Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Вересень 2003 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіонавчання  

  • Радіоанонс

  • Новини серпня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.09.2003 Від завтрашнього дня одеська радіостанція "Маяк" (765кГц через РПЦ Петрівка) збільшує обсяги мовлення на дві години: відтепер станція перебуватиме в ефірі з 6.00 до 24.00. Також завдяки збільшенню глибини модуляції (до 95%) та потужності сигналу значно збільшилися якість та радіус прийому. Програми "Маяка" нині можна також чути в Одесі на частоті 71.36МГц. Під час пляжного вона сезону використовується для трансляції програм "Пляжного радіо", а нині - для подачі сигналу зі студії "Маяка" на РПЦ у с.Петрівка. Власне, "Маяк" на каналі 71.36МГц можна слухати з 6.00 до 24.00, а вночі, з опівночі до 6.00 тут лунатимуть програми "BBC". А ось на радіо "Maximum" (100.4МГц) відтепер щодня у будні з 10-ї до 16-ї години веде лінійні ефіри Сергій Щербаков (екс-"Europa Plus Україна") - у ці години до уваги слухачів клубні та комп'ютерні новини, новини зі світу кіно, а також різноманітні ігри (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.09.2003 Одеська радіостанція ПП ТРК "Радіо-1" (103.2МГц) використовує новий позивний - "Народне радіо" замість колишнього "Радіо Шансон". Основу формату станції тепер складає пост-радянська поп-музика різних часів, однак, іноді лунають і композиції західних виконавців. Ведучі та новини в ефірі відсутні. Станція має багато джинґлів. Тим часом, телефон рекламної аґенції радіокомпанії не змінився - як і раніше він має номер (048)-728-91-28. Паралельно зі змінами формату і концепції зник сигнал RDS на цій частоті (Джерело: Інформацію надав ).
  • 30.09.2003 Депутати Верховної ради вже пропонують зміни до новоприйнятого закону "Про рекламу" щодо мови реклами. У зареєстрованому проекті закону "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" пропонується внести зміни у статтю, що стосуються мови реклами. Зокрема, в документі, внесеному на розгляд парламенту народним депутатом України Ю. Артеменком пропонується спірну статтю 6 вже чинного Закону викласти у такій редакції: "1. Застосування мови у рекламі здійснюється відповідно до закону про мови в Україні. 2. Знаки для товарів i послуг, які охороняються законодавством України, розповсюджуються в рекламі в ориґіналі". Нагадаємо, що нещодавньо підписаний закон "Про рекламу" викликав чимало нарікань, одне з них стосувалося того, що рекламодавці змушені цим нормативним актом перекладати українською мовою навіть назви торгових марок (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 30.09.2003 Протягом останніх кількох днів передавач столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) знов працює нестабільно: станція постійно зникає з ефіру на кілька секунд (Власна інформація).
  • 29.09.2003 Змінилася електронна адреса, яку краматорське відділення столичного мережевого "Русского радио Україна" (107.8МГц) використовує для прийому повідомлень у місцеві вітальні програми. Відтепер вона має вигляд ; натомість адресу закрито (Джерело: Інформацію надав ).
  • 29.09.2003 8 років тому у цей день у Києві вперше залунали позивні радіо "Люкс FM". Це трапилося ввечері на частоті 103.1МГц, тестовий прогон передавача на якій розпочався ще за тиждень до того - 22-го вересня 1995-го року. Мовлення на столицю тоді велося з львівської студії радіостанції, яка існувала ще з початку 1994-го року. Для трансляцій програм радіостанції на Київ було створено підприємство "UBC - Радіо "Люкс"" (Назву "UBC" слід розшифровувати як Ukrainian Broadcasting Corporation, тобто "Українська Мовна Корпорація). На початку свого існування в столиці станція відрізнялася досить своєрідним наповненням ефіру та наявністю неповторного львівського колориту, а також значною кількістю вітчизняної музики (у ті часи у київському FM-діапазоні майже не було музики українських виконавців). Згодом обличчя каналу кілька разів змінювалося. У 1995-96-у роках станція використовувала для трансляцій передавач потужністю 1 кіловат, встановлений на передавальному центрі на Лисій горі; були спроби організувати мовлення також у СХ-діапазоні - на частоті 1512кГц. Мовлення з Лисої гори припинилося 31-го грудня 1996-го року о 24.00, а за кілька тижнів станція відновила трансляції вже через новий, 5-ти кіловатний, передавач, встановлений на подільській радіовежі АТ "РаТел". З 31-го грудня 1998-го року програми радіостанції почали дублюватися в Києві на другій частоті - 69.68МГц у нижньому піддіапазоні УКХ. А з 26-го квітня минулого року станція вже веде мовлення з нової ефірної студії у Києві, яка й перебрала на себе функції центру мережевого мовлення (Власна інформація).
  • 28.09.2003 Передавачі донецьких корпунктів столичних радіомереж "ХІТFM Україна" (101.2МГц) та "Русское радио Україна" (104.7МГц) відновили передачу сигналу RDS (Інформація з власних джерел).
  • 28.09.2003 Сьогодні виповнюється 8 років з дня першого виходу в ефір столичного "Supernova"-радіо (100.5МГц та Real Audio). Щоправда, цей вихід в ефір 28-го вересня 1995-го року був лише пробним і тривав кілька годин. Тоді станція вела мовлення на каналі 104.0МГц через передавач, встановлений на вежі АТ "РаТел". Другий, також пробний, вихід в ефір відбувся лише 4-го жовтня на цій же хвилі; регулярні ж трансляції розпочалися лише в середині жовтня того ж 1995-го року. З листопада того ж року станція була змушена ділити канал з "сусідом" - "Хіт-радіо" в обсязі 50/50. Лише через рік, у листопаді 1996-го, станція отримала ліцензію на право мовлення на окремій хвилі - 100.5МГц. За час свого існування станція кілька разів змінювала музичний формат та обсяги мовлення, і нині працює з 6.00 до 2.00 у форматі Rhythmic CHR, хоча, щонеділі презентує у столичному ефірі елементи формату Easy Listening - EZ, а щовечора веде трансляції вечірок зі столичного клубу "Модо-бар" (Власа інформація)
  • 26.09.2003 У майбутньому близько 20% ефірного часу миколаївського корпункту столичної сателітарної мережі "Наше радіо" (102.8МГц) планується заповнювати місцевими програмами новин. Про це повідомила миколаївська інтернет-газета "Миколаїв Микола" з посиланням на директора представництва "Нашого радіо" у Миколаєві Б.Н.Вороненка. Ексклюзивні радіопрограми про рибну ловлю, полювання, автоспорт та ретро-музику на хвилях радіостанції, у форматі якої найбільш впевнено себе почувають російські та українські виконавці, також знайдуть свої "вуха" - додає видання (Джерело: Інтернет-газета "Миколаїв-Микола").
