Маєш інформацію? Поділись! Розміщення реклами на порталі

Розділи

 Про нас
 Тех-Каталог
 Прес-Каталог
 Книгарня
 Радіореклама
 Радіонавчання
 Радіоанонс
 Новини радіо
 Радіожиття
 Радіоакції
 Радіостанції
 Радіорозклад
 Радіопродакшн
 Радіолінки
 Радіостатті
 Радіозакони
 Радіословник
 Радіочиталка
 Радіоформати
 Радіорейтинґи
 Радіомузей
 Поради
 Реклама у нас
 Оголошення
 Партнери
 FAQ
 Головна
 Мапа порталу

Пошук в Мережi:


uaportal.com
   

Відвідайте:


"Подих ефіру | RadioDJ.Org.Ua"

"Радио"

Всички радио и ТВ станции

Спілкування

 Гостьова книга
 Форум
 Чат
 Контакти

:: Сучасне життя радіопростору ::

Новини радіо
 
Тех-Каталог Маєш інформацію? Поділись! Радіонавчання Маєш інформацію? Поділись!
 

:: Листопад 2003 ::

  • Перейти безпосередньо до новин

     На цій сторінці можна знайти інформацію про сучасне життя і розвиток радіостанцій, що працюють в Україні та інших державах світу. Освоєння нових частот, запуск нових проектів, поява нових голосів, зміни позивних, форматів та концепцій - все це і багато іншого завжди до вашої уваги!

Прикріплене:

      • 29-30 травня 2019 р. у столиці проходив XXV Київський Міжнародний Телерадіоярмарок - головний бізнес-форум медіаіндустрії в Україні. Подробиці - в розділі "Оголошення".

