЗМІ в період передвиборчої кампанії 2004-го року, а також на заслуховуванні інформації прем'єр-міністра України Віктора Януковича з цього питання. Як повідомляв портал "Кореспондент.net", вчора парламент не підтримав постанову про мораторій на перевірку ЗМІ в період кампанії по виборах Президента України в 2004 році. У свою чергу Володимир Литвин відзначив, що це питання може бути розглянутий на засіданні погоджувальної ради для того, щоб вирішити, коли розглядати ця постанова і заслуховувати інформацію прем'єра (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 5.03.2004 "Наша Україна", БЮТ та СПУ вимагають від Верховної Ради заборонити перевірки ЗМІ до кінця президентської виборчої кампанії. Про це заявив депутат від "Нашої України" Микола Томенко, виступаючи в Парламенті, повідомляє аґенція "Українські новини". Опозиційна трійка також вимагає заслухати звіт віце-прем'єра Дмитра Табачника та голови Держкомзв'язку Олега Яценка щодо ситуації з перевірками ЗМІ в Україні. Фракції вимагають повторно винести на голосування постанову про заборону перевірок ЗМІ в Україні. Верховна Рада відхилила проект постанови "Про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2004 року" (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 5.03.2004 Закриття радіостанції "Континент", яка погодилась ретранслювати програми радіо "Свобода" на своїх частотах, викликала негативну реакцію з боку Європейського союзу. Про це заявила вчора на брифінґу в Європейській комісії асистент комісара ЄС у справах зовнішньої політики Емма Удвін. "Одна річ є абсолютно ясною: ми будемо різко засуджувати будь-які спроби придушити свободу медіа в Україні", - сказала Удвін, додавши, що її колеги в Брюсселі уважно стежать за цими подіями. Удвін додала, що свобода засобів масової інформації - це один із пріоритетів, які обговорюються з українською владою під час усіх зустрічей. "Зараз ми ще збираємо всю необхідну інформацію у цій справі, перед тим, як зробити конкретну заяву", - сказала вона. "Це є елементарні цінності, пріоритетні справи, які завжди присутні в нашому діалозі з Україною", - додала асистент комісара. Удвін сказала також, що свобода медіа, права людини, демократія - це теми, які завжди присутні в діалозі з Україною "й мають вплив на наші стосунки" (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 5.03.2004 "Атакою на демократію" назвав держдепартамент США закриття в Україні незалежної київської радіостанції Радіо "Континент" (100.9МГц) і припинення ретрансляції передач радіостанції "Свобода/Вільна Європа". У заяві офіційного представника держдепартаменту США Річарда Баучера виражена "глибока стурбованість в зв'язку зі спробами української влади обмежити доступ громадськості до незалежних новин і інформації". "Ми закликаємо керівництво України негайно дозволити мовлення радіостанції Радіо "Континент" і утриматися від створення подальших перешкод для ретрансляції міжнародних радіопрограм на Україні", - підкреслюється в заяві офіційного представника держдепартаменту, повідомляє "Газета.ru" (Джерело: Портал "ForUm").
  • 5.03.2004 Репортери без кордонів оцінюють закриття столичного радіо "Континент" (100.9МГц) як ще одну спробу влади змусити замовкнути дві радіостанції, відомі своєю критикою вищих чиновників. Репортери стурбовані тим, що "Континент" відрізали від ефіру саме в час, коли дирекція "Континенту" вирішила "дати притулок" іншому переслідуваному радіо, Радіо "Вільна Європа", яке вже почало транслювати свої програми на хвилях "Континенту". Разом з "ІМІ", Репортери без кордонів заявляють про свою надмірну стурбованість станом свободи слова в Україні саме напередодні президентських виборів. Ще 13 лютого Репортери та "ІМІ" заявляли: "Витиснення Радіо Вільна Європа - це дуже недобра ознака того, що відбувається зі свободою слова в Україні". Репортери без кордонів вимагають від влади не перешкоджати більш транслюванню радіо "Континент" доки Європейський суд з прав людини не винесе своє рішення відносно судового спору між владою та радіостанцією (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 5.03.2004 Верховна Рада України вчора відмовилася встановлювати мораторій на перевірки державними органами засобів масової інформації під час передвиборчої кампанії 2004 року. За відповідний проект постанови, внесеної депутатами Миколою Томенком ("Наша Україна"), Іваном Сподаренком (СПУ) та Іваном Боким (СПУ), про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ в передвиборний період 2004 року, проголосувало 206 народних депутатів за необхідних 226. Проти - 0, не голосувало - 109. Проект підтримали фракції "Нашої України", БЮТ, СПУ та КПУ, а також декілька позафракційних, аграрії та три депутати з "Народовладдя". У проекті постанови передбачалося запропонувати урядові вжити заходів по припиненню з 1 січня 2004 року перевірок ЗМІ відповідними службами виконавчої влади і державних установ на термін кампанії по виборам президента. Крім того, Державній податковій адміністрації України пропонувалося скасувати графіки перевірок ЗМІ на період передвиборної кампанії 2004 року. У проекті відзначалося, що необхідність такого рішення викликана "необхідністю безумовного забезпечення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, вільного вираження своїх поглядів і переконань, створення належних умов для творчої діяльності журналістів, забезпечення плюралізму думок у матеріалах друкованих і електронних ЗМІ". Як відомо, вчора Микола Томенко зачитав з трибуни заяву опозиційних сил, де закликав встановити мораторій на перевірки державними органами засобів масової інформації під час передвиборчої кампанії 2004 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.03.2004 Столичне сателітарне мережеве Dance Radio "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Мелітополь-106.3МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц, а також на хвилях запорізького радіо "Вірус FM" (103.1МГц)) 8-го березня в рамках проекту "Love Timer" надасть усім чоловікам протягом всього дня говорити своїм коханим компліменти та вигравати для них чудові призи (Власна інформація).