  • 26.09.2003 Сьогодні на офіційному Web-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розміщено наступну інформацію: "Доводимо ще раз до відома працівників усіх ЗМІ, що 24 вересня 2003 р. за вихідними даними факсу FROM: RADATV&RADIO (телефон 227-50-53) розповсюджено інформацію про обрання 10 вересня ц.р. відповідального секретаря Національної ради. Дану інформацію 24.09.-25.09.2003 р. продубльовано інформаційними агентствами: "Інтерфакс", "Українська правда", "Телекритика" з посиланням на прес-службу Національної ради. Дивним виглядає те, що дане анонімне повідомлення без належних реквізитів і підпису оперативно розповсюджене, хоча інформагентства та засоби масової інформації вже кілька років отримують повідомлення прес-служби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на бланку із зазначенням координат і відповідно оформлені. Щодо суті розповсюдженого повідомлення інформуємо, що рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про обрання відповідального секретаря Національної ради станом на 25.09.03 р. прес-служба Національної ради не направляла до інформагентств та засобів масової інформації. Повідомляємо також, що за вказаним телефоном знаходиться організація, яка ніякого відношення до Національної ради не має і розповсюдженням даної інформації не займалася. У зв'язку з цим голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення звернувся до Генеральної прокуратури України із заявою про вияснення ситуації щодо поширення інформації від чужого імені" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 26.09.2003 Сьогодні Інтернет-видання "Телекритика" розповсюдило офіційного листа від прес-служби Нацради у якому спростовується поширена раніше інформація про повторне голосування і обрання Тетяни Лебедєвої відповідальними секретарем цього регуляторного органу. У листі, зокрема, зазначено: "Адресовано: інформаційним агенствам "Інтерфакс", "Українська правда", "Телекритика". Шановні колеги! Доводимо до Вашого відома, що 24 вересня 2003 р. За вихідними даними факсу FROM: RADATV@RADIO (телефон 227-50-53) розповсюджено інформацію про обрання 10 вересня ц.р. відповідального серретаря Національної ради. Дану інформацію 24.09.-25.09.2003 р. Продубльовано інформаційними агенствами: "Інтерфакс", "Українська правда", "Телекритика", з посиланням на прес-службу Ради. Дивним виглядає те, що дане анонімне повідомлення оперативно розповсюджене без належних реквізитів і підпису. Інформагенства вже кілька років отримують повідомлення Прес-служби Національної ради на бланку із зазначенням координат і відповідно оформлені. Щодо суті розповсюдженого повідомлення, інформуємо, що рішення Національної України з питань телебачення і радіомовлення про обрання відповідального секретаря Національної ради станом на 25.09.03 р. до прес-служби не надходило. Просимо оприлюднити дану інформацію. Прес-служба Національної ради" (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.09.2003 На вчорашньому засіданні Колегій Державного комітету телебачення і радіомовлення України та Державного комітету зв'язку та інформатизації України обговорювалися питання взаємодії цих комітетів, зокрема перерозподілу частотного ресурсу, призначеного для розвитку цифрового телевізійного мовлення, підвищення якості трансляції державних телерадіопрограм, у зв'язку з чим було розглянуто перспективи оренди радіопередавачів у інших країнах для трансляції державних радіопрограм України. Проблема розбудови мереж поширення обласних і реґіональних державних телерадіопрограм стала окремою темою спільного засідання Державних комітетів, на якому порушувалося і питання відповідності електронних пристроїв вимогам нормативно-технічних документів Вивчення ж стану справ у телерадіоінформаційній галузі свідчить про наявність якщо не кризи, то серйозних проблем у стосунках між двома взаємодоповнюючими складовими системи національного телерадіомовлення: підсистемою виробництва та підсистемою трансляції телерадіопрограм. На сьогодні нормативно не врегульовано співпрацю між виконавцем державного замовлення на виробництво програм - Національною телекомпанією України, Національною радіокомпанією України, обласними (реґіональними) державними телерадіокомпаніями - та виконавцем державного замовлення на розповсюдження програм - Концерном РРТ. Для підвищення ефективності використання бюджетних коштів на поширення програм Держкомтелерадіо пропонує такі можливі шляхи: 1. Запровадження новітніх енергозберігаючих технологій, зокрема щодо радіомовних передавачів. 2. Використання природних факторів, сприятливих для проходження радіохвиль у короткохвильових діапазонах, що використовуються для поширення радіопрограм іномовлення. 3. Уведення в експлуатацію лічильників обліку електричної енергії, що забезпечують застосування диференційованих за часом доби тарифів. 4. Розробка ефективної сітки мовлення з урахуванням часу доби та напрямів іномовлення, яка б забезпечувала потенційно сприятливі умови для прослуховування передач. 5. Створення синхронних мереж трансляції державних телерадіопрограм в УКХ-ЧМ діапазоні. 6. Використання цифрових ліній для розподілу телерадіопрограм. Підбивши підсумки, голова Держкомтелерадіо, наголосив що вважає доцільним: По-перше, звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією вжити заходів щодо забезпечення належного фінансування як виробництва, так і розповсюдження державних телепрограм і забезпечення умов сталого прийому державного телевізійного мовлення по всій території України. По-друге, для відновлення та розбудови мереж трансляції державних радіопрограм, запропонованих Комітетом і Національною радіокомпанією України, вжити таких заходів щодо розвитку ефірного радіомовлення: а.) поновити мережу радіомовлення в діапазоні довгих і середніх хвиль згідно з ліцензією Національної радіокомпанії України; б.) провести заміну передавального обладнання та антенних споруд довго і середньо хвильового діапазону на сучасні технічні засоби; в.) розпочати експериментальне радіомовлення першої програми національного радіо в діапазоні довгих і середніх хвиль у системі DRМ (digital radio modulation); г.) удосконалити мережу радіомовлення першої, другої та третьої програм національного радіо в ультракороткохвильовому діапазоні. Для розвитку проводового радіомовлення доцільно здійснити його поновлення в кожній області та довести кількість радіоточок до 18 мільйонів. Щодо розбудови каналів зв'язку для передачі програм державного радіомовлення пропонується організувати поширення трьох програм національного радіо супутниковими засобами та створення приймальної мережі в пунктах передачі радіопрограм і радіовузлах проводового мовлення (Джерело: "ІМІ").
  • 25.09.2003 Рішення про обрання відповідальним секретарем Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Тетяни Лебедєвої за станом на четвер у прес-службу цього відомства не надходило. Про це повідомила інформаґенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Нацради. Згідно з регламентом Нацради, її прес-служба розповсюджує тільки ту інформацію, яка завізована відповідним чином. Наразі у прес-службі немає документа про обрання відповідального секретаря, який би вона уповноважена розповсюдити, повідомив аґенції представник прес-служби. Таким чином повідомлення про обрання Тетяни Лебедєвої відповідальним секретарем не відповідає дійсності. Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Нацрада 24 вересня підтвердила своє рішення від 10-го вересня про обрання пані Лебедєвої відповідальним секретарем Нацради. Прес-служба Нацради заявляє, що не розповсюджувала таке повідомлення. У той же час, перший заступник голови Нацради Віктор Понеділко повідомив "Інтерфаксу", що на засіданні, яке проходило у четвер, були присутні 6 із 8 членів цієї ради. За його словами, п'ять із них проголосували за те, щоб визнати Тетяну Лебедєву обраною відповідальним секретарем. Віктор Понеділко заявив, що рішення вважається прийнятим, якщо 5 членів Нацради проголосували "за". У той же час, цей документ поки не підписаний головою Національної ради. Президент Асоціації реґіональних телерадіомовленевих компаній Тетяна Лебедєва входить до парламентської "четвірки" Нацради з питань телебачення та радіомовлення. Вона була обрана четвертим членом Національної ради України теле- і радіомовлення за квотою парламенту у лютому цього року. До Нацради з телерадіомовлення входить 8 людей, 4 із яких призначаються президентом, 4 - парламентом. Президентська четвірка - Борис Холод, Віктор Павленко, Віктор Лешик і Микола Фартушний. Парламентська четвірка - Віталій Шевченко, Віктор Понеділко, Володимир Манжосов, Тетяна Лебедєва. Деякі члени Нацради наполягають, щоб відповідальним секретарем був представник президентської "четвірки". Раніше цей пост займав Юрій Плаксюк, якого президент України на початку вересня вивів своїм указом зі складу Нацради. Юрій Плаксюк входив у "президентську" четвірку (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 25.09.2003 7-го жовтня на столичному сателітарному мережевому Теплому радіо "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) стартує новий сезон. На постійних слухачів станції чекатиме багато новинок. Перш за все, дещо зміниться музичне наповнення: починаючи з 7-го жовтня "Довіра FM" працюватиме у суворих рамках формату Soft AC. Отже - жодного жорсткого звучання і пісень-наповнювачів ви не почуєте - лише перевірена часом та м'яка ненав'язлива музика. Крім того, збільшиться присутність в ефірі музики з пост-радянського простору. Зміниться також програмне наповнення ефіру станції. Кожен будній день на "Довірі FM" розпочинатиме нове ранкове шоу "Планерка" - його вестимуть Олександр Лірчук та Ігор Ларін. А з 16-ї до 20-ї в ефір виходитиме нове вечірнє шоу "Заслужений відпочинок" зі Сніжаною Зімковіч. А ось часовий проміжок з 12-ї до 16-ї години буде "вільним" від ді-джейських коментарів - цей відрізок буде віддано спеціальному документальному серіалу "Досліджуй Це" ("Discover This"): о 12.20, 14.20 та 15.20 лунатиме дуже цікава інформація про явища, які ще не є зрозумілими та дослідженими до кінця; також щогодини з 12-ї до 16-ї в ефірі з'являтиметься рубрика "Артефакт", яка подаватиме інформацію з розряду "А чи знаєте ви, що…". З ефіру "Довіри FM" зникне програма на замовлення слухачів. Замість неї у ті ж часові відрізки - 13.00-14.00 та 19.00-20.00 - з'являтиметься унікальний проект - "FM Cafe". Це проект з чудовим оформленням, в якому звучатиме тільки спеціально підібрана музика у стилі Acid Jazz, New Age, Lounge та Chill Out - спеціальна програма для вашого відпочинку в обідню перерву та після роботи. Нічний ефір станції також змінюється - з 7-го жовтня на "Довірі FM" розпочинається новий нічний музичний проект - "Музика у ліжку". Для вас лунатимуть найкращі романтичні балади усіх часів та народів, дуже красива і вишукана музика для… - коментарі, як то кажуть, зайві. Ще один новий музичний проект "Довіри FM" - "Світові хіти" з'являтиметься в ефірі протягом дня - Disco, Rock, Jazz, а на 55-ій хвилині кожної години - Світові Інструментальні Хіти. Змінюється час виходу в ефір інформаційних рубрик - зокрема, "Новини спорту" тепер лунатимуть також і у вечірньому прайм-таймі - о 17.45 та 18.45. З'явится ще кілька нових рубрик, що лунатимуть у ранковому та вечірньому ефірі. Не залишаться без уваги й любителі пограти з ведучим - саме для них станція розпочинає нову осінню акцію "Золотий Сезон Довіри", головним призом у якій є справжній зливок золота! Щовечора у будні о 18.30 в ефірі "Довіри FM" лунатиме одне запитання - слухачу необхідно буде вгадати про яке з міст мовлення станції йдеться в ньому. Якщо ж виявиться, що переможець телефонує саме з цього міста, йому зараховується додатковий бал та надається перевага у фінальному розіграші золотого зливка. Акція триватиме до 31-го жовтня (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.09.2003 У місті Вознесенськ Миколаївської області на каналі КП ТРК "Імідж-TV" (103.6МГц) нещодавно розпочалися трансляції програм столичного радіо "ХІТFM Україна". Паралельно збільшилася територія покриття сигналом на цій частоті - відтепер його можна приймати у радіусі 90-100 кілометрів (Джерело: Інформацію надав ).