  Розміщення реклами на порталі  
  Радіопродакшн  

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • До новин

  ХХII Конференція Техніка TV • Radio  
  • 30.11.2003 8-го грудня о 19.00 столична мережева сателітарна радіостанція "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц та 73.46МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Харків-105.7МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-102.1МГц, Макіївка-68.38МГц, Краматорськ-103.9МГц (окрема студія), а також на хвилях радіо "Клас" - Шахтарськ-100.2МГц та Горлівка-103.1МГц та черкаського "Гарного радіо" (107.5МГц)) запрошує всіх своїх шанувальників на ювілейний концерт "Легенди Шансону". У програмі концерту - Михайло Гулько, Слава Медяник, Люба Успенська, Вадим Тірольський, Олександр Маршал, Гарик Кричевський, Олег Гаврилюк та інші зірки жанру. Концерт відбудеться у столичному палаці "Україна". Ведуча - Аліка Смєхова (Власна інформація).
  • 28.11.2003 Нещодавно українська мережева сателітарна радіостанція "Ніко FM" (Івано-Франківськ-100.4МГц, Вінниця-100.9МГц, Луцьк-100.9МГц, Тернопіль-101.5МГц, Хмельницький-102.1МГц, Львів-102.5МГц, Рівне-103.0МГц, Ковель-103.9МГц, Чернівці-105.0МГц, Житомир-105.6МГц, Ужгород-107.2МГц) одержала листа від слухача, який мешкає у… Фінляндії! "Моє ім'я Юкка Сойні, я живу в місті Курікка (Фінляндія). Мені пощастило почути сигнал радіо "Ніко FM" на частоті 100.9МГц FM. Я хотів би одержати від вас лист із підтвердженням того, що я слухав саме вашу станцію. У мене вже є досить велика колекція таких підтверджень з різних країн, і вона постійно росте. Почути вас в ефірі було дуже цікаво." Співробітники радіостанції вже жартують - "Час вивчати фінську мову, аби спілкуватися з новими слухачами". Але як радіо, що працює в FM-діапазоні, можна почути за декілька тисяч кілометрів від передавача? Причина такої аномалії полягає у тому, що іноді сигнал відбивається від області підвищеної іонізації в земній атмосфері і повертається назад на Землю за 1200 - 3000 кілометрів від джерела. Називається це диво природи "спорадичне Е-проходженя". Точного пояснення подібного явища поки немає, однак відомо, що найчастіше воно спостерігається з травня по вересень. Саме такий аномальний прийом радіостанцій і став хобі для Юкки Сойні, тому частину вільного часу він намагається проводити поруч зі своїм стереотюнером Sony ST-505EE, на який за допомогою саморобної антени Юкка й ловить радіопередачі з усього світу. А тим часом, у понеділок, 1-го грудня відбудеться фінал акції "Золота осінь музики на радіо "Ніко FM". Цього дня о 15.00 в ефірі 5-го телеканалу буде проведено розіграш, який і визначить людину, що стане володарем золотого призу (Джерело: Інформацію надала ).
  • 28.11.2003 Українська служба радіостанції "Голос Америки" дає вам унікальну можливість привітати своїх рідних або друзів з Новим Роком та Різдвом Христовим. У рамках музичної програми "Голосу Америки" щороку передаються вітання з Новорічними святами українців, які мешкають за кордоном. Якщо Ви бажаєте передати Різдвяний та Новорічний привіт, будь-ласка, напишіть на "Голос Америки" за адресою або залиште повідомлення у графі "Зв'язок з нами" яку ви знайдете на першій сторінці офіційного Web-сайту радіостанції (http://www.voanews.com/ukrainian/) у лівому нижньому куті. Будь-ласка, напишіть своє ім'я та прізвище, номер телефону, код країни та міста. Співробітники радіостанції зв'яжеутья з вами і запишуть ваші привітання які згодом прозвучать у новорічній програмі. Для ваших рідних та друзів ми також пролунає пісня за вибором "Голосу Америки". Ця послуга є Новорічним та Різдвяним подарунком для слухачів і надається безкошктовно (Джерело: Інформацію надав ).
  • 28.11.2003 26-го листопада відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення: І. Про затвердження представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Одеській області. Ним став колишній проректор з міжнародних відносин Одеського електротехнічного інституту зв'язку ім. О.С.Попова Салабай Олександр Васильович. ІІ. Про затвердження Правил ведення Державного реєстру телерадіоорганізацій України та єдиного банку даних ТРО України. ІІІ. Про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення (стосувалися виключно ліцензування телевізійних каналів). IV. Про переоформлення ліцензії ТОВ "ТРК "МАН", м. Львів. V. Про продовження терміну дії ліцензії (заява ТРО за 180 днів) ТРК "Авторадіо-Дніпро" у формі ТОВ, м. Дніпропетровськ (ліцензія №000900 від 25.12.1999 р.). VI. Про виконання п.6 Заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до 10-річчя з часу її заснування (грудень 1993 року). VII. Про виконання телерадіоорганізаціями України рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №1285 від 22.10.2003 року щодо запровадження візуальних позначок класифікації відеопродукції залежно від аудиторії, на яку вона розрахована. VIII. Про звіт представника Національної ради у Харківській області Долбні Т.О (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 27.11.2003 Продакшн-студія одеської сателітарної мережевої радіостанції "Просто Раді.О" (Одеса-105.3МГц, Київ-102.5МГц, Миколаїв-104.6МГц) вкотре підтвердила свій статус "Найкращої". Багаторазовий переможець і призер вітчизняних конкурсів і фестивалів реклами, "Просто Раді.О" не новачок і на міжнародній арені. Вже не раз станції діставалися ґран-прі та перші місця Московського міжнародного фестивалю реклами. От і цього року продакшн-студія "Просто Раді.О" стала переможцем у номінації "Ігрова реклама" 13-го Московського міжнародного фестивалю реклами. Варто відзначити, що ця творча група є єдиною, яка от уже кілька років поспіль демонструє такий стабільний результат. Ну а символічна часточка яблука дісталася авторам найкращої ігрової радіореклами - Андрію Куцу і Денисові Цикановському, а також беззмінному звукорежисеру "Просто Раді.О" - Миколі Лєбєдєву. До речі, колектив продакшн-студії зупинятися на досягнутому не збирається - "Просто Раді.О" планує зібрати всі можливі призи на 4-му Київському фестивалі реклами, який відбудеться незабаром. А тим часом, 6-го грудня у київському "Палаці Спорту" радіостанція проводитиме концерт шведської групи "The Cardigans". Спеціальним гостем концерту буде Олена Вінницька. Це останній цього року концерт із "Просто серії" концертів світових знаменитостей в Україні. Нагадаємо, що "Просто Раді.О" було також ініціатором і організатором концерту Сезарії Евори і недавнього концерту легендарної норвезької групи "A-HA" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 27.11.2003 Державний комітет з питань телебачення та радіомовлення вказує на небезпечність прийняття закону про телебачення і радіомовлення, ухваленого Верховною Радою України в першому читанні. Як передає "УНІАН", сьогодні на прес-конференції голова Держкомтелерадіо України Іван Чиж заявив, що цей законопроект, фактично, ліквідує державне телебачення. Він повідомив, що комітет готує звернення до всіх інститутів влади, де наголошуватиметься на небезпечності намагання перерозподілити "під інтерес політичний, під політичну ситуацію те, що ще є в державі. Ми хочемо зберегти це для суспільства". При цьому пан Чиж додав, що "віддати на поталу рештки державної інформаційної складової - це діяти антидержавно". Іван Чиж піддав критиці законопроект про телебачення і радіомовлення, ухвалений Верховною Радою в першому читанні на минулому тижні. Голова Держкомітету вважає, що документ порушує норми чинного законодавства та Конституції України, оскільки, фактично, ліквідовує державне мовлення, тим самим порушуючи вимогу захисту інформаційного суверенітету держави. "Він (державний телеканал - УНІАН) фактично на межі знищення", - сказав Іван Чиж. Він відзначив, що законопроектом передбачається заборона бюджетного фінансування, що призведе до приватизації державних компаній. "Буквально через місяць такої роботи компанії будуть просто куплені, перестануть існувати як державні, а державна інформаційна безпека стане міфом", - сказав пан Чиж. Голова комітету зазначив, що в результаті цього можуть бути обмеження для кадидатів у Президенти виступати по телебаченню. Іван Чиж сказав, що йому "абсолютно зрозуміла" природа цього законопроекту - деяким політичним силам, більшості з них, не вистачає інформаційного ресурсу". Як повідомлялося раніше, 20 листопада Верховна Рада України прийняла у першому читанні нову редакцію Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, який у червні спільно з народними депутатами Олександром Зінченком, Миколою Баграєвим, Юрієм