  • 4.03.2004 З 4 по 8 березня на мережі радіо "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення) - гра "Чого хоче жінка?". Перемога в цій грі - ідеальний подарунок для вашої коханої і можливість догодити найвибагливішим і найпримхливішим панянкам. Адже переможцю дістається чудовий косметичний набір! Учаснику гру необхідно за 30 секунд відповісти на запитання: "Чого хоче жінка?". Наступного дня питання повторюється, але правила трохи ускладнюються: адже тепер учаснику потрібно відповісти на те ж питання, не повторивши попередніх відповідей. З кожним днем перемогти складніше, але тем солодшим буде смак перемоги. Тим часом, представницям слабкої статі "Europa Plus Україна" дарує можливість заявити на всю країну про свої надивовижніші бажання у наймодніший і найлегший спосіб - за допомогою SMS! Для цього усього лише необхідно: на початку повідомлення набрати слово IGRA, далі - написати, про який, коштовний чи безцінний презент до 8-му березня мрієте Ви, і відправити sms у студію "Europa Plus Україна" - на номер 10800. Усі ваші найфантастичніші мрії буде озвучено ді-джеями в ефірі і нагороджено чудовими подарунками від "Європи Плюс"! Ім'я кожної нової переможниці повідомляється в кожній новій грі (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.03.2004 Український державний центр радіочастот і нагляду називає причиною припинення мовлення столичної радіостанції "Континент" (100.9МГц) відсутність у неї ліцензії на право мовлення. Про це сказано в заяві "Укрчастотнагляду", текст якої мають "Українські Новини". "Укрчастотнагляд" припинив мовлення "Континенту" за зверненням Національної ради з телебачення і радіомовлення, тому що термін ліцензії на мовлення радіо "Континент" закінчився 25 жовтня 2000 року. "Укрчастотнагляд" склав протокол про адміністративне порушення. Також в заяві йдеться про те, що міліція вилучила окремі блоки передавача. Матеріали про адміністративне правопорушення будуть передані в суд, повідомляє "Укрчастотнагляд" (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 4.03.2004 Верховна Рада сьогодні підтримала Постанову "Про звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2003 рік". Як йдеться у тексті документу, "Верховна Рада України відзначає, що, незважаючи на певні зрушення, які відбулися впродовж звітного періоду, зокрема, у сфері захисту інтересів споживачів телерадіопродукції, Національна рада досі не виконує належним чином покладені на неї обов'язки щодо забезпечення подальшого розвитку телерадіопростору, реалізації права громадян і суспільства в цілому на інформацію, на задоволення їхніх культурних та духовних потреб тощо". Зокрема, недостатньо мотивованою та послідовною депутати визнали діяльність Національної ради "щодо сприяння збалансованому наповненню телерадіоканалів інформаційними, культурологічними, просвітницькими і розважальними програмами". Народні обранці наполягають, що Нацрада взагалі не виконує функцію сприяння розвитку національного телевиробництва та створенню національної конкурентноздатної телерадіопродукції, а питанням контролю за виконанням ТРО чинного законодавства надається недостатня увага. Зокрема, ця претензія стосувалася дотримання ТРО обмежень щодо розповсюдження продукції еротичного характеру, обмежень щодо реклами алкогольних виробів тощо. Згідно Постанови ВР, Верховна Рада України вирішила звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2003 рік взяти до відома. І рекомендувала Нацраді врахувати у своїй роботі пропозиції та зауваження, висловлені народними депутатами України під час розгляду звіту, а також учасниками Парламентських слухань "Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України", що відбулися 10 грудня 2003 року (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.03.2004 Верховна Рада України вiдхилила законопроект, що надає парламенту право призначати керiвникiв нацiональних радiо- i телекомпанiй України, - повідомляє інформаґенція "Інтерфакс-Україна". За законопроект про призначення керiвникiв нацiональної Телекомпанiї i Нацiональної радiокомпанiї України i про припинення їх повноважень проголосувало 205 народних депутатiв за необхiдних 226. Законопроект визначає порядок призначення i припинення повноважень керiвникiв НТКУ i НРКУ, що здiйснює Верховна Рада України за поданням Президента. Законопроект також встановлює вимоги до керiвникiв цих компанiй та їх статусу. Зокрема, керiвниками цих компанiй може бути призначений громадянин України, який на момент призначення не досяг 60-рiчного вiку, володiє державною мовою i є квалiфiкованим фахiвцем у галузi журналiстики, юриспруденцiї, телерадiомовлення, культури i мистецтва, державного управлiння. У документi пропонувалося, щоб посада керiвника цих компанiй вiдносилася до першої категорiї державного службовця (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.03.2004 Посол США в Українi Джон Гербст сподiвається, що найближчим часом радiостанцiя "Континент" зможе вiдновити роботу в ефiрi, в iншому випадку пiде спецiальна заява, - повідомляє інформаґенція "Інтерфакс-Україна". Про це пан Гербст заявив сьогодні в Ялтi, вiдповiдаючи на прохання журналiстiв прокоментувати ситуацiю з вiдключенням радiостанцiї, що транслює на своїх хвилях програми кiлькох зарубiжних радiостанцiй, у тому числi американське "Радiо "Свобода" i "Голос Америки". "Я сподiваюся, що ця радiостанцiя скоро