  • 25.09.2003 Cьогодні зранку члени Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення знову зібралися на засідання після того, як учора Нацрада повторно затвердила протокол своєї лічильної комісії від 10 вересня про обрання відповідального секретаря і визнала Тетяну Лебедєву обраною на цю посаду. Рішення, нагадаємо, було схвалено п'ятьма членами Нацради із шести присутніх на засіданні. Борис Холод повідомив, що братиме участь у засіданні, але не братиме участі в голосуванні. У регуляторному відомстві триває конфлікт. Нагадаємо, що двоє недавно призначених членів Нацради - Віктор Лешик та Микола Фартушний - два тижні оскаржували вже затверджене рішення про обрання відповідального секретаря, наполягаючи на тому, що вибори відбулися із порушенням регламенту та закону і цю важливу посаду повинен займати представник від президента. Віктор Лешик відмовився від коментарів з приводу учорашнього рішення Нацради. Як повідомляє Інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на джерело у приймальній голови Нацради Бориса Холода, кворуму на сьогоднішньому засіданні не було. За інформацією "Телекритики", ані Микола Фартушний, ані Віктор Лешик, ані Борис Холод сьогодні на засідання не прийшли. Таким чином, його було закрито "через відсутність кворуму". Для нормальної роботи Нацради необхідно, аби на засіданнях було присутньо мінімум шість членів (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 25.09.2003 У Запоріжжі через просідання ґрунту вежа обласного радіотелепередавального центру нахилилася майже на 40 сантиметрів. Про це повідомляє інформаґенція УНІАН з посиланням на начальника прес-центру Держнаглядохоронпраці в Запорізькій області Костянтина Мороза. За його словами, факт просідання ґрунту під телерадіовежею вперше було зареєстровано ще в 1994 році. Через два роки керівництво ЗОРТПЦ звернулося до місцевих органів виконавчої влади і до депутатів обласної ради з проханням закласти до бюджету кошти на фінансування робіт з усунення пошкоджень, що виникли в результаті крену. У 1998 році комісія з екобезпеки Запорізької облдержадміністрації провела обстеження телевежі і визначила вартість необхідних відновлювальних робіт - 1 мільйон 279 тисяч гривень, але кошти не було виділено. У вересні 1999 року за результатами перевірки технічного стану телерадіовежі Держнаглядохоронпраці визнав її стан за "аварійний і такий, що представляє загрозу для співробітників ЗОРТПЦ і довколишніх будинків". Керівництву радіотелепередавального центру, Комітету з телебачення і радіомовлення і прокурору Запорізької області Держнаглядохоронпраці надіслав офіційний лист з вимогою "припинити експлуатацію і забезпечити безпечний демонтаж" телевежі", розповів керівник прес-центру Держнаглядохоронпраці в Запорізькій області. За його словами, ці вимоги також виконано не було. "На сьогодні 180-метрова телевежа ЗОРТПЦ продовжує працювати, хоча її крен - 378 мм, що більш ніж у два рази перевищує гранично допустимий - 164 мм", - констатував пан Мороз (Джерело: "УНІАН").
  • 24.09.2003 В Одесі на частоті 72.14МГц (місцевий ретранслятор 2-ї програми Національного радіо України - Радіо "Промінь") вже протягом кількох місяців лунають окремими блоками програми "Радіо на Троїцькій", що є структурним підрозділом ОДТРК (Джерело: Інформацію надав ).
  • 24.09.2003 Криворізький ефір поповнився двома новими радіо-брендами. На частоті 103.6МГц у цьому місті відтепер працює радіо "Power FM", формат якого є аналогічним форматові одноіменних столичної та дніпропетровської радіостанцій. А тим часом на частоті 101.0МГц розпочалися трансляції програм радіо "Шансон" з Києва (Інформація з власних джерел).
  • 23.09.2003 Сьогодні запорізька радіостанція "Великий луг" (101.8МГц) святкує свій 8-ий день народження (Власна інформація).
  • 22.09.2003 Запорізьке радіо "Ностальжі" (Запоріжжя-107.5МГц, Токмак-102.5МГц) провело перший в історії України чемпіонат з дестроїнґу. Найальтернативніші змагання зібрали небачену кількість учасників - 250. Протягом 4-х годин було розбито 3 комп'ютерні монітори, більше сотні клавіатур та півтори сотні мишок. Один з глядачів на 30 метрів кинув свій мобільний телефон, інший для участі у чемпіонаті спеціально придбав новеньку оптичну мишу за 15 доларів. Особливу радість глядачів викликали моменти, коли з падаючих клавіатур вилітали всі кнопки. Як повідомив ідейний натхненник акції Олексій Шалютін, нині радіо "Ностальжі" вже готується до нових альтернативних змагань під відкритим небом (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.09.2003 Київське радіо "Столиця" (105.5МГц та Інтернет-мовлення High Speed та Low Speed) нещодавно оновило свій ефір. З'явилися нові джинґли, лайнери, перебивки тощо. Значно менше стало ді-джейських виходів - фактично, протягом лінійних ефірів голос ді-джея лунає лише на початку години та у прогнозі погоди. Змінився також музичний матеріал - побільшало пост-радянської музики (відтепер на одну західну композицію припадає дві пост-радянські, а не 1:1, як це було раніше). Тим часом двічі на тиждень - у ніч з п'ятниці на суботу та з суботи на неділю о 1.00 в ефірі розпочинається двогодинний танцювальний марафон "Реміксоманія". А ось вітальна програма "У всех на ушах" має новий канал зв'язку. Відтепер абоненти мобільного оператора "KyivStar GSM" можуть надсилати у програму SMS-повідомлення. Робити це слід на номер 7171 - спочатку треба набрати цифри 1055, а потім, пiсля пробілу, - текст самого повідомлення (Власна інформація).
  • 21.09.2003 18-го вересня краматорський корпункт столичної сателітарної радіомережі "Русское радио Україна" (107.8МГц) від тестових ефірів перейшов у режим повноцінного мовлення. Відтепер краматорські слухачі матимуть можливість чути програми з Києві, до яких додаватимуться місцеві блоки - новини, вітальні передачі тощо (Джерело: Інформацію надав ).
  • 20.09.2003 Віднедавна програма двогодинна вітальна "Дуже великий привіт" лунає в ефірі столичного радіо "Європа FM/ Europa Plus Київ" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) не лише у будні, але й у вихідні. У суботу та неділлю програма триває з 19.00 до 21.00 (Власна інформація).