Артеменком, Володимиром Яворівським вніс на розгляд парламенту цей законопроект, вважає, що цей документ допоможе вирішити суперечливі питання ліцензування телерадіоорганізацій. Як зазначає Микола Томенко, законопроект мінімізує можливості зловживань та адміністративного тиску під час ліцензійного процесу. У цьому законопроекті, зазначає Микола Томенко, серед іншого, визначено структуру національного телебачення і радіомовлення, яку складають система Суспільного телерадіомовлення, приватні, державні, комунальні та громадські телерадіоорганізації. Визначено також спеціальний статус Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України і запропоновано компромісні механізми призначення їхніх керівників - за участю Верховної Ради та Президента України. У цьому законопроекті пропонується через механізми ліцензування мовлення надати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення реальні важелі впливу на формування змістовних аспектів національного інформаційного простору, моделювання його розвитку, за умов забезпечення свободи слова, незалежності ЗМІ, вільного інформаційного обміну та принципів європейських конвенцій, зокрема, Конвенції про транскордонне телебачення (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 27.11.2003 Голова Державного комітету з телебачення і радіомовлення України Іван Чиж відзначає "надмірно особливу увагу" до інформаційної сфери з фактичним початком виборчої кампанії. За повідомленням інформаґенції УНІАН, про це пан Чиж сказав сьогодні на прес-конференції. "На жаль, останнім часом у зв'язку із фактичним проведенням виборчої кампанії, хоч законом старт їй ще не даний, ми все більше відчуваємо особливу увагу, аж надмірно особливу увагу, до інформаційної сфери", - зауважив він, додавши, що як політик розуміє, що це "природно". За словами Івана Чижа, інформаційний ресурс ніколи не буває зайвим, "навіть для того політика, у якого три своїх канали, але він хоче мати ще й четвертий". Як сказав Іван Чиж, йому зрозуміло, що за нинішнім законодавством жодна політична партія, жоден кандидат у Президенти чи депутати жодним чином не може претендувати на обов'язковість своєї присутності на недержавних каналах. "Йому просто можуть помахати ручкою, і він погодиться і піде", - сказав голова держкомітету. Як відзначив Іван Чиж, єдиний канал, до якого усі мають претензії, - державний канал мовлення, який завдяки останнім діям Верховної Ради "фактично на межі знищення". Як повідомлялося раніше, 20 листопада Верховна Рада прийняла у першому читанні нову редакцію Закону "Про телебачення і радіомовлення", яким визначено основні принципи державної політики у сфері телебачення і радіомовлення; відповідні функції та повноваження органів державної влади; антимонопольні обмеження; засади вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій тощо. Проектом також визначається структура національного телебачення і радіомовлення, організаційно-правові засади діяльності телерадіоорганізацій (заснування, фінансування, матеріально-технічна база, державна реєстрація). За словами одного з його авторів Миколи Томенка, у цьому законопроекті визначено структуру національного телебачення і радіомовлення, яку складають система Суспільного телерадіомовлення, приватні, державні, комунальні та громадські телерадіоорганізації. Визначено також спеціальний статус Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України і запропоновано компромісні механізми призначення їхніх керівників - за участю Верховної Ради та Президента України. У цьому законопроекті пропонується через механізми ліцензування мовлення надати Національній раді з питань телебачення і радіомовлення реальні важелі впливу на формування змістовних аспектів національного інформаційного простору, моделювання його розвитку, за умов забезпечення свободи слова, незалежності ЗМІ, вільного інформаційного обміну та принципів європейських конвенцій, зокрема, Конвенції про транскордонне телебачення (Джерело: Інтернет-портал "Телекритика").
  • 26.11.2003 У грудні кожен киянин, який не мислить свого життя без авто, швидкості, Музикайфа та відмінного настрою, зможе стати учасником мега-драйв-акції "БЕНЗИН Є!", яку проводить столична радіостанція "Europa Plus Україна" (у Києві - 95.МГц та Інтернет-мовлення). Найбільш спритним та удачливим - лаври переможців, чудове пальне і подарунки до Нового року від "Європи Плюс"! Але спочатку слід вивчити правила дорожнього руху з "Європою плюс". По-перше, налаштуй свій приймач у машині на частоту 95.6МГц у Києві, слухай уважно та запам'ятовуй усе. Кожного буднього дня на цій частоті має пролунати 5 крилатих кінофраз! (наприкінці останньої йтиме адреса автозаправної станції - це сигнал до старту і твій шлях до призів!). По-друге, не гальмуй, вирушай за зазначеною адресою першим, процитуй фрази експерту радіостанції - і одержуй 50, 30 чи 20 літрів бензину від Європи Плюс! (величина призу визначається кількістю названих фраз). Bonus: усім переможцям - новорічні подарунки! І по-третє, не забудь! - щоп'ятниці Європа Плюс визначає переможця тижня. Тому, зібравши "трофеї", не квапся виїхати з автозаправки - експерт прийме твою ориґінальну пораду учасникам акції "Бензин є!" і якщо вона виявиться дійсно цінною - тобі дістанеться супер-приз - 95.6 літрів бензину від 95.6FM! І головне - вигравши один раз не зупиняйся! Удачі!!! Оголошення імен переможців - по буднях з п'ятої ранку (Джерело: Інформацію надано ).
  • 26.11.2003 У середу, 3-го грудня, о 12.00 ді-джеї столичної радіостанції "Європа FM" (107.0МГц та Інтернет-мовлення), ведучі ранкового шоу "Європейський Ранок", Аліна Бессонова та Олег Дмітрієв, виходять у віртуальні простори в рамках акції "ЄвроГодина з Ді-Джеєм". Протягом цілої години вони спілкуватимуться зі слухачами радіостанції на форумі (http://www.europa.fm/ru/talks/index.html). Ви зможете поспілкуватися з улюбленими ведучими, задати їм питання чи поділитися своїми враженнями (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 26.11.2003 Сьогодні, 26 листопада, виповнюється сім років з дня першого ефіру радіо "Дзвони", що веде своє мовлення в місті Івано-Франківськ на частоті 105.8МГц. В ефірі цієї станції, здебільшого, звучить українська та інструментальна музика. У програмному наповненні "Дзвонів" на сьогоднішній день переважають програми релігійного спрямування. Зокрема, кожної неділі йде пряма трансляція Служби Божої з Івано-Франківського Катедрального собору, біля якого знаходиться офіс "Дзвонів". Дана радіостанція співпрацює з львівським радіо "Воскресіння" (Джерело: Інформацію надав ).
  • 26.11.2003 З 27-го листопада по 1-е грудня щодня з 8.00 до 11.00 за київським часом вимикатиметься середньохвильовий передавач, встановлений на РПЦ Луч, що на Миколаївщині, який транслює програми Національної радіокомпанії України на частоті 549кГц. Вимкнення пов'язані з проведенням ремонтних робіт на передавальній антені (Джерело: ).
  • 26.11.2003 12-го грудня в ефірі столичної сателітарної радіомережі "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) стартує нова акція - "Питання на дві тисячі". Радіостанція організовує її спільно з щотижневиком "2000" (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 23.11.2003 З 28-го листопада в ефірі столичного "Радіо РОКС Україна" (103.6МГц) стартує відроджена програма "План Маршалла", що знайомитиме слухачів з творчістю молодих українських рок-виконавців. Програма лунатиме щоп'ятниці о 19.00. Гостем першого випуску програми буде група "Бронзовые гаражи" (Джерело: Інформацію надала ).
  • 23.11.2003 9-го грудня харківське відділення радіомережі "Доросле радіо" (104.0МГц) святкує свій третій день народження. З нагоди цієї дати у Харківському театрі опери і балету пройде концерт. У ньому візьмуть участь Ігор Слуцький, Олександр Домогаров, Євгеній Кемеровський, Світлана Пітерська, Жека (Джерело: Інформацію надав ).