вiдкриється i продовжить передавати радiо "Свобода", - зазначив посол. "Це наша надiя", - додав вiн, зазначивши, що в iншому випадку буде зроблена спецiальна заява. Аналогiчнi надiї на поновлення мовлення "Континенту" висловило також керiвництво британської радiостанцiї Бi-Бi-Сi, передачi якої також транслює "Континент" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.03.2004 Одеська сателітарна мережева радіостанція "AVTO.FM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, а також на хвилях уманського радіо "МІД FM" (103.4МГц)) вносить свій посильний внесок у справу підняття патріотичного тонусу в автомобілістів. Щодня ведучі радіостанції чекають Вашої інформації про "найбездоріжніші" ділянки траффіка на вулицях Одеси: ями, вибоїни, вибої, - усе, що тобі псує настрій на дорогах уже завтра може стати історією з допомогою "AVTO.FM". Просто необхідно проголосувати за, а точніше - проти своєї найненависнішої ями, повідомивши її масштаби та місце розташування за телефоном гарячої лінії "AVTO.FM" - (048)-714-92-92. Це також можна зробити, відправивши електронного листа на скриньку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.03.2004 Найбільша американська радіомережа "Clear Channel Communications" запровадила з 26-го лютого в дію нові, більш суворі стандарти благопристойності для своїх передач. Першою же негайною "жертвою" цих стандартів став скандальний радіоведучий Говард Стерн (Howard Stern). Його популярні радіошоу знято з ефіру. "Це було вульгарно, образливо і кривдно не лише для жінок і для афроамерканців, але і для всіх людей, які мають загальноприйняті поняття про пристойності", - говориться в заяві керівництва радіостанції. "Ми не будемо пускати їх в ефір, поки не упевнимося, що вони відповідають стандартам відповідального мовлення". Мережа "Clear Channel" - найбільша мережа радіостанцій у США. Вона працює в 1200 містах країни і 65 закордонних країнах. "Шоу Говарда Стерна" лунало на хвилях 41-єї радіостанції. Воно не мало якоїсь визначеної тематики - ведучий міг говорити про що йому забажається, від політики до сексу, практично не вибираючи висловів. Це викликало обурення і величезну увагу широкої аудиторії (Джерело: Портал "OnAir.Ru").
  • 4.03.2004 Найстарший кореспондент радіо BBC Елістер Кук пішов на заслужений відпочинок після 58-и років безупинної роботи. Як передає інформаґенція France Presse, 95-річний іноземний журналіст BBC проведе в найближчі вихідні останній випуск своєї передачі "Листи з Америки", беззмінним ведучим якої він залишався протягом майже 6-ти десятиліть. Передача, що розповідає про життя американців, виходила на радіо щотижня і є однією з найулюбленіших серед кількох поколінь слухачів багато в чому завдяки майстерності Елістера Кука. Останнім часом лікарі настійно рекомендували Куку залишити роботу через артрит і серцеву недостатність. За 58 років роботи в "Листах з Америки" Кук лише тричі пропустив ефір передачі, у тому числі один раз минулого тижні через сильне нездужання, повідомляє "Росбалт" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.03.2004 СДПУ (о) не причетна до закриття столичної радіостанції "Континент" (100.9МГц). Як повідомляє кореспондент "Громадського радіо" з Парламенту, про це заявив член фракції Нестор Шуфрич. Вчора директор "Континенту" Сергій Шолох стверджував, що він зустрічався з представниками СДПУ (о). "Менi сказали, що якщо включу "Свободу", прийде кiнець i менi, i радiостанцiї. Якщо погоджуся з ними працювати без розголосу спiвробiтництва, всi питання будуть вирiшенi", - сказав Сергій Шолох, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна" (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 4.03.2004 Загиблий керівник полтавської ТРК "ЮТА" (100.6МГц - ред.) Георгій Чечик заснув за кермом. Як повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", полтавська міліція називає цю версію як одну з найбільш вірогідних. За словами начальника ЦГЗ МВС України у Полтавській області Олега Шульги цю версію підтверджує той факт, що практично не було гальмування автомобіля "Опель-Омега", за кермом якого був Георгій Чечик. Також Олег Шульга додав, що з гальмовою системою автомобіля все було гаразд. "Я був особисто знайомий з Чечиком і знав, що машина у нього нова, з гальмами нового "Опеля" навряд чи щось могло статись", - сказав Шульга. Керівник ТРК "ЮТА" загинув вчора у ДТП. Його автомобіль "Опель-Омега" виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з мікроавтобусом "Газель". У "Газелі" було дві особи - водій та пасажир. Останній помер у лікарні (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 4.03.2004 Директор полтавської ТРК "Юта" Георгій Чечик, який загинув вчора у ДТП, їхав на переговори щодо мовлення радіо "Свобода" на своїх хвилях 100.6МГц. Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на президента Полтавського медіа-клубу Людмилу Кучеренко. Вона розповіла, що Георгій Чечик був у справах в Києві, але вимушений був повернутися до Полтави вранці 3-го березня, щоб вдень бути знову в Києві. Продюсер української служби радіо "Свобода" Алла Лучанінова підтвердила, що загиблий мав бути присутній в їхньому офісі вдень на переговорах щодо мовлення "Свободи". Як повідомлялося, Георгій Чечик загинув у ДТП 3-го березня о 6.10 на 165-му кілометрі автотраси Київ-Харків Його Opel Omega зіткнувся з пасажирським мікроавтобусом "Газель" (Джерело: "УНІАН").