  • 20.09.2003 Столична сателітарна мережева радіостанція "Niko FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) нещодавно змінила місце свого розташування. Разом з ТРК "НБМ", структурним підрозділом якої є станція, вона перемістилася з Лабораторного провулку на Рибальський півострів. Відтепер "Niko FM" знаходиться за адресою вулиця Електриків, 26, 11-ий поверх. Новий телефон радіостанції - (044)-239-16-86 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.09.2003 Сьогодні народні депутати підтримали депутатський запит групи народних обранців (Ю.Артеменка, І.Гаврилюка та інших) до Генерального прокурора України з проханням перевірити процедуру обрання відповідального секретаря в Національній Раді з питань телебачення та радіомовлення. Такої домовленості було джосягнуто учора під час зустрічі представників Національної ради з питань телебачення і радіомовлення із віце-спікером парламенту Олександром Зінченком. Як повідомив за результатами зустрічі голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, було вирішено звернутися до Генпрокуратури з вимогою розслідувати інцидент у Нацраді. "Ми сподіваємося, що він зараз оперативно відреагує на ту ситуацію, коли в Нацраді зникають протоколи засідань, стираються плівки записів", - зауважив в інтерв'ю "Телекритиці" Микола Томенко. За словами народного депутата, відповідне звернення до Генпрокуратури буде підготовлено від Комітету Верховної Ради, а також планується винести на голосування відповідний запит народного депутата. Також було досягнуто згоди запросити на наступну Погоджувальну раду лідерів парламентських груп та фракцій голову Нацради Бориса Холода, Голову Держтелерадіо Івана Чижа та президента НТКУ Олександра Савенка. Йтиметься і про ситуацію в Нацраді й про питання висвітлення роботи парламенту, що блокується. Якщо питання не буде вирішено у вузькому колі, повідомив М.Томенко, буде прийнято рішення про заслухання їх звітів у сесійному залі (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 18.09.2003 Мовлення одеської мережевої радіостанції "АVTO.FM" у Києві (99.4МГц) повернулося до звичайного режиму - в ефірі знов чути інформаційні та рекламні блоки, новини з автошляхів, програми, голоси ді-джеїв тощо (Власна інформація).
  • 17.09.2003 За підсумками осінньої хвилі досліджень аудиторії радіостанцій, проведених міжнародною дослідницькою компанією "TNS Ukraine", місячне охоплення аудиторії столичної сателітарної радіомережі "Наше радіо" (Київ-107.9МГц, Чернівці-100.0МГц, Рівне-100.7МГц, Сімферополь-101.7МГц, Кривий Ріг-102.7МГц, Житомир-102.7МГц, Миколаїв-102.8МГц, Дніпропетровськ-102.9МГц, Черкаси-102.9МГц, Хмельницький-103.1МГц, Ялта-103.3МГц, Полтава-103.8МГц, Чернігів-104.3МГц, Харків-104.5МГц, Луцьк-104.8МГц, Запоріжжя-105.6МГц, Львів-106.0МГц, Луганськ-106.1МГц, Херсон-106.2МГц, Вінниця-106.4МГц, Севастополь-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.6МГц, Одеса-107.9МГц, Кіровоград-107.9МГц, а також Інтернет-мовлення) склало 24.1%, що дозволило радіостанції вийти на перше місце серед мережевих FM-радіостанцій України. З початку 2003-го року місячна аудиторія "Нашого радіо" збільшилася на 32% - з 6-ти мільйонів 893-х тисяч до 9-ти мільйонів 97-ми тисяч чоловік, і відповідно збільшилося охоплення з 18.3% до 24.1%. На думку фахівців з департаменту продажів "Нашого радіо", це стало можливим завдяки кільком факторам. По-перше, влітку цього року радіостанція розробила чітку концепцію позиціонування, внесла зміни у програмний продукт та сітку мовлення. По-друге, у серпні відкрилися нові реґіони мовлення - Миколаїв та Кіровоград, у вересні планується запуск станції у Тернополі. Таким чином "Наше радіо" зберігає свої позиції найбільшої комерційної радіомережі України і централізовано працює вже у 25-ти містах України. У зоні мовлення радіостанції мешкає більш ніж 32 мільйона чоловік (Джерело: Інформацію надала ).
  • 17.09.2003 Сьогодні свій перший день народження святкує столична сателітарна радіостанція "Europa Plus Україна". Станція, що легітимно представляє в українському ефірі відому торгівельну марку "Europa Plus", розпочала мовлення 17-го вересня минулого року. Першим містом, яке прийняло і почало транслювати програмний продукт радіо "Europa Plus Україна", був Дніпропетровськ. Кияни почули програми станції навесні цього року. Нині ж мережа радіо "Europa Plus Україна" складається з 12-ти міст (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-104.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц). Станція також транслює свої програми у Всесвітній мережі Інтернет (Джерело: Інформацію надала ).
  • 17.09.2003 Триває розширення мережі столичної сателітарної радіостанції "Наше радіо". Нещодавно програми радіокомпанії стали доступними жителям міста Кіровоград. Тут "Наше радіо" працює на частоті 107.9МГц (Інформація з власних джерел).
  • 17.09.2003 Сьогодні у Києві відновилося мовлення радіо "AVTO.FM" (99.4МГц), припинене вчора. Нині в ефірі звучать танцювальні хіти в режимі non-stop; після кожного музичного треку лунає джинґл радіостанції. У столичному корпункті радіостанції порталові "Світ радіо" повідомили, що нинішня ситуація є тимчасовою і пов'язана з технічними роботами, які передбачають покращення якості трансляції програм "AVTO.FM" через сателіт. У найближчі два дні планується відновлення мовлення у звичайному режимі (Власна інформація).
  • 16.09.2003 Завтра, 17 вересня Верховна Рада України розгляне Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (нова редакція), над яким працювали Народні депутати України Олександр Зінченко, Микола Томенко, Юрій Артеменко, Микола Баграєв та Володимир Яворівський. Проект нової редакції Закону чітко структуровано він містить вісім розділів, 70 статей. В проект Закону включено положення Європейської конвенції про транскордонне телебачення та рекомендацій Комітету міністрів Ради Європи "Про зображення насилля в електронних ЗМІ" (№ R (97) 19), "Про заходи щодо сприяння плюралізму в медіа" (№ R (99) 1), "Щодо незалежності та функцій регулюючих органів в телерадіомовному секторі" (№ RЕС(2000) 23)". Проект передбачає системний розвиток законодавчих засад діяльності в галузі телебачення і радіомовлення. Зокрема: Чітко визначено термінологію. Визначення основних понять - мовлення, телерадіоорганізація, трансляція, ретрансляція - приведено у відповідність до європейської практики та відповідних конвенцій. Унормовано понятійний аппарат ліцензування мовлення (ліцензування, ліцензія, ліцензіат, ліцензійні умови, умови ліцензії тощо) та діяльності багатоканальних мереж (багатоканальна мережа, система колективного прийому, оператор мережі, провайдер програмної послуги, програмна послуга, універсальна програмна послуга, пакет програм тощо). Структуровано та логічно викладено базові засади діяльності та розвитку галузі: основні принципи Державної політики у сфері телебачення і радіомовлення; відповідні функції та повноваження органів державної влади; гарантії свободи діяльності телерадіоорганізацій та неприпустимість зловживання нею; антимонопольні обмеження; захист інтересів національного телерадіовиробництва та засади вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій. Визначено: структуру національного телебачення і радіомовлення, яку складають система Суспільного телерадіомовлення, приватні, державні, комунальні та громадські телерадіоорганізації; організаційно-правові засади діяльності телерадіоорганізацій (заснування, фінансування, матеріально-технічна