  • 23.11.2003 В ефірі столичної мережевої радіостанції Тепле радіо "Довіра FM" (Київ-107.4МГц, Полтава-100.0МГц, Вінниця-100.3МГц, Луганськ-101.8МГц, Умань-102.1МГц, Шостка-102.5МГц, Дніпропетровськ-104.8МГц, Львів-105.4МГц, Донецьк-106.0МГц, Харків-106.1МГц, Феодосія-106.1МГц) стартує традиційний зимовий проект "З Довірою у гори". Програма лунатиме щодня у будні о 18.30 (повтор наступного дня о 9.30), а щонеділі о 14.30 в ефір виходитиме підсумковий тижневий випуск. В Україні основне місце зимового відпочинку - це, безумовно, Карпатські Гори. У Карпатах розташовані чудові курорти - Тисовець, Славське, Драгобрат та інші, що не поступаються за рівнем якості відпочинку та сервісу російським курортам та наближаються до рівня закордонних. Тому основна мета проекту - донести до середньостатистичного українця правдиву інформацію про те, що вітчизняні курорти в Карпатах готові прийняти його на зимовий відпочинок і надати рівень сервісу, який не поступається загальноєвропейському. Так само в проекті буде розміщена інформація про поточні тенденції відпочинку на зимових курортах за кордоном. Щоденний потік оперативної й об'єктивної інформації допоможе зорієнтувати відпочиваючих узимку на курорти в Карпатах і за кордоном (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 22.11.2003 Змінилися координати івано-франківської радіостанції "Західний полюс" (104.3МГц) у всесвітній мережі Інтернет. Новий офіційний Web-сайт радіостанції буде доступний за URL-адресою http://www.1043.com.ua (замість http://www.wp.if.ua). Відповідно змінився й поштовий домен радіостанції - зокрема, електронна скринька головного редактора тепер має адресу , а скринька рекламного відділу - (Джерело: Інформацію надав ).
  • 21.11.2003 Вчора відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято такі рішення: І. Про затвердження представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Тернопільській області. Ним став колишній директор творчого об'єднання телепрограм "Медобори" Тернопільської ОДТРК Зубик Михайло Васильович. ІІ. Про державну реєстрацію телерадіоорганізацій як суб'єктів інформаційної діяльності. ІІІ. Про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення. IV. Про переоформлення ліцензії. V. Про продовження терміну дії ліцензій (заяви ТРО за 180 днів). VI. Про затвердження нової редакції Інструкції Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій України. VII. Про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вільних каналів та частот. VIII. Про доповнення додатка рішення Національної ради від 11 червня 2003 року №774 "Про доповнення до додатка рішення Національної ради від 11 грудня 2002 року №1085 "Про приведення діяльності Національної ради у відповідність до її компетенції та завдань, визначених законодавством". IX. Про рекомендації ТРО України щодо висвітлення 70-річчя масового голодомору та геноциду в Україні. Рішення про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення стосувалося наступних радіостанцій: Ефірне мовлення: ТОВ "ТРК "Радіо-Артіль", м. Харків. Проводове мовлення: 1. ДП "Ізяслав-РТБ", м. Ізяслав Хмельницької області; 2. Редакція районного радіомовлення, м. Золотоноша Черкаської області. Рішення про переоформлення ліцензії стосувалося наступних радіостанцій ефірного мовлення: 1. ТРК "Радіо 50", ТОВ, м. Харків; 2 . ЗАТ "Радіокомпанія "Срібна хвиля", м. Севастополь. Рішення про продовження терміну дії ліцензій (заяви ТРО за 180 днів) стосувалося наступних радіостанцій: 1. ЗАТ ТРО "Українська хвиля", м. Тернопіль (ліцензія № 000874 від 14.01.1999р.); 2. ТОВ "Радіо "Ехо", м. Луганськ (ліцензія № 1205 серія НР від 01.10.2003р.); 3. Вінницька ОДТРК, м. Вінниця (ліцензія № 000911 від 04.03.1999р.) - 873 кГц. Решта рішень з ліцензування ТРО стосувалися виключно сфери телебачення. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Національної ради).
  • 20.11.2003 Верховна Рада сьогодні ухвалила у першому читаннi законопроект про внесення змiн до закону про телебачення i радiомовлення в новiй редакцiї. За це рiшення проголосували 280 народних депутатiв iз 439, зареєстрованих у залi. Авторами законопроекту є вiце-спiкер Олександр Зiнченко, глава комiтету з питань свободи слова та iнформацiї Микола Томенко, член цього комiтету Юрiй Артеменко, Микола Баграєв i Володимир Яворiвський. Згiдно iз законом, для загальнонацiонального мовлення частка ефiрного часу українською мовою повинна становити не менше за 75% вiд загального обсягу добового мовлення. У загальному обсязi мовлення кожної телерадiокомпанiї не менше 50% повинен становити власний продукт або вiтчизняна аудiовiзуальна продукцiя. ТРК повиннi вести мовлення державною мовою. Мовлення на певнi реґiони може проводитися i мовами нацiональних меншин, якi компактно проживають на цiй територiї. Фiльми iноземного виробництва мають бути дубльованi українською мовою. Мовлення на зарубiжну аудиторiю ведеться українською i вiдповiдною iноземною мовами. Дiя законопроекту поширюється на вiдносини мiж суб'єктами дiяльностi у сферi телебачення i радiомовлення, незалежно вiд їх форми власностi, мети створення, виду статутної дiяльностi, а також способу поширення телерадiопрограм i передач, розрахованих на масовий прийом споживачами. Дiя закону не поширюється на вiдносини, що регулюють засади створення i дiяльнiсть телерадiомереж закритого типу i спецпризначення, i не розрахованi на масовий прийом їх передач. Згiдно iз законопроектом, держава проводить полiтику протекцiонiзму стосовно вiтчизняних телерадiоорганiзацiй i поширення програм i передач вiтчизняного виробництва. Держава створює умови для забезпечення засобами телерадiомовлення культурних та iнформацiйних потреб громадян України, а також потреб етнiчних українцiв. Крiм того, держава встановлює обмеження щодо монополiзацiї ТРК промислово-фiнансовими, полiтичними та iншими групами або окремими особами, а також гарантує захист ТРК вiд фiнансового i полiтичного тиску з боку фiнансово-полiтичних груп i органiв держвлади i мiсцевого самоврядування. Законопроект забороняє цензуру iнформацiйної дiяльностi ТРК. Телерадiоорганiзацiя незалежна у визначеннi змiсту програм i передач. Не мотивоване законом втручання органiв держвлади або мiсцевого самоврядування, органiзацiй, громадських i релiгiйних об'єднань у сферу професiйної самостiйностi ТРК не припускається. Згiдно iз законопроектом, не допускається використання ТРК для поширення вiдомостей, якi є державною таємницею, або iншої iнформацiї, що охороняється законом, закликiв до насильницької змiни конституцiйного ладу, закликiв до розв'язання агресивної вiйни або її пропаганди, необгрунтованої демонстрацiї насильства. Верховна Рада України визначає державну полiтику стосовно телебачення i радiомовлення, законодавчi основи її органiзацiї, гарантiї соцiально-правового захисту працiвникiв цiєї галузi. Кабiнет мiнiстрiв забезпечує реалiзацiю цiєї полiтики, координує дiяльнiсть мiнiстерств i органiв держвлади у цiй галузi. Законопроект визначає, що єдиним органом регулювання у сферi телерадiомовлення є Нацрада з телерадiомовлення. Законопроект також визначає, що до структури нацiонального телерадiомовлення України входить система суспiльного телебачення i радiомовлення, приватнi телерадiоорганiзацiї, державнi, комунальнi, громадськi ТРК, заснованi фiзичними i юридичними особами. Законопроект визначає, хто має право створювати ТРК. Зокрема, iноземнi фiзичнi особи можуть мати у власностi або контролювати будь-яким способом не бiльше 35% статутного фонду ТРК. Всi ТРК пiдлягають держреєстрацiї, яку проводить Нацрада з телерадiомовлення шляхом внесення до держреєстру ТРК i видачi реєстрацiйного свiдоцтва. Нацрада проводить лiцензування ТРК. Забороняється лiцензування iноземних ТРК з використанням радiочастотного ресурсу України (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.11.2003 Сьогодні відбулося засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На початку засідання голова Нацради Борис Холод перепросив за перенесення засідання з середи на четвер, зауваживши, що це відбулося не з вини Національної ради. Національна рада зібралася на засідання у повному складі. За результатами узгоджувальної наради було вирішено зняти з порядку денного заявлене напередодні питання про обрання відповідального секретаря Національної ради. Нагадаємо, що раніше в Нацраді виник конфлікт через обрання відповідальним секретарем Тетяни Лебедєвої. Щоправда, на дверях її кабінету вже є табличка "Відповідальний секретар". Однак, наказ про призначення Тетяни Лебедєвої відповідальним секретарем Борис Холод так і не видав. На сьогоднішньому засіданні було проведено таємні вибори представника Нацради в Тернопільській області. Ним став Михайло Зубик. Крім того, Нацрада проголосувала за видачу ліцензії за результатами конкурсу на 24 години мовлення на 7 ТВК у місті Одесі. До розгляду цього конфліктного питання було запропоновано чотири проекти рішень. Найбільшу кількість голосів отримало та вважається прийнятим рішення, згідно якого на 7-ому ТВК Одеси ліцензію на 12 годин мовлення кожна отримали дві компанії - ТОВ "РІАК-інформ" та ТРК "АРТ". Рішенням Нацради затверджено й сітку мовлення для двох компаній. Гендиректор ТОВ "РІАК-інформ" Ігор Сєров назвав це рішення "незаконним" і заявив, що готовий його оскаржити. Окремо члени Нацради розглянули питання "Про пропозиції у зверненнях громадян і громадських організаціях до Національної ради щодо трансляції ЗАТ "ММЦ-СТБ" (м.Київ) програми "Чемпіонат України зі стриптизу" та інших програм еротичного змісту на українських телеканалах". У рішенні Нацради з цього питання зазначено визнати цю програму СТБ "вульгарною" та рекомендувати телеканалу вирішити питання щодо подальшого виготовлення програми, а також протягом 10 діб надати про це інформацію. За 10 днів Нацрада планує врегулювати питання трансляції програм еротичного характеру на усіх українських каналах (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 20.11.2003 Триває розвиток Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". Відтепер її програми лунають у місті Чернігів на частоті 101.4МГц. Ця станція не є новачком у чернігівському ефірі - з вересня поточного року її програми лунають на хвилях місцевої компанії "Новий Чернігів" (72.35МГц). Частота ж 101.4МГц є власною частотою "Мелодії" (АТ "Онікс") (Інформація з власних джерел).