  • 4.03.2004 Блок "Наша Україна", БЮТ та СПУ вимагають відновити мовлення столичного радіо "Континент" (100.9МГц). Як повідомляє аґенція "Українські новини", про це заявив депутат від "Нашої України" Микола Томенко, виступаючи з трибуни Парламенту від імені трьох фракцій. Опозиційна трійка вимагає розглянути та прийняти проект постанови про мораторій на перевірку ЗМІ до виборів Президента. Микола Томенко також закликав Парламент заслухати у п'ятницю, 5-го березня, звіт прем'єр-міністра України Віктора Януковича щодо закриття низки ЗМІ останнім часом (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 4.03.2004 Сьогодні депутати Верховної Ради заслухають Проект Постанови про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2004 року. Крім того заплановане друге читання Проекту Закону про призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень. Як і за попередніми питаннями, голова парламентського Комітету зі свободи слова та інформації МиколаТоменко доповідатиме по Проекту Постанови про звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2003 рік та Проект Постанови про рекомендації парламентських слухань "Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України" від 10 грудня 2003 року (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 4.03.2004 Стурбованість ситуацією із припиненням мовлення столичного радіо "Континент" (100.9МГц) висловив лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко. Зокрема він зазначив: "Ми розглядаємо цей інцидент в одному ряду із припиненням мовлення радіо "Свобода" в FM-діапазоні, із намаганням закрити "Сільські вісті", із проблемами, які останнім часом з'явилися у "Радіо РОКС Україна" та "П'ятого каналу". У розповсюдженому інформаційному повідомленні зазначено, що "напередодні виборів влада хоче тотального впливу на інформаційні потоки, тому вдається до брутальних дій - безцеремонно затикає рота останнім острівцям свободи слова, методично знищує всі редакції, колективи яких дозволяють собі "нечувану розкіш" - мати незалежну позицію," - зауважив Ющенко. Він висловив переконання, що метою влади є створення єдиного слухняного інформаційного простору, і заради цього зараз відбувається значний тиск на журналістське середовище". Ющенко заявив, що пам'ятає професійну роботу радіо "Континент" ще на минулих президентських перегонах, у 1999 році, коли під час виборчої кампанії радіостанція надавала прямі ефіри для дебатів опозиційним кандидатам. "До речі, ці програми вів Георгій Гонгадзе," - зауважив Ющенко. "Континент" надавав ефір для програм радіо Бі-Бі-Сі, "Громадському радіо" і мав велику популярність серед аудиторії людей, які цінують вільне слово. Сьогодні у громадян відібрали можливість отримувати незаангажовану інформацію. "Наша Україна" наголошує, що свобода слова - це одна з головних засад демократичного суспільства. Ми докладемо всіх зусиль, щоб в Україні існувала свобода слова і мас-медіа були незалежними," - заявив Віктор Ющенко (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 3.03.2004 Ні про яку конфіскацію майна столичного радіо "Континент" (100.9МГц) центром "Укрчастотнагляд" "мови не може бути", - заявив сьогодні перший заступник начальника відомства Павло Слободянюк. Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна". "Укрчастотнагляд" має претензiї до "Континенту" за незаконне мовлення в ефiрi, оскiльки у радiостанцiї вiдсутнiй дозвiл (лiцензiя) на цю частоту,- сказав Слободянюк. У той же час він не змiг прокоментувати, що конкретно вiдбувається в даний момент з обладнанням радiостанцiї, але всi питання, пов'язанi з можливим вилученням, за його словами, є у компетенцiї правоохоронних органiв. Один з керівників "Укрчастотнагляду" наголосив, що будь-якi пошуки полiтичного пiдґрунтя в дiях його підлеглих безпiдставнi. "Ми, як ДАI, зобов'язанi забезпечити законнiсть мовлення в ефiрi. Практика закриття незаконних мовцiв - одне iз завдань центру", - сказав Павло Слободянюк. Перший заступник начальника "Укрчастотнагляду" також був здивований повiдомленням про нiбито глушiння мовлення "Континенту" спецiальними засобами. Директор радiостанцiї Сергiй Шолох повiдомив, що припинення мовлення сталося без рiшення суду, а пiдставою для конфiскацiї стала постанова центру "Укрчастотнагляд". Постанову вручили головному iнженеру радiостанцiї. Технiчний директор радiостанцiї Олександр Демидов повiдомив в iнтерв'ю аґенції "Інтерфакс", що при конфiскацiї радiопередавача йому показали "розпорядження про усунення порушень законодавства у галузi використання радiочастот". Сергій Шолох сказав "Інтерфаксу": "Я звинувачую в цих дiях керiвництво СДПУ(о)". Водночас вiн не змiг прокоментувати сутi претензiй держорганiв. Сергій Шолох заявив, що йому погрожували, вiн кiлька днiв змушений був переховуватися. Директор радіо "Континент" стверджує, що зустрiчався з представниками СДПУ(о). "Менi сказали, що якщо включу "Свободу", прийде кiнець i менi, i радiостанцiї. Якщо погоджуся з ними працювати без розголосу спiвробiтництва, всi питання будуть вирiшенi", - сказав Сергій Шолох. Пiсля цiєї зустрiчi вiн вирiшив залишити країну. Сергій Шолох також повiдомив, мовляв сьогодні до Києва прилiтає його адвокат, який представляє iнтереси радiостанцiї в Європейському судi (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 3.03.2004 4 березня, о 20.05 івано-франківське радіо "Західний полюс" (104.3Мгц) спільно з ТРК "Громадське радіо" та Швейцарською аґенцією зі співпраці та розвитку розпочинають новий проект - програму "Право знати". Темою першої програми будуть рівні права для чоловіків і жінок. Разом з гостями студії розмовлятиме ведуча Слава Угринюк, а слухачі зможуть взяти участь у дискусії, скориставшись електорнною поштою та телефоном (0342)-77-52-72 