база, державна реєстрація). Визначено також спеціальний статус Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України та запропоновано компромісні механізми призначення їхніх керівників - за участі Верховної Ради України та Президента України. Докладно викладено принципи, засади, механізми та процедуру ліцензування. Предметом ліцензування визначено мовлення, як діяльність по підготовці й розпосюдженню телерадіопрограм та передач шляхом трансляції, ретрансляції та надання програмної послуги. Відповідно запроваджується єдиний вид ліцензії - ліцензія на мовлення, - яка видається Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення. Отримувачами ліцензій на мовлення можуть бути телерадіоорганізації та провайдери програмної послуги. Виділено види мовлення: 1. за організаційно-технологічними особливостями розповсюдження програм: а.) наземне (ефірне, мережеве, кабельне та ефірно-кабельне); б.) супутникове; в.) надання програмної послуги (розповсюдження пакетів програм абонентам багатоканальних мереж); 2. за ознакою території розповсюдження програм: а.) загальнонаціональне, б.) реґіональне, в.) місцеве, г.) закордонне. Залежно від видів мовлення та особливостей використання радіочастотного ресурсу визначено дві процедури ліцензування: на конкурсних засадах і за заявковим принципом. Остання - лише для супутникового мовлення, мовлення на зарезервованих каналах багатоканальних мереж і для надання програмної послуги. Важливою новацією є визначення вимог до програмної концепції, як головного механізму формування інформаційного контенту. Фактично пропонується через механізми ліцензування мовлення надати Національній раді реальні важелі впливу на формування змістовних аспектів національного інформаційного простору, моделювання його розвитку. При цьому абсолютно чітко дотримуються вимоги забезпечення свободи слова, незалежності ЗМІ, вільного інформаційного обміну та принципи європейських конвенцій, зокрема, конвенції про транскордонне телебачення. Ретрансляція, як вид діяльності, не підлягає ліцензуванню. Водночас національні мовники можуть здійснювати ретрансляцію програм закордонних телерадіоорганізацій лише відповідно до визначених ліцензією на мовлення умов програмної концепції. Чітко прописано процедуру, строки та умови проведення конкурсу і розгляду заяв на позаконкурсних засадах, критерії конкурсного відбору, можливі підстави відмови у видачі ліцензії, процедуру продовження, переоформлення та анулювання ліцензії. Законопроект практично не дає підстав для подвійного трактування процедурних моментів ліцензування і, відповідно, мінімізує можливості зловживань та адміністративного тиску під час ліцензійного процесу. Визначено правові засади телерадіомовлення в багатоканальних (кабельних та ефірно-кабельних) мережах. Розповсюдження телерадіопрограм по каналах таких мереж здійснюється лише на підставі ліцензії на мовлення. Таку ліцензію може отримати провайдер - на надання програмної послуги, тобто пакетування програм інших телерадіоорганізацій, або телерадіоорганізація - для власного мовлення на окремому каналі мережі. Обслуговування та технічну експлуатацію мережі на підставі відповідної ліцензії здійснює оператор. Оператор може одночасно бути провайдером програмної послуги, для чого він повинен отримати ліцензію на мовлення. Визначено також поняття універсальної програмної послуги, яка передбачає надання можливості перегляду програм телерадіоорганізацій, які, відповідно до ліцензій, здійснюють мовлення на території розташування мережі. Надання такої послуги є обов'язковим для провайдера, а склад відповідного пакету програм і абонентська плата за його надання визначаються Національною радою і є умовами ліцензії. Ці положення сприятимуть введенню діяльності операторів кабельних мереж у правове поле. З одного боку, - вони надають Нацраді відповідні повноваження для впливу на формування інформаційного контенту стимулювання технологічного розвитку кабельних мереж. А з іншого - захищають операторів та провайдерів від невмотивованого втручання в їхню діяльність, оскільки критерії та процедура ліцензування визначені чітко й вичерпно. Для узгодження національного законодавства пропонується одночасно з прийняттям нової редакції Закону України "Про телебачення і радіомовлення" внести зміни до деяких Законів України та привести їх у відповідність до нової редакції базового Закону. Це стосується Законів "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про радіочастотний ресурс України", "Про ліцензування певних видів господарської діяльності". Введення в дію Закону не потребує додаткових витрат коштів Державного Бюджету (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.09.2003 Сьогодні у Києві протягом усього дня не ведуться трансляції програм одеського радіо "AVTO.FM" (99.4МГц). Зранку передавач радіостанції працював в режимі відкритої несучої, однак, згодом сигнал зовсім зник (Власна інформація).
  • 16.09.2003 Депутати Верховної ради України розглянули урядові пропозиції до законів "Про телерадіомовлення" та "Про рекламу". У Законі "Про телебачення і радіомовлення" передбачається визначити, що телепередачі тривалістю понад 10 хвилин не можуть суміщатися з рекламною інформацією без погодження із суб'єктом авторського права і (або) суміжних прав (чинна редакція цього закону вказує про власника авторського права). Одночасно проект визначає особисті немайнові та майнові права телерадіоорганізацій, у відповідності із Законом "Про авторське право і суміжні права". Порушенням законодавства України про телебачення і радіомовлення пропонується визначити порушення авторських прав суб'єктів авторського права і суміжних прав (замість власників телерадіопередач та програм); У Законі "Про рекламу" пропонується вказати про рекламу як об'єкт авторського права і (або) суміжних прав (замість реклами, як предмета авторського права) та про суб'єкта авторського права і (або) суміжних прав (замість власника авторського права) (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.09.2003 Ігрова програма "Стыковка" ("Стикування"), що на хвилях столичного радіо "Європа FM/ Europa Plus Київ" (107.0МГц та Інтернет-мовлення), відтепер лунатиме в ефірі щосуботи та щонеділі о 18-ій годині, а не о 12-ій, як це було раніше (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.09.2003 Як повідомляє Інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на джерела, наближені до Національної Ради, сьогодні о 14.30 відбудеться засідання Національної Ради, на якому буде розглядатися ситуація навколо обрання відповідального секретаря. Нагадаємо, що на робочому засіданні Національної ради з питань телебачення та радіомовлення України новопризначені Президентом члени Микола Фартушний та Віктор Лешик оскаржили обрання відповідального секретаря, що відбулося минулої середи. На засіданні минулої середи були присутні усі вісім членів Нацради. На посаду відповідального секретаря - у зв'язку з вакансією, яка звільнилася у наслідок відставки Юрія Плаксюка - розглядали дві кандидатури: Тетяни Лебедєвої та Віктора Лешика. За Тетяну Лебедєву проголосувало п'ять членів Нацради, за Віктора Лешика - троє: сам Віктор Лешик, Микола Фартушний та Борис Холод (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 16.09.2003 З минулої ночі мовлення столичних радіостанцій, передавачі та антени яких встановлено на Сирецькій телерадіовежі КРТПЦ, ведеться вже за звичним графіком (Власна інформація).