  • 20.11.2003 З понеділка, 17-го листопада, мовлення 2-ї програми Національного радіо України (Радіо "Промінь") в місті Сімферополь повернулося знов на частоту 68.24МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 19.11.2003 Сьогодні, другий тиждень поспіль, не відбулося засідання Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення, що традиційно відбувається щосереди. Щоправда цього разу засідання було не скасовано, а перенесено на четвер. Головна причина - зайнятість конференц-залу через урочистий захід, що сьогодні провів Державний комітет у справах сім'ї та молоді, з яким у Нацради існує конфлікт через спільне користування приміщенням по вул.Десятинній, 14. Як повідомляє Інтернет-видання "Телекритика" з посиланням на джерело в Нацраді, керівник Держкомітету Валентина Довженко пообіцяла, що завтра дозволить "відімкнути двері залу" для проведення засідання Національної ради. Серед питань, що винесені на засідання - "Про обрання відповідального секретаря", затвердження кандидатури представника Нацради у Тернопільській області, видача, переоформлення і продовження терміну дії ліцензій та інші (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.11.2003 У вересні 2003 року рішенням Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав затверджено Рекомендації щодо підготовки і святкування 60-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні (1941-1945 рр.). Поряд з іншими заходами, зазначеними в даному документі, телерадіокомпаніям країн Співдружності в період з 2003 по 2005 року рекомендовано виділити спеціальний ефірний час та організувати висвітлення ходу підготовки і святкування 60-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній Війні 1941-1945 років, ювілейних дат найбільших боїв Великої Вітчизняної війни, які заклали фундамент Великої Перемоги, організувати між телерадіокомпаніями держав-учасниць СНД обмін кіно-, телефільмами на військову тематику, теле- і радіопередачами, іншими матеріалами, присвяченими 60-річчю Перемоги. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визначена організацією, що відповідає за контроль по виконанню даних Рекомендацій електронними ЗМІ нашої держави (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 19.11.2003 Шанс побувати у студії улюбленої радіостанції незабаром отримають слухачі столичної радіомережі "Шансон" (Київ-101.9МГц, Павлоград-102.2МГц, Дніпропетровськ-105.3МГц та 73.46МГц, Кривий Ріг-101.0МГц, Чернігів-101.8МГц, Запоріжжя-105.1МГц, Харків-105.7МГц, Суми-106.4МГц, Донецьк-102.1МГц, Макіївка-68.38МГц, Краматорськ-103.9МГц (окрема студія), а також на хвилях радіо "Клас" - Шахтарськ-100.2МГц та Горлівка-103.1МГц). Кожної суботи у грудні станція запрошуватиме одного із своїх найпалкіших прихильників на роль співведучого вітальної програми "От звонка до звонка" (17.05-18.00). Для того, щоб отримати таку можливість, напишіть на радіо листа, розкажіть про себе, а також про те, чому саме вас станція має запросити до студії. Свої листи потрібно надсилати на адресу 01054, м.Київ-54, А/С "Шансон", або ж електронною поштою на скриньку (Власна інформація).
  • 18.11.2003 Продовжує зростати кількість реґіонів, охоплених мовленням Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". З 7-го листопада радіостанція з'явилася в ефірі міста Хмельницький на частоті 102.5МГц (Джерело: Інформацію надав ).
  • 18.11.2003 В ефірі одеського "Народного радіо" (103.2МГц), що досі транслювало музику нон-стоп, перемежовуючи її рекламними блоками, з'явилися голоси ді-джеїв. Тим часом, на частоті 107.4МГц продовжують паралельно працювати два передавачі. Один з них надалі транслює програми радіо "Europa Plus Одеса", другий (ТОВ "ТРК "Радіо Кохання") працює у тестовому режимі: до суботи, 15-го листопада, в ефір йшла модуляція фоном 50Гц, а від учорашнього дня передавач дублює мовлення радіо "ЕРА FM" (90.6МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 16.11.2003 Усіх в Україні вітаю з Днем працівників радіо, телебачення та зв'язку! 79 років тому саме цього дня, 16-го листопада 1924-го року, у Харкові (що тоді був столицею УРСР) розпочала писатися історія українського радіо. Перша професійна радіотрансляція на території нашої держави являла собою передачу вистави, яка йшла в одному з харківських клубів. Зрозуміло, що радіомовлення в Україні у ті роки було повністю підпорядковане державі; годі було й думати тоді про приватні радіостанції з розмаїттям музичних і немузичних форматів. А ось найперша приватна радіостанція на території України з'явилася значно пізніше - у тридцяті роки. Ця станція працювала у діапазоні середніх хвиль зі Львова з позивним "Lwówska Fala" ("Львівська хвиля"; власне, на її честь названа сучасна одноіменна львівська приватна радіостанція). Щоправда, і ця радіостанція не була українською на всі 100%: якщо найперша українська радіостанція представляла інтереси влади радянської, то "Lwówska Fala" була радіостанцією польською, адже на той час Галичина перебувала під владою Польщі. Однак часи змінюються, і після падіння залізної завіси в 1991-у році та відновленням незалежності української держави розпочалася нова епоха в історії Українського радіо - як державного, так і приватного. І це радіо робити нам. Зі святом вас, дорогі друзі і колеги!
  • 14.11.2003 12 листопада у Львові відбулась акція "Перший пасажир "ҐАЛА-маршрутки", організована радіостанцією "GALA-радіо" (частота у Львові - 101.3МГц). Саме від цього дня дорогами давнього міста курсує маршрутне таксі, яке відразу привертає увагу ориґінальністю оформлення. Слоган "ҐАЛА - це життя!" на цьому авто втілено в образі кумедної зебри, смуги якої символізують змінність етапів нашого буття. Для пасажирів цієїї маршрутки ранок почався приємною несподіванкою, адже команда "GALA Радіо" подарувала їм окрім численних подарунків ще й масу позитивних емоцій (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 14.11.2003 14 листопада свій день народження святкує радіостанція "Europa Plus Херсон" (103.1МГц). Цього дня виповнюється рівно 4 роки з того дня, як позивні Європи Плюс зазвучали в ефірі міста. Відтоді більше 400 тисяч жителів Херсонщини розпочинають свій день з "Кофе в постель" і "Только ТАК! Шоу", одержують "Презенти" і налаштовуються на хвилі Музикайфу "Європи Плюс" (Джерело: Сайт радіо "Europa Plus Україна").
  • 14.11.2003 В ефірі одеської сателітарної мережевої радіостанції "AVTO.FM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, а також на хвилях уманського радіо "MID FM" (103.4МГц) та луганського радіо "Пульс" (103.6МГц) стартував ще один новий проект. Відтепер щосуботи та щонеділі з 13.00 до 20.00 в ефірі радіостанції ви зможете почути тільки легку house-music різних напрямків, яка допоможе вам розслабитися після напруженого тижня та підготує до "ночного прискорення". Проект поки не має назви, отже - пропонуйте. Музику міксують DJ Трефілоff та DJ Skyline (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 13.11.2003 Генеральний директор столичного радіо "Континент" (100.9МГц) Сергій Шолох заявляє про поновлення тиску на радіостанцію з боку силових відомств. За його словами, спроби здійснити перевірку документів можуть завершитися арештом рахунків радіо і, фактично, припиненням його мовлення. Відділ по боротьбі з економічними злочинами та податкова міліція, за словами пана Шолоха, зажадали перевірки ліцензії на право мовлення на підставі вимог громадян і прокуратури, повідомляє радіостанція "Deutsche Welle". На його думку, дії цих органів є неправомірними, оскільки справа радіо "Континент" знаходиться в Європейському суді з прав людини, який і має відповісти, чи законно радіостанцію "Континент" позбавили ліцензії. Сергій Шолох говорить, що до розгляду відповідної справи залишилося трохи більше півроку. Через відсутність остаточного вердикту, на думку генерального директора "Континенту", органи перевірки спробують припинити мовлення непрямими методами, зокрема, арештом рахунків. Звертання пана Шолоха до генпрокуратури не поклало край намірам здійснити перевірку. Сергій Шолох упевнений, що причина тиску обумовлена трансляцією "Континентом" новин виробництва закордонних станцій (Джерело: "Український Медіа-Сервер").