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 3.03.2004 Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підготоував депутатський запит до Генерального прокурора України Г. Васильєва та голови Державного Комітету зв'язку та інформатизації України О. Яценка щодо створення перешкод в роботі київської радіостанції "Континент". Як відзначено у запиті, до Голови Комітету звернувся керівник ТОВ Центр ЗМІ "Медіа-центр" (радіо "Континент") С. Шолох, щодо створення штучних перешкод у розповсюдженні сигналу радіостанції "Континент" на частоті 100.9МГц по місту Києву. З 1 березня 2004 року, після оголошення в засобах масової інформації повідомлення про угоду радіостанції "Континент" (ТОВ Центр ЗМІ "Медіа-центр") з радіостанцією "Свобода" про інформаційну співпрацю, в районах міста радіосигнал на частоті 100.9МГц почав "забивається" перешкодами, так званими "шумами". 3-го березня 2004 року о 13 годині 15 хвилин на технічний поверх будинку № 2 по вулиці Немировича-Данченка (де встановлено передавач радіостанції "Континент") прийшли невідомі особи і вимкнули передавач, чим припинили мовлення радіостанції "Континент". Враховуючи обставини, що склалися, а також той факт, що судовий позов радіостанції "Континент" розглядається у Європейському суді з прав людини, Микола Томенко вимагає з'ясувати обставин перешкоджання діяльності київській радіостанції "Континент" та вжиття невідкладних дій по припиненню таких дій (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.03.2004 Британська радіомовна корпорація "ВВС" сподівається на повернення столичного радіо "Континент" (100.9МГц) до ефіру. "Ми з жалем довідалися що багаторічний партнер "ВВС" радіо "Континент" був відключений від ефіру", - ідеться у коментарі керівника української служби "ВВС" Мачека Бернат-Рещинського. "Багато слухачів "ВВС" у Києві налаштовувалися на наші програми на радіо "Континент", і ми засмучені тим фактом, що вони тепер позбавлені такої можливості", - також сказано в заяві. "Ми із задоволенням працюємо з радіо "Континент" і сподіваємося, що вони зможуть знову звернутися по ліцензію в майбутньому з тим, щоб і надалі збагачувати вибір українського слухача зі своїм міксом новин (в тому числі "ВВС"), джазу та класичної музики", - сказав керівник української служби "ВВС" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 3.03.2004 Розслідувати обставини загибелі в автокатастрофі генерального директора Полтавської телерадіокомпанії "ЮТА" Георгія Чечика просить міністра внутрішніх справ Миколу Білоконя депутат Верховної Ради Микола Томенко. Про це повідомляє аґенція "Українські новини". Томенко підготував відповідний депутатський запит. Парламентарій підкреслює, що незадовго до загибелі Чечик заявляв про перешкоджання його роботі. Георгій Чечик загинув сьогодні близько 6.00 загинув в результаті дорожньо-транспортної пригоди в Пирятинському районі (Полтавська область) біля села Велика Круча на автомагістралі Київ-Харків. ТРК "ЮТА" здійснює цілодобове радіомовлення на 100.6МГц-радіо "Полтава-плюс". У липні 2003 року ТРК "ЮТА" відмовили в продовженні ліцензії на телемовлення, і зараз компанія здійснює лише радіомовлення. 16 лютого ТРК "ЮТА" заявила про спробу захоплення будинку компанії представниками федерації східних єдиноборств "Дракон", якій управління майна комунальної власності виконавчого комітету Полтавської міської ради передало приміщення ТРК в оренду (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 3.03.2004 Сьогодні після 15-ї години на частоті 103.6МГц (власник - "Радіо РОКС Україна"), що мовчала з 20-го січня, розпочалася передача тестового сигналу - в ефір пішов звуковий сигнал частотою 1кГц. Тест припинився близько 17-ї години (Власна інформація).
  • 3.03.2004 Сьогодні, 03-го березня, о 13.15 під час трансляції програми "Громадського радіо" представниками "Украчастотнагляду" без рішення суду було вимкнено передавач радіостанції "Континент" (100.9МГц), який знаходиться на недержавній території. Про це йдеться в заяві, розповсюдженій представниками радіо "Континент". Також розпочалася конфіскація техніки радіостанції. Таким чином було припинено мовлення радіостанції, яка транслювала незалежні неупереджені новини служб "Бі-Бі-Сі", Польського радіо, "Німецької хвилі", а також планувало розпочати трансляції програм радіо "Свобода" - твердиться в заяві (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 3.03.2004 За повідомленням порталу "ІМІ" сьогодні у середині дня у столичного радіо "Континент" (100.9МГц) було конфісковано техніку і відключено передавач. Як повідомив технічний директор радіостанції Олександр Демідов, приміщення, у якому знаходиться передавач було відкрито без його дозволу (передавач знаходиться у приміщенні університету технології та дизайну). Під час вилучення обладнання були присутні представники Укрчастотнагляду, міліції та університету. Працівникам Континенту було показано дозвіл Укрчастотнагляду, проте детальніше ознайомитись із ним, технічний директор не мав можливості. Як стало відомо кореспондентам "ІМІ", сьогодні до Києва прилітає адвокат директора радіостанції Континент Сергія Шолоха, який представляє його інтереси в Європейському суді. Сам Шолох зараз перебуває у відрядженні за межами України (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 3.03.2004 У ДТП загинув генеральний директор полтавської ТРК "ЮТА" Георгій Чечик. Аварія трапилась у Полтавській області на автомагістралі Київ-Харків, повідомляє аґенція "Українські новини". За попередніми даними, автомобіль "Опель", в якому був Чечик, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з автомобілем "Газель". Георгій Чечик їхав у Київ. ТРК "ЮТА" мовить на радіо "Полтава-Плюс" (100.6МГц) (Джерело: Портал ТРК "Громадське радіо").