  • 15.09.2003 Починаючи із завтрашнього ранку, на рівненському радіо "Трек" (106.4МГц) з'явиться багато нових проектів. О шостій, "Ранковий Кекс", з Аллою Ліхачовою. Це ранкове радіо-шоу зарядить вас позитивом на весь день: нові забави, свіжі новини від Андрія Матвійчука і ще багато несподіваного. О десятій - "Радіо-патруль", але за новими правилами. Слідкуйте. Із 13-ої до 14-ої "Музичний таксофон" з Олегом Нечидюком. Олег також працюватиме для вас у новому проекті - "Супер-Трек-Шоу". Не пропустіть - буде нагода виграти грошовий приз. "Дорога додому" о вісімнадцятій. А з 20-ої вечора у нашому ефірі з'являється вечірнє-шоу "Польова пошта Слободана Мілошевича". Що там буде дізнаєтеся в ефірі 106.4FM. А крім цього, на початку вікенду на вас очікує подарунок від Шури, адже хіт-парад "Shura Top 40" змінює прописку, і тепер виходитиме, що суботи о десятій ранку (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 15.09.2003 Президент підписав нову редакцію закону "Про рекламу". Як повідомила інформаґенція "УНІАН" з посиланням на управління прес-служби Президента України, цей закон набирає чинності з дня його опублікування. Частина 9 ст. 13 набирає чинності з 1 січня 2005 року. Нагадуємо - 11-го липня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до закону України "Про рекламу", яким передбачено заборону на радіо і телебаченні реклами тютюнових виробів, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби. Також ця реклама заборонена на перших та останніх сторінках газет, перших та останніх сторінках та обкладинках журналів та інших видань. Реклама тютюнових виробів забороняється засобами внутрішньої реклами, реклами на транспорті, за допомогою заходів рекламного характеру (крім спеціальних виставкових заходів). У законі також передбачено заборону реклами на радіо і телебаченні у період з 6.00 до 23.00 алкогольних напоїв, знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої. Заборона реклами алкогольних напоїв розповсюджується і на перші та останні сторінки газет, на перші та останні сторінки та обкладинки журналів та інших видань, засобами внутрішньої реклами, реклами на транспорті та за допомогою заходів рекламного характеру, крім спеціальних виставкових заходів. Законом також встановлено, що реклама зброї може здійснюватись лише у відповідних спеціалізованих виданнях щодо зброї або безпосередньо у приміщеннях торговельних закладів (підприємств), які реалізують зброю, або на відповідних виставках. Дія закону не поширюється на оголошення фізичних осіб, які не пов'язані з підприємницькою діяльністю. У законі зазначено, що не можуть бути спонсорами особи, що виробляють або розповсюджують товари, реклама яких заборонена. Спонсор не має права впливати на зміст і час виходу в ефір програми, передачі, або зміст матеріалів друкованого видання, які він спонсорує. Заборонено спонсорство програм і передач новин. У законі зазначено, що реклама на території України поширюється виключно українською мовою. У законі йдеться, що реклама не повинна містити інформації або зображень, "які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності". Законом зазначено, що гучність звуку реклами, що транслюється по телебаченню і радіо, не повинна перевищувати гучність звуку поточної програми, передачі. Час мовлення, відведений на рекламу на телебаченні і радіо, не може перевищувати 15% "фактичного обсягу мовлення впродовж астрономічної доби телерадіоорганізацією будь-якої форми власності". Це не поширюється на телерадіоорганізації, які працюють на каналах, що спеціалізуються на розповсюдженні реклами. У законі заборонено рекламу лікарських засобів, які вживаються та розповсюджуються лише за рецептом лікаря. Забороняється також реклама допінґових речовин або методів для їх використання у спорті. Рекламуванню лікарських засобів присвячений цілий розділ закону (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.09.2003 Сьогоднішнє робоче засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення розпочалося з "кадрового скандалу". Два представники ради: Микола Фартушний і Віктор Лешик заперечили обрання минулої середи Тетяни Лебедєвої на посаду відповідального секретаря Нацради. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві народний депутат, глава Комітету Верховної Ради із питань свободи слова та інформації Микола Томенко. За його словами, Микола Фартушний представив комісії протокол попереднього засідання, у якому значилося, що на ньому були присутні 5 чоловік, які й обрали відповідальним секретарем пані Лебедєву. Це значить, відзначив Микола Томенко, що кворуму засідання не було. У той же час депутат акцентував, що на засіданні були присутні вісім чоловік (тобто кворум був) з яких за Лебедєву проголосували п'ятеро. "На засіданні були присутні представники парламенту, зокрема Юрій Артеменко. Тепер потрібно з'ясувати, яким чином у протоколі виявилося не вісім, а п'ять членів", - сказав пан Томенко. Він також повідомив, що ще до засідання у середу членам ради був розданий "свіжонадрукований телефонний довідник", у якому значилося прізвище Лешика як відповідального секретаря. За словами Миколи Томенка, скандал має виключно політичний характер. "Рішення абсолютно законне, проголосоване і підписане, і якщо хтось у суботу-неділю захотів його скасувати, ми будемо діяти відповідно до законодавства", сказав пан Томенко, висловивши при цьому подив "новими тенденціями", при яких нові члени ради заперечили позицію "висуванця" "Трудової України" Лебедєвої. "Якщо для того, щоб бути членом Нацради і обіймати якісь посади недостатньо бути висунутим "Трудовою Україною", а потрібно мати членський квиток СДПУ(о), те це вже цікаво", - сказав Томенко (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 15.09.2003 В миколаївському ефірі столичної сателітарної радіомережі "Наше радіо" (102.8МГц) почали з'являтися місцеві рекламні блоки. Телефон корпункту станції у Миколаєві - (0512)-47-50-45 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.09.2003 11-го вересня, у другу річницю терористичних актів у Нью-Йорку, в м.Полтава за спонсорської підтримки радіо "ХІТFM Україна" відбулась акція "Молодь проти насильства". Акція пройшла з грандіозним успіхом при зібранні біля 5 тисяч глядачів на площі біля Палацу культури бавовнопрядильної фабрики. В ролі ведучого акції виступив Дмитро Талипов, він же - креативний директор полтавського представництва радіо "ХІТFM Україна" (102.3МГц) і "Русского радіо Україна" (104.5МГц). В акції взяли участь молодіжний гурт "Круті педалі", реп-дует "Резонанс", ді-джеї Хьоп, LENIN та гість з Харкова DJ KEJ. За відгуками молоді, це була найцікавіша та найкраще проведена акція за останні роки (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.09.2003 Новини з Польщі. Додаток до польської газети "Жиця Варшави" - "Столиця" звертає увагу своїх читачів на якісні зміни у варшавському ефірі. Видання згадує про те, що раніше усі 13 варшавських радіостанцій, які намагалися стати більш, ніж локальними, були подібними одна до одної. Тепер же вони відрізняються навіть трансльованою музикою. Сьогодні серед локальних варшавських радіостанцій найбільш популярними є - Радіо "Погода" (здебільшого передає лагідну музику), Радіо "Еска Варшава" (музика, новини, культура, актуальні повідомлення), на третьому місці за популярністю Радіо "Кольор" (легка музика та передачі для жіночої аудиторії), потім йде "Радіо 94" (важка та кантрі-музика для чоловіків). Менше слухачів мають інші варшавські радіостанції - Радіо "Класика", Радіо "Святий Юзеф", Польське Радіо "Dla Ciebie RDC", Радіо "Рок Мазовше", Радіо "ПІН" (для молодих бізнесменів)... Крім локальних радіостанцій у Варшаві можна слухати радіостанції загальнопольських мереж - усього їх в столиці 24. Але, якщо у польській столиці діє 13 локальних радіостанцій, то у Празі таких радіостанцій 23, в Берліні - 25, в Лондоні - 30, а в Парижі - 51 локальна радіостанція. Автор статті в "Жицю Варшави" натякає на те, що варшавські місцеві радіостанції будуть ставати ще більш різноманітними, адже у Познані і в Битомі , наприклад, вже стартували станції з музикою денс (Джерело: Інформацію надав ).
  • 14.09.2003 Новини з Польщі. Українська Служба Радіо Полонія Польського Радіо задіяла нову Web-сторінку, присвячену входженню Польщі до Європейського Союзу: "Польща в ЄС". На сторінці можна ознайомитися з фраґментами передач, прочитати новини, що стосуються цієї тематики, висловитися на конретні теми чи запропонувати якісь свої теми, або ж посперечатися на Форумі з авторами чи відвідувачами сторінки. На сторінці "Польща в ЄС" подано також список основних польських інституцій, що займаються тематикою Євросоюзу (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.09.2003 Український парламент сьогодні не підтримав пропозицію про парламентські слухання "Стратегія розвитку національного телерадіоінформаційного простору України". Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації наполягав на необхідності проведення парламентських слухань з цього питання для докорінного перегляду концепції державного телебачення і радіомовлення, обговорення системи суспільного телебачення і радіомовлення, розв'язання питання монополізації на ринку кабельного телебачення, вирішення питання вичерпності радіочастотного ресурсу, підвищення ефективності управління галуззю телерадіомовлення тощо. Однак, сьогодні у парламенті під час голосування це питання не набрало необхідної кількості голосів. "За" - 198, не голосувало - 239 депутатів з більшості. Таким чином, рішення не було прийнято (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.09.2003 Сумське відділення столичної сателітарної радіомережі "Доросле радіо" (107.0МГц) віднедавна приймає SMS-повідомлення у вітальні програми "КПЗ" від власників мобільних телефонів, підключених до мережі "KyivStar GSM". Для того, щоб відправити таке повідомлення, необхідно набрати номер 7171 та написати "107fm" і потім, після пробілу, - текст самого повідомлення (Інформація з власних джерел).