  • 12.11.2003 Сьогодні Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Борис Холод звернувся із відкритою заявою до Президента, Голови Верховної Ради та Прем'єр-міністра України. "Через деструктивні дії керівництва Державного комітету України в справах сім'ї та молоді в черговий раз зірвано засідання конституційного, постійно діючого позавідомчого державного органу - Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, - йдеться у заяві Б.Холода. - Всупереч дорученню віце-прем'єр-міністра України Табачника Д.В. №71456 від 05.11.2003 р., голова Держкомсім'ї молоді В.І.Довженко своїм розпорядженням заблокувала вхід до зали, в якій проводяться засідання Національної ради по вул. Десятинній, 14. На засідання Національної ради 12 листопада для розгляду ліцензійних питань було запрошено 63 керівники ТРО з 18 областей України. Але з огляду на відсутність умов діяльності конституційного органу, визначені чинним законодавством, Національна рада позбавлена можливості проводити свої засідання. Враховуючи гостроту ситуації та можливі негативні політичні наслідки, звертаємось із проханням забезпечити умови для діяльності Національної ради". Конфлікт між двома державними установами, що займають приміщення по вул. Десятинній, 14 - постійно триваючий. У свій час Національну раду навіть намагалися виселити з цього приміщення розпорядженням міського голови Києва Олександра Омельченка після того, як не було ухвалено рішення про видачу ліцензії на мовлення на 30 ТВК ТРК "Київ". Як повідомлялося раніше, рішенням КМУ Нацрада отримала приміщення по вул. Коцюбинського, 12, яке все ще займає Міністерство юстиції України, через що переїзд відкладається (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 11.11.2003 У місті Рівне на частоті 101.4МГц днями розпочалися тестові трансляції програм Всеукраїнської радіомережі "Мелодія". Поки ці трансляції є нерегулярними (Інформація з власних джерел).
  • 11.11.2003 Нова гра "Типа - Опа" стартувала з початку листопада в ефірі одеської радіостанції "Одеса-Мама" (106.0МГц). Гра в ефірі щодня у будні о 18.30. У цей час треба лише додзвонитися до студії радіостанції за номером (048)-777-10-60, правильно відповісти на запитання ведучого, і опа! - приз ваш! (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 11.11.2003 Зміни сталися в ефірі міста Сімферополь. З учорашнього дня 2-а програма Національного радіо України - Радіо "Промінь" працює на частоті 68.48МГц (замість старої 68.24МГц) (Джерело: Інформацію надав ).
  • 11.11.2003 7 листопада в Одесі на частоті 107.4МГц почалося тестове мовлення ТОВ "ТРК "Радіо Кохання" (Love-radio) на підставі отриманої ліцензії. Поки передавач "Love-radio" працює на потужності 0.3кВт у режимі відкритої несучої. Тим часом на частоті 107.4МГц продовжує працювати передавач ТОВ ТРК "Олівін-Сіті", що транслює програму радіо "Europa Plus Одеса". У більшості районів міста сигнал радіо "Europa Plus Одеса" можна приймати, проте цей прийом ускладнено численними радіозавадами (Джерело: Інформацію надав ).
  • 10.11.2003 10 грудня в українському парламенті відбудуться слухання з приводу стратегії розвитку телерадіопростору України на найближчі роки. Про це сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. За його словами, планується, що в парламентських слуханнях візьмуть участь всі установи та організації. які так чи інакше займаються телерадіопростором країни. Планується також виступ на слуханнях віце-прем'єр-міністра України, голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, самого Миколи Томенка, керівників Держкомзв'язку та Комісії з радіочастотного нагляду тощо. Микола Томенко наголосив, що на слуханнях мова йтиме про "стратегічні речі", зокрема про порядок та процедуру ліцензування телерадіоканалів, кількість загальнонаціональних каналів, ретрансляційне мовлення, статус загальнонаціональних і реґіональних компаній, перспективи розвитку провідного радіо. Водночас народний депутат вважає, що "принципові рішення", які будуть прийняті на слуханнях, втілюватимуться в життя вже після президентських виборів. Микола Томенко також нагадав, що він двічі пропонував провести в парламенті слухання з приводу практики виконання урядом норм закону про доступ до інформації. Проте, більшість парламентаріїв не підтримала зазначену пропозицію (Джерело: Портал "Телекритика").
  • 10.11.2003 5-го листопада у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення: І. Про хід ліцензування кабельних мереж. ІІ. Про внесення змін до Свідоцтва про державну реєстрацію аудіовізуального засобу масової інформації (телерадіоорганізації). ІІІ. Про державну реєстрацію телерадіоорганізацій України як суб'єктів інформаційної діяльності: 1. ПП ТРК "NTV", м. Євпаторія, АР Крим; 2. ПП "Світогляд", м. Одеса. ІV. Про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення. Про переоформлення ліцензії. VІ. Про продовження терміну дії ліцензій (заяви ТРО за 180 днів). Рішення про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення стосувалося наступних радіостанцій ефірного мовлення: 1.ТОВ "ТРК "Медіа Маркет", м. Київ (103.8МГц, м. Павлоград Дніпропетровської області; 102.5МГЦ, м. Херсон; 101.1МГц, м. Феодосія, АР Крим; 103.8МГц, м. Сєвєродонецьк Луганської області; 106.7МГц, м. Хмельницьикй; 105.6МГц, м. Красногорівка Полтавської області); 2. ДП "ТРМК "Аллюр", м. Кременчук Полтавської області (106.0МГц, м. Кременчук); 3. ТОВ "ТРК Клас", м. Київ (106.2МГц, м. Кіровоград; 101.3МГц, м. Запоріжжя; 101.9МГц, м. Херсон; 103.0МГц, м. Чернігів); 4. ТРК "Одеса-Плюс" у вигляді ТОВ, м. Одеса (90.2МГц, м. Одеса); 5. ТОВ "ТРО "Русское радио" - Україна", м. Київ (105.1МГц, м. Феодосія, АР Крим; 103.5МГц, м. Євпаторія, АР Крим). Рішення про переоформлення ліцензії стсувалося наступних радіостанцій ефірного мовлення: 1. ПП "ТРВК "МАСТЕР", м. Харків (100.5МГц, м. Харків); 2. ТОВ "ТРК "Лідер-Рекордс", м. Севастополь (101.5МГц, м. Севастополь); 3. ЗАТ "ТРК "Українська хвиля", м. Тернопіль (101.1МГц, м. Тернопіль) та наступних радіостанцій проводового мовлення: 1. Редакція Красилівського районного радіомовлення, м. Красилів Хмельницької області; 2. КП ТРК "Акцент", м. Шостка Сумської області; 3. КП "Попаснянська районна ТРК", м. Попасна Луганської області. Рішення про продовження терміну дії ліцензій (заяви ТРО за 180 днів) серед радіостанцій стосувалося ТОВ "ТРК "Ваше радіо", м. Херсон (ліцензія № 0449 серія НР від 19.09.2002р.). Решта рішень з ліцензування ТРО торкалися сфери телебачення. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 10.11.2003 Державний комітет телебачення і радіомовлення хоче одержати повноваження з реєстрації телевізійних і радіокомпаній аби мати більший вплив на розподіл телевізійних і радіочастот. Про це сказав голова Держкомтелерадіо Іван Чиж. "Вести реєстр - ми хотіли б таке повноваження", - сказав Чиж. Відповідно до закону "Про Національну раду з питань телебачення і радіомовлення", державний реєстр телерадіоорганізацій веде Нацрада, яка створює єдиний банк даних телерадіокомпаній. Чиж пояснив, що його комітет хоче видавати при реєстрації спеціальне посвідчення, щоб бути обізнаним про розподіл телерадіочастот. "Спеціальне реєстраційне посвідчення, ніяких там додаткових зборів, просто щоб тримати у форматі, чим є інформаційний простір", - сказав глава комітету. Чиж також висловився за узгодження видаваних Нацсрадою ліцензій з Держкомтелерадіо. "Набувати чинності така ліцензія (Нацради) повинна б з узгодження з Державним комітетом. Тобто, вони видають ліцензію, але погоджують з нами, а тоді ми заносимо до реєстру ту телекомпанію, який видала ліцензію Нацрада", - сказав Чиж. Він також пояснив, що його комітет не прагне взяти на себе повноваження Нацради і не має наміру домагатися повноважень зі застосування санкцій до телерадіокомпаній за порушення законодавства, які зараз належать Нацраді. Як повідомлялося раніше, наприкінці вересня депутат Верховної Ради Микола Томенко, який очолює парламентський Комітет з питань свободи слова й інформації, заявив про можливе обмеження повноважень Нацради з передачею їх Держкомтелерадіо. Він сказав, що Кабінет Міністрів погоджує проект закону, що передбачає передачу Держкомтелерадіо ведення реєстрації телерадіокомпаній, контролю за дотриманням законодавства в області телебачення і радіомовлення, а також ряду санкцій до порушників таких законів до призупинення діяльності цих телерадіокомпаній. Томенко виступив проти такого законопроекту (Джерело: Mignews.com.ua).