  • 3.03.2004 Сьогодні до кінця дня столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) планує вийти в ефір. Про це повідомляє "ІМІ" з посиланням на технічного директора радіостанції Віталія Шевченка. За його словами, спочатку буде запущено тестовий сигнал, а потім уже розпочнетьмя повноцінне мовлення. Нагадаємо, що 20 січня 2004 року було припинено мовлення "Радіо РОКС Україна", яке подає в ефір програми "Громадського радіо" та прямі трасляції засідань сесії Верховної Ради. Це сталося через відключення радіопередавача від електроенергії, який знаходиться на території заводу "Арсенал". Керівництво останнього пояснило відключення наявністю в них відповідного рішення санепідемстанції. У свою чергу, керівництво радіостанції заявило, що вони "мають санепідемпаспорт на роботу даного типу обладнання саме в тому місці". "Радіо РОКС Україна" звернулося до прем'єр-міністра України Віктора Януковича з проханням розібратися у ситуації. Перевірка, проведена Міністерством охорони здоров'я, за дорученням прем'єр-міністра, не зафіксувала порушень з боку "Радіо РОКС Україна". Зокрема, як йдеться у офіційній відповіді від 13 лютого, "МОЗ не вбачає законних підстав для відміни санепадемпаспорту радіостанції" (Джерело: Портал "ІМІ").
  • 2.03.2004 Найвищу нагороду в номінації "Краще радіо-шоу в Україні" на Всеукраїнському конкурсі ЗМІ "Золоте перо", що проходив у Національному Палаці "Україна" 28-го лютого, вибороло ранкове "Только Так! Шоу", що транслюється на мережі "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-106.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а крім того - Інтернет-мовлення). Нова рейтинґова нагорода вкотре довела супінь популярності радіо "Europa Plus" в Україні: подібно до однієї п'ятої частини планети, наша країна любить прокидатися - Только Так! - з "Europa Plus" та її ведучими - Антоном Комоловим і Мариною Гладкою, які щоранку заряджають слухачів позитивною енергією на весь день. Тим часом, радіо "Europa Plus Україна" повідомляє своїм слухачам чергову приємну новину - лише ця радіостанція є Генеральним інформаційним радіопартнером фестивалю "Французька весна" в Україні (1-30 квітня). І лише вона знає, як потрапити на передпрем'єрні кінопокази, виставки та концерти "Французької весни" тоді, коли очікуються суцільні аншлаги та розкуплено геть усі квитки. Слухайте радіо "Europa Plus Україна", слідкуйте за ефіром, беріть участь у конкурсах, і тоді ви обов'язково потрапите на заходи, що проходитимуть в рамках фестивалю (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 2.03.2004 З 1-го березня сталися чергові зміни у частному розкладі Української служби радіо "Свобода" у діапазоні коротких хвиль. Відтепер з 6.00 до 7.00 станція працює на частоті 6125кГц (замість 3985кГц), з 20.00 до 21.00 - на частотах 9650кГц та 6000кГц (замість 3980кГц і 5985кГц відповідно), з 21.00 до 22.00 - на частоті 9650кГц (замість 3980кГц) і з 22.00 до 23.00 - на частоті 5955кГц (замість 3980кГц). Тим часом, на колишній частоті Української служби радіо "Свобода" 3980кГц відтепер з 20.00 до 23.00 працює Російська служба радіо "Свобода" (Джерело: ).
  • 2.03.2004 Українська радіомережа "Niko FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) змінює свій формат. Вже зареєстровано нові "розпізнавальні знаки" радіостанції - "НІКО fm - Народне радіо". "Народність" у розумінні радіо "Niko FM" - аж ніяк не "сільськість" чи фольклористика, а визнання та любов слухачів. Початок змін на радіостанції позначилося великою акцією "Революція на радіо Niko FM": кожен, хто телефонуватиме в ефір радіостанції з 1-го по 7-е березня, отримуватиме подарунок, адже саме подарунки і сюрпризи формують чудовий настрій у слухачів. А з 8-го березня розпочнеться активне ефірне життя нової народної радіостанції "Niko FM" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 2.03.2004 Як йдеться у заяві, поширеній керівництвом столичного радіо "Континент" (100.9МГц), учора, 1-го березня, після оприлюднення інформації про те, що радіостанція "Континент" розпочинає мовлення програм радіо "Свобода" на своїй частоті, - о 18.02 було включено так звані "глушилки", що перешкоджають передачі сигналу радіо "Континент" на деякі райони міста Києва. Керівництво радіостанції "Континент" оголошує протест діям влади, які перешкоджають інформаційній діяльності радіостанції, яка транслює неупереджені новини українських служб "Бі-Бі-Сі", "Голосу Америки", радіо "Свобода", "Німецької хвилі", "Польського радіо" та "Громадського радіо". Це є грубим порушенням конституційних прав громадян на отримання інформації. - йдеться в заяві. Колектив радіо "Континент" звертається до Президента України як до гаранта Конституції вжити заходів для забезпечення безперешкодної діяльності засобу масової інформації. В заяві наголошується, що справа радіостанції "Континент" знаходиться на розгляді в Європейському суді з прав людини і, згідно з Конституцією України, до кінцевої ухвали суду радіостанція має повне право здійснювати мовлення. Генеральний директор радіо "Континент" Сергій Шолох стверджує, що він був попереджений певними політичними силами про неприпустимість трансляції радіо "Свобода" на своїй хвилі - аж до погроз його життю в разі початку трансляції програм. Сергій Шолох заявляє, що якщо перешкоджання діяльності радіо "Континент" не припиниться, він готовий оприлюднити деталі погроз (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.03.2004 Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації пропонує парламенту призначати керівників Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України на 5 років. Про це журналістам повідомив голова комітету Микола Томенко, посилаючись на підготовлений до другого читання законопроект "Про призначення керівників Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України і про припинення їхніх повноважень". У законопроекті у другому читанні комітет пропонує призначати керівниками компаній громадян України молодших 60-ти років, яким після призначення буде заборонено працювати в органах державної влади, займатися підприємництвом і бути засновником засобів масової інформації. Керівником компаній також не може бути людина, яка має непогашену судимість. Комітет пропонує призначати керівників НТКУ і НРКУ Верховною Радою за поданням Президента, передає "Главред" з посиланням на "Українські Новини". Микола Томенко вважає, що прийняття цього закону має стати одним із кроків на шляху до створення суспільного телебачення на базі НТКУ. "Цей закон є надзвичайно важливим, щоб зробити ці півкрока... НТКУ фактично працює в тіньовій сфері", - сказав він. За його словами, надалі Рада прийме зміни до закону "Про телебачення і радіомовлення", якими заборонить комерційну діяльність НТКУ. "Ми виходимо на наступний крок, відповідно до якого НТКУ повинна припинити свою роботу як комерційна структура. Тоді можна буде пояснити, чому ця комерційна телекомпанія, що займається рекламним бізнесом, ще і за це одержує 45 мільйонів гривень державних дотацій", - сказав Томенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.03.2004 Сьогодні у другій половині дня у Києві розпочав роботу новий передавач, який видає в ефір відкриту несучу на частоті 100.9МГц, що ускладнює прийом радіо "Континент" (100.9МГц) та радіо "Мелодія" (101.1МГц) (Власна інформація).