  • 11.09.2003 Протягом вересня в ефірі столичної сателітарної мережі Тепле радіо "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) відбуватиметься інтерактивна вікторина "Аверс-копір". Зателефонуй на радіо "Довіра FM", замов пісню для шефа чи офісу і стань власником подарунка від "Аверс-копір" (якщо, звісно, вірно назвеш слово-пароль). Зробивши покупку в інтернет-магазині "Аверс-копір", візьми участь у розиграші призу тижня - фотоапарата фірми "UFO". А для володарів призів тижня передбачено приз місяця - фотоапарат "Olympus C-150" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 10.09.2003 На сьогоднішньому засіданні оновленої Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення було обрано відповідальним секретарем Тетяну Лебедєву - члена Ради від Верховної Ради. Нагадаємо, що до цього обов'язки відповідального секретаря виконував Юрій Плаксюк, якого наприкінці минулого тижня разом з Олександром Мартиненком Президент відкликав зі складу Нацради (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.09.2003 Столична сателітарна мережева компанія "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення) спільно з кінотеатром "Батерфляй" оголошує новий конкурс - спеціально для дівчат. Жіноча дружба: що це таке? Опишіть найкумедніший випадок, який трапився за час вашої дружби, та виграйте квитки на один із сеансів фільму "Янголи Чарлі" до першого українського мультиплексу "Батерфляй". Історії прийматимуться до 12-го вересня за факсом (044)-490-71-99, імена переможиць буде оголошено ді-джеєм Алексом цієї п'ятниці, 12-го вересня, у вітальній програмі "Зоряна година" (20.00-21.00). Тим часом, у суботу, 13-го вересня, та наступної суботи, 27-го вересня, на головних вулицях української столиці відбуватиметься автопробіг "Крайслер Супер Драйв" для щасливих власників автомобілів марки "Крайслер". Акцію організовує "GALA"-радіо спільно з компанією "Автокапітал". Всіх учасників чекають подарунки від "GALA"-радіо: путівки до екзотичних країн, вечеря в ресторані, одяг від відомих виробників та багато чого іншого, а також розігриш призів від "Крайслер" - поліси "Крайслер/Джип Прівіледж сервіс". Вас чекатимуть о 10.00 на парковці біля "River Palace" на вулиці Набережно-Хрещатицькій (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 9.09.2003 Асоціація мережевих телерадіомовників України відкрила власний офіційний Web-сайт в Інтернеті - "Мережа". Знайти сайт можна за URL-адресою http://merezha.org.ua. За цією адресою щодня можна буде прочитати свіжі новини ринку електронних ЗМІ, новини Асоціації. Наразі працює розділ "Право", де в одному місці зібрані всі закони, акти та інша потрібна документація, поради юриста. У розділі "Асоціація" - історія та структура Асоціації і умови вступу до неї. У розробці знаходяться розділами "Аналітика", "Діяльність", "Бібліотека" та "Форум". АМТРУ створена у 2001 році. Членами Асоціації є: "Новий канал", "ICTV", "СТБ", "М1", Радіо "Довіра FM", Радіо "Люкс FM", Радіо "ХІТFM Україна", "Наше радіо", що об'єдналися за мережевим принципом (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 8.09.2003 З 10-го вересня до 26-го жовтня мовлення Всесвітньої служби радіо "Україна" на Росію (Тюмень) у проміжки 0.00-4.00 та 13.00-17.00 (час UTC), що ведеться через встановлений під Харковом короткохвильовий передавач потужністю 100кВт з азимутом антени 55°, буде перенесено з враженої радіозавадами частоти 9620кГц на більш "чисту" - 7420кГц. Параметри передавача та антени лишаються без змін (Джерело: ).
  • 8.09.2003 У середу, 10-го вересня, столична сателітарна радіомережа "GALA"-радіо (Київ-100.0МГц та 69.02МГц, Одеса-91.0МГц, Кривий Ріг-100.2МГц, Запоріжжя-100.3МГц, Львів-101.3МГц, Ужгород-102.4МГц, Вінниця-103.2МГц, Дніпропетровськ-106.4МГц, Луганськ-106.5МГц, Донецьк-107.2МГц, Харків-107.4МГц, Сімферополь-107.8МГц, Ізмаїл-101.2МГц, а також Інтернет-мовлення) проводить акцію "П'янкий ефір". У цей день з 6.00 до 12.00 ді-джеї радіостанції виходитимуть в ефір безпосередньо з пивзаводу "Славутич". Ви матимете змогу почути, як народжується хмільний напій, відкрити для себе таємниці пивоваріння та взяти участь у захоплюючому розіграші призів від пива "Славутич" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 8.09.2003 В ефірі столичного радіо "Ренесанс" (98.6МГц) відновлено інформаційні випуски. Тепер їх синхронізовано з інформаційними блоками столичного радіо "Шансон" (101.9МГц) (Власна інформація).
  • 6.09.2003 Президент Леонід Кучма своїми указами вивів Олександра Мартиненка і Юрія Плаксюка зі складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Замість них членами Нацради глава держави своїми указами призначив Віктора Лешика і Миколу Фартушного. Про це повідомило інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на розповсюджене інформаційною аґенцією "Інтерфакс-Україна" повідомлення Прес-служби президента. Віктор Лешик був членом Нацради минулого складу від Верховної Ради (у 2000-2002 р.), а Микола Фартушний дотепер виконував обов'язки представника Нацради по Київській області, а раніше був помічником Лешика в період його керівництва Національною телекомпанією (у 1996-98). Пан Мартиненко був призначений членом Нацради в червні 2002 року, а Плаксюк - у червні 2000 року і дотепер був відповідальним секретарем ради. Мартиненко - колишній прес-секретар президента, Плаксюк у 1997-2000 роках був гендиректором телекомпанії "ICTV". До Нацради з телерадіомовлення входять 8 осіб, 4 з яких призначаються президентом, 4 - парламентом. Тепер президентська четвірка виглядає так: Борис Холод, Віктор Павленко, Віктор Лешик і Микола Фартушний. Парламентська четвірка: Віталій Шевченко, Віктор Понеділко, Володимир Манжосов, Тетяна Лебедєва (Джерело: Інтернет-видання "Українська правда").
  • 6.09.2003 Тим часом, столичне радіо "Європа FM/ Europa Plus Київ" (107.0МГц та Інтернет-мовлення), що також частину свого ефіру відводить під трансляцію програм московської радіомережі "Europa Plus", тепер транслює шоу анекдотів Романа Трахтенберґа "Роман без конца" щосуботи з 11.00 до 13.00. А ось у будні з 19.00 до 20.00 (колишній час виходу програми "Роман без конца") на "Європі FM" тепер лунає годинна добірка жартів "Шоу шепелявых". Також в ефірі "Європи FM" знов працює Євген Фомін (Власна інформація).
  • 6.09.2003 Сталися зміни в ефірі столичної мережевої радіостанції "Europa Plus Україна" (Київ-95.6МГц, Харків-101.1МГц, Севастополь-101.5МГц, Краматорськ-101.7МГц, Дніпропетровськ-102.5МГц, Херсон-103.1МГц, Маріуполь-104.0МГц, Луганськ-104.8МГц, Кременчук-104.0МГц, Запоріжжя-106.2МГц, Донецьк-106.8МГц, Одеса-107.4МГц, а також Інтернет-мовлення). Шоу анекдотів Романа Трахтенберґа "Роман без конца" виробництва московської радіомережі "Europa Plus" відтепер лунатиме в ефірі щосуботи з 10.00 до 12.00 (а не з 19.00 до 20.00 у будні, як це було раніше). Тим часом, колишня партнерка Романа Трахтенберґа по ефіру, Марина Гладка, відтепер є співведучою ранкового "Только так!-Шоу", де вона працює разом з Антоном Комоловим (замість Маші Баченіної), а ось Роман Трахтенберґ тепер веде свою програму один. А інша програма виробництва московської радіомережі "Europa Plus", проект "Большие люди" ("Великі люди"), відтепер лунатиме в ефірі щонеділі з 11.00 до 12.00 (Джерело: Сайт радіо "Europa Plus у Донбасі").
  • 5.09.2003 Міжнародний фонд "Відродження" запрошує усіх взяти участь в обговоренні проекту нової редакції Закону про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення, що був прийнятий Верховною Радою в першому читанні 09.07.2003. Громадське обговорення проекту відбудеться 8 вересня (понеділок), за адресою вул. Володимирська 55, Конференц-зал Академії наук, 2-й поверх, малий зал, з 14.00 до 16.00 (з перервою на каву). В обговоренні візьмуть участь автори проекту, члени Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації (Микола Томенко, Юрій Артеменко), члени Нацради, експерти, представники громадських організацій та інші. На обговорення пропонується винести наступні питання: 1. Порядок обрання та припинення повноважень членів Нацради; 2. Статус та повноваження членів і голови Нацради; 3. Статус та повноваження Нацради. Контактні особи: Олександр Палій, тел. (044)-296-86-32, та Станіслав Лячинський, тел. (044)-461-95-00, (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 5.09.2003 За офіційно непідтвердженою інформацією сьогодні Леонідом Кучмою підписаний указ про відставку двох членів президентської четвірки в складі Нацради з питань телебачення і радіомовлення - Олександра Мартиненка і Юрія Плаксюка. На їхнє місце призначений Віктор Лешик, який вже був членом Нацради минулого складу і Микола Фартушний, що виконував до сьогодні обов'язки представника Нацради у Київській області, а до цього колишнього помічника Віктора Лешика у часи керівництва останнім Національною телекомпанією (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 4.09.2003 Починаючи з 15 вересня, рівненське Радіо "Трек" (106.4МГц) розпочинає новий сезон. На вас очікують нові проекти, радіо-забави з призами від спонсорів, нові джинґли та нові можливості добре розважитися. Налаштовуйтесь не улюблену хвилю яка приємно вас здивує (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.09.2003 Два нових цикли авторських програм стартують з 8-го вересня в ефірі столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio). Щодня у будні о 13.40, 16.40 та 20.40 на хвилях станції лунатиме програма Олександра Філяєва "Очевидне-неймовірне" - аналог відомої ще за радянських часів телевізійної програми. Також у будні в ефірі станції з'являтиметься проект Юрія Шаповала "Життя знаменитих людей", назва якого каже сама за себе (Власна інформація).