  • 10.11.2003 29-го жовтня у Києві відбулося чергове засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. На засіданні було прийнято рішення: І. Про щорічний звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Верховній Раді України та Президентові України за 2003 рік. ІІ. Про хід виконання рішення Національної ради № 835 від 18.06.2003р. "Про 10-річчя Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" та затвердження Заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення до 10-річчя з часу її заснування (грудень 1993 року). ІІІ. Про державну реєстрацію телерадіоорганізацій України як суб'єктів інформаційної діяльності: 1. ТОВ "Астрал КТВ", м. Житомир; 2. ТОВ "Елегант", м. Світловодськ Донецької області; 3. ТОВ "ТРК "Луганський час", м. Луганськ; 4. ТОВ "Радіостар", м. Хмельницький. ІV. Про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення. V. Про переоформлення ліцензії. VI. Про продовження терміну дії ліцензій (заяви ТРО за 180 днів). Рішення про видачу ліцензії на право користування каналами мовлення торкнулося наступних радіостанцій ефірного мовлення: 1. ТОВ ТРК "Південне комерційне телебачення-98", м. Сімферополь (105.4МГц, м. Сімферополь, АР Крим); 2. ТОВ "РС "Великий Луг", м. Запоріжжя (102.2МГц, м. Запоріжжя); 3. ТОВ "РК "Ностальжі", м. Запоріжжя (103.4МГц, м. Бердянськ та 106.3МГц м. Мелітополь Запорізької області); 4. ТОВ "ТРК "Європа Плюс Київ", м. Київ (107.0МГц, м. Вінниця та 106.9МГц, м. Маріуполь Донецької області); 5. ПП "ТРК "Західна столиця", м. Львів (89.7МГц, м. Львів); 6. ТОВ "Міська ТРК "Чернівці", м. Чернівці (106.6МГц, м. Чернівці); 7. АТ "Онікс", м. Харків (104.7МГц, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області; 105.1МГц, м. Суми; 102.5МГц, м. Хмельницький; 101.4МГц, м. Чернігів; 105.5МГц, м. Луцьк; 105.8МГц, м. Кіровоград; 104.9МГц, м. Тернопіль; 101.4МГц, м. Антопіль Рівненської області). Рішення про переоформлення ліцензії стосувалося наступних радіостанцій ефірноо мовлення: 1. ПП "ТРК "Черкаський центр міжнародних зв'язків", м. Черкаси; 2. ТОВ ТРК "Радіо-Санна", м. Одеса; 3. ТОВ "ТРК Клас", м. Київ, а також радіостанції проводового мовлення "Редакція Краснопільського районного радіомовлення", м. Краснопілля Сумської області. Рішення про продовження терміну дії ліцензій (заяви ТРО за 180 днів) серед радіостанцій торкнулося ДП "ТРМК "Аллюр", м. Кременчук Полтавської області. Решта рішень з ліцензування ТРО стосувалися сфери телебачення. На засіданні було розглянуто ряд інших питань. Рішення Національної ради друкуються в журналі "Вісник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" (Джерело: Сайт Нацради).
  • 9.11.2003 Днями у місті Сімферополі відновилися трансляції програм столичного "GALA"-радіо (107.8МГц). Тим часом, 5-го листопада призупинилися трансляції на місто програм столичного "Русского радио Україна" (106.1МГц), які розпочалися у тестовому режимі 27-го жовтня (Інформація з власних джерел).
  • 8.11.2003 Харківська радіостанція "Нова хвиля" (91.2МГц та 69.83МГц) розпочала трансляцію інформаційних випусків столичної сателітарної радіостанції "Niko FM" (Інформація з власних джерел).
  • 8.11.2003 Харківське радіо "Фора" (105.2МГц та 72.35МГц) відтепер використовує позивний "Goldenradio". Змінилися також назви багатьох програм радіостанції. Зокрема, вітальна програма тепер зветься "Золота лихоманка". Новий телефон рекламного відділу станції - (057)-757-57-95 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 7.11.2003 У тернопільського ЗАТ ТРО "Українська хвиля" (транслює радіо "УХ 101FM" (101.1МГц), а також представляє у місті філії радіомереж "Наше радіо" (104.1МГц), "Мелодія" (104.9МГц) та "ЕРА FM" (107.4МГц) - нові телефони. Офіс та відділ реклами: (0352)-43-10-80, (0352)-22-10-65, (0352)-22-73-81, (0352)-22-94-69, студія - (0352)-28-55-75, (0352)-28-57-66, (0352)-28-74-00 (Джерело: Інформацію надав ).
  • 5.11.2003 5 листопада на столичному радіо "Континент" (100.9МГц) відбувся День Польщі. Протягом дня у спільному проекті радіостанції "Континент" та "Громадське радіо" слухачі мали можливість почути про польську культуру та мистецтво, польський бізнес в Україні, відбулася вікторина та розіграш призів. До студії було запрошено цікавих гостей: політиків, журналістів, представників посольства Польщі в Україні (Джерело: Сайт "Ураїнський Медіа-Сервер").
  • 4.11.2003 Вже кілька днів у місті Сімферополь не ведуться трансляції програм столичного мережевого "GALA"-радіо (107.8МГц) (Інформація з власних джерел).
  • 4.11.2003 4-го листопада розпочав роботу новий музичний канал інтернет-радіостанції "i-Radio" - "Heavy Duty". Музичний формат каналу "Heavy Duty" відзначається наявністю "важкої" музики стилів heavy, speed, power, thrash, death, doom, black, gothic, progressive. Унікальність даного проекту підкреслюється практичною відсутністю в ефірі звичайних радіостанцій музики подібного плану, незважаючи на її достатню популярність серед слухачів. Інтернет-радіостанція "i-Radio" розпочала свою роботу в травні 2003 року, відкривши мовлення музичним каналом "Наша альтернатива". Музичний формат цього каналу представлений класичною російською та українською рок-музикою, прогресивним роком та альтернативою, а також сучасними музичними експериментами в цьому напрямку. Таким чином, даний проект на сьогоднішній день є однією з небагатьох радіостанцій, що пропонують ориґінальну і прогресивну музику різних стилів та напрямків. Піврічний досвід роботи радіостанції показав, що основна маса слухачів є резидентами України, причому більш ніж 80% слухачів радіо з Києва і близько 10% - із Дніпропетровська. Подібний географічний розподіл поояснюється якістю каналів, яка поки не є надто високою, а також високою вартістю інтернет-послуг в реґіонах (Джерело: Інформацію надав ).
  • 4.11.2003 Прокидатися на роботу чи навчання під звуки улюбленої пісні - це мрія кожного! Здійсни свою мрію і забезпеч собі гарний настрій на весь день за допомогою ранкової інтерактивної програми "Жаворонки на проводе" ("Жайворонки на дроті"), яка нещодавно стартувала в ефірі одеської сателітарної радіомережі "AVTO.FM" (Одеса-91.4МГц, Київ-99.4МГц, Миколаїв-100.1МГц, Львів-103.9МГц, а також на хвилях уманського радіо "МІД FM" (103.4МГц) та луганського радіо "Пульс" (103.6МГц)). У будні з 7-ї до 8-ї години ранку та у вихідні з 11-ї до 12-ї годин ви пробуджуєтеся під звуки улюбленої музики "AVTO.FM"! Головний жайворонок, відповідальний за тотальну побудку і гарний настрій слухачів - RJ Apple. Телефон студії прямого ефіру: (048)-714-92-92, та прямий київський номер (044)-238-26-77 (Джерело: Сайт радіостанції).
  • 4.11.2003 Сьогодні у Києві зранку протягом певного часу працював FM-передавач на частоті 97.5МГц. Передавач транслював відкриту несучу з пілот-тоном (Власна інформація).
  • 2.11.2003 Ольга Веснянка, яка працювала на "Нашому радіо" (як Ольга Лагідна), а перед цим - на ряді інших київських, а ще раніше - запорізьких радіостанцій, відтепер працює в ефірі столичного радіо "Nostalgie" (99.0МГц та Real Audio) (Джерело: Інформацію надала ).
  • 1.11.2003 Сьогодні столична сателітарна радіомережа "Kiss FM" (Київ-106.5МГц, Одеса-101.8МГц, Миколаїв-102.1МГц, Харків-102.4МГц, Черкаси-105.0МГц, Запоріжжя-103.1МГц, Донецьк-106.4МГц, Дніпропетровськ-106.8МГц, Чернігів-106.8МГц) офіційно святкує свій перший день народження: рік тому станція розпочала роботу у форматі "Dance Radio", отримавши таким чином власне обличчя серед решти FM-станцій Києва і України (на початку свого існування станція протягом кількох місяців працювала у форматі Soft AC). З нагоди цієї дати сьогодні в ефірі станції протягом усього дня лунають поздоровлення від ді-джеїв та ведучих радіостанції, а також, звичайно, поздоровлення від слухачів. Увечері ж у столичній "Галереї Лавра" пройде вечірка, присвячена дню народження радіостанції (Власна інформація).

ПРИ ЦИТУВАННІ ПОСИЛАННЯ НА ПОРТАЛ "СВІТ РАДІО | PRORADIO.ORG.UA" Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ!

     Вас цікавить можливість внесення інформації до цього розділу або загалом співробітництво з порталом? Немає проблем! Довідки за телефоном - (050)-768-77-24. Більш докладна інформація - в розділі "Контакти".

  • Радіоанонс

  • Новини жовтня

  • Обговорити на форумі

  • Решта новин

  Розміщення реклами  
  Розміщення реклами  
  Вгору  На головну  Мапа порталу  Контакти
 

:: Наш хостер ::
"ColoCall"

 

Відвідайте:



"Радіо Шансон"

Радіо "Станція 103.2FM"

Радіо "Західний полюс" 104.3FM

Радіо СіД FM

"УХ Радіо - Українське Інтернет Радіо 101FM"

Радіо "Вежа"

Радіо "Львівська хвиля"

Радіо "Незалежність"

Хвиля української музики "Молоде радіо"

CAMPUS RADIO

Radio VTSU - Самое кульное радио

"RMX - Power Hit Radio"

"Radio Plus"

"Є Радіо"

"Radio Enter"

MyRadio.com.ua - включи свою музыку

Західно-українська
банерна мережа

 

Українська Банерна Мережа
 

Українські 120x60
pagerank search engine optimization
Rambler's Top100

© Борис Скуратівський, 1999-2024