  • 1.03.2004 Столичне "MusicРадіо" (101.5МГц) від сьогоднішнього дня збільшило обсяги мовлення з 20-ти до 24-х годин на добу. Завтра буде офіційно відкрито новий Web-сайт радіостанції, який можна буде знайти за звичною URL-адресою http://www.musicradio.kiev.ua. Тим часом, вже сьогодні на хвилях радіостанції стартував конкурс "Місс Офіс 2004". Конкурс "Місс Офіс" проводиться радіостанцією "Music-Radio" вже уп'яте. У 2001-у році організатори шукали "Найспритнішу", у 2002-у році конкурсантки змагалися за титул "Душа колективу". Найбільший резонанс викликав конкурс "Місс Офіс 2003", коли представниці київських офісів демонстрували найсексуальніший голос. Мета цьогорічного конкурсу - визначити найенергійнішу співробітницю київських офісів. В рамках акції, щодня учасниці конкурсу надсилатимуть факси на студію радіостанції з відповідями на поставлені питання, а наприкінці дня компетентне журі обиратиме переможницю. Потім, серед п'яти переможниць дня визначатимуть переможницю тижня. У підсумку, чотири переможниці тижня боротимуться за головний приз - елітну душову систему, надану спонсором акції - торговою маркою "Hansa", провідним виробником змішувальної арматури з Німеччини. Передбачені також заохочувальні призи для учасниць. Питання для конкурсанток стосуватимуться різних ситуацій, в яких необхідно проявити енергійність, рішучість, упевненість, спритність та інші якості, властиві сучасним працюючим жінкам. Підбиття підсумків конкурсу "Місс Офіс 2004" і урочисте нагородження переможниці заплановане на 26-е березня. Зареєструватися як учасниця конкурсу можна щодня за телефоном чи факсом (044)-238-83-89, або на офіційному Web-сайті радіостанції.PR-партнером акції виступила компанія - "Publicity Creating" - перша спеціалізована українська PR-аґенція повного циклу послуг, яка має досвід роботи на ринку з кінця 1997 року. За словами Руслани Пліс, креативного директора "Publicity Creating", критерій "енергійність", за яким визначатимуть цьогорічну "Місс офіс" є символічним, адже енергія - це те, що необхідно нам усім. А працююча жінка має бути вдвічі енергійнішою: аби устигати працювати, удосконалюватися, конкурувати з чоловіками, виховувати дітей, стежити за своїм зовнішнім виглядом і при цьому - залишатися жінкою (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.03.2004 Сьогодні, 1-го березня, Всеукраїнська інформаційна радіослужба "Панорама" розпочинає нову радіопрограму "Людина влади". Щодня автори програми запрошуватимуть до студії народних обранців - депутатів, міністрів, представників Адміністрації Президента України, - повідомляє "ІМІ". Автори переконані, що народ байдуже ставиться до своїх обранців через те, що бачить їх час від часу у сесійній залі, а цього, за їх словами, замало. "Громадяни хочуть мати про представників влади більшу та докладнішу інформацію, включно і з інформацією особистого характеру - адже вони є публічними діячами, як, зрештою, і зірки шоу-бізнесу", зазначено у інформаційному повідомленні радіослужби "Панорама". Також у повідомленні йдеться, що журналістів програми "Людина влади" не цікавитимуть пікантні сторони особистого життя державних діячів - запитання до гостей студії стосуватимуться суспільного життя. Програма "Людина влади" транслюватиметься у прямому ефірі на столичному радіо "Континент" (100.9МГц), в Інтернеті - на Web-сайті http://www.vistka.com. У записі програми виходитимуть на частотах 26-ти реґіональних радіостанцій, що є партнерами радіослужби "Панорама", а також окремими радіостанціями у Москві, Чикаго, Філадельфії, Лос-Анджелесі, Польщі та Канаді. Друковані версії розмов публікуватимуться двома десятками реґіональних газет України. Також готуватиметься телеверсія інтерв'ю. Ведучими програми є журналісти Вероніка Маковій та Олег Дейнека. Початок ефіру - о 15.15, тривалість 40 хвилин (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.03.2004 У львівському ефірі радіомережі "M-FM" (104.3МГц) з'явилися місцеві рекламні блоки. Контактний телефон для розміщення реклами - (0322)-97-41-70, електронна скринька - (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.03.2004 Від п'ятниці, 27-го лютого, на столичному радіо "Континент" (100.9МГц) транслюється одна з ранкових програм Української служби радіо "Свобода" - програма "Ранкова Свобода". Про це повідомляє інформаґенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на офіційний сайт "Свободи". Програма "Ранкова Свобода" триває з 6.00 до 7.00 (Джерело: Портал "Український Медіа-Сервер").
  • 1.03.2004 Гру "Дай пять" ("Дай з п'ять"), що на хвилях одеського мережевого "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц), визнано кращою інформаційно-розважальною програмою за підсумками цьогорічного конкурсу в галузі журналістики "Золоте перо". Одержали почесну нагороду 28 лютого творці програми - Андрій Куц і Деніс Цикановський. Вони є також аторами інших відомих "просторадійних" проектів - таких як "Глобус України" і серіал "Гетьмен". До речі, відсьогодні на "Просто Раді.О" можна почути нові серії проекту "Глобус України". Вони лунатимуть в ефірі щопонеділка та щосереди (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.03.2004 Запорізька радіостанція, що веде мовлення на частоті 102.2МГц (проект ТОВ РС "Великий луг"), і яка раніше планувалася до запуску як "Класик-радіо", тепер працює з позивним "FM 102.2" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.03.2004 Ви переконані, що ваша мама - найкрутіша мама у цілому світі? Одеське "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) допоможе вам перевірити ваші переконання. Надішліть на електронну скриньку ім'я та контактний телефон своєї мами і 8-го березня ді-джей радіостанції зателефонує їй, аби у прямому ефірі влаштувати їй іспит на крутизну, задавши кілька питань. Якщо ваша мама витримає цей іспит, вона отримає приз від радіостанції і спонсора акції (Власна інформація).
  • 1.03.2004 28 лютого у Національному палаці "Україна" було вручено найвищу нагороду у галузі журналістики - "Золоте перо". Всеукраїнський щорічний конкурс засобів масової інформації "Золоте перо" було започатковано у 2001 році. Організаторами конкурсу стали Центр соціально-політичних технологій спільно з Національною спілкою журналістів України. Переможців визначали у 10-ьох номінаціях. Серед переможців цьогорічного конкурсу були й радіопрограми. Радіопрограма "Дай п'ять" ("Просто Раді.О") здобула перемогу у номінації "Інформаційно-новинна програма"; "Золоті пір'я" також отримали радіопрограма "Вкусняшка" від радіо "Мелодія", радіопрограма "Новости с того света" (радіо "Апельсин" 104.6FM). В номінації "Найвищий рейтинґ серед радіослухачів України" перемогло "Русское радио". За словами Святослава Погранічного, генерального продюсера конрурсу "Золоте перо", визначення кращих програм та рубрик на радіо і в пресі проводилось шляхом незалежних загально-національних соціологічних опитувань серед громадян, який здійснював протягом року Центр соціально-політичних технологій України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 1.03.2004 У червні 2002 року в одному із наймодніших нічних клубів столиці відбувався мега-конкурс "Містер Європа FM" від столичного радіо "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення). З 20-ти учасників був обраний кращий - Містер "Європа FM". Переможцем став Володимир Єлисєєв, який одержав річний контракт на роботу в престижному модельному агентстві, і тепер є обличчям багатьох знаменитих брендів. А з 8-го березня в рамках святкування восьмиріччя "Європи FM" стартує конкурс - "Містер і Місс Європа FM". Якщо ви бажаєте стати претендентом і перемогти в конкурсі - відправляйте свою заявку на участь на електронну скриньку . У заявці коротко опишіть себе (анкету на участь у програмі "Стиковка" можна подивитися на сайті радіостанції за адресою http://www.europa.fm/ru/programs/index.html?c=about&id=24), не забудьте указати своє ім'я і контактний телефон. Авторів найцікавіших заявок буде запрошено в студію "Європи FM", де у них буде можливість поборотися за звання "Містера" і "Місс" "Європи FM". Претенденти і претендентки на високе звання щодня з 18.00 до 19.00 свої здібності, які слухачі оцінюватимуть за 5 бальною системою, відправляючи під час програми свої повідомлення на пейджер - (телефон 0-69, абонент "Європа"). Кандидати, які наберуть найбільшу кількість голосів і стануть "Містером і Місс Європа FM". А у неділю 14-го березня Сергій Комаровський і Євген Гордєєв поекспериментують - чи зістикуються між собою Містер і Місс "Європа FM"!? А з 1-го по 7-е березня в рамках 7-го тижня святкування восьмиріччя "Європи FM" в ефірі станції з'являтиметься гра "Я слушаю Європу 107 FM". Для участі у грі надішліть на станцію свою заявку, ззазначивши в ній своє ім'я, контактний телефон та напишіть коротко про те, чому ви слухаєте "Європу FM". Заявки приймаються на адресу 03039, м.Київ, вул.Голосіївська, 7, корпус 3, офіс "Європи FM", гра "Я слухаю Європу 107 FM", на факс (044)-251-49-99, або на електронну скриньку . Після цього - чекайте: будь-якої миті до вас може зателефонувати ді-джей радіостанції та запитати, яка композиція тільки но лунала в ефірі. Якщо ви у цей час уважно слухали радіостанцію і зможете дати правильну відповідь - приз ваш (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.03.2004 27 лютого припинилося мовлення радіостанції "Голос Америки" чеською, словацькою і іншими вісьма мовами народів Центральної і Східної Європи, в тому числі, естонською, литовською, латиською. Про це повідомляє радіо "Прага". Як повідомлялося раніше, керівництво "Голосу Америки" хотіло також вдвічі скоротити мовлення українською мовою, однак відмовилося від цієї ідеї після скандалу з радіо "Свобода", яку позбавили ефіру на київській FM-станції "Довіра FM" (Джерело: Портал "Телекритика").

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини лютого

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024