  • 3.09.2003 Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації на своєму засіданні прийняв рішення ініціювати проведення парламентських слухань з проблем стратегії розвитку національного телерадіоінформаційного простору України. Як повідомляє "УНІАН" з посиланням на джерело у комітеті, його голова Микола Томенко підкреслив, що упродовж сесії необхідно ухвалити ряд документів, які значною мірою поліпшать діяльність суб'єктів інформаційної сфери, позитивно вплинуть на розвиток свободи слова. Це, зокрема, нова редакція проекту закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", ухваленого в першому читанні. Це також і нова редакція закону "Про телебачення і радіомовлення" та інші. Члени комітету обговорили результати перевірки Рахунковою палатою України фінансової діяльності та ефективності і законності використання бюджетних коштів НТКУ за 2002-2003 роки, здійсненої на депутатський запит Миколи Томенка. Оскільки з документу випливає, що допущено ряд фінансових порушень бюджетних коштів НТКУ та обласними телерадіокомпаніями, вирішено ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо перевірки діяльності Національної телекомпанії (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 3.09.2003 1-го вересня у київському ефірі всеукраїнської радіомережі "Europa Plus Україна" (частота у столиці - 95.6МГц) стартувала фірмова гра і тепер кожен киянин може безпомилково налаштувати свій приймач на хвилю справжньої "Європи Плюс" - 95.6МГц - і слухати справжній європейський ефір. У новій грі активно беруть участь усі жителі столиці, які для яких фраза "Я слухаю Європу Плюс. 95.6FM!" є життєвим кредо. Відтепер ця фраза є ще й паролем, який відкриває шлях до чудових призів. Серед цих призів - компакт-диски, футболки, радіоприймачі, зручні рюкзаки, стильні куртки та музичний центр. Для того, щоб подарувати собі приз, необхідно заповнити анкету на Web-сайті радіостанції (http://www.europaplus.ua), або на сторінках видань "Теленеделя", "ТВ-Спутник", "Корреспондент", "Молоко", "Афіша", а потім лишається налаштувати приймач на частоту 95.6МГц та уважно слухати ефір "Європи Плюс", аби не проґавити дзвінок ді-джея, який може застати вас вдома, в автомобілі чи в офісі, та миттєво відповісти паролем - "Я слухаю Європу Плюс. 95.6FM!" Слухайте та вигравайте! (Джерело: Інформацію надав ).
  • 2.09.2003 Столична радіостанція "Європа FM/ Europa Plus Київ" (107.0МГц та Інтернет-мовлення) розпочала нову гру для своїх слухачів - "Я слухаю Європу 107FM". Для того, щоб стати учасником гри необхідно насамперед зареєструватися. Для цього напишіть невеличку розповідь про себе, а також про те, чому ви обираєте серед всіх станцій саме "Європу FM", не забудьте вказати свій номер телефону та надішліть це все на станцію (це можна зробити трьома способами: 1. Написати листа на адресу 03039, м.Київ-39, вул.Голосіївська, 7, 3-ій корпус, офіс "Європи FM", 2. Надіслати факс за номером (044)-251-49-99, 3. Надіслати електронного листа на скриньку ). Надалі необхідно уважно слухати ефір "Європи FM" та чекати дзвінка ді-джея радіостанції, який може пролунати будь-якої миті, аби відповісти йому паролем "Я слухаю Європу 107FM" та повідомити назву композиції, яка лунала перед цим в ефірі. На щасливчиків чекають призи - рюкзаки, компакт-диски, радіоприймачі, плейєри та навіть музичний центр (Власна інформація).
  • 2.09.2003 У новому парламентському сезоні столичне "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) продовжило практику прямих трансляцій пленарних засідань Верховної Ради України. Вони здійснбюються паралельно з трансляціями в ефірі 1-ї програми Національного радіо України (Власна інформація).
  • 2.09.2003 Сьогодні свій день народження святкує одеська міська розмовно-музична радіостанція "Одеса-Мама" (106.0МГц). Станція розпочала мовлення два роки тому - 2-го вересня 2001-го року (цікаво, що 2-го вересня свій день народження святкує й сама Одеса), а сталося це рівно о 7.40. Тому й не дивно, що своїм музичним форматом станція обрала шансон, який включає у себе багато пісень про Перлину біля моря (Власна інформація).
  • 1.09.2003 Продовжує зростати кількість міст, охоплених мовленням столичного сателітарного радіо "Мелодія". Від сьогоднішнього дня програми радіостанції можна слухати у Чернігові. У цьому місті вони транслюються на частоті 72.35МГц КП "Телерадіоаґенція "Новий Чернігів"" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 1.09.2003 У всесвітній мережі Інтернет з'явився офіційний Web-site одеської радіостанції "Одеса-Мама" (106.0МГц). Знайти його можна за URL-адресою http://mama.odessa.fm. На сайті розміщено інформацію про історію та сьогодення станції, про її працівників, тут також можна ознайомитись з переліком та тематикою авторських програм "Одеси-Мами", поспілкуватися у Форумі. Прямо з сайту відвідувачі можуть відправляти музичні замовлення та привітання, що мають прозвучати в ефірі. Передбачено також пряму трансляцію радіостанції (Джерело: Інформацію надав ).
  • 1.09.2003 Сталися зміни на харківській радіостанції "Нова хвиля" "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц). Вони торкнулися роботи інформаційної служби. Сьогодні керівництво інформаційної служби "9-1-2" розповсюдило таку заяву: "Вітаємо Вас! Ставимо до відома всіх, хто протягом року надсилав нам листи та інформаційні повідомлення. Керівництво інформаційної служби "9-1-2" у складі: директора служби Ігоря Тупікіна, головного редактора Олени Кучерової та координатора Дмитра Шевченка, з 1-го вересня 2003 року припиняє свою роботу на харківській міській радіостанціїї "Нова хвиля". Між тим, інформаційні випуски і надалі виходитимуть на "Новій хвилі", але змінюється час їх виходу в ефір, тематика та кількість випусків на добу. Щиро дякуємо за співробітництво. Бажаємо успіхів і творчої наснаги. Усім ДО ПОБАЧЕННЯ! P.S. Підкреслюємо - ДО ПОБАЧЕННЯ! Ігор Тупікін, Олена Кучерова, Дмитро Шевченко" (Джерело: Інформацію надано ).
  • 1.09.2003 Незабаром в іракському Вавілоні має розпочати свої передачі студія Польського Радіо. До Іраку вже доставлено апаратуру Польського Радіо, яка необхідна для відкриття кореспондентського пункту. У таборі Бабіл вже знаходяться представники Польського Радіо Артур Ґаца та Анджей Зак. "Ми їхали цілий тиждень і привезли з собою 700 кілограмів устаткування. Колеги з Варшави трохи підсміювалися над нами, що ми беремо стільки речей, але виявилося, що усе це необхідно" - сказав Анджей Зак в інтерв'ю польським журналістам. Усе це необхідно для того, щоб розпочати з 3-го вересня (день перейняття польської відповдальності за міжнародну дивізію в центрально-південній зоні Іраку) трансляцію 1-ї Програми Польського Радіо для польських вояків, що перебувають в Іраку, і для того, щоб почати нормальну роботу кореспондентського пункту. "З усього видно, що ми встигнемо виконати це завдання" - додав Артур Ґаца. Польські військовослужбовці добровільно допомагають облаштовувати в контейнерах майбутню студію Польського Радіо (Джерело: Інформацію надав ).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